Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ντ. Μπακογιάννη: Πρωτοφανές αυτό που γίνεται με τον Γ. Στουρνάρα


Πρωτοφανές χαρακτήρισε αυτό που γίνεται με τον Γιάννη Στουρνάρα η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης. 

«Με την ιδιότητά του ως κεντρικός τραπεζίτης, πήρε κάποιες αποφάσεις, που προφανώς ενόχλησαν εξαιρετικά την κυβέρνηση. Είναι ποτέ δυνατόν να μπλέκονται τα πράγματα κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να αφήνουν τόσα ερωτήματα ανοιχτά; Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά υπάρχουν ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.

Αναφερόμενη στις τηλεοπτικές άδειες η κ. Μπακογιάννη σημείωσε:

«Η διαπλοκή είναι η σχέση που έχουν οι κατασκευαστές με την πολιτική ηγεσία δια του Τύπου και το σύνταγμα δίνει απάντηση στη διαπλοκή, με την αδειοδότηση μέσω του ΕΣΡ. Τις αρμοδιότητες αυτές τις έδωσε η κυβέρνηση στον κ. Παππά, ο οποίος αποφάσισε χωρίς ουσιαστικά κριτήρια για τέσσερις άδειες, και με τη διαδικασία του διαγωνισμού που θυμίζει Big Brother έχει έναν βασικό παίκτη, κατασκευαστή δημοσίων έργων και κουμπάρο δύο υπουργών. Εάν δεν είναι αυτό διαπλοκή, τότε τι είναι;»

Αναφερόμενη στη σχετική αποστροφή της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σημείωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσπάθειες παρέμβασης της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Εάν ο πρωθυπουργός κάνει ανοιχτά τέτοια παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, η χώρα έχει θεσμικό πρόβλημα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Αντίπαλός μας δεν είναι πλέον ο Τσίπρας, ο οποίος γκρεμίζεται δημοσκοπικά. Μέσα σε ένα χρόνο η ΝΔ βρίσκεται στη χειρότερη δημοσκόπηση 5 μονάδες και στην καλύτερη 12 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει πως ο λαός αναζητά και επιβάλει στη ΝΔ να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για να αναλάβει τη διακυβέρνηση».

Και κατέληξε ότι «η ΝΔ έχει υποχρέωση να καταθέσει προτάσεις και να πει μόνο αυτά που μπορεί να κάνει, δεν θα δώσουμε υποσχέσεις αλά Τσίπρα. Απαίτηση του λαού είναι να του πούμε αλήθεια και να μην του υποσχεθούμε τίποτα που θα είναι ψεύτικο».


Πηγή : bankwars.gr


Προκλητική η Θεανώ Φωτίου κοροϊδεύει τους συνταξιούχους : δεν έγιναν φοβερές περικοπές στις συντάξεις



Μίλησε στον Αθήνα 9,84 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξαπατώντας λέγοντας ψέματα και προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες που υποφέρουν από την πολιτική της και του κόμματος της.

Η κυρία Θεανώ Φωτίου νομίζει ότι παραμυθιάζοντας τον εαυτό της αναφέροντας τα παραμύθια που λέει στην ίδια για να ηρεμεί μπορεί να τα λέει και δημόσια και ακούγοντας την οι συνταξιούχοι να τους κοροϊδεύει κατάμουτρα θέλουν να της φωνάξουν τουλάχιστον ντροπή σου.

Τόλμησε να πει η Θεανώ Φωτίου χωρίς ντροπή ότι «Εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα media»

Συνέχισε να εκνευρίζει τους συνταξιούχους λέγοντας ότι οι μειώσεις στις συντάξεις ήταν επινόηση των Μέσων Ενημέρωσης.

«Είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700 χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα κατ άτομο, ενώ εσείς αναφέρεστε στις μειώσεις σε συντάξεις των 1300 ευρώ. Οι 12 οριζόντιες περικοπές που έγιναν άραγε ισοσταθμίζονται με το ποσοστό των υψηλότερων συντάξεων, οι οποίες κόπηκαν από εμάς; Η αύξηση στις εισφορές για την υγεία, είναι ελάχιστη» πρόσθεσε στα όσα τραγικά και γελοία ξεστόμισε.

Δεν παρέλειψε να πει και άλλες ανακρίβειες προκαλώντας τύπου : «Παραλάβαμε μια χώρα μετά από πόλεμο. Οι δείκτες 25% καταστροφής του ΑΕΠ υπάρχουν όταν μια χώρα έχει υποστεί πόλεμο. Το ότι δεν βλέπετε ερείπια στο δρόμο δεν σημαίνει ότι αυτή η χώρα δεν έχει βγει από πόλεμο και αυτό προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε. Θέλετε να το ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα, το θεωρώ φυσικό. Και εγώ θέλω, αλλά πρέπει να καταλαβαίνετε ότι είναι τιτάνιο έργο. Το να γυρίσουμε ξανά σε εκείνους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση θα είναι το εγκληματικότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο λαό μας και βέβαια δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε να συμβεί. Να μην έχετε καμία αμφιβολία».

