Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ένα Grammy για τον Κεφαλονίτη Πολ Αυγερινό



Άλλος ένας Έλληνας που μας κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό είναι ο κεφαλονίτικης καταγωγής μουσικοσυνθέτης, από το Κονέκτικατ, Πολ Αυγερινός ένας από τους νικητές των βραβείων Grammy στην κατηγορία «Καλύτερο New Age album».

Το Grace είναι το δεύτερο άλμπουμ του συνθέτη που κερδίζει την ανώτατη δι;aκριση της αμερικάνικης μουσικής βιομηχανίας.

Οι ειδικοί τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους γίγαντες της New Age παγκοσμίως, μάλιστα ως παραγωγός έχει συνεργαστεί με τους Aerosmith, Run DMC, Willie Nelson και άλλους.

Μουσικά θέματά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες αλλά και διαφημιστικά σποτ. 

Εκτός από τον σχεδιασμό και την παραγωγή, ο Πολ Αυγερινός παίζει μπάσο, βιολί, βιολοντσέλο, κιθάρα, πλήκτρα και επίσης τραγουδάει πολλές από τις συνθέσεις του.




Πηγή : real.gr


4.000 μετανάστες έφτασαν σήμερα στον Πειραιά φιλοξενούνται στον ΟΛΠ και το Ελληνικό



Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1771 άτομα από τη Μυτιλήνη και 729 από τη Χίο, το "Αριάνδη" με 968 από τη Μυτιλήνη και 590 από τη Χίο, ενώ το "Νήσος Μύκονος" με 209 άτομα από τη Μυτιλήνη και 74 από τη Χίο, το "blue star 2" μετέφερε 9 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, 282 από τη Ρόδο και 78 από τη Λέρο.

Στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ έχουν μετακινηθεί πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και παράλληλα πολύ έχουν οδηγηθεί και στο  ελληνικό στο παλιό αεροδρόμιο.

Στο χώρο του ελληνικού οι μετανάστες έχουν φτιάξει σκηνές και εκτός του αεροδρομίου δίπλα στην Ποσειδώνος.


Χριστόφορος Βερναρδάκης: Ποστάρει «Ανήλικο ξανθό μωρό» στο Facebook



Απίστευτα τραγούδια από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφιερωμένα του Αγίου Βαλεντίνου

Τις μεγάλες ερωτικές επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου «Ξανθό ανήλικο μωρό» και «Ερωτά μου τοκογλύφε» αφιέρωσε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης στους απανταχού ερωτευμένους, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην εορταστική και ρομαντική ατμόσφαιρα της ημέρας. 

Χαλαρός, ευδιάθετος και προφανώς με σατιρική διάθεση, ο κ. Βερναρδάκης πόσταρε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ανάρτηση με συλλογή των 15 «κορυφαίων ελληνικών ερωτικών τραγουδιών για να στείλεις στο συντροφάκι σου αυτή τη μέρα». Μάλιστα, στη σελίδα του κυβερνητικού στελέχους στο Facebook, 48 ώρες πριν την απίστευτη «επιστημονική», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής περί παθογένειας του πολιτικού και οικονομικού συστήματος στην Ελλάδα που συνιστά η αυτονόμηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, φιλοξενείται και ένα άκρως αισθησιακό καρέ από το βιντεοκλίπ-σταθμό της μεγάλης επιτυχίας του Γιάννη Φλωρινιώτη και της Καλής Φέρρη, το «Δίχως συμβιβασμούς».  Μεταξύ των ερωτικών ασμάτων που προτείνονται από τον κ. Βερναρδάκη για τη γιορτή των ερωτευμένων είναι και το «Ξανθό ανήλικο μωρό», μια σύνθεση που περιλαμβάνεται στον δίσκο του Ανδρέα Βάσιου με τον τίτλο «Δεσποινίς, έμπα μέσα στο αμάξι». 


Το ποστάρισμα Βερναρδάκη στο Facebook με Ανδρέα Βάσιο, Γιάννη Φλωρινιώτη και Καλή Φέρρη ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου


Οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού έχουν ως εξής: «Ξανθό ανήλικο μωρό, με προκαλείς κάθε λεπτό. Στα μάτια όλο με κοιτάς, μ’ αναστατώνεις και γελάς. Ξανθό ανήλικο μωρό, πιτσιρικάς δεν είμαι εγώ. Μαζί σου τον μπελά θα βρω γιατί είσαι ανήλικο μωρό... Ξανθό ανήλικο μωρό, με κάνεις και παραμιλώ. 

Να κάνω ό,τι μου ζητάς και δε θα φταίει ο φονιάς. Ξανθό ανήλικο μωρό, πιτσιρικάς δεν είμαι εγώ. Μαζί σου τον μπελά θα βρω γιατί είσαι ανήλικο μωρό». Στην ίδια δισκογραφική δουλειά του γνωστού ερμηνευτή εντάσσεται και η άλλη μεγάλη επιτυχία του, το «Γδύσου να μπω μες στο κορμί σου».


Στη θέση νούμερο 5 της σχετικής λίστας που ποστάρει ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται το κομμάτι «Ερωτά μου τοκογλύφε», ερμηνευμένο από τον Βασίλη Παπαβασιλείου. Πρόκειται για ένα τραγούδι «πιο επίκαιρο από ποτέ, τώρα που αναπτύσσεται και το ειδύλλιο Λαγκάρντ - Βαρουφάκη...» όπως αναφέρεται στην αρχική ανάρτηση, με το ρεφρέν του να είναι κυριολεκτικά αφοπλιστικό: «Ερωτά μου τοκογλύφε, από το γλείφε, γλείφε, γλείφε έχεις λιώσει το κορμί μου, την καρδιά και την ψυχή μου». 


«Ερωτά μου τοκογλύφε, από το γλείφε, γλείφε, γλείφε έχεις λιώσει το κορμί μου», είναι οι στίχοι του τραγουδιού που προτείνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

Σε ανάλογο ύφος κινείται και το σχόλιο των εμπνευστών του καταλόγου των ερωτικών τραγουδιών για το hit με τον τίτλο «Σ’ αγαπώ» που βρίσκεται μία θέση πιο ψηλά, στο νούμερο 4. «Το κλασικό γκαβλιάρικο άσμα των Μονακό, από την αγαπημένη μας Μελίντα (άνευ Πλάτωνος) και τον μεγάλο της δίσκο με τον γενικό τίτλο “Τσιριμπιμπί”, βγαλμένο από τα πιο κρυφά τραγούδια του Νίκου Γκάτσου».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ευχηθεί στους ερωτευμένους με αυτόν τον τρόπο δείχνει να βρήκε ανταπόκριση από τους φίλους του στο Facebook, αφού τα σχόλιά τους υπήρξαν ιδιαίτερα θερμά για τη σατιρική προσέγγιση του θέματος από τον κ. Βερναρδάκη. Μεταξύ των σχολίων αυτών ξεχωρίζει το «ο υπουργός μας τη βγαίνει από τα αριστερά στη σάτιρα!!!!», με φίλη του στελέχους της κυβέρνησης να συμπληρώνει: «Μεγάλη ποικιλία Χριστόφορε. Δεν ξέρουμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε!!!», για να προσυπογράψει κάποιος άλλος: «Καλά, δεν υπάρχει, χα χαχαχα!!!!!».

Μανόλης Γαλάνης
Πηγή : protothema.gr


Η κρίση σκοτώνει την παιδεία





του Γιώργου Κοντογιάννη.

