Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Μπαράζ SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων

 


Από την αύριο Δευτέρα και καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms. Την ίδια ώρα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Δείτε τα παραδείγματα μηνυμάτων ανά ημέρα:








Γαλλία: Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο από το μακελειό στο Μπατακλάν που ακούστηκε στη δίκη

 


«Ο πρώτος που θα σηκωθεί, πυροβολώ». Το ειδικό κακουργιοδικείο του Παρισιού έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια της δίκης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, ένα ηχητικό ντοκουμέντο λίγων λεπτών από το μακελειό στο Μπατακλάν, έπειτα από αίτημα μιας οργάνωσης των θυμάτων.

Έπειτα από πέντε εβδομάδες αφιερωμένες στις ακροάσεις περίπου 350 πολιτικών εναγόντων, η δημοσιοποίηση αυτού του αποσπάσματος επιτρέπει να «αντιληφθεί κανείς με έναν άλλον τρόπο τον τρόμο», σημείωσε ο Αρτούρ Ντενουβό, πρόεδρος της Life for Paris, ο οποίος είναι και ο ίδιος μεταξύ των επιζώντων της επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε 90 ανθρώπους στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ζαν Λουίς Περιέ δέχθηκε το αίτημά του και αποφάσισε να ακουστεί ένα μικρό απόσπασμα του ντοκουμέντου που ηχογραφήθηκε από μία συσκευή υπαγόρευσης που είχε μείνει ανοικτή και κατέγραψε κάθε λεπτό της επίθεσης, έχοντας πρωτίστως καλέσει όσους ενάγοντες το επιθυμούσαν να βγουν έξω από την αίθουσα.

Από την αρχή του αποσπάσματος, ακούγεται η φωνή, από μακριά, ενός εκ των τριών δραστών που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση «για τη Συρία και το Ιράκ». Γίνεται ακόμη αναφορά «στον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ» και σε βομβαρδισμούς που διεξήγαγαν οι «Γάλλοι και Αμερικανοί στρατιώτες».

«Μας βομβαρδίζουν εδώ. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη τα αεροσκάφη», λέει η φωνή.

Ένας πυροβολισμός και στη συνέχεια: «Ο πρώτος που θα σηκωθεί, πυροβολώ». «Ο πρώτος που θα κινηθεί, θα του ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι. Είναι σαφές; Εκείνον που θα προσπαθήσει να πάρει τον νόμο στα χέρια του, τον σκοτώνω. Είναι κατανοητό;», λέει ένας δράστης, με καθαρή φωνή.

Στη συνέχεια ένας ακόμη πυροβολισμός, κατόπιν ένας δεύτερος. «Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε, μονάχα τον πρόεδρό σας Φρανσουά Ολάντ», αναφέρει ένας τζιχαντιστής.

Στην αίθουσα, ενάγοντες κατεβάζουν το κεφάλι ή το κρατούν με τα χέρια τους, ορισμένοι αγκαλιάζονται. Λίγοι βγαίνουν από την αίθουσα.

«Μπορείτε να τα βάλετε με τον πρόεδρό σας. Εκείνος διαπράττει αυτή τη σφαγή σήμερα και να γνωρίζετε πως είναι η αρχή», ακούγεται επίσης.

Πυροβολισμοί ακούγονται, ένας άνδρας που κλαίει και μια έκρηξη.

«Το απόσπασμα τελειώνει με την πυροδότηση των εκρηκτικών που φέρει ο Σαμί Αμινούρ», μετά την επέμβαση ενός αστυνομικού, διευκρινίζει ο πρόεδρος.

Το δικαστήριο είχε ήδη δώσει δημοσιότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα του ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο ακουγόταν να παίζει το συγκρότημα Eagles of Death Metal και στη συνέχεια οι πρώτοι πυροβολισμοί.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Το 19% των Ελλήνων δηλώνουν διστακτικοί ή αρνητικοί για το εμβόλιο


 

Στο 81% έφτασε η αναλογία των Ελλήνων που έχουν κάνει ή οπωσδήποτε θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική έρευνα της «Focus Bari | YouGov», που έγινε τον Οκτώβριο σε δείγμα 635 Ελλήνων 18-74 ετών.

Από τους υπόλοιπους Έλληνες, ένας στους δέκα (11%) δηλώνουν σήμερα διστακτικότητα / δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα, ενώ 8% δηλώνουν «αρνητές» και δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο.

