Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

H WADA ζητά αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών από το Ρίο



Τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA) σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Δευτέρα στο Τορόντο, προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ανεξάρτητη επιτροπή επιστημόνων με επικεφαλής τον Καναδό καθηγητή νομικής και αθλητικό δικηγόρο, Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν.

Σύμφωνα με την έκθεση, το υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας όχι μόνο γνώριζε, αλλά χρηματοδότησε (!) πρόγραμμα ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι (το 2014), αλλά και σε διάφορες άλλες διοργανώσεις με κρατική επιχορήγηση, δημιουργώντας ένα οργανωμένο κύκλωμα εκτεταμένης φαρμακοδιέγερσης των Ρώσων αθλητών. 

Ο ΜακΛάρεν, ο οποίος ήταν μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής του WADA που πέρυσι «ξεσκέπασε» το σκάνδαλο διαφθοράς στον ρωσικό στίβο, τόνισε ότι το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού επέβλεψε την χειραγώγηση των αναλυτικών αποτελεσμάτων των αθλητών και την ανταλλαγή των δειγμάτων!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, το υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας και με τη βοήθεια των κέντρων προετοιμασίας και των εργαστηρίων αντί-ντόπινγκ κοντρόλ σε Σότσι και Μόσχα, επέβλεψε το παράνομο «πρότζεκτ» με στόχο την επιτυχία της χώρας στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. 

Ο ΜακΛάρεν μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η ρωσική «επιχείρηση» ξεκίνησε το 2010 και κράτησε μέχρι το 2014, τονίζοντας πως η διαδικασία συγκάλυψης ακολουθήθηκε και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (2013), την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2013), το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης (2015) και την προετοιμασία των Ρώσων αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (2012).

Πλέον, τα αποτελέσματα της έκθεσης όχι απλά βαθαίνουν την κρίση στη Μόσχα, αλλά πλέον φέρνουν τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών από τους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (5-21 Αυγούστου) προ των πυλών.

ΔΟΕ: «Οι πιο σκληρές κυρώσεις»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τόνισε ότι τα ευρήματα της ανεξάρτητης έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ για τη ρωσική φαρμακοδιέγερση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι δείχνουν μια «σοκαριστική και χωρίς προηγούμενο επίθεση στην ακεραιότητα του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων». 

Ο 62χρονος Γερμανός τονίζει σε σημερινή δήλωσή του: «Η ΔΟΕ θα μελετήσει τώρα προσεκτικά τις περίπλοκες και λεπτομερείς καταγγελίες, ιδίως όσον αφορά το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού. Η ΔΟΕ δεν θα διστάσει να λάβει τις σκληρότερες διαθέσιμες κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε εμπλεκόμενου ατόμου ή οργανισμού».

Επίσης, ο Μπαχ είπε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ θα έχει αύριο τηλεφωνική διάσκεψη, προκειμένου να λάβει τις πρώτες αποφάσεις του. Αυτές ενδέχεται να περιλαμβάνουν προσωρινά μέτρα και κυρώσεις αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το διάστημα 5-21 Αυγούστου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.



Newsroom ΔΟΛ


Αλεξιάδης: Σε πέντε δόσεις θα καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ



Από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, σε πέντε δόσεις δηλαδή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών δηλώσεων έχει εκκαθαριστεί δόθηκε μια μικρή παράταση στις φορολογικές δηλώσεις για τα φυσικά πρόσωπα μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου και για τα νομικά πρόσωπα μέχρι την Δευτέρα 25 Ιουλίου συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο «Ε». 

Για τις 100 δόσεις ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι όποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του από την 1η Ιουλίου του 2016 βγαίνει από την ρύθμιση των 100 δόσεων οι οποίες δεν πρόκειται να επανέλθουν. 




Πηγή: skai.gr





8 προτάσεις ΝΔ για το καθεστώς αναδοχής και υιοθεσίας



Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση του καθεστώτος των εγκαταλελειμμένων παιδιών, της αναδοχής και της υιοθεσίας στην Ελλάδα παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκης και η βουλευτής του κόμματος κ. Νίκη Κεραμέως.

