Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Γονιό στη φυλακή έχουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ



Περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες - ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 7% του πληθυσμού των παιδιών στην χώρα- έχουν ένα γονιό τουλάχιστον στη φυλακή, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Child Trends για τις επιδράσεις της φυλάκισης ενός γονιού στα παιδιά, δημοσιεύεται, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει θέσει σε προτεραιότητα στη δεύτερη του προεδρική θητεία την μεταρρύθμιση του συστήματος απόδοσης ποινικής δικαιοσύνης.
Ο αριθμός των 5 εκατομμυρίων αφορά παιδιά έως την ηλικία των 18 ετών που είχαν κάποια στιγμή έναν γονέα που ζούσε μαζί τους, όταν οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι αριθμοί βασίζονται σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2011-12 από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ.

Μια έρευνα του 2007 για τα παιδιά που είχαν έναν γονέα στην φυλακή εκτιμούσε τον σχετικό αριθμό στα 1,7 εκατομμύρια – ή 2% ποσοστό. Αυτός ο υπολογισμός περιελάμβανε γονείς που δεν κατοικούσαν στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά τους, ανέφερε η οργάνωση.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μαύρα, τα φτωχά και τα παιδιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές είναι πιο πιθανό να έχουν έναν γονέα που ζούσε μαζί τους πριν οδηγηθεί στην φυλακή. Τα μαύρα παιδιά έχουν διπλάσια πιθανότητα από όσο τα λευκά να έχουν ένα γονέα στην φυλακή.

Άλλες μελέτες υποδεικνύουν τους συσχετισμούς μεταξύ της φυλάκισης του γονέα με την κατάσταση υγείας του παιδιού, με προβλήματα συμπεριφοράς, την κακή απόδοση στο σχολείο και την παρουσίαση σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας κατά την ενηλικίωση των παιδιών, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι επιπτώσεις μπορεί να περιοριστούν με την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του παιδιού και του γονιού, μετριάζοντας το στίγμα της φυλάκισης και δημιουργώντας ένα πιο φιλικό περιβάλλον κατά την επίσκεψη των παιδιών στις φυλακές, σημείωσε η οργάνωση.


Πηγή : news247.gr


Ταξίδια με την Ευριδίκη Γεωργιάδη



Πάντα μου άρεσαν τα ταξίδια και σε όλα σημείωνα τις εμπειρίες μου.

Τώρα θα έχω την ευκαιρία μέσα από το NewsOtherWise.gr να σας μεταφέρω σε λίγες γραμμές τις ομορφιές του τόπου μας και να σας προτείνω όμορφα μέρη για τις αποδράσεις σας αρχίζοντας απο :

Την λίμνη Κερκίνη






Πρώτο μας ταξίδι η λίμνη όλων των εποχών, με τα  λευκά και κίτρινα νούφαρα μες στα νερά και τα κυκλάμινα στο Μπέλες.



Πρόλαβα να δω την αναχώρηση των πελαργών ­ που αρχίζει 15 Αυγούστου αφήνοντας  πίσω τους τις πολυάριθμες φωλιές τους πάνω στις στέγες, στα καμπαναριά και στους στύλους της ΔΕΗ τις οποίες θα ξαναβρούν 15 Μαρτίου με την επιστροφή.




Οι ντόπιοι χαίρονται την λίμνη τους όλες τις εποχές του χρόνου με χιόνια και ομίχλες με τον ήλιο το καλοκαίρι να καθρεφτίζεται στα νερά της.


Περίπου 300 είδη πουλιών έχουν καταγραφεί στη λεκάνη της λίμνης και στα γύρω βουνά. Σχεδόν 140 είδη αναπαράγονται στην περιοχή, 171 είδη έχουν παρατηρηθεί κατά τη μετανάστευση και 134 είδη παραμένουν εκεί και το χειμώνα.





Περπατήστε σε οικολογικά μονοπάτια και περιηγηθείτε με ποδήλατο τις όχθες της λίμνης, φάτε νοστιμότατα ψάρια της Κερκίνης και παραδοσιακά «πιάτα» στα Ανω Πορόια.

Ρωτήστε για τα σπάνια πουλιά φαλαρίδες και για βαλτογλάρονα που γεννούν τα αβγά τους επάνω στα σαρκώδη πλατιά φύλλα των νούφαρων, για τις χουλιαρομύτες για τους πελεκάνους που ζουν 10 ως 12 χρόνια και αλλάζουν χρώμα ώσπου να ενηλικιωθούν, ενώ έχουν στο πτέρωμά τους άλλο χρώμα την άνοιξη, άλλο το φθινόπωρο και άλλο πολύ εντυπωσιακό τον καιρό της αναπαραγωγής.

Μάζεψα τα σπάνια νεροκάστανα στις όχθες της λίμνης, φωτογραφίστε τα  βουβάλια που ζούν κατά εκατοντάδες σε κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή.




Μου έκαναν εντύπωση οι Κορμοράνοι, τα φλαμίγκος, οι πάπιες οι κύκνοι τα πλατάνια τα αρκουδοπούρναρα τα κυκλάμινα, ο ήχος του νερού τα φτερουγίσματα και κεηλαδίσματα των σπάνιων πουλιών, παραδεισένιος τόπος που σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει.


Τι χρειάζεσαι στην Κερκίνη: κιάλια, παλιά παπούτσια και γαλότσες για τον λασπότοπο, δυνατό τηλεφακό αν είσαι φωτογράφος, άπειρα φιλμ! Ρούχα άνετα, παλιά, που να μην τα λυπάσαι. Και φυσικά νιτσεράδα για τους χειμωνιάτικους και ανοιξιάτικους μήνες της επίσκεψης.

Πώς θα πάτε




Λίμνη Κερκίνη (χωριό Κερκίνη) ΒΑ των Σερρών (60 χλμ.) και 110 χλμ. από Θεσσαλονίκη.

Αεροπορικώς μέσω Θεσσαλονίκης, οδικώς μέσω Σερρών ή Κιλκίς. Διόδια για ΙΧ αυτοκίνητο 2.250 δρχ. περίπου. Εμένα που δεν έχω αυτοκίνητο μου πάει το «σιδηροδρομικώς». Π.χ., Παρασκευή βράδυ φεύγεις από Αθήνα με ταχεία με κλινάμαξα και φθάνεις φρέσκος και ξεκούραστος Σάββατο πρωί στη Ροδόπολη ή στη Λιβαδειά Σερρών. Χαίρεσαι δύο πλήρεις ημέρες στην Κερκίνη και Κυριακή βράδυ με τον ίδιο τρόπο (ταχεία και κλινάμαξα) επιστροφή στην Αθήνα.

Πού θα μείνετε

Διαθέτει πολλές μικρές μονάδες και παραδοσιακούς πέτρινους ξενώνες. Κερκίνη: Κοινότητα 0327 41213, Πορόια: Κοινότητα 0327 51211.

Πού θα φάτε

Στην περιοχή βρίσκεις κρέατα  ντόπια και κυρίως χοιρινό, νόστιμα ψάρια της λίμνης: γριβάδια (κυπρίνους), πρικιά, πεταλούδες, γουλιανούς.





Γουρουνόπουλο στον φούρνο, «τηγανιά» και «μπουγιουρντί» είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά της περιοχής, ένας συνδυασμός μακεδονίτικης και μικρασιατικής κουζίνας λόγω των προσφύγων του 1922 που εγκαταστάθηκαν εδώ.




Χρήσιμα τηλέφωνα

Κερκίνη: Κοινότητα 0327 41213 και Αστυνομία 41211.

Πορόια: Κοινότητα 0327 51211.

