Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο χαράτσι στα μπλοκάκια απο 1η Ιανουαρίου 2017



Χαράτσι για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με «μπλοκάκι» απογειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2017 πάνω και από το 50%.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι απασχολούμενοι με καθεστώς μη εξαρτημένης σχέσης εργασίας (ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους) με μπλοκάκι θα «τιμωρούνται» διπλά από την 1η/1/2017 αν έχουν παράλληλα για την ίδια απασχόληση σχέση εξαρτημένης εργασίας αφενός διότι οι ατομικές τους εισφορές όπως και των ελευθέρων επαγγελματιών (επιτηδευματίες, έμποροι, βιοτέχνες) θα υπολογίζονται με το 26,95% του φορολογητέου εισοδήματός τους και αφετέρου διότι θα εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά και για σύνταξη και για ασθένεια για την απασχόλησή τους ως μισθωτοί.

Αν έχουν ασφάλιση στο ΙΚΑ, θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το 16% των μικτών τους αποδοχών. Αν, λόγω ιδιότητας, ασφαλίζονται σε άλλο φορέα (π.χ. ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) και συνδέονται με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας με εργοδότες ή επιχειρήσεις, θα συνεχίσουν να καταβάλλουν την εισφορά εργαζομένου που τους αναλογεί από τη σχέση μισθωτής εργασίας, ενώ ταυτόχρονα για τη δεύτερη δραστηριότητά τους (μπλοκάκι) θα καταβάλλουν έξτρα εισφορά σύνταξης και ασθένειας που θα είναι 26,95% από το πρώτο ευρώ της αμοιβής τους (20% για σύνταξη και 6,95% για ασθένεια).

Η συνολική επιβάρυνση -μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές- για μισθωτούς ΙΚΑ που ασκούν και ατομικό επάγγελμα, με μπλοκάκι, φτάνει στο 43% (16% ως μισθωτοί και 26,95% ως ελεύθεροι επαγγελματίες) ενώ σε περιπτώσεις εργαζομένων που ασφαλίζονται ως μισθωτοί σε Ταμεία (π.χ. ΔΕΚΟ, τραπεζών), όπου οι εισφορές «εργαζομένου» είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες που ισχύουν στο ΙΚΑ και φτάνουν στο 22%, η πρόσθετη επιβάρυνση αν έχουν ταυτόχρονα και μπλοκάκι ασκώντας ατομικό επάγγελμα θα ανεβάσει το κόστος της ασφάλισής τους σχεδόν στο 50% του εισοδήματος.

Aν προστεθούν και οι φόροι (φόρος εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και τυχόν προκαταβολή φόρου), τότε η επιβάρυνση στο εισόδημα από τη διπλή ασφαλιστική εισφορά και τους φόρους αγγίζει το 80%.



Newsroom ΔΟΛ


«Βόμβα» Κουρουμπλή: Ποινικές και πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα




«Αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνες. Και ποινικές και πολιτικές» είπε ο υπ. Εσωτερικών για όσους ανακήρυξαν τον εργολάβο ως καναλάρχη

Βόμβα για την υπόθεση Καλογρίτσα εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνοντας το μεσημέρι της Τρίτης ότι όσοι ανακήρυξαν ως καναλάρχη «έχουν ευθύνες. Και ποινικές και πολιτικές».

«Αυτός και αυτοί που τον ανακήρυξαν υπερθεματιστή έχουν ευθύνη;» ρωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στο BHMA FM με τον ίδιο να απαντά: «Βεβαίως, αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές».

Παράλληλα δήλωσε ότι «ο κύριος αυτος, αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι, τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Όσον αφορά την δανειοδοτηση Καλογρίτσα με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM για την Τράπεζα Αττικής ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε «να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση».




Πηγή : protothema.gr


Βόνιτσα: Πυροβολισμοί ,απειλές και ναρκωτικά.



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε μήνυση που κατέθεσε  45χρονος  από τη Βόνιτσα,δύο  αδέλφια , του τηλεφώνησαν  τα ξημερώματα και τον απείλησαν. Την  ίδια ημέρα,σύμφωνα  με τα όσα κατήγγειλε,   συναντήθηκε  με τον έναν αδερφό στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, όπου ο τελευταίος, έβγαλε όπλο και αφού τον εξύβρισε, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.Την  μήνυση την υπέβαλε κατά και των  δύο αδερφών, ενός 39χρονου και ενός 45χρονου .

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα σπίτια  των δύο αδερφών όπου  βρήκαν 14 γραμμάρια χασίς, σπόρους κάνναβης, ένα δενδρύλλιο, 400 γραμμάρια παράνομο χύμα καπνό, μία βαλλίστρα με τέσσερα βέλη, ένα κυνηγητικό όπλο και 11 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας ενώ ο 45χρονος αδερφός του, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις Αρχές, αναζητείται.





Ήρθε η ώρα του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Παππάς και τέσσερις καναλάρχες



Παρά τις προσπάθειες της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να αποφύγει αυτή την διαδικασία και να προστατεύσει από αυτό τον τεράστιο σκάνδαλο την κυβέρνηση της τελικά δεν τα κατάφερε.

Διαβάζουμε στο ΔΟΛ με πληροφορίες απο το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανατροπή σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου συζητείτο το αίτημα της ΝΔ για την ακρόαση του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελ. Κρέτσου και των τεσσάρων υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Παρά την σθεναρή άρνηση της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα επικαλούμενη αναρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών (ως προς το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών), αλλά και το γεγονός ότι θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με το θέμα του διαγωνισμού, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος από κοινού με την αξιωματική αντιπολίτευση κατόρθωσαν να ανατρέψουν την εξέλιξη της διαδικασίας.

Επικαλούμενοι το άρθρο 41α του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ότι οι ακροάσεις είναι υποχρεωτικές, αν το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής (εν προκειμένω οκτώ βουλευτές), υπέβαλαν σχετικό έγγραφο αίτημα στην πρόεδρο, η οποία αναγκάστηκε να το κάνει αποδεκτό. Υπέρ του σκεπτικού αυτού αιτιολόγησε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, ενώ το έγγραφο συνέταξε ο κ. Βενιζέλος. Υπέρ του αιτήματος συντάχθηκαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Ως εκ τούτου, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναδιπλώθηκε αποδεχόμενη το αίτημα. 

