Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στο 24,6% η ανεργία τον Αύγουστο στην Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat



Στο 24,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015, έναντι 24,9% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Στην ευρωζώνη η ανεργία τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 10,7%, έναντι 10,8% τον Σεπτέμβριο, ενώ στην ΕΕ των «28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 9,3%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2014, η ανεργία στην ευρωζώνη ήταν 11,5% και στην ΕΕ 10,1%.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 22,5 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 17,2 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24,6% τον Αύγουστο) και στην Ισπανία (21,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,5%), στην Τσεχία (4,7%) και στη Μάλτα (5,1%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στα 1,18 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,5% και στις γυναίκες στο 28,5%.

Εξάλλου, μικρή μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 48,3% τον Ιούλιο σε 47,9% τον Αύγουστο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (47,9%), στην Ισπανία (47,7%), στην Κροατία (43,1%) και στην Ιταλία (39,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,1%), στην Αυστρία (10,4%), στη Δανία (10,9%) και στην Ολλανδία (11,6%).

Τον Οκτώβριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 22,3% και στην ΕΕ στο 20%.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Πηγή : huffingtonpost.gr


Η Ελλάδα έχει ευθύνη να φύγει από τη Σένγκεν, λέει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας



Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου η Ελλάδα με την Σλοβεκία

Ποιος δεν θυμάται την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα με θέμα "Πρόσφυγες Καλώς ήρθατε" και ποιος δεν άκουσε περήφανη να λέει Χριστοδουλοπούλου : «Εγώ έκανα πράξη αυτά που έπρεπε»

Τα αποτελέσματα αυτών που για την ίδια "έπρεπε να κάνει" τα νιώθουν και τα καταλαβαίνουν τώρα και οι μετανάστες και ο ελληνικός λαός και ελληνική διπλωματία με τους Ευρωπαίους να μας απαξιώνουν και να μας ντροπιάζουν σε κάθε ευκαιρία βάζοντας μας πρώτους στο κάδρο των ενόχων αυτής της κατάστασης.


Διαβάζουμε στο protothema.gr


Η Αθήνα δεν έχει καμία θέση εκεί, είναι όλοι πεπεισμένοι γι' αυτό, δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίτσο πριν τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ -Τουρκίας - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών 


Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου βρίσκονται Ελλάδα και Σλοβακία, μετά τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού περί αποπομπής της χώρας μας από τη Ζώνη Σένγκεν.


Σύμφωνα με σλοβάκικα μέσα ενημέρωσης ο Ρόμπερτ Φίτσο προέβη σε αυτή τη δήλωση λίγο πριν αναχωρήσει  για τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, την Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές. 

Κατά τον Φίτσο, η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση στη Ζώνη του Σένγκεν και είναι όλοι πεπεισμένοι γι' αυτό. Ερωτηθείς πάντως αν αυτή η πρόταση συζητείται επίσημα και σε ανώτατο επίπεδο, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας απάντησε αρνητικά. Συζητείται μόνο ανεπίσημα, είπε. 


Το σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών στις ανωτέρω δηλώσεις ήταν ιδιαίτερα αιχμηρό. Ο Εκπρόσωπος του υπουργείου, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε ότι  «ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ενδεχομένως επειδή προέρχεται από μια χώρα που δεν έχει θάλασσα ούτε νησιωτική δομή, δεν μπορεί να αξιολογήσει ορθά όλες τις παραμέτρους και τις ιδιαιτερότητες της φύλαξης θαλασσίων συνόρων, πολύ δε περισσότερο όταν αυτά τα σύνορα κατακλύζονται από χιλιάδες ανήμπορους ανθρώπους που αποδρούν από την κόλαση του πολέμου.



Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Fico, προτού προβεί εκ νέου στην αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, να επισκεφθεί ένα από τα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος την κατάσταση επί του πεδίου, να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές και να σχηματίσει προσωπική άποψη για αυτό το θέμα».


«Κανένα πρόβλημα» με τη διέλευση ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο



Δηλώσεις ανώνυμης ρωσικής στρατιωτικής πηγής

Τα ρωσικά πλοία δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διέλευση από τον Βόσπορο και τα Στενά των Δαρδανελίων δηλώνει ρωσική στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti, μετά τις πληροφορίες για πολύωρη αναμονή δεκάδων πλοίων κοντά στα Στενά του Βοσπόρου για το «πράσινο φως» της Τουρκίας εν μέσω του σκηνικού έντασης που έχει διαμορφωθεί με την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 στη συροτουρκική μεθόριο.

Παράλληλα, η ίδια πηγή που μιλά ανωνύμως στο ρωσικό πρακτορείο αναφέρει ότι δεν υπήρξε κάτι το ασυνήθιστο στη «συνάντηση» του ρωσικού πλοίου Yauza με τουρκικό υποβρύχιο στα Δαρδανέλια.

Ο Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος επισήμανε ότι οι τουρκικές Αρχές που διαχειρίζονται την θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά συχνά σταματούν τη διέλευση λόγω ομίχλης ή επιτρέπουν τη διέλευση μόνο από κατεύθυνση εξαιτίας του συνωστισμού πλοίων.

Δεν υπάρχουν προβλήματα με τη διέλευση των ρωσικών πλοίων από τα Στενά, αν και είναι φυσιολογικό ορισμένα σκάφη να περιμένουν εξαιτίας φόρτου εργασίας ή άσχημων καιρικών συνθηκών, δήλωσε ο ίδιος.

Εν μέσω του σκηνικού έντασης που έχει πυροδοτήσει η κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στη συροτουρκική μεθόριο και του «πολέμου» δηλώσεων Πούτιν-Ερντογάν με φόντο το Ισλαμικό Κράτος, είχαν πληροφορίες ότι ρωσικά πλοία ανέμεναν επί ώρες στα Στενά του Βοσπόρου προκειμένου να λάβουν το «πράσινο φως» της Τουρκίας για να διέλθουν.



Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι σε σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι τουρκικές αρχές έχουν δημιουργήσει εμπόδια στα ρωσικά πλοία που διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα δεκάδες ρωσικά πλοία να βρίσκονταν σε αναμονή τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, γίνεται γνωστό ότι το πλοίο Yauza του ρωσικού Ναυτικού βρέθηκε αντιμέτωπο με τουρκικό υποβρύχιο περνώντας τη Δευτέρα από τα Δαρδανέλια, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputink επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το πλοίο πιστεύεται ότι βρισκόταν εν πλω προς τη Μαύρη Θάλασσα και το τουρκικό υποβρύχιο φέρεται να συνόδευσε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Βίντεο του περιστατικού μετέδωσε το πρακτορείο Dogan από τα Δαρδανέλια.

Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι μία ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο.

«Η Τουρκία δεν θα κλείσει τα Στενά με τα ρωσικά σκάφη εν πλω προς τη Συρία, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης του Μοντρέ, ειδικότερα -έγγραφο που υπεγράφη εκείνη την εποχή από τις περισσότερες χώρες» είπε.

Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Σύμφωνα με το άρθρο 2, «εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, μέρα-νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις».

Όσον αφορά τα πολεμικά πλοία, σύμφωνα πάντα με την Σύμβαση του Μοντρέ, σε περιόδους ειρήνης, η Τουρκία οφείλει να επιτρέπει τη διέλευση μικρών και μεσαίων πλοίων, όλων των εθνικοτήτων.

Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας, (συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΕΣΣΔ και τώρα η Ρωσία) μπορούν να πλοηγούν πολεμικά πλοία οποιασδήποτε κατηγορίας μέσω των Στενών «υπό τον όρο ότι τα σκάφη αυτά περνούν μέσα από τα Στενά μεμονωμένα, συνοδευόμενα από όχι περισσότερα από δύο αντιτορπιλικά».

Σε καιρό πολέμου, η διέλευση των πολεμικών πλοίων θα πρέπει να αφεθεί εξ ολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο.

Τον Δεκέμβριο του 1982, ο ΟΗΕ επεξεργάστηκε τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει και η Σύμβαση του Μοντρέ παρέμεινε σε ισχύ.

Το 1994, η Τουρκία εξέδωσε μονομερώς κανονισμούς νέας θαλάσσιας κυκλοφορίας για τα Στενά, και περιελάμβανε σειρά περιορισμών για τη διέλευση των ξένων πλοίων.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, έχει αναφερθεί ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική βάση του Ιντζιρλίκ και ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» θα λάβει επιμελητειακή υποστήριξη στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας.


Πηγή : tovima.gr


Μαντέλης για Siemens: Δεν ήταν «δώρα», αλλά εκλογική χορηγία



Δύο χρόνια μετά την έναρξη της δίκης του για την υπόθεση της Siemens, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επαναλαμβάνοντας πως δεν πήρε «δώρα», αλλά «εκλογική χορηγία» από την εταιρεία.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, που από το Νοέμβριο του 2013 λογοδοτεί, με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους, για το ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ που είχε λάβει σε δύο δόσεις από την μητρική Siemens, υποστήριξε στο δικαστήριο πως τα επίδικα χρήματα αποτελούσαν χορηγία για την προεκλογική του εκστρατεία και ότι δεν συνδέονται με τη «σύμβαση 8002».

Η δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού αποτελεί τμήμα αυτής που αφορά την επίμαχη σύμβαση που υπεγράφη επί υπουργίας του το 1997, μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Η υπόθεση αφορά το συνολικό ποσό των περίπου 450 χιλιάδων μάρκων -230 χιλιάδες ευρώ- που έλαβε ο πρώην υπουργός από τη γερμανική εταιρεία, το 1998 και το 2000 , σε ελβετικό λογαριασμό με την ονομασία ROCOS, χρήματα τα οποία κατά τη δικογραφία αποτελούσαν «δώρο» της Siemens για την επιλογή της στο έργο ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ με τη σύμβαση 8002.

Στο εδώλιο πλην του κ. Μαντέλη κάθονται ο επιχειρηματίας, κουμπάρος του πρώην υπουργού, Γ.Τσουγκράνης, η εφοριακός Αντ.Μάρκου, το άλλοτε στέλεχος της ελληνικής Siemens Ηλ.Γεωργίου και ο πρώην συνεργάτης του βασικού κατηγορουμένου Αρ.Μαντάς.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός επανέλαβε πολλές φορές στο δικαστήριο πως ποτέ δεν απαίτησε δώρο από την γερμανική εταιρεία , «ούτε δραχμή», ενώ τόνισε πως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας για τη «σύμβαση 8002» δεν προκύπτει να έχει ζητήσει ανταλλάγματα για την υπογραφή της σύμβασης .

«Δεν υπήρξε ένοχη σχέση» είπε χαρακτηριστικά.

Απολογούμενος ο κ. Μαντέλης υπεραμύνθηκε της εν λόγω σύμβασης και παρέθεσε στοιχεία για να καταδείξει πως η 8002 για ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ «ήταν απολύτως επικερδής και επωφελής για το ελληνικό Δημόσιο, με τεράστια και ανυπολόγιστα κέρδη του οργανισμού μέχρι και σήμερα».

Επισήμανε, επίσης, πως στην τελική τιμή το Δημόσιο πέτυχε μεγάλη μείωση του κόστους, της τάξεως των 99,5 εκατομμυρίων δραχμών, ποσό που δεν θα δεχόταν η Siemens, όπως είπε, αν είχε απαιτήσει χρήματα.

«Αν είχα απαιτήσει να μου δώσει χρήματα, θα έφτανε τη μείωση από 3 στο 20%; Ήξερε πως δεν είχε κάλυψη από κανέναν, και κυρίως από εμένα, γι’ αυτό και έκανε τις αλλεπάλληλες μειώσεις» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο διάστημα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, ο κ. Μαντέλης επικαλέστηκε έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε και τον επερχόμενο υπουργό για την επίμαχη σύμβαση και τον έλεγχο των όρων που θα έπρεπε να εκπληρωθούν.

