Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Απολύθηκε ζευγάρι καθηγητών του ΑΠΘ για κατάχρηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων



Διέθεταν ποσά για κονδύλια σε αγορά αυτοκινήτων, οικιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επισκέψεις σε κέντρα ομορφιάς, εξόφληση φόρων, λογαριασμών κ.α.

Ζευγάρι καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) απολύθηκε οριστικά, καθώς μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διαπιστώθηκε ότι καταχράστηκαν 352.555 ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια έρευνας και το ποσό αυτό, το διέθεσαν για την αγορά αυτοκινήτων, οικιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επισκέψεις σε κέντρα ομορφιάς, εξόφληση φόρων, λογαριασμών κ.λπ.

Παρ’ όλα αυτά, κατέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού των ΑΕΙ, με την οποία παύθηκαν οριστικά από τα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα και τέθηκαν εκτός του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σε βάρος του ζεύγους στην Ποινική Δικαιοσύνη εκκρεμεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για κακουργηματική υπεξαίρεση, σε βάρος των συμφερόντων της Ε.Ε., χρηματικού ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (352.555,65 ευρώ), κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών, καθώς το ποσό υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, «ποσό το οποίο τους το είχαν εμπιστευτεί λόγω της ιδιότητάς τους ως εντολοδόχων και διαχειριστών ξένης περιουσίας».

Μετά από καταγγελίες στην OLAF για παρατυπίες στο πλαίσιο της διαχείρισης των χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επικεφαλής Αρχιτεκτονικών Σχολών (ENHSA) διενεργήθηκε έλεγχος από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) και την OLAF. Στην συνέχεια συντάχθηκε έκθεση, η οποία απεστάλη και στον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όλα τα ευρήματα των ερευνών, το ζεύγος των πανεπιστημιακών διδασκάλων, με την ιδιότητά τους ως αναπληρωτές καθηγητές Τμήματος Σχολής του ΑΠΘ, είχαν οριστεί ο σύζυγος συντονιστής του προγράμματος ENHSA II και η γυναίκα του συντονίστρια του προγράμματος ENHSA III.

Τα προγράμματα αυτά, που χρηματοδοτούνταν από πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ε.Ε., προέβλεπαν συνέδρια, έρευνες, μελέτες, δημοσιεύσεις και διακίνηση πληροφοριών σχετικών με την εκπαίδευση των αρχιτεκτόνων στις χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.Ε., μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ μετέφερε σταδιακά προκαταβολές στους κοινούς λογαριασμούς του ζεύγους που τηρούσαν στην Τράπεζα Πειραιώς. Με τα κονδύλια αυτά το ζεύγος θα κάλυπτε τα έξοδα των συνεδρίων, της αποζημίωσης των συμμετεχόντων σε αυτά για έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διαβίωσης κ.λπ. και θα απέδιδε λογαριασμό μαζί με τα σχετικά παραστατικά (δικαιολογητικά έγγραφα για τα έξοδα).

Κάποια στιγμή, από τον Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επικεφαλής Αρχιτεκτονικών Σχολών κατατέθηκε στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό που είχε το ζεύγος στη Eurobank τα ποσά των 337.355 και 580.855 ευρώ τα οποία αντιστοιχούσαν στα τέλη συμμετοχής που κατέβαλαν οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις των έργων ENHSA II και ENHSA III.

Ωστόσο, από τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει η πειθαρχική απόφαση, αντί να πληρωθούν οι δαπάνες των συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, το ζεύγος δαπάνησε 99.035,65 ευρώ για να καλύψει «προσωπικές τους δαπάνες ή δαπάνες συγγενικών τους προσώπων όπως έξοδα κατοικίας, μεταφορές σε τραπεζικούς λογαριασμούς οικείων προσώπων, εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ασφαλιστικών δαπανών, φόρου οχημάτων, φόρου εισοδήματος και λοιπών φόρων, δαπανών τέκνων, αγορά αυτοκινήτων, εξόφληση πιστωτικών καρτών για αγορά οικιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, νοσοκομειακής περίθαλψης, υπηρεσιών ομορφιάς και εξόδων ασφάλισης».