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής η συνεδρίαση αυτή θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα σε δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις, ενώ κατά την ακρόαση υποβάλλουν ερωτήσεις η πρόεδρος της Επιτροπής, τρεις βουλευτές από το πρώτο σε δύναμη κόμμα, δυο βουλευτές από το δεύτερο και ανά ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα.

«Θα έπρεπε να έχετε δεχθεί το αίτημα αφήνοντας τις τυπικότητες» είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος αποδεχόμενος την πρόταση που έγινε, ενώ το έγγραφο φέρεται να συνυπέγραφε και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης. 

Η κ. Χριστοδουλοπούλου διαπιστώνοντας τη δυνατότητα να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 2/5 έκανε αποδεκτό το αίτημα, αφού προηγουμένως είχε αρνηθεί σθεναρά να προσκληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. 

Προηγουμένως ο κ. Βενιζέλος είχε τονίσει πως ο κ. Παππάς θα έπρεπε αυτοβούλως να προσέλθει για να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών: «Ο κ. Παππάς υπερήφανος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παντελώς αναρμόδιο και τον ενημέρωσε. Έπρεπε να επισκεφθεί αυτοβούλως την Επιτροπή μας. Το αρμόδιο συνταγματικό όργανο δεν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά η Βουλή. Αφού δεν το ζήτησε, προσβάλλοντας το Σύνταγμα, πρέπει να τον καλέσουμε εμείς να μας ενημερώσει» είπε χαρακτηριστικά.

Η άρνηση της κ. Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Μ. Βορίδη να την εγκαλεί ότι «αρνείστε γιατί είναι αριστερή διαπλοκή». «Δεν θέλω να υπερασπίσω κανέναν. Ούτε τον Καλογρίτσα, ούτε τον Αλαφούζο. Αυτά όμως θα κριθούν στα δικαστήρια και όχι εδώ» απάντησε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών. «Πολιτικά και κοινοβουλευτικά δεν σας απασχολεί πώς θα κριθεί;» την ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ, ενώ η κ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες «πολιτικά είναι στο κέντρο του δημοσίου διαλόγου». «Εσείς τι θα εισφέρετε παραπάνω από όσα λένε τα κανάλια;», είπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η Επιτροπή Θεσμών βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής έχει την αρμοδιότητα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο επί των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ενώ σχετικά με το έλεγχο που διενεργήθηκε επί του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών είπε ότι, αυτός έγινε για την επάρκεια των οικονομικών μέσων και όχι την προέλευσή τους, ενώ αναφερθείς στην περίπτωση Καλογρίτσα είπε: «Το γεγονός ότι ο υπερθεματιστής φαίνεται ότι δεν έχει δεκάρα δεν σας απασχολεί; Πώς έκαναν αποδεκτό έναν άνθρωπο που δεν έχει ένα ευρώ;».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ως Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχουμε τη δυνατότητα να καλούμε οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο» και ζήτησε «να τους καλέσουμε όχι για να τους υποβάλλουμε σε έλεγχο 'πόθεν έσχες', αλλά να δούμε ποιοι είναι και πώς αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους». «Να εμφανιστούν να μας πουν τι πρόκειται να κάνουν, πώς θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο και τι προετοιμασία και οργάνωση υπάρχει» είπε. Ενώ αναφέρθηκε σε ζητήματα ποινικών ευθυνών και παραβίασης του κοινοτικού δικαίου για τα οποία «η Δικαιοσύνη θα ασχολείται πολύ καιρό».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε ότι «εμείς δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με το πόθεν έσχες και με τον τρόπο προέλευσης των χρημάτων των υπερθεματιστών», κάτι που βάσει του νόμου Παππά είναι αρμοδιότητα της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου. Όπως είπε μάλιστα «δεν είναι υπόχρεοι να κάνουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι υπερθεματιστές, σε αυτή την φάση είναι υποψήφιοι και δεν έχουν υποχρέωση». 

«Οι παλιοί έχουν και οι νέοι δεν έχουν;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος με την πρόεδρο να τονίζει: «Ο όρος πόθεν έσχες καταχρηστικά χρησιμοποιείται από εμάς. Μιλάτε σαν να μην υπάρχει τίποτε άλλο ούτε δικαστήρια ούτε τίποτα». Η άρνησή της πυροδότησε εντάσεις με τον κ. Βορίδη να της λέει ότι «οδηγείτε στην συγκάλυψη» και ότι «εμπλέκετε το κοινοβούλιο στην συγκάλυψη ενός σκανδάλου αρνούμενη τον κοινοβουλευτικό έλεγχο».

«Μιλάτε εσείς για πολυφωνία; Όταν έκλεισε η ΕΡΤ δεν ζητήσατε να συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών. Τότε ήταν όλα αποφασίζουμε και διατάσσουμε», απάντησε στις επικρίσεις η κυρία Χριστοδουλοπούλου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «έλλειψη ψυχραιμίας» και για προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόσθεσε δε ότι «δεν θέλουμε να καλύψουμε κανένα σκάνδαλο» και ότι «αν αυτά ισχύουν, το δικαστήριο θα κάνει ακύρωση της άδειας».

Λόγω της έντασης η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε για δέκα λεπτά την συνεδρίαση. Όταν επανήλθε διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι «αυτό που με απασχολεί είναι η λειτουργία της επιτροπής». «Δεν θέλω ούτε τσίρκο να γίνει ούτε πρωινάδικο», είπε, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν λέω ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα, αλλά υποβάλλατε το αίτημα πρόωρα». Φράση που δεν έμεινε ασχολίαστη από τον κ. Βενιζέλο ο οποίος έκανε λόγο για αλλαγή στάσης.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αναμένεται σε λίγη ώρα στα γραφεία της ΝΔ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μετά και τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον δανεισμό από την Attica Bank προς τον Χρ.Καλογρίτσα ύψους 127,6 εκατ. ευρώ.



