Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Χάλκινο μετάλλιο για την εθνική ανδρών πόλο στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου



Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικρατώντας της Ιταλίας με 11-9 στα πέναλτι (7-7 στην κανονική διάρκεια), στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο βάθρο των νικητών, δέκα χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του Μόντρεαλ, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει από σήμερα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για 13η συνεχόμενη φορά. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το 2016 στο Ρίο ντε Τζενέιορ.

Υπενθυμίζεται ότι στα προημιτελικά η Ελλάδα είχε αποκλείσει την Αυστραλία στα πέναλτι, ενώ στον ημιτελικό βρήκε απέναντί της την Κροατία η οποία πήρε την πρόκριση στην ίδια διαδικασία.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α.), 4-2 στα πέναλτι

Συγχαρητήρια από Παυλόπουλο και Κοντονή

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς την Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, στο Καζάν.
«Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας προσπάθεια και την συνολική σας εμφάνιση, αλλά και για την τελική μεγάλη σας εθνική επιτυχία και διάκριση. Την οποίαν καθιστά ακόμη πιο σημαντική το γεγονός ότι, μέσω αυτής, διασφαλίσατε την συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του.

Τα συγχαρητήριά του στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, με δήλωσή του λίγη ώρα μετά τη λήξη του «μικρού» τελικού με την Ιταλία.

«Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, αποτελεί τεράστια επιτυχία των διεθνών μας και των προπονητών τους. Σε δύσκολους πραγματικά καιρούς για την χώρα, με τα κονδύλια προς τον ελληνικό αθλητισμό να είναι κατά πολύ περιορισμένα, και με τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις να έχουν διογκωθεί εξαιτίας της αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πέτυχε στην πραγματικότητα έναν άθλο, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το ελληνικό πόλο έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση καταφέρνει να διακρίνεται, τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και γυναικών. Από την πλευρά της η Πολιτεία θα ακούσει τα προβλήματα αυτών των παιδιών και να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο κ.Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα δεχθεί στο γραφείο του τα μέλη της εθνικής, σε ραντεβού που θα οριστεί μόλις η ομάδα επιστρέψει στην Ελλάδα.


Πηγή



Η Αλεξία Κουλούρη "αδειάζει" την Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που συμβαίνει στο Κανάλι της Βουλής δεν έχει προηγούμενο»!



Η διευθύντρια του ενημερωτικού τομέα του Καναλιού της Βουλής "αδειάζει" την Ζωή Κωνσταντοπούλου...

Η Αλεξία Κουλούρη καταγγέλει τις πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί το τελευταίο διάστημα από την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου, με συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα Real και την Χρύσα Κακιώρη...

Όλα αυτά τα χρόνια, κάθε νέος πρόεδρος πρόσθετε το δικό του λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας του κοινοβουλευτισμού, μέσω της Τηλεόρασης της Βουλής, καθώς βάσει του ειδικού κανονισμού του, το κανάλι υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο. Στο ίδιο μήκος κύματος φάνηκε να κινείται αρχικά και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού μας δήλωνε ότι ήθελε να ανπτύξει περισσότερο την ενημέρωση και να μας ενισχύσει όπου είχαμε ελλείψεις.

Γρήγορα άρχισε να επικρατεί αλαλούμ, το δελτίο ειδήσεων εξοβελίστηκε, ενώ οι βουλευτές διαμαρτύρονταν για τα κριτήρια επιλογής της ζωντανής μετάδοσης ανάμεσα σε δύο επιτροπές που συνεδρίαζαν ταυτόχρονα, αφού διαπίστωναν κατ' επανάληψη ότι επιλεγόταν εκείνη η επιτροπή στην οποία προήδρευε η κ. Κωνσταντοπούλου. Αναφέρω ως παράδειγμα την απότομη διακοπή μαγνητοσκοπημένης επιτροπής προκειμένου να μεταδοθεί ζωντανά η συνέντευξη Τύπου της προέδρου, με εντολή συνεργάτη της.

Εν τω μεταξύ κι ενώ αυξάνονταν οι απαιτήσεις, λόγω της ιδιαιτέρως πληθωρικής δραστηριότητας της προέδρου, ο σταθμός άρχισε να αποδυναμώνεται, καθώς οι συμβάσεις έληγαν η μία μετά την άλλη.

Υπάρχει δόλος;

Τι να πω. Δεν δείχενι αθώο πάντως, ούτε τυχαίο. Όταν ρώτησα, μου είπαν ότι δεν συμπεριλαμβάνομαι στο πρόγραμμα. Τους λόγους φαντάζομαι τους γνωρίζει όποιος δίνει εντολή για τον σχεδιασμό του προγράμματος.

Αληθεύουν οι καταγγελίες του συναδέλφου σας Αριστείδη Φατούρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο "κανάλι της ζωής" λέγοντας ότι έχει απολέσει τον πραγματικό ενημερωτικό του χαρακτήρα και έχει μετατραπεί σε προσωπικό εργαλείο της προέδρου της Βουλής;

Προσυπογράφω την επιστολή του Άρη Φατούρου, ο οποίος είναι ιδρυτικό στέλεχος του καναλιού και ο στενότερος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αλαβάνου. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς έφτασε στο σημείο να απευθύνθει στην πρόεδρο της Βουλής σε αυτόν τον τόνο, με μια ανοιχτή επιστολή, αφού ολες του οι προσπάθειες να τη συναντήσει και να της εκθέσει δια ζώσης την ανησυχία του για τη ζοφερή εικόνα που παρουσίαζε το Κανάλι της Βουλής έπεφταν στο κενό. Είχε ενημερώσει τον γενικό γραμματέα για την ανησυχία του σχετικά με το μέλλον του ενημερωτικού τομέα στο κανάλι, την έλλειψη πολιτιστικού προγράμματος, την υπερπροβολή  της προέδρου και τις ανάρμοστες συμπεριφορές.

Η κ. Κωνσταντοπούλου όμως είχε κλείσει την πόρτα της σε όλα τα στελέχη και τους δημοσιογράφους, επιλέγοντας ως μοναδική συνομιλήτριά της από τον σταθμό μια κυρία συνταξιούχο, κατά γενική ομολογία ακατάλληλη, λόγω περιορισμένης γνώσης των πολιτικών και κοινοβουλευτικών θεμάτων, αλλά και λόγω εξαιρετικά κακής έως και απειλητικής συμπεριφοράς προς τους εργαζομένους, στο όνομα της προέδρου.

Όσα λέω καταγγέλθηκαν στην πρόεδρο της Βουλής και στον γενικό γραμματέα. Μάταια, όμως περιμέναμε αλλαγή του κακού κλίματος. Οι εν λόγω συμπεριφορές εντάθηκαν. Σε τόνο αγοραίο και με εκφράσεις του τύπου "εδώ μέσα κουμάντο κάνω μόνο εγώ".

Στους διαδρόμους της Βουλής ακούγονται πολλά. Για "φαβοριτισμούς", για προωθήσεις "ημετέρων" κ.α. Ο πολίτης, ξέρετε, θα αναρωτηθεί: γιατί τα λέτε τώρα; ή μήπως εν τέλει υπάρχει πρόβλημα με την πρόεδρο της Βουλής;

Δεν ισχυρίστηκε κανείς πως στο παρελθόν η Βουλή ήταν "εκκλησία". "Ημέτεροι" υπήρχαν και θα υπάροχυν πάντα. Αυτό όμως που συμβαίνει στην παρούσα Βουλή δεν έχει προηγούμενο. Και πραγματικά δεν θέλω ούτε να φανταστώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Σε ότι με αφορά, έσπασα ρεκόρ υπομονής. Και πιστέψτε με ειλικρινά, σεβάστηκα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως εκπρόσωπο του θεσμού, όπως και όλους τους προκατόχους της. Πίστεψα μάλιστα ότι μία τόσο νέα πολιτικός θα έχει σίγουρα μία πιο φρέσκια ματιά. Πως θα επενδύσει σε νέα μυαλά και όχι σε φθαρμένα υλικά με παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Και επειδή έχουμε "πρώτη φορά Αριστερά", άργησα πάρα πολύ να αντιδράσω, εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής, αντοχής και αξιοπρέπειας, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να υπάρξει ούτε καν υποψία πολιτικής υποκίνησης. Της έστειλα επιστολή, της ζήτησα ραντεβού. Σιγή ασυρμάτου. Είμαι όμως από τους ανθρώπους που απαιτούν εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού και διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας να είναι σε θέση να μιλούν στα ίσα. Οποιαδήποτε άλλη στάση δηλώνει ένδεια επιχειρημάτων.



