Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου



«Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν, πρόκειται για ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης, δεν γίνεται να πάμε κάτω από το επίπεδο αυτής της πρότασης» τόνισε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία σχεδόν αποκλειστικό θέμα ήταν ο χαρακτήρας και το ύψος του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Έχουμε ραντεβού με την ιστορία. Μιλώντας ως χώρα που το 2011 βίωσε ύφεση της τάξης του 9,1%, αυτού του είδους οι οικονομικές καταστάσεις είναι πραγματικά ιδιαίτερα επώδυνες, οδηγούν σε κοινωνική αναταραχή και σε άνοδο του λαϊκισμού. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε καλά τι θα αντιμετωπίσουμε εάν η αντίδρασή μας δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος ή την ταχύτητα που απαιτείται. Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν, πρόκειται για πολύ καλό σημείο εκκίνησης, δεν γίνεται να πάμε κάτω από το επίπεδο αυτής της πρότασης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε να διατηρηθεί το ύψος του συνολικού ποσού και η αναλογία επιχορηγήσεων – δανείων, καθώς και να μην αλλάξει η κλείδα κατανομής. «Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει το ύψος της παρέμβασης κι οτιδήποτε διαφορετικό θα δημιουργούσε σοβαρότατο πρόβλημα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε το σημαντικό ρόλο των πολιτικών συνοχής, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας ότι «είναι παράδοξο να συζητάμε για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία και να μη συζητάμε για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου». Ζήτησε δε το ζήτημα αυτό να συζητηθεί στη Σύνοδο του Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις Βρυξέλλες.


20 κανόνες για να αλλάξετε την ζωή σας σύμφωνα με τον κορυφαίο ψυχίατρο του κόσμου




Παρόλο που μπορεί να μην υπάρχει ένα μυστικό για την ευτυχία το οποίο να ταιριάζει σε όλους, ο κορυφαίος Ρώσος ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής Michail Litvak έχει να δώσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές.
Ο Litvak τράβηξε την παγκόσμια προσοχή με τα εξαιρετικά βιβλία του όπως το «Psychοlοgical Αikidο». Μέσα από αυτά, έφερε στο κοινό μια σειρά διαφορετικών ψυχολογικών αρχών που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρώπινη αλληλεπίδραση καθώς και να αποφύγουμε τις συγκρούσεις για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Δείτε παρακάτω 20 συμβουλές του Litvak και προσπαθήστε να τις εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