Τήν αφήνουμε στην κρίση σας τι άλλο πλέον να πούμε.


"Χαστούκι" θεσμών στον Φίλη : Ξηλώστε την παρέμβαση για τις απολύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση



Ο Φίλης σε πολύ δύσκολη θέση μετά το ζήτημα ακύρωσης της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης που  πέρασε ο ίδιος και προκάλεσε αντιδράσεις και δεν επιτρέπει τις μη αιτιολογημένες απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών, έθεσαν οι επικεφαλής των θεσμών κατά την σημερινή συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις για την πρόσφατη διάταξη, η οποία προβλέπει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού χωρίς αυτή να είναι πλήρως αιτιολογημένη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις εντονότερες ενστάσεις εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για θέσπιση παρόμοιων περιοριστικών πρακτικών στην ευρύτερη αγορά εργασίας.

Η σχετική διάταξη έχει αποτελέσει το "κόκκινο πανί" στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς η ομοσπονδία των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων κάνει λόγο για παρέμβαση που θα υποβαθμίσει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης απαγορεύοντας ουσιαστικά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. 


Αστυνομικοί πυροβόλησαν άστεγο 18 φορές στο Μανχάταν



Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη πυροβόλησαν 18 φορές πριν συλλάβουν έναν άνδρα που τους επιτέθηκε με μπαλτά στο τέλος μιας καταδίωξης στο κέντρο του Μανχάταν χθες το απόγευμα, σε ώρα αιχμής της κυκλοφορίας.

Ο άνδρας, ο Ακραμ Τζούντεχ, άρχισε να κραδαίνει απειλητικά ένα μπαλτά κοντά στον μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του Penn Station γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία της αστυνομίας Τζέιμς Ο' Νιλ.

Ο άνδρας με τον μπαλτά ήταν κατά τα φαινόμενα οργισμένος: ένα τσόκαρο είχε πέσει πάνω στο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ζούσε, εξήγησε ο Ο' Νιλ.

Όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αυτός προέβαλε αντίσταση και τραυμάτισε σοβαρά στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς.

Και άλλοι αστυνομικοί έφθασαν ως ενισχύσεις που προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν πριν τον πυροβολήσουν -18 φορές συνολικά σύμφωνα με την αστυνομία- και τον συλλάβουν.

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Μια τέτοιου είδους επίθεση, νωρίς το απόγευμα σε τόσο κεντρικό σημείο του Μανχάταν, είναι σχετικά σπάνια.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 


Ν.Δ. : Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δεν αγγίζει κανέναν και μας βρίσκει όλους απέναντι




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον Ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες" των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Κύκλοι της Κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού.

Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Καλούμε τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει.

Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής.

Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας.

Ελπίζουμε, τέλος, οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια».


Κινητά, tablets και laptops τέλος στα σχολεία



Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά χτύπησε στα σχολεία όλης της χώρας και το υπουργείο Παιδείας απέστειλε οδηγίες για την "εύρυθμη λειτουργία" τους, σύμφωνα με τις οποίες εκτός από τη χρήση των κινητών, απαγορεύεται στους μαθητές η χρήση και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών με δυνατότητα καταγραφής εικόνας και ήχου.

Η απαγόρευση ισχύει και για την ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του υπουργείου -ύστερα και από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

2. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

3. Οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ), δύνανται να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

4. Τέλος, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, καθώς οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (πχ αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνον όταν το υποκείμενο των δεδομένων (οι κηδεμόνες των μαθητριών-μαθητών) έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.



Πηγή : Cnn.gr


Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο Ζάππειο: «Ψαλιδοχέρης» ο Κατρούγκαλος[εικόνες]





Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση στην είσοδο του Ζαππείου κρατώντας πανό κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου. 

Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή τη συμμετοχή του κ. Κατρούγκαλου σε συνέδριο για το μέλλον της εργασίας, στο οποίο θα είναι ομιλητής.

«Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, έχει μόνο φτώχεια, μέτρα κι ανεργία», αναφέρουν τα πανό που είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ για τον Έλληνα υπουργό Εργασίας υπάρχει ξεχωριστό το οποίο τον παρουσιάζει ως «Ψαλιδοχέρη». «Κατρούγκαλε, Κατρούγκαλε, με όλα αυτά που κάνει, τον Βρούτση τον ξεπέρασες, τον Λάσκαρη τον φτάνεις», είναι το σύνθημα που φωνάζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κίνηση αυτή γίνεται «για να καταγγείλουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν στο συνέδριο αυτό, οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων. Θέλουμε να καλέσουμε τον λαό να μην περιμένει βέλτιστες πρακτικές, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όλο αυτό είναι προσχηματικό που επί της ουσίας θα οδηγήσει σε επίσπευση των αντιλαϊκών μέτρων».



