Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ένας τραυματίας αστυνομικός από επίθεση ακροαριστερών κακοποιών με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα

 


Πέντε δολοφονικές μολότοφ, από ακροαριστερούς κακοποιούς έπεσαν συνολικά έξω από το 3ο Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας, στην περιοχή Ταραμπούρα. 

Από την δολοφονική επίθεση των ακροαριστερών, ένας αστυνομικός υπέστη ελαφρύ έγκαυμα στο χέρι του. Η επίθεση έγινε περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα.Ο αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την επίθεση, αφού πήρε φωτιά το μπουφάν του και υπέστη ελαφρύ έγκαυμα στο χέρι του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ακροαριστεροί κακοποιοί, πλησίασαν το αστυνομικό τμήμα πεζοί απο την οδό Ακρωτηρίου. Μετά τη ρίψη των μολότοφ έφυγαν τρέχοντας πάλι απο την Ακρωτηρίου. 

Η κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά την δολοφονική επίθεση, αφού η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, αλλά μετά απο δύο ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι.




Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια σε ΕΠΑΛ


 

Απολύεται ο εκπαιδευτικός που χτύπησε μαθήτρια , μετά την υπογραφή της καταγγελίας της σύμβασης του, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. 

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Ετσι, συνήλθε άμεσα , την αμέσως επόμενη ημέρα , το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) , το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά . 

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο , υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασή του και απολύεται.

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ χρησιμοποίησε το ξύλο ως... μέσο συνετισμού, χτύπησε στο πρόσωπο μαθήτρια, της τράβηξε τα μαλλιά και τη έριξε στο έδαφος.

O καθηγητής είχε συλληφθεί στο πλαίσιο αυτοφώρου.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με, Πάπα Φραγκίσκο


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ευχαριστεί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την επίσκεψη του στην χώρα μας σε μια χρονιά με υψηλή συμβολική σημασία λόγω της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης εκφράζοντας ιδιαίτερη εκτίμηση για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε μείζονα παγκόσμια θέματα.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Κράτους της Αγίας Έδρας (Πρωθυπουργό), Καρδινάλιο Pietro Parolin.

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε πολύ ζωντανές ακόμη τις αναμνήσεις από την επίσκεψη της Αγιότητός Του το 2016 όταν ήρθε στην Ελλάδα στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Είμαι βέβαιος ότι αύριο όταν θα επισκεφθεί τη Λέσβο θα δει μια πολύ βελτιωμένη κατάσταση.

Γραμματέας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιος Pietro Parolin: Ναι, πράγματι έχω πληροφορηθεί ότι η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όντως έχει αλλάξει ριζικά. Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Πρώτα απ’ όλα έχουμε δημιουργήσει αξιοπρεπείς δομές για τους ανθρώπους που βρίσκονται στα νησιά μας. Διότι, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η προηγούμενη δομή στη Μόρια, ήταν ένα εφιαλτικό μέρος. Και τώρα η Αγιότητά Του θα επισκεφθεί μια δομή που παραμένει προσωρινή, αλλά πληροί τους κανόνες υγιεινής και είναι αξιοπρεπής. Και προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν περάσει απίστευτες δυσκολίες, τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους για άσυλο σε καλές συνθήκες. Και, ασφαλώς η πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε σύγχρονες δομές σε αυτά τα νησιά και να συνεργαστούμε με την ΕΕ ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το έργο όντως θα υλοποιηθεί. Ασφαλώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποδεχθεί πολλούς πρόσφυγες στο παρελθόν και θα συνεχίσει να το κάνει. Την ίδια στιγμή πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία για να διασφαλίσουμε ότι θα μειωθούν κι άλλο οι ροές και να εξαρθρώσουμε τα κυκλώματα των διακινητών που, ουσιαστικά, εργαλειοποιούν τον πόνο απελπισμένων ανθρώπων. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν νόμιμες οδοί για τη μετανάστευση. Για παράδειγμα υποδεχτήκαμε περισσότερες από 700 γυναίκες από το Αφγανιστάν μαζί με τις οικογένειές τους και κάναμε τα πάντα ώστε να τους προσφέρουμε διεθνή προστασία.