Πηγή : newsit.gr



Τον Οκτώβριο η δίκη του Noor 1..Τη μεταφορά του στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε ο πρώην αθλητικός παράγοντας μεγάλης ομάδας



Στις 6 Οκτωβρίου με «ταχύρυθμες» διαδικασίες και με περισσότερους από 35 κατηγορουμένους θα ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».


Η πολύκροτη υπόθεση, που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014 με τη μεταφορά της τεράστιας ποσότητας ηρωίνης -αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ- από τον Περσικό Κόλπο στη χώρα μας, οδηγείται πλέον στο ακροατήριο.

Υπάρχει ορατό όμως το ενδεχόμενο της αποφυλάκισης πολλών από τους κατηγορουμένους -αυτούς που είχαν συλληφθεί τις πρώτες μέρες αποκάλυψης του φορτίου- στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και η δίκη κρίνεται ότι δύσκολα θα έχει ολοκληρωθεί.

Η υπόθεση της εισαγωγής των δύο τόνων ηρωίνης απέκτησε νέα τροπή τους τελευταίους μήνες με την άσκηση ποινικών διώξεων σε επιχειρηματίες από τον ναυτιλιακό τομέα αλλά και τον αθλητικό και με την ανακάλυψη νέων στοιχείων και συναλλαγών.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, πρώην αθλητικός παράγοντας, είχε ζητήσει τις τελευταίες εβδομάδες τη μεταφορά του στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Το τελευταίο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα ένα από τα τελευταία έγγραφα που εντάχθηκε στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης είναι έκθεση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σχετικά με ένα βίντεο που είχε εντοπισθεί σε κινητό τηλέφωνο ενός 43χρονου επιχειρηματία που είχε κατηγορηθεί αρχικά για την υπόθεση.

Συγκατηγορούμενοί του υποστήριξαν ότι «σε αυτό το σύντομο βίντεο απεικονιζόταν μία συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη που σχετιζόταν με την συμφωνία για τη μεταφορά ναρκωτικών».

Ωστόσο από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ακολούθησε αναλυτική έρευνα με αναλύσεις μήκους μύτης και… μετωπιαίας φαλάκρας και άλλα βιομετρικά δεδομένα προκειμένου να καταδειχθεί ότι οι εικονιζόμενοι στο βίντεο δεν έχουν σχέση με εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ηρωίνης.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας που παρουσίασε νέα στοιχεία για την υπόθεση ανέφερε ότι «αυτή συνάντηση αφορούσε εμπόριο ρούχων».


Πηγή: tovima.gr



Ο Νοτιοκορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη ζητάει μισθό 125.000 ευρώ το μήνα



Σειρά ερωτημάτων προκαλεί ο μισθός που φέρεται να συμφώνησε ο πρώην σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ, ο οποίος, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ανέρχεται στο ποσό των 125.000 ευρώ το μήνα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ίδιος ο κορεάτης λέει ότι η συμφωνία που έκανε με τον τέως υπουργό Οικονομικών για την προσφορά των υπηρεσιών του ανέρχεται στα 125.000 το μήνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πηγές τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες που γνωρίζουν τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει, αναφέρουν πως ακόμη και αν το ποσό αυτό αφορά και τους συνεργάτες του κ. Κιμ, είναι σε κάθε περίπτωση υπερκοστολογημένες.

Αναφέρουν μάλιστα ότι υπήρξε περιστατικό όπου ο κορεάτης σύμβουλος κάθισε στο ίδιο δωμάτιο με την ελληνική αντιπροσωπεία χωρίς να πει ούτε λέξη, αφού όλοι στο δωμάτιο μιλούσαν... ελληνικά.

Ο κ. Κιμ δεν έχει πληρωθεί γιατί δεν υπάρχει τρόπος, ενώ το εμφανιζόμενο βιογραφικό του, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε και σύμβουλος του κ. Σόιμπλε, φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα. Μάλιστα στο βιογραφικό του φαίνεται ότι εμφανίζονται ορισμένες... παρατυπίες, όπως ότι ήταν σύμβουλος του Β. Σόιμπλε, αλλά και ότι έφτιαξε τον EFSF και τον ESM.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Κιμ, μετά τον κ. Βαρουφάκη, ανέλαβε ρόλο συμβούλου στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Σαγιά, ενώ συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πηγή: newsbeast.gr


Πέντε εγκλήματα αναζητούν... δολοφόνο




Οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών:Ο γρίφος της Σαλαμίνας-Ανατίναξαν εν κινήσει το Smart-Η «deadly woman» του Αιγάλεω - Τα πτώματα στη Βάρκιζα - Ποιος σκότωσε τον Μπάμπη Λαζαρίδη;


Στα αστυνομικά χρονικά υπάρχει μια θεωρία κοινά αποδεκτή από όλους: “Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει...”. Ο δολοφόνος όσο και να προσπαθήσει, θα κάνει το μοιραίο λάθος.

Άλλωστε η τεχνολογία πλέον δίνει τη δυνατότητα στους ντετέκτιβ να διακρίνουν το αίμα ακόμη και αν αυτό έχει καθαριστεί με πολλά χημικά, να καταρρίπτουν άλλοθι με την ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων, να χρησιμοποιούν ακόμη και το τραπεζικό σύστημα για εντοπίζουν ίχνη μέσα από τις κινήσεις των λογαριασμών.

Και όμως θα αναρωτηθεί κανείς γιατί υπάρχουν ανεξιχνίαστα εγκλήματα που κάνουν ακόμη και τους δαιμόνιους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και σε κάποιους σκοτεινές τέτοιες περιπτώσεις να τους γίνονται έμμονες ιδέες.

Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του καρδιολόγου στη Βάρκιζα που δολοφονήθηκε Χριστούγεννα του 2008 από εισβολείς – ληστές. Υπήρξαν αστυνομικοί που έψαχναν για χρόνια τα πηγάδια της Αττικής, “ανακάλυψαν” τέσσερα άγνωστα πτώματα, εξιχνίασαν πέντε άγριες συμμορίες και όμως δεν κατάφεραν να λύσουν το γρίφο και να δώσουν απαντήσεις στο ποιοι και γιατί δολοφόνησαν τον Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλο ούτε που εξαφάνισαν το άψυχο κορμί του.

Αλλά και στην περίπτωση του 84χρονου συνταξιούχου του Αιγάλεω που πριν μερικούς μήνες άγνωστοι σκότωσαν, τεμάχισαν και έκαψαν, αστυνομικοί είδαν όλα τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ Deadly Women καθώς διαπίστωσαν πως ο δολοφόνος αντέγραψε μια συγκεκριμένη ιστορία την ώρα που συνάδελφοι τους πέρασαν τρία 24ωρα στο σπίτι του θύματος για να αποδείξουν με στοιχεία ότι εκεί διαπράχθηκε η δολοφονία του ηλικιωμένου. Και πράγματι, ένα ρίνισμα σάρκας που είχε κολλήσει στο κάγκελο του κρεβατιού την τρίτη μέρα απέδειξε τη θεωρία για το σπίτι-σφαγείο, όμως οι δράστες ακόμη διαφεύγουν.

Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, υπάρχουν νύχτες που τα φώτα κάποιων γραφείων δεν σβήνουν ποτέ. Εκεί αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών βουτηγμένοι σε φωτογραφίες, μαρτυρίες και επιστημονικές αναλύσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ανάβουν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο προσπαθώντας να βρουν το λογικό σημείο που η έρευνα κολλά. “Τον βοήθησε η τύχη...”, λένε και ξεκινούν πάλι από την αρχή τους συνειρμούς, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, μιλούν με τους μάρτυρες, καλούν για φιλική κουβέντα τους πιθανούς δολοφόνους. “Ξέρουμε ποιος έφαγε το Μπάμπη Λαζαρίδη. Όμως το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο γιατί δεν μπορούμε να δέσουμε το δολοφόνο με αδιάσειστα στοιχεία” λέει αξιωματικός που έχει περάσει ατέλειωτα ξενύχτια αναζητώντας το δολοφόνο του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου “Μούσες”. Το συγκεκριμένο τμήμα της Ασφάλειας κατέχει το πανευρωπαικό ρεκόρ στην εξιχνίαση ανθρωποκτονιών. Το γεγονός ότι κάποιες από αυτές παραμένουν ανεξιχνίαστες, δείχνει την πολυπλοκότητα των ερευνών αλλά και κάποιες λεπτομέρειες που διαφεύγουν και κρίνονται καθοριστικές για τη λύση του μυστηρίου.

Ο γρίφος της Σαλαμίνας

Τέσσερα χρόνια πίσω. Μια δολοφονία και μια εξαφάνιση στη Σαλαμίνα στοιχειώνουν την έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Αρχικά η υπόθεση θεωρήθηκε εύκολη. Υπήρχαν στοιχεία, υποτιθέμενοι μάρτυρες ακόμη και ένα βυθισμένο σκάφος που εκτιμάται ότι έκλεψε και χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να εξαφανιστεί. Σήμερα, το έγκλημα της Φανερωμένης παραμένει ανεξιχνίαστο και το 22χρονο κορίτσι εξαφανισμένο.

