Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ο Σπρίτζης κάνει πάλι ότι πονάει που ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει!




Διαβάζουμε στο star.gr και αναρωτιόμαστε εάν η γελοιότητα έχει όρια!!!!


Άθρο
Απάντηση που δεν χωρά αμφισβήτηση έδωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας,  στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Μεταφορών είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, για τον ΟΛΠ στην εφημερίδα «Επένδυση» επιβεβαιώνοντας την κόντρα που υπάρχει.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, του Λιμανιού του Πειραιά και γενικώς με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ  κ. Σπίρτζης είχε πει: «Δεν συμφωνώ. Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον – το τονίζω αυτό – και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί».

«Να φύγουμε από την αύξηση της φορολογίας και να μπούμε σε άλλη συζήτηση, να υπάρξει ανάπτυξη, να αυξηθεί το ΑΕΠ, να μη μοιράζουμε τη μιζέρια μας», απάντησε σήμερα ο κ.Πιτσιόρλας μέσα από το MEGA. Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συμπλήρωσε: «Την απάντηση την έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» και πρόσθεσε: «Ας μιλήσουμε για σοβαρά θέματα».

«Είμαστε σε μια σημαντική στιγμή και δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στα πλαίσια της αξιολόγησης. Η συμφωνία μας δίνει πόντους, δίνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, στη διαπραγμάτευση και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές» τόνισε o πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

«Προφανώς υπάρχουν κι άλλες απόψεις, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία είναι να δούμε το αποτέλεσμα που υπάρχει» ανέφερε και υπογράμμισε πως «ο Πειραιάς ήταν κάποτε η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και το κέντρο της ναυπηγοεπισκευής στη Μεσόγειο με το πιο εξειδικευμένο προσωπικό, πρέπει να επανέλθουμε. Είναι παρά πολύ σημαντικό να σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας».

Τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις. Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή  μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας); Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι’ αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ».


Η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει την πολιτική που η ίδια υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σαν να βλέπουμε την ταινία «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του», με τίτλους τέλους «Μας συγχωρείται που σας κοροϊδεύουμε αλλά η καρέκλα στο Μαξίμου είναι γλυκιά». Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε προηγούμενο. Μα που απευθύνεστε νομίζετε; Σας έχει απαξιώσει κάθε Έλληνας πολίτης με τα πεπραγμένα σας. Δεν το αισθάνεστε;»


Δεν πάει ο νους..! Που κατέληξαν τα καινούργια περιπολικά-diesel που αγόρασε η ΕΛ.ΑΣ



Σχετικά πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ., αγόρασε μέσω ΕΣΠΑ, λίγα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα ώστε να αντικαταστήσουν γηρασμένα περιπολικά τα οποία είναι πλέον σχεδόν άχρηστα. Αντί όμως τα καινούργια περιπολικά να διατεθούν για τον σκοπό που αγοράστηκαν κατέληξαν αλλού..!

Τα λίγα νέα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, δεν έφθασαν ποτέ στις υπηρεσίες που αρχικά δόθηκαν αλλά «φυλάσσουν» και μετακινούν, πρώην υπουργούς, στρατηγούς και εισαγγελείς. Την ίδια ώρα οι διοικητές υπηρεσιών από τους οποίους «υφαρπάχθηκαν» τα οχήματα, τοποθετούν… σφήνες στα παράθυρα των σκάρτων για να μην ξεπαγιάσουν και βάζουν 20ευρα από την τσέπη τους για τα σκασμένα λάστιχα. Τα όποια ελάχιστα καινούργια οχήματα που «δωρίζονται» ή αγοράζονται, σχεδόν άμεσα… εξαφανίζονται και «παρκάρουν» έξω από τις κατοικίες υψηλών στόχων.

Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης και «υφαρπαγής», έγινε αντιληπτό όταν ένα παλιό συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., που βρισκόταν έξω από την κατοικία υψηλόβαθμου στελέχους της κυβέρνησης, εκτελώντας υπηρεσία φύλαξης από το αστυνομικό προσωπικό, «έμεινε» από τεχνικό πρόβλημα. Σχεδόν άμεσα αντικαταστάθηκε με ένα καινούργιο… νέας τεχνολογίας για τοποθετηθεί στην ίδια θέση… στάθμευσης έξω από την κατοικία του κυβερνητικού στελέχους.