Παράλληλα, παρακράτησαν «ως δικό τους το ποσό των 53.520 ευρώ, χωρίς να το αποδώσουν, όπως όφειλαν, στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Κατόπιν αυτών, παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ τόσο για την κατάχρηση του ποσού των 352.555 ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια όσο και για: 1) παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, 2) απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος των ιδίων ή τρίτων προσώπων και αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για πανεπιστημιακό λειτουργό συμπεριφορά.

Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που απαρτίζεται από δικαστές του ΣτΕ, του Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και πρυτάνεις, το ζεύγος υποστήριξε ότι τα χρήματα που δαπάνησαν για προσωπική χρήση τους και συγγενών τους δεν προέρχονται από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά από προσωπικές αποταμιεύσεις, αποζημιώσεις που έλαβαν για συμμετοχή τους σε έργα ή προγράμματα της Ε.Ε. κ.λπ.

Σύμφωνα όμως με τους πειθαρχικούς δικαστές (με πρόεδρο τον πρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο), τα στοιχεία που προσκόμισε το ζεύγος είναι γενικά και αόριστα, χωρίς πλήρη αριθμητική αντιστοίχιση με τα ελλείποντα ποσά και κατέληξαν ότι τα στοιχεία αυτά δεν κρίνονται επαρκή και ικανά να ανατρέψουν τα τεκμηριωμένα πορίσματα του ελέγχου της OLAF και του αρμόδιου οικονομικού πραγματογνώμονα, «από τα οποία προκύπτει τέλεση των αποδιδόμενων πράξεων» στο ζεύγος των καθηγητών.

Τελικά, το Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του «το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσαν στην περιουσία της Ε.Ε. αλλά και στο κύρος και την αξιοπρέπεια του ΑΠΘ και των πανεπιστημιακών λειτουργών του», έκρινε ότι η προσήκουσα και ανάλογη ποινή είναι αυτή της οριστικής παύσης.


Πηγή: protothema.gr




Ακούστε τα ηχητικά ντοκουμέντα-φωτιά Μιωνή-Νίκου Παππά


Το παρακράτος Παππά - Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου!!

Έγγραφα και ηχητικά ντοκουμέντα «φωτιά» διαβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον κ. Σάμπυ Μιωνή.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.





Όλο το ντοκουμέντο από το παρακράτος του Νίκου Παππά :




Πέτσας για αποκάλυψη Μιωνή: Βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους



Άφωνο το πανελλήνιο με την βρώμα από την σήψη και τον βόθρο που βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ!!

Για το θέμα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος επεσήμανε:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή,  πριν από λίγο, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Νίκο Παππά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή:

1ον. Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά».

2ον. Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για… «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις». Κορυφαίοι Υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης!

3ον. Ο  κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε Aρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού.

Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους. Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα.


Καταδικασμένος για ναρκωτικά ήταν ο Πακιστανός που σακάτεψε την 83χρονη!



Καταδικασμένος για ναρκωτικά και δυστυχώς ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ήταν ο 40χρονος επικίνδυνος Πακιστανός, ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια την 83χρονη γυναίκα στην Πρέβεζα.

Η 83χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ ο εισαγγελέας της Πρέβεζας άσκησε στον 40χρονο λαθρομετανάστη Πακιστανό, δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Την ίδια ώρα αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η 83χρονη έπεσε και θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο Πακιστανός είχε εργασιακή σχέση με την άτυχη ηλικιωμένη και αυτό εξηγεί πώς δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι. Η άτυχη γυναίκα  εντοπίστηκε γυμνή και δίχως να έχει τις αισθήσεις της από μια γειτόνισσα η η οποία ανησύχησε επειδή δεν την είχε δει για αρκετή ώρα.

Αμέσως, κλήθηκε το ΕΚΑΒ που την μετέφερε αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και στη συνέχεια, λόγω των σοβαρών για την ζωή της χτυπημάτων που είχε δεχτεί η 83χρονη, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.



