Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Διαβήτης και άσκηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε



Η συστηματική άσκηση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά, μη φαρμακευτικά, μέσα πρόληψης και θεραπείας του σακχαρώδους διαβήτη.

Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι μύες καταναλώνουν γλυκόζη για να παράγουν ενέργεια, μειώνοντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Με την άσκηση, αυξάνεται η «ευαισθησία» των μυών στην ινσουλίνη (δηλαδή, με την ίδια ποσότητα ινσουλίνης, οι μύες καταναλώνουν περισσότερη γλυκόζη). Η αυξημένη ευαισθησία διατηρείται για αρκετές ώρες μετά το πέρας της άσκησης, με συνέπεια τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Η σημασία της άσκησης

Η συστηματική άσκηση:

-Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και την ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου

-Αυξάνει τη μυϊκή μάζα και δύναμη

-Μειώνει το ποσοστό σωματικού λίπους

-Βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ (μείωση «κακής» χοληστερόλης-LDL, αύξηση «καλής» χοληστερόλης-HDL)

-Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και

-Βελτιώνει τη διάθεση.

Κατάλληλα είδη άσκησης

Η αερόβια άσκηση (περπάτημα, τρέξιμο κ.ά.), η άσκηση με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα κ.λπ.) και ο συνδυασμός τους, έχουν θετικά οφέλη.

Εάν δεν έχετε επιπλοκές από το διαβήτη, μπορείτε να ακολουθήσετε οποιοδήποτε είδος άσκησης σας ευχαριστεί, ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση.

Εάν έχετε επιπλοκές από το διαβήτη, συμβουλευτείτε όπως διαβητική νευροπάθεια, αμφιβληστροπάθεια κλπ. συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τι πρέπει να προσέξετε

Πριν από τη συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα άσκησης

-Ενημερώστε το θεράποντα ιατρό σας για την επιθυμία σας να ασκηθείτε

-Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας (εφίδρωση, τρέμουλο, ταχυπαλμία κ.λπ.) και την αντιμετώπισή τους

-Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για προσαρμογή της δόσης του φαρμάκου, σε περίπτωση που λαμβάνετε ινσουλίνη ή ινσουλινομιμητική αγωγή

-Ενημερώστε τον υπεύθυνο του προγράμματος άσκησης για την ασθένειά σας και τα φάρμακα που λαμβάνετε, καθώς και για επιπλοκές του διαβήτη που πιθανά να έχετε (νευροπάθεια, αμφιβληστροπάθεια, καρδιακή νόσο κ.ά.).

Τι πρέπει να προσέξετε πριν και κατά τη διάρκεια της άσκησης

-Πριν ξεκινήσετε την άσκηση, ελέγξτε τη γλυκόζη στο αίμα. Εάν τα επίπεδα γλυκόζης είναι: α) 100-250 mg/dl, μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση, β) χαμηλότερα από 100 mg/dl, καταναλώστε κάποιο υδατανθρακικό σνακ πριν την έναρξη της άσκησης, και γ) υψηλότερα από 250 mg/dl και έχετε υψηλά επίπεδα κετονών, θα πρέπει να αποφύγετε την άσκηση εκείνη την ημέρα και να απευθυνθείτε στον ιατρό σας για οδηγίες ρύθμισης του διαβήτη.

-Φροντίστε να προμηθευτείτε άνετα αθλητικά υποδήματα. Ελέγξτε τα πόδια σας για πιθανά έλκη.

-Ενυδατωθείτε καλά πριν και κατά τη διάρκεια της άσκησης.

-Να διαθέτετε μετρητή γλυκόζης και «πλάνο» υπογλυκαιμίας (π.χ. χυμό/νέκταρ).

-Μην ασκείστε αργά το βράδυ (για αποφυγή νυκτερινής υπογλυκαιμίας).

Πόσο πρέπει να ασκηθείτε για να έχετε οφέλη

Η αυξημένη κατανάλωση γλυκόζης από τους μυς με την άσκηση, διαρκεί μόνο για ορισμένες ώρες (περίπου 24 ώρες μετά το πέρας της άσκησης). Για το λόγο αυτό, η άσκηση θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα ή και καθημερινά, εάν αυτό είναι εφικτό. Ξεκινήστε με κάτι απλό, όπως περπάτημα, 2-3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά την ημέρα. Εάν δεν είναι εφικτή η συνεχόμενη άσκηση 30 λεπτών (σε άτομα με χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης), τότε προτείνεται εναλλακτικά 10λεπτη άσκηση, 3 φορές την ημέρα. Στη συνέχεια, ορίστε ως στόχο να αυξήσετε τη συχνότητα άσκησης στις 5 φορές την εβδομάδα.



Πηγή : newsitamea.gr


Όταν και άμα θέλουν τα κάνουν όλα οι αγαπημένοι μας σύντροφοι!!




Αυτό το video σαρώνει τα sosial media, ένα αξιαγάπητο μπουλντόγκ ντυμένο καουμπόη  ανεβαίνει πάνω σε ένα ξύλινο αλογάκι και αρχίζει να ιππεύει χωρίς κανένα πρόβλημα ασταμάτητα. Το βίντεο έχει γίνει viral, ξεπερνώντας τα 14 εκατ. views!


Το βίντεο:








H θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ζει με άλλο όνομα στην Ν. Υόρκη



Η θεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ζει με άλλο στη Νέα Υόρκη από το 1998, όταν κατάφερε να εγκαταλείψει την χώρα αυτομολώντας στις ΗΠΑ και βγάζει τα προς το ζην διευθύνοντας ένα στεγνοκαθαριστήριο.

Την ιστορία της φέρνει στο φως η αμερικανική εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Η Κο Γιονγκ Σουκ, που πλέον ζει στην αμερικανική μητρόπολη με τον σύζυγό της Ρι Γκανγκ και τα τρία τους παιδιά υπό νέο όνομα, είναι η αδελφή της Κο Γιονγκ Χούι, μίας εκ των συζύγων του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και μητέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν
.
Το ζεύγος, που βρισκόταν κοντά στους κύκλους εξουσίας στη Βόρειο Κορέα, είχε πάει σε αποστολή στην Ελβετία ώστε να προσέχει τα μέλη της οικογένειας των ηγετών της χώρας, μεταξύ τους και του Κιν Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών τους.

Ο νυν ηγέτης της Βορείου Κορέας, «δε δημιουργούσε προβλήματα, όμως εκνευριζόταν εύκολα και δεν είχε υπομονή», δήλωσε στην εφημερίδα η Κο.

«Όταν η μητέρα του τον επέπληττε διότι έπαιζε πολύ και δεν διάβαζε, εκείνος δεν αντιδρούσε, αλλά εξέφραζε τη διαμαρτυρία του με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα κάνοντας απεργία πείνας», προσθέτει.

Σύμφωνα με την Κο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε το 1987, δηλαδή ήταν 27 ετών όταν διαδέχθηκε το 2011 τον πατέρα του ως επικεφαλής της Βόρειας Κορέας κι όχι 33, ή 34 ετών όπως πίστευαν οι περισσότεροι.

Ο γιός της Κο είναι συνομήλικός του και τα δύο παιδιά έπαιζαν μαζί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

«Εκείνος κι ο γιός μου ήσαν σύντροφοι στα παιχνίδια από τη γέννησή τους. Άλλαζα τις πάνες και στους δυό τους», προσθέτει.

Το πάθος του Κιν Γιονγκ Ουν ήταν το μπάσκετ, θυμάται η Κο.

«Όταν άρχισε να παίζει μπάσκετ, το άθλημα αυτό έγινε αμέσως το πάθος του», κοιμόταν ακόμη έχοντας τη μπάλα αγκαλιά.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστό πως έχει ως ίνδαλμά του τον θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζορνταν κι έχει προσκαλέσει αρκετές φορές στην Πιονγκγιάνγκ τον Ντένις Ρόντμαν πρώην παίκτη στους Σικάγο Μπουλς.

Σύμφωνα πάντα με την Κο, ο Κιμ γνώριζε ήδη από το 1992 ότι επρόκειτο να διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία της Βορείου Κορέας. Το μήνυμα του ήλθε στα όγδοα γενέθλιά του, όταν έλαβε ως δώρο μία στολή στρατηγού κι η ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία της χώρας υποκλίθηκε μπροστά του στη σχετική τελετή.

Δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι που ώθησαν την Κο να αυτομολήσει στις ΗΠΑ, όπου έφθασαν μαζί με τον σύζυγό της έπειτα από το άσυλο που ζήτησαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Βέρνη.

Μετά την εξαντλητική ανάκρισή τους επί πολλούς μήνες, έλαβαν επιτέλους την άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, σε μία τοποθεσία «σε απόσταση λίγων ωρών από τη Νέα Υόρκη», όπου ξανάφτιαξαν τη ζωή τους με διαφορετικά ονόματα—που η εφημερίδα φροντίζει να μην αποκαλύψει—κι έστησαν μία επιχείρηση με την οικονομική βοήθεια της CIA.

Τα τρία παιδιά της Κο φοίτησαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και βρήκαν δουλειά στις ΗΠΑ.

Μολονότι το ζεύγος συνεχίζει να συνεργάζεται με τη CIA, ο σύζυγός της Ρι Γκανγκ υποστηρίζει πως ουδέποτε απεκάλυψαν κάποιο κρατικό μυστικό στις ΗΠΑ.

Η CIA «πίστευε πως εμείς γνωρίζαμε μυστικά του κράτους, όμως εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Εμείς άλλο δεν κάναμε παρά να φροντίζουμε τα παιδιά και να τα βοηθούμε στα μαθήματά τους».
Το ζευγάρι φροντίζει επιμελώς να διατηρήσει αναλλοίωτη την ιδιωτική του ζωή, αλλά προσέχει πολύ στο πως απευθύνεται στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, «τον οποίο αναφέρουν ως ‘στρατάρχη Κιν Γιονγκ Ουν’», σύμφωνα με την εφημερίδα.


Πηγή: cnn.gr


Μην αφήσετε τον Φίλη ανεξέλεγκτο για το μέλλον των παιδιών μας! Προστατέψετε τα!!




Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στην χώρα, σε όλα τα επίπεδα επικρατεί η παρακμή, σε δηλώσεις, σε πολιτικές, στην οικονομία, στις σχέσεις κράτους κοινωνία και φυσικά στην παιδεία.

Ως πότε θα είναι ανεξέλεγκτος ο υπουργός παιδείας; Κάποιος να προστατέψει την χώρα από αυτή την κυβέρνηση!!!!

Έχουν αφήσει ανεξέλεγκτο έναν επικίνδυνο για να χαράξει πολιτική στην παιδεία να αλωνίζει και να προκαλέι με τις δηλώσεις γενικότερα!! Τώρα θέλει να υποβαθμίσει και την παιδεία στην χώρα μας και αυτό δεν πρέπει να συμβεί!!

Οφείλει η αντιπολίτευση να επέμβει τώρα σήμερα και άμεσα γιατί η κυβέρνηση και μόνο για το ότι έχει επιλέξει τον συγκεκριμένο για υπουργό παιδείας δεν αντιλαμβάνεται την ζημιά που κάνει στα παιδιά μας.

Διαβάζουμε και ανησυχούμε στο protothema.gr



Προτείνουν κατάργηση των παρελάσεων και της υποχρεωτικής προσευχής - Υποχρεωτικά μόνο τα αγγλικά, η γλώσσα και η λογοτεχνία - Τετραετές το Γυμνάσιο, διετές το Λύκειο

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει στο εκπαιδευτικό σύστημα η πρόταση του προέδρου του Εθνικού Διαλόγου Αντώνη Λιάκου που αναμένεται να παραδώσει σήμερα στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Σύμφωνα με το πόρισμα  Λιάκου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης στο Πανεπιστήμιο, καθώς και να αποκτούν συνδυαστικό πτυχίο  αποκτώντας  credits από δύο σχολές. Το πόρισμα βασίζεται στο σύστημα «major minor», που πρώτος είχε υποστηρίξει ως υπουργός Παιδείας ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επίσης, το πόρισμα προβλέπει τετραετές γυμνάσιο και διετές λύκειο.

Προτείνονται επίσης, αλλαγές στη διδακτικής διαδικασία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Η πρόταση προβλέπει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ενός συγκεκριμένου συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων για την εισαγωγή, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης ή άλλων κριτηρίων επίδοσης. Με την πρόταση της Επιτροπής που θα παρουσιασθεί σήμερα σε συνάντηση των Επιτροπών του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη  οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αποτελέσουν παρελθόν. Η πρόταση της επιτροπής οδηγεί επιπλέον σε τετραετές γυμνάσιο και διετές λύκειο. 

Η εφαρμογή του συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης, ή άλλων κριτηρίων επίδοσης, θα εξασφαλίζει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φοιτητές με γενική αλλά και ειδική επάρκεια.Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί το Νέο Λύκειο, ο συντελεστής βαρύτητας μπορεί να εφαρμοστεί επί του Εθνικού Απολυτηρίου και έτσι να περάσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις στην ιστορία. Ωστόσο η υιοθέτηση του συντελεστή μπορεί να γίνει από τις επόμενες εισαγωγικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στις προτάσεις προβλέπεται και η κατάργηση των παρελάσεων των μαθητών, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και η υποχρεωτική προσευχή. Και δεν είναι οι μόνες ρηξικέλευθες προτάσεις της, που προκαλούν αντιδράσεις τόσο από την Εκκλησία όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Για παράδειγμα, στο Λύκειο τα μόνα υποχρεωτικά μαθήματα για όλους τους μαθητές προτείνεται να είναι τα Αγγλικά και η Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. 

Οι ανατροπές διατρέχουν και τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες και εύλογα το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πάντως, οι προτάσεις δεν είναι δεσμευτικές για το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, ήδη κάποιες προκαλούν την αντίδραση της Εκκλησίας και άλλες (καθιέρωση διετούς Λυκείου), κρίνονται ανεφάρμοστες.

Ακόμα σύμφωνα με το πόρισμα-πρόταση του Αντώνη Λιάκου, μειώνονται συνολικά οι ώρες διδασκαλίας στο λύκειο σε 33, από 35 που είναι σήμερα και απαγορεύεται η ίδρυση τμήματος αν δεν υπάρχουν 20 μαθητές. Ταυτόχρονα εισάγεται η τηλεεκπαίδευση σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς προφανώς εκπαιδευτικούς κάποιων ειδικοτήτων στην τάξη, με το σχόλιο «να αναπτυχθούν επιτέλους σύγχρονες υποδομές τηλεεκπαίδευσης».

Στο κεφάλαιο «Εξορθολογισμός και τηλεεκπαίδευση» αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός ωρών διδασκαλίας στο λύκειο θα είναι 33 την εβδομάδα, έτσι θα υπάρχει μία αρχική οικονομία για τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Από κει και πέρα θα απαγορεύεται να γίνει τμήμα σε κάποιο μάθημα αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 20 μαθητές για το μάθημα αυτό. Αυτό σημαίνει ότι κάποια μαθήματα θα παρέχονται μόνο σε ορισμένα Λύκεια. «Πιθανόν να πρέπει να φτιαχτούν δομές για τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου με περισσότερα παιδιά (πράγμα που είναι και παιδαγωγικά σωστό) ή ακόμα κάποια μαθήματα να τα παρακολουθούν οι μαθητές σε συγκεκριμένη χρονικά ζώνη, ή τέλος το όλο σύστημα να λειτουργήσει ως καταλύτης για να αναπτυχθούν επί τέλους υποδομές σύγχρονης τηλεεκπαίδευσης», αναφέρεται.

Ειδικά σε περιπτώσεις απομακρυσμένων λυκείων κάποια μαθήματα θα διδάσκονται με τηλεεκπαίδευση: τα σχολεία θα εξοπλιστούν με μία ή δύο κατάλληλες αίθουσες με την κατάλληλη υποδομή και πολύ καλό εξοπλισμό. Θα έχουν πολύ γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και οι μαθητές θα εντάσσονται κανονικά σε μία απομακρυσμένη τάξη. Με χρήση κατάλληλου λογισμικού και εξοπλισμού οι μαθητές θα συμμετέχουν κανονικά στο μάθημα, θα βλέπουν και θα ακούν τους πάντες και οι πάντες θα βλέπουν και θα ακούν αυτούς, θα παίρνουν το λόγο , θα συμμετέχουν σε διαγωνίσματα και παρουσιάσεις κλπ. Αντίστοιχη επεξεργασία πρέπει να γίνει για διετές Τεχνικό και επαγγελματικό λύκειο. 


Άγριος ομαδικός βιασμός 16χρονης από 33 άντρες - Ανέβασαν βίντεο στο ίντερνετ



Λίγο καιρό πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η είδηση του άγριου ομαδικού βιασμού 16χρονης από 33 άντρες σε φαβέλα της πόλης έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο.

Ο εφιάλτης της ανήλικης ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή όταν πήγε να μείνει στο σπίτι του αγοριού της. Ξύπνησε το πρωί της Κυριακής και βρέθηκε ανάμεσα σε 33 άντρες, πολλοί από τους οποίους κουβαλούσαν βαριά όπλα. Ανέβασαν μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο από τον βιασμό της ανήλικης, που φαινόταν υπό την επήρεια ουσιών, στα social media.

Σε άσχημη κατάσταση μετά την επίθεση που κράτησε πάνω από 36 ώρες η έφηβη κατάφερε να το σκάσει από το νοσοκομείο πολλές φορές. "Θέλω απλά να πάω σπίτι" έλεγε στο προσωπικό και τα μέλη της οικογένειάς της. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη όταν περισσότεροι από 800 άνθρωποι επικοινώνησαν με τις αρχές για τα όσα σοκαριστικά είδαν στα social media.

Εξοργιστικό ήταν το γεγονός πως τα tweets που πλέον έχουν διαγραφεί είχαν περισσότερα από 500 likes, ενώ πολλοί ήταν οι χρήστες που κατηγόρησαν την ανήλικη για την κατάστασή της. Ενώ η ανήλικη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, η οικογένειά της είναι συντετριμμένη. "Κλαίει ακόμα και είναι σοκαρισμένη. Διέλυσαν την κόρη μου. Σχεδόν τη σκότωσαν. Πονάω. Έχει τραυματιστεί", δήλωσε ο πατέρας της ανήλικης. "Το βίντεο είναι σοκαριστικό. Το είδα" είπε η γιαγιά του ανήλικου κοριτσιού.

Η αγριότητα της επίθεσης συγκλονίζει τη χώρα με το hashtag #Estupro να έχει γίνει trending και χιλιάδες ανθρώπους να ζητούν άμεση δράση κατά των αντρών που είναι υπεύθυνοι για το έγκλημα. Οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν συλλάβει δύο άτομα.

Στη Βραζιλία βιάζεται 1 γυναίκα κάθε 11 λεπτά σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Φόρουμ της Βραζιλίας στο τέλος του περασμένου χρόνου. Μόνο το 2015 στη χώρα καταγράφηκαν 47.646 περιστατικά βιασμού.




Πηγή: Timesofindia, newsit.gr


Ρεάλ και Ατλέτικο (21:45) στον τελικό του Champions League



Μια πόλη χωρισμένη στα δύο και το βαρύτιμο τρόπαιο να περιμένει τον υπερήφανο κάτοχό του. Θα είναι για ενδέκατη φορά στολισμένο με τη λευκή κορδέλα τής Ρεάλ Μαδρίτης ή θα προσθέσει και μια κόκκινη απόχρωση, προς τιμήν της Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε; Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΕΡΤ), όπου οι δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League, στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου. Στα 1.500 χιλιόμετρα η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις και το πιο εμβληματικό γήπεδο της Ιταλίας θα είναι κατάμεστο από 80.000 κόσμο.

Η Μαδρίτη συνεχίζει να είναι η μοναδική πόλη που «έβγαλε»... εμφύλιο σε τελικό Champions League. Ακριβώς πριν από δύο χρόνια στη Λισαβόνα, η Ατλέτικο έφτασε δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του δικού της έπους (είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα Ισπανίας), αλλά ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, ισοφάρισε 1-1 στην εκπνοή και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η «βασίλισσα» κυριάρχησε ολοκληρωτικά (4-1) και κατέκτησε το «decima», τον δέκατο τίτλο της.

Τα τελευταία χρόνια οι «ροχιμπλάνκος» βασανίζουν... συστηματικά τη Ρεάλ στην Primera Division. Είναι η ομάδα που, για να φτάσει στον τελικό, απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν, ενώ στις αντίστοιχες φάσεις οι «μερένγκες» πέρασαν τα πολύ πιο... χαμηλά εμπόδια της Βόλφσμπουργκ και της Μάντσεστερ Σίτι. 

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Ατλέτικο θα ήταν το φαβορί, ωστόσο, καλείται να υπερκαλύψει μια τελευταία διαφορά που τη χωρίζει από τη μεγάλη αντίπαλό της: την παράδοση σε τελικούς Champions League, όπου στους «εμφυλίους» επικρατεί πάντα η πιο «μεγάλη» ομάδα. Η Ρεάλ νίκησε άνετα τη Βαλένθια το 2000 και πολύ πιο δύσκολα την Ατλέτικο το 2014, η Μπάγερν την Ντόρτμουντ το 2013, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τσέλσι το 2008...

Απο την άλλη πλευρά, βέβαια, η Ατλέτικο είναι κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ 2010 και 2012 και φιναλίστ του Champions League 2014, άρα η συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν είναι... ταξίδι στο άγνωστο. Η φανέλα της έχει αποκτήσει ειδικό βάρος, το οποίο την τελευταία τριετία έχει διπλασιαστεί. Το 2014 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας, ενώ φέτος το διεκδίκησε μέχρι την προτελευταία αγωνιστική.

Το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι θα γίνουν ήρωες, ενώ κάποιοι δεν θα έχουν καν την ευκαιρία. Όπως ο Ραφαέλ Βαράν που τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει τον τελικό, αλλά και το επερχόμενο EURO στην πατρίδα του, τη Γαλλία. Σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις αποχώρησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πρόβλημα, ακολούθησε... πανικός σε όλον τον πλανήτη, αλλά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων καθησύχασε τους πάντες ότι θα είναι "Ο.Κ." το Σάββατο.

Έτσι, το όνομά του δεν θα προστεθεί δίπλα στους μεγάλους απόντες των τελικών, όπως ο Φράνκο Μπαρέζι και ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα με τη Μίλαν το 1994, ο Ρόι Κιν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999, ο Πάβελ Νέντβεντ με τη Γιουβέντους το 2003, ο Φρανκ Ριμπερί με τη Μπάγερν το 2010, ο Τζον Τέρι με την Τσέλσι το 2012. Για άλλους (Νέντβεντ, Κιν, μάλλον και για τον Τζον Τέρι) αποδείχθηκε πως χάθηκε η ευκαιρία μιας ζωής. Ο Σκόουλς κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο με τη Γιουνάιτεντ το 2008, ενώ οι δύο Ιταλοί είναι... χορτασμένοι (4 Τσάμπιονς Λιγκ ο Κοστακούρτα, 2 ο Μπαρέζι) και ο Ριμπερί ήταν MVP στον θρίαμβο της Μπάγερν το 2013.

Ένα είναι το σίγουρο. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μια πλατεία της Μαδρίτης θα είναι σημαιοστολισμένη και το πάρτι θα κρατήσει μέχρι το πρωί. Θα είναι η Θιμπέλες, παραδοσιακός τόπος εορτασμού της Ρεάλ ή το άγαλμα του Ποσειδώνα θα φορέσει ξανά ερυθρόλευκο κασκόλ στην πλατεία Κάνοβας δελ Καστίγιο, όπως γίνεται μετά από κάθε θρίαμβο της Ατλέτικο;

ΟΙ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ

Γεννήθηκε στη Μασσαλία στις 23 Ιουνίου 1972, γιος Αλγερινών μεταναστών. Ξεκίνησε από τις Κάννες, έγινε γνωστός στην Μπορντό και μεγαλούργησε στη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρωταθλητής κόσμου (1998) και Ευρώπης (2000) με την Εθνική Γαλλίας, θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς του. Η φήμη του δεν αμαυρώθηκε ούτε στο ελάχιστο από την... αξέχαστη κεφαλιά στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ 2006, όπου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στην παράταση και η ομάδα του ηττήθηκε στα πέναλτι από την Ιταλία.

Γνωρίστηκε με τη σύζυγό του, Βερονίκ, σε ηλικία 17 ετών. Απέκτησαν τέσσερις γιους, που όλοι αγωνίζονται στις ακαδημίες της Ρεάλ! Εκεί βρισκόταν και ο πατέρας τους (στην K20), πριν κληθεί να αντικαταστήσει τον Ράφα Μπενίτεθ στις 4 Ιανουαρίου 2016. Πρόλαβε ήδη να καταγράψει ένα ρεκόρ στη «βασίλισσα», καθώς είναι ο προπονητής με την καλύτερη συγκομιδή στους πρώτους 20 αγώνες πρωταθλήματος: 17 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα.



ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΙΜΕΟΝΕ

Γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1970 στο Μπουένος Αϊρες. Έπαιξε για πρώτη φορά στην εθνική Αργεντινής σε ηλικία 18 ετών και αποχώρησε ως ρέκορντμαν συμμετοχών (106). Ως ποδοσφαιριστής, πανηγύρισε το τελευταίο πρωτάθλημα της Ατλέτικο Μαδρίτης, το οποίο συνδυάστηκε με νταμπλ τη σεζόν 1995-96, πριν επιστρέψει στους «ροχιμπλάνκος», για να τους οδηγήσει ξανά στην κορυφή της Πριμέρα το 2014. Η επιτυχία του στον σύλλογο της Μαδρίτης είναι ανεπανάληπτη, καθώς ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2011 και λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά και νωρίτερα, είχε δώσει δείγματα γραφής της αξίας του, καθώς το 2006, στην πρώτη πλήρη σεζόν του στην Εστουντιάντες, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Απερτούρα και στη συνέχεια επανέλαβε αντίστοιχη επιτυχία το 2008 (Κλαουζούρα) με τη Ρίβερ Πλέιτ.

Ο «ΑΡΧΟΝΤΑΣ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΜΑΡΚ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Διαιτητής θα είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Άγγλος διαιτητής των τελευταίων ετών. Γεννηθείς το 1975 στο Ντέραμ, έγινε βοηθός από τα 18, μπήκε στους εθνικούς πίνακες στα 25 και το 2000 «σφύριξε» σε αγώνες της Football League. Το 2004 πήρε προαγωγή στην Premier League, δύο χρόνια αργότερα έγινε διεθνής και το καλοκαίρι του 2012 διεύθυνε τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (Βραζιλία-Μεξικό 1-2). Με πολύ καλές διαιτησίες τα τελευταία δύο χρόνια, ο Κλάτενμπεργκ διεύθυνε το περασμένο Σάββατο τον τελικό κυπέλλου Αγγλίας Μάντσεστερ Γ.-Κρίσταλ Πάλας (1-0), στην αναμφισβήτητα καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Η διαιτητική ομάδα του τελικού:
Διαιτητής: Μάρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Βοηθοί: Σάιμον Μπεκ και Τζέικ Κόλιν (Αγγλία)
Επιπρόσθετοι: Άντονι Τέιλορ και Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)
Τέταρτος: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)
Αναπληρωματικός: Στιούαρτ Μπερτ (Αγγλία)



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο δεκάλογος των Μη Τοξικών σχέσεων



Η συνταγή της ευτυχίας στις σχέσεις είναι σχετικά απλή. Η εκτέλεση είναι δύσκολη.

Δέκα λόγοι, δέκα τρόποι, δέκα νοήματα, δέκα λέξεις. Κάθε λέξη έχει την αξία της. Αποφεύγω την ανάλυση για να μείνουμε στην αποσταγμένη ουσία του κάθε νοήματος. 

Υπομονή
Εμπιστοσύνη
Ενσυναίσθηση
Έκφραση των συναισθημάτων
Αγάπη
Ερωτισμός
Ανανέωση
Υποστήριξη
Ανοχή στο διαφορετικό
Σεξουαλικότητα
Όπως ερμηνεύονται από τον καθένα…



Πηγή : pathfinder.gr


Η παρακμή του Συριζαίου ψηφοφόρου: Σκέψεις πάνω στην κατάπτωση του πιο αγωνιστικού ανθρωπότυπου




Όταν αναλύαμε το έγκλημα της απάτης στη σχολή, μου έκανε εντύπωση που ο καθηγητής του ποινικού δικαίου επέμενε πως η αστρολογία δεν εμπίπτει στο πλαίσιό του. Τι κι αν πρόκειται για εργαλείο εμπορικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ηλιθιότητας, η αστρολογία ως έννοια και δραστηριότητα ενέχει τόση κοινωνική απαξία, είναι τόσο έκδηλα ανυπόστατη που είναι αυτονόητο ότι ψεύδεται. Καταφεύγοντας στην αστρολογία για να λύσεις τα προβλήματά σου, λοιπόν, αποδέχεσαι το γεγονός ότι κάποιος θα σου πουλήσει αστοιχείωτες κουταμάρες ως αλήθεια – τις οποίες αγοράζεις αυτοβούλως γνωρίζοντας καλά ότι κανείς δεν μπορεί να τις αποδείξει. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, συνεπώς δεν σε εξαπατά κανείς.

Με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συνέβη ακριβώς το ίδιο. Κανείς ποτέ δεν τους παραπλάνησε γιατί ούτως ή άλλως ποτέ δεν τους ενδιέφερε η κυριολεκτική αλήθεια. Δεν τους απομάκρυνε, λοιπόν, κάποιος από αυτήν-αντιθέτως, την απέρριψαν μόνοι τους επειδή ήταν δυσάρεστη. Τα αντικειμενικά δεδομένα ήταν γι’αυτούς συνωμοσίες, κινδυνολογία και προπαγάνδα, έτσι επέλεξαν να τα αγνοήσουν, κατασκευάζοντας μια εναλλακτική πραγματικότητα εναρμονισμένη με τους ευσεβείς τους πόθους και απαλλαγμένη απ’ ό,τι τους χάλαγε.

Εξαρχής πίστεψαν ολοφάνερα ψεύδη, ιδεολογικοποίησαν το παράλογο και εμπιστεύθηκαν αστείες διακηρύξεις που αντίκεινται στη λογική, στον νόμο και την κοινή πείρα. Η πεποίθηση ότι μία χώρα μπορεί να σκίσει συμβάσεις που υπέγραψε, να διαγράψει τα χρέη της μονομερώς, να διατηρήσει κάθε της προνόμιο εν μέσω χρεοκοπίας, και να διεκδικήσει αέναη χρηματοδότηση από ξένους εταίρους, χωρίς όρους και περιορισμούς, δεν είναι πολιτική, είναι ρεμβασμός – μία φαντασίωση που κανείς δεν δικαιολογείται να πιστεύει. Και το ξέραμε όλοι, εκτός από αυτούς.

Η πιο τρομακτική, όμως, ψυχολογική πτυχή των Συριζαίων ψηφοφόρων δεν ήταν η ροπή τους στην ευήθεια. Αυτή μπορεί και να είναι συγγνωστή. Ήταν ότι ακόμα κι όταν οι εξωλογικές προσδοκίες τους διαψεύστηκαν έμπρακτα, δεν κατάλαβαν το σφάλμα τους. Δεν τους πείραξε που πείστηκαν ότι πετάει ο γάιδαρος. Τους πείραξε που τελικά ο γάιδαρος δεν πέταξε. Και εξακολουθούν να περιμένουν (και να το θεωρούν λογικό) ότι κάτι τέτοιο πρέπει/μπορεί/θα μπορούσε να συμβεί. Και πάλι κατασκευές εχθρών, και πάλι υστερικά σενάρια, και πάλι πόλωση, και πάλι διχασμός. Άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα του παιχνιδιού, όχι το μωρουδίστικο παιχνίδι.

Κι επειδή το θράσος είναι κατ’εξοχήν γνώρισμα των ανθρώπων που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τίποτα, ούτε για τα δεινά που προκάλεσαν στους φίλους τους ούτε καν για όσα επέσυραν στους εαυτούς τους, οι Συριζαίοι ψηφοφόροι σήμερα είναι τα πάντα εκτός από μεταμελημένοι. Μερικοί τα ‘χουν βάλει με τον Τσίπρα που δεν έκανε τα μαγικά που υποσχέθηκε, άλλοι τα έβαλαν με την Ευρώπη ως οικονομία επειδή τους δανείζει υπό όρους, άλλοι με την Ευρώπη ως κουλτούρα επειδή τους ερεθίζει ό,τι δεν καθρεφτίζει τη μιζέρια τους, και άλλοι απλώς διασκεδάζουν την αμηχανία τους πλάθοντας εσωτερικούς εχθρούς. Κάποιο κανάλι, κάποιος δημοσιογράφος, κάποιος μη αριστερός φταίει για όλα – αυτοί τα έκαναν όλα άψογα. Άλλωστε είναι αριστεροί, και στο τέλος της ημέρας αυτό καθαγιάζει και νοηματοδοτεί κάθε τους ενέργεια επιρρίπτοντας παράλληλα όλες τις ευθύνες στον αντίπαλο- ακριβώς όπως ο θεός συγχωρεί τις αμαρτίες των τέκνων του και την ευθύνη τους επωμίζεται ο διάβολος. Ίδιο σκεπτικό, ίδια μονολιθικότητα, ίδιος φανατισμός θρησκευτικού τύπου.

Το πρόβλημα με τους Συριζαίους ψηφοφόρους στην ουσία του, πάντως, δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συγκυριακός ξενιστής ενός διαχρονικού μικροβίου ισχυρότερου από αυτόν, του μικροβίου της ανεύθυνης λαϊκής ανοησίας, η οποία αυτή τη φορά έτυχε να ενισχυθεί από τα μπαχαρικά της αριστερής φαντασιοπληξίας γιατί ήταν η σειρά της αριστεράς να το φιλοξενήσει στον οργανισμό της. Στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ή και η Χρυσή Αυγή, όλα τους εν δυνάμει δοχεία της ακατέργαστης οργής της μάζας, που δεν φιλτράρεται ποτέ από τη λογική, μόνο συσπειρώνεται στον εκάστοτε πρόσφορο λαϊκιστή για να χυθεί μετά σαν εμετός παντού. Ιδεολόγοι της πλάκας και ευκαιριακά αρρωστάκια του trend ενώθηκαν σε ένα νοσηρό πολιτικό μείγμα χωρίς αρχές και συνοχή, για να διαμαρτυρηθούν, να εξουσιάσουν, και να κάνουν μια τρύπα στο νερό λίγο πριν διαλυθούν και τραβήξει ο καθένας την πορεία του.

Η πτώση του συριζαϊκού ιδεώδους βρίσκει τους θιασώτες του σε γνωστική ασυμφωνία. Το αριστερό μνημόνιο δεν είναι ακριβώς μνημόνιο, αλλά ακόμα κι αν είναι, δεν οφείλεται στην αριστερή κυβέρνηση. Αλλά ακόμη κι αν οφείλεται, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι της. Η σωστή στάση στο δημοψήφισμα ήταν το ΟΧΙ που σήμαινε ΟΧΙ στα μέτρα, αλλά τα μέτρα που παίρνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνονται γιατί οφείλονται στους οπαδούς του ΝΑΙ, που μπορεί να μην επικράτησε αλλά υποστήριξε την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι είναι τοκογλύφοι, εκβιαστές και πραξικοπηματίες, αλλά εμείς μπορούμε να τους ζητάμε λεφτά κι αυτοί οφείλουν να μας τα δώσουν. Αν μας τα δώσουν, φταίνε που τα θέλουν πίσω. Αν δεν μας τα δώσουν, απεργάζονται τον αφανισμό μας βυθίζοντάς μας στη φτώχεια. Πανικός και σύγχυση, τα συμπτώματα του ρεζιλέματος.

Εγκλωβισμένοι σε ένα συμπλεγματικό και άτοπο blame game, προσπαθούν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους για να διασώσουν την περηφάνια τους, αντί να έρθουν επιτέλους αυτοί στα μέτρα της πραγματικότητας. Παιδάκια με χεσμένα παντελόνια που αρνούνται ότι χέστηκαν.