Η εικόνα στον τόπο του εγκλήματος εκείνη τη νύχτα της 24ης Ιουλίου θυμίζει ταινία τρόμου, όπου ο serial killer με μια κοντόκανη καραμπίνα εκτελεί ένα ζευγαράκι που σταμάτησε με το αυτοκίνητο του δίπλα στη θάλασσα να απολαύσει το φεγγάρι. Τότε, για πρώτη φορά αξιωματικοί ψέλλισαν ότι ίσως είχαμε να κάνουμε με έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει χωρίς λόγο και αιτία, απλά για να ικανοποιεί το πάθος του. “Μέσα στη mercedes που ήταν σταθμευμένη στην παραλία της Φανερωμένης, βρισκόταν νεκρός ο 27χρονος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού Γιώργος Μπάκας πυροβολημένος με καραμπίνα στο κεφάλι. Η φίλη του, Νατάσα Απέργη εξαφανισμένη χωρίς το μαγιό της και μερικές δεκάδες μέτρα μακριά μια μικρή λίμνη “παγωμένου” αίματος που ανήκει στην ίδια και δείχνει ότι ήταν ήδη νεκρή όταν τη μετέφεραν. Η εικόνα δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν serial killer” λέει αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών και τραβώντας μια γερή τζούρα από το βαρύ τσιγάρο συνεχίζει “Η αρχική εκτίμηση δεν ισχύει. Αν υπήρχε serial killer που σκότωσε το ζευγάρι τότε στα τέσσερα χρόνια θα είχε ξαναχτυπήσει πολλές φορές. Άρα, άλλοι λόγοι κρύβονται πίσω από τη διπλή δολοφονία”.

Ποιος και γιατί όμως θα σκότωνε ένα νεαρό ζευγάρι και θα εξαφάνιζε το πτώμα της γυναίκας χωρίς να αρπάξει το παραμικρό από το σημείο του εγκλήματος; “Μυστήριο...” απαντούν οι αστυνομικοί και προσθέτουν “Υπήρξαν μαρτυρίες για άτομα που κινούνταν στην περιοχή, για άνδρες που θα είχαν λόγο να βγάλουν από τη μέση το νεαρό με κίνητρο ακόμη και τη ζήλια. Μέχρι και την καταγγελία για εξαφάνιση ενός ποσού από το μπαρ που δούλευε ο νεκρός και ίσως γνώριζε κάτι παραπάνω εξέτασαν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο δολοφόνος σήκωσε την καραμπίνα, πυροβόλησε και σκότωσε τον αξιωματικό, άρπαξε την κοπέλα του βαριά τραυματισμένη, ίσως και νεκρή από τα σκάγια, τη φόρτωσε σε μια κλεμμένη βάρκα και την εξαφάνισε με απόλυτή ψυχραιμία, διαύγεια και χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος. Εκτός αν κάποιοι στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας γνωρίζουν αλλά δεν μιλούν”.

Ανατίναξαν εν κινήσει το Smart

Οι ανατροπές στα όσα συνέβησαν εκείνο το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου του 2014 μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Ελευθέριος Βενιζέλος διαδέχονται η μια την άλλη και το μυστήριο αντί να λύνεται πυκνώνει. Όλα ξεκίνησαν στις 07:15 το πρωί όταν η Τροχαία δέχτηκε μια κλήση για ένα smart που ενώ κινούνταν με κανονική ταχύτητα στην Αττική οδό, τινάχτηκε στον αέρα. “Μάλλον έσκασε το ρεζερβουάρ εν κινήσει από μηχανική βλάβη” λένε αρχικά οι αστυνομικοί και η πρώτη ανατροπή έρχεται λίγο αργότερα, κάνοντας ακόμη και την Αντιτρομοκρατική να φθάσει άρον- άρον στο σημείο. Οι αστυνομικοί βλέπουν ένα μικρό κρατήρα και διαπιστώνουν ότι το μικρό smart ήταν μια κινούμενη βόμβα και το ακραίο σενάριο ότι κάποιοι ήθελαν με αυτό τον τρόπο να χτυπήσουν το αεροδρόμιο κάνει την εμφάνιση του.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ενημερώνουν τους ανωτέρους τους ότι το μυστήριο σύντομα θα λυθεί καθώς μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από τον 35χρονο οδηγό που είναι νεκρός υπάρχει και μια νεαρή κοπέλα που έχει τραυματιστεί ελαφρά και σύντομα θα είναι σε θέση να μιλήσει. Πράγματι, η 26χρονη μόλις συνέρχεται λέει κάποια πράγματα τόσο για το συμβάν όσο και την ταυτότητα του μυστηριώδους οδηγού. Ο νεαρός φίλος της που όλοι στα νότια προάστια τον ξέρουν ως “Άλεξ”, δήλωνε πορτιέρης και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων σε δύο γνωστά κλάμπ της παραλιακής. Όλα στη ζωή του έδειχναν, όπως έλεγε η φίλη του, να κυλούν φυσιολογικά. Η δεύτερη ανατροπή δημιουργεί νέα δεδομένα. Ο νεκρός οδηγός φέρεται να είχε σχέση με ανθρώπους της νύχτας, είχε μπει φυλακή για ναρκωτικά ενώ στο παρελθόν είχε εμπλακεί, τουλάχιστον δύο φορές σε περίεργες καταδιώξεις με “πειραγμένα” αυτοκίνητα και αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Μέχρι και σχέσεις με συνεργούς του Αλβανού μακελάρη του μπαρ στο Μικρολίμανο φέρεται να διατηρούσε... “Ο άνθρωπος αυτός, κατάφερε από τη μία να είναι μπλεγμένος σε κάθε μορφή παρανομίας και από την άλλη να παρουσιάζει την εικόνα ενός απόλυτα φυσιολογικού πολίτη. Μέχρι και σε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ για να παίρνει το ρευστό φέρεται να είχε εμπλοκή” εξηγεί αρμόδιος αξιωματικός που έψαξε το παρελθόν του “Άλεξ “ και προσθέτει “Μια λεπτομέρεια μας έκανε να αλλάξουμε πορεία στις έρευνες και να στρέψουμε αλλού το ενδιαφέρον μας. Ο “Άλεξ” συνήθιζε να γυρνά ξημερώματα σπίτι και να ξυπνά μετά τις 12 το μεσημέρι. Όμως εκείνη την ημέρα ξύπνησε στις 7 για να πάει τη φίλη του στο αεροδρόμιο καθώς πετούσε στο εξωτερικό. Αυτό δεν το γνώριζαν οι δολοφόνοι του. Απλά παγίδεψαν με ωρολογιακό μηχανισμό το smart θέλοντας με τον τρόπο αυτό να του στείλουν ένα εκρηκτικό μήνυμα για κάποια βρομοδουλειά. Ο 35χρονος όμως πήρε το αυτοκίνητο και την ώρα που έφθανε στο αεροδρόμιο έσκασε η βόμβα που είχαν τοποθετήσει κάτω από το αριστερό μαρσπιέ του smart...”.

Επτά μήνες μετά οι άνθρωποι που πιθανότατα σκότωσαν κατά λάθος τον 35χρονο παραμένουν άγνωστοι.

Η deadly woman του Αιγάλεω

Όταν στις δύο μαύρες σακούλες μέσα σε κάδο απορριμάτων βρέθηκε το διαμελισμένο και μισοκαμένο πτώμα ενός ατόμου οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών πάγωσαν. Ο άνδρας παρέμενε για μέρες χωρίς ταυτότητα αφού ο δολοφόνος είχε φροντίσει να ακρωτηριάσει τους καρπούς του για να μην μπορούν να τον αναγνωρίσουν από τα αποτυπώματα. Το γεγονός ότι το θύμα έδειχνε μεγάλης ηλικίας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ήταν κάτοικος της περιοχής και μιλώντας με άτομα που διαμένουν στο σημείο διαπίστωσαν ότι έμενε μερικά στενά πιο κάτω από τον κάδο που πέταξαν το άψυχο κορμί του. “Ήταν πέρυσι το Σεπτέμβριο όταν μπήκαμε για πρώτη φορά σπίτι του. Έμενε μόνος του όμως υπήρχε μια πρωτοφανής καθαριότητα. Τα πάντα έδειχναν να αστράφτουν. Αυτό μας έβαλε σε υποψίες. Ότι μέσα στο σπίτι έγινε το έγκλημα και έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε για ίχνη dna, αίματος και αποτυπώματα. Ψάχναμε τρία εικοσιτετράωρα μέχρι που βρήκαμε ένα ρίνισμα σάρκας κολλημένο στο κάγκελο του κρεβατιού. Ήταν από το θύμα” περιγράφει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει “Πλέον ξέραμε ότι εκεί έγινε το σκηνικό. Ήρθαν αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και με μια ειδική μέθοδο ανακάλυψαν ότι το σπίτι ήταν γεμάτο αίματα που είχαν καθαριστεί. Ο δολοφόνος τεμάχισε τον ηλικιωμένο και μετά καθάρισε όλο το σπίτι με χλωρίνη και άλλα χημικά. Το αίμα, έφυγε όμως κάποια σημεία και οι αρμοί ήταν γεμάτοι πλάσμα, το ειδικό συστατικό του αίματος. Αυτό εντοπίστηκε από τα ειδικά μηχανήματα των εργαστηρίων”.

