Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Βρούτσης στον ΣΚΑΪ: Πότε και πως θα πάρουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά


Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις, δήλωσε στην τηλεόραση ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην απόφαση που θα λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. 

Ο κ Βρούτσης σημείωσε ότι η δημοσιονομική δυνατότητα λόγω κορωνοϊού έχει δυσκολέψει και τόνισε ότι η όποια καταβολή των χρημάτων θα γίνει βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου- που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι- για να ξεκαθαριστεί αν θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων ή μόνο αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά.

Play Video
Είμαστε μία ευνομούμενη χώρα, που σέβεται τη δικαιοσύνη. Δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτήν την αρχή, το αποδείξαμε και με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με την οποία κλείσαμε για πάντα τις αντισυνταγματικότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Κατρούγκαλου» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σήμερα η απόφαση για 160 χιλιάδες νέους δικαιούχους των 800 ευρώ 

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η απόφαση για 160 χιλιάδες νέους δικαιούχους των 800 ευρώ.

«Θα βγει στην Εφημερίδας της Κυβέρνησης και αμέσως αρχίζουν να ενεργοποιούνται οι διαδικασίες στην πλατφόρμα της Εργάνη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η πληρωμή και για αυτές τις κατηγορίες θα είναι 800 ευρώ και η λογική θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δηλαδή θα είναι για 45 ημέρες.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα με νέα τροπολογία ενσωματώνεται η επέκταση για τις επιχειρήσεις από 0-5 σε 0-20 εργαζόμενους και ταυτόχρονα η επέκταση για το επίδομα του ενοικίου των φοιτητών (το 40%). Ο νόμος θα ψηφιστεί την Παρασκευή οπότε από την Δευτέρα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις από και 6 έως και 20 εργαζόμενους.

«Η κυβέρνηση έχει δείξει την ευαισθησία της, καθώς παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των πραγμάτων, λόγω του κορωνοϊού και διευρύνει την περίμετρο κάλυψης κοινωνικών κατηγοριών και ομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μακροχρόνια άνεργοι

Σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τους μακροχρόνια ανέργους δείχνει την ευαισθησία της κυβέρνησης γι' αυτούς τους πολίτες. «Πρόκειται για 168.000 μακροχρόνια ανέργους. Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ξεκινήσει, αφού γίνει η υποβολή για το ΙΒΑΝ από τις 23 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου. Όσοι υποβάλλουν αίτημα στην πλατφόρμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) από τις 23 Απριλίου μέχρι και τις 3 Μαΐου, θα λάβουν, μετά από δύο ημέρες, τα 400 ευρώ» διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον κορονοϊό, ο υπουργός Εργασίας απάντησε, μεταξύ άλλων: «Η κριτική είναι χωρίς περιεχόμενο. Εμείς αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε με απόλυτο σεβασμό τις επιστημονικές κατηγορίες, την επιστημονική κατάρτιση των οποίων σέβομαι, αλλά έπρεπε μέσα στην κρίσιμη στιγμή να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Εφαρμόσαμε τη διαδικασία της τηλεκατάρτισης, η οποία έγινε με απόλυτα διαφανή τρόπο. Η επιλογή των 399 ΚΕΚ δεν έγινε από το υπουργείο Εργασίας, αλλά είναι πιστοποιημένοι φορείς από το υπουργείο Παιδείας. Και το voucher και οι πιστοποιημένοι φορείς είναι διαδικασίες που ακολουθούνται απαρέγκλιτα από το 2011». Τόνισε δε ότι, την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν 85.000 επιστήμονες.


Πηγή: skai.gr




Και ο Καρανίκας ξεφτιλίζεται : Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η «Νέα Χούντα»


Ξέρουμε θα πείτε τι ασχολείστε με τον ακροαριστερό τίποτα που ασχολείται με μπάφους; Θα ασχοληθούμε απαντούμε γιατί κάθε ξεφτιλισμένος πρέπει να αναδεικνύεται για να φαίνεται η διαφορά του πριν με το μετά!!

Εμφανίστηκε και πάλι ο ακροαριστερός τίποτα για να ξεφτιλιστεί, και να αποδείξει για ακόμα μία φορά στους Έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους ότι καλά έκαναν και τελειώσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα παρτάλια που είχαν μαζευτεί στο Μαξίμου.

Στο κείμενο του ο κ. Καρανίκας αναφέρεται στους ανθρωποφύλακες της «νέας Χούντας», οι οποίοι ακόμα διώκουν και καταστέλλουν απαγορεύοντας την διαφωνία, την άλλη άποψη, τον διαφορετικό από αυτούς τρόπο ζωής

Ολόκληρο το κείμενο ξεφτίλα του αμόρφωτου Καρανίκα για την 21η Απριλίου, που κατακρίνει ο ακροαριστερός τους ακροδεξιούς, που δεν διαφέρουν σε τίποτα καθεστώς το ένα, καθεστώς και το άλλο :

«Η χούντα των συνταγματαρχών ήθελε και επιδίωκε να ζήσουμε πολιτική σκλαβιά. Εν μέρη τα κατάφερε και για επτά χρόνια η πλειοψηφία του κόσμου έζησε γονυπετής μέσα στην μούγκα. Από αρκετό κόσμο αυτός ο φόβος δεν έφυγε ποτέ. Υπήρξε ένα κομμάτι της κοινωνίας που λοιδορήθηκε, διώχτηκε, κυνηγήθηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από τα απάνθρωπα είδη της χούντας γιατί τολμούσαν να θέλουν δημοκρατία και ελευθερία και ήταν αριστεροί, κομουνιστές και αναρχικοί, ήταν δημοκράτες και προοδευτικοί.

Όπως τότε, έτσι και τώρα υπάρχουν εθελοντές ρουφιάνοι, δωσίλογοι, βασανιστές και συκοφάντες. Από τότε υπάρχουν πολιτικά επικίνδυνοι και κυνικοί για την δημοκρατία και την ελευθερία. Από τότε υπάρχουν δημοσιογράφοι Jukebox. Δεν γεννήθηκαν σήμερα στην αναχρονιστική εγκληματική Χρυσή Αυγουλοθήκη. Θαύμαζαν και θαυμάζουν ακόμα τους Ταγματασφαλίτες και δοσίλογους της Ναζιστικής κατοχής, όπως και το αστυνομοκρατούμενο κράτος του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Σήμερα υπάρχουν μέσα και έξω από το κοινοβούλιο αλλά φοράνε γραβάτα και κοστούμι, δεν χρειάζονται στολή. Έχουν θέση στο κοινοβούλιο, στα ΜΜΕ, στα δημόσια αξιώματα. Και όπως είχε πει κάποτε ο Ραφαϊλίδης, ποτέ δεν πλήρωσαν για την συνδρομή τους στη χούντα παραμένοντας στα δημόσια αξιώματα. Ανθρωποφύλακες τους ονόμασε ο Περικλής Κοροβέσης και υπάρχουν ακόμα μέσα στην αντικομουνιστική τους εμμονή και υστερία κατέχοντας και πάλι αξιώματα, θέση σε εφημερίδες, περιοδικά, στο διαδίκτυο, το Ραδιόφωνο, την τηλεόραση.

Ακόμα διώκουν και καταστέλλουν απαγορεύοντας την διαφωνία, την άλλη άποψη, τον διαφορετικό από αυτούς τρόπο ζωής. Θύματά τους δεν είναι πλέον μόνο οι αριστεροί και αναρχικοί. Τα Θύματά τους πλέον, είναι εκτός από πολιτικά πρόσωπα και απόψεις, οι ομοφυλόφιλοι, οι υπέρβαροι, οι μοναχικές γυναίκες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι φτωχοί που ζητιανεύουν, οι ναρκομανείς, οι Τρανς, οι κοντοί, οι ανορθόγραφοι, δυσλεκτικοί, ΑΜΕΑ,"γύφτοι", Ρομά, οι άστεγοι, οι "κακοντυμένοι", οι διαφωνούντες. Τανκς και γκλομπς είναι η εκπομπή τους, το πρωτοσέλιδό τους, η αρθρογραφία τους, η κάμερα, το μπούλινκ, η απόλυση, το μπράτσο τους, η απειλή.

Ο φασισμός δεν είναι κόμμα, δεν είναι σύστημα και γι'αυτό διεισδύει παντού ως νοοτροπία, άποψη, συμπεριφορά. Η χούντα ήθελε να ελέγχει τα Πάντα. Κάθε χούντα, ανεξάρτητα της έντασης και της κλίμακας της αυτό θέλει, ας το έχουμε υπόψιν μας. Να το προσέχουμε αυτό και να το παλεύουμε για να το νικήσουμε όταν εμφανίζεται, ακόμα και σήμερα με την Πανδημία, με την εκλεγμένη κυβέρνηση του Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ που χρυσοπληρώνονται για να μην ακούγεται άλλη άποψη παρά μόνο ό,τι αγιοποιεί τον Μητσοτάκη. Δείτε πως κατάντησαν ακόμα και οι εκπομπές ψυχαγωγίας το πρωί, το μεσημέρι το βράδυ των ΜΜΕ.

