Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Έλληνας διορθώνει χωρίς λέιζερ μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό



Τέλος δεν έχουν τα επιτεύγματα των Ελλήνων οφθαλμιάτρων, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές δοξάζουν διεθνώς την πατρίδα μας.

O χειρουργός-οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δημιούργησε μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων του μια πρωτοποριακή μέθοδο διόρθωσης των διαθλαστικών παθήσεων (δηλαδή της μέτριας μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού) χωρίς καν τη χρήση λέιζερ!

Πρόκειται για τη λεγόμενη  «τεχνική διασύνδεσης κολλαγόνου» η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής και αφορά τη θεραπεία της διαθλαστικής πάθησης με ενστάλαξη σταγόνων ριβοφλαβίνης (της γνωστής μας βιταμίνης Β2) στο πάσχον μάτι για 10 λεπτά, ενώ ακολουθεί έκθεση του υπό θεραπεία ματιού σε ειδικό φως.

Οπως εξηγεί ο ειδικός, η μη επεμβατική διαδικασία έχει μεγάλα οφέλη για τους ασθενείς, καθώς ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος και η ταλαιπωρία (της κλασικής παρέμβασης), με συνέπεια να επιτυγχάνεται ταχύτατη ανάρρωση. Η μέθοδος που «γεννήθηκε» από την ομάδα του δρα Κανελλόπουλου, σε συνεργασία με το Cliveland Clinic Foundation, ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2014 στην Ελλάδα και πέρασε στη διεθνή κλινική ρουτίνα.

ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ


e-typos.com


Ώρες τρόμου για ανήλικο μέσα στο σπίτι του στη Νέα Πέραμο! Πέντε ληστές τον απείλησαν και του πήραν λαπτοπ και λεφτά – Η "συνάντηση" με τη μητέρα του!



Στιγμές αγωνίας και τρόμου μέσα στο ίδιο του το σπίτι έζησε, το απόγευμα της Κυριακής, ένα ανήλικο αγόρι όταν πέντε άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του στη Νέα Πέραμο.

Την ώρα της εισβολής στη μονοκατοικία, το απόγευμα της Κυριακής, οι γονείς του αγοριού απουσίαζαν και το παιδί ήταν μόνο του.

Οι δράστες δεν δίστασαν να απειλήσουν με πιστόλι το παιδί, αναγκάζοντας το να τους δώσει ένα λάπτοπ και κάποια χρήματα, άγνωστο ακόμη πόσα, βρίσκονταν στο σπίτι. 

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως την ώρα που οι δράστες έφευγαν από το σπίτι, έχοντας αφήνει τρομοκρατημένο το αγόρι, επέστρεφε η μητέρα του παιδιού! Ήταν τόση η βιασύνη των ληστών να εγκαταλείψουν τον τόπο του εγκλήματος, που τράκαραν με το αυτοκίνητο της μητέρας!

Από τη σύγκρουση, έπεσε η πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών. Λίγη ώρα μετά, η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο και πλέον ερευνάται αν είχε κλαπεί και πότε. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πηγή : newsit.gr


Γιατί πληρώνει ο φορολογούμενος για τις τράπεζες;




Το ελληνικό δημόσιο -οι Έλληνες φορολογούμενοι δηλαδή και τα παιδιά τους- θα δανειστεί (3ο μνημόνιο) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 25 δισ.  Αυτά προστίθενται στα 38 δισ. που δανειστήκαμε το 2013 (2ο μνημόνιο) για τον ίδιο σκοπό. Ενδεχομένως κάποιος να θυμάται και τα ομόλογα του Αλογοσκούφη (4,4 δισ.) το 2008. Εύλογα λοιπόν προκύπτουν ερωτήματα: Γιατί πληρώνουμε για τις τράπεζες; Πόσα πληρώνουμε; Ποιος έφταιξε;
Γιατί πληρώνει το δημόσιο για τις τράπεζες;
Με κλειστές τράπεζες η οικονομία παθαίνει έμφραγμα- το βιώσαμε με τα capital controls. Γι΄αυτό τις χρειαζόμαστε ανοιχτές, δηλαδή με κεφαλαιακή επάρκεια. Αν δεν την έχουν και δεν βρεθούν χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους, στο τέλος κουρεύονται οι καταθέσεις. Για να έχουμε λοιπόν ανοιχτές τράπεζες και να αποφύγουμε το κούρεμα των καταθέσεων, το ελληνικό δημόσιο συνεισφέρει τα αναγκαία χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Και παίζει το δημόσιο το ρόλο του από μηχανής Θεού, διότι κανείς άλλος στη παρούσα συγκυρία δεν είναι διατεθειμένος να επενδύσει στις ελληνικές τράπεζες.
Γιατί να πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι για να σωθούν οι καταθέτες;
Για να υπάρχουν τράπεζες, πρέπει να υπάρχουν καταθέτες πρόθυμοι να εμπιστευτούν τα χρήματά τους στις τράπεζες. Χρειάζεται δηλαδή εμπιστοσύνη, η οποία θα χανόταν για πολλά χρόνια, αν, λόγω της κρίσης, κουρεύαμε τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Πληρώνουμε λοιπόν όλοι μαζί για να υπάρχει εμπιστοσύνη, ώστε να υπάρχουν τράπεζες. Όπως πληρώνουμε όλοι για τους δρόμους κι ας μην έχουμε αυτοκίνητο, για τα σχολεία κι ας μην έχουμε παιδιά, για τα νοσοκομεία κι ας μην είμαστε άρρωστοι.
Να σημειώσουμε ότι, πέραν του κλονισμού της εμπιστοσύνης, το κούρεμα στις καταθέσεις επιφέρει ζημιά πολύ ευρύτερη στη λειτουργία της οικονομίας. Κουρεύεται π.χ. το κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων κι αυτό οδηγεί πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Όσο μεγαλύτερο μάλιστα το κούρεμα, τόσο πιο δραματικές οι επιπτώσεις του στην οικονομία.
Γιατί να μην το κάνουμε όπως στην Κύπρο;
Στην Κύπρο το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού από το κούρεμα των καταθέσεων το πλήρωσαν ξένοι.  Το τραπεζικό της σύστημα είχε προσελκύσει τεράστια κεφάλαια από το εξωτερικό, Ρώσων κυρίως, λόγω του ευνοϊκού θεσμικού πλαισίου. Λίγο πριν το κούρεμα οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες ήταν 3 φορές  το ΑΕΠ της χώρας. Στην Κύπρο, η συνεισφορά των μεγαλοκαταθετών στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος έφτασε τα 10 δις ή σχεδόν στο 40% του ΑΕΠ. Τόσα ήταν τα χρήματα (και το χρέος) που απέφυγε να χρεωθεί το κυπριακό δημόσιο επειδή αντλήθηκαν από το κούρεμα των καταθέσεων. Κούρεμα που σε ποσοστό πάνω από 80% αφορούσε σε κεφάλαια ξένων ιδιωτών και επιχειρήσεων. Δηλαδή για κάθε 100 ευρώ χρέους που γλύτωσε το Κυπριακό Δημόσιο οι Κύπριοι πολίτες και επιχειρήσεις  επιβαρύνθηκαν λιγότερα από 20.
Στην Ελλάδα όλες κι όλες οι καταθέσεις είναι 65% του ΑΕΠ και αφορούν καταθέσεις ελλήνων πολιτών και ελληνικών επιχειρήσεων σχεδόν στο σύνολο τους. Ένα κούρεμα καταθέσεων κατά 25% από το 1ο ευρώ, δηλαδή συνολικό κούρεμα 30 δισ., θα είχε όφελος (αποφυγή χρέωσης του δημοσίου) 17% του ΑΕΠ.  Από την άλλη μεριά όμως οι επιπτώσεις στην οικονομία θα ήταν πολύ δραματικές, γιατί στην Ελλάδα οι εναπομείναντες καταθέτες δεν έχουν λίπος. Για τούτο και το όφελος των 30 δισ. θα εξανεμιζόταν αμέσως σε καινούργια μη εξυπηρετούμενα δάνεια –πάλι οι τράπεζες θα χρειάζονταν κεφάλαια – και σε αμέτρητες επιχειρήσεις που θα έκλειναν. Η ζημιά δηλαδή για την οικονομία θα ήταν δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το όφελος που θα προέκυπτε. Κι αυτός, κατά τη γνώμη μου ήταν επαρκής λόγος για να αποκλειστεί εξαρχής το κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα.
Τι έχουμε πληρώσει για τις Τράπεζες
Ο καινούργιος λογαριασμός είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, οπότε εστιάζω μόνο σε όσα έχουμε πληρώσει μέχρι τώρα.
Το ελληνικό Δημόσιο αναγκάστηκε να ανακεφαλαιοποιήσει τις Τράπεζες, εισφέροντας συνολικά 37,3 δισ. για τις χρήσεις  2012 και 2013 (εδώ, σελ. 58). Τη διετία 2010-2011, όπως και το 2014 δεν χρειάστηκαν άλλα κεφάλαια.
Νωρίτερα, το 2008, λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, το Δημόσιο έδωσε 4,4 δισ. με τα «ομόλογα Αλογοσκούφη» έναντι απόκτησης προνομιούχων μετοχών των τραπεζών. Εξ αυτών 1,69 δισ. αποπληρώθηκε την Άνοιξη του 2014 (εδώ) και εκκρεμούν 2,71 δισ. Στο ενδιάμεσο όμως το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει από τα ομόλογα  πάνω από 1,2 δισ. σε τόκους.
Για να έχουμε όμως ολοκληρωμένη εικόνα, σημειώνουμε ότι οι τράπεζες πριν το PSI (δηλαδή το κούρεμα των ομολόγων) είχαν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 50-60 δισ.. Μέσω του PSI η ελληνική δημοκρατία αθέτησε τις υποχρεώσεις της έναντι των τραπεζών και το σύνολο των ζημιών του τραπεζικού συστήματος ανήλθε στα 37,7 δισ., (εδώ, Πίνακας Ι1 σελ. 6).
Κατά μία έννοια, θα μπορούσε κανείς να πει ότι με την ανακεφαλαιοποίηση το ελληνικό Δημόσιο ουσιαστικά επέστρεψε στις τράπεζες τα χρήματα που τους κούρεψε. Όχι όμως ακριβώς. Διότι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης το Δημόσιο πήρε την κυριότητα των τραπεζών κατά το μεγαλύτερο ποσοστό. Είναι, δηλαδή, σαν να φεσώνεις μια επιχείρηση, την εξωθείς σε χρεωκοπία και μετά  αγοράζεις το 90% της εταιρείας με τα χρήματα που της χρωστάς. Και μάλιστα όχι δίνοντας τα χρήματα στον παλιό ιδιοκτήτη αλλά εισφέροντάς τα στην επιχείρηση για να την εξυγιάνεις!
Ό,τι έγινε πάντως με τις τράπεζες και το PSI καλώς έγινε. Οι μέτοχοι των τραπεζών είχαν πάρει τα ρίσκα τους, έκαναν μια λάθος επένδυση και έχασαν. Το αξιοπερίεργο είναι ότι πολύς κόσμος πιστεύει πως το ελληνικό κράτος χάρισε λεφτά στους μετόχους των τραπεζών, ενώ συνέβη το αντίθετο.



Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ελληνικό Δημόσιο έγινε την Άνοιξη του 2013.
Την Άνοιξη του 2014 έγιναν νέες αυξήσεις κεφαλαίου στις Τράπεζες, οι οποίες καλύφθηκαν από ιδιώτες επενδυτές (κυρίως ξένους) και τα ποσοστά του ελληνικού Δημοσίου μειώθηκαν.  Για λόγους πληρότητας, στον πίνακα 1 παραθέτω τα ποσοστά κατοχής τραπεζικών μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο στο κλείσιμο του 2013 και μετά την αύξηση του 2014. (εδώ, σελ. 74)
Ποιος έφταιξε;
Λένε πολλοί πως οι Τράπεζες δάνεισαν ανεύθυνα, γι’ αυτό χρεοκόπησαν. Άρα ευθύνονται οι διοικήσεις των Τραπεζών για την καταστροφή και τα χρέη που φορτώνεται ο ελληνικός λαός.
Πράγματι οι τράπεζες δάνεισαν και ανεύθυνα-θυμηθείτε τα διακοποδάνεια και τα χαριστικά θαλασσοδάνεια σε «επίλεκτους» επιχειρηματίες όπως ο κ. Λαυρεντιάδης. Όμως δεν χρεοκόπησαν γι’ αυτό. Πιο σημαντικοί παράγοντες ήταν α) οι ζημιές από το PSI και β) η τεράστια ύφεση της οικονομίας. Διότι οι τράπεζες είναι απολύτως εξαρτημένες από τις συνθήκες της οικονομίας. Όταν ένας δανειολήπτης δεν πληρώνει το δάνειό του, η τράπεζα έχει ζημιά. Είναι όμως ζημιά υπολογισμένη, με την έννοια ότι η τράπεζα έχει προϋπολογίσει πως κάποια δάνεια δεν θα εξυπηρετηθούν και έχει λάβει τα μέτρα της. Όταν, όμως, η μια  στις τρεις δανειοδοτούμενες επιχειρήσεις κλείνει, ο ένας στους  τέσσερις  ιδιώτες πελάτες της μένει άνεργος και οι υπόλοιποι  τρεις χάνουν έως και το 40% του εισοδήματός τους, οι στατιστικές «πάνε περίπατο», τα μη εξυπηρετούμενα  δάνεια αυξάνουν πολύ και δημιουργούν τεράστιες ζημιές στις τράπεζες. Αυτές είναι καταστάσεις που δεν προβλέπονται και επιφέρουν ζημιές που δεν προϋπολογίζονται.
Πού είναι οι μέτοχοι των τραπεζών; Γιατί δεν βάζουν εκείνοι τα κεφάλαια;
Πολύς κόσμος σκέφτεται: «οι τραπεζίτες έπαιρναν τα κέρδη τόσα χρόνια και τώρα πληρώνει τις ζημιές ο φορολογούμενος». (Λέγοντας τραπεζίτες αναφερόμαστε στους ιδιοκτήτες των τραπεζών δηλαδή στους μετόχους που κατέχουν πολλές μετοχές κι όχι στα διευθυντικά στελέχη.)
Οι τράπεζες  είναι Ανώνυμες Εταιρείες. Άρα οι μέτοχοι δεν έχουν νομική υποχρέωση να καλύψουν τις ζημιές από την προσωπική τους περιουσία. Αναφερόμαστε λοιπόν στην ηθική τους υποχρέωση να χρησιμοποιήσουν τα υπέρογκα κέρδη προηγουμένων ετών για να καλύψουν τις τρέχουσες ζημιές. Ας δούμε λοιπόν πόσο πίσω στο χρόνο πρέπει να πάμε, για να συναντήσουμε τα υπέρογκα κέρδη των μετόχων των τραπεζών. Διότι κόντρα στην  εντύπωση περί υπέρογκων κερδών την περίοδο 1999-2007, οι «τραπεζίτες», οι μέτοχοι, δεν έχουν κέρδη. Επένδυσαν σε μια οικονομία που χρεοκόπησε  και είδαν τα κεφάλαιά τους να εξανεμίζονται. Σε όποια τιμή κι αν αγόρασε τις μετοχές του ο «Τραπεζίτης», τώρα αξίζουν λιγότερο, σχεδόν μηδέν. Οπότε από εκεί έχασε.
Επιπροσθέτως, οι μέτοχοι των τραπεζών έχουν έσοδα από τα μερίσματα που εισπράττουν και έξοδα από τα κεφάλαια που τοποθετούν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) των τραπεζών. Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα 2, τα τελευταία 16 χρόνια (1999-2014)  οι μέτοχοι τραπεζών έχουν βάλει πολλαπλάσια κεφάλαια σε ΑΜΚ των τραπεζών (32 δισ.) από όσα έχουν εισπράξει ως μερίσματα (7,3 δισ). Αυτό εξηγείται γιατί α) οι τράπεζες μοίραζαν στους μετόχους ως μέρισμα ένα μέρος μόνο από τα κέρδη τους, β) την περίοδο 2000-2007 οι τράπεζες ήταν σε φάση εσωτερικής και διεθνούς επέκτασης και προσέτρεχαν συχνά στους μετόχους ζητώντας κεφάλαια μέσω αυξήσεων, για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και γ) οι ιδιώτες μέτοχοι έβαλαν σημαντικά κεφάλαια κατά την διάρκεια της κρίσης  πριν και μετά την ανακεφαλαιοποίηση του 2013.
Στον πίνακα 2  μπορείτε να δείτε τι μπήκε στις τσέπες των μετόχων των τραπεζών από τα μερίσματα που εισέπραξαν και τι βγήκε για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που συμμετείχαν την περίοδο 1999-2014. Σημειώνω μάλιστα ότι στον πίνακα δεν συμπεριλαμβάνονται πολλές μικρότερες τράπεζες, των οποίων οι μέτοχοι δεν πήραν καθόλου μέρισμα, ενώ έβαλαν πολλά κεφάλαια που τελικά έχασαν.
Το συμπέρασμα από την ανάλυση των στοιχείων είναι πως οι μέτοχοι των τραπεζών δεν είχαν κέρδη. Ζημιές είχαν. (Φυσικά κάποιος μπορεί να αγόρασε στο 1€, να πούλησε στα 10, μετά να ξαναγόρασε στα 2€ και να πούλησε στα 8, οπότε είναι κερδισμένος. Αυτά όμως δεν είναι κέρδη μετόχων. Είναι κέρδη των λίγων τυχερών τζογαδόρων που υπερκαλύπτονται από αντίστοιχες ζημιές περισσότερων άτυχων τζογαδόρων).