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού στον τρόπο που έγινε η δολοφονία και ο διαμελισμός του πτώματος του θύμισε μια σειρά που έβλεπε το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι του. Έτσι, σκέφτηκε ότι ίσως ο δολοφόνος να είναι γυναίκα που κόπιαρε το δολοφονικό σχέδιο από το ντοκιμαντέρ Deadly Women που προβάλλεται σε ελληνικό κανάλι και έχει να κάνει με γυναίκες δολοφόνους στο εξωτερικό. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν όλα τα επεισόδια του Deadly Women προκειμένου να δουν αν ο δολοφόνος είχε αντιγράψει και άλλα στοιχεία από τα ντοκιμαντέρ. Μιλώντας με γείτονες διαπίστωσαν ότι ο νεκρός είχε δύο παιδιά με τα οποία όμως δεν διατηρούσε σχέσεις ενώ συχνά στο σπίτι του μπαινόβγαιναν δύο γυναίκες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες το Ανθρωποκτονιών ψάχνει και πάλι την υπόθεση και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να εξιχνιαστεί το αποτρόπαιο έγκλημα.

Βρήκαν άλλα πτώματα σε πηγάδια

Ήταν βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου του 2008. Η οικογένεια Γερασιμοπούλου άρχισε σιγά – σιγά να μαζεύεται στη βίλα της οδού Αιγαίου στη Βάρκιζα. Οι δυο από τους συνολικά τέσσερις κακοποιούς τρύπωσαν από τη μισάνοιχτη πόρτα του γκαράζ στην έπαυλη φορώντας κουκούλες, γάντια και κάλτσες στα πόδια. Ήταν σεσημασμένοι και γι΄ αυτό ήθελαν να κρύψουν πλήρως την ταυτότητα τους. Όλα δείχνουν πως είναι επαγγελματίες όμως οι αντιφάσεις είναι αυτές που κυριαρχούν σε όλες τις ενέργειες τους. Χωρίς κανένα λόγο γρονθοκοπούν τη 45χρονη σύζυγο του γιατρού, χτυπούν τα δυο παιδιά ηλικίας 9 και 11 ετών ζητώντας επίμονα χρήματα και κοσμήματα, αν και γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή που βρίσκονται. Αφού του έδεσαν και τους φίμωσαν τους κλείδωσαν σ΄ ένα μικρό wc ισόγειο και πήγαν στην κουζίνα όπου ήπιαν ένα μπουκάλι ουίσκι και «τσίμπησαν» γλυκά.

Μια ώρα αργότερα επιστρέφει στην έπαυλη ο γιατρός. Είχε επισκεφθεί το φαρμακείο του αδελφού του και στη συνέχεια έναν ασθενή. Οι δυο κακοποιοί –τσιλιαδόροι ειδοποιούν με γουόκι-τόκι και μόλις ο καρδιολόγος μπαίνει στο σπίτι, πέφτουν πάνω του και με γροθιές και κλωτσιές τον ακινητοποιούν. Το γεγονός ότι τα δυο αυτοκίνητα της οικογένειας βρέθηκαν καμένα στην Εκάλη και τη Βουλιαγμένη δείχνει πως οι δράστες χωρίστηκαν στα δυο μόλις έφυγαν από την έπαυλη της οδού Αιγαίου.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών με απόλυτή μυστικότητα και ξέροντας ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται αλλοδαποί εισβολείς – ληστές πιθανότατα από τη Γεωργία ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου ψάχνοντας ένα, ένα τα πηγάδια της περιοχής για να βρουν το γιατρό. “Δεν έμεινε ούτε ένα πηγάδι στην ευρύτερη περιοχή άψαχτο. Βρέθηκαν τέσσερα πτώματα τα οποία εξετάστηκαν για να δούμε αν ταυτοποιούνται με τον γιατρό όμως δεν υπήρχε η παραμικρή συνάφεια. Εξιχνιάστηκαν και πέντε συμμορίες αλλοδαπών εισβολέων όμως και πάλι καμία δεν είχε σχέση με αυτή που εξαφάνισε τον καρδιολόγο” λέει αστυνομικός.

Ποιος σκότωσε τον Μπάμπη Λαζαρίδη;

Μοιάζει η δυσκολότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση των τελευταίων ετών και η πιο παράξενη αφού οι αστυνομικοί στις μεταξύ τους συζητήσεις δείχνουν να ξέρουν ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να “φάνε” τον επιχειρηματία της νύχτας όμως δεν μπορούν να αποδείξουν για να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί και να τον στείλουν στη Δικαιοσύνη. Ο Μπάμπης Λαζαρίδης εκτελέστηκε στα 40 του χρόνια, το παγωμένο βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου του 2008, την ώρα που έβγαινε από το πολυτελές ξενοδοχείο της Βούλας μαζί με τη σύντροφο του Αγγελική Ηλιάδη. Το σκηνικό θύμιζε ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ. Ήταν η ιδανική ιστορία για να γεμίσουν τον τηλεοπτικό τους χρόνο οι μεσημεριανές εκπομπές της εποχής και να χυθεί πολύ μελάνι στα gossip περιοδικά. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή, γάζωσαν με καλάζνικοφ τον επιχειρηματία. Ο Μπάμπης Λαζαρίδης σωριάζεται στην άσφαλτο νεκρός ενώ η σύντροφος, τραυματίζεται ελαφρά στο πόδι από μια σφαίρα...

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, άρχιζουν να ψάχνουν την υπόθεση και διαπιστώνουν ότι από πίσω κρύβεται ένα δαιδαλώδες δίκτυο ανθρώπων της νύχτας, χρέη που ο ίδιος ο Λαζαρίδης είχε συσσωρεύσει από προβλήματα των νυχτερινών του καταστημάτων αλλά και βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των επιχειρήσεων του. “Τότε είχαμε μάθει ότι χρώσταγε πάνω από 1.000.000 ευρώ σε τοκογλύφους όμως η δολοφονία του δεν έχει να κάνει με τα χρέη του. Άλλοι είναι οι λόγοι” αναφέρει αξιωματικός.

Τον Ιανουάριο του 2010, η Ασφάλεια πίστεψε ότι έφθασε η ώρα να λυθεί ο γρίφος της δολοφονίας του Μπάμπη Λαζαρίδη. Ένας άγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε στη Δίωξη Εκβιαστών και μίλησε για το τι «παιζόταν» στην Αθηναϊκή νύχτα την εποχή που εκτελέστηκε ο Γεράσιμος Μαυράκης, σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου. Οι αστυνομικοί πίστεψαν πως σύντομα θα έλυναν τα δύο «στοιχειωμένα» συμβόλαια θανάτου. Και αυτό γιατί υπήρχαν κοινά στοιχεία με τη δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη. Οι ελπίδες των αστυνομικών αναπτερώθηκαν στις 4 Απριλίου του ιδίου έτους, όταν ένας ακόμη άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε για να αναφέρει ένα όνομα. Αυτό ενός άνδρα που σύμφωνα με το μυστηριώδη καταγγέλλοντα εμπλέκεται και στις δύο εν ψυχρώ εκτελέσεις. Η άγνωστη φωνή από την άλλη άκρης της γραμμής, μίλαγε για έναν σκληρό αλλοδαπό με ονοματεπώνυμο που κυκλοφορεί στην Αθήνα με μια πανάκριβη σκούρα Mercedes (έδωσε ακόμα και τις πινακίδες κυκλοφορίας), διακινεί κόκα και γυναίκες και επενδύει τα κέρδη από τις βρόμικες δουλειές, σε νόμιμες επιχειρήσεις στην Αλβανία... Στην Ασφάλεια πίστεψαν πως βρέθηκε το κλειδί. Πλέον, ήταν θέμα χρόνου να ξεσκεπαστούν οι άνθρωποι που «έφαγαν» τον Μπάμπη Λαζαρίδη. Τελικά οι ελπίδες χάθηκαν και πάλι αφού όσο και αν προσπαθούσαν να δέσουν το δολοφόνο, δεν τα κατάφεραν. Η υπόθεση του επιχειρηματία της νύχτας, παραμένει στα συρτάρια της Ασφάλειας με την ένδειξη “Ανεξιχνίαστο”...

