Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ανδρουλάκης κατά Τσίπρα: Μαθήματα από τον αρχιτέκτονα της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς, δεν δέχομαι


 

Σφοδρή κριτική στις απειλές και στο bullying που δέχτηκε απο τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Με ανάρτησή του κατηγορεί τον ακροαριστερό απατεώνα, για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην ανάρτησή του την οποία συνοδεύει από μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον Πάνο Καμμένο το βράδυ των εκλογών του 2015:

«Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε. 

κ. Τσίπρα.

Σας παραθέτω μια μόνο εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

«Προοδευτικά» μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς.

Στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια του καθενός μας».

app-facebook
Νίκος Ανδρουλάκης
πριν από μία ώρα περίπου

Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε.
Alexis Tsipras σας παραθέτω μια μόνο εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

«Προοδευτικά» μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς. Στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια του καθενός μας.



Ο Βενιζέλος έχει πάθει ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίζεται για μια θέση νούμερου στον θίασο Τσίπρα

 



Τον είχαμε για σοβαρό αλλά φαίνεται ότι έπαθε ΣΥΡΙΖΑ και αυτός και διεκδικεί μία θέση νούμερου στον θίασο, με πολλές πιθανότητες να το πετύχει.

Πραγματικά όλοι ξέραμε ότι είναι σοβαρός άνθρωπος ο Βενιζέλος, αλλά διαψεύδει όσους το πιστεύαμε.

Στη γραμμή του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα των νόμιμων επισυνδέσων. 

Είναι τέτοια η λαχτάρα του να επιβιώσει πολιτικά που θυσιάζει την σοβαρότητα του και στηρίζει μάλιστα την ακατανόητη κίνηση του κ. Ράμμου της ΑΔΑΕ να δώσει τον γνωστό φάκελο στον Τσίπρα και μετά αυτός να πηγαίνει, στη Βουλή και να ανακοινώνει υπερηφάνως τα ονόματα 6 πολιτών, παραβιάζοντας τα προσωπικά τους δεδομένα.

Είναι φαίνεται σκληρός ο ανταγωνισμός της φαιδρότητας στον ΣΥΡΙΖΑ για μιά θέση νούμερου στον θίασο Τσίπρα, και μάλιστα για την μετά εποχή Τσίπρα που έρχεται σε λίγους μήνες.

Σε συνέντευξή του στον Ηλία Κανέλλη που δημοσιεύεται σήμερα στα «Νέα», δηλώνει χωρίς ίχνος ηθικής, σοβαρότητας και ντροπής ότι δεν τον ενοχλεί η επιβεβαίωση των ονομάτων από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ και γενικώς όλα τα βρίσκει καλώς καμωμένα, και το λέει στα σοβαρά κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πόσο θα ξεφτιλιστεί ακόμα.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του Ηλία Κανέλλη «Δεν σας ενοχλεί δηλαδή η επιβεβαίωση των ονομάτων από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ;» το υποψήφιο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

«Δεν επιβεβαίωσε τίποτα. Περιέγραψε ιδιότητες. Γιατί υιοθετείτε αυτά που λέγονται ατεκμηρίωτα δεξιά αριστερά για τον κύριο Ράμμο; Και τι να κάνει να αποκρύψει από τους προβλεπόμενους στον νόμο θεσμικούς συνομιλητές του ότι διαπίστωσε μια σειρά παραδόξων παρακολουθήσεων; Αυτές οι παρακολουθήσεις που η κυβέρνηση απέδωσε σε εκτός πλαισίου δράση της ΕΥΠ είναι νόμιμες ή παράνομες τελικά; Είναι και αυτές τυπικά επαρκείς αλλά εσφαλμένες όπως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και αυτό το σφάλμα διήρκησε δυο και πλέον χρόνια χωρίς να το εντοπίσει κανείς αρμόδιος για την εποπτεία Εχει συνοχή το αφήγημα αυτό; Πρέπει να μένουμε αδιάφοροι όταν το ακούμε;

Αντί να ρωτάει ο κ Μητσοτάκης τον κ Τσίπρα «πού βρήκες τα ονόματα» θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση αν όντως παρακολουθούνταν αυτοί οι άνθρωποι Κι αν ως Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη να εξηγήσει ποιος την έκανε ποιος άκουσε τις μαγνητοταινίες ποιος διάβασε τα δελτία και σε τι συμπέρασμα κατέληξε. Κι αν θεωρεί ότι αυτό καθιστά υπερήφανη την κυβέρνηση ή υπόλογη».