1 Τα στοιχεία για Emporiki και Γενική ξεκινούν από το 2007.

Πηγή : protagon.gr


Eπίθεση Ραχήλ σε Κουντουρά: Είσαι μία γλάστρα που υπέγραψε μνημόνιο



Πυρά κατά της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, εξαπέλυσε μέσωτου λογαριασμού της στο Facebook η Ραχήλ Μακρή. Από την επίθεσή της μάλιστα, δε γλίτωσε ούτε η προκάτοχός της Όλγα Κεφαλογιάννη.

Υπενθυμίζοντας τα tweet της υπουργού στα οποία έλεγε «όχι στη Μέρκελ και τη λιτότητα» και ποστάροντας φωτογραφία με την υπογραφή της στο τρίτο μνημόνιο,



η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Που να μην παρέμενες σταθερή τι είχαμε να πάθουμε. Το έχει η μοίρα μας σε αυτό το Υπουγείο. Από γλάστρα σε γλάστρα. Και ΦΠΑ στα νησιά υπέγραψες και μνημόνιο και τα ακίνητα του ΕΟΤ υπογράψατε να ξεπουλήσετε».


Πηγή : topontiki.gr


Η... αδέξια Δεξιά του Αντώνη Σαμαρά




του Γιάννη Κουρτάκη

Ο πρώην πρωθυπουργός έφυγε αλλά άφησε πίσω του συντρίμμια

Οσο περνάει ο καιρός και αρχίζει να μεγαλώνει η απόσταση από την περίοδο της διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, τόσο πιο καθαρά φαίνονται οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής του, που οδήγησαν όχι μόνο στο να ανέβει στην εξουσία για πρώτη φορά ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς -με τις συνέπειες να τις βιώνουμε ήδη όλοι οι Ελληνες πολίτες-, αλλά και στο να αλλοιωθεί σε πρωτοφανές επίπεδο η Κεντροδεξιά τα πέντε χρόνια που εκείνος ήταν επικεφαλής της.

Ο ιστορικός του μέλλοντος, βλέποντας το μεγάλο κάδρο, θα αντιληφθεί πολύ εύκολα ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να αλλάξει τις δομές ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα προς το χειρότερο. Πήρε την ηγεσία ενός μεγάλου κεντροδεξιού κόμματος, που, παρά τα λάθη του, είχε συγκεκριμένη φυσιογνωμία και συγκεκριμένο προσανατολισμό, και με τις απίθανες παλινωδίες και τις αντιμνημονιακές κορώνες του πέτυχε το ακατόρθωτο: να ανοίξει τις πύλες του λαϊκισμού εντός της κεντροδεξιάς παράταξης και να δημιουργήσει τις πολιτικές τερατογενέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οταν ο Μεσσήνιος αποφάσισε ή, καλύτερα, κατάλαβε ότι όλα αυτά βρίσκονταν μόνο στο μυαλό το δικό του και των «μαθητευόμενων μάγων» που είχε για συνεργάτες, ήταν πλέον αργά. Το κακό είχε γίνει. Η Κεντροδεξιά είχε διασπαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντωνόταν πάνω στη δική του ρητορική και εντός της Ν.Δ. ζούσε και βασίλευε πλέον ένα κομμάτι λαϊκιστών, οι οποίοι, ζαλισμένοι από την κυβίστηση που είχαν κάνει από το αντιμνημόνιο στο μνημόνιο, δεν δέχονταν την παραμικρή κριτική, στηριζόμενοι σε μια εξουσία με πήλινα πόδια. Η εξουσία παρήλθε, όπως γίνεται πάντα σε τούτο τον μάταιο κόσμο, αλλά οι συνθήκες που δημιούργησε στην ελληνική Κεντροδεξιά παραμένουν.

Η κερκόπορτα που άνοιξε, βάζοντας μέσα στη μεγάλη και φιλελεύθερη Κεντροδεξιά μουσαφίρηδες, ακροδεξιούς και στελέχη που δεν είχαν καμία σχέση με τη νοοτροπία και τη φυσιογνωμία του κόμματος, είναι ακόμα ανοιχτή και αυτοί οι αδέξιοι δεξιοί κουνάνε το δάχτυλο στην πραγματική Κεντροδεξιά, που περιμένει να εκφραστεί.

Για να λέμε όμως και αλήθειες: Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε τίποτα άλλο από αυτό που ήταν σε ολόκληρη την πολιτική του διαδρομή. Ενας κομιστής προσωπικών μόνο φιλοδοξιών, αλλοπρόσαλλων απόψεων και επικίνδυνων πολιτικών, όπως αυτές που έριξαν την πιο σοβαρή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, το 1993, στήριξαν το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά για την Προεδρία της Δημοκρατίας και επέστρεψαν έπειτα από 15 χρόνια για να αποτελειώσουν και την Κεντροδεξιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ενας πολιτικός τυχοδιώκτης, που λειτουργούσε πάντα με την αυλή του, και όποιος του έλεγε μερικές αλήθειες γινόταν ορκισμένος εχθρός του, τον οποίο πολεμούσε στο παρασκήνιο, που τόσο αγάπησε.

Οι συνέπειες της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία θα κάνουν καιρό να εξαφανιστούν. Η ακροδεξιά ρητορική, ο ολοκληρωτισμός και η πολιτική θρασύτητα, όταν τις ποτίσεις, θέλουν καιρό να ξεριζωθούν. Και ο βουλευτής Μεσσηνίας φρόντισε επιμελώς για όλα αυτά. Και άφησε πίσω του τους σπόρους μιας κακής σοδειάς, που πρέπει να ξεριζωθεί άπαξ και διά παντός από την πραγματική Κεντροδεξιά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Αν θέλει να αφήσει κάτι στην έτσι κι αλλιώς σύντομη θητεία του, αφού και ο ίδιος κομίζει το παλιό, θα πρέπει να είναι αυτό: να επαναφέρει την Κεντροδεξιά στις ρίζες της.

Να κόψει τα παιχνίδια και τα χαριεντίσματα με το πολιτικό Τσέρνομπιλ που άφησε ο προκάτοχός του και να βάλει τη Ν.Δ. στον παλιό, καλό της δρόμο.

Οι διαρροές της «γαλάζιας μονταζιέρας», που λέει ότι ο Σαμαράς στηρίζει τον Βαγγέλη, θα οδηγήσουν πολύ γρήγορα και τον νέο πρόεδρο του κόμματος στην πολιτική απομόνωση. Η περίοδος Σαμαρά είναι μια μαύρη περίοδος για την ελληνική Κεντροδεξιά. Δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα, παρά μόνο σε εκείνον που θα έχει το θάρρος να πάρει μια γόμα και να τη σβήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα από την ιστορία της παράταξης, η οποία έχει και σπουδαίο παρελθόν και λαμπρό.


ΥΓ: Η περίοδος Σαμαρά είναι μια μαύρη περίοδος για την ελληνική Κεντροδεξιά.


Πηγή : parapolitika.gr


Μετά τα «μπάνια του λαού» 120 μέρες φοροκαταιγίδα



Η συμφωνία έκλεισε, ο εφιάλτης ξεκινά. Από το τέλος του μήνα, το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενά του θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά στην τσέπη των φορολογούμενων

Τα μέτρα άμεσης εφαρμογής θα έρθουν να προστεθούν στις ούτως ή άλλως πολλές και μεγάλες υποχρεώσεις του τελευταίου 5μηνου που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εκρηκτικού «κοκτέιλ» για τους φορολογούμενους: φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, εμπλουτισμένος με πρόσθετο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων με αναδρομική αύξηση στην προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης και επιβολή νέων εισφορών στις συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και νέες αυξήσεις ΦΠΑ – ειδικά στα δίδακτρα των φροντιστηρίων και των σχολείων- συνθέτουν αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ.

Το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, φέρνει τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα αλλά και τις επιχειρήσεις. Τα εκκαθαριστικά, είναι... εμπλουτισμένα με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που έφερε το 3ο μνημόνιο. Έτσι, στο εκκαθαριστικό των φυσικών προσώπων, θα εμφανιστεί ο φόρος αυξημένος φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν αυτοκίνητα άνω των 2500 κυβικών, πισίνες και σκάφη αναψυχής. Αυτό όμως είναι το λιγότερο (σ.σ και σε καθαρά οικονομικούς όρους η πρόσθετη επιβάρυνση είναι περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ).

Το θέμα για τα περίπου 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα που θα παραλάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό –σε σύνολο έξι εκατομμυρίων πολιτών- είναι ότι θα πρέπει να καταβάλλουν μαζεμένες δύο από τις τρεις δόσεις πληρώνοντας και στο τέλος Αυγούστου και στο τέλος Σεπτεμβρίου τα δύο τρία του συνολικού φόρου εισοδήματος (σ.σ η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου).

Εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τα νομικά πρόσωπα καθώς θα υποστούν αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου. Ενώ η προθεσμία για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εκπνέει την Πέμπτη, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ανατρέψουν τον προϋπολογισμό τους καθώς η προκαταβολή της επόμενης χρονιάς θα υπολογιστεί με συντελεστή 100% αντί για 80% που ήταν μέχρι τώρα.

Επειδή η προκαταβολή αφορά στα κέρδη του 2015, θα πρέπει να πληρωθεί τώρα και όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη πληρώσει μια ή περισσότερες δόσεις από τον φόρο εισοδήματος, θα κληθούν να καταβάλλουν τη διαφορά. Στο τέλος Αυγούστου, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα υποβάλλουν και την πρώτη δήλωση ΦΠΑ με τους αυξημένους συντελεστές.

Στο τέλος Αυγούστου θα φανούν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οι έχοντες μηνιαίες αποδοχές άνω των 1800 ευρώ τον μήνα θα δουν μείωση αποδοχών λόγω της αύξησης στην εισφορά αλληλεγγύης (σ.σ επιβάλλεται αυξημένη στους έχοντες ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ).

Επίσης, οι συντάξεις του Σεπτέμβρη που επίσης θα καταβληθούν στο τέλος Αυγούστου, θα είναι κουτσουρεμένες λόγω της εμφάνισης της μείωσης από την επιβολή της εισφοράς υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

 Ο Σεπτέμβριος, θα φέρει –εκτός από δόσεις για φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων- και αυξημένες δόσεις για τους 850.000 πολίτες που μπήκαν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Λόγω της αύξησης του επιτοκίου, τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι για να εξακολουθούν να είναι συνεπείς στη ρύθμιση θα είναι αυξημένα (σ.σ από δύο έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες) ενώ μεγαλύτερη θα είναι η επιβάρυνση αν εκδοθεί και η απόφαση της ΓΓΔΕ για μείωση του αριθμού των δόσεων ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε οφειλέτη. Ο Σεπτέμβριος επίσης, θα φέρει αυξημένα δίδακτρα λόγω της επιβολής του ΦΠΑ και ιδιωτικά σχολεία αλλά και στα φροντιστήρια.

Τον Οκτώβριο, θα έρθουν ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα (σ.σ θα πρέπει να τα ασφαλίσουν και να πληρώσουν και το παράβολο των 250 ευρώ) ενώ στο τέλος Οκτωβρίου θα έρθουν και οι «φουσκωμένες» δηλώσεις ΦΠΑ για ένα εκατομμύριο επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



Πηγή : thetoc.gr


Ένα πλήρες μικροσκοπικό… εξοχικό 14 τετραγωνικών!



Η Vina Lustado είναι σχεδιάστρια σπιτιών εδώ και 20 χρόνια, δημιουργώντας πολυτελείς και τεράστιες κατοικίες ανάλογα με τα γούστα των πελατών της. Η ίδια ωστόσο επέλεξε για τον εαυτό της να δημιουργήσει ένα “μικροσκοπικό παλατάκι” όπως λέει 14 τετραγωνικών μέτρων σε ένα οικόπεδο στην Καλοφόρνια με μόλις 40.000 δολάρια. Το σπίτι είναι κατασκευασμένο πάνω σε ρόδες και διαθέτει κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο, ενώ έχει όλες τις ανέσεις για να μένει η ίδια χωρίς πρόβλημα.


“Το κίνημα των μικροσκοπικών σπιτιών πάνω σε τρέιλερ δίνει τη δυνατότητα σε διάφορα άτομα να δημιουργήσουν το δικό τους σπίτι χωρίς πολλά χρήματα, έχοντας τα απαραίτητα για τη διαμονή τους και μάλιστα με περίσσεια πολυτέλεια. Yπάρχουν έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι και έπιπλα που αναδιπλώνονται, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες μου. Δίνω μόνο λίγα χρήματα για ενοίκιο στο οικόπεδο όπου βρίσκομαι και από εκεί και πέρα έχω όμορφο κήπο και ό,τι χρειάζομαι για μένα και τους φίλους μου που με επισκέπτονται”, λέει η ίδια.














Πηγή : perierga.gr



Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θέμα ωρών η κατάθεση πρότασης μομφής



Στα χέρια των βουλευτών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων εκτός από την Χρυσή Αυγή, έχει φτάσει το κείμενο της πρότασης μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Ποτάμι.
Όπως δήλωσε στο Mega ο Γιώργος Αμυράς: «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι' αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιου πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι βουλευτές του Ποταμιού και αναζητούν υπογραφές για την κατάθεση της στη Βουλή την κατηγορούν ότι παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος.

«Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της πρότασης μομφής.


Πηγή : newsit.gr


Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης μετά τις 20 Αυγούστου. Ψήφος εμπιστοσύνης και τάχιστα σε πρόωρη κάλπη




Κάτι παρά πάνω από προχωρημένες είναι όπως φαίνεται στο Μαξίμου η σκέψη πως η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές αφού πλέον ήδη συζητούνται οι δύο προσφορότερες ημερομηνίες με της Κυριακές της 20ης ή της 27ης Σεπτεμβρίου να έχουν το πρόκριμα.

Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση επιθυμεί όχι απλά να πάει σε εκλογές, αφού θα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της Βουλής όπως αναμένει να συμβεί κατά την ψηφοφορία που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός αλλά, επιθυμεί μάλιστα οι κάλπες να στηθούν το συντομότερο δυνατό.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα δεδομένα που υπάρχουν την παρούσα στιγμή και τις διαρροές από κυβερνητικά στελέχη καθώς την Κυριακή τόνιζαν πως μέχρι και την Πέμπτη οπότε αναμένεται η εκταμίευση της δόσης των 26δισ ευρώ ο πρωθυπουργός δε θα προχωρήσει σε καμία κίνηση που να αφορά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο «Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο και από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις».

Ουσιαστικά ακόμη και μέσα σε 25 με 30 ημέρες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να «πάει» σε ψήφο εμπιστοσύνης, να προκηρύξει εκλογές και να στήσει τις κάλπες για τη διεξαγωγή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε οκτώ μήνες.

Εφόσον τελικά η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές αυτές θα διεξαχθούν υπό την ευθύνη υπηρεσιακής κυβέρνησης και πληροφορίες αναφέρουν πως τα καθήκοντα πρωθυπουργού σε θα αναλάβει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα δοθούν διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την απώλεια εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνησης αλλά θα τηρηθεί η τελευταία φάση της όλης διαδικασίας που προβλέπει το Σύνταγμα, με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου από αυτή να προκύψει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.


Πηγή : huffingtonpost


Αμετάκλητη «καμπάνα» 2 εκατ. ευρώ στον Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή



Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς της Διεύθυνσης Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, η αρμόδια διεύθυνση γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υφίσταται θέμα παραγραφής για την υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου.

Επομένως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, δικαστική επιμελήτρια αναγκάστηκε να θυροκολλήσει το έγγραφο στο δικηγορικό του γραφείο, όταν ο ίδιος αρνήθηκε να το παραλάβει κατά την επίδοση.

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.

Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στo διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων.

Στο παρελθόν ο κύριος Μητρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι για τα 750.000 δολάρια είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας χρήση του Νόμου Αλογοσκούφη που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν «ΤΑ ΝΕΑ», από τα παραστατικά που κατέθεσε δεν προέκυψε ότι ο λογαριασμός από όπου ήρθαν τα χρήματα ήταν ο ίδιος με τον λογαριασμό στον οποίο είχε κατατεθεί η αρχική αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.


Πηγή : tribune.gr


«Δυο αιώνες φυλακή» στις γυναίκες δηλητήριο που υπνώτιζαν ηλικιωμένους για να τους ξαφρίζουν




Οι γυναίκες-δηλητήριο, που είχαν στείλει στην Εντατική αρκετά από τα θύματά τους ενώ κάποια απεβίωσαν, βρίσκονται πλέον στο κελί μετά τις βαριές καμπάνες που τους έριξε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», το δικαστήριο συνεδρίασε στα μέσα του Ιουλίου για την υπόθεση των τριών γυναικών Ρομά, οι οποίες «πότιζαν» τα θύματά τους με ένα επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών χαπιών και στη συνέχεια έβαζαν ανενόχλητες χέρι στα χρήματα και τα χρυσαφικά τους.

Οι ποινές

Η βασική κατηγορούμενη Ολυμπία Ιορδανίδου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης… 192 ετών, η Μαρία Τσιγκοπούλου σε 52 χρόνια και η Νεκταρία Τσιγκοπούλου σε 46 χρόνια κάθειρξη.

Το δημοσίευμα της «Espresso» για την άγρια συμμορία στις 15 Μαρτίου 2014Βέβαια και οι τρεις θα εκτίσουν 25 χρόνια στη φυλακή, αφού είναι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους συνολικά 50.000 ευρώ.