Νέες αποκαλύψεις για το παραδικαστικό σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ - Novartis με εμπλοκή Παππά - Παπαγγελόπουλου



Ο επιχειρηματίας κ. Μιωνής αναφέρει ότι ο Νίκος Παππάς υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει για την διευθέτηση των δικαστικών του εκκρεμοτήτων αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σάμπι Μιωνή:


Υπέβαλα, σήμερα, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016.

Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου “πως διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, μου είπε ξεκάθαρα ότι “ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά”. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος “έκανε το δικό του outsourcing”.

Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του “είχαν τη δική τους ατζέντα” και “έβγαζαν πολλά λεφτά”, όπως ο ίδιος μου είπε.

Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά. Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε.

Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα. Από τη στιγμή που αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα εξής αντίποινα:

α) Μέσα σε 7 ημέρες, οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, υπό την εποπτεία της Ελ. Τουλουπάκη, ταξίδεψαν στο Παρίσι, για να συναντήσουν για δεύτερη φορά τον Ερβέ Φαλτσιανί, προκειμένου να συνεχίσουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και των συνεργατών μου. Προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε από ψευδή καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον συνεργάτη του, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο τον Ιούνιο του 2019, καθώς δεν προέκυψαν καν ενδείξεις τέλεσης κανενός αδικήματος, αποδεικνύοντας ότι όλα ήσαν κατασκευασμένα. Στο πλαίσιο αυτής της αρχειοθέτησης, αξιολογήθηκε και η από 4/1/2019 έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στηρίχτηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς των μελών της εγκληματικής συμμορίας, Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.

β) Την 23.03.2016, δεκατρείς ημέρες μετά, οι ίδιοι Εισαγγελείς, Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, παραγγέλλουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και σε βάρος του δικηγόρου μου, Σταύρου Παπασταύρου, για το αδίκημα της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.,-

γ) Τριάντα οκτώ ημέρες μετά την άρνησή μου να υποκύψω στον εκβιασμό, γίνεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι που διέμεναν οι υπερήλικες γονείς μου, την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, προφανώς για εκφοβισμό, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο. Και τέλος,

δ) Σαράντα ημέρες μετά, “θάβεται” δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, η οποία αθώωνε τόσο εμένα όσο και τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, καταρρίπτοντας τις σε βάρος μας στημένες κατηγορίες.

Μετά από τον κυκεώνα των παραπάνω ενεργειών σε βάρος μου, όταν αρνήθηκα να εκβιαστώ, ήταν μονόδρομος για εμένα η καταγραφή της συνομιλίας μου με τον Νίκο Παππά, ούτως ώστε να αποκαλύψω αυτά που συνέβαιναν και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την νομιμότητα. Μάλιστα, είναι προς τιμήν του Νίκου Παππά ότι, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, συναίνεσε ρητώς στη δημοσιοποίηση του σχετικού ηχητικού υλικού.

Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη αυτής της πράξης μου. Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να ξεριζωθεί οριστικά αυτό το παραδικαστικό καρκίνωμα.

Σάμπυ Μιωνής


ΚΙΝΑΛ: Η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών




Σε απόδοση ευθυνών από πλευράς δικαιοσύνης καλεί από τη δική του μεριά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης (δείτε εδώ).

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αναδεικνύουν περίτρανα τις παρακρατικές, βαθιά καθεστωτικές και επικίνδυνες για τους θεσμούς πρακτικές και λογικές, που αναπτύσσονταν μέσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που οδήγησαν στη δημιουργία του άθλιου παραδικαστικού κυκλώματος, με τον ακροδεξιό συγκυβερνήτη και την καραμανλική δεξιά», σημειώνει ο κ. Χρηστίδης.

«Ο κ. Τσιπρας που ομολογεί ότι γνώριζε την υπόθεση, οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια γιατί και μετά από όλα αυτά συνέχισε να συγκυβερνά με τον κ. Καμένο. Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση των ευθυνών», καταλήγει.