Νέα Δημοκρατία: Δύσοσμη και σκοτεινή η ιστορία της Τράπεζας Αττικής




Παρέμβαση της Όλγας Κεφαλογιάννη και Κώστα Καραμανλή για την Τράπεζα Αττικής 

Η ανακοίνωση : 

«Η Νέα Δημοκρατία, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο τραπεζικό σύστημα από τη διαδικασία που επέλεξε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων».

Ιδίως, μάλιστα, στην περίπτωση των μη - συστημικών τραπεζών, όπως αυτή της Τράπεζας Αττικής, η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από σοβαρές παραλείψεις και περίεργες μεθοδεύσεις. 

Γι’ αυτό και προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση τον περασμένο Μάρτιο, του SSM, του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί, η Τράπεζα της Ελλάδος στο πόρισμα της καταγράφει μεγάλο αριθμό δανειοδοτήσεων στον εργολάβο - καναλάρχη κ. Καλογρίτσα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο εργολάβος χρηματοδοτήθηκε με 127.600.000 ευρώ  από την Τράπεζα Αττικής, ενώ τα 77.600.000 εξ αυτών, τα πήρε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή από το 2015 και μετά. 

Από αυτά το 2015 είχε πάρει 55.000.000 ευρώ και από την αρχή του 2016 άλλα 22.600.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο  της Τραπέζης της Ελλάδος και  του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, στις 27 Ιουνίου 2016 πήρε από την τράπεζα  15.000.000 τα οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. 

Όλα αυτά που αποκαλύπτονται αναδεικνύουν έχουν οσμή μεγάλου σκανδάλου. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με την Τράπεζα Αττικής.

Να δώσει άμεσα το πόρισμα στη δημοσιότητα. 

Να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός υπεύθυνα. 

Χωρίς διαρροές. 

Χωρίς καμία χρονοτριβή.

Να σταματήσει τις προσπάθειες συσκότισης και παραπλάνησης.

Χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.

Σήμερα.

Γιατί κάθε ημέρα που περνάει αυξάνει το κόστος για τον τόπο.

Αυξάνει όμως και τις ευθύνες για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δύσοσμη και σκοτεινή ιστορία της Τράπεζας Αττικής».


Κατέπεσε ελικόπτερο Απάτσι στον Στρυμονικό Κόλπο




Ελικόπτερο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού, τύπου ΑΗ-64D, κατέπεσε σήμερα στις 9 το πρωί της στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμωνικού Κόλπου στα ανατολικά της Χαλκιδικής στη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ-2016».

Και οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου διακομίστηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και είναι πολύ καλά στην υγεία τους, αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Μετά την πτώση του ελικοπτέρου ο ένας από τους δύο χειριστές βρέθηκε προσωρινά κάτω από το νερό και διασώθηκε χάρις στην άμεση επέμβαση ανδρών των Υποβρυχίων Καταστροφών που βρισκόταν στην παραλία στο πλαίσιο του σεναρίου της άσκησης.

Το ελικόπτερο βρίσκεται ημιβυθισμένο σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή ενώ η ανέλκυσή του έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός της ημέρας.

Τα αίτια της πτώσης διερευνώνται.





Ψάχνουν τον Καλογρίτσα, το γιο του και τις κόρες του για «μαύρο» χρήμα και φοροδιαφυγή



Βρίσκονται υπό δικαστικό έλεγχο για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα

Δύο από τις δικογραφίες αφορούν σε φοροδιαφυγή ύψους μεγαλύτερου των 24 εκατ. ευρώ - Δικογραφίες και για τις δύο κόρες του εργολάβου

Υπό δικαστικό έλεγχο και μάλιστα για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τελεί από τον Ιανουάριο του 2015 ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας. Ταυτόχρονα από τη Δικαιοσύνη ελέγχεται και ο γιος του Ιωάννης – Βλαδίμηρος.

Πρόκειται για δυο σοβαρές δικογραφίες με επίκεντρο τον Χρ. Καλογρίτσα και τον γιο του, που εξετάζονται εξονυχιστικά από την Δικαιοσύνη, με την μια μάλιστα υπόθεση να βρίσκεται λίγο πριν το στάδιο της παραπομπής σε δίκη.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δικογραφία εκκρεμεί στην Εισαγγελία εφετών Αθηνών  αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος. Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Για την υπόθεση αυτή ελέγχεται και ο πατέρας και ο υιός Καλογρίτσας.

Από την έρευνα των αρχών εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής.

Η δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας στον υιό Καλογρίτσα ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Ωστόσο, για να λάβει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες υιός Καλογρίτσα έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό. Η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.

Παράλληλα δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και για τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα με τη μία να αφορά ποσό 3 εκατ. ευρώ και την άλλη για έξι εκατ. ευρώ όπως προέκυψε από τους ελέγχους σε λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.



Πηγή : protothema.gr


Ασθενείς με αρύθμιστο διαβήτη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα απώλειας μνήμης



Ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας με μή ελεγχόμενο διαβήτη πιθανόν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μνήμη τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα αποτελέσματα 4 τέστ μνήμης που είχαν διεξαχθεί μεταξύ του 2006 και του 2012 ανάμεσα σε 3.469 ηλικιωμένους χωρίς διαβήτη και 950 που δεν έπαιρναν σωστά ή καθόλου την φαρμακευτική τους αγωγή. Διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη φθορά στην λειτουργία της μνήμης τους ήταν όσοι είχαν διαβήτη και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οι οποίοι και παρουσίασαν τις χειρότερες επιδόσεις.

Επιπλέον, τους υπέβαλλαν σε εργαστηριακές αναλύσεις για να εξετάσουν τα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στο αίμα τους. Ο συγκεκριμένος δείκτης αποτελεί απόδειξη του πόσο καλά ρυθμισμένος είναι ο διαβήτης στους ασθενείς.  Οι εθελοντές λοιπόν που είχαν υψηλές τιμές, είχαν πολύ χειρότερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης, τόσο στην αρχή της μελέτης, όσο και στους επανέλεγχους που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωσή της, μετά από 6 χρόνια. 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα αυξημένα επίπεδα του σακχάρου καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα που μεταδίδουν μηνύματα στον ιππόκαμπο, ο οποίος παίζει ρόλο στην λειτουργία της μνήμης.


