Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μεϊμαράκης καλεί Τζιτζικώστα σε συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ



«Ας γίνει ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν» λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την ημερομηνία της ψηφοφορίας και τη συνδρομή που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι θα προσέλθουν, για να ψηφίσουν

Να κληθεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είναι ο μόνος από τους υποψήφιους αρχηγούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είναι βουλευτής, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μειμαράκης με γαλάζια κοινοβουλευτικά στελέχη, εν όψει της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη, στην οποία ήταν παρόντες και οι δύο ανθυποψήφιοι του κ. Μεϊμαράκη -οι κ.κ. Αδωνις Γεωργιαδης και Κυριάκος Μητσοτάκης- συμφωνήθηκε επίσης ότι, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού θα συνέλθει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, για να καθορίσει την τακτική του κόμματος στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δε, ορίστηκαν από τη ΝΔ να είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μεϊμαράκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης για τη διαδικασία της εκλογής και ειδικότερα για την ημερομηνία της ψηφοφορίας και τη συνδρομή που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

«Ας γίνει ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν» ήταν η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος επέμεινε ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή, χωρίς ο ίδιος να μπαίνει να μπαίνει στο παιχνίδι της κόντρας.

Πρόσθεσε ότι ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ θα εισηγηθεί να ισχύσει ό,τι ίσχυσε και στην εκλογή του 2009, δηλαδή να μην καθυστερήσει η διαδικασία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, απάντησε ότι δεν διαφωνεί, αλλά ο ίδιος προτιμά να γίνουν δύο μεγάλες ανοιχτές συνδιασκέψεις, στις οποίες θα μπορούν να παρίστανται όλα τα μέλη του κόμματος ή και άλλοι πολίτες, για να ακούσουν τις θέσεις των υποψηφίων.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τις τελευταίες ημέρες επικοινώνησε επανειλημμένα με τον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι, θα εκπροσωπήσουν τη Νέα Δημοκρατία στο επικείμενο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προγραμματίζεται να συνέλθει περί τις 20 Οκτωβρίου.  

Είπε, τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης, ότι κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να παρευρεθεί και να εκφράσει τις θέσεις του σε συνεδρίαση της ΚΟ, όποτε αυτή συνέλθει για θέματα ουσίας.

«Πρέπει να ακούσουμε τις θέσεις του, αν συμφωνεί με το Μνημόνιο και τι θεωρεί ότι πρέπει να κάνει η ΝΔ στους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.


Πηγή : protothema.gr


Οι ελεύθεροι των Αθηνών 6 ιστορίες σκυλιών που κοιμούνται κάθε βράδυ κάτω από τα αστέρια

Ο Στράτος είναι πολύ ήρεμος, τεμπέλης, του αρέσει το φαγητό και μπορεί να κοιμάται όλη μέρα. Ποζάρει εύκολα σε όποιον προσπαθήσει να τον φωτογραφίσει και είναι πάντα πρόθυμος για χάδια... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO 

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΨΑΣΚΗ

Γλύκας ή Sweetheart ή Sweetie 

Ο Γλύκας είναι ο πιο sui generis σκύλος της πόλης. Συχνάζει εδώ και 11 χρόνια στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος. Παλιότερα άραζε μόνο στα σκαλιά της Μεγάλης Βρετάνιας, αλλά τα τελευταία χρόνια του αρέσει να ξαπλώνει με τις ώρες στον προθάλαμο του King George. Δεν έχει παράπονο, όλοι τον φροντίζουν. Tα παιδιά των δύο ξενοδοχείων του βγάζουν φαγητό κάθε βράδυ, ενώ συχνά έρχονται και από μια φιλοζωική για να δουν τι κάνει και να τον πάνε στο γιατρό. Οι τουρίστες τον φωνάζουν Sweetheart. Δεν ξέρει τι σημαίνει, αλλά θα ρωτήσει και θα μάθει. Αν είναι βρισιά, αλίμονό τους. Ήταν κολλητός με τον Μπάμπη που πέθανε πριν από δύο καλοκαίρια κι έχει να λέει, όχι σαν κάτι άλλους τυχάρπαστους αδέσποτους που το κάνουν για την εφήμερη δόξα, πως ήταν μέλος της παρέας του πιο διάσημου σκύλου που έβγαλε η πλατεία, του Λουκάνικου. Τώρα που γέρασε και τον πονάνε τα πόδια του δεν μετακινείται πολύ, αλλά όταν μπορεί, κάνει τις τσάρκες του μέχρι το Κολωνάκι για να δει παλιόφιλους και ν' αλλάξει λίγο παραστάσεις. Δεν θα ξεχάσει τον φόβο και τον πόνο που ένιωσε ένα βράδυ που τον χτύπησαν αναίτια και άρχισε να αιμορραγεί. Αναγκάστηκε να κρυφτεί σ' ένα γραφείο στη Βουκουρεστίου κι έκανε να ξαναβγεί στους δρόμους δυο ολόκληρες εβδομάδες.



Kωνσταντής και Ιάσονας 

Όλοι τούς λένε ότι είναι διαφορετικοί (ο ένας είναι χάσκι και ο άλλος κυνηγόσκυλο), αλλά αυτοί, όταν κοιτάζονται τυχαία στις βιτρίνες των μαγαζιών, δε βλέπουν καμιά διαφορά. Και να έβλεπαν δηλαδή, δεν θα άφηναν ασήμαντες λεπτομέρειες όπως το χρώμα, το μέγεθος ή το τρίχωμα να τους χαλάσει αυτό που έχουν. Eίναι φίλοι καλοί και αχώριστοι. Πάνε παντού μαζί στην Αθήνα. Είναι μία δύσκολη πόλη για να τη γυρνάς μονάχος, ειδικά τη νύχτα. Η νύχτα και η μοναξιά μαζί δεν αντέχονται από κανένα πλάσμα ζωντανό. Όταν πεινάσουν πάνε στον φύλακα της HSBC για να τους ταΐσει. Τους φροντίζει δέκα χρόνια τώρα και τον θεωρούν κομμάτι της οικογένειάς τους. Απ' όλα τα μέρη της πόλης αγαπούν περισσότερο τις δροσερές πρασινάδες του Ζαππείου, αλλά δεν τους αρέσει να μένουν σ' ένα μέρος για πολύ.

Ο Γλύκας είναι ο πιο sui generis σκύλος της πόλης. Συχνάζει εδώ και 11 χρόνια στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO  


Σάββας ο μασκοφόρος 

Είναι μικρούλης και πολύ όμορφος, γι' αυτό και τον αγαπούν όλοι στην οδό Βουκουρεστίου. Toν ρωτάνε συχνά τι δουλειά έχει ένα τσοπανόσκυλο σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, αλλά είναι μια ιστορία που δεν θέλει ούτε να θυμάται. Ακριβώς επειδή είναι νεαρούλης, είναι και λίγο ζωηρός. Του αρέσει να δαγκώνει τα μηχανάκια, γι' αυτό και τώρα τελεί υπό περιορισμό. Ξέρει ότι είναι για το καλό του και κάνει υπομονή. Υπάρχουν πολλοί που τον αποκαλούν μασκοφόρο εξαιτίας της μαύρης μουντζούρας που έχει στη λευκή του μουσούδα. Mια μέρα κάποιος τον φώναξε «Ζορό».