ΝΔ: «Το παρακράτος επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είχε πολλά πλοκάμια»




Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας να πάρει τώρα θέση για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά. Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του  Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία. Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; 'Ηταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».


Θεσπρωτία: Κλειστά τα σχολεία στην Παραμυθιά μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού



Επτά κρούσματα κοροναϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανακοινώθηκαν απόψε από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.


ΤΑ ΝΕΑ


Νέες εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο μόλις χαλάρωσαν τα πρόστιμα



Νέες εγκληματικά ανεύθυνες εικόνες συνωστισμού από πάρτι σε μπαρ αλλά και βίλες της Μυκόνου έρχονται στη δημοσιότητα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με τον κόσμο να διασκεδάζει ο ένας πάνω στον άλλο.

Πριν λίγες μέρες ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας, είχε εκφράσει την ανησυχία του έπειτα από τις πρώτες εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο. «Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστούμε τουρίστες για να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας», ενώ είχε προσθέσει πως εικόνες από τα beach bar στη Μύκονο θα τη χρησιμοποιεί στα μαθήματά του για να διδάξει «τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοση».


Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ελέγχων σε μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα ανεστάλη για 15 μέρες η λειτουργία δύο καταστημάτων στην Πλάκα και στο Γκάζι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ και 10.000 ευρώ.


Ρωσία: 109 νέοι θάνατοι – 7.728 νέα κρούσματα



Στη Ρωσία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του Covid – 19 ανέρχεται σε 584.680, ανακοίνωσε το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης του ιού την Κυριακή (21.06.2020).

“Κατά το τελευταίο 24ωρο η Ρωσία επιβεβαίωσε 7.728 κρούσματα του κορονοϊού σε 84 περιοχές, εκ των οποίων τα 2.335 αφορούσαν ασυμπτωματικούς ασθενείς”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από τα νέα κρούσματα τα 968 καταγράφηκαν στη Μόσχα.

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών από Covid – 19 αυξήθηκε κατά 109 και ανήλθε σε 8.111.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Συνεχίζονται οι αθλιότητες στην Κίνα ανοίγει πάλι το φεστιβάλ για κρέας σκύλου


Η πανδημία όπως γνωρίζει όλη η υφήλιος ξεκίνησε από την Κίνα έχει πλήξει πάνω από 8.841.680 ανθρώπους.

Οι Κινέζοι όπως φαίνεται δεν έχουν βάλει μυαλό παρά το ότι είναι πιο πιθανή αιτία για την εμφάνιση της νόσου η κατανάλωση κρέατος άγριων ζώνη, ένα ακόμα φεστιβάλ συγκεντρώνει ήδη σκληρή κριτική.

Το φεστιβάλ κρέατος σκύλων στην Γιουλίν, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί άθλιο και βάρβαρο θεσμό για τους ντόπιους και αιτία πολέμου για φιλοζωικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι έτοιμο να ανοίξει ξανά παρά τις αντιδράσεις.

Το φεστιβάλ έχει διάρκεια 10 ημερών και σε αυτό υπολογίζεται πως καταναλώνονται περίπου 10.000 σκύλοι και άλλες τόσες γάτες.

Το φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο, 21-30 Ιουνίου στη Γιουλίν και η πρώτη διοργάνωση διεξήχθη το 2009, ακολουθώντας μια παράδοση που λέει δήθεν ότι η κατανάλωση κρέατος σκύλων τους καλοκαιρινούς μήνες φέρνει τύχη και καλή υγεία, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι το κρέας του σκύλου αυξάνει την επίδοση των ανδρών στο σεξ.

Ακτιβιστές τόσο στην Κίνα όσο και διεθνώς έχουν πολλάκις διαμαρτυρηθεί για το εν λόγω φεστιβάλ, καταγγέλοντας τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες σφαγιάζονται τα ζώα αλλά και την έλλειψη υγιεινής που δεν συνάδει με τα σχετικά πρωτόκολλα της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως το εμπόριο κρέατος σκύλων συμβάλλει στην εξάπλωση της λύσσας και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης χολέρας. Υπολογίζεται πως περίπου 10-20 εκατ. σκύλοι καταναλώνονται ετησίως στη χώρα, παρόλο που ολοένα και περισσότεροι φιλόζωοι, διάσημοι και νέοι Κινέζοι μιλούν δημόσια ενάντια στην κατανάλωση κρέατος σκύλων.