Η Νέα Δημοκρατία, κ. Τσίπρα, αποκατέστησε και θεμελίωσε τη δημοκρατία μας το 1974

 


Στις αθλιότητες του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα, και επικίνδυνου για την Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα, απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Σκληρή απάντηση στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα έδωσε η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, κάνοντας λόγο για «ανερμάτιστο, ατεκμηρίωτο, διχαστικό και παραληρηματικό μονόλογο».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στο κλειστό γήπεδο «Απόλλωνα» στην Πάτρα, εξαπολύοντας και πάλι ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, με τον Γιάννη Οικονόμου να αντιπαραβάλλει τα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός στην Αχαΐα πριν από πέντε μήνες, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός, πριν από δύο μήνες, παρουσίασε στην Πάτρα έναν πλήρως μελετημένο και κοστολογημένο σχεδιασμό 5 στρατηγικών στόχων, θεμελιωμένο σε 63 δρομολογημένα και 25 υπό σχεδιασμό έργα για τη Δυτική Ελλάδα».

«Σήμερα, ο κ. Τσίπρας -σε ένα ανερμάτιστο, ατεκμηρίωτο, διχαστικό, παραληρηματικό μονόλογο- δεν είπε τίποτα ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο, τίποτα που να δίνει πνοή και προοπτική στους πολίτες τόσο της Δυτικής Ελλάδας όσο και συνολικά της χώρας», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αντίθετα, με κάθε ευκαιρία ο κ. Τσίπρας ανεβάζει την ένταση της χυδαιότητας και των ύβρεων», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Τόλμησε μάλιστα ανερυθρίαστα να αναφερθεί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, έργο που αποτελεί την επιτομή της φαυλότητας του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και θυσιάστηκε στα σκοτεινά παζάρια με τον κ. Καλογρίτσα για τον έλεγχο των ΜΜΕ. Από τη μια, λοιπόν, γνώση, επαγγελματισμός, μελετημένο σχέδιο, ρεαλισμός, σταθερότητα. Από την άλλη τοξικότητα, λάσπη, αερολογίες, διχασμός και ψέματα, ατελείωτα ψέματα».

Και σε υστερόγραφο ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε: «Μόνο κάποιος που έχει τεράστιο έλλειμμα ιστορικής συνείδησης και περίσσεια θράσους θα τολμούσε να εκστομίσει τη φράση ''Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία''. Η Νέα Δημοκρατία, κ. Τσίπρα, αποκατέστησε και θεμελίωσε τη δημοκρατία μας το 1974, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1979 και την κράτησε σθεναρά μέσα σε αυτήν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, όταν εσείς αναζητούσατε δανεικά από τον Πούτιν και καύσιμα από τον Μαδούρο».



Ιράν μεσαίωνας : Με κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας θα ψάχνουν ποιες γυναίκες δεν φοράνε μαντίλα!

 



Οι ιρανικές αρχές σχεδιάζουν να κάνουν χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης για να επιβάλλουν την απαίτηση στις γυναίκες να φορούν μαντίλα.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή δικαιοσύνης θέλει να επεκτείνει τη χρήση των συστημάτων παρακολούθησης που αφορούν την οδική κυκλοφορία σε δημόσιους χώρους, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Etemad. Βάσει του σχεδίου, οι γυναίκες που εντοπίζονται να μην φορούν τη μαντίλα τους, αρχικά θα προειδοποιούνται με γραπτό μήνυμα , ενώ επανειλημμένες παραβάσεις θα τιμωρούνται με πρόστιμα.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Etemad είχε γράψει ήδη για μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν την αυστηροποίηση των τιμωριών για παραβιάσεις του ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα. Τότε γινόταν λόγος για κοινωφελή εργασία, μαθήματα μετεκπαίδευσης, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα, εργασιακούς περιορισμούς και πρόστιμα.

Εδώ και μήνες, η περιβόητη αστυνομία ηθών, που πραγματοποιεί περιπολίες για να ελέγχει την τήρηση του νόμου για τη μαντίλα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τους δρόμους.

