Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Έγινε και αυτό στην άμοιρη Ελλάδα : Μέλη των ΑΝΕΛ μπροστά στον Μπουτάρη με... θηλιές στο λαιμό



Με περασμένες θηλιές στο λαιμό εισέβαλαν το απόγευμα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), ζητώντας από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να ανακαλέσει τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε σε βάρος του υπουργού Άμυνας και προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

"Εκπροσωπούμε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Απαιτούμε συγνώμη από το δήμαρχο για τη δήλωση που έκανε σε βάρος του κ.Καμμένου", ανέφεραν οι συγκεντρωθέντες, με τον κ.Μπουτάρη να απαντά: "Η εισβολή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση του προέδρου είναι πράξη πολιτικής ανάγωγης συμπεριφοράς. Εγώ μπορεί να παραφέρθηκα στις εκφράσεις μου για τον αρχηγό σας, όμως δεν τις παίρνω πίσω".

Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ.Μπουτάρης, αφού εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση, αναφερόμενος στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε δηλώσει πως "είναι βέβαια και η κυβέρνηση του χοντρού. Αυτόν τον Καμμένο παιδιά συγγνώμη, αλλά δεν τον πάω με τίποτα. Αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα του κόψω το σχοινί".

Αποτέλεσμα της εισβολής των μελών των ΑΝΕΛ στην αίθουσα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Πηγή : imerisia.gr


Συμπαραγωγή Καλάσνικοφ στα ΕΑΣ με τους Ρώσους! Ποιο είναι το σχέδιο





Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Συμπαραγωγή με την Ελλάδα στα εργοστάσια των κρατικών ''Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων'' (ΕΑΣ--πρώην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ) φορητών όπλων Καλάσνικοφ εξετάζουν Αθήνα και Μόσχα με στόχο τις αγορές τρίτων χωρών με τις οποίες έχει ήδη ''ανοιχτές'' σχέσεις η Ρωσία.

Αυτή η πιθανή συνεργασία - την οποία από ελληνικής πλευράς ''τρέχει'' η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπ. Άμυνας- ''κρυβόταν''  πίσω από την επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας κ Νίκου Τόσκα με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο, την ημέρα που βρίσκονταν εκεί και αντιπροσωπεία Ρώσων και η οποία προκάλεσε κριτική και οξεία απάντηση από τον υφυπουργό.Βεβαίως η περίπτωση των Καλάσνικοφ δεν είναι το μόνο ενδεχόμενο συνεργασίας ή συμπαραγωγής που εξετάζεται - μια εξέλιξη που ειναι σε πολύ  αρχικό, πρώιμο θα λέγαμε, επίπεδο: Οι Ρώσοι έχουν κάνει και άλλες προτάσεις  και μάλιστα όπως θα δείτε παρακάτω η επιδίωξη συνεργασίας  με γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα, είναι μια παλιά υπόθεση.Αλλά τότε δεν προχώρησε λόγω πολλών αυτονοήτων δυσκολιών...

Παρουσίαση δυνατοτήτων εργοστασίου από Τόσκα

Η τωρινή αναθέρμανση πρέπει να έγινε κατά την επίσκεψη του κ Καμμένου στην Μόσχα- αυτό προκύπτει έμμεσα και από την απάντηση του κ Τόσκα:''Εάν ο συντάκτης (σ.σ. εννοεί της εφημερίδας  ''Πρώτο Θέμα'') είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση. Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης'', ανέφερε ο κ Τόσκας. Κατά τις πληροφορίες ο κ. Τόσκας περιορίστηκε στο να δείξει τις τεχνικές δυνατότητες του εργοστασίου και στον τοπικό τύπο εξήγησε ότι δεν υπάρχει θέμα συμφωνίας αυτή την στιγμή - ενώ εξήγησε ότι δυνατότητα επένδυσης υπάρχει σε κάθε καλό επενδυτή που ενδιαφερθεί. Αυτό που η Ελλάδα δεν θέλει είναι προτάσεις επένδύσεων που να προβλέπουν πριν από τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες, υποχρέωση αγοράς από την Ελλάδα.
Πάντως η δυνατότητα ενδεχόμενης συνεργασίας για κοινή παραγωγή με το εργοστάσιο που φτιάχνει τα Καλάσνικοφ έχει αρχίσει να εξετάζεται διερευνητικά από την νέα  ηγεσία της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κκ Βούρη και Κυριακίδη εδώ και μερικές εβδομάδες- σε συνάρτηση με τα μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα, τις τεχνικές δυνατότητες και το τυχόν επενδυτικό ενδιαφέρον. Ολα αυτά, λένε αρμόδιες πηγές, δείχνουν ότι υπάρχει δρόμος μπροστά για να διανυθεί και ότι στο Αίγιο έγινε μια πρώτη, αρχική παρουσίαση.


Ωστόσο οι Ρωσοι είτε για στρατηγικούς λόγους είτε για να πετύχουν συμβόλαια εδώ και τουλάχιστον μια 10ετία επεξεργάζονται παρόμοια σχέδια. Όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ στις 30-6-2006  σε συνέντευξη του υφυπουργού Άμυνας κ. Μιχ. Δημήτριεφ, τότε «δεξί χέρι» του προέδρου Πούτιν για τις εξαγωγές και  επικεφαλής της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας, ''ακόμη και εργοστάσια παραγωγής όπλων στην Ελλάδα για κοινές εξαγωγές σε τρίτες χώρες είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει η Μόσχα, προκειμένου να διευρύνει την αμυντικοτεχνική συνεργασία της με την Αθήνα''.

Από το 2006 συζητούσαν για εργοστάσιο τυφεκίων 5,56 χιλ. στην Ελλάδα!

Τότε λοιπόν σε μια προσπάθεια να «αναζωογονηθεί» η αμυντικοτεχνική συνεργασία Ελλάδας -Ρωσίας βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη και τον τότε γενικό διευθυντή Εξοπλισμών κ. E. Βασιλάκο,ο κ  Μιχ. Δημήτριεφ. Ο εν λόγω αξιωματούχος μίλησε από τότε και για τυφέκια που μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα:  Εξήγησε στους Έλληνες συνομιλητές του, γράφει η εφημερίδα,ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη και καλά προετοιμασμένη» να πάρει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς που θα προκηρύξει η Ελλάδα για μια σειρά όπλων όπως αεροσκάφη 4ης γενιάς, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τροχοφόρα, εκπαιδευτικά, τυφέκια νέου διαμετρήματος 5,56 χλστ. - για τα τελευταία «μέχρι και εργοστάσιο στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε στην εφημερίδα.

Όπως σημείωναν τότε ΤΑ ΝΕΑ η  Μόσχα, αντιλαμβανόμενη τις νέες απαιτήσεις διεθνώς - αλλά και τον φόρτο που έχουν ορισμένα εργοστάσιά της -, προσφέρει στην Αθήνα ευρείες συμπαραγωγές και πλήρη μεταφορά γραμμών συναρμολόγησης «με στόχο ακόμα και πωλήσεις από την Ελλάδα σε τρίτες χώρες», όπως επισήμαινε ο κ Δημήτριεφ. H προσφορά περιλάμβανε και τα αεροσκάφη Σουχόι-30 και Μιγκ-35, όπου το πεδίο συνεργασίας, π.χ. στα ηλεκτρονικά, «είναι πολύ μεγάλο».

Αλλά και ένα χρόνο αργότερα (4-6-2007) άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αναφέρει ότι η Ρωσία με ''όπλο'' την εμπλοκή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην κατασκευή ακόμα και των ρωσικών όπλων που προορίζονται για εξαγωγές σε άλλες χώρες επιδιώκει η Μόσχα να (ξανα)μπει στην ελληνική εξοπλιστική αγορά. Η πτυχή αυτή της συνεργασίας των δύο χωρών αποτέλεσε τότε  ένα από τα σημεία συμφωνίας που είχαν στη Μόσχα ο τότε  υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Ρώσο ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια στη Ρωσία.Η  Μόσχα «χτυπούσε» τότε και άλλες δυτικές αγορές, επιδίωκε (και φυσικά επιδιώκει) συμπαραγωγές και κοινές επενδύσεις με ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες- ήδη από τότε υπήρχε συνεργασία με την Αirbus και την ΕΑDS (αργότερα υπήρξε συνεργασία και με την Γαλλία για τα Μιστραλ). Ενδεικτική στο πλαίσιο αυτό ήταν τότε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ της κρατικής ΕΑΒ και της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας Ιrkut, η οποία μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα μαχητικά Σουχόι και τα αμφίβια πυροσβεστικά Βe200.

Ωστόσο τότε δεν υπήρξε συνέχεια- ενδεικτικό του ότι ειναι μια υπόθεση και με εγγενείς δυσκολίες .


Πηγή : onalert.gr



Έφοδος στο σπίτι των δραστών της ισλαμιστικής επίθεσης στο Τέξας



Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν το σπίτι των δραστών της επίθεσης σε εκδήλωση με σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο Ντάλας, την Κυριακή το βράδυ.

Αξιωματούχος του FBI δήλωσε στο δίκτυο CNN ότι πράκτορες της υπηρεσίας συλλέγουν στοιχεία σε οικία στο Φοίνιξ.

Ο ένας εκ των βασικών υπόπτων ταυτοποιήθηκε ως ο Έλτον Σίμπσον, άνδρας από την Αριζόνα ο οποίος βρισκόταν ήδη υπό έρευνα για τρομοκρατικές δραστηριότητες, μεταδίδει το ABC.

Οι δύο ένοπλοι έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά, αφού άνοιξαν πυρ κατά του χώρου της εκδήλωσης.

Ο χώρος βρισκόταν στο προάστιο Γκάρλαντ του Ντάλας και από τα πυρά των δραστών τραυματίστηκε ένας φρουρός.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Αμερικανική Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας (AFDI), της οποίας ηγείται η αμφιλεγόμενη blogger και ακτιβίστρια Πάμελα Γκέλερ.


Πηγή


Νεπάλ: Τα πτώματα 100 πεζοπόρων βρέθηκαν καταπλακωμένα από χιονοστιβάδα



Τα πτώματα περίπου 100 πεζοπόρων και χωρικών που είχαν καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα η οποία προκλήθηκε έπειτα από τον πρόσφατο σεισμό εντόπισε η αστυνομία του Νεπάλ σε συνεργασία με εθελοντές από την περιοχή.

Παράλληλα, η αστυνομία σκάβει μέσα στο χιόνι και τον πάγο σε μια προσπάθεια εντοπισμού δεκάδων άλλων αγνοουμένων, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο χωριό Λάνγκστανγκ, 60 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται σε ένα δημοφιλές σε δυτικούς πεζοπόρους μονοπάτι.

Σύμφωνα με τις αρχές, ολόκληρο το χωριό, το οποίο διαθέτει 55 ξενώνες για τους πεζοπόρους, καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

«Οι τοπικοί εθελοντές και το προσωπικό της αστυνομίας σκάβουν με φτυάρια σε βάθος σχεδόν δύο μέτρων μέσα στο χιόνι αναζητώντας περισσότερα θύματα», δήλωσε ο Γκαουτάμ Ριμάλ, ένας αξιωματούχος της περιοχής.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και τουλάχιστον επτά ξένοι, αλλά από αυτούς μόνο οι δύο έχουν αναγνωριστεί, είπε ο ίδιος.
Δεν είναι σαφές πόσα άτομα βρίσκονταν στο Λάνγκστανγκ όταν το χωριό επλήγη από τη χιονοστιβάδα, αλλά άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι περίπου 120 περισσότεροι άνθρωποι ενδεχομένως να έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Ο σεισμός της 25ης Απριλίου στοίχισε τη ζωή σε 7.276 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σε περισσότερους από 14.300, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Νεπάλ.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οκτώ εκατομμύρια από τους 28 εκατομμύρια κατοίκους του Νεπάλ επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θα έχουν ανάγκη από σκηνές, νερό, τρόφιμα και φάρμακα για τους επόμενους τρεις μήνες.


Πηγή : tanea.gr



Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στην Γ' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού



Αυτοσχέδια μαχαίρια, λοστοί και απαγορευμένα αντικείμενα - Μετά την αιματηρή σύρραξη, σωφρονιστικοί και άντρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στους χώρους των φυλακών κάνοντας έρευνα, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, στα κελιά της Γ' Πτέρυγας και σε άλλους χώρους

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο κρατούμενων και τον τραυματισμό άλλων είκοσι.

Μετά την αιματηρή σύρραξη, σωφρονιστικοί και άντρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στους χώρους των φυλακών κάνοντας έρευνα, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, στα κελιά της Γ' Πτέρυγας και σε άλλους χώρους.

Η άγρια συμπλοκή ξέσπασε μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής.

Στην έρευνα που ολοκληρώθηκε βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, λοστοί και άλλα απαγορευμένα αντικείμενα.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι στα κελιά της Γ' πτέρυγας δεν προαυλίστηκαν σήμερα, μαζί και με εκείνους της Ε' πτέρυγας. Στην Γ' πτέρυγα κρατούνται και 'Ελληνες, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη συμπλοκή.


Πηγή : protothema.gr


Ντινόπουλος για την αγγελία: «Επιλογή μου μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι η δουλειά»



«Επιλογή μου τώρα είναι η δουλειά. Μέχρι τις επόμενες εκλογές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αργύρης Ντινόπουλος, σχετικά με την ανάρτηση βιογραφικού του σε διεθνή ιστότοππο.

«Το αυτονόητο στην πολιτική, έγινε είδηση. Ότι, δηλαδή, ο έντιμος πολιτικός, όταν δεν εκλέγεται, πρέπει να δουλεύει. Γιατί πώς αλλιώς θα ζήσει;», αναφέρει ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Στην αγγελία που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο με το όνομα Argyrios Ntinopoulos, αναφέρεται: «Πρώην υπουργός, με 13 χρόνια εμπειρίας στην πολιτική και υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης, αναζητεί εργασία».

Πλούσιο χαρακτηρίζεται το υπουργικό βιογραφικό, αφού σε αυτό περιλαμβάνονται σπουδές στη δικηγορία, θητεία στη μάχιμη δημοσιογραφία, ενώ ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Επίσης, είναι ειδικός στην επικοινωνία, στη διαχείριση κρίσεων, στη διοίκηση, παίρνει άμεσα δύσκολες αποφάσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, κόντρα στις διαμαρτυρίες των συνδικάτων.

Η αγγελία που εμφανίζεται στον ιστότοπο devnetjobs.org, σκιαγραφεί το πώς αποφάσισε ο κ. Ντινόπουλος από την «πρώτη γραμμή» της δημοσιογραφίας, να βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» της πολιτικής, πρώτα ως δήμαρχος Βριλησσίων και κατόπιν ως βουλευτής και υπουργός, με την επισήμανση ότι μπορεί να μετεγκατασταθεί άμεσα στο εξωτερικό.


Πηγή : tanea.gr


Η απόλυτη φρίκη: Ο πα-«τέρας» τεμάχισε και έβρασε την 4χρονη Άννυ



Ο 27χρονος Σάββας, βιολογικός πατέρας της μικρής, ομολόγησε ότι την σκότωσε και αποκάλυψε φρικτές λεπτομέρειες για το έγκλημα - Σκόρπισε το άψυχο κορμάκι της σε διάφορα σημεία της Αττικής - Σε κατάσταση σοκ η μητέρα

Όχι μόνο σκότωσε την 4χρονη Άννυ ο βιολογικός της πατέρας, όπως αποκαλύπτεται σήμερα και επισήμως από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά το έγκλημά του είναι ακόμα πιο φρικαλέο, όπως λένε οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές πηγές λένε ότι το «πτώμα δεν θα βρεθεί ποτέ», καθώς ο πα-«τέρας» το τεμάχισε, το έβρασε σε κατσαρόλα και το σκόρπισε σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Στην αποκάλυψη του φριλακέου εγκλήματος, με θύμα την 4χρονη Άννυ από τη Βουλγαρία, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κατάθεση του Βούλγαρου φίλου, στον οποίο κάτι είχε πει ο Σάββας (ο βιολογικός πατέρας της μικρής), όταν πήγε στη Βουλγαρία.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι, πλέον, αν και τι γνώριζε η μητέρα της 4χρονης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σάββας είπε στην αστυνομία ότι ο λόγος που σκότωσε το κοριτσάκι ήταν η ζήλια, επειδή η μητέρα αγαπούσε περισσότερο το παιδί από εκείνον. Αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η εξαφάνιση της μικρής Άννυ είχε δηλωθεί στις 24 Απριλιου.

Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση, συνδυάζοντας τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα, όπου διέμενε ο πατέρας, με πληροφορίες ότι ο 27χρονος ήταν αυτός που δολοφόνησε το άτυχο κοριτσάκι.

Εκτός από τα ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα και διασταυρώθηκε ότι ανήκαν στη μικρούλα, οι γονείς της μικρής είχαν υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων καταθέτοντας στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος πατέρας συνελήφθη και βρίσκεται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου και ομολόγησε την φρικτή πράξη του.

Την ίδια ώρα, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, ο 70χρονος κ. Διομήδης, ο παππούς που φιλοξενούσε τη μάνα της Άννυ και τη μικρή, δήλωσε: «Έχω πάθει σοκ, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έμαθα, πως εκείνος σκότωσε τη μικρή Άννυ».

Ο κ. Διομήδης ενημερώθηκε για την τραγική εξέλιξη στην υπόθεση της μικρής Άννυ. Όπως λέει, γνώριζε τον πατέρα της μικρής εδώ και πέντε χρόνια και δεν μπορεί να πιστέψει ότι έκανε αυτή τη φρικτή πράξη.


Πηγή


Το χθεσινό επεισόδιο στον κορυδαλλό δείχνει ότι κακός καταργήθηκαν οι φυλακές τύπου Γ για σκληρούς κακοποιούς




του Γιάννη Αθανασίου

Το μέλημα του νέου υπουργού δικαιοσύνης ήταν το πώς θα απελευθερωθούν τρομοκράτες όπως ο Ξηρός και μαζί με αυτόν και άλλοι επικίνδυνοι κακοποιοί υπολογίζεται ότι τα αποφυλακιστήρια θα είναι γύρω στα 3.000 με 3.500 χιλιάδες.

Το νομοσχέδιο περιελάμβανε και δώρο μετά από απαίτηση τρομοκρατών και αντιεξουσιαστών την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ όπου κρατούνται επικίνδυνοι κακοποιοί και τρομοκράτες και μετά το χθεσινό επεισόδιο κάθε άλλο παρά καλό θα κάνει στο σωφρονιστικό σύστημα η κατάργηση τέτοιου τύπου φυλακών.

Το χθεσινό επεισόδιο είναι πάρα πολύ σοβαρό και οι δράστες αυτής της οργανωμένης επίθεσης θα πρέπει να παραμείνουν σε οποιαδήποτε φυλακή της χώρας αντί να οδηγηθούν σε μια σκληρότερη σε μέτρα φυλακή ώστε να καταλάβουν τι είναι σωφρονισμός και να απομακρυνθούν από τις ομάδες που σχηματίζουν εγκληματικές οργανώσεις μέσα στην φυλακή.

Δεν είναι όλοι οι κρατούμενοι το ίδιο και δεν πρέπει να είναι όλοι στην ίδια φυλακή, είναι απαραίτητο να υπάρχουν φυλακές με διαβάθμιση Α και Β και Γ ανάλογα τα εγκλήματα και την σκληρότητα αυτών που φιλοξενούνται και κρατούνται μέσα σε αυτές, η λειτουργία των υψίστης ασφαλείας θα πρέπει να είναι αυστηρότερη και ποιο περιοριστική  ώστε να υπάρχει τιμωρία και σωφρονισμός σε σκληρούς κακοποιούς και τρομοκράτες.

Χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα αυτών που ηγούνται στο υπουργείο δικαιοσύνης γιατί οι αποφάσεις τους έρχονται αντιμέτωπες με την κοινωνία και την ασφάλεια των πολιτών.



Δείτε πόσο εύκολα μπορούν να αρπάξουν το παιδί σας από την παιδική χαρά.(Βίντεο)




Δείτε το βίντεο με το κοινωνικό πείραμα...

Το υλικό θα σοκάρει και θα τρομοκρατήσει τους γονείς παντού.
Πρόκειται για ένα βίντεο μέσα από ένα κοινωνικό πείραμα που κυκλοφόρησε στο YouTube για να δείξει πόσο εύκολα μπορεί ένας ξένος να παρασύρει τα παιδιά σας.

Ο χρήστης του YouTube που είναι γνωστός ως JoeySalads πήγε σε μια παιδική χαρά και ζήτησε την άδεια των γονιών για να μιλήσει σε παιδιά που παίζουν εκεί.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι γονείς δίνουν την άδειά τους και πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δε θα πάνε πουθενά...

Το αποτέλεσμα όμως απογοητεύει.

Ο άγνωστος χρησιμοποιεί ένα κουτάβι για κερδίσει την προσοχή των παιδιών και σε ελάχιστα λεπτά τον ακολουθούν.

Η ερώτηση που τους κάνει είναι απλή. «Θέλεις να δούμε και τα άλλα κουτάβια;»

Δείτε το βίντεο



Πηγή : eglimatikotita.gr


Εντόπισαν τους δυο φονιάδες στο μακελειό των φυλακών – Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο



Δύο από τους τραυματίες μετά τη συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κακοποιών είναι εκείνοι που ευθύνονται για τον θάνατο των δύο κρατουμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ασφάλειας οι δύο από τους αλβανούς που τραυματίστηκαν κατά το χθεσινό μακελειό στις φυλακές ευθύνονται για τον θάνατο των δύο κρατουμένων και πιθανότατα συμμετείχαν και στον τραυματισμό άλλων κρατουμένων.

Εναντίων των δυο κρατουμένων που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου θα ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία, ενώ εναντίον των υπολοίπων 16 κρατουμένων που επίσης έχουν τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή θα ασκηθεί δίωξη για βαριές σωματικές βλάβες.


Πηγή 


Φορολογικές δηλώσεις: Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή τους – Όλη η εγκύκλιος



Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιουνίου 2015.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε χειρόγραφη μορφή στις Δ.Ο.Υ.

Η Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις, ακίνητα, γεωργική εκμετάλλευση, εμπορική δραστηριότητα κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τα δικαιολογητικά που αφορούν στις εκπτώσεις δαπανών. Μεταξύ άλλων σ αυτήν διευκρινίζεται ότι:

- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε χειρόγραφη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

- Οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου, υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του.

Ειδικότερα οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή φέρει ο φορολογούμενος.

- Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά σε χειρόγραφη μορφή στην Φορολογική Διοίκηση. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του Τμήματος ή Γραφείου Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.

- Ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η καθεμία από τις επόμενες την τελευταία ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα αντίστοιχα από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

Ειδικά για το φορολογικό έτος 2014 η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι τις 31.07.2015 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι τις 30.09.2015 και 30.11.2015 δεδομένου ότι η προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής είναι 30.6.2015.

Για τις δηλώσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα ο φόρος καταβάλλεται σε τρείς ίσες διμηνιαίες δόσεις σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παραπάνω παραγράφου και ως αφετηρία υπολογισμού των τόκων λαμβάνεται η λήξη της προθεσμίας που θα έπρεπε να είχε αρχικά καταβληθεί.

- Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος αναγράφεται υποχρεωτικά ο ΑΜΚΑ του υπόχρεου και της συζύγου με εξαίρεση τις περιπτώσεις που δεν υποχρεούνται σε απόκτηση Α.Μ.Κ.Α.

- Η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική μόνο για τα εξαρτώμενα μέλη άνω των 18 ετών, ενώ για τα προστατευόμενα τέκνα κάτω των 18 ετών είναι προαιρετική.

- Σε περίπτωση που τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα είναι υπόχρεα σε υποβολή δήλωσης θα συμπληρώνεται η σχετική ένδειξη στον πίνακα 8 και υποχρεωτικά ο ΑΦΜ τους.

- Είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων των υπόχρεων ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από το φόρο εισοδημάτων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

Σε ότι αφορά την υποβολή αναλυτικής κατάστασης για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας (έντυπο Ε2) διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

- Για την συμπλήρωση της στήλης 4 θα γίνεται επιλογή της κατηγορίας του δηλούμενου ακινήτου σύμφωνα με την ακόλουθη κατηγοριοποίηση των ακινήτων, που ισχύει για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9:
Κατοικία, Μονοκατοικία, Επαγγελματική Στέγη, Οικόπεδο, Αποθήκη, Θέση Στάθμευσης, Σταθμός Αυτοκινήτων ΔΧ, Βιομηχανικό Κτίριο, Ξενοδοχείο, Νοσηλευτήριο, Εκπαιδευτήριο, Αθλητική Εγκατάσταση, Άλλο Κτίριο (Θέατρο, Κινηματογράφος, Μουσείο κλπ), Αγροτεμάχιο, Άλλη Χρήση. Αντίστοιχη επιλογή θα γίνεται σε περίπτωση χειρόγραφης υποβολής της δήλωσης.