«Δεν σιωπούσα, γιατί δεν υπήρξε ένοχη σχέση» ανέφερε ο κ. Μαντέλης και συνέχισε: «Δεν μου αρκούσε ότι είχα φύγει πλέον, αλλά ήθελα και ο επόμενος να ξέρει σε πιο πλαίσιο πρέπει να κινηθεί».

Ο κατηγορούμενος τόνισε στο δικαστήριο πως έλαβε τα χρήματα ως "εκλογική χορηγία" καθώς την περίοδο που μπήκαν σε λογαριασμό του «η πολιτική κατάσταση στη χώρα δεν ήταν σταθερή και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ήταν υπαρκτό».

Αναφέρθηκε επίσης σε δημοσιεύματα της εποχής, που τον έφεραν να έχει χρηματιστεί με μεγάλα ποσά και τα οποία ουδέποτε αποδείχθηκαν: «Στην πολιτική ήμουν πεθαμένος, είχα πλέον αποχωρήσει και ήμουν το πρόσωπο που ήθελαν να μου "φορτώσουν" τα πάντα».

Ο κ. Μαντέλης, με την έναρξη της δίκης επέστρεψε στο αποκαλούμενο «ταμείο κλεμμένων» επίδικα χρήματα με σκοπό να εφαρμοστεί ο νόμος για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, με μείωση της απειλούμενης ποινής η οποία ορίζεται σε 10 έως 20 χρόνια και αφορά περιπτώσεις κατηγορουμένων που ζημίωσαν το Δημόσιο εφόσον «εξαλειφθεί η ζημιά».

Από τις προβλέψεις του νόμου εξαιρούνται νυν και πρώην κρατικοί αξιωματούχοι και μένει να διατυπωθεί η κρίση του Δικαστηρίου αν τελικά ο κ. Μαντέλης θα τύχει ή όχι των ευνοϊκών προβλέψεων.



ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr


Γυρίζουν χωρίς σχέδιο στην Αθήνα τους χιλιάδες μετανάστες της Ειδομένης


Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα και σε κανένα τομέα των ευθυνών της.
Αποφάσισε λοιπόν να κατεβάσει πίσω απο εκει που ξεκίνησαν τους χιλιάδες μετανάστες που περίμεναν ότι θα περάσουν τα σύνορα.

Το θέμα είναι ότι θα τους αμολήσουν και πάλι στο κέντρο της Αθήνας χωρίς καμία απολύτως υποδομή και κανένα σχέδιο θα γεμίσει η πλατεία Βικτώριας θα γεμίσει το πεδίο του Άρεως και τελειωμό δεν θα έχει η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων οι άθλιες συνθήκες διαβιώσεις που θα ακολουθήσουν αυτήν την αρπακόλλα αναγκαστική φιλοξενία.

Φυσικά η υγειονομική βόμβα που περιμένει να σκάσει ανάμεσα στους Αθηναίους πολίτες από την ανευθυνότητα και την ανικανότητα να διαχειριστεί το πρόβλημα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με αρχηγό την κυρία Χριστοδουλοπούλου το επιδείνωσε εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Διαβάζουμε στο news247.gr

Χρήστος Δεμέτης

"Δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί για 9 ημέρες να είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή" σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Στην εισαγγελία προσφεύγει η τοπική κοινότητα Ειδομένης

Στην Αθήνα θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ο Γ. Μουζάλας είπε: "Δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί για 9 ημέρες να είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή".

Σχολιάζοντας την απόφαση των σκοπιανών αρχών επισήμανε ότι "αυτό που γίνεται στην Ειδομένη είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα είναι παράνομη", τόνισε.

"Ελπίζω η λύση που θα δώσουμε να είναι αξιοπρεπής", πρόσθεσε σχετικά με το θέμα των προσφύγων στην Ειδομένη.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι στην Κω θα γίνει κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων.  "Αν η Κως θέλει να μην περάσει το περσινό καλοκαίρι, πρέπει να δεχτεί το κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων, αποτελεί υποχρέωση της χώρας στην ΕΕ και θα γίνει".

Εξήγησε ότι "θα κριθούμε από το εάν μέσα στη διάρκεια του χειμώνα μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτές τις δομές ώστε να μην είναι αποτρεπτικό το προσφυγικό κύμα για τον τουρισμό".
Ο Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο για το προσφυγικό, δήλωσε πως "κάνουμε την Τουρκία υπεύθυνη επίλυσης του προβλήματος. Καταδεικνύεται επιτέλους ότι από τα παράλια της Τουρκίας είναι η πόρτα, εκεί γίνεται η διακίνηση, ακούγεται σιωπηλό αλλά είναι μεγάλη διπλωματική μας νίκη.

Η Τουρκία τώρα μένει να αποδείξει αν αυτό που πήρε το δικαιούται, ειδάλλως δεν θα το πάρει. Η Τουρκία θα παίρνει όσο μειώνεται η μετανάστευση, θα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης". "Είναι πολύ σημαντικό γιατί και οι δύο πλευρές έχουν να κερδίσουν αν αυτή η συμφωνία πάει καλά", συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στην εισαγγελία προσφεύγει η τοπική κοινότητα Ειδομένης για να προστατευθούν περιουσίες κατοίκων από τους εγκλωβισμένους μετανάστες

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Κιλκίς προκειμένου να προστατευθούν οι περιουσίες κατοίκων της Ειδομένης θα ζητήσει αύριο η τοπική κοινότητα Ειδομένης σε συνάντηση που θα έχει η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή με την εισαγγελέα Κιλκίς.

"Η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική. Όσοι δεν μπορούν να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη στην ΠΓΔΜ, βρίσκονται 'εγκλωβισμένοι' εδώ και 13 μέρες στην περιοχή μας και έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στο χωριό που αριθμεί μόλις 50 σπίτια" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σουπλή.
Περιγράφοντας την κατάσταση, τονίζει ότι έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών από αυλές σπιτιών- "κλέψανε ακόμη και φιάλη υγραερίου"- ενώ σε μία περίπτωση, μετανάστες διέρρηξαν σπίτι, το οποίο ιδιοκτήτες επισκέπτονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

"Φωνάξαμε την αστυνομία για να επιληφθεί του γεγονότος ενώ βλέπουμε συνέχεια να ξηλώνουν ακόμα και ξύλινα περβάζια για να τα κάψουν και να ζεσταθούν" τονίζει η κ. Σουπλή, προσθέτοντας ότι οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού είναι τρομοκρατημένοι και ζητούν παρέμβαση από την εισαγγελία.

"Πολλές φορές, μετανάστες μεθούν και μπαίνουν στις αυλές ζητώντας φαγητό και τουαλέτα" αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθεί άμεσα μία λύση γι' αυτούς τους ανθρώπους.

Πάντως, σύμφωνα με τον Αντώνη Ρήγα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, δεν πέφτει "καρφίτσα" αφού εκατοντάδες μετανάστες στους οποίους έχει απαγορευθεί η διέλευση, παραμένουν επί μέρες ευελπιστώντας να αλλάξει η κατάσταση και να τους επιτραπεί η είσοδος.

Φωτογραφία: Eurokinissi


Οι «νευρικοί» Τούρκοι πιλότοι πέταξαν πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά!




Τετράδα τουρκικών F-16 στις 15:25 έκανε υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους - Άλλα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι και στη συνέχεια πέρασε πάνω από το Αγαθονήσι

Προτού συμπληρωθούν 48 ώρες από τις ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι Έλληνες πιλότοι ευτυχώς δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι Τούρκοι απέναντι στους Ρώσους, η Άγκυρα προέβη σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση -ίσως τη σοβαρότερη εδώ και αρκετά χρόνια.


Σχηματισμός έξι οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξε πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά: Τους Φούρνους, το Μακρονήσι, τους Ανθρωποφάγους και το Αγαθονήσι! Με απλά λόγια, έξι οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν υπέρπτηση πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά!

Η υπέρπτηση αποτελεί την πλέον σοβαρή πρόκληση διότι αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου. Αν μη τι άλλο, ο χρόνος που σημειώθηκε η υπέρπτηση των έξι τουρκικών μαχητικών πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι πρόκειται για την επίσημη απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης στα ατυχή τουιταρίσματα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η πτήση των τουρκικών μαχητικών εντός του χώρου ευθύνης της Αθήνας (FIR Αθηνών) και στη συνέχεια οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μαζί με τις επιθετικές πτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά διήρκεσαν ακριβώς 29 λεπτά!

Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών F-16 εισέβαλαν -διότι προηγουμένως δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης- στο FIR Αθηνών ένα λεπτό μετά τις τρεις το μεσημέρι από την περιοχή από την περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών μαχητικών έσπασε σε δύο υποσχηματισμούς. Η τετράδα των τουρκικών F-16 πέταξε 4.000 πόδια πάνω από τους Φούρνους, ενώ τα άλλα δύο τουρκικά μαχητικά πέρασαν διαδοχικά 8.500 πόδια πάνω από το Μακρονήσι, 8.200 πόδια πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι και συνέχισαν ολοκληρώνοντας την «αποστολή» τους με υπέρπτηση 8.100 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι.

Επισημαίνεται ξανά ότι η επιθετική αποστολή των Τούρκων χειριστών που έκαναν υπέρπτηση πάνω από τέσσερα διαφορετικά ελληνικά νησιά διηρκεσε ακριβώς 29 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν ανενόχλητα μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».


Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις σημερινές υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών:

    Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 15:01 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:
-    στις 15:25 υπέρπτηση 4 αφων άνωθεν ν. Φούρνοι, στα 4.000 πόδια
-    στις 15:27 υπέρπτηση 2 αφων άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 άνωθεν ν. Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια

    Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αφη στις 15:28  και τα 2 αφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου.
    Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.



Πηγή : protothema.gr


Ο φταίχτης υπεύθυνος παίρνει λεφτά και ο ανεύθυνος χάνει λεφτά: Ακινητοποιημένα 1800 βαγόνια με εμπορεύματα στην Ειδομένη



Οι περάστε κόσμε προς την Ελλάδα (γιατί είναι εξασφαλισμένη σύμφωνα με τις εξαγγελίες της πρώην υπουργού μετανάστευσης του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Χριστοδουλοπούλου η μετεγκατάσταση σας στις χώρες της Ευρώπη) παίρνουν 3 δις, ενώ οι ανεύθυνοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χάνουν λεφτά και βουλιάζει την οικονομία της χώρας με την λάθος τακτική της στις ροές των λαθρομεταναστών.

Διαβάζουμε στο protothema.gr


Οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει τις γραμμές από τις 18 Νοεμβρίου, καθώς οι Σκοπιανοί δεν τους επιτρέπουν να περάσουν

Ακινητοποιημένα στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 1800 βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μεταφέρουν εμπορεύματα προς την Κεντρική Ευρώπη. Το τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο από τις 18 Νοέμβριου, όταν 1500 περίπου οικονομικοί μετανάστες έχουν καταλάβει τις γραμμές, καθώς οι αρχές των Σκοπίων δεν τους επιτρέπουν τη διέλευση.

Συνολικά επηρεάζονται περίπου 1800 βαγόνια εντός και εκτός Ελλάδας, όπως δήλωσε στον Σκάι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. Μέσα στα Σκόπια έχουν εγκλωβιστεί με κατεύθυνση την Ελλάδα 4 τρένα ενώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθηνά έχουν εγκλωβιστεί τρένα που δεν μπορούν να κατευθυνθούν μέσω Σκοπίων στην Ευρώπη. Η ζημιά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι στιγμής αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρω περίπου, σύμφωνα με τον κ. Ζηλιασκόπουλο.

Πλήγμα όμως δέχεται και η αξιοπιστία της εταιρίας, καθώς δεν μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγια. Μεγάλοι πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως η Cosco, η Hewlett Packard και η Sony, αλλά και εισαγωγικές εταιρίες, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και τονίζουν ότι και εν όψει Χριστουγέννων θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά. Μάλιστα, μεγάλες ξένες εταιρίες που συνεργάζονται με τις μεταφορικές εταιρίες που χρησιμοποιούν τη σιδηροδρομική γραμμή, απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα.

Δυσαρέσκεια εκφράζουν όμως και ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι μέσα στα εγκλωβισμένα βαγόνια βρίσκονται περίπου 1500 τόνοι ζάχαρης αλλά και τρόφιμα σε ψυγεία, που προορίζονται για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Η επιχείρηση τονίζει ότι έχουν εκδοθεί οι χριστουγεννιάτικοι κατάλογοι του σούπερ μάρκετ, αλλά τα προϊόντα δεν μπορούν να φτάσουν στα ράφια. Ανάμεσα στα προϊόντα που παραμένουν στα βαγόνια είναι καύσιμα, πρώτες ύλες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός. 


Βολές Πλακιωτάκη σε κυβέρνηση: Να ετοιμάζετε την απολογία σας για το θέμα των τραπεζών




Πυρά προς στην κυβέρνηση εξαπέλυσε δήλωσε ο προσωρινός Πρόεδρος της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκης μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. "Η κυβέρνηση πάγωσε τα πάντα", τόνισε μεταξύ άλλων

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε ως με την πολιτική της συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στην ύφεση εξαπέλυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου επεσήμανε πως πριν ένα χρόνο υπήρχε μια αισιόδοξη προοπτική καθώς όλοι συζητούσαν για το τέλος του μνημονίου.

«Δυστυχώς ένα χρόνο από τότε δεν είμαστε στο τέλος του μνημονίου, αλλα στο ξεκίνημα ενός άλλου. 'Οσα μεσολάβησαν γύρισαν τη χώρα πίσω. 'Αλλαξαν πολλα και άλλαξαν προς το χειρότερο. Εδώ και 5 χρόνια η Ελλαδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο. Καταφεύγει σε δανειοδοτικές συμβάσεις που συνοδεύονται από μνημόνια. Οι συνέπειες είναι δραματικες σε όλους τους τομείς. Η πραγματική οικονομία έπαθε ασφυξία, η ανεργία εκτινάχθηκε» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ πως προκάλεσε εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες για να κλέψει την ψήφο τους και πως κατάφερε με ψέματα και υποσχέσεις να πάρει την εξουσία. «Από τότε, αρχισε η οικονομία να βυθίζεται. Η κυβέρνηση πάγωσε τα πάντα. Κατέληξε σε στάση πληρωμών και αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Εριξε τη χώρα στο λάκο που έσκαβε. Εφερε τη χώρα στα πρόθυρα του grexit και στο χείλος της καταστροφής. Αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη του πιο επώδυνου μνημονίου» υποστήριξε.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι ανευθυνότητας. «Δεν μπορεί να προχωρά σε περικοπές 2 δισ. και να λέει άλλα. Δεν μπορεί να μιλά για συνεννόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης» τόνισε, καταλήγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση».

Στην ομιλία του, ο κ. Πλακιωτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τις τράπεζες. «Η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή και ζημίωσε το δημόσιο. Φορτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους. Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται» είπε, ενώ ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές που ανακόπηκαν στις αρχές του 2015. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της έστειλε αρνητικά μηνύματα.

«Οι κραυγές της κυβέρνησης για ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται , το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα» είπε χαρακτηρίζοντας «περίεργες» τις ιδέες που έχουν εκφραστεί για κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

«Ειναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ώς προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης» τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγή : news247.gr


Πήρε τα 3δις η Τουρκία αλλά οι μετανάστες συνεχίζουν να έρχονται καραβιές



Τώρα γιατί χαρακτηρίστηκε από την Ελλάδα μεγάλη επιτυχία η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τουρκία θα δούμε στο άμεσο μέλλον, γιατί το άμεσο παρών δείχνει ότι κακός γλύφουν την Τουρκία ,μετά την υπογραφή που τους δίνει το δικαίωμα σε μια χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατηγορείται ευθέως για εξοπλισμό των τρομοκρατών του ISIS και συμπεριφέρεται σαν σουλτανάτο, συνεχίζονται οι ορδές των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα.

Διαβάζουμε στα nea.gr

Η χθεσινή καλοκαιρία συνέτεινε στην αύξηση ροών μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες όπου έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου χθες Κυριακή πιστοποιήθηκαν 2462 άτομα, ενώ αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με τα πλοία της γραμμής και έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Πειραιά και Καβάλα 2409 άτομα.

Σήμερα, Δευτέρα, περιμένοντας να αναχωρήσουν, βρίσκονται 1206 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Από το πρωί, στη βόρεια και στην ανατολική Λέσβο δεν παρατηρούνται αυξημένες ροές, παρά τον καλό καιρό που επικρατεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού και των τουρκικών ακτών.


Το ακούει ο Τσίπρας; Μάρδας: Τραγικό λάθος των προηγούμενων που δεν εφάρμοσαν πλήρως τα μνημόνια



Έτσι απελευθερωθείτε και αφήστε τις αηδίες περί αριστεράς των φτωχών και των αδύναμων!!

Το πραγματικό του πρόσωπο δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις δηλώσεις των υπουργών του!!

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Οφείλεται στη δειλία τους, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Ως «τραγικό λάθος» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας την «δειλία», που όπως είπε επέδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν εφάρμοσαν όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων!

Ο κύριος Μάρδας μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτή είναι η αιτία της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Το τραγικό λάθος στην ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο της δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενοι, τρέναρε η εφαρμογή των μέτρων, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας, μιλώντας στον Σκάι.

Σε άλλο σημείο, συγκρίνοντας την Ελλάδα με την Τουρκία, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «τα μέτρα που επέβαλε η Τουρκία ήταν ελαφρύτερα από αυτά που επιβάλλαμε εμείς».




Δολοφονήθηκε η 84χρονη στην Καλλιθέα



Μία ακόμη δολοφονία ηλικιωμένης με κίνητρο τη ληστεία, βλέπουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πίσω από τον βίαιο θάνατο της 84χρονης στην Καλλιθέα.

Μία ακόμη δολοφονία ηλικιωμένης με κίνητρο τη ληστεία, βλέπουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πίσω από τον βίαιο θάνατο της 84χρονης στην Καλλιθέα.

Η άτυχη ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας στην αυλή τη οικίας, στην οδό Αγίων Πάντων,  με τους αστυνομικούς αρχικά να θεωρούν ότι η 84χρονη άφησε την τελευταία της πνοή από παθολογικά αίτια ή πτώση.

Η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς έδειξε ότι η γυναίκα έφερε θανατηφόρο τραύμα στο κεφάλι από χτύπημα με βαρύ αντικείμενο. Οι άνδρες της Ασφάλειας διαπίστωσαν ίχνη ληστών στο διαμέρισμα, οι χώροι του οποίοι είχαν ψαχθεί για μετρητά και πολύτιμα αντικείμενα, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί ίχνη παραβίασης. Έτσι, η Αστυνομία κατέληξε ότι η δολοφονία είναι έργο ληστών, οι οποίοι αναζητούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα ζούσε μόνο του και εντοπίστηκε από τους γείτονές του που ειδοποίησαν την Αστυνομία.




Πηγή : thetoc.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για το επόμενο λάγνο με την εξουσία θύμα για να επιβιώσει ως κυβέρνηση



Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων δείχνοντας με τις δηλώσεις του την απόγνωση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση και ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί στην εξουσία, μπορεί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο κυβερνητικό της έργο.

Σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ  σημείωσε ότι από τα 9 σημεία που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τα «4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά», ενώ επισήμανε πως ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος όταν μιλά για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Στη συνέντευξή του ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ο ίδιος και μόνο, πως η κυβέρνηση, παρά τις τρομακτικές δυσκολίες και τα προερχόμενα από το παρελθόν προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει, ανταποκρίνεται «σε αυτά για τα οποία την ψήφισε ο ελληνικός λαός».  

Παράλληλα, εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) και εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για οποιοδήποτε θέμα (έλθει προς ψήφιση) στην Βουλή».

Εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από τα άλλα κόμματα, και τόνισε ότι «δεν ήταν πρόθεση του πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης να παγιδεύσει κανέναν», ενώ πρόσθεσε ότι «ο λαός καταλαβαίνει τα αδιέξοδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Κληθείς να σχολιάσει αποστροφή της κυβερνητικής εκπροσώπου περί ενδεχόμενης διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού καταρχήν είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει ό,τι είπε η κ. Γεροβασίλη, πρόσθεσε ότι «αυτό θα φανεί αν ξεκινήσει μια συζήτηση με πολιτικές δυνάμεις» στις οποίες συμπεριέλαβε την Ένωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, ενώ απέκλεισε την Νέα Δημοκρατία και την ακροδεξιά, όπως είπε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, είπε ότι «όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ», προσθέτοντας ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν «είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή».

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν μιλά για «διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας», επανέλαβε ότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την έξοδο από την κρίση, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν πρέπει «να παρερμηνευθεί».



NOW



Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Οι προκλήσεις και τα νέα δεδομένα





Παρά τις σημαντικές προόδους που έχουν σημειωθεί, ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS, συνεχίζει να είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά για τις χώρες με μέσο και χαμηλό ΑΕΠ. Εκεί καταγράφονται διαγνώσεις χιλιάδων νέων κρουσμάτων κάθε χρόνο, ενώ οι μικρότερης ηλικίας γυναίκες στην υποσαχάρια Αφρική διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο.

Η 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS έχει θεσπιστεί για να ενωθεί ο κόσμος στον αγώνα εναντίον του HIV, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1984, να δείξει αλληλεγγύη στους οροθετικούς αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του AIDS.

Τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο σε μια σειρά νέων στόχων παγκοσμίως στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον τερματισμό της επιδημίας του AIDS έως το 2030.

Ακολουθούν δέκα στοιχεία σχετικά με το AIDS το 2015 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την UNICEF και το UNAIDS:

  • Παγκοσμίως περίπου 36,9 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα οροθετικοί, ανάμεσά τους και 2,6 εκατομμύρια παιδιά.
  • Εκτιμάται ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν από τον HIV το 2014.
  • Υπολογίζεται ότι 34 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν λόγω του HIV και του AIDS, από τους οποίους 1,2 εκατομμύρια υπέκυψαν το 2014.
  • Ο αριθμός των θανάτων εφήβων και παιδιών από AIDS έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια.
  • Το AIDS είναι η υπ' αριθμόν ένα αιτία θανάτου των εφήβων στην Αφρική και η δεύτερη αιτία θανάτου της ίδιας πληθυσμιακής κατηγορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Στην υποσαχάρεια Αφρική, την περιοχή όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη εξάπλωση της επιδημίας, τα επτά στα δέκα νέα κρούσματα στην ηλιακή ομάδα 15-19 ετών είναι κορίτσια.
  • Στις αρχές του 2015, 15 εκατομμύρια άνθρωποι λάμβαναν αντιρετροϊκή θεραπεία, έναντι 1 εκατομμυρίου το 2001.
  • Παρά την ευρεία διαθεσιμότητα εξετάσεων για τον HIV, μόλις το 51% των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον HIV γνωρίζουν ότι είναι οροθετικοί.
  • Η παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης του HIV εκτιμάται ότι απέτρεψε 30 εκατομμύρια νέες μολύνσεις και σχεδόν 8 εκατομμύρια θανάτους από το 2000.
  • Το 2015 η Κούβα έγινε η πρώτη χώρα που κηρύχθηκε επισήμως ότι κατάφερε να εξαλείψει πλήρως τη μετάδοση του HIV από τις μητέρες στα νεογνά.





Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Aπαγόρευση της μπούρκας εισηγείται η υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας



Να απαγορευθεί στις μουσουλμάνες επισκέπτριες της Γερμανίας να φορούν μπούρκα και νικάμπ, εισηγείται η υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Ίλζε 'Αιγκνερ, ζητώντας να ψηφιστεί άμεσα σχετικός νόμος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας.

«Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μας να κρυβόμαστε - και αντίκειται στην άποψή μας για την ισότητα της γυναίκας», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt η υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Ίλζε 'Αιγκνερ, η οποία θεωρείται εκ των επικρατέστερων διαδόχων του Χορστ Ζεεχόφερ για την ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), και επισήμανε ότι, όταν η ίδια επισκέφθηκε το Ιράν, φόρεσε μαντίλα.

«Το ίδιο περιμένω και από τις γυναίκες του αραβικού κόσμου, να εγκαταλείψουν την πλήρη κάλυψη του προσώπου τους», τόνισε η Βαυαρή υπουργός. Η εφημερίδα σημειώνει πάντως ότι ούτε η 'Αγγελα Μέρκελ και η Μάργκαρετ Θάτσερ είχαν επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία χωρίς να καλύψουν το κεφάλι τους.

Στην ίδια συνέντευξη η κυρία 'Αιγκνερ καλεί τους μουσουλμανικούς συνδέσμους της Γερμανίας να τοποθετηθούν ισχυρότερα απέναντι στον φανατικό ισλαμισμό. «Δεν μπορεί να υπάρχει θρησκεία η οποία να δικαιολογεί τον θάνατο ανθρώπων άλλου θρησκεύματος. Περιμένω από τους μουσουλμάνους που ζουν εδώ ξεκάθαρες κουβέντες», δηλώνει και, αναφερόμενη στο γεγονός ότι στην Γερμανία ισχύει αυστηρός διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, διευκρινίζει: «Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η χριστιανική εικόνα για τον άνθρωπο βρίσκεται στη βάση των πράξεών μας. Έρχεται όμως σε αντίθεση με το να υπερτερούν οι θρησκευτικές εντολές του κράτους δικαίου».



Πηγή : news247.gr


Νέα γενική απεργία την Πέμπτη 3/12



Παραλύει το Δημόσιο, στάση εργασίας σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, 24ωρη στα τρένα - Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη - Την ίδια μέρα δεν θα εργαστούν ούτε τα ΜΜΕ

Νέο απεργιακό μπλακ άουτ σε απόσταση αναπνοής από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση προετοιμάζουν για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που προκήρυξαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθούν οι πολίτες της Αθήνας λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζόμενων στα μέσα  μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ  και του προαστιακού με αποτέλεσμα να ακυρωθούν  τα δρομολόγια ενώ  δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΝΟ από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 της ίδιας μέρας.

Οι εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ ,όπως αποφάσισε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) θα απεργήσουν μια ημέρα νωρίτερα την Τετάρτη από τις 6:00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 2/12 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη.

Στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα ενώ δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας  και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και  άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ  θα συγκεντρωθεί στις  10 το πρωί στην Ομόνοια ενώ  ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνα καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.



Πηγή


Εντολή να ξεκινήσουν οι κατασχέσεις μισθών συντάξεων ούτε τις γιορτές δεν σέβεται το ΥΠΟΙΚ




Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ήρθαν τα κακά μαντάτα

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Αν και... ακέφαλη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι έληξε η ισχύς της αναστολής λόγω capital controls - Υπενθυμίζει ότι «το Δημόσιο έχει δικαίωμα να επιβάλλει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμού» - Πώς μπορούν να γλιτώσουν όσοι χρωστάνε

Νέο «σοκ», και μάλιστα... νυχτερινό, επιφύλασσε το υπουργείο Οικονομικών για όσους οφειλέτες του Δημοσίου δεν έχουν φροντίσει, μέχρι σήμερα, να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση, αλλά και να δηλώσουν μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό για ποσό μέχρι και 1.250 ευρώ μηνιαίως.



Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μολονότι παραμένει... ακέφαλη, μετά την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαΐδου, της οποίας ο διάδοχος αναζητείται από την κυβέρνηση, καλεί τους φορολογούμενους να καταφύγουν στη ρύθμιση των έως και 24 δόσεων και να υποδείξουν ακατάσχετο λογαριασμό για ποσό έως 1.250 ευρώ μηνιαίως γιατί, όπως σημειώνει, η αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, λόγω capital controls, παρήλθε.

Αναλυτικά:

Η ΓΓΔΕ υπενθυμίζει ότι, μετά τη λήξη αναστολής διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης για είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο που είχε γίνει λόγω capital controls, από την 1η Νοεμβρίου 2015 λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, που δεν έχουν τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις) ή με αναστολή που έχει χορηγηθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή ή με διάταξη νόμου.

Επισημαίνεται ότι όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στη Φορολογική Διοίκηση ή έχουν απωλέσει χορηγηθείσες ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν σε δόσεις, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των ν.4152/13 και 4174/13, όπως ισχύουν, έως και είκοσι τέσσερις κατά περίπτωση. Επιπροσθέτως, προκειμένου να μην απωλεσθούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις (για χρέη στη Φορολογική Διοίκηση) πρέπει οι οφειλέτες να εξοφλούν ή να τακτοποιούν άμεσα τις νέες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές τους, καθώς και να υποβάλλουν τις κατά περίπτωση απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι το Δημόσιο έχει δικαίωμα να επιβάλλει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς με συγκεκριμένη διαδικασία. Οι οφειλέτες φυσικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν δηλώνοντας μέσω του taxisnet έναν λογαριασμό σε μία μόνο Τράπεζα, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για ποσό καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως. Σε περίπτωση που υφίσταται μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός λογαριασμός δηλώνεται υποχρεωτικά αυτός ως ακατάσχετος.



Πηγή: newmoney.gr


Την ώρα που η κυβέρνηση παραπαίει η Νέα Δημοκρατία διαλύεται μόνη της





Διαβάζουμε στην kathimerini.gr

Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου αλλά και τις ανοικτές πληγές που άφησε το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν, και με ποια διαδικασία, θα διεξαχθούν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Συγγρού αναμένει εντός των επόμενων ωρών τις τεχνικές απαντήσεις των ενδιαφερόμενων εταιρειών τόσο για τους τεχνικούς όρους της διαδικασίας καταγραφής των ψηφοφόρων (εάν αυτή θα γίνει μέσω tablets ή κινητού τηλεφώνου και call center) όσο και για το κόστος που θα κληθεί να καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία. Μέλη της ΚΕΦΕ διατύπωναν στην Καθημερινή την αισιοδοξία τους για τη διεξαγωγή εκλογών εντός του Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό - αν και έχουν διατυπωθεί και διαφορετικά σενάρια εκλογών που δεν το αποκλείουν - τότε καθώς μεσολαβούν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι γαλάζιες κάλπες παραπέμπονται εκ των πραγμάτων για το νέο έτος με ταχύτερη δυνατή ημερομηνία την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Μία τέτοια εξέλιξη, στο ήδη βεβαρυμένο κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος όπου και περισσεύει η καχυποψία και η πικρία, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο διάρρηξης της ενότητας του κόμματος.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, και ενώ αύριο συνεδριάζει υπό τον Γ. Πλακιωτάκη και η Κοιν. Ομάδα του κόμματος, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης λαμβάνει αποστάσεις από την ΚΕΦΕ, την οποία και καλεί να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά της εταιρείας Infosolutions που βρίσκεται πίσω από το φιάσκο της προηγούμενης εκλογικής απόπειρας. Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης – δια του εκπροσώπου του Θοδ. Αμπατζόγλου – βάλλει κατά του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ζητώντας γραπτώς εξηγήσεις για το κώλυμα που επικαλείται ο τελευταίος προκειμένου να μην μετέχει στις συνεδριάσης της ΚΕΦΕ. Μάλιστα, η πλευρά Μεϊμαράκη εξαρτά τη συμμετοχή της εφεξής στις συνεδριάσεις της ΚΕΦΕ από τη στάση που θα κρατήσει η Επιτροπή στα εν λόγω ζητήματα.

Απαντώντας στις αιχμές Αμπατζόγλου, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι το ζήτημα των νομικών βημάτων εναντίον της εταιρείας είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Ν.Δ., δηλαδή του κ. Γ. Πλακιωτάκη, «ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του κόμματος», για δε το θέμα του κωλύματος επικαλείται γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της Ν.Δ. την οποία έχει στα χέρια του ο κ. Πλακιωτάκης. «Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της Ν.Δ. και την ιστορία της» καταλήγει η απαντητική επιστολή του κ. Παπαμιμίκου.

Πάντως, οι εξηγήσεις του Γραμματέα αλλά και το κείμενο της νομικής υπηρεσίας, που προφανώς δεν υπεισέρχεται στην ουσία του κωλύματος που επικαλείται ο κ. Παπαμιμίκος, δεν έπεισαν την πλευρά Μεϊμαράκη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Θοδ. Αμπατζόγλου από το υπόλοιπο της αποψινής συνεδρίασης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης – που είναι πλήρως ενήμερος για τις εξελίξεις και τα εναλλακτικά σενάρια εκλογών – δήλωσε από την Πάτρα: «Πιστεύω, ότι εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε εκλογές. Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν, γιατί δεν εξαρτάται από εμένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από εμένα, θα είχαν ήδη γίνει. Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Αμπατζόγλου στην ΚΕΦΕ έχει ως εξής:

«Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;

Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.

Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη»



Απίστευτο παρασκήνιο για να παραμείνει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ




Η αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη άναψε... φωτιές. Πολλοί ψάχνουν να βρουν προς τα που μπορεί να υπάρξει η περιβόητη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και με μια πρώτη ανάγνωση οι περισσότεροι διάβασαν πίσω από τις λέξεις της κυβερνητικής εκπροσώπου την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Ωστόσο το Μαξίμου μάλλον “βλέπει” προς άλλη κατεύθυνση, ειδικά σε πρώτο χρόνο και σε ό,τι αφορά στα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου θεωρεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία που αυτή τη στιγμή μετράει 153 βουλευτές μπορεί στο άμεσο μέλλον να ενισχυθεί από ακόμη 1 με 2 βουλευτές από άλλα κόμματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν μιλά για "διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας", επανέλαβε οτι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την έξοδο από την κρίση και υπογράμμισε "να μην παρερμηνευθεί αυτό".

Ωστόσο ο κ. Φλαμπουράρης συμπλήρωσε ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν "είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή", επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση αναζητά ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Το σχήμα λοιπόν της κυβέρνηση με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει, αλλά να ενισχυθεί με προσθήκη βουλευτών ή και άλλου κόμματος το οποίο δεν είναι απαραίτητο πως θα συμμετάσχει και στην κυβέρνηση αλλά μπορεί να συμπράτει σε βασικά θέματα.

Εδώ ενδιαφέρον έχει η άποψη του Αλέκου Φλαμπουράρη για τις επαφές με την Ένωση Κεντρώων παρά το ναυάγιο του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το περασμένο Σάββατο.
Είπε οτι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, διευκρίνισε οτι ο κ. Λεβέντης δεν "θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό" και πρόσθεσε ότι από τα "9 σημεία" που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, "4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά".

Αυτή η αποστροφή Φλαμπουράρη μπορεί, κατά πολλούς να ερμηνευτεί και ως “νέα γέφυρα” προς την Ένωση Κεντρώων. Άλλωστε όπως κάποιοι συμπληρώνουν με νόημα ο κ. Φλαμπουράρης το μόνο που απέκλεισε ήταν ο σχηματισμός Οικουμενικής Κυβέρνησης. "Όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ" είπε, και κατά πολλούς άφησε ανοιχτά όλα τα άλλα ενδεχόμενα.



Πηγή