Oι κοσμηματοπώλες 

Ο Ρούμπι και ο Στράτος συχνάζουν στο κτίριο μας στη Βουλής και τους φροντίζει η γειτονιά. Ο Στράτος είναι πολύ ήρεμος, τεμπέλης, του αρέσει το φαγητό και μπορεί να κοιμάται όλη μέρα. Ποζάρει εύκολα σε όποιον προσπαθήσει να τον φωτογραφίσει και είναι πάντα πρόθυμος για χάδια. Ο Ρούμπι είναι πιο νεαρός, στο παρελθόν έχει κακοποιηθεί και κουβαλάει τραύματα. Έτσι έχει ένα θέμα με μια συγκεκριμένη αντρική φυσιογνωμία ηλικιωμένου που του θυμίζει κάτι κακό κι έχει κάνει τέσσερις επιθέσεις σε γέρους. Τέσσερις φορές τον έχουν μαζέψει και τον έχουν πάει για ευθανασία, αλλά και τις τέσσερις τον έχουν σώσει οι καταστηματάρχες της περιοχής που πήγαν και τον έβγαλαν. Είναι φοβισμένος και επιφυλακτικός. Μια φορά προσπάθησαν να του κόψoυν με ψαλίδι κάτι από τη γούνα του και μόλις το είδε εξαφανίστηκε κι έκανε τρεις μέρες να φανεί.

Ο Ρούμπι είναι πιο νεαρός, στο παρελθόν έχει κακοποιηθεί και κουβαλάει τραύματα. Έτσι, έχει ένα θέμα με μια συγκεκριμένη αντρική φυσιογνωμία ηλικιωμένου που του θυμίζει κάτι κακό κι έχει κάνει τέσσερις επιθέσεις σε γέρους... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO 


Πηγή: lifo.gr


Υπόθεση παιδεραστίας : Αντί να καταδικάζει το ποίμνιο τον παιδεραστή παπά έστελνε κατάρες για την καταδίκη του




Πολυετείς καθείρξεις «μοίρασαν» οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στους κατηγορουμένους για υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον, με θύματα τέσσερα ανήλικα παιδιά και θύτες την μητέρα – μαστροπό, τον 44χρονο σύντροφό της, έναν εύπορο 84χρονο συνταξιούχο της ΔΕΗ και τον ιερέα της εκκλησίας της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δικαστές και  Εισαγγελέας άκουγαν τις καταθέσεις των μαρτύρων συγκλονισμένοι από τη φρίκη που έζησαν τα ανήλικα παιδιά στα χέρια των κατηγορουμένων. Οι περιγραφές από τη σεξουαλική κακοποίηση, τους βιασμούς και τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί τα παιδιά, έκαναν πολλές φορές δικαστήριο και ακροατήριο να «παγώσουν.»

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχτηκε όταν τον Δεκέμβριο του 2007, το 12χρονο κορίτσι τρομοκρατημένο ειδοποιεί τον δάσκαλό της ότι ο πατριός της Σπύρος Σουχλερής και ο 84χρονος επιχειρούν να την απαγάγουν, γιατί η μητέρα της την είχε πουλήσει για 2.000 ευρώ.  Τρεις μέρες, αργότερα η γιαγιά της μικρής που είχε την επιμέλεια καταγγέλλει την απόπειρα αρπαγής στην αστυνομία. Μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, με επικεφαλής τον διοικητή Παύλο Λουκάτο, ξεσκεπάζεται η πρωτοφανής υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνίστρια τη μητέρα Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία προωθούσε την κόρη της και άλλα δύο ανήλικα παιδιά στον 84χρονο Αθανάσιο Κανάκη και τον 62χρονο εφημέριο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η μητέρα προωθούσε την κόρη της στον 84χρονο συνταξιούχο από την ηλικία των 6 ετών. Την πρώτη φορά, ο Κανάκης ασκώντας σωματική βία ήρθε σε παρά φύσιν συνουσία με το κοριτσάκι, τα χέρια του οποίου κρατούσε η μητέρα της, για 50 ευρώ. Δύο φορές την εβδομάδα, η μητέρα και ο πατριός πήγαιναν το παιδί στο σπίτι του συνταξιούχου στα Λιόσια, ενώ από το 2002- 2005 το κοριτσάκι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, εντός του γραφείου του ιερέα Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, αντί του ίδιου χρηματικού ποσού. Σεξουαλική κακοποίηση δεχόταν και από τον πατριό της Σπύρο Σουχλερή.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Παύλος Λουκάτος, ο δάσκαλος της ανήλικης, αλλά και η καθηγήτρια ψυχολογίας Παρσενία Παπανικολάου η οποία με απόλυτη ακρίβεια υποστήριξε ότι τα παιδιά λένε την αλήθεια και είναι κακοποιημένα.

Σε βάρος της μητέρας, Ειρήνης Τσονοπούλου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 33 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, στον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο και στον σύντροφό της Ηλία Σουχλέρη ποινή κάθειρξης 18 ετών, ενώ για τον συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Η δικηγόρος των ανήλικων θυμάτων Κατερίνα Ζαγγανά μετά το άκουσμα της απόφασης δήλωσε:

«…η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει το φάρο για όλα τα παιδιά που κακοποιούνται και το μήνυμα είναι σαφές ότι καμία πράξη σε βάρος τους δεν μένει ατιμώρητη. Τα παιδιά μιλούν και εμείς τα ακούμε. Στις υποθέσεις παιδεραστίας πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους όλοι όσοι ευθύνονται για την κακοποίηση των ανηλίκων και την προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων αυτών. Πρέπει να διασφαλίσουμε στα παιδιά την προστασία τους και τη βεβαιότητα ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. …»

Έξω πλέον από το Εφετείο Αθηνών υπήρξαν κάποιοι υποστηριχτές του ιερέα, και κάποιες γυναίκες εξαπέλυαν ύβρεις και κατάρες σε βάρος των δικαστών και της δικηγόρου, η οποία μετά τη δήλωσή της έφυγε σχεδόν τρέχοντας.



Πηγή : enallaxnews.gr


Οι ποδηλατες της Αστυνομίας βγήκαν στους δρόμους



Το νέο καινοτόμο πρόγραμμά της, τις περιπολίες με ποδήλατα, παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα ποδηλάτες αστυνομικοί αναμένεται να πραγματοποιούν πλέον περιπολίες στον ευρύτερο χώρο της Ακρόπολης. Σύντομα μάλιστα το συγκεκριμένο μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί σε Κέρκυρα Ναύπλιο Χανιά και Ρόδο. Σκοπός, όπως αναφέρει η αστυνομία, είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της χώρας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της ενίσχυσης της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης.


Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, στο πεδίο του τουριστικού ενδιαφέροντος και της επισκεψιμότητας των περιοχών, καθώς και επιμέρους χαρακτηριστικά, όπως οι υποδομές και η τοπική χωροταξική μορφολογία (ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, ευνοϊκές συνθήκες για την κίνηση ποδηλάτων κ.λπ). Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά ενώ οι αστυνομικοί - ποδηλάτες υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας. Για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο...



Μίλτος Σακελλάρης
newsit.gr




Κόβουν το επίδομα θέρμανσης, αλλά μειώνεται η τιμή του πετρελαίου



Και οι δικαιούχοι που λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης θα είναι λιγότεροι, αλλά και τα ποσά που θα δοθούν θα είναι φέτος μικρότερα. Οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών μιλούν για σημαντικές αλλαγές. Την ίδια ώρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένη.

Οι χαμηλές τιμές στις διεθνείς αγορές ρίχνουν και την εγχώρια τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα πωλείται κοντά στα 86 λεπτά το λίτρο. Μάλιστα εάν ισχύσουν και οι προεκλογικές εξαγγελίες για επιπλέον μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης τότε οι τιμές θα είναι ακόμη μικρότερες. Οι πρατηριούχοι ήδη ζήτησαν από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα 6 λεπτά το λίτρο.


Πηγή : newsit.gr


Γιατί δεν πρέπει να παραλείπουν το πρωινό οι διαβητικοί

΄


Γιατί δεν πρέπει να παραλείπουν το πρωινό οι διαβητικοί

Η παράλειψη του πρωινού γεύματος μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου για την υπόλοιπη μέρα, προκαλώντας επικίνδυνες αυξήσεις έπειτα από κάθε επόμενο γεύμα, προειδοποιούν επιστήμονες από το Ισραήλ.

Σε μελέτη με μικρό αριθμό εθελοντών ανακάλυψαν πως τις μέρες δίχως πρωινό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ήταν κατά 37% υψηλότερα το μεσημέρι απ’ ό,τι όταν έτρωγαν πρωινό.

Την ώρα του βραδινού, δε, εξακολουθούσαν να είναι αυξημένα, με τη διαφορά να φτάνει το 27% σε σύγκριση με το βραδινό σάκχαρο που είχαν τις μέρες που είχαν φάει πρωινό.

«Τα ευρήματα αυτά έχουν πολύ μεγάλη κλινική σημασία, διότι τις τελευταίες δεκαετίες ολοένα περισσότεροι ενήλικες παραλείπουν το πρωινό», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ντανιέλα Γιακούμποβιτς, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

«Τόσο αυτή όσο και προγενέστερες μελέτες, όμως, έχουν δείξει ότι η τακτική αυτή είναι επιβλαβής για την υγεία και τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι αυτό είναι ιδιαιτέρως σοβαρό στην περίπτωση των πασχόντων από διαβήτη.

»Και αυτό, διότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα βλάπτουν στα βήτα-κύτταρα του παγκρέατος, τα αγγεία και τα νεύρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για προβλήματα όπως η καρδιοπάθεια και η νεφροπάθεια».


Πηγή 


«Μαϊμού» τα "Refurbished iPhone από την Apple" στην ελληνική αγορά





Για «εξαπάτηση του κοινού» μιλά ο επίσημος διανομέας

Την βάσιμη υποψία μας ότι τα λεγόμενα Refurbished iPhone που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά δεν είναι ανακατασκευασμένα iPhone από την Apple, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων της Apple, σε Ελλάδα και Κύπρο.

H Apple έχει κάνει γνωστό ευρύτερα ότι τα προϊόντα που διαθέτει ανακατασκευασμένα έχουν περάσει από μια εκτενή διαδικασία τεχνικού ελέγχου, έχουν γνήσια ανταλλακτικά και συνοδεύονται από 1 χρόνο εγγύηση από τον επίσημο μεταπωλητή, έχουν νέα μπαταρία και περίβλημα καθώς και συσκευασία σε λευκό κουτί, στο οποίο περιέχονται τα πάντα: εγχειρίδιο, αξεσουάρ και φορτιστής. Επίσης, φέρουν νέο σειραϊκό αριθμό που φανερώνει ότι πρόκειται για προϊόν Refurbished, με την πιστοποίηση της Apple, Apple Certified.

Η iSquare εξέδωσε, 2 Οκτωβρίου ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ευθέως ότι «προϊόντα της Apple που αναφέρονται ως ανακατασκευασμένα από την ίδια την Apple (Refurbished by Apple), δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά προϊόντα της Apple». Μιλώντας στο tech.in.gr, η κα Κουτσουρέλη, διευθύντρια εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας και μέλος του ΔΣ του Ομίλου Quest, χαρακτήρισε «καθαρή εξαπάτηση του κοινού» την διάθεση των επίμαχων προϊόντων ως ανακατασκευασμένων από την Apple και ξεκαθάρισε ότι ο επίσημος διανομέας θα απαιτήσει να σταματήσει η πρακτική αυτή.

H iSquare εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει το μεγάλο κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά, δεν είναι ανακατασκευασμένα από την Apple, δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την λειτουργία τους (όπως φορτιστή, ακουστικά, καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή, χρήσιμες πληροφορίες, κτλ) και κυρίως δεν καλύπτονται από εγγύηση της Apple.

  • Σε περίπτωση πιθανής βλάβης ο καταναλωτής δεν έχει την κάλυψη της Apple, μέσω των εξουσιοδοτημένων από αυτήν service providers (http://www.isquare.gr/service).
Η iSquare επαναλαμβάνει τι σημαίνει Refurbished από την Apple:

Τα αυθεντικά προϊόντα της Apple περιέχουν πάντοτε τα εξής στοιχεία:

1.    Έχουν συγκεκριμένα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει προδιαγράψει η ίδια η Apple για τα προϊόντα της

2.    Φέρουν πάντοτε την Εγγύηση της Apple. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε δήθεν ανακατασκευασμένα από την Apple προϊόντα  που δεν φέρουν την εγγύηση της Apple, αλλά ενδεχομένως κάποιου τρίτου, αποσκοπούν στην εξαπάτηση του καταναλωτή.



Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi
In.gr Τεχνολογία


Σάλος στο Μανχάταν από το «ροζ» σκάνδαλο με sex tape Έλληνα ιερέα




Πέτρα του σκανδάλου μια 45χρονη Περουβιανή, μητέρα τριών παιδιών - Ο πατέρας Γεώργιος Πασσιάς, αν και παντρεμένος με τέσσερα παιδιά, διατηρούσε παράνομη σχέση με την Λατίνα - Οι Kinky ερωτικές επιθυμίες του ιερέα και τα «καυτά» βίντεο σεξ που έφτασαν στην  Αρχιεπισκοπή

Μια απίστευτη υπόθεση απαγορευμένου έρωτα είδε τα τελευταία εικοσιτετράωρα το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή Έλληνα παπά στο Μανχάταν των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον ελληνορθόδοξο ιερέα, πατέρα Γεώργιο Πασσιά , ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη της παράνομης σχέσης του με μια Περουβιανή, μητέρα τριών παιδιών, παντρεμένη με ομογενή.

Και ο πατέρας Γεώργιος όμως ήταν παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο ιερέας ιερουργούσε εδώ και τουλάχιστον εννέα χρόνια στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην περιοχή  Washington Heights στο Μανχάταν και αποκαλούσε την 45χρονη Εθελ Μπουζάλα «πνευματική εγγονή» του. Την είχε μάλιστα καταστήσει και στενή συνεργάτιδά του στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει χρήματα για την ανακαίνιση του ναού, ενώ στη συνέχεια η Περουβιανή ερωμένη του  έγινε και διευθύντρια του κατηχητικού της εκκλησίας.

Σύμφωνα δε με τα όσα έγιναν γνωστά από την εφημερίδα «New York Post» ο πατέρας Γεώργιος ήταν εκείνος που βάφτισε ορθόδοξη την 45χρονη προκειμένου να μπορέσει εκείνη να παντρευτεί τον μετέπειτα σύζυγό της.

Το πάθος τους δεν είχε όρια. Μάλιστα οι σεξουαλικές διαθέσεις τους ήταν τόσο έντονες που δεν «χόρταιναν» απλώς τη μεταξύ τους ερωτική συνεύρεση, αλλά ήθελαν να βιντεοσκοπούν κάθε φορά  όσες φαντασιώσεις έκαναν πραγματικότητα. Μάλιστα η Περουβιανή λέγεται ότι δεν έφερνε σε τίποτα αντίρρηση στον ιερέα και ήταν πάντα πρόθυμη να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του.


Σε καρέ από τα βίντεο που αποκαλύφθηκαν η 45χρονη εμφανίζεται να τρίβει με τις πατούσες της το πρόσωπο του παπά και εκείνος να το απολαμβάνει. Σε άλλο στιγμιότυπο ο πατέρας Γεώργιος φοράει ένα λευκό μπλουζάκι και παρακολουθεί μέσα από έναν καθρέφτη την Περουβιανή να κάνει προσομοίωση σεξ με μια μπανάνα, τυλιγμένη με μια μεμβράνη, μέχρι που το φρούτο λιώνει.


Την αποκάλυψη έκανε ο σύζυγος της 45χρονης, που ανακάλυψε την ερωτική σχέση της συζύγου του με τον Έλληνα παπά και έστειλε το σχετικό υλικό στην Αρχιεπισκοπή.

