Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

«Βροχή» φόρων – Τι θα πληρώσουμε τους επόμενους μήνες





Από αύριο βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 12,4 δισ. ευρώ.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάζουν στο τέλος κάθε μήνα οι φορολογούμενοι από αύριο Δευτέρα μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν 12,4 δισ. ευρώ για τα ακίνητα που διαθέτουν, τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής,

- Αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου, εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μετά την παράταση που δόθηκε στα τέλη Ιουλίου, καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Συνολικά μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου πρέπει να καταβληθούν από τα φυσικά πρόσωπα περισσότερα από 3 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες εκτός από την εισφορά αλληλεγγύης καταβάλλουν και τέλος επιτηδεύματος. Μέχρι στιγμής από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έχουν καταλογισθεί φόροι ύψους 2,8 δισ. ευρώ σε 2,2 εκατ. φορολογούμενους. Μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης υπολογίζεται ότι το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ

- Τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ακινήτων θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο στα τέλη Σεπτεμβρίου αμέσως μετά τις εκλογές. Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου. Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ (το εισπράξιμο υπολογίζεται σε 2,65 δισ. ευρώ). Σημειώνεται ότι ισχύει και για φέτος η έκπτωση 20% στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

- Αυξημένοι είναι οι φόροι φέτος και για όσους διατηρούν αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού άνω των 2.500 κ.ε., αεροπλάνα, πισίνες και σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων. Ο συντελεστής φορολογίας έχει αυξηθεί στο 13% από 10% που είναι σήμερα. Οι ανωτέρω φορολογούμενοι θα πληρώσουν επιπλέον 47 εκατ. ευρώ με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλουν αυτές τις μέρες.

- Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πληρώνουν και τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται να καταβληθούν περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ.

- Από τις αποδοχές του Αυγούστου έχει ξεκινήσει και η παρακράτηση της αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης. Το ποσό που προκύπτει για το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο θα πληρωθεί το 2016 με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Συνολικά από την εισφορά αλληλεγγύης και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών και συντάξεων θα καταβληθούν περίπου 2,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

- Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβληθεί ποσό ύψους 1,1 δισ. ευρώ για τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Οι φόροι αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί που θα καταβληθούν από τους 8 εκατ. φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις.

Συνολικά από την Δευτέρα και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 θα πρέπει να πληρωθούν φόροι συνολικού ύψους 24,7 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 12,3 δισ. ευρώ αφορούν τον ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης).


Πηγή




Θρίλερ στη Σύμη: Από βολίδα και όχι από ασφυξία ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη



Πιθανόν από βολίδα πυροβόλου όπλου ο θάνατός του λέει γιατρός από τη Σύμη - Σύμφωνα με το λιμενικό έπεσαν πυροβολισμοί κατά τη συμπλοκή των λιμενικών με τους δουλεμπόρους - Τραυματισμένος στο κεφάλι ένας λιμενικός από χτύπημα γκλομπ

Ένα θρίλερ ανοιχτά της Σύμης με τραγική κατάληξη τον εντοπισμό ενός 17χρονου - και όχι 15χρονου όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό - νεκρού μετανάστη σημειώθηκε το Σάββατο. Ενώ οι αρχικές εικασίες για τα αίτια του θανάτου του νεαρού μετανάστη μιλούσαν για ασφυξία σύμφωνα με τον υπεύθυνο γιατρό του Κέντρου Υγείας Σύμης που ενημέρωσε το διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος, ο θάνατος του προήλθε πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό όλα ξεκίνησαν όταν ένα σκάφος της Frontex εντόπισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μια θαλαμηγό ανοιχτά της Σύμης να κινείται ύποπτα.

Στο σήμα του πληρώματος του σκάφους της ευρωπαϊκής δύναμης να σταματήσει το σκάφος προκειμένου να γίνει έλεγχος, ο καπετάνιος της θαλαμηγού ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ακολούθησε καταδίωξη με επικινδυνους ελιγμούς ενώ προς βοήθεια του σκάφους της Frontex έσπευσε ιδιωτικό σκάφους στο οποίο επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού.

Με τη συνδρομή και του ιδιωτικού σκάφους η θαλαμηγός ακινητοποιήθηκε. Όταν στο κατάστρωμα της θαλαμηγού ανέβηκαν οι τρεις λιμενικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια στιγμή εμφανίστηκαν τρεις δουλέμποροι ένας εκ των οποίων αιφνιδίασε έναν λιμενικό και τον τραυμάτισε στο κεφάλι χτυπώντας τον με γκλομπ.