Πηγή: Protothema.gr 


Χρηματιστήριο: Πώς χάθηκαν 7,6 δισ. ευρώ από τις τράπεζες σε μία εβδομάδα





Του Νίκου Σακελλαρίου

Σε «αχίλλειο πτέρνα» για το Χρηματιστήριο αναδείχθηκαν την εβδομάδα που πέρασε οι τραπεζικές μετοχές. Οι απώλειες από την κεφαλαιοποίησή τους ανήλθαν στα 7,6 δις , ενώ οι ποσοστιαίες απώλειες κινήθηκαν από 64% έως και 51%.

Η κατάσταση στην αγορά δεν αναμένεται να ομαλοποιηθεί σύντομα και οι επενδυτές περιμένουν να γίνουν γνωστοί οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς και η ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Στα θετικά στοιχεία της εβδομάδας που πέρασε το γεγονός ότι αρκετές μετοχές από τις μη τραπεζικές, μετά το αρχικό σοκ της Δευτέρας, ανέκτησαν μέρος ή το σύνολο των απωλειών και κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα. Μεταξύ των τραπεζικών καλύτερα του αναμενομένου κινήθηκε η μετοχή της ΕΘνικής Τράπεζας, ενώ ισχυρές ήταν οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις τιμές των μετοχών για την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.


Σε «βαρίδι» για τη χρηματιστηριακή ανάκαμψη εξελίσσεται ο τραπεζικός κλάδος, μία εβδομάδα μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας του Χ.Α. Με τις κεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών να έχουν συρρικνωθεί κατά 57% (κλαδικό δείκτη) σε σχέση μ' αυτές της 26ης Ιουνίου, το ελληνικό χρηματιστήριο καλείται να διαχειριστεί μία υπαρξιακή κρίση. Μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση, φαίνεται πλέον ότι οι τραπεζικές μετοχές είναι ο «αδύναμος κρίκος» στην χρηματιστηριακή αλυσίδα. Έχοντας χάσει (ως κλαδικός δείκτης) 71% σε σχέση με τα υψηλά εξαμήνου, καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως. Το τέλος της πρώτης περιπετειώδους εβδομάδας επαναλειτουργίας του ελληνικού χρηματιστηρίου αφύπνισε κάπως τις προσδοκίες για επιστροφή των μετοχών προς τα επίπεδα της 26ης Ιουνίου.
Ο Γενικός Δείκτης δείχνει να σταθεροποιείται και περιμένει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες την υπογραφή της Συμφωνίας με τους πιστωτές προκειμένου να μπει πάλι σε κανάλι ανόδου. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών είναι ο «καταλύτης» για τη μελλοντική μεσοπρόθεσμη τάση σε ένα τραπεζοκεντρικό χρηματιστήριο. Εάν προχωρήσει η συμφωνία, θα προχωρήσει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μόνο με την προεξόφληση της συμφωνίας οι εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Γενικός Δείκτης μπορεί να επιστρέψει προς τα επίπεδα των 700 μονάδων αλλάζοντας την πτωτική τάση. H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα φέρει πάλι μεγάλα funds προς το ελληνικό χρηματιστήριο.


Tραπεζικές μετοχές
Ο τραπεζικός κλάδος βγαίνει εξαιρετικά αδύναμος από την πρόσφατη περιπέτεια. Λογικό θα πουν κάποιοι, αφού ήρθαν τα capital controls να ταράξουν την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών είχαν μειωθεί μέχρι και την Πέμπτη κατά 7,5 δισ. ευρώ. Τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 3 Αυγούστου, όταν άνοιξε η κεφαλαιαγορά κατέγραφε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που ξεπερνά το 60% και ακολουθούν οι μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank, ενώ τις μικρότερες απώλειες είχε η μετοχή της ΕΤΕ μετά και την εκτίναξη κατά 27,47% κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Οι τράπεζες είναι εξαιρετικά ευάλωτες επιβεβαιώνοντας τις απόψεις ότι ακόμη και να σταματήσουν οι εκροές κεφαλαίων ο κλάδος θα είναι «τραυματιισμένος». Για τον τραπεζικό κλάδο, τα πράγματα είναι νομοτελειακά καθορισμένα. Εάν η κυβέρνηση υπογράψει τη συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου, θα προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίησή τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάσωσή τους μεν, αλλά κάτω από άγνωστες επιπτώσεις για τους μετόχους και τους ομολογιούχους. Ταυτόχρονα όμως θα σταματήσουν τα capital controls και ίσως μέσα στο επόμενο εξάμηνο αποκατασταθεί η ηρεμία στις τραπεζικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Αυτά δεν είναι άσχετα με τη χρηματιστηριακή πορεία των πέντε τραπεζικών μετοχών. Εάν η ανακεφαλαιοποίηση περιλαμβάνει και επιβάρυνση βασικών μετόχων, ομολογιούχων και καταθετών, δύσκολα θα δούμε ένα ισχυρό ράλι στις τραπεζικές μετοχές, αφού όλοι όσοι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν θα έχουν βγει «λαβωμένοι». Εάν όμως η ανακεφαλαιοποίηση δεν αγγίξει τις κατηγορίες αυτές (δηλαδή δοθεί φρέσκο χρήμα από την ΕΚΤ) τότε ας ετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο ράλι που θα οδηγήσει τις τραπεζικές μετοχές προς τα υψηλά έτους. Ταυτόχρονα με την ανακεφαλαιοποίηση θα περιοριστούν ή (ανάλογα) θα εξαφανιστούν τα capital controls.
Ξένα Funds
Εάν ενεργοποιηθούν εντονότερα τα ξένα χαρτοφυλάκια τότε αναμένεται ότι θα υπάρξει ισχυρό ράλι μέσα στο επόμενο τρίμηνο αρκεί να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα ή πολιτικές εξελίξεις (εκλογές). Θετικό χαρακτηριστικό ήταν ότι σε τεχνικό επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο κρατήθηκε πάνω από τις 600 μονάδες (κομβικό σημείο γιατί μετά θα πήγαινε στα χαμηλά 2012) αλλά κατάφερε να παραμείνει πάνω από τις 650 μονάδες βάζοντας υποθήκη για μελλοντική προσέγγιση των 700 μονάδων. Μπορεί το ελληνικό χρηματιστήριο να μην ενδιαφέρει άμεσα τους μεγάλους ξένους θεσμικούς, αλλά εάν περάσει από τον «ύφαλο» των πρώτων συνεδριάσεων, τότε ξένα funds θα αρχίσουν να επανακάμπτουν στο Χ.Α. O Γενικός Δείκτης ενσωμάτωσε κατά την προηγούμενη εβδομάδα τις δυνητικές απώλειες από 25 πολυτάραχες ημέρες αργίας. Ενσωμάτωσε δηλαδή, τις επιπτώσεις από τα capital controls, τις πολιτικές εξελίξεις (δημοψήφισμα), την περιπέτεια της υπογραφής προκαταρκτικής συμφωνίας της 20ής Ιουλίου και την πτώση της εποχικής ζήτησης.
Οι αγορές σε μη χρηματοοικονομικά blue chips
Το κόστος της «εβδομάδας προσαρμογής» (η υποχώρηση της κεφαλαιοποίησης από τις 26/6) της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ανήλθε μέχρι την Πέμπτη 6 Αυγούστου σε 9,068 δισ. ευρώ. Οι μετοχές στις οποίες εστίασαν το ενδιαφέρον τους είτε οι πωλητές είτε οι αγοραστές ήταν αναμφισβήτητα οι τράπεζες. Με τις «καταιγίδες ρευστοποιήσεων» στις τραπεζικές μετοχές (ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 64% σε διάστημα τριών συνεδριάσεων, χάνοντας 8,2 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση περίπου και ανέκαμψε κάπως την Πέμπτη). Μετά την Τετάρτη άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση, ενώ συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι αγορές και σε μη χρηματοοικονομικά blue chips (Τιτάν, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Grivalia, Coca Cola AG, METKA, Mυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ κ.ά). Τολμηροί ξένοι αγοραστές σε τράπεζες «μάζευαν» ό,τι είχε υποχωρήσει κάτω από 40% σε σχέση με τις 26 Ιουνίου. Το πρόβλημα είναι ότι η πλειονότητα των αγοραστών είναι ξένοι που αγοράζουν πάνω στον πανικό είτε στην αδυναμία των Ελλήνων.
Κρατηθήκαμε μέσα στους δείκτες
Το σημαντικότερο κέρδος για το ελληνικό χρηματιστήριο από το πρόσφατο άνοιγμα είναι ότι καταφέραμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό μας και την «επενδυτική απομόνωση» ως αγορά standalone. Eάν δεν άνοιγε το ελληνικό χρηματιστήρι , ο MSCI θα μας υποβίβαζε στην ίδια κατηγορία με τα βαλκανικά χρηματιστήρια, τη Μογγολία και τη Νιγηρία, πράγμα που θα ήταν ό,τι χειρότερο για την ελληνική αγορά.
Αλλαγές έδρας
Αυτό που διακυβεύονταν κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν ότι υπήρχαν πολλές αποφάσεις εταιρειών να προχωρήσουν σε μεταφορές έδρας στο εξωτερικό και σε εγγραφές σε ξένα χρηματιστήρια. Λίγο ως πολύ το ενδεχόμενο αυτό συζητούσαν οι διοικήσεις των περισσότερων εισηγμένων εταιρειών στο δείκτη FTSE Large cap 25 και μάλιστα οι περισσότερες είχαν ετοιμάσει και προκαταρκτικά σχέδια εξόδου. Μία υπογραφή συμφωνίας απομακρύνει τον κίνδυνο, αλλά πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια στα γραφεία των επιχειρήσεων.
Ξεχωρίζει η Εθνική από τις τράπεζες
Επιλογές ελληνικών blue chips από ξένους
Διαχειριστές hedge funds εκτιμούν ότι τα επίπεδα τιμών έχουν διαμορφωθεί χαμηλά και «βλέπουν» ευκαιρίες αγορών
Η νέα ανοδική (δεύτερη κατά σειρά) συνεδρίαση στο Χ.Α, οδήγησε τον Γενικό Δείκτη προς τα επίπεδα των 680 μονάδων με μεικτές τάσεις στις τραπεζικές μετοχές (δύο υποχώρησαν, δύο αυξήθηκαν) και αγοραστικό ενδιαφέρον για δεικτοβαρή μη τραπεζικά blue chips. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 676,33 μονάδες με άνοδο 1,45%. Σε ό,τι αφορα τις τραπεζικές μετοχές, η μετοχή της ΕΤΕ πρωταγωνίστησε και με τη χθεσινή άνοδό της (1,21%) ενώ και η μετοχή της Πειραιώς (0,7%) δείχνει ότι συγκεντρώνει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον στις τελευταίες συνεδριάσεις. Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Alpha Bank (-2,4%), η οποία φαίνεται ότι εμφανίζει εξαιρετικά αυξημένη μεταβλητότητα, ενώ με πτώση 8,2% έκλεισε και η μετοχή της Eurobank.
Iσχυρά θεμελιώδη
Το γεγονός ότι προσεγγίζουμε προς μία υπογραφή Συμφωνίας ενισχύει το αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως από βασικούς μετόχους που βρίσκουν εξαιρετικά φθηνές τις μετοχές των εταιρειών τους αλλά και ξένους διαχειριστές hedge funds που βλέπουν τα χαμηλά επίπεδα των blue chips ως εξαιρετικές ευκαιρίες τοποθετήσεων.
Οι ξένοι διαχειριστές θεωρούν ότι πλέον η σχέση τιμής / ρίσκο διαμορφώνεται σε δελεαστικά επίπεδα αφού το ρίσκο εξόδου από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί και οδεύουμε προς μία συμφωνία. Επιπλέον, οι ξένοι διαχειριστές δεν αγοράζουν βάσει κράτους αλλά βάσει θεμελιωδών μεγεθών των επιχειρήσεων.
Όπως μας έλεγε στέλεχος του Χρηματιστηρίου, υπάρχουν πλέον μετοχές εταιρειών που ξεφεύγουν από τα στενά εγχώρια πλαίσια και λόγω διεθνοποίησης ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους ξένους. Ο χρόνος λειτουργεί καταλυτικά για το ελληνικό χρηματιστήριο και θα βοηθήσει στο να ομαλοποιηθεί το κλίμα και να ξεχωρίσουν οι ευκαιρίες στη παρούσα συγκυρία.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η μετοχή της Coca-Cola AG επέστρεψε με ισχυρή άνοδο και αυξημένους όγκους συναλλαγών, όπως και οι μετοχές του «Τιτάν» και της ΔΕΗ, του «Ελλάκτωρ» και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ανοδικά κινήθηκε και ο ΟΠΑΠ ενώ στον ΟΤΕ υπήρξαν ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών.
Για δεύτερη συνεδρίαση κινήθηκε ανοδικά η μετοχή της ΕΧΑΕ αποδεικνύοντας ότι έχει προοπτικές να πρωταγωνιστήσει στο γ' τρίμηνο.