Σιγά σιγά, οι Συριζαίοι ψηφοφόροι που δεν προσβλέπουν σε κάποια ευεργεσία του κόμματος, αρχίζουν να αποστασιοποιούνται από αυτό. Έχει πλάκα, γιατί δεν παραδέχονται ευθέως την αστοχία τους, αλλα διεκδικούν σιωπηλά κάτι σαν δικαίωμα στη λήθη – όπως συμβαίνει όταν βγαίνει απ’ τη μόδα ένα ρούχο που φόρεσες και θες να ξεχαστεί απ’ όλους η εικόνα του πάνω σου. Ξαφνικά χάνουν την πολιτική τους ταυτότητα κι αρχίζουν να αυτοπροσδιορίζονται μέσα από την αντιδιαστολή: δεν κραυγάζουν πια τι είναι αλλά τι δεν είναι (η σύγκριση με κάτι εξόφθαλμα κακό αποβαίνει πάντα ευνοϊκή για τον συγκρινόμενο). Η κυβέρνηση που στήριξαν με μανία (θυμάστε άραγε τις πορείες στήριξης της κυβέρνησης στο Σύνταγμα;) ψηφίζει τερατώδη νομοσχέδια στη Βουλή, αλλά αυτοί τώρα ασχολούνται με τη μουσική, τα live τους, τις τέχνες τους, πράγματα απαγορευμένα όσο κυβερνούσαν οι “χουντικοί” προκάτοχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωνιστικότητα έπεσε σε νάρκη, η επανάσταση ματαιώθηκε, η πολυδιαφημισμένη ελπίδα έγινε γαργάρα ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο ποτό του σαββατιάτικου αράγματος στα Εξάρχεια. Αλλά δεν πειράζει, αυτοί είναι αριστεροί και στο κάτω κάτω “οι άλλοι καλύτεροι ήταν;”



Άρης Αλεξανδρής
Πηγή : thecurlysue.com


Ετσι επιλέγουν τα ακίνητα οι Ελληνες - Με ποια κριτήρια γίνεται η αγορά ή ενοικίαση σπιτιού



H τιμή ενός ακινήτου είναι το βασικό στοιχείο για την αγορά ή ενοικίαση ενός ακινήτου από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Παράλληλα, τα βασικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η επιλογή απόκτησης σπιτιού στη χώρα μας είναι αν έχει ή αν κατασκευάζεται σχολείο στην περιοχή, αν διαθέτει παιδική χαρά, εμπορικό κέντρο ενώ ερωτήσεις γίνονται για τους γείτονες.
Αυτό που δεν επιθυμούν οι υποψήφιοι αγοραστές είναι να υπάρχει κοντά αεροδρόμιο, νεκροταφείο ή φυλακές.

Αυτά είναι τα νασικά συμπεράσματα της παγκόσμιας έρευνας του δικτύου κτηματομεσιτικών γραφείων RE/MAX.

Αναλυτικά, τα συμπεράσματα για την Ελλάδα είναι:

Οι Έλληνες αγοραστές ακινήτων κατά την επιλογή μίας κατοικίας θα επηρεάζονταν θετικά από την κατασκευή ενός σχολείου, μίας παιδικής χαράς ή ενός εμπορικού κέντρου, ενώ κατά την αναζήτηση πληροφοριών για την απόκτηση ή ενοικίαση μίας μονοκατοικίας ή ενός διαμερίσματος το πρώτο πράγμα για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η τιμή και μετά η περιοχή, τα τετραγωνικά ή το έτος κατασκευής.

Στην ίδια έρευνα γίνεται σαφές από τους Έλληνες ενδιαφερόμενους αγοραστές ακινήτων ότι η δημιουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων, κοιμητηρίου, αεροδρομίου ή και φυλακών λειτουργούν αποτρεπτικά για την επιλογή ενός ακινήτου όσο σύγχρονο ή πολυτελούς κατασκευής και αν είναι.
Ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την ίδια έρευνα είναι το γεγονός ότι πλέον η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων όσων αναζητούν κατοικία και μάλιστα στις πρώτες επιλογές είναι τα στοιχεία που προσφέρουν μέσω του ίντερνετ τα οργανωμένα μεσιτικά γραφεία για όλα τα είδη των ακινήτων.

Τι δεν θα ήθελαν στη γειτονιά τους

Για πρώτη φορά μέσα από την ολοκληρωμένη έρευνα της RE/MAX γίνεται μία προσπάθεια να καταγραφούν όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν μία αγορά ή ενοικίαση ενός ακινήτου ως επιτυχημένη όπως είναι για παράδειγμα η ύπαρξη διαφόρων εγκαταστάσεων στις γειτονιές τους.
Σε μία ενδεχόμενη κατασκευή σχολείου το 51,8% τάχθηκε υπέρ μίας τέτοιας εξέλιξης. Μάλιστα, από το ποσοστό αυτό που ανταποκρίθηκε απόλυτα θετικά, το 26,8% είναι γυναίκες, το 31,2% 40-49 ετών, το 45,6% ιδιοκτήτες ενώ το 36,3% ενοικιαστές.

Στις δύο αμέσως επόμενες θέσεις ισοβαθμούν η ύπαρξη παιδικής χαράς (51,6%) και εμπορικού κέντρου (51,6%). Τις 3 πρώτες θέσεις αντίστοιχα καταλαμβάνουν η δημιουργία σχολείου, παιδικής χαράς και εμπορικού κέντρου και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντίθετα, το 32,4% των ερωτηθέντων (με το 34,8% αυτών 40-49 ετών και το 33,8% με εισόδημα έως 2.000 ευρώ) θα ενοχλούνταν σε υπερθετικό βαθμό από τη δημιουργία κοιμητηρίου στη γειτονιά τους, ενώ το 32% δείχνει απλά τη δυσαρέσκεια του. Αξιοσημείωτο είναι πώς ένα ποσοστό 0,8% θα έβλεπε θετικά μια τέτοια κίνηση.

Ακολούθως, το 73,8% θα αντιμετώπιζαν με αρνητικό τρόπο (με το 40,8% αυτών σε απόλυτο βαθμό) την κατασκευή αεροδρομίου σε γειτονική τους περιοχή. Στον αντίποδα βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξεως του 2,8% που θα καλωσόριζε μία τέτοια πρωτοβουλία.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (45,8%) δεν θα επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση να βρίσκονται βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εργοστάσια κοντά στο χώρο κατοικίας τους. Από αυτούς το 51,1% εντάσσεται ηλικιακά στην κλίμακα 40-49 ετών και το 47,2% κατοικούν σε αστικό κέντρο.
Στην ενδεχόμενη εγκατάσταση φυλακών οι απαντήσεις ήταν αναμενόμενες με την πλειοψηφία των Ελλήνων να μην δέχεται κάτι τέτοιο, ενώ μόλις το 0,4% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα αποδέχονταν μία τέτοια εξέλιξη χωρίς να ενοχληθούν.

Από το 52,4% των ερωτηθέντων που απάντησαν αρνητικά στην ύπαρξη φυλακών στη γειτονιά τους, το 58,8% είναι ηλικίας 30-39 ετών, το 51,9% με μηνιαίες καθαρές απολαβές έως 2.000 ευρώ και το 56% ιδιοκτήτες μονοκατοικίας/μεζονέτας.

Στην τιμή του ακινήτου επικεντρώνεται το αρχικό ενδιαφέρον

Η πλειοψηφία των περισσότερων ενδιαφερόμενων αγοραστών προτού προχωρήσει στη διαδικασία να δει ένα ακίνητο για το οποίο έχει ήδη δείξει ένα αρχικό ενδιαφέρον, ζητά πάνω απ όλα να πληροφορηθεί την τιμή αγοράς ή ενοικίασης σε ποσοστό 96,2%. Σε περιόδους κρίσης, ο οικονομικός παράγοντας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της RE/MAX, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να προβούν σε κάποια αγοραπωλησία, ανεξάρτητα το φύλο, την ηλικία, τον τόπο κατοικίας, το εισόδημα ή το αν κάποιος είναι τώρα ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής. Αντίστοιχη είναι και η τάση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με το 85% των Ευρωπαίων να θεωρούν την τιμή του ακινήτου το πιο σημαντικό κριτήριο πριν την υπόδειξη.
Εκτός όμως από την τιμή στην πρώτη σειρά τον προτεραιοτήτων που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πριν δουν ένα ακίνητο είναι να γνωρίζουν πληροφορίες για την τοποθεσία που βρίσκεται, για το εμβαδόν του αλλά και για το έτος κατασκευής καθώς και για την ενεργειακή του απόδοση που μπορεί να εξασφαλίσει σημαντική οικονομία στην τσέπη του νέου ιδιοκτήτη. Λιγότερο ενδιαφέρον για τους υποψήφιους αγοραστές/ενοικιαστές φαίνεται να έχουν στοιχεία του ακινήτου όπως είναι ο εξοπλισμός που διαθέτει καθώς και η ημερομηνία από την οποία είναι διαθέσιμο.

Η θέρμανση απασχολεί σημαντικά το 60,8% των υποψήφιων αγοραστών/ενοικιαστών
Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής, αφού εξετάσει όλες τις προηγούμενες παραμέτρους και αποφασίσει τελικά να επισκεφτεί το ακίνητο που τον ενδιαφέρει, δίνει ιδιαίτερη προσοχή και σε άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά όπως είναι για παράδειγμα το είδος της θέρμανσης ενώ μόνο ένα 22,6% των ερωτηθέντων δίνει βάση στους γείτονες ή τον προσανατολισμό του ακινήτου.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα, η βαρύτητα πέφτει στο κόστος και τις ευκολίες συντήρησης καθώς και τη λειτουργικότητά του. Για παράδειγμα, το μπάνιο το παρατηρούν έντονα το 59% των ενδιαφερόμενων, τη φωτεινότητα το 54,6%, τη μυρωδιά το 58,6%, τους τοίχους και την ηχομόνωση το 54,4%.

Με άξονα αναφοράς τα εισοδηματικά κριτήρια, από την παρούσα μελέτη προκύπτει πώς από το 60,8% αυτών που προσέχουν σε μέγιστο βαθμό τον τύπο θέρμανσης μίας κατοικίας, το 67,9% έχουν εισόδημα που κυμαίνεται από 2.000- 3.000 ευρώ σε μηνιαία βάση. Ακολούθως, από το 54,6% αυτών που κρίνουν σημαντική την φωτεινότητα, το 61,7% εντάσσεται οικονομικά στην ίδια κατηγορία (2.000-3.000 ευρώ) όπως επίσης και ένα ποσοστό 64,2% από το 58,6% εκείνων που ενδιαφέρονται πρωτίστως για τις οσμές στο χώρο που τους υποδεικνύεται.