Πηγή:policenet.gr


Spiegel: Ο Σόιμπλε είχε πληροφορίες για τα Panama Papers αλλά τις αγνόησε



Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αγνόησε επανειλημμένα πληροφορίες για ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω υπεράκτιων εταιριών στον Παναμά, γράφει το Spiegel.

Εμπλοκή στην υπόθεση των Panama Papers είχε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το οποίο υποστηρίζει ότι είχε επανειλημμένως πληροφορίες για ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω υπεράκτιων εταιριών στον Παναμά, ωστόσο αυτός τις αγνόησε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σόιμπλε και ο υφυπουργός του, Βέρνερ Γκάτσερ είχαν αρνηθεί επί σειρά ετών να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη, ο οποίος ήθελε να τους αποκαλύψει τις αμφιβόλου νομιμότητας συναλλαγές εικονικής εταιρίας της χώρας. Το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, είχε χρησιμοποιήσει την εν λόγω εταιρία για συναλλαγές στη Βενεζουέλα.

"Ούτε ο Σόιμπλε που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των υπεράκτιων εταιριών, ούτε ο Γκάτσερ, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομοσπονδιακού Τυπογραφείου, αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά του πληροφοριοδότη ο οποίος τους είχε γράψει προσωπικά", αναφέρει το Spiegel, επισημαίνοντας ότι η εταιρία Billingsley Global Corporation, που χρησιμοποιούνταν από το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο, είχε ιδρυθεί από το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca.

Και συνεχίζει το περιοδικό: "Ο πληροφοριοδότης είχε στραφεί το 2012 και το 2013 στο εποπτικό συμβούλιο του Ομοσπονδιακού Τυπογραφείου για να αποκαλύψει όσα γνώριζε. Αυτό όμως αντί να τον ακούσει, του απάντησε ότι δεν θα πρέπει να επικοινωνήσει ξανά μαζί του".

Το υπουργείο Οικονομικών επεσήμανε ότι ύστερα από πολλές εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ελέγχεται ξανά η υπόθεση του Ομοσπονδιακού Τυπογραφείου.



Ανθή Κουτσουμπού
Πηγή : news247.gr


Handelsblatt: Ο Τσίπρας παίζει πόκερ και η χώρα κινδυνεύει με στάση πληρωμών




«Με την δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας στελεχών του ΔΝΤ, η οποία έγινε όπως όλα δείχνουν από την Ελλάδα, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να σπείρει διχόνοια μεταξύ του ΔΝΤ και των υπολοίπων θεσμών, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

H οικονομική εφημερίδα επισημαίνει για την υπόθεση Wikileaks: 

«Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ξεφορτωθεί το ΔΝΤ για τον ίδιο λόγο, για τον οποίο το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα: το Ταμείο εμμένει στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Με την δημοσιοποίηση της συνομιλίας ο Αλέξης Τσίπρας εξοργίζει την Κριστίν Λαγκάρντ και διακινδυνεύει την εύθραυστη σχέση του με την Άγκελα Μέρκελ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός ωστόσο δεν δείχνει να ανησυχεί για τη νέα αναστάτωση που προκαλεί. Από την κόντρα με το ΔΝΤ ελπίζει σε εσωπολιτικά οφέλη, με δεδομένο ότι πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ περίπου κατά 8%. (…) Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει σκληρό πόκερ και ρισκάρει πολλά.

Επιβαρύνει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές με μια νέα αντιπαράθεση για ελάφρυνση του χρέους, την οποία, στην παρούσα φάση, δεν χρειάζεται η χώρα. Αντ΄ αυτού ο έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να συμβάλλει στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έτσι ώστε να συνεχίσει η εκταμίευση των δόσεων. Τον Ιούλιο η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει 3,7 δις ευρώ. Χωρίς την βοήθεια των δανειστών η χώρα απειλείται με στάση πληρωμών».



Πηγή : mikrometoxos.gr


Φοιτητές ακύρωσαν ομιλία της Ρ. Αντωνοπούλου και επιτέθηκαν λεκτικά σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Σε κατάληψη της αίθουσας του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο προχώρησαν το Σάββατο φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει την ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, ενώ ζητούν μεταξύ άλλων, «να μην υποβαθμιστούν τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου».

Σημειώθηκαν έντονες λεκτικές εντάσεις μεταξύ των φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τους αποδοκίμασαν.