Πηγή : liberal.gr


Η Νέα Δημοκρατία για Παππά και τηλεοπτικές άδειες



Με δύο αιχμηρές ανακοινώσεις απάντησε το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τον κ. Παππά και της τηλεοπτικές άδειες.

Οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει το διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η Κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Γι' αυτό, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι όποιος από τους “προσωρινούς υπερθεματιστές” δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια.

Λυπούμαστε που θα τον στεναχωρήσουμε, αλλά τον ενημερώνουμε, αφού, όπως όλα δείχνουν, δεν τον ενημερώνουν ο κ. Παππάς και η κυρία Γεροβασίλη, ότι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, με την υπ’ αριθμό 239/9.9.2016 απόφασή του, που ενέκρινε το υπ’ αριθμό 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις (4) πλειοδότες. 

Επομένως, αναμένουμε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά μας και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που εξελίσσεται σε φιάσκο».


Κατεβάστε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου εδώ

Το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατία συνέχισε με νέο δελτίο τύπου :

«Ο κ. Παππάς θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει ήδη γίνει μπούμεραγκ για τον ίδιο τον Yπουργό - καναλάρχη, για τον πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή τους.

Σήμερα μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις για τα δάνεια ενός εκ των πλειοδοτών, η υπόθεση εξελίσσεται σε κυβερνητικό Βατερλό.

Όμως, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του κ. Παππά, τα νέα αυτά δεν πρέπει να φτάνουν στον τόπο των πολυήμερων τουριστικών περιηγήσέων του σε Καναδά και ΗΠΑ.

Περιηγήσεων που γίνονται με χρήματα των άγρια φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα από την οποία είναι αποκομμένος ο κ. Παππάς, αν και είναιYπουργός ... Επικρατείας!»


ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ- Ζούσε με το πτώμα του γιου της για… 8 χρόνια! ΦΩΤΟ



Αν ήταν ταινία θα ήταν σίγουρα θρίλερ το οποίο θα σκηνοθετούσε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ! Μία ηλικιωμένη ζούσε επί οχτώ χρόνια με το πτώμα του γιου της στο σπίτι της στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Η ηλικιωμένη έπεσε κτύπησε και ένας συγγενής της την πήγε στο νοσοκομείο, ο ίδιος συγγενής όταν πήγε στο σπίτι ανακάλυψε τα λείψανα όπου και κάλεσε την αστυνομία.

O οδηγός ταξί ήταν βαριά άρρωστος όταν πέθανε γύρω στα 50 του χρόνια από φυσικά αίτια, ενώ σύμφωνα με έναν γείτονα του η μητέρα του ήταν πάντα μοναχική.

«Ποτέ δεν έλεγε γεια. Περπατούσε πάντα κρατώντας μια τσάντα. Πάντα φαινόταν κάπως παράξενη». Τώρα αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση των οστών ώστε να διαπιστωθεί από τι ακριβώς πέθανε ο άντρας.




Πηγή : star.gr


Δίκη Μarfin: Φώναζαν κάψτε τους



Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες των εργαζόμενων της τράπεζας Marfin, που εξιστόρησαν στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο όλα όσα έζησαν εκείνη την μοιραία ημέρα του Μαΐου 2010. 

«Ακούγαμε απ’ έξω “κάψτε τους”... 21 άνθρωποι βγήκαμε ζωντανοί, τρεις άλλοι όμως όχι» ένας εκ των μαρτύρων, περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο τριών υπαλλήλων –μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου- της Μarfin και την βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. 

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα, με 37 από τους 80 περίπου μάρτυρες να απουσιάζουν. 

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες οι συγγενείς των τριών υπαλλήλων που βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στην πυρπολημένη από μολότοφ Τράπεζα. 

Στην δίκη έχουν δηλώσει από την αρχή παράσταση Πολιτικής Αγωγής, οι συγγενείς της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, ενώ σήμερα δήλωσαν παράσταση και οι οικείοι και των άλλων δύο νεκρών της ΜΑΡΦΙΝ, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώντα Τσακαλή.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι δύο κατηγορούμενοι, Θεόδωρος Σίψας, που βαρύνεται με κατηγορίες που αφορούν τον εμπρησμό της Τράπεζας και τους τρεις θανάτους και ο Παύλος Αντρέεβ, που λογοδοτεί για την επίθεση στον ΙΑΝΟ, αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε έντονα όταν ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα οι γονείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου. Για λίγα μόνο λεπτά παρέμειναν ο καθένας από τους δύο γονείς χωρίς να θελήσουν να μιλήσουν για την απώλεια τους. Ο πατέρας της Αγγελικής, Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος, προσπάθησε μόνο, να περιγράψει ότι πληροφορήθηκε πως η κόρη του χάθηκε στην φωτιά, όταν του τηλεφώνησε ένας ανιψιός του, που ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης. 

Ο κ. Παπαθανασόπουλος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την κατάθεσή του.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν περισσότεροι από 20 μάρτυρες, συνάδελφοι των τριών θυμάτων, αλλά και υπάλληλοι παρακείμενων εταιριών. Κανένας τους δεν αναγνώρισε, στο πρόσωπο των κατηγορουμένων, τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης του υποκαταστήματος, ενώ συγκλονιστικές ήταν οι περιγραφές των υπαλλήλων της Τράπεζας για όσα έζησαν: «Ζήσαμε την αγωνία του θανάτου για πάρα πολλή ώρα» όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από τους μάρτυρες.

Αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο, μάρτυρας που ζήτησε να μην επεκταθεί περαιτέρω στα πραγματικά περιστατικά, γιατί δεν ένιωθε ασφαλής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Δεν νιώθω ασφάλεια. Υπήρχε ένας διάλογος τότε, με κάποια άτομα. Δεν έχω δει τα πρόσωπα αυτά σήμερα εδώ».

