Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Business Insider: Τέλος ο μήνας του μέλιτος για τον Τσίπρα



Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει άρθρο του Business Insider και εξηγεί:

Η κυβέρνηση χάνει πολιτική στήριξη τόσο εντός όσο και εκτός, οι υπουργοί της παραδέχονται πως δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ και η αντιπολίτευση φοβάται ότι θα επιβληθούν capital controls τα τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές για την αποδέσμευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, ωστόσο παρά τα θετικά σημάδια από την Αθήνα, φαίνεται να υπάρχουν ακόμη πολλά σημεία απόκλισης των δύο πλευρών.

Ο Τσίπρας κατάφερε να ανακόψει μια εσωτερική πολιτική πρόκληση από το ίδιο του το κόμμα το σαββατοκύριακο –αλλά μετά βίας.

Μειώνεται η λαϊκή και πολιτική στήριξη

Το Business Insider αναφέρεται σε δύο ιδιαίτερα δυσάρεστες πολιτικές εξελίξεις για τον Αλέξη Τσίπρα την τελευταία εβδομάδα. Την τεράστια μείωση της δημόσιας στήριξης για τη διαπραγματευτική του θέση, με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας στα μέσα Μαΐου να δείχνει πως μετά βίας το 1/3 των πολιτών θεωρεί τώρα πως η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης είναι η σωστή, έναντι ποσοστού 72% το Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να ενισχύσουν τη θέση του στρατηγικού αναλυτή της Bank of America Merrill Lynch, Αθανάσιου Βαμβακίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η εσωτερική εναντίωση σε έναν συμβιβασμό είναι ο βασικός λόγος για την ανικανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας για την αξιολόγηση του προγράμματος μέχρι τώρα». Η Αριστερή Πλατφόρμα ειδικότερα είναι πρόθυμη για έξοδο από το ευρώ προκειμένου να δοθεί τέλος στη λιτότητα.

Πόσο κοντά είναι μια συμφωνία;

Μιλώντας σε βρετανικό μέσο την Κυριακή, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως η Ελλάδα έχει κάνει ήδη τα ¾ του δρόμου και πως οι πιστωτές πρέπει να διανύσουν το τελευταίο τέταρτο.
Δεν μοιράζονται όμως όλοι την ίδια άποψη, σχολιάζει το Business Insider και επικαλείται σημείωμα αναλυτών της Barclays οι οποίοι αναφέρουν πως, ενώ έχει αναγνωριστεί η πρόοδος και από τις δύο πλευρές, υπάρχουν ακόμη σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν –μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση. Επίσης, Ελλάδα και πιστωτές πρέπει να συμφωνήσουν στον αναθεωρημένο δημοσιονομικό στόχο και πολιτικές για το 2015.

Ωστόσο, σημειώνει το Business Insider, απομένει πολύ λίγος χρόνος για συμφωνία πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Οι ΥΠΟΙΚ του Eurogroup θα πρέπει να ζητήσουν την έγκριση των εθνικών τους κοινοβουλίων για οποιαδήποτε συμφωνία, την ώρα που οι πολιτικοί στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν ολοένα λιγότερο διατεθειμένοι να δείξουν επιείκεια.

Μπορεί να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες μια χρεοκοπία

Το Business Insider υπενθυμίζει τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών την Κυριακή πως η Ελλάδα δεν έχει ρευστότητα για να καταβάλει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.
Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μπορεί να επιβληθούν έλεγχοι στις κινήσεις των κεφαλαίων.

Είναι τριήμερο και η τελευταία ευκαιρία να γίνει πριν την 5η Ιουνίου, αναφέρει το άρθρο. Προς το παρόν, καταλήγει, τα μόνα σημαντικά πράγματα να προσέξει κανείς είναι οι παραχωρήσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Εάν δεν γίνουν, το σενάριο της χρεοκοπίας μπορεί να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες.



Πηγή : capital.gr


Ουκρανία: 48χρονος σκότωσε 2 και κρατά ομήρους άλλους 2



Η περιοχή αυτή είναι μακριά από την εμπόλεμη ζώνη όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται τους φιλορώσους αυτονομιστές. Η αστυνομία θεωρεί ότι η υπόθεση του ενόπλου ανάγεται στο κοινό ποινικό δίκαιο.

Ένοπλος κρατά ομήρους δύο ανθρώπους σε ένα πρατήριο βενζίνης στη βορειοανατολική Ουκρανία, αφού νωρίτερα σκότωσε δύο άλλους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών από το Κίεβο.

Ο 48χρονος δράστης άνοιξε πυρ με καραμπίνα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους στην πόλη Λιουμπότιν, στην περιοχή του Χαρκόβου. Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητό του και οδήγησε μέχρι το πρατήριο βενζίνης όπου κρατά τους δύο ομήρους.

Η περιοχή αυτή είναι μακριά από την εμπόλεμη ζώνη όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται τους φιλορώσους αυτονομιστές. Η αστυνομία θεωρεί ότι η υπόθεση του ενόπλου ανάγεται στο κοινό ποινικό δίκαιο.

«Οι αξιωματικοί επί του παρόντος διαπραγματεύονται την απελευθέρωση των ομήρων (...) και κάνουν ενέργειες για να συλλάβουν τον δράστη» ανέφερε το υπουργείο στον ιστότοπό του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.



Πηγή: skai.gr


Συνοδεία μαχητικών προσγειώθηκε αεροπλάνο της Air France μετά από απειλές



Η πτήση 22 της Air France, η οποία ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι, οδηγήθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης, μετά από ανώνυμη απειλή, ενώ αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη το συνόδευσαν μέχρι την προσγείωσή του, υπό τον φόβο τρομοκρατικής ενέργειας.


Η γαλλική εταιρεία φέρεται να μην απάντησε άμεσα στις πληροφορίες που της ζήτησαν οι ΗΠΑ με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για απογείωση μαχητικών. Το αεροσκάφος ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές, πάντως, η απειλή δεν αξιολογείται ως πραγματικά σοβαρή.


Πηγή


Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσλαμβάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και περικοπές σε συντάξεις ζητά το ΔΝΤ



Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν επαρκούν για να διασφαλίσουν πλεόνασμα στον προϋπολογισμό φέτος.
Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, ο Μπλανσάρ υπενθύμισε ότι φέτος προβλεπόταν αρχικά να υπάρξει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ύψους 3%. "Ξέρουμε πλέον ότι αυτό είναι πιθανότατα μη ρεαλιστικό για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Είναι δυνατόν να αναθεωρηθεί αυτό το πλεόνασμα προς τα κάτω", είπε προειδοποιώντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέες ανάγκες για χρηματοδότηση, για τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαζόταν και πάλι τη βοήθεια των Ευρωπαίων. Αυτό θα μπορούσε να επιτύχει εάν, σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα παρουσίαζε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, πρόσθεσε.
"Αν αναλογιστούμε ότι οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, χρειαζόμαστε αξιόπιστα μέτρα για να το μετατρέψουμε σε πλεόνασμα και να διατηρήσουμε αυτό το πλεόνασμα στο μέλλον", συνέχισε.