  1. Αν αισθάνεστε πως έχετε απορριφθεί στην ζωή, ήρθε η ώρα για μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης σας. Κανείς δεν απορρίπτει πραγματικά κάποιον άλλον. Αντιθέτως, όλοι προχωρούν μπροστά και αυτοί που νιώθουν πως έχουν απορριφθεί είναι απλώς αυτοί που έχουν μείνει πίσω.
  2. Ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ της ωριμότητας και της ανωριμότητας; Ένα ανώριμο άτομο «ξέρει» αλλά συχνά δεν μπορεί να «κάνει» ενώ ένα ώριμο άτομο «ξέρει» και πράττει ανάλογα. Αν κάποιος απλώς στέκεται και κρίνει ενώ αποτυγχάνει να εφαρμόσεις τις ίδιες του τις συμβουλές, αυτό είναι σημάδι ανωριμότητας.
  3. Αν θέλετε να νικήσετε τον μεγαλύτερο σας εχθρό, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ. Κοιτάξτε έναν καθρέφτη και προσπαθήστε να είστε καλύτερα από αυτόν που σας κοιτά από τον καθρέφτη. Κάντε το κάθε μέρα.
  4. Ενώ συχνά βλέπουμε την κατάθλιψη ως μια εντελώς αρνητική εμπειρία της ζωής μας, παίζει σημαντικό ρόλο. Η κατάθλιψη δόθηκε στον άνθρωπο για να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από τον κόσμο και να σκεφτεί τον εαυτό του. Παρατηρήστε ποιες πτυχές της ζωής σας απαιτούν την προσοχή σας.
  5. Μην πέσετε στην παγίδα του κυνηγιού της ευτυχίας, γιατί θα την κυνηγάτε για όλη σας την ζωή. Αντιθέτως, βρείτε την ευτυχία που υπάρχει μέσα σας και θα είστε ευτυχείς ανεξάρτητα από το τι σας φέρει η ζωή.
  6. Αντί να επιτρέπετε στις προσβολές των άλλων να σας ρίξουν, επανεστιάστε τον χρόνο και την ενέργεια σας. Προσπαθήστε για να πετύχετε την ευτυχία και όλες οι προσβολές απλώς θα σας προσπεράσουν.
  7. Γιατί σας νοιάζουν τόσο πολύ οι σκέψεις και οι απόψεις των άλλων; Αν πιστεύετε πραγματικά ότι είστε καλός άνθρωπος, τι σημασία έχει η γνώμη των άλλων; Επιλέξτε να εστιάσετε στην αγάπη για τον εαυτό σας.
  8. Δεν υπάρχει «ανδρικός» ή «γυναικείος» τρόπος σκέψης όταν πρόκειται για την πραγματική λογική. Υπάρχει η ικανότητα του να σκέφτεσαι σωστά και δίκαια ή όχι.
  9. Καλύτερα να περάσεις τον χρόνο σου με ένα καλό βιβλίο παρά με έναν άδειο άνθρωπο.
  10. Αν κάποιος δεν μπορεί να πει τίποτα καλό ή θετικό για τον εαυτό του αλλά εξακολουθεί να θέλει να πει κάτι, θα αρχίσει να μιλά άσχημα για τους άλλους. Παρατηρήστε ποιοι φέρνουν την αρνητικότητα στην συζήτηση καθώς είναι μια αντανάκλαση των ίδιων, όχι των ατόμων για τα οποία μιλούν.
  11. Ενώ είναι ωραίο και άνετο να μιλάς με φίλους, η σπουδαία γνώση και διορατικότητα μπορεί να έρθει επίσης με το να μιλάς στους εχθρούς σου.
  12. Η ευτυχία είναι το άμεσο αποτέλεσμα του σωστά οργανωμένου και δομημένου τρόπου ζωής.
  13. Αυτή είναι η ζωή σου και δεν χρειάζεσαι άδεια για να την ζήσεις. Αντί να την ζητάς από τους άλλους κάνε ό, τι θες και πιστεύεις πως είναι σωστό. Εν τέλει, κανείς δεν θα σου δώσει την άδεια ούτως ή άλλως.
  14. Αν υπάρχει κάποια ισχυρή δύναμη που μπορεί να μας ωθήσει προς τα εμπρός στην ζωή, αυτή είναι η φαντασία μας. Μέσα από αυτή μπορούμε να εκφράσουμε όλες τις ικανότητες μας, να φωτίσουμε τα όνειρα μας, να τα ενισχύσουμε και να τα πραγματοποιήσουμε.
  15. Συχνά αναζητούμε κάποιο «σημάδι» για να αλλάξουμε, να τελειώσουμε μια σχέση ή να αλλάξουμε σταδιοδρομία. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημάδι που ισχύει πάντα- όταν παρατηρείτε πως δεν μπορείτε να πετύχετε την προσωπική ανάπτυξη με τις τωρινές συνθήκες, ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο.
  16. Αν θέλεις να κρατηθείς από κάτι, να κρατηθείς από την επιστήμη και όχι από τον λαιμό αυτού που αγαπάς. Η επιστήμη είναι ο δρόμος του μέλλοντος.
  17. Μην μοιράζεστε την αρνητικότητα σας με τον κόσμο ανεξάρτητα με το ποιον μιλάτε. Αντιθέτως, μοιραστείτε μόνο την χαρά και την ευτυχία με τους φίλους και τους εχθρούς και θα ωφεληθείτε. Έτσι θα δημιουργήσετε χαμόγελα στα πρόσωπα των αγαπημένων σας και οι εχθροί σας δεν θα το αντέξουν με τίποτα.
  18. Αν κατευθύνετε όλο τον χρόνο και την προσοχή σας στο να αποδείξετε κάτι σε κάποιον, όλη η ύπαρξη σας θα οφείλεται στον σκοπό γι αυτό το άτομο. Αντιθέτως, επιλέξτε να υπάρχετε για τον εαυτό σας και δεν θα χρειάζεται πλέον να αποδεικνύετε τίποτα σε κανέναν.
  19. Θα ξέρετε πως έχετε πετύχει την πνευματική ωριμότητα όταν μπορείτε να αγαπάτε και να είστε άνετα με τον εαυτό σας σε καιρούς μοναξιάς. Μην την αντιλαμβάνεστε ως αρνητική εμπειρία- κάνουμε την καλύτερη δουλειά όταν είμαστε μόνοι.
  20. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι συχνά ασαφής. Ωστόσο, αν αφιερώσετε χρόνο στο να το αναγνωρίσετε, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τον δρόμο προς την αποτυχία. Είναι αυτός που σχετίζεται με την επιθυμία να σας συμπαθούν και να σας αποδέχονται όλοι και πάντα.



Θετικοί στην COVID-19 έξι οργανωτές της συγκέντρωσης του Τραμπ στην Τάλσα




Έξι μέλη της ομάδας διοργάνωσης της προεκλογικής συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ απόψε στην Οκλαχόμα εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά στην COVID-19, ανακοίνωσε το επιτελείο του, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης αυτής μεγάλης συγκέντρωσης σε κλειστή αίθουσα μεσούσης της πανδημίας.

«Έξι μέλη της οργανωτικής ομάδας βρέθηκαν θετικά ανάμεσα στους εκατοντάδες διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, και διαδικασίες καραντίνας τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή», ανακοίνωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της εκστρατείας για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου Τιμ Μέρτοου.