Έρευνα του 2017 έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των κατοίκων της πόλης δεν καταναλώνουν τακτικά κρέας σκύλου, παρά τις προσπάθειες των εμπόρων να προωθήσουν το προϊόν τους. Έρευνα του 2016 ανέφερε πως το 64% των Κινέζων πολιτών επιθυμούν το κλείσιμο της αγοράς της Γιουλίν και πως το 69.5% δεν έχουν καταναλώσει ποτέ κρέας σκύλου. Ήδη, τον περασμένο Απρίλιο, δύο κινεζικές πόλεις, οι Shenzhen και Zhuhai, απαγόρευσαν το εμπόριο κρέατος γάτας και σκύλων. 


Αύξηση του ρυθμού αναπαραγωγής του κορωνοϊού στη Γερμανία



Ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε στο 2,88 την Κυριακή από 1,79 που ήταν το Σάββατο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τη δημόσια υγεία, ανεβάζοντας τις λοιμώξεις πάνω από το επίπεδο που απαιτείται για τον περιορισμό του ιού μακροπρόθεσμα.

Ένας ρυθμός αναπαραγωγής ή 'R', του 2,88 σημαίνει ότι στα 100 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, άλλοι 288 θα προσβληθούν. Ένα ποσοστό κάτω από το ένα χρειάζεται για να περιοριστεί σταδιακά η νόσος.

Ο αριθμός, που παρουσιάζει απότομη αύξηση από 1,06 που ήταν την Παρασκευή, βασίζεται στον υπολογισμό του μέσου όρου τεσσάρων ημερών του RKI.

Σε μέσο όρο 7 ημερών, ο αναπαραγωγικός αριθμός αυξήθηκε στο 2,03, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του RKI από την Κυριακή.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


9,5 εκατ. ευρώ έφαγε ο ψευτογιατρός από τον Δημήτρη Κοντομηνά



Επιβεβαιώθηκε μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Κοντομηνά ότι ο επιχειρηματίας έπεσε θύμα του γιατρού «μαϊμού», ο οποίος φέρεται να του απέσπασε 9,5 εκατ. ευρώ.

«Είναι αληθές ότι ο κ. Κοντομηνάς έχει υποβάλει μήνυση, εκκρεμεί η εκδίκαση της υποθέσεως, μάλιστα την Τετάρτη είχαμε συνεδρίαση, η οποία αποσύρθηκε λόγω των εξελίξεων του κορονοϊού. Ο εν λόγω κύριος κατηγορείται για απάτη και για πλαστογραφία. Μένει από το δικαστήριο να κριθεί αν είναι αθώος ή ένοχος. Πάντως, το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για να τον παραπέμψει στο ακροατήριο», είπε στην εκπομπή «Μαζί σου», ο Δημήτρης Κουρέντας, συνήγορος του Δημήτρη Κοντομηνά.

«Το αντικείμενο της απάτης το περιόρισε το αρμόδιο συμβούλιο στα 9.5 εκατομμύρια ευρώ, παραπέμπεται γι’ αυτό το ποσό. Παρουσίαζε τον εαυτό του ως άνθρωπο ικανό να επιτύχει διάφορα πράγματα, επικαλούμενος τις αμερικανικές αρχές, πλην όμως απεδείχθησαν όλα αυτά ψευδή. Αυτά τώρα μένει να τα κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο, τελικά όσον αφορά την αλήθεια ή μη ή εν πάση περιπτώσει αν αυτά ήταν ικανά να παραπλανήσουν, για να πετύχει το αποτέλεσμά του.

Δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση, δεν μπορούμε έτσι να προκαταλάβουμε την απόφαση», αποκάλυψε για τον Δημήτρη Κοντομηνά ο δικηγόρος του.