Γραμματέας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιος Pietro Parolin: Ηρθαν κατευθείαν από την Καμπούλ;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήρθαν από την Καμπούλ μέσω άλλων χωρών

Γραμματέας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιος Pietro Parolin: Γιατί γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να βγει κανείς από την Καμπούλ. Ετσι δεν είναι;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήταν μια δύσκολη και σύνθετη επιχείρηση. Συνεργαστήκαμε με γνωστές και αξιόπιστες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Και μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω κάποιες από αυτές τις γυναίκες και τις οικογένειές τους. Είναι πραγματικά θλιβερό αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν ύστερα από την πρόοδο που είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια σε ότι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών. Αλλά αισθανθήκαμε ότι έχουμε την ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε αυτές τις γυναίκες και τις οικογένειες τους.

Στη συνάντηση με τον Γραμματέα του Κράτους της Αγίας Έδρας (Πρωθυπουργό), Καρδινάλιο Pietro Parolin από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αγία Έδρα, Παναγιώτης Καλογερόπουλος.

Από πλευράς Αγίας Έδρας συμμετείχαν, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Edgar Peña Parra, Αναπληρωτής Γραμματέας του Κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος Paul Richard Gallagher και ο Αρχιεπίσκοπος Savio Hon Tai-Fai, Αποστολικός Νούντσιος στην Ελληνική Δημοκρατία.



Συνελήφθησαν οι γονείς του 15χρονου που σκότωσε 4 συμμαθητές του είχαν κάνει δώρο το όπλο

 


Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στους γονείς του εφήβου που σκότωσε τέσσερις συμμαθητές του σε λύκειο του Μίσιγκαν, μία ημέρα αφότου τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι γονείς αγόρασαν στον γιο τους ένα όπλο ως χριστουγεννιάτικο δώρο και δεν έλαβαν υπόψη τους προειδοποιητικά σημάδια.

Οι αρχές αναζητούσαν τον Τζέιμς και την Τζένιφερ Κράμπλεϊ μετά την απαγγελία κατηγοριών χθες σε βάρος τους από την εισαγγελία της κομητείας του Όκλαντ. Τους βρήκαν σε ένα κτήριο κατοικιών όπου και κρύβονταν, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Ρούντι Χάρπερ.

«Τους συλλάβαμε», απάντησε, όταν ρωτήθηκε αν οι γονείς του 15χρονου παραδόθηκαν μόνοι τους στις αρχές.

Ο 15χρονος γιος τους, ο Ίθαν Κράμπλεϊ, κρατείται άνευ εγγύησης και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ως ενήλικα για την διάπραξη του φονικότερου μακελειού φέτος σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι γονείς του Κράμπλεϊ είχαν κληθεί να εμφανιστούν σε δικαστήριο χθες το απόγευμα, αλλά σταμάτησαν να απαντούν στις κλήσεις των δικηγόρων τους, σύμφωνα με τον βοηθό σερίφη της κομητείας του Όκλαντ Μάικ Μακάμπι, οδηγώντας τις αρχές να αρχίσουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση στο λύκειο της Όξφορντ, ο Ίθαν συνόδευσε τον πατέρα του σε ένα τοπικό οπλοπωλείο, όπου ο Τζέιμς Κράμπλεϊ αγόρασε το ημιαυτόματο όπλο, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο Ίθαν ανήρτησε φωτογραφίες του όπλου σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Μόλις πήρα τη νέα ομορφιά μου σήμερα». Την επομένη η μητέρα του έγραψε ότι οι δυο τους «δοκιμάζουν το νέο χριστουγεννιάτικο δώρο του», διευκρίνισε η εισαγγελέας της κομητείας Κάρεν ΜακNτόναλντ.

Στις 21 Νοεμβρίου ένας καθηγητής του τον "έπιασε" να ψάχνει για πυρομαχικά σε έρευνα που έκανε στο κινητό του τηλέφωνο. Η μητέρα του τού έγραψε αργότερα σε μήνυμα: "LOL, δεν σου έχω θυμώσει. Πρέπει να μάθεις να μην σε πιάνουν".

Το πρωί πριν από το μακελειό, ένας καθηγητής βρήκε σκίτσα του Ίθαν Κράμπλεϊ στα οποία απεικονιζόταν ένα πιστόλι, μια σφαίρα και μια ματωμένη φιγούρα δίπλα στην οποία υπήρχαν οι φράσεις: "Αίμα παντού", "Η ζωή μου είναι άχρηστη" και "Οι σκέψεις δεν σταματούν - βοηθήστε με".

