Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτοί είναι οι τέσσερις που βίαζαν και εξέδιδαν τη 14χρονη στη Λάρισα



Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία των τεσσάρων ανδρών που βίαζαν και εξέδιδαν 14χρονη στη Λάρισα.

Έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τεσσάρων ατόμων, που συνελήφθησαν στη Λάρισα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, για υπόθεση μαστροπείας, παράνομης παρακράτησης, βιασμού και αρπαγής ανηλίκου.

Πρόκειται για τους:

α) Ιωάννη ΓΙΟΛΔΑΣΗ του Βασιλείου, κατηγορούμενου για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες ασχολίες, του βιασμού από κοινού και κατά μόνας, της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος και της σωματεμπορίας κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου. 


β) Κωνσταντίνο ΚΑΨΑΛΗ του Ευαγγέλου, κατηγορούμενου για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες ασχολίες, της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος και της σωματεμπορίας κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου.


γ) Αχιλλέα ΤΣΑΚΙΡΗ του Νικολάου, κατηγορούμενου για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού από κοινού και κατά μόνας και της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος


δ) Aliu (ον) KRENAR (επ) του Rrapo, γεν. την 15-9-1981 στην Αλβανία, κατηγορούμενου για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού από κοινού και κατά μόνας και της αποπλάνησης ανήλικης που συμπλήρωσε το 14ο έτος.




Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» άνοιξε ιδεολογικό... πόλεμο και με το σεξ



Η «Αυγή» αμφισβητεί ότι οι δεξιοί κάνουν καλύτερο σεξ

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» άνοιξε ιδεολογικό... πόλεμο και με το σεξ.

Η ενόχληση από την πρωτότυπη διεθνή έρευνα του YouGov που έδειξε ότι η Δεξιά απολαμβάνει περισσότερο το σεξ ήταν εμφανής στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα avgi.gr υπό τον τίτλο «Διέξοδο στο σεξ ψάχνει η Δεξιά επιχειρηματολογία».

Με το άρθρο αυτό καταφέρεται εναντίον ειδικού που κλήθηκε στον ΣΚΑΪ να σχολιάσει την δημοσκόπηση του YouGov, συνδέοντας μάλιστα και την δημοσκόπηση με την πρόθεση ψήφου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου έδειχνε την ΝΔ να προηγείται με 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο της «Αυγής»

«Πενία επιχειρημάτων, επικοινωνία κατεργάζεται. Ως εκ τούτου, στην πολιτική αντιπαράθεση ελλείψει επιχειρημάτων και πρότασης διεξόδου από την κρίση η Ν.Δ. επιστράτευσε το σεξ.

Μετά το φιάσκο της πρόσφατης δημοσκόπησης που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ με 30% αναποφάσιστους, μια νέα έρευνα από χθες προστέθηκε στη δεξιά επιχειρηματολογία.

«Ανέβηκε η λίμπιντο της δεξιάς» υποστήριξε ο «ειδικός» σεξολόγος στο ΣΚΑΙ σχολιάζοντας τα αποτελέσματά για τις επιδόσεις στο σεξ δεξιών και αριστερών.

Αφού ανέλυσε διεξοδικά ότι η «αριστερά έγινε εξουσία και έχει μειωμένη ευαισθησία», «το σεξ είναι μια βίαιη πράξη» (!) και άρα είναι καλύτεροι σε αυτό οι δεξιοί (ως μπρουτάλ;) που αποδέχονται την πραγματικότητα και όχι οι ρομαντικοί αριστεροί που την αμφισβητούν!

Κατέληξε πανηγυρικά στο αντιφατικό με όσα ισχυρίστηκε συμπέρασμα (αφού έχασε η αριστερά την ευαισθησία της, τώρα που είναι στην εξουσία), «η εξουσία είναι μια πάντα δεξιά πράξη»!

Να σημειωθεί ότι από χθες η έρευνα έχει γίνει πρώτο θέμα στο τουίτερ και αναπαράχθηκε από όλα τα μέσα της δεξιάς».



Η έρευνα της YouGov

Σύμφωνα με έρευνα της YouGov, οι άνθρωποι με συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, σε σύγκριση με τους αριστερούς,

Μάλιστα, εκείνοι που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως «πολύ δεξιούς», είναι οι πιο ευτυχισμένοι σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με την έρευνα στην οποία μετείχαν 19.000 άνθρωποι στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, οι «πολύ δεξιοί» είναι πιο πιθανό να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένοι, αλλά οι κεντροδεξιοί είναι λιγότερο ευτυχισμένοι με τη σεξουαλική τους ζωή σε σύγκριση με τους κεντρώους.