Το παράνομο ζευγάρι κλήθηκε από τον επίσκοπο Αντώνιο Παρόπουλο σε απολογία και στις 16 Σεπτεμβρίου ο ιερέας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ ομολόγησε ότι έχει αμαρτήσει.


«Ο Θεός αποφάσισε να αποσυρθώ, να ακολουθήσω τον δρόμο της σιωπής και της προσευχής, της νηστείας και της αφοσίωσης στον Κύριο μας. Μην με ρωτήσετε πού πηγαίνω και πού θα βρίσκομαι» έγραψε στο μήνυμα που έστειλε στον ποίμνιό του και στο οποίο ενημέρωνε ότι εγκαταλείπει τη θέση του για προσωπικούς λόγους.

Η Περουβιανή, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post» επέστρεψε στον σπίτι και την οικογένειά της, ενώ ο απατημένος σύζυγός της αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι παραμένει ζευγάρι με την 45χρονη.





Πηγή : protothema.gr


Ν. Κακλαμάνης: Θα ψηφίσω τον Β. Μεϊμαράκη γιατί ενώνει



Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα ψηφίσει για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, ο Νικήτας Κακλαμάνης, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Mega.

«Θα ψηφίσω τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με κύριο χαρακτηριστικό της επιλογής μου  το ότι όποιος ενώνει κερδίζει, και ο Βαγγέλης ενώνει», είπε.

Σε ό,τι αφορά τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι θα πρέπει να δώσει πειστική απάντηση στο πώς θα λειτουργήσει το κόμμα σε περίπτωση εκλογής του και κυρίως με ποιο πρόσωπο. «Πρέπει να ξέρει ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε.



Πηγή




Αλλαγές στο Δημόσιο με υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων και συγχωνεύσεις ή καταργήσεις ειδικοτήτων


Τα κενά που παρατηρούνται σε θέσεις-κλειδιά στο Δημόσιο προσπαθεί να καλύψει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού.
Με βασικό εργαλείο του Ηλεκτρονικό Μητρώο Υπαλλήλων, που θα ενταχθεί στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου, θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, η κινητικότητα αναμένεται να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά στο Δημόσιο. Θα προβλέπεται η προκήρυξη των κενών θέσεων δύο ή τρεις φορές τον χρόνο με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών και την κάλυψή τους σε εθελοντική βάση από υπαλλήλους των ίδιων ειδικοτήτων που πλεονάζουν στις υπηρεσίες που εργάζονται. Εάν δεν συμπληρωθούν τα κενά με υπαλλήλους από την πρώτη φάση των εθελοντικών μετακινήσεων, τότε θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές μετατάξεις. Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα εφαρμοστεί σε επτά βήματα, που είναι τα ακόλουθα:
  • Ολοκλήρωση οργανογραμμάτων και περιγραμμάτων θέσεων εργασίας σε όλο το Δημόσιο
Θα γίνει σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων και στους δήμους, προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα ξεκινήσει ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας για την κάλυψη όλων των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό.  Τα νέα οργανογράμματα θα προβλέπουν μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην περιφερειακή διοίκηση, με μεταφορά και του απαραίτητου προσωπικού, αρμοδιοτήτων που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Τα υπουργεία θα διατηρήσουν κυρίως τον επιτελικό τους ρόλο, ενώ υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα μεταφερθούν στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις στις περιφέρειες και στους δήμους. 
  • Συγχώνευση και κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων
    Με προφανή στόχο να διευκολυνθεί η εσωτερική κινητικότητα των υπαλλήλων, μετά τη θεσμοθέτηση του «κρατικού» υπαλλήλου που διευκολύνει τις μετακινήσεις σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, αναμένεται να γίνουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλάδων και ειδικοτήτων. 
  • Μητρώο Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο
    Στο μητρώο θα καταγράφονται τα προσόντα, η ειδικότητα και τα καθήκοντα του υπαλλήλου στη θέση που υπηρετεί με στόχο να «κουμπώνει» στα νέα οργανογράμματα με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών αλλά και να έχει τη δυνατότητα να καλύψει μία κενή θέση που θα δημιουργηθεί στο Δημόσιο με βάση την εμπειρία και τα προσόντα του και να μην αποτελεί «λύση ανάγκης» που πιθανά να χρειάζεται επανεκπαίδευση.  Στο Διαδίκτυο θα υπάρχει εφαρμογή που θα παρουσιάζει την «ακτινογραφία» του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο με τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα ανά ειδικότητα, βάσει των οργανογραμμάτων που θα έχουν συμφωνηθεί
  • Εσωτερική προκήρυξη των κενών θέσεων για την κάλυψη των αναγκών σε εθελοντική βάση
    Δύο με τρεις φορές τον χρόνο στη λογική της εσωτερικής αγοράς εργασίας θα δημοσιεύεται διαγωνισμός όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέγουν 3-5 κενές θέσεις και θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ με βάση αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση κ.ά.).
  • Υποχρεωτική μετακίνηση
    Εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις, γίνεται υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού κυρίως για θέσεις άμεσης ανάγκης, όπως για παράδειγμα στην Υγεία και την Παιδεία από φορείς που υπάρχουν πλεονάσματα προσωπικού της ίδιας ειδικότητας.


Πηγή:  iefimerida.gr


Προειδοποίηση με πικρία Νικολόπουλου: Δεν είναι δεδομένη η ψήφος για τα προαπαιτούμενα



Ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα, ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ

«Λευκή εντολή δε θα δώσουμε» δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Νίκος Νικολόπουλος, ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται και τόνισε ότι η ψήφος του «είναι δεδομένη στην ψήφο εμπιστοσύνης, στα προαπαιτούμενα που έρχονται δεν είναι» και συνέχισε:

«Σήμερα αποφασίζονται τα 48 προαπαιτούμενα και πρέπει όλοι να μελετήσουμε το 1, 2, 22, 25 και 33 . Δε θα ήθελα να στείλω στο απόσπασμα 20.000 δανειολήπτες
Πρέπει να δούμε αν θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα και να βγάλουν στο σφυρί τις πρώτες κατοικίες».

Ερωτηθείς αν παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, προσθέτοντας ότι θέλει να στηρίξει «με κριτική διάθεση και διαφορετική πολιτική κίνηση» και πρόσθεσε «θέλω να στηρίξω την παρούσα κυβέρνηση, αλλά να περιορίσουμε τα όσα έρχονται».

«Λευκή εντολή δε θα δώσουμε. Αν πω ότι είναι δεδομένη, τότε να στείλω και μια εξουσιοδότηση και να μην πηγαίνω» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο αν παίρνει αποφάσεις και από το κόμμα του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκτίμησε ότι ο πρόεδρός του στις τελευταίες εκλογές «έχει πει στον Τσίπρα τις κόκκινες γραμμές μας και το δικό μας σύνθημα ήταν ότι κανένα σπίτι δεν θα πάει στα χέρια των τραπεζών».
Σχολιάζοντας τη χθεσινή του απουσία από την ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι «πολλές φορές η απουσία είναι πιο ισχυρή από την παρουσία» και δικαιολόγησε την κίνησή του λέγοντας ότι επρόκειτο για «μια ηχηρή διαμαρτυρία για όσα έγιναν, μια προειδοποίηση για όσα έρχονται».

Δεν απάντησε ωστόσο στο αν του είχε προταθεί θέση στην αντιπροεδρία της Βουλής κι έσπευσε να διευκρινίσει ότι «από το δυστύχημα του Βόλου, με τους οπλίτες, η πολιτεία ξέχασε τις δεσμεύσεις της», καθώς όπως ανέφερε και στη σχετική επιστολή που απέστειλε στο Κοινοβούλιο, την Κυριακή παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο της τραγωδίας στο Βόλο, όπου πριν από ένα χρόνο τρεις οπλίτες έχασαν τις ζωές τους.

