Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ο Πολάκης όταν απάντησε στον Μπακογιάννη ξέχασε να πει για τα διπλά βιβλία και ότι κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος



Πήγε να πουλήσει πνεύμα ο Παύλος Πολάκης και ξέχασε να αναφερθεί σε βασικά πράγματα που δείχνουν ποιος είναι.

Ο Παύλος Πολάκης αντρόπιαστος και ανήθικος όπως είναι απαντώντας σε σχετική ανάρτηση που του απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, και θυμίζοντας του με νόημα ότι μιλά σε πρώην δήμαρχο και «όχι σε μετανάστη εξωγήινο που προσγειώθηκε στον Υμηττό»!

Ξέχασε να αναφερθεί φυσικά όταν είπε ότι μιλάς σε πρώην Δήμαρχο ότι είναι αυτός που κρατούσε διπλά βιβλία δηλαδή έκλεβε το παραδέχτηκε και αντί να είναι φυλακή είναι βουλευτής ακόμα του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του πρώην δημάρχου που κρατούσε κατά ομολογία του διπλά βιβλία!!

Παυλος Πολακης
18 ώρες πριν
Κωστα Μπακογιάννη:
Πηγες να μου «απαντήσεις» στη χθεσινή ανάρτηση!
«Μικρή λεπτομέρεια» μιλάς σε ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ και όχι σε μετανάστη εξωγήινο που προσγειώθηκε στον Υμηττο .
Από τιμές έργων και υλικών ξέρω και γνωρίζω πολύ καλύτερα από σένα και λόγω εμπειρίας και λόγω διαβάσματος .
ΠΡΩΤΟΝ...
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΑΥΤΟΠΟΤΙΖΟΜΕΝΗ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ η συσκευασία περιλαμβάνει τη ζαρντινιέρα, το δοχείο φύτευσης και Το σύστημα ύδρευσης 32,90€ ECHUZABalconer Επίσκεψη"
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
1,6 χιλ.
141
407




ΝΔ για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Γνωρίζατε, κύριε Τσίπρα;»


Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά στελέχη, η «αφωνία» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα δημοσιεύματα που φέρνουν στο φως πρακτικές Καμόρα δείχνει την ενοχή του γιατί ήξερε και δεν μπορεί να κρυφτεί.

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογηθεί για τις παρακρατικές μεθόδους των συγκυβερνητών και των στενών συνεργατών του, ζητάει και τα ρέστα. Αντί να διαγράψει τον Νίκο Παππά, νομίζει ότι χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης ξεμπέρδεψε με αυτά που άκουσαν όλοι οι Ελληνες να εκστομίζει ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του. Αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης, λειτούργησε ξανά ως μαγαζάτορας με τον κ. Παππά στην πρώτη γραμμή να τον χειροκροτεί», ανέφερε η αιχμηρή ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον ΑλέξηΤσίπρα να τοποθετηθεί δημοσίως και με σαφήνεια για το εάν γνώριζε για όσα αναφέρονται στη συνομιλία Παππά-Μιωνή.
«Αντί για τη διερεύνηση του υπαρκτού σκανδάλου διαφθοράς της Novartis, η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να κατασκευάσει πολιτική σκευωρία για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ΣΚΑΪ) και υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει πολλές φορές τη διερεύνηση της υπόθεσης από την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν από το 2016 ένας υπουργός Επικρατείας αναγνωρίζει, σε μια επικοινωνία που δεν διέψευσε την αυθεντικότητά της, την ύπαρξη παρακράτους και μάλιστα με κάποιον που κινεί τα νήματα να είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση που συμμετέχει, αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, και δεν πρέπει να παθαίνουμε μιθριδατισμό… Αυτό είναι σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία μας. Το μόνο ερώτημα που έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας είναι να απαντήσει αν γνώριζε. Είναι στην καρδιά της δημοκρατίας να βγει και να πει δημοσίως αν γνώριζε κι όχι με θέατρο όπως προχθές με τον κ. Παππά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Έξαρση πανδημίας στις ΗΠΑ 125.768 οι νεκροί



Θερίζει επικίνδυνα να ανεξέλεγκτα ο κορονοϊός στις ΗΠΑ καθώς το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς καταγράφηκαν 288 νέοι θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο στον κόσμο από κορονοϊό με συνολικά 125.768 θανάτους από περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης χθες Κυριακή 28 Ιουνίου.