Ο κ.Τασιούλας κάλεσε τον λαό σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα ενώ όπως τόνισε «θα παραμείνουμε σήμερα εδώ για όσο χρειαστεί».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί κατάληψη του χώρου εισόδου του Ζαππείου με πανό και συνθήματα, με κύριο αποδέκτη τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.



Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες εργαζόμενοι από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής προχωρούν σε κινητοποίηση στο χώρο του Ζαππείου, τη μέρα που η κυβέρνηση προχωρά σε συνέδριο-φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών.

Πλάι τους θα σκέκονται οι αυθεντίες και οι εξειδικευμένοι απ’ όλη την Ευρώπη στο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, της κατεδάφισης των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών ώστε να δώσουν την τεχνογνωσία τους στην ελληνική κυβέρνηση για το παραπέρα χτύπημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Είναι τα τσιράκια των πολυεθνικών, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και οι οργανώσεις της, αυτοί που δε δίστασαν να στηρίξουν τα προηγούμενα χρόνια ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αυτοί που έχουν υπογράψει φαρδιά-πλατιά, το σφαγιασμό των μισθών, τη διάλυση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα συμβόλαια πρώτης ευκαιρίας, τα συμβόλαια μηδενικών ωρών.

Σήμερα βρισκόμαστε στο χώρου του Ζαππείου απρόσκλητοι, πρόεδροι συνδικάτων, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από δεκάδες συνδικαλιστικές και συνταξιουχικες οργανώσεις για να καταγγείλουμε κυβέρνηση και κολαούζους που δίνουν χέρι βοηθείας στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές και στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου για το τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων, να ενημερώσουμε για τη νέα παγίδα που πάει να στηθεί στην πλάτη της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, όταν έχουν ήδη συμφωνήσει πάνω στο νέο γύρο επίθεσης, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων εργάζεται με 400 ευρώ, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο ή βρίσκεται μαζικά στην ανεργία.




Πηγή: iefimerida.gr 


«Πάγο» στο πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών βάζει το κουαρτέτο



Διαπραγμάτευση: Τα «ναι», τα «όχι» και τα «ίσως» των θεσμών που αποχωρούν σήμερα από την Αθήνα, αφήνοντας πολλά ανοικτά μέτωπα

Με τον απολογισμό των συγκλίσεων και των αποκλίσεων επί των ανοικτών θεμάτων αυτού του κύκλου της διαπραγμάτευσης και τα «όχι» που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών ολοκληρώνεται μέχρι το μεσημέρι ο αναγνωριστικός γύρος διαπραγματεύσεων.

Οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα αποχωρήσουν σήμερα από την Αθήνα -η αποστολή του ΔΝΤ θα παραμείνει για περαιτέρω επαφές με στόχο τη σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας- με πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής τη 17η Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως, με βασικό στόχο να κλείσουν τουλάχιστον τα 15 προαπαιτούμενα που ξεκλειδώνουν τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα.

Κατά τον χθεσινό γύρο επαφών άνοιξε άλλο ένα μέτωπο. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έπεσε η εξαγγελία του πρωθυπουργού για το πάγωμα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και προς το ΕΤΑΑ με ημερομηνία εφαρμογής την 1η/1/2017. Οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρονται να εξέφρασαν πολλές επιφυλάξεις επί της συγκεκριμένης πρότασης, με αρμόδια πηγή του υπουργείου Εργασίας να τονίζει μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων ότι οι θεσμοί θα αποφανθούν επί της συγκεκριμένης πρότασης αφού παραλάβουν στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση που θα ποσοτικοποιούν τη συγκεκριμένη πρόταση. Ήταν η δεύτερη πρωθυπουργική εξαγγελία που μπήκε στο στόχαστρο του κουαρτέτου, καθώς είχε προηγηθεί η καταγραφή διαφωνιών και επί της πρότασης για τη θέσπιση «ακατάσχετου» λογαριασμού στις επιχειρήσεις προκειμένου να τονωθούν οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Πιο κοντά σε συμφωνία φέρονται να βρίσκονται οι δύο πλευρές όσον αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριζε χθες το βράδυ ότι η ελληνική πλευρά θα στείλει το προσχέδιο νόμου στους θεσμούς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ώστε να επιλυθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ψήφιση ενός νόμου που θα επιτρέπει ρύθμιση οφειλών -ακόμη και κούρεμα χρεών- σε όσες επιχειρήσεις κριθούν ως βιώσιμες από αρμόδιους «αξιολογητές φερεγγυότητας» οι οποίοι θα γνωμοδοτούν σχετικά σε επιτροπή που θα συγκροτείται από τους πιστωτές (μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο, καθώς στη ρύθμιση θα υπάγονται όλες οι οφειλές και προς την εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία).