Στην ερώτηση τι είδους αξιόπιστα μέτρα θα μπορούσε να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει τον στόχο αυτό, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ απάντησε ότι "θα πρέπει να αναρωτηθούμε αρχικά από πού μπορούμε να κάνουμε οικονομία".
"Το προφανές είναι ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι συχνά υπερβολικά γενναιόδωρο, ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι" ενώ επίσης θα πρέπει "να εξεταστεί ποια διαρθρωτικά μέτρα απαιτούνται για να διασφαλιστεί μια βιώσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα", είπε.
Όσον αφορά τα "σενάρια" εξόδου από την κρίση, ο Μπλανσάρ είπε ότι "υπάρχουν πολλά, από τον έλεγχο των κεφαλαίων μέχρι την έξοδο από το ευρώ" και πρόσθεσε: "Ελπίζουμε να τα αποφύγουμε όλα".
Όταν ρωτήθηκε αν το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για την πολιτική λιτότητας που επέβαλε στην Ελλάδα, ο Μπλανσάρ διερωτήθηκε: "Θα μπορούσαμε να έχουμε μια δημοσιονομική εξυγίανση με πιο αργούς ρυθμούς; Δεδομένου του γιγαντιαίου αρχικού ελλείμματος, εάν είχαμε επιλέξει να το περιορίσουμε πιο ήπια, τότε η οικονομική βοήθεια που συμφωνήθηκε θα έπρεπε να είναι ακόμη μεγαλύτερη απ' ό,τι υπήρξε. Αν δούμε πού βρισκόταν η Ελλάδα στο ξεκίνημα, η αναγκαία προσαρμογή ήταν, σε κάθε περίπτωση, γιγαντιαία και υπήρχε ένα όριο στο τι ήταν έτοιμοι να πράξουν οι επίσημοι πιστωτές".


Πηγή : imerisia.gr


Παραδόθηκε ο 21χρονος Ρομά που κατηγορείται για τη δολοφονία 45χρονου στην Αγία Βαρβάρα



Στη ΓΑΔΑ προσήλθε και παραδόθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο 21χρονος Ρομά ο οποίος την περασμένη Παρασκευή φέρεται ότι παρέσυρε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε θανάσιμα έναν

45χρονο, ενώ τραυμάτισε σοβαρά έναν 31χρονο μετά από φιλονικία που είχαν μέσα στο κατάστημα του πατέρα του 21χρονου, στην Αγία Βαρβάρα.

Ακολούθησαν εμπρησμοί σπιτιών και καταστημάτων στην περιοχή, καθώς το συμβάν εξελίχθηκε σε βεντέτα μεταξύ των οικογενειών δράστη και θύματος.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι πυρπόλησαν αρχικά το κατάστημα απ’ όπου ξεκίνησε το επεισόδιο και αργότερα το πατρικό σπίτι του δράστη, καθώς και υπό κατασκευή ισόγειο σπίτι του 21χρονου Ρομά.

Σε βάρος του 21χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και πλέον θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.



Πηγή : tanea.gr


Άγιος Ευστράτιος: κατεβάζουν ρολά στις Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εθνοφύλακες παραδίδουν τον οπλισμό τους



Εδώ και ένα μήνα το νησί του Αγίου Ευστρατίου είναι αποκλεισμένο, αφού δεν υπάρχουν καμία ακτοπλοϊκή σύνδεση και η δήμαρχος Μαρία Κακαλή αποφάσισε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, αλλά και να

προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Μάλιστα στην επιστολή της αναφέρει: «Οι φορείς του νησιού μην έχοντας άλλες λύσεις, αποφασίσαμε την ερχόμενη εβδομάδα να κλείσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες ως ένδειξη διαμαρτυρίας και οι εθνοφύλακες του νησιού μας προτίθενται να παραδώσουν τον οπλισμό τους.»

Η επιστολή της Δημάρχου

Κύριε Πρωθυπουργέ

λυπάμαι που καταφεύγουμε σε εσάς για την εύρεση λύσης στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί του Αγίου Ευστρατίου, αλλά δυστυχώς σε αυτή την απόφαση οδηγηθήκαμε εξαιτίας της μη σωστής διαχείρισης του θέματος αυτού, από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας.

Από το Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με την Ηπειρωτική χώρα.

Τις τελευταίες τριάντα τρείς ημέρες το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα και επιστροφή είναι δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου, λόγω της επίσχεσής του από τους ναυτεργάτες. Δυστυχώς λύση στο θέμα δεν έχει βρεθεί, καθώς ο Αρμόδιος Υπουργός μας είπε πως η χρονοκαθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός πως η νόμιμη διαδικασία περί έκπτωσης ή μη της αναδόχου εταιρείας είναι χρονοβόρα. Βέβαια εξαιτίας της σοβαρότητας του ζητήματος θα μπορούσε ο αρμόδιος Υπουργός να προβεί σε άμεση έκπτωση της εταιρείας και στην εύρεση άλλου πλοίου για την εξυπηρέτηση των νησιών του Αγίου Ευστρατίου και της Λήμνου που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Το νησί μας λόγω της κατάστασης αυτής έχει εκπέσει σε οικονομικό μαρασμό λόγω του ότι έχουν πληγεί άμεσα οι πρωτογενείς παραγωγικοί τομείς (αλιεία- κτηνοτροφία) λόγω αδυναμίας διακίνησης των προϊόντων τους καθώς και ο τουρισμός ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, λόγω του ότι έχουν γίνει απανωτές ακυρώσεις των κρατήσεων.

Οι φορείς του νησιού μην έχοντας άλλες λύσεις, αποφασίσαμε την ερχόμενη εβδομάδα να κλείσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες ως ένδειξη διαμαρτυρίας και οι εθνοφύλακες του νησιού μας προτίθενται να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

Δεν είναι δυνατόν κ Πρωθυπουργέ οι τριακόσιοι περίπου κάτοικοι του νησιού μας, που όπως ακούγεται κατά καιρούς από την ίδια την Κυβέρνηση, φυλάττουν «Θερμοπύλες» να ζούν αυτή την χωρίς προηγούμενο αδιαφορία εκ μέρους της Πολιτείας.

Αν συνεχιστεί η κατάσταση αποκλεισμού μας από την κεντρική Ελλάδα το δημοτικό συμβούλιο θα παραδώσει στους αρμόδιους φορείς τα κλειδιά του Δήμου, με όποια συνέπεια επέχει αυτό για τους εμπλεκόμενους πολίτες και την πολιτεία.

Ευελπιστώντας στην άμεση κατά το δυνατόν παρέμβασή σας για την άμεση λύση του προβλήματος

Με εκτίμηση

Η Δήμαρχος

Κακαλή Μαρία



Πηγή : iefimerida.gr


Η κυβέρνηση αδειάζει υπουργό της και βουλευτές - Σακελλαρίδης: «Θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και εντός και εκτός»



Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από την δήλωση του υπερυπουργού της κυβέρνησης, Νίκου Βούτση ότι «η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τα χρήματα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα!» Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το πρωί. Οι κύριοι Βίτσας και Χουντής δήλωσαν ξεκάθαρα ότι λεφτά δεν υπάρχουν.

«Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών, σίγουρα είναι θέμα σύντομου διαστήματος, αυτός είναι ο σκοπός της κυβέρνησης, μέχρι τέλος Μάη - αρχές Ιουνίου, να είμαστε σε θέση να έχουμε μια συμφωνία αμοιβαία επωφελή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς εάν είναι θέμα ωρών να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία. «Η κυβέρνηση στοχεύει και έχει βάσιμες αξιώσεις, ώστε αυτή η συμφωνία να ολοκληρωθεί μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό», τόνισε.

Συνεδριάζει στις 5.00 το απόγευμα η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης

Ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο Μ. Μαξίμου, θα συνεδριάσει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης και ότι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες σταμάτησαν χθες το βράδυ με σκοπό να συνεχιστούν αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες. Για το εάν θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αποπληρώνει τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές υποχρεώσεις της. Τα προβλήματα ρευστότητας είναι γνωστά, είπε, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής και πως και γι' αυτό επιδιώκει να έχει σύντομα μια συμφωνία. Σημείωσε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την καταβολή μισθών και συντάξεων στα τέλη Μάη.

Για το εάν είναι αντιφατική η θέση που εξέφρασε για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων σε σχέση με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών που δήλωσαν ότι πρέπει να μην πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ εάν δεν υπάρχουν χρήματα, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι είναι γνωστά τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία και πως όταν υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης που το λένε αυτό, το κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας. Αυτό που λεω εγώ από τη δική μου πλευρά, που ειναι και πάγια θέση της κυβέρνησης», συνέχισε, «είναι ότι στο βαθμό που είμαστε σε θέση να πληρώσουμε, θα αποπληρώνουμε όλες αυτές τις υποχρεώσεις και ευθύνη της κυβέρνησης είναι, να είναι σε θέση να αποπληρώνει όλες αυτές τις υποχρεώσεις». Σημείωσε δε ότι είναι και ευθύνη και των δανειστών να είναι συνεπείς στις δανειακές υποχρεώσεις και απαιτήσεις.

Για το εάν η 5η Ιουνίου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει καταληκτικές ημερομηνίες ούτε τελεσίγραφα και συμπλήρωσε ότι λόγω των προβλημάτων ρευστότητας υπάρχει επιτακτική ανάγκη και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη να επέλθει μια συμφωνία.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup όταν θα είναι ώριμες οι συνθήκες


Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του eurogroup, σε συνεργασία πάντοτε και με τους θεσμούς, όταν έχουν προκύψει μέσα από τις διαπραγματεύσεις οι ώριμες συνθήκες αυτό να λάβει χώρα.
«Εμείς ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί capital control, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, με αφορμή σχετική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «τέτοια σενάρια είναι εντελώς ανυπόστατα, είναι σενάρια κακόβουλα και χρησιμοποοιύνται με τρόπο καθόλου υπεύθυνο». Σημείωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε capital control και συμπλήρωσε ότι καλό είναι όποιος κάνει τέτοιου τύπου δηλώσεις να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Όχι σε συμφωνία λιτότητας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως το τι χαρακτηρίζει μια μνημονιακή ή όχι συμφωνία είναι το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει, για να προσθέσει ότι μια συμφωνία λιτότητας, που μειώνει μισθούς και συντάξεις και φαλκιδεύει όλους τους ρυθμούς ανάπτυξης, εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο. Υπογράμμισε, ότι όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί μια μνημονιακή συμφωνία, σημαίνει ότι αυτή θα βρίσκεται στον αντίποδα των συμφωνιών των περασμένων ετών.

Σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί και υπογράμμισε ότι μια τέτοια συμφωνία για να φτάσει στην ΚΟ θα πρέπει να έχει περάσει από τον πρωθυπουργό και πως τόσο αυτός όσο και το υπουργικό συμβούλιο, δεν θα δεχτούν μια συμφωνία που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά της έντιμης συμφωνίας, που ορίζονται από την εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι είναι κάποια ζητήματα ανοικτά, το ζήτημα του ΦΠΑ, το ασφαλιστικό, το ζήτημα των δημοσιονομικών, δηλαδή του πρωτογενούς πλεονάσματος και το ζήτημα για τα εργασιακά. «Σε σχέση με το ύψος των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, από όσο γνωρίζω, υπάρχει μια σύγκλιση απόψεων και με τους θεσμούς», είπε.

Για το εάν εξετάζει η κυβέρνηση να «πακεταριστούν» σε μία οι 5 δόσεις του Ιουνίου, είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, «δεν έχουμε εξετάσει τέτοιο ενδεχόμενο και δεν έχει τεθεί στην κυβέρνηση κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο».

Ενιαία συμφωνία

Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση συζητά για μια ενιαία συμφωνία που θα μπουν όλα αυτά τα θέματα που έχει αναγγείλει ο πρωθυπουργός στις ομιλίες του στο συνέδριο του Economist και στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, «θέλουμε μια συμφωνία που θα δίνει πραγματικές λύσεις και ανάσες και στην οικονομία και στην κοινωνία». Είπε ειδικότερα είπε ότι το χρηματοδοτικό ζήτημα, των χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, της μη περικοπής σε μισθούς και συντάξεις και του επενδυτικού πακέτου, είναι ζητήματα που η κυβέρνηση θέλει να υπάρξουν σε αυτή τη συμφωνία. Για το εάν μπορεί να «σπάσει» χρονικά η συμφωνία, τόνισε ότι «μιλάμε για μια συμφωνία στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται όλα αυτά» και πως η εφαρμογή του καθενός από όλα αυτά προφανώς δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα, φέρνοντας ως παράδειγμα το επενδυτικό πακέτο: «π.χ. αν πούμε για επενδυτικό πακέτο, δεν σημαίνει ότι πατάμε ένα κουμπάκι και ξεκινάει η ανάπτυξη. Εκ των πραγμάτων θα υπάρχουν κάποιες χρονικότητες».

Ως προς το επενδυτικό πακέτο που διεκδικεί η κυβέρνηση, σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι να κατανεμηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πραγματική διάχυση των οφελειών στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. «Δεν έχουμε σκοπό», είπε, «να στήσουμε μια νέου τύπου ολιγαρχία», για να προσθέσει ότι στόχος είναι μέσα από ένα τέτοιο πρόγραμμα να μπορέσει να πάρει ανάσα η κοινωνία και η οικονομία.


