Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Μηταράκης για τους 38 μετανάστες: Η Τουρκία τούς πίεσε υπό την απειλή της βίας να έρθουν στην Ελλάδα


 

Αποκαλύψεις που δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφους ΣΥΡΙΖΑ, και ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Ελλάδας!!!

Σε δηλώσεις αναφορικά με το περιστατικό για τους 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στον Έβρο προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός από τον Έβρο όπου μετέβη σήμερα το πρωί.

«Βρέθηκε μία ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος. Κατά δήλωσή τους, για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου. Κρύφτηκαν για μία μέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές Αρχές, κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χαίρουν καλής υγείας», σημείωσε αρχικά ο κ. Μηταράκης.

Και συνέχισε : «Το δεύτερο πολύ σημαντικό που προκύπτει από τις καταθέσεις τους, ήρθαν στην τουρκική όχθη του ποταμού, σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές. Επισήμως, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».

«Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι από τις καταθέσεις προκύπτει πως ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, μετά τις κατάπτυστες ανθελληνικές αναρτήσεις που έγιναν στο διαδίκτυο, αλλά και σχετικά χυδαία δημοσιεύματα για να πιεστεί η Ελλάδα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν «πως η ομάδα των άτυπων μεταναστών που φερόταν να είναι επί μία εβδομάδα εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου που βρίσκεται εκτός της Ελληνικής επικράτειας, έφτασαν στις όχθες του ποταμού από την πλευρά της Ελληνικής Επικράτειας».

Οι ίδιες πηγές έδωσαν στη δημοσιότητα μια εικόνα προκειμένου να στηριχτεί ο παραπάνω πληροφορία. Όπως αναφέρουν από την ίδια ανάρτηση προκύπτει ότι τα άτομα είχαν μετακινηθεί από περιοχή εκτός των ελληνικών συνόρων και «τώρα βρίσκονται σε 100% ελληνικό έδαφος. Διέσχισαν τον ποταμό και βρίσκονται στις όχθες της ελληνικής πλευράς».

Από τα ίχνη των metadata των κινητών τους, όπως προέκυπτε από τις συγκεκριμένες αναρτήσεις, φαινόταν πως βρισκόταν στις ελληνικές όχθες και κατευθύνονται προς τα βόρεια. Αμέσως, η ΕΛ.ΑΣ., ο ελληνικός στρατός και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν για να τους αναζητήσουν στο σημείο.

«Όμως, η ομάδα των 38 άτυπων μεταναστών βρισκόταν σε απόσταση περί τα 4 χιλιόμετρα νότια, πλησίον του χωριού Λάβαρα. Εντοπίστηκαν από drone και ώρα 17.15, μαζί με τη λέμβο που χρησιμοποίησαν για τη μετακίνησή τους, την οποία δε γνωρίζουμε πως βρέθηκε στην κατοχή τους.

Στο σημείο που εντοπίστηκαν, η βλάστηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και για το λόγο αυτό οργανώθηκε χερσαία επιχείρηση έρευνας. Στις 18.30 τα άτομα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του ΤΣΦ Διδυμοτείχου», εξηγούν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με το περιστατικό.

Οι ίδιοι οι άτυποι μετανάστες, κατά την προανάκριση, υποστήριξαν πως ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας και συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές και αρνούμενοι να επιστρέψουν στη Συρία, μεταφέρθηκαν σε κέντρο κράτησης στην Αδριανούπολη , όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, βρίσκονται εκατοντάδες άλλοι μετανάστες.

«Πριν από 2 εβδομάδες, η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας τους μετέφερε με μικρά βανάκια μέχρι την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου. Εκεί βρίσκονταν κάποιοι αραβόφωνες – πιθανώς λαθροδιακινητές- τους έβαλαν σε φουσκωτές λέμβους και τους μετέφεραν σε νησίδα του ποταμού», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και καταλήγουν:

«Από τους ισχυρισμούς τους προκύπτει ότι η διαδικασία μετακίνησης προς την Ελλάδα διοργανώνεται και εκτελείται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή . Μάλιστα, όπως είπαν, δέχθηκαν συμβουλές να επικοινωνήσουν με ΜΚΟ και ανθρωπιστικές οργανώσεις και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τους σώσει».




Αλγερινοί και Πακιστανοί κακοποιοί λυμαίνονται το κέντρο - Λήστεψαν Ισπανό τουρίστα

 



Αλγερινοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες ληστεύουν στο κέντρο της Αθήνας.