Στη Βρετανία, το 73% όσων δήλωσαν «πολύ δεξιοί», απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, απάντηση που έδωσε το 68% όσων αυτοχαρακτηρίζονται «πολύ αριστεροί» και το 66% των αριστερών.  

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή των πολιτικών πεποιθήσεών σας θα σας κάνει πιο χαρούμενους στο κρεβάτι», προειδοποίησε πάντως ο Τζο Τουάιμαν, ο επικεφαλής της πολιτικής και κοινωνικής έρευνας της YouGov.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι στη Βρετανία όσο πιο δεξιός είναι κάποιος, τόσο πιο ευτυχισμένος είναι συνολικά με τη ζωή του. Το αντίθετο ισχύει στη Γαλλία, όπου οι αριστεροί εμφανίζονται πιο ευτυχισμένοι από τους δεξιούς.



Πηγή: iefimerida.gr 


Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στη Μητρόπολη Αθηνών



Η ΕΛ.ΑΣ. τα συνδέει με επιθέσεις σε εκκλησίες και Μονή Πετράκη

Συνέχεια των επιθέσεων σε εκκλησίες ακόμα και στο κτίριο όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι η αναγραφή συνθημάτων «αγώνας» και «ταξικός πόλεμος» περίπου στις 6.00 τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.


Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να συνεχιστούν, ενώ υπό «κλοιό» προστασίας θα βρεθούν πιθανοί «στόχοι» εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των κινητοποίησεων που θα γίνουν το Σάββατο στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Στα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη θα πάρουν μέρος 3.000-4.000 αστυνομικοί. Ειδικότερα από σήμερα, Τρίτη, έχουν τεθεί σε επιφυλακή περίπου 2.000 αστυνομικοί.



Στη Θεσσαλονίκη θα «μετακομίσουν» σταδιακά από σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο των ενισχύσεων τουλάχιστον 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και 20 ομάδες αστυνομικών της ΔΙΑΣ (80 άτομα) καθώς και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, δύο οχήματα εκτόξευσης νερού και ο μεταλλικός φραγμός που τοποθετούνταν σε διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή -θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των ενστόλων- θα έχουν αναπτυχθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί. Το Σάββατο, από το μεσημέρι και ως αργά το βράδυ, θα είναι σε επιφυλακή περίπου 3.800-4.000 αστυνομικοί.



Πηγή : tovima.gr


Τέλη κυκλοφοριας: Ποιοι θα βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη



Σενάρια για νέα αύξηση των τελών κυκλοφορίας κυκλοφορούν εκ νέου τα τελευταία 24ωρα. Σενάρια βάσει των οποίων το υπουργείο Οικονομικών επιζητά να διασφαλίσει για τα Δημόσια Ταμεία ποσό της τάξης των 1,1 δισ. ευρώ.

Στην «καρδιά» των νέων σχεδιασμών της κυβέρνησης τίθεται η παραδοχή πως μέρος έστω της φορολογικής πίεση πρέπει να μεταφερθεί από τα παλαιότερα οχήματα υψηλού κυβισμού στα νεότερα οχήματα μικρού κυβισμού.

Ειδικότερα φέρεται να εξετάζεται ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους και για όσα οχήματα έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Ιανουαρίου 2007 και μετά. Σήμερα ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους γίνεται για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, ενώ για τα παλαιότερα οχήματα τα τέλη υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και το έτος πρώτης κυκλοφορίας. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να φέρει επιβαρύνσεις για οχήματα ηλικίας έως 9 ετών.

Επίσης εξετάζονται νέες κλίμακες υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που τα τέλη τους υπολογίζονται με βάση του εκπεμπόμενους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα, με αύξηση του ποσού ανά γραμμάριο για τα οχήματα που εκπέμπουν πάνω από ένα όριο (π.χ. πάνω από 150 γραμμάρια)

Τέλος, προβλέπεται μείωση των τελών κυκλοφορίας για οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας άνω των 15 ετών προκειμένου να δοθεί ουσιαστικό κίνητρο στους ιδιοκτήτες τους που έχουν καταθέσει πινακίδες να τις παραλάβουν εκ νέου.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος Σεπτεμβρίου και οι τελικές αποφάσεις θα τεθούν και υπόψη των θεσμών.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Τα 25 ψέματα Τσίπρα στη ΔΕΘ που δείχνουν το πόσο αδίστακτος είναι




Με ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών - «Υπάρχει κάποιος που τον πιστεύει ακόμα;» αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία και με το δίκιο της, όπως αναρωτιέται άλλωστε το 90% των Ελλήνων πολιτών.