Όταν του επισημάνθηκε ότι Υπουργός Άμυνας είναι ο πρόεδρός του κόμματός του, τόνισε ότι «τότε ήταν Υπουργός ο Δημήτρης Αβραμόπουλος».
Σχετικά με τις σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ, απάντησε ότι «είναι σχέσεις ισοτιμίας».
Κληθείς να σχολιάσει φερόμενη δήλωσή του ότι εξετάζει την πιθανότητα επιστροφής του στην Νέα Δημοκρατία, την διέψευσε, συμπληρώνοντας ότι «ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα, είπε ερωτηθείς αν θα επιστρέψει στην ΝΔ».

«Το ότι δεν μπήκε ο Νικολόπουλος στην κυβέρνηση, δεν χάνει η Βενετιά βελόνι, ούτε αν δεν μπει στην ΝΔ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ποιον πρόεδρο θα προτιμούσε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι «θα ήταν άκομψο» να απαντήσει, καθώς «δεν του επιτρέπεται να κάνει παρέμβαση προτίμησης» και έσπευσε να πει ότι ακούει πως «είναι μακράν μπροστά ο Απόστολος Τζιτζικώστας κι αυτό είναι ένα μήνυμα από τον κόσμο».

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Νικολόπουλου, σημείωσε ότι «δεν είναι ανοιχτό το μαγαζί να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει», ενώ εξέφρασε ανέφερε ότι σε περιπτώσεις άλλων αποχωρησάντων από το κόμμα, υπήρξαν συνάδελφοί του που τόνισαν «αν αυτός γυρίσει, θα φύγω εγώ».


Πηγή : news247.gr


"Απειλή" Βαρουφάκη : «Θα μείνω στην Ελλάδα και θα παραμείνω πολιτικά ενεργός»



Να το πάρουμε σαν "απειλή"  Ευρώπη και Ελλάδα κύριε Γιάνη με ένα ν ;

«Θα μείνω στην Ελλάδα και θα παραμείνω πολιτικά ενεργός», προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην Realnews ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η ενεργή πολιτική μου παρέμβαση δεν θα πάρει τη μορφή της ίδρυσης ενός ακόμα εθνικού κόμματος», επισημαίνει : «Η ευρωπαϊκή κρίση απαιτεί πλέον πανευρωπαϊκά σχήματα».

Ο Βαρουφάκης σε ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις που συνεχίζει να δέχεται απάντησε :
«Αυτό το μένος της απανταχού τρόικας, ιδίως της εντός των τειχών, με τιμά βαθιά και μου δίνει δύναμη».




Τρόικα: Ανοιχτό το bail in μετά τον Δεκέμβριο - αποκλείεται όμως κούρεμα του δημοσίου χρέους



Ανησυχία για την έγκαιρη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ώστε να αποφευχθεί το «Σχέδιο Σόιμπλε» ή άτακτη χρεοκοπία

Η φαινομενική ομαλότητα της τελευταίας περιόδου στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για πολλούς θυμίζει την ηρεμία που επικρατεί προτού ξεσπάσει η καταιγίδα.


Την προηγούμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι έστειλαν στην Αθήνα το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και απαίτησαν την άμεση υλοποίηση όσων μεταρρυθμίσεων έχουν συμφωνηθεί. Οι δανειστές θεωρούν πως οι περισσότεροι υπουργοί διακατέχονται από τη χαλαρή αντίληψη ότι υπάρχει χρόνος για συζήτηση, επανεξέταση δεδομένων και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ενώ η κατάσταση απαιτεί γρήγορες αποφάσεις.  Ο σκεπτικισμός απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση αυξάνεται κι έτσι στους διαδρόμους των Βρυξελλών είναι έντονη η ανησυχία ότι μια πιθανή νέα αποτυχία στην έγκαιρη υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα ξαναφέρει στο τραπέζι την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (time out).

Αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι νέα αλλά χωρίς να υποτιμά και τους κινδύνους εκτροπής του ελληνικού προγράμματος, η Ε.Ε. έστειλε αυτή την εβδομάδα ένα τεχνοκρατικό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση. Κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της Ε.Ε., μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας, συνέδεσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι πρώτα πρέπει να εφαρμοστούν οι προαπαιτούμενες δράσεις, μετά να αξιολογηθεί η υλοποίησή τους και στο τέλος να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των κεφαλαίων που απομένουν να δοθούν, ώστε μετά να ξεκινήσει η κεφαλαιακή ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Για να αναγκάσουν την ελληνική πλευρά να αντιληφθεί τον επείγοντα χαρακτήρα των αποφάσεων, οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν:

- Αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο bail in, κουρέματος δηλαδή των καταθέσεων που υπάρχουν στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το τραπεζικό σύστημα δεν θα καταρρεύσει.

- Θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επί του παρόντος δεν συζητείται. Η σχετική διαπραγμάτευση αναμένεται να ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση Τσίπρα καλείται να αποδείξει στους Ευρωπαίους ότι υλοποιεί τα συμφωνηθέντα και μόνο αφού περάσει τα πρώτα τεστ θα εξεταστεί το θέμα του χρέους.
Κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα. Διότι μπορεί ο πρωθυπουργός να αξιοποίησε την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για να στείλει το μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο γρήγορα, όμως πολλοί υπουργοί λειτουργούν σαν να βρίσκονται στους πρώτους μήνες του 2015, όπου νόμιζαν πως όλες οι συμφωνίες μπορούν να επανεξεταστούν.

Αντί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας, στελέχη όπως ο κ. Πάνος Σκουρλέτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν κάνουν το παραμικρό για να προσελκύσουν επενδύσεις. Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με στελέχη της καναδικής Eldorado Gold για την υπόθεση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι οι συνομιλίες δεν πήγαν καθόλου καλά. Αντέχει η χώρα την προοπτική η καναδική εταιρεία να αποχωρήσει; Δεν αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι ότι κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά επώδυνο και θα αποστείλει ένα πολύ αρνητικό μήνυμα σε όσους σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα;  Την ίδια ώρα ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει να δει πώς θα προχωρήσει η τακτοποίηση των κόκκινων δανείων. Για να εφαρμοστεί ο νόμος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφού ο τραπεζικός τομέας θα χρειαστεί σημαντικά κεφάλαια για να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τη διαγραφή των κόκκινων δανείων. Η εξαγορά των κόκκινων δανείων από ξένες εταιρείες-distress funds θα σηματοδοτήσει βίαιη και ταχεία αναδιάρθρωση με κλείσιμο των προβληματικών επιχειρήσεων και απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Ελλοχεύει πάντα το Grexit

Η κυβέρνηση, η οποία καλλιέργησε στους πολίτες προσδοκίες περί ενός παράλληλου προγράμματος που θα «δροσίζει» την καυτή πατάτα του μνημονίου, κινδυνεύει να μείνει χωρίς εφεδρείες από την «ευρωπαϊκή» αντιπολίτευση που δείχνει απρόθυμη να συνεχίσει να στηρίζει άνευ όρων. Και αν η κυβέρνηση ξεκινήσει να προτείνει ισοδύναμα μέτρα που οι δανειστές θα απορρίπτουν, ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι στο τέλος η Αθήνα να αναγκάζεται να συναινεί σε ό,τι ζητούν οι Ευρωπαίοι, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύει με άτακτη χρεοκοπία. Το σκηνικό αυτό δείχνει ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει παρέλθει.  Για τους πολίτες οι επόμενοι τρεις μήνες μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται εφιαλτικοί. Τις επόμενες 85 ημέρες οι οικονομικές υπηρεσίες θα εκτυπώνουν μόνο ειδοποιητήρια πληρωμής φόρων και περικοπές μισθών και συντάξεων, αφού σε τρεις μήνες πρέπει να πληρωθούν οι φόροι όλου του 2015. Και αν οι δανειστές συμφώνησαν να αναβάλουν τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος για το 2016,  η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να θεσμοθετήσει ορισμένα «μικρά ζητήματα σχετικά με τις συντάξεις», όπως προανήγγειλε ανώτατη πηγή των Βρυξελλών. Εάν  το οικονομικό επιτελείο, ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδείξουν πρακτικά την ικανότητά τους για μεταρρυθμίσεις, βεβαιώνοντας τους δανειστές ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στο πιεστικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση θα έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την πραγματική έναρξη μιας μακράς και δύσκολης διαδικασίας προς την ανάκαμψη.

