Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν - Φόβοι για τσουνάμι


 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, το οποίο είναι αραιοκατοικημένο, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Από την πλευρά της η μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών.




 



Ποιος τροφοδοτεί κρυφά την Τουρκία με δισεκατομμύρια δολάρια;

 



Όποιος δίνει τα λεφτά, φυσάει τη σφυρίχτρα», λέει ένα τουρκικό ρητό, εννοώντας πως αυτός που παρέχει το ρευστό, έχει και το γενικό πρόσταγμα. Στη σημερινή τουρκική οικονομία, ωστόσο, το πρόβλημα -ή, καλύτερα, ένα από τα προβλήματα- είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός που βρίσκεται… πίσω από τη σφυρίχτρα. Γιατί, από τον φετινό προϋπολογισμό της γείτονος, «περισσεύουν» 24,4 δισεκατομμύρια δολάρια (σε επίπεδο επταμήνου), τα οποία είναι… αγνώστου προελεύσεως.

Σκεφτείτε το: Μόνο τον περασμένο Ιούλιο, η Τουρκία κατέγραψε «ορφανές» ροές χρήματος προς τα ταμεία της, αυξημένες κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η προέλευση αυτών των χρημάτων παραμένει μυστηριώδης, με τα καθαρά έσοδα από τις διάφορες δραστηριότητες στη χώρα να μην μπορούν να τα δικαιολογήσουν.

Άλλωστε, το ποσό των μυστηριωδών εισροών είναι τόσο μεγάλο που είναι κατά 30% μεγαλύτερο από αυτό των τουριστικών εσόδων της Τουρκίας (16,4 δισ. δολάρια στο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου). Από πού προέρχονται λοιπόν;

Τα ποσά των μυστηριωδών εισροών αποτελούν ρεκόρ για τα τελευταία 40 χρόνια, οπότε και υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την τουρκική οικονομία.

Το αντίστοιχο ποσό για την ίδια περσινή περίοδο έφτανε τα 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για τη δεκαετία 2005-2015, οι μυστηριώδεις εισροές έφταναν τα 35 δισεκατομμύρια. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πιθανότητα να πρόκειται για «λογιστικά λάθη και παραλείψεις» είναι σχεδόν μηδαμινή, με δεδομένο το μέγεθος και την αυξητική τάση των ποσών. Από πού προέρχονται λοιπόν;

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (2016-2018) της Τουρκίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, επί της θητείας του έλεγε ότι «είναι αναπόφευκτο για μια χώρα στην οποία περισσότερο από 30% των οικονομικών δραστηριοτήτων είναι εκτός βιβλίων, να προσελκύει τόσο μεγάλα ποσά χρημάτων που δεν έχουν καταγραφεί». Και ζητούσε να γίνουν βήματα ώστε να βελτιωθεί η επίσημη οικονομία και να μειωθούν οι ανεπίσημες οικονομικές δραστηριότητες.

Από τότε, τίποτα δεν άλλαξε. Ούτε καν οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται. Άλλαξε ωστόσο η συμμετοχή των ξένων επενδυτών, οι οποίοι φαίνεται στην πράξη ότι δεν εγκρίνουν ούτε τις πολεμικές απειλές μιας χώρας της οποίας η οικονομία καταρρέει, ούτε τους πειραματισμούς της Άγκυρας με τα επιτόκια. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι η περικοπή του κόστους δανεισμού, μειώνει τον πληθωρισμό.

Αυτή η εμμονή του -όπως και του πλήρους ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας- έχει οδηγήσει σε πτώσεις-ρεκόρ της τουρκικής λίρας, η οποία κάθε φορά διασώζεται (;) με «κάψιμο» των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας που, απλά δεν είναι αρκετά. Και ο πληθωρισμός μάλλον αγνοεί την ιδιάζουσα αντίληψη περί οικονομικών του προέδρου Ερντογάν, καλπάζοντας σε διαρκή υψηλά και κάνοντας τη ζωή του μέσου Τούρκου πολίτη αβάσταχτη- άλλωστε είναι συχνό φαινόμενο πια άνθρωποι να δουλεύουν απλά για να μπορούν να αγοράζουν μια φραντζόλα ψωμί τη μέρα.

Η τουρκική Κεντρική Τράπεζα εμμένει στις διευκρινίσεις της ότι οι μυστηριώδεις χρηματικές ροές οφείλονται σε νέες καταθέσεις των Τούρκων, που είχαν αποταμιεύσει ρευστό διαθέσιμό είτε σε τουρκική λίρα είτε – λόγω των εσόδων από τον τουρισμό – σε συνάλλαγμα. Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για ρευστοποίηση του χρυσού (που συνηθίζουν να διακρατούν οι Τούρκοι) ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον πληθωρισμό-«τέρας» που έφτασε ως και το 100% στην Κωνσταντινούπολη. Όμως και πάλι, οι αριθμοί «δεν βγαίνουν».

Ο αναλυτής της Capital Economics, Λίαμ Πιτς, λέει ότι ίσως να πρόκειται για λανθασμένα καταγεγραμμένες εισροές κεφαλαίων. «Όμως στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να αφορά οτιδήποτε, από την πώληση χρυσού στην αδυναμία καταγραφής εμπορικών υπηρεσιών ή λαθρεμπορίου».

Όπως και να χει, οι γιγαντιαίες εκροές από τους επενδυτές που… έφτιαξαν βαλίτσες (σήμερα το ποσό ομολόγων σε τουρκική λίρα που διακατέχουν ξένοι επενδυτές ανέρχεται σε 2% σε σχέση με το 2013 και το αντίστοιχο ποσοστό σε μετοχές, στο 20%, σύμφωνα με στοιχεία της Danske Bank) μοιάζουν με λάδι στη φωτιά που καίει μανιασμένα την τουρκική οικονομία.

Ευτυχώς για τον πρόεδρο Ερντογάν, ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που τον στηρίζουν- όπως φαίνεται από τα μυστηριώδη κεφάλαια που εισρέουν στην τουρκική οικονομία για να τη διασώσουν. Ποιοι είναι αυτοί; Ο αναλυτής της BlueBay Asset Management, Τίμοθι Ας, τολμά να πει αυτό που… υποψιάζονται όλοι: Ότι οι τουρκικές τράπεζες ίσως να υποδέχονται με μεγάλη χαρά ρωσικά κεφάλαια, τώρα που οι οικονομικές δραστηριότητες της χώρας του Πούτιν βρίσκονται υπό διωγμό σε όλο σχεδόν τον πλανήτη.

«Αν κάποιος πάει με μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα, οι τουρκικές τράπεζες θα βρουν τρόπους να τους επιτρέψουν να κάνουν business» λέει ο Ας και συνεχίζει: «Οι Τούρκοι αξιωματούχοι κατά κάποιο τρόπο διαδίδουν ότι πιστεύουν πως αυτοί θα είναι οι καθαροί νικητές από τις κυρώσεις (στη Ρωσία) με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, διευκολύνοντας τις εισροές (ρωσικού χρήματος)».

Εάν ο Ας έχει δίκιο, μπορούν να προκύπτουν τρία ενδιαφέροντα στοιχεία: Το ένα είναι οι πραγματικές σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και τη Δύση αντίστοιχα, το δεύτερο είναι μια «ιδέα» των χρημάτων που ίσως να «μεταναστεύουν» από τη Ρωσία και το τρίτο, ο τρόπος με τον οποίο η Δύση θα αντιδράσει εάν διαπιστώσει ότι οι υπό διωγμό Ρώσοι ολιγάρχες του περιβάλλοντος Πούτιν έχουν βρει ως ασφαλές καταφύγιο την Τουρκία.

Το παρελθόν της Τουρκίας, η οποία δεν είναι ακριβώς και το μεγαλύτερο παράδειγμα της διαφανούς διαχείρισης στον κόσμο, δεν βοηθά. Κάποιος, για παράδειγμα, θα μπορούσε να προσθέσει στην απροθυμία της Άγκυρας να τοποθετηθεί με ξεκάθαρες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες για τον πόλεμο στην Ουκρανία (στην οποία ωστόσο πουλάει drones), να προσθέσει μια παλιότερη δήλωση, του (πρώην) υπουργού Εμπορίου Νουρετίν Τζανικλί για τις μυστηριώδεις χρημάτων.

Τότε, μεσούσης της πολεμικής σύρραξης στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, ο Τζανικλί έλεγε ότι το φαινόμενο εξηγείται από χρήματα τα οποία μετακινούνται από τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, βρίσκοντας “safe haven” στην Τουρκία. Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με τα υπό διωγμό κεφάλαια της ρωσικής οικονομικής ελίτ και των φίλων του Βλαντιμίρ Πούτιν;

Το θέμα θίγουν δηκτικά πια τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης του κόσμου, όπως το Bloomberg, που φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στο θέμα, ή οι Financial Times οι οποίοι, σε άρθρο με τον… διφορούμενο τίτλο “Who’s stuffing Turkey” (θα μπορούσε να μεταφραστεί ως και «ποιος βάζει τη γέμιση της γαλοπούλας»), κάνει έκκληση «αν τυγχάνει να εργάζεστε για Ρώσο ολιγάρχη που πρόσφατα μετακίνησε δισεκατομμύρια εκτός της Ρωσίας μέσω της Τουρκίας- ή αν είστε ο ίδιος ο ολιγάρχης- μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας».

Εν κατακλείδι, οι σκοτεινές μετακινήσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων (σε επίπεδα- ρεκόρ, από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με αυξητικές τάσεις ανάλογες της σκλήρυνσης των κυρώσεων της Δύσης στα ρωσικά συμφέροντα) εξυπηρετούν προς ώρας τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος αρέσκεται να φαντασιώνεται… νυχτερινές επισκέψεις. Όμως αυτό που ενδεχομένως να μην υπολογίζει είναι ότι, είτε με το φως της ημέρας, είτε με σκοτάδι, αυτός στον οποίο ανήκουν τα λεφτά, θα φυσήξει τη σφυρίχτρα, διατάζοντας τον βηματισμό (του)…


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

newmoney.gr



Περιμένουμε τον Τσίπρα να απαντήσει για Πιρτσιόλα - HumanRights360 - Pegasus - Χρηματοδότηση από Ρωσία


 

Εκτεθειμένος όσο ποτέ είναι ο Αλέξη Τσίπρας, με τις καθημερινές αποκαλύψεις εναντίον του για υποκλοπές, για fake news με σκοπό να κάνει κακό στην Ελλάδα, για χρηματοδότηση απο την Ρωσία και γύρευε τι άλλο θα σκάσει και σύντομα σας ενημερώνουμε.

Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα που με θράσος και παρελθόν καθεστωτικού υπόκοσμου, κουνάει το δάχτυλο σε όλους.

Το φρέσκο είναι ότι Τα Νέα” αποκαλύπτουν έκθεση του Citizen Lab στην οποία καταγράφονται στοιχεία για χρήση του κακόβουλου λογισμικού Pegasus στην Ελλάδα από το 2016, καθώς και συζητήσεις της ΕΥΠ, τότε, για απόκτηση του συγκεκριμένου λογισμικού. Πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό για το οποίο γίνεται έρευνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς έχει εντοπιστεί σε σειρά χωρών. Και είναι η περίοδος για την οποία έχουν υπάρξει δημόσιες αναφορές για παρακολούθηση του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την ομολογία-αποκάλυψη της HumanRights360, ότι η ιστορία με τους 38 μετανάστες στην «ελληνική» νησίδα και το «νεκρό 5χρονο κοριτσάκι» ήταν fake news που σήκωσε ψηλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας  ταυτιζόμενος με την τουρκική προπαγάνδα/προβοκάτσια, για να συμβάλει στο να γίνει κακό στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πήρε αποστάσεις από την προβοκάτσια, αλλά συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια διεθνούς διασυρμού της χώρας, για να πληγή το κύρος της χώρας μας και της κυβέρνησης.

Να απαντήσει ο Τσίπρας για την ανθελληνική ανάρτηση του στο twitter, για τις ξεφτίλα ανθελληνικές ερωτήσεις στη Βουλή του Κατρούγκαλου, για τους ευρωβουλευτές του που πρωτοστάτησαν σε ανεθλληνικές ευρωπαϊκές συζητήσεις-καταγγελίας της «απάνθρωπης» Ελλάδας και «φιλικοί» προς τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι τροφοδότησαν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ (ΝΥΤ, Spiegel, Politico κ.λπ.) με fake δημοσιεύματα προσπαθούσαν να κάνουν μεγάλο κακό στην Ελλάδα.