Παρόντες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος.

.


«Πρέπει να ρίξουμε την κυβέρνηση» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη από τις Σέρρες



Στις Σέρρες βρέθηκε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της, στη Μακεδονία. Στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, μίλησε για τους στόχους της νέας Δημοκρατίας κάνοντας αυτοκριτική και είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε αδυναμίες κάναμε λάθη, αλλά είμαι σε αυτήν την παράταξη από 20 ετών και πιστεύω πως η Νέα Δημοκρατία έχει πολλά να δώσει ακόμη».

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και είπε χαρακτηριστικά, ότι η Ευρώπη θα ήταν σε θέση να διαχειριστεί το θέμα, αλλά έχασε την ψυχραιμία της. Η Ευρώπη χωρίστηκε στην παλιά Ευρώπη όπου ανήκει η Ελλάδα και στην Ευρώπη με τις τέως κομμουνιστικές χώρες, οι οποίες δεν τηρούν συμφωνίες και δεν μπορούν να εναρμονιστούν με τα ιδεώδη της γηραιάς ηπείρου. 

Για τα εσωτερικά της χώρας, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε, πως η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με στρατηγική και όραμα και όχι την αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν ξέρει που πατάει». Δήλωσε πως ο κύριος Τσίπρας κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Η κυρία Μπακογιάννη έμεινε σε τρία σημεία που θεωρεί πως διαχωρίζουν σαφώς τις θέσεις της ΝΔ από αυτές της κυβέρνησης:

1.Άλλο πρόσφυγες και άλλο οι μετανάστες

2.Όχι μαζί πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πρώτοι, πρέπει να φιλοξενηθούν σε ανοιχτές δομές, ενώ οι δεύτεροι σε κλειστές δομές και να επαναπατριστούν. Αλλά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας την Αμυγδαλέζα, έστειλε το μήνυμα «ελάτε στην Ελλάδα θα περάσετε καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη.

3.Τόνισε πως φαίνεται να μην υπάρχει κράτος. «Δεν μπορεί να κλείνει για 20 μέρες η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης ή να ανεμίζει ένα μωρό στα χέρια κάποιου πρόσφυγα στο λιμάνι του Πειραιά και όλα αυτά να γίνονται χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας». Κατέληξε λέγοντας, πως αυτά και άλλα πολλά, καθιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ μία ακατάλληλη και άκρως επικίνδυνη για τη χώρα κυβέρνηση.

Για το ενδεχόμενο εκλογών η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη, με το νέο αρχηγό, με τη νέα δομή και με το συνέδριο που επίκειται, να πει λίγα και εφαρμόσιμα πράγματα στον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ρίχνοντας ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης, ότι κάνεις στη Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει, ότι ο Έλληνας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 9.000 € είναι καπιταλιστής, ούτε ότι πρέπει να «ποινικοποιηθούν» οι επενδύσεις και οι επιχειρηματικές προσπάθειες στη χώρα μας, όπως συμβαίνει τώρα. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε από τις Σέρρες είπε η κυρία Μπακογιάννη είναι: «Αγωνιζόμαστε μαζί ενωμένοι, να ρίξουμε την κυβέρνηση τώρα. Ένα μήνυμα σιγουριάς και αισιοδοξίας, καθώς το κλίμα άλλαξε και ο κόσμος κατάλαβε τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ».



Πηγή : serrespress.gr


Μόνο 30 πρόσφυγες πείστηκαν να φύγουν από το λιμάνι



Παρά τις προσπάθειες να πεισθούν να φύγουν από το λιμάνι, μόλις 30 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.  

Σε κατάσταση ασφυξίας παραμένει το λιμάνι του Πειραιά καθώς μετά από όλες τις προσπάθειες που έγιναν σήμερα μόνο 30 πρόσφυγες αναχώρησαν για τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Στο λιμάνι παραμένουν περίπου 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η κατάσταση με τις νέες αφίξεις έχει σχεδόν μηδενιστεί, αφού σήμερα το πρωί έφθασαν 2 μετανάστες από την Κω και άλλο 17 μετανάστες και πρόσφυγες από την Ρόδο.

Τη Δευτέρα ξεκινά η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου προς τους ανθρώπους, που βρίσκονται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη, σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.