Πολλές γυναίκες στις μητροπόλεις του Ιράν δεν φορούν πλέον μαντίλες. Επικριτές στο Ιράν διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει κοινωνική υποστήριξη για τη νέα αυστηροποίηση του νόμου.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ισλαμική Δημοκρατία βιώνει ένα ιστορικό κύμα διαδηλώσεων που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της 22χρονης Ιρανής, κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί αφού είχε τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών, μετά την σύλληψή της επειδή δεν φορούσε σωστά την μαντίλα της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Απόστολος Σπυρόπουλος: Η κυβέρνηση ΝΔ είναι η καλύτερη -Δεν πάω στον ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο Απόστολος Σπυρόπουλος διαψεύδει ότι κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, επαινεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη.

Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, ο γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, παραδέχθηκε ότι είχε θέσει τον εαυτό του μέχρι κάποια στιγμή στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ για υποψηφιότητα. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι η απουσία ξεκάθαρου προγράμματος από το ΠΑΣΟΚ τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει, λέγοντας ότι δεν θέλει να υπηρετεί το «λίγο».

Διεμήνυσε, επίσης, ότι θα είναι ενεργός στα πολιτικά δρώμενα.

«Δεν εννοούσα ότι θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με άλλο κόμμα. Θα είμαι ενεργός, χωρίς απαραίτητα να ανήκω σε κόμμα. Διαψεύδω τη φήμη περί υποψηφιότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε, και τόνισε:

«Η χώρα πρέπει να συνεχίσει τη σταθερότητα. Η σημερινή κυβέρνηση είναι η καλύτερη μετά τα μνημόνια, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει λάθη».

Απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει τι θα έπραττε αν η ΝΔ του έκανε πρόταση για βουλευτική υποψηφιότητα.

«Μέχρι σήμερα δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση και δεν θα βιαστώ να λάβω αποφάσεις» είπε ο Απόστολος Σπυρόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει ο ρόλος του περιφερειακού και του δημοτικού συμβούλου.



Τα SMS της συμμορίας ανηλίκων, μετά το μαχαίρωμα 15χρονου

 


Σοκ προκαλούν οι συνομιλίες της συμμορίας των ανηλίκων κακοποιών που επιτέθηκαν, χτύπησαν, μαχαίρωσαν και λήστεψαν 15χρονο μαθητή στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της περασμένης Κυριακής λήστεψαν

Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στην Β' Ορθοπεδική Κλινική με τρία βαθιά νύσσοντα τραύματα στο δεξιό μηρό και κακώσεις στο κεφάλι και στο θώρακα, ενώ η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Το iefimerida.gr αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη δράση των ανηλίκων, οι οποίοι μετά το περιστατικό συνομιλούσαν μεταξύ τους μέσω μηνυμάτων στα social media και οι διάλογοι σοκάρουν, καθώς όχι μόνο δεν έδειχναν μετανιωμένοι αλλά ένας εξ αυτών -ο 16χρονος- πρότεινε να πάνε στο Νοσοκομείο Παίδων για να τον αποτελειώσουν:

Να πεθάνει ο μπάσταρδος

Σοβαρέψου

Μην πάω τώρα στο Παίδων και τον φάω τον π…

Απλά, low για κάποιο καιρό

Σε άλλη συνομιλία ανησυχούν γιατί η επίθεσή τους «παίζει» στις ειδήσεις, και ανταλλάσσουν δημοσιεύσεις.

Έλα, τι έγινε; Τι λες; Πω

Άραξε

Ω αδελφέ, ειδήσεις βγήκαμε

Όντως, ε;

Μαλ… μου λες, ρε;

Τι μ… να σου πω. Αφού το διάβασες

Ίσως να την κάτσουμε, θα δείξει.

Ρε, τρεις φορές βγήκε ο π… ειδήσεις. Το μ…

Εντάξει, δεν θα γίνει άλλη όμως, δεν θα τον ξαναβγάλουν εννοώ.

Θα τον φάμε τον π…

Μόνο να περιμένουμε μπορούμε τώρα.

Παράλληλα αναφέρονται σε κάμερες ασφαλείας και για το εάν έχουν καταγράψει τα πρόσωπά τους τη στιγμή της επίθεσης.

Έχει και κάμερες από ένα μίνι μάρκετ.

Ναι, αλλά έτρεξαν πολλά άτομα. Δεν μπορούν να καταλάβουν κάτι.

Γ…. τα.

Άμα είχε γίνει κάτι, πιστεύω θα είχε γίνει κάτι, πιστεύω θα είχε γίνει ήδη.