Περιβαλλοντικό Κέντρο «Οικοπεριηγητής» για προγράμματα - διαμονή - πληροφόρηση: τηλ. / φαξ 0327 41450. Κερκίνη Σερρών: κινητό 094 431995. 


Η Google θα 'χτυπήσει' και τον διαβήτη



Η αμερικανική εταιρεία-κολοσσός στον χώρο της τηλεπικοινωνίας και των νέων τεχνολογιών, Google, σε συνεργασία με την γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi SA ανακοίνωσαν την συνεργασία τους που σκοπό έχει να αναπτύξουν τρόπους, ώστε να διευκολύνουν την διαχείριση και την θεραπεία του διαβήτη στους ανθρώπους.
Η Sanofi θα συνεργαστεί με ομάδα επιστημόνων της Google από το τμήμα των επιστημών υγείας που έχει αναπτύξει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συλλέξει, να αναλύσει και να κατανοήσει τις πληροφορίες που επηρεάζουν το διαβήτη, μιας παγκόσμιας ασθένειας που αναμένεται να επηρεάσει 592 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2035, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη.

Η σειρά προϊόντων της Sanofi για τον διαβήτη είχε πωλήσεις της τάξης των €1,9 δισεκατομμυρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο περίπου 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Το τμήμα των επιστημών υγείας της Google συνεργάζεται ήδη με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis AG, για να αναπτύξει φακούς επαφής για να βοηθήσει τους διαβητικούς να παρακολουθούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους, ή για να αποκαταστήσει εν μέρει την όρασή τους.

Έχει, επίσης, ξεκινήσει συνεργασία με την DexCom Inc, μια εταιρεία κατασκευής συσκευών συνεχούς ρύθμισης και παρακολούθησης της γλυκόζης, για να αναπτύξει μια συσκευή που θα μοιάζει με τραυμαπλάστ και θα μπορεί να φορεθεί στο δέρμα.

Η Google συνεργάζεται επίσης με την Biogen Inc για τη μελέτη και εξέλιξης της θεραπείας για την σκλήρυνση κατά πλάκας.



Πηγή


Σε δραματική κατάσταση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καταγγέλει το σωματείο εργαζομένων



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

"Δραματική κατάσταση έχει διαμορφωθεί από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στον χώρο της περίθαλψης και ειδικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας", τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, όπου διατυπώνονται και τα επιτακτικά αιτήματά τους, τα οποία όπως τονίζουν, πρέπει, άμεσα, να ικανοποιηθούν ώστε να επιλυθούν και τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, «στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους από κάθε μεριά της χώρας, έχει από καιρού ξεπεραστεί το ασφαλές επίπεδο παροχής εργασίας. Η επικινδυνότητα έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλες τις βαθμίδες των υπαλλήλων. Κι αυτό συμβαίνει χρόνια. Το νοσοκομείο βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλείας σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του. Συγκεκριμένα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία υπάρχουν συνολικά 142 κενές θέσεις, στη Διοικητική Υπηρεσία 38 κενές θέσεις, στην Τεχνική Υπηρεσία έξι κενές θέσεις και τέλος στην Ιατρική Υπηρεσία οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 90. Αν προστεθούν σε αυτά τα κενά και οι μακροχρόνιες άδειες υπαλλήλων, οι οποίες είναι σε μέσο όρο καθημερινά περίπου 80 άτομα, γίνεται εύκολα αντιληπτό η τραγική κατάσταση συνθηκών που επικρατεί. Τα νούμερα αυτά έχουν να κάνουν με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, που τον Απρίλιο του 2012 κατακερματίστηκε στον βωμό των μνημονίωνν μη λαμβάνοντας υπόψιν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών. Όλο αυτό είναι απόρροια της συνεχιζόμενης παραμέλησης του ΕΣΥ από την πολιτεία. Η προαναφερθείσα υποστελέχωση λαμβάνει χώρα παράλληλα με την ολοένα και τραγική υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημιακού. Ταυτόχρονα με τις ελλείψεις υλικών, έχουμε κλειστούς θαλάμους εντατικής νοσηλείας (ΜΕΘ), έλλειψη χειρουργικών αιθουσών αλλά και υπηρεσιών ψυχικής υγείας με κυριότερη αυτή της μη υλοποίησης και λειτουργίας δομής για παιδιά και εφήβους. Υλικά, υπηρεσίες και δομές λείπουν από την περιοχή και δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση στη δημόσια περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι καταρρέουν και οι ασθενείς είναι σε απόγνωση, αφού η πρόσβασή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται πολύ δύσκολη και κάποιες φορές αδύνατη».

Το σωματείο προσθέτει ότι «οι καθημερινές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό είναι απάνθρωπες. Τα οφειλόμενα ρεπό, η παραβίαση της δεδεκάωρης ανάπαυσης μεταξύ δύο βαρδιών, αλλά και η παραβίαση για απασχόληση μία νύχτα εβδομαδιαίως, είναι πρακτικές που ακυρώνουν την ευρωπαϊκή οδηγία, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία (ΠΔ:88/1999 και ΠΔ:76/2005). Καταστρατηγούνται, όλες οι νομοθεσίες και θυσιάζονται στον βωμό των μνημονίων σε βάρος των εργαζομένων και του εξυπηρετούμενου λαού. Μαζί με όλα τα προηγούμενα δεν γίνεται να μην αναφερθεί και η απλήρωτη εργασία. Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού, όπως έχουμε καταγγείλει και με προηγούμενες παρεμβάσεις μας στα ΜΜΕ, είναι απλήρωτοι από τις αρχές του 2015 όσον αφορά τις υπερωρίες τους, (δεν έχει πιστωθεί στους δικαιούχους ούτε ένα ευρώ), αλλά και λαμβάνουν με περικοπή για κάθε μήνα τις αμοιβές τους, που αφορούν τα νυχτερινά, αργίες και εξαιρέσιμα».

«Με αγώνες και μαζική συμμετοχή θα διεκδικήσουμε δωρεάν δημόσια υγεία με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών-αργιών. Η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, την προσεχή περίοδο, θα καθορίσουν το είδος των κινητοποιήσεων», καταλήγει η αανακοίνωση των εργαζομένων.



Πηγή : iatropedia.gr


Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες στα γραφεία των ΑΝΕΛ



Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, μεταξύ άλλων, για άσκηση βίας κατά πολιτικού κόμματος και παράνομη κατακράτηση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 19 συλληφθέντων του
"Ρουβίκωνα" που εισέβαλαν στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οι κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι θα δικαστούν από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.



Πηγή : enikos.gr


Μειώνεται ο αριθμός των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας



Φωτό : Antonios Doukas/ NewsOtherWise.gr


Μείωση κατά 10% παρουσιάζει ο αριθμός των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε έναν χρόνο, τάση που, αν συνεχιστεί, σημαίνει πως πολύ σύντομα οι Ίκαροι θα κηρυχθούν είδος προς… εξαφάνιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας.

Το 2014, παρουσία του τότε αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των πρωτοετών της Σχολής Ικάρων με συνολικά 60 Ίκαρους, από τους οποίους 50 από την Ελλάδα, πέντε από την Κύπρο, δύο από τη Λιβύη, ένας από την Ιορδανία και δύο από το Μαυροβούνιο.

Φέτος, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, συνολικά ορκίστηκαν 53 Ίκαροι, από τους οποίους μόλις 45 από την Ελλάδα, πέντε από την Κύπρο, δύο από το Μαυροβούνιο και ένας από την Ιορδανία. Ηθικό δίδαγμα (με την εξαίρεση της Λιβυής για τους γνωστούς λόγους), όλοι οι Ίκαροι όλων των άλλων χωρών παρέμειναν σταθεροί, ενώ οι Ίκαροι της Πολεμικής Αεροπορίας μειώθηκαν, από τους 50, στους 45.

Κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν λιγότεροι αεροπόροι διαθέσιμοι να πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της ΠΑ με προφανείς συνέπειες, αν αυτή η τάση δεν αναστραφεί άμεσα.



Πηγή : paraskhnio.gr


Αλλάζουν τα πάντα στις χρεώσεις των κινητών - Αναλυτικά το κόστος περιαγωγής και οι αλλαγές στο internet



Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής για τις τηλεπικοινωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με σημερινή της απόφαση. Ειδικότερα, από τις 15 Ιουνίου 2017, θα απαγορευθούν όλα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων κειμένου (sms) και χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile internet) στο εξωτερικό εντός της ΕΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια: "Το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής ήταν κάτι που περίμεναν όλοι εδώ και πολύ καιρό, οι απλοί άνθρωποι, οι νέες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες και όλοι οι οργανισμοί", δήλωσε η εισηγήτρια, Πιλάρ ντελ Καστίγιο (ΕΛΚ, Ισπανία). "Χάρη στην παρούσα συμφωνία η Ευρώπη θα καταστεί η μόνη περιοχή στον κόσμο που θα διασφαλίζει νομικά την ανοιχτή πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ουδετερότητα του δικτύου. Η αρχή της ουδετερότητας του δικτύου θα εφαρμοστεί άμεσα και στα 28 κράτη μέλη. Θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα έχουμε διαδίκτυο δύο ταχυτήτων ".



Τι θα ισχύσει

Από τις 30 Απριλίου 2016 οι επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν:

• τα 0,05 ευρώ ανά λεπτό για φωνητικές κλήσεις
• τα 0,02 ευρώ για μηνύματα κειμένου (SMS), και
• τα 0,05 ευρώ ανά megabyte για χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου

Το ανώτατο όριο για τα τέλη των εισερχόμενων φωνητικών κλήσεων θα καθοριστεί αργότερα μέσα στο έτος και αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι για τις εξερχόμενες κλήσεις.
Για να προστατευθεί η βιομηχανία από την εφαρμογή καταχρηστικών πρακτικών, όπως η "μόνιμη περιαγωγή", οι πάροχοι θα μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να χρεώνουν ένα μικρό ποσό, κάτω από τα σημερινά ανώτατα όρια, σύμφωνα με την πολιτική "εύλογης χρήσης". Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς θα μπορεί να γίνει αυτό θα καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών.


Νέος κανονισμός και προστασία των καταναλωτών

Ο νέος κανονισμός θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις που προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών σε όλους, δηλαδή να μην εμποδίζουν ή να επιβραδύνουν την παράδοση περιεχομένου, εφαρμογών και υπηρεσιών από επιλεγμένους αποστολείς ή σε επιλεγμένους δέκτες, εκτός εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο για την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, τη συμμόρφωση με τους νόμους, την πρόληψη της συμφόρησης του δικτύου ή την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Ένας πάροχος θα μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες (όπως η βελτιωμένη ποιότητα στο διαδίκτυο η οποία χρειάζεται για ορισμένες υπηρεσίες), αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν έχει επιπτώσεις στη γενική ποιότητα του διαδικτύου.

Οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν ότι οι πάροχοι θα πρέπει να δίνουν στους χρήστες που είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβόλαιο για σταθερή ή κινητή τηλεφωνία σαφείς πληροφορίες για τις ταχύτητες κατεβάσματος και ανεβάσματος (download/upload) που θα μπορούν να αναμένουν ότι θα έχουν στην πράξη (σε σχέση με την διαφημιζόμενη ταχύτητα).

Η οποιαδήποτε σημαντική απόκλιση θα δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να λάβει διορθωτικά μέτρα, όπως τον τερματισμό του συμβολαίου ή τη λήψη αποζημίωσης. Οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα είναι υπεύθυνες και θα καθορίζουν εάν η εν λόγω απόκλιση συνιστά παραβίαση του συμβολαίου ή όχι.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit


Μπουτάρης: Έβαλα γραβάτα γιατί μου την έχουν σπάσει οι Συριζαίοι..«Με την πρώτη ευκαιρία, σε εθνική επέτειο θα εμφανιστώ και με φουστανέλα.»



Την παράσταση έκλεψε τη Δευτέρα ο Γιάννης Μπουτάρης για τη γραβάτα που φόρεσε στην πρώτη ημέρα των τριήμερων εορτασμών στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης και την 28η Οκτωβρίου.

Ακόμα, όμως, μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το σκεπτικό του κ. Μπουτάρη για την -ασυνήθιστη για τον ίδιο- στυλιστική επιλογή.

«Μου την έχουν σπάσει όλοι αυτοί οι Συριζαίοι που εμφανίζονται χωρίς γραβάτα στις επίσημες εκδηλώσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ήταν η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ στην πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.

«Ο άλλος υποδέχεται τον Πρόεδρο της Γαλλίας χωρίς γραβάτα» λέει ο κ. Μπουτάρης καρφώνοντας και τον Γιάνη Βαρουφάκη: «ο άλλος πάει στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς γραβάτα και με τα χέρια στην τσέπη».

«Αϊ στο διάολο τους βαρέθηκα και είπα στη Θεσσαλονίκη έχουμε διπλή γιορτή, θα φορέσω γραβάτα για να τους τη σπάσω. Να ξέρουν οι Συριζαίοι ότι έτσι όπως κάνουν, δεν γίνεται επανάσταση» δηλώνει οργισμένος ο Γιάννης Μπουτάρης και αποκαλύπτει ότι η επόμενη επιλογή του θα είναι η... φουστανέλα!

«Εχω ράψει και φουστανέλα στη Νάουσα και με την πρώτη ευκαιρία, σε εθνική επέτειο θα εμφανιστώ και με φουστανέλα. Αυτοί χωρίς γραβάτα, εγώ με φουστανέλα.  Και ότι θέλουν ας πουν. Οι Σκωτσέζοι γιατί φορούν Κιλτ;» αναρωτιέται ο δήμαρχος Θεσαλονίκης

Σχολίασε και τα... τακούνια στην παρέλαση!

Από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πάντως, δεν... γλίτωσαν ούτε οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά σχολίασε αρχικά πως «τα αγοράκια ήταν πιο καλά από τα κοριτσάκια», ενώ στάθηκε και στο ότι δεν του αρέσει να βλέπει τακούνια στις μαθήτριες: «Επιτέλους φέτος είδαμε πως τα περισσότερα κορίτσια δεν φορούσαν τακούνια. Μέχρι πέρυσι βλέπαμε στις παρελάσεις πως δεν μπορούσαν να περπατήσουν»!

«Αυτό είναι υποχρέωση των γυμναστών» είπε ο δήμαρχος, «που πρέπει να πουν ήρθες με τακούνια, σπίτι σου, αντίο σου»!

Όταν μάλιστα οι δημοσιογράφοι σχολίασαν πως ακούγεται συντηρητικός με τις απόψεις του για τα τακούνια, επέμεινε, λέγοντας: «Είναι άσχημο το θέαμα, πώς να το κάνουμε, στην παρέλαση δεν πας με τακούνια».



Πηγή : protothema.gr


Αυτοί είναι οι 30 απατεώνες αθίγγανοι της σπείρας των «ηλεκτρολόγων της ΔΕΗ» που καταλήστευαν ηλικιωμένους ανθρώπους [ΦΩΤΟ]



Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες (αναλυτικά παρακάτω) καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά τριάντα ρομά, οι οποίοι διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2015, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη της ομάδας, κάτοικοι στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής εντόπιζαν ηλικιωμένα θύματα, σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ, όταν αυτά τελείωναν τις αγορές τους και επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Τις Κυριακές εντόπιζαν άτομα τα οποία επέστρεφαν από τις εκκλησίες. Τα θύματά τους είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, στην πλειοψηφία τους από 80 έως και άνω των 90 ετών, πολλές φορές με προβλήματα υγείας και κίνησης.

Μόλις οι δράστες εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τα ακολουθούσαν και λίγο πριν την είσοδο τους στην πολυκατοικία τους σταματούσαν και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, κυρίως ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και προκειμένου να λύσουν το ηλεκτρολογικό πρόβλημα που υπήρχε στην πολυκατοικία η στο διαμέρισμα τους κατόρθωναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να εισέλθουν στο σπίτι μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου “ελέγχου”, εγκλώβιζαν τα θύματα μετακινώντας διάφορες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κ.λπ.) σε ένα δωμάτιο, κυρίως στο χώρο της κουζίνας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες τούς έπειθαν να συγκεντρώσουν όλα τα κοσμήματά τους σε ένα σημείο, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη συνέχεια οι συνεργοί τους έμπαιναν στο διαμέρισμα, ερευνούσαν τους χώρους, κυρίως των υπνοδωματίων και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις έμπαιναν στα διαμερίσματα προσποιούμενοι τους συντηρητές ανελκυστήρων ή πωλητές λουλουδιών.

Σε βάρος των παρακάτω πρόσωπων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης - ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς διάπραξη πλειόνων διακεκριμένων κλοπών και ληστειών προς επιδίωξη οικονομικού οφέλους, της ληστείας από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση αντικειμένων συνολικής αξίας άνω των 120.000 ευρώ, από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών καθώς και για το πλημμέλημα της απάτης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, δηλ. από 26-10-2015 μέχρι 25-4-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση, στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος άλλων θυμάτων καθώς και προς ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201, 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 του Υπασπιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Δείτε εδώ τα ονόματα και τις φωτογραφίες των ληστών



Πηγή : eglimatiktotita.gr


«Βόμβα» Κουτρουμάνη: Καταργείται η 35ετία στο Δημόσιο με κοινή υπουργική απόφαση



Θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο καταργούνται μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας στο Μega, καταργούνται τα τριάντα πέντε χρόνια για σύνταξη, ενώ εξήγησε πως όσοι είχαν 35 έτη υπηρεσίας έως τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει, για να φύγουν, να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο από 58,5 και άνω.

Συγκεκριμένα, όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είχαν προσληφθεί πριν από το 1983 είχαν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον πλαίσιο, όσοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία μέχρι 18 Αυγούστου 2015 θα έπρεπε να συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο των 58 ετών και έξι μηνών, μετά τις 19 Αυγούστου του 2015.

Το καινούργιο στοιχείο που ανατρέπει τα θεμελιωμένα δικαιώματα είναι ότι ακόμη κι αυτοί που είχαν συμπληρώσει την 35ετία έως τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62.

Παράλληλα, για όσους δεν συμπληρώσουν τα 35 χρόνια μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021 προβλέπεται αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 35 στα 40 χρόνια.



Πηγή: iefimerida.gr 


Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων: Αυξήσεις - φωτιά για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση



- Το... ισοδύναμο βρέθηκε στα τέλη που τελικά όχι απλά αλλάζουν αλλά γίνονται δυσβάσταχτα για τους περισσότερους
- Φέτος πρέπει να πληρωθούν επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κλείσει η τρύπα του ΦΠΑ στην Παιδεία
- Πανικός στην κυβέρνηση μετά την απόρριψη των κλιμακωτών συντελεστών ΦΠΑ στην εκπαίδευση
- Δείτε ποια τέλη θα... πάρουν φωτιά και ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Το μπλόκο των δανειστών στον κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση πάγωσε το κυβερνητικό επιτελείο που ουσιαστικά τώρα αναζητά ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν μέσα σε ελάχιστες μέρες και να αποδώσουν άμεσα ώστε να εγκριθούν από τους δανειστές.
Η μόνη ορατή διέξοδος για την κυβέρνηση δεν είναι άλλη από τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία θεωρούνται ένας από τους πλέον βέβαιους από πλευράς είσπραξης φόρους του κράτους.

Έτσι οι αλλαγές που ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης έρχονται και μάλιστα θα είναι τσουχτερές.

Ήδη η κυβέρνηση υπολόγιζε αλλαγές που θα επιβάρυναν για πρώτη φορά αυτοκίνητα με μικρούς ή μηδενικούς ρύπους έτσι ώστε να ελαφρυνθούν όσοι έχουν παλιά και μικρής αξίας αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη και η αύξηση των τελών για όσους έχουν μεγάλης αξίας αυτοκίνητο άσχετα από τα κυβικά.

Πλέον και με την τρύπα των 400 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι συντελεστές των τελών θα αυξηθούν κατά πολύ έτσι ώστε να υπάρξει ανάλογη αύξηση στα έσοδα του κράτους.Το γενικότερο πλαίσιο είπε ο κ. Αλεξιάδης είναι να μην υπάρχει καμία αλλαγή στα μεσαίας αξίας και μεσαίων κυβικών αυτοκίνητα, ενώ να υπάρξει σαφής ελάφρυνση στα μικρού κυβισμού και μικρής αξίας αυτοκίνητα.


Πηγή : newsit.gr


Αναγέννηση λέξη Ελληνική! Εμείς θα αναγεννηθούμε η θα πειραματιζόμαστε με ανίκανες κυβερνήσεις



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η Ελληνικότητα είναι ένα πηγαίο αίσθημα αρχοντιάς αλλά και πίστης στην δημοκρατία στην ισότητα και την διαφάνεια, είναι βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητο μας γεμάτη παιδικές εικόνες, ήχους αρώματα, αγιόκλημα, γιασεμιά, είναι μια αίσθηση μαγική που σε πηγαίνει πίσω στο βασικό ένστικτο σου, ασχέτως σημερινών συνθηκών να κάνεις το σωστό.

Η Ελληνικότητα είναι δεμένη με την ιστορικότητα, με την γέννηση της επιστημονικής σκέψης με τους αρχαίους φιλόσοφους με τον Ελύτη : « όμορφη και παράξενη πατρίδα – ωσάν αυτή που ‘λαχε δεν είδα- Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά – Στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά –Κλαίει φιλεί το χώμα, ξενιτεύεται – Μένει στους πέντε δρόμους, αντρειεύεται – Κάνει να πιάσει πέτρα την επαρατά – Κάνει να σκαλίσει, βγάνει θάματα – Μπαίνει σ΄ ένα βαρκάκι, πιάνει ωκεανούς – Ξεσηκωμούς γυρεύει, θέλει τύραννους».

Ελάχιστες χώρες στον κόσμο έχουν το προνόμιο της ιστορικότητας σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου.

Ο Έλληνας δεν λυγίζει μέσα σε μια πρόσκαιρη οικονομική κρίση, ούτε και η Ελλάδα που έχει αποδείξει μέσα σε μια πορεία χιλιάδων χρόνων ότι μπορεί να ξεπερνά δυσκολίες κρατώντας ανέπαφη την ταυτότητα της. Η ικανότητα του Έλληνα είναι να επιβιώνει μέσα από σοβαρές αντιξοότητες (πόλεμος, φτώχεια, σκλαβιά, προσφυγιά) που ποτέ δεν τον λύγισαν, η πλούσια γλώσσα μας, η θρησκεία μας, η ιστορία μας τον κράτησαν αιώνες με σταθερή και αληθινή ταυτότητα που όμοια της δεν έχει άλλο έθνος.

Η κρίση είναι η μαθηματική συνέπεια του να δανείζεσαι να σπαταλάς ασύστολα χωρίς να επενδύεις στο μέλλον σου. Κάναμε τον μπακλαβά απόλαυση και τον εύκολο πλουτισμό αξία και μαγκιά. Ο φιλόξενος και έξω καρδιά Έλληνας εκτός από θύμα του οικονομικού συστήματος θεωρείται πλέον από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και καταχραστής ευρωπαϊκών πόρων.

Έχουμε χάσει την συνείδηση του πραγματικού πολίτη που αντιλαμβάνεται το ποιο είναι το σωστό τι πρέπει να πιστεύουμε και τι πρέπει να ψηφίζουμε!

Όλοι μας είμαστε ένα κομμάτι του Πάζλ για αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας και ειδικά όλα τα κόμματα, η αναζήτηση της γρήγορης και εύκολης λύσης για μια πλουσιοπάροχη ζωή, οι εκλογές διαχρονικά που δωροδοκούσαν με αυτό το όνειρο τους ψηφοφόρους και εμείς που το δεχόμασταν χωρίς να γνωρίζουμε την πηγή αυτών των παροχών, προσθέσαμε ένα κομμάτι στο πάζλ της σημερινής εικόνας της χώρας μας.

Αυτή η κρίση έφερε σαρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα μας, έκανε όμως και τον Έλληνα πολίτη ποιο προσγειωμένο και απαλλαγμένο από πρόσφατα κακοήθη ένστικτα, τον έκανε σοβαρό να σκέφτεται με λογική για το μέλλον που θέλει αλλά δυστυχώς δεν τον αντιπροσωπεύουν οι κατάλληλοι που θα του δώσουν ένα σίγουρο μέλλον.

 Αυτή η κρίση δημιούργησε θέλω να πιστεύω ένα Έλληνα ηθικό, που θα επιλέγει τους πολιτικούς όχι γιατί θα τον εξυπηρετούν ατομικά αλλά γιατί τον εξυπηρετούν συλλογικά, θα διαλέγει πολιτικούς που δεν θα λένε αυτό που θέλεις να ακούσεις για να σε εκμεταλλευτούν, δεν θα σκέφτονται μόνο την επόμενη ημέρα η την τετραετία, αλλά το πώς θα χτίσουν ένα σίγουρο μέλλον για την Ελλάδα μας και αναφέρω τα λόγια του Κολοκοτρώνη : « Η προκοπή σας και η μάθηση σας να μην γίνει σκερπάνι μόνο δια το άτομο σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της κοινότητος και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας».

Δυστυχώς ούτε αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς έχει την ικανότητα, γιατί την θέληση την είχε δεν ξέρω εάν την έχει ακόμα να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας μας.

Γίναμε φτωχοί σε μια πλούσια και πανέμορφη χώρα, γίναμε οπαδοί του μοιρολατρικού, στεκόμαστε παγωμένοι παρακολουθώντας αυτά που συμβαίνουν, δίχως αξίες και δυστυχώς χωρίς να συμφωνούμε μέσα από αυτή την κρίση που μας επηρεάζει όλους μας για το ποιο είναι το σωστό να πράξουμε και το πώς θα πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα αυτά τα  δύσκολα χρόνια ότι με σωστή οργάνωση θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα και δεν θα πάνε χαμένες τόσες στερήσεις στην ζωή μας.
Ξέρετε εμείς οι Έλληνες εκτός από  λάτρες του ήλιου, της θάλασσας, της ζωής, της οικογένειας και του συνανθρώπου μας είμαστε και ικανοί δημιουργοί σαν τον Οδυσσέα και αυτό εάν το αντιληφθούμε θα αλλάξουν πολλά για την χώρα μας.

Οι προκλήσεις της νέας εποχής ορίζουν την νέα Ελληνικότητα του θάρρους της κοινωνικής ενότητας και της αντίστασης στις εύκολες λύσεις που υπόσχονται λέγοντας ψέματα και εξαπατώντας τα κόμματα, πρέπει μα σκεφτούμε τι κοινωνία θέλουμε στα επόμενα 20 χρόνια και θεωρώ ότι αυτή η σκέψη επαρκή για να χαράξει τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε αύριο.



Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι και θα παραμείνει όρθια



Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι και θα παραμείνει όρθια "Να ξέρουν όλοι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι και παραμένει όρθια απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας την οποία επιδεικνύει λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, έχει δημιουργήσει και πάλι μια αβεβαιότητα, μια αστάθεια τον Έλληνα πολίτη", δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με υποστηρικτές της υποψηφιότητας του στις εσωκομματικές εκλογές, στο προεκλογικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 4).

"Λίγοι είναι εκείνοι που δεν ανησυχούν σήμερα για το τι και πως θα ξημερώσει και ταυτόχρονα, για εμάς, να σας πω ότι προέχουν τα βήματα τα οποία απαιτούνται: Πρώτον να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών η κυβέρνηση. Να αποσυνδεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα από την αξιολόγηση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες έστω και με αυτή την ανεπαρκή κυβέρνηση να πετύχουμε να βγούμε από την κρίση", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν πρώτο ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε να τοποθετηθεί και παρατήρησε: "Δεν παρακολουθώ τα γκάλοπ, δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Εγώ, όπως γνωρίζετε, είμαι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεσμικά και έχουμε μπει σε μια διαδικασία η οποία είναι εσωτερική και αφορά εμάς".

Σχετικά με την κριτική που ασκείται από ορισμένους ότι η Ν.Δ. είχε αποτυχία στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) επισήμανε ότι αντιθέτως είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και υπογράμμισε: "Στο ΕΛΚ η Ν.Δ. είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Η επιτυχία αυτή ήταν ότι πείσαμε την κ. Μέρκελ ώστε να καταλάβει ότι δεν μπορούν να γίνουν κοινές περιπολίες με την Τουρκία στα σύνορα της Ευρώπης κι ότι απαιτείται να φυλαχθούν αυτά από την ελληνική ακτοφυλακή μαζί με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Αυτό ήταν η επιτυχία γι αυτό ακριβώς, όπως είδατε, και η κ. Μέρκελ στην ολομέλεια του συνεδρίου του ΕΛΚ μίλησε για φύλαξη συνόρων της Ευρώπης από την ακτοφυλακή δεν μίλησε για κοινές περιπολίες και καταγράφεται θετικά. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει. Εγώ δεν απαντώ σε αυτά. Αυτά είναι το αλατοπίπερο και η παραπολιτική μιλάω τώρα για πολιτική".

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με παλιά και νέα στελέχη της Ν.Δ. σε πολύ θερμό κλίμα. Ανάμεσα τους ήταν οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων της Ν.Δ., όπως οι Σωτήρης Κούβελας, Γιώργος Σαλαγκούδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γιώργος Ορφανός, Γιάννης Ιωαννίδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Γιώργος Βλάχος, οι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Μίλτος Τασούλης, ο Σωτήρης Βόσδου, ο Δημήτρης Δαρνάκας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης κ.α.

Αύριο ο κ. Μεϊμαράκης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ" στις Σέρρες.



Πηγή



Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τέλος στο τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας για τους πολίτες της ΕΕ



Το ΕΚ υιοθέτησε τη γνωμοδότησή του με 593 ψήφους υπέρ, 37 κατά και 58 αποχές.Προβλέπεται στενή συνεργασία ΕΕ και Ελβετίας και ανταλλαγή πληροφοριών όχι μόνο για το εισόδημα, όπως τόκοι και μερίσματα, αλλά και τα υπόλοιπα λογαριασμών, καθώς και τα έσοδα από την πώληση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα, Τρίτη, τη θέση του επί της συμφωνίας με την Ελβετία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου των πολιτών της ΕΕ, κάτι που θα καταστήσει δυσκολότερη την απόκρυψη χρηματικών ποσών από τις φορολογικές αρχές. Η ΕΕ και η Ελβετία θα ξεκινήσουν την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους, αρχής γενομένης από το 2018.

"Δεν θα ανεχτούμε απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από πρόσωπα ή εταιρείες με σκοπό την αποφυγή πληρωμής φόρων. Κάθε φορά που κάποιος διαπράττει φορολογική απάτη, στερεί χρήματα από το κράτος που θα μπορούσαν να δαπανηθούν για τα σχολεία και την υγειονομική περίθαλψη. Ο τερματισμός του τραπεζικού απορρήτου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής", δήλωσε ο εισηγητής Jeppe Kofod (Σοσιαλιστές, Δανία).

Η ΕΕ και η Ελβετία συμφώνησαν το Μάιο του 2015 να συνεργαστούν στενά για την πάταξη της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής. Οι πληροφορίες που θα ανταλλάσσουν θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το εισόδημα, όπως τόκοι και μερίσματα, αλλά και τα υπόλοιπα λογαριασμών, καθώς και τα έσοδα από την πώληση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ελβετία θα εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα, ισοδύναμα με εκείνα που εφαρμόζονται εντός της ΕΕ από το Μάρτιο του 2014. Η συμφωνία συμβαδίζει επίσης με το παγκόσμιο πρότυπο 2014 σχετικά με την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Στη συμφωνία υπάρχουν επίσης διατάξεις που στοχεύουν στο να περιορίσουν τις πιθανότητες οι φορολογούμενοι να αποφύγουν να αναφέρουν στις φορολογικές αρχές τη μετακίνηση περιουσιακών στοιχείων ή τις επενδύσεις σε προϊόντα που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της.

Οι φορολογικές αρχές στα κράτη μέλη της ΕΕ και στην Ελβετία θα είναι σε θέση να:
•εντοπίζουν ορθά και χωρίς αμφιβολία τους σχετικούς φορολογούμενους
•διαχειρίζονται και να επιβάλουν τη φορολογική νομοθεσία τους σε διασυνοριακές καταστάσεις
•αξιολογούν την πιθανότητα διάπραξης φοροδιαφυγής
•αποφεύγουν τις περιττές περαιτέρω έρευνες


Το ΕΚ υιοθέτησε τη γνωμοδότησή του με 593 ψήφους υπέρ, 37 κατά και 58 αποχές.

Επόμενα βήματα
Η ΕΕ και η Ελβετία πρέπει τώρα να συνάψουν εγκαίρως τη συμφωνία ώστε να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2017. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει σε αυτή τη διαδικασία, και η συμφωνία πρέπει επίσης να επικυρωθεί από το Ελβετικό Κοινοβούλιο.




Πηγή: skai.gr


Βέλγος υπουργός ζήτησε να μαρκάρονται οι πρόσφυγες!



Σοκάρει η δήλωση του Βέλγου υπουργού Εσωτερικών ότι οι πρόσφυγες πρέπει να φορούν διακριτικά, μια πρακτική που παραπέμπει στις θηριωδίες των Ναζί.

Σοκάρει η δήλωση του Βέλγου υπουργού Εσωτερικών ότι οι πρόσφυγες πρέπει να φορούν διακριτικά, μια πρακτική που παραπέμπει στις θηριωδίες των Ναζί.

Ο Γιαν Γιαμπόν πρότεινε να φορούν οι πρόσφυγες ειδικά διακριτικά σήματα, ώστε να εντοπίζονται από τις αστυνομικές αρχές, κάτι που όπως είπε θα προτείνει και στον υπουργό Μετανάστευσης της βελγικής κυβέρνησης.  Η δήλωσή του σε βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.


Πηγή : thetoc.gr


5 χρόνια από το μεγαλόπρεπο ΟΧΙ στους Ιταλούς!



Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου - Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία - Ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο του Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά.



Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, Ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι.

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα της 28 Οκτωβρίου του 1940 η τότε Ιταλική Κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, δια του Ιταλού Πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος και το επέδωσε ιδιόχειρα στον Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Βασιλείου της Ελλάδος, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Μεταξάς έστρεψε το βλέμμα του στον Ιταλό Πρέσβη και του απάντησε στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c'est la guerre», (προφέρεται από τα γαλλικά, αλόρ, σε λα γκερ, δηλαδή, Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των ιταμών ιταλικών αιτημάτων



O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».


Ο Μεταξάς εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση της υποταγής, και αυτή η άρνηση πέρασε στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ». Σημειώνεται πως αυτούσια η λέξη «ΟΧΙ» παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ως τίτλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Ελληνικό Μέλλον» του Ν. Π. Ευστρατίου στις 30 Οκτωβρίου του 1940.

Δύο ώρες μετά την παραπάνω επίδοση, ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος με εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο, οπότε η Ελλάδα αμυνόμενη ενεπλάκη στον πόλεμο.

Το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα», το οποίο ακολούθησε, και οι μεγάλες νίκες που ο ελληνικός στρατός κατήγαγε εις βάρος των Ιταλών, καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά να συναινέσει.

Η Ελλάδα γιορτάζει με την 28η Οκτωβρίου την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου.

Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη εορτή με κάθε λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γίνονται μαθητικές παρελάσεις, ενώ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία.

Κατά στην επέτειο του «ΟΧΙ», τηλεόραση και ραδιόφωνο προβάλλουν επετειακές εκπομπές μνήμης και κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην «τραγουδίστρια της νίκης» Σοφία Βέμπο, η οποία με τα πατριωτικά της τραγούδια εμψύχωνε τους στρατιώτες και μετέδιδε τον ενθουσιασμό της προέλασης των ελληνικών δυνάμεων στη Βόρεια Ήπειρο. Σχετικό επίσης επετειακό υλικό παρουσιάζει και όλος ο ελληνικός έντυπος τύπος (εφημερίδες και περιοδικά).



Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασµός στις 28 Οκτωβρίου 1941. Γίνονταν ομιλίες από τους φοιτητές, ενώ μίλησε για την επέτειο την παραμονή και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει µάθηµα την ηµέρα της επετείου με αποτέλεσμα να απολυθεί από το Πανεπιστήμιο. Στην δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγµατος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΕΠΟΝ και ΠΕΑΝ. Υπήρχε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν οι ιταλικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίοι όμως δεν παρενέβησαν. Εκδηλώσεις και διαδηλώσεις εκείνη την ημέρα έγιναν και σε άλλες πόλεις. Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν ολιγοπληθείς συγκεντρώσεις, ανέβαινε κάποιος σε μια καρέκλα, έβγαζε ένα σύντομο λόγο, και κατόπιν διαλύονταν, για να αποφύγουν επέμβαση των καραμπινιέρων. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι έγινε στις 28 Οκτωβρίου 1943[εκκρεμεί παραπομπή]. Σύμφωνα με τον Ηλία Βενέζη γιορτάστηκε η επέτειος στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Κοτζιά (ο Βενέζης ήταν τότε υπάλληλος της τράπεζας). Κατέφθασαν όμως οι Γερμανοί, που είχαν την ευθύνη της αστυνόμευσης πλέον, υποχρέωσαν όσους συμμετείχαν να σταθούν με τα χέρια ψηλά μέχρι το βράδυ, ενώ έστειλαν και είκοσι περίπου από αυτά τα άτομα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κάποια δεν επέστρεψαν.

Για πρώτη φορά η επέτειος γιορτάστηκε επίσημα στις 28 Οκτωβρίου 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.


Πηγή : protothema.gr





Προφυλακιστέοι οι εθνικιστές τρομοκράτες με τα δωδεκαθε'ι'στικά σύμβολα



Και οι πέντε εμπλεκόμενοι στις βομβιστικές επιθέσεις της Καλαμάτας και του Μυστρά θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, όπως αποφάσισαν το απόγευμα της Τρίτης ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στην Καλαμάτα.

Οι απολογίες τους είχαν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι, όταν άρχισαν να προσέρχονται στο γραφείο του ανακριτή Καλαμάτας, ο 52χρονος ιδρυτής και τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης «ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ», οι οποίοι απολογήθηκαν για τις εκρήξεις σε τράπεζες της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία του Μυστρά, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τις απολογίες τους οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Σχεδίαζαν και άλλα χτυπήματα

Τα πέντε μέλη της ομάδας ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή τους ακόμη τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος που, όπως οι ίδιοι οι συλληφθέντες ομολόγησαν, ήταν έτοιμοι να τοποθετήσουν σε κεντρικά κτίρια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Οπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι, θέλησαν να... «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος» και η αρχή θα γινόταν από τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για έναν 52χρονο από την Καλαμάτα και ακόμη τέσσερις άνδρες από τη Δράμα που είχαν μεταβεί στη Μεσσηνία για να προετοιμάσουν τα χτυπήματα. Στόχοι τους θα ήταν η Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, η Εφορία και το Δημαρχείο Καλαμάτας - κτίρια σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Οι ίδιοι δεν θέλησαν να προσδιορίσουν για πότε ετοίμαζαν τις βομβιστικές επιθέσεις, ωστόσο ομολόγησαν ότι οι βόμβες θα έσκαγαν απανωτά, προκειμένου να προκαλέσουν χάος.

Οι πέντε ήταν έτοιμοι για όλα. Πιστόλια, καραμπίνες, μαχαίρια, σουγιάδες, τίζερ και χιλιάδες φυσίγγια είχαν εξασφαλίσει για τα χτυπήματά τους, ενώ ήταν έτοιμοι ακόμη και για την... διαβίωσή τους στο βουνό μετά τις τρομοκρατικές τους ενέργειες. «Ηταν αποφασισμένοι και επικίνδυνοι», δήλωσε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες.

Η εθνικιστική οργάνωση «Ομάδα Εψιλον» λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια με σύμβολο το δελφικό Εψιλον. Οι οπαδοί της πιστεύουν στον θεό Δία (Ζευς) και στους αρχαίους Ελληνες. Στα κείμενά τους στρέφονται κατά της πολιτείας και του πολιτικού συστήματος, όπως επίσης και κατά της Ορθοδοξίας, του Βυζαντίου και των Εβραίων.

Το μανιφέστο

«Ουδεμία συνδίκη, περίβασις, υπεράσπισις προς μιαρούς ανθέλλην, προς καταραμένους των γενεών, προς τους έσχατους προδότες της Ελλάς και προσκυνημένους εις το Βυζάντιο των Οβριών Βάκχων ή Βλάχων τινός Εβραίων Νεοελληνικά Γύφτων «μη Ελλην». Μόνον οι καθάριοι το γένος Ελλην μη προσκυνημένοι θα χαίρουν την προστασία, την υπεράσπιση εκ των Εψιλον ΕΥ «Ομάδα Εψιλον»», αναφέρουν στο μανιφέστο τους τα μέλη της Ομάδας.

Κατά την προηγούμενη περίοδο, η οργάνωση δεν είχε απασχολήσει σοβαρά την Αστυνομία. Το 2013, σε ναό της Λυγαριάς στο Ηράκλειο Κρήτης, άγνωστοι είχαν βεβηλώσει μια εκκλησία, αφήνοντας ως «υπογραφή» το σύμβολο της «Ομάδας Εψιλον» και τη φράση: «Οταν καίγατε αρχαίους ναούς ήταν καλά; Ιουδαιοχριστιανοί»!

«Από τη μέχρι στιγμής έρευνα φαίνεται ότι ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή είχε ο 52χρονος από την Καλαμάτα. Είναι άεργος, πρώην τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι συλληφθέντες από τη Δράμα, τους έκανε... «φροντιστήριο» μέσω Facebook.
Από τους υπόλοιπους, ένας 29χρονος υπηρετούσε παλαιότερα ως ειδικός φρουρός», αποκάλυψε πηγή του «Εθνους». «Και οι πέντε δήλωσαν "εχθροί του συστήματος" και ιδεολογικά έτοιμοι να το πολεμήσουν. Οσο φαιδρό κι αν ακούγεται, οι βόμβες αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανθρώπινα θύματα».



Πηγή : ethnos.gr


Ο Κιμ του Βαρουφάκη διαπραγματεύεται ακόμα με τους δανειστές




Εκπροσωπεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις κρίσιμες συζητήσεις με τους θεσμούς για ανακεφαλαιοποίηση και προαπαιτούμενα

Ένας... φίλος από το κοντινό παρελθόν εθεάθη το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Χίλτον.

Εκεί είχε προγραμματιστεί η σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ποιος ήταν όμως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος παρέμεινε στο υπουργείο και επί Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο κορεάτης Κιμ, πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και - από τότε - σταθερό μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, έχει αναλάβει ρόλο συντονισμού κυβέρνησης - τρόικας για την τελική σύνταξη των κειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε δεχτεί αιχμηρή κριτική για τον Κορεάτη σύμβουλο του Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος αμειβόταν με πολύ καλό μισθό ενώ πηγαινοερχόταν στην Ευρώπη με πληρωμένα από την ελληνική κυβέρνηση εισιτήρια και μάλιστα σε... business class!

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Αθήνας - θεσμών

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή και αφορούν, πρώτον, το μίνι πολυνομοσχέδιο με τις διορθώσεις επί των προαπαιτούμενων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που ζήτησε η τρόικα και, δεύτερον και κυριότερο, την τελική μορφή του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το συμπληρωματικό πολυνομοσχέδιο θα περιέχει ζητήματα που αφορούν στα ενεργειακά, την εξαίρεση της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ και όλες τις διορθωτικές διατάξεις που ζήτησε η τρόικα από τα ορόσημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθεί ένα ακόμη μέρος από τα 48 προαπαιτούμενα που οδηγούν στην υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνησης «τρέχει» πλέον να προλάβει την προθεσμία του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου με στόχο να έχουν ψηφιστεί και τα δύο νομοσχέδια.





Πηγή : newsbomb.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
κι όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου
γράψε όσα λέν' οι εχθροί σου

Κι αν μας την σκάσανε με μπαμπεσιά
και οι σύμμαχοι στην μοιρασιά
Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου να μη μας αρρωστήσεις
γιατί το θέλει κι ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις !!!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες ! Καλή δύναμη αγαπημένοι μου . Μακάρι σύντομα να ξημερώσουν

καλύτερες ημέρες για όλους μας , και να νοιώσουμε όπως ένοιωσαν οι πρόγονοί μας την ημέρα της απελευθέρωσης . Διαβάζοντας τους στίχους απο το τραγούδι της Σ.Βέμπο είναι το ίδιο επίκαιρο όπως και τότε . Να το αφιερώσουμε λοιπόν στους δανειστές μας που μας κουνάνε το δάχτυλο !

Να θυμηθούμε ότι η μόνη χώρα που αντιστάθηκε στο πόλεμο το 1940 ήταν η Ελλάδα  με 219 ημέρες αντίστασης . Οι υπόλοιπες χώρες είχαν απο 61 - 0  ημέρες αντίστασης  και είχαμε απο όλες τις χώρες τις μεγαλύτερες απώλειες  στον πόλεμο και την κατοχή . Έτσι λοιπόν για την ιστορία να ξέρουμε ποιοί είμαστε , και γιατί αυτό το μένος των Εταίρων μας και των Γερμανών εναντίον μας !

Στην ανασκόπιση της  της εβδομάδας που πέρασε  η είδηση που κυριάρχησε  σε δελτία ειδήσεων ήταν η ατάκα του Υ.Παιδείας που είπε για το 23% στη παιδεία << πενταροδεκάρες >> . Μαλιστα ! Κ. Υπουργέ να σας θυμίσω ότι δεν είναι μόνο τα ιδιωτικά σχολεία , αλλά και τα φροντιστήρια ξένων γλωσών και γενικής παδείας . Αν εσείς έχετε δημόσια σχολεία να παρέχουν όλα αυτά , ποιός ο λόγος να πηγαινουμε τα παιδιά μας στα ιδιωτικά και στα φροντιστηρια  ; Αλλά...τι λέω...Ποιά δημόσια σχολεία ; Που πολλά δεν έχουν δασκάλους ακόμα .... Κατά τ' άλλα ήρθε ο ΕΝΦΙΑ ... Κουράγιο αγαπημένοι μου για την βγάλουμε και φέτος .Οι Τροϊκανοί ήρθαν το Υπουργεικό συμβούλιο έτρεχε απο συνάντηση σε συνάντηση !

Αν τα βρήκαν ; Α ! Μπά ! Ζητάνε γή και ύδωρ ! Οι ψυχοπαθείς δανειστές μας θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα . Ένας τυφώνας φυσάει πάνω απο το ασφαλιστηκό , τα κόκκινα δάνεια και όλα τ' άλλα  που ζητάνε .Τα επιδόματα δεν δοθηκαν πήγαν στο ΔΝΤ . Ένα σχεδιο χρόνων βρισκει την ελαστική κυβέρνιση του Τσίπρα για  να τα πάρουν όλα ! Μας φορτώνουν τώρα και τους μετανάστες , έτσι είπαν στη μίνι Σύνοδο κορυφής.

Υπομονη , υπομονή χρόνια τώρα ...Ε ! φτάνει  ! Κύριοι της αριστεράς τη μετάλαξη πάθατε ! Δεν μπορεί άλλο αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός ! Νομίζω οτι μιά ημέρα θα τρελαθεί και τότε...
Σκεφτόμουν ποιός ήρθε , ποιός ήρθε  ..Α ! Ναι ήρθε και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φ.Ολάντ . Ήρθε λοιπόν καο Πρωθυπουργός τον πήγε παντού ...Πήγε στο Μουσείο της Ακρόπολης  , πήγε και στο γκάζι σε ενα πολύ μοδάτο εστιατόριο και στην παρέα ήταν και ο Λ.Λαζόπουλος  Πολύ ωραία ...
Μέσα σε απεργίες που ξεκινάνε , ήρθε και ο Κ. Ντομπρόβσκις ( ένας απο τους απεσταλμένους των δανειστών  ) και ζητάει την μάνα του και το πατέρα του  αλλιώς θα έχουμε κούρεμα καταθέσεων .
Ο Η. Κασιαδιάρης τον αποκάλεσε εγκληματία .Τόμπολα ! Οι κυβέρνηση έτρεξε να τα μαζέψει . Σιγά μην ίδρωσε το αυτί του Κ.Ντομπρόβκις ! Γιατί ..δεν είναι ;  Αν νομίζατε ότι γλυτώσαμε απο  τον Γ. Βαρουφάκη κάνετε μεγάλο λάθος ! Μεταξύ διαλέξεων που κάνει σε διάφορες χώρες , πως θα γίνεται
 << Στάρ >>  τώρα θα κάνει και κόμμα ! Μάλιστα κάτι τέτοιο ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό.

Το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τους 1101 ...Έχει γίνει ανάρπαστο ! Λέτε να πούμε στο τέλος ότι είχε δίκιο ο Γ.Βαρουφάκης ; Μπα ! Μάλλον << Όνειρο ζώ μην με ξυπνάτε >> .
Είχαμε και ένα φάκελο με σφαίρα και παραλήπτη τον Τ. Αλεξιάδη . Ο Υ. Οικονομικών έδειξε την οργή του
για την σφαίρα και το απειλητικό σημείωμα , αλλά ξεκαθάρισε πως δεν φοβάται και θα συνεχίσει το έργο του. Τώρα τι θα γίνει ...Ο Θεός να βάλει το χέρι του !


Καλέ ψάχνω τη Ν.Δημοκρατία ..που είναι ;Αφήστε τις γυροβολιές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και κάνετε κάτι...Τώρα τι θα κάνετε θα δείξει ...  Κλείνωντας ας θυμηθούμε να πάρουμε λίγο δύναμη γιατί την έχουμε ανάγκη : << Στο εξής πρέπει να λέμε όχι ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες , αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες >> Ο. Τσώρτσιλ !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου η Showbiz δεν ησυχάζει με τίποτα ! Ούτε τρόικα  , ούτε μετανάστες την τρομάζουν .

Έτσι η τηλεόραση έχει πολλές σειρές , μεσημεριανές , απογευματινές και βραδινές εκπομπές .
Καινούρια αστέρια ανατέλουν . Θα έχουμε ...ωραίο χειμώνα !

Σε συνέντευξη που έδωσε η Ρ.Μακρή είπε : << Ότι μεγάλωσε με την Ε.Μενεγάκη  μαζί με την γιαγιά της >> Τι λέει καλέ ; Πλάκα μας κάνει ; Πόσο είναι η Κ. Μακρή 25 ή 30 ; Μετά απο το σάλο στα πάνελ των εκπομπών τα μάζεψε και είπε ότι είναι 42 ετών και έβλεπε την Ελένη  . Όσοι θέλουν να κλέψουν λίγο δόξα και λάμψη τί κάνουν...!

Πρεμιέρα έκανε η καινούρια σειρά του ΑΛΦΑ << Μη με σκάς >> με τον Γ.Μπέζο και τον Π.Φιλιππίδη.

Η πρώτη ημέρα έδειξε ότι οι τηλεθεατές προτίμησαν τους <<Συμμαθητές >> στον ΑΝΤ1.
Δυστυχώς δεν έκλεψαν τις εντυπώσεις των τηλεθεατών συγκεντρώνοντας πολλά αρνητικά σχόλια στα Sosal media.Η σεζόν μόλις άρχισε θα δούμε στην πορεία πως θα πάει..

Σκληρή η μάχη της τηλεθέασης το Σαββατοκύριακο μετά την άφιξη της Μ.Μπεκατώρου και του Ν.Μουτσινά . Απολαυστικοί , κέρδισαντην μάχη της τηλεθέασης αφήνοντας πίσω ην Κ.Καραβάτου και την Κ.Σπυροπουλου τελευταια .

Πρεμιέρα έκανε και το Joy που μετακόμισε στον ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια την όμορφη Δ.Νομικού.
Καλη αρχή στην Δούκισα αλλά την έφαγε ο Μ.Φουρθιώτης στο ΕΨΙΛΟΝ. Γι αυτό λέω θα έχουμε μεγάλο χειμώνα ...Το τι κατινιά θα έχουμε ν' ακουσουμε και να δούμε για τα νούμερα τηλεθέασης !...
Το Tip της εβδομάδας,

Διοργανώστε βραδιά με φίλους στο σπίτι ! Χαλαρώστε και περάστε όμορφα .

Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !

Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη

Εβδομάδα με την Χαριτίνη !