«Κανένας από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 ούτε πρόσωπο που ήρθε σε άμεση επαφή μαζί τους θα παραστεί στη συγκέντρωση ή στο πλευρό συμμετεχόντων ή εκλεγμένων αξιωματούχων απόψε στην Τάλσα όπου αναμένονται 20.0000 άνθρωποι», διευκρίνισε.

Τις τελευταίες ημέρες η Οκλαχόμα αναφέρει αύξηση των νέων κρουσμάτων της COVID-19, και το υπουργείο υγείας της Πολιτείας προειδοποίησε όσους μεταβούν στο BOK Center, ένα κλειστό στάδιο 19.000 θέσεων όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, dpa, Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Βρούτσης: Ξεκίνησε η έκδοση των ψηφιακών συντάξεων



«Η ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ», που «τρέχει» πιλοτικά, αποδίδει ήδη καρπούς» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο κ. Βρούτσης είπε ότι έχουν εκδοθεί οι πρώτες 840 ψηφιακές συντάξεις, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχουν απονεμηθεί ακόμη, «καθώς αξιολογούνται και φιλτράρονται για πιθανότητα λάθους».

Όπως σημείωσε, οι 702 είναι συντάξεις αιτίας θανάτου και οι 138 αφορούν συντάξεις του ΟΓΑ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος.

Τόνισε δε ότι, στις αρχές Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η πλήρης εφαρμογή και υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ».

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα

Ερωτηθείς για την καταβολή του Δώρου Πάσχα, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι, έως τις 30 Ιουνίου, θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, με τη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού.

Όσον αφορά την πληρωμή προς τις επιχειρήσεις-εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα κατά το μέρος που βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι αυτή θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Μάιο

Αναφορικά με την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι περίπου 526.000 εργαζόμενοι την έχουν ήδη λάβει στην αναλογική βάση του χρόνου που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι 7.000 από τους 526.000 δεν έλαβαν τα χρήματα.

Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη εξ υπαιτιότητας κατά βάση του εργοδότη τους – στη συντριπτική πλειονότητα – που έδωσαν λάθος στοιχεία.

«Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις με λάθος στοιχεία και από τους εργαζόμενους» συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, θα καταβληθούν και σε αυτούς τα χρήματα που δικαιούνται.

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των εξόδων κηδείας, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι από το 2015 εκκρεμούν περίπου 35.000 υποθέσεις.

«Προκειμένου να λυθεί αυτό το θέμα, υπέγραψα, πριν από μία εβδομάδα, μία υπουργική απόφαση και, έτσι, δημιουργείται ένα πλαίσιο, μέσω του οποίου τα έξοδα κηδείας, από εδώ και στο εξής, θα καταβάλλονται εντός 15 ημερών αυτόματα, χωρίς φυσική παρουσία στα γραφεία του e-ΕΦΚΑ. »

» Γι’ αυτόν το λόγο, θα δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο και οι καταβολές θα πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται οι επισκέψεις στα γραφεία του e-ΕΦΚΑ και απελευθερώνεται ανθρώπινο δυναμικό, που θα αξιοποιηθεί κάπου αλλού» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, λέγοντας ότι θα δοθεί λύση και για τις 35.000 εκκρεμείς υποθέσεις εξόδων κηδείας του ΟΓΑ, καθώς, μέσα σε περίπου τέσσερις μήνες, θα λάβουν τα έξοδα κηδείας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr


Η Βραζιλία μετράει 50 χιλιάδες θανάτους από την πανδημία



Ο ιός εξαπλώνεται στην Βραζιλία με γοργούς ρυθμούς.

Η Βραζιλία έχει συνολικά καταγράψει 1.032.913 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 48.954 θανάτους σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Εχθές η χώρα μέτρησε 54.771 νέα κρούσματα, ενώ 1.206 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ιού μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, υποδηλώνοντας ότι το ξέσπασμα του ιού δεν έχει τελειώσει ακόμη.

«Αυτός ο αριθμός του 1 εκατομμυρίου είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί, επειδή υπάρχει ελλιπής αναφορά μεγέθους 5 έως 10 φορές», δήλωσε ο Αλεχάντρε Νάιμε Μπαρμπόσα, καθηγητής ιατρικής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο. «Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς τουλάχιστον 3 εκατομμύρια και θα μπορούσε ακόμη και να φτάσει τα 10 εκατομμύρια άτομα».



ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πιο αυστηρούς περιορισμούς στη χορήγηση βίζας



Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Σάββατο ότι πρόκειται να ανακοινώσει νέους περιορισμούς στη χορήγηση βίζας τις επόμενες δύο ημέρες προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο στις ΗΠΑ κάποιων αλλοδαπών εργαζόμενων και να προστατεύσει τους Αμερικανούς, καθώς η αγορά εργασίας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Θα ανακοινώσουμε κάτι αύριο ή μεθαύριο για τις βίζες», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ισχύουν εξαιρέσεις από τους νέους περιορισμούς, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι αυτές θα είναι πολύ λίγες.

