Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκμετάλλευσης ανηλίκων

 


Νέοι δικαστικοί μπελάδες για τον Πλάθιντο Ντομίνγκο ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, εισαγγελείς στην Αργεντινή έχουν συνδέσει τον σταρ της όπερας με μια εγκληματική ομάδα στο Μπουένος Άιρες που σχετιζόταν με τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, καθώς και άλλων εγκλημάτων. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, η αστυνομία πραγματοποίησε 50 εφόδους στο Buenos Aires Yoga School, συλλαμβάνοντας 19 άτομα.

Επιπλέον, πολλά τηλεοπτικά κανάλια στη Λατινική Αμερική μεταδίδουν αποσπάσματα ηχογραφήσεων, που ελήφθησαν από υποκλοπές και περιλαμβάνουν τη φωνή ενός άνδρα για τον οποίο οι Αρχές ισχυρίζονται ότι ο Ντομίνγκο κάνει σχέδια με μέλη του φερόμενου ως εγκληματικού κυκλώματος, ωστόσο οι ημερομηνίες αυτών των ηχογραφήσεων υποκλοπών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Σε ένα απόσπασμα από τις ηχογραφήσεις των υποκλοπών από την Αργεντινή, ένας άνδρας για τον οποίο οι εισαγγελείς λένε ότι είναι ο Ντομίνγκο ακούγεται να μιλά στη «Μέντι», μια γυναίκα με την οποία φέρεται να επικοινωνεί για να κανονίσει ραντεβού μαζί της. Στην κασέτα, ο άνδρας περιγράφει λεπτομέρειες για το δείπνο που θα έχει  πριν τη συναντήσει και πώς θα διαφύγει της προσοχής όσων είναι μαζί του για να μην κινήσει υποψίες. Ένα άλλο απόσπασμα περιλαμβάνει τη «Μέντι» που τηλεφωνεί στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος του εγκλήματος, Juan Percowicz, για να... γιορτάσει ότι έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια με τον άνδρα, τον οποίο αναφέρει ως «Plácido».

Υπενυμίζεται πως από το 2019, σύμφωνα με το NPR, περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν κάνει δημόσια καταγγελίες κατά του Ντομίνγκο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ως αποτέλεσμα αυτών των κατηγοριών, ο Ντομίνγκο έφυγε από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή της LA Opera στην Καλιφόρνια.


protothema.gr



Στο νοσοκομείο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση από 6 ανήλικους

 



Οι συμμορίες ανηλίκων αλωνίζουν και υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά τους είναι οι γονείς που πρέπει να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται με τις ίδιες ποινές για παραμέληση ανηλίκου.

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας στην Θεσσαλονίκη, δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων καθώς πήγε να προστατέψει τον γιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, Τετάρτη, λίγο μετά τις 21:00, αρχικά δύο νεαροί δέχθηκαν επίθεση από μία ομάδα ατόμων ηλικίας 14-16 ετών, με στόχο να κλέψουν τον σταυρό που φορούσε ο ένας.

Αμέσως, ο ένας ανήλικος κάλεσε τον πατέρα του -αστυνομικό στο επάγγελμα-, ο οποίος πήγε στο σημείο για να προστατέψει τους δύο νεαρούς. Ωστόσο, η ομάδα των συγκεκριμένων ατόμων του επιτέθηκε, με συνέπεια να χρειαστεί η προληπτική διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν στο σημείο, για να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, για το εν λόγω συμβάν συνελήφθησαν έξι άτομα, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 14-16 ετών.

Το θέμα είναι να συλληφθούν και οι γονείς και να κατηγορηθούν μαζί με τους ανηλίκους.



Κατονόμασε τοκογλύφο στο σημείωμα που άφησε ο 55χρονος αυτόχειρας στην Σκιάθο

 


Νέα στοιχεία με εμπλοκή αδίστακτου τοκογλύφου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την αυτοκτονία του 55χρονου επιχειρηματία από τη Σκιάθο που έχει συγκλονίσει το νησί.

Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr , ως υπεύθυνους για την αυτοκτονία, ο αυτόχειρας, στην επιστολή που άφησε δίπλα από το σημείο στο οποίο κρεμάστηκε, καταδεικνύει τις τράπεζες και έναν τοκογλύφο, τον οποίο μάλιστα κατονομάζει και οι αρχές είναι έτοιμες για την σύλληψη του.

Οι αρχές διερευνούν κάθε πιθανή πτυχή της υπόθεσης χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο 55χρονος να έπεσε θύμα κυκλώματος άθλιας τοκογλυφίας. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που διενεργείται θα εξεταστεί εάν το όνομα που αναφέρεται στο σημείωμα, ως υπεύθυνος τοκογλυφικών πράξεων, είναι υπαρκτό και θα αναζητηθεί εάν πράγματι ο 55χρονος είχε δανειστεί χρήματα με δυσβάστακτους όρους από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, για να ακολουθήσει η σύλληψη του.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί εμπλοκή του παραπάνω προσώπου, αναμένεται να σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για το αδίκημα της τοκογλυφίας. Μάλιστα κάτοικοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο νησί του Παπαδιαμάντη, μιλούν για κάποιον ο οποίος θεωρείται άνθρωπος της νύχτας και δανείζει χρήματα σε άτομα που έχουν μεγάλη οικονομική ανάγκη, διαθέτοντας προφανώς γεμάτο πορτοφόλι. Ωστόσο, κατά άλλες πληροφορίες ο συγκεκριμένος φέρεται να μην έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ώστε να δανείζει σημαντικά ποσά και γι’ αυτόν τον λόγο θα μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών η πιθανότητα να δραστηριοποιείται στο νησί κύκλωμα τοκογλυφίας.

Στο μεταξύ όλο και περισσότερες λεπτομέρειες των συνθηκών γύρω από τον τραγικό θάνατο του γνωστού Σκιαθίτη επιχειρηματία έρχονται στο φως. Ο αυτόχειρας προχθές το απόγευμα ενημέρωσε την οικογένειά του πως σκόπευε να μεταβεί στη βίλα που είχαν στην περιοχή της Αγίας Ελένης, ώστε να τραβήξει φωτογραφίες από τον χώρο.



Μαρινάκης σε Σκουρλέτη: "Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε οι χειρότεροι φασίστες, σαν τη Χρυσή Αυγή"

 


Τα στελέχη της κυβέρνησης, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών έχει αγανακτήσει με την ανθελληνική στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και την φαιδρή αντιπολίτευση που γίνεται από την Κουμουνδούρου.

Σε τηλεοπτικό στούντιο ακούστηκαν βαριές κουβέντες, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών. Ο λόγος για τον σοβαρό γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και τον φαιδρό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε σφόδρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος πως "ποτέ δεν σας ένοιαξε η δημοκρατία, ούτε οι θεσμοί. Κυβερνήσατε με τον πιο απολυταρχικό τρόπο. Είστε οι χειρότεροι φασίστες, είστε το ίδιο πράγμα με την Χρυσή Αυγή", είπε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, φανερά αγανακτισμένος από την ανθελληνική και φαιδρή στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.




Ο Πλεύρης έβαλε στο στόχαστρο τους ΑΜΕΑ διαβητικούς;

 



Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 19), διοργανώνει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στη 1μμ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, με κεντρικό αίτημα «Δωρεάν αναλώσιμα για όσους πάσχουν από διαβήτη».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας δεν μπαίνουν στο ζύγι της πολίτικης της κυβέρνησης, στη λογική κόστους οφέλους.

Στις 8 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε κατάπτυστη απόφαση του ΕΟΠΥΥ, που μειώνει την αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες εν είδη τεχνητού παγκρέατος, για τους διαβητικούς τύπου 1. Η μείωση αυτή φτάνει περίπου τα 130€ το μήνα, μιας και η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πηγαίνει στα 20€. Για να λειτουργήσει η αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες το μήνα. Οι αισθητήρες αυτοί, είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί λειτουργούν μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, και μπορεί ο ίδιος ο ασθενής, ο φροντιστής, πολύ περισσότερο ο γονιός των παιδιών να επεμβαίνει, όταν το παιδί πάει να κάνει υπογλυκαιμία και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που χρόνια τώρα μέσω των κανονισμών των παροχών του ΕΟΠΥΥ, το γνωστό ΕΚΠΥ, προχωρούν βήμα-βήμα μέσω των περικοπών, τη λογική ενός ελάχιστου πακέτου παροχών και από κει και πέρα ο καθένας ανάλογα με το πορτοφόλι του θα έχει και τις ανάλογες παροχές. Άλλωστε, η ίδια η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ομολογεί ότι στηρίζεται στους νόμους όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και στη λογική των κλειστών προϋπολογισμών. Στα πλαίσια αυτά, εξομοιώνει την αποζημίωση των αισθητήρων προς τα κάτω με το κόστος των παροχών των ταινιών μέτρησης σακχάρου γενικότερα για τους διαβητικούς όπως οι ίδιοι παραδέχονται.

Πέρα για πέρα αντιδραστική και προκλητικά ταξική η παραπάνω απόφαση. Για τα παιδιά των εργαζόμενων, για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς οι κατακτήσεις της επιστήμης όπως είναι οι νέοι τύποι των αντλιών ρύθμισης σακχαρώδους διαβήτη δεν θα είναι διαθέσιμοι. «όποιος θέλει να πάει στην ελεύθερη αγορά να τ’ αγοράσει!!» «500€ για την αντλία το πολύ, ενώ αυτή στοιχίζει 7.000€ και 20€ για τον αισθητήρα ενώ στοιχίζει 50€»

Άλλωστε, αυτή τη λογική έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους οι ανασφάλιστοι διαβητικοί που καταταλαιπωρούνται για τα φάρμακά τους και τα αναλώσιμα, και άλλοι χρόνια πάσχοντες, ενώ ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί από τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του διαβήτη, αφού μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις κάτω από ειδικές διαδικασίες, δίνονται κάποιες εγκρίσεις για αντλίες, μετρημένες στα δάκτυλα, όταν μόνο τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες.

Ούτε ευρώ, από τις τσέπες των γονιών των λαϊκών οικογενειών για τα αναλώσιμα που σήμερα είναι απαραίτητα για κάθε παιδί, για τον κάθε διαβητικό, που τα έχει ανάγκη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκλείσει από τα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, της τεχνολογίας, τους πάσχοντες από διαβήτη, τα παιδιά μας. Δεν θα τους αφήσουμε να κόβουν τα αναγκαία μέσα για την προστασία της ζωής, της υγείας των χρονίως πασχόντων και από την άλλη να πριμοδοτούν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με δις. εκατομμύρια ευρώ.



Προκλητικός εμπρηστής στης Θάσου : Έβαλα την φωτιά για να γελάω


 

Η Θάσος περιμένει να μάθει αν ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί είναι εκείνος που προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά και με το θράσος του το επιβεβαίωσε. 

Το πρωί ο προκλητικός δράστης οδηγήθηκε με χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας και μάλιστα ήταν τόσο προκλητικός που εξόργισε όσους τον άκουγαν.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10 Αυγούστου στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου και έκαψε μεγάλη ορεινή δασική έκταση. 

Ο 65χρονος ήταν ύποπτος για εμπρησμό, προσήχθη και τελικά συνελήφθη.

Λίγο πριν τις 10:00 σήμερα το πρωί της Παρασκευής προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο 

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε.

Δημ.: Εσείς την βάλατε την φωτιά;

Ύποπτ: Την έβαλα για να γελάω, φύγε από εδώ (απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο)

Δημ.: Θα ομολογήσετε;

Ύποπτ.: Θα ομολογήσω αυτόν που σκότωσα ή μάλλον θα σκοτώσω. 

Δείτε το βίντεο του Center TV…






Αύξηση κατά 39,3% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων το β τρίμηνο φέτος

 



Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (128,8%).

 Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία (14,4%).

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων , για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο 2022 ανήλθε σε 34.318.526 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 45,1% σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, που είχε ανέλθει σε 23.652.264 χιλ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (141,4%). Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ορυχεία και Λατομεία (0,5%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα (31,5%).



Ελλάδα - Γεωργία 80-67

 



Στο β΄ μέρος, όταν μπήκαν... επιτέλους τα μακρινά σουτ, η εθνική απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα με τη Γεωργία, για να επικρατήσει με 80-67.

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο παρατάχθηκε η εθνική, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης θέλησε να προφυλάξει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από back to back αγώνες. Ο "Greek Freak" αναμένεται να δώσει το «παρών» στον τελευταίο αγώνα της εθνικής στο 31ο Τουρνουά «Ακρόπολις» σήμερα, Παρασκευή (19/8, 21:00).

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-34, 47-56, 67-80



Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε και την απάντηση Μετσόλα για να κάνει αντιπολίτευση με τις παρακολουθήσεις


 

Το ψέμα και η παραπληροφόρηση είναι καθημερινό σπορ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για διαστρέβλωση της απάντησης της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλμπέρτα Μετσόλα για τις παρακολουθήσεις κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί και πάλι με παραπληροφόρηση και ψέμα να κάνει αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωσή του, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αποσπασματική χρήση της απάντησης Μετσόλα, σε σημείο που να τη διαστρεβλώνει.

Επισημαίνει πως στην επιστολή τής κυρίας Metsola αναφέρεται σαφώς «χαιρετίζω το γεγονός ότι, εκτός από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ερευνά επίσης τις πρόσφατες αποκαλύψεις». Επίσης, επισημαίνεται το πανευρωπαϊκό πρόβλημα των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών και τονίζεται η ανάγκη λήψης μέτρων σε επίπεδο Ε.Ε. Αναφέρεται μάλιστα συγκεκριμένα στο σύστημα Pegasus, το οποίο χρησιμοποιείται σε διάφορες χώρες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, χρησιμοποιεί τα πάντα, χωρίς απολύτως κανέναν ενδοιασμό. Και προσαρμόζει στα αντιπολιτευτικά του μέτρα ακόμη και την επιστολή της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την αλήθεια είναι ανύπαρκτες. Αυτό ακριβώς δείχνει και η αποσπασματική χρήση της απάντησης της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον κ. Παπαδημούλη, σε σημείο που να διαστρεβλώνουν το περιεχόμενό της.

»Στην επιστολή της κ. Metsola αναφέρεται σαφώς ότι “χαιρετίζω το γεγονός ότι εκτός από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ερευνά επίσης τις πρόσφατες αποκαλύψεις”. (At the same time, I welcome that - besides the ongoing investigations of the competent national authorities - the Greek Parliament is also looking into the latest revelations).

Επίσης μιλάει για το πανευρωπαϊκό πρόβλημα των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών και μιλάει για την ανάγκη λήψης μέτρων σε επίπεδο Ε.Ε. Αναφέρεται μάλιστα συγκεκριμένα στο σύστημα Pegasus, το οποίο χρησιμοποιείται σε διάφορες χώρες.

(I am convinced that the work of the Parliament's Committee of inquiry to investigate the use of the Pegasus and equivalent surveillance spyware will contribute to the overall efforts to bring to an end the illegal practices you are referring to, which reports indicate are widespread).

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, χρησιμοποιεί τα πάντα, χωρίς απολύτως κανέναν ενδοιασμό. Και προσαρμόζει στα αντιπολιτευτικά του μέτρα ακόμη και την επιστολή της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ακολουθεί το ψέμα και η παραπληροφόρηση ΣΥΡΙΖΑ :

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ψευδώς: «Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Μετσόλα, αναφέρει ότι παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών».

Πρόσθετε δε πως η κ. Μετσόλα «προανήγγειλε πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της δράσης του παράνομου λογισμικού Predator, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά καν να προφέρει. Η παρέμβαση Μετσόλα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες δημοσιεύματα των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης του πλανήτη που μιλούν ανοιχτά για "Ελληνικό Watergate"».



Κεφαλογιάννη - Κυβέρνηση διαψεύδουν τα fake news Συριζαίων και ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

 


Μία αλήθεια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και οι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πουν.

Τις τελευταίες ημέρες το ψέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάει σύννεφο και φτάνει σε σημείο να διαβάλει την χώρα μας στο εξωτερικό.

Το καλό είναι ότι τους διαψεύδουν αμέσως, ξεφτιλίζονται και οι πολίτες τους απαξιώνουν περισσότερο.





Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη με ανάρτησή της, απαντά σε fake δημοσιεύματα και φήμες, διαβεβαιώνοντας για την πρόθεσή της να παραμείνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Όλγα Κεφαλογιάννη για να προσθέσει: «Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται».

Kυβερνητικές πηγές διέψευδαν επίσης τις σχετικές φήμες αναφέροντας ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασης της Όλγα Κεφαλογιάννη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη

«Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες».

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον».



Δημοτική σύμβουλος στο Τζέρσεϊ παρέσυρε και εγκατέλειψε ποδηλάτη,.

 


Παραμένει στη θέση της δημοτικής συμβούλου στο Τζέρσεϊ Σίτι των ΗΠΑ, η Εϊμι ΝτεΓκίζ παρά το ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητο της έναν άνδρα με ποδήλατό και ύστερα τον εγκατέλειψε.

Η Εϊμι ΝτεΓκίζ προκλητικά κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη για άλλη μια φορά αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη θέση της, παρά τις πιέσεις που υφίσταται, γράφει η New York Post. 

Περίπου 100 άνθρωποι μίλησαν στη συνεδρίαση που ήταν ανοιχτή στο κοινό και οι περισσότεροι ζήτησαν να παραιτηθεί.

Επιμένει μάλιστα ότι θα περιμένει να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία πριν σχολιάσει το ζήτημα. 

Το βίντεο δείχνει ότι κατά το περιστατικό στις 19 Ιουλίου η ΝτεΓκιζ οδηγούσε με ταχύτητα σε διασταύρωση με το SUV της, όταν παρέσυρε έναν 29χρονο ποδηλάτη.

Τα βίντεο από τις κάμερες κυκλοφορίας δείχνουν ότι η ΝτεΓκίζ δεν επιβράδυνε το όχημα και δεν σταμάτησε πριν χτυπήσει τον ποδηλάτη.





Έγκλημα! Το υπουργείο υγείας μειώνει την αποζημίωση αναλωσίμων για διαβητικούς τύπου Ι

 


Εάν ισχύει αυτό, είναι ένα μεγάλο έγκλημα κατά χιλιάδων διαβητικών, από το Υπουργείο Υγείας και προσωπικά του Θανάση Πλεύρη.

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στις 13:00 έξω από το υπουργείο Υγείας οι πάσχοντες από διαβήτη. Αφορμή για τη κινητοποίηση, πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ που μειώνει την αποζημίωση των αναλωσίμων υλικών για τη νόσο.

Αν και η τιμολόγηση αφορά μόνο στην αποζημίωση των εν λόγω προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ και όχι τι πληρώνει ο ασθενής - η συμμετοχή των πασχόντων στα συγκεκριμένα προϊόντα είναι μηδενική - έχει δημιουργηθεί κλίμα φόβου για απόσυρση αναλωσίμων από την ελληνική αγορά.

Ηδη μια εταιρεία ιατροφαρμακευτικών προϊόντων ζήτησε να απενταχθούν από το μητρώο των αποζημιούμενων προϊόντων για τον διαβήτη τα δικά της λόγω χαμηλής τιμής. Πρόκειται για αισθητήρες γλυκόζης συμπεριλαμβανομένων και των αισθητήρων που συνδέονται με τις αντλίες σταθερής έγχυσης ινσουλίνης.

Ενδεικτικά, στο ΦΕΚ 4204 Β’/08.08.2022 που δημοσιεύθηκε στις αρχές Αυγούστου και αναρτήθηκαν οι τιμές των νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Σακχαρώδη Διαβήτη που ενέταξε ο ΕΟΠΥΥ στο Μητρώο των Αποζημιούμενων Προϊόντων του, για τον διαβήτη τύπου 1 σε ότι αφορά τους αισθητήρες για τις τελευταίας τεχνολογίας αντλίες ινσουλίνης προβλέπεται μείωση που φτάνει περίπου τα 130€ μηνιαίως, αφού η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πέφτει στα 20€. Για να λειτουργήσει μια σύγχρονη αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες μηνιαίως.

Τόσο οι ασθενείς όσο και οι γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 που είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), υποστηρίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ με την τακτική αυτή εξομοιώνει την αποζημίωση των αισθητήρων με το κόστος των ταινιών μέτρησης σακχάρου «κόβοντας» την πρόσβαση στα νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υποχρεώνοντας τους ασθενείς στη χρήση παλαιού τύπου αναλωσίμων για τα οποία έχουν μηδενική συμμετοχή.

Σύμφωνα με την ΣΕΑΑΝ, μια σύγχρονη αντλία ινσουλίνης στοιχίζει περίπου 7.000€, με τον ΕΟΠΥΥ να καλύπτει μόλις τα 500€, ενώ για τον αισθητήρα γλυκόζης που στοιχίζει 50€ πλέον καλύπτει μόλις τα 20€.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκλείσει από τα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, της τεχνολογίας, τους πάσχοντες από διαβήτη, τα παιδιά μας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΣΕΑΑΝ.

Επτά ερωτήματα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς τον ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) απέστειλε επιστολή στον ΕΟΠΥΥ με την οποία ζητάει εξηγήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πασχόντων στα νέα ιατροτεχνολογικά υλικά για τον διαβήτη.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ρωτά τον ΕΟΠΥΥ:


1. Για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτήν τη μεγάλη μείωση της τιμής αποζημίωσης των αναλωσίμων αισθητήρων γλυκόζης με αποτέλεσμα να εκφράζονται προειδοποιήσεις από την εταιρεία Medtronic για απένταξη των υλικών αυτών από το Μητρώο Αποζημιούμενων προϊόντων του ΕΟΠΥΥ;

2. Με ποιον τρόπο καθορίζονται οι τιμές των προϊόντων που εντάσσει ο ΕΟΠΥΥ στο Μητρώο των Αποζημιούμενων Προϊόντων του; Ακολουθείται η διαδικασία που ορίζεται βάσει του νόμου 4461/2017 (ΦΕΚ 38 Α'/28.03.2017), όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σύμφωνα με τον οποίο: «δηλώνονται οι τρεις χαμηλότερες τιμές αγοράς του συγκεκριμένου είδους (αναλώσιμο υγειονομικό υλικό ή διατροφικό σκεύασμα ή είδη πρόσθετης περίθαλψης, εξαιρουμένων των τεχνητών μελών και θεραπευτικών μέσων), με τις οποίες αυτό (με τη συγκεκριμένη περιεκτικότητα και συσκευασία) κοστολογείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τιμή αποζημίωσης του προϊόντος προσδιορίζεται κατ’ ανώτατο όριο από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών αγοράς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση»;

3. Πώς ο ΕΟΠΥΥ εντάσσει στο Μητρώο Αποζημιούμενων Προϊόντων υλικά με τιμές εξαιρετικά χαμηλές, οι οποίες, μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, «δεν συνάδουν με συγκριτικά οικονομικά δεδομένα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» και είναι απαγορευτική η διακίνησή τους στην Ελλάδα μέσω του Οργανισμού;

4. Ποιες είναι οι διασφαλίσεις που λαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ για την πρόσβαση των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη σε υλικά τα οποία ο Οργανισμός ενέταξε στο Μητρώο Αποζημιούμενων Προϊόντων;

5. Από τους αισθητήρες που αποζημιώνονται στο ΦΕΚ 4204 Β’, μόνο για έναν αισθητήρα υπάρχει η επισήμανση ότι συνδέεται με την αντλία Minimed 780G. Πώς προέκυψε το δεδομένο αυτό;

6. Τι προβλέπεται στην περίπτωση που μία εταιρεία πάροχος του ΕΟΠΥΥ καταθέσει αίτημα απένταξης προϊόντων από το Μητρώο Αποζημιούμενων Προϊόντων του Οργανισμού; Ποια διαδικασία ακολουθείται από τον ΕΟΠΥΥ στην περίπτωση αυτή;

7. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αίτημα απένταξης προϊόντων, μπορεί μια εταιρεία να επιβάλλει πρόσθετη συμμετοχή στους πάσχοντες παρά τις σαφείς διατυπώσεις του άρθρου 61 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ;



Ο Μπιμπίλας θα υποστεί τις συνέπειες ο πατέρας μου ζει




Την οργισμένη αντίδραση του Σάκη Μάγκα προκάλεσε η ψευδής είδηση του θανάτου του πατέρα του και «βασιλιά» του κλαρίνου Γιώργου Μάγκα, που διακίνησε ο ηθοποιός Σπύρος Μπίμπιλας. 

Με μία ανάρτησή του στo Facebook ο Σάκης Μάγκας έγραψε τα εξής:

«Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο που στέλνει μηνύματα και συλλυπητήρια για τον πατέρα μου ότι δεν πέθανε. Είναι ψέμματα και όλα αυτά ξεκίνησαν από τον ηθοποιό Μπιμπίλα που έκανε ανάρτηση. Θα έχει τις συνέπειες με τα ψέματα που διαδίδει. Παραπληροφόρηση. Ο Γιώργος Μάγκας ζει και βασιλεύει.



Ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook αποχαιρετούσε τον «βασιλιά» του κλαρίνου λέγοντας ψέματα ότι είχε φύγει από τη ζωή. 

Αναλυτικότερα:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος του κλαρίνου κ βασιλιάς των πανηγυριών , ο υπέροχος Γιώργος Μάγκας! Τον γνώρισα σε μια περιοδεία μας με τον Γιάννη Μόρτζο πριν 20 χρόνια στα Γιάννενα σε μια ταβερνούλα και μου είπε μαζί με την υπέροχη σύντροφο του την Τζούλη, ότι με αγαπούν και με θαυμάζουν. Γίναμε φίλοι! Μας κάλεσε όλο τον θίασο στο πανήγυρι κ όταν μπήκαμε όπως μας είδε, είπε με την ωραία φωνή του, καλωσορίζω τον θίασο του αγαπημένου μου Σπύρου Μπιμπίλα.. Δεν ήξερα πως να το μαζέψω, γιατί εγώ απλά συνεργαζόμουν με τον θίασο του Γιάννη Μόρτζου… Γελάσαμε τόσο πολύ… Καλό ταξίδι υπέροχε Γιώργο Μάγκα, θα μας λείψεις πολύ… Κουράγιο Τζούλη».

Λίγο αργότερα και αφού όπως φαίνεται άρχισαν δικαίως να τον κράζουν για αυτό το ατόπημα, ο Μπίμπιλας με νέα του ανάρτηση, προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη καθώς όπως είπε «για μια ακόμα φορά με πληροφόρησαν λάθος και εμφανισα την είδηση περί του θανατου του φίλου  Γιώργου Μάγκα.. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει να μας πληροφορουν με ψευδείς ειδήσεις περι θανάτων ! Χαίρομαι που ο Γιώργος Μαγκας ζει !!!!

Σπύρος Μπιμπίλας
12 ώρες πριν

Ζητώ συγγνώμη για μια ακόμα φορά με πληροφορησαν λάθος και εμφανισα την είδηση περί του θανατου του φίλου Γιώργου Μάγκα.. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει να μας πληροφορουν με ψευδείς ειδήσεις περι θανάτων ! Χαίρομαι που ο Γιώργος Μαγκας ζει !!!!



Σε Αλεξανδρούπολη και Σπέτσες ο Ρόμπερτ Μενέντεζ

 



Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αφού έριξε ένα νέο χαστούκι στην Τουρκία για τους S-400 που θέλει να πάρει η Τουρκία απο την Ρωσία, και για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, βρέθηκε στην χώρα μας για ιδιωτική επίσκεψη.

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε προχθές, Τετάρτη, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χαντζηκωνσταντίνου για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Μενέντεζ συνέχισε την ιδιωτική του επίσκεψη στην χώρα μας και μαζί με τη σύζυγό του βρέθηκε στις Σπέτσες, όπου επισκέφτηκε παλαιοπωλείο.