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο αρμόδιος αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης παρουσίασαν χθες σειρά στοιχείων στους θεσμούς προκειμένου να τους πείσουν ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο από τον στόχο (0,5%). Η ίδια εκτίμηση έγινε και για το 2017. Η ελληνική πλευρά θέλει να πείσει την πλευρά των δανειστών -και ειδικά το ΔΝΤ που αμφισβητεί σε συστηματική βάση τα νούμερα- ότι θα υπάρξει υπέρβαση στόχων, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί και ο «δημοσιονομικός χώρος» για τη χρηματοδότηση των παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός (σ.σ.: το 40% του πρόσθετου πλεονάσματος μπορεί να διατεθεί από την κυβέρνηση για παροχές βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο).

Συγκεκριμένη πρόταση

Έντονες επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στα δύο μείζονα ζητήματα που τους έθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό και αφορούν την εξαγγελία του πρωθυπουργού (από του βήματος της ΔΕΘ), για πάγωμα των παλαιών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών - εμπόρων - γιατρών και στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων για τους ελεύθερους επαγγελματίες τα οποία θα μπορούν να χορηγούν και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Τα θέματα αυτά τα έχουν θέσει, ήδη, στον υπουργό Εργασίας οι ενώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνάντησης ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «και στα δύο θέματα οι εκπρόσωποι των θεσμών, χωρίς να είναι αρνητικοί, εξέφρασαν επιφυλάξεις και ζήτησαν να δουν συγκεκριμένους αριθμούς και τεκμηριωμένες προτάσεις. Έτσι για τα θέματα αυτά συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ των δύο πλευρών την ερχόμενη εβδομάδα».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας η συζήτηση για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών προς τα ταμεία συνδέεται με τη δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού, αλλά και με τη συνολική αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών. Αξίζει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΒΕΕ, το θέμα του παγώματος των παλαιών ασφαλιστικών οφειλών αφορά τουλάχιστον 300.000 εμπόρους - βιοτέχνες - επαγγελματίες.
Τέλος στο αγγελιόσημο

Για το επίμαχο θέμα του αγγελιόσημου, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, καθώς χθες έληξε η δεύτερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την κατάργησή του. Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, την προσεχή Τρίτη το θέμα αυτό θα συζητηθεί με τις Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο «για να δούμε πώς θα προχωρήσει αυτό που εγώ είχα θεωρήσει εξαρχής ως ιδανική λύση, δηλαδή τη μετατροπή του πόρου του αγγελιόσημου σε έναν πόρο συμφωνημένο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στον χώρο του Τύπου και όχι σε έναν πόρο θεσμοθετημένο».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα του αγγελιόσημου και τις οικονομικές επιπτώσεις στα ταμεία του Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως το αρχικό αίτημα των εργαζομένων στον Τύπο για εξαίρεση του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ από τον ΕΦΚΑ ήταν εκτός συζήτησης.
Ανέφερε πάντως ότι έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους στον χώρο του Τύπου πως «εάν θέλουν να ορίσουμε αντίστοιχη εισφορά εργοδοτών και εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ σαν να ήταν επικουρικό ταμείο, είμαι απολύτως διαθέσιμος». Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «θέλουμε να σεβαστούμε τις ιδιομορφίες που έχει ο ΕΔΟΕΑΠ και ειδικά την αυτοδιαχειριστική λειτουργία του». Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας οι περισσότεροι από τους εργοδότες στον χώρο του Τύπου «δεν έχουν αντίρρηση να προχωρήσει μία τέτοια λύση», δηλαδή σε μια λύση μετατροπής του αγγελιόσημου από νομοθετημένο πόρο σε συμβατικό πόρο.



Έντυπη Ναυτεμπορική


Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Ιστιαία




Μεγέθους 4,3 Ριχτερ ήταν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σήμερα στις 09:55. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 17 χλμ ΑΝΑ της Ιστιαίας.


Στο βοσκοτόπι του Καλογρίτσα καλλιεργείται το σανό που μοιράζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;




Διαβάζουμε στο protothema.gr τι αποκαλύπτουν τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τη δήλωση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας

Καναλάρχης με... δανεικά λεφτά  και αμφισβητούμενο βοσκοτόπι ως εγγύηση, φαίνεται πως επιχειρεί να γίνει ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος εξασφάλισε μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες, κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν, η δήλωση του κ.Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε καν το ποσό για την πρώτη δόση που πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο για την απόκτηση της άδειας, με βάση το ποσό που προσέφερε στη δημοπρασία. 

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ που μετέδωσαν  ο Alpha και το Star, τα δανεικά χρήματα, με τα οποία θα καλύψει το Πόθεν Έσχες για την αγορά της άδειας, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας σκοπεύει να το εξασφαλίσει από τράπεζα, προσφέροντας ως εγγύηση τρία ακίνητα, μεταξύ των οποίων ένα βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο ανήκει σε άλλον επιχειρηματία!