Σε δύο μήνες συμπληρώνονται έξι ολόκληρα χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στα μνημόνια, ενώ έχουμε ξεπεράσει τα επτά χρόνια από την έναρξη της κρίσης.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περιουσίες χάθηκαν, σπίτια έκλεισαν, δουλειές απωλέσθηκαν, ζωές ανατράπηκαν ή χάθηκαν, αλλά το κυριότερο, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο που υπονομεύθηκε είναι το μέλλον αυτής της χώρας.

Η διαπίστωσή μας αυτή δεν βασίζεται σε οικονομικούς δείκτες. Ούτε στη μάστιγα που πλήττει τη χώρα λόγω της αύξησης της ανεργίας όπου τα καλύτερα μυαλά της χώρας, νέοι με διδακτορικά και μεταπτυχιακά, φεύγουν για το εξωτερικό επειδή δεν μπορούν να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία. Η διαπίστωσή μας ανήκει σε μια απάντηση που έδωσε ο σημερινός υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης σε Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού κ. Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος ρωτούσε πόσα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο.

Αιτία; Η οικονομική κρίση. Γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας τα παιδιά που εγκαταλείπουν τα σχολεία τους το κάνουν για να πάνε να εργασθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία αντλούμε από την ιστοσελίδα db8.gr “Χιλιάδες παιδιά αναγκάζονται κάθε χρόνο να εγκαταλείψουν το σχολείο για να βγουν στην αγορά εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για την οικογένειά τους.
Φαινόμενο το οποίο, αναμένεται δυστυχώς να αυξηθεί. Οι επιστήμονες κρούουν μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου προβλέποντας πως στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τους 30.000 μαθητές, από τους 17.880 που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Γ’ Τάξη του Γυμνασίου, καθώς χιλιάδες μαθητές αποφασίζουν να μην ολοκληρώσουν ούτε την υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ ειδικά φέτος η τάξη με τη μεγαλύτερη «διαρροή» μαθητών ήταν η Β’ Λυκείου”.

Με λίγα λόγια η οικονομική κρίση και η εκτόξευση της ανεργίας ουσιαστικά υποθηκεύει το μέλλον αυτού του τόπου.

Γιατί όντως ισχύει αυτό που είχε πει πριν από 2.500 χρόνια ο Κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος, ότι «αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους».

Και δυστυχώς η Ελλάδα, λόγω της κρίσης, ανακόπτει σε ένα μέρος του πληθυσμού της –και μάλιστα σε αυτό που το έχει ανάγκη και θα αποτελέσει το μέλλον αυτού του τόπου- την διαδικασία της διδαχής, την διαδικασία της εκπαίδευσης.

Ο Σωκράτης έλεγε ότι «η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει», δηλαδή «η παιδεία, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά».

Γιατί όμως αφήνουμε αυτήν την εύφορη γη ακαλλιέργητη; Γιατί μόνοι μας υπονομεύουμε το αύριο αυτής της χώρας; Γιατί δεν διδαχθήκαμε τίποτα από αυτό που έλεγε ο Αδαμάντιος Κοραής; Ότι «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Σε ποια βάση θα οικοδομήσουμε στη δύσκολη εποχή της γνώσης που βιώνουμε;

Η δικαιολογία της κρίσης και της φτώχειας που έχει φέρει, είναι απλά μια δικαιολογία. Γιατί «η φτώχεια δεν μπορεί να είναι εμπόδιο για τη μόρφωση, και η μόρφωση πρέπει να είναι ένας τρόπος απόδρασης από τη φτώχεια», όπως έλεγε ο Αμερικανός Πρόεδρος Λύντον Τζόνσον.

Ένα από τα χειρότερα στοιχεία που υπάρχουν στην απάντηση του κ. Φίλη προς τον κ. Καραόγλου, είναι τα στοιχεία που δίνει για την εγκατάλειψη της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ «ραγδαία αύξηση φυγής μαθητών σε ποσοστό από 15% έως 20% παρατηρείται και στα Επαγγελματικά Λύκεια». Το γεγονός αυτό μεταφράζεται στο ότι εκτός από επιστήμονες στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει έλλειψη και από απλούς τεχνίτες. Τα νέα παιδιά που σήμερα εγκαταλείπουν τα σχολεία για να αναζητήσουν ένα κομμάτι ψωμί για τα ίδια και τις οικογένειές τους δεν θα εξελιχθούν σε τίποτε περισσότερο από απλοί ανειδίκευτοι εργάτες.

Και όλα αυτά όταν το ίδιο το Σύνταγμα στο άρθρο 16, παρ. 2 και 3 αναφέρει: «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. 
Tα έτη υποχρεωτικής φοίτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερα από εννέα».

Αλήθεια πόσο ελεύθεροι και πόσο υπεύθυνοι μπορούν να είναι οι πολίτες χωρίς την παροχή από το κράτος της αναγκαίας παιδείας;

Μήπως τελικά η κρίση πλήττει, εκτός από την οικονομική ευημερία, και την ίδια την καρδιά της δημοκρατίας που είναι η ελευθερία των πολιτών;

Η παιδεία από την εποχή του πρώτου μνημονίου, μαζί με την υγεία, θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί οποιονδήποτε περιοριστικών δημοσιονομικών μέτρων. Αντίθετα, η ζωή έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες αν επένδυαν στην παιδεία και στην ιατρική θα μπορούσαν να καταστήσουμε τη χώρα μας κέντρο εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλη την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Να θυμίσουμε ότι ακόμα και σήμερα, την εποχή της κρίσης, οι στρατιωτικές μας σχολές φιλοξενούν νέους από χώρες της Αφρικής; Ή να υπενθυμίσουμε ότι από την εποχή που λειτούργησε το Ωνάσειο σταμάτησε η εκροή συναλλάγματος προς τη Βρετανία όπου πήγαινε το μεγαλύτερο μέρος των καρδιοπαθών για εγχειρίσεις καρδιάς;

Αν λοιπόν βρίσκαμε τρόπο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια του άρθρου 16 για μη κρατικά πανεπιστήμια και ενισχύαμε τις μεταπτυχιακές σπουδές κι επίσης αν ενισχύαμε τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγείας, τότε ίσως οι δύο αυτοί τομείς να μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην ελληνική οικονομία.

Μέσα στην καρδιά της κρίσης αν έπρεπε να υπάρχει ένα σημείο σύγκλισης και συναίνεσης αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την παιδεία. Σε ένα βαθμό από προηγούμενες κυβερνήσεις επετεύχθη με τον Νόμο Διαμαντοπούλου που συγκέντρωσε 256 ψήφους στο νόμο που ψήφισε για την παιδεία, τον οποίο κατήργησε η σημερινή κυβέρνηση.

Τα κόμματα έπρεπε να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εγκατάλειψη της εκπαίδευσης από νέα παιδιά για να πάνε να δουλέψουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους, και να τους εξασφαλίσουν την πρόσβαση στη βασική μόρφωση.

Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι αν είναι ανάγκη να διαφυλάξουμε κάτι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η παιδεία μας, η εκπαίδευση των παιδιών μας. Όχι γιατί ισχύει αυτό που έλεγε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ότι «μια επένδυση στη μόρφωση αποδίδει τον καλύτερο τόκο», αλλά γιατί μέσω της μόρφωσης που παρέχει η παιδεία οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα.


πηγή : apopseis.gr


Το τερμάτισαν η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα!





Δεν φταίει η ανικανότητα της κυβέρνησης φταίει η επικαιρότητα που την παρουσιάζει χωρίς λογοκρισία.

Θεωρίες συνωμοσίας αναδημοσίευσε  το left.gr  από το sofokleousin.gr  το οποίο υπογράφει ο Χρήστος Φράγκου, που τερματίζουν τον εγκέφαλο ενός νοήμονα ανθρώπου.