Εξαιτίας της αύξησης μετάδοσης, ορισμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας διέταξε χθες το κλείσιμο μπαρ στο Λος Άντζελες και σε έξι άλλες κομητείες σε αυτήν την πολιτεία, η οποία αντιμετωπίζει αναζωπύρωση της πανδημίας.


Συνελήφθησαν δύο σύντροφοι αντιεξουσιαστές του παρακράτους για την επίθεση σε Κ. Μπακογιάννη



Μάλλον η ΕΛ.ΑΣ. έχει χαλαρώσει επικίνδυνα και ο υπουργός θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ανικανότητα των υπευθύνων.

Δύο αντιεξουσιαστές συνελήφθησαν για τη χθεσινή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη.

Η αστυνομία όταν έφτασε στο σημείο άρχισε η καταδίωξη κάποιων ατόμων, τα οποία συνέχιζαν να πετούν μπουκάλια στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Αρχικά, προσήχθησαν πέντε άτομα στη ΓΑΔΑ εκ των οποίων τα δύο οδηγούνται σήμερα το πρωί  στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για δύο 28χρονους αντιεξουσιαστές που, στο παρελθόν είχαν προσαχθεί κατά τη διάρκεια πορειών. Οι υπόλοιποι τρεις που προσήχθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι.




Μεταξύ 5% και 8% η ύφεση το 2020 εκτιμά το ΥΠΟΙΚ




Τη δέσμευση της κυβέρνησης για μειώσεις φόρων και εισφορών επανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παραδεχόμενος ωστόσο ότι τα μειωμένα έσοδα του 2020 συνιστούν πρόβλημα προς την πλήρη υλοποιήσή της μέσα στο 2021. Εκτίμησε ότι η ύφεση θα κυμανθεί μεταξύ 5% και 8%

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Θα μπορέσουμε με βεβαιότητα να προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων και εισφορών την τριετία 2021-2023, καθώς θα αρχίσει η απορρόφηση και των ευρωπαϊκών χρημάτων. Ωστόσο για το 2021 έχουμε πρόβλημα, καθώς θα έχουμε την επίπτωση από την ύφεση και τη μείωση των εσόδων του 2020».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε: «Σίγουρα θα κάνουμε μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αλλά το τι άλλες δυνατότητες θα υπάρχουν σε έναν δύσκολο και αβέβαιο προϋπολογισμό, καθώς δεν έχουμε εκτιμήσεις με μεγάλη ακρίβεια για το ύψος της ύφεσης, δεν μπορώ να πω ακόμη».

Όσον αφορά στην ύφεση εκτίμησε ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ δεν πρόκειται για ξεπεράσει το 10% για φέτος, τοποθετώντας την στο χώρο μεταξύ 5% και 8%.

Για το 2021,  ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη ανάλογη του 2019. «Ίσως και λίγο παραπάνω», είπε.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε τη μείωση της προκαταβολής φόρου, προκειμένου να μην υπάρχουν επιστροφές φόρων το 2021. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι όποιος έχει ζημιά, δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα.

«Θα είναι εφικτό ακόμη και να μην απαιτηθεί προκαταβολή φόρου από επιχειρήσεις που είναι ζημιογόνες» γνωστοποίησε.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνέλαβαν δεκάδες μισθοφόρους από το Σουδάν που θα πολεμούσαν στη Λιβύη



Δυνάμεις ασφαλείας στο Σουδάν συνέλαβαν 122 σουδανούς «μισθοφόρους» που ταξίδευαν με προορισμό τη γειτονική Λιβύη για να πολεμήσουν, ανέφερε χθες Κυριακή το σουδανικό πρακτορείο ειδήσεων Suna.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (ΚΕΣ), αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ με έδρα την πρωτεύουσα Τρίπολη, κατηγορεί σουδανικές πλευρές ότι στέλνουν μισθοφόρους για να πολεμήσουν στο πλευρό του αντιπάλου της, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Κατηγορία που αρνούνται οι σουδανικές αρχές.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, πολλές ένοπλες ομάδες από το Σουδάν και το Τσαντ, γειτονικές χώρες της Λιβύης, συμμετείχαν το 2019 σε μάχες στη Λιβύη, στο πλευρό των δυνάμεων του Χάφταρ, αλλά και της ΚΕΣ.