Πηγή : newsit.gr


Καβγάς Καμμένου-Μπακογιάννη για τη στάση της ΝΔ στη διαπραγμάτευση


Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Πάνου Καμμένου και της Ντόρα Μπακογιάννη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, με αφορμή τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για τη στάση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

«Πόσα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του κοινού αυτού πλέον μορφώματος γιατί είναι πακέτο πια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ του παρελθόντος, έχουν πει ότι αύριο πτωχεύουμε. Έχουν κλείσει τις τράπεζες τουλάχιστον 150 φορές τα στελέχη της πασοκονεοδημοκρατίας οι οποίοι στηρίζουν τους δανειστές. Ευτυχώς δεν τους ακούει κανείς. Δεν είναι πλέον αξιόπιστοι» είπε ο κ. Καμμένος.

«Παρακαλώ πολύ να ανακαλέστε, εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα και όποιος διαφωνεί μαζί σας δεν σημαίνει ότι στηρίζει τους δανειστές. Σας παρακαλώ λοιπόν να ανακαλέσετε διότι αυτού του είδους η αλαζονεία το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό. Μαζευτείτε λοιπόν σας παρακαλώ πολύ, σεβαστείτε τους υπόλοιπους συναδέλφους σας, να μην συνεχίσετε αυτή τη λογική» απάντησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν μπορείτε εσείς να αμφισβητείτε τον πατριωτισμό Ελλήνων βουλευτών, το ότι κάθεστε σε μια καρέκλα δεν σας δίνει κανένα δικαίωμα, να είμαστε ξεκάθαροι» συνέχισε, απευθυνόμενη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, η Ντόρα Μπακογιάνννη και πρόσθεσε ότι «εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».

Ο υπουργός Άμυνας ρώτησε την βουλευτή της ΝΔ εάν στηρίζει την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και εκείνη απάντησε ότι η ίδια στήριξε το κόμμα της διαχρονικά και ψήφισε και κράτησε με την ψήφο της μια κυβέρνηση στην εξουσία ενώ του είπε ότι «η αλαζονεία έχει τα όριά της».

«Λυπάμαι να σας βλέπω πακέτο με τον κ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ, δεν σας αξίζει» απάντησε ο Πάνος Καμμένος.


Πηγή 


Τέλος εποχής! Κλείνει το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν


Ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία, το πασίγνωστο Πεντελικόν στην Κηφισιά ενημέρωσε τους πελάτες του να βρουν αλλού κατάλυμα γιατί μετά από 88 χρόνια, το ξενοδοχείο βάζει λουκέτο.

Στην οδό Δηληγιάννη, στο Κεφαλάρι, το ξενοδοχείο Πεντελικόν, αποτέλεσε τις τελευταίες 10ετίες ορόσημο για την περιοχή και "έζησε" μεγάλες και εξαιρετικά σημαντικές στιγμές, ακόμη και της πολιτικής ζωής.

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι, από τους πιο παλιούς του ξενοδοχείου. Το ενδιαφέρον ενός ομογενούς από την Αφρική για να "μπει" στην επιχείρηση με 23 εκατ. ευρώ δεν επιβεβαιώθηκε και κάπως έτσι ήρθε το τέλος για ένα ιστορικό ξενοδοχείο.

"Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" είπε στο NewsIt ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και ξενοδοχείων Αττικής, επιβεβαιώνοντας την είδηση πως το Πεντελικόν κλείνει!

"Είναι γνωστή η ιστορία του Πεντελικού, τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει πολύ πριν, δεν έγινε ξαφνικά, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, είναι στην ουσία το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου", όπως τόνισε. 
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, ο ιδιοκτήτης του Πεντελικόν "χρώσταγε παντού, σε όλους τους εργαζόμενους, απέλυε εργαζόμενους που ήταν σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούσαν τα λεφτά τους, έπαιρνε καινούργιους εργαζόμενους και τους άφηνε και αυτούς απλήρωτους". 
Μέχρι που το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο, τα χρέη συσσωρεύτηκαν και ήρθε ο πλειστηριασμός και μετά, το τέλος εποχής...

Η διοίκηση ενημέρωσε όσους έμεναν στο ξενοδοχείο να αποχωρίσουν και να βρουν αλλού δωμάτια. Το ξενοδοχείο, εντός της ημέρας, πρέπει να εγκαταλείψουν και όσοι εργαζόμενοι είχαν απομείνει. 

Το ιστορικό ξενοδοχείο ανήκει, από το 1984, στην οικογένεια του Χάρη Βάρδη, ενός ομογενή από την Αυστραλία, ο οποίος είχε επίσης αλυσίδα εστιατορίων. Όμως πριν λίγα χρόνια, η ιδιοκτησία αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και ο Χ. Βαρδής συνελήφθη το 2013 για χρέη προς το ΙΚΑ. 



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ
Πηγή : newsit.gr


Τι άλλο θα ακούσουμε: Πατρινή δήλωνε φίλη του Βαρουφάκη και του… Πούτιν και εξαπατούσε κόσμο!



Εντύπωση προκαλεί η «περίπτωση» μιας 48χρονης Πατρινής, η οποία όπως αποκαλύπτει το τοπικό site tempo 24.gr, δήλωνε φίλη του Γιάνη Βαρουφάκη και του… Βλάντιμιρ Πούτιν!

Η γυναίκα συνελήφθη στην Πάτρα την περασμένη εβδομάδα και κατηγορείται για διακεκριμένες απάτες σε βάρος συμπολιτών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων η γυναίκα παρουσιαζόταν ως θετή κόρη πασίγνωστου Έλληνα εφοπλιστή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υποστήριζε ότι ήταν σύζυγος του πατέρα ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες βιομηχάνους.

Δεν δίσταζε δε κατά περίπτωση, να δηλώνει ότι γνωρίζει και ότι συναντά τον σημερινό Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να πείσει ανυποψίαστα θύματά της ότι η πληροφόρηση της για την οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν εξαιρετικά ακριβής και να τους προτείνει επενδυτικά προγράμματα στο εξωτερικό αποσπώντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία κατηγορείται ότι ουδέποτε φέρεται να επένδυσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα θύμα της 48χρονης Πατρινής καταγγέλλει ότι του απέσπασε το ποσό των 135.000 ευρώ και φέρεται να υποστηρίζει ότι η γυναίκα δεν δίστασε να του παρουσιαστεί ακόμη και ως γνωστή, μέσω συγγενικού της προσώπου, του... Ρώσου Προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν!

Παράλληλα του προσκόμισε, σύμφωνα με την καταγγελία, πλαστό έγγραφο υποκαταστήματος Ελληνικής Τράπεζας στο εξωτερικό, με στόχο να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που προαναφέρθηκε.

Η 48χρονη κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο στην Πάτρα, και φέρεται να ξόδευε πολλά χρήματα για διασκεδάσεις.

Η γυναίκα συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην Πάτρα, ύστερα από καταγγελία 62χρονου τον οποίο εκβίαζε μαζί με τον 57χρονο σύντροφό της, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Και οι δύο απαιτούσαν από τον 62χρονο Πατρινό το ποσό των 2.000 ευρώ απειλώντας τον σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας  με απειλές ακόμη και για τη ζωή του.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψή τους με την κατηγορία της εκβίασης, οι Αρχές δέχθηκαν πληροφορίες και καταγγελίες για απάτες σε βάρος τους, από τις οποίες η ίδια φέρεται να τους είχε να αποσπάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δύο δράστες στις (23-4-2015), στην Πάτρα, κατάφεραν να αποσπάσουν από 40χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (6.150) ευρώ με το πρόσχημα επενδυτικού κέρδους, καταθέτοντάς τα σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού.

Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα η 48χρονη, κατάφερε να αποσπάσει τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στην Πάτρα, από 72χρονο ημεδαπό  το χρηματικό ποσό των (50.000) ευρώ.

Όπως επίσης προαναφέρθηκε από το tempo24.gr στη συνέχεια υπήρξε και άλλος Πατρινός ο οποίος κατήγγειλε τη συγκεκριμένη γυναίκα για απάτη που του κόστισε 135.000 ευρώ.

Τόσο η 48χρονη, όσο και ο σύντροφός της αναμένεται σήμερα να απολογηθούν στον ανακριτή, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διακεκριμένης απάτης κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης.


Πηγή : star.gr


Αυτές είναι οι έξι μεγάλες αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων




Αλλάζουν όλα στη φορολόγηση των αυτοκινήτων καθπως η κυβέρνηση ξεκινά διάλογο με τους φορείς του κλάδου για μια σειρά από ρυθμίσεις. Ως βασική αλλαγή κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών η φορολόγηση με βάση τη λιανική τιμή προ φόρων κι όχι τον κυβισμό του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει ότι θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού και των τελών κυκλοφορίας.
Ουσιαστικά ένα αυτοκίνητο θα αντιμετωπίζεται ως φορολογητέα ύλη με βάση το πόσο κοστίζει πριν από τους φόρους και το τέλος ταξινόμησης θα αναπροσαρμόζεται αναλόγως της αξίας του με προδευτική αυξηση των συντελεστών και όχι με βάση τον κυβισμό του.
Σκοπός του νέου συστήματος είναι να υπάρξει ένα δικαιότερο σύστημα καθώς υπάρχουν αυτοκίνητα μεγάλης αξίας αλλά μικρού κυβισμού που γλιτώνουν φόρους.
Παράλληλα, το υπουργείο μελετά την επιβολή «τέλος περιβάλλοντος» για αυτοκίνητα παλαιά και ρυπογόνα έτσι ώστε να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την κυκλοφορίας του. Επίσης, αναμένεται κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης.
Οι έξι αλλαγές
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
«Στην προσπάθεια για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης  των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης, σχεδιάζει:
  1. Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.
  2. Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.
  3. Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της  20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».
  4. Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.
  5. Ανάλογη  προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.
  6. Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.


Πηγή : imerisia.gr


Συνελήφθη ο γιος του Παπαντωνίου γιατί έγραψε συνθήματα κατά του Μαρινάκη



Ο 16χρονος ήταν ένας από τους τρεις νεαρούς που εισέβαλαν στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή και έγραψαν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου του Ολυμπιακού

Στη σύλληψη τριών ανηλίκων, που εισέβαλαν στο ΟΑΚΑ με σκοπό να γράψουν με σπρέι συνθήματα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο, προχώρησε την Παρασκευή το βράδυ η Αστυνομία.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Espresso» ο ένας από τους τρεις νεαρούς φέρεται να είναι ο 16χρονος γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι νεαροί οπαδοί του Παναθηναϊκού «πιάστηκαν» από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και μόλις έγινε η εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως είχαν να κάνουν με τον γιο του πρώην κορυφαίου πολιτικού.

Όπως είχε γίνει γνωστό, εις βάρος τους έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία με κατηγορίες για φθορά δημόσιας περιουσίας και αναγραφής υβριστικών συνθημάτων. Μετά τις κατηγορίες που τους απήγγειλαν, τα τρία παιδιά αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.



Πηγή: sport-fm.gr


Μητρόπουλος: Η συμφωνία είναι δύσκολο να περάσει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


«Δεν μπορεί να περάσει ότι συζητείται τώρα από τους δανειστές», διευκρίνισε - Για τις εσωκομματικές διαφορές τόνισε ότι «δεν είναι κάποιοι που θα έχουν κάποιες επιμέρους διαφωνίες. Είναι βαθύτατα ιδεολογικές διαφορές»

Προβληματισμένος από τις εξελίξεις κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι «η συμφωνία είναι δύσκολο να περάσει από την Κ.Ο. του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως «ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που είμαι, ξέρω την ανθρωπογεωγραφία και της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν μπορεί να περάσει ότι συζητείται τώρα από τους δανειστές στην ΚΟ. Και τα τέσσερα αυτόνομα πακέτα δεν μπορούν να περάσουν».

Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο μπλοκ που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος δεν μπορούν να γεφυρωθούν: «Δεν είναι κάποιοι που θα έχουν κάποιες επιμέρους διαφωνίες. Είναι βαθύτατα ιδεολογικές διαφορές».



Πηγή : protothema.gr



Προειδοποίηση από Ντόρα: Αν δεν έχουμε συμφωνία ως την Παρασκευή θα γίνουμε Κύπρος!






Capital control προβλέπει η Ντόρα Μπακογιάννη δηλαδή έλεγχο κεφαλαίων στις τράπεζες και περιορισμένο ποσό ανάληψης από τους καταθέτες

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ανήσυχη για τις εξελίξεις μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως «αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control», όπως ακριβώς συνέβη και στην Κύπρο «Θα πηγαίνουμε στα ΑΤΜ των τραπεζών και δεν θα μπορούμε να κάνουμε ανάληψη παρά μέχρι ένα όριο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή».




Αν ψάχνετε δουλειά, βασιστείτε στην… Ψυχολογία!



Οι εποχές άλλαξαν, η ανεργία «θερίζει», τα κριτήρια για πρόσληψη είναι διαφορετικά, αλλά η επιστήμη της ψυχολογίας βρήκε τα μυστικά που θα σας κάνουν περιζήτητους στην αγορά εργασίας. Χρειάστηκαν μελέτες μεταξύ 2.300 διευθυντικών στελεχών σε 18 χώρες, αλλά τώρα ξέρουμε γιατί κάποιοι βρίσκουν ακόμα και σήμερα εύκολα δουλειά και κάποιοι όχι.  

Σήμερα, δεν είναι οι πολλές σπουδές που εξασφαλίζουν μία θέση στην αγορά εργασίας. Είναι σε συντριπτική πλειοψηφία ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητας του υποψηφίου τα οποία οι εργοδότες διεθνώς ψάχνουν μετά μανίας και μάλιστα πολλές εταιρείες έχουν και ειδικά τεστ προσωπικότητας που πρέπει να περάσει κανείς για να προσληφθεί.

Η ψυχολογία ανοίγει τα χαρτιά της και μας εξηγεί: Αν είστε εσωστρεφές άτομο, μην κάνετε καν τον κόπο να ψάξετε για δουλειά. Αυτό που πρέπει να δει ο υποψήφιος εργοδότης είναι κάτι εντελώς διαφορετικό –εξωστρέφεια, αυτοπεποίθηση, δυναμισμό, δημιουργικότητα, δυνατότητα να υπερασπίζεται κανείς τις απόψεις του, ενδιαφέρον για τους άλλους.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να είναι κοινωνικοί, να σκέφτονται θετικά, να διαθέτουν περιέργεια, υπομονή και επιμονή, να είναι συνεργάσιμοι, να τους αρέσει να ρισκάρουν και στην συνέντευξη να μιλούν ειλικρινά και ανοιχτά για τον εαυτό τους. Κοινώς, όλοι οι εργοδότες σήμερα ψάχνουν για τον ίδιο τύπο ανθρώπου και για να σιγουρευτούν ρωτούν απίστευτα πράγματα, πολύ προσωπικά και επί της ουσίας πρέπει κανείς να περάσει εξετάσεις προσωπικότητας.

Σύμφωνα με τις νέες μελέτες, η πείρα είναι το μόνο που έχει ακόμα μεγάλη σημασία. Μετά, σε ποσοστό 60% έρχεται η προσωπικότητα, η συγκεκριμένη προσωπικότητα που αναφέραμε. Κατόπιν ακολουθεί το αν ταιριάζει κανείς με το πολιτισμικό περιβάλλον της μέλλουσας εργασίας του, ενώ οι σπουδές παίζουν ρόλο μόνο κατά 16%!


Πηγή : iatropedia.gr


Προσοχή : Ο εφιάλτης “εξαφανίσου για 72 ώρες” έφθασε στη χώρα μας;



Έφθασε και στην Ελλάδα το παιχνίδι “εξαφανίσου για 72 ώρες” που εχει τρομοκρατήσει δεκάδες γονείς στην Ευρώπη;
Η ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο ανήλικων στην Αττική και χωρίς προφανή λόγο οδηγεί τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο παιχνίδι να έφθασε και στην Ελλάδα!
Η αποκαλύψη ήρθε έπειτα από την πολύωρη εξαφάνιση μιας 15χρονης κι ενός 17χρονου, οι οποίοι έφυγαν ως δια μαγείας και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μάλιστα ταυτόχρονα.

Οι γονείς των παιδιών πανικοβλήθηκαν από την απουσία των σπλάχνων τους και αμέσως κατήγγειλαν την εξαφάνιση στην ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσω του προφίλ που διατηρούν στο Facebook οι δυο εξαφανισθέντες κατάφεραν τελικά να τους εντοπίσουν.

Οι πολύπειροι αστυνομικοί τις Δίωξης αμέσως κατάλαβαν πως τα σημάδια της εξαφάνισης των δύο παιδιών κάτι δείχνουν, καθώς εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα και χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν και κυρίως χωρίς να συντρέχει ο παραμικρός λόγος.

Το γεγονός αυτό έκανε τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο τα δύο παιδιά να παίρνουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι.

Μάλιστα το γεγονός ότι κανένα από τα δύο παιδιά δεν εξήγησε τόσο στους γονείς όσο και στους αστυνομικούς τους λόγους της εξαφάνισης, κάνει τους τελευταίους να εξετάζουν με σοβαρότητα πια το ενδεχόμενο ο μυστικός εφιάλτης “εξαφάνιση για 72 ώρες” να έφθασε και στη χώρα μας.

Στην Γαλλία, την Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης γονείς ποστάρουν τρομοκρατημένοι στο Facebook, σχόλια για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εφιστώντας την προσοχή.

Ο δημιουργός (;) αυτού του μυστικού παιχνιδιού που διακινείται από στόμα σε στόμα και από “Inbox” σε “Inbox” παραμένει άγνωστος, ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο παιχνίδι, με άγνωστο ακόμα έπαθλο και αυτό είναι το μεγάλο μυστήριο, είναι η άκρα μυστικότητα συμμετοχής και ενεργειών που ορίζεται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού.

Ωστόσο Γάλλος εισαγγελέας οποίος ερεύνησε πρόσφατα την υπόθεση του συγκεκριμένου παιχνιδιού με αφορμή την εξαφάνιση 13χρονης Γαλλίδας, αποφάνθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Ωστόσο, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν εντοπίσει ένα επίμαχο “Link” και το ερευνούν εξονυχιστικά και σύντομα θα είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει.

Θεοδόσης Πάνου


Πηγή : newsit.gr


Σοκ στον Γέρακα: Εσφαξε δύο σκυλιά και απειλούσε να αυτοκτονήσει!



Σε κατάσταση αμόκ  το πρωί της Κυριακής ένας 38χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στα τέσσερα σκυλιά που φρόντιζαν οι γονείς του στην αυλή του σπιτιού τους στον Γέρακα Αττικής, σκοτώνοντας επί τόπου τα δύο.
Όπως αναφέρει το zoosos.gr, ο δράστης, που σύμφωνα με τη μητέρα του έκανε χρήση αναβολικών, απείλησε όντας σε έξαλλη κατάσταση ότι θα σκοτώσει και τους γονείς του, οι οποίοι διέφυγαν από το σπίτι για να σωθούν και πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα για να καταγγείλουν το γεγονός.

Όταν έφτασαν στην Αστυνομία ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την μητέρα του λέγοντας της ότι πάει να αυτοκτονήσει και έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητεί.


Πηγή : imerisia.gr


Πληροφορίες για σφαγή με εκατοντάδες νεκρούς στην Παλμύρα



Ανησυχητικές αναφορές έρχονται από την Παλμύρα της Συρίας, η οποία έπεσε στον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους: Τα συριακά ΜΜΕ, που πρόσκεινται στο καθεστώς του Άσαντ, υποστηρίζουν πως στην πόλη δολοφονήθηκαν 400 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα.

Οι αναφορές από την άλλη πλευρά, από τις ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, επίσης μιλούσαν για εκατοντάδες σορούς στους δρόμους μετά την κατάληψη της Παλμύρας και του σύγχρονου Ταντμούρ.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters, πως οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 400 κατοίκους της πόλης. Στην πλειονότητά τους, σύμφωνα με την συριακή τηλεόραση, επρόκειτο για γυναίκες και παιδιά.

Ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης επίσης είχαν αναφέρει ότι μετά την είσοδο της ISIS, «εκατοντάδες σοροί» βρίσκονταν στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με τις αντικαθεστωτικές ομάδες, θεωρείται ότι επρόκειτο για υποστηρικτές του καθεστώτος.


Πηγή : tanea.gr


Τι ενώνει και τι χωρίζει τον Αλέξη από την Ανγκελα



Ακαμπτες θέσεις με πλατιά χαμόγελα είναι η περιγραφή αξιωματούχων για τις σχέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις για το τριετές μεσοπρόθεσμο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας.

Η ζεστή ατμόσφαιρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Μέρκελ και του Τσίπρα δεν έχει αμβλύνει το χάσμα των απόψεων που έχουν οι δύο πλευρές για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η ηγέτιδα της πιο ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομίας πιστεύει ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, που έχουν προκαλέσει ανέχεια στην ελληνική κοινωνία και ασφυξία στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Από την πλευρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός εμμένει στις δικές του «κόκκινες γραμμές», αναζητώντας παράλληλα μία μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση εξόδου από την παρατεταμένη κρίση και τον φαύλο κύκλο που έχει μπει η οικονομία της χώρας. Και πάντα, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει η νέα κυβέρνηση. Αυτά περιγράφονται από ανθρώπους που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις και είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συζητήσεις μεταξύ Βερολίνου-Αθήνας.

Οι διαφωνίες για τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης ουσιαστικά αναδεικνύουν το ευρωπαϊκό πρόβλημα του διχασμού της Ευρώπης, σε Βόρειους και Νότιους, που προκύπτει από τη μη ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προάγει το δίκιο του ισχυρότερου. Αυτό λένε πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι, για την Ελλάδα ειδικά, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού στη διαμόρφωση της «εξίσωσης» για τη λύση υπάρχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έχει το δικό του, αυστηρό καταστατικό βάσει του οποίου η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, επιμένει σε περικοπές συντάξεων, σύνδεση εισφορών-παροχών κλπ. μπλοκάροντας τη συμφωνία.

Η πρόταση του Γιούνκερ
Αυτός ήταν ο λόγος που ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρότεινε την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και την παράλληλη στήριξη της χώρας από το ευρωπαϊκό ταμείο EFSF. Εκτίμησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα «κλειδώσει» η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της ΕΕ είναι βαθιά ευρωπαϊστής, υπέρμαχος δηλαδή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και υπέρ των αναπτυξιακών πολιτικών οι οποίες πάντα προσκρούουν στο γερμανικό τείχος. Τρέμει μπροστά στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και γι' αυτό έχει δώσει, και συνεχίζει να δίνει, σκληρή μάχη για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο πριν συναντήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό, διεμήνυσε στους Ευρωπαίους εταίρους ότι «δεν μπορούμε να πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη».
Ομως, μία τέτοια πρόταση δεν εξετάστηκε καν από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Βέβαια η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ δεν επιθυμούν την απομάκρυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γεγονός το οποίο δημιουργεί ερωτήματα αφού, όπως λένε πληροφορίες από κυβερνητικούς παράγοντες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν στην ευελιξία του ελληνικού προγράμματος. Τουναντίον, και οι δύο ηγέτες ζητούν τη συγκατάθεση του Ταμείου προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με την Ελλάδα.
Το μήνυμα μεταφέρθηκε από τη Γερμανίδα καγγκελάριο στον Ελληνα πρωθυπουργό στη συνάντησή τους στη Ρίγα, καθώς και από χαμηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους στους Ελληνες συνομιλητές τους, τη στιγμή που το ΔΝΤ εξετάζει κατά πόσον θα κρατήσει το δικό του μερίδιο των 3,6 δισ. ευρώ από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Αθήνα για να μη χρεοκοπήσει.
Λίγο αργότερα, ήρθε και η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, δεν πρέπει να γίνει πρόχειρη και βρώμικη δουλειά». Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, για την εμπλοκή στη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της.
Ο κ. Λιου επικοινώνησε την Παρασκευή με τον Ελληνα πρωθυπουργό «για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα» και υπογράμμισε την ανάγκη επίτευξης μίας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, για να αποφύγει η χώρα την ταλαιπωρία. Μάλιστα, για την εν λόγω τηλεφωνική επικοινωνία, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο κ. Λιου προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καταλήξει σύντομα σε μία συμφωνία με τους εταίρους της, τότε αυτό θα προκαλούσε «δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».
Ο... εξολοθρευτής Σόιμπλε
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της καθώς και την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς το ΔΝΤ, ωστόσο, πληροφορίες λένε ότι το ΔΝΤ λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Βατικανού... Εχει τους δικούς του, σκληρούς κανόνες και δεν δέχεται παρεμβάσεις έξω από τα στενά του όρια.
Πάντως, εκτός από το ΔΝΤ, λάδι στη φωτιά βάζει και η γερμανική σκληρή γραμμή Σόιμπλε. Την ίδια ώρα που στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ήταν κοινός τόπος ότι υπάρχει ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με στόχο την έξοδο από την κρίση, το Bloomberg μετέδιδε την πιθανότητα εφαρμογής διπλού νομίσματος για την Ελλάδα στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, ο Σόιμπλε φέρεται να ανέφερε την ιδέα επιβολής παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς πάντως να την υιοθετεί, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που την παρακολούθησαν και οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους. Στην ίδια σύσκεψη ο Γερμανός υπουργός έφερε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, που χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της νομισματικής ένωσης, συμπληρώνουν.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σχολίασε σχεδόν άμεσα ότι: «το δημοσίευμα είναι ανακριβές, το σενάριο αυτό δεν είναι προς συζήτηση», έγραψε κάτω από το ποστ του Bloomberg στο Twitter. Ωστόσο, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Μάρτιν Γιέγκερ, τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ, ενώ όσον αφορά στο γεγονός ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποκλείει σε δηλώσεις του το ενδεχόμενο ενός Grexit, υπογράμμισε πως «είναι απλά ρεαλιστής». Παράλληλα, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ελένη Κομίνη

ethnos.gr


Τουρίστρια καταπλακώθηκε από βράχια σε παραλία της Κρήτης



Τραγικό θάνατο βρήκε την Κυριακή μία 37χρονη τουρίστρια στην Κρήτη, η οποία καταπλακώθηκε από βράχους στην παραλία Γλυκά Νερά στα Σφακιά.

Σύμφωνα με το cretalive, φουσκωτό σκάφος του δήμου Σφακίων έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τη σορό της άτυχης γυναίκας από την Τσεχία, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροτομής.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία γίνεται από τη θάλασσα και όχι από μονοπάτι.


Πηγή 


Για 20 ψήφους δεν πέρασε η πρόταση Λαφαζάνη για ρήξη



«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημονιακή συμφωνία», αναφέρει το κείμενο που αποτέλεσε την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την ΚΕ του κόμματος, η οποία και υπερψηφίστηκε. Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία μάλισtα κατέθεσε δική της πρόταση για ρήξη με τους δανειστές.

Η τροπολογία Λαφαζάνη- Ρινάλντι στην Κεντρική Επιτροπη του ΣΥΡΙΖΑ, για ρήξη με τους εταίρους και δανειστές απερρίφθη τελικά με 95 ψήφους κατά και 75 υπέρ. Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο πως υπέρ του σχεδίου τάχθηκε το 35% των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απόφαση τονίζεται ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνεται ότι τέσσερις μήνες τώρα «αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα». Ωστόσο, σημειώνεται, το ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα, δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση και προστίθεται ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.