Υπεύθυνοι του σχολείου κάλεσαν τους γονείς του και τους έδωσαν οδηγία να πάνε τον Ίθαν σε σύμβουλο εντός 48 ωρών, υπογράμμισε η ΜακNτόναλντ. Οι γονείς "έφεραν αντίρρηση" στο να πάρουν το παιδί τους στο σπίτι και δεν έψαξαν το σακίδιό του ούτε τον ρώτησαν για το όπλο, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Όταν οι Κράμπλεϊ έφυγαν από την συνάντηση χωρίς τον γιο τους, ο Ίθαν επέστρεψε στην τάξη και αργότερα βγήκε από μια τουαλέτα με το όπλο, σκοτώνοντας τέσσερις συμμαθητές του και τραυματίζοντας άλλους επτά ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.



Στη φυλακή έξι συνολικά κατηγορούμενοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις

 


Στην φυλακή οδηγήθηκαν εχθές αργά  το απόγευμα τρεις ακόμη κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος των παράνομων ελληνοποιήσεων. Συγκεκριμένα, μετά τις απολογίες τους, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στη φυλακή οδηγήθηκε ο 61χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος.

Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αποδίδεται ότι αποφάσιζε, σχεδίαζε, συντόνιζε και επόπτευε τη δράση της οργάνωσης. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης ο θετός γιος του 61χρονου καθώς και ο διοικητής τμήματος ασφαλείας στη Δυτική Αττική, ο οποίος φέρεται να είχε επικοινωνίες με τον αρχηγό του κυκλώματος και να τον συνέπραττε στην έκδοση των ταυτοτήτων.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν εχθές αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Από τους 20 συνολικά κατηγορούμενους, προφυλακιστέοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι και οι υπόλοιποι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.



Νέο καραγκιοζιλίκι : Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» άνοιξαν στην Αράχωβα μαγαζί Covid Clean

 


Νέο καραγκιοζιλίκι από τα νούμερα που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Αυτοί οι τύποι πήγαν στην Αράχωβα και άνοιξαν το μαγαζί τους “Ministry of Remedies” ( Υπουργείο Θεραπειών) και προσφέρουν …θεραπείες για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Λένε δε ότι, «εδώ δεν υφίσταται νόμος για τον Covid”, ενώ προσφέρουν μέχρι και δωρεάν rapid test, όπως αναγράφεται στην σχετική ταμπέλα της εισόδου.

« Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η δύναμη μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα με δικό μας νόμισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να μπει καμία δημόσια υπηρεσία, ούτε η αστυνομία» λέει ένας από τα νούμερα της οργάνωσης.

« Τα προϊοντα είναι εδώ πέρα και νομιμότατα» προσθέτει . Όλες οι συναλλαγές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «θεματοφυλάκων» θα γίνονται με …credit coins.




Τα νούμερα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», έχουν εμφανιστεί από την περίοδο της οικονομικής κρίσης στις πλατείες, ως «αγανακτισμένοι» ενώ τους είδαμε και στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα να εξαπατούν και να παραμυθιάζουν το κόσμο. 

Τώρα με την πανδημία επιχειρούν να επανέλθουν, να εξαπατήσουν όσους περισσότερους μπορούν, ως αρνητές των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων.





Πέθανε 14χρονη που νοσούσε από Covid στη Λαμία

 


Από τη ζωή έφυγε μια έφηβη 14 ετών που νοσούσε από κορωνοϊό στη Λαμία.

Σύμφωνα με το LamiaReport, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 9:30 το πρωί με προκάδριο άλγος, ενώ νοσούσε από κορωνοϊό.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..».

Οι πληροφορίες του Lamiareport αναφέρουν ότι το κορίτσι που νοσούσε από κορωνοϊό από τις 29/11, αλλά το περνούσε πολύ ελαφρά, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το έμφραγμα που έπαθε το παιδί να είναι από επιπλοκή της νόσου, που ίσως της δημιούργησε καρδιακή ανεπάρκεια.

Την ακριβή αιτία θανάτου του κοριτσιού θα δείξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει.



Πάπας Φραγκίσκος σε Ιερώνυμο: «Συγγνώμη για τα σφάλματα τόσων καθολικών»

 


Λίγα λεπτά μετά την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και καθώς προχωρούσε μέσα στο κτίριο της έδρας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ένας ηλικιωμένος ιερέας του φώναξε «Πάπα, είσαι αιρετικός», πριν τον απομακρύνουν άτακτα αστυνομικοί.