Επτά λαθρομετανάστες Αλγερινοί, κακοποιοί, λήστεψαν Ισπανό τουρίστα στο κέντρο της Αθήνας και απειλώντας τον οτι θα τον «σπασουν στο ξύλο», τον «έγδυσαν» αρπάζοντας του, ο,τι είχε πάνω του.

Η απιστευτη υπόθεση σημειώθηκε παραμονή Δεκαπενταύγουστου. Ήταν 02:30 όταν ο 41χρονος Ισπανός που είχε έρθει στην Αθήνα για να περασει τις καλοκαιρινές του διακοπές, βρισκόταν στο Γκάζι, κοντά στο μετρό Κεραμεικού όταν τον πλησίασε μια ομάδα λαθρομεταναστών κακοποιών αποτελούμενη απο επτά Αλγερινούς με απειλητικές διαθέσεις.

Οι λαθρομετανάστες ληστές, κυκλώνουν το θύμα τους και απειλώντας τον οτι θα του κάνουν κακό του ζητούν να τους δώσει ο,τι είχε πάνω του. Ο 41χρονος φοβούμενος για τη ζωή του, τους δίνει το πορτοφόλι που περιείχε κάρτες ισπανικών τραπεζών, μετρητα 20 ευρώ, το διαβατήριο του, ενώ οι ληστες φευγοντας του άρπαξαν και το smartphone του μαρκας iphone.

Το θύμα κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία με τις αρχές να εκτιμούν οτι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελει πλοκάμι μιας σκληρης συμμορίας Αλγερινών ληστών, που πραγματοποιούσε άγριες επιθέσεις σε τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας και είχε καταφέρει πριν δυο χρονια να εξαρθρώσει η Ασφάλεια Εξαρχείων. Όπως φαίνεται η δράση της συμμορίας ξεκίνησε και πάλι.



Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το αρχηγείο των μισθοφόρων Wagner

 


Το Ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε μια κεντρική βάση της διαβόητης ομάδας μισθοφόρων Wagner, που μάχεται στο πλευρό της Ρωσίας.

Όπως ανακοίνωσε η ουκρανική πλευρά και συγκεκριμένα ο Ουκρανός κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Serhiy Hayday, αλλά και δημοσιογράφοι, το πυροβολικό, με δυτικούς πυραύλους «Himars», κατέστρεψε τη βάση τους στην πόλη Popasna, στα ανατολικά, όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο αριθμός των θυμάτων του χτυπήματος δεν έχει γίνει γνωστός, ενώ σε φωτογραφίες στο telegram φαίνονται τα κατεστραμμένα κτήρια. Όπως αναφέρεται, η τοποθεσία της βάσης τους έγινε γνωστή, μάλλον ακούσια, από Ρώσο δημοσιογράφο, στις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Dailymail ο Ρώσος πολεμικός προπαγανδιστής Σεργκέι Σρέντα κατά την επίσκεψή του στο αρχηγείο των Βάγκνερ στην Ουκρανία μάλλον καταδίκασε τους άνδρες σε θάνατο. Και αυτό καθώς «έδωσε» τη θέση της βάσης στην κατεχόμενη πόλη Ποπάσνα αφού κατά λάθος φωτογράφισε μια πινακίδα που περιείχε τη διεύθυνση ενός κοντινού καταφυγίου βομβών.

Αυτό ήταν το μόνο που χρειάζονταν οι ειδικοί για να εντοπίσουν τη βάση, την οποία χρησιμοποίησε η Ουκρανία για να εξαπολύσει χτύπημα με βόμβα HIMARS.




Εθνικά επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παιχνίδια με Τουρκία- Μετανάστες σε βάρος της Ελλάδας

 


Όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Έβρου, με τον… περιβόητο εγκλωβισμό προσφύγων και λαθρομεταναστών σε νησίδα, είναι ξεκάθαρο ότι αποτελούν μέρος ενός σχεδίου σε αγαστή συνεργασία ΜΚΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ, κομμάτων της αριστεράς - ακροαριστεράς, και ΜΜΕ Ελλάδος και εξωτερικού ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει για ακόμα μία φορά το πόσο επικίνδυνος εθνικά είναι, και πίσω από τέτοια παραπληροφόρηση και προπαγάνδα βρίσκεται σε συνεργασία και προς όφελος της η Τουρκία.