Εκπρόσωπος του παραστρατιωτικού σώματος τω Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), μιλώντας στο Suna, τόνισε πως «δύναμη ασφαλείας κατάφερε να συλλάβει 122 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών, που ταξίδευαν στη Λιβύη ως μισθοφόροι».

Το πρακτορείο δημοσίευσε βίντεο στον ιστότοπό του, στο οποίο φαίνονται δεκάδες νέοι να κάθονται στο έδαφος, περιτριγυρισμένοι από ένοπλα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πάνω σε στρατιωτικά οχήματα.

Τόπος αιματηρού πολέμου

Το βίντεο γυρίστηκε, σύμφωνα με το Suna, στην πόλη αλ Τζενέιρα, πρωτεύουσα του Δυτικού Νταρφούρ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Τσαντ και τη Λιβύη.

Η περιοχή Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν αποτέλεσε τόπο αιματηρού πολέμου μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων του στρατηγού Ομάρ αλ Μπασίρ τη δεκαετία του 2000.

Ομάδες ανταρτών στο Νταρφούρ προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία με τις μεταβατικές αρχές στο Σουδάν, οι οποίες ήρθαν στην εξουσία μετά την ανατροπή του Μπασίρ τον Απρίλιο του 2019 μετά από κίνημα διαμαρτυρίας.

Το Νταρφούρ παραμένει σκηνή θανατηφόρας βίας, ιδιαίτερα μεταξύ αντίπαλων φυλών.

Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


Μπακογιάννης ξεφτίλισε Παύλο Πολάκη που είναι συνηθισμένος στην ξεφτίλα!!


Μεγάλος Περίπατος: Οργισμένη απάντηση Μπακογιάννη για τα fake news του Πολάκη – Τα καταρρίπτει ένα προς ένα.

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης σε Πολάκη και τους “συν αυτώ” για τον Μεγάλο Περίπατο.

Η ανάρτηση του στο facebook

«Ο κ. Πολάκης, με τον γνωστό μειλίχιο και ευγενικό τρόπο του, μας επιτίθεται για το κόστος του αστικού εξοπλισμού, του Μεγάλου Περιπάτου, λέγοντας ότι «τρώμε λεφτά»!! Για πολλοστή φορά, δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να αγνοήσει την πραγματικότητα και να αρνηθεί την αλήθεια.

Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, και τους συν αυτώ, ότι όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια.

Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους.

Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια.

Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό.

Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια.

Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Μικρή λεπτομέρεια ότι όλα έγιναν με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τον κ. Πολάκη τον τυφλώνει η ανάγκη να κάνει αντιπερισπασμό για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από όσα έγιναν στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία. Και η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση. Έχει δρόμο μπροστά της και επιτέλους, τον έχει βρει.

ΥΓ δείτε και το βίντεο αν δεν σας πέφτει βαρύ!


Χθες στις 4:58 μ.μ. 
Ο κ. Πολάκης, με τον γνωστό μειλίχιο και ευγενικό τρόπο του, μας επιτίθεται για το κόστος του αστικού εξοπλισμού, του Μεγάλου Περιπάτου, λέγοντας ότι «τρώμε λεφτά»!! Για πολλοστή φορά, δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να αγνοήσει την πραγματικότητα και να αρνηθεί την αλήθεια. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, και τους συν αυτώ, ότι όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Μικρή λεπτομέρεια ότι όλα έγιναν με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τον κ. Πολάκη τον τυφλώνει η ανάγκη να κάνει αντιπερισπασμό για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από όσα έγιναν στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογια. Και η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση. Έχει δρόμο μπροστά της και επιτέλους, τον έχει βρει. ΥΓ δείτε και το βίντεο αν δεν σας πέφτει βαρύ!
-0:29
Σχόλιο
Κοινοποίηση
Γεώργιος Λιάσκος, Dimitris Theofanis και 3,1 χιλ. ακόμη
·
436 σχόλια


NYT: Η Ρωσία πλήρωνε Αφγανούς μαχητές για να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες



Η υπηρεσία πληροφοριών του ρωσικού στρατού (GRU) κρυφά πρόσφερε αμοιβές σε μαχητές που συνδέονται με τους Ταλιμπάν, για να σκοτώσουν στρατιώτες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και Αμερικανούς.   