Χωρίς καταθετήρια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο το Star ο κ.Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (γιος του Χρήστου Καλογρίτσα που έλαβε την άδεια) στο πόθεν έσχες που κατέθεσε, φέρεται να έχει πουλήσει μετοχές εταιρειών του πατέρα του στον πατέρα του, χωρίς μάλιστα να παρουσιάζει καταθετήρια σε τράπεζα. 

Σύμφωνα με το Star, όμως, ακόμη και αυτές οι αγοραπωλησίες δεν καλύπτουν παρά το μισό της προκαταβολής που πρέπει να καταβληθεί για την άδεια. Στο πόθεν έσχες περιλαμβάνει και τρία ακίνητα- ένα εκ των οποίων είναι το... βοσκοτόπι.  Σύμφωνα με το Star η δήλωση Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε το «πόθεν», ούτε το «έσχες». Στο Star φιλοξενήθηκε και δήλωση ειδικού εμπειρογνώμονα, σύμφωνα με την οποία δ θα μπορούσε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών μέσα σε δυο μέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με το Star το πόρισμα έγκρισης των πόθεν έσχες δεν υπογράφεται από εμπειρογνώμονες και ειδικότερα από την εταιρεία Grant Thornton που έλεγξε τις δηλώσεις. «Το θέμα είναι συνολικό, είναι νομικό» δήλωσε η νομική εκπρόσωπος του Star Μαρία Κατζουράκη. Διάτρητο, όμως, χαρακτήρισε τον έλεγχο «πόθεν έσχες» και ο βουλευτής Αττικής με Το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος δήλωσε: «Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη διάτρητη διαδικασία express που ακολουθήθηκε που ούτε το πόθεν ούτε το έσχες ουσιαστικά ελέγχθηκε, επιβάλλεται να διερευνηθεί στη Βουλή η συγκεκριμένη περίπτωση και να κληθούν οι 4 υπερθεματιστές με τους αρμόδιους τον κ. Παππά και τον κ. Κρέτσο για να δώσουν εξηγήσεις».

Λείπουν λεφτά και για την πρώτη δόση

Σύμφωνα με το Star, στον κ.Καλογρίτσα «λείπουν» 9,1 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση της άδειας. Στη δήλωσή του -κατά το ρεπορτάζ- έχει δώσει στο ΚΕΦΟΜΕΠ ποσό 5,3 εκατ. ευρώ για οφειλές προς την εφορία παρελθόντων ετών, ενώ αναφέρει στη δήλωση ότι έχει ποσό 7.962.789 ευρώ στην Attica Bank από μετοχές, χωρίς ωστόσο, να εμφανίζει τα αναγκαία καταθετήρια. 

Όπως αποκάλυψαν στα ρεπορτάζ τους ο Alpha και το Star, ο έχων σχέση κουμπαριάς με υπουργούς της κυβέρνησης (Σπίρτζη, Καμμένο), ο άνθρωπος που ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε για... μαύρο χρήμα, επιχειρεί να εξασφαλίσει το πόθεν έσχες για τα χρήματα παίρνοντας δάνειο από τράπεζα και προσφέροντας εγγύηση ένα βοσκοτόπι έκτασης 5.029 στρεμμάτων στην Περαχώρη Ιθάκης, το οποίο ανήκει σε... φίλο του και μάλιστα έχει προκύψει αντιδικία με τον Δήμο, που διεκδικεί μέρος των εκτάσεων. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, η εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης έκτασης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με τιμές που ίσχυαν το 2011, κάτι που σημαίνει ότι στη διάρκεια αυτών των χρόνων της κρίσης, η αξία του θα έχει κατρακυλήσει και θα είναι σαφώς χαμηλότερη από την προ 5ετίας εκτίμηση που είχε γίνει. 
Ωστόσο, εκτιμητές ακίνητης περιουσίας που μίλησαν στο Star αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της εκτίμησης που κατέθεσε για το περίφημο βοσκοτόπι ο κ.Καλογρίτσας.

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης

Η συγκεκριμένη έκταση, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ των δύο τηλεοπτικών σταθμών,  δεν ανήκει στον κ. Καλογρίτσα, αλλά στην εταιρεία ΑΓΥΙΑ ΑΕ, ιδιοκτησίας Σπύρου Καραπάτσου και της οικογένειάς του, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα και ειδικότερα στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο. 

Η δε ιδιοκτησία της έκτασης των 5.000 και πλέον στρεμμάτων στην Ιθάκη, την οποία θέλει να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για την παροχή του δανείου ο κ. Καλογρίτσας, βρίσκεται υπό καθεστώς αμφισβήτησης από τον Δήμο, η νομική υπηρεσία του οποία θεωρεί ότι ένα μέρος της ανήκει, καθώς περιλαμβάνει διάφορα μονοπάτια, τα οποία χαρακτήρισε δικά του ο ιδιοκτήτης πριν από χρόνια.