Συντονισμένα λοιπόν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, είδαμε στο θέμα που προέκυψε με την παρουσία 40 αλλοδαπών σε νησίδα απέναντι από το χωριό Κισσάριο Σουφλίου όπως υποστήριζαν, να αναλαμβάνουν δράση ΜΚΟ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, άλλα κόμματα και… κομματίδια της Αριστεράς, μαζί με τα γνωστά αριστερής και ακροαριστερής ένταξης ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Προεξάρχπυσας φυσικά της γνωστής “Εφημερίδας των Συντακτών”, που πολλές φορές στο παρελθόν έχει υιοθετήσει την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα για νεκρούς στα σύνορα του Έβρου από ελληνικά πυρά ή αποτροπές και επαναπροωθήσεις. Οι άνθρωποι άλλωστε προκειμένου να πλήξουν την Κυβέρνηση και να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Στον Έβρο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να μεταβεί στο ΚΥΤ Φυλακίου όπου και θα μεταφερθούν οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες σε ελληνικό έδαφος μετά τον πολυήμερο εγκλωβισμό τους σε τουρκική νησίδα στον ποταμό.

Ο κ. Μηταράκης, όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και θα προβεί και σε δηλώσεις.

Η ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα μεταβεί σήμερα το πρωί στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου στον Έβρο προκειμένου να ενημερωθεί για την ομάδα μεταναστών η οποία αφίχθη χθες σε ελληνικό έδαφος καθώς και για την κατάσταση της υγείας τους. Στο τέλος της επίσκεψης θα προβεί σε δηλώσεις».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ τόνισε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις προς το παρόν.

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, οι ελληνικές αρχές ενήργησαν τάχιστα μόλις έγινε αντιληπτό ότι η ομάδα των μεταναστών πέρασε παράνομα σε ελληνικό έδαφος. «Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν σε νησίδα, ωστόσο όπως προέκυψε και από τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας τα τελευταία 24ωρα δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής στα εν λόγω σημεία. Ωστόσο στην συνέχεια εντοπίστηκαν 4 χλμ νοτιότερα επί ελληνικού εδάφους και έχοντας μαζί τους μία βάρκα που δεν είχαν τις προηγούμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις τις επόμενες ημέρες για το μέρος από το οποίο ξεκίνησαν για να βρεθούν εν συνεχεία σε ελληνικό έδαφος, όπως το ποιος τους βοήθησε αλλά και πώς βρήκαν την βάρκα. Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες μιας και όλοι τους δηλώνουν Σύροι και εντάσσονται στην συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία (η οποία θεωρείται ασφαλής χώρα), η οποία υπεγράφη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο κ. Μηταράκης η Τουρκία είναι υποχρεωμένη από αυτή τη συμφωνία να τους παράσχει βοήθεια.

Ο Νότης Μηταράκης σημείωσε πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους και μία έγκυος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Απαντώντας δε σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι εάν έχει πεθάνει κάποιο μέλος της ομάδας επί τουρκικού εδάφους δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε παρά μόνο θα έχουμε ως δεδομένα όποια μαρτυρία δώσουν οι ίδιοι.



Σκανδιναβικές χώρες προτείνουν να απαγορευτούν οι τουριστικές βίζες σε Ρώσους

 



Σκανδιναβικές χώρες και η Γερμανία φάνηκαν χθες Δευτέρα στο Όσλο να διχάζονται για το ενδεχόμενο να περιοριστούν, σε αντίποινα για τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, οι τουριστικές βίζες που δίνονται στους Ρώσους, τιμωρητικό μέτρο που εισηγείται το Ελσίνκι αλλά συναντά επιφυλάξεις στο Βερολίνο.

«Δεν άρχισαν τον πόλεμο οι απλοί Ρώσοι όμως, ταυτόχρονα, πρέπει να κατανοήσουμε ότι υποστηρίζουν τον πόλεμο», συνόψισε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, η Σάνα Μαρίν, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των αρχηγών των κυβερνήσεων σκανδιναβικών χωρών και της Γερμανίας.

«Δεν είναι σωστό οι ρώσοι πολίτες να μπορούν να εισέρχονται στην Ευρώπη, στον χώρο Σένγκεν, ως τουρίστες (...) την ώρα που η Ρωσία σκοτώνει κόσμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Στις αρχές Αυγούστου, το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών παρουσίασε σχέδιο για να περιοριστούν οι θεωρήσεις διαβατηρίου που δίνουν σε Ρώσους που θέλουν να πάνε στη χώρα για τουρισμό. Το Ελσίνκι επιθυμεί να ληφθεί παρόμοια απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπέρ της ιδέας τάσσεται η Εθονία.