«Τις χρειαζόμαστε για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπου υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έρχονται εδώ και καιρό, αλλά πολύ λίγες εξαιρέσεις και θα είναι πολύ αυστηρές», τόνισε. «Και ίσως να παραμείνουν πολύ αυστηρές για ένα χρονικό διάστημα».

Η ανακοίνωση νέων περιορισμών στη χορήγηση βίζας αναμενόταν εδώ και καιρό. Οι επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται την πανδημία και τις επιπτώσεις της για να πετύχει τον στόχο του να μειώσει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ. Η σκληρή στάση του απέναντι στους μετανάστες αποτελεί κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους για την επανεκλογή του.

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, έχουν ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο να μην εμποδίσει την είσοδο αλλοδαπών εργαζόμενων στις ΗΠΑ, καθώς εκτιμούν ότι αυτό θα βλάψει την οικονομία.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ήδη λάβει αρκετά μέτρα για να περιορίσει την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ, επικαλούμενη την πανδημία: Τον Απρίλιο ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή παροχής άδειας μόνιμης διαμονής στις ΗΠΑ για κάποιους μετανάστες. Επίσης τον Μάρτιο είχαν επιβληθεί υγειονομικοί κανόνες που επιτρέπουν την άμεση απέλαση μεταναστών που συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά στα σύνορα και οι οποίο σχεδόν αποκλέιουν την πρόσβαση στο αμερικανικό σύστημα παροχής ασύλου.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό θα παραμείνουν κλειστά για τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, ένα μέτρο το οποίο έχει παρατεθεί επανειλημμένα.

Ονειροπόλοι
Εξάλλου ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει εκ νέου να τερματίσει το πρόγραμμα που προστατεύει τους λεγόμενους «Ονειροπόλους», τους μετανάστες που εισήλθαν στις ΗΠΑ παράτυπα όταν ήταν ανήλικοι.

Μιλώντας στο Fox News επεσήμανε ότι κυβέρνησή του σκοπεύει να ακυρώσει το πρόγραμμα DACA, που τους προστατεύει από την απέλαση, πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Θέλουν να ξαναπροσφύγουμε, αν θέλουμε να κερδίσουμε. Οπότε θα ξαναπροσφύγω και όλα θα πάνε καλά με το DACA», είπε ο Τραμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη την Πέμπτη κατά της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου, εμποδίζοντας την προσπάθειά του να τερματίσει το πρόγραμμα αυτό που προστατεύει από την απέλαση περίπου 649.000 μετανάστες, τους επονομαζόμενους «Ονειροπόλους» (Dreamers).

Ωστόσο με την απόφασή του το Δικαστήριο δεν εμποδίζει τον Τραμπ να προσφύγει ξανά στη δικαιοσύνη κατά του DACA, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει αρκετός χρόνος να ακυρώσει το πρόγραμμα και να κερδίσει τη νομική μάχη πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ πάντως μιλώντας στο Fox News εκτίμησε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν αποτελεί ήττα της κυβέρνησής του.

«Αν διαβάσετε την απόφαση, κερδίσαμε. Όμως πρέπει να προσφύγουμε ξανά. Και όλα θα πάνε καλά με το DACA και τους νέους», δήλωσε, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις.

Όταν ρωτήθηκε πότε η κυβέρνησή του θα προσφύγει νομικά κατά του προγράμματος, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «μάλλον πολύ σύντομα».

Εξάλλου σε tweet του την Παρασκευή διαβεβαίωσε ότι «θέλω να φροντίσω τους δικαιούχους του DACA» και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι δεν διαπραγματεύονται μια μόνιμη λύση για τους «Ονειροπόλους».


Πηγή : cnn.gr


Εξόρμηση της Τροχαίας για την αντιμετώπιση παραβατικότητας στην Αγία Βαρβάρα, Παπάγου-Χολαργού και Πετρούπολη



Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση - πρόληψη ειδικών μορφών τροχαίας παραβατικότητας (ηχορύπανση, αυτοσχέδιοι αγώνες και λοιπές επικίνδυνες παραβάσεις), η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ειδικές εξορμήσεις, βραδινές ώρες της 18-6-2020 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και βραδινές ώρες της 19-6-2020 στις περιοχές του Παπάγου - Χολαργού και Πετρούπολης αντιστοίχως.