Αναζήτηση ακινήτου μέσω διαδικτύου για το 72,4%

Στην υποθετική περίπτωση που αναζητούσε κανείς στη χώρα μας ακίνητο είτε για αγορά είτε για ενοικίαση, το 72,4% των ερωτηθέντων απάντησε πώς θα χρησιμοποιούσε γενικότερα το διαδίκτυο - μεσιτικά portals. Παράλληλα, για τον σκοπό αυτό, το 44,2% θα επισκέπτονταν πιο στοχευμένα ιστοσελίδες μεσιτικών

γραφείων, το 29,2% σελίδες κατασκευαστικών εταιρειών και ένα μικρότερο ποσοστό του 9,6% τα social media (όπως facebook, twitter).

To προφίλ εκείνων, που θα προτιμούσαν τα διαδικτυακά εργαλεία για την εύρεση κατοικίας, απαρτίζεται κυρίως από άτομα νεότερης ηλικίας, κατοίκους αστικών κέντρων και ευκατάστατους οικονομικά πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 80,6% από το 72,4% που δήλωσε ότι θα απευθυνόταν στο internet - μεσιτικά portals είναι ηλικίας 20-29 ετών και το 77,5% κάτοικοι πόλης, ενώ από το 44,2% που θα επισκέπτονταν τις αντίστοιχες ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων , το 58,8% έχει μηνιαίο καθαρό εισόδημα 3.000 έως 4.000 ευρώ.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που θα έψαχναν να βρουν το ακίνητο που επιθυμούν μέσω περισσότερων πατροπαράδοτων μεθόδων. Ειδικότερα, 1 στους 2 θα απευθυνόταν σε μεσιτικά γραφεία (είτε σε πωλητήρια και ενοικιαστήρια μεσιτικών γραφείων είτε απευθείας σε μεσίτη), το 47% θα ξεφύλλιζε εφημερίδες και περιοδικά και το 28,2% θα αναζητούσε αγγελίες δημοσιευμένες σε δημόσιους χώρους.

Είναι προφανές ότι η επιλογή μέσου εύρεσης κατοικίας για την ελληνική οικογένεια επηρεάζεται καθοριστικά από τον παράγοντα ηλικία, καθώς όπως αποδεικνύεται από την έρευνα, οι μεγαλύτερες ηλικίες επιλέγουν πιο συμβατικές μεθόδους, σε αντίθεση με τις μικρότερες που χρησιμοποιούν ως βασικό εργαλείο το internet και τις συνακόλουθες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Τέλος, από αυτούς που αναζήτησαν και τελικά βρήκαν την κατοικία που επιθυμούσαν επιλέγοντας το διαδίκτυο- μεσιτικά portals, παρατηρείται ότι το 50% εντάσσεται στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών. Στην αντίστοιχη των 50-59 ετών, αυτό το ποσοστό είναι αισθητά μειωμένο, αγγίζοντας το 20,2%. Οι μεγαλύτερες ηλικίες προτιμούν να επισκέπτονται τα μεσιτικά γραφεία (ποσοστό 43,8% για τους ερωτηθέντες ηλικίας 50-59 ετών) είτε για να δουν από κοντά αγγελίες είτε για να ζητήσουν την άμεση βοήθεια μεσίτη.


Πηγή : imerisia.gr


Χρυσόγονος και Μάρδας διαφοροποιούνται από τις δηλώσεις Κυρίτση




Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την αντίθεσή τους στις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος κ. Γιώργου Κυρίτση, σύμφωνα με τον οποίο τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν όσους υποστήριξαν το "ναι" στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Κ. Χρυσόγονος: Οι Έλληνες δεν συνεισφέρουν ανάλογα με την ψήφο τους

"Οι Έλληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος στο κανάλι Ε αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, σύμφωνα με το skai.gr.

Δ. Μάρδας: Διαφοροποιούμαι εντελώς

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

"Σαφώς και διαφοροποιούμαι" ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας", όπως μεταδίδει το skai.gr.

"Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση" σημείωσε δε ο κ. Μάρδας. 

Όπως ανέφερε, ό,τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση".

Σημειώνεται ότι δηλώσεις Κυρίτση αποδοκιμάστηκαν την Παρασκευή και από τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, με τον Δημήτρη Καμμένο να βάλλει μέσω γραπτής τους δήλωσης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι "ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα" εκφράζοντας την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις απόψεις του συναδέλφου του.

"Είτε ψήφισαν ΝΑΙ είτε ψήφισαν ΟΧΙ, όλοι οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα Τσίπρα" σχολίασε από την πλευρά του στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα εμμέσως στήριξε τον κ. Κυρίτση, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης "έχει ταξικό πρόσημο" κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής. 



Πηγή : capital.gr


Νέα πρόκληση Κυρίτση: Υπάρχουν τρόποι να βρει η εφορία ποιοι ψήφισαν «Ναι»



Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες ότι δεν χρειαζόμαστε τύπους σαν τον Κυρίτση να δηλητηριάζουν την κοινωνία.

Κάποια στιγμή η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να ρίχνει στην αφάνεια τέτοιου είδους δηλητηριώδης ανθρώπους που μόνο κακό κάνουν όταν μιλάνε, έχουν καθεστωτική επικίνδυνη και άλλων εποχών νοοτροπία και θα πρέπει να προφυλάξουμε την νέα γενιά από τέτοιου είδους καθεστωτικούς κομπλεξικούς γιατί θυμίζουν άλλες εποχές.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Η φορολογική πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο, παραδέχθηκε ο αμετανόητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - «Κάποιος πρέπει "να πληρώσει τη νύφη", τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» υποστήριξε κυνικά - Τα έβαλε και με τον Μάρδα, που καταδίκασε τις δηλώσεις του

Με τις «πιο εύπορες τάξεις» επιχείρησε να ταυτίσει το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» ο Γιώργος Κυρίτσης, εμμένοντας ουσιαστικά στο άρθρο του στην «Αυγή», στο οποίο έγραφε ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μενουμευρωπαίους», όπως τους αποκάλεσε. 

«Υπάρχουν τρόποι να βρει η εφορία ποιοι ψήφισαν ναι» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας εκ νέου το κοινό αίσθημα.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό επιτέθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος καταδίκασε σήμερα, μιλώντας στον Σκάι, την τοποθέτησή του. «Τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε ο αμετανόητος κ. Κυρίτσης, μιλώντας στο Mega, «η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενος κομματιού από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους...» «Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κυρίας Καρακώστα (σ.σ. σήμερα στον Σκάι) ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο. Κάποιος πρέπει "να πληρώσει τη νύφη", τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο του στην «Αυγή», εξήγησε: «Δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου... Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω, εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή (...) Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι. Υπάρχει πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων... Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλίσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους».

«Πολλοί πλούσιοι ψηφίσαν "όχι" και πολλοί φτωχοί ψηφίσαν "ναι", γιατί έτσι κατάλαβαν» παραδέχθηκε πάντως για το δημοψήφισμα ο κ. Κυρίτσης, ενώ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση τελικά συντάχθηκε με τους «Μένουμε Ευρώπη», με τις συμφωνίες που υπέγραψε με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, η εναλλακτική των δανειστών προέβλεπε συντριπτική αύξηση στην ενέργεια, που θα συνέτριβε τα πάντα, ενώ η κυβέρνηση κάνει μικρές αυξήσεις στον ΦΠΑ. «Εμείς κάναμε αυξήσεις λίγο εκεί, λίγο παραπέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπάθησε να διχάσει τον κόσμο, εκμεταλλευόμενη το άρθρο του.




Κύκλωμα - «μαμούθ» διακίνησης μεταναστών, με φερόμενη ΜΚΟ και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας



Τεράστιο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, το οποίο είχε φτάσει στο σημείο να διατηρεί ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, όπως και μια φερόμενη ΜΚΟ με το όνομα «Χαρά», εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με τη Europol.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 αλλοδαποί, ενώ κατηγορούνται ακόμα 48, που διαμένουν στην Ελλάδα και επιπλέον 51 που διαμένουν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Από την δράση του κυκλώματος τα τελευταία δύο χρόνια προέκυψαν κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία ξεπλένονταν σε όμιλο εταιρειών που είχε συστήσει το κύκλωμα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ξενοδοχείο στην οδό Γερανίου, ένα εστιατόριο στον ίδιο δρόμο, ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Ομόνοια, όπως και ένα γραφείο που έκανε μεταφορά χρημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχηγός είναι υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος με τα στοιχεία της ταυτότητάς του ίδρυσε τη φερόμενη ΜΚΟ «Χαρά» με σκοπό να προσεγγίζει...πελάτες. Υπολογίζεται ότι οι δουλέμποροι εξυπηρετούσαν 15 μετανάστες τον μήνα, στους οποίους παρείχαν πλαστά διαβατήρια τα οποία έμοιαζαν σαν γνήσια.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι ο όμιλος εταιρειών για το ξέπλυμα των χρημάτων είχε γίνει νόμιμα και μάλιστα τα στοιχεία που αναζητήθηκαν στην εφορία ήταν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας των δραστών.