Στην εισήγηση Τσίπρα τονίζεται ακόμα ότι «επιδιώξαμε και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε μια συμφωνία που θα ενισχύσει τη συνοχή των ευρωπαϊκών λαών», επισημαίνεται πάντως πως «Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με τη φωτιά».

Στην περίπτωση της συνέχισης της πιστωτικής ασφυξίας γίνεται ξεκάθαρο στο κείμενο ότι δεν θα πληρωθούν επόμενες δόσεις: «Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημεία, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος».
Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε κείμενο με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στους δανειστές και να μην πληρώσει τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ίδια ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για επιστροφή στη δραχμή.

«Η κυβέρνηση εφόσον οι 'θεσμοί' συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα 'πνίξει' τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτική και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν πως η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι «η επιβολή νέου μνημονίου» αλλά και η παράταση εφαρμογής των προηγούμενων. Σημειώνοντας με νόημα πως «είναι αυτή η εξέλιξη που πάση θυσία και με κάθε δυνατό μέτρο, πρέπει να αποτραπεί».
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως κάθε διακοπή πληρωμής του χρέους «όσες δυσκολίες κι αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη γιατί κυρίως προσφέρει ελπίδα και προοπτική στον τόπο».

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής, Δ. Παπαδημούλης μίλησε για αποφυγή της ρήξης που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία, κοινωνική οπισθοδρόμηση και ταχεία πτώση της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ».
«Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία» δήλωσε ο Ν. Βούτσης.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στη στρατηγική της ασφυξίας που έχουν οι δανειστές, αλλά τόνισε και πως δεν είναι στα σχέδιά της ένα πιστωτικό γεγονός, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι τα πράγματα είναι ώριμα για μια συμφωνία λογικής.

Τι είπαν Λαφαζάνης, Λεουτσάκος, Παπαδημούλης
«Η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάσει το λαό σε περίπτωση συμφωνίας μη συμβατής με το πρόγραμμά μας» επισήμανε από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «κάθε εναλλακτική λύση που καταργεί παλιά μνημόνια και αποτρέπει νέας μορφής πιθαναγκασμούς, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη από εξουθενωτικούς συμβιβασμούς γιατί δίνει ελπίδα και προοπτική στη χώρα», ενώ πρόσθεσε:
«Ο κόσμος είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε. Κι αν αυτό δεν γίνεται; Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη, οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν. Βλέπετε τον Σόιμπλε, είναι σαν το μαντρόσκυλο που επιτίθεται. Όταν δεν πάει άλλο λέμε στοπ δεν θα πληρώσουμε. Είναι αυτό καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν; Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα=καταστροφή».
Να περάσει η κυβέρνηση άμεσα στην αντεπίθεση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα στηρίζεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε με ομιλία του στην ΚΕ, ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο Σ. Λεουτσάκος είπε ότι οι «θεσμοί» δεν επιδιώκουν «έντιμο συμβιβασμό», γιατί έντιμος συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με ιδιωτικοποιήσεις και νέα βάρη στα λαικά στρώματα, χωρίς άρση της λιτότητας, χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και χωρίς ισχυρή ρευστότητα για την αναζωογόνηση της οικονομίας.
Ο κ. Λεουτσάκος πρότεινε άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών, εγκαθίδρυση της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας στα κυρίαρχα ΜΜΕ, άμεσο τερματισμό «κάθε πλέγματος προστασίας της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας», άρση των προνομίων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και πλήρη επαναφορά των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Σε αντίθετη κατεύθυνση ήταν η ομιλία του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας συμφωνίας -ενός «δύσκολου συμβιβασμού» για να αποφευχθεί «μια καταστροφική ρήξη».
Ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να φανεί κατώτερος των περιστάσεων και πρόσθεσε ότι η πιο βαθιά κόκκινη γραμμή είναι να κρατήσουμε την κυβέρνηση και τον λαό όρθιους και τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο. Σημείωσε ότι είναι ανάγκη να αποφύγουμε μια καταστροφική ρήξη που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και κοινωνική οπισθοδρόμηση, αλλά και σε γρήγορη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχουν δύο επιλογές σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη είναι ένας δύσκολος συμβιβασμός και η δεύτερη η ρήξη και η χρεοκοπία. Η ρήξη και η χρεοκοπία, είπε ο κ. Παπαδημούλης, συνιστούν αντιλαική επιλογή που θα πλήξει τη χώρα και τα μεσαία και χαμηλά λαικά στρώματα. Είναι αντίθετη στην λαική εντολή και θα οδηγήσει την Αριστερά 50 χρόνια πίσω.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, αναρωτήθηκε μήπως η κυβέρνηση άφησε ανεκμετάλλευτη τη δυναμική του αποτελέσματος των εκλογών και τόνισε πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν μια σχετικά καλή συμφωνία. Ο ίδιος τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η συνέχεια της πρότερης κατάστασης και εξέφρασε την άποψη να κατατεθούν ορισμένα νομοσχέδια στη Βουλή χωρίς τη συμφωνία των δανειστών.
Ο Π. Σκουρλέτης είπε πως μερικές φορές είναι σχιζοφρενικό το μήνυμα που δίνει στον κόσμο το κόμμα και πρέπει να υπάρξει κλίμα ενότητας σε πολιτική βάση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας επανέλαβε την πρότασή του για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή.
Την πλήρη διαφωνία του με την τακτική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο Ρούντι Ρινάλντι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και επικεφαλής της ΚΟΕ.

Ο κ. Ρινάλντι, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι συντελείται «μια μνημονιακή εμβάθυνση» και πρόσθεσε ότι η νέα συμφωνία θα παρουσιαστεί περίπου ως επιτυχία, αλλά θα έχει αυξήσεις του ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, κανένα αφορολόγητο 12000, παράδοση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κλπ

Ο κ. Ρινάλντι εκτίμησε ότι «με την ασκούμενη πολιτική θα έρθουμε σε σύγκρουση με μια πλατιά κοινωνική βάση και όχι μόνο ή αποκλειστικά με τις ολιγαρχικές ελίτ.

Υπάρχουν, είπε ο κ. Ρινάλντι και άλλα ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής όπως η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών για τα 25 χρόνια ελληνοισραηλινών σχέσεων, η δήλωση του υπουργού άμυνας για νέα αμερικάνικη βάση στην Κάρπαθο και διερωτήθηκε αν αυτά είναι εκτός κυβερνητικού συντονισμού

Επίσης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «Θα λογοδοτήσουμε στην ιστορία αν το μόνο δυνατό να γίνει στην Ελλάδα ήταν η εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου και η συμφωνία της 20 Φλεβάρη» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση επιδεικνύει ατολμία και μεγάλη έλλειψη ιδεών



Πηγή : imerisia.gr