Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Κόμπι Μπράιαντ: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το αεροπορικό δυστύχημα


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα των νεκροψιών για τα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου που σκότωσε μεταξύ άλλων τον σταρ του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ.

Η αιτία θανάτου του Μπράιαντ ήταν αμβλύ τραύμα με δύναμη, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή δίνει την ίδια αιτία θανάτου και για τα υπόλοιπα οκτώ θύματα.

Υπενθυμίζεται πως από την συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και η 13χρονη κόρη του Μπράιαντ. Το ιατροδικαστικό πόρισμα των 180 σελίδων διαπίστωσε επίσης ότι ο πιλότος, ο 50χρονος Ara Zobayan, δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Η αιτία της συντριβής στις 26 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο ιατροδικαστής αναφέρει πως ο θάνατος όλων των επιβατών ήταν σχεδόν ακαριαίος. Η έκθεση του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες παρέχει μια κλινική ματιά στο πόσο σκληρή ήταν η συντριβή, περιγράφοντας σπασμένα κόκαλα και μια μυρωδιά καυσίμου σε ό, τι απέμεινε από τα ρούχα που κάηκαν.

Η σορός τους Μπράιαντ ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που η ταυτοποίησή του έγινε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ενώ το σώμα του βρέθηκε στο χώμα, έξω από τα συντρίμμια. Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76, που μετέφερε τον Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του και 7 ακόμα άτομα, συνετρίβη σε λόφο έξω από το Λος Άντζελες, εν μέσω πυκνής ομίχλης.

Οι συνθήκες είχαν καθηλώσει τα ελικόπτερα της τοπικής αστυνομίας αλλά ο πιλότος είχε λάβει ειδική άδεια πτήσης από τον πύργο ελέγχου, παρά τη μικρή ορατότητα. Ο 41χρονος πρώην παίκτης του ΝΒΑ και η κόρη του, πήγαιναν σε ένα τουρνουά μπάσκετ στο Θάουσαντ Όακς, προάστιο του βόρειου Λος Άντζελες, όπου ο Μπράιαντ θα προπονούσε μια ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Το ιατροδικαστικό τμήμα του Λος Άντζελες δημοσιεύει σήμερα τις εκθέσεις από τις εξετάσεις των ανδρών, των γυναικών και των εφήβων που πέθαναν στη συντριβή ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας στις 26 Ιανουαρίου. Τα εννέα θύματα είναι οι εξής:

Αλίσα Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 2005.

Τζον Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 1963.

Κέρι Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 1973.

Τζιάνα Μπράιαντ, με έτος γέννησης το 2006.

Κόμπι Μπράιαντ, με έτος γέννησης το 1978.

Πέιτον Τσέστερ, με έτος γέννησης το 2006.

Σάρα Τσέστερ, με έτος γέννησης το 1974.

Κριστίνα Μάουζερ, με έτος γέννησης το 1981.

Άρα Ζομπαγιάν, με έτος γέννησης το 1970.

Στις 28 Ιανουαρίου πιστοποιήθηκε το αμβλύ τραύμα ως αιτία θανάτου και για τους εννέα επιβαίνοντες.

Ο τρόπος θανάτου πιστοποιήθηκε ως ατύχημα“.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τον Αμβρόσιο τον έχει αφορίσει ο ΘΕΟΣ! Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά ο Αμβρόσιος!



Το ανησυχητικό είναι ότι δεν έχει βρεθεί κανένας απο την ιερά σύνοδο να τον μαζέψει αυτόν τον παπά!!

Έχουμε πληροφορίες ότι τον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο που έχει βγάλει τόση κακία κάτι που δεν επιτρέπεται για ιεράρχη τον έχει αφορίσει εδώ και χρόνια ο ίδιος ο θεός και θα του το δείξει μόλις έρθει η ώρα.

Το πε και το κανε τελικά ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος και δεν ντράπηκε καθόλου. Είχε προειδοποιήσει εδώ και 3 ημέρες ότι αν μέχρι και χθες δεν μετάνιωνε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που είπε ότι από το σάλιο μεταδίδεται ο κορονοϊός, (άρα κατά την εκτίμηση του επικίνδυνου σκοταδιστή του Αμβροσίου εννοούσε η υπουργός την Θεία Κοινωνία) θα την αφόριζε.

 Έτσι σήμερα στον Ι. Ν. της Φανερωμένης στο Αίγιο... χωρίς να βρεθί ένας σοβαρός ιεράρχης να τον σταματήσει να μην γελοιοποιείται διάβασε Αφορισμό, αλλά ευτυχώς τον είδε ο θεός και θα τον περιποιηθεί. ο αφορισμός δεν αφορούσε μόνο την υπουργό. Αλλά αφόρισε και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και τον υφυπουργό πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά! Ο αφορισμός έγινε απόντος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερωνυμου που είναι σοβαρός ιεράρχης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αρκετοί πιστοί έφυγαν από την εκκλησία,.,.. μόλις άρχισε το καραγκιοζιλίκι του αφορισμού, γυρίζοντας την πλάτη στον Αμβρόσιο. 

Ο θεός τον έχει έτοιμο και μόλις έρθει η ώρα θα τον περιποιηθεί κατάλληλα.



Συνελήφθη 76χρονος αλλοδαπός για ασέλγεια στις τέσσερις ανήλικες εγγονές του



Συνελήφθη στη Νεάπολη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ένας 76χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία για ασέλγεια.

Ο άθλιος 76χρονος είναι παππούς τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών ενώ προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. 

Για την υπόθεση υπήρξε καταγγελία από το Χαμόγελο του Παιδιού.


Σχεδόν 310.000 νεκροί από την πανδημία του νέου κοροναϊού σε όλο τον κόσμο




Η πανδημία του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 309.296 θανάτους παγκοσμίως, μετά την εμφάνισή της στην Κίνα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει επίσημων πηγών, στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Περισσότερα από 4.588.360 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωστεί σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Εξ αυτών, τουλάχιστον 1.618.800 άνθρωποι θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν.

4.676 νέοι θάνατοι και 96.569 νέα κρούσματα καταγράφηκαν παγκοσμίως. Η χώρα που κατέγραψε τους περισσότερους νέους θανάτους είναι οι ΗΠΑ με 1.247 νεκρούς, η Βραζιλία (824) και η Βρετανία (468).

Οι ΗΠΑ, όπου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές του νέου κοροναϊού στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων με 87.991 θανάτους και 1.456.029 κρούσματα. Τουλάχιστον 250.747 άνθρωποι ανέρρωσαν.

Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Βρετανία με 34.466 νεκρούς για 240.161 κρούσματα, η Ιταλία με 31.763 νεκρούς (224.760 κρούσματα), η Γαλλία με 27.625 νεκρούς (178.870 κρούσματα έως την Πέμπτη) και η Ισπανία με 27.563 νεκρούς (230.698 κρούσματα).

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο), όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, καταμετρά 82.941 κρούσματα (8 νέα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου, εκ των οποίων 4.633 θανάτους (κανένας νέος).

Η Ευρώπη καταμετρά σήμερα, έως τις 22.00, 165.407 θανάτους και 1.869.325 κρούσματα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 93.749 θανάτους (1.531.799 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική με 27.374 θανάτους (482.581 κρούσματα), η Ασία 11.903 θανάτους (344.821 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 8.057 θανάτους (271.426 κρούσματα), η Αφρική 2.680 θανάτους (80.032 κρούσματα) και η Ωκεανία 126 θανάτους (8.381 κρούσματα).



Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr


Το τερμάτισε ο Άστερας Βουλιαγμένης λες και είναι Μύκονος



Μία παραλία που εκτός από την καλή οργάνωση δεν έχει θάλασσα για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Είναι πάρα πολύ ρηχά και πάρα πολύ ζεστά τα νερά. Για να κολυμπήσεις πρέπει να περπατήσεις και κανένα 10λεπτο.

Για να πεις φέτος στους φίλους σου ότι πήγες στον Αστέρα Βουλιαγμένης για μπάνιο, θα πρέπει να πληρώσεις σαν έχεις πάει για μπάνιο σε παραλία της Μυκόνου που τα νερά και η θάλασσα δεν έχουν καμία σχέση με τον βούρκο της Βουλιαγμένης.

Οι τιμές όπως λένε οι υπεύθυνοι της παραλίας είναι τόσο ακριβές... λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.



Οι επισκέπτες πληρώνουν πλέον το σετ (ομπρέλα - δύο ξαπλώστρες) στην τιμή των 80 ευρώ και στην παραλία δεν εισέρχεται παραπάνω κόσμος απο τον αριθμό των ομπρελοκαθισμάτων.

Δηλαδή η ένας πάει για μπάνιο στον Αστέρα, η δύο 80 ευρώ θα πληρώσουν γιατί κάθε ομπρέλα έχει δύο ξαπλώστρες και εάν πάει ένας και καθίσει δεν θα μπορεί να πάει άλλος δίπλα του.

Όσο αφορά τα μέτρα προστασίας είναι άψογα αφού κρατούνται σωστά οι αποστάσεις και κάθε φορά που φεύγει ένας λουόμενος, οι υπάλληλοι της παραλίας προχωρούν στην απολύμανσή του χώρου, για να καθίσει ο επόμενος πελάτης.



Μπλουζάκι "Live N’ Let Die With COVID 45" από τους Guns N’ Roses



Πρόσφατα, η μεγάλη επιτυχία των Guns N ’Roses "Live N’ Let Die" αντηχούσε, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ περιόδευε σε ένα εργοστάσιο στην Αριζόνα που παράγει μάσκες προσώπου πολλαπλών χρήσεων N95 για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Λίγο αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μανούσιν και ο αρχηγός του hard rock συγκροτήματος Axl Rose «κονταροχτυπήθηκαν» στο Twitter.

Τώρα, οι Guns N ’Roses -που διασκεύασαν το τραγούδι των Wings το 1991 για άλμπουμ τους Use Your Illusion I - πωλούν T-shirt που αναγράφουν με κεφαλαία γράμματα "Live N’ Let Die With COVID 45". 

Το t-shirt είναι η απάντηση της μπάντας στην άρνηση του Ντόλαντ Τραμπ να φορά προστατευτικές μάσκες προσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και όταν επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Honeywell την περασμένη εβδομάδα που κατασκευάζει εξοπλισμό ασφαλείας N-95.

Οι  Guns N’ Roses θα διαθέσουν τα έσοδα από το μπλουζάκι στη Musicares, η οποία «παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας έκτακτης βοήθειας σε μουσικούς σε περιόδους ανάγκης».

Live N' Let Die...https://bit.ly/gnrcv45 
Προβολή εικόνας στο Twitter


Με αφορμή την παρουσίαση των t-shirts στο Twitter, πολλοί θαυμαστές φάνηκαν να μην εντυπωσιάστηκαν με το εγχείρημα της μπάντας, εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους και κατηγορώντας τους GNR ότι χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό για να αποκομίσουν κέρδη. 

Κάποιοι άλλοι θαυμαστές ήταν πιο υποστηρικτικοί και εξέφρασαν ενθουσιασμό για τα t-shirts. «Σεβασμό στο συγκρότημα που έχει τη λογική, την κοινή λογική και την ανδρεία να φωνάζει τι θανατηφόρος εφιάλτης είναι η κυβέρνηση Τραμπ» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αύριο Δευτέρα ανοίγουν εμπορικά κέντρα




Τη Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα μετά το πράσινο φως που έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι.

Οι κανόνες στην είσοδο για τα εμπορικά κέντρα θα είναι:

Ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα
Σύσταση για χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και προσωπικό μέσα στα καταστήματα. Και τούτο γιατί ο κλιματισμός των mall είναι ανακυκλούμενος.

Από την Δευτέρα ανοίγουν και τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, ενώ επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι. 


Ζωολογικά πάρκα, Βοτανικοί κήποι:
Απόσταση 2 μέτρων
Ισχυρή σύσταση μάσκας
Δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις

Αρχαιολογικοί χώροι
Εξωτερικοί χώροι μόνο
Απόσταση 2 μέτρων

Υπηρεσίες Τυχερών παιχνιδιών
Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας και στους πελάτες
Γάντια μιας χρήσεως για τους εργαζόμενους
Εξυπηρέτηση μόνο χωρίς καθήμενους
Χρήση αντισηπτικού

Κανόνες αναλογίας επιτρεπόμενων ατόμων εντός του καταστήματος:

Έως 20 τμ - 4 άτομα
Από 20 και άνω - 4 άτομα +1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 20τμ

Στον καλλιτεχνικό χώρο από αύριο Δευτέρα, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας.



Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας από Δευτέρα



Τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινάει η 3η φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Τι θα ισχύει για τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Τον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες.
Τη θερμομέτρηση και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο και τη διατήρησή του με μέριμνα της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο και σε ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
Τη διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου.
Τη χρήση κάθε καμπίνας από ένα (1) άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜεΑ με τον συνοδό τους.
Τη χρήση μάσκας (συνίσταται η υφασμάτινη) από επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
Την ειδική διάταξη των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα (ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω).
Την θερμομέτρηση και την υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας, πριν την αναχώρηση, για τους επιβάτες πλοίων διεθνών πλόων στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας.
Την ενημέρωση των επιβατών για τα μέτρα με έντυπο φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, καθώς ενημερωτικά spot και ηχητικά μηνύματα.
Την ειδική εκπαίδευση των πληρωμάτων.
Την εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και την ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου.
Την καθαριότητα και την απολύμανση των πλοίων,
Τον αερισμό και τον κλιματισμό των πλοίων,
Την διαχείριση ύποπτου περιστατικού (απομόνωση σε ειδικό χώρο, αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι το οποίο διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό για τη διαχείριση του, ιχνηλάτηση επαφών κλπ),
Τους κανόνες λειτουργίας των σημείων εξυπηρέτησης επιβατών (μπαρ, εστιατόρια, τραπεζαρίες).

Τι θα ισχύει για τις πτήσεις

Επεκτείνεται η αναστολή πτήσεων εξωτερικού από/προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Σε ισχύ και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών. Μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα προσγειώνονται οι διεθνείς πτήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει τις ακόλουθες αεροπορικές οδηγίες:

Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.
Παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.
Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59
Επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων, η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59
*Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.
Επισημαίνεται για τις πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες γίνονται κανονικά έως τώρα αλλά σε περιορισμένο αριθμό, ότι αναμένεται σταδιακή επαναφορά συχνοτήτων και συνδέσεων από την Δευτέρα 18 Μαΐου λόγω της άρσης απαγόρευσης μετακινήσεων στην Επικράτεια όλης της χώρας.
Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.