Ειδικότερα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι (215) ακόλουθες παραβάσεις:

(32) για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (σιγαστήρες οχήματος, ηχοσυστήματα),
(29) για στέρηση άδειας οδήγησης
(18) για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ),
(70) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
(5) για επικίνδυνους ελιγμούς και επίδειξη ικανοτήτων,
(12) για έλλειψη-δυσδιάκριτες πινακίδες κυκλοφορίας και
(49) για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις. 
Επιπλέον αφαιρέθηκαν:

(52) άδειες ικανότητας οδήγησης, 
(82) άδειες κυκλοφορίας και,
(27) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.
Ακινητοποιήθηκαν (38) οχήματα και μεταφέρθηκαν (15) οχήματα με γερανοφόρα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.


19 νέα κρούσματα στην χώρα τα περισσότερα εισαγόμενα



Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες  8 από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Ξάνθη, 1 στην Αθήνα, 1 στην Πέλλα, ενώ 9 είναι εισαγόμενα -τα 7 έχουν προέλθει από πτήσεις και τα 2 από τον Προμαχώνα.

Σημειώνεται πως οι νεκροί από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας έχουν ανέλθει σε 190, καθώς εξέπνευσε ένας ακόμη ασθενής.

Από το σύνολο των 3.256 κρουσμάτων, 716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.





Η Τουρκία κατάλαβε ότι απο απειλές δεν "μασάει" η Ελλάδα και το ρίχνει στην διπλωματία



Ευνοείται ότι δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στους Τούρκους κάτι που γνωρίζει όλη η υφήλιος.

Η σοβαρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αφήνει περιθώρια στο καθεστώς Ερντογάν να συνεχίσει το παιχνίδι των απειλών.

Η Ελλάδα πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να τεθεί θέμα κυρώσεων στην Τουρκία για τις προσκλήσεις της και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με νέες δηλώσεις του καλεί την Ελλάδα σε διάλογο για διαμοιρασμό του ενεργειακού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Από την Παρασκευή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου  τείνει χείρα συνεργασίας στην Αθήνα, υποστηρίζοντας πως «συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν θα έχει ισχύ». Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται επιφυλακτική απέναντι στα μηνύματα του εκπέμπει η Άγκυρα, επισημαίνοντας σε κάθε τόνο πως η όποια διαπραγμάτευση με την Τουρκία θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και όχι στο πλαίσιο που επιδιώκει να θέσει η γειτονική χώρα. Ενδεικτική είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα: «Επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές μας, πάντοτε, όμως, με την προϋπόθεση ότι θα σέβονται και αυτοί το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επανήλθε το Σάββατο με νέες διπλωματικές «αβρότητες», ένα 24ωρο μετά τα όσα είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον ιταλό ομόλογό του, όταν και είχε κάνει λόγο για «προθυμία της Άγκυρας» να προχωρήσει σε διάλογο με την Ελλάδα.

Από την Αττάλεια επανέλαβε το κάλεσμα της Άγκυρας για διάλογο με την Ελλάδα, σε μια νέα μετατόπιση από την ακραία λεκτική ρητορική των τελευταίων μηνών. «Συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν επιφέρει ούτε όφελος ούτε θα έχει ισχύ. Ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας. Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας. Το κάναμε ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις είχε προχωρήσει και την Παρασκευή, υποστηρίζοντας πως «είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Τη θεωρούμε σημαντική για την περιοχή μας. Άρα, με τον διάλογο και τη διπλωματία, τα ζητήματα επιλύονται. Αντί να αγνοούν τα δικαιώματά μας ή να μην μας υπολογίζουν, μπορούν να μοιραστούν. Θα θέλαμε, η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια νοοτροπία».
Επιφυλακτική η Αθήνα για τις δηλώσεις των Τούρκων και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν μπήκε στην διαδικασία να εκδώσει κάποια ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την παραβατική συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο, πιέζοντας να τεθεί το ζήτημα στη Σύνοδο του Ιουλίου. Προφανώς, κανείς δεν περιμένει οι Βρυξέλλες να αλλάξουν στάση απέναντι στη γείτονα από τη μια στιγμή στην άλλη, ωστόσο είναι πλέον εμφανές πως η ελληνική στάση έχει αλλάξει επίπεδο, εντείνοντας τις πιέσεις και τις διπλωματικές κινήσεις.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι παράδοξο να συζητούν οι ευρωπαίοι ηγέτες για την παράταση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την Κριμαία και να μην συζητούν για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου έβαλε στην ατζέντα της συζήτησης την τουρκική προκλητικότητα στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί παραβίαση της κυριαρχίας της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε μάλιστα την ανάγκη να σταλεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κοινό αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, με τη διαφορά όμως αυτή τη φορά να μην περιορίζεται σε επίπεδο δηλώσεων.


Τρεις νεκροί στην Βρετανία- Δράστης ένας 25χρονος Λίβυος



Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ στη νότια Βρετανία.

Για την επίθεση έχει συλληφθεί ένας 25χρονος ο οποίος, σύμφωνα με το Press Association, είναι Λίβυος.