Το video σοκάρει με την ευκολία που έλεγε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να ξεστομίζει εν γνώση του εύκολα ψέματα ο Αλέξης Τσίπρας με μοναδικό σκοπό να εξαπατήσει και χωρίς να έχει μετανοιώσει για τίποτα.




Ντομάτα με ελαιόλαδο: Γιατί ο ελληνικός συνδυασμός είναι ευεργετικός για την υγεία



Γνωρίζουμε ήδη ότι το ελαιόλαδο είναι μια “υπερτροφή” με υγιεινά λιπαρά που συμβάλλει στην αύξηση της “καλής» χοληστερίνης (HDL) και στην ταυτόχρονη μείωση της “κακής” χοληστερίνης (LDL), η οποία φράσσει τις αρτηρίες σας.

Αλλά γνωρίζατε ότι όταν το ελαιόλαδο συνδυάζεται με την ντομάτα, τότε “εκτοξεύεται” η θετική επίδραση και των δύο στην υγεία μας;

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Αυτό συνέβη μόνο με το ελαιόλαδο και όχι με άλλα έλαια, όπως το ηλιέλαιο.

Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να μείνετε πιστοί στους βασικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής αλλά και της ελληνικής κουζίνας, όπου η χωριάτικη σαλάτα, ή και η ντοματοσαλάτα με αγνό ελαιόλαδο κατέχουν περίοπτη θέση.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : health.com, iatropedia.gr


Η πολεμική αεροπορία εντυπωσίασε στην κόκκινη πλατεία



Εντυπωσίασε η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας που βρέθηκε στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας στο διεθνές φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Σχημάτων «Spasskaya». 

Στην μπάντα συμμετείχε και το Ναυτικό με μαέστρο τον Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.

Η στιγμή που η στρατιωτική μπάντα άρχισε να παίζει τον ζορμπά συνοδευόμενη από μπουζούκι, η εμφάνισή τους ξεσήκωσε το κοινό στην Μόσχα και καταχειροκροτήθηκαν.




Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία




Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, μία γυναίκα 63 ετών που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας.



Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας ένας 80χρονος ενώ αγνοείται η γυναίκα που τον φρόντιζε. 

Επίσης νεκρός βρέθηκε και ένας άντρας αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων.



Στη Θεσσαλονίκη μία 60χρονη, που στάθμευσε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Μηχανιώνας, δεν έχει δηλωθεί ακόμα αγνοούμενη.





Νέα επερώτηση 55 βουλευτών της ΝΔ για τις άδειες



Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία που εφαρμόστηκε είναι διάτρητη καθώς δεν προηγήθηκε η απόφαση του ΣτΕ.

Η Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε ό,τι αφορά τον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών αδειών και ειδικότερα τα ζητήματα του ελέγχου του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών οφείλει να δώσει άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σε συνέχεια της χθεσινής ερώτησης 52 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που αφορούσε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου για «μαύρο χρήμα» και «πιέσεις» από τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, σήμερα, 55 βουλευτές του Κόμματος κατέθεσαν νέα ερώτηση για την αδειοδότηση των καναλιών.

Ειδικότερα, με την ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία που εφαρμόστηκε είναι διάτρητη.

Επισημαίνουν σχετικά ότι δεν προηγήθηκε – όπως επιβάλλει η έννομη τάξη και η κοινή λογική – ο έλεγχος του πόθεν έσχες και η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα.

Υπογραμμίζουν, ταυτόχρονα, ότι η αναγκαιότητα για προγενέστερο έλεγχο του πόθεν έσχες πήρε επιτακτικό χαρακτήρα μετά τις καταγγελίες Π. Καμμένου για «μαύρο χρήμα» ενός από τους υπερθεματιστές. Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι η Κυβέρνηση επέλεξε μια διαδικασία που «χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσία, δημιουργώντας εύλογα για διαπλοκή και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων».

