Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Γιατί ξεφτιλίζεσαι και μας ξεφτιλίζεις; Πώς και πόσο φορολογεί το... Facebook ρωτά ο Νάσος Αθανασίου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο



Δυστυχώς η μ......α δεν φορολογείται ακόμα στην Ελλάδα προς το παρν γιατί με όλα αυτά που ακούμε και πετάνε ανεξέλεγκτα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα φορολογηθεί και θα δείτε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα μας μόνο από αυτά που θα πληρώνουν τα στελέχη της κυβέρνησης!!!

Διαβάσαμε στο protothema.gr


Πόσο φόρο απέδωσε στο ελληνικό δημόσιο η εταιρία για το 2014 ζητά να μάθει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Με το facebook τα έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, που κατέθεσε ερώτηση ώστε να μάθει πόσο φόρο αποδίδει η εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο!

Ο κύριος Αθανασίου αναφέρει πως η ερώτηση, που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατατίθεται με αφορμή την υπόθεση φορολογίας του facebook στην Μεγάλη Βρετανία. Εκεί αποκαλύφθηκε πως ο κολοσσός των social media πλήρωσε μόλις 5.762 ευρώ σε φόρους για την περασμένη χρονιά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται τι συμβαίνει στη χώρα μας...

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
«Δημοσιεύματα του ξένου και του εγχώριου Τύπου αναφέρουν ότι η εταιρία Facebook απέδωσε  φόρο εισοδήματος ύψους 5.762 Ευρώ, στις υπηρεσίες εσόδων της Βρετανίας, για το έτος 2014. Η εν λόγω εταιρία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και στη χώρα μας, όπως επίσης και άλλες διαδικτυακές εταιρίες συναφούς ή παραπλήσιου αντικειμένου.

Επειδή, η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα,
Επειδή, το ελληνικό δημόσιο καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες συγκέντρωσης δημοσίων εσόδων…

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Πόσο φόρο εισοδήματος απέδωσε στο ελληνικό δημόσιο η ανωτέρω αναφερθείσα εταιρία κατά το οικονομικό έτος 2014;

Ο Ερωτών Βουλευτής,
Αθανάσιος Αθανασίου,
Περιφέρειας Αττικής»


Με συρμάτινη θηλιά βασάνισαν άθλια ζώα ένα σκύλο στον Έβρο




Το τρίτο περιστατικό στην ίδια περιοχή!

Κοντά στο χωριό Μαΐστρος Έβρου η Μελίνα Σπυριδάκη πρόεδρος της Φιλοζωικής Αλεξανδρούπολης «Φροντι-ΖΩ» εντόπισε σήμερα την σκυλίτσα που βλέπετε εξαθλιωμένη με μια συρμάτινη θηλιά να έχει κάνει μια τεράστια πληγή στην κοιλιά και την πλάτης της.



Η κα Σπυριδάκη που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι μετέφερε το ζώο στο κτηνιατρείο της Ξανθούλας Ζαχοπούλου όπου αφού έγινε η αφαίρεση του σύρματος απολυμάνθηκε η πληγή και ράφτηκε η τεράστια πληγή. Σύμφωνα με την πρόεδρο του «Φροντι-ΖΩ» η σκυλίτσα αυτή είχε στειρωθεί πριν από δύο περίπου μήνες, της είχε γίνει αποπαρασίτωση και θεραπεία και συνήθιζε να περιφέρεται πέριξ του Δημοτικού Κυνοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Είναι ένα ζώο πολύ φιλικό που το οποίο μόλις το χάιδευες από την χαρά του κατουριότανε μας τόνισε. Όμως πριν από έναν μήνα εξαφανίστηκε από την περιοχή που σύχναζε και τότε θεώρησαν ότι κάποιος την εξόντωσε… Τελικά σήμερα επανεμφανίστηκε σε αυτή την φρικτή κατάσταση. Ήταν εμφανές ότι επί έναν μήνα κάποιος βασάνισε το ζώο συστηματικά. Το σκυλί ήταν πεινασμένο, αφυδατωμένο με ψώρα και φυσικά την συρμάτινη θηλιά να του κόβει τα σωθικά αφού είχε χωθεί τέσσερα εκατοστά μέσα στην σάρκα του. Επειδή το σύρμα ήταν από ατσάλι και δεν σκούριασε η σκυλίτσα δεν πέθανε από την μόλυνση και έτσι σήμερα την έσωσαν.

Σύμφωνα με την κα Σπυριδάκη είναι η τρίτη φορά που στην συγκεκριμένη περιοχή εντοπίζεται σκυλί που έχει βασανιστεί με τον ίδιο τρόπο τρανή απόδειξη ότι το σαδιστής δράστης κάνει κατ’ εξακολούθηση το ίδιο βασανιστήριο σε ανυπεράσπιστα πλάσματα. Ενώ είναι η δεύτερη φορά που υφίσταται το ίδιο μαρτύριο το συγκεκριμένο ζώο. Η κα Σπυριδάκη αύριο θα καταθέσει καταγγελία κατ’ αγνώστου γι’ αυτό το έγκλημα στο Α.Τ. Αλεξανδρούπολης.

Εγκλήματα όπως αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των όσων συμβαίνουν παντού στην Ελλάδα εις βάρος των ζώων τρανή απόδειξη της κρίσης αξιών που πλήττει τον τόπο μας.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του βασανιστηρίου που υπέστη και αυτό το πλάσμα.







Πηγή: zoosos.gr


Βάφτισαν «κοινωνικό συντελεστή» το «μαχαίρι» σε 4 εκατ. συντάξεις για να τις κόψουν




Με αλγόριθμο η μείωση των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται - Θα «υποθέτει» το μισθό, τις εισφορές και το ποσοστό αναπλήρωσης για τον τελικό υπολογισμό - Επιφυλακτικοί οι δανειστές για το σχέδιο Κατρούγκαλου, ζητούν ποσοτικοποίηση

«Κοινωνικό συντελεστή» θα ονομάσει το υπουργείο Εργασίας τον αλγόριθμο βάσει του οποίου θα μειώσει τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις καθώς δεν υπάρχει χρόνος να επαναυπολογιστούν  4 εκατ. συντάξεις βάσει του μισθού, των εισφορών και του ποσοστού αναπλήρωσης τους.

Ο συντελεστής που θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα θα «υποθέτει» τα παραπάνω δεδομένα και θα αναγγέλλει την «ποινή» της σύνταξης. Για παράδειγμα, αν κάποιος συνταξιούχος του ΙΚΑ  είχε αρχική σύνταξη πριν από τις μνημονιακές περικοπές  1.400 ευρώ, εκτιμάται ότι θα είχε μισθό 2.000 και κατέβαλε εισφορές 310 ευρώ.

Πάντως, οι δανειστές, που συναντήθηκαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί σχετικά με την εθνική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου, πριν δουν την «ποσοτικοποίηση» του σχεδίου. Η εξοικονόμηση δαπανών η οποία πρέπει να προκύψει για να εγκρίνουν τα μέτρα από φέτος μέχρι το 2018 ανέρχεται στο 1,9% του ΑΕΠ ή περίπου σε 3,5 δισ. ευρώ.

Η ελληνική πλευρά  που παρουσίασε στο κουαρτέτο  τη συνολική πρόταση ( θέσπιση ενιαίων κανόνων, ενοποιήσεις ταμείων, επανυπολογισμός συντάξεων ) προβάλλει ως «σημαία» της τη διάσωση του ΕΚΑΣ  στην προσπάθειά της να πείσει τους δανειστές ότι η εθνική ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα ψαλιδίσει εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις αποτελεί ένα γενναιόδωρο ισοδύναμο έναντι των μέτρων του μνημονίου. Η πρώτη «νίκη» αν εγκριθεί η πρόταση είναι να μη διακοπεί η χορήγησή του ΕΚΑΣ σε 70.000  «προνομιούχους » χαμηλοσυνταξιούχους ( 20% του συνόλου των  δικαιούχων) το Μάρτιο του 2016. Το υπουργείο εργασίας σχεδιάζει να ενσωματώσει το επίδομα στη βασική σύνταξη των 390 ευρώ  η οποία θα αντιστοιχεί στο 60% του μέσου εισοδήματος  καθώς αποτελεί προτεραιότητα όπως τόνισε χθες και ο πρωθυπουργός η διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων και η αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού ακόμα και   αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας.

Ωστόσο οι θεσμοί  που μιλούν μόνο τη γλώσσα των αριθμών επιμένουν ότι χρειάζεται ποσοτικοποίηση και ακριβής ανάλυση του μέτρου, για να γίνει αποδεκτό.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας μία πρώτη εικόνα της ποσοτικοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρχει την Παρασκευή και τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στα τεχνικά κλιμάκια.


Πηγή : protothema.gr


Ηγετική εμφάνιση Μεϊμαράκη στο ΕΛΚ


φωτό : Νέα Δημοκρατία


Ως ηγετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ΕΛΚ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε σημαντική παρέμβαση χθες ενώπιον των 1.900 συνέδρων και σήμερα μετά την ομιλία του Σαμαρά με θέμα τον κίνδυνο του λαϊκισμού, αλλά και του Μίχαλου με θέμα τις επενδύσεις θα λάβει μέρος σε συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, αλλά και σε ψηφοφορίες.

Στο μεταξύ σε παρέμβασή του χθες στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη ο κ. Μεϊμαράκης έθιξε το μεταναστευτικό μεταξύ άλλων.
Οι τεράστιες ροές προσφύγων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης. «Το κύριο πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να τονίσουμε ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες αλλά και αλληλεγγύη και όχι μόνο κριτική προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κυρίως το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα κράτος και πως ειδικά η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία δεν διαθέτουν τα μέσα και τις υποδομές για τη συγκράτηση, τη διαχείριση και τη μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος.
«Καθίσταται αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής», πρόσθεσε και σημείωσε πως «ως Ένωση αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και δεν ενεργήσαμε με τρόπο έγκαιρο και προληπτικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας, για συνοχή στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών και αποφασιστικότητα για την επίλυση του προβλήματος.


Πηγή : ysterografa.gr


Ο Τσίπρας κυρία μου έχει και τις δίνει!! Γεροβασίλη: Ο Τσίπρας δεν θύμωσε για τις «πενταροδεκάρες»




Πώς να θυμώσει ο Τσίπρας κυρία Γεροβασίλη αφού είναι από τους πρώτους που στέλνει το παιδί του στον ιδιωτικό; 

Και διαθέτοντας και τις πενταροδεκάρες και επειδή είναι και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον πειράζει καθόλου για το τι λένε οι υπουργοί του και τα στελέχη του οπότε γιατί να θυμώσει την κοινωνία θίγουν όχι τον ίδιο τον πρωθυπουργό;

Διαβάσαμε στο protothrema.gr

«Σχήμα λόγου» λέει σήμερα ο υπουργός Παιδείας - Λάδι στη φωτιά και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Σεβαστάκη ότι «το ΦΠΑ δεν έχει πολιτικό κόστος για το κόμμα μας» - Νέα συνάντηση Φίλη με τους Θεσμούς την Παρασκευή για τα ισοδύναμα

Την ώρα που χιλιάδες γονείς είναι ανάστατοι μετά την υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε κλιμακωτό ΦΠΑ - καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν την «λυπητερή» - , το σήριαλ Φίλη συνεχίζεται... με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να διαψεύδει τη χθεσινή διαρροή ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος από τις δηλώσεις μελών της κυβέρνησης.

Η θύελλα αντιδράσεων πυροδοτήθηκε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη  ο οποίος δήλωσε ότι «όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος της επιλογής», χαρακτήριζοντας  τον κλιμακωτό  ΦΠΑ ως «πενταροδεκάρες» και «συμβολικό ποσό» ενώ περισσότερο λάδι στη φωτιά έριξαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη  ότι το κόμμα του «δεν έχει πολιτικό κόστος» και «δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία».

Ο υπουργός Παιδείας το πρωί της Πέμπτης, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου  έκανε λόγο για «σχήμα λόγου». «Μιλάτε για σχήματα λόγου, η ουσία είναι να ανορθωθεί η δημόσια εκπαίδευση» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων προσθέτοντας ότι «με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, αυτή είναι η εντολή του λαού».

Το μόνο  σίγουρο είναι  ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στην περίπτωση που ισχύσει ο κλιμακωτός ΦΠΑ δεν ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ από τα 168 εκατομμύρια που αρχικά επεδίωκε η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιωακείμ Καλλιβρούσης στη συγκέντρωση χθες στη Λεόντειο στα Πατήσια έκανε λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης ενώ επεσήμανε οτι εκτιμάται ότι θα φύγουν περί τους 20.000 μαθητές από τα ιδιωτικά σχολεία για να πάνε στα δημόσια τα οποία ήδη «ασφυκτιούν». Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων Χαρ. Κυραιλίδης  τόνισε ότι θα μπλοκάρουν νομικά  την οποιαδήποτε απόφαση σε εθνικά ή διεθνή δικαστήρια.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι «έβαλαν αυτογκόλ», καθώς υπήρχε δυσφορία χθες από το κλίμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις Φίλη. «Δεν υπάρχει περιθώριο μείωσης ή κατάργησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα πρώτα», αναφέρουν κυβερνητικές πήγες.

Όπως παραδέχθηκαν οι ίδιες πηγές, «αυτοπαγιδευτήκαμε στον ΦΠΑ εκπαίδευσης». «Μιλήσαμε για έσοδα 300 εκατ. ευρώ και τελικά είναι πολύ χαμηλότερα, κάτω από 100 εκατ. ευρώ» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Νέα συνάντηση με την τρόικα για τα ισοδύναμα αναμένεται την Παρασκευή καθώς στη χθεσινή συνάντηση του κ. Φίλη με εκπροσώπους της τρόικας δε συζητήθηκε το θέμα  με το σκεπτικό ότι είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών! Η τρόικα πάντως  διατύπωσε προς τον υπουργό Παιδείας τις επιφυλάξεις της ως προς την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο σκέλος που αφορά την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων να αποκλείουν καθηγητές για τη θέση του πρύτανη.

Τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της παιδείας προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι «φαίνεται ότι στην Αριστερά η μετάλλαξη είναι κολλητική. Μετά τον κ. Τσίπρα, ακολουθεί τώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης. Έφτασε σήμερα στο σημείο να χαρακτηρίζει 'πενταροδεκάρες' τους φόρους, που επιβάλλει στην κάθε ελληνική οικογένεια, για τη μόρφωση των παιδιών της. Αβάσταχτοι φόροι και 'κουβέντες της πενταροδεκάρας' είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες».

Σε απάντησή του το υπουργείο Παιδείας τόνισε ότι «είναι υποχρεωμένο να προστατεύει το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών. Να υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο και να εποπτεύει την ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία. Τους κατανοούμε γιατί περνάνε δύσκολες ώρες και αναγκάζονται να παίζουν με σχήματα λόγου και να επινοούν, ακόμα και για δευτερεύοντα ζητήματα, φτηνές αντιπαραθέσεις».

Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση από το Ποτάμι στην οποία υπογραμμίστηκε ότι «η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι τιμωρητική προς τους γονείς επειδή την επιλέγουν . Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση «των αριστερών εκατομμυριούχων» ότι έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου   μετά τη συνάντηση με ην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας».

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ σε συνάντηση με τον κ. Φίλη  κατέθεσαν πλήρη στοιχεία, βασισμένα σε νέα έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι το μέτρο είναι πρόχειρο και δημοσιονομικά απολύτως αναποτελεσματικό.

Εξήγησαν, επίσης, στον υπουργό ότι η επιβολή του μέτρου ευνοεί τις ελάχιστες σχολικές μονάδες της ελίτ και πλήττει κατά κύριο λόγο τις μικρές και μεσαίες σχολικές μονάδες, στις οποίες προσφεύγει η μέση οικογένεια.

Ο υπουργός από τη δική του μεριά τόνισε ότι με την ελάφρυνση του ΦΠΑ οι περισσότερες δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορούν να απορροφήσουν το ποσό, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν ιδιαίτερα οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το μέτρο ελήφθη υπό ασφυκτικές πιέσεις και χωρίς σοβαρό σχεδιασμό.



O αστυνομικός Ανδρεας Κάππος από την Δυτική Αχαΐα δε σώζει μόνο…ανθρώπους αλλά και ζώα..




O Ανδρεας Κάππος δε σώζει μόνο…ανθρώπους αλλά και ζώα.. Οποιονδήποτε βρίσκεται σε κίνδυνο.Και ιδού η απόδειξη. Ο αστυνομικός της ομάδας Δίας και ενώ ήταν σε περιπολία είδε το κουταβάκι που βλέπετε να τρέχει έντρομο στην εθνική οδό.

Χωρίς δεύτερη σκέψη σταμάτησε, το έπιασε και το μικρό σώθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή από τα αυτοκίνητα που περνούσαν ξυστά από δίπλα του. Ο Ανδρέας Κάππος το φρόντισε και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.Τον υιοθέτησε! Ο Κανέλλος και ο Ανδρέας λοιπόν…







Πηγή : dytikanea.gr


OXI ρε γαμώτο τι πίκρα! Παραιτήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κορωνάκης



Διαβάσαμε στο lifo.gr και πήγαν να μας πάρουν τα κλάματα!!!

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε μέσω Facebook πριν από λίγα λεπτά ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Τάσος Κορωνάκης.    Ο κ. Κορωνάκης μάλιστα δήλωσε και την παραίτησή του από μέλος του κόμματος.  

Η ανάρτηση του κ. Κορωνάκη Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτηση μου συνεχίζουν να ισχύουν, και η απόσταση μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, σήμερα συναντήθηκα με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσα την παραίτηση μου από την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για όσα ζήσαμε και είμαι σίγουρος πως με πολλούς και πολλές θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες.

Υ.Γ. Προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος.





Θηβαίο σκέφτεσαι πριν μιλήσεις η σου βγαίνουν αυθόρμητα; «Μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να φάει πέντε παξιμάδια»



Διαβάσαμε και προβληματιστήκαμε για το ότι οι δηλώσεις τον οποιονδήποτε έχουν ένα μικρόφωνο στο στόμα δεν έχουν τέλος.

Με ποιο κεφάλι σκέφτονται; Και αλήθεια σκέφτονται γενικότερα πριν μιλήσουν η το μυαλό τους περιορίζεται στην μαλακία που λένε;

Διαβάσαμε στο protothema.gr

Στη νέα του συνέντευξη, ο τραγουδοποιός δήλωσε: «Μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να φάει πέντε παξιμάδια, τρεις ελιές και μία ντομάτα, δεν είναι ανάγκη να τρώει αρνί κάθε μέρα! Μην τρελαθούμε τώρα!».

Στην κάμερα του «Πρω1νού» μίλησε ο Χρήστος Θηβαίος, όπου του ζητήθηκε να σχολιάσει την επίμαχη ραδιοφωνική συνέντευξή που παραχώρησε τον Ιούλιο, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

Στην συνέντευξη, είχε αναφερθεί με σκληρά λόγια στους νέους ανέργους, ενώ είχε τονίσει ότι μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να ζήσει με 15 ευρώ την ημέρα. Μάλιστα, είχε προτρέψει την ραδιοφωνική παραγωγό, να κάνει μία πιο παραγωγική δουλειά, συγκεκριμένα να πάει να «δουλέψει στα λιπάσματα».

Στη νέα του συνέντευξη, ο τραγουδοποιός, δήλωσε: «Έδωσα απλά μία συνέντευξη, μιλώντας ειλικρινά, όπως θα μιλούσα σε μία παρέα με φίλους. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τους νέους. Αυτό προτάθηκε για να γίνει θέμα. Θυσιάζω και ''τσαλακώνω'' την εικόνα μου, μπροστά στην ειλικρίνεια. Τι συνέβη ή δεν συνέβη, εμένα προσωπικά μου κάνει το ίδιο. Είμαι μία χαρά με τον εαυτό μου και με όσους μου μίλησαν και όμορφα και άσχημα».

Σχετικά με τη δήλωση ότι μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να ζήσει με 15 ευρώ την ημέρα, ο Χρήστος Θηβαίος σχολίασε: «Εντάξει, αυτό ήταν πάλι μέσα στα μονταρίσματα! Σίγουρα, μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να φάει πέντε παξιμάδια, τρεις ελιές και μία ντομάτα, δεν είναι ανάγκη να τρώει αρνί κάθε μέρα! Μην τρελαθούμε τώρα!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον σάλο που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του, ο Χρήστος Θηβαίος είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη, μέσα από την ιστοσελίδα του στο Facebook;

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αυγερίδου γιατί στην προχθεσινή συνέντευξη, που είχε την καλοσύνη να μου πάρει, την πρόσβαλα ως εργαζόμενη και ως δημοσιογράφο, παρότι δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Επίσης πιστεύω ότι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που ασκήθηκαν, κυρίως τα τελευταία χρόνια, δημιουργήσαν τεράστιο πρόβλημα ανεργίας στους νέους ανθρώπους. Πέρα από κάθε αμφιβολία.

Πρόθεση μου ήταν να καυτηριάσω την ''αριστοκρατική'' αντίληψη που υπάρχει σχετικά με την εργασία, σε κάποια μειοψηφία της νεολαίας, και γι” αυτό υπερέβαλα. Ξέρω ότι, μπροστά στις δοκιμασίες που περνάει η μεγάλη πλειοψηφία των νέων, αυτό είναι τουλάχιστον δευτερεύον.
Γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και από όσους είχαν την ατυχία να ακούσουν τη συνέντευξη και ένιωσαν οργή και απογοήτευση.

Θα προσπαθήσω στο μέλλον να είμαι προσεκτικότερος όταν εκφέρω δημόσιο λόγο», έγραφε το μήνυμα του τραγουδοποιού.






Η νέα Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



Η νέα Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη, γεννήθηκε στο Αστέρι Λακωνίας και κατά τα μαθητικά της χρόνια έζησε στη Σπάρτη Λακωνίας.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της, εισήχθη, το έτος 1995, στη νεοϊδρυθείσα τότε Εθνική Σχολή Δικαστών.

Με την αποφοίτησή της, τοποθετήθηκε ως Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Πρωτοδίκης στα Πρωτοδικεία Νάξου, Αθηνών και Κω. Με την προαγωγή της στο βαθμό της Προέδρου Πρωτοδικών, τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου παρέμεινε μέχρι την προαγωγή της στο βαθμό του Εφέτη, που κατέχει σήμερα, υπηρετώντας στο Εφετείο Αθηνών.

Από το έτος 2006 εκλέγεται συνεχώς ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ τα έτη 2012 – 2014 εξελέγη αναπληρωτής Γενική Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και στη συνέχεια Γενική Γραμματέας αυτής, έως την εκλογή της στη θέση της Προέδρου.

Είναι η δεύτερη γυναίκα Δικαστής που εκλέγεται στη θέση της Προέδρου, από την ίδρυση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την νυν Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Επίσης, είναι μέλος της Εταιρείας Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και κατά τα έτη 2011 – 2014 εξελέγη Γενική Γραμματέας αυτής, ενώ από το Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου, αγωνιζόμενη εντός αυτής για την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η Εφέτης κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, γνωρίζει την Αγγλική και τη Γαλλική γλώσσα, ενώ είναι έγγαμη και μητέρα ενός τέκνου.



Πηγή
                            


Θράσος και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο Φίλης



Τη λογική του κοινωνικού διαχωρισμού με πρακτικές περασμένων δεκαετιών φαίνεται ότι ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που μετά τις χθεσινές αντιδράσεις για τη φράση “πενταροδεκάρες” αναφορικά με τις αυξήσεις στα δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων , προτίμησε σήμερα τη... σιγή, περνώντας όμως στην αντεπίθεση...

Στην ερώτηση για τις “πενταροδεκάρες” απάντησε ότι είναι σχήμα λόγου, προτίμησε να αποφύγει την απάντηση επί της ουσίας και αναφέρθηκε στην κατ' αυτόν ουσία, δηλαδή στην ανάγκη αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου η οποία και αποτελεί την προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας.

Εμμέσως αλλά σαφέστατα ο υπουργός Παιδείας προέβη σε έναν διαχωρισμό μεταξύ μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά και μαθητών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία. Έβαλε σε προτεραιότητα εκείνους των δημόσιων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρέπει να απασχολεί την κοινωνία το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης εκείνων που επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ξεχνώντας προφανώς ότι η κυβέρνηση επέβαλε αυξήσεις και στα φροντιστήρια (πενταροδεκάρες και εδώ για τον υπουργό) στα οποία φοιτούν μαθητές απ' όλες τις κοινωνικές ομάδες λόγω της χρόνιας αδυναμίας των κυβερνήσεων να ενισχύσουν τη δημόσια εκπαίδευση.




Πηγή : newsit.gr


Κακοκαιρία: Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία στο Καματερό!




Βρέχει ασταμάτητα στην Αθήνα - Αδιάβατοι οι δρόμοι στο κέντρο - Ουρά 11 χιλιομέτρων στη λεωφόρο Κηφισού - Δυο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στην Ελευσίνα - Πτώση δέντρου στο Παλαιό Ψυχικό - Πλημμύρες σε Ηλεία, Αχαΐα και Κω

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας το πρωί στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό. Στην περιοχή στάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν, έστω και την τελευταία στιγμή τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.


Πηγή : protothema.gr


Αποπομπή Σαββαϊδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο



Ομόφωνη η απόφαση δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη - Ανακεφαλαιοποίηση και αλλαγές στη δικαστική εξουσία το κύριο πιάτο στη συνεδρίαση των μελών του κυβερνητικού σχήματος

Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε η Ολγα Γεροβασίλη.

«Σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την κοινωνία και τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από δημόσιους λειτουργούς να ενεργούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από  άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες και θα τηρηθούν», ανέφερε εξερχόμενη του υπουργικού συμβουλίου -το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι- η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Ηταν ομόφωνη η απόφαση» συμπλήρωσε η κυρία Γεροβασίλη.

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση αυτή έχει την έγκριση των Θεσμών η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάτε».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η συζήτηση αφορούσε κυρίως ζητήματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ότι δεν περιελάμβανε το ασφαλιστικό.

Να σημειωθεί ότι για την αποπομπή της θα χρειαστεί πιθανόν μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή κάποια τροπολογία στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εκφράστηκε ένοντη ενόχληση για την επιστολή της στην οποία έκανε κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και ανόρθωση του δημόσιου σχολείου. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού και αυτό θα υλοποιήσουμε» ανέφερε προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Το υπουργικό είχε προαναγγελθεί από την Τρίτη, έπειτα από διερευμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα και πάλι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Με τον χρόνο να πιέζει αφόρητα, καθώς η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του έτους, πριν δηλαδή ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πλαισίου που θα ισχύσει από το 2016 και το οποίο προβλέπει «κούρεμα» καταθέσεων, η κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνάντηση με τους δανειστές, επομένως στο Υπουργικό θα γίνει η προετοιμασία για την παρουσίασή του.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που είχε λάβει μέρος στη σύσκεψη της Τρίτης, το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί «άμεσα».

Τράπεζες και επενδυτές αναμένουν με αγωνία τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς αυτές, μεταξύ άλλων, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκταση και την ένταση του ενδιαφέροντος ιδιωτών επενδυτών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ο οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα και ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου.



Πηγή : tovima.gr



Τόλμησες να βρίσεις τον σουλτάνο; Συνελήφθη 15χρονος για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν



Ο ανήλικος, με τα αρχικά Ι.Ε, συνελήφθη έξω από Ιντερνετ καφέ και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Δεκαπεντάχρονος Τούρκος ετέθη υπό κράτηση από την αστυνομία στην πόλη Μπούνιαν, στην κεντρική Τουρκία, για «εξύβριση» του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ανήλικος, με τα αρχικά Ι.Ε, συνελήφθη έξω από Ιντερνετ καφέ και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου πέρασε τη νύκτα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Cihan.

Αναμένετο η προσαγωγή ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο είτε θα του απαγγείλει κατηγορίες είτε θα τον απελευθερώσει με την επιβολή προστίμου.

Κατηγορίες εναντίον ανηλίκου μπορούν να απαγγελθούν βάσει του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί οποιονδήποτε «πλήττει την εικόνα του προέδρου», κατηγορία που επισείει ποινή μέχρι τεσσάρων ετών φυλάκισης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας 17χρονος συνελήφθη στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του και κρατήθηκε για πολλές ημέρες, σε μία υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή για τις αυταρχικές παρεκτροπές του τουρκικού καθεστώτος.

Ο 17χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα.

Από την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο, έχουν πολλαπλασιασθεί οι διώξεις για «εξύβριση» του προσώπου του κατά καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών.


Πηγή : tovima.gr


Οι Ισπανοί το κατάλαβαν νωρίς : Τελευταίο και σε νέα δημοσκόπηση το Podemos



Τελευταίο, τουλάχιστον στην τετράδα των μεγάλων κομμάτων, παραμένει και σε νέα δημοσκόπηση το Podemos (Μπορούμε), με το κυβερνών κόμμα του Μαριάνο Ραχόι να καταγράφει αξιοσημείωτη αντοχή παραμένοντας πρώτο.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Τelecinco το PP (Λαϊκό Κόμμα) καταγράφει 27.4%, το PSOE (Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) 23.7%, οΙ φιλελεύθεροι Ciudadanos (Πολίτες) σημειώνει 18,1%, ενώ οι Podemos 16,3%.

Το Podemos, που σε κάποιες δημοσκοπήσεις έφτασε να βρίσκεται και στην πρώτη θέση, φαίνεται να πληρώνει ακόμη την ταύτισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αβεβαιότητα που επικράτησε στην Ελλάδα με τους κεφαλαιακούς ελέγχους και το κλείσιμο των τραπεζών.



Πηγή


Πλειστηριασμοί: Βγάζουν την πρώτη κατοικία στο σφυρί - Σοκ από τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές!



Ένα από τα πλέον κρίσιμα ραντεβού που θα κρίνει και το μέλλον της διαπραγμάτευσης έχει σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο με το κουαρτέτο των δανειστών. Στη συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών θα πέσει στο τραπέζι το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και οι προτάσεις των δανειστών είναι σοκαριστικές καθώς ανατρέπουν όλα τα δεδομένα ακόμη και για όσους υπάγονται στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη.

Ουσιαστικά με τους όσους που θέτει το κουαρτέτο των δανειστών ελάχιστες είναι οι πρώτες κατοικίες των πολιτών με χρέη που μένουν στο απυρόβλητο. Όλα τα υπόλοιπα σπίτια θα μπορούν να βγουν στο σφυρί προς ρευστοποίηση για να ικανοποιηθούν οι δανειστές.

Έτσι οι θεσμοί προτείνουν να πέσει το όριο της αντικειμενικής αξίας στις 120.000 ευρώ ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη, ενώ σήμερα προβλέπεται αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ για άγαμο και 450.000 για έγγαμο με δύο παιδιά. Παράλληλα οι δανειστές στα εισοδηματικά κριτήρια του οφειλέτη δέχονται όριο εισοδήματος 12.000 ευρώ (οικογενειακό) ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση θέτει το όριο στις 30.000 ευρώ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ουσιαστικά υπάρχει ένα χάσμα το οποίο δύσκολα θα κλείσει χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα ρίξουν κατά πολύ τα σημερινά όρια ανοίγοντας το δρόμο για να χαθούν περιουσίες, και ειδικά τα σπίτια οικογενειών.



Πηγή : newsit.gr



Σπείρα που έκλεβε ΙΧ έξω από το Καραϊσκάκη την ώρα των αγώνων εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ



Χειροπέδες σε δυο νεαρούς, 24 και 25 ετών αντίστοιχα, πέρασαν άνδρες της Ασφάλειας Πειραιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο νεαρούς έλληνες να περιφέρονται ύποπτα γύρω από τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα  έξω από το στάδιο του Ολυμπιακού της στιγμή που βρισκόταν σε εξέλικη ο αγώνας των πρωταθλητών με την ΑΕΚ και στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως διαπιστώθηκε, λίγο νωρίτερα, μαζί με  δύο ακόμα συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν αφαιρέσει δύο οχήματα.

Από έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, εντόπιζαν οχήματα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και με τη χρήση φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο είχαν εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό πρόγραμμα απενεργοποίησης της ασφάλειας (IMMOBILIZER), τα έθεταν σε λειτουργία και τα αφαιρούσαν.

Στη κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα απενεργοποίησης της ασφάλειας των οχημάτων (IMMOBILIZER)
- Μία ειδική συσκευή σύνδεσης του Η/Υ με το όχημα
- Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
- Πλήθος αποσυναρμολογημένων τμημάτων αυτοκινήτων (τμήματα κινητήρων, φανάρια, καντράν κλπ).

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στο Νέο Φάληρο, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για σε Τακτικό Ανακριτή.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Φίλη: Αυτογκόλ στην κυβέρνηση



Αμηχανία και δυσαρέσκεια υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις δηλώσεις υπουργών και στελεχών τις οποίες χαρακτηρίζουν ως αυτογκόλ για την κυβέρνηση στην κρίσιμη στιγμή της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλει.

Είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε σε προφανή αμηχανία από τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη αλλά του βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη, για τα ιδιωτικά σχολεία. «Οποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος της επιλογής», ήταν μία από τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Φίλη για το θέμα, o oποίος μάλιστα χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την επιβάρυνση με 6% και 13% της ιδιωτικής εκπαίδευσης! «Δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία», είπε από την πλευρά του ο κ. Σεβαστάκης, προκαλώντας επίσης αντιδράσεις.

Μάλιστα, το θέμα αναμένεται να το θίξει και ο Αλέξης Τσίπρας στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να κάνει παρατηρήσεις στους υπουργούς και να τους καλέσει να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα λένε δημόσια.

Στο μεταξύ, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος. «Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Έτοιμοι για 24ωρες απεργίες οι φαρμακοποιοί




Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του, "ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε την συνεδρίαση και επειγόντως μετέβη σύσσωμο στο υπουργείο Υγείας".

Στην συνάντηση με τον υπουργό Υγείας διαπιστώθηκε ότι στην διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης , όπως υποστηρίζει ο ΠΦΣ ,"καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου".

Μετά την συνάντηση το ΔΣ συνέχισε την συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι και να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Τέλος το ΔΣ του ΠΦΣ καλεί τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας σε απεργιακή ετοιμότητα.


Πηγή


Καυστικός ο Γιούνκερ εναντίον Τσίπρα



Αποκαλυπτικοί για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβερνητικής ηγεσίας και την εικόνα που έδινε στους εταίρους κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων του περασμένου καλοκαιριού εμφανίσθηκαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του γαλλο-γερμανικού δικτύου ARTE για την ελληνική κρίση, στο οποίο μίλησε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι 15 υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. ήταν υπέρ της προσωρινής εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.

Ο κ. Γιούνκερ διερωτάται εάν η ελληνική κυβέρνηση ήταν «κυνική». «Είναι εξαιρετικό κατόρθωμα, από τη μία οι Ελληνες να απορρίπτουν ένα κείμενο, με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα, και έναν μήνα μετά η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό απ’ αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Είναι πραγματικό κατόρθωμα», ανέφερε. Περιγράφοντας, δε, τη διαπραγματευτική στρατηγική της Ελλάδας, εκφράζει την άποψη ότι ήταν ανύπαρκτη. «Η στρατηγική και τα σχέδια καταστρώνονταν μέρα με τη μέρα», προσθέτει ο κ. Γιούνκερ.

Ο κ. Μοσκοβισί, από την πλευρά του, εκφράζει την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση χρονοτριβούσε στις διαπραγματεύσεις, καθώς είχε επενδύσει στην πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι θα τρόμαζαν στην προοπτική ενός Grexit, «αρκετά ώστε να κάνουμε υποχωρήσεις στο χρέος και σε ορισμένες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η τακτική τους, και ο Βαρουφάκης ήταν εδώ για να μη διαπραγματευτεί».

Ο επίτροπος Οικονομικών είναι καυστικός για τον ρόλο του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, στον οποίο καταλογίζει ευθύνες για τη μη επίτευξη συμφωνίας στα τέλη Ιουνίου. «Περάσαμε σχεδόν 24 ώρες κλεισμένοι και τότε χάσαμε σίγουρα μια ευκαιρία. Πιστεύω ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν πρόθυμος να διαπραγματευθεί, όμως κάθε φορά ο Παππάς τού έλεγε ότι “όχι, κ. πρωθυπουργέ, δεν μπορείτε να υποχωρήσετε εδώ, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτήν τη βάση”, και ο Τσίπρας επανερχόταν λέγοντας ότι δεν μπορώ να ξεκινήσω από αυτήν τη βάση».


Έντυπη Καθημερινή


Συνελήφθησαν «επαγγελματίες» διακινητές ναρκωτικών



Σπείρα που ασχολούνταν με μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα από την δυτική Ευρώπη σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνη, κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη), προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα συνελήφθησαν μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) οκτώ μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο έλληνες ηλικίας 32 και 40 ετών. Συνεργοί τους είναι επίσης και τρεις υπήκοοι Αλβανίας που μένουν στην Ολλανδία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους αλλοδαπούς που συνελήφθησαν ήταν συνεργός του 34χρονου Σπύρου Δραβίλα στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκετ Ριζάι. Μάλιστα για την υπόθεση εκείνη είχε εντοπιστεί και συλληφθεί τον Μάρτιο του 2009 στο Άμστερνταμ και στη συνέχεια είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη "για αρπαγή με απειλή, διατάραξη της αεροπλοΐας και  παράνομη κατάληψη αεροσκάφους".

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Όπως έγινε γνωστό η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την εγκληματική δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ειδικότερα δε κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες κατά κύριο λόγο εισήγαγαν από την δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ολλανδία, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργίας «προφίλ» των δραστών, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατά τη  διερεύνηση  της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της οργάνωσης  και ο ηγετικός ρόλος του 36χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σε άμεση συνεργασία με τους συντονιστές των υπευθύνων για την αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών, κατηύθυνε τις εγκληματικές ενέργειές τους, ενώ οργάνωνε και συντόνιζε και την μεταφορά και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την δυτική Ευρώπη, συγκεκριμένα από την Ολλανδία, σε συνεννόηση με τους συνεργούς τους που μένουν εκεί.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης  των ναρκωτικών, δύο οικίες στον Άλιμο, μία εκ των οποίων προορίζετο να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών.
Αποκαλύφθηκε επίσης και ο τρόπος μεταφοράς τους, από και προς τους χώρους αυτούς, η οποία για λόγους συγκαλύψεως και αποφυγής δημιουργίας υποψιών πραγματοποιείτο με Ταξί, με οδηγούς μέλη του κυκλώματος.




Από την έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον 21 περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε διάφορα άτομα σε περιοχές της Αττικής.  

Σε έρευνες στις οικίες στον Άλιμο, σε οικίες στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα, καθώς και σε δύο ταξί που ακινητοποιήθηκαν στο Γέρακα και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 12 κιλά και 673 γραμμάρια κοκαΐνης, 13 κιλά και 940 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 9 κιλά 201,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) καθώς επίσης 62.900 ευρώ, 100 δολάρια Η.Π.Α. και 50 λίρες Αγγλίας.
Ακόμη κατασχέθηκαν τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, ένα εύχρηστο πιστόλι με τρεις γεμιστήρες, ένα εξάρτημα σκόπευσης του πιστολιού, 44 φυσίγγια των 38 χιλιοστών, 33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία μεταλλική πρέσα και ένα χρηματοκιβώτιο.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, την υποδομή για την μεταφορά - εισαγωγή των ναρκωτικών, των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών και των συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η εκ μέρους των μελών κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για την διακίνηση ναρκωτικών».
Η αξία των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του  1.000.000 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγούνται εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: tovima.gr





Τσίπρας, Ολάντ… συμμαχία



Έχοντας αφήσει πίσω την εποχή του «Ολαντρέου» ο πρωθυπουργός εδώ και μήνες επιχειρεί να χτίσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Γαλλική πλευρά που αποτελεί σταθερό σύμμαχο της Αθήνας το τελευταίο διάστημα. Διαβάστε στο ρεπορτάζ  του NEWS 247 τι θέλει να κερδίσει από τη συνάντηση η κάθε πλευρά

Έχοντας αναλυτικές συνομιλίες από χθες ο πρωθυπουργός με όλους τους υπουργούς, των οποίων τα χαρτοφυλάκια εμπλέκονται με την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ (Τσακαλώτο, Σταθάκη, Σκουρλέτη, Κοτζιά, Μπαλτά) στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται επί ποδός θέλοντας να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την διήμερη επίσκεψη του Γάλλου πρόεδρου.

Τον Φρανσουά Ολάντ, εκτός από το υπουργικό συμβούλιο, θα συνοδεύει και ένας μικρός αριθμός επιχειρηματιών (κάτω από δέκα) που, όμως μέσω των επαφών που θα γίνουν αποτελούν μια καλή ευκαιρία για επενδυτικές πρωτοβουλίες από τις οποίες θα ωφεληθούν και οι δυο πλευρές.
Στο πλευρό του δεν θα είναι τελικά η πρώην σύντροφός του και υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία θα μετέχει σε μια διάσκεψη στο Παρίσι  για την κλιματική αλλαγή.
Στην Αθήνα θα βρεθούν οι Γάλλοι υπουργοί Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού & Επικοινωνίας και ο Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Μετά τη «χείρα βοηθείας» που έτεινε ο Γάλλος πρόεδρος προς τον Αλέξη Τσίπρα στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες, στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχουν καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες από τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Προσβλέπουν σε μια σαφή στήριξη από τον Φρανσουά Ολάντ που θα έρθει τη στιγμή που η συμφωνία και η αξιολόγηση από τους δανειστές είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα θέσει και τους δικούς του όρους για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα που θα είναι η πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων του τρίτου μνημονίου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως έμφαση θα δοθεί σε θέματα που αφορούν στην αναδιάρθρωση του χρέους, στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση της συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στο πακέτο Γιουνκέρ, στην προάσπιση της διαφάνειας, καθώς και σε θέματα ενέργειας, εθνικής άμυνας, στο προσφυγικό, στη συμμετοχή του ευρωκοινοβουλίου στο έλεγχο του προγράμματος κ.α.
Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με το ενδιαφέρον των Γάλλων, αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από καμία πλευρά. Φαίνεται πως μετά και το κλείσιμο της συμφωνίας με την Γερμανική Fraport για τα αεροδρόμια, ο Φρανσουά Ολάντ θέλει να είναι το Παρίσι η επόμενη πόλη που θα επωφεληθεί από τις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις. Ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει για τον τομέα της ενέργειας ή ακόμα και για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αποκλείεται να ενδιαφέρει τους Γάλλους που θέλουν να εμπλακούν πιο ενεργά στον τομέα των μεταφορών.

Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο κέρδος για την ελληνική πλευρά θα είναι μια δήλωση του Φρανσουά Ολάντ για το ελληνικό χρέος. Αυτό το ενδεχόμενο θεωρούν συνεργάτες του πρωθυπουργού θα έχει ιδιαίτερη σημασία λίγο διάστημα πριν ξεκινήσει η συγκεκριμένη συζήτηση δίνοντας μια εντελώς διαφορετική και ξεκάθαρη προοπτική.

Ειδικό κεφάλαιο της συνάντησης αναμένεται να αποτελέσει η συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας και για τις δυο χώρες.

Καθόλου τυχαία κυβερνητικά στελέχη αναφερόμενα στην επίσκεψη του Γάλλου πρόεδρου στην Αθήνα τόνιζαν πως πρόκειται για μια συνάντηση που σχετίζεται με την αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων και διαμορφώνει μια στρατηγική εταιρική σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες.
Η επικύρωση αυτών των προθέσεων θα έρθει με την υπογραφή μιας ελληνογαλλικής διακήρυξης από τους δυο ηγέτες.

Για την Γαλλική κυβέρνηση, οι καλά γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι η στήριξη της Ελλάδας αποτελεί μια καλή ευκαιρία να απαλύνει το Παρίσι τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή που επιβάλλεται και στους ίδιους από το δημοσιονομικό σύμφωνο.
Παράλληλα ο Φρανσουά Ολάντ δεν φαίνεται να θέλει να χάσει καμία ευκαιρία που θα μπορούσε να ενισχύσει το προφίλ του στο εσωτερικό της χώρας του, αλλά και να κερδίσει πόντους στον «υπόγειο» πόλεμο με τη Γερμανία για την πρωτοκαθεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το υπουργικό συμβούλιο

Λίγο πριν ο Γάλλος πρόεδρος προσγειωθεί στην Αθήνα στη Βουλή συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με τριπλή ατζέντα:

- Εκλογή της δικαστικής ηγεσίας
- Νομοθετικό έργο κυβέρνησης
- Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το τελευταίο θέμα αναμένεται να απασχολήσει διεξοδικά το υπουργικό συμβούλιο μιας και συνδέεται άρρηκτα με τα κόκκινα δάνεια, όπου φαίνεται να υπάρχει «μπλόκο» από την πλευρά των δανειστών.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις «πενταροδεκάρες» και του Δημήτρη Σεβαστάκη που δήλωσε πως ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το Μέγαρο Μαξίμου να είναι σαφώς ενοχλημένο από τέτοιου είδους δηλώσεις ο πρωθυπουργός αναμένεται στην αρχή της συνεδρίασης να προβεί για άλλη μια φορά σε συστάσεις για περισσότερο σύνεση και λιγότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις από τους υπουργούς του.



Αντώνης Αντζολέτος
Πηγή : news247.gr


Καταψήφισε η ΝΔ το κείμενο του ΕΛΚ που επικρίνει την Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα



Το προσφυγικό ζήτημα και το κείμενο προσχεδίου για το θέμα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε σημείο που παρά τις αλλαγές που έγιναν η ελληνική πλευρά να το καταψηφίσει. Σημειώνεται πως στο κείμενο υπήρχαν επικριτικές αναφορές στη χώρα μας ενώ η «μάχη» θα συνεχιστεί και την Πέμπτη στην Ολομέλεια στην οποία αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση το κείμενο.

Επίσης τα μέλη της «οικογένειας» της ΝΔ σε επίπεδο ευρωπαϊκών κομμάτων, θέτουν και θέμα καλύτερου ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- που βέβαια είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ελλάδας- ώστε να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλες χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους που δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε και οι οποίοι, επιπροσθέτως, θα αποσταθεροποιούσαν πολλές χώρες και πολλές περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως «θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, περισσότερη Ευρώπη. Που να μπορεί να ικανοποιεί με αλληλεγγύη τους πολίτες μας» σημειώνοντας πως το κόμμα του ως «μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας...πρεσβεύει τις αρχές και αξίες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο..Εδώ συζητάμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν την Ευρώπη. Παρεμβαίνουμε για τα θέματα της ανάπτυξης, για τα ζητήματα της ανεργίας, για το προσφυγικό και για όλα εκείνα τα οποία σήμερα απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως πολλές από τις αποφάσεις του ΕΛΚ μετουσιώνονται τις περισσότερες φορές, σε κυβερνητικές αποφάσεις και σε Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης συμπλήρωσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέχει με 16 συνέδρους, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και στη διαμόρφωση των κειμένων και στη διαμόρφωση των πολιτικών, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης, ανεργίας, αλλά και κυρίως στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό.

Ακόμη στο συνέδριο του ΕΛΚ προωθείται κείμενο για την «εδαφική ακεραιότητα», θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για την Ισπανία και την προσπάθεια του Μαριάνο Ραχόι να σταματήσει τις κινήσεις των Καταλανών. Ιδιαίτερη σημασία για τον Ραχόι έχει και το ψήφισμα για τις οικονομικές πολιτικές, ενώ όπως τονίζει η El Pais, ο ίδιος επιδιώκει να γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του, «η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στην ΕΕ», όπως λένε και πηγές του Λαϊκού Κόμματος.

Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δίνουν το «παρών» η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πάσους Κοέλιου. Επίσης θα είναι στη Μαδρίτη ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αλλά και η ηγεσία της ΕΕ, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ της Κομισιόν και ο πολωνός Ντόναλντ Τουσκ. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα είναι παρών και αναμένεται η παρέμβασή του, το βράδυ της Πέμπτης.



Πηγή : huffingtonpost.gr


«Μαύρα ταμεία» εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Φλαμπουράρη καταγγέλλει ο Θεοχάρης



«Οι ισολογισμοί της εταιρείας δείχνουν μετρητά στα ταμεία πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρονιά από το 2011 και μετά - Ενδιαφέρον είναι πως το 2010 έχουμε μόνο 75.000 μετρητά - Τι τα κάνει τόσα μετρητά η εταιρεία;» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού

Σε βαρύτατη καταγγελία με μόλις 65 λέξεις προχώρησε ο κ. Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή για το μετοχολόγιο και τους ισολογισμούς της εταιρείας του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και επιχειρώντας να αποδομήσει το ηθικό προφίλ της κυβέρνησης, είπε: «Πού φωνάζετε για τους διεφθαρμένους -τους άλλους διεφθαρμένους- και οι ισολογισμοί της εταιρείας του κυρίου Φλαμπουράρη -συγγνώμη, της "πρώην" εταιρείας του κυρίου Φλαμπουράρη- δείχνουν μετρητά στα ταμεία πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρονιά από το 2011 και μετά. Ενδιαφέρον είναι πως το 2010 έχουμε μόνο 75.000 μετρητά. Τι τα κάνει τόσα μετρητά η εταιρεία; Μαύρα ταμεία λέγονται αυτά στην πιάτσα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».

«Αφήστε λοιπόν τις ηθικολογίες, γιατί η αλαζονεία σας θα σας οδηγήσει γρήγορα στην καταστροφή, όπως οδήγησε τόσους άλλους πριν από εσάς» σημείωσε στο τέλος ο κ. Θεοχάρης, χωρίς ωστόσο να εισπράξει κάποια απάντηση από την κυβέρνηση ή την πτέρυγα της πλειοψηφίας.

Ασφαλώς, οι καταγγελίες αυτές του κ. Θεοχάρη από το βήμα της Βουλής δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση της εταιρείας Φλαμπουράρη, την οποία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το «Πρώτο ΘΕΜΑ».


Πηγή : protothema.gr