Σύμφωνα με την Daily Mail τον 25χρονο συνέλαβε ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός ο οποίος τον ακινητοποίησε κάνοντας του «τάκλιν» όπως αυτά που κάνουν οι παίχτες του ράγκμπι.

Η αστυνομία για την ώρα δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό «ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ιαν Χάντερ.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο BBC, ο Λόρενς Γουόρτ, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας άντρας ξαφνικά στράφηκε προς μια παρέα περίπου οκτώ έως 10 φίλων και άρχισε να τους μαχαιρώνει, «οπότε οι πρώτοι τρεις που χτύπησε εντελώς ξαφνικά, τους χτύπησε πολύ σοβαρά».

Ο Γουόρτ ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος κάρφωσε το βλέμμα του σε αυτόν και στο άτομο που ήταν μαζί του και ο δράστης άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, οπότε ο άνδρας γύρισε πίσω για να επιτεθεί σε άλλους. Όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από το σημείο, ο δράστης έτρεξε φεύγοντας από το πάρκο, τόνισε ο Γουόρτ.

«Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε tweet του.


Κανονικό παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστηναν δουλειές και παρακολουθήσεις ζητούσαν συλλήψεις



Νέο σοκ στην κοινή γνώμη προκάλεσε η αποκάλυψη από την εφημερίδα Παραπολιτικά των σκοτεινών διαδρομών ενός κυκλώματος διαφθοράς στην ΕΛΑΣ, η εξιχνίαση του οποίου, ωστόσο, «σκόνταψε» πάνω στο ζεύγος Καμμένου.

Οι αποκαλύψεις αναδεικνύουν για ακόμα μία φορά τα έργα και τις ημέρες των σκοτεινών χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι διάλογοι που έφεραν στο φως τα «Παραπολιτικά» προκαλούν σοκ και η έρευνα της ΕΥΠ επί ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα, η οποία διεξήχθη με σκοπό τη διαλεύκανση του κυκλώματος αποτελούμενου από δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς, οι νόμιμες επισυνδέσεις (παρακολουθήσεις) με τζίρο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα, «έπεσαν πάνω» σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο «Παρακράτος», αφού στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καταγράφεται να συνομιλεί, αλλά και μνημονεύεται επαναλαμβανόμενα το ζεύγος Καμμένου.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη εμφανίζεται στο υλικό της έρευνας, να συνομιλεί συνεχώς με ένα πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, τον δολοφονηθέντα αξιωματικό της ΕΛΑΣ, Χρήστο Παπαχρήστου, καθώς ήταν και κουμπάρος της.

Ο δολοφονηθείς Παπαχρήστος εμφανίζεται στην έρευνα της ΕΥΠ, σε μια ειδική ενότητα υπό τον τίτλο «Απόστρατοι και εν ενεργεία Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να αναπτύσσουν παράνομη δραστηριότητα», ενώ το όνομά του περιλαμβάνεται και σε σχεδιάγραμμα που δείχνει τις διασυνδέσεις με το φερόμενο ως «κύκλωμα διαφθοράς».

Στις πυκνές τηλεφωνικές επικοινωνίες, ωστόσο, των δύο κουμπάρων αναφέρονται, μεταξύ άλλων, «ρουσφέτια» και διευθετήσεις που ζητούσε ο θανών (πχ. κυλικεία σε νοσοκομεία), πληροφορίες για «δουλειές» που είχε αναλάβει η εταιρία security που απασχολούνταν («Πήραμε όλα τα αεροδρόμια της Fraport», «πήραμε απευθείας το τέμενος που θα γίνει στο Βοτανικό» και τα hot spots), αλλά και οι… απόψεις του για το κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο επιθυμούσε μια συνολική και αναβαθμισμένη εποπτεία του κ. Καμμένου σε ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας και Τάξης της χώρας.




«Κάποια στιγμή εγώ του είπα του Πάνου να ζητήσει από τον πρόεδρο Τσίπρα) να γίνει αντιπρόεδρος και να πάρει ό,τι έχει σχέση με την Τάξη. με τη δημόσια και την κρατική ασφάλεια σαν ομπρέλα από πάνω. να μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία» εξηγούσε ο θανών στην κυρία Τζούλη, προσθέτοντας για το δυνητικό ρόλο του Πάνου Καμμένου: «Ας είναι supervisor αντιπρόεδρος για όλα τα θέματα, και την Ασφάλεια και την Τάξη και την Εθνική Ασφάλεια και την Κρατική Ασφάλεια. Να βάλει και την ΕΥΠ από κάτω. θα είναι πολύ σημαντικό»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο υλικό της έρευνας περιλαμβάνονται ακόμη συνομιλίες του ίδιου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Παπαχρήστου, όπως ο παρακάτω διάλογος:

«Ελα, Ελενάκι μου».
-0 Πάνος είμαι. ρε.
«Ελα, Πάνο μου».
-Είσαι σπίτι;
«Τι γίνεται;»
-Έχεις δουλειά; θέλω να έρθεις λίγο από εδώ.
«Σπίτι είσαι.»
-Ναι. Εχεις κανέναν Μπερτάνο; Τον ξέρεις, έναν
αστυνομικό διευθυντή;
«Οχι δεν τον ξέρω καθόλου».
-Έρχεσαι λίγο να πάμε σε μια δουλειά οι δυο μας;»
-«Όπου θέλεις έρχομαι».