Πηγή 


Αντί να προστατεύει συντάξεις δέχεται μειώσεις και «τα ρίχνει» στο ΔΝΤ ο Κατρούγκαλος




Στο τραπέζι σενάριο για μείωση έως και 40% στις επικουρικές - Υπό αίρεση η «κόκκινη γραμμή» των 1.400 ευρώ - Συμφωνία με τους δανειστές για τα ποσοστά αναπλήρωσης

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου τρεις ώρες η κρίσιμη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους δανειστές, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για το μέλλον των επικουρικών συντάξεων, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να γίνουν δεκτές ορισμένες από τις αντιπροτάσεις του, προκειμένου οι περικοπές να είναι ηπιότερες.

Σχολιάζοντας την στάση των δανειστών, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε: «Αν δεν ήταν το θέμα των επικουρικών, η συμφωνία θα είχε κλείσει. Το ΔΝΤ θέλει αίμα».

Αναφερόμενος στο «δίχτυ προστασίας» των 1.400 ευρώ, το οποίο θα καταρριφθεί, εάν απαιτηθούν μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, είπε ότι «η ελληνική πλευρά μπορεί να είναι πιο ελαστική, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν πια αποκλίσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης, βάσει των οποίων θα υπολογίζονται στο μέλλον οι νέες συντάξεις».

Έχοντας απορρίψει την αύξηση, έστω και μικρή, των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ενιαίου επικουρικού ταμείου, οι δανειστές ουσιαστικά ζητούν εδώ και τώρα το δημοσιονομικό κενό των 700 εκατ. ευρώ να καλυφθεί από τις μειώσεις των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως υπολογίζουν παράγοντες της ασφάλισης ότι η «σφαγή» των επικουρικών μεσοσταθμικά θα αγγίξει το 21%-23% γεγονός που σημαίνει ότι καταρρίπτεται και το πλέγμα προστασίας  για τους συνταξιούχους  με μηνιαίο εισόδημα έως 1400 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) το οποίο όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Εργασίας  θα λειτουργούσε ως «κόφτης» ώστε να μη θιγούν όσοι έχουν χαμηλότερα εισοδήματα.

Οι μειώσεις θα δρομολογηθούν βάσει δύο σεναρίων 
α) Αν η μείωση είναι κλιμακωτή από το πρώτο ευρώ τότε το κούρεμα θα κυμανθεί από 10% έως 40%. 

β) Αν μείνουν στο «απυρόβλητο» οι επικουρικές έως 120 ευρώ, τότε η μείωση για τις υψηλότερες συντάξεις θα αγγίξει το 30% κατά μέσο όρο. Δηλαδή η πλειοψηφία των επικουρικών που σήμερα ανέρχεται σε 170 ευρώ θα μειωθεί στα 119.

Ανοιχτό παραμένει και το θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης βάσει των οποίων θα υπολογίζονται οι νέες συντάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα κάνει ένα ακόμη βήμα πίσω αποδεχόμενη, ο μέσος όρος του ποσοστού αναπλήρωσης για ολόκληρο τον εργασιακό βίο να κατέβει στα 41,7%  από  44% που είχε βάλει ως όριο.


«Κόκκινα δάνεια» και δημοσιονομικά

Μετά τη συνάντηση για το ασφαλιστικό με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου ασχολήθηκαν αρχικά με τα «κόκκινα» δάνεια και στη συνέχεια με τα δημοσιονομικά. 

Παρών στη συνάντηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εκτός από τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη, ήταν και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αποχώρησε πρώτος, δηλώνοντας ότι συζητήθηκαν τεχνικής φύσεως λεπτομέρειες.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, ωστόσο, παρέμειναν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς η συνάντηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ολοκληρώθηκε περί τις 23:30 τη νύχτα του Σαββάτου και οι συνομιλίες συνεχίζονταν για τα δημοσιονομικά.

Όπως λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η απόσταση που χωρίζει τις κυβέρνηση και δανειστές για την περίφημη «ημιτελή συμφωνία» που επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι μεγάλη, ειδικά στα «κόκκινα δάνεια» όπου οι συζητήσεις ουσιαστικά δεν έχουν καν ξεκινήσει.

​Ωστόσο, κυβέρνηση και δανειστές έχουν δεσμευτεί πως, στη σκιά ​των υποκλοπών, πρέπει το σίριαλ των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα να τελειώνει πριν το Πάσχα -ή το καλοκαίρι ενδεχομένως.


Πηγή : protothema.gr