Ο άνδρας της αδίστακτης παρέας, ένας 41χρονος που είχε συλληφθεί όταν εξαρθρώθηκε η σπείρα τον Φεβρουάριο του 2014, καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση για πλημμελήματα.

Οι τρεις κατηγορούμενες αντιμετώπισαν σωρεία κακουργημάτων, όπως ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Καταλυτικές ήταν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έκλεψαν και έστειλαν στο νοσοκομείο ή των συγγενών τους, καθώς κάποια από τα θύματα έχουν αποβιώσει. Πάνω από 50 άνθρωποι κατέθεσαν τις τρομακτικές εμπειρίες τους από τη σύντομη «γνωριμία» τους με τις γυναίκες-δηλητήριο, τις οποίες οι δικαστές έκριναν ένοχες χωρίς να τους αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες το θηλυκό τρίο είχε καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις από τα Εφετεία Κακουργημάτων της Λάρισας και της Καλαμάτας, καθώς είχαν διαχωριστεί οι υποθέσεις για τις ληστείες και κλοπές που είχαν διαπραχθεί στις δύο πόλεις.

Στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η Μαρία και η Νεκταρία Τσιγκοπούλου είχαν κριθεί αθώες και μόνο η Ολυμπία Ιορδανίδου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Αντιθέτως, το Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας είχε επιβάλει 19 χρόνια κάθειρξη στην Ιορδανίδου και από 12 χρόνια στις άλλες δύο.

Στην απολογία της η βασική κατηγορούμενη Ολυμπία Ιορδανίδου παραδέχτηκε τη συμμετοχή της, αντίθετα οι δύο συγκατηγορούμενές της αρνήθηκαν τα πάντα. Η Ιορδανίδου έκανε μάλιστα λόγο για μια άγνωστη «ξανθιά συνεργό» η οποία παραμένει ασύλληπτη, λέγοντας ότι με τη βοήθειά της διέπραττε τις κλοπές και όχι με τις άλλες δύο γυναίκες.

«Ως υπεράσπιση έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και συμβάλλουμε στην ορθή απονομή της.

Οι κατηγορίες ήταν βαρύτατες, κακουργηματικής φύσεως και πολλές, όπως ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, νόμος περί ναρκωτικών ουσιών και σε διακεκριμένη περίπτωση παράνομη βία κ.ά.

Η συνήγορος υπεράσπισης της Μαρίας Τσιγκοπούλου, Γιάννα ΠαναγοπούλουΛόγω του πλήθους των κατηγοριών συσσωρεύτηκαν πολλές ποινές και σχηματίστηκε μια συνολική, η οποία δείχνει μεγάλη, όμως ανταποκρίνεται σε μια σωρεία αξιόποινων κακουργηματικών πράξεων.

Οι κατηγορούμενες άσκησαν έφεση, ελπίζοντας το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να μειώσει την ποινή» δήλωσε στην «Espresso» η συνήγορος υπεράσπισης της Μαρίας Τσιγκοπούλου, Γιάννα Παναγοπούλου.

Πώς παγίδευαν και νάρκωναν τα θύματά τους

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 36, 41 και 43 ετών, που απάρτιζαν τη διαβόητη «συμμορία με τους χυμούς» δρούσαν από τις αρχές του 2013 στην Αθήνα και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, όπου προσποιούνταν τις υπαλλήλους αλυσίδων σούπερ μάρκετ, πολυκαταστημάτων ή διαφημιστικών εταιριών. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονταν ως κοινωνικοί λειτουργοί, απεσταλμένοι μοναστηριών ή ως ενδιαφερόμενες για αγγελίες που είχαν δημοσιοποιήσει οι ηλικιωμένοι. Ετσι, κατάφερναν να μπαίνουν στα σπίτια των θυμάτων τους, τα οποία νάρκωναν ρίχνοντας χάπια στον χυμό που δήθεν διαφήμιζαν, στο νερό ή στον καφέ τους. Μάλιστα, για να γίνουν ακόμη πιο πειστικές, συνομιλούσαν τηλεφωνικά με τους συνεργούς τους οι οποίοι υποδύονταν τους προϊσταμένους τους, προτρέποντας και τα θύματα να μιλήσουν μαζί τους για να πειστούν να δοκιμάσουν το «προϊόν».

Οταν οι ηλικιωμένοι έχαναν τις αισθήσεις τους, άρπαζαν από το σπίτι χρήματα και αντικείμενα αξίας. Είναι βέβαιο ότι τα μέλη της σπείρας είχαν αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μεγάλης αξίας κοσμήματα και πολύτιμα τιμαλφή.

Κάποιοι από τους ηλικιωμένους κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς ο βεβαρημένος οργανισμός τους δεν άντεχε τη δοσολογία των ναρκωτικών. Ενας 96χρονος στην Καλλιθέα κειτόταν επί ένα 24ωρο στο πάτωμα του σπιτιού του, ώσπου τον εντόπισαν συγγενείς του και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο! Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αποκαλύφθηκε ότι κατείχαν νόμιμα (!) τα χάπια που έριχναν στον χυμό των θυμάτων τους και τα είχαν πάρει με συνταγή γιατρού, καθώς φέρεται ότι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και πρέπει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή.



ΠΗΓΗ: ESPRESSO
www.fnews.gr


Γιατί οι Τούρκοι αποκαλούν την Ελλάδα Yunanistan;



H τουρκική τηλεόραση προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει τα αρχικά της διεθνούς ονομασίας της Ελλάδας (GRE) στη φιλική αναμέτρηση του "Αμπντί Ιπεκτσί".

Μπορεί η μισή… ντροπή να ανήκει στην τουρκική τηλεόραση, ωστόσο, η άλλη μισή, ίσως και μεγαλύτερη, είναι της ΕΡΤ που δέχεται να περνάει στους δέκτες της η ονομασία Yunanistan στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.

Ίσως, ο 15Αύγουστος να έχει… συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα που έρχεται στους δέκτες μας από την ΕΡΤ, ωστόσο, αναμφίβολα αυτό που ήταν αναγκασμένοι 11 εκατομμύρια Έλληνες να βλέπουν στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού δεν τιμάει την κρατική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό δίκτυο που μετέδιδε σε απ’ ευθείας μετάδοση το παιχνίδι, δεν ανέφερε την Ελλάδα ως Greece που είναι η επίσημη ονομασία, αλλά Yunanistan, όπως δηλαδή αποκαλούν τη χώρα μας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους κανόνες, σε όλα τα ματς, επίσημα ή φιλικά, το τηλεοπτικό δίκτυο, που κάνει την παραγωγή, θα πρέπει να αναφέρεται στις ομάδες με την επίσημη ονομασία τους.

Γιατί οι Τούρκοι αποκαλούν την Ελλάδα Yunanistan;
Και γιατί τέτοια τεράστια διαφορά στην ονομασία από όλες τις άλλες χώρες;
Στην Γαλλία, οι Γάλλοι την λένε Grece, οι Ιταλοί Grecia, οι Γερμανοί Grechenland, οι Άγγλοι Greece…

Το Yunanistan σημαίνει «Land of Ionians», » Γη των Ιώνων» έτσι μας αποκαλούσαν οι Πέρσες και το πήραν και οι γείτονες Τούρκοι…


Πηγή : eglimatikotita.gr


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η΄ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ; “ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ”





Γράφει ο Στέλιος Φενέκος " Κοινωνία Αξιών"

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το χαρακτηρισμό των λαθραία εισερχομένων στη χώρα μας, ως “παράτυπων μεταναστών” γενικευμένα, έναντι των όρων “λαθρομετανάστες” και “παράνομοι μετανάστες”.
Μάλιστα, η αφελής (κατ’ ελάχιστο) πολιτική της κας Χριστοδουλοπούλου, ακυρώνει συλλήβδην το υπάρχον νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, πέραν της αδυναμίας εφαρμογής του από τις αρμόδιες αρχές, λόγω έλλειψης μέσων, αντιφατικών αρμοδιοτήτων και εντολών από τις κυβερνητικές και διοικητικές αρχές. “De facto” συνεπώς δεν τηρούνται οι νόμοι και διαμορφώνεται ένα νέο διαχειριστικό πλαίσιο, δέσμιο των αδυναμιών, των ολιγωριών και των ελλειμμάτων που υπάρχουν.
Ας προσπαθήσουμε να διακρίνουμε με βάση πλέον τη λογική (που δυστυχώς εκλείπει από πολλούς από το νομοθετικό σώμα του κοινοβουλίου μας και πρέπει να αποτελεί τη βασική παράμετρο κάθε θεσμικού πλαισίου), για να χαρακτηρίσουμε την “νόμιμη μετανάστευση”, την “παράνομη”, την “παράτυπη” και τη “λαθρομετανάστευση”!