Οι μάρτυρες περιέγραψαν την επίθεση που δέχθηκε το υποκατάστημα της Τράπεζας από τρία ή περισσότερα άτομα, τα οποία όπως κατέθεσαν «ήταν ευέλικτα και γρήγορα και δεν ήταν ιδιαίτερα εύσωμα».

Μία από τις υπαλλήλους περιέγραψε την σκηνή, που ένας από την ομάδα που βρέθηκε έξω από την Τράπεζα, έριξε μολότωφ και αμέσως «μόλις υποχώρησε το τζάμι ξέσπασε φωτιά.

«Μία συνάδελφος φώναξε “είμαστε άνθρωποι μέσα” μήπως δεν το είχαν καταλάβει. Ακούγαμε απέξω “κάψτε τους” αλλά δεν μπορούσα να ασχοληθώ να δω ποιος το είπε».

Ο υπάλληλος της Μαρφίν, Γιώργος Στρατογιαννάκης, όπως κατέθεσε, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Αγγελική Παπαθανασοπούλου και τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη. «Έμπαινε ο καπνός στο γραφείο του Νώντα. Προσπαθούσε να βρει κάποιον στο τηλέφωνο, μάλλον για να δει τί πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε. Η Αγγελική ήταν δίπλα του, γιατί ήξερε ο Νώντας την κατάστασή της και ήθελε να τη βοηθήσει. Τους είπα να φύγουμε, να βρούμε τους άλλους. Έβαλα το σακάκι μου στη μύτη και κρατούσα με το άλλο χέρι την κουπαστή. Κατέβηκα στον άλλο όροφο. Αυτή η τελευταία επαφή που είχα...τον Νώντα τον βρήκαν στα σκαλιά, δεν τον έφτασε η ανάσα του και έπαθε ασφυξία…η Αγγελική δεν είχε κουνηθεί καθόλου από το γραφείο. Μέρες μετά είδα το αποτύπωμα του σώματός της, των χεριών της, στο πάτωμα. Εκείνη την ημέρα, 21 άτομα βγήκαμε ζωντανοί. Τρεις άλλοι, όχι».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως προσπάθησε να κατέβει στο ισόγειο για να σβήσει τη φωτιά, αλλά βρήκε «φλόγες που έγλειφαν τον χώρο και ανέβηκα πάνω». Είπε επίσης, πως στον δεύτερο όροφο, στο μπαλκόνι «ήταν δύο συνάδελφοι, και μου είπαν “αυτοί έρχονται και πετάνε κι άλλο”. Έσκυψα και είδα κάποιον στο σημείο που είχε σπάσει η τζαμαρία, που κρατούσε κάνιστρο και κάτι έριχνε, ή έτσι φαινόταν. Το έκανε 2-3 φορές και όταν έφευγε ξαναφούντωνε η φωτιά. Φορούσε μαύρα ρούχα, ήταν νεαρός μετρίου αναστήματος, καλοντυμένος, θα μπορούσε να ήταν φοιτητής, 20-22 χρονών. Μας κοιτούσε και μας έκανε χειρονομία. Στην αρχή κατάλαβα ότι ήταν κάποιος που έδειχνε τη φωτιά. Μετά που το συζήτησα με συναδέλφους, τελικά έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και έκανε άσεμνη χειρονομία».

Αντίστοιχα, ο Ευάγγελος Λαγουδάτος, υπάλληλος της Μαρφίν, κατέθεσε πως όταν άκουσε τον θόρυβο της τζαμαρίας «βγήκα στο μπαλκόνι και φώναξα σε αυτούς που βρίσκονταν στην είσοδο και έκαναν επίθεση ότι υπάρχει κόσμος μέσα. Θυμάμαι ότι είχα πάρει μία κούτα για χαρτιά Α4 και τους έλεγα “φύγετε, αλλιώς θα την πετάξω”. Ήρθε τότε ένα συνάδελφος και μου είπε “άστο, θα τους σκοτώσεις”».

Εισαγγελέας: Αλλά κι αυτοί ήθελαν να σκοτώσουν εσάς...
Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να το φανταστώ αυτό...

Η υποδιευθύντρια της ΜΑΡΦΙΝ, Αναστασία Κούκου, κατέθεσε πως λόγω των εύφλεκτων υλικών, αλλά και του τρόπου που ήταν φτιαγμένο το υποκατάστημα «δημιουργήθηκε το φαινόμενο της καμινάδας, μας είπαν, και άρπαξε αμέσως».

Η μάρτυρας Αναστασία Χρηστάκη, που είδε τους δράστες να πετούν εντός του υποκαταστήματος τις μολότωφ, τους περιέγραψε ως μικρόσωμα αδύνατα παιδιά. «Δεν ήταν άντρες. Είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά και είχαν ευλυγισία..». Η υπάλληλος κατέθεσε ότι από το μπαλκόνι όπου βρισκόταν, έβλεπε κόσμο να περνάει, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε μία κοπέλα: «Άκουσα τη φωνή της να φωνάζει “να καείτε”...κάποιοι άλλοι μου πέταξαν ένα μπουκάλι νερό και το έριξα αμέσως στο πρόσωπο μου».