Φυσικά και πρέπει να απαντήσει γιατί βρίσκεται ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει διαγραφεί, ο προκλητικός Χ.Ζεΐμπέκ (βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ) που είπε στην Τουρκική τηλεόραση “Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας Θράκης”; Συμφωνεί μαζί του για να μην στεναχωρήσει τον Ταγίπ Ερντογάν;

Να απαντήσει στον Στ. Πιτσιόρλα που είπε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Καθώς, όπως προκύπτει, ήταν σε ευθεία «επισύνδεση» από το κόμμα του και εν γνώσει του Α. Τσίπρα. Αυτό τεκμηριώνεται από τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γ. Ρουμπάτης.

Και όπως προκύπτει ο Πιρτσιόλας δεν ήταν το μόνο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούσε ο Αλέξης Τσίπρας, θυμηθείτε τι είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τι είπε ο Λαφαζάνης, τι είπε ο Βαρουφάκης.

Να μας απαντήσει πόσα πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούσε; Ποιά; Και απο ποιούς πολιτικούς χώρους; 

Να μας πει τι ξέρει για το πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Ρωσία χρηματοδοτούσε από το 2014 ακροδεξιά και λαϊκιστικά ακροαριστερά κόμματα, καθώς και ΜΜΕ σε 24 χώρες για να επηρεάσουν τα πολιτικά δρώμενα προς όφελος της.

Είναι ξεκάθαρη η εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με την Ρωσία αφού το 2017 επιχειρήθηκε να στηθεί ένα δίκτυο τηλεοπτικών σταθμών, το «HELLAS NET», με διευθυντή τον Κ. Βαξεβάνη και ενεργό ρόλο του Μαλοφέγιεφ -καθώς και συνεργάτη του ο οποίος έχει συλληφθεί στην αλλοδαπή-, στενού συνεργάτη του Β. Πούτιν. Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του εγχειρήματος είχαν παρευρεθεί επιφανείς υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και ο Χρ. Καλογρίτσας.

Η Washington Post ξεκαθάρισε πώς σύντομα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για τα ρωσικά εμβάσματα προς κόμματα και μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, και καλό θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να παραιτηθεί απο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η νέα "βόμβα" για τα έργα και τις ημέρες της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκωφαντική!!!!!



Συνελήφθη στον Βόλο άντρας που δολοφόνησε σκύλο με φόλα


 

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ένας 56χρονος στον Αλμυρό Βόλου, καθώς θανάτωσε με φόλα ένα αδέσποτο σκυλί.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος  παλιάνθρωπος, από τον Αλμυρό Βόλου συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αλμυρού, για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων. 

Στον δράστη επιβλήθηκε μάλιστα και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για την θανάτωση του άτυχου ζώου και αντιμετωπίζει κακουργηματική ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. : «ο δράστης, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός οικισμού Αλμυρού, φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, προέβη στη ρίψη αντικειμένου περιτυλιγμένο με χαρτοπετσέτα, το οποίο αφού έφαγε αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο και με την πάροδο είκοσι περίπου λεπτών της ώρας, θανατώθηκε. Όπως προέκυψε στη συνέχεια από σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση».

Η ταυτοποίηση του δράστη και η εξιχνίαση του εγκλήματος, επιτεύχθηκαν κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής, το οποίο υπήρχε εγκατεστημένο και κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη.

Ο 56χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα κακουργηματική δικογραφία, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.



Στα Ζαγοροχώρια για rafting

 



Τα Ζαγοροχώρια, με τα 46 γραφικά χωριά τους, είναι από τα πιο γνωστά, και αυτή την εποχή είναι πανέμορφα.

Μια από τις επιλογές μας όταν επισκεφτούμε τα Ζαγοροχώρια είναι το rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη.