Σήμερα ας δούμε πόσο γονυπετείς και χειραγωγημένοι είναι κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποιοι πολιτικοί, κάποιοι υπάλληλοι, κάποια άτομα με δημόσια αξιώματα. Ας δούμε τις ομοιότητες και ας αντισταθούμε. Μικρές χούντες υπάρχουν διάσπαρτες εκεί που υπάρχει εξουσία, εκεί που υπάρχουν άνθρωποι. Θέλει καθημερινή αντίσταση και θέλει το μυαλό μας ανοιχτό. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο θάνατος του Ζακ είναι αποτέλεσμα της νέας Χούντας, το ίδιο και της Ελένης Τοπαλούδη, του Γιακουμάκη, αλλά και κάθε μπούλινκ και εκτέλεση ανθρώπινων χαρακτήρων από τα ΜΜΕ.

Οι βιασμοί γυναικών, οι κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών δεν είναι κάτι άλλο από την χούντα σε μικροκλίμακα και η επιβεβαίωση ότι ο πολιτισμός και η δημοκρατία κινδυνεύουν από την εξουσία που ασκείται πάνω στο σώμα μας, στο μυαλό μας δίχως την δική μας συναίνεση και με αρκετή χειραγώγηση. Αυτός είναι ο σημερινός κίνδυνος και ας είναι τόσο χλιδάτος και κομψός».


Τρομοκρατική ενέργεια συντρόφων: Εκρηκτικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη



Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές την Τρίτη, καθώς έγινε τηλεφώνημα τρομοκρατών με το οποίο έκαναν λόγο για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της Μονής Πετράκη, από την πλευρά που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Βρέθηκαν τρεις βαλίτσες, σε μία εκ των οποίων υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός.  Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος ακριβώς μπροστά στην είσοδο και όλα δείχνουν ότι η φιάλη μεταφέρθηκε μέσα στη βαλίτσα για να μη γίνει αντιληπτή.


Επικαλούμενος την πανδημία, ο Τραμπ αναστέλλει τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter το βράδυ της Δευτέρας ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα «ανασταλεί προσωρινά» η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, για να «προστατευθούν οι θέσεις εργασίας» στη χώρα του, μπροστά στην οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Εξαιτίας «της επίθεσης του αόρατου εχθρού και της ανάγκης να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των σπουδαίων Αμερικανών πολιτών μας, θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, πληκτρολογώντας τη λέξη «σπουδαίων» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Ο κορωνοϊός, ο «αόρατος εχθρός» όπως τον περιέγραψε ο Τραμπ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 42.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 766.660 κρούσματα μόλυνσης. Περίπου 22 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τη δουλειά τους εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας στην οικονομία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για το πώς εννοεί να εφαρμόσει το μέτρο, ή για πόσο. Έχει ήδη από τον Ιανουάριο επιβάλει περιορισμούς στην είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο, προτού απαγορεύσει τα ταξίδια από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέσα Μαρτίου, όταν η Γηραιά Ήπειρος είχε πλέον μετατραπεί στη βασική εστία της πανδημίας.

Ο Τραμπ μοιάζει εξάλλου να ανυπομονεί να τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα που χρησιμοποιούνται για να αποτραπεί η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19. Ενεθάρρυνε τις διαδηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών εναντίον των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στις περισσότερες πολιτείες και κατέστησε σαφές πως θα ενέκρινε την άρση των περιορισμών, τουλάχιστον σε κάποιες πολιτείες.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του φέτος, θέτει στο επίκεντρο της τρέχουσας προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και της προηγούμενης, το ζήτημα του περιορισμού της μετανάστευσης.



Πηγή: iefimerida.gr


Γιαγιά 106 ετών νίκησε τον κορονοϊό


Ελπίδα και θάρρος σε όσους έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, δίνει μια γιαγιά 106 ετών στη Σλοβενία, η οποία νόσησε από τον ιό και κατάφερε να βγει νικήτρια από τη «μάχη» που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή!

Η Άνγκελα Όγκουλιν, ένοικος του γηροκομείου «Μέτλικα» στη Σλοβενία έκανε υπερήφανους όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της στη διάρκεια του αγώνα που έδινε ενάντια στον ιό και σκόρπισε χαμόγελα παντού.