Σήμερα συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος στη Γαλλία και ακόμα τρία στην Τσεχία. Στην Ελλάδα η αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Ερμής» και έγινε σε περιοχές κυρίως γύρω από την Ομόνοια. Οι αμοιβές για τα πλαστά έγγραφα κυμαίνονταν από 100 έως 3.000 ευρώ. Οι δράστες είχαν στείλει τουλάχιστον 500 πλαστά διαβατήρια με κούριερ σε πάρα πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Η κυβέρνηση στήνει καθεστωτικό μηχανισμό προπαγάνδας στην δημόσια διοίκηση.





Γιάννης Αθανασίου

Παρακολουθώντας όπως κάθε ημέρα την επικαιρότητα έπεσα επάνω σε μια πολύ σοβαρή τοποθέτηση του κομματικού στελέχους του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Η τοποθέτηση του κύριου Καρκατσούλη είχε να κάνει με το πώς στήνει καθεστωτικά τον μηχανισμό προπαγάνδας της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην δημόσια διοίκηση.

Είπε λοιπόν :

156 Γραμματείς για 16 υπουργεία. Και 44 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υδυπουργούς. 

Τόσους χρειάζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με ένα άρθρο, το 170, στο πολυνομοσχέδιο – κόφτη που ψηφίστηκε το Σαββατοκύριακο, πρόσθεσαν 75 νέες θέσεις γραμματέων. Έτσι παγιώνουν το πελατειακό κράτος και το κάνουν μηχανισμό προπαγάνδας. Ντουμπλάρουν όλα τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας με στελέχη «διοίκησης». 

Κάθε υπουργός, αναπληρωτής υπουργός, γενικός ή ειδικός γραμματέας θα έχει και την «διοικητική του σκιά»: τον διοικητικό γραμματέα, τον αναπληρωτή διοικητικό γραμματέα, τον τομεακό γραμματέα και τον αναπληρωτή τομεακό γραμματέα. 

Η ιεραρχία στα υπουργεία μέχρι τώρα περιελάμβανε την πολιτική ηγεσία (υπουργός, υφυπουργός, αναπληρωτής υπουργός κατά περίπτωση) και την διοικητική ιεραρχία (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, τμηματάρχες). 

Η διεπαφή μεταξύ της πολιτικής και διοικητικής ιεραρχίας ήταν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων. 

Στην Ελλάδα ήταν σύνηθες οι θέσεις των γενικών γραμματέων να καταλαμβάνονται από αποτυχημένους πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος. Το γεγονός αυτό οδηγούσε συχνά στις θέσεις αυτές να βρίσκονται άτομα δίχως τα προσόντα για τη θέση (στην καλή περίπτωση) ή άτομα που εκμεταλλεύονταν τη θέση για να διασφαλίσουν μελλοντικά πολιτικά οφέλη. 

Γι’ αυτό το Ποτάμι είχε συμπεριλάβει από την αρχή στις θέσεις του τη θεσμοθέτηση μόνιμων γενικών γραμματέων με πενταετή ή τριετή θητεία μέσω ψήφισης σχετικού νόμου άμεσα όπου θα καθορίζεται το γενικό πλαίσιο, οι προϋποθέσεις, τα προσόντα και θα καθορίζονται οι όροι έκδοσης σχετικής ανοικτής προκήρυξης υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ.Με την τακτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν γίνεται να βγούμε ούτε από την κρίση ούτε από τα μνημόνια. 

Δεν είναι μόνο ότι το κράτος είναι αναποτελεσματικό και αντι-οικονομικό. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι καθίσταται εργαλείο προπαγάνδας, εργαλείο μια καθεστωτικής πολιτικής.

Το video εδώ





Εγκώμια Πούτιν για ΝΔ και οικογένεια Μητσοτάκη στη συνάντηση του με τον Κυριάκο



Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου θα μείνει απόψε.

Ο Πούτιν τόνισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως η σημερινή επίσκεψη ήταν πολύ επιτυχής και είχε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Είναι χαρά μου που σας γνωρίζω προσωπικά", του είπε στη συνέχεια, τονίζοντας πως "ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι του κόμματός σας στη Βουλή θα υποστηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες". 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην οικογένεια Μητσοτάκη λέγοντας πως "τα μέλη της οικογενείας σας συνεβαλαν στην ανάπτυξη ρωσικών σχέσεων. 'Εγιναν παρα πολλά για την ανάπτυξη των σχέσεων επί κυβερνήσεως του κόμματος σας".

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε: "Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που παρά το πιεσμένο πρόγραμμά σας βρήκατε χρόνο να συναντηθείτε μαζί μου.

Οι δεσμοί των χωρών μας είναι πολύ στενοί. Είναι σημαντικό που σε αυτή τη συγκυρία υπάρχει μια συμφωνία διακομματική ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο. 

Χαίρομαι που έχω την τιμή να ηγούμαι του κόμματος που την περίοδο 2004 - 2009 έκανε πολλά πράγματα για να προωθήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Ανέκαθεν η ΝΔ ήταν υπέρμαχος αποκρατικοποιήσεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων και χαιρόμαστε που έστω και με κάποια καθυστέρηση η κυβέρνηση κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση και φυσικά υπάρχει ένα σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται χωρίς ξένες επενδύσεις. Για αυτό καλωσορίζουμε το ενδιαφέρον που δείχνετε και εσείς προσωπικά.  Οι οικονομικές σχέσεις μπορούν να πάνε πέρα από το επίπεδο τουρισμού".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας πως "η Ρωσία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού".


Πηγή : newsit.gr


Σε αντιφάσεις πέφτει ο 'δράκος'. Η Αγραφιώτου έτρεξε προς το κλιμακοστάσιο για να σωθεί



Η Αγραφιώτου έτρεξε στο κλιμακοστάσιο για να σωθεί από τον δράστη. Βρέθηκε αποτύπωμα της στην πόρτα του υπερκείμενου ορόφου από το δεύτερο υπόγειο, στο κλιμακοστάσιο-Σε αντιφάσεις άρχισε να πέφτει ο «δράκος» κατά την ανάκριση.

Σε μία σοκαριστική ανατροπή των έως τώρα δεδομένων φαίνεται να οδηγείται ο τρόπος που εξελίχτηκε η δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε αποτύπωμά της στην πόρτα του 1 υπογείου ή αλλιώς στην έξοδο του κλιμακοστασίου προς το σουπερμάρκετ.

Οι Αρχές εκτιμούν πως αυτό σημαίνει ότι ο δράστης δεν έβαλε εκείνος την Αγραφιώτου μέσα στο κλιμακοστάσιο, αλλά εκείνη έτρεξε να μπει σε αυτό σε μία προσπάθεια να ξεφύγει και να σωθεί από τον επίδοξο βιαστή της.

Οι αστυνομικοί εικάζουν λοιπόν, πως ο δράστης επιτέθηκε στην Αγραφιώτου στο 2ο υπόγειο παρκινγκ του σουπερμάρκετ, αμέσως αφού βγήκε από το αυτοκίνητό της, πράγμα που σημαίνει ότι αδιαφορούσε για τον δημόσιο χώρο που βρισκόταν και αργά ή γρήγορα θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός και εκείνη έσπευσε να σωθεί στο κλιμακοστάσιο ανεβαίνοντας τρέχοντας τις σκάλες από το δεύτερο υπόγειο στον υπερκείμενο όροφο, στην πόρτα του οποίου βρέθηκε το αποτύπωμά της.
Εκεί εκτιμούν οι αστυνομικοί, πως ο δράστης πρόλαβε την άτυχη γυναίκα που την καταδίωξε και την τράβηξε με δύναμη πίσω για να μην προλάβει να βγει έξω στον κόσμο, με αποτέλεσμα να πέσει στα σκαλιά με δύναμη και να κατρακυλήσει χτυπώντας δεξιά αριστερά και με δύναμη το κεφάλι και τα πλευρά στα σκαλιά και να καταλήξει έτσι κάπου μεταξύ δευτέρου και τρίτου υπογείου, όπου εντοπίστηκε το πρώτο σημείο λιμνάζοντος αίματος.

Άρα εκεί σταμάτησε πρώτα η ελεύθερη πτώση, όντας πλέον αναίσθητη ή ήδη νεκρή… Ο δράστης κατέβηκε κάτω και συνεχίζοντας την αρρωστημένη του πράξη της τράβηξε το παντελόνι και το εσώρουχο μέχρι που της τα έβγαλε και τα πέταξε δίπλα της στα σκαλιά.
Σε αυτή τη φάση, οι Αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης αντιλήφθηκε ότι το θύμα πλέον είχε πεθάνει και μπορεί να μην την βίασε, (κάτι που αργότερα εργαστηριακά ίσως φανεί) όμως την έσυρε μέχρι να πέσει και από τα υπόλοιπα σκαλιά και να φτάσει στο τέρμα, δηλαδή στο τρίτο υπόγειο, όπου βρέθηκε το σώμα της ημίγυμνο και σε εμβρυακή θέση.

Αυτό ίσως αποδεικνύει και το γεγονός ότι δεν ήταν σκισμένο το παντελόνι και το εσώρουχο αλλά τραβηγμένα, καθώς δεν υπήρχαν αισθήσεις στο θύμα ώστε να υπάρξει περαιτέρω αντίσταση.
Έτσι εξηγείται και γιατί το παντελόνι και το εσώρουχο βρέθηκαν πιο ψηλά από το θύμα, ενώ κοντά στη σορό της άτυχης 69χρονης βρέθηκε και η τσάντα της  η οποία περιείχε χρήματα, την ταυτότητά της, το κινητό της τηλέφωνο ακόμα και τα κλειδιά του αρκετά καινούργιου αυτοκινήτου της, όλα άθικτα και απείραχτα από τον δράστη τα κίνητρα του οποίου ήταν καθαρά σεξουαλικά και σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνουν ληστεία.