Πρόκειται για ένα ποταμό με μηδέν βαθμό δυσκολίας, που σημαίνει πως οικογένειες με μικρά παιδιά μπορούν να φορέσουν την κατάλληλη στολή, να πιάσουν κουπί και να εξερευνήσουν την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου.

Η κατάβαση διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και θα απολαύσετε πανέμορφα τοπία που δεν μπορείτε να τα δείτε με άλλον τρόπο. Τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης θα σας εντυπωσιάσουν 

Πριν ξεκινήσετε την κατάβαση θα φορέσετε τις στολές σας και θα σας γίνει ένα ολιγόλεπτο μάθημα για το πώς χρησιμοποιούνται τα κουπιά.


Ευριδίκη Γεωργιάδη



Ο ελαφροχέρης του «Ελ. Βενιζέλος»: Δείτε πώς έκλεβε τσάντες και αντικείμενα από ταξιδιώτες [βίντεο]

 



Με κάθε λεπτομέρεια κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του διεθνή αερολιμένα Αθηνών τις κινήσεις αλλοδαπού -δηλώνει ότι είναι από τη Συρία- ο οποίος αφού στοχοποιούσε πολίτες, τους έκλεβε.

Ήταν την περασμένη Πέμπτη (15/9), λίγο μετά τις 20:00, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αερολιμένα τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα. Καθώς είχε συλληφθεί ακόμα δυο φορές, στις 16/4 και 23/4 για πλήθος κλοπών, τον έθεσαν υπό επιτήρηση.

Έτσι, διαπίστωσαν πως στις 21:13 και ενώ είχε καθίσει πίσω από έναν άνδρα στο κατάστημα στο επίπεδο των αναχωρήσεων, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εκείνος ασχολούνταν με το κινητό του τηλέφωνο, του άρπαξε την τσάντα .

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα, τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν. Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 19.23 είχε προσπαθήσει να κλέψει κάτι μέσα από γυναικεία τσάντα , χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.

Στις 13/9 στις 20.02, είχε εντοπίσει γυναίκα εσωτερικά της πύλης 1 των αναχωρήσεων η οποία καθόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της και αφού την πλησίασε της έκλεψε την τσάντα πλάτης της. Λίγη ώρα αργότερα, στις 20.20, εντόπισε άνδρα που περίμενε στην ουρά σε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, και κατάφερε και του άρπαξε σακίδιο πλάτης . 

Και στις 8/9 στις 22.51, είχε αρπάξει μια τσάντα ωμού από έναν άνδρα που καθόταν με την σύζυγο του, εσωτερικά της πύλης τέσσερα στο επίπεδο των αφίξεων.

To αποκλειστικό βίντεο του iefimerida.gr από τις κλοπές του δράστη και την καταδίωξη και σύλληψή του (στο τέλος):


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έχει απασχολήσει τις Αρχές κατ’ επανάληψη.

Συγκεκριμένα:

Στις 20/1/2014 συνελήφθη από την ελληνική ακτοφυλακή στη θαλάσσια περιοχή Βορειανατολικά του Φαρμακονησίου ως κυβερνήτης λέμβου για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και είχε φυλακιστεί στις 3/2/2014 στις φυλακές του Αυλώνα. Στις 6/7/2017 αποφυλακίστηκε με όρους.

Στις 10/2/2020 φυλακίστηκε εκ νέου στις φυλακές Αλικαρνασσού και στις 13/11/2020 αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του στο τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα.

Στις 20/4/2021 συνελήφθη από υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείας τετελεσμένες, σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση . 

Στις 26/3/2022 συνελήφθη από την Ασφάλεια Νέας Σμύρνης για απείθεια και κλοπή και μάλιστα κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας είχε δείξει αρνητική στάση ως προς την δήλωση των στοιχείων του. 