Μετά την απαγόρευση των πτήσεων από τη Ρωσία στην ΕΕ, οι ρώσοι τουρίστες που πάνε στη σκανδιναβική χώρα είναι ολοένα περισσότεροι, καθώς μοιράζεται σύνορα με την πατρίδα τους. Από εκεί πάνε σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς όμως εξέφρασε επιφυλάξεις για τη λήψη αυτού του μέτρου.

«Ήταν σημαντική απόφαση από πλευράς μας να επιβάλλουμε κυρώσεις σε βάρος αυτών που είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο, σε βάρος των ολιγαρχών και όσων επωφελούνται οικονομικά από τον πόλεμο του καθεστώτος του (σ.σ.: ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», τόνισε.

«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά νομίζω πως δεν πρόκειται για πόλεμο του ρωσικού λαού, πρόκειται για πόλεμο του Πούτιν», συνέχισε.

Κατά την άποψη του κ. Σολτς, ο περιορισμός των θεωρήσεων διαβατηρίου θα έπληττε επίσης «όλοι όσοι φεύγουν από τη Ρωσία επειδή διαφωνούν με το ρωσικό καθεστώς».

«Όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν πρέπει να κάνουν πιο περίπλοκο γι’ αυτούς να επιδιώξουν την ελευθερία και να φύγουν από τη χώρα για να απομακρυνθούν από το καθεστώς και τη δικτατορία στη Ρωσία», πρόσθεσε.

Η Σουηδία, μέσω της πρωθυπουργού της Εύας Μαγκνταλένας Άντερσον, ανέφερε ότι δεν παίρνει για την ώρα θέση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα—«υπάρχουν επιχειρήματα και στις δύο πλευρές», εξήγησε η κυρία Άντερσον—, ενώ η Δανία κάλεσε να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή ενότητα έναντι της Μόσχας.

«Ένα από τα επιτεύγματά μας κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου είναι η ενότητά μας» και«θα έπρεπε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση», για την περιστολή των ταξιδιών ρώσων τουριστών, είπε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντεριξεν.

«Κατανοώ γιατί ορισμένοι Ευρωπαίοι, και πιθανόν ειδικά οι Ουκρανοί, το βρίσκουν λίγο παράξενο πως η Ρωσία επιτέθηκε σε μια ευρωπαϊκή χώρα και ταυτόχρονα εμείς συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε τουρίστες» από αυτή, εξήγησε.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρε, η χώρα του οποίου δεν είναι κράτος μέλος της ΕΕ, διαβεβαίωσε πως το Όσλο θα στηρίξει οποιαδήποτε κοινή δράση αποφασιστεί να αναληφθεί.


skai.gr



Πρωταθλητής Ευρώπης ο Απόστολος Χρήστου

 



Ο Απόστολος Χρήστου είναι ο τέταρτος Ελληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ύπτιο ανδρών:


1. Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 24.36


2. Τόμας Τσέκον (Ιταλία) 24.40


3. Ολε Μπράουνσβαϊχ (Γερμανία) 24.68


4. Μίκαελ Λεϊτρόφσκι (Ισραήλ) 24.75


5. Μικέλε Λαμπέρτι (Ιταλία) 24.85


6. Κάσπερ Στοκόβσκι (Πολωνία) 24.99


7. Γιοάν Εντόι Μπρουάρ (Γαλλία) 25.06


8. Τόμας Πολέβκα (Πολωνία) 25.08



Προκλητική έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων και μας απείλησε έξω από την Παναγιά της Τήνου

 


Μια άθλια και προκλητική γυναίκα έκανε το σήμα των Τούρκων «Γκρίζων Λύκων», μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, από τα σκαλιά της Παναγίας στην Τήνο.

Τη στιγμή που η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ενημέρωνε τους τηλεθεατές για το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το νησί για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η προκλητική γυναίκα πλησίασε την κάμερα, έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων και χειρονομία ότι θα μας κόψει τον λαιμό.

Η γυναίκα έκανε την κίνηση αυτή πάνω από μία φορά, και δεν γνωρίζουμε εάν αναζητείται, η εάν έχει συλληφθεί γιατί φαίνεται καθαρά στην κάμερα το πρόσωπο της.