Η ίδια άνεση, με την οποία ο Παπαχρήστος μιλούσε επί παντός επιστητού με το ζεύγος Καμμένου καταγράφεται και σε συνομιλίες του προς τρίτους, όπως όταν ο δολοφονηθείς Παπαχρήστος αναφέρει: «Είμαι στο σπίτι του Πάνου του Καμμένου στη Βουλιαγμένη για ένα θεματάκι, θα μιλήσουμε με… γιατί δεν θα ανέβω σήμερα, θα μείνω κάτω».

Στο 70σελιδο υπόμνημα της ΕΥΠ για την έρευνα συμπεριλαμβάνεται και η απόπειρα σύλληψης του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη και του γενικού Διευθυντή του Ομίλου, δημοσιογράφου, Παναγιώτη Τζένου, με την σύζυγο του Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη να φέρεται να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δύο ανδρών, τηλεφωνώντας προσωπικά σε ανώτατους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν τον Ιανουάριο του 2017 κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εκβιαστών εισβάλλει στα γραφεία της εφημερίδας, αναζητώντας τα δύο στελέχη:

Ο διάλογος της συζύγου του Πάνου Καμμένου με τον τότε υποδιευθυντή του τμήματος Δίωξης Εκβάστων Γιώργο Γκρίζη είναι χαρακτηριστικός:
- Κύριε Γκρίζη, Έλενα Καμμένου!
- Έχουμε κανένα νέο;
- Στον 7ο όροφο είναι…
- Κάντε γρήγορα, θα φύγει αυτός!




Η «αγωνία» της κυρία Τζούλη για τη σύλληψη διαχέεται οριζόντια και στους αξιωματικούς που εκτελούν την επιχείρηση, όπως φαίνεται από τον παρακάτω διάλογο:

Ο Γιώργος Γκρίζης συνομιλεί με το Χρήστο Παπαζαφείρη (Αττικάρχη ΕΛΑΣ):
Γ: Παρακαλώ.
Χ: Γιώργ,ο ο Διοικητής είμαι. Μίλα με τον Πράπα για κάτι που του είπα… Ιάσωνος στον 7ο όροφο είναι αυτός. Σας το είπε εκεί η δικηγόρος;
Γ: Στον 7ο.
Χ: Στείλε παιδιά. Ο Πράπας πρέπει να έχει ήδη. Του έχουν πει από το πρωί να βάλει.
Γ:Ωραία.
Χ: Για συζήτα μαζί τώρα γιατί πρέπει να στείλεις πριν τελειώσει η άλλη για να τον εντοπίσουν και όταν τελειώσει τον βουτάνε. Κοίτα μη δε τον βουτήξουν, τη γ@μής@με.
Γ: Ωραία κύριε Διοικητά.
Χ: Κράτησέ το όμως στα στεγανά.
Χ: Γιατί άμα δε τον πιάσουμε τη γ@μησες κι εσύ κι εγώ. Ακουσες τι σου είπα;
Γ: Ωραία οπότε θα συνεννοηθούμε με τον
Χ: Κοίτα να δεις τι λέει η μήνυση και να μου πεις τι λέει η μήνυση μετά; Τι λέει περίπου; Καταθέτει τίποτα υπόμνημα; Τι έχει καταθέσει;
Γ: Υπόμνημα είναι.
Χ: Για εκβιασμό;
Γ: Πιο πολύ Βγαίνει συκοφαντική δυσφήμηση από ό,τι πρόλαβα να ρίξω μια ματιά.
Χ: Γιατί το έφερε στο Εκβιαστών;
Γ: Ήταν επιθυμία να έρθει εδώ πέρα γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική.
Χ: Α, εντάξει.
Γ: Και μου λέει εδώ πέρα ότι πρέπει να μείνει πάρα πολύ κλειστό, καταλαβαίνεις γιατί, μας πήρε και μας σήκωσε.
Χ: Καλά πάρε τον Πράπα. Του είπα να το πει σε τρία άτομα να βάλει εκεί τρία άτομα μόνο κλειστά. Αυτό του είπα κι εγώ.
Γ: Ωραία. Έχει βάλει δηλαδή, έτσι;
Χ: Γιατί νόμιζα θα έρθει στην Κρατική η μαλάκω να πούμε, αλλά εντάξει, πες του να μην το ξέρει κανένας, πες μου σε ποια άτομα το είπες, γιατί άμα γίνει κάτι αυτούς θα γαμήσω μετά.
Γ: OK διοικητά. Τώρα εγώ θα στείλω δικά μου άτομα εννοείται.
Χ: Ναι δικά σου. Πάρε όμως τον Πράπα συζήτα να ξέρουμε σε ποιον το είπε. Γιατί του είπα να βρει τρία άτομα. Έχουν τίποτα αυτοί; Και πες του stop μην ασχολείσαι, γιατί αν μάθει τίποτα θα την πληρώσει ο Πράπας πες του μετά.
Γ: Βέβαια OK διοικητά. Ακόμα δεν έχει φύγει η κυρία είμαι ακόμα σε αυτή τη φάση. Μόλις φύγει…
Χ: Να διώξετε άτομα όμως από τώρα, να πάνε εκεί να τον έχουν stand by.
Γ: ΟΚ, τον παίρνουμε και μιλάω τώρα επιτόπου.