«Η κατάσταση στη χώρα μας στο ζήτημα της αναδοχής και των υιοθεσιών εγκαταλελειμμένων παιδιών είναι πολύ χειρότερη από ό,τι σε άλλες χώρες. Έχουμε 4 φορές μικρότερο ποσοστό υιοθεσιών από ό,τι ο μέσος όρος της υπόλοιπης Ευρώπης και 10 φορές μικρότερο ποσοστό από ό,τι στις ΗΠΑ.Παράλληλα, παρατηρείται μακροχρόνια αναμονή για υιοθεσίες που φτάνει ακόμα και στα 7 έτη» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά της, η κ. Κεραμέως «το θέμα είναι στην επικαιρότητα: πρώτον, γιατί γύρω μας, υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που ταλαιπωρείται επί σειρά ετών, γιατί η διαδικασία της υιοθεσίας είναι πολύπλοκη, χρονοβόρα και αποθαρρυντική. Αλλά και διότι, σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας “στοιβάζονται”, εγκαταλελειμμένα, πολυάριθμα βρέφη», ενώ «η κατάσταση επιδεινώνεται από τη δράση κυκλωμάτων παράνομης εμπορίας βρεφών».

Η δέσμη προτάσεων της Ν.Δ., που περιλαμβάνονται και στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, προβλέπει:

1η πρόταση: Σύσταση ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση των εγκαταλελειμμένων παιδιών σε όλη την Ελλάδα, των διαδικασιών αναδοχής και υιοθεσίας, καθώς και το συντονισμό των απαραίτητων δράσεων.

2η πρόταση: Λειτουργία ηλεκτρονικών Εθνικών Μητρώων, Εθνικού Μητρώου Ανηλίκων προς αναδοχή και υιοθεσία (συμπεριλαμβανομένων των εγκαταλελειμμένων ανηλίκων), δεύτερον, Εθνικού Μητρώου Εγκεκριμένων Υποψηφίων Αναδόχων και Εγκεκριμένων Υποψήφιων Θετών Γονέων, τρίτον Εθνικού Μητρώου Αναδοχών και Υιοθεσιών.

3η πρόταση: Αύξηση του αριθμού των εισαγγελέων Ανηλίκων, που είναι αρμόδιοι, μεταξύ άλλων, για τη διερεύνηση υποθέσεων εγκατάλειψης και καταγγελιών που αφορούν ανηλίκους.

4η πρόταση: Ενίσχυση των υπαρχουσών δομών φιλοξενίας παιδιών και των κοινωνικών υπηρεσιών. Είναι απαραίτητη η περαιτέρω στελέχωση και η ενδυνάμωση των δομών με κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, ιδίως κοινωνικούς λειτουργούς, παιδοψυχολόγους και βρεφονηπιοκόμους.

5η πρόταση: Σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, λόγου χάριν στο πλαίσιο ενίσχυσης - υποστήριξης των υπαρχουσών κρατικών δομών. Οι συμπράξεις θα μπορούσαν να αποδειχτούν επωφελείς, όχι μόνο σε επίπεδο χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και τεχνογνωσίας.

6η πρόταση: Αμεση εφαρμογή του σχετικού θεσμικού πλαισίου για την αναδοχή (Π.Δ. 86/2009), το οποίο υφίσταται, αλλά δεν εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά και την εν γένει ενίσχυση του θεσμού.

7η πρόταση: Η επιτάχυνση της διαδικασίας της υιοθεσίας. Θεσμοθέτηση ενός συνολικού χρονικού πλαισίου μέσα στο οποίο να ολοκληρώνεται η διαδικασία της υιοθεσίας, με έναρξη το χρονικό σημείο υποβολής της αίτησης στο δικαστήριο και λήξη την έκδοση της δικαστικής απόφασης, με την οποία τελείται η υιοθεσία.

8η πρόταση: Θεσμοθέτηση αυστηρότερων ρυθμίσεων για τις ιδιωτικές υιοθεσίες, ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα παράνομου εμπορίου βρεφών και παράνομων υιοθεσιών. Η σύσταση του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου, αλλά και η λειτουργία στην πράξη των εθνικών μητρώων θα αποτελέσουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για εξυγίανση του τοπίου της ιδιωτικής υιοθεσίας.



Πηγή : kathimerini.gr


Nτοκουμέντο: Η συνομιλία του πιλότου του Ερντογάν με τον πύργο ελέγχου




«Δεν εγγυάται κανείς την ασφάλειά σας...», ακούγεται να λέει ο άντρας που επικοινωνεί με το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου

Το ηχητικό ντοκουμέντο με  την επικοινωνία που είχε ο πιλότος του προεδρικού αεροσκάφους του Ερντογάν με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος την νύχτα της περασμένης Παρασκευής, δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Στον δραματικό διάλογο ακούγεται το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου να ζητά άδεια για προσγείωση στο Ατατούρκ.