Υπενθυμίζεται, πως το μεσημέρι της Παρασκευής με τα νέα δεδομένα που είχαν οι αστυνομικοί και με την έκθεση του ιατροδικαστή στα χέρια, πραγματοποίησαν αυτοψία και αναπαράσταση στον χώρο, για να κατανοήσουν, πως πιθανόν εξελίχθηκε το έγκλημα.
Σε αντιφάσεις έχει αρχίσει και πέφτει ο «δράκος» κατά την ανάκριση

Μέχρι αργά το βράδυ, τα έως τώρα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το γενετικό υλικό και τυχόν αποτυπώματα του δράστη, για τα οποία όμως υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος για να ολοκληρωθούν όπως και τα εκμαγεία από τις σόλες παπουτσιών του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, Εμμανουήλ-Ευθύμιου Κ., τα οποία πήραν οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής από την ντουλάπα του σπιτιού του και τα συγκρίνουν με το ίχνος σόλας που βρέθηκε στην λίμνη αίματος της Αγραφιώτου όπου εντοπίστηκε και η σορός της.

Ωστόσο, η πεποίθηση των Αρχών πως ενδεχομένως ο «δράκος» να είναι υπεύθυνος και γι αυτή την επίθεση άρχισε να εδραιώνεται ακόμα περισσότερο όταν αντιλήφθηκαν όσα προαναφέρθηκαν που δείχνουν ότι τελικά δεν είχε μελετήσει τον χώρο ο δράστης, αλλά αντιθέτως κατέληξε στο κλιμακοστάσιο καταδιώκοντας το θύμα του, ηλικιωμένο και πιο αδύναμο από τα όσα ακολούθησαν εάν αποδειχθεί πως αυτός είναι όντως ο δράστης.

Εάν όντως λοιπόν συμβεί αυτό, σε μία τέτοια περίπτωση πάλι φαίνεται η απρόσεκτή  του προσέγγιση έναντι των θυμάτων του, αφού και πάλι αυτό θα σήμαινε ότι θα χτυπούσε σε χώρο που κάποια στιγμή θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός (το 2ο υπόγειο δηλαδή και γκαράζ του σουπερμάρκετ) και μάλιστα πάλι πρωινές προς μεσημεριανές ώρες, αφού η Αγραφιώτου έφυγε από το σπίτι της στις 11 το πρωί της 21ης Απριλίου, άρα ό,τι συνέβη έγινε τουλάχιστον μισή ώρα μετά ή και περισσότερο.
Στις 7 το απόγευμα για πρώτη φορά την αναζήτησε η οικιακή της βοηθός, όπου η κλήση της έδειχνε ότι προωθείται, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν είχε σήμα το κινητό της, άρα βρισκόταν ήδη στο 3ο υπόγειο, αφού σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει σήμα.

Ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου, κατά την πολύωρη ανάκριση που υποβλήθηκε έως και αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες, που ειπώθηκαν κατά της διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, «άρχισε να δίνει στις Αρχές τις πρώτες ενδείξεις» πιθανής ενοχής, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από αξιωματικό της Ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα, φέρεται να έπεσε στις πρώτες του αντιφάσεις για πρώτη φορά από την Αρχή που εξετάζεται.

Φέρεται να υποστηρίζει την μία φορά, πως έχει επιτεθεί σε μία γυναίκα σε σουπερμάρκετ στην περιοχή εκείνη την εποχή και πιο μετά ανακαλεί και ισχυρίζεται πως ουδέποτε έχει πάει σε αυτό το μέρος και ουδέποτε έχει επιτεθεί εκεί σε γυναίκα.

Η συνέχεια αναμένεται σήμερα όλη ημέρα, με τις Αρχές να είναι συγκρατημένα αισιόδοξες, πως είναι πιθανόν προανακριτικά να εξιχνιαστεί η υπόθεση, ενδεχομένως και εντός της ημέρας ή του Σαββατοκύριακου, με την ελπίδα ότι στις ώρες που ακολουθούν θα μπορέσει να προκύψει κάτι και τυχόν εργαστηριακά ή κάτι τυχόν πιο συμπαγές κατά την νέα εξέταση του υπόπτου.



Πηγή : news247.gr


ΟΗΕ: Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ζούν σε αποθήκες & εργοστάσια



Πρόσφυγες σε ορισμένους χώρους στην Ελλάδα ζουν στριμωγμένοι, σε εργοστάσια και αποθήκες. Βρείτε λύση λέει ο ΟΗΕ στην Ελλάδα.

Πρόσφυγες σε ορισμένους χώρους στην Ελλάδα ζουν στριμωγμένοι, σε "συνθήκες που υπολείπονται των προδιαγραφών", σε "παραμελημένες αποθήκες και εργοστάσια" που δεν αερίζονται σωστά, με ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, τουαλέτες και ντους, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

"Καλούμε τις ελληνικές αρχές, με την οικονομική υποστήριξη που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βρουν γρήγορα καλύτερες εναλλακτικές επιλογές", δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Μελίσα Φλέμινγκ.

Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, 53.293 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων οι 105 είναι νέες αφίξεις.

Στη βόρεια Ελλάδα κατεγράφησαν 27.873, οι περισσότεροι στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (4.086) και στο Χέρσο του Κιλκίς (3.987).

Όσο αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, στα νησιά διαμένουν 8.455, με τη Λέσβο να έχει υποδεχτεί 4.040 άτομα και τη Χίο 2.410, στην Αττική 14.505, εκ των οποίων 2.900 στην προβλήτα του Σκαραμαγκά, στην κεντρική Ελλάδα 2.171, με την πλειοψηφία να φιλοξενείται στο Κουτσόχερο Λάρισας (800), ενώ στη νότια Ελλάδα, στην Ανδραβίδα, διαμένουν 289 πρόσφυγες.



Πηγή : thetoc.gr



Εμβάθυνση συνεργασίας με τη Μόσχα



Το θερμό κλίμα στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των πεδίων συνεργασίας κυριάρχησαν στις επαφές που είχε χθες στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ενόψει του νέου κύκλου αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Πούτιν επιβεβαίωσε δημοσίως το ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών να συμμετάσχουν στην ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO, αλλά και στον ΟΛΘ.

Το θερμό κλίμα που κυριάρχησε χθες έσπευσε να προσδιορίσει ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος υποδεχόμενος τον κ. Πούτιν στο Προεδρικό Μέγαρο χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου «το επιστέγασμα και την κορύφωση της ειλικρινούς, διαχρονικής και άκρως δημιουργικής σε διεθνές επίπεδο φιλίας των κρατών και λαών μας».

«Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα συμπίπτει με μια σημαντική χρονική συγκυρία, καθώς η χώρα μας αφήνει πίσω την αβεβαιότητα και δημιουργεί προϋποθέσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη επενδύσεων», τόνισε αργότερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Ρώσο πρόεδρο. Κατέστησε έτσι σαφές ότι για την Αθήνα η επίσκεψη σηματοδοτεί το άνοιγμα και την εξωστρέφεια που η κυβέρνηση επιδιώκει προκειμένου να επιβεβαιωθεί η προσδοκία για αλλαγή σελίδας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ανακοίνωση χθες ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Πεκίνο από 2 έως 6 Ιουλίου.

Ηδη από τις αρχικές δηλώσεις των κ. Τσίπρα και Πούτιν, κατά την υποδοχή του Ρώσου προέδρου στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε ξεκάθαρο ότι το αφιερωματικό Ετος Ελλάδας - Ρωσίας αντιμετωπίζεται και από τις δύο πλευρές ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εμβάθυνση του συνολικού πλαισίου των διμερών σχέσεων. Ο πρωθυπουργός φρόντισε να απευθύνει μήνυμα ότι η Ελλάδα περνάει σε νέα σελίδα. «Σταματά η αβεβαιότητα, μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και την επανεκκίνηση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση, μια δίκαιη ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν θετικά στο να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας, τις σχέσεις των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής».

Η ανταπόκριση του κ. Πούτιν στην αναφορά του πρωθυπουργού στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την ελληνική οικονομία ήταν άμεση. «Πρέπει να μετουσιώσουμε τις καλές σχέσεις και τα συναισθήματα μεταξύ των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα». Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος φρόντισε στις κοινές δηλώσεις με τον κ. Τσίπρα να συγκεκριμενοποιήσει τους τομείς για τους οποίους υπάρχει από ρωσικές εταιρείες ενδιαφέρον, και, πέραν των αποκρατικοποιήσεων, αναφέρθηκε και σε ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών για προμήθειες προς την Ελλάδα ελικοπτέρων, φορτηγών και προμηθειών ενεργειακού εξοπλισμού. «Υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της οικονομίας», ανέφερε και παρέπεμψε στη σύνοδο της μεικτής διυπουργικής επιτροπής των δύο χωρών, που θα συγκληθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, όπου η Ρωσία θα συμμετάσχει στη ΔΕΘ με καθεστώς τιμώμενης χώρας, ενώ η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε διεθνή οικονομικά φόρα στην Αγία Πετρούπολη και αλλού στη Ρωσία.

Πέραν των οικονομικών σχέσεων, συζητήθηκε η διμερής συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της παιδείας. Τη συνάντηση των κ. Πούτιν και Τσίπρα απασχόλησαν, επίσης, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η κρίση στη Συρία, αλλά και το Kυπριακό.




Έντυπη Καθημερινή