Οι διστακτικοί είναι περισσότεροι στις νεαρότερες ηλικίες (18-44 ετών), ενώ οι αρνητές εμφανίζονται με σχετικά σταθερό ποσοστό σε όλες τις δημογραφικές υπο-ομάδες.

Το ποσοστό των «αρνητών» εμφανίζει διαχρονική υποχώρηση από 20% κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, σε 15% τον Απρίλιο, 13% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, έχει συρρικνωθεί το ποσοστό των διστακτικών από 43% τον Φεβρουάριο, σε 31% τον Απρίλιο, 20% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο.

Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο διστακτικές (13%) από ό,τι οι άνδρες (9%) και ελαφρώς πιο αρνητικές (8% έναντι 7%).

Το ποσοστό αρνητών και διστακτικών είναι μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη (20%), σε σχέση με την Αττική (15%).

Σύμφωνα με τη δειγματοληπτική έρευνα, το 77% δηλώνουν ότι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο ή έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και το 4% ότι θα το κάνουν οπωσδήποτε. Η αναλογία αυτή είναι πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο 2021.

Η Ελλάδα παραμένει, ωστόσο, μεταξύ των χωρών με τη χαμηλότερη αναλογία εμβολιασμένων, σύμφωνα με τη Focus Bari.


Πηγή



Ρομπότ συνελήφθη στην Αίγυπτο ως ύποπτο κατασκοπείας


 

Οι αιγυπτιακές αρχές έθεσαν «υπό κράτηση» για δέκα ημέρες βρετανικό ρομπότ που θεωρήθηκε ύποπτο για κατασκοπεία.

Το ρομπότ Ai-Da, ένας μηχανικός καλλιτέχνης που ζωγραφίζει αφηρημένα έργα, έλαβε τελικά άδεια να μεταφερθεί στις πυραμίδες της Γκίζας, όπου θα συμμετάσχει σε έκθεση σύγχρονης τέχνης.

Οι τελωνειακές αρχές είχαν θεωρήσει πως οι κάμερες και το μόντεμ του ρομπότ μπορεί να ήταν συσκευές κατασκοπείας, αναφέρει ο Guardian.

Με δήλωσή της στο BBC η βρετανική πρεσβεία στο Κάιρο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απελευθέρωση της Ai-Da από το τελωνείο.

«Οι διαδικασίες τελωνειακού ελέγχου είναι συχνά χρονοβόρες, απαιτούνται όμως πριν από την εισαγωγή έργων τέχνης ή ηλεκτρονικού εξοπλισμού» διευκρίνισε.


Η Ai-Da, βαφτισμένη προς τιμήν της βρετανίδας μαθηματικού του 190υ αιώνα Άντα Λάβλεϊς, είναι δημιούργημα του γκαλερίστα Άινταν Μέλερ, ο οποίος προσφέρθηκε να αφαιρέσει το μόντεμ του ρομπότ για να επιταχύνει την διαδικασία στο τελωνείο. Αρνήθηκε όμως να αφαιρέσει τις κάμερες από τα μάτια της.

H Ai-Da χρησιμοποιεί τις κάμερες για να εξετάζει το θέμα της πριν το ζωγραφίσει με τον ρομποτικό βραχίονά της, ο οποίος ελέγχεται από αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης.

Έργα της έχουν μάλιστα εκτεθεί στο Μουσείο Design και το Μουσείο «Βικτώρια και Άλμπερτ» του Λονδίνου.

Το ρομπότ μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Κάιρο πακεταρισμένο σε ειδικά κιβώτια, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκθεση Forever is Now που πραγματοποιείται δίπλα στις πυραμίδες της Γκίζας μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Ο Μέλερ δήλωσε ότι λόγω της καθυστέρησης στο τελωνείο θα δυσκολευτεί να προετοιμάσει την Ai-Da για την παρουσίασή της την προσεχή Πέμπτη.