Έρχονται νέες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό

 



Οι πληροφορίες ότι η αύξηση θα είναι τουλάχιστον 5,5% κι αυτό σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 752 ευρώ. 

Με παραδείγματα:

Ο πρώτο κατώτατος μισθός: από τα 713 ευρώ θα ανέβει στα 752 ευρώ (αύξηση 39 ευρώ)

Κατώτατος με 1 τριετία: από τα 784 ευρώ θα ανέβει στα 827 ευρώ (αύξηση 43 ευρώ)

Κατώτατος με 2 τριετίες: από τα 856 ευρώ θα ανέβει στα 903 ευρώ (αύξηση 47 ευρώ)

Κατώτατος με 3 τριετίες: από τα 927 ευρώ θα ανέβει στα 978 ευρώ (αύξηση 51 ευρώ)

Ωφελημένοι από τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι και οι άνεργοι, οι οποίοι θα δουν την επιδότηση τους να αυξάνεται από τα 17,51 ευρώ στα 18,47 ευρώ κι αυτό συνεπάγεται ότι σε μηνιαία βάση το επίδομα ανεργίας θα ανέβει από τα 407,25 ευρώ στα 461,82 ευρώ.

Αυξήσεις θα γίνουν και στους δημόσιους υπαλλήλου, στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού θα συμπεριληφθεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καλύπτοντας φυσικά και όσους συνταξιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ κι αυτήν τη στιγμή επιβαρύνονται με την εισφορά. 

Αυτή η έμμεση μισθολογική αύξηση, είναι σε ισχύ εδώ και δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, και ξεκινάει από 22 ευρώ ξεπερνώντας ακόμη και τα 676 ευρώ τον χρόνο. 



Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τήνο

 



Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τήνο για την Κοίμηση της Θεοτόκου και για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη», παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού για την επιμνημόσυνο δέηση στο σημείο που βυθίστηκε το «Έλλη», όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα για να τιμήσει τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης μέχρι το λιμάνι του νησιού. Μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνομίλησε με τους πολίτες στη χώρα της Τήνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι τα μεγάλα προσκυνήματα της εκκλησίας μας η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής.

Αυτήν την σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος. Να σταθούμε δίπλα σε όσες και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο τον οποίον έχουμε χαράξει για μία Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής.

Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα απανταχού της γης, Χρόνια Πολλά!».



Η θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O» στον Ισθμό της Κορίνθου

 


Η ιστορική «Christina O», η  θαλαμηγός που άνηκε κάποτε στον Αριστοτέλη Ωνάση πέρασε απο τον Ισθμό της Κορίνθου.

Κατασκευάστηκε το 1943 ως η φρεγάτα Stormont (GRT 1602), ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως συνοδευτικό σκάφος των νηοπομπών για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στις συμμαχικές δυνάμεις, παίρνοντας μέρος στην Μάχη του Ατλαντικού και στην Απόβαση της Νορμανδίας. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένα από τα πολλά πλεονάζοντα ναυτικά πλοία.

Ο Ωνάσης αγόρασε την φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε το όνομά της κόρης του Χριστίνας.

Η θαλαμηγός αγοράστηκε από τον εφοπλιστή Ιωάννη Παύλο Παπανικολάου και ανακαινίζεται αντί του αστρονομικού ποσού των 50 εκατ δολαρίων ώστε το 2001 αποκτά ξανά την χαμένη αίγλη του το Ιρλανδικών συμφερόντων πλέον το «CHRISTINA O.» που προσφέρεται προς ενοικίαση στο διεθνές jet set. 

Δείτε βίντεο που δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες το site korinthostv:





Προσήχθη 65χρονος για τη φωτιά στην Θάσο.

 



Στην προσαγωγή ενός 65χρονου άνδρα που δηλώνει συνταξιούχος προχώρησαν οι Αρχές, αφού ο ίδιος θεωρείται ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που έκαψε μεγάλες εκτάσεις στη Θάσο.

Οπως μετέδωσε το OPEN κατά τον έλεγχο των Αρχών στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν φωτοβολίδες και εύφλεκτο υλικό. 

Ο 65χρονος, αυτή την ώρα εξετάζεται από τις Αρχές για να ομολογήσει.