Ακολούθησε σύρραξη με έναν εκ των δουλεμπόρων να αρπάζει το όπλο ενός εκ των λιμενικών και τελικά να πέφτουν πυροβολισμοί χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιος πυροβόλησε προτού τελικά οι λιμενικοί να καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τους δουλεμπόρους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος του σκάφος, στο αμπάρι του οποίου εντοπίστηκε μια ομάδα περίπου 60-70 παράτυπων μεταναστών.

Η θαλαμηγός έχει μεταφερθεί στη Σύμη ενώ για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διενεργείται έρευνα από το λιμενικό.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής:

Σήμερα νωρίς το απόγευμα συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μαραθούντα της Σύμης κατά την απόπειρα λαθραίας εισόδου περίπου 70 μεταναστών με Θ/Γ σκάφος από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης καταδίωξης και της προσπάθειας ακινητοποίησης του Θ/Γ από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και σκάφος της Λεττονικής συνοριοφυλακής της δύναμης FRONTEX, οι διακινητές προσπάθησαν επανειλημμένα να εμβολίσουν το Λεττονικό καταδιωκτικό σκάφος και να διαφύγουν επιστρέφοντας προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος, κατά δήλωσή του, διακινητής επιτέθηκε και τραυμάτισε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σύμης αφαιρώντας του προσωρινά το υπηρεσιακό όπλο.

Κατά τη συμπλοκή με τους διακινητές ερρίφθησαν πυρά πυροβόλου όπλου. Στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπως ενημέρωσε προφορικώς ο Ιατρός τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αργυρίου Ιωάννη, ο θάνατος του 17χρονου αλλοδαπού υπηκόου προήλθε πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

Η σορός του 17χρονου διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Χρήστου Ζώη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, ήδη βρίσκεται στη Σύμη ο Περιφερειακός Διοικητής Νοτίου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος για να ερευνήσει τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης του περιστατικού.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης, για το περιστατικό προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και το γνωρίζουν πολύ καλά, ιδιαίτερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες, για να υπερασπίσουν και να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους, θύματα αδίστακτων δουλεμπόρων”.

Για το περιστατικό ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την Πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου.



Πηγή


«Οι χώρες της ΕΕ έχουν αντιληφθεί πλέον ότι το προσφυγικό είναι κοινό πρόβλημα»



Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας χαιρέτισε τη συνειδητοποίηση από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κοινού δράματος που προκαλεί το μεταναστευτικό κύμα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Repubblica, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, υπογράμμισε πως το δράμα των 71 μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη σε ένα φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας, συνέβαλε σε μια νέα συνειδητοποίηση:

"Τις ώρες που αποκαλυπτόταν η τραγωδία, βρισκόμουν στη Βιένη για μια σύνοδο κορυφής της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Αρκούσε να δει κανείς τα πρόσωπα των συναδέλφων για να καταλάβει: είμαστε όλοι εμπλεκόμενοι"
.
"Μέχρι πρόσφατα", πρόσθεσε, η ιδέα που επιβαλλόταν ήταν πως είναι μόνο μία επείγουσα κατάσταση για την Ιταλία και την Ελλάδα, όμως, τις τελευταίες εβδομάδες, επιβλήθηκε η συνειδητοποίηση ενός προβλήματος που αγγίζει ολόκληρη την Ευρώπη. Τους δύο τελευταίους μήνες, η αντίληψη άλλαξε με χαρακτηριστικό τρόπο".

"Ορισμένες κυβερνήσεις", είπε ο υπουργός, "που επέμειναν στην αρχή της κατανομής των προσφύγων, όπως η Αυστρία και η Σλοβενία, αλλάζουν θέση".

Σύμφωνα με την Ιταλία, χρειάζεται μια αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου: "Πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες που φτιάχτηκαν πριν από 25 χρόνια, εισάγοντας σταδιακά μια επαναστατική σκέψη: οι μετανάστες δεν εισέρχονται πλέον στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, εκεί όπου η γεωγραφία ή η τύχη τούς κάνει να φθάσουν, αλλά στην Ευρώπη. Και αυτό σημαίνει να δούμε την προοπτική μιας νομοθεσίας ευρωπαϊκού ασύλου που θα ισχύει για όλες τις χώρες".

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ορίζει ποιες είναι οι λεγόμενες σίγουρες χώρες και ποιες είναι οι χώρες που οι πληθυσμοί τους έχουν ανάγκη τη διεθνή προστασία", υπογράμμισε.

"Οι επαναπατρισμοί", συνέχισε, θα πρέπει να τύχουν διαχείρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και, βέβαια, θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στην κατανομή των προσφύγων, χωρίς την οποία η μεγάλη πίεση μπορεί να μετακινηθεί από τις χώρες πρώτης άφιξης όπως η Ελλάδα και η Ιταλία στις χώρες όπου το κοινωνικό σύστημα είναι πιο γενναιόδωρο, όπως η Σουηδία και η Γερμανία", είπε ο Τζεντιλόνι.


Πηγή : zougla.gr


Νέες δημοσκοπήσεις : Σκληρή "μάχη" ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας - "Γκρεμίζεται" η δημοτικότητα του Τσίπρα



Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία προδιαγράφουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με το κόμμα πάντως του Αλέξη Τσίπρα να διατηρεί σε όλες τις μετρήσεις μια διακριτή υπεροχή.

Σε όλες τις μετρήσεις καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 1% έως και 3,5%. Ποσοστό 1% σημαίνει 65.000 περίπου ψήφοι, ενώ το 3,5% αντιστοιχεί σε 220.000 ψηφοφόρους του Ιανουαρίου.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το "ΒΗΜΑ" της Κυριακής, η διαφορά αποτυπώνεται στις 3,1 μονάδες με το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27,3% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 24,2%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,8% κι ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5, το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίζεται στο 13,2%.

Βήμα της Κυριακής




Ευρύ είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα δηλαδή ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αφού προηγείται με ποσοστό 56,5 έναντι 22,7 της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό. Το 40,5% των ερωτηθέντων απαντά Τσίπρας και το 33,1% απαντά Μειμαράκης.

Μικρότερη είναι η διαφορά τους στην ερώτηση: Τι γνώμη έχετε σχηματίσει για καθέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στην ερώτηση "ποια κυβέρνηση επιθυμείτε περισσότερο": το 41,3% απάντησε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 34,6% επιθυμεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 24,1%.


Στο 1,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας

Στην δημοσκόπηση της Alco για το "Πρώτο Θέμα", που δημοσιεύθηκε σήμερα, όπως δείχνουν τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 22,6% έναντι 22,1% της δεύτερης Ν.Δ.. Ακολουθούν η Χ.Α. με 6,3%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7% το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, και η Ένωση Κεντρώων 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 2,4%. Στο 13,6% οι αναποφάσιστοι.

Πρώτο Θέμα


Μεγάλη απογοήτευση για το "ισχυρό χαρτί" που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν απογοητευμένοι από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.


Η δημοσκόπηση καταγράφει και την απογοήτευση των πολιτών από την απόδοση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τη στάση τους απέναντι στο τρίτο Μνημόνιο.



Πηγή : newsit.gr


Όταν δεν έχεις τι να πεις !! «Οχι» από Λαφαζάνη στην πρόταση Μεϊμαράκη για τα τηλεοπτικά ντιμπέητ



«Οι δυο συνεταίροι του τρίτου μνημονίου, το οποίο από κοινού ψήφισαν στη Βουλή, δεν έχουν να πουν τίποτα στον ελληνικό λαό όσα ντιμπέιτ κι αν κάνουν μεταξύ τους αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την οποία απαντά στο αίτημα του προέδρου της Ν.Δ Βαγγέλη Μειμαράκη για δύο τουλάχιστον τηλεμαχίες, μια με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μια δεύτερη με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα δεν είναι ένας διάλογος μνημονιακών για το ποιος θα εφαρμόσει χειρότερα από τον άλλον τις μνημονιακές πολιτικές. Ο δημόσιος τηλεοπτικός διάλογος ανάμεσα σε όλα τα κόμματα για να παρουσιαστεί η μοναδική εναλλακτική λύση για το λαό και τον τόπο που είναι η αμφισβήτηση της γερμανικής Ευρωζώνης και της παράδοσης της χώρας στις γερμανικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συναινετικός Μεϊμαράκης, προκαλεί Τσίπρα σε ντιμπέιτ