1. Νόμιμη μετανάστευση:
- Με έγκριση από τη χώρα, κατόπιν αιτήματος μετανάστευσης σε προξενικές αρχές/Πρεσβείες κλπ. επί τη βάσει συγκεκριμένων θεσπισμένων κριτηρίων.
- Με αίτημα παροχής ασύλου στη χώρα μας, γιατί κάποιος διώκεται για πολιτικούς λόγους ή λόγω πολεμικών και εμφυλιοπολεμικών συγκρούσεων στη χώρα του.
- Όταν υπάρχει πολιτική υποδοχής μεταναστών στη χώρα, όπως έγινε π.χ. με τους ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ.

2. Παράνομη μετανάστευση:
- Ενώ μπορούσε να ακολουθήσει την νόμιμη οδό εισόδου στη χώρα μας χωρίς να διώκεται, αυτός επέλεξε να μπει κρυφά και με παράνομους τρόπους μεταφοράς. Σημαντικό είναι και το από πού εισέρχεται στη χώρα. Διότι αν και υπήρξαν ενδιάμεσες ασφαλείς χώρες από τις οποίες διήλθε και στις οποίες δεν κινδύνευε η ζωή του και εν τούτοις επιδίωξε να μπει κρυφά και με παράνομο τρόπο διακίνησης στη χώρα μας, τότε λειτουργεί υπό καθεστώς παρανομίας. Γιατί θα μπορούσε να έχει παρουσιασθεί σε πρεσβείες χωρών επιλογής του στη χώρα που πρωτοεισήλθε και να αιτηθεί την μετάβασή του σε χώρα επιλογής του και δεν το έκανε, αντίθετα προτίμησε το παράνομο κύκλωμα διακίνησης, γεγονός που πάραυτα τον καθιστά παράνομο.
- Όταν συλλαμβανόμενος, δεν παρουσιάζει χαρτιά ταυτοποίησης και δεν συνεργάζεται γι’ αυτήν.
- Όταν παραβιάζει του όρους παραμονής του στη χώρα μας. Π.χ. παραβιάζει το χρόνο έγκρισης παραμονής όπως π.χ. άδεια παραμονής - βίζα τουριστική-φοιτητική κλπ.

3. Παράτυπη μετανάστευση:
- Όταν μπαίνει στη χώρα μας εξ ανάγκης κρυφα, διωκόμενος από τη χώρα του για λόγους πολιτικούς η πολεμικών αντιπαραθέσεων, με δεδομένο ότι η χώρα του συνορεύει με την δική μας είτε η ενδιάμεση χώρα που διήλθε δεν του διασφάλιζε την ασφάλεια του (π.χ. κινδύνευε να εκδοθεί στη χώρα του, λόγω πολιτικής της χώρας που διήλθε κλπ).
- Όταν διασώζεται ως ναυαγός στη θάλασσα. Βέβαια η επιλογή του παράνομου τρόπου διακίνησης δια θαλάσσης συνιστά πράξη παρανομίας, εάν έχει ήδη εισέλθει στη χώρα. Εάν όμως βρίσκεται εκτός χωρικών υδάτων δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο.

5. Λαθρομετανάστης.
Σε κάθε περίπτωση όμως, ως λαθρομετανάστης αυτοχαρακτηρίζεται αυτομάτως ο οιοσδήποτε εισέρχεται στη χώρα κρυφά(λάθρα), για τους παρακάτω λόγους:
1. Ενώ μπορούσε να αιτηθεί την είσοδο στη χώρα μας και να το κάνει φανερά, χωρίς να διώκεται ή να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του από τους διώκτες του, εν τούτοις χρησιμοποίησε παράνομους τρόπους και δίκτυα διακίνησης ανθρώπων για να εισέλθει κρυφά.
2. Εάν ακόμη και στη περίπτωση που εδιώκετο στη χώρα του, και ενώ στο ταξίδι μετακίνησης του μεσολάβησαν άλλες χώρες όπου δεν κινδύνευε η ζωή του, εν τούτοις δεν προσέφυγε σε προξενικές αρχές/ πρεσβείες της χώρας μας στην ενδιάμεση αυτή χώρα για να αιτηθεί την νόμιμη είσοδό, αλλά επέλεξε το παράνομο δίκτυο μετακίνησης ανθρώπων για να εισέλθει κρυφά στη χώρα μας.
Σε κάθε περίπτωση ο γενικευμένος χαρακτηρισμός όλων των εισερχομένων "λάθρα" (κρυφά) στη χώρα ως "παράτυπων μεταναστών", ακυρώνει στη πράξη το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, γιατί τότε δεν υπάρχει παρανομία και άρα δεν δικαιολογούνται οι κρατήσεις, οι αυστηροί έλεγχοι στη ταυτοποίηση και η αυστηρότητα στη διαχείριση των παρανομιών, πέραν του ότι έτσι δημιουργείται ευνοϊκό περιβάλλον για έλλειψη συνεργασίας από τη πλευρά των λάθρα εισερχομένων, για επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους τους, προς τις αστυνομικές / λιμενικές αρχές που προσπαθούν να τηρήσουν τους νόμους.
Πέραν τούτων, ακυρώνεται κάθε ηθικό πλαίσιο που να επικρίνει τις παράνομες ενέργειες, την αντικοινωνική συμπεριφορά, την παραβίαση των αρχών και αξιών μας, πάνω στο οποίο βασίζεται πρωτίστως η ηθική δέσμευσή μας για εφαρμογή των νόμων σε μία νόμιμα οργανωμένη κοινωνία.


Απόπειρα αυτοκτονίας από την Βίκυ Σταμάτη - Άρπαξε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της, σύμφωνα με τον συνήγορό της



- Ζητούσε να δει το παιδί της, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας, σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση
- Ξέφυγε της προσοχής των συνοδών της, πήρε το μαχαίρι και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της, υποστηρίζει ο συνήγορός της
- Τη γλίτωσε με μια γρατζουνιά, μετά από επέμβαση των συνοδών της και ζητά ολιγοήμερη άδεια, προκειμένου να επισκεφτεί το παιδί της
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίγκο Ραγκούση, η πελάτισσά του επιχείρησε το μεσημέρι να αυτοκτονήσει με μαχαίρι, λίγες ώρες αφόρου πληροφορήθηκε πως το παιδί της είναι άρρωστο και ο αδελφός της το μετέφερε σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Η Βίκυ Σταμάτη, που νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο, την ώρα που της χορηγούσαν τα φάρμακά της, ξέφυγε από την προσοχή των συνοδών της, άρπαξε ένα μαχαίρι (άγνωστο πως βρέθηκε στο σημείο) και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες τις, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος της.

Σωτήρια ήταν η επέμβαση των συνοδών της. Η κ. Σταμάτη πρόλαβε να κάνει μόνο μία γρατζουνιά, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση.

Αφού την αφόπλισαν, της χορήγησαν φάρμακα στο δωμάτιό της και βρίσκεται υπό ψυχολογική παρακολούθηση.

Ο κ. Ραγκούσης ζητεί η δικαιοσύνη να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της και να δοθεί στην πελάτισσά του ολιγοήμερη άδεια, προκειμένου να μπορέσει, με συνοδεία αστυνομικών, να επισκεφτεί το παιδί της που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.


Πηγή : newsit.gr


"Βόμβα" για τον ρόλο του Κορεάτη συμβούλου του Τσίπρα – Τον γνωρίσαμε δίπλα στον Βαρουφάκη - Είχε τα ηνία στην κρίσιμη Σύνοδο!



- "Είμαι στο Μαξίμου και βοηθάω τον Ευκλείδη" δηλώνει ο Kορεάτης σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη
- Ο κ. Κιμ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers, ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου
- Ο "μυστηριώδης" σύμβουλος κατέθεσε, μάλιστα, προτάσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζει η Die Welt
- Ο Γκλεν Κιμ συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να διατυπώσει μια συμβιβαστική λύση για το σχεδιαζόμενο ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Στις μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών ο Γκλεν Κιμ ήταν συχνά παρόν, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag στην διαδικτυακή της έκδοση. Για περισσότερα από 20 χρόνια ο αμερικανός εργαζόταν για την Lehman Brothers και μετά την χρεοκοπία της ήταν επί δύο χρόνια επιφορτισμένος με την εκκαθάρισή της. Με το ξέσπασμα της ευρωκρίσης και τη δημιουργία των μηχανισμών στήριξης EFSF και ESM ο Κιμ διετέλεσε σύμβουλος για την Γερμανική Χρηματοπιστωτική Υπηρεσία. Και αργότερα εκπόνησε για την ισλανδική κυβέρνηση σχέδιο για την άρση των capital controls που επιβλήθηκαν το 2008.