Εμπλοκή λόγω χρέους από ΔΝΤ

Νέα εμπλοκή μπορεί να προέλθει και από την επιμονή του ΔΝΤ ότι προϋπόθεση για να συμμετάσχει στο νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας είναι να έχει προηγηθεί κούρεμα του ελληνικού χρέους. Μπορεί η θέση του ΔΝΤ διά της εκπροσώπου του στην Αθήνα Ντέλια Βελκουλέσκου (φωτ.) να συμπίπτει με τα επιχειρήματα της κυβέρνησης Τσίπρα που διεκδικεί κούρεμα του χρέους, οι Ευρωπαίοι όμως έχουν στυλώσει τα πόδια τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος. Σε περίπτωση που το ΔΝΤ δεν υποχωρήσει και αποφασίσει να μην καταβάλει νέο δάνειο στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε δημιουργείται σοβαρό θέμα αφού οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι από τα 86 δισ. του νέου δανείου προς την Αθήνα αναμένουν περίπου τα 26 να διατεθούν από το ΔΝΤ.


Πηγή : protothema.gr


Νέο ασφαλιστικό: «Μαχαίρι» στις συντάξεις των 40ρηδων, «χτύπημα» στις μητέρες ανηλίκων



Έρχονται μειώσεις συντάξεων έως 20% για τους 40ρηδες, έως το 55% η αναπλήρωση για τη νέα γενιά, μαχαίρι έως 15% για τους νυν συνταξιούχους - Δείτε πίνακα με τις αλλαγές για τις μητέρες ανηλίκων σε ΙΚΑ-ΔΕΚΟ-Τράπεζες

Η εφαρμογή ενιαίου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, η ενοποίηση κύριας και επικουρικής, η εξασφάλιση εθνικής σύνταξης μόνο για τους πένητες και η δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά ταμεία αποτελούν τους άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία θα ποσοτικοποιηθεί τις ερχόμενες ημέρες προκειμένου να περάσει από την έγκριση των δανειστών.



Οι εν λόγω αλλαγές σε συνδυασμό με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που πρέπει να ψηφιστούν έως τις 15 Νοεμβρίου θα αναδείξουν την επόμενη μέρα ένα νέο ζοφερό τοπίο στην ασφάλιση, όπου οι συνταξιούχοι θα ζουν με συντάξεις-επιδόματα και οι ασφαλισμένοι θα παραμένουν σχεδόν υποχρεωτικά στη δουλειά (που δεν υπάρχει) μέχρι τα 67 τους για να γλιτώσουν τις ποινές που επιβάλλει το σύστημα στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Η επιτροπή σοφών που αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της στις 10 Οκτωβρίου προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμβιβαστική «ισορροπημένη» πρόταση ώστε να μην περιληφθούν και τα τέσσερα μοντέλα νέας δομής του Ασφαλιστικού που έχουν δημοσιοποιηθεί. Η κυριότερη διαφορά συνίσταται στις μεταβατικές περιόδους και στην προστασία των ώριμων δικαιωμάτων.

Πρόθεση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου είναι το νέο καθεστώς να ισχύσει για παλιούς και νέους. Ο τέως διοικητής του ΙΚΑ, Μιλτιάδης Νεκτάριος, προτείνει να ισχύσει για τους ασφαλισμένους μετά το 1992, ενώ άλλα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι πρέπει να ισχύσει ικανή μεταβατική περίοδος ώστε το νέο σύστημα να κουμπώσει με το παλιό.

Πάντως όποιο μοντέλο και αν επιλεγεί (σουηδικό, αγγλικό, ΚΕΠΕ), το σίγουρο είναι ότι θα θεσπιστούν ενιαίοι και πλήρως ανταποδοτικοί κανόνες εισφορών και παροχών για όλα τα Ταμεία, οι οποίοι θα εξισώνουν προς τα κάτω τις παροχές, στα πρότυπα του ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ασφαλισμένοι, κυρίως των ειδικών ταμείων, διατηρούσαν κάποια προνόμια, θα τα χάσουν καθώς θα εφαρμοστεί ένας ενιαίος ή δύο το πολύ τρόποι υπολογισμού των συντάξεων: ένας για τους μισθωτούς και ένας για τους αυτοαπασχολούμενους. Προνομιακός θεωρείται ο υπολογισμός της σύνταξης με βάση τον τελευταίο μισθό (Δημόσιο - ΔΕΚΟ) ή την καλύτερη πενταετία ή διετία, όπως και τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του μισθού (ακόμη και πάνω από 70%) που εξακολουθούν να λαμβάνονται υπόψη για τον χρόνο ασφάλισης έως το 2010.

Παράλληλα, για να μη σηκώσουν μόνο οι μελλοντικοί συνταξιούχοι το αβάσταχτο βάρος των αλλαγών, σχεδιάζεται να μπει μαχαίρι κλιμακωτά έως 15% στις ελάχιστα υψηλότερες υπάρχουσες συντάξεις πάνω από 1.000, 1.500 ή 2.000 ευρώ. Η απόφαση για το βάθος που θα έχει αυτό, θα ληφθεί όταν ολοκληρωθεί η ποσοτικοποίηση των αλλαγών με στόχο να καλυφθεί η δέσμευση για εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ το 2016 από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες.

 Το νέο Ασφαλιστικό δεν θα αφήνει παράθυρο για συνταξιοδότηση πριν από τα γενικά όρια ηλικίας, θα στηρίζεται σε έναν πυλώνα ανταποδοτικότητας εισφορών (κύρια και επικουρική σύνταξη θα γίνουν ένα), ενώ θα συμπληρώνεται από τη βασική - εθνική σύνταξη και τα επαγγελματικά ταμεία ή την ιδιωτική ασφάλιση.


Θίγονται  σημαντικά οι μητέρες ανηλίκων σε ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ - τράπεζες) ακόμη κι αν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα, δηλαδή έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια  ασφάλισης (μέχρι τέλος του 2012), αλλά αναμένουν να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας

Τα δύο σενάρια

Συμπερασματικά δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια:
1 Εφαρμόζεται η πρόταση Κατρούγκαλου που προβλέπει την καθιέρωση εθνικής σύνταξης συνδεδεμένης με το όριο φτώχειας και συστήματος νοητής κεφαλαιοποίησης για το σύνολο των ασφαλισμένων που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/2015 χωρίς να εξαιρούνται τα θεμελιωμένα δικαιώματα και να πέφτουν στα μαλακά οι παλαιότεροι ασφαλισμένοι. Η μεταρρύθμιση που θα νομοθετηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου για να υλοποιηθεί από 1/1/2016 είναι πιθανόν να ακυρώσει τον ν. 3863/2010, ο οποίος θα εφαρμοστεί μόνο για λίγους μήνες προκειμένου να ξεπαγώσει η διαδικασία απονομής συντάξεων.

2   Παίρνει προβάδισμα συμβιβαστική πρόταση η οποία προβλέπει εφαρμογή του νέου κεφαλαιοποιητικού μοντέλου για τη νεότερη γενιά ασφαλισμένων. Υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν εισηγηθεί το νέο μοντέλο να ισχύσει για τους ασφαλισμένους μετά το 2002 όπου υπάρχει πλήρες μηχανογραφημένο σύστημα και θα μπορούν ευκολότερα οι εισφορές να τοποθετηθούν σε ατομικές μερίδες. Το νέο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης θα οδηγήσει σε εξόντωση τη μελλοντική γενιά συνταξιούχων, αφού δεν θα υπερβαίνει το 55% (κύρια και επικουρική), από 70% που είναι σήμερα.