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Οι ΗΠΑ κατέληξαν πριν από μήνες ότι η εν λόγω ρωσική υπηρεσία, που έχει συνδεθεί με απόπειρες δολοφονιών και άλλες μυστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, είχε προσφέρει αμοιβές για επιτυχείς επιθέσεις που έγιναν πέρυσι.   Ισλαμιστές μαχητές, ή εγκληματικά στοιχεία που συνδέονται στενά με αυτούς, θεωρείται ότι πήραν κάποιες από αυτές τις αμοιβές, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλούνται οι ΝΥΤ. 

Η μονάδα 29155 της GRU εκτιμάται ότι είναι πίσω από αυτό το σχέδιο. Είκοσι Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους πέρυσι στο Αφγανιστάν, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτοί οι θάνατοι θεωρούνται ύποπτοι.  

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για αυτά τα συμπεράσματα των υπηρεσιών πληροφοριών και το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας συζήτησε το θέμα σε συνάντηση στα τέλη Μαρτίου. Οι αξιωματούχοι παρουσίασαν μία λίστα πιθανών επιλογών, ξεκινώντας από διάβημα στη Μόσχα, με την απαίτηση να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες, έως και την κλιμάκωση σε μία σειρά από κυρώσεις ή άλλα αντίποινα. Αλλά ο Λευκός Οίκος ακόμη δεν έχει δώσει εξουσιοδότηση για κάτι από αυτά, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.   

Το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει γνώση αυτών των κατηγοριών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αν κάποιος τις διατυπώσεις, θα απαντήσουμε», συμπλήρωσε. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουζαχίντ, αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέση με οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών και έκανε λόγο για προσπάθεια δυσφήμησης.   «Οι συμφωνίες αυτού του είδους με τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών δεν έχουν βάση. Οι στοχευμένες δολοφονίες μας γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια και τις κάναμε με δικούς μας πόρους. Αυτό άλλαξε έπειτα από τη συμφωνία μας με τους Αμερικανούς και οι ζωές τους είναι ασφαλείς, δεν τους επιτιθέμεθα», συμπλήρωσε.   

Η εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών λέγεται πως βασίζεται- τουλάχιστον εν μέρει- σε ανακρίσεις Αφγανών μαχητών και εγκληματιών που έχουν συλληφθεί. Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στους ΝΥΤ δεν εξήγησαν τους μηχανισμούς της ρωσικής επιχείρησης, όπως το πώς επιλέγονταν οι στόχοι ή με ποιο τρόπο άλλαζαν χέρια τα χρήματα. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο αν Ρώσοι είχαν αναπτυχθεί εντός του Αφγανιστάν ή αν συναντιούνταν αλλού με τους Ταλιμπάν.   

Αν και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λέγεται ότι είναι βέβαιοι για το ότι οι Ρώσοι πρόσφεραν και πλήρωναν αμοιβές σε Αφγανούς μαχητές για να σκοτώσουν Αμερικανούς, είναι αβέβαιοι για το από πόσο ψηλά στις τάξεις της ρωσικής κυβέρνησης είχε δοθεί η εντολή για αυτή την επιχείρηση ή ποιος ήταν ο στόχος της. 


Πηγή


Προκαλούν τους Έλληνες Κωνσταντίνου ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ) - λαθρομετανάστες με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ: «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη»



Συλλαλητήριο λαθρομεταναστών με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ για ανοιχτά σύνορα έγινε στην Αθήνα προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες.

Ακροαριστεροί και λαθρομετανάστες φώναζαν «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη», «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική»  ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν.

Την απέλαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την χώρα ζήτησαν οι ακροαριστεροί διοργανωτές του συλλαλητηρίου λαθρομεταναστών, που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα.