Προσκλητήριο εθνικής και πολιτικής συστράτευσης απηύθυνε, σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στον απόηχο της ομιλίας του κ. Αλ. Τσίπρα στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία δεν έλειψε η σαφής προσπάθεια να χαραχθούν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Σε πλήρη αντίθεση με τους τόνους Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ζήτησε, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, δύο τουλάχιστον debate «με όποιους όρους θέλει» ο πρώην πρωθυπουργός, κάλεσε σε συνεννόηση και συνεργασία, και ανέδειξε τρεις άξονες για το «νέο ξεκίνημα της πατρίδας» και την υπέρβαση της κρίσης:

- τη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

- τις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

- την εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο

«Πάνω από την πολιτική, η χώρα»

Με τόνους, που σε πολλούς θύμισαν ομιλίες του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επεδίωξε να στείλει ένα θετικό μήνυμα και παράλληλα να πείσει ότι ο ίδιος έχει πλήρη συνείδηση του βάρους της ευθύνης. «Στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου. Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας.

Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Ελληνίδες, Έλληνες,

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.

Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:

Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.

Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και  Κοινωνικής Συνοχής.

Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.

Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.

Γι’ αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες.

Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ:

Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.

Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;    

Ελληνίδες Έλληνες,

Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου.

Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις.

Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως,  ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας.

Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.

Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες.

Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας.

Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.

Για την Ελλάδα της Ευρώπης.

Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

«Τρέχουν τις εκλογές γιατί φοβήθηκαν τη ΝΔ»

Νωρίτερα, o πρόεδρος της ΝΔ είχε εξαπολύσει νέα επίθεση στην απελθούσα κυβέρνηση, στη διάρκεια επίσκεψής του στο δημαρχείο Ασπροπύργου.

«Προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή κράτησε πολύ η διαπραγμάτευση πέτυχε πολλά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις κοστίζει πολύ. Και λέγε-λέγε φτάσαμε να μας φεσώσει 90 δισ.».

«Δεν θα σας πω τι θα ψηφίσετε, αλλά να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε και να προβληματιστείτε», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τρέχουν τις εκλογές γιατί φοβήθηκαν τη ΝΔ, φοβήθηκαν ότι συσπειρωθήκαμε, δείτε την Κεντρική τους Επιτροπή με τα πρόσωπα από κάτω σκοτεινά και εμάς που ενωμένοι προχωρούμε».

Αναφορικά με την αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι τα δεινά που συσσωρεύτηκαν είναι θέμα έλλειψης κοινωνικής πολιτικής. «Σήμερα θα είμαι προσεκτικός και δεν θα δεσμευτώ γι' αυτά που θα φύγω από εδώ και δεν μπορώ να τα υλοποιήσω», συμπλήρωσε.


Πηγή : kathimerini.gr


H Εθνική νίκησε και στο “τεστ” με Λιθουανία



Έχοντας για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ καλή αμυντική παρουσία και με επιθετικά ξεσπάσματα, η Εθνική ομάδα μπάσκετ επιβλήθηκε με 67-62 της Λιθουανίας στο τελευταίο της τεστ ενόψει της έναρξης του Eurobasket
Η Γαλανόλευκη επικράτησε της Λιθουανίας με 67-62 στο ΟΑΚΑ, κατέκτησε για 17η φορά το τουρνουά “Ακρόπολις” και πλέον στρέφεται στο εναρκτήριο ματς του Eurobasket με τα Σκόπια

Πλέον, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, έχει επτά ημέρες μπροστά του για να διορθώσει τα “κακώς κείμενα” καθώς στις 5/9 είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ της διοργάνωσης.

Μπροστά σε δέκα χιλιάδες κόσμου στο ΟΑΚΑ, η Ελλάδα είχε και πάλι για “όπλο” την πολύ καλή της άμυνα και με κάποια καλά διαστήματα στην επίθεση -η οποία όμως θέλει ακόμα ρυθμό και “δέσιμο”- πήρε τη νίκη

Κορυφαίοι για την Γαλανόλευκη οι Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Σλούκα στην τρίτη περίοδο. Πολύ καλός για τη Λιθουανία ο Βαλαντσιουνας που έκανε double double με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στα αρνητικά του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη περίπου 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο μάτι (σχίσιμο) κι αφού του τοποθετήθηκαν ράμματα αποχώρησε από το παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-31, 49-46, 67-62.

Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης): Μπουρούσης 8, Ζήσης 6, Σπνούλης 3, Καλάθης 9, Περπέρογλου 4, Σλούκας 7, Αντετοκούνμπο 10 (6 ριμπ), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης.