Πηγή : imerisia.gr


Δίωξη σε 23χρονο Βρετανό για το θάνατο 18χρονου στα Μάλια




Ο φερόμενος ως δράστης εργαζόταν σε μπαρ της περιοχής

Δίωξη για πρόκληση θανατηφόρων βλαβών ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα στον 23χρονο Βρετανό που χτύπησε 18χρονο ομοεθνή του στο μπαρ όπου εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης, στα Μάλια, προκαλώντας τον θανατηφόρο τραυματισμό του.

Ο 23χρονος ζήτησε από την ανακρίτρια Λασιθίου και πήρε προθεσμία 48ωρών προκειμένου να απολογηθεί .

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος Βρετανός συνελήφθη για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης σε βάρος του 18χρονου, στο Σίσι Λασιθίου μετά τη νεκροψία, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ύστερα από πτώση του στο έδαφος και όχι από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.



Πηγή: Newsbeast.gr



Τα παιγνίδια του «νεοσουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν



Με τον μεγάλο ενθουσιασμό ανάμεσα στις χώρες της Δύσης μετά την απόφαση της Τουρκίας να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) να έχει πλέον καταλαγιάσει, αρχίζουν σιγά-σιγά να αντιλαμβάνονται τις πραγματικές προθέσεις όχι της Άγκυρας αλλά του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι, λίγες μέρες μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια για την Τουρκία που μπαίνει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τα πράγματα μπήκαν στις σωστές τους διαστάσεις. Ότι δηλαδή η Τουρκία επέλεξε αυτό τον δρόμο προκειμένου να αποκομίσει οφέλη το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις δεδομένες πλέον πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν και ενδεχομένως τον ερχόμενο μήνα.

Γίνεται πλέον κατανοητό ότι ο Ερντογάν πέρασε από τη ρητορική του «μηδενικά προβλήματα στο εσωτερικό και στη γειτονιά» στη λογική «κρίση στο εσωτερικό, κρίση και στη γειτονιά». Δηλαδή η πρόκληση της απαραίτητης έντασης που θα οδηγήσει σε μια εσωτερική εθνικιστική έξαρση προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος. Πρακτική που δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και προς άλλες κατευθύνσεις πέραν των ανατολικών συνόρων της Τουρκίας εάν στο άμεσο μέλλον ο Ερντογάν δεν επιτύχει το στόχο του, δηλαδή την τροποποίηση του συντάγματος που θα τον καθιστά απόλυτα κυρίαρχο.

Οι προθέσεις του Ερντογάν διαφάνηκαν από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας με τους Αμερικανούς για χρήση της βάσης του Ινσιρλίκ για επιχειρήσεις κατά του ΙΚ. Σχεδόν ταυτόχρονα η Άγκυρα ανακοίνωσε τις δικές τις επιδρομές κατά του ΙΚ αλλά και κατά των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ με την δικαιολογία ότι είναι και οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις και άρα θα πρέπει να τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης. Στην πράξη οι επιχειρήσεις των Τούρκων στρέφονταν κυρίως κατά των Κούρδων παρά κατά των ισλαμιστών.

Στόχος η πρόκληση εκείνης της αναταραχής η οποία θα ήγειρε το εθνικιστικό συναίσθημα ανάμεσα στους Τούρκους με την ελπίδα ότι αυτό θα αποτυπωθεί εν συνεχεία σε εκλογικό όφελος για το ΑΚΡ. Κέρδος για το ΑΚΡ σημαίνει αυτοδυναμία στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Αυτοδυναμία σημαίνει τροποποίηση του συντάγματος και ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου.

Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η εξίσωση ο Ερντογάν συνέβαλε από το παρασκήνιο στο να οδηγηθούν σε ναυάγιο οι συνομιλίες μεταξύ του ΑΚΡ και του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης. Να περάσει το μήνυμα ότι χωρίς ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας η χώρα εισέρχεται σε πολιτική αστάθεια και κινδυνεύει. Για να μπορέσει το ΑΚΡ να πάρει πίσω τις χαμένες ψήφους θα έπρεπε να κτυπηθεί το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα.