Η κινητοποίηση, στηρίχτηκε τόσο το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη νεολαία της Κουμουνδούρου που θέλουν ανοιχτά σύνορα για να μετατραποεί η Ελλάδα όλη σε Μόρια. Οι λαθρομετανάστες μαζί με τα ακροαριστερά κόμματα διεκδικούν ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα.

Απόσπασμα από την προκλητική ομιλία Πέτρου Κωνσταντίνου:


Οι λαθρομετανάστες απαιτούσαν να τους δοθούν σπίτια και χαρτιά τώρα!!!!

Η ομιλία όμως του συντονιστή της ΚΕΡΦΑΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρου Κωνσταντίνου ήταν αυτή που έδωσε τον αγωνιστικό τόνο. «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κωνσταντίνου μέσα σε χειροκροτήματα, από τα «παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν». Το σύνθημα αυτό ακολούθησε την πορεία μεταναστών στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μαζί με τα, «Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες-όχι στις εξώσεις τις ρατσιστικές», «Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!», και «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική».

Ο προκλητικός ανθέλληνας Κωνσταντίνου ξεκίνησε την ομιλία του με τον γνωστό αραβικό χαιρετισμό. «Σαλάμ Αλέκουμ στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Πακιστάν. Είμαστε εδώ πρόσφυγες μετανάστες από όλες τις χώρες του κόσμου .Είμαστε εδώ από τις χώρες της Μέσης Ανατολής από τη Συρία, από το Ιράκ από τις χώρες που τις έχει ρημάξει ο πόλεμος. Και αυτά τα αδέρφια μας έρχονται εδώ και τι βρίσκουν; Σύνορα κλειστά. Να τους κυνηγούν στις βάρκες. Μητέρες με παιδιά. Να κλείνουν τα σύνορα στον Εβρο. Αυτή είναι η απάνθρωπη πολιτική της ρατσιστικής Ευρώπης φρούριο. Και όταν περνάνε μας λένε κιόλας ότι περνάνε καλά, τους έχουμε παράδεισο.

Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Τι έγινε στην Πορτογαλία, που αναγκάστηκαν να δώσουν χαρτιά σε όλους σαν και αυτά που ζητάνε σήμερα εδώ τα παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Και θα τα πάρουμε τα χαρτιά», για να καταλήξει: «Ανοίξτε τα σύνορα. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Τα σύνορα θα ανοίξουν, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Εξωση των προσφύγων δεν θα γίνει αλλά του Μηταράκη και θα απελάσουμε και τον Μητσοτάκη. Θα νικήσουμε. Δυνατοί και ενωμένοι».


Αντιεξουσιαστές σύντροφοι του παρακράτους πέταξαν καφέδες στον Μπακογιάννη



Επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Αγίου Παύλου, στο Μεταξουργείο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση ενόψει της αυριανής (29/6) γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Οι γνωστοί κακοποιοί αντιεξουσιαστές σύντροφοι του παρακράτους είπαν να ξεφτιλιστούν κάνοντας τους επαναστάτες.

Στην εκδήλωση βρισκόταν και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι του πέταξαν καφέδες και νερά.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αμέσως μετά το περιστατικό αποχώρησε με αστυνομική συνοδεία από το σημείο μην θέλοντας να δώσει συνέχεια στο περιστατικό και επιδιώκοντας να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους, κυρίως κάτοικοι της περιοχής, αποδοκίμασαν τους κακοποιούς αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πέντε προσαγωγές, χωρίς να ξέρουμε μέχρι στιγμής εάν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

«Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα»

Για «στημένους μπαχαλάκηδες» μιλά σε ανάρτησή του για το περιστατικό ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με καφέδες. «Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα» σχολιάζει σκωπτικά ο κ. Μπακογιάννης.


Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis
10 ώρες πριν
Στον Άγιο Παύλο, η είδηση δεν βρίσκεται στις φωνές των λίγων στημένων μπαχαλάκηδων, αλλά στη συζήτηση με τους πολλούς. Στην επαφή με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Με αυτά ασχολούμαστε. Και αυτά δεν λύνονται με καφέδες... Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, φυτό, δέντρο, λουλούδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, γένι, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
2,7 χιλ.
161
59