Λιθουανία (Γιόνας Καζλάουσκας): Καλνιέτης, Γκαίλιους 2, Ματσιούλις 15, Σεϊμπούτις 4, Καβαλιάουσκας 6, Γιανκούνας 7, Γιαβτόκας, Βαλαντισούνας 13 (11ριμπ.), Κουζμίνσκας 6, Μιλάκνις 5, Γκουντάιτις, Λεκαβίτσιους 4.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Γκόντας, Πηλοίδης.



Πηγή 


Αλέξης Μητρόπουλος: Μετά τις δηλώσεις για... αυτοκτονία, συνέντευξη Τύπου με Ζωή!



Συνέντευξη Τύπου στη Βουλή παρουσία και της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα παραχωρήσει ο Αλέξης Μητρόπουλος το μεσημέρι της Δευτέρας αναφορικά με την υπόθεση της φοροδιαφυγής, η οποία εκκρεμεί σε βάρος του.
Η κίνηση αυτή και η κοινή συνέντευξη με την μέχρι πρότινος Πρόεδρο της Βουλής, η οποία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις πολιτικές της κινήσεις, δεν αποκλείεται να αποτελεί και προάγγελο πολιτικών πρωτοβουλιών. Σημειώνεται ότι το Σάββατο σε ερώτηση προς την κα Κωνσταντοπούλου για τις επόμενες κινήσεις της, η οποία κινείται σε καθαρή τροχιά αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «θα ενημερωθείτε καταλλήλως και εν ευθέτω χρόνω».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Μητρόπουλος βρίσκεται εκτός λιστών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη. Το «παρών» που ψήφισε ο γνωστός εργατολόγος κατά την ψηφοφορία για την ψήφιση του Μνημονίου στη Βουλή αλλά και το αίτημα του Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής - για την οποία ο ίδιος ο κύριος Μητρόπουλος υποστηρίζει πως έχει παραγραφεί, του έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

Το βράδυ του Σαββάτου πάντως, σε έξαλλη κατάσταση ο Αλέξης Μητρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τόνισε πως το ρεπορτάζ σύμφωνα με τη γνωστή υπόθεση της φοροδιαφυγής τον ευτέλισε.

Σε πρόσκληση της Μαρίας Σαράφογλου, μάλιστα, να βρεθεί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του καναλιού για να παραθέσει τις διαφωνίες του είπε: «Μέχρι αύριο θα έχω αυτοκτονήσει».

Η αναφορά στη δικαστική υπόθεση του κ. Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και τα έγγραφα που παρουσίασε η ρεπόρτερ του Mega Σοφία Φασουλάκη, οδήγησαν σε έκρηξη τον αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος και ισχυρίστηκε πως η υπόθεση έχει παραγραφεί και ότι η κατηγορία δεν είναι βάσιμη.



newsit.gr


Σε εσωτερικό δημοψήφισμα θέτει την ύπαρξη του ΚΙΔΗΣΟ ο Παπανδρέου




Εσωτερικό δημοψήφισμα για την συνέχιση της ύπαρξης του ΚΙΔΗΣΟ ζήτησε από τα μέλη του κινήματος ο Γιώργος Παπανδρέου θέτοντας επί τάπητος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη την πρόταση που του έγινε από το ΠΑΣΟΚ.

«Ήθελα να αποφασίσετε εσείς για την πρόταση που μας έχει γίνει. Της αυτοδιάλυσης του Κινήματος και της μη συμμετοχής μου στις εκλογές. Και θα είμαι έτοιμος να υπηρετήσω όποια σας απόφαση» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας το πώς έγινε δεκτή η πρότασή του από τη Χαριλάου Τρικούπη επισήμανε ότι «εγώ έκανα πρόταση για εκλογική σύμπραξη.Κάποιοι θεωρούν ακόμα ότι το πρόβλημα είναι προσωπικό. Ή εγώ ή αυτός».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν το 2011 είπε ότι «κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν Πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Τσίπρας.
Και να ερευνηθεί το βρώμικο 2011, όπως το βρώμικο 1989».

«Μπορεί να έριξαν την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ξαναχτίσουμε ενωμένοι το σπίτι μας» συμπλήρωσε.