Στις συνομιλίες μεταξύ των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ (Γιώργος Γκρίζης και Θανάσης Πράπας) καταγράφεται και η φυσική παρακολούθηση του εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη:

θ: Έλα Γιώργο. Ήταν η Τζούλη μέσα;
Γ: Ναι.
θ: Έκανε μήνυση γι’ αυτόν με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Γ: Ναι, αλλά μη… πρόσεξε, πάμε άπατοι.
θ: Στείλαμε το πρωί, κάναμε εξακρίβωση, θα σου δώσω εγώ κάποια στοιχεία άτυπα, με το σπίτι, με τα αυτοκίνητα… δεν έχουμε δει καμία κίνηση ατόμου, αλλά πήγαμε στη διεύθυνση κατοικίας… θα σ’ τα πω τώρα, θα σ’ τα ανεβάσω πάνω μ’ ένα χαρτί, να τα έχεις κι εσύ.
Γ: Ωραία, εσύ δεν είχες βάλει τίποτα άτομα πουθενά;
θ: Είχα βάλει, ήρθε μέσα για μεσημέρι τώρα το μεσημέρι θα ξαναβγεί πάλι έξω.
Γ: θα βάλω κ εγώ άτομα, αλλά μου είπε ο διοικητής ότι είχε βάλει άτομα και τον είχατε από κοντά.
θ: Είχα βάλει, δεν έχουμε δει κίνηση, απλά είδαμε το σπίτι είδαμε, το αυτοκίνητο δεν είδαμε τίποτα.
Γ: Ωραία στείλε ό,τι έχεις και ξαναμιλάμε.

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις τόσο για το πολυπλόκαμο, φερόμενο ως «κύκλωμα διαφοράς», όσο και για τις ποικίλες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του ζεύγους Καμμένου με τον Παπαχρήστου περιγράφονται αναλυτικά στις 70 σελίδες του υπομνήματος της ΕΥΠ, η οποία και παρήγγειλε την έρευνα, με επικεφαλής τον Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου την θέση υπέσκαπτε κατά καιρούς ο Πάνος Καμμένος, παρότι ο κ. Ρουμπάτης υπήρξε προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, το σχετικό ερευνητικό υλικό παραδόθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Δεκέμβριο του 2016, δηλαδή επί διακυβέρνησης Τσίπρα, αρχικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με αναπάντητο να παραμένει μέχρι τώρα το ερώτημα «αφού ο πρώην Πρωθυπουργός είχε στα χέρια του τη συγκεκριμένη δικογραφία, όπως και κάθε έρευνα της ΕΥΠ, γιατί δεν προχώρησε;».

Στα ερωτήματα που εγείρουν ακόμα οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις είναι ο «συνδετικός κρίκος της επίσημης εξουσίας με τον παρακρατικό μηχανισμό», ο οποίος φαίνεται πως είχε απλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

ΝΔ: Ο Τσίπρας να πάρει τώρα θέση για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.

Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους, ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ.

Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες;

Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

Κίνημα Αλλαγής: Η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση των ευθυνών

Με αφορμή τις αποκαλύψεις ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε:

Οι σημερινές αποκαλύψεις αναδεικνύουν περίτρανα τις παρακρατικές, βαθιά καθεστωτικές και επικίνδυνες για τους θεσμούς πρακτικές και λογικές, που αναπτύσσονταν μέσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που οδήγησαν στη δημιουργία του άθλιου παραδικαστικού κυκλώματος, με τον ακροδεξιό συγκυβερνήτη και την καραμανλική δεξιά.

Ο κ. Τσιπρας που ομολογεί ότι γνώριζε την υπόθεση, οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια γιατί και μετά από όλα αυτά συνέχισε να συγκυβερνά με τον κ. Καμένο.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση των ευθυνών.

Χρυσοχοϊδής: Υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

Θέλω με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, στον κεντρικό τύπο να πω ότι είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Σε ότι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα.

Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα.


Με πληρoφορίες απο parapolitika.gr, prototothema.gr