Όχι, δεν μπορούν να κάνουν κάτι τόσο γρήγορα. Δεν πρόλαβαν να πάρουν κάμερες και να τις δουν ακόμα.

Και να δουν δεν σημαίνει κάτι, απλά θα πούμε ότι είδαμε και τρέξαμε στη χειρότερη. Αλλά μην αγχώνεσαι.

Μ… φαινόμασταν που αράζαμε και μετά πάμε όλοι πάνω του.

Πού φαινόμαστε;

Έχει κάμερα έξω από το…

Όχι ρε π…. Δηλαδή πάει, αυτό ήταν;

Καλά είμαστε ακόμα.

Πάει μ… τη γ…. Πρέπει να πάω σχολείο, άμα φάμε δέσιμο πάρε με τηλέφωνο.

Ένας άλλος διάλογος που κρίθηκε σημαντικός για την έρευνα της Αστυνομίας είναι μεταξύ του 17χρονου που φέρεται να συμμετείχε στη ληστεία, για τον οποίο ο 15χρονος ανέφερε ότι κρατούσε και αυτός μαχαίρι:

Άσχετο, αλλά της π…. γίνεται σήμερα, όμως

Τι γίνεται; Έκανα εγώ και άλλοι φέρμα τον Ουκρανό

Κάτσε, ρε βλάκες. Μαχαιρώσατε; Έναν Ουκρανό;

Πρεζό αλλά ορκίσου να μην, τίποτα σε παρακαλώ

Ρε είστε βλάκες, ρε. Τον σκοτώσατε;

Όχι

Δεν λέω ρε, πας καλά; Άραξε

Είσαι τρελός ρε μ…. μόνο μπουκέτα, μόνο. Αλλά μην πεις τίποτα σε παρακαλώ

Όχι ρε, άραξε. Άκουσα ότι έφαγε τζουριά. Από κάτι…

Δεν έφαγε καν τσουριά, μόνο μπουκέτα

Γιατί τον σπάσατε, τι έγινε;

Απλά, θέλαμε λεφτά, και επειδή έχει αυτός λεφτά τού τα πήραμε

Σε άλλες συνομιλίες με πρωταγωνιστή και πάλι τον 16χρονο που φέρεται να μαχαίρωσε τον 15χρονο, μέσω Instagram, με άλλο άγνωστο άτομο, αναφέρεται:

Δεν μπορώ να πάω πλατεία εγώ, γιατί μας ψάχνουν οι μπάτσοι. Πήγαν κάποιους στο τμήμα, αλλά βγήκαν.

Το I phone έχει τοποθεσία;

Όχι, έβγαλα τη sim και το έκλεισα.

Σας είδε αυτός;

Ναι.

Τι λες ρε, θα σας βρούνε.

Δεν νομίζω.

Της π…. Μας έχουν ρουφιανέψει

Ποιοι;

Ξέρουν τα ονόματά μας

Για εμένα είπαν;

Όχι, για μένα και τους άλλους.



Εάν ήταν άλλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεφτιλίσει τον Τσίπρα για το bullying και τις απειλές που του κάνει

 



Στριμωγμένος και τελειωμένος πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας, βλέπει το σωσίβιο για την πολιτική του επιβίωση Νίκο Ανδρουλάκη, να τον παίρνει χαμπάρι και να απομακρύνεται.

Επειδή όμως ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας ακροαριστερός φαιδρός και αδίστακτος, κάνει ευθεία επίθεση σε κάθε ομιλία του στον Νίκο Ανδρουλάκη, με σκοπό να τον εκβιάσει, να τον απειλήσει να μην συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία εάν έχει σκοπό να το κάνει.

Ο ακροαριστερός Τσίπρας, τολμάει να χρησιμοποιήσει και το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου για να πιέσει και να απειλήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το πολιτικό του μέλλον του Αλέξη Τσίπρα είναι αβέβαιο, και θα τον τελειώσουν την επομένη των εκλογών, οπότε ο αδίστακτος δεν έχει φραγμούς, απειλεί και εκβιάζει ανοικτά τον Ανδρουλάκη για να συνεργαστεί μαζί του. 

Κανένας κεντρώος δεν μπορεί να φανταστεί το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου να γίνει υποστήριγμα του πιο άθλιου ακροαριστερού κόμματος στην Ελλάδα, που έχει απαξιωθεί εντός και εκτός Ελλάδας, και έχει ένα αρχηγό αποδεδειγμένα πολιτικό απατεώνα, ψεύτη και επικίνδυνο για την χώρα.

Διαβάστε το πώς απειλεί στην Πάτρα και κάνει bullying ευθέως στον Νίκο Ανδρουλάκη ο αδίστακτος απατεώνας Αλέξης Τσίπρας :

«Στο δημόσιο διάλογο, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, πολέμου και τοξικότητας, εμείς επιχειρούμε να μιλάμε με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με υπονοούμενα. Οι θέσεις μας στη δημόσια συζήτηση αφορούν τη πολιτική και όχι τη παραπολιτική. Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω.

Δε θεωρούμε ότι είναι ηθικά αδιανόητο. Θεωρούμε ότι είναι πολιτικά αδιανόητο, να αφήνεται σήμερα να εννοηθεί ότι ο κος Ανδρουλάκης θα μπορούσε την επόμενη των εκλογών με Απλή Αναλογική, να συνεργαστεί με τον κο Μητσοτάκη.

Και αυτό όχι γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε πως το θύμα των υποκλοπών σήμερα, θα μπορεί αύριο να συγκυβερνά με τον θύτη του. Αλλά γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο να συνεργαστεί με τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη, του κου Βορίδη, του κου Πλέυρη, του κου Γεωργιάδη και εσχάτως και του κου Καρατζαφέρη.

Δε μπορούμε να φανταστούμε το κόμμα του Παπανδρέου αντί να είναι μέρος της αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης να αφήνει ανοιχτό να γίνει υποστήριγμα της πιο άθλιας κυβέρνησης της δεξιάς από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Αυτό δε μπορούμε να φανταστούμε. Και ούτε πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί»



Αυτά παθαίνεις όταν δεν ελέγχεις τις καταγγελίες! Θυσιάζεις την αξιοπιστία σου για την τηλεθέαση

 


Στις 2/2  η εκπομπή «Live News» έφερε στο φως της δημοσιότητας τα SMS του Ελλάδιου που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί του στο βίντεο που χρησιμοποιήθηκε κατά της εκπομπής, ήταν παντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί.

Ο Ελλάδιος, ένας 23χρονος πρώην τρόφιμος στη δομή «Κιβωτός του Κόσμου», που δεν ελέγχθηκε από κανένα πριν βγει να κάνει καταγγελίες, μέσα σε δύο μήνες έκανε στροφή 180 μοιρών σε όσα υποστήριζε  και από  καταγγέλλων έγινε υποστηρικτής του πατρός Αντωνίου ανασκευάζοντας πλήρως τους ισχυρισμούς του.

Δεκέμβριο του 2023 ο Ελλάδιος προσέγγισε αυτοβούλως τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής του MEGA, «LIVE NEWS» προβαίνοντας σε απίστευτες καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην Κιβωτό του Κόσμου διατυμπανίζοντας πως οι συνθήκες θα ήταν καλύτερες αν ήταν στη φυλακή, και χωρίς να ελεγχθεί οι καταγγελίες του βγήκαν στην δημοσιότητα.

Ο Ελλάδιος λοιπόν μετά από δύο μήνες άλλαξε ρότα και έφτασε στο σημείο μέσω του site «EKKLISIA ONLINE» να παραδεχτεί πως χρηματίστηκε για να πει όσα δήλωνε τότε.

Ελλάδιος: «Είχα ανάγκη και το έκανα. Αυτές οι δηλώσεις είναι ψέματα όλες»

Η εκπομπή «LIVE NEWS», δημοσίευσε SMS στα οποία ο Ελλάδιος ζητάει χρήματα και απειλεί τους δημοσιογράφους και αυτό δείχνει ότι αυτά παθαίνεις εάν βάζεις επάνω απο την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των όσων λές την τηλεθέαση.

Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα αποδεικνύουν πως οι ισχυρισμοί του Ελλάδιου ήταν παντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο μιας και όπως αποδεικνύεται, αυτός εκβίαζε την εκπομπή και τους δημοσιογράφους με απειλητικά μηνύματα.

Τα απειλητικά SMS του Ελλάδιου

«Έχω μεγάλο πρόβλημα. Τσακώθηκα με αυτόν που έμενα. Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε σπίτι. Δεν έχω ούτε να φάω. Ζητάω βοήθεια», ανέφερε ένα από τα SMS του Ελλάδιου.

Στη συνέχεια όλο και πιο πιεστικά ανέφερε ο Ελλάδιος: «Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα βγω σε άλλη εκπομπή και μην το παίρνεις ότι σε απειλώ. Θα με ακούσεις στην άλλη εκπομπή και τα λέμε».

Στη συνέχεια ο Ελλάδιος έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ακόμη και απειλές: «Κι όποιος με ενοχλήσει, έχω μπει και πάλι σε συμμορία. Κι άμα τύχει να συναντηθούμε στον δρόμο… θα τα «πούμε».

Μετά τη δημοσιοποίηση των SMS και το γεγονός πως το «LIVE NEWS» ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Ελλάδιου αλλά και του συγκεκριμένου ιστότοπου, ο εκδότης του site «EKKLISIA ONLINE», Ανδρέας Καραγιάννης, ανασκεύασε γιατί και αυτός δεν έλεγξε με ποιόν έχει να κάνει και προχώρησε στην αναγκαία αποκατάσταση της αλήθειας για την εκπομπή του MEGA και τη δημοσιογραφική της ομάδα.

«Μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις, μετά τα πειστήρια που όντως αποδεικνύουν το ποιόν αυτού του ανθρώπου και με δεδομένο ότι απειλούσε δημοσιογράφους από την εκπομπή ενός κορυφαίου και διακεκριμένου δημοσιογράφου όπως είναι ο Νίκος Ευαγγελάτος θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για την αναδημοσίευση των απόψεων του συγκεκριμένου ανθρώπου, τα οποία σβήστηκαν απευθείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

Τι είχε πει χωρίς κάποιος να τον ελέγξει ο Ελλάδιος στην εκπομπή του Ευαγγελάτου ¨

«Καλύτερα να ήμουν φυλακή παρά στην «Κιβωτό». Καλύτερα να ήμουν εκεί», έλεγε ο Ελλάδιος τον Δεκέμβριο. «Ήμασταν 14 ετών και δουλεύαμε μέσα στην «Κιβωτό». Δηλαδή καλύτερα στη φυλακή παρά στην «Κιβωτό» κύριε Ευαγγελάτε», υποστήριζε ψευδόμενος.

Μάλιστα τότε μιλώντας στο σε ζωντανή σύνδεση στο LIVE NEWS είχε καταγγείλει σωματική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από ιθύνοντες της δομής φιλοξενίας ανηλίκων «Κιβωτός του Κόσμου».

«Εμένα με έχουν χτυπήσει δυο φορές μέσα στην «Κιβωτό». Εγώ λέω καθαρά με ονόματα γιατί δεν κρύβομαι», έλεγε τότε και είχε προθυμοποιηθεί να δείξει πού ήταν το γνωστό διαμέρισμα κολαστήριο της «Κιβωτού», στο οποίο είχαν αναφερθεί πολλοί πρώην τρόφιμοι.

«Εδώ είναι τα χειρότερα χρόνια που έχω ζήσει πραγματικά. Κι αν θέλετε να κατεβούμε γιατί αρχίζω και τα ενθυμούμαι και στεναχωριέμαι τζάμπα γι’ αυτούς τους ανθρώπους», είχε πει ακόμα.

Τέλος, υποστήριξε ότι οι κάδοι που έδειχνε στην εκπομπή ήταν το μέρος που κατέληγαν οι δωρεές στην «Κιβωτό».

«Βλέπετε δύο κάδους. Αυτοί γεμίζανε μαύρες σακούλες. Όλα ρούχα».

Κι ως μια τελευταία πινελιά, στον αέρα, ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά ακόμη και για την παραβατική του συμπεριφορά πριν από μερικά χρόνια που τον οδήγησε στη φυλακή.

«Έκατσα σε μια φυλακή για τρία χρόνια. Πήρα τον πατέρα Αντώνιο μέσα από τη φυλακή του λέω «έχω μπλέξει». Θέλω να με βοηθήσετε, να μου δώσετε μια ευκαιρία σαν παιδί να βγω. Να σταθώ στα πόδια μου και μου απάντησε… «μη με πάρεις τηλέφωνο και δεν σε ξέρω».



Tο νομοσχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

 


Το σχέδιο νόμου συμπληρώνει πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει στην ίδια κατεύθυνση και

εφαρμόζει το Υπουργείο, ενδεικτικά:

1. Απασχόληση 3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών [από περίπου 1.600 το 2019].