«Είστε ενήμεροι για την κατάσταση που επικρατεί;», ρωτά ο πύργος ελέγχου, σημειώνοντας πως στην πίστα του αεροδρομίου δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά προειδοποιώντας παράλληλα ότι στον χώρο στάθμευσης του Ατατούρκ υπάρχουν ακόμα στρατιωτικοί, πολίτες και αστυνομικοί.

«Δεν εγγυάται κανείς την ασφάλειά σας...», ακούγεται να λέει ο άντρας που επικοινωνεί με το αεροπλάνο του Ερντογάν.

«Ελήφθη. Ζητούμε άδειας προσγείωσης», απαντά ο πιλότος του αεροσκάφους.

Ο Ερντογάν, ο οποίος διέφυγε από επίθεση πραξικοπηματιών στο ξενοδοχείο στο οποίο παραθέριζε στην Μαρμαρίδα, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο αεροσκάφος του. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αποκάλυψη του το πρακτορείου Reuters, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που ελέγχονταν από τις δυνάμεις των στασιαστών πλησίασαν το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν και το παρενόχλησαν.




Πηγή : protothema.gr


Αναβολή 48 ωρών από το αυτόφωρο στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς



Στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι οκτώ συλληφθέντες τούρκοι στρατιωτικοί, που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. 

Οι οκτώ κρατούμενοι, στους οποίους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε χθες τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, οδηγήθηαν στο αυτόφωρο από το οποίο και έλαβαν 48ωρη αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής τους. 

Στη συνέχεια οι «8» θα παρουσιαστούν στην επιτροπή ασύλου για να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος που υπέβαλαν για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, ή στο κέντρο κράτησης με μετακίνηση της επιτροπής. 

Η διαφοροποίηση του αρχικού προγραμματισμού οφείλεται ενδεχομένως σε διαδικαστικούς ή πρακτικούς λόγους.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Δημόκριτος, της πρωτεύουσας του Έβρου, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Επιφυλακή

Σε επιφυλακή για πιθανή «απόδραση» προς στη χώρα μας και άλλων ατόμων που ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία βρίσκονται οι ελληνικές διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, έχουν φτάσει οδηγίες με τις οποίες ενημερώνουν το προσωπικό για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που παρουσιαστεί τούρκος στρατιωτικός που θα ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, μια κατάσταση αντίστοιχη με τα οκτώ στελέχη της τουρκικής αεροπορίας στρατού, ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών.

Στελέχη των διωκτικών αρχών ανέφεραν πως ενδεχομένως συνάδελφοι των οκτώ αξιωματικών να αναμένουν να δουν την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση τους και αναλόγως να πράξουν.



Πηγή : tovima.gr



Αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυοι μετατρέπουν ανενόχλητοι σε Ειδομένη το ΑΠΘ




Είναι τρομερή η απάθεια και η αλληλεγγύη που δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στην ανεξέλεγκτη παράνομη και καταχρηστική δράση των αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυων που κάνουν τσιφλίκι τους το ΑΠΘ. Εταιρεία με τεράστιο κέρδος και χωρίς ΑΦΜ έχει γίνει το κόλπο των λαθρομετανάστων που ήρθαν για να μείνουν ώστε να κερδίζουν κάποιοι σε βάρος της χώρας και των πολιτών της.


Διαβάζουμε τον Βασίλη Ιγνατιάδη στο ethnos.gr

Τους πρόσφυγες επιχειρούν να βάλουν στο «παιχνίδι» από χθες οι «αλληλέγγυοι» του No Border Camp-Thessaloniki 2016, μεταφέροντάς τους μαζικά με πούλμαν από τα κέντρα φιλοξενίας στους χώρους που έχουν καταλάβει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Την ίδια ώρα ξεκινούσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, τις καθημερινές μηχανοκίνητες πορείες προς τις δομές φιλοξενίας των προσφύγων, ενώ συνέχιζαν να οργανώνουν το camp, προσθέτοντας... χημικές τουαλέτες, ντους και άλλες εγκαταστάσεις, που γεννούν ανησυχίες σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για πιθανή παραμονή τους στο ΑΠΘ και πέραν του 10ημέρου που έχουν ανακοινώσει.

Χθες το πρωί έξι πούλμαν που είχαν μισθωθεί από τους καταληψίες στάθμευσαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Τα πέντε από αυτά ξεκίνησαν, συνοδεία δύο-τριών «αλληλέγγυων» στο καθένα, με προορισμό δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γύρω από τη Θεσσαλονίκη, και επέστρεψαν μία ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο γεμάτα με πρόσφυγες. Το πρώτο που κατέφθασε και αποβίβασε τους πρόσφυγες ερχόταν από το Κέντρο Φιλοξενίας των Βασιλικών του Δήμου Θέρμης, που έχει δημιουργηθεί σε παλιές σιταποθήκες. Ηταν περίπου 50 άτομα, νεαροί άνδρες, γυναίκες και ανήλικα παιδιά, οι οποίοι οδηγήθηκαν από τους συνοδούς τους στο «στρατηγείο» του camp, στο πίσω μέρος τής υπό κατάληψη Νομικής Σχολής, όπου έγιναν δεκτοί με θερμές εκδηλώσεις από τους «αλληλέγγυους» και τους προσφέρθηκε τσάι και φαγητό.

Η εκδήλωση

Οταν κατέφθασαν και τα υπόλοιπα πούλμαν, με συνολικά πάνω από 200 πρόσφυγες, διοργανώθηκε στον χώρο αυτό η προγραμματισμένη εκδήλωση, με πρόσφυγες να μιλούν για τις εμπειρίες τους από τον πόλεμο, από το προσφυγικό ταξίδι και από τη ζωή τους μέσα στις δομές όπου φιλοξενούνται. Οπως έγινε γνωστό, οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στους χώρους του πανεπιστημίου για όσο διαρκεί το camp, ενώ ήδη από χθες πολλοί από αυτούς άρχισαν να κάνουν βόλτες κατά ομάδες στους δρόμους της πόλης.

Το έκτο από τα πούλμαν που είχαν μισθωθεί συμμετείχε στη μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στους -άδειους χθες- δρόμους της πόλης. Μαζί του κινήθηκαν περίπου 30 ΙΧ αυτοκίνητα και 10 δίκυκλα, ενώ παρακολουθούνταν διακριτικά από αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία είχε κατάληξη το κέντρο φιλοξενίας στο κτίριο της πρώην SOFTEX στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, όπου οι «αλληλέγγυοι» από την Ελλάδα και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είδαν τις εγκαταστάσεις, συνομίλησαν με πρόσφυγες για τα προβλήματά τους και φώναξαν συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων.



Οι μηχανοκίνητες πορείες θα συνεχιστούν σήμερα, αύριο και την Πέμπτη, με προορισμό κάθε φορά κάποιο από τα κέντρα φιλοξενίας -κέντρα «εκτόπισης» τα χαρακτηρίζουν οι ίδιοι στις ανακοινώσεις τους-, χωρίς να κάνουν γνωστό το δρομολόγιό τους στις Αρχές. Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί πορεία προς τα κλειστά κέντρα κράτησης του Παρανεστίου Δράμας και της Ξάνθης και για το Σάββατο πορεία προς τον φράχτη του Εβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ για την Πέμπτη υπάρχει στο πρόγραμμα και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Migrants Pride».

Το δεκαήμερο camp ολοκληρώνεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την ερχόμενη Κυριακή, με τη συζήτηση των συμπερασμάτων και τη μετακίνηση των κατασκηνωτών από το ΑΠΘ στο όρος Κάκαβος στη Χαλκιδική.

ΧΑΜΗΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ CAMP

Φόβοι για... κατασκήνωση διαρκείας

Το No Border Camp έχει μέχρι στιγμής σημαντικά μικρότερη συμμετοχή από αυτή που προσδοκούσαν οι ίδιοι οι διοργανωτές, οι οποίοι έκαναν λόγο τις προηγούμενες μέρες για ένα «πολυεθνικό μωσαϊκό» έως και 2.500 ατόμων, αλλά και από τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις της Αστυνομίας, που ανέμενε από 1.000 έως 1.500 άτομα. Χθες το πρωί, πριν από τη μεταφορά προσφύγων στο camp, εκεί βρίσκονταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 500 άτομα, που αυξάνονταν τα βράδια κατά 100-200 με την προσέλευση νεαρών από την πόλη για τις συναυλίες και τις άλλες εκδηλώσεις.

Η κατασκήνωση έχει καταλάβει χωροταξικά μόνο το πάρκο που εκτείνεται από το «στρατηγείο» στη βόρεια είσοδο της Νομικής Σχολής, η οποία τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Πέμπτη, μέχρι το Αστεροσκοπείο, όπου έχουν στηθεί διάσπαρτες περίπου 100 σκηνές, στη σκιά των δέντρων. Το παρακείμενο πάρκο, που βρίσκεται ανατολικότερα και φτάνει μέχρι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Υποδομές

Μέσα στο Σαββατοκύριακο προστέθηκαν αρκετές χημικές τουαλέτες σε τρία σημεία πέριξ του camp, ενώ στο βόρειο άκρο του, μπροστά στην Κτηνιατρική Σχολή, δημιουργήθηκε υποδομή με αυτοσχέδιες ντουζιέρες, που διαθέτουν παραβάν και χρησιμοποιούν τον ήλιο για να ζεστάνουν το νερό μέσα σε πλαστικούς συλλέκτες.