Η υπερήλικας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στα τέλη Μαρτίου. «Κάθε φορά που χτυπούσε το τηλέφωνο, σκεφτόμασταν τα χειρότερα», λέει η νύφη της, Μαρίγια. Τα καλά νέα έφτασαν στην οικογένεια πριν από δέκα ημέρες και πλέον όλοι τους είναι χαρούμενοι και ανυπομονούν να τη σφίξουν στην αγκαλιά τους, όταν αρθούν οι περιορισμοί.

Η ίδια ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που στάθηκαν δίπλα της και δήλωσε πως λαχταρά να αγκαλιάσει τα τρία της παιδιά και περισσότερο απ’ όλους τα επτά εγγόνια, δεκατέσσερα δισέγγονα και έντεκα τρισέγγονά της.


Πηγή : newsit.gr





Φθιώτιδα: Τι έκανε ένας σκύλος στην κηδεία του αφεντικού του


Ένα συγκινητικό γεγονός που συνέβη στις Ράχες στην Στυλίδα και επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα ο σκύλος της παρακάτω φωτογραφίας ακούει στο όνομα Λάκης και είχε να δει το ηλικιωμένο αφεντικό του, περίπου δυο μήνες, αφού νοσηλευόταν με σοβαρό πρόβλημα υγείας.



Την ώρα που μετέφεραν τη σορό με τη νεκροφόρα, ο σκύλος πήδηξε μέσα σε αυτή και αρνιόταν να κατέβει. Όταν έφτασαν στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, ο σκύλος προσπάθησε να μπει στο ναό, όμως δεν τον άφησαν και καθ όλη τη διάρκεια που γινόταν η εξόδιος ακολουθία καθόταν έξω από την πόρτα του ναού.


Στη συνέχεια ακολούθησε το αφεντικό του στο νεκροταφείο του χωριού και αφού τελείωσε η ταφή αρνιόταν να φύγει από εκεί.




Συνελήφθησαν 7 και ταυτοποιήθηκαν άλλοι 4 που σχεδίαζαν να εισέλθουν βίαια σε εκκλησία της Πιερίας το βράδυ της Ανάστασης




Συνελήφθησαν προχθές 18 Απριλίου 2020 το βράδυ, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 7 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 19 άτομα, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Πιερία.

Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν 7 από τα παραπάνω άτομα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού βρέθηκαν κρυμμένοι και κατασχέθηκαν 11 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ), 50 κροτίδες και λοστός.



Όπως προέκυψε από την έρευνα τα παραπάνω άτομα, μετά από προσυννενόηση μέσω social media , κινήθηκαν ομαδικά στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Αναστάσεως, με σκοπό να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στο χώρο.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται (4) ακόμα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.




Κρανίδι: 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών, σύμφωνα με δήλωση Χαρδαλιά



Ανησυχία προκαλεί η δήλωση του  υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ότι  υπάρχουν 150 θετικά κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Εχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκε 28χρονη έγκυος, διαμένουσα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, θετική στον κορωνοϊό και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Η έγκυος γυναίκα που εντοπίστηκε η νόσος κατάγεται από την Σομαλία και είναι 28 ετών.

Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της, στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι.


Πάσχα : 557 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια για άσκοπες μετακινήσεις


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 20 Απριλίου:

 για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (188) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

(93) στην Αττική,
(20) στη Θεσσαλονίκη,
(18) στην Κεντρική Μακεδονία,
(16) στην Κρήτη,
 (9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 (8) στη Δυτική Ελλάδα,
 (6) στην Ήπειρο,
 (6) στη Στερεά Ελλάδα,
 (5) στη Θεσσαλία,
 (4) στη Δυτική Μακεδονία και
 (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε ( 138 ) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.023) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (653) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (557) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(170) στην Αττική,
  (77) στη Θεσσαλονίκη,
  (58) στην Κρήτη,
  (36) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (34) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (33) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (30) στα Ιόνια Νησιά,
  (28) στο Νότιο Αιγαίο,
  (22) στη Θεσσαλία,
  (19) στην Πελοπόννησο,
  (19) στη Δυτική Ελλάδα,
  (15) στη Στερεά Ελλάδα,
  (10) στην Ήπειρο και
    (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (46.977) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

 για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις και συνελήφθησαν (3) άτομα.


Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (485) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (466) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


Αυγενάκης: Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα



Την εκτίμηση πως τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, εφόσον η πανδημία συνεχίσει σε ύφεση και οι λίγκες/ομοσπονδίες το αποφασίσουν, εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ1 πώς : «Αν όλα πάνε καλά τα σχέδια μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες ομοσπονδίες».