Πέραν αυτού ο Ερντογάν θέλησε να στείλει το μήνυμα του ισχυρού ηγέτη. Ότι δηλαδή την ώρα που τα κόμματα τσακώνονται για την διακυβέρνηση υπάρχει αυτός που κρατά τη χώρα ενωμένη και ισχυρή. Να στείλει το μήνυμα πως ενισχύοντας τις δικές του εξουσίες ενισχύεται και η Τουρκία.

Οι προθέσεις του Ερντογάν είναι ξεκάθαρες και είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία στις χώρες της περιοχής. Πλέον όλοι συμφωνούν πως έχουν να κάνουν με ένα ηγέτη που το πάθος του για την εξουσία τον κάνει όλο και πιο επιθετικό. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει ή μέχρι που θα σταματήσει.

Και όλα αυτά δεν είναι άσχετα με την Κύπρο. Εάν αποτύχει η σημερινή προσπάθειά του Ερντογάν στο μέτωπο της Συρίας θα πρέπει πλέον να αναμένεται ότι θα στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις. Και ο επόμενος πιθανός στόχος δεν αποκλείεται να είναι η Κύπρος. Εξάλλου το έκανε και στο παρελθόν -είτε παίζοντας τον σκληρό και αδιάλλακτο είτε παίζοντας τον διαλλακτικό και φιλειρηνιστή- προκειμένου να εξασφαλίσει οφέλη.

Από την άλλη ένας συνεχιζόμενος πόλεμος με τους Κούρδους ενδεχομένως να επιφέρει νέες προστριβές με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προστριβές που σίγουρα θα επηρεάσουν τον ήδη προβληματικό διάλογο ΕΕ-Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Εξέλιξη που και πάλι θα έχει αντίκτυπο και στην περίπτωση της Κύπρου και ειδικότερα τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

Είναι εμφανές πως τα παιχνίδια του Ερντογάν με την εξουσία δεν είναι εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας, αλλά αποτελεί πηγή αστάθειας για την ευρύτερη περιοχή.

Καλοπιάσματα από τις ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον μπροστά στον φόβο να μην αναθεωρήσει την απόφασή της η Τουρκία και να επιτρέψει τη χρήση της βάσης Ινσιρλίκ, δείχνει αδύναμη να αντιδράσει στα παιχνίδια του Ερντογάν έστω κι αν τα αναγνωρίζει. Γι’ αυτό και επέλεξε να καλέσει την Τουρκία να μην προβαίνει σε μονομερείς επιχειρήσεις κατά θέσεων του ΙΚ εντός της Συρίας μέχρι που να ενταχθεί ενεργά στη διεθνή συμμαχία, ώστε να υπάρχει συντονισμός.

Δυτική διπλωματική πηγή στην Άγκυρα ενέταξε αυτή την κίνηση στο πλαίσιο του συντονισμού των επιχειρήσεων για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Ως προς τις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ η Ουάσινγκτον κρατά μια περίεργη στάση. Αν και αναγνωρίζει ότι οι Κούρδοι είναι η μόνη δύναμη επί του εδάφους που κατάφερε να νικήσει το ΙΚ και ενδεχομένως η συνεργασία με την Τουρκία να έχει αρνητικές επιπτώσεις, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι άλλο ΡΚΚ και άλλο Κούρδοι της Συρίας. Γι’ αυτό και η θέση από τους Αμερικανούς ότι δήθεν «αποτελεί δικαίωμα της Τουρκίας να λαμβάνει μέτρα κατά του ΡΚΚ».

Τετελεσμένα επί του εδάφους

Η επιθυμία της Τουρκίας να χαράξει ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία δεν αποτελεί κάτι καινούργιο, αλλά πρόκειται για σχέδια τα οποία θέλει να πραγματοποιήσει.

Η Άγκυρα καθ’ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων στην περιοχή υποστήριζε πως θα πρέπει να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας προκειμένου να μπορεί η ίδια να προστατέψει τα σύνορά της. Αυτό ήταν κι ένα από τα πρώτα αιτήματα που έθεσε προς την Ουάσινγκτον προκειμένου να αποδεχθεί τη χρήση της βάσης του Ινσιρλίκ.

Πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπάθησε να δικαιολογήσει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας με πρόσχημα τα σχεδόν δύο εκατομμύρια πρόσφυγες που αναζήτησαν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος. Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου «μόλις η περιοχή καθαρίσει από την παρουσία του ISIS, η ζώνη ασφαλείας θα δημιουργηθεί από μόνη της και οι εκτοπισμένοι θα επεκταθούν στην περιοχή».

Αυτό που πραγματικά θέλει η Τουρκία είναι να πάρει κι αυτή ένα κομμάτι από τη διαμελισμένη Συρία. Κι υπάρχει διπλός στόχος πίσω από αυτό, να εισχωρήσει για τα καλά στο συριακό έδαφος και από την άλλη να ελέγχει μια ακόμη κουρδική περιοχή.

Για την Τουρκία εχθρός δεν είναι οι ισλαμιστές του ΙΚ αλλά οι Κούρδοι και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Μια ζώνη εντός του συριακού εδάφους μπορεί να μην προσφέρει εκείνη την ασφάλεια που λέει ότι θα εξασφαλίσει η Τουρκία. Γιατί οι μετριοπαθείς αντικαθεστωτικοί, όπως τους χαρακτηρίζει η Τουρκία, μπορεί να μην είναι ένα ακόμα ΙΚ αλλά οι διασυνδέσεις τους με την Αλ-Κάιντα δεν είναι κάτι το άγνωστο. Και ο κίνδυνος η Συρία να μετατραπεί σε Λιβύη-2, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, να μην αποτελεί σοβαρό ενδεχόμενο.

Γράφει: Ανδρέας Πιμπίσιης

Πηγή : philenews.com


Σε αυξημένη ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία



Σε αυξημένη ετοιμότητα η αξιωματική αντιπολίτευση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την ψήφιση της συμφωνίας προσανατολίζεται σε περιοδείες σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα για «απίστευτα λάθη, σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα», κατά το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, κατηγορεί την κυβέρνηση το στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και σημειώνει: «Στις θεατρικές παραστάσεις που έδωσε η κυβέρνηση παίρνει πολύ καλό βαθμό. Στη διαπραγμάτευση... μηδέν».

Ερωτηθείς γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους δανειστές, αναφέρει ότι υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις μέσα στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση «ήταν στα... κάγκελα» και οι δανειστές, βλέποντας ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησαν να κλείσουν τη συμφωνία με την επόμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζηδάκης τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αν όπως λέει, αυτό είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα, «θα έβλεπα τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού μετώπου».

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει «ευκταίο» να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές εντός των χρονοδιαγραμμάτων και επισημαίνει ότι «ένα νέο αδιέξοδο θα ζημίωνε ακόμα περισσότερο την οικονομία και θα ικανοποιούσε τελικά μόνο τους οπαδούς της επιστροφής στη δραχμή, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας».

Για τη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι έχει να κάνει πολλή δουλειά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και επισημαίνει ότι το κόμμα πρέπει να μιλήσει για το μέλλον, μακριά από τον λαϊκισμό, με μετριοπάθεια και κοινή λογική και με συγκεκριμένες θέσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα. «Αν θέλουμε να είμαστε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει ξεκάθαρα να υπερασπιστούμε τον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνον τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους και τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα» τονίζει.


Πηγή



Su 35 σε προσγείωση θρίλερ! Δείτε πως γλιτωσε τη συντριβή



Στο παρά ένα γλίτωσε την συντριβή το Su-35 που θα δείτε στο βίντεο. Το μαχητικό προσγειώθηκε “άτσαλα” , “αναπήδησε” και έγειρε επικίνδυνα αριστερά . Λίγο έλειψε το φτερό του να ακουμπήσει στο έδαφος με συνέπειες καθόλου ευχάριστες.

Ο πιλότος κατάφερε και το προσγείωσε τελικά.

Δείτε το βίντεο




Πηγή : onalert.gr


Σάλος για τη φοροδιαφυγή στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού



Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το κατάστημα με τα αναμνηστικά είδη στο Μουσείο της Κνωσού, δεν έκοβε αποδείξεις.

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις των «ράμπο» του ΣΔΟΕ, που ξετύλιξαν τον μίτο της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στο δημόσιο κατάστημα με τα αναμνηστικά είδη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Μόνο σε μια ημέρα εντοπίστηκαν 534 φορολογικές παραβάσεις καθώς δεν κόβονταν αποδείξεις. Η ταμειακή μηχανή που υπήρχε στο κατάστημα δεν ήταν δηλωμένη στη εφορία. Τα έσοδα και τα έξοδα δεν αποτυπώνονταν με επίσημα παραστατικά αλλά σε τεφτέρι μέσω του οποίου ενημερώνονταν, το ταμείο αρχαιολογικών πόρων στο οποίο υπάγεται το κατάστημα. Όμως η ακρίβεια των αναγραφόμενων δεν ελέγχονταν ποτέ, αφού ούτε απογραφή γίνονταν.

Με τη συνδρομή των αδιάφθορων των εσωτερικών υποθέσεων, η έρευνα εστιάζεται και στην αναζήτηση κι άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Οι εργαζόμενοι στον... λαβύρινθο της φοροδιαφυγής φέρονται να κατέθεσαν στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, ότι η πρακτική μη έκδοσης αποδείξεων, ακολουθείτο με άνωθεν εντολή. Επιπλέον υπέδειξαν ένα πρόσωπο που εδρεύει στην Αθήνα και εκμεταλλεύεται τους αυτόματους πωλητές σουβενίρ, οι οποίοι επίσης δεν έβγαζαν παραστατικά.

Το δόγμα της μηδενικής ανοχής θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ήταν το αυστηρό μήνυμα που εξέπεμψε μέσω του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. «Από Δευτέρα θα παραγγελθεί διαχειριστικός και λογιστικός έλεγχος σε όλο το δίκτυο παραγωγής και διάθεσης αρχαιολογικών αντιγράφων που διακινούνται μέσω των καταστημάτων τα οποία υπάγονται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων», δήλωσε σχετικά ο κ. Ξυδάκης.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, η περίπτωση φοροδιαφυγής στην Κνωσό δεν είναι η μοναδική στην οποία πρωταγωνιστεί δημόσια υπηρεσία. «Υπάρχουν κι άλλες κρατικές ή ημικρατικές υπηρεσίες. Έχουν γίνει οι έλεγχοι…», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η υπόθεση της Κνωσού πάντως ανοίγει τον ασκό του αιόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει μόνο δυο ταμειακές μηχανές στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων.


Πηγή : antenna


6,35 δισ. έβγαλε φέτος η Γερμανία από τις εξαγωγές όπλων




Ισχυρή αύξηση καταγράφουν οι εγκεκριμένες από την κυβέρνηση εξαγωγές όπλων της Γερμανίας από την αρχή του τρέχοντος έτους, κυρίως προς χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, αποκάλυψε στο τεύχος του το οποίο κυκλοφόρησε χθες Σάββατο το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αμυντικού υλικού οι οποίες έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο ανέρχονται σε 6,35 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή έχουν σχεδόν φθάσει το σύνολο του ποσού που καταγράφηκε το 2014, ανέφερε το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό, βάσει των στοιχείων που περιέχονται σε απάντηση που έδωσε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε σχετική ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Η πώληση 12 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Fuchs στο Κουβέιτ, τεσσάρων αεροσκαφών ανεφοδιασμού στη Βρετανία και ενός υποβρυχίου τύπου Dolphin στο Ισραήλ έχουν ήδη λάβει το πράσινο φως, διευκρίνισε το Σπίγκελ.

Οι συγκεκριμένες εγκρίσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση των πωλήσεων αυτών.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δεσμευθεί τον Αύγουστο του 2014 ότι θα εφάρμοζε αυστηρότερες προϋποθέσεις όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων. Το να πωλούνται όπλα στο εξωτερικό «πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε μια οικονομική συναλλαγή με τον θάνατο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Γκάμπριελ επιθυμεί οι υπηρεσίες του να είναι πολύ πιο προσεκτικές σε ό,τι αφορά την έγκριση εξαγωγών όπλων, ιδίως σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των χωρών που τα αγοράζουν και το εάν επιδεικνύουν σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αριθμοί αυτού του είδους «δεν είναι καλός δείκτης όσον αφορά την πολιτική εξαγωγών όπλων», διότι παρουσιάζουν μεγάλες αυξομειώσεις, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων παραγγελιών, όπως από χώρες μέλη της ΕΕ και του NATO, ανέφερε χθες ο Γκάμπριελ ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το είδος του αμυντικού υλικού (η εξαγωγή του οποίου) εγκρίνεται, η προβλεπόμενη χρήση του και οι χώρες που το παραλαμβάνουν πράγματι ενδιαφέρουν περισσότερο», πρόσθεσε ο ίδιος.


Πηγή : newsit.gr


Υπο έλεγχο η «παράξενη» φωτιά στην Πάρνηθα





Το πρωί άρχισε προληπτικές ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο, ώστε να σβηστεί και η πιο μικρή εστία και να μην υπάρχει κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί ουσιαστικά η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες βράδυ σε δύσβατη πευκόφυτη έκταση στη Βαρυμπόμπη.

 Οι πυροσβέστες έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα, ενώ όπως είπε στο ΣΚΑΪ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Σερεντέλος το πρωί άρχισε προληπτικές ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο, ώστε να σβηστεί και η πιο μικρή εστία και να μην υπάρχει κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Ο υποστράτηγος δήλωσε με νόημα ότι "μας παραξένεψε" η φωτιά που ξέσπασε νύχτα στο συγκεκριμένο σημείο μέσα στο δάσος, όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Σιδηρόπουλος, αντιδήμαρχος Αχαρνών, τόνισε ότι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν πολύ δύσκολη και λόγω των ισχυρών ανέμων.
Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος είδε δύο πυροσβέστες που παραλίγο να καούν.

Και ο κ Σιδηρόπουλος δήλωσε με νόημα ότι ήταν παράξενο το πως ξέσπασε η φωτιά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως σίγουρα στην Πάρνηθα υπάρχουν καταπατημένες εκτάσεις, ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει αν οικοπεδοποιήθηκε κάποια καμένη έκταση μετά τη φωτιά του 2013.
Τόνισε πάντως ότι είχε δει περιφράξεις μέσα στο δάσος, πριν ξεσπάσει τότε η φωτιά.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η πολεοδομία με το ζήτημα.
 Σημειώνεται πάντως ότι η πολεοδομία ανήκει στο Δήμο.

Τέτοια εποχή πέρυσι είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στην ίδια περιοχή, είπε στο ΣΚΑΪ ο Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ουσιαστικά ποτέ δε δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός που να σταματάει εντελώς τα αυθαίρετα.

Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί όλα τα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία ,και ειδικότερα στις περιοχές Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου, Κορυφών του Δήμου Καβάλας και Δασωτό, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Και τα τρία μέτωπα εκδηλώθηκαν σε ορεινές και αγροτικές περιοχές όπου η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στο Ποδοχώρι, οι δυο εστίες της φωτιάς κατασβέστηκαν γρήγορα με τη συνδρομή των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εναέριων μέσων.

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στην Πάλερο Αιτωλοακαρνανίας.



Πηγή: skai.gr


Δυσοίωνο το μέλλον για το Χαμόγελο Του Παιδιού: Μηδενική ρευστότητα – Μηδενικά έσοδα





Γιάννης Αθανασίου

Εκτός από τα χιλιάδες προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το κράτος και οι πολίτες λόγω της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, η μηδενική ρευστότητα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία των κοινωνικών δομών και οργανισμών πρόνοιας που παράγουν έργο προστασίας σε κοινωνικές ομάδες.

SOS φωνάζει το Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο είναι ένα από τα θύματα της κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσιάστηκε το αδιέξοδο που σήμερα βιώνει ο Οργανισμός αλλά και τα παιδιά και οι οικογένειες στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κος Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε:

«Σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με μηδενική ρευστότητα, μηδενικά έσοδα, βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία ενώ παράλληλα τα αιτήματα για βοήθεια που λαμβάνουμε αυξάνονται ραγδαία!

Αγωνιούμε για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μέχρι σήμερα στηρίζαμε αλλά και στα παιδιά, που σήμερα μας έχουν ανάγκη.

Καλούμαστε να διαχειριστούμε την περικοπή δράσεων, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 με υπεράνθρωπη προσπάθεια καταφέραμε να στηρίξουμε 60.804 παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα από το σύνολο των δράσεών μας πανελλαδικά, σε σχέση με τα 82.802 για ολόκληρο το 2014. Σήμερα είμαστε εδώ, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα.

Η πιθανή περικοπή των δράσεων θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες που παρέχει και οι υποδομές που θέτει  στη διάθεση των παιδιών πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι περισσότερο από ποτέ πολύτιμες και απαραίτητες και δεν μπορούν να αναπληρωθούν: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, το Amber Alert Hellas, η Γραμμή SOS 1056 και τόσες άλλες παρέχουν μέχρι σήμερα ένα δίχτυ προστασίας για τα παιδιά.

Οι μέχρι σήμερα υποστηρικτές μας, χρειάζονται σήμερα υποστήριξη και ευχόμαστε να καταφέρουμε να είμαστε δίπλα τους!»