Για τους παλαιότερους ασφαλισμένους θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 5-10 ετών προκειμένου το νέο σύστημα να συνδεθεί με τον νόμο 3863, ο οποίος θα εφαρμοστεί επικαιροποιημένος επί τα χείρω (το πρώτο τμήμα σύνταξης έως 31/12/2010 υπολογίζεται με τον ισχύοντα τρόπο, ενώ το δεύτερο από το 2011 και μέχρι την ημερομηνία εξόδου υπολογίζεται με μικρότερους συντελεστές και με βάση τις εισφορές όλου του ασφαλιστικού βίου). Στόχος είναι οι μειώσεις έως 20% που επέφερε ο ν.3863 στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) σε βάθος χρόνου (μετά το 2023) να έρθουν νωρίτερα προκειμένου να ανασάνει το σύστημα. Η πρώτη εγκύκλιος που εκδόθηκε (οι επόμενες αναμένονται μετά τις προγραμματικές δηλώσεις) επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι χαμένοι των νέων ρυθμίσεων (ν. 4336/2015) είναι περίπου 255.000 δικαιούχοι των κατωτάτων ορίων που θα πάρουν σύνταξη τα επόμενα 15 χρόνια, ενώ αβάσταχτη επιβάρυνση έως και 17 χρόνια θα υποστούν οι ασφαλισμένοι που μέχρι τις 13 ή τις 19 Αυγούστου δεν είχαν συμπληρώσει την ηλικία για την υποβολή συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Η ηγεσία του υπουργείου απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας των 67 ετών ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων, ενώ διευκρίνισε ότι η εγκύκλιος Πετρόπουλου αφορά μόνο τα ποσά των κατώτατων ορίων στις συντάξεις γήρατος (πρόωρες) και όχι σε συντάξεις άλλων κατηγοριών (αναπηρίας, παραπληγικών, βαρέων κ.λπ.).  Συγκεκριμένα:

1. Αύξηση των ορίων ηλικίας

Η αύξηση των ορίων ηλικίας για τους 50ρηδες είναι 5 έτη. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες η σταδιακή αύξηση κυμαίνεται από 6 μήνες έως 9 χρόνια, ενώ η συνολική επιβάρυνση μπορεί να φτάσει τα 17 έτη (από 50 στα 67) στην πλήρη ωρίμανση της κλίμακας το 2022. Επιπλέον όσοι αποχωρήσουν πρόωρα θα υποστούν μείωση της σύνταξης (πέναλτι) έως 40% μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για πλήρη συνταξιοδότηση. Για παράδειγμα, μητέρα ασφαλισμένη σε ταμείο ΔΕΚΟ με κατοχυρωμένο το 2010 δικαίωμα για δυνατότητα εξόδου στην ηλικία των 50 ετών είναι σήμερα 45 ετών. Το νέο όριο ηλικίας για την έξοδο της εν λόγω ασφαλισμένης θα είναι το 63ο και 6 μήνες. Η επιβάρυνση έτσι φτάνει τα 13,5 έτη.

Ανδρας ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ έχει συμπληρώσει από το 2012 την απαραίτητη 35ετία και περίμενε το 60ό έτος της ηλικίας του για να αποχωρήσει ενώ σήμερα είναι 56 ετών. Η επιβάρυνση που θα έχει θα είναι 1,5 έτος περίπου, καθώς θα κληθεί να παραμείνει επιπλέον μέχρι τα 61 έτη και 4 μήνες.

2. Ποιες προστατευμένες ειδικές ομάδες χάνουν την πρόωρη σύνταξη

Εκτός από τα όρια ηλικίας για τις γενικές περιπτώσεις των ασφαλισμένων αυξάνονται τα όρια για ειδικές περιπτώσεις που είχαν ειδική προστασία από τον νόμο. Ετσι, οι σύζυγοι αναπήρων, αδελφοί αναπήρων, τυφλοί, παραπληγικοί, τετραπληγικοί και άλλες ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων που λάμβαναν σύνταξη κάτω από ειδικά καθεστώτα, τώρα χάνουν το δικαίωμα και υπάγονται πλέον στις γενικές διατάξεις για τα 62 για μειωμένη σύνταξη και τα 67 για πλήρη.


Για όσους είχαν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου τίθεται ως όριο, από τώρα, η ηλικία των 58 ετών, που θα προσαυξάνεται κατ’ έτος έως τα 62. Το μέτρο θίγει κατηγορίες ασφαλισμένων πριν από το 1983 και το 1993

Ποιοι θα εισπράξουν τις συντάξεις των 300-400 ευρώ

Οσοι αποτολμήσουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 67 θα εισπράξουν ποσό από 200 έως 330 ευρώ μηνιαίως, αφού θα χάσουν το προνοιακό μέρος που επιδοτούσε το κράτος. Αλλά και όταν συμπληρώσουν τα 67, η σύνταξή τους δεν θα υπερβεί τα 392 έως 430 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. 

Οπως επισημαίνει ο ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης νομικός Διονύσης Ρίζος, βαρύτερες απώλειες θα έχουν οι μητέρες με χαμηλές αποδοχές που θα δουν τη σύνταξη που δικαιούνταν από 500 ευρώ να πέφτει στα 270 με 300 (οργανικό ποσό) μέχρι τη συμπλήρωση των 67 τους. 

Επίσης, μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι βγαίνουν με λίγα χρόνια ασφάλισης (15ετία) κυρίως λόγω της ανεργίας και χαμηλές αμοιβές έως 600 ευρώ. 

Τέλος, απώλειες θα έχουν και όσοι ασφαλισμένοι αποχωρούν με διαδοχική ασφάλιση, καθώς το ποσό της σύνταξής τους που αφορά το τμήμα της διαδοχικής υπολογιζόταν στο 70% των περιπτώσεων με βάση το κατώτατο όριο. Πλέον, οι εν λόγω ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν απώλειες από 3 έως 15 ευρώ.

Το ποσό που θα εισπράξουν αυτές οι αδύναμες ομάδες πολιτών όταν συμπληρώσουν τα 67, σύμφωνα με την εγκύκλιο, αποτελεί το άθροισμα δύο επιμέρους ποσών, ένα για τον χρόνο ασφάλισης έως το 2010 (486 ευρώ) και ένα με τον νέο τρόπο υπολογισμού από 1/1/2011 (393 ευρώ). 

Ετσι το κατώτατο όριο σύνταξης από τα 486 ευρώ και όσο απομακρυνόμαστε από το 2010 θα βαίνει μειούμενο πλησιάζοντας συνεχώς τα 393 ευρώ. Υπολογίζεται ότι η νέα κατώτατη σύνταξη δεν θα υπερβαίνει τα 400 ευρώ κατά μέσο όρο. 

Οι δικαιούχοι των κατώτατων ορίων που έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/2015 έως 30/6/2015 θα υποστούν μικρότερες μειώσεις καθώς δεν χάνουν το προνοιακό μέρος της σύνταξης. Σημειώνουμε ότι οι εξοντωτικές μειώσεις δεν αφορούν τον δημόσιο τομέα, όπου η κατώτατη σύνταξη θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται στα 500 ευρώ.


Πηγή : protothema.gr


Τζιχαντιστές του ISIS ανατίναξαν την αψίδα θριάμβου στην Παλμύρα



Σε ένα ακόμη έγκλημα κατά του πολιτισμού προχώρησαν οι τζιχαντιστές του ISIS. Αυτή τη φορά ανατίναξαν την Αψίδα Θριάμβου, ένα σημαντικό μνημείο στην ρωμαϊκή πόλη Παλμύρα, είπε χθες ο επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας.