Και άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν πως, ενόσω ήταν στο μπαλκόνι προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον καπνό και τις φλόγες, πολλοί από τους διαδηλωτές τους φώναζαν «να καείς ρε», ενώ άλλοι τους έβριζαν ή τους μούτζωναν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Οκτωβρίου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ


Φωτιές, επεισόδια, πανικός στο hotspot της Μόριας



Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Λέσβο. Μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν έως αργά το βράδυ εντός και εκτός του καταυλισμού της Μόριας, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να διασώσουν τα καταλύματα φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 19.55 και στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι ωστόσο για τουλάχιστον μισή ώρα δεν ήταν δυνατόν να εισέλθουν στον χώρο λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή. Από νωρίς είχε εκκενωθεί ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που μεταφέρθηκαν στη δομή του ΠΙΚΠΑ, ενώ οι ενήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες, που υπολογίζονται σε 3.500, διέφυγαν εκτός καταυλισμού. Αργότερα, αρκετοί επέστρεψαν, ωστόσο πολλοί παρέμεναν στον δρόμο. Εως αργά χθες οι ΜΚΟ δεν είχαν επιστρέψει στο hotspot, παραμένοντας κοντά στην εγκατάσταση και προσφέροντας ιατρική βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταυλισμός έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί, με τη διασπορά φήμης εντός του καταυλισμού για ομαδικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Οι διαμαρτυρίες εξελίχθηκαν σε εξέγερση, με αποτέλεσμα περίπου 300 άτομα να φύγουν επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη. Η αστυνομία τούς σταμάτησε και τους οδήγησε πίσω στη δομή, όπου όμως τα επεισόδια συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές, τόσο εντός του κέντρου φιλοξενίας όσο και σε ελαιοκτήματα νότια και βόρεια αυτού. Σε όλη την περιοχή επικράτησε πανικός, με μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό για να σωθούν.

Νωρίτερα, επεισόδια είχαν σημειωθεί και στην πορεία που πραγματοποίησαν κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρόμενοι για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν εκεί εγκλωβισμένοι. Ανάμεσα στα περίπου 500 άτομα που συγκεντρώθηκαν, παρεισέφρησαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οπαδοί της Χ.Α., οι οποίοι όταν η πορεία έφθασε στο δημαρχείο άρχισαν να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα. Αργότερα επιτέθηκαν και σε τρεις γυναίκες, που βοηθούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Με επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας προς τον δήμαρχο του νησιού Σπύρο Γαληνό –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ»– διαψεύδει ότι σχεδιάζεται η λειτουργία νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο και δεσμεύεται για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. Ο κ. Μουζάλας στην ίδια επιστολή τονίζει ότι θα υλοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν σε συνάντησή του με τον δήμαρχο την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων η μεταφορά στην ενδοχώρα όσων το αίτημα για τη χορήγηση ασύλου έχει λάβει αρχική έγκριση, η ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί και των υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς και η έγκριση αποζημιώσεων στους κατοίκους της Μόριας για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια «εις βάρος της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας», η οποία «επ’ ουδενί τίθεται σε αμφισβήτηση». Την προηγούμενη Κυριακή, το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε να περιοριστεί ο αριθμός όσων διαμένουν στο νησί σε 3.000 (τώρα στη Λέσβο βρίσκονται 5.650 άτομα), αλλά και να αποχωρήσουν οι ΜΚΟ από τον καταυλισμό που λειτουργεί στο Καρά Τεπέ.

Το Σαββατοκύριακο έφθασαν στα νησιά πάνω από 300 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες, αυξάνοντας τον αριθμό των εγκλωβισμένων σε 13.536 άτομα.





ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Έντυπη Καθημερινή


Νέο μυθικό συμβόλαιο για Αντετοκούμπο!



Αυτό που όλοι περιμέναμε, είναι πλέον γεγονός. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Milwaukee Bucks συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους, με τον 21χρονο forward να παίρνει το ποσό των 100.000.000 για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Οι Bucks έχουν φορέσει στον Γιάννη την ταμπέλα του "franchise player" και ήταν δεδομένο (δεν αποτελεί δηλαδή μια εξέλιξη-έκπληξη η συμφωνία του) ότι πριν την έναρξη της σεζόν θα τον 'δέσουν", ώστε να μην τον αφήσουν να βγει στην αγορά το καλοκαίρι του 2017 ως restricted free agent. Δεν είχαν όρεξη να ρισκάρουν, ο Αντετοκούνμπο είναι απόλυτα ευχαριστημένος στο Milwaukee και απλώς περιμέναμε τη στιγμή που θα αποφασίσουν να δώσουν συνέχεια στη συνεργασία τους, να κοιτάξουν μαζί το μακροπρόθεσμο μέλλον της ομάδας.

Την είδηση γνωστοποίησε ο έγκυρος Adrian Wojnarowski, που υποστηρίζει ότι ο Γιάννης θα βάλει την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο στη διάρκεια της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου. Έχει αποχαιρετήσει την Ελλάδα μετά τις διακοπές και την στρατιωτική του θητεία, βρίσκεται στο Milwaukee, προπονείται εν όψει της σεζόν 2016-2017 και ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα.

Τα 100.000.000 είναι (σχεδόν, κατά 6.000.000 μικρότερη) η max συμφωνία που μπορούσε να ζητήσει και να πάρει ο διεθνής forward από τους Milwaukee Bucks, οι οποίοι προτίμησαν το τετραετές από το πενταετές συμβόλαιο και χάρηκαν από την "έκπτωση" που έκανε ο Γιάννης, ώστε να διατηρήσουν μια κάποια ευελιξία. Αυτό σημαίνει ότι ο Αντετοκούνμπο θα είναι εκ νέου free agent το καλοκαίρι του 2021, σε ηλικία 26 ετών και θα κυνηγήσει άλλο ένα συμβόλαιο με το maximum των αποδοχών.

Για την ιστορία, ο Γιάννης θα παίξει φέτος για 2.995.421 δολάρια και θα κάνει... υπομονή μέχρι να τεθεί σε ισχύ η νέα συμφωνία που θα υπογράψει αύριο. Φυσικά θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, φυσικά θα πρέπει να διαχειριστεί την πίεση που πλέον θα είναι ασφυκτική, φυσικά είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει.




Πηγή : nba.sport24.gr


Η τραγική εικόνα του τουρισμού αποτυπώνεται στις ζημιές που κατέγραψε η Aegean!



Τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισε ο όμιλος Aegean αποτυπώνει την πραγματική εικόνα που εμφανίζει ο ελληνικός τουρισμός κυρίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, οπότε και αρχίζει η τουριστική περίοδος. Zημιές 23,7 εκ. ευρώ εμφάνισε στο α΄εξάμηνο του 2016 ο όμιλος Aegean σε σχέση με κέρδη ύψους 14,8 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας το πρώτο εξάμηνο του 2016 η Aegean κατάφερε να σημειώσει θετικούς ρυθμούς αύξησης στην επιβατική κίνηση, η αύξηση όμως δεν ήταν αντίστοιχη της σημαντικής επένδυσης στη χωρητικότητα, ειδικά στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και κυρίως στο δίκτυο εξωτερικού.