Επί του παρόντος υπάρχουν ισχυρά στοιχεία εναντίον του 65χρονου και αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία.



Σε ελληνικό έδαφος οι 40 μετανάστες - Ανθελληνικές προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει επεισόδιο με την Τουρκία


 

Μια καλοστημένη προβοκάτσια των Τούρκων, με την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσονταν τις τελευταίες ημέρες σε νησίδα του ποταμού Έβρου στην περιοχή του χωριού Κισσάριο Σουφλίου, με εργαλειοποίηση και χρησιμοποίηση περίπου 40 προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Από τους… ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ της προπαγάνδας αυτής που το υπουργείο Προστασίας του Πολτίη τους κατηγορεί ότι στρέφεται εναντίον της χώρας μας αλλά και του Έβρου, είναι και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Νατάσα Γκαρά, καθώς και τα άλλα κομματικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο πρώην Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπύρος Δέδογλου. 

Παρά τις ανθελληνικές προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, και δημοσιογράφων που ελέγχονται και πληρώνονται από την Κουμουνδούρου, το fake news που ανακοινούσε εδώ και μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε ,και τώρα περιμένουμε την αντίδραση της δικαιοσύνης και της πολιτείας για όσα αίσχη ακούστηκαν.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και άλλα αριστερά κόμματα, σε… αγαστή συνεργασία με τις “περίεργες” ΜΚΟ που έχουν ως γνωστόν διασυνδέσεις με διακινητές σε Τουρκία αλλά και Ελλάδα και διακινούν τεράστια χρηματικά ποσά, κάνουν ότι… δεν καταλαβαίνουν. Προκειμένου μάλιστα να αποκομίσουν προσωρινά μικροκομματικά οφέλη, δεν σκέφτονται το αυτονόητο. Ότι εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των Τούρκων. Υιοθετούν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν, τους ισχυρισμούς των ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία… διακινούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Από κοντά και τα γνωστά… αριστερά ΜΜΕ, με πρώτη και καλύτερη την “Εφημερίδα των Συντακτών”, που είναι γνωστό ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει υιοθετήσει την πιο αισχρή, ανθελληνική τουρκική προπαγάνδα των fake news, για νεκρούς στα σύνορα του Έβρου από ελληνικά πυρά. Με συνεχή δημοσιεύματα, τα οποία ακολούθησαν και… συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Αριστεράς και ακροαριστεράς, παρουσιάζουν ως δεδομένους τους ισχυρισμούς των εγκλωβισμένων στη νησίδα για… δηλητηριώδεις σκορπιούς. Κι επίσης τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται σε επικοινωνίες τους με ΜΚΟ και ελληνικά ΜΜΕ κάποιοι από τους εγκλωβισμένους, ποντάροντας στο… συναίσθημα του κόσμου.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο και σύγκρουση με την Τουρκία. Αυτό προσπαθούσε να κάνει με ανυπόστατα ψεύδη που έγραφαν τρόλ του κόμματος, ΜΚΟ, και δημοσιογράφοι σε ξένα και Ελληνικά ΜΜΕ.

Οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι, να επικαλεστούν… εισβολή σε έδαφος τους, αν παρέμβει η Ελλάδα στη νησίδα, στην οποία ήθελαν οι Συριζαίοι ξέροντας τι θα επακολουθούσε να πάει η Ελλάδα να πάρει τους ματανάστες. Δεν δίσταζαν να αναφέρουν και δήθεν για ένα παιδάκι νεκρό, είδηση που την συνόδευαν χυδαίες ακροαριστερές αναρτήσεις.

Σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν οι 40 μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πρόσφυγες, οι οποίοι περισυνελλέγονται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άμεσα αρχίζει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και είχε δώσει εντολή προκειμένου να ενταθούν οι έρευνες, ενώ βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Tις προηγούμενες ημέρες, σε ανακοινώσεις της η αστυνομία είχε επισημάνει ότι οι μετανάστες βρίσκονται πάνω σε νησίδα στο τουρκικό έδαφος. Για τον λόγο αυτό οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.

Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σε ελληνικό έδαφος τους 38 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και ημέρες σε νησίδα στο Έβρο, εντός τουρκικής επικράτειας, επισημαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ακόμη ότι βρέθηκαν 4 χιλιόμετρα νοτιότερα της νησίδας μαζί με μια βάρκα που τους μετέφερε. Δηλώνουν Σύροι και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ μια έγκυος μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.