Διαβάσαμε την είδηση στα social media και νομίζαμε ότι είναι πλάκα και υπερβολή αλλά μπαίνοντας στο site του left.gr τα χάσαμε βλέποντας την αναδημοσίευση, γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας θεωρούνται από κάποιους χωρίς στοιχεία γεγονός και το χειρότερο τα πιστεύουν κάποιοι, δηλαδή  δώσε σανό και βλέπουμε.

Διαβάστε με δικιά σας ευθύνη!!!

Το άρθρο λέει τα παρακάτω :


Η συγκάλυψη σκανδάλων φοροαποφυγής και αθέμιτου ανταγωνισμού και η επιλεκτική προβολή ειδήσεων. Η σημειολογία της συνάντησης του Mr Google με τον Αντώνη Σαμαρά.
Σε τεραστίων διαστάσεων πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο φαίνεται ότι είναι μπλεγμένη η Google στην Ελλάδα. Από τη φοροαποφυγή/φοροδιαφυγή μέχρι τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, τη διαμόρφωση κλίματος και την εφαρμογή μονοπωλιακών πρακτικών στον τομέα της ενημέρωσης, ο παγκόσμιος κολοσσός φέρεται να έχει συμμετάσχει σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παράτυπες συμφωνίες κυρίων παρεμβαίνοντας καταλυτικά στη λειτουργία μιας φαινομενικά αρρύθμιστης αγοράς.

Η δύναμη που αποκτούν τα sites που υπερπροβάλλονται από τη Google και η "ηχώ" των απόψεων που προωθούνται από τον αλγόριθμό της, χρησιμοποιούνται για την άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση, καθώς και για τη νομή της διαφημιστικής πίττας.

Αν και όλα αυτά δεν είναι εύκολα ορατά δια γυμνού οφθαλμού, τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα αν συνδεθούν γεγονότα και εξελίξεις.

Η παρέμβαση της Google μέσω των googlenews.gr, της μηχανής αναζήτησης αλλά και των διαφημίσεών της, στο πεδίο των ειδήσεων είναι καταλυτική για τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων στα media, καθώς στην αγορά της ηλεκτρονικής ενημέρωσης οι επισκέπτες είναι αυτοί που διασφαλίζουν τη ροή εσόδων, τόσο από την ίδια τη Google όσο και από άλλες πηγές.

Σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ακόμα σοβαρότερη, καθώς υπερπροβάλλονται sites με ταυτόσημες -σχεδόν- προσεγγίσεις σε θέματα επικαιρότητας, ενώ αποκλείονται άλλα με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με τον τρόπο αυτό υπερπροβάλλεται μια πτυχή της είδησης, αγνοούνται τεχνηέντως οι υπόλοιπες και χειραγωγείται η κοινή γνώμη.

Παράλληλα η ανακατεύθυνση τεράστιων πληθυσμιακών ομάδων μέσα από τις δομές της google σε επιλεγμένα και περιορισμένα sites δημιουργεί πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού για τους υπόλοιπους παίχτες, οι οποίοι δεν προβάλλονται αντιστοίχως από τη Google, λόγω του…. αλγόριθμου.

Από τους νταβατζήδες στη Google

Το σκληρό πόκερ των κυβερνώντων με την “τέταρτη εξουσία” είναι γνωστό, με αποκορύφωμα τους “νταβατζίδες” του Κώστα Καραμανλή και το νόμο για το βασικό μέτοχο, με τον οποίο ο τότε πρωθυπουργός επιχείρησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο που συνδέει ακόμα και σήμερα τους εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους με τα media που ασκούν πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Σε εκείνη την παρτίδα ο Κώστας Καραμανλής έχασε παταγωδώς, καθώς οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είχαν βαριές αμαρτίες (βλ. σκάνδαλο Βατοπεδίου), με αποτέλεσμα να πληγεί η φήμη και η αξιοπιστία και να καταναλωθεί το πολιτικό κεφάλαιο του ίδιου του πρωθυπουργού πολύ γρήγορα.

Η Google σήμερα, ελέγχοντας πάνω από το 50% της αγοράς ιντερνετικών αναζητήσεων στην Ελλάδα και κατευθύνοντας παράλληλα και μέσα από τον ειδησεογραφικό της ιστότοπο www.googlenews.gr αναγνώστες σε συγκεκριμένες -κυρίως- ενημερωτικές ιστοσελίδες, αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ρυθμιστή και καταλύτη της online ενημέρωσης. Παράλληλα ελέγχει και τη ροή τεράστιων διαφημιστικών εσόδων μέσα από το δικό της δίκτυο διαφημίσεων, αποτελώντας ταυτόχρονα media shop και διατηρώντας έμμεσα εκδοτική δραστηριότητα

Επιλέγοντας μέσα από έναν αδιαφανή και άγνωστο αλγόριθμο τις ειδήσεις και τα sites που θα προβάλει μέσα από τη σελίδα googlenews.gr, την οποία επισκέπτονται εκατομμύρια χρήστες είτε μέσω κινητών συσκευών, είτε μέσω σταθερού υπολογιστή, ανακατευθύνει την κίνηση σε συγκεκριμένα sites.

Αθέμιτος ανταγωνισμός μέσω…. Google

Αν και τα τελευταία χρόνια η Google έχει βρεθεί στο στόχαστρο εποπτικών και φορολογικών αρχών σε ολόκληρο τον κόσμο και την Ευρώπη για σειρά θεμάτων, πληρώνοντας πρόστιμα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για να κλείσει υποθέσεις, στην Ελλάδα όπου υπάρχει ένδεια εσόδων και επιβαρύνονται διαρκώς τα συνήθη υποζύγια και η εγχώρια επιχειρηματικότητα, οι αρχές δεν έχουν κινηθεί κατά του μεγαθηρίου.

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Τα Νέα, η Google φροντίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που εισπράττει από την Ελλάδα να μην τιμολογείται εδώ, αλλά να καταγράφεται ως άμεση εισροή σε χώρες με ευνοϊκά για αυτήν φορολογικά καθεστώτα.

Η διαδικασία χειραγώγησης της κοινής γνώμης

Μια συγκριτική καταγραφή των κυρίως προβαλλομένων ιστοσελίδων από τον συγκεκριμένο ισότοπο της Google αποκαλύπτει ότι τα βασικά θέματα της ημέρας αλλά και τα κύρια στις κατηγορίες επιλέγονται -σχεδόν πάντα- από έξι μεγάλους ειδησεογραφικούς ομίλους, οι κυριότεροι εκ των οποίων είναι: 

Tanea.gr, 

tovima.gr 

in.gr

του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, συμφερόντων του Σταύρου Ψυχάρη, ο γιος του οποίου διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα στη Google υπερπροβάλλονται

Protothema.gr, 

Συμφερόντων των Θέμου Αναστασιάδη

Kathimerini.gr

Skai.gr,

ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλαφούζου

Capital.gr

Των Αττικών Εκδόσεων, συμφερόντων του ομίλου Μπερλουσκόνι και του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου

ethnos.gr

imerisia.gr

Ιδιοκτησίας της Πήγασος Εκδοτικής, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα

news247.gr,

του εκδότη Γιάννη Μάρη, στο σχήμα του οποίου φημολογείται ότι συμμετέχει η οικογένεια Μπόμπολα

Το παρασκήνιο από το… 2012

Στα τέλη του 2012 και με αφορμή διώξεις κατά της Google στις ΗΠΑ και την ΕΕ για φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή και ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης του internet και της διαδικτυακής ενημέρωσης στην Ελλάδα κάλπαζε, Τα Νέα, συμφερόντων του Σταύρου Ψυχάρη (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) με πρωτοσέλιδο θέμα τους αποκαλύπτουν τις πρακτικές που ακολουθεί ο παγκόσμιος γίγαντας για να μην πληρώνει φόρους.