Με βάση τα παραπάνω, ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς:

Θεωρείτε νομικά άρτιο και πολιτικά ορθό να διενεργηθεί πρώτα ο διαγωνισμός, να επιλεγούν υπερθεματιστές τηλεοπτικών αδειών και μετά να ακολουθήσει ο έλεγχος πόθεν έσχες αυτών; Για ποιο λόγο ο έλεγχος αυτός δεν προηγήθηκε της χορήγησης άδειας;

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Οικονομικών για την άμεση διενέργεια του ελέγχου πόθεν έσχες των υπερθεματιστών;

Πότε, από ποιους και με ποια διαδικασία θα διενεργηθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών; Πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου πόθεν έσχες των ανωτέρω;

Στην εν λόγω Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών αλλά και Δικαστικοί Λειτουργοί για να διασφαλιστεί το κύρος και η αμεροληψία της διαδικασίας ελέγχου της προέλευσης των προσφερομένων τιμημάτων από τους υπερθεματιστές;



Πηγή : euro2day.gr


Στο «κόκκινο» άλλη μία ΔΕΚΟ - ΕΛΤΑ: Τα κέρδη του 2014 έγιναν ζημιές το 2015



Με ζημιές ύψους 10,3 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2015 για τον όμιλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) έναντι κερδών 3,2 εκατ. ευρώ που είχε πετύχει το 2014.

Τα ΕΛΤΑ είναι άλλη μια ΔΕΚΟ αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταφορών, η οποία τον περασμένο χρόνο πέρασε στο «κόκκινο».

Είχαν προηγηθεί οι Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) της Αθήνας (-20,7%) και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μόνο από τον πολυήμερο αποκλεισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ειδομένη απώλεσε έσοδα άνω των 5,7 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου ανήλθε σε 364,4 εκατ. ευρώ έναντι 394,26 εκατ. το 2014, παρουσιάζοντας μείωση 7,6%.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ΕΛΤΑ ανήλθε σε 337 εκατ. ευρώ έναντι 370 εκατ. ευρώ το 2014 (-8,9%).

Η οικονομική κατάσταση και η ρευστότητα των ΕΛΤΑ, όπως υποστηρίζει η νέα διοίκησή τους, πλήττεται από το μακροοικονομικό περιβάλλον και τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, καθώς και από μια σειρά άλλων παραγόντων όπως:

Η αρνητική πορεία του οικονομικού αποτελέσματος της επιχείρησης (εξαιρουμένης της θετικής επίδρασης της καθολικής υπηρεσίας).

Η καθυστέρηση είσπραξης του εσόδου από την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας (50 εκατ. ευρώ τον χρόνο).

Οι υψηλές οφειλές του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων προς τα ΕΛΤΑ.

Οι εγγυητικές επιστολές που εκδίδονται για τη συμμετοχή της επιχείρησης σε διάφορους διαγωνισμούς



Newsroom ΔΟΛ


Ντόρα για επιστροφή προσφύγων: Καλούμε τον Τσίπρα να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου





Τι δήλωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί, με ιδιαίτερη ανησυχία, τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου και της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα»  δήλωσε η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για επαναφορά σε ισχύ του Δουβλίνο 3 στη χώρα μας  -  όπως επιβεβαίωσε χθες η Κομισιόν - και την «απειλή» από την Γερμανία να επιστραφούν στην Ελλάδα πρόσφυγες. 

«Η Ελλάδα, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει πράξει με το παραπάνω το καθήκον της και έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Η συντονίστρια εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό  «να συνειδητοποιήσει άμεσα το μέγεθος του κινδύνου και να θέσει πρώτος το θέμα ψηλά στις προτεραιότητές του» και  «να κινητοποιήσει άμεσα το σύνολο της ελληνικής διπλωματίας και να καταστήσει σαφές σε όλους ότι τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας τείνουν να ξεπεραστούν».

Η κ. Μπακογιάννη καταλήγει στη δήλωσή της:  «Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να καταστήσει αυτή τη θέση σαφή σε συμμάχους και εταίρους».



Πηγή : star.gr


Καταιγίδα φόρων – Από Οκτώβριο αυξάνονται τσιγάρα – καφές και καύσιμα! Δείτε που θα πάνε οι τιμές



Η κακοκαιρία μπορεί να πλήττει από χθες τη μισή χώρα, όμως η καταιγίδα των φόρων συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες ανατιμήσεις, έρχονται τα πεσμένα έσοδα να φέρουν νωρίτερα, από τις αρχές του Οκτωβρίου τις ανατιμήσεις που ήταν να έρθουν από το 2017.

Αν και ο υπουργός Π. Σκουρλέτης έσπευσε να πει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα και πως η απόφαση θα παρθεί ανάλογα με την πορεία των εσόδων (κρίσιμος θεωρείται ο Σεπτέμβριος) όλα δείχνουν ότι οι έμμεσοι φόροι σε προϊόντα που αυξάνουν τα έσοδα του Κράτους έρχονται και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση στα τσιγάρα καθώς θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ο φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκαμωμένο καπνό ενώ θα αυξηθεί και ο αναλογικός φόρος στην τιμή της λιανικής από 20% σε 26%.