Προς το παρόν ο 52χρονος είναι σύμβουλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt am Sonntag o Έλληνας πρωθυπουργός πήρε μαζί του τον Κορεάτη ειδικό στην δραματική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 12 και 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Στη Σύνοδο, που άνοιξε τον δρόμο για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άφησε για λίγο τα ηνία της διαπραγμάτευσης στα χέρια του Κιμ, υποστηρίζουν άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Γκλεν Κιμ συμμετείχε την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να διατυπώσει μια συμβιβαστική λύση για το σχεδιαζόμενο ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Διευκρινήσεις Κιμ σε Μέρκελ και Τουσκ

Το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων προτάθηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 11 Ιουλίου. Στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την επομένη, το Ταμείο ήταν το, με διαφορά, πιο διαφιλονικούμενο ζήτημα .
Η αντιπρόταση για το Ταμείο που κατάθεσε η ελληνική πλευρά τη νύχτα της Συνόδου Κορυφής προέρχονταν, όπως όλα δείχνουν, από τον Γκλεν Κιμ. Κυρίως όμως η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επέκρινε ότι η ελληνική αντιπρόταση ήταν διατυπωμένη πολύπλοκα και δυσνόητα.

Τότε ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών ζήτησαν την βοήθεια του Γκλεν Κιμ στις διαπραγματεύσεις. Στην διατύπωση της συμβιβαστικής λύσης συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο Κιμ και από την πλευρά των πιστωτών μεταξύ άλλων η Αγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Ντόναλτ Τουσκ.
Ούτε ο Γκλεν Κιμ, ούτε οι εκπρόσωποι του κ. Τσίπρα ή του κ. Τσκαλώτου θέλησαν να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα της εφημερίδας. Από γερμανικής πλευράς εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι ζήτημα αρχής να μην δίδονται πληροφορίες για εμπιστευτικές συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους», και ότι η καγκελάριος «δεν γνωρίζει» κάποιον Γκλεν Κιμ.

Τους περασμένους μήνες πάντως ο Γκλεν Κιμ δεν μίλησε δημόσια για το ρόλο του ως συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης. Ενώπιον της Welt am Sonntag επιβεβαίωσε ωστόσο ότι εξακολουθεί να εργάζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης. Σε σχετική ερώτηση την περασμένη Τρίτη απάντησε ότι βρίσκεται στου Μαξίμου και συμβουλεύει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ("Am at Maximos, helping Euklid"). Αρχικά είχε δεχθεί να απαντήσει σε ερωτήματα της γερμανικής εφημερίδας. Φαίνεται όμως ότι άλλαξε γνώμη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας


Πηγή: welt.de (Deutsche Welle), newsit.gr


Διαγράφονται χρέη σε τράπεζες και Δημόσιο έως 20.000 ευρώ! Ποιά είναι τα κριτήρια



Η διαγραφή μικρών χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο, ύψους μέχρι και 20.000 ευρώ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην Βουλή μαζί με το νέο μνημόνιο.

Η νέα ρύθμιση, περιλαμβάνεται στο νόμο Κατσέλη και ανοίγει την πόρτα σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν μηδενικά εισοδήματα και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να πετύχουν το σβήσιμο όλων των υποχρεώσεών τους αρκεί να μην ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ.

Με άλλες διατάξεις που περιέχονται στην τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα μεσα από τις διατάξεις του Νομου 3869/2010 για ρύθμιση ή για διαγραφή χρεών και προς τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους κ.λ.π.

Για τους μικροοφειλέτες η τροπολογία προβλέπει αρχικά εφόσον κερδίσουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου να απαλλάσσονται προσωρινά για 18 μήνες από τις οφειλές τους και εφόσον μετά την πάροδο των 2,5 χρόνων δεν έχει μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση τότε απαλλάσσονται πλήρως.

Αφορά περίπου 35.000 πολίτες οι οποίοι έχουν κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες αλλά και ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ή στα σφαλιστικά ταμεία ή σε δήμους.

Όλα τα βήματα:

1) Την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης ο οφειλέτης δεν πρέπει να διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας την τελευταία τριετία πριν από την κατάθεση της αίτησης.
2) Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του, είτε ως δικαιούχου, είτε ως συνδικαιούχου συμπεριλαμβάνομενων των καταθέσεών του σε τράπεζες δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.
3) Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στην αίτησή του συνιστούν το σύνολο των υποχρεώσεών του.
4) Το ύψος των οφειλών δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ μαζί με τους τόκους, τα έξοδα και τις προσαυξήσεις.
5) Δεν υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.
6) Τα πάσης φύσεως εισοδήματά του καθ’ όλη την διάρκεια του τελευταίου έτους πριν από την ημερομηνία επικύρωσης να είναι μηδενικά.
7) Είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης συμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.



Πηγή : ethnos.gr


Στο μικροσκόπιο τα πρόστιμα του ΚΟΚ




Υπό εξέταση βρίσκεται το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων του ΚΟΚ. Κάτι τέτοιο εξετάζεται σοβαρό από τα αρμόδια υπουργεία μιας και τα τσουχτερά πρόστιμα που είχαν θεσπιστεί με τη λογική του παραδειγματισμού, όπως φαίνεται δεν λειτούργησαν.

Στόχος του νέου ΚΟΚ είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή, να γίνει πιο... φιλικός προς τον παραβάτη, με μείωση σειράς προστίμων προκειμένου να είναι εναρμονισμένα με τις νέες οικονομικές συνθήκες, αλλά να είναι ρεαλιστικότερη η είσπραξή τους.

Τα αποτελέσματα με την επιβολή προστίμων των 700 ευρώ ήταν αισθητά κατώτερα του αναμενόμενου, αφενός λόγω της ανικανότητας των οδηγών να τα καταβάλλουν, αφετέρου λόγω της έλλειψης προσωπικού της Τροχαίας να διεξαγάγει συστηματικούς ελέγχους, αλλά και η «χαρτογράφηση» από τους οδηγούς των σημείων SOS σε όλο το οδικό δίκτυο και οι ώρες που τα συνεργεία της Τροχαίας δραστηριοποιούνται.

Τα μειωμένα πρόστιμα στον νέο ΚΟΚ στηρίζονται στο ότι αν ο οδηγός πληρώσει για μία παράβαση –έστω και μικρότερο ποσό– την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεκτικός.

Τα πρόστιμα που βρίσκονται υπό αναθεώρηση:

Παραβίαση STOP: 700 ευρώ.
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 700 ευρώ.
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κόντρες): 700 ευρώ.
Αντικανονικό προσπέρασμα: 700 ευρώ.
Επικίνδυνοι ελιγμοί: 700 ευρώ.
Απόρριψη αντικειμένων που παρακωλύουν την κυκλοφορία ή καθιστούν ολισθηρό το οδόστρωμα (διαρροή ή πτώση φορτίου): 400 ευρώ.
Μη χρήση ζωνών ασφαλείας από οδηγό, επιβάτη, παιδιά κάτω των 12 ετών: 300 ευρώ.
Τα πρόστιμα που δεν θα μειωθούν:

Κίνηση σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα άνω των 150 χλμ./ώρα: 350 ευρώ.
Υπέρβαση ορίου ταχύτητας σε άλλους δρόμους με ταχύτητα άνω των 120 χλμ./ώρα: 350 ευρώ.
Οπισθοπορεία σε σήραγγα ή σε αυτοκινητόδρομο: 700 ευρώ.
Μη τήρηση υποχρεώσεων παραχώρησης προτεραιότητας σε οδικούς κόμβους: 350 ευρώ.
Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: 200-2.000 ευρώ.
Εξοπλισμός εντοπισμού ή παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας: 2.000 ευρώ.


Πηγή: iefimerida.gr



Καταδίωξαν και συνέλαβαν δουλέμπορο στην Ψέριμο



Ένας 42χρονος αλλοδαπός διακινητής και 22 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Καλύμνου κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου ένα ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, ο χειριστής του οποίου, μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό προσπάθησε να διαφύγει αλλάζοντας πορεία και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Αμέσως ακολούθησε καταδίωξη, με το χειριστή του ταχυπλόου να μην σταματά στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος και να προσκρούει στην αριστερή πλευρά του περιπολικού σκάφους κατά την εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, μέλος του πληρώματος του περιπολικού, έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα που είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη του χειριστή του. Από την πρόσκρουση, δεν προκλήθηκε τραυματισμός μελών του πληρώματος, ούτε φθορά του περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια, μετά από έρευνες του Λιμενικού, εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή των δυτικών ακτών της Ψερίμου, 22 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος, η οποία έχριζε άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η έγκυος μαζί με άλλους έντεκα μετανάστες επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος, ενώ οι υπόλοιποι δεκα επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο του παράνομου διακινητή, στο οποίο χειριστής ήταν μέλος του πληρώματος του περιπολικού και μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στο λιμένα Καλύμνου.

Από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος, ενώ η έγκυος γυναίκα πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.



Πηγή: protothema.gr


Στο μικροσκόπιο 7 Γεωργιανοί για τη ληστεία μετά φόνου στην Υδρα



Από κλιμάκιο της ασφάλειας που έχει μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της Ύδρας, ανακρίνονται οι επτά Γεωργιανοί που τα ξημερώματα εισέβαλαν σε κατοικία και λήστεψαν ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες ταβέρνας, με αποτέλεσμα ο 67χρονος, γνωστός στην Υδρα, ιδιοκτήτης να χάσει τη ζωή του.

Οι δράστες, αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο άνδρα και την 58χρονη σύζυγό του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Η γυναίκα κατάφερε μετά από ώρα να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία όταν έφθασε στην κατοικία διαπίστωσε ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια η εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλα πέντε άτομα προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν αλλά ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με θαλάσσιο ταξί κατάφερε να διαφύγει λίγη ώρα νωρίτερα ένα ζευγάρι Γεωργιανών, που πιθανόν είναι συνεργοί των επτά συλληφθέντων και σε αυτούς πιθανόν οι δράστες φέρεται να παρέδωσαν τα χρήματα από τη ληστεία, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται περίπου σε 40.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν έχει ακόμα εντοπιστεί και αναζητείται.


Πηγή : ethnos.gr



Μητρόπουλος: Ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε – Μη εφαρμόσιμο το μνημόνιο



«Θεωρώ ότι είναι λάθος να συνεχίζουμε το ‘είναι κακό και δεν το ψηφίζω θα το ψηφίσουν οι ‘κακοί άλλοι’»

Την πεποίθησή του ότι «δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο» διετύπωσε την Κυριακή μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε ηττηθήκαμε και δώσαμε αφορμή στον Σόιμπλε να χαίρεται για τη λιτότητά του, τον λιταρχισμό του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το «παρών» στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε ότι «από πολυγραφότερος αποδομητής του μνημονίου δεν ήθελα να προδώσω τις αρχές μου». «Η πρώτη μείωση των συντάξεων άρχισε από την Παρασκευή, δεν μπορούσα να στηρίξω» διευκρίνισε.

«Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου μνημονίου άλλαξε όλη την ατζέντα της Αριστεράς... Για πρώτη φορά ανέλαβε δανεισμό μέσω μνημονίου με ρήτρα εκχώρησης κυριαρχίας και συμπιέσεως των συντάξεων» επισήμανε δε ο κ. Μητρόπουλος.  Πρόσθεσε πάντως ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση σε ενδεχόμενο που o πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε ότι «υπάρχουν ευθύνες για αυτό που ψηφίσαμε προχθές, πολύ μεγάλες ευθύνες...»

«Πρέπει να μάθουμε πόσο κόστισαν στη χώρα τα capital controls, πόσο κόστισε η δήλωση Δραγασάκη ότι 'απειλήσαμε τους δανειστές ότι θα φύγουμε και υπερθεμάτισαν', καθώς και για το Σχέδιο Β του Βαρουφάκη» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης.

Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός πρέπει «να σταματήσει να κοροϊδεύει και να διχάζει το λαό... Η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη ρητορική μίσους και διχασμού με ‘Μερκελιστές’, ‘γερμανοτσολιάδες’ κλπ. Η χώρα δεν κυβερνάται».

Εξαπέλυσε δε επίθεση στον κ. Μητρόπουλο, λέγοντας ότι «θεωρώ ότι είναι λάθος να συνεχίζουμε το ‘είναι κακό και δεν το ψηφίζω θα το ψηφίσουν οι ‘κακοί άλλοι’».


Πηγή : star.gr


Τα νησιά «βουλιάζουν» από μετανάστες και η κυβέρνηση προσφέρει... wi-fi στον Βοτανικό!




Και η Χριστοδουλοπούλου πανηγυρίζει για τον «χώρο υπόδειγμα»

Μόνο 200 μετανάστες από το Πεδίον του Άρεως εγκαταστάθηκαν στα πλήρως εξοπλισμένα κοντέινερ - Στη Μυτιλήνη μετανάστες στοιβάζονται στο λιμάνι χωρίς εισιτήριο για Αθήνα - Στην Κω μόνο Σύριοι μπήκαν στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Την ώρα που αναζητείται μια αξιοπρεπής λύση για το μέλλον των ανθρώπων που καταφθάνουν στην Ελλάδα από τις εμπόλεμες χώρες, ψάχνοντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, τρεις εξ ολοκλήρου αντίθετες εικόνες κυριάρχησαν κατά τη χτεσινή μέρα, σε Βοτανικό, Κω και Λέσβο, έχοντας όλες, πρωταγωνιστές, πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και άλλες αιματοβαμμένες χώρες.

Στη μια πλευρά, βρίσκονταν οι περίπου 200 μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Βοτανικό, αφού υπήρξαν οι παράπλευρες απώλειες, καθώς λίγο πριν την επιχείρηση πάνω από 250 αποχώρησαν από τις πλάγιες εισόδους στο Πεδίον του Άρεως. Στο άλλο άκρο, οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Συρία, πάτησαν το πόδι τους στο πλοίο που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κω. Η τρίτη και πιο θλιβερή εικόνα, συναντάται στη Λέσβο, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχουν στα χέρια τους το πολυπόθητο «χαρτί ελευθερίας», αλλά δεν έχουν εισιτήρια για τα πλοία της γραμμής, που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά.

Τα κοντέινερ με... Wifi

Οι μετανάστες που βρίσκονταν στο Πεδίο του Άρεως μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι στο εσωτερικό των κοντέινερ έχουν πλήρως επιπλωθεί, διαθέτουν κλιματιστικό, ενώ αναμένεται να έχουν και wifi... Όσο για τη διατροφή τους; Ούτε για αυτό θα χρειαστεί να ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοι της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ καλό πρόγραμμα σίτισης.

Για την ψυχαγωγία τους -ως φαίνεται- δημιουργήθηκε παιδότοπος αλλά και σκιασμένοι χώροι συνάθροισης για να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Αφού τακτοποιηθούν στις... μίνι βίλες τους, θα μπορούν να απολαμβάνουν και περιπάτους στην περιοχή, καθώς η είσοδος και η έξοδος θα είναι ελεύθερη...




Μπήκαν στο πλοίο οι πρώτοι από την Κω


Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό Σώμα, παρουσία και αστυνομικής δύναμης μπήκαν τελικά στο Ελ. Βενιζέλος στις 1:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι πρώτοι 321 Σύροι πρόσφυγες.

Η επιβίβαση συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκειας της Κυριακής και τα ξημερώματα της Δευτέρας με τον αριθμό των «επιβατών» στο πλοίο να φτάνει πλέον τους 1.000. Οι τελευταίοι 300 οδηγήθηκαν αμέσως μετά τον εντοπισμό τους σε παραλίες του νησιού από το λιμενικό στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος για ταυτοποίηση και φιλοξενία.

Εντωμεταξύ ανησυχία προκαλεί σε κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού το γεγονός ότι σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από την Κω οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν μεταβεί την προηγούμενη εβδομάδα προκείμενου να αποκαταστήσουν την τάξη.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν επιβιβαστεί μόνο Σύροι ενώ άγνωστο παραμένει αν θα μπουν και πρόσφυγες/μετανάστες από τους ήδη παραμένοντες στην πόλη καθώς υπάρχει φόβος συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών- Αφγανών και Ιρακινών.



Τραγική η κατάσταση στη Μυτιλήνη


Λες και ανήκει σε κάποια τριτοκοσμική χώρα μοιάζει το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχουν λάβει το απαραίτητο χαρτί, αλλά δεν έχουν εισιτήρια για τα πλοία της γραμμής, που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά. Έτσι παραμένουν εκεί εγκλωβισμένοι και εάν η κυβέρνηση δεν βρει τρόπο να βάλει έκτακτα δρομολόγια και να τους προωθήσει στον Πειραιά, το λιμάνι της Μυτιλήνης θα μετατραπεί σε ένα απέραντο ανθρώπινο χάος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η εικόνα του λιμανιού είναι τραγική με γυναίκες, παιδιά, υπερήλικες, να κοιμούνται καταγής χωρίς να υπάρχει γι αυτούς κανένας κανόνας στοιχειώδους υγιεινής. Μοιραία άνθρωποι και σκουπίδια συνυπάρχουν.


Βρέθηκε η Χριστοδουλοπούλου!


Εντύπωση προξένησε η εμφάνιση της «εξαφανισμένης» Τασίας Χριστοδουλοπούλου για πολλές ημέρες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου το πρόβλημα των μεταναστών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Προφανώς η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προτιμά τις εμφανίσεις σε ελεγχόμενους χώρους από το να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα στην καρδιά του, που είναι τα λιμάνια της Κω και της Μυτιλήνης.

«Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου σε δηλώσεις της από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως. «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε.

Ο χώρος, πρόσθεσε, «ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων.







Πηγή : protothema.gr