Στις 13/4/2022 συνελήφθη από το τμήμα Ασφαλειας Αμπελόκηπων για φθορά ξένης ιδιοκτησίας , απείθεια και εξύβριση και τότε δεν είχε καταστεί δυνατή η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων του λόγω της απείθειας.


iefimerida.gr



Ν.Δ. για ομιλία Τσίπρα : O κ. Τσίπρας σήμερα μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια

 


O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προέβη σε δήλωση με αφορμή την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

«Ο κ. Τσίπρας είχε στη ΔΕΘ μια τελευταία ευκαιρία, πριν από τις επόμενες εκλογές: να δείξει ότι κάτι έμαθε από τα τραγικά λάθη της πολιτικής του διαδρομής και ότι αντιλαμβάνεται, έστω στοιχειωδώς, τη σύνθετη και δύσκολη πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απέδειξε ότι σε τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν έμαθε.

Απόψε κατάφερε το αλήστου μνήμης "Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης", που είχε άλλοτε παρουσιάσει, να φαντάζει έως και μίζερο. Όπως λέει ο Αριστοφάνης, ο κ. Τσίπρας σήμερα μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια»

Και πρόσθεσε: «Εξήγγειλε μέτρα που κοστίζουν πάνω από 20 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που θα εκτόξευε κατά 10% το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε κατευθείαν σε νέα μνημόνια. Καμιά σοβαρότητα, καμιά υπευθυνότητα. Ενώ παρουσίαζε την εικόνα μιας περίπου κατεστραμμένης χώρας, την ίδια στιγμή μοίραζε δεκάδες δισεκατομμύρια. Λεφτά σε όλους και προσλήψεις παντού. Θα…θα…θα…

Υποσχέσεις που οι πολίτες ξέρουν ότι δεν έχουν καμία αξία. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει περισσότερα από όσα με σύνεση υπόσχεται. Για αυτό, στη δεδομένη συγκυρία, η αυτοδύναμη, συνετή, σταθερή και αποτελεσματική Ελλάδα είναι η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική προοπτική για την Πατρίδα και τους πολίτες».



Μενέντεζ: Χαίρομαι που υπήρξε άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο

 


Την ικανοποίησή του που τελικώς κατάφερε να αρθεί το εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο εξέφρασε το απόγευμα του Σαββάτου μέσω του twitter, o γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ.

Ο γερουσιαστής ανέφερε:

«Χαίρομαι λοιπόν που υπήρξε πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο Θα πρέπει να ενισχύσουμε τις αμυντικές ικανότητες της Κύπρου απέναντι στη συνεχιζόμενη και παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος από την Τουρκία.»

«Μεγάλη ικανοποίηση για την απόφαση ΗΠΑ να προχωρήσει στην ολική άρση των περιορισμών στις εξαγωγές όπλων στην Κύπρο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, επισημαίνοντας:

«Ακόμα ένα απτό δείγμα της αναβαθμισμένης διμερούς συνεργασίας, τα θεμέλια της οποίας οικοδομήσαμε με σταθερά βήματα την τελευταία δεκαετία».



Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά με 7,8% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει η διαφορά, μειώνονται τα ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ


 



Αυξάνει την διαφορά η Νέα Δημοκρατία, μείωσαν τα ποσοστά τους ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη.

Στο 7,8% βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία της GPO και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, 

το 32,5% των ερωτηθέντων επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία, (προηγούμενη δημοσκόπηση 31,4%)

το 24,7% τον ΣΥΡΙΖΑ, (προηγούμενη δημοσκόπηση 25,1%)

τρίτο παραμένει σταθερά το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με μόλις 11,4% (προηγούμενη δημοσκόπηση 12,1%)

ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% (προηγούμενη δημοσκόπηση 5,7%)

η Ελληνική Λύση με 4% (προηγούμενη δημοσκόπηση 4,8%)

το ΜΕΡΑ25 με 2,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,7% και η Εθνική Δημιουργία με 1,5%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,9%, λευκό το 1,2% των συμμετεχόντων ενώ το 1,9% δηλώνει πως δε θα ψηφίσει.

Η ΝΔ φαίνεται να έχει ανακτήσει το χαμένο έδαφος και αυξάνει την διαφορά απο τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 46,1% στην καταλληλότητα για τον πρωθυπουργό, ενώ ο Τσίπρας συγκεντρώνει 31%.

Το 51,4% κρίνει θετικά/ μάλλον θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 45,3% αρνητικά/ μάλλον αρνητικά. Ένα 3,3% απάντησε πως «Δεν γνωρίζει/ Δεν απαντά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.