Αν και εκτίμησε ότι «θα υπάρξει αποτυχία στις προσπάθειες να συνεννοηθούν όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και να συμπράξουν στα πλαίσια ενός εκλογικού συνασπισμού, παρά τη δική μας ειλικρινή και έντιμη στάση» και έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας που υπερβαίνει τις ρυθμίσεις του μνημονίου, γιατί απλά το μνημόνιο δεν απαντά στις αιτίες της κρίσης.


Πηγή : protothema.gr


Η πρώην και για μόλις 7 μήνες Πρόεδρος της Βουλής είπε : «Θα ενημερωθείτε καταλλήλως για τα σχέδιά μου»




Ζωή δεν ξέρεις πώς το περιμένει ο πολίτης και ο πολιτικός κόσμος της χώρας! Καίγεται να μάθει!

H πρώην πρόεδρος της Βουλής και μόλις για 7 μήνες, Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε έπειτα από τη συνάντησή της με την Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. «Θα ενημερωθείτε καταλλήλως και εν ευθέτω χρόνω και πριν λήξει η προεκλογική περίοδος» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άφησε ένα μυστήριο να πλανάται.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ενημέρωσε την πρωθυπουργό για τη συνδρομή της Βουλή σε ό,τι χρειαστεί και όπου προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Από την πλευρά μου θα καταβάλω εκείνες τις προσπάθειες και τις δυνάμεις που απαιτούνται να υπηρετηθεί ο θεσμός του Κοινοβουλίου», συμπλήρωσε για την κυρία Θάνου ότι πρόκειται «για μια γυναίκα που έχει διακριθεί στη διαρκή και αγωνιστική στάση για δικαιοσύνη ελευθερία και δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».




Σουαζιλάνδη: Νεκρά σε τροχαίο 65 κορίτσια πριν την εκπλήρωση «βασιλικού τους καθήκοντος»



Συνολικά 65 κορίτσια σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Σουαζιλάνδη, ενώ μετέβαιναν στην ετήσια γιορτή του Χορού των Καλαμιών, όπου έφηβες χορεύουν γυμνόστηθες μπροστά στον βασιλιά.

Το βράδυ της Παρασκευής δεκάδες κορίτσια ταξίδευαν για το βασιλικό ανάκτορο προκειμένου να λάβουν μέρος στην ετήσια αυτή γιορτή για ανύπαντρες και νέες γυναίκες που δεν έχουν παιδιά. Επέβαιναν στο πίσω μέρος ενός ανοικτού φορτηγού το οποίο προσέκρουσε σε ακινητοποιημένο όχημα στη λεωφόρο που ενώνει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, Μπαμπάν και Μαντζίνι.

Η είδηση του πολύνεκρου τροχαίου δεν μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και στους δημοσιογράφους δεν επετράπη να πάρουν φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν θάνατοι" χωρίς να ανακοινώσει τον απολογισμό των θυμάτων. «Όι νέες κοπέλες εκείνη την ώρα εκπλήρωναν το βασιλικό τους καθήκον. Υπάρχουν πρωτόκολλα που ακολουθούνται πριν δώσουμε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες αυτές», είπε.



Ο Χορός των Καλαμιών, η πιο δημοφιλής λαογραφική εκδήλωση, διαρκεί οκτώ ημέρες και προσελκύει ετησίως έως και 40.000 νέες κοπέλες που παρελαύνουν στολισμένες με φούντες στα εθνικά χρώματα αφήνοντας να διακρίνεται το γυμνό στήθος τους.

Ο πολυγαμικός βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Μσουάτι Γ' διατηρεί το δικαίωμα με την ευκαιρία της γιορτής να επιλέξει μια από τις νέες αυτές. Η Σιντισούα Ντλαμίνι, η 14η και τελευταία μέχρι σήμερα σύζυγός του, είχε επιλεγεί στο Χορό των Καλαμιών το 2013.

Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Σουαζιλάνδης (SSN), ένα κίνημα υπέρ της δημοκρατίας, καλεί τη βασιλική οικογένεια να αναλάβει τις ευθύνες της βοηθώντας τις οικογένειες των θυμάτων να θάψουν τα παιδιά τους και να ακυρώσει το φετινό Χορό των Καλαμιών, που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα.

Ο Μσουάτι Γ΄στέφθηκε βασιλιάς μετά το θάνατο του πατέρα του το 1982. Κυβερνά ως απόλυτος μονάρχης από το 1986 με τη στήριξη ενός φιλοβασιλικού κοινοβουλίου σε μια χώρα όπου ο πολυκομματισμός παραμένει απαγορευμένος.


Πηγή : ethnos.gr