Σε καθεστώς πτώχευσης ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας



Σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης τέθηκε η Virgin Australia -ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας και το πρώτο μεγάλο «θύμα» της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Η Virgin Australia ανέστειλε τον προηγούμενο μήνα σχεδόν το σύνολο των πτήσεών της, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και ταξιδιωτικών περιορισμών, ενώ δυσκολευόταν ήδη να αντεπεξέλθει σε χρέος, ύψους 5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας(3,17 δισ. δολάρια).

Ο αερομεταφορέας είναι σε αναζήτηση αγοραστή και επενδυτών, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει δάνειο από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

«Η απόφασή μας αφορά την εξασφάλιση του μέλλοντος της Virgin Australia και η έξοδος από την κρίση του Covid-19», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, Πολ Σκάρα. «Η Αυστραλία χρειάζεται μια δεύτερη αεροπορική και είμαστε αποφασισμένοι ότι θα συνεχίσουμε να πετάμε».

Την ίδια στιγμή, ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον -του οποίου ο όμιλος Virgin είναι εκ των ιδιοκτητών της Virgin Australia- προσέφερε ένα νησί της Καραϊβικής ως εγγύηση για τη διάσωση της Virgin Atlantic με παρέβαση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Καμπέρα αρνήθηκε το αίτημα της Virgin Australia για δάνειο 1,4 δισ. δολαρίων Αυστραλίας, ενώ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης 900 εκατ. αυστραλιανών δολαρίων για τους τοπικούς αερομεταφορείς.

Μεταξύ των μετόχων της Virgin Australia συγκαταλέγονται η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Singapore Airlines, η ΗΝΑ της Κίνας και ο όμιλος του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον. Απασχολεί περίπου 10.000 εργαζομένους.


naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC


ΥΠΕΞ : Κατεξοχήν παραβάτης του Διεθνούς Δικαίου η Άγκυρα



Ανεξέλεγκτη και προκλητική παραμένει η Τουρκία χωρίς ίχνος ηθικής μέσω πανδημίας.

Με ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ καταδικάζει τη ενέργεια της Άγκυρας να αποπλεύσει το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Γιαβούζ, συνοδεία φρεγάτας του τουρκικού ναυτικού προς την κυπριακή ΑΟΖ.

Με παράτυπη τουρκική navtex, η Άγκυρα είχε δεσμεύσει μια περιοχή μεταξύ των οικοπέδων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου μέχρι και τις 18 Ιουλίου.


Η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την νέα εξαγγελθείσα παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μάλιστα σε οικόπεδα που έχουν αδειοδοτηθεί διά μέσου των νομίμων προβλεπόμενων διαδικασιών σε ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες.

Πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση που περιφρονεί τις εκκλήσεις της ΕΕ και της Διεθνούς Κοινότητας για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιβεβαιώνει δε, για πολλοστή φορά, τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, καθώς και τον χαρακτηρισμό της ως τον κατεξοχήν παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η επανάληψη και η εμμονή σε παραβατικές συμπεριφορές δεν παράγουν δίκαιο, ούτε δημιουργούν τετελεσμένα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και απόλυτη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε εκ νέου την Τουρκία να σεβασθεί το Διεθνές Δίκαιο και να αποστεί από ενέργειες που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην κοινή μας γειτονιά».

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει anti-navtex από την πρώτη στιγμή, ενώ θα προχωρήσει και σε ανακοινώσεις μέσω του Κύπρος Ράδιο, μόλις το Γιαβούζ φτάσει στον στόχο που εμπίπτει εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο ρόλος των κλιματιστικών στη μετάδοση του κορωνοϊού



Τα ρεύματα αέρα, ιδίως από τα κλιματιστικά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του κορωνοϊού σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με μια μικρή κινεζική επιστημονική έρευνα, που εξηγεί γιατί π.χ. σε ένα εστιατόριο μερικοί μόνο αλλά όχι όλοι οι πελάτες θα κολλήσουν. Η μελέτη μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη ενόψει της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και της επαναλειτουργίας των καταστημάτων και χώρων εστίασης.

Οι Κινέζοι επιστήμονες, που θα κάνουν σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Emerging Infectious Diseases» του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», εστίασαν σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στο τέλος Ιανουαρίου σε ένα εστιατόριο της πόλης Γκουανγκτσού της Νότιας Κίνας. Εκεί μία -προερχόμενη από τη Γουχάν- 