Πηγή



Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατρέπεται η κατηγορία

 


Δύο ημέρες μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που καταδίκασε τη δράστη της επίθεσης Έφη Καρατζιούλα κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η δικαστική λειτουργός μετέτρεψε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, για την οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος δράστης της επίθεσης στις 29 Ιουνίου 2021 μετά την απολογία του, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Η αναβάθμιση της κατηγορίας έγινε μετά το υλικό που συνέλεξε η δικαστική λειτουργός, δηλαδή τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποφαίνεται πως το υγρό που εκτόξευσε ο 37χρονος ήταν βιτριόλι, αλλά και τις καταθέσεις των παθόντων. Έτσι ο υπό καθαίρεση ιερέας καλείται τώρα να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου για τη νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε κατά των Μητροπολιτών όταν πληροφορήθηκε ότι το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση καθαίρεσής του για παλαιότερη υπόθεση που τον βάρυνε, την οποία ο ίδιος δεν αποδέχεται και θεωρεί «σκευωρία». Ο κατηγορούμενος, που επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα, έχει υποστηρίξει πως αγόρασε το υγρό από το διαδίκτυο έναντι 45 ευρώ, ενώ από την αρχή έχει εκφράσει τη μετάνοιά του για την επίθεση και έχει ζητήσει συγγνώμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο υπό καθαίρεση ιερωμένος έριξε δύο μπουκάλες καυστικό υγρό κατά των μελών του Συνοδικού δικαστηρίου και του παρευρισκόμενου αστυνομικού στοχεύοντας «το περιεχόμενό τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο». Αναφέρεται επίσης πως με την πράξη του προκάλεσε κίνδυνο ζωής «αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκε καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση».



Πέθανε ο ηλικιωμένος που δέχθηκε επίθεση από μποξέρ

 


Κατέληξε ο 70χρονος ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από 40χρονο ερασιτέχνη μποξέρ μετά από λογομαχία που είχαν για τα σκυλιά τους στη Θεσσαλονίκη.

 Το θύμα είχε τραυματιστεί σοβαρά έπειτα από πισώπλατα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι και έδινε μάχη για την ζωή του στην εντατική για 40 ημέρες.

Το μήνυμα της κόρης του θύματος, στο σημείο όπου δέχθηκε ο πατέρας την επίθεση, συγκλονίζει. «Μπαμπά μου σ’ έφαγε μπαμπέσικα. Κατάφερε να σε σκοτώσει ο φονιάς για έναν λόγο ασήμαντο, έναν λόγο ανούσιο.

Καμία τιμωρία δε θα απαλύνει τον πόνο που έχω στην ψυχή μου. Ελπίζω να συναντήθηκες με την μαμά και να με προσέχετε από εκεί ψηλά. Καλό Παράδεισο να έχεις. Σ’ αγαπάω άπειρα!» έγραψε η κόρη του 70χρονου.

Σε βάρος του 40χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά μετά απο αυτή την εξέλιξη η νομική διάσταση του θέματος αλλάζει.



G20: Ιστορική συμφωνία για την κατώτατη διεθνή φορολόγηση


 

Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας εργασιών του G20, η ιταλική προεδρία ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για την κατώτατη διεθνή φορολόγηση. 

Εντός του 2023 οι πολυεθνικές θα πληρώνουν ελάχιστο φόρο του 15% επί των κερδών τους και θα καταβάλλουν το ποσό στις χώρες εκείνες στις οποίες πωλούν προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. 

Βασικής σημασίας για την έγκριση του φόρου, αποδείχθηκε η στήριξη του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση Ντράγκι άφησε να διαρρεύσει την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση του μέτρου κατά την ιταλική προεδρία του G 20, η οποία είχε οργανώσει σειρά προπαρασκευαστικών συναντήσεων των αρμόδιων υπουργών.

Υπολογίζεται ότι θα μπορέσουν να καταβληθούν στα ταμεία των διαφόρων χωρών, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα οποία έως τώρα ” γλίτωναν” οι πολυεθνικές.

Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά το κλίμα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι θέσεις των διαφόρων χωρών που μετέχουν στο G20, συνεχίζουν να απέχουν σημαντικά.


ΑΠΕ ΜΠΕ



Προσλήψεις 25.000 ανέργων στο Δημόσιο


 

Αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη 25.000 ανέργων στο Δημόσιο. 

Αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ, στα μέσα Νοεμβρίου.

25.000 άνεργοι, θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν για διάστημα οκτώ μηνών στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε δήμους και περιφέρειες της χώρας, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες των υπουργείων, καλύπτοντας σημαντικά κενά που έχουν παρουσιαστεί.