Μέχρι τα τέλη του 2012 το ενημερωτικό hyperportal της Google είχε πιο πλουραλιστικό χαρακτήρα, επιχειρώντας να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές. Εν συνεχεία και μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η πολιτική της Google άλλαξε σταδιακά.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2013, ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας, Έρικ Σμίντ συναντάται, χωρίς ατζέντα, με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση η πολιτική της Google στο ειδησεογραφικό της portal οδηγεί στον αποκλεισμό ακόμα περισσότερων sites και στην ανακτεύθυνση ολοένα και περισσότερων επισκεπτών στα portals των μεγαλοεκδοτών της χώρας.

Η επίθεση Ψυχάρη στη google

Ακολουθεί το δημοσίευμα των Νέων στις 17 Δεκεμβρίου του 2012: Πώς η Google ξεγλιστρά από το ραντάρ της Εφορίας

"Ειδικοί από το Διεθνές Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» ότι το μεγάλο ζήτημα με τις δραστηριότητες της Google δεν εντοπίζεται στα κεφάλαια που δηλώνονται στην Ελλάδα, αλλά σε αυτά που μεταφέρονται απευθείας στο εξωτερικό χωρίς ουσιαστικά να περνούν από τα ελληνικά φορολογικά ραντάρ – και ας προέρχονται από δραστηριότητα της εταιρείας στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα, όταν ένας Ελληνας πελάτης, επιχείρηση ή ιδιώτης αγοράζει διαφήμιση από την Google, η χρέωση γίνεται από την Google Ireland Ltd, η οποία εδρεύει στην Ιρλανδία, όπου ο φορολογικός συντελεστής ανέρχεται στο 12,5% – δηλαδή σχεδόν στο μισό σε σχέση με την Ελλάδα την περίοδο 2009-2011. Μάλιστα, όταν Ελληνας ιδιώτης αγοράζει τη διαφήμιση μέσω της ειδικής υπηρεσίας AdWords, αυτομάτως βγαίνει το μήνυμα ότι το ποσό που θα πληρώσει θα προσαυξηθεί με βάση τον τρέχοντα ΦΠΑ της Ιρλανδίας. Με αυτό τον τρόπο, η Google Ireland Ltd δραστηριοποιείται ουσιαστικά στη χώρα μας στον τομέα πωλήσεων διαφημιστικού χώρου χρησιμοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό από την Google Ελλάδας, χωρίς όμως να πληρώνει φόρους για τα συγκεκριμένα έσοδα. Η εμπλοκή της Google Ελλάδας στις δραστηριότητες της Google Ireland φαίνεται από τα μηνύματα που αφορούν όρους και προϋποθέσεις προσφορών για την καταχώρηση διαφημίσεων σε υποψήφιους Ελληνες πελάτες. Για παράδειγμα, σε μήνυμα που εστάλη στις 14 Δεκεμβρίου για προσφορά της Google, κατά την οποία οι νέοι διαφημιζόμενοι στην Ελλάδα  έχουν τη δυνατότητα να δώσουν 25 ευρώ και να αγοράσουν διαφημιστικές υπηρεσίες αξίας 100 ευρώ μέσω κουπονιού,  ο υποψήφιος πελάτης παραπέμπεται για τους πλήρεις όρους και τις προϋποθέσεις σε διεύθυνση στον ελληνικό ιστότοπο Google.gr, στη διεύθυνση http://www.google.gr/intl/el/adwords/coupons/terms.html.

Ηταν αρχές Νοεμβρίου όταν οι φορολογικές Αρχές στη Γαλλία απέστειλαν στα κεντρικά της Google επιστολή ζητώντας την καταβολή συμπληρωματικού φόρου 1 δισ. ευρώ για τη δραστηριότητα της εταιρείας στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, η Google France Sarl. πληρώνει σε φόρους περίπου 5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο, ενώ θα μπορούσε να καταβάλει έως και 500 εκατ. όπως αναφέρεται σε έκθεση της Γερουσίας. Κατ’ αντιστοιχία, εφαρμόζοντας μια μη επιστημονική, απλοϊκή προσέγγιση, στην Ελλάδα τα 100.000 ευρώ που καταβάλλει η τοπική Google σε φόρους θα μπορούσαν να έφταναν έως και τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις για συμπληρωματικό φόρο την τελευταία τριετία θα προσέγγιζαν τα 15 εκατ. ευρώ. 

«Ο λογικός τρόπος φορολόγησης των σύγχρονων πολυεθνικών εταιρειών είναι ανάλογα με το πού βρίσκεται η πραγματική οικονομική τους δραστηριότητα», επισημαίνει ο Σολ Πιτσιότο, επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και σύμβουλος του Διεθνούς Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης. Οπως αναφέρει, οι πολυεθνικές επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερες από ό,τι το άθροισμα των θυγατρικών και των παραρτημάτων τους και ως εκ τούτου τα κέρδη τους θα πρέπει σε παγκόσμιο επίπεδο να αξιολογηθούν χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι «μεταβιβάσεις κεφαλαίων σε τεχνητές οντότητες που επινόησαν αυτοί που κάνουν τον φορολογικό σχεδιασμό των πολυεθνικών»."



25 αποφθέγματα - μαθήματα ζωής από τον Νίκο Καζαντζάκη



Υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας συγγραφέας της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ένας σύγχρονος φιλόσοφος του οποίου το έργο είναι διανθισμένο με φράσεις οι οποίες φωτίζουν το “ωραίο ταξίδι” ενός ανθρώπου στον κόσμο, όπως θα έπρεπε να είναι.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 133 χρόνων από την ημέρα που ήρθε στον κόσμο ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης, θυμόμαστε μερικές από τις φράσεις του, όπως τις συναντούμε στο έργο του, προκειμένου να υπογραμμίσουμε το μεγαλείο του μυαλού και της ψυχής ενός άνδρα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία.

Το καζαντζακικό έργο, σκοτεινό, ανθρωποκεντρικό και περιστρεφόμενο γύρω από τους προβληματισμούς για τη ζωή, δεν είναι πάντα εύκολο στην κατανόηση. Το αποτέλεσμα ήταν να αποτελεί κατά τη διάρκεια της ζωής του αλλά και μετά θάνατον, μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα συγγραφέα.

Ωστόσο, η σοφία του μεγάλου Καζαντζάκη είναι αναμφισβήτητη. Ο περισσότερο μεταφρασμένος σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας, μίλησε και μιλάει ακόμα μέσα από το έργο του, στον “κακομοίρη άνθρωπο”, για τη δύναμη της ψυχής του, το ιδανικό της ελευθερίας, τη δικαιοσύνη, τον κόσμο και την πατρίδα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο “δυνατά” λόγια του:

Προτροπές:

Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν' αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.

Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν' αρνιέσαι ό,τι έχεις κάθε μέρα.

Να 'σαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις. Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ευχαρίστηση.

Νίκησε τον στερνό, τον πιο μεγάλο πειρασμό, την ελπίδα.

Για την ευτυχία:

Η ευτυχία είναι πράγμα απλό και λιτοδίαιτο -ένα ποτήρι κρασί, ένα κάστανο, ένα φτωχικό μαγκαλάκι, η βουή της θάλασσας. Τίποτα άλλο.

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.

Τι θα πει ευτυχία; Να ζεις όλες τις δυστυχίες. Τι θα πει φως; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια.

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από τον νου κι από την καρδιά, ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος.

Για τον πλούτο:

Πλούσιος είναι όποιος δεν πεθυμάει τον πλούτο· φτωχός είναι ο πλούσιος που πεθυμάει κι άλλα πλούτη.

Είδα κάποτε μια μέλισσα πνιγμένη μέσα στο μέλι και κατάλαβα.

Για την αγάπη και τις επιθυμίες:

Τι 'ναι η αγάπη, αδερφοί μου; Δεν είναι μονάχα συμπόνια μήτε καλοσύνη· στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει και αυτός που συμπονάει· στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει και αυτός που δέχεται· μα στην αγάπη είναι ένας, σμίγουν οι δύο και γίνουνται ένα, δεν ξεχωρίζουν· το εγώ κι εσύ αφανίζουνται· αγαπώ θα πει χάνουμαι.

Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά.

Για τη ζωή, τη λευτεριά και τον άνθρωπο:

Ερχόμαστε από μία σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μία σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευθύς ως γεννηθούμε, αρχίζει και η επιστροφή, ταυτόχρονα το ξεκίνημα και ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα και ευθύς ως γεννηθούμε, αρχίζει και η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάνουμε ζωή την ύλη. Κάθε στιγμή γεννιόμαστε. Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.

Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά. Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε, ας σύρουμε μπορεί να μας ακούσουν!

Δεν έχουμε παρά μια μονάχα στιγμή στη διάθεσή μας. Ας κάνουμε τη στιγμή αυτή αιωνιότητα. Άλλη αθανασία δεν υπάρχει.

Η νιότη ζητάει αθανασία, δεν την βρίσκει, συμβιβασμό δεν καταδέχεται, κι από περφάνια αρνιέται τα πάντα. Όχι κάθε νιότη. Η νιότη η λαβωμένη από την αλήθεια.

Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα.

Ένα καράβι είναι το σώμα μας και πλέει απάνω σε βαθιογάλαζα νερά. Ποιος είναι ο σκοπός μας; Να ναυαγήσουμε!

Η λευτεριά δεν έχει σκοπό. Μήτε βρίσκεται στη γης ετούτη - στη γης ετούτη βρίσκεται μονάχα ο αγώνας για τη λευτεριά. Αγωνιζόμαστε για τα άφταστα, και γι' αυτό ο άνθρωπος έπαψε να είναι ζώο.
Δεν υπάρχουν ιδέες - υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.

Δεν υπάρχει πράμα πιο κοντά μας από τον ουρανό· η γης είναι κάτω από τα πόδια μας και την πατούμε· ο ουρανός είναι μέσα μας.

Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ' όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;

Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.

Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε.




Πηγές: Γνωμικολογικόν, Βικιφθέγματα






Μπακογιάννη: Άλλοι υπουργοί κλαίνε και άλλοι δεν θέλουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα




«Μόνο ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος λένε ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Άλλοι υπουργοί είτε κλαίνε, βλέπε Σπίρτζης, είτε λένε ότι δεν θέλουν να το εφαρμόσουν», είπε σε συνέντευξή της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Focus fm της Θεσσαλονίκης, είπε αναφορικά με το κλείσιμο των συνόρων: "Η Fyrom είναι εκτός Σέγκεν μπορεί να κάνει ότι θέλει, ο μεγάλος μας αγώνας είναι να μην φύγουμε από τη Σέγκεν."

"Την κριτική μας ως Νέα Δημοκρατία θα την κάνουμε στο εσωτερικό, αλλά προς τα έξω θα δώσουμε μάχη για το προσφυγικό. Το να βρίσκεται η Ελλάδα τόσο απομονωμένη είναι τεράστιο πρόβλημα", επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη:

"Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει τίποτα το υπουργείο εξωτερικών, όσον αφορά τις κινήσεις της Αυστρίας. Δεν μπορεί ως ευρωπαϊκή χώρα να ακολουθεί αυτήν την πολιτική, είναι βαρύτατη απρέπεια εκ μέρους τους (...)Θα έπρεπε ο κ. Κοτζιάς να κινήσει γη και ουρανό να μιλήσει στον ξένο Τύπο, να πάρει σβάρνα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να κάνει το θέμα μεγάλο."

Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:

"Μόνο ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος λένε ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Άλλοι υπουργοί είτε κλαίνε, βλέπε Σπίρτζης, είτε λένε ότι δεν θέλουν να το εφαρμόσουν, όπως ο Δρίτσας, και το μόνο που καταφέρνουν, είναι να μεγιστοποιούν έτσι τη μαυρίλα. Φως θα έρθει μόνο αν έρθουν ιδιωτικοποιήσεις, λεφτά στα Ταμεία, κτλ., είναι ολόκληρη αλυσίδα."

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε αντίθετη, σημειώνοντας ότι "ο λαός πλήρωσε πολύ ακριβά τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Δεν θα ήμουν σοβαρή αν έλεγα να ξαναπάμε σε εκλογές άμεσα. Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη, τότε θα ακολουθηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες, και αν δεν τελεσφορήσουν, τότε θα οδηγηθούμε σε εκλογές", κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.




Πηγή : enikos.gr


Ο ράπερ νεολαίος ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μαθήματα σεξ παντός είδους και στα δημοτικά (εκτός από διορισμούς)




Με τίτλο «Εχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε», η Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος ξεκινά εκστρατεία,  μεταξύ άλλων, για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

Νέα προωθημένα σεξουαλικά ήθη, με τη συστηματική διδασκαλία τους στους μαθητές όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, μείωση της στρατιωτικής θητείας, εξίσωση των αρνητών στράτευσης με τους οπλίτες, αύξηση των θέσεων εργασίας και πολλά άλλα ευαγγελίζεται η εκστρατεία #MaziNikame. Στον σχεδιασμό και τη διάδοση της ουτοπίας πρωτοστατεί ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός για τους «κληρονομικούς» διορισμούς στο Δημόσιο ράπερ Ιάσων Σχινάς-Παπαδόπουλος. 

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων με ιδιαίτερη έμφαση στην απαλοιφή των διακρίσεων ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, ετεροφυλόφιλους ή τρανσέξουαλ αποτελεί προτεραιότητα για τη Nεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εφόσον η αριστεροσύνη της κυβέρνησης μέχρι στιγμής εξαντλήθηκε στην ανέξοδη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, το επόμενο λογικό βήμα ήταν η καλλιέργεια του αντίστοιχου ιδεολογικού πλαισίου στη ρίζα της κοινωνίας, δηλαδή στους ανήλικους και τους νέους. 

Το μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής να διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Σύμφωνα με τα αιτήματα της εκστρατείας #MaziNikame, όπως αυτά εκτίθενται στο σχετικό πληροφοριακό υλικό, οι ηθικές αρχές που καλούνται να ενστερνιστούν οι Ελληνες των νέων γενεών ώστε να συμμορφωθούν με το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν ποικίλες ρήξεις και ανατροπές. Ανάμεσα στις εμπνεύσεις του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, διάσημου πλέον για τους διορισμούς συγγενών και φίλων του με την επίκληση της αντάρτικης γενεαλογίας του, περιλαμβάνεται η νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, η αναγνώριση των γονεϊκών δικαιωμάτων και στα δύο μέρη του συμφώνου συμβίωσης, καθώς και η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και της παιδοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. 
Στα σχέδιά τους περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία δημόσιων δομών στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες και ΛΟΑΔ άτομα, η άρση όλων των έμφυλων διακρίσεων σε εργασία, κοινωνική ασφάλιση και υγεία. Εξυπακούεται, δε, η εισαγωγή μαθήματος σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με ισότιμη αναφορά σε σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα σχολείο που, ασχέτως αν παρουσιάζει ελλείψεις σε καθηγητές, υλικοτεχνική υποδομή κ.λπ., στις τάξεις, ακόμη και του Δημοτικού, θα αναλύονται ζητήματα όπως η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Κατ’ αυτό τον τρόπο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα #MaziNikame και θα πατάξει τον ρατσισμό και τον φασισμό. Η μάχη θα δοθεί σε τρεις τομείς: την παιδεία, την εργασία και τα δικαιώματα, καθώς οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλουν πολύμορφες δράσεις τους επόμενους μήνες σε σχολεία, πανεπιστήμια και γειτονιές όλης της Ελλάδας. Η εκστρατεία αυτή, βέβαια, θα καταστεί εφικτή μόνο αν στο μεταξύ έχει κοπάσει η άγρια κατακραυγή των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, όσων εργάζονται φορώντας «λευκά κολάρα» κ.λπ. εναντίον της κυβέρνησης.

Ολα θα τα αλλάξουν

Το #MaziNikame δεν εξαντλείται στη ριζοσπαστική αναμόρφωση των σεξουαλικών ηθών. Προχωρά στη διεκδίκηση αποποινικοποίησης για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, στην παύση των διώξεων και την ακύρωση των επιβληθέντων προστίμων σε βάρος παλαιών και νέων αντιρρησιών συνείδησης, στην υπαγωγή της εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας (θητεία) σε μη στρατιωτική Αρχή άλλου υπουργείου εκτός του Αμύνης, καθώς και την αυτόματη εξίσωση της διάρκειάς της με τη στρατιωτική. 

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ανατρέψει επίσης τις κατεστημένες εργασιακές σχέσεις, απαιτώντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα χρηματοδοτηθούν από την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις με κερδοφορία άνω των 500.000 ευρώ. Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταδιώκει απηνώς την επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα φροντίζει να διοριστούν χαριστικά ως μετακλητοί, σύμβουλοι υπουργών κ.ο.κ. τα δικά της παιδιά, οι νεολαίοι του κόμματος ζητούν περιορισμό των ωρών εργασίας σε πενθήμερο-επτάωρο. Πιθανώς φρονούν ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων που υπερβαίνει το 50%. Αναφορικά με το κρίσιμο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, η νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως πρωταρχικό στόχο την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων, δηλαδή τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, σε κάθε μετανάστη.

Σύντομα κοντά σας

Πλήρως συντονισμένη με το σχιζοειδές πνεύμα με το οποίο προσεγγίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση και ταυτόχρονα τους λαϊκούς αντικυβερνητικούς αγώνες, η Νεολαία του κόμματος αγνοεί ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο. Η «επουσιώδης» αυτή λεπτομέρεια ουδόλως εμποδίζει τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει εκστρατεία κατά της λιτότητας. Η έναρξη της πρωτοβουλίας συνοδεύτηκε από ένα βίντεο με σύνθημα «Εχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε», το οποίο περιλαμβάνει εικόνες από τα προηγούμενα πέντε χρόνια στην Ελλάδα με τους «Αγανακτισμένους», τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Ανγκελα Μέρκελ, τις διανομές λαχανικών και τους αστέγους στους δρόμους της Αθήνας. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει μέσα από τη συγκεκριμένη εκστρατεία ενημέρωσης ένα ευρύ κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα που επιθυμεί να αγωνιστεί απέναντι σε κάθε διάκριση, ενάντια στην καταπίεση που μπορεί να βιώνει καθημερινά στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στον χώρο εργασίας, στη γειτονιά. 

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το #MaziNikame «θέλει να δώσει φωνή σε όλους και όλες αυτούς και αυτές που σήμερα νιώθουν ότι ζουν στο περιθώριο και έρχονται αντιμέτωποι με τη δίνη της κρίσης».



Πηγή : protothema.gr


Ο πορτιέρης δεν άφησε αγρότες να μπουν στο Μαξίμου!! Face control και όχι ασυνόδευτοι




Έφαγαν «πόρτα» από το Μαξίμου οι νέοι αγρότες, ενώ ο εκπρόσωπος της  Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Χρήστος Γκόντιας, καταγγέλλει ότι δεν εγκρίθηκαν για να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου τα άτομα που είχαν διαλέξει με δημοκρατικές διαδικασίες. 

Ο κ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών, σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατήγγειλε ότι έφαγαν πόρτα από το Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας «Μας στεναχωρεί πολύ αυτό, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας και τα νέα παιδιά περιμένουν και από εμάς κάποιες κινήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε για διάλογο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει. Εμείς ήρθαμε για να συμμετάσχουμε στον διάλογο και μας είπαν ότι δεν είμαστε στη λίστα των ονομάτων». 

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων κατήγγειλε ότι παραβιάζονται τα δικαίωματά της, λέγοντας ότι δεν επέτρεψαν στην πενταμελή επιτροπή που έχει εκλεγεί από τα μπλόκα τους να περάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα. Από αλλού τα περιμέναμε και από αλλού μας βρήκαν. Δεν θα παραστούμε στον διάλογο, αφού δεν μπαίνουν μέσα τα άτομα που επιλέξαμε. Θα απευθυνθούμε στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που δεν βάζουν κριτήρια για το ποιος θα προσέλθει στο ραντεβού».






Απίστευτο ο Κόλπος της Αλάσκας στο σημείο όπου ενώνονται δύο ωκεανοί αλλά δεν αναμειγνύονται (βίντεο)



Ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο συμβαίνει στον κόλπο της Αλάσκας, όταν δύο σώματα νερού εφάπτονται σχηματίζοντας μια γραμμή από αφρούς αλλά χωρίς να αναμειγνύονται.

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για αυτή τη συγχώνευση, την οποία πολλοί ονομάζουν «το σημείο όπου ενώνονται δύο ωκεανοί» -ο Ινδικός και ο Ατλαντικός.



Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι πρόκειται για υποχώρηση που είναι αποτέλεσμα της τήξης των παγετώνων που αποτελούνται από γλυκό νερό, το οποίο αναμειγνύεται με το νερό του ωκεανού που έχει υψηλότερο ποσοστό άλατος, με αποτέλεσμα τα δύο σώματα νερού να έχουν διαφορετική πυκνότητα και ως εκ τούτου να καθίσταται πιο δύσκολη η ανάμειξή τους.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι δύο ωκεανοί ενώνονται, αλλά τα σύνορά τους δεν είναι ποτέ στατικά, ενώ μπορούν και να εξαφανιστούν εντελώς ανάλογα με τα ρεύματα νερού και την κατεύθυνση του ανέμου.

Δείτε το βίντεο:




ΕΛ.ΑΣ.: «Οι γονείς να προσέχουν ποιος προσέχει τα παιδιά». Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις παιδεραστίας



Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά παιδοφιλίας με δράστες πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του θύματος.

Την περασμένη Πέμπτη αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν έναν 35χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος ενός 7χρονου κοριτσιού στα Άνω Λιόσια. Ο παιδόφιλος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξε νεαρό ζευγάρι φίλων και γειτόνων του. Οι γονείς του θύματος άφηναν το παιδί σε εκείνον για να το προσέχει και τότε ο 35χρονος έβρισκε την ευκαιρία να προβαίνει σε αποτρόπαιες πράξεις μέσα σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια. Το 7χρονο παιδί δεν άντεξε αυτό που βίωνε και κάποια στιγμή ομολόγησε στους γονείς του τα πάντα.

Οι γονείς κατήγγειλαν στην Αστυνομία το περιστατικό με αποτέλεσμα ο 35χρονος να συλληφθεί για αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ασελγούσε σε βάρος της 7χρονης επί έξι ολόκληρους μήνες, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Και αυτό γιατί είχε πείσει το θύμα ότι δεν πρέπει να μιλάει στους γονείς του για όσα γίνονται όταν είναι οι δυο τους.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη. Ο παιδόφιλος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια στον Ανακριτή.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής επισημαίνουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των προσώπων που προσέχουν τα παιδιά όταν εκείνοι απουσιάζουν, διότι τα περισσότερα περιστατικά παιδοφιλίας έχουν ως «πρωταγωνιστές» άτομα του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Τα παιδιά - επαναστάτες κερδίζουν πιο πολλά στην ενήλικη ζωή



Τα παιδιά που δεν ακούν ιδιαίτερα τους δασκάλους και τους γονείς τους και δεν ακολουθούν όλους τους κανόνες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίζουν πιο υψηλούς μισθούς όταν ενηλικιωθούν. Αυτό ήταν το εύρημα πολυετούς μελέτης.

Η εν λόγω έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Developmental Psychology, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Λουξεμβούργο, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που “έσπαγαν τους κανόνες” στο σχολείο, κέρδιζαν υψηλότερο μισθό στην επαγγελματική τους καριέρα αργότερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Marion Spengler από το Πανεπιστήμιο του Tuebingen, ανέλυσαν στοιχεία για 745 άτομα, σε βάθος 40 ετών. Οι συμμετέχοντες, σε ηλικία 12 ετών, το 1968 είχαν αξιολογηθεί στα πλαίσια άλλης μελέτης, στους τομείς της εκπαίδευσης, του IQ και της ζωής τους εντός του σπιτιού, με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Το 2008 μία ξεχωριστή ομάδα ερευνητών εξέτασε τους ίδιους ανθρώπους, πλέον στην ηλικία των 52 ετών, αναλύοντας την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Με βάση τα ευρήματα των μελετών του 1968 και του 2008, η ομάδα της Spengler προχώρησε σε ανάλυση της σχέσης της συμπεριφοράς των άνθρωπων ως παιδιά με την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους επιτυχία ως ενήλικες.

Επαναστάτες με... πτυχία

Όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι το συμπέρασμά τους είναι πως "ο βαθμός άρνησης απέναντι στην εξουσία των γονιών, το αίσθημα κατωτερότητας και η αξιολόγηση της φιλομάθειας από τους δασκάλους, είναι ισχυρότεροι προγνωστικοί δείκτες του μορφωτικού επιπέδου, σε σχέση με το ύψος του IQ και το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο".

Συγκεκριμένα, τα παιδιά - επαναστάτες ήταν πιθανότερο να είναι πιο μορφωμένοι ενήλικες. “Μία εξήγηση μπορεί να είναι ότι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα επαναστατικότητας και περιφρόνησης προς την εξουσία έχουν υψηλότερα επίπεδα προθυμίας να διεκδικήσουν τα δικά τους συμφέροντα και στόχους, κάτι που οδηγεί σε ευνοϊκά αποτελέσματα”, γράφουν οι ερευνητές.

Από την άλλη, το υψηλό αίσθημα κατωτερότητας στην παιδική ηλικία, διαπιστώθηκε ότι είναι ισχυρός προγνωστικός δείκτης χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, ενώ όπως προσθέτουν στη μελέτη τους οι ειδικοί, η θετική αξιολόγηση της φιλομάθειας των παιδιών από τους δασκάλους ήταν ένας από τους πιο αξιόπιστους προγνωστικούς δείκτες υψηλής μόρφωσης στο μέλλον.

"Χαιρετίσματα στην εξουσία", με γεμάτες τσέπες

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στη νέα μελέτη, όσον αφορά την επαγγελματική επιτυχία, "ένα εύρημα που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι ο ισχυρότερος μη γνωστικός προγνωστικός δείκτης της εξασφάλισης υψηλού εισοδήματος στην επαγγελματική ζωή είναι το σπάσιμο των κανόνων και η περιφρόνηση της εξουσίας στην παιδική ηλικία".

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που κατά την παιδική τους ηλικία είχαν χαρακτηριστεί ως πεισματάρηδες και παιδιά που "σπάνε τους κανόνες", μη υπακούοντας πάντα στους γονείς και στους δασκάλους τους, ήταν πιο πιθανό να κερδίζουν υψηλότερο εισόδημα και να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην εργασία τους ως ενήλικες.

Η επαναστατικότητα των παιδιών είναι, ουσιαστικά, ένα διπλά ισχυρό εργαλείο πρόγνωσης μίας καλής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, καθώς τα παιδιά - επαναστάτες αποκτούν υψηλότερη μόρφωση όπως προαναφέρθηκε και το επίπεδο μόρφωσης διαπιστώθηκε ότι είναι ένας ακόμα αξιόπιστος προγνωστικός δείκτης υψηλού εισοδήματος στο μέλλον.



Πηγή : pathfinder.gr


Μητσοτάκης στο BBC: Ο Τσίπρας ή δεν καταλάβαινε ή έλεγε συνειδητά ψέμματα



Ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο BBC, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως λαϊκιστή, που έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό.

Την αντίθεσή της Νέας Δημοκρατίας στην προωθούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, η οποία δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή HARDtalk του BBC.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, το κόμμα του θα ήταν πολύ πιο επιθετικό στην περικοπή επικουρικών συντάξεων, στις οποίες δεν πρέπει να υπάρχει κρατική συμμετοχή.  Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω περικοπές δαπανών, εκφράζοντας τη διαφωνία του για αυξήσεις απολαβών δημοσίων υπαλλήλων. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να περνά μέτρα. Ως προς την πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του, είπε ότι θα είναι προς το πολιτικό κέντρο. Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα δυσαρεστήσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, απάντησε ότι ίσως αυτό θα γίνει, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνύπαρξης. 

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα κέρδιζα στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας γιατί ήμουν ιδιαίτερα ειλικρινής, ωστόσο, απέδειξα ότι έκαναν λάθος, γιατί ο κόσμος χρειαζόταν τελικά κάτι νέο», υπογράμμισε.

Βολές σε Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως λαϊκιστή, που έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό. Όπως σχολίασε, ο ίδιος δεν ξέρει αν ο Πρωθυπουργός το έκανε αυτό επειδή δεν καταλάβαινε τι υποσχόταν ή επειδή έλεγε συνειδητά ψέματα. 

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας πέτυχε να πείσει ότι αντιπροσώπευε κάτι νέο, αλλά για τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά η νεότερη ενσάρκωση του παλιού πελατειακού συστήματος. Όπως είπε, αυτοί που τον ψήφισαν ήταν εκείνοι που δεν ήθελαν τίποτα να αλλάξει, δηλαδή οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη βούλησή του για ένα αξιοκρατικό σύστημα και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του κόμματός του χειρίστηκε με λάθος τρόπο την υπόθεση Θεοχάρη. Σε ερώτηση για την πρόσληψη μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων επί διακυβέρνησης Καραμανλή, απάντησε ότι μία από τις αιτίες χρεοκοπίας της χώρας είναι ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν υιοθέτησαν τέτοιου είδους στάσεις. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος και να δημιουργηθεί μία εθνική στρατηγική. 

Πρόσθεσε ότι είναι άδικο να εγκαλείται η Ελλάδα ως βολικός αποδιοπομπαίος τράγος από τη στιγμή που η ΕΕ δεν έχει κάνει όσα της αναλογούν, ενώ τόνισε και την ανάγκη να περιορίσει η Τουρκία τις προσφυγικές ροές. Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, είπε ότι θα ήταν προβληματικό όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για τη ΕΕ. 





Πηγή : thetoc.gr


700.000 ευρώ στους συγγενείς φαντάρου που απεβίωσε κατά την εκτέλεση εντολών ανώτερων του



Επικυρώθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, σύμφωνα με την οποία οι συγγενείς του άτυχου φαντάρου, που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία μαζί με άλλους 4 οπλίτες σε φυλάκιο του Έβρου κατά την εκτέλεση εντολών ανωτέρων τους, θα λάβουν 700.000 ευρώ αποζημίωση.

Ειδικότερα, ο 20χρόνος στρατιώτης Πεζικού Τ.Α. υπηρετούσε τη θητεία του στο φυλάκιο «Μανίτσας» στην Κορνοφωλιά (641 ΕΤΠ), στην περιοχή του Έβρου. Την 6η Απριλίου 2004, ο οπλίτης έλαβε διαταγή μαζί με άλλους 6 συναδέλφους του να ανυψώσουν με τα χέρια το μεταλλικό ιστό της σημαίας του φυλακίου, ύψους 7,87 μέτρων και βάρους 34 κιλών, προκειμένου να τον τοποθετήσουν πάνω σε βάση από μπετόν ύψους 0,55 μέτρων, η οποία ήταν πάνω σε φυσικό ανάχωμα ύψους 1,85 μέτρων.

Όπως δημοσιεύει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι οπλίτες σήκωσαν τον ιστό, αλλά όταν άρχισε να παίρνει κατακόρυφη θέση, λόγω του ανέμου που έπνεε στην περιοχή, οι στρατιώτες έχασαν τον έλεγχο της ευστάθειας του ιστού, ο οποίος πλάγιασε και ήρθε σε επαφή με τα γυμνά καλώδια της ΔΕΗ, που περνούσαν πάνω από το φυλάκιο και από τα οποία διερχόταν ηλεκτρικό ρεύμα 20.000 βολτ.

Από την επαφή του ιστού με τα καλώδια της ΔΕΗ υπέστησαν ηλεκτροπληξία και βρήκαν ακαριαίο θάνατο 5 στρατιώτες από τους 7 που συμμετείχαν στην προσπάθεια ανύψωσης του ιστού, ενώ δύο οπλίτες τραυματίστηκαν ελαφριά.

Διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με την οποία οι οπλίτες δεν είχαν καμία ευθύνη και κρίθηκαν πειθαρχικά ελεγκτέοι ο διοικητής της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, γιατί δεν μερίμνησε για τον έγκαιρο εντοπισμό του κινδύνου και την αποτροπή του, ο διοικητής του 641 ΕΤΠ, γιατί δεν εισηγήθηκε την απομάκρυνση των αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και δεν φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά του ιστού της σημαίας και ο διοικητής του 1ου Λόχου Προκαλύψεως, γιατί δεν έδωσε σαφείς οδηγίες για τη μετακίνηση του ιστού και δεν επέβλεψε την εκτέλεσή τους.

Οι συγγενείς του Τ.Α. φαντάρου προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, ύψους 4.000.000 ευρώ. Αναλυτικότερα, ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του άτυχου φαντάρου διεκδίκησαν από 1.000.000 ευρώ ο καθένας και από 500.000 ευρώ ο παππούς και η γιαγιά του.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης επιδίκασε στους συγγενείς του 20χρόνου το συνολικό ποσό των 700.000 ευρώ (μαζί με τους τόκους), καθώς έκρινε ότι οι φαντάροι δεν έχουν καμία ευθύνη για το θανατηφόρο περιστατικό, αλλά αντίθετα είχαν αποκλειστική ευθύνη οι αρμόδιοι βαθμοφόροι στρατιωτικοί οι οποίοι διέπραξαν παραλείψεις.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, αιτία του ατυχήματος ήταν το γεγονός ότι ο μεταλλικός ιστός ήταν 2,13 μέτρα πάνω από το ύψος που διερχόντουσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια και η βάση του ιστού ήταν πολύ κοντά στα καλώδια της ΔΕΗ.

Το Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης άσκησε αναίρεση στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής και υποστήριξε ότι αποκλειστική αιτία του ατυχήματος ήταν η έλλειψη της προσήκουσας προσοχής, σύνεσης και επιμέλειας των φαντάρων, οι οποίοι δεν εκτίμησαν τον προφανή κίνδυνο που εγκυμονούσε το βάρος του ιστού και τον ισχυρό άνεμο. Ακόμη, υποστήριξε ότι ήταν μεγάλο το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε.

Όμως, το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη "τις τραγικές συνθήκες του ατυχήματος και τον φρικτό θάνατο του Α.Τ.", την ηλικία του, την προσωπικότητά του, την αποκλειστική ευθύνη του Δημοσίου, την ανυπαρξία ευθύνης του άτυχου φαντάρου και την οικογενειακή του κατάσταση.

Κατόπι αυτών, το Δημόσιο άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, που επιδίκασε το ποσό των 700.000 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου φαντάρου.

Τέλος, το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτη την αναίρεση του Δημοσίου.


Πηγή : cnn.gr


Πώς θα κάνετε φυσική αποτοξίνωση στο συκώτι σας



Το συκώτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα, αφού είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό και την διύληση όλων των βλαβερών ουσιών από τροφές και ποτέ που περνούν στο αίμα. Είναι επί της ουσίας το όργανο που «φυλακίζει» τις τοξίνες και προστατεύει όλα τα υπόλοιπα όργανα.

Γι' αυτόν το λόγο είναι σώφρον μερικές φορές μέσα στο χρόνο να βοηθούμε το συκώτι μας με μια καλή αποτοξίνωση.

Αποτοξίνωση στο συκώτι: Με ποιες τροφές μπορείτε να την κάνετε

Σκόρδο: Ακόμα και μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει εκείνα τα ηπατικά ένζυμα που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες αλικίνης και σεληνίου, τα οποία είναι δύο φυσικά συστατικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Γκρέιπφρουτ: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Αρκεί ένα ποτήρι από φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ (ειδικά το πρωί) για να αυξηθεί η παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων και να απομακρυθνούν καρκινογόνα και άλλες τοξίνες από το ήπαρ.

Πράσινο τσάι: Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά όπως οι κατεχίνες, ένα συστατικό που είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος.

Αβοκάντο: Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για καλής ποιότητας αβοκάντο. Είναι ένα φρούτο που βοηθάει τον οργανισμό να παράγει γλουταθιόνη, μια χημική ένωση που είναι απαραίτητα για την διαδικασία αυτο-αποτοξίνωσης του συκωτιού.

Ελαιόλαδο: Βοηθάει τον οργανισμό, παρέχοντας μια βάση λιπιδίων που μπορούν να απορροφήσουν τις βλαβερές τοξίνες στο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνει ένα μέρος του βάρους από τη λειτουργία του ήπατος σε σχέση με την τοξική υπερφόρτωση.



Πηγή : bodyandsoul.com.au, iatropedia.gr


Πορεία 220 χιλιομέτρων ετοιμάζουν οι Πατρινοί στην Αθήνα κατά της ανεργίας

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πορεία από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση μέτρων με σκοπό την προστασία ανέργων και των οικογενειών τους, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

O δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα προς την νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς για συστράτευση και κινητοποίηση με πορεία έως το Σύνταγμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πελετίδης, «η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «θα ζητηθεί από δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής και διατροφής», ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς και άλλους».

Το θέμα της ανεργίας ήταν το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και, όπως είπε ο δήμαρχος, «σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο». 

Πρόσθεσε: «Στο δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015», ενώ, όπως συμπλήρωσε, «10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους».



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