Ο Χρήστος Σκληρός, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης, ξέσπασε σε γέλια όταν ενημερώθηκε από τον ρεπόρτερ του καναλιού, ότι η συγκεκριμένη έκταση προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή δανείου και την αγορά τηλεοπτικής άδειας. Όπως δήλωσε στην κάμερα, η συγκεκριμένη έκταση ξεκίνησε για να γίνει μία μεγάλη κτηνοτροφική επένδυση.

Εν κατακλείδι, ο Ιωάννης- Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος εξασφάλισε στον πολυσυζητημένο διαγωνισμό μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας άδειες, μετά την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, (σημειώνεται ότι την είχε λάβει από την Attica Bank) κατά παράβαση των κανόνων, αλλά φέρεται να επιχειρεί να καλύψει το Πόθεν Έσχες των χρημάτων που καλείται να δώσει στο Κράτος, με δάνειο από τράπεζα και εγγύηση ένα αμφισβητούμενο βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο δεν του ανήκει.

Δείτε τα ρεπορτάζ για το θέμα  στα κανάλια : 











Το FBI προειδοποιεί: Καλύψτε όλοι άμεσα τις κάμερες στους υπολογιστές σας




Ο διευθυντής του FBI James Comey το συστήνει για "λάπτοπ, σταθερούς υπολογιστές κινητά τηλέφωνα, παντού".

Το FBI συμβουλεύει τους πάντες να καλύπτουν τις κάμερες στους υπολογιστές τους ως μέτρο προστασίας ενδεχόμενης κατασκοπίας.   

Αφήνοντας κανείς ακάλυπτη την κάμερα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση σε χάκερς, που μπορεί να παραβιάσουν το σύστημα και να παρακολουθούν στη συνέχεια ο, τιδήποτε κάνει ο εκάστοτε χρήστης, προειδοποιούν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας.   

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιου είδους ενδεχόμενο βλέπει το φως της δημοσιότητας, αφού νωρίτερα φέτος είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος φαινόταν να έχει καλύψει την κάμερα και το μικρόφωνο του φορητού του υπολογιστή με κολλητική ταινία. 



Τώρα, ο διευθυντής του FBI James Comey, χαρακτηρίζει αυτό το προληπτικό μέτρο ως "απολύτως λογικό", σημειώνοντας πως οι κάμερες αν και χρησιμότατο εργαλείο στα λάαπτοπ, είναι επίσης και "ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ". 

"Μόλις καταφέρουν να έχουν πρόσβαση, μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και πολύ 'χειρότερα' πράγματα" σχολίασε χαρακτηριστικά ο Comey.   Μάλιστα παραδέχθηκε πως το FBI καλύπτει τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. "Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο", προσθέτει. 

"Υπάρχουν αρκετά λογικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την ηλεκτρονική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα από αυτά. Αν μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο μας θα παρατηρήσετε πως έχουμε μικροσκοπικά, πτυσσόμενα σκέπαστρα στο πάνω μέρος των οθονών. 

Το κάνουμε παντού, στα λάπτοπ, στους σταθερούς υπολογιστές, στα κινητά μας, τηλέφωνα, παντού" κατέληξε. 



 Πηγή: lifo.gr


Φοβούνται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα μετά τη ληστεία στη Μαλεσίνα! Δύο νέα πρόσωπα στο πλευρό της Πόλας Ρούπα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Η συμβία του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, βρίσκεται όπως όλα δείχνουν πίσω από την ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Μαλεσίνα, και πλέον στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από αυτή την διαπίστωση, διατηρούν έντονους φόβους πως προετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα από την καταζητούμενη “αντάρτισσα πόλης”, αλλά και τα νέα πρόσωπα που έχουν στελεχώσει την οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”.

Τα δύο "νέα" πρόσωπα

Η “δεύτερη ανάγνωση” της θεαματικής ληστείας, δείχνει στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, καταρχήν ένα καινούργιο πρόσωπο. Στην ληστεία που επίσης είχε διαπράξει η Πόλα Ρούπα στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” τον Ιούλιο του 2015, το αυτοκίνητο διαφυγής οδηγούσε ένας άνδρας.

Ίσως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που επίσης εισέβαλε στην Εθνική Τράπεζα της Μαλεσίνας, το μεσημέρι της Τετάρτης. Το νέο πρόσωπο είναι η δεύτερη γυναίκα που βρίσκονταν στο πλευρό τις συμβίας του Νίκου Μαζιώτη καθ' όλη την διάρκεια της ληστείας στο Τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής.

Ένας άνδρας λοιπόν και δυο γυναίκες, η μια η Πόλα Ρούπα, διέπραξαν την ληστεία. Κατά συνέπεια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, “βλέπουν” πως η ομάδα Ρούπα ενισχύεται με την προσθήκη νέων προσώπων.