Το έργο έχει προϋπολογισμό πάνω από 188 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους αλλά και από το ΕΣΠΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχουν δημοσιευθεί οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων.

Η επιλογή των εργαζομένων θα γίνει βάσει μοριοδότησης, η οποία θα διέπεται από το χρονικό διάστημα της ανεργίας του ίδιου του ανέργου ή της συζύγου του, το ποσοστό αναπηρίας, αν υπάρχει, και το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα, οικογενειακό ή ατομικό.

Επιπλέον μόρια θα λαμβάνονται ανάλογα με την ηλικία του αιτούντος και φυσικά, σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών του, ενώ έξτρα μόρια θα δίνονται στην περίπτωση που ο αιτών λαμβάνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αλλά και εάν είναι γονέας προστατευόμενου μέλους ΑμεΑ.

Ποιοι άνεργοι εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Στο πρόγραμμα εντάσσονται μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

· εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

· εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

· εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

· άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα

· εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα

· εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

· εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

· εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).



Είπαν ψέματα στον 54χρονο συζυγοκτόνο για να παραδοθεί

 


Μετά από επτά ώρες έντονων διαπραγματεύσεων με τους αστυνομικούς, ο 54χρονος συζυγοκτόνος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και συνελήφθη, αφού σκότωσε ψυχρά την εν διαστάσει 48χρονη γυναίκα του με οκτώ μαχαιριές στην Ιεράπετρα.

Ο δράστης βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή, πολύ κοντά στο σημείο της δολοφονίας, και απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας σε γκρεμό. Ο δράστης δεν ήταν διατεθειμένος να παραδοθεί, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι φοβάται να πάει στη φυλακή. Όχι πως μετάνιωσε δηλαδή για ό,τι έκανε...

Οι διαμεσολαβητές της ΕΛΑΣ για να πείσουν, του είπαν ψέματα πως η πρώην σύζυγός του είναι ζωντανή και νοσηλεύεται στην εντατική, κάτι που αν ίσχυε, θα σήμαινε ότι η ποινή του θα ήταν ελαφρύτερη.

Οι προσπάθειες των αστυνομικών να τον μεταπείσουν ήταν αγωνιώδεις και επικαλέστηκαν τα παιδιά του, λέγοντάς του πως δεν θέλουν να μείνουν ορφανά κι από τους δυο γονείς και θέλουν να ζήσει. 

Μόλις ο 54χρονος πλησίασε τους αστυνομικούς και τον μεγάλο του γιο, που βρισκόταν στο σημείο και προσπάθουσε και ο ίδιος να πείσει τον πατέρα του, τον προσέγγισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες εξαιτίας του τσουχτερού κρύου που κυριαρχεί στην περιοχή.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τραυματισμένος, ενώ όση ώρα βρισκόταν στην άκρη του γκρεμού είχε μαζί του και το μαχαίρι με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή της Νεκταρίας Μαράκη.



Ιδιοκτήτης ταβέρνας και ο γιός επιτέθηκαν στον καθηγητή Βασιλακόπουλο

 


Θύμα επίθεσης σε ταβέρνα επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό καταγγέλλει ότι έπεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το βράδυ του Σαββάτου.

Ο καθηγητής βρέθηκε μαζί με 20-25 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του.

Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, «Μας έδιωξαν αφού μας έβρισαν, με προπηλάκισαν, με έριξαν κάτω, μου έσκισαν το πουκάμισο, με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στο νοσοκομείο που δουλεύω στην Αθήνα, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο» είπε συγκεκριμένα προκαλώντας σοκ.

Ερωτηθείς ποιος του επιτέθηκε, κατηγόρησε ξεκάθαρα τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και τον γιο του, λέγοντας ακολούθως πως κάλεσε την αστυνομία και όταν ήρθαν τα περιπολικά κατέγραψαν το περιστατικό, έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως δέχτηκε την επίθεση και απάντησε «επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο κι επειδή είμαι υπέρ του εμβολιασμού σθεναρά», και τόνισε πως με βάση την δική του, προσωπική εμπειρία, σε πολλά μαγαζιά «δεν κάνουν ελέγχους ούτε στο 10% των πελατών»…

Την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, από ιδιοκτήτη ταβέρνας και τον γιό του στην Καλαμπάκα : «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής. Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία»