Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Μήνυμα Αιγύπτου σε Τουρκία: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο - Στο τραπέζι η ΑΟΖ με Ελλάδα



Την επιθυμία της Αιγύπτου να ενισχυθεί η συνεργασία με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, εξέφρασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο του Καΐρου, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ανέφερε η αιγυπτιακή Προεδρία.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών από κοινού με το θέμα της Λιβύης, ανέφερε συγκεκριμένα δήλωση της αιγυπτιακής Προεδρίας. Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε τις στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως παράλληλα αναφέρει και η «Αλ Αχράμ», «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τους ισχυρούς δεσμούς της με την Αίγυπτο, που αντιπροσωπεύουν ένα μοντέλο εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των μεσογειακών χωρών, είτε σε διμερές επίπεδο είτε στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και το Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο, στα μέλη του οποίου περιλαμβάνονται η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη και το οποίο ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 για να «δημιουργήσει μια περιφερειακή αγορά φυσικού αερίου, να βελτιστοποιήσει την ανάπτυξη πόρων, να μειώσει το κόστος των υποδομών, να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και να βελτιώσει τους εμπορικούς δεσμούς», όπως τότε είχε αναφέρει το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του για την πρωτοβουλία της "Διακήρυξης του Καΐρου", που αντιπροσωπεύει ένα μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας όχι μόνο για τη Λιβύη αλλά και για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε επίσης ο προεδρικός εκπρόσωπος Μπάσαμ Ράντι και η οποία πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από κοινού στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα στις 6 Ιουνίου από τον Πρόεδρο Αλ Σίσι, τον διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ, και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ για την επίλυση της κρίσης της Λιβύης και τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στην αραβική χώρα.

Η δήλωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι για την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Δένδια, και για τις συνομιλίες τους, στη διάρκεια των οποίων συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης συνεργασίας μεταξύ των χωρών σε διάφορους τομείς, σε περιφερειακά, αλλά και διεθνή, ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Χάφεζ τόνισε ότι ο υπουργός Σάμεχ Σούκρι αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Καΐρου και Αθηνών, αλλά και στην τριμερή συνεργασία με την Κύπρο.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, την ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική στις σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, ειδικά όσον αφορά την οικονομική συνεργασία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Άχμεντ Χάφεζ.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Σάμεχ Σούκρι τόνισε την ανάγκη να παροτρύνει τις ελληνικές εταιρείες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Αίγυπτο, ώστε να επωφεληθούν από τις πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες σε διάφορους τομείς και να ενισχύσουν τις εμπορικές ανταλλαγές που να αντικατοπτρίζουν και το επίπεδο των εξαιρετικών πολιτικών σχέσεων. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά και στην ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τους τρόπους καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί αναφερόμενοι στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασαν την ανάγκη όλες οι πλευρές να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις αρχές και όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο, προειδοποιώντας για τους κινδύνους από προκλητικές παράνομες ενέργειες που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν ένταση στην περιοχή. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τον προσδιορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, «συζήτησαν πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε δήλωση του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών.

«Πραγματοποιήθηκε ο 12ος γύρος τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου Άχμεντ Χάφεζ, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι εργασίες μεταξύ των δύο πλευρών για την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Στο ρεπορτάζ της, η «Αλ Αχράμ» επισημαίνει ότι στις 9 Ιουνίου, η Ελλάδα και η Ιταλία υπέγραψαν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, με τη δημιουργία μιας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών και την επίλυση μακροχρόνιων ζητημάτων σχετικά με τα αλιευτικά δικαιώματα στο Ιόνιο Πέλαγος. Και προσθέτει ότι η πρόσφατα υπογεγραμμένη συμφωνία φωτίζει μια πιθανή ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία και το πώς οι δύο χώρες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την υπογραφή μεταγενέστερης συμφωνίας για μια αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ).

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, γενικά και περιφερειακά ζητήματα συμπεριλαμβανομένων του λιβυκού και του παλαιστινιακού ζητήματος, ανέφερε το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών. Επιπλέον, ο Σάμεχ Σούκρι συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεγάλο Αιθιοπικό Φράγμα, επισημαίνοντας την επιδεινούμενη κατάσταση που έχουν φτάσει οι τριμερείς διαπραγματεύσεις λόγω της «αιθιοπικής αδιαλλαξίας», παρά τη σοβαρότητα που επέδειξε το Κάιρο για να φτάσει σε μία «δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία» που να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Αιγύπτου, του Σουδάν και της Αιθιοπίας.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ιστορικές σχέσεις φιλίας που πάντα ένωναν την Αίγυπτο και την Ελλάδα, τονίζοντας την επιθυμία της Ελλάδας να συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη Διακήρυξη του Καΐρου της Ελλάδας για τη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κυβέρνηση; Μαφιόζοι κακοποιοί; Βουλγαρία απίστευτες φωτογραφίες με τον Μπορίσοφ



Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί στη Βουλγαρία μετά από φωτογραφίες που διέρρευσαν από ανώνυμο χρήστη στο διαδίκτυο – σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και φέρεται να εμφανίζουν τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά του με ένα πιστόλι πάνω στο κομοδίνο και το συρτάρι γεμάτο μετρητά.

Στη μία φωτογραφία ο πρωθυπουργός διακρίνεται να κοιμάται στο κρεβάτι του ενώ αλλες φωτογραφίες δείχνουν ένα πιστόλι πάνω στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι και δέσμες χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ και ράβδους χρυσού μέσα στο ανοιχτό συρτάρι του κομοδίνου.


Damming photos and tapes leaked over the past week of – allegedly - PM Boyko #Borissov. His attitude towards the leaks has been just as disturbing as their content. Real or manipulated - this is a huge problem either way. #MedaipoolWeekly #Bulgaria


Η διαρροή κλιμάκωσε μια ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ του πρωθυπουργού και του πολιτικού του αντιπάλου, προέδρου Ράντεφ, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν από τότε που ο Ράντεφ κέρδισε τις εκλογές το 2016, με τον πρόεδρο να κατηγορεί τον Μπορίσοφ για αποτυχία στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Η Βουλγαρία υπόκειται σε εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ανεπαρκή συμμόρφωσή της στο κράτος δικαίου και την περιορισμένη επιτυχία της στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε υψηλά κλιμάκια, γεγονός που την εμπόδισε να προσχωρήσει στην ζώνη Σένγκεν.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντεφ ότι τον κατασκόπευσε με ένα drone και αμφισβήτησε την εγκυρότητα ορισμένων, αλλά όχι όλων, των φωτογραφιών.

«Ξεπέρασε τα όρια» δήλωσε ο Μπορίσοφ σε συνέντευξη Τύπου. «Επέτρεψε στον εαυτό του να πετάξει ένα drone και να τραβήξει φωτογραφίες μου».

Ο Μπορίσοφ είπε ότι η φωτογραφία στην οποία φαίνεται να κοιμάται στην πρωθυπουργική κατοικία μπορεί να είναι πραγματική. Όσον αφορά τις άλλες φωτογραφίες, είπε ότι θα μπορούσαν να παραποιηθούν αλλά αρνήθηκε να επεκταθεί μέχρι αυτές να διερευνηθούν.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, που κάποτε υπηρέτησε ως σωματοφύλακας του ηγέτη του κομμουνιστικού καθεστώτος Τοντόρ Ζίβκοφ, οι φωτογραφίες που διέρρευσαν υπονομεύουν την κυβέρνησή του πριν από σημαντικές «γεωπολιτικές» αποφάσεις που θα λάβει τον Ιούλιο.

«Σκοπεύω να οδηγήσω τη χώρα στην Τραπεζική Ένωση (της ΕΕ) και στην ευρωζώνη», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, προσθέτοντας «Δεν θα με αναγκάσουν να παραιτηθώ».

Η συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για ένταξη της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ERM τον Ιούλιο, που θεωρείται ο προάγγελος για την είσοδο στο ευρώ.

Η εισαγγελία αξιολογεί παράλληλα την αυθεντικότητα μιας ηχογράφησης στην οποία φέρεται να ακούγεται ο Μπορίσοφ, που επίσης έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Στην ηχογράφηση ακούγεται ένας άνδρας, που φέρεται να είναι ο Μπορίσοφ, ο οποίος σχολιάζει τις τρέχουσες εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και εξέχοντες πολιτικούς.

«Από δω και στο εξής, θα κοιμάμαι με όπλο», είπε ο Μπορίσοφ.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας

Ο Ράντεφ διαμένει σε μια κατοικία κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Μπογιάνα, κοντά στην Σόφια, όπου διαμένει ο Μπορίσοφ.

«Έχω πιλοτάρει αεροπλάνα και drones, αλλά δεν έχω καμία σχέση με όσα λέει ο Μπορίσοφ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ράντεφ, πρώην πιλότος μαχητικών.

Ο πρόεδρος της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε ότι έχει ένα drone, αλλά απέρριψε την κατηγορία ότι το χρησιμοποίησε για να φωτογραφίσει τον Μπορίσοφ χαρακτηρίζοντάς την «παρανοϊκή, που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας». Παράλληλα ζήτησε ο ίδιος από την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας (NSP) να διερευνήσει την προέλευση των φωτογραφιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία για τον «αετό» της «Ζευς» που χάθηκε στην άσφαλτο!



Ανείπωτος είναι ο πόνος και η θλίψη για τον 33χρονο Ηρακλειώτη πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Λεωφόρο Σούδας στα Χανιά, το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόκειται για τον άτυχο υποσμηναγό και μέλος της ομάδας ΖΕΥΣ, Μανώλη Γαρεφαλάκη ο θάνατος του οποίου έχει βυθίσει στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια του αλλά και την Πολεμική Αεροπορία στην οποία υπηρετούσε από το 2012.

Η είδηση του θανάτου του μάλιστα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και στον τόπο καταγωγής του το Καστέλι, με την θλίψη για τον χαμό του να είναι μεγάλη.

Τραγική μάλιστα ειρωνεία είναι πως αυτές τις μέρες ο αδικοχαμένος υποσμηναγός, στο πλαίσιο άσκησης, είχε πετάξει με F16 στο Καστέλι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέταξε χαμηλά κοντά στο σπίτι του για να “χαιρετίσει” τους δικούς του…

Επίσης, λίγες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν, είχε πετάξει για να αναχαιτίσει Τουρκικά μαχητικά.

Ποιος ήταν ο αδικοχαμένος πιλότος

Ο άτυχος υποσμηναγός Μανώλης Γαρεφαλακης είχε γεννηθεί το 1987 στο Ηράκλειο και καταγόταν από το Καστέλι.

Το 2006 είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων και είχε αποφοιτήσει τον Ιούλιο του 2010.

Το 2012, είχε τοποθετηθεί στην 116 ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, και στη συνέχεια το 2014 στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2015 υπηρετούσε στην 343 Μοίρα. Είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16.

Ο αδικοχαμένος πιλότος υπήρξε Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του όπως έγραψε το Cretalive, έγινε αργά χθες το βράδυ, όταν ο άτυχος 33χρονος σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχασε τον έλεγχο της μηχανής μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε, βγήκε εκτός πορείας και κατέληξε με σφοδρότητα σε σιδερένιο φράκτη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπήρξε προπορευόμενο όχημα, επίσης δίκυκλο, το οποίο επιχείρησε να στρίψει αριστερά χωρίς να βγάλει φλας, με αποτέλεσμα ο άτυχος υποσμηναγός να αντιδράσει ακαριαία και δυστυχώς να καταλήξει στο οδόστρωμα, πέφτοντας μάλιστα σε παρακείμενα κάγκελα επιχείρησης, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Πηγή:cretalive.gr


Αδιανόητη ξεφτίλα πρόστιμο 500 ευρώ σε σκύλο φύλακα επειδή… γάβγιζε



Αδιανόητη ενέργεια αστυνομικού οργάνου που υπέβαλε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ σε κάτοικο της Μυτιλήνης, επειδή ο σκύλος του… γαβγίζει.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου το τετράποδο «είναι ο καλύτερος φύλακας, όχι μόνο δικός μου αλλά ολόκληρης της γειτονιάς» και η πράξη τους αστυνομικού θεωρείται αδιανόητη.

Τον σκύλο τον έχει μέσα στο κατάστημα σε ειδικό χώρο σε κεντρική οδό της Μυτιλήνης. Η καταγγελία έγινε στην αστυνομία, από γείτονα του καταστηματάρχη, που λέει πως ο σκύλος γαβγίζει και ενοχλεί, όπως αναφέρει το lesvospost.com.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου είπε πως «ο σκύλος μου συνήθως δεν γαβγίζει, καθώς είναι εκπαιδευμένος, εκτός αν δει περίεργες κινήσεις έξω από το κατάστημα και φυσικά αν τον πειράξουν.» αυτό είναι και το λογικό σε κάθε σκύλο.

«Ο νόμος ορίζει τις ώρες κοινής ησυχίας να φροντίζουμε να είναι ήσυχα τα ζώα μας. Όταν όμως ο σκύλος είναι φύλακας σίγουρα θα γαβγίσει την νύχτα και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ενόχλησε καθόλου την γειτονιά που νιώθει ασφαλής από τον σκύλο-φύλακα με εξαίρεση βέβαια έναν μη φιλόζωο» και εκτός από τον μη φιλόζωο και προκλητικό και τον αστυνομικό που όπως φαίνεται είναι επίσης μη φιλόζωος!!!


Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Ο Τραμπ «χάνει» και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών


Πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μεταξύ των οποίων και μια των Reuters/Ipsos που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα, δείχνουν ότι ο Τραμπ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν λιγότερο από πέντε μήνες πριν από τις 3 Νοεμβρίου που θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν πρόεδρο όλο και περισσότερο αποκομμένο από το αμερικανικό εκλογικό σώμα, οι απόψεις του οποίου έχουν αλλάξει ριζικά μετά τον θάνατο, στις 25 Μαΐου, του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού άοπλου άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό.

Σύμφωνα με μια ανάλυση των δεδομένων της δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε μετά τον Μάρτιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να είναι λιγότερο δημοφιλής στα ζητήματα που αυτή την περίοδο οι Αμερικανοί θεωρούν σημαντικότερα --την πανδημία του κορωνοϊού και την μεταρρύθμιση της αστυνομίας.

Η δημοσκόπηση εξάλλου τον εμφανίζει να χάνει υποστηρικτές από μια ευρεία κατηγορία ψηφοφόρων, ακόμη και από εκείνους που υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του, όπως οι Αμερικανοί της υπαίθρου και οι λευκοί Ευαγγελιστές.

Ο Μπάιντεν έχει αυτή τη στιγμή προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων επί του Τραμπ έχοντας την στήριξη κατοίκων των προαστίων, των ανεξάρτητων και των υψηλά αμειβόμενων.

Ακόμη και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών -άνδρες, λευκές γυναίκες από τα προάστια και ψηφοφόροι άνω των 55 ετών- πρόσφατα άλλαξαν στρατόπεδο υπέρ του Μπάιντεν, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της δημοσκόπησης. Μέχρι τον Μάιο ο Τραμπ προηγείτο στις προτιμήσεις των ηλικιωμένων ψηφοφόρων.

Πολλοί πρώην αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να δείξει περισσότερο ότι αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαύροι που ζουν στις ΗΠΑ.

«Πρέπει να είναι περισσότερο ανοιχτός στις νόμιμες ανησυχίες που αντιμετωπίζουν πολλές μειονότητες Αφροαμερικανών», είπε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ επιμένουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να αλλάξει η κατάσταση και ότι μια πιθανή οικονομική ανάκαμψη θα ενίσχυε τις πιθανότητες επανεκλογής του εγκαίρως μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το 43% των ψηφοφόρων στην τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos απάντησε ότι ο Τραμπ θα είναι καλύτερος στην διαχείριση της οικονομίας σε σχέση με τον Μπάιντεν, έναντι του 38% που απάντησε το αντίθετο.

Παράλληλα, το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ μεταξύ των λευκών Ευαγγελιστών, κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, μειώθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοτικότητά του μεταξύ των ψηφοφόρων από αγροτικές περιοχές έπεσε κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες κατά τον τελευταίο μήνα με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να απαντούν ότι διάκεινται θετικά προς τους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter (Οι ζωές των μαύρων μετράνε).

Ο Άλεξ Κόναντ, ένας υπεύθυνος στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών, ισχυρίζεται ότι το κόμμα προετοιμάζεται για μια «πολύ κακή» χρονιά το 2020 με το ποσοστό της δημοτικότητας του προέδρου να επηρεάζει και άλλες σημαντικές ψηφοφορίες στη Γερουσία μέχρι την ώρα της κάλπης. Ωστόσο, επιμένει ότι η μάχη δεν έχει ακόμη χαθεί.

«Πέντε μήνες είναι ένα μεγάλο διάστημα στην πολιτική», εξηγεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αν. Μεσόγειος: Oι κινήσεις «ματ» Ελλάδας στην διπλωματική σκακιέρα – Οι τουρκικές προκλήσεις


Τις τελευταίες 15 ημέρες τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία από τη δική της πλευρά έχουν επιδοθεί σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο με αιχμή την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η διπλωματική σκακιέρα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο έχει πάρει φωτιά με φόντο τη Λιβύη αλλά και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Ποιες είναι όμως οι κινήσεις στρατηγικής σημασίας που έγιναν και ποιος είναι ο λόγος που η Άγκυρα έχει έρθει σε σύγκρουση με τη Μόσχα;

Η σύνθετη εξίσωση έχει πολλούς παράγοντες, καθώς θέση στη σκακιέρα με αντικρουόμενα συμφέροντα παίρνουν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ιταλία, το Ισραήλ και η Αίγυπτος. 

Συμμαχίες δεν σημαίνει ότι είμαστε καλά παιδιά στην Ε.Ε.,  σημαίνει το παλεύουμε σε διμερές επίπεδο με κάθε μια χώρα ξεχωριστά, επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Λαβδας, Καθηγητής Ευρωπαικής Πολιτικής.

Η Ελλάδα ξεκίνησε τη διπλωματική της αντεπίθεση με την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία αμέσως μετά του Αγίου Πνεύματος. Την ίδια ώρα, με το ταξίδι Μητσοτάκη στο Ισραήλ επικυρώνεται η συμμαχία με φόντο τον East Med, ενώ συστηματοποιούνται και οι επαφές με την Αίγυπτο, με στόχευση την οριοθέτηση ΑΟΖ και πρώτο βήμα το σημερινό ταξίδι Δένδια στο Κάιρο. 

Η συμμαχία με την Αίγυπτο, όμως, είναι κρίσιμη και για τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς η κυβέρνηση Σίσε δεν θέλει στη γειτονιά της ένα καθεστώς που διοικείται από τους Αδερφούς Μουσουλμάνους.

 "Έχει κάθε λόγο το καθεστώς Σίσι να παραμείνει εμπλεκόμενο στη Λιβύη, αλλά για εμάς είναι εξαιρετικά κρίσιμο ότι έχουμε τον Σίσι και τον Νετανιάχου στην περιοχή." τονίζει ο κος Λάβδας.

Η προώθηση των στρατευμάτων του Σαράτζ με τη στήριξη της Τουρκίας προς το νευραλγικό λιμάνι της Σύρτης που ελέγχουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ φέρνει αντιμέτωπες Τουρκία και Ρωσία. 

Η ενόχληση της Ρωσίας που στηρίζει τον Χαφτάρ για την Τουρκία εκδηλώθηκαν με έναν πρωτοφανή τρόπο, όταν ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε εν πτήσει την επίσκεψή του στην Άγκυρα την προηγούμενη Κυριακή. 

"Εμείς κλείσαμε τον Ανατολικό διάδρομο της Μεσογείου στην Τουρκία για να μην μπορεί να ανεβοκατεβάζει το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη μέσα από την εργαλειοποίηση του προσφυγικού.  Η Τουρκία αυτή  επιχειρεί να ελέγξει τον έτερο διάδρομο της Κεντρικής Μεσογείου μέσω Λιβύης." αναφέρει ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Βουλευτής της ΝΔ.

Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, η Τουρκία αναβάλλει τη συνάντησηΤσαβούσογλου με τον Ιταλό ομόλογό του Ντι Μάιο. Ταυτόχρονα ο Τούρκος ΥΠΕΞ πηγαίνει στη Λιβύη επικεφαλής μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου, με σκοπό τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, ναυτικής και αεροπορικής βάση. 

"Κάνει σημεία και τέρατα στη Λιβύη. Εγκαθιστά τουρκικό προτεκτοράτο του απολύτου ελέγχου της", τονίζει ο κος Καιρίδης.

Και ενώ το διπλωματικό παρασκήνιο οργιάζει, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής. 



Πηγή: skai.gr




Η 35χρονη με το βιτριόλι κατέφευγε σε καφετζούδες, μέντιουμ και ¨μάγισσες¨! Νέα σημειώματα


Απίστευτες αποκαλύψεις για την 35χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα, καθώς νέες χειρόγραφες σημειώσεις της 35χρονης είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων στα σημειώματα φέρεται να έχει γράψει: «Αν φύγει αυτή η λευκή μαγεία θα πάνε όλα καλά. Με αυτόν πορεύομαι. Έχει αναποδιά ανάμεσά μας. Θα ακούσω ευχάριστα νέα, απλά έχω αμφιβολίες ότι είναι άπιστος, δεν είναι όμως». «Θα ανάψω ένα κερί στην εκκλησία στο θεό να με βοηθήσει. Έχω τύχη, βρέθηκε κλειδί στο φλιτζάνι. 8 Απριλίου και μετά θα είναι όλα εντάξει... Για εμένα έχω τύχη και στενοχώρια, για το δίχως τίποτα. Υπάρχει αγάπη και αναποδιές. Στο θέμα μπήκαν αμφιβολίες και υπάρχει απόσταση, όχι χωρισμός. Η σχέση είναι όρθια. Έχει αναποδιά ανάμεσά μας» γράφει σε άλλο σημείωμα.

Δείτε φωτογραφίες :







Για βιασμό και πορνογραφία διώκεται η 33χρονη : Άρπαξε το παιδί για να ασελγήσει σε βάρος του



Κακουργηματική δίωξη για αρπαγή της δεκάχρονης Μαρκέλλας με σκοπό «να χρησιμοποιηθεί σε ανήθικες πράξεις», για βιασμό, γενετήσια πράξη, πορνογραφία ανηλίκων, έκθεση, προμήθεια ναρκωτικών άσκησε σε βάρος της 33χρονης απαγωγέως ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 33χρονη, που ανήκε στο φιλικό περιβάλλον της μητέρας της Μαρκέλλας, καθώς ζούσαν παλαιότερα στην ίδια γειτονιά, άρπαξε το παιδί και, αφού το νάρκωσε, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. 

Το ίδιο το παιδί είχε περιγράψει ότι αφού της είχε δώσει το ρόφημα (που είχε μέσα ναρκωτικές ουσίες) την είχε ξαπλώσει στο κρεββάτι της και τη χάιδευε. Η 33χρονη στην ομολογία της φέρεται να παραδέχθηκε τις πράξεις της. Μάλιστα, λίγο πριν τη σύλληψή της, στην Παραλία Κατερίνης, η κατηγορούμενη έσπασε έναν φορητό υπολογιστή που κατείχε, και η αστυνομία εκτιμά ότι το έκανε προκειμένου να μην βρεθεί πορνογραφικό ή άλλο ενοχοποιητικό για την ίδια υλικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση κρύβεται κύκλωμα πορνογραφίας ανηλίκων.