Δηλαδή γύρω από την καταζητούμενη έχει δημιουργηθεί ένας “πυρήνας” υποστήριξης από πρόσωπα άγνωστα στις Διωκτικές Αρχές και μάλιστα φαίνεται πως ποτέ δεν έχουν απασχολήσει για το παραμικρό. Κατά συνέπεια η ερευνητική διαδικασία για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας αυτών των προσώπων είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και χρονοβόρα.

Φοβούνται χρηματοδότηση χτυπήματος!

Για τους λόγους αυτούς και σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχει σημάνει συναγερμός καθώς εκτιμάται πως τα χρήματα από την ληστεία -περίπου 180.000 Ευρώ- δεν προορίζονται μόνο για την χρηματοδότηση μιας νέας απόπειρας δραπέτευσης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές, όπως είχε προσπαθήσει να κάνει τον περασμένο Φεβρουάριο η συμβία του, αλλά ακόμα και για την χρηματοδότηση κάποιου εντυπωσιακού τρομοκρατικού χτυπήματος.

Επίσης το γεγονός πως οι τρεις ληστές, οι δυο γυναίκες και ο άνδρας που τις συνόδευε, ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, δείχνει πως αν μη τι άλλο υπάρχει οπλισμός στον συγκεκριμένο “πυρήνα” και μάλιστα δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμα και της ύπαρξης βαρέως οπλισμού, όπως υποπολυβόλα Καλάσνικοφ, ακόμα και εκτοξευτήρων τύπου “RPG”.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που αφησε πίσω της η ομάδα των ληστών, είχε κλαπεί πριν από περίπου ένα 48ωρο από περιοχή της Αττικής και έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε παρόμοιο όχημα.

Παράλληλα οι τρεις δράστες είχαν περιλούσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου με οξύ και χλωρίνη, προκειμένου να εξαφανίσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Παρ όλα αυτά οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταφέρει να συλλέξουν στοιχεία που αποδεικνύουν την συμμετοχή της Πόλας Ρούπα στην συγκεκριμένη ληστεία.



Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Η Ν.Δ. καταγγέλλει την συμπεριφορά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου




Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε σε χθεσινή ενημέρωση για την απόφαση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας :

«Η ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης για το πόθεν έσχες των πλειοδοτών για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέβαλε σήμερα για την Τρίτη την απόφαση της Επιτροπής στο αίτημά μας να προσκληθούν στην Επιτροπή ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς και οι 4 πλειοδότες του διαγωνισμού.

Επιβεβαιώνει η απόφαση αυτή ότι έχουν κάθε λόγο να σιωπούν, να ανησυχούν και να κρύβονται».


Παραολυμπιακοί 2016: Χρυσό μετάλλιο ο Μιχαλεντζάκης




Το πέμπτο χρυσό μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα ο 17χρονος αθλητής από την Αλεξανδρούπολη. Το πρόγραμμα των Ελλήνων την 9η ημέρα.

Το πέμπτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Ρίο και το 12ο συνολικά χάρισε στην Ελλάδα ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Ο  17χρονος κολυμβητής από την Αλεξανδρούπολη,  κατέκτησε την πρωτη θέση στα 100μ. πεταλούδα S9.

Ο Μιχαλεντζάκης κάλυψε την απόσταση σε 59 δεύτερα 27 εκατοστά και εκτός από την πρώτη θέση σημείωσε και νέο παραολυμπιακό ρεκόρ. Έγινε δε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής στη συγκεκριμένη κατηγορία με επίδοση κάτω από ένα λεπτό.

Γύρισε στο πρώτο 50άρι δεύτερος (28.02), όμως στο δεύτερο πενηντάρι έβαλε μπρος τις... μηχανές και απογειώθηκε.

«Το αφιερώνω στην αδελφή μου» ήταν η πρώτη του κουβέντα αμέσως μετά την... τρελή κούρσα που τον έφερε στην κορυφή.

Η αδερφή του οποία ταξίδεψε στο Ρίο με προσωπικά της έξοδα βρισκόταν στις κερκίδες και μόλις είδε τον αδερφό της να τερματίζει πρώτος άρχισε να κλαίει από χαρά.

Η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα που βρίσκεται στο Ρίο με τη στήριξη του Μέγα Χορηγού της ΟΠΑΠ, ρίχνεται και σήμερα στη μάχη διεκδικώντας νέες διακρίσεις και μετάλλια.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων την 9η ημέρα

Προτελευταία ημέρα η σημερινή στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και το ελληνικό πρόγραμα περιλαμβάνει παρουσία σε κολύμβηση, στίβο, μπότσια και ιστιοπλοΐα.

Οι Έλληνες αθλητές που βρίσκονται στο Ρίο με τη στήριξη του Μέγα Χορηγού της ΟΠΑΠ, ρίχνονται και σήμερα στη μάχη διεκδικώντας νέες διακρίσεις και μετάλλια.