- Οι στήλες 13, 14, 15 και 16, συμπληρώνονται με το ακαθάριστο εισόδημα των ακινήτων που αναλογεί στον υπόχρεο κατά κατηγορία όπως εμφανίζεται στους τίτλους των στηλών.

- Κατά τη συμπλήρωση της στήλης 18 «Αριθμός Παροχής Ρεύματος» αναγράφεται υποχρεωτικά ο εννιαψήφιος αριθμός παροχής ρεύματος όλων των ακινήτων, εφόσον υπάρχει παροχή, ανεξάρτητα από τη λειτουργία της ή μη, από την εταιρεία που το παρέχει (ΔΕΗ ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση), από το είδος του παρεχόμενου ρεύματος (συμβατικό, εργοταξιακό κλπ) και ανεξάρτητα αν από την ίδια παροχή ηλεκτροδοτούνται περισσότερα ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες, χώροι στάθμευσης κ.λπ).

- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει παροχή ρεύματος (μετρητής) ή πρόκειται για αποθήκη ή χώρο στάθμευσης που ηλεκτροδοτείται από τη κοινόχρηστη παροχή ρεύματος, η στήλη αυτή συμπληρώνεται με τον αριθμό «999999999».

- Στη στήλη 17 συμπληρώνεται το είδος μίσθωσης και η χρήση του ακινήτου όπως αυτά προκύπτουν από την κατηγοριοποίηση των στηλών 13, 14 ,15 και 16 .

- Στην στήλη 19 συμπληρώνεται ο αριθμός της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.

- Ως αύξων αριθμός του πίνακα Ι «Εκμισθούμενα κτλ Ακίνητα» των «Συμπληρωματικών Στοιχείων Ακίνητης Περιουσίας» αναγράφεται ο αύξων αριθμός του πίνακα της 1ης σελίδας.

- Στην «Αναλυτική Κατάσταση Μισθωμάτων» δηλώνεται και ή ακίνητη περιουσία των εξαρτώμενων ανηλίκων τέκνων από τον υπόχρεο γονέα. Τα ακίνητα αυτά συμπληρώνονται και στον πίνακα Ι της δεύτερης σελίδας του εντύπου.

Σε ότι αφορά την δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (έντυπο Ε1)οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

• Πίνακας 4Α (εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις)

α. Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί 307-308 σε συνδυασμό με τους κωδικούς 019-020, απαιτείται η αναγραφή των ΑΦΜ των προσώπων που λαμβάνουν τις υπηρεσίες και σε περίπτωση που αυτοί υπερβαίνουν τους τρεις (3), πρέπει να αναγραφεί οπωσδήποτε ο ΑΦΜ του προσώπου από το οποίο προέρχεται τουλάχιστον το 75% των ακαθαρίστων εσόδων.

β. Όταν συμπληρώνονται εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις (κωδ. 343-344) χωρίς ηλεκτρονική πληροφόρηση, πρέπει να καταχωρούνται οι Α.Φ.Μ. εργοδοτών - ασφαλιστικών φορέων με τα αντίστοιχα ποσά, βάσει των βεβαιώσεων αποδοχών.

Οι κωδικοί 325-326 έχουν συμπληρωθεί από τη Φορολογική Διοίκηση βάσει του αρχείου βεβαιώσεων που αποστέλλουν ηλεκτρονικά οι εκκαθαριστές (ΠΟΛ.1051/19.2.2015) και αφορούν ακαθάριστες αμοιβές μελών Δ.Σ. για παροχή υπηρεσίας που σύμφωνα με την περ. δ' της παρ.2 του άρθρου 12 του Ν.4172/2013 αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία. Τονίζεται, ότι στους κωδικούς αυτούς δεν αναγράφονται αμοιβές μελών Δ.Σ. που προέρχονται από διανομή κερδών.

Οι κωδικοί 351-352 συμπληρώνονται από το φορολογούμενο και αφορούν ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους σε ασφαλιστικούς οργανισμούς υποχρεωτικής ασφάλισης εξαιτίας εξαγοράς χρόνου ασφάλισης όπως χρόνου στρατιωτικής θητείας, και οι οποίες μειώνουν το εισόδημα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις. Στους ίδιους κωδικούς συμπληρώνονται και οι εισφορές που αποδίδουν τα ίδια τα μέλη Δ.Σ. εξαιτίας υποχρεωτικής ασφάλισης και οι οποίες μειώνουν το εισόδημα από μισθωτή εργασία που αυτοί αποκτούν (περ. δ' παρ. 2 άρθ. 12 του Ν.4172/2013). Οι εισφορές αυτές αποδεικνύονται βάσει αποδεικτικών εγγράφων ή σχετικών δικαιολογητικών που οι φορολογούμενοι προσκομίζουν στη Φορολογική Διοίκηση. Δηλώνεται υποχρεωτικά ο ΑΦΜ του φορέα στον οποίο καταβλήθηκαν.

Οι κωδικοί 651-652 συμπληρώνονται από το φορολογούμενο με το ποσό του φόρου που καταβλήθηκε στην αλλοδαπή για εισόδημα από μισθούς-συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης στο οποίο η Ελλάδα έχει δικαίωμα φορολόγησης. Δεν συμπληρώνεται τυχόν ποσό φόρου που καταβλήθηκε στην αλλοδαπή για εισόδημα από μισθούς-συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης όπου η Ελλάδα, βάσει ΣΑΔΦ, έχει αποκλειστικό δικαίωμα φορολόγησης.

Οι κωδικοί 393-394 έχουν συμπληρωθεί από τη Φορολογική Διοίκηση βάσει του αρχείου βεβαιώσεων που αποστέλλουν ηλεκτρονικά οι εκκαθαριστές (ΠΟΛ.1051/19.2.2015) και αφορούν αποδοχές που καταβάλλονται από ημεδαπές εταιρείες για μισθωτές υπηρεσίες που παρέχονται στην αλλοδαπή από φορολογικό κάτοικο Ελλάδας και οι οποίες δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου στην Ελλάδα. Οι κωδικοί αυτοί συμπληρώνονται προκειμένου να συμψηφιστούν ποσά φόρου που εκ παραδρομής παρακρατήθηκαν στην Ελλάδα.

• Πίνακας 4Β (εισόδημα αξιωματικών και κατωτέρω πληρώματος Ε.Ν.)

Μέχρι και το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) συνυποβάλλεται με τη δήλωση (έντυπο Ε1) Ε.Ε.Δ για τις αποδοχές των αξιωματικών και του κατώτερου πληρώματος του εμπορικού ναυτικού.

Από το φορολογικό έτος 2014 (χρήση 2014), οι κωδικοί του Ε.Ε.Δ. έχουν ενσωματωθεί στο έντυπο της δήλωσης (Ε1) και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής (πίνακας 4Β).

Το εισόδημα που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα που υπηρετούν σε πλοία του εμπορικού ναυτικού φορολογείται με φορολογικό συντελεστή 15% και 10% αντίστοιχα και εξαντλείται η φορολογική τους υποχρέωση.

• Πίνακας 4Γ1 (εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα)

Από 01.01.2014 καταργείται η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.2238/1994 (τεκμαρτός προσδιορισμός του αγροτικού εισοδήματος) και το εισόδημα που αποκτάται από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογείται πλέον σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 αρθρ. 21 του Ν.4172/2013, τα δε κέρδη (λογιστικός προσδιορισμός) από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%) (παρ. 3 αρ. 29 Ν.4172/2013).

Το εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο (έσοδα-έξοδα) ανεξάρτητα από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων του Κ.Φ.Α.Σ. ή όχι. Οι μη υπόχρεοι σε έκδοση στοιχείων που έχουν πραγματοποιήσει και λιανικές πωλήσεις, προσθέτουν στα ακαθάριστα έσοδά τους και τις πωλήσεις αυτές που αποδεικνύονται είτε με απλές αποδείξεις είσπραξης, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο.

Προκειμένου να δηλωθεί εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014 είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Ε3.

Επιπρόσθετα, για τα εισοδήματα που αποκτούνται από 01.01.2014, έχει γίνει δεκτό ότι ο φορολογικός συντελεστής 13% εφαρμόζεται επί των κερδών από αγροτική δραστηριότητα ανεξάρτητα από τον τόπο και τον τρόπο (λιανικώς ή χονδρικώς) πώλησης των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων.

* Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Στις περιπτώσεις που η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβάλλεται χειρόγραφα μέσω Δ.Ο.Υ., συνυποβάλλονται, κατά περίπτωση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σε διαφορετική περίπτωση φυλάσσονται από τον φορολογούμενο για μελλοντικό έλεγχο. Τα βασικότερα είναι:

- Τα έντυπα της αναλυτικής κατάστασης για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας (Ε2), της κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα (Ε3), καθώς και της δήλωσης κατοχής μηχανημάτων έργων (Ε16), συνυποβάλλονται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ανάλογα με την κατηγορία των δηλούμενων εισοδημάτων, αποτελούν αδιαίρετη ενότητα με αυτήν και πρέπει να συμπληρώνονται σε όλες τις ενδείξεις τους.

- Η αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων (Ε2) και η κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα (Ε3), σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης σε φυσική μορφή, μπορεί να υποβληθούν σε προεκτυπωμένα έντυπα από τους υπόχρεους που έχουν τη δυνατότητα προεκτύπωσής τους με μηχανογραφικά μέσα, τα οποία όμως πρέπει να πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές και να αναφέρουν τα στοιχεία που περιέχονται στα αντίστοιχα έντυπα.

-. Εφόσον κάποια από τα πιο πάνω δικαιολογητικά έχουν ήδη συνυποβληθεί με δηλώσεις προηγούμενων ετών στην ίδια ΔΟΥ ή έχουν διαφυλαχθεί σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής και δεν έχει επέλθει κάποια μεταβολή στα στοιχεία που αναγράφονται σ' αυτά, δεν απαιτείται η έκδοση νέων δικαιολογητικών. Αρκεί να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία θα αναγράφεται το οικονομικό έτος που αφορούσε το κάθε συγκεκριμένο δικαιολογητικό που τυχόν υποβλήθηκε, ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία που αναγράφονται ο' αυτό και με την προϋπόθεση ότι, αν το συγκεκριμένο δικαιολογητικό είναι ορισμένης χρονικής ισχύος, καλύπτει και το φορολογικό έτος 2014.

- . Οι φορολογούμενοι που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα, με τη δήλωση εισοδήματος υποβάλλουν σε περίπτωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, αντίγραφο ισολογισμού νόμιμα υπογραμμένο.

-. Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων συνοδεύεται κατά περίπτωση και από τις εξής βεβαιώσεις:

- Βεβαίωση για μερίσματα από το νομικό πρόσωπο ή την νομική οντότητα που πραγματοποίησε την διανομή (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., προσωπική εταιρία κλπ) βεβαίωση για τόκους από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή χαρτοσημασμένο ιδιωτικό συμφωνητικό αν έγινε ιδιωτικός δανεισμός, βεβαίωση για την καταβολή δικαιωμάτων από το πρόσωπο που τα κατέβαλε, παραστατικά που αποδεικνύουν κέρδη από μεταβίβαση τίτλων όπως πινακίδια ή συμφωνητικά αν πρόκειται για μη διαπραγματεύσιμους τίτλους και για τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί για τα εισοδήματα αυτά..

Επίσης απαιτούνται δικαιολογητικά για τις αγροτικές επιδοτήσεις, για τις αμοιβές για τεχνικά έργα, τις αμοιβές διοίκησης ή αμοιβές για συμβουλευτικές ή παρόμοιες υπηρεσίες κ.λπ. που καταβλήθηκαν στο δικαιούχο

- Βεβαίωση με το ποσό της διατροφής που επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε συμβολαιογραφικά σε σύζυγο ή σε τέκνο, η οποία εκδίδεται από τον υπόχρεο σε καταβολή σύζυγο, για το συνολικό ποσό της διατροφής που κατέβαλε ετησίως και θα συνυποβάλλεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος από τον δικαιούχο, προκειμένου να αποδείξει αυτός το ποσό της διατροφής που εισέπραξε.

- Βεβαιώσεις των φόρων που έχουν παρακρατηθεί από όλες τις κατηγορίες εισοδήματος.

- Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δηλώνει στο Έντυπο Ε2 κάποιο ακίνητό του ως κενό για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών μέσα στην κρινόμενη περίοδο, φωτοαντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο (π.χ. λογαριασμοί ύδρευσης, κοινόχρηστων κ.λπ.), από το οποίο να αποδεικνύεται ότι το ακίνητο ήταν κενό για το υπόψη χρονικό διάστημα.

- Για την αναγνώριση δικαιωμάτων (απαλλαγών, εξαιρέσεων κ.λπ.) προσκομίζονται σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου τα παρακάτω δικαιολογητικά έγγραφα ή στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων:

α) Για την απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, των συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%, η γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) ή των Ανώτατων Υγειονομικών Επιτροπών, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), Ελληνικής Αστυνομίας.

β) Ληξιαρχική πράξη θανάτου, γέννησης ή διαζευκτήριο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος επικαλείται ως προστατευόμενα μέλη του τέκνα, αδελφούς και ανήλικους συγγενείς του μέχρι τρίτου βαθμού.

γ) Βεβαίωση της σχολής του εσωτερικού ή εξωτερικού, ή της δημόσιου ή ιδιωτικού ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, από την οποία να προκύπτει ότι τα ενήλικα τέκνα του φορολογούμενου σπουδάζουν σ' αυτή, εφόσον έχουν ηλικία μέχρι 25 ετών και θεωρείται ότι αυτά βαρύνουν το φορολογούμενο.

δ) Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ηλικία και το βαθμό συγγένειας των προσώπων τα οποία ο φορολογούμενος επικαλείται ότι τον βαρύνουν, ότι τα πρόσωπα αυτά συνοικούν μ' αυτόν και το φορολογητέο εισόδημα καθενός από αυτά δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ το χρόνο ή, εφόσον έχουν αναπηρία τουλάχιστον 67%, ότι το φορολογητέο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ το χρόνο.

ε) Στοιχεία που αποδεικνύουν το ποσό του υπερτιμήματος από πώληση αυτοκινήτου (παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν.1160/1981 - ΦΕΚ 147/Α') και τον καταλογισμό φόρου στο φορολογούμενο.

στ) Κατάσταση, στην οποία να αναφέρονται τα στοιχεία των προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες στον υπόχρεο ως οικιακοί βοηθοί, οδηγοί, δάσκαλοι, κηπουροί και λοιπό υπηρετικό προσωπικό, καθώς και το ποσό των ετήσιων αμοιβών που καταβλήθηκαν σε καθένα από αυτά τα πρόσωπα.

ζ) Ναυτολόγιο, στο οποίο να αναφέρονται τα στοιχεία των προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες λόγω ναυτολόγησής τους σε σκάφη αναψυχής του υπόχρεου, καθώς και το ποσό των ετήσιων αμοιβών που καταβλήθηκαν σε καθένα από αυτά τα πρόσωπα.

η) Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο, ή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων (π.χ. χωριστή στέγη που θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση μισθωτηρίου, λογαριασμών ΔΕΗ κ.τ.λ., φιλοξενούμενος με αποδεικτικό την αναγραφή στην προσωπική του δήλωση φορολογίας εισοδήματος, δωρεάν παραχώρηση,) τα οποία σε κάθε περίπτωση κρίνονται σαν πραγματικά γεγονότα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

θ) Επικυρωμένο αντίγραφο της οικείας δικαστικής απόφασης, από την οποία να προκύπτει ότι ο γονέας ο οποίος θεωρείται κατ' αρχήν υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης έχει χάσει τη γονική μέριμνα, σε περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 11 του Ν.4172/2013

ι) Επικυρωμένο αντίγραφο της οικείας δικαστικής απόφασης, από την οποία να προκύπτει ότι ο γονέας με το μεγαλύτερο εισόδημα έχει χάσει τη γονική μέριμνα, σε περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του δέκατου εδαφίου της περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν.4172/2013 και της αναλογικής εφαρμογής στις περ. στ' και ζ' της ίδιας παραγράφου.

ια) Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης σχολάζουσας κληρονομίας ή επιδικίας ή μεσεγγύησης από τον κηδεμόνα, τον προσωρινό διαχειριστή ή το μεσεγγυούχο, κατά περίπτωση, καθώς και σε περίπτωση υποβολής δήλωσης για λογαριασμό ανηλίκων ή δικαστικώς ή νομίμως απαγορευμένων ή αυτών που βρίσκονται υπό δικαστική αντίληψη από τον επίτροπο ή τον κηδεμόνα ή τον αντιλήπτορα, κατά περίπτωση, το νόμιμο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ο ορισμός των πιο πάνω προσώπων.

ιβ) Εάν ο φορολογούμενος δηλώνει ότι κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, προκειμένου να τύχει μείωση του φόρου με βάση την παρ. 5 του άρθρου 15 και την παρ. 5 του άρθρου 29 του Ν.4172/2013, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, την οποία εκδίδει ο Δήμαρχος και στην οποία πρέπει να αναγράφει ότι ο φορολογούμενος ήταν μόνιμος κάτοικος του νησιού ολόκληρο το έτος απόκτησης του εισοδήματος, από το οποίο ζητείται η απαλλαγή και μέχρι την ημερομηνία χορήγησης της βεβαίωσης. Εξαιρετικά, για τους δημοσίους υπαλλήλους και για τους υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. που διορίζονται στα νησιά αυτά κατά το έτος τοποθέτησής τους στο νησί ή κατά το έτος αναχώρησής τους από αυτό θα πρέπει η βεβαίωση να αναφέρεται τουλάχιστον σε χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Περαιτέρω, για τους επιχειρηματίες - φυσικά πρόσωπα δεν αρκεί η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας αλλά θα πρέπει και να αποδεικνύουν ότι η επιχειρηματική τους δραστηριότητα ασκείται κατά κύριο λόγο εντός των συγκεκριμένων νησιών.

- Για την απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα που παρουσιάζουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%), οι γνωματεύσεις των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.3863/2010, με σκοπό την εξασφάλιση ενιαίας υγειονομικής κρίσης, όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, όλων των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.

- Για την απόδειξη της καταβολής του ποσού των εξόδων νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης απαιτούνται τα ακόλουθα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά:

α) Έξοδα για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις:

Απόδειξη λιανικών συναλλαγών η οποία εκδίδεται από τον ιατρό, τον οδοντίατρο ή το πρόσωπο που παρέχει τις ιατρικές υπηρεσίες εν γένει (φυσικοθεραπευτή, λογοθεραπευτή κλπ) κατά την είσπραξη της αμοιβής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, όπως ισχύουν κάθε φορά.

Ειδικά, για την αναγνώριση της δαπάνης για φυσικοθεραπεία, λουτροθεραπεία, λογοθεραπεία, παροχή υπηρεσιών από ψυχολόγο κλπ, απαιτείται και σχετική γνωμοδότηση και παραπομπή από το θεράποντα ιατρό (ή από νοσοκομείο).

β) Έξοδα νοσηλείας

Προκειμένου για νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές:

• Απόδειξη λιανικών συναλλαγών της κλινικής, από την οποία να προκύπτει το ποσό της δαπάνης για τη νοσηλεία του ασθενή. Για την έκδοση αυτής της απόδειξης εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις διατάξεις του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, όπως ισχύουν κάθε φορά.

• Βεβαίωση του διευθυντή της κλινικής για το χρόνο νοσηλείας του ασθενή και το ποσό των εξόδων αυτής, αναλυτικά κατά είδος εξόδου.

Προκειμένου για νοσήλια σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα:

• Το προβλεπόμενο νόμιμο παραστατικό κατά τις διατάξεις του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, όπως ισχύουν κάθε φορά, από το οποίο να προκύπτει το ποσό της δαπάνης για τη νοσηλεία του ασθενή.

• Βεβαίωση του διευθυντή του νοσηλευτικού ιδρύματος, για το χρόνο νοσηλείας του ασθενή και το ποσό των εξόδων αυτής, αναλυτικά κατά είδος εξόδου.

Στις πιο πάνω υποπεριπτώσεις, όταν στα οικεία εκδοθέντα παραστατικά βάσει του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, αναγράφεται ο χρόνος της νοσηλείας και αναλυτικά τα έξοδα αυτής (κατά είδος εξόδου), δεν απαιτείται η πιο πάνω αναφερθείσα ιδιαίτερη βεβαίωση του διευθυντή του νοσηλευτικού ιδρύματος ή της ιδιωτικής κλινικής.

γ) Έξοδα φαρμακευτικής περίθαλψης

Για την αναγνώριση της δαπάνης για την αγορά φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού απαιτείται απόδειξη λιανικής πώλησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, όπως ισχύουν κάθε φορά, η οποία εκδίδεται από τα φαρμακεία. Ειδικά, για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που προμηθεύεται ο φορολογούμενος, απαιτείται και η προσκόμιση αιτιολογημένης ιατρικής γνωμάτευσης.

Στην περίπτωση που η σχετική δαπάνη φαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί μέρος των εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης, απαιτούνται τα δικαιολογητικά που προαναφέρθηκαν στην πιο πάνω περίπτωση β.

δ) Έξοδα για την απασχόληση νοσηλευτή/τριας:

• Βεβαίωση του θεράποντα ιατρού, με την οποία να βεβαιώνεται το είδος της νόσου από την οποία πάσχει ο ασθενής, η διάρκειά της, καθώς και η ανάγκη απασχόλησης νοσηλευτή/τριας, λόγω της σοβαρότητας της νόσου.

• Απόδειξη είσπραξης της αμοιβής από το πρόσωπο που πρόσφερε υπηρεσίες ως νοσηλευτής/τρια, στην οποία πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του, το όνομα του πατέρα του, ο αριθμός φορολογικού μητρώου, η διεύθυνση κατοικίας του και η χρονική διάρκεια παροχής υπηρεσιών του, υπογεγραμμένη από το πρόσωπο που παρέχει τις υπηρεσίες.

ε) Έξοδα σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα:

• Απόδειξη παροχής υπηρεσιών, η οποία εκδίδεται από την επιχείρηση που εισπράττει την αμοιβή σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, όπως ισχύουν κάθε φορά.

• Βεβαίωση του διευθυντή ή του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης για τον ακριβή χρόνο της περίθαλψης του προσώπου που κατέβαλε ή για το οποίο καταβλήθηκε η δαπάνη, καθώς και το ποσό αυτής κατά κατηγορία δαπάνης.

στ) Έξοδα αγοράς και τοποθέτησης οργάνων στο σώμα του ασθενή και αντικατάστασης μελών του σώματός του με τεχνητά:

Στην περίπτωση που η σχετική δαπάνη αποτελεί μέρος των εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης, απαιτούνται τα δικαιολογητικά που προαναφέρθηκαν στην πιο πάνω περίπτωση β.

Σε περίπτωση που ο ίδιος ο ασθενής προμηθεύεται τα όργανα ή τα τεχνητά μέλη από το ελεύθερο εμπόριο, απαιτείται απόδειξη λιανικής, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών και στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του αγοραστή, καθώς και το είδος του πωλούμενου αντικειμένου. Εν προκειμένω, απαιτείται και η συνυποβολή βεβαίωσης του θεράποντα ιατρού ή του νοσοκομείου ή της κλινικής όπου έγινε η αντικατάσταση ή η τοποθέτηση του τεχνητού μέλους ή οργάνου στο σώμα του ασθενούς, από την οποία να προκύπτει ότι τα αναφερόμενα στην πιο πάνω απόδειξη λιανικής χρησιμοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη θεραπεία.

Επίσης, σε περίπτωση αγοράς γυαλιών οράσεως ή φακών επαφής ή ακουστικών βαρηκοΐας, εκτός από την απόδειξη που προβλέπει ο Κ.Φ.Α.Σ, απαιτείται και σχετική βεβαίωση - συνταγή του θεράποντος ιατρού.

ζ) Ειδικές δαπάνες περίθαλψης τέκνων με αναπηρία:

• Το προβλεπόμενο νόμιμο παραστατικό κατά τις διατάξεις του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, όπως ισχύουν κάθε φορά, από το οποίο να προκύπτει το ποσό της δαπάνης για την περίθαλψη των τέκνων με αναπηρία.

• Βεβαίωση του διευθυντή ή του νόμιμου εκπροσώπου της ειδικής σχολής ή του ειδικού ιδρύματος ή του οργανισμού από την οποία να προκύπτει η πάθηση του τέκνου του υπόχρεου, ο ακριβής χρόνος της φοίτησης ή της περίθαλψης του τέκνου με αναπηρία για το οποίο καταβλήθηκε η αμοιβή, καθώς και το ποσό αυτής, αναλυτικά, κατά κατηγορία δαπάνης.

• Στοιχεία από τα οποία να αποδεικνύεται ότι το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημά του τέκνου δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 €.

η) Νοσήλια που καταβάλλονται στην αλλοδαπή:

Προκειμένου για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που καταβάλλονται στην αλλοδαπή, απαιτούνται οι σχετικές βεβαιώσεις, τα τιμολόγια και τα αποδεικτικά είσπραξης των αλλοδαπών γιατρών ή νοσοκομείων ή κλινικών.

• Εάν τα σχετικά αλλοδαπά δικαιολογητικά θεωρούνται, από τη νομοθεσία του κράτους προέλευσης, δημόσια έγγραφα απαιτείται να φέρουν επισημείωση της Σύμβασης της Χάγης (σφραγίδα Apostille για δημόσια έγγραφα των χωρών που υπέγραψαν τη Σύμβαση αυτή) ή προξενική επικύρωση (για τις περιπτώσεις χωρών που δεν έχουν προσχωρήσει στην εν λόγω Σύμβαση) ή θεώρηση από τον αρμόδιο Έλληνα πρόξενο (για τις χώρες για τις οποίες η Ελλάδα έχει εκφράσει αντίρρηση για την προσχώρηση τους στη Σύμβαση της Χάγης) ή κατά τα προβλεπόμενα σε διεθνείς συνθήκες, εφόσον καλύπτουν τέτοιου είδους δικαιολογητικά.

• Εάν τα σχετικά δικαιολογητικά συνιστούν ιδιωτικά έγγραφα:

α) εάν τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης έχουν καταβληθεί σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)/ Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), απαιτείται, πλην της προσκόμισης των δικαιολογητικών αυτών, και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του φορολογουμένου ότι του παρασχέθηκαν οι συγκεκριμένες ιατρικές ή νοσοκομειακές υπηρεσίες από το συγκεκριμένο γιατρό ή νοσοκομείο ή κλινική του συγκεκριμένου κράτους και ότι κατέβαλε σε αυτούς τα ποσά που αναγράφονται στα συνημμένα δικαιολογητικά.

β) εάν τα έξοδα αυτά έχουν καταβληθεί σε άλλες χώρες του εξωτερικού και εφόσον τα σχετικά δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, τιμολόγια και αποδεικτικά είσπραξης των αλλοδαπών γιατρών ή νοσοκομείων ή κλινικών) έχουν θεωρηθεί από δημόσια αρχή του κράτους προέλευσης, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία του συγκεκριμένου κράτους, απαιτείται να φέρουν είτε τη σφραγίδα Apostille, είτε προξενική θεώρηση είτε θεώρηση από τον αρμόδιο Έλληνα πρόξενο, κατά τα οριζόμενα ανωτέρω για τα δημόσια έγγραφα. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται τέτοια διαδικασία ο φορολογούμενος θα πρέπει να συνυποβάλλει, πλην των σχετικών δικαιολογητικών, και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 κατά τα οριζόμενα ανωτέρω για τα ιδιωτικά έγγραφα στις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ. Επιπλέον, στην εν λόγω υπεύθυνη δήλωση, θα πρέπει να επιβεβαιώνεται ρητά από το φορολογούμενο ότι δεν υφίσταται σχετική διαδικασία στο αλλοδαπό κράτος για τη θεώρηση των προσκομιζόμενων εγγράφων από δημόσια αρχή.

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά πρέπει να είναι μεταφρασμένα νόμιμα.

• Σε περίπτωση που οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης καταβάλλονται από τον ίδιο το φορολογούμενο, όμως τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στον εργοδότη ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε ασφαλιστική επιχείρηση για την κάλυψη από αυτούς μέρους του ποσού της οικείας δαπάνης, για την απόδειξη του υπόλοιπου ποσού της δαπάνης, με το οποίο επιβαρύνθηκε πραγματικά ο ίδιος ο φορολογούμενος, προκειμένου να είναι δυνατή η παροχή της υπόψη φορολογικής ελάφρυνσης, απαιτείται σχετική βεβαίωση του εργοδότη, του ασφαλιστικού ταμείου ή της ασφαλιστικής επιχείρησης από την οποία να προκύπτουν τα ακόλουθα:

α) Τα στοιχεία του προσώπου για το οποίο καταβλήθηκε η δαπάνη,

β) Το συνολικό ποσό της δαπάνης για το οποίο υποβλήθηκαν δικαιολογητικά,

γ) Ο αριθμός και η ημερομηνία της απόδειξης παροχής υπηρεσιών ή της απόδειξης λιανικής πώλησης στην οποία αναγράφεται το ποσό της δαπάνης,

δ) Το ποσό της δαπάνης που καλύφθηκε από τον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο ή την ασφαλιστική επιχείρηση και

ε) Το υπόλοιπο ποσό της δαπάνης με το οποίο επιβαρύνεται ο φορολογούμενος.

11. Για την απόδειξη της καταβολής του ποσού των δωρεών χρηματικών ποσών του άρθρου 19 ΚΦΕ, απαιτούνται τα ακόλουθα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά :

• Γραμμάτιο είσπραξης του ποσού της δωρεάς, το οποίο εκδίδεται από το πιστωτικό ίδρυμα όπου υφίσταται ειδικός λογαριασμός του νομικού προσώπου για το σκοπό αυτό και το οποίο θα πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία του δωρητή και δωρεοδόχου, το ποσό της δωρεάς αριθμητικώς και ολογράφως, την ημερομηνία κατάθεσης του και την υπογραφή του δωρητή, κατά περίπτωση.

• Βεβαίωση ή αντίγραφο της οικείας πράξης του νόμιμου εκπροσώπου του δωρεοδόχου από την οποία να προκύπτει η αποδοχή της δωρεάς και η καταχώρηση του ποσού αυτής στα επίσημα βιβλία του δωρεοδόχου.

Σε περίπτωση δωρεάς χρηματικών ποσών με όρο, απαιτείται βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου του δωρεοδόχου από την οποία να προκύπτει το ύψος του καθαρού προϊόντος που περιέρχεται στο δωρεοδόχο.

Επισημαίνεται, αναφορικά με τις δωρεές που καταβάλλονται υπέρ των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της ημεδαπής, ότι η Δ.Ο.Υ. του δωρητή, εφόσον το κρίνει σκόπιμο, δύναται να ζητήσει από το φορολογούμενο δικαιολογητικά, από τα οποία να προκύπτει ότι πληρείται ο μη κερδοσκοπικός - κοινωφελής σκοπός των προσώπων αυτών που ορίζεται στο καταστατικό τους και γενικότερα, μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε, κατά την κρίση της, ενέργεια, κατά τη διάρκεια του ελεγκτικού έργου, π.χ. ενδεχόμενη συνεργασία με τη Δ.Ο.Υ. του δωρεοδόχου.

Αντίστοιχα, για την απόδειξη των δωρεών υπέρ αντίστοιχων νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με έδρα άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε ή του Ε.Ο.Χ., εάν από τα ως άνω απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν προκύπτει ο μη κερδοσκοπικός και κοινωφελής χαρακτήρας τους, απαιτείται βεβαίωση αυτών, στην οποία θα αναγράφεται ότι είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιδιώκουν κοινωφελή σκοπό. Όλα τα δικαιολογητικά των ανωτέρω προσώπων πρέπει να είναι μεταφρασμένα νόμιμα.

12. Για να αναγνωριστεί το ποσό της δαπάνης που καταβλήθηκε λόγω δωρεάς για την απόσβεση του δημόσιου χρέους (άρθρ. 74 του Ν.3842/2010), απαιτείται το αποδεικτικό κατάθεσης του ποσού στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στο οποίο πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι έγινε η κατάθεση στο «Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την απόσβεση του Δημόσιου Χρέους».

13. Για την απόδειξη του ποσού των δαπανών που καταβάλλει ο εκμισθωτής για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποξήρανσης το δικαιολογητικό που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά και εκπίπτεται ποσοστό 10% των δαπανών επί του ακαθάριστου εισοδήματος που ορίζονται στην περ. ε' της παρ 3 του άρθρου 39 του Ν.4172/2013.

14. Με την δήλωση φορολογίας εισοδήματος προσκομίζονται φωτοαντίγραφα της υποβληθείσας στη Δ.Ο.Υ του συμβολαιογράφου της δήλωσης φόρου υπεραξίας καθώς και δήλωσης φόρου υπεραξίας που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά προκειμένου να συμπληρωθεί το καθαρό εισόδημα από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του άρθρου 41 του Ν.4172/2013. Σε εισόδημα οικοδομών που ανεγέρθηκαν με δαπάνες του μισθωτή σε έδαφος κυριότητας του εκμισθωτή και περιέχεται στην κατοχή του εκμισθωτή με την λήξη ή την διακοπή της μισθωτικής σχέσης που συντελέστηκε το έτος 2014, απαιτείται η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του μισθωτή από την οποία να προκύπτει το ύψος των δαπανών που ανεγέρθηκαν και απορρέουν από τα επίσημα βιβλία του.

15. Για την απόδειξη του ποσού της αποζημίωσης που καταβάλλει, βάσει νόμου, ο εκμισθωτής στο μισθωτή για τη λύση της μισθωτικής σχέσης ακινήτου, το δικαιολογητικό που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά.


16. Για την απόδειξη της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για ανέγερση οικοδομών ή αγορά ακινήτων:

α) Σε περίπτωση ανέγερσης οικοδομής:

- Φωτοαντίγραφα του εντύπου υπολογισμού του ελάχιστου κόστους κατασκευής της οικοδομής και του πίνακα ανάλυσης κόστους κατασκευής στις επιμέρους εργασίες, που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.

- Κατάσταση, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το ακίνητο που κατασκευάζεται, η επιφάνειά του, η τοποθεσία και τα όριά του, το κατασκευαστικό στάδιο που βρισκόταν στην αρχή του οικείου φορολογικού έτους και οι εργασίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, ο αριθμός των αποδείξεων δαπανών που διενεργήθηκαν μέσα στο έτος και η συνολική αξία αυτών, ανεξάρτητα από το έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

β) Σε περίπτωση κατασκευής δεξαμενής κολύμβησης (πισίνας), φωτοαντίγραφο της άδειας κατασκευής και κατάσταση των αποδείξεων δαπανών κατασκευής που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο οικείο φορολογικό έτος.

γ) Σε περίπτωση αγοράς ακινήτου, επικυρωμένα αντίγραφα των σχετικών συμβολαίων είτε βεβαίωση (ή περίληψη του οικείου συμβολαίου) του συμβολαιογράφου, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το ακίνητο, η επιφάνειά του, η τοποθεσία και τα όριά του, η αντικειμενική αξία και η αξία που δηλώνουν οι αντισυμβαλλόμενοι ότι συμφωνήθηκε, ο φόρος που καταβλήθηκε για τη μεταβίβαση αυτή, ο τρόπος καταβολής του τιμήματος, τα συμβολαιογραφικά έξοδα, καθώς και τα λοιπά έξοδα και τα στοιχεία των αντισυμβαλλόμενων.

17. Για την απόδειξη της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για δωρεές ή γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών, φωτοαντίγραφο της δήλωσης άτυπης δωρεάς ή γονικής παροχής ή διπλότυπη απόδειξη ή γραμμάτιο είσπραξης του ποσού της δωρεάς ή χορηγίας, η οποία εκδίδεται από το δωρεοδόχο και, σε κάθε περίπτωση, κατάσταση με τα στοιχεία του δωρητή, του δωρολήπτη και το ποσό για κάθε δωρεά ή γονική παροχή ή χορηγία.

18. Για την ετήσια δαπάνη που καταβάλλεται για την απόσβεση δανείων (στεγαστικών - προσωπικών δανείων) ή πιστώσεων, βεβαίωση του δανειοδότη για το συνολικό ετήσιο ποσό των τοκοχρεολυτικών δόσεων που καταβλήθηκαν μέσα στο οικείο φορολογικό έτος.

19. Αναλυτικό πίνακα με τα στοιχεία εσόδων (εισοδήματα, δωρεές κ.λπ.) και των δαπανών, από τον οποίο να προκύπτει το ποσό του αναλωθέντος κεφαλαίου που ο υπόχρεος επικαλείται για την κάλυψη της διαφοράς της δαπάνης.

20. Σε περίπτωση που η δήλωση του υπόχρεου υποβάλλεται από κληρονόμο του, μαζί μ' αυτή πρέπει να υποβάλλονται και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Ληξιαρχική πράξη θανάτου.

β) Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

γ) Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.

Σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης από κληρονόμους θανόντος ή από κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομιάς, η δήλωση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας κατοικούσε ο κληρονομούμενος ή βρισκόταν η έδρα της επιχειρηματικής επαγγελματικής τους εγκατάστασης πριν από το θάνατό του.

21. Στις περιπτώσεις που οι εκδότες των πιο πάνω δικαιολογητικών είναι αλλοδαποί και τα δικαιολογητικά αυτά (αποδείξεις κ.λπ., τα οποία σ' αυτές τις περιπτώσεις εκδίδονται σύμφωνα με τη νομοθεσία του ξένου κράτους) είναι διατυπωμένα σε ξένη γλώσσα, πρέπει μαζί με καθένα από αυτά τα δικαιολογητικά να υποβάλλεται και μετάφρασή του στα ελληνικά. Η μετάφραση αυτή μπορεί να γίνεται από οποιαδήποτε αρχή γενικά ή πρόσωπο που έχει το σχετικό δικαίωμα.


Πηγή : newsit.gr


Σέρρες: Στις 27 Μαΐου η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι



Στις 27 Μαΐου προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που κατηγορούνται για τον θάνατο του αλβανού κρατούμενου Ιλία Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας, πέρυσι τον Μάρτιο.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 13 δεσμοφύλακες, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο, ενώ σε δίκη παραπέμφθηκε κι ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι προέβησαν σ' αυτή την ενέργεια για να τιμωρήσουν τον Αλβανό βαρυποινίτη για τη δολοφονία που διέπραξε σε βάρος συναδέλφου τους, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 189/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών, «ο αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι, ο οποίος, στις 25 Μαρτίου 2014, τραυμάτισε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, μετήχθη στις 27 Μαρτίου 2014 από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Κατά την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο αναμονής από τις 15.55 μέχρι και τις 18.32, οπότε οδηγήθηκε στο χώρο κράτησης του, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλλαν τον κρατούμενο συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια, προκείμενου να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους.
Αποτέλεσμα των πράξεών τους ήταν να προκληθούν στον Αλβανό κρατούμενο θλαστικές εκχυμώσεις καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου. Το συγκεκριμένο κάταγμα και οι πράξεις βασανισμού, στις οποίες συστηματικά τον υπέβαλλαν, ήταν ικανό να επιφέρει, τελικά, λίγες ώρες αργότερα, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλία Καρέλι».

Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συμπλήρωσαν σχεδόν 12 μήνες προσωρινής κράτησης, πριν αποφυλακιστούν, υπό όρους, τον περασμένο Μάρτιο με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.
Οι υπόλοιποι επτά συνάδελφοί τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.


Πηγή : tanea.gr


Το Ποτάμι για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση: Γιατί γκρεμίζουν την Παιδεία;



«Η εκ βάθρων αλλαγή δομών και διαδικασιών στην Α’ Βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση έρχεται με την μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου»

«Η κυβέρνηση γκρεμίζει την Παιδεία» δηλώνει Το Ποτάμι με αφορμή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση που κατατίθεται με τη μορφή του κατεπείγοντος εντός της ημέρας στην αρμόδια επιτροπή.

«Η εκ βάθρων αλλαγή δομών και διαδικασιών στην Α’ Βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση έρχεται με την μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή. Χωρίς να αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διαβούλευση (opengov), χωρίς διάλογο με τους φορείς, χωρίς ντροπή τελικά» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ η ‘ελπίδα’ έρχεται, η παιδεία φεύγει...» δηλώνει χαρακτηριστικά η Σεβαστουπόλεως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κόμμα:

Σχετικά με το «κατεπείγον»

Αφού ο Υπουργός θέλησε, ανεπιτυχώς, να μεταρρυθμίσει την Παιδεία μέσω τροπολογιών στο επείγον σχέδιο νόμου για τη βία στα γήπεδα, τώρα το επιχειρεί με ένα κατεπείγον νομοσχέδιο. Με άλλα λόγια, επιθυμεί με μία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και μία συνεδρίαση της Ολομέλειας, μεταξύ πολλών άλλων, να αλλάξει το σύστημα των Πανελληνίων, να ανατρέψει το σύστημα αξιολόγησης των διευθυντών και να υποβαθμίσει το θεσμό των πειραματικών και προτύπων σχολείων. Α, και να επανεγγράψει τους αιώνιους φοιτητές που είχαν διαγραφεί…
Πού έγκειται αλήθεια το κατεπείγον; Οι αλλαγές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις θα εφαρμοστούν από το επόμενο σχολικό έτος, τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία δεν θα «καταστραφούν» εάν οι διαδικασίες υποβάθμισής τους αρχίσουν όχι από αυτή την εβδομάδα αλλά σε δύο εβδομάδες αφού αυτή είναι η «καθυστέρηση» που θα προκληθεί εάν ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία συζήτηση και ψήφισης του σχεδίου νόμου.
Τι μένει λοιπόν από το κατεπείγον; Μα είναι εξόφθαλμο: η αλλαγή του καθεστώτος επιλογής των διευθυντών των σχολείων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης. Υπάρχουν δεσμεύσεις απέναντι στους συνδικαλιστές –αυτούς που επί δεκαετίες όμνυαν στο όνομα του ΠΑΣΟΚ και τώρα ομνύουν στο όνομα της «πρώτη φορά αριστερά»- και θέλουν να κλείσουν τα όποια ρήγματα –δειλά μεν, ρήγματα δε- είχαν επέλθει τα τελευταία χρόνια στο καθεστώς της αναξιοκρατίας στην Παιδεία και της κυριαρχίας του συνδικαλισμού. Του συνδικαλισμού που όμως δεν αντιπροσωπεύει τον απλό δάσκαλο και καθηγητή που δίνει καθημερινά τη μάχη του μέσα στην τάξη για μια καλύτερη παιδεία, με τους μαθητές και τους γονείς ως συνεργάτες.
Θα αναρωτηθεί κανείς: μα καλά δεν μπορούσαν να περιμένουν οι συνδικαλιστές δύο εβδομάδες για να συζητηθεί ομαλά το νομοσχέδιο;. Η απάντηση είναι όχι: σε αυτές τις δύο εβδομάδες θα έλθουν τα οικονομικά μαντάτα και αφού η κυβέρνηση δε θα έχει να μοιράσει άρτο, τουλάχιστον να δρομολογήσει το μοίρασμα οφφικίων στους αρεστούς. Με μέτρα που αποσαθρώνουν την παιδεία αλλά δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος –τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα γιατί κάποτε έρχεται η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός για κάθε ανόητο μέτρο στο χώρο της παιδείας- προσπαθεί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ανοχή των συνδικαλιστών έναντι της οικονομικής λαίλαπας που έρχεται. Αφήστε δε που μπορεί να γίνουν και εκλογές οπότε καλό είναι να έχουμε να επιδείξουμε έργο στους ημέτερους για να καλύψουμε τα κενά στον οικονομικό τομέα.
Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν κατάχρηση του θεσμού του κατεπείγοντος αλλά εκείνες, τουλάχιστον, είχαν τη δικαιολογία της πίεσης των δανειστών. Η παρούσα κυβέρνηση τι έχει; Την πίεση των συνδικαλιστών;
Το Ποτάμι δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε σε μια τέτοια διαδικασία. Η Παιδεία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη συζητάμε με διαδικασίες εξπρές χωρίς μελέτη, χωρίς καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, χωρίς τη γνώμη αυτών που βιώνουν και διαμορφώνουν την Παιδεία. Επειδή σεβόμαστε την Παιδεία, επειδή σεβόμαστε το θεσμό του Κοινοβουλίου, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη διαδικασία αυτή που μόνο τιμή δεν περιποιεί σε όσους την εμπνεύστηκαν και την υλοποιούν.
Αξιολόγηση των «στελεχών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
Η βασική επιλογή του νομοθέτη είναι να καταργήσει τη διαδικασία της συνέντευξης και να εισάγει το κριτήριο –με βαρύτητα 33%- της ψήφου των εκπαιδευτικών (σύλλογος διδασκόντων) για την ανάδειξη των Διευθυντών.
Ο νομοθέτης απαξιώνει τη διαδικασία της συνέντευξης λέγοντας ότι οι ικανότητες των κρινόμενων δεν μπορούν να διαπιστωθούν «στη διάρκειας μιας ολιγόλεπτης συνέντευξης η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για την επιλογή «ημετέρων» της εκάστοτε εξουσίας».
Είναι κρίμα στον 21ο αιώνα να απαξιώνεται στη χώρα μας η βασικότερη διαδικασία επιλογής στελεχών –σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- που υπάρχει σε όλο τον κόσμο και μάλιστα στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλοι γνωρίζουμε –και καλύτερα από όλους οι μαθητές μας- ότι ένας εκπαιδευτικός μπορεί να έχει μια σειρά από τυπικά προσόντα αλλά να στερείται το βασικότερο προσόν που πρέπει να έχει: την ικανότητα επικοινωνίας. Και εάν αυτή απαιτείται μια φορά για τον απλό καθηγητή είναι ακόμη πιο αναγκαία για ένα διευθυντή σχολείου που απευθύνεται σε όλη τη μαθητική κοινότητα, στο σύνολο των καθηγητών αλλά και των γονέων. Εάν ο κ. Υπουργός κρίνει ότι υπάρχουν περιθώρια υποκειμενισμού, μπορεί να προσθέσει δικλείδες ασφαλείας, αν και η σημερινή διαδικασία έχει ήδη αρκετές, όπως η μαγνητοφώνηση της συνέντευξης.
Δυστυχώς, ο Υπουργός καταργεί τη διαδικασία της συνέντευξης και φέρνει τη διαδικασία της εκλογής από το σύλλογο των διδασκόντων, προσδίδοντας μάλιστα στο κριτήριο αυτό την καθοριστική βαρύτητα του 33%. Με ένα τέτοιο ποσοστό, είναι βέβαιο ότι το καθοριστικό κριτήριο δε θα είναι τα τυπικά και ουσιαστικά εκπαιδευτικά και διοικητικά προσόντα των υποψηφίων αλλά το ποιος θα είναι πιο αρεστός στο σύλλογο των διδασκόντων. Μεταβάλλουμε δηλαδή τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασκήσουν το λειτούργημα του διευθυντή ενός σχολείου σε κοινούς υποψηφίους που θα βγουν προς άγρα ψήφων για να εκλεγούν. Έχετε σκεφτεί αλήθεια ότι οι πιο σοβαροί άνθρωποι δεν θα θέσουν καν υποψηφιότητα; Πώς θα σταθεί στο σχολείο του ένας διευθυντής που θα έχει περισσότερα συνολικά μόρια αλλά όχι την πλειοψηφία του συλλόγου;
Θα μπορούσε να διατηρηθεί το σύστημα των συνεντεύξεων από πραγματικά ανεξάρτητες επιτροπές και να προστεθεί, αλλά με πολύ μικρότερη βαρύτητα το κριτήριο της ψήφου των διδασκόντων (π.χ. 10%). Με άλλα λόγια, να μετράει η ψήφος των διδασκόντων όταν οι υποψήφιοι είναι παρεμφερών προσόντων και τότε πράγματι δεν είναι παράλογο να μετρήσει και η γνώμη του συλλόγου.

Διατάξεις για πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Εάν είχε κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την εκδοχή της αριστεράς που είναι υπέρ του ισοπεδωτισμού, υπέρ της στασιμότητας και της συντήρησης των ισχυόντων, θα αρκούσαν οι διατάξεις για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία για να το αντιληφθεί.
Η βασική αλλαγή του νομοθέτη είναι καταργήσει τις εξετάσεις και να επαναφέρει την κλήρωση ως κριτήριο για την εισαγωγή των μαθητών στα σχολεία αυτά. Για να δικαιολογήσει την ιδεολογική του αυτή επιλογή, που θυμίζει το βαθύ ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του 1980 επικαλείται το γεγονός ότι μια τάξη που προέρχεται από εξετάσεις δεν είναι αντιπροσωπευτική της μέσης τάξης και κατά συνέπεια τα όποια «πειράματα» επιχειρηθεί να γίνουν στα εν λόγω σχολεία θα είναι μη ρεαλιστικά.
Και ποιος λέει ότι οι καινοτομίες πρέπει, κατά το στάδιο του σχεδιασμού, να γίνονται στις συνθήκες εκείνες που επιχειρούν να ανατρέψουν. Τα πειράματα και οι καινοτομίες γίνονται σε κατά το δυνατόν ιδανικές συνθήκες ώστε να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα και στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια μεταφοράς τους στις πραγματικές συνθήκες. Αυτή η αρχή ισχύει σε όλες τους κλάδους της επιστήμης και βέβαια και στην εκπαίδευση.
Με τη ρύθμιση αυτή, δίνεται πράγματι η ευκαιρία σε μερικές εκατοντάδες μαθητές που δεν θα μπορούσαν να εισαχθούν με εξετάσεις στα σχολεία αυτά να γίνουν κοινωνοί των παιδαγωγικών πολιτικών που ακολουθούνται σε αυτά. Δεν ακούγεται εκ πρώτης όψεως κακό αυτό. Ποιο είναι όμως το τίμημα: για να ωφεληθούν λίγοι μαθητές και να εισαχθούν με το τυχαίο κριτήριο της κλήρωσης θα μειωθεί το επίπεδο της παιδαγωγικής διαδικασίας στα σχολεία αυτά και κατά συνέπεια θα μειωθούν τα οφέλη για το σύνολο των μαθητών όλης της χώρας που κάποια στιγμή υποτίθεται θα επωφεληθούν από τα όσα γίνονται πειραματικά στα σχολεία αυτά.
Ποιος θα ωφεληθεί από την υποβάθμιση αυτή των σχολείων; Μα φυσικά τα ιδιωτικά σχολεία. Φαίνεται να διαφεύγει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ίσως γιατί οι συνδικαλιστές που διοικούν το υπουργείο δεν μπήκαν στον κόπο να το πουν, ότι τα πειραματικά σχολεία δεν ανταγωνίζονται τα δημόσια αλλά τα ιδιωτικά. Πλήττοντας τα πειραματικά σχολεία, ενισχύετε –από άγνοια ελπίζω- τα ιδιωτικά σχολεία αυτά τα χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, νιώθουν έντονα τον ανταγωνισμό των πειραματικών σχολείων.
Και κάτι ακόμη: η κατάργηση των εξετάσεων δεν είναι μέτρο κοινωνικής πρόνοιας. Είναι λάθος να πιστεύετε ότι με τις εξετάσεις θα εισέλθουν τα παιδιά των πλουσίων ενώ με την κλήρωση τα παιδιά των φτωχών. Η πραγματικότητα είναι ότι τα παιδιά των φτωχών καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια και φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα σε ανταγωνιστικές διαδικασίες γιατί ξέρουν –και αν δεν το ξέρουν, το ξέρουν οι γονείς τους- ότι στην Ελλάδα η Παιδεία είναι μοχλός κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης.


Πηγή: skai.gr


Λεουτσάκος: Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις - Κύρτσος: Ή συμφωνούμε ή καταρρέουμε



«Διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και οφείλουν οι εταίροι και δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ σα να είναι μια νέου τύπου αποικία» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αρνήθηκε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος. Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ» τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί έξω από το προγραμματικό της πλαίσιο».

«Βήματα πίσω δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση γιατί δεν οδηγούν πουθενά» διεμήνυσε στο εσωτερικό του κόμματος. «Διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και οφείλουν οι εταίροι και δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ σα να είναι μια νέου τύπου αποικία και να την περιθωριοποιήσουν σε από αυτό που λεμε Ευρώπη. Ευρώπη δεν είναι Μεσαίωνας», πρόσθεσε. «Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε ωμούς εκβιασμούς που δέχεται η χώρα μας και πρέπει να τους αναζητήσουμε, (...) τι θέλουν να μας πουν ότι ο αυτοκράτορας Σόιμπλε» καθορίζει την ευρωπαϊκή πορεία;», διερωτήθηke.

Κάνοντας λόγο για στραγγαλισμό της Ελλάδας, ο κ. Λεουτσάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται «στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και οφείλουν οι εταίροι και δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ σα να είναι μια νέου τύπου αποικία και να την περιθωριοποιήσουν σε από αυτό που λεμε Ευρώπη. Ευρώπη δεν είναι Μεσαίωνας».

Γιώργος Κύρτσος: Η συμφωνούμε ή καταρρέουμε

«Ή συμφωνούμε ή καταρρέουμε» προειδοποίησε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, καλώντας την κυβέρνηση και να αφήσει την πολιτική περιγραφή και να προωθήσει πρακτικές λύσεις.

«Το ασφαλιστικό χρειάζεται μεταρρύθμιση η προηγούμενη κυβέρνηση κάτι πήγε να κάνει, αλλά το άφησε μισό. Να καταργήσουμε διπλές και τριπλές συνταξεις και να μειώσουμε τα ρετιρέ» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κύρτσος πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν πάτησε γκάζι μετά τις ευρωεκλογές, αν το είχε κάνει, θα είχαμε βγει τώρα απο το μνημόνιο».


Πηγή : protothema.gr


Ζούσαν δύο μήνες με τη νεκρή μητέρα τους τυλιγμένη σε σεντόνι


Ενα μακάβριο θέαμα αντίκρυσαν οι αστυνομικοί του Β' Τμήματος Λάρισας, οι οποίοι κλήθηκαν να ελέγξουν διαμέρισμα, έπειτα από καταγγελίες γειτόνων για έντονη δυσοσμία.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η «Ελευθερία» της Λάρισας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η δυσοσμία προερχόταν από το άψυχο σώμα μίας ηλικιωμένης, η οποία βρισκόταν νεκρή στο κρεβάτι της και σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.
Από τις πρώτες εκτιμήσεις, η 82χρονη είχε πεθάνει τουλάχιστον ενάμιση μήνα πριν, καθότι το πτώμα της ήταν μουμιοποιημένο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, επί της οδού 25ης Μαρτίου και διαπίστωσαν ότι οι δύο γιοι της, 45 και 50 ετών, είχαν τυλίξει τη νεκρή γυναίκα με σεντόνι και κουβέρτα και εξακολουθούσαν να ζουν στο διαμέρισμα καθημερινά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν στις αστυνομικές Αρχές το τι συνέβη και η ΕΛΑΣ θα ζητήσει ιατρική γνωμάτευση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση και οι ειδικοί θα αποφανθούν για την τύχη τους.
Όσο για τα αίτια και το χρόνο θανάτου της ηλικιωμένης γυναίκας, θα προσδιοριστούν από την ιατροδικαστική εξέταση.



Πηγή : ethnos.gr


Η δύσκολη απόφαση του Σαμαρά – Ποιοι του εισηγούνται νέο αντιμνημονιακό ανένδοτο



Στο ερώτημα «τι κάνουμε, αν υπάρχει συμφωνία» προσπαθεί να απαντήσει η ηγετική ομάδα της ΝΔ, μιας και θεωρείται κοινός τόπος πως, αν υπάρχει μια συμφωνία, αυτή θα αποτελεί την αφετηρία αλυσιδωτών πολιτικών εξελίξεων. Υπό αυτό το πρίσμα, στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά καταστρώνεται μια στρατηγική αντίδρασης, η οποία περιλαμβάνει και διεθνείς επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που η εσωκομματική αντιπολίτευση βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα και εν αναμονή των εξελίξεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης για να καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ.

Μια συζήτηση που αναπτύσσεται στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως έχει να κάνει με την απάντηση στο ερώτημα «τι κάνουμε, αν υπάρχει συμφωνία». Εκεί, οι απόψεις των στελεχών διίστανται. Υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι λένε πως η ΝΔ πρέπει να αξιολογήσει τη συμφωνία που θα έρθει και να αποφασίσει τι θα κάνει και με γνώμονα το καλό του τόπου, ενώ υπάρχουν και άλλοι που βλέπουν πεδίο δόξης λαμπρό για ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και εκτιμούν πως θα υπάρχει εσωκομματικό ρήγμα που θα φέρει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με ένα αδιέξοδο.

Ενδεικτική είναι και η παρέμβαση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο οποίος πως «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το καλό της Ελλάδας, ώστε να μείνει η χώρα στο ευρώ. Εμείς από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση, να μην απομονωθεί και να παραμείνει στη ευρωζώνη. Στηρίξαμε ήδη τα πρώτα νομοσχέδια και τώρα λέμε φέρτε ένα σχέδιο να το συζητήσουμε και να δούμε. Αν είναι στη σωστή κατεύθυνση, να το ψηφίσουμε. Αυτή τη στιγμή, τα πάντα έχουν παγώσει και η αγορά έχει χρεοκοπήσει. Κάποια στιγμή πρέπει να παρθούν αποφάσεις». Από την άλλη, στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης μεταξύ άλλων έχουν θέσει επί τάπητος την ανάγκη η ΝΔ να πιέσει, ώστε να οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις, ακόμα και μη στηρίζοντας μια ενδεχόμενη συμφωνία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετες εισηγήσεις

Κατά τις πληροφορίες του KoolNews.gr ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεχθεί εισήγηση για υπερψήφιση της συμφωνίας, αν υπάρχει, συνδυαστικά με ένα σχέδιο αντιμετώπισης των εσωτερικών αμφισβητιών στο κόμμα. Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, μια υπερψήφιση θα συνιστά μια win-win κατάσταση για τη ΝΔ: αφενός δεν θα τίθεται θέμα αναντιστοιχίας με την πολιτική που υπηρέτησε και από την άλλη, θα δημιουργείται μια πίεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θέλει να ταυτίζεται με τη ΝΔ, η οποία θα γίνει μεγαλύτερη, ιδίως αν υπάρχουν απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ και φανεί πως η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ΝΔ.

Υπάρχει όμως και μια αντίθετη εισήγηση, η οποία όμως δεν τυγχάνει ιδιαίτερης αποδοχής εντός της ΝΔ: η ΝΔ να καταψηφίσει τη συμφωνία και να επιστρέψει τρόπον τινά στον αντιμνημονιακό αγώνα. Καταλαβαίνει κανείς όμως εύκολα πως μια τέτοια στροφή της ΝΔ δεν θα μπορούσε να επέλθει χωρίς την πλήρη απαξίωση του κόμματος, καθώς θα φαινόταν ανακόλουθο με ό,τι έχει εφαρμόσει κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας.

Σκέψεις για νέες διεθνείς επαφές

Τούτων δοθέντων, όπως πληροφορείται το KoolNews.gr, στο επιτελείο της ΝΔ υπάρχει σκέψη για εντατικοποίηση των διεθνών επαφών του Αντώνη Σαμαρά.

Στη λεωφόρο Συγγρού θεωρούν πως το πνεύμα που επέδειξε ο κύριος Σαμαράς στη σύνοδο του ΕΛΚ (όπου μεταξύ άλλων ζήτησε καθαρά στήριξη για την Ελλάδα από τους εταίρους της ΝΔ) είναι το κατάλληλο και εκτιμούν πως κάποια νέα ραντεβού με κεντροδεξιούς ηγέτες, από χώρες-κλειδιά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, θα ενισχύσουν το ευρωπαϊκό προφίλ του κυρίου Σαμαρά, ο οποίος θα εμφανιστεί να στηρίζει την εθνική προσπάθεια για έξοδο από το τέλμα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του think tank του ΕΛΚ «Βίλφριντ Μάρτενς» με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιουνκερ. Μάλιστα, ο κύριος Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία και για ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον κύριο Γιουνκερ, όπου θα μπορεί να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Οι αμφισβητίες περιμένουν

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο των αμφισβητιών. Αυτός θα μπορούσε να είναι και ένας εναλλακτικός τίτλος για τη στάση που κρατούν οι αμφισβητίες εντός της ΝΔ Διότι μπορεί τα δείπνα και οι συναντήσεις να λαμβάνουν χώρα, οι περισσότεροι όμως πλέον ασχολούνται με το δάσος (διαπραγμάτευση) και όχι με το δέντρο (ΝΔ, εσωκομματική καθημερινότητα).

Κοινή συνισταμένη; Η πλειοψηφία εκτιμά πως, αν υπάρξει συμφωνία και αυτή ψηφιστεί από τη Βουλή, την επόμενη μέρα το παιχνίδι στη ΝΔ ξαναρχίζει με νέους όρους και αυτό διότι θα έχει παρέλθει ο παράγοντας της έκτακτης ανάγκης.


Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Πηγή : koolnews.gr


ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό 16 μηνών το οικονομικό κλίμα, σημαντική υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης



Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Απρίλιο, υποχωρώντας στις 92,7 μονάδες από 96,8 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ.

Οι επιχειρηματικές προσδοκίες αποτυπώνονται δυσμενέστερες στη Βιομηχανία, ενώ βελτιώνονται οριακά μετά από τρεις μήνες υποχώρησης στο Λιανικό Εμπόριο, τις Υπηρεσίες και τις Κατασκευές. Όμως, είναι καθοριστική για τον δείκτη η πτώση σχεδόν 10 μονάδων που καταγράφεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς η πολύ μεγάλη αύξηση που είχε σημειωθεί μετεκλογικά τον Φεβρουάριο ήδη περιορίζεται στο μισό.

Όπως επισημαίνει το ΙΟΒΕ, είναι φανερό ότι η διατήρηση της αβεβαιότητας αναφορικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και το περιεχόμενο μιας δυνητικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές, περιορίζει την αρχική μετεκλογική αισιοδοξία που είχε καταγραφεί στα νοικοκυριά και όχι στις επιχειρήσεις.

Η εξέλιξη του δείκτη προοιωνίζεται αρνητική εξέλιξη και στον ρυθμό μεταβολής της οικονομικής δραστηριότητας ενώ είναι λογικό ότι, όσο διατηρείται η αβεβαιότητα για μια δυνητική συμφωνία, θα επηρεάζεται και το γενικότερο οικονομικό κλίμα.

Αναλυτικότερα:

Στη Βιομηχανία, οι προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες επιδεινώνονται, με το ισοζύγιο στις εκτιμήσεις για τα αποθέματα να αυξάνεται οριακά και τις εκτιμήσεις για τις αρνητικές παραγγελίες και τη ζήτηση να αμβλύνονται ελαφρά.

Στις Υπηρεσίες, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα αλλά περισσότερο εκείνες για τη
βραχυπρόθεσμη ζήτηση βελτιώνονται, ενώ αντίθετα οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων βαίνουν ελαφρώς δυσμενέστερες.

Στο Λιανικό Εμπόριο, οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις κερδίζουν έδαφος, όπως και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους, ενώ ταυτόχρονα αναχαιτίζεται η ρευστοποίηση των αποθεμάτων.

Στις Κατασκευές, καταγράφονται λιγότερο δυσμενείς εκτιμήσεις για τις προγραμματισμένες εργασίες των επιχειρήσεων, με τις προβλέψεις για την απασχόληση του τομέα να παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, τόσο οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού όσο και εκείνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας το επόμενο 12μηνο αλλά και την εξέλιξη της ανεργίας επιδεινώνονται ραγδαία, ενώ περιορίζεται και η πρόθεση για αποταμίευση



Πηγή


Προσωπική επικοινωνία Γιαννακόπουλου-Σπανούλη



Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε πως είχε επικοινωνία με τον Βασίλη Σπανούλη για τα όσα έγιναν στο πρόσφατο ντέρμπι "αιωνίων" (2/5).

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη- σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου- να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο (2/5/2015) στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο.

Το ίδιο ακριβώς επεσήμανα και στον Βασίλη Σπανούλη κατά την επικοινωνία που είχαμε την επομένη του αγώνα.

Το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας παγκοσμίως και δεν θα πρέπει μεμονωμένες στιγμές να αποπροσανατολίζουν φιλάθλους, αθλητές και παράγοντες. Κι εγώ είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω».



Πηγή : gazzetta.gr



Η αντίδραση του Δένδια στις αιχμές του Γεωργιάδη



Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Θέσεις μάχης παίρνουν τα στελέχη πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας καθώς η περίοδος αναμονής μετά την ήττα της 25ης Ιανουαρίου μοιάζει να φτάνει στο τέλος της.

Πάντως η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι αιχμές που άφησε μέσω του Σκάι και της εκπομπής του Τάκη Χατζή ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Δένδια.

Τι είχε προηγηθεί

Δύο 24ώρα νωρίτερα, ο κ. Νίκος Δένδιας είχε, επίσης μέσω Σκάι, εξαπολύσει νέα επίθεση όχι μόνον εναντίον της ηγεσίας του κόμματος αλλά και των στελεχών που εντάχθηκαν, εσχάτως, στην ηγετική ομάδα.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν πηγαίνουμε καθόλου καλά. Τι να σας πώ; Ότι πάμε καλά με 19 και 20%; Ο Κώστας Καραμανλής μας έφθασε σχεδόν στο 46%, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο 47%! Χρειάζεται αλλαγή πρότασης προς την ελληνική κοινωνία και αλλαγή φυσιογνωμίας...» είχε επισήμάνει ο πρώην Υπουργός και εκ των επισπευδόντων τη διαδικασία, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε πορεία και υπάρχει μεγάλη ευθύνη όλων μας να γίνει αυτό. Υπάρχει μερίδα στελεχών μας που βολεύονται για οποιονδήποτε λόγο και είτε εξ αντικειμένου, είτε εξ υποκειμένου, δεν βοηθούν ν’ ανοίξει αυτή η συζήτηση».

Η αναφορά αυτή του κ. Δένδια, που ουσιαστικά στοχοποίησε στελέχη όπως οι Κυρ. Μητσοτάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης (σ.σ. η συμμετοχή των οποίων στην ηγετική ομάδα επηρέασε σημαντικά τις μετεκλογικές ισορροπίες στο κόμμα) προκάλεσε σφοδρή ενόχληση στην ηγεσία της Ν.Δ. και η απάντηση, τουλάχιστον όπως λένε στελέχη των «αντιφρονούντων», ήρθε μέσω του κ. Αδ. Γεωργίαδη.

Ο κ Γεωργιάδης σχολίασε πως ο κ. Δένδιας έχει το προνόμιο ως απλός βουλευτής να φιλοξενείται μόνος του στις τηλεοπτικές εκπομπές κάτι που δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους βουλευτές και με αυτόν τον τρόπο «κάρφωσε» το αρχηγικό προφίλ που όπως υπονόησε θέλει να χτίσει. Υπογράμμισε, δε, ότι οι εκπομπές και τα κανάλια δεν βγάζουν αρχηγούς και όποιος θέλει να γίνει αρχηγός μπορεί να το θέσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και σε όλα τα όργανα συνολικά του κόμματος.

Η συνέχεια

Η πλευρά Δένδια απέφυγε χθες να σχολιάσει τις αιχμές Γεωργιάδη, αλλά είναι βέβαιο ότι ο πρώην Υπουργός θα επανέλθει στην προσπάθεια πίεσης προς την ηγεσία με στόχο τη διεξαγωγή Συνεδρίου «για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την κεντροδεξιά». Σε αντίστοιχη κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και άλλα στελέχη όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ευρ. Στυλιανίδης, Μαξ. Χαρακόπουλος, Μ. Σαλμάς κ.α.

Αντιστοίχως, στελέχη της ηγετικής ομάδας αναμένεται, επίσης, να επιμείνουν στην οικοδόμηση αντίμετρων, με τελική επιδίωξη να αναδειχθούν οι εσωτερικές αντιφάσεις, ιδεολογικές και πολιτικής στρατηγικής, των αμφισβητιών. Και ο κ. Γεωργιάδης μοιάζει να παίρνει, ήδη, θέση στην πρώτη γραμμή του πολέμου, πριν καν ακόμη αυτός κηρυχθεί.


Πηγή : newpost.gr


Δείγμα DΝΑ από 14 Έλληνες για τα επεισόδια στο Μιλάνο


Σε υποχρεωτική λήψη δείγματος DNA υποβλήθηκαν δεκατέσσερις Έλληνες που βρίσκονταν στο Μιλάνο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες από διαδηλωτές οι οποίοι πήραν μέρος στην κινητοποίηση «No Expo».
Την απόφαση για την υποχρεωτική λήψη δείγματος DNA «από 14 Έλληνες που εντοπίσθηκαν κοντά σε διαμέρισμα το οποίο τελεί υπό κατάληψη», σύμφωνα με την Corriere della Sera, έλαβε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Μαουρίτσιο Ρομανέλλι.

Ο συνήγορος υπεράσπισής τους, μετέβη στην διεύθυνση αστυνομίας και κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο «τα δείγματα DΝΑ μπορεί να χρησιμεύσουν για να συγκριθούν με εκείνα που ανιχνεύθηκαν πάνω σε ρόπαλα, κράνη και βόμβες μολότοφ».

«Σε βάρος των Ελλήνων ασκήθηκε δίωξη για προβολή αντίστασης κατά της αρχής και σήμερα το πρωί, όπως διέρρευσε επέστρεψαν αεροπορικώς στην χώρα τους», τονίζει η Corriere.



Πηγή : koolnews.gr


Το Facebook πρόδωσε καταζητούμενο στις ΗΠΑ



Μία πολύ λάθος επιλογή έκανε ένας καταζητούμενος στις ΗΠΑ. Πάτησε «like» σε φωτογραφία σήμανσης που τον απεικόνιζε, την οποία ανέβασε ομάδα πολιτών σε ομάδα στο Facebook. Όπως ήταν φυσικό, συνελήφθη.

Ο 23χρονος Λέβι Τσαρλς Ρίαρντον αποφάσισε να πατήσει like σε φωτογραφία του ως καταζητούμενου για εγκλήματα απάτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά μία φίλη του 23χρονου τον έκανε tag κάτω από τη φωτογραφία και στη συνέχεια εκείνος πάτησε like.

Απαντώντας στις... κατηγορίες, η φίλη του Λέβι Τσαρλς Ρίαρντον είπε: «Εάν δω κάποιον να κάνει κακές επιλογές στη ζωή του, πρέπει να είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι γνωστό. Επίσης, τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν ξέρουν καν ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον του ή ότι είναι καταζητούμενοι».

Όσο απίστευτη και αν φαίνεται η ιστορία, την επιβεβαίωσε η ομάδα στο Facebook.

O Ρίαρντον κατηγορείται ότι έκλεψε ένα πορτοφόλι και επιταγές, τις οποίες αφού έκοψε στο όνομά του, στη συνέχεια τις εξαργύρωσε.


Πηγή : in.gr


ΣΟΚ : Έρχεται έκτακτη εισφορά και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2015 – Ποιοι θα πληρώσουν τα... σπασμένα της “τρύπας” στα έσοδα


Η μεγάλη υστέρηση των εσόδων σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις που δείχνουν να βαλτώνουν μάλλον ενισχύουν και πάλι το σενάριο της πλήρους επαναφοράς της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επαναφορά της έκτακτης εισφοράς στο 100% θα ισχύσει αναδρομικά για τα εισοδήματα από 1/1/2015, κάτι που θα σημάνει μειώσεις από 459 ευρώ ως και 1.260 ευρώ τον χρόνο.

Ποιοι μπαίνουν όμως στο στόχαστρο;
Το καλό σενάριο λέει ότι στο στόχαστρο μπαίνουν μονάχα όσοι έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.
Ωστόσο τα έσοδα από όσους έχουν ανάλογα εισοδήματα και μάλιστα μόνο με την αύξηση του 30%, της επαναφοράς δηλαδή της έκτακτης εισφοράς στο 100% δεν φαίνεται πως κρίνεται ικανοποιητική και έτσι υπάρχει και plan B.

Το κακό σενάριο λοιπόν λέει ότι η έκτακτη εισφορά αυξάνεται αναδρομικά για όσους έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ το χρόνο κατά 30% και κατά 40% με 50% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.

Για όσους έχουν εισόδημα ως 20.000 ευρώ αυτή τη στιγμή η έκτακτη εισφορά είναι στο 7%, για εκείνους που έχουν εισοδήματα ως 50.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται στο 1,4%.
Ένα τρίτο σενάριο προβλέπει να αλλάξουν και οι κλίμακες της έκτακτης εισφοράς ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα από 25.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω.


Πηγή : newsit.gr


Επίθεση Τόσκα στο Πρώτο Θέμα



«Πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας» αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας απαντώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα η οποία δημοσίευσε ότι ο υφυπουργός μετέβη στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Τα δημοσιεύματα «αποκαλύπτουν ωστόσο καθαρά το ότι η μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο “Πρώτο Θέμα” για να βυσσοδομεί εκεί με πλήρες ωράριο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην οποία υπογραμμίζεται πως «εάν ο συντάκτης είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση».

«Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης» αναφέρει ο υφυπουργός υπογραμμίζοντας πως το ελικόπτερο, που τον μετέφερε «ανήκει επιχειρησιακά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές».

«Τέλος, από πότε ονομάζεται “παρακράτος” το αίτημα για διαφάνεια στις συναλλαγές ιδιοκτητών ΜΜΕ και αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων;» αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

«Άπαξ δια παντός, ενημερώνω τους συντελεστές αυτής της κυριακάτικης φυλλάδας, αλλά και τους πάτρωνές τους, ότι δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός προσγειώθηκε με το ελικόπτερο στο γήπεδο του Παναιγιαλείου, ενώ θα μπορούσε, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, να μεταβεί μέσα σε περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο.



Πηγή : nooz.gr