Αυτή, παρόλα αυτά, ήταν η μόνη αρνητική νότα στη συνάντηση του Πάπα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο Β’. Μετά την ιδιωτική τους συνάντηση, Φραγκίσκος και Ιερώνυμος μετέβησαν στο δωμάτιο του θρόνου της Αρχιεπισκοπής, όπου ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς αυτή η ημέρα της επίσκεψης σας», ενώ ο Πάπας ξεκίνησε την ομιλία του χαιρετίζοντας τον Ιερώνυμο με λόγια του Αποστόλου Παύλου – «χάρις και ειρήνη από Θεού» – του οποίου τα βήματα ακολουθεί στο αποστολικό ταξίδι του σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’, τελειώνοντας την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην πανδημία, στο περιβάλλον, στο μεταναστευτικό θέμα – επικροτώντας την ευαισθησία του Πάπα στο ζήτημα, αλλά δίνοντας έμφαση στο ότι πρέπει να σταματήσουν οι ροές, αναφερόμενος και στην εργαλειοποίηση προσφύγων από χώρες όπως η Τουρκία –, αλλά και στην επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, δηλώνοντας πως προηγούμενοι Πάπες είχαν κρατήσει απόσταση από την προσπάθεια των Ελλήνων για την ελευθερία. «Δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση», δήλωσε ο Ιερώνυμος Β’, «πιστεύω όμως πως μεταξύ ανθρώπων που θέλουν να λέγονται και που πραγματικά είναι αδέρφια εν Χριστώ, η καλύτερη γλώσσα είναι αυτή της ειλικρίνειας».

«Η ιστορία έχει το δικό της βάρος και σήμερα εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να ανανεώσω την αίτηση συγγνώμης από το Θεό και από τους αδελφούς για τα σφάλματα που διέπραξαν τόσοι καθολικοί», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στη δική του ομιλία, αφού έλαβε το δώρο του Αρχιεπισκόπου – μια ασημένια εικόνα του Αποστόλου Παύλου. Ο Ποντίφικας αποκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο «αδελφό» και αναφέρθηκε τόσο στις κοινές τους αποστολικές ρίζες όσο και στην προηγούμενη συνάντηση των δύο στη Λέσβο το 2016. «Τώρα ξαναβρισκόμαστε για να μοιραστούμε τη χαρά της αδελφοσύνης και να κοιτάξουμε τη Μεσόγειο που μας περιβάλλει όχι μόνο ως τόπο που μας ανησυχεί και μας χωρίζει, αλλά και ως θάλασσα που ενώνει», δήλωσε ο Πάπας.

Φεύγοντας από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, επιβιβάστηκε στο μπλε Fiat 500 και μετέβη στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, όπου τον περίμεναν Καθολικοί επίσκοποι, μοναχές και μοναχοί, και πιστοί. Πολλά παιδιά από διαφορετικές ενορίες, τα οποία ήταν μαζεμένα στον προαύλιο χώρο του ναού, ζητωκραύγαζαν, έψελναν το όνομά του και κουνούσαν σημαιάκια με το ειδικό λογότυπο της επίσκεψής του, αναμένοντας την άφιξη του.

Όταν ο Ποντίφικας προχώρησε μέσα στην εκκλησία, οι καθολικές ψαλμωδίες βυθίστηκαν μέσα στον ήχο των εκκωφαντικών χειροκροτημάτων με τα οποία οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχτηκαν. «Χαίρομαι που σας συναντώ σε ένα τόπο που είναι δώρο, κληρονομιά της ανθρωπότητος, πάνω στο οποίο χτίστηκαν τα θεμέλια της Δύσης», είπε ο Ποντίφικας, αφού τους ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα, και στη συνέχεια αναφέρθηκε και πάλι στον Απόστολο Παύλο, προτρέποντας τους Καθολικούς που ζουν στην Ελλάδα, μια μειονότητα της τάξεως των 250.000 συνολικά πιστών, γηγενών και μη, να μην αποθαρρύνονται από το μέγεθος της κοινότητας τους.

«Μελετήστε την ιστορία του Παύλου στην Αθήνα», δήλωσε, «ήταν μόνος, μειοψηφία, και με λιγοστές πιθανότητες επιτυχίας – αλλά δεν αφέθηκε να νικηθεί από την αποθάρρυνση, δεν αρνήθηκε την αποστολή». «Λοιπόν, αγαπητοί μου», συνέχισε, «θα ήθελα να σας πω: ευλογείστε την μικρότητα και δεχθείτε την».

Ο Ποντίφικας έκλεισε την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα με μία ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική Νουντσιατούρα, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Λέσβο, πριν τη Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