Το πρόγραμμα:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

11:38 150μ Μικτή Ατομική Ανδρών SΜ3 Σειρές / ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

20:30 150μ Μικτή Ατομική Ανδρών SΜ3 Τελικός

ΣΤΙΒΟΣ

17:33 Σφαιροβολία Γυναικών F33 / ΛΙΑΓΚΟΥ ΑΝΘΗ

ΜΠΟΤΣΙΑ

17:25 BC3 Ατομικό Τελικός / ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΊΑ

13:05 Sonar 9η και 10η ιστιοδρομία / ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, ΑΛΕΞΑΣ, ΝΟΤΑΡΟΓΛΟΥ


Πηγή : antenna.gr


Νέα "έκρηξη" ακάλυπτων επιταγών




Νέα έκρηξη κατέγραψαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της "Τειρεσίας ΑΕ".

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2016 οι ακάλυπτες επιταγές σε τεμάχια διαμορφώθηκαν σε 2.112 και σε αξία ξεπέρασαν τα 215,4 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου η αξία των ακάλυπτων επιταγών να ξεπεράσει τα 574,378 εκατ. ευρώ.

Αν σε αυτό ποσό προστεθούν και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, τότε συνολικά τα "φέσια" του Αυγούστου εκτοξεύονται στα 220 εκατ. ευρώ περίπου και του 8μήνου ξεπερνούν τα 610 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας, σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν αύξηση 22,86% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ σε αξία τα φέσια αυξήθηκαν  κατά 8% περίπου. 


Αξίζει να σημειωθεί, και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και η αγορά, ότι η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον φετινό Αύγουστο ξεπέρασε τα φέσια του συνόλου του 2015. Σημειώνεται ότι πέρυσι σε επίπεδο 12μήνου η αξία των ακάλυπτων επιταγών άγγιξε τα 207,863 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η επίδοση του φετινού Αυγούστου είναι η δεύτερη χειρότερη που καταγράφεται από το 2011. 

Και δεν είναι μόνο αυτό, για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αξία των ακάλυπτων επιταγών του φετινού οκταμήνου ξεπέρασε τα φέσια όλου του 2013.



Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Πηγή : capital.gr


Εφοδος εισαγγελέων με ερωτήματα



Αιφνιδιαστική έφοδο, που γεννά πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής και τη σκοπιμότητά της, έκαναν χθες οι οικονομικοί εισαγγελείς στα γραφεία της εταιρείας Mindwork Business Solutions της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Σταυρούλας Νικολοπούλου - Στουρνάρα. Η έφοδος, που διετάχθη στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, την οποία και τελικά «ξήλωσε». Ο διοικητής της ΤτΕ είχε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή ενστάσεις επί της πρότασης του ΤΣΜΕΔΕ για τους καθηγητές Π. Ρουμελιώτη και Γ. Σαπουτζόγλου για τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Attica Bank αντίστοιχα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Γ. Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αλ. Τσίπρα, τον οποίο ενημέρωσε για το θέμα. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κεντρικό τραπεζίτη ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση δεν επηρεάζεται από την έρευνα της Δικαιοσύνης, η οποία, όπως συμφώνησαν, λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η έφοδος έγινε με εντολή της επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και την ευθύνη του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας εισέβαλε στα γραφεία της εταιρείας που διαθέτει η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα με αντικείμενο διοργάνωση συνεδρίων και προβολής στον τομέα της υγείας, που στο παρελθόν (μετά το 2010) είχε συνεργασία και με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Από την εισαγγελική έφοδο κατασχέθηκαν εκατοντάδες εταιρικά έγγραφα, ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν τόσο στα γραφεία της κ. Νικολοπούλου όσο και στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου επίσης έγινε έφοδος, για τα οποία δόθηκε εντολή να σφραγιστούν για να εξεταστούν λεπτομερώς από εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζητούμενο των εφόδων, πέραν των συμβάσεων που είχε η εταιρεία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν και ένα πόρισμα του ΣΔΟΕ που αναζητούσαν οι εισαγγελικές αρχές. Πάντως, η έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τις διαφημιστικές δαπάνες του έχει ξεκινήσει από καιρό και βρίσκεται σε εξέλιξη με ανοικτή δικογραφία που είναι στην αρμοδιότητα των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Οξεία ήταν η αντίδραση της κ. Νικολοπούλου, η οποία σε δήλωσή της τόνισε: «Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είστε βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!».

Σε δελτίο Τύπου της εταιρείας Mindwork Business Solutions αναφέρεται, εξάλλου, ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με τις εισαγγελικές αρχές και ότι η δραστηριότητά της κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας. Χαρακτηρίζεται «στοχευμένος και αδικαιολόγητος» ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και η εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάσσεται «να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που συνεχισθεί η δυσφήμηση».


Έντυπη Καθημερινή