Ο Μάμουν Αμπντελκαρίμ είπε στο Reuters πως πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα Θριάμβου είχε ανατιναχθεί.

Οι τζιχαντιστές, που ανατίναψαν ναούς στο χώρο ο οποίος θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Έθνη, ελέγχουν τη πόλη από τον Μάιο και έχουν ανατινάξει και άλλα μνημεία και ιστορικά κτήρια, τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.


Πηγή: skai.gr


Frontex: Η Ελλάδα χρειάζεται χιλιάδες Ευρωπαίους συνοριακούς φρουρούς



Την ανάγκη για μία ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων και ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εποπτείας τόνισε ο επικεφαλής της Frontex επισημαίνοντας πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους αγγίζει πλέον τις 630.000

Περίπου 630.000 άτομα έχουν εισέλθει παράνομα στην Ευρώπη από την αρχή του έτους, επισημαίνει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εποπτείας των συνόρων Frontex,  Φαμπρίς Λεγκερί, σε συνέντευξή του στον γαλλικό Τύπο.

"Εχουμε καταγράψει περί της 630.000 παράνομες εισόδους μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου", λέει στην συνέντευξή του που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Dernieres Nouvelles d' Alsace και L' Alsace, ενώ κάνει λόγο για μία "άνευ προηγουμένου από το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου προσφυγική κρίση στην Ευρώπη",

Εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης και 16ης Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της Frontex αναφέρεται στην ανάγκη ευρωπαϊκής συνεργασίας, διότι "τα κράτη μέλη πρέπει να κατανοήσουν ότι αντί της ανάπτυξης εκατοντάδων αστυνομικών στα εθνικά τους σύνορα, θα ήταν πιο χρήσιμο να τους στείλουν στα εξωτερικά σύνορα. Τα πραγματικά σύνορα της Γαλλίας είναι στο Βιντιμίλε, αλλά επίσης στην Λαμπεντούζα, τη Λέσβο και τη Μελίγια...".

"Εάν κάθε κράτος διαχειρισθεί την κρίση από τη γωνίτσα του, χωρίς συντονισμό με τους γείτονές του, η ροή δεν θα σταματήσει να περνά από τη μία χώρα στην άλλη, εις βάρος όλων", προειδοποιεί.
Οι Ελληνικές Αρχές χρειάζονται τη συνδρομή χιλιάδων Ευρωπαίων συνοριακών φρουρών

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον προβλεπόμενο διπλασιασμό του δυναμικού της Frontex στην Ελλάδα, που σήμερα αριθμεί λιγότερα από εκατό άτομα, δηλώνει ότι εάν είχαμε χίλιους ή δύο χιλιάδες Ευρωπαίους συνοριακούς φρουρούς για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές, αυτό θα είχε θεαματικά αποτελέσματα στην κρίση σε αυτά τα σύνορα".

Τη στιγμή που η Ευρώπη επικεντρώνεται στη δημιουργία hotspots (κέντρων υποδοχής και καταγραφής) στην Ελλάδα και την Ιταλία για την υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών και την αξιολόγηση της ανάγκης τους για παροχή ασύλου, ο Φαμπρίς Λεγκερί δηλώνει ότι "κατά μέσον όρο, μόνο το 39% των αποφάσεων επαναπροώθησης εκτελείται", κυρίως εξαιτίας της άρνησης των χωρών καταγωγής να δεχθούν πίσω τους πολίτες τους.

"Ας είμαστε ρεαλιστές: εάν θέλουμε να επαναπροωθήσουμε τους παράτυπους μετανάστες προς τις χώρες καταγωγής τους, χρειάζονται κέντρα κράτησης, κυρίως εντός των hotspots", λέει.
Τη στιγμή που η Frontex ναύλωσε τον περασμένο χρόνο 39 αεροσκάφη για την επιστροφή των μεταναστώνσ τις χώρες τους, ο επικεφαλής της θέτει για το 2015 έναν πιο φιλόδοξο στόχο: "θα πρέπει να φθάσουμε τον αριθμό των 60 αεροσκαφών για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών μέχρι το τέλος του έτους".

Στόχος είναι να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα

Όταν ερωτάται για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού σώματος συνοριοφυλάκων, όπως το έθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο Φαμπρίς Λεγκερί προειδοπιοιεί ότι ένα τέτοιο σώμα "δεν μπορεί να δημιουργηθεί μεσοπρόθεσμα και ότι ο στόχος είναι να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα".

"Χρειάζεται να κινηθούμε προς μία ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων, προς ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εποπτείας, του οποίου βάση θα είναι η Frontex. Και να προβλέψουμε μία ικανότητα για αυτονομία κινήσεων σε ορισμένες περιπτώσεις: για παράδειγμα, η Frontex να έχει τη δυνατότητα να επέμβει σε μία κρίση, χωρίς να περιμένει να διατυπωθεί το αίτημα από το ενδιαφερόμενο κράτος", λέει.

Ο επικεφαλής της Frontex προειδοποιεί ότι "η μεταναστευτική πίεση αποτελεί μακροπρόθεσμο πρόβλημα", ακόμη και αν "χρειάζεται, εντός ενός έτους να κατορθώσουμε να ελέγξουμε την τεράστια, άνευ προηγουμένου ροή με την οποία είμαστε αντιμέτωποι".

"Δεν βλέπω βραχυπρόθεσμη λύση στη Συρία και στο Κέρας της Αφρικής, ούτε στο χάσμα που υπάρχει ως προς την ανάπτυξη ανάμεσα στην Ευρώπη και την Υποσαχάρια Αφρική...", καταλήγει.



Πηγή : news247.gr


Αλαλούμ ξανά με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση



Σύγχυση προκλήθηκε εκ νέου στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Με αρχική ανακοίνωσή του, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ανέφερε πως επανεξετάζεται στο σύνολό του το μέτρο, πολύ σύντομα ωστόσο ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση- που όπως τονίζεται είναι η σωστή- από την οποία είχε απαλειφθεί κάθε αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η πρώτη ανακοίνωση εστάλη σύμφωνα με πληροφορίες κατά λάθος και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ωστόσο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στον ΦΠΑ, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς αλλά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του θα εξεταστεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.
Στις αποφάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής τονίζεται πως συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων.

Επίσης το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει να διερευνήσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τον τρόπο κάλυψης των κενών στην ειδική αγωγή, ενώ εγκρίθηκαν και οι βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2016 το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο Δευτέρα στη Βουλή.


Πηγή


Ντόρα προς νεαρό βουλευτή του Λεβέντη: «Να ξέρετε πως κάθεστε στο έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη»



Στην ορκωμοσία της Βουλής πολλοί ήταν οι βουλευτές άλλων κομμάτων που πλησίασαν τα έδρανα που κάθονται οι νεοεισερχόμενοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων για να ευχηθούν.

Ο Βασίλης Λεβέντης μπήκε λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία στη Βουλή και υπάλληλος κατεύθυνε αυτόν και τους άλλους έξι βουλευτές του στα έδρανα που έπρεπε να κάθονται.   Από τους πρώτους που πλήσίασε τον Βασίλη Λεβέντη για να του ευχηθεί καλή δύναμη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη της ΝΔ. Ο κ. Λεβέντης ευχαρίστησε την βουλευτή για τις ευχές.  

Πριν φύγει, η κα Μπακογιάννη χαιρέτισε και τον νεαρό βουλευτή Ένωσης Κεντρώων, Μάριο Γεωργιάδη -πρόκειται για τον γιο της πρώτης συζύγου του Βασίλη Λεβέντη- και του είπε με νόημα: «Να ξέρετε πως κάθεστε στο έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη». Ο βουλευτής της χαμογέλασε με αμηχανία.




Πηγή: lifo.gr