Κάπως έτσι θα ακριβύνουν όλα τα τσιγάρα, φθηνά και ακριβά από 0,50 ευρώ ως και 1 ευρώ ανά πακέτο.

Περίπου δέκα λεπτά ανά ml θα αυξηθεί και η τιμή των υγρών για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς ανάλογος θα είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που θα επιβληθεί και σε αυτά για πρώτη φορά.

Αυξήσεις και μάλιστα από 10% ως και 20% στη λιανική τιμή πώλησης θα φέρει και η αύξηση του φόρου στην εισαγωγή αλλά και την εγχώρια παραγωγή του καφέ με συντελεστές 2 και 3 ευρώ ανά κιλό.

Σε ό,τι αφορά στα καύσιμα με βάση το σχέδιο (και παρά τη διάψευση Σκουρλέτη) όλα δείχνουν ότι οι αυξήσεις στον ΕΦΚ θα φέρουν ανατιμήσεις στη λιανική τιμή που θα είναι:

Στη βενζίνη περί τα 3 λεπτά το λίτρο, όμως μαζί με τον ΦΠΑ η πραγματική αύξηση θα είναι 4 λεπτά το λίτρο και έτσι η λιανική θα κυμαίνεται πλέον κοντά στο 1,40 ευρώ/λίτρο

Στο πετρέλαιο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά από τα 0,33 ευρώ στα 0,41 ευρώ το λίτρο.

Στο υγραέριο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί 10 λεπτά από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.



Πηγή : newsit.gr


Η ΓΓΔΕ θα καταστρέψει με κατασχέσεις και τους μικροφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ




H ΓΓΔΕ, είναι έτοιμη να καταστρέψει και τους μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά έως 3.000 ευρώ, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί περίπου το 84% του συνόλου των οφειλετών των 90,5 δισ. ευρώ. 

Βασικό όπλο της ΓΓΔΕ είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακινήτων και ότι άλλο μπορούν να πάρουν από τους οφειλέτες αφήνοντας τους εντελώς κατεστραμμένους και φτωχοποιημένους.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στους πρώτους επτά μήνες του 2016 επιβλήθηκαν 79.208 νέες κατασχέσεις, ενώ μόνο τον Ιούλιο οι νέες κατασχέσεις ανήλθαν σε 18.476.

Οι φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία έφτασαν στα 4.128.962, καταγράφοντας αύξηση κατά περίπου 125.000 μέσα σε ένα μήνα, από 4.003.372 στο τέλος Ιουνίου. Κατασχέσεις έχουν επιβληθεί πλέον σε 774.282 οφειλέτες από 755.806 τον Ιούνιο, ενώ οι οφειλέτες επί των οποίων μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης έφτασαν στο 1.573.858 από 1.492.088 τον Ιούνιο. Ο αντίστοιχος αριθμός στο τέλος του 2015 ήταν 695.074 που σημαίνει ότι μέσα στο πρώτο 7μηνο του έτους επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 79.208 νέες κατασχέσεις, ενώ μόνο τον Ιούλιο οι νέες κατασχέσεις ανήλθαν σε 18.476.




4-1 η Εθνική το Γιβραλτάρ



Με τρία γκολ στο τελευταίο τετράλεπτο (!) του πρώτου μέρους, η Εθνική μας νίκησε 4-1 το Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Το γκολ του Μήτρογλου στο 10' άνοιξε το σκορ για την γαλανόλευκη, ισοφάρισε στο 26' ο Γουόκερ, για να γίνει το 2-1 με αυτογκόλ του Βάισμαν στο 44'. Ο Φορτούνης και ο Τοροσίδης πέτυχαν τα άλλα δυο τέρματα της γαλανόλευκης.

Στο β' μέρος, η Εθνική μας παρουσίασε μπόλικα αμυντικά προβλήματα που θα πρέπει να λύσει ενόψει της σαφώς πιο δύσκολης συνέχειας. 

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Γουντ): Πέρες, Γουάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασκιάρο, Τζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόζιο (71' Κάιλ Κασκιάρο), Ερνάντες, Κουμπς (85' Γιόμε), Λι Κασκιάρο.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Μανιάτης (71' Τζιόλης), Μάνταλος (62' Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (73' Βέλλιος).

Γκολ:  26' Γουόκερ - 10' Μήτρογλου, 44' αυτ. Βάισμαν, 45' Φορτούνης, 45'+2' Τοροσίδης.

Κάρτες: 32' Μήτρογλου, 34' Μπόζιο,