2. Θεσμοθέτηση Συμβούλου Σχολικής Ζωής σε κάθε σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης.

3. Υποστηρικτικοί φορείς (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και

Υποστήριξης, ΚΕΔΑΣΥ) παρεμβαίνουν άμεσα. Από το 2018-2019 έχει αυξηθεί κατά 152% η

συνολική δαπάνη για τις υποστηρικτικές δομές.

4. Οριζόντιες επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών μας

5. Εισαγωγή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα από το

Νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο με θεματικές για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τα ανθρώπινα

δικαιώματα, τη συμπερίληψη και την ψυχική και συναισθηματική υγεία και πρόληψη με στόχο

τη δημιουργία κουλτούρας πρόληψης της σχολικής βίας και την καλλιέργεια του

αλληλοσεβασμού αλλά και την ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να προστατεύουν

τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση και βία.

Το νομοσχέδιο θεσπίζει το πρόγραμμα «Ζούμε Αρμονικά ΜΑΖΙ, Σπάμε τη Σιωπή!». Απευθύνεται

σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης και σκοπός του είναι η αντιμετώπιση

και προστασία παιδιών και εφήβων από κάθε μορφή βίας και σχολικού εκφοβισμού και η

δημιουργία ασφαλών, συμπεριληπτικών και υγιών σχολικών κοινοτήτων και εκπαιδευτικών

περιβαλλόντων, ικανών να προάγουν την αρμονική ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο όλων των

μαθητών/τριών και εκπαιδευμένων. Στο πλαίσιο του προγράμματος:

❖ Δημιουργούνται ομάδες δράσης για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

❖ Σε επίπεδο σχολικής μονάδας, ο Διευθυντής μαζί με έναν εκπαιδευτικό που ορίζεται από εκείνον

(στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) ή τον Σύμβουλο Σχολικής Ζωής (στη Δευτεροβάθμια

Εκπαίδευση) θα είναι Υπεύθυνοι Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού και θα 

λειτουργούν ως σημείο αναφοράς και ενημέρωσης για θέματα σχολικού εκφοβισμού, θα

υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα ευαισθητοποίησης στη σχολική μονάδα τους

και θα επιλαμβάνονται περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, σε άμεση επικοινωνία

με την τετραμελή Ομάδα Δράσης της Διεύθυνσης στην οποία υπάγονται.

❖ Σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, θα λειτουργήσουν τετραμελείς Ομάδες Δράσης,

αποτελούμενες από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, έναν Σύμβουλο Εκπαίδευσης, έναν ψυχολόγο

και έναν κοινωνικό λειτουργό, ώστε να υπάρχει εποπτεία του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο.

Οι Ομάδες Δράσεις θα συντάσσουν ετήσιες εκθέσεις με τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά

τους για τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας που έλαβαν χώρα μαζί με τις προτάσεις τους, και θα

τις υποβάλλουν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ο οποίος θα ενημερώνει τακτικά το

ΥΠΑΙΘ, εξασφαλίζοντας τη χάραξη μελλοντικής πολιτικής ενάντια στην ενδοσχολική βία βάσει

δεδομένων.

❖ Σε κεντρικό επίπεδο, θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα έχει την ευθύνη για την

εποπτεία και την επιμέλεια του προγράμματος, καθώς και τη συναγωγή σχετικών

συμπερασμάτων. Η επιτροπή θα αναλάβει την εκπόνηση ειδικών πρωτοκόλλων πρόληψης και

χειρισμού φαινομένων ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η

επιστημονική αρτιότητα του προγράμματος.

❖ Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει τη θεσμική κατοχύρωση δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ

φορέων και δομών που δραστηριοποιούνται κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

❖ Αναπτύσσεται πλατφόρμα για αναφορές περιστατικών βίας με τη δυνατότητα και ανώνυμης

αναφοράς.

❖ Η πλατφόρμα έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων

(ΙΤΥΕ) ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ σε συνεργασία με την κεντρική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Σε αυτήν, οι

μαθητές θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά, συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη

φόρμα καταγραφής περιστατικού ανώνυμα ή επώνυμα, ενώ οι γονείς θα μπορούν να αναφέρουν

περιστατικά επώνυμα. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα σε περισσότερα θύματα ή μάρτυρες σχολικού

εκφοβισμού να μιλήσουν και να υποστηριχθούν. Θα απαιτείται η σύνδεση με κωδικούς

Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (για μαθητές) ή Taxis (για γονείς).

❖ Η αναφορά θα αποστέλλεται στην: α) Ομάδα Δράσης, με αποδέκτες των αναφορών τους

Υπεύθυνους Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού της οικείας σχολικής μονάδας,

που θα μπορούν να επιληφθούν αμέσως των περιστατικών αυτών, β) Ομάδα Δράσης της

αρμόδιας Δ/νσης Εκπαίδευσης.

❖ Σε περίπτωση αδυναμίας επίλυσης του ζητήματος σε επίπεδο σχολείου, η σχολική ομάδα δράσης

καταφεύγει στην αρμόδια ομάδα της Δ/νσης Εκπαίδευσης για υποστήριξη.

❖ Τέλος, θα δίνεται η δυνατότητα στον αναφέροντα να παρακολουθήσει την πορεία της αναφοράς

του μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας.

❖ Πραγματοποιούνται συστηματικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών

❖ Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) θα αναπτύξει νέο και εμπλουτισμένο υλικό για

την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Άμεσος στόχος είναι η επιμόρφωση των Ομάδων Δράσης

των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Υπεύθυνων Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας και

Εκφοβισμού των σχολικών μονάδων μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας του προγράμματος.

❖ Το Σεπτέμβριο του 2022 διενεργήθηκε σημαντική επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης για

θέματα διαχείρισης σχολικής βίας. Επιμορφώθηκαν 202 στελέχη εκπαίδευσης (Περιφερειακοί

Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και

Προϊστάμενοι ΚΕΔΑΣΥ). Οι θεματικές της επιμόρφωσης συμπεριελάμβαναν τις σύγχρονες

τάσεις στην μελέτη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, την πρόληψη και

αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και τον διαδικτυακό εκφοβισμό στην εποχή

του COVID-19.

❖ Η πλατφόρμα θα περιέχει επίσης πρωτόκολλα διαχείρισης περιστατικών, καλές πρακτικές,

καθώς και στοχευμένο ενημερωτικό υλικό προς ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους 

γονείς και το ευρύτερο κοινό, λειτουργώντας έτσι ως κεντρικός ψηφιακός κόμβος του ΥΠΑΙΘ

κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.



Οικονόμου για σποτ απάτη ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, ακόμα και οι λέξεις χάνουν το νόημά τους»

 


Απάντηση στο σποτ απάτη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους συνταξιούχους με κεντρικό θέμα δήθεν παροχές αλλά 2014, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα ότι «υπόσχεται χωρίς σχέδιο και γνώση».

Για το σποτ απάτη παροχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Οικονόμου  κάνει λόγο με νόημα για «Tsipronomics». «Όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, ακόμα κι οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι μιλά «προγραμματισμένα και υπολογισμένα», υποχρεούται στη συνεχεία να πει πόσα και από που», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας είναι βουβός στο πόσα και από που, διότι υπόσχεται χωρίς σχέδιο και γνώση. Πόσα και από πού, λοιπόν, κ. Τσίπρα; Πόσα είναι τα χρήματα που κοστίζουν οι εύκολες προεκλογικές σας υποσχέσεις; Από που θα τα βρείτε; Ποιους φόρους θα αυξήσετε; Πόσες νέες επιβαρύνσεις και «εισφορές» θα επιβάλλετε; Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας. Ελπίζουμε – αλλά δεν το πιστεύουμε – ότι αυτές θα εδράζονται στην αλήθεια των αριθμών και όχι στα Tsipronomics».

Τη σχετική ανάρτηση με το ποστ απάτη έκανε ο ίδιος ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας , σημειώνοντας τα εξής: «Προγραμματισμένα. Υπολογισμένα. Δίκαια. Για τους συνταξιούχους».

Η απάτη μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επαναφορά 13ης σύνταξης, επιστροφή αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, τερματισμό της αδικίας με την προσωπική διαφορά, και αυτά που υπάρχουν αλλά ο Τσίπρας τα υπόσχεται δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία για όλους, αναβάθμιση ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ και Τοπικών Μονάδων Υγείας, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, καθώς και για εφαρμογή οικογενειακού γιατρού.

Το ποστ εξαπάτησης στους συνταξιούχους :