Στην αγορά εσωτερικού η συνεχιζόμενη ύφεση, η σημαντική αύξηση της συνολικής προσφερόμενης χωρητικότητας σε συνδυασμό με την κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια (από 13% σε 23% και εν συνεχεία σε 24%) οδήγησε σε περαιτέρω μείωση των μέσων καθαρών ναύλων. Επιπλέον στην αγορά εξωτερικού, στην οποία η αυξημένη επένδυση της εταιρείας αλλά και άλλων ανταγωνιστών σε χωρητικότητα ήταν σημαντική, παρουσιάστηκε πολύ μικρή αύξηση το δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε ότι αφορά τις αφίξεις.

Το αποτέλεσμα της αναντιστοιχίας στην αύξηση της χωρητικότητας με τις αφίξεις, ιδιαίτερα τον Μάιο και Ιούνιο, ήταν η μείωση πληροτήτων και ναύλων, κυρίως στα περιφερειακά εποχικά αεροδρόμια, αλλά σε κάποιο βαθμό και στην Αθήνα.

Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν σε ένα αδύναμο αποτέλεσμα για τον Όμιλο για το πρώτο εξάμηνο και ιδιαίτερα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Aegean το α΄εξάμηνο παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους 403,5 εκ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 5% και ανήλθε σε 5,2 εκ. επιβάτες. Στο δίκτυο εσωτερικού η εταιρία και η Olympic Air μετέφεραν 2,5 εκ. επιβάτες ενώ στο δίκτυο εξωτερικού ταξίδεψαν 2,7 εκ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 10%.

Ο όμιλος κατά το εποχικά πιο αδύναμο α΄ εξάμηνο, παρουσίασε ενοποιημένες ζημιές μετά από φόρους ύψους 23,7 εκ. ευρώ σε σχέση με καθαρά κέρδη ύψους 14,8 εκ.ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Παρά το αδύναμο αποτέλεσμα του πρώτου εξάμηνου, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα από 236,8 εκ. ευρώ στις αρχές του έτους και παρά την καταβολή του ετήσιου μερίσματος ύψους 50 εκ. ευρώ, διαμορφώθηκαν σε 299,8 εκ.ευρώ την 30η Ιουνίου 2016 λόγω της βελτίωσης των ταμειακών ροών των προπωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο του έτους που δείχνει πολύ ισχυρότερη συμπεριφορά στη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον δ/νοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Γερογιάννη, “για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίσαμε τις επενδύσεις στην ανάπτυξη του δικτύου μας καλύπτοντας πλέον 145 προορισμούς καθώς και στο στόλο μας που ανήλθε σε 61 αεροσκάφη το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σχέση με 52 κατά μέσο όρο το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η αδυναμία της ζήτησης το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κυρίως τον Μάιο και Ιούνιο, επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα και την κερδοφορία μας ειδικά λόγω της επιλογής που κάναμε να λειτουργήσουμε σε συγκεκριμένα εποχικά δρομολόγια και προορισμούς εξωτερικού πιο νωρίς και κατά την έναρξη της σαιζόν για να αυξήσουμε τη χρήση των αεροσκαφών μας.

Είναι σημαντικό όμως να επισημανθεί ότι μετά τον Ιούνιο η πορεία της ζήτησης καθώς και οι πληρότητες για το τρίτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ικανοποιητικές με ενδείξεις μάλιστα για ισχυρότερο Σεπτέμβριο -Οκτώβριο από το 2015.

Η Aegean παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών, του δικτύου και της ανταγωνιστικότητάς της, έχοντας το μέγεθος, την ευελιξία και τους πόρους ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις”.




Πηγή : mononews.gr


ΗΠΑ : Συνελήφθη ο ύποπτος για την επίθεση στο Μανχάταν



Ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Η σύλληψη έγινε στο Λίντεν του Νιου Τζέρσι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ενώ η αστυνομία είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του στην προσπάθειά της να φτάσει στα ίχνη του.








Πηγή : newsit.gr


Attica Bank: Εδωσε στον Καλογρίτσα 127,6 εκατ. ευρώ δάνεια - Τα 77,6 εκατ. μετά το 2015



Με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 127,6 εκατ. ευρώ δανειοδότησε η τράπεζα Αττικής τον εργολάβο (και προσωρινό υπερθεματιστή τηλεοπτικής άδειας) Χρήστο Καλογρίτσα.

Σχεδόν τα 2/3 εξ αυτών ήτοι ποσό 77,6 εκατ. ευρώ ο κ. Καλογρίτσας τα πήρε μετά το 2015, οπότε και είχε αναλάβει την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το 2015 είχε πάρει 55 εκατ. ευρώ και στην αρχή του 2016 άλλα 22,6 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, οι ελεγκτές ανακάλυψαν και αιτήσεις του κ. Καλογρίτσα μέσα στο 2016 για επιπλέον δανεισμό ύψους 19 εκατ. ευρώ τα οποία δεν δόθηκαν.

Αυτό αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star και Alpha.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας κ. Καλογρίτσας, στις 27 Ιουνίου 2016 πήρε από την τράπεζα 15 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό, αφού μεταβιβάστηκαν στις δύο εταιρείες του, από τον ίδιο, φέρεται να αξιοποιήθηκαν για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Σύμφωνα με το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής, όπως μετάδωσαν ο ΑLPHΑ και το STAR, η χρηματοδότηση του Χρ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πόρισμα το οποίο αποστέλλεται στις δικαστικές αρχές, καταγράφει τα εξής ευρήματα:

Την περίοδο από το 2011 έως το 2014 ο Χρ. Καλογρίτσας και οι εταιρίες συμφερόντων του δανειοδοτήθηκαν συνολικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Το διάστημα από 2.1.2015 έως 31.12.2015 , ο κατασκευαστής πήρε από την τράπεζα Αττικής επιπλέον δάνεια περίπου 55 εκατ.

Το 2016 και συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Καλογρίτσας δανειοδοτήθηκε με ακόμη 22,6 εκατ. από την τράπεζα Αττικής. Από αυτά τα 7,6 εκατ. είχαν δοθεί από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενώ στις 27 Ιουνίου δόθηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ σε δυο εταιρίες συμφερόντων του. Από τις συγκεκριμένες εταιρίες ο επιχειρηματίας φέρεται να «τραβάει» μεγάλο μέρος των 15 εκατ. και εικάζεται ότι είναι χρήματα που χρησιμοποίησε για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Επισημαίνεται ότι το πόρισμα της ΤτΕ και του SSM έχει εξετάσει τα δάνεια και την πορεία της Τράπεζας Αττικής μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2015. Με τα στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις του 2016 εξελίσσεται αυτή τη στιγμή ειδικός έλεγχος από την επιθεώρηση των ελεγκτών της κεντρικής τράπεζας απ΄όπου προέκυψαν τα ευρήματα για τα 22,7 εκάτ ευρω που πήρε ο κ. Καλογρίτσας.

Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των 15 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα επισημαίνει ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στην ανάληψη δημοσίων έργων.

Παράνομη φέρεται να θεωρείται από την ΤτΕ η επιστροφή κεφαλαίου από τις δυο εταιρίες που έδωσε την δυνατότητα στον κ. Καλογρίτσα να πάρει τα χρήματα και να να χρησιμοποιήσει – όπως εκτιμάται -για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Επίτροπος στην Attica Bank αν δεν βρεθεί λύση

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την σύνθεση του Δ.Σ. της τράπεζας Αττικής. Αύριο Τρίτη συνέρχεται εκτάκτως γενική συνέλευση. Αν δεν υπάρξει συμφωνία για την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με τις υποδείξεις της ΤτΕ, είναι πολύ πιθανόν το ενδεχόμενο να παυθεί η διοίκηση και να διοριστεί επίτροπος από την κεντρική τράπεζα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αντιδρά στην πρόταση του ΤΣΜΕΔΕ που θέλει να τοποθετηθεί ο Κ. Μακέδος στο Δ.Σ. της Attica Bank.

Ως γνωστόν, η ΤτΕ είχε αντιδράσει στον διορισμό του Γ. Σαπουντζόγλου, του Κ. Μακέδου και της Α. Πουσκούρη στο Δ.Σ. Η κα Πουσκούρη παραιτήθηκε από το Δ.Σ. στο οποίο όμως παρέμειναν οι κ.κ. Σαπουντζόγλου και Μακέδος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν το Δ.Σ. της τράπεζας επιμείνει στην παραμονή Μακέδου τότε ο Γ. Στουρνάρας φέρεται αποφασισμένος να τοποθετήσει Επίτροπο στην τράπεζα.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της συνεδρίασης της Τρίτης, είναι το γεγονός ότι ο διοικητής της ΤτΕ ανέβαλε το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στην Φρανκφούρτη μέχρι να διεξαχθεί η συνεδρίαση του ΔΣ της Attica Bank.

Ομόφωνα CEO ο Θ. Πανταλάκης

Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρας, το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη ως μέλος του Δ.Σ. και νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει:

Η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη ως μέλος του Δ.Σ.

Στη συνέχεια, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Πανταλάκη ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.

Έτσι, κλείνει μία βασική εκκρεμότητα, σε σχέση με την εταιρική διακυβέρνηση της Τράπεζας, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις των Εποπτικών Αρχών, συνεχίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της.

ΤΕΕ σε Στουρνάρα: Κάντε εξονυχιστικό έλεγχο στην Attica Bank

Σημειώνεται ότι, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε επιστολή του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ζητεί να ασκήσει το σύνολο των έλεγχων που προβλέπονται στην Τράπεζα Αττικής προκειμένου να σταματήσει να υπάρχει «κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Σε συνέχεια των εξελίξεων των τελευταίων μηνών στην Τράπεζα Αττικής, των συνεχόμενων δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος, των παρεμβάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προκύπτουν από τις εποπτικές της αρμοδιότητες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, έχοντας βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στους χιλιάδες μηχανικούς που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους μέσα από την επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank.

Σας καλώ να ασκήσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας και να προχωρήσετε σε κάθε έλεγχο των πεπραγμένων στην Τράπεζα που προβλέπεται από το νόμο και τους κανονισμούς. Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ επίσης να μας ενημερώσετε για οποιοδήποτε εύρημα των ερευνών αυτών ή όποιο άλλο ζήτημα προκύψει και αφορά τη συμμετοχή μέχρι σήμερα των εκπροσώπων του Ταμείου στη διοίκηση της Τράπεζας. Πέραν των άλλων, θα ήταν δέον να ενημερωθούμε για τυχόν παρεμβάσεις και ενέργειες μελών της διοίκησης που προέρχονται από το Ταμείο των Μηχανικών, οι οποίες δεν συνάδουν με την επαγγελματική δεοντολογία και την ορθή τραπεζική πρακτική. Αν τέτοια ευρήματα και συμπεριφορές δεν προκύψουν από τις έρευνές σας, σας παρακαλούμε να το κάνετε γνωστό, ώστε να μην υπάρχουν σκιές για τους εκπροσώπους του Ταμείου μας στη διοίκηση της Τράπεζας.

Αποκλειστικός μας σκοπός είναι να διασφαλίσουμε την επένδυση του Ταμείου των μηχανικών στην Τράπεζα Αττικής και την μακροπρόθεσμη απόδοσή της, καθώς αυτό αποτελεί απαράβατο όρο της συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

Θέλουμε να σταματήσει να υπάρχει κάθε είδους σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank και η Τράπεζα να προχωρήσει με υγιείς βάσεις σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά. Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή διαφάνεια και ενημέρωση των μηχανικών, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Τράπεζα με τα χρήματά τους».



Πηγή: iefimerida.gr