«Υποδομές σαν κι αυτές δημιουργούν την αίσθηση της ''μονιμότητας'' και μας γεννούν υποψίες ότι ίσως σκοπεύουν να μείνουν παραπάνω» είπε στο «Εθνος» μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, το οποίο συμμετέχει στο άτυπο συμβούλιο μελών ΔΕΠ που έχει συσταθεί για να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Η ίδια πηγή, πάντως, εκτίμησε πως η εγκατάσταση χημικών τουαλετών απομακρύνει κάπως τον κίνδυνο κατάληψης κι άλλης σχολής, εκτός από τις δύο που έχουν ήδη καταληφθεί, καθώς καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες προσωπικής υγιεινής των κατασκηνωτών.

Στον ανοιχτό χώρο, όπου δίνονται οι συναυλίες και γίνονται οι άλλες εκδηλώσεις, ανάμεσα στη νότια είσοδο της Νομικής και στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, που επίσης τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή, έχουν στηθεί αυτοσχέδια κιόσκια «Κουζίνας Αλληλεγγύης» (Solidarity Kitchen), ενώ στην είσοδο του κτιρίου της Θεολογικής, το οποίο έχουν διατυπωθεί φόβοι ότι θα είναι το επόμενο που θα καταληφθεί, έχουν στοιβαχτεί παλέτες με νερό, μπίρες, ποτά και άλλες προμήθειες, χωρίς ωστόσο να έχει παραβιαστεί μέχρι χθες η «σφραγισμένη» είσοδος.

Οι προμήθειες φυλάσσονται με βάρδιες από τους νεαρούς, ενώ στο «στρατηγείο» μοιράζονται επίσης αρμοδιότητες για εργασίες όπως η προετοιμασία και η διανομή του φαγητού, ο καθαρισμός των χώρων, η νυχτερινή φύλαξη κ.ά. Ενας χώρος που έχει οριοθετηθεί πρόχειρα μπροστά στη Νομική Σχολή χρησιμοποιείται ως «παιδότοπος», ενώ ένα μεγάλο αντίσκηνο που στήθηκε δίπλα σε αυτόν λειτουργεί ως «χώρος γυναικών», με σχετική σηματοδότηση από σχετικές ταμπέλες. Ολο και περισσότερο ο χώρος θυμίζει αντίστοιχες δομές που είχαν στηθεί και λειτουργούσαν επί μήνες από «αλληλέγγυους» στην Ειδομένη.

Από την πλευρά των αστυνομικών αρχών τηρείται στάση αναμονής, με διακριτική παρακολούθηση όσων συμβαίνουν στο camp και προληπτικούς ελέγχους, παρά τις τρεις διαδοχικές εισαγγελικές παραγγελίες της περασμένης εβδομάδας για επ’ αυτοφώρω συλλήψεις. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις αδικημάτων όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η παράνομη βία, η διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ κάλεσε τους αστυνομικούς να την ενημερώνουν με καθημερινές αναφορές για τις ενέργειές τους.





Οριστικό λουκέτο για 100 επιχειρήσεις κάθε ημέρα 842.670 εργαζόμενοι άνεργοι



Αποκαλυπτικά για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και για τα αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες επιχειρήσεις είναι τα στοιχεία των επιμελητηρίων και των εμπορικών και βιομηχανικών συνδέσμων.

Η παύση της χρηματοδότησης από την πλευρά των τραπεζών, η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, τα capital controls, η υπερφορολόγηση, η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις όπως και τα κανόνια μεγάλων επιχειρήσεων συνθέτουν τη δραματική εικόνα μιας αγοράς που καταρρέει, με μεγάλα θύματα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους περισσότερες από 18.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, ενώ οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τους επόμενους μήνες.

Τουλάχιστον 100 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε εργάσιμη ημέρα στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο, τα τελευταία επτά χρόνια. Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.714 επιχειρήσεις βάζοντας στην ανεργία 842.670 εργαζομένους.

Και ενώ η μία πτυχή του προβλήματος είναι η έλλειψη ρευστότητας, η άλλη πτυχή είναι η υπερφορολόγηση, με την οποία οι επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες.

Όπως δείχνει το Οικονομικό Βαρόμετρο του ΕΒΕΑ, 69% των μικρομεσαίων δεν είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους για το τρέχον έτος. 

Μάλιστα η συντριπτική πλειονότητα, 9 στους 10 θεωρούν πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τα φορολογικά και ασφαλιστικά θα ωθήσουν την οικονομία σε περαιτέρω ύφεση.

Αλλά και τα οφειλόμενα από το Δημόσιο προκαλούν σοβαρό πρόβλημα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ο μέσος χρόνος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ στις 28 από τις 113 Εφορίες της χώρας κυμαίνεται από 1 έως και πάνω από 4 χρόνια, ενώ οι επιχειρήσεις βαρύνονται με υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που καθυστερήσουν την καταβολή του.

Μέχρι και τις αρχές Ιουνίου οι συνολικές αιτήσεις προς επιστροφή ΦΠΑ ανέρχονταν σε 9.985, συνολικού ποσού 986,7 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο όμως αυτών των αιτήσεων, οι 5.271 παραμένουν σε αναμονή άνω των 90 ημερών, ενώ το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό υπερβαίνει τα 792 εκατ. ευρώ.


Πηγή : Cnn.gr


Αγγελία :«Το δίνω λόγω αποτυχίας του πραξικοπήματος»: Aγγελία για μεταχειρισμένο τανκ στο Ίντερνετ


Στην Ελλάδα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί από εχθές σατιρική αγγελία σε ιστοσελίδα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όπου κάποιος ανέβασε προς πώληση ένα...τανκ, με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το τανκ είναι ένα Leopard 2, ο ιδιοκτήτης είναι ο σουλτάνος του καθεστώτος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει διεύθυνση στο Κιάτο Κορινθίας.




Δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους αλλά όχι σε όλους…



Με νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας κοινοποιεί στους ενδιαφερόμενους τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι ανασφάλιστοι για να δικαιούνται δωρεάν φάρμακα από την 1η Αυγούστου και μετά… Από αυτήν προκύπτει ότι όποιος κληρονόμησε ένα σπίτι και βγάζει λίγα χρήματα το έτος από κάποια δραστηριότητα, παρότι ανασφάλιστος, δεν θα έχει δωρεάν κάλυψη!

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΥΚΑ φαίνεται ότι από 1/8/2016 με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι δικαιούνται μηδενικής συμμετοχής στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους...


Για την διασφάλιση της μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική αγωγή θα γίνεται απαραίτητα διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


F16 εναντίον Ερντογάν! Περίεργη... αναχαίτιση



Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει άλλη μια τουλάχιστον περίεργη πτυχή του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Οι πραξικοπηματίες που είχαν στη διάθεσή τους τουλάχιστον έξι μαχιτικά αεροσκάφη τα οποία κατάφεραν να απογειώσουν επιχείρησαν ακόμη και κατάριψη του αεροσκάφους του Ταγιπ Ερντογαν ενώ αυτός επιχειρούσε να πάει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν κατάφερα να διαφύγει από το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα στο οποίο επιχείρησαν να τον συλλάβουν 40 κομάντος που εκτελούσαν εντολές των πραξικοπηματιών και με ελικόπτερο κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο στην περιοχή της Μαρμαρίδας απ' όπου απογειώθηκε με το αεροσκάφος.

Για αρκετές ώρες η διαδρομή που ακολούθησε το αεροσκάφος ήταν τουλάχιστον περίεργη.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι τουλάχιστον 2 μαχητικά τύπου f16 των πραξικοπηματιών κατάφεραν να πλησιάσουν και να παρενοχλήσουν το αεροσκάφος του Ερντογαν.

Τα δύο μαχητικά είχαν απογειωθεί από τη βάση του Μπαλίκεσιρ νωρίτερα.

Την ίδια ώρα όμως δεκάδες άλλα μαχητικά υπό τον έλεγχο του καθεστώτος είχαν απογειωθεί με στόχο την προστασία τουπροέδρου.

Το γιατί ωστόσο οι πιλότοι των μαχητικών απλά παρενόχλησαν και δεν κατέρριψαν το αεροσκάφος με τον Ερντογάν είναι ένα πραγματικό μυστήριο, όπως λέει στο Reuters Τούρκος αξιωματούχος.

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν βρέθηκε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα», επισημαίνοντας ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.



Πηγή : newsit.gr


«Τσουρουφλίζουν» τα εκκαθαριστικά της Εφορίας





«Νταμπλάζ» για εκατομμύρια φορολογουμένους φέρνουν τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, με τον μέσο φόρο να διαμορφώνεται σε 1.514 ευρώ έναντι 1.310 πέρυσι.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η σύγκριση με τα περσινά στοιχεία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Μετά το πρώτο κύμα έξτρα άμεσων φόρων, έπεται ένα τσουνάμι φόρων στα φετινά εισοδήματα που θα εκδηλωθεί του χρόνου τέτοια εποχή ενώ μεσολαβεί η κεραμίδα του ΕΝΦΙΑ εντός των επομένων εβδομάδων. 

Πέρυσι περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι με την εκκαθάριση των δηλώσεων κλήθηκαν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 3,295 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος είχε διαμορφωθεί στα 1.310 ευρώ. Φέτος τον ίδιο λογαριασμό - 3,293 δισ. ευρώ με βάση τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις έως χθες - καλούνται να τον πληρώσουν 2,2 εκατ. φορολογούμενοι, με τον μέσο φόρο να ανέρχεται στα 1.514 ευρώ. 

Στο φόντο των τσουχτερών χρεωστικών σημειωμάτων προστίθεται και η αύξηση των προκαταβολών φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες καθώς και η ακύρωση της έκπτωσης 30% στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης πέρυσι το καλοκαίρι που δεν παρακρατήθηκε από μισθωτούς και συνταξιούχους για τους πρώτους μήνες του 2015 και αποτυπώνεται στα φετινά ραβασάκια.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Δένδιας: Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση



Τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί τέλος στην υπερφορολόγηση επισημαίνει σε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Δεν πιστεύουμε στους υπέρογκους φόρους», αναφέρει και συνεχίζει: «Ηταν προϊόν της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη πολιτική, την οποία άλλωστε "πληρώσαμε" εκλογικά». Προσθέτει ακόμη ότι η ΝΔ «με τα όποια λάθη, κράτησε όρθια τη χώρα» στην οικονομία, αλλά και σε κρίσιμους τομείς, όπως το μεταναστευτικό.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι η απλή αναλογική «μόνο "άδολη" δεν είναι» και παρατηρεί ότι η κυβέρνηση «έχει ξεκινήσει μια διαδικασία "πλειοδοσίας" σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι η στάση ενός κόμματος σχετικά με τον εκλογικό νόμο δεν αποκλείει θεωρητικά τυχόν μελλοντική κυβερνητική συνεργασία, ωστόσο επισημαίνει ότι «υπάρχει ήδη ένα minimum κοινής αντίληψης ανάμεσα σε συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικούς που επιθυμούν την εφαρμογή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου και θα μπορούσαν να συνεργασθούν μεταξύ τους στη συγκεκριμένη συγκυρία, σε μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αντίθετο στο να υπάρξει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, ωστόσο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιφυλάσσει η ίδια για τον εαυτό της τον ρόλο του «μεγάλου καναλάρχη» και προσθέτει ότι μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ «οφείλει να αποκαταστήσει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ».

Τέλος, ο κ. Δένδιας αναφέρεται στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, που έχει ζητήσει η ΝΔ: «Η τυχόν άρνηση της κυβέρνησης στη Βουλή, θα αποτελέσει ομολογία ενοχής».



Πηγή: iefimerida.gr


Πρώην πεζοναύτης ο δράστης της νέας αιματηρής επίθεσης στη Λουιζιάνα



Παρασημοφορημένος πρώην λοχίας των αμερικάνων πεζοναυτών που είχε υπηρετήσει και στο Ιράκ είναι ο ένοπλος που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στο Μπατόν Ρουζ της Λουζιάνας και ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις αμερικανικές αρχές ως ο δράστης της νέας αιματηρής επίθεσης.

Πρόκειται για τον 29χρονο Αφροαμερικανό Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ο οποίος καταγόταν από το Κάνσας του Μιζούρι. Ήταν χωρισμένος, ζούσε σε μια εργατική γειτονιά, είχε καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις στο κολέγιο και δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Το ιστορικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο για τον Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ αναφέρει ότι υπηρέτησε ως πεζοναύτης στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2010 και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχία, με ειδίκευση στα δίκτυα πληροφοριών. Μεταξύ του Ιουνίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2009 υπηρέτησε στο Ιράκ, όταν αναγνωρίστηκε για την υπηρεσία του με αρκετά μετάλλια και με επαίνους.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικ Έντμονσον, επικεφαλής της αστυνομίας της Λουιζιάνα, ο δράστης έδρασε μονος του. Ο Έντμονσον είπε ότι ο ύποπτος ήταν ντυμένος στα μαύρα και περίμενε τους αστυνομικούς να πλησιάσουν προτού αρχίσει να πυροβολεί. Ανώνυμη κυβερνητική πηγή έχει πει ότι οι αρχές πιστεύουν πως η κλήση για την αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης ήταν προσχεδιασμένη.

Ακόμη, δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα αίτια που ανάγκασαν τον Λονγκ να επιτεθεί στους αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ και στη συνέχεια, να δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά τους, την ημέρα των 29ων γενεθλίων του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί έπεσαν στην ενέδρα του ενόπλου, έπειτα από τηλεφώνημα σχετικά με ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που βρισκόταν σε εξέλιξη. 

Το περιστατικό γεννά φόβους για αναζωπύρωση των φυλετικών συγκρούσεων που προκάλεσε η δολοφονία του αφροαμερικανού Άλτον Στέρλινγκ από αστυνομικές σφαίρες στην ίδια πόλη.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


ΧΡΥΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!



Το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά του Μπορ, κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα των ανδρών, που επικράτησε της Σερβίας με 15-14, σε έναν συγκλονιστικό τελικό που οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πραγματοποίησε ένα κακό πρώτο οκτάλεπτο και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1. Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις όμως η εθνική μας ομάδα ηταν διαρκώς συγκεντρωμένη και κατάφερε να γυρίσει το ματς.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 9-8 υπερ της Ελλάδας, ο Μίτροβιτς ισοφάρισε 47 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έστειλε την αναμέτρηση στην διαδικασία των πέναλτι, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 6-5.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 4-0, 2-2, 2-3 (πεν.5-6)

ΣΕΡΒΙΑ: Πιέτλοβοτς, Μάντιτς 3, Γκόκιτς, Ραντιέλοβιτς, Τσουκ 2, Πιέτλοβιτς, Νίκιτς, Άλεξιτς 2, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς, Μίτροβιτς 1, Ριστιτσεβιτς, ράσοβιτς 1


ΕΛΛΆΔΑ: Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης 1, Γεννηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος, Ποντικέας , Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 4, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Γαλανόπουλος, Σολανάκης


Τραγικές εικόνες στην Τουρκία από την διαπόμπευση των στρατιωτικών




Διαβάζουμε στο protothema.gr

Στη δημοσιότητα φωτογραφία στρατηγών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, με εμφανή τα σημάδια της αστυνομικής βίας στα πρόσωπά τους - Ανάμεσά τους ο Ακίν Οζτούρκ, πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού - Τους ξεγυμνώνουν και τους βάζουν να βλέπουν τον Ερντογάν στην τηλεόραση!

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το Σάββατο ο πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, στρατηγός Ακίν Οζτούρκ.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, θεωρείται ότι συμμετείχε -ακόμα και ως «εγκέφαλος»- στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε στα κεντρικά γραφεία του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας και μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu, φαίνεται ο Οζτούρκ, μαζί με άλλους πραξικοπηματίες, καταβεβλημένος, αλλά και χτυπημένος, αν κρίνει κανείς από τις εκδορές στο πρόσωπό του και από τον επίδεσμο, ο οποίος καλύπτει το ένα του αυτί.

Σε ανάλογη κακή κατάσταση δείχνουν και οι λοιποί πραξικοπηματίες που φωτογραφήθηκαν πλάι του, με το καθεστώς Ερντογάν να κάνει επίδειξη δύναμης και μην διστάζει να τους διαπομπεύσει.



Πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ήθελαν τον Ακίν Οζτούρκ να είναι ο «ηγέτης» των πραξικοπηματιών, ωστόσο, όπως μεταδίδει τώρα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, 37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.  

Μάλιστα, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι οι αρχές της Τουρκίας ότι κρατείται και ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν, διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι εικόνες που φτάνουν γενικά τις τελευταίες ώρες από την Τουρκιά σοκάρουν.

«Η αστυνομία του Ερντογάν ταπεινώνει Τούρκους στρατιώτες. Τους βάζει στη γραμμή, όπως τους φυλακισμένους του Ισλαμικού Κράτους, τους αναγκάζει να βλέπουν τον Ερντογάν κα ιτους βασανίζει» έγραψε την Κυριακή ένας χρήστης του Twitter, σχολιάζοντας τις παρακάτω φωτογραφίες που φαίνεται πως τραβήχτηκαν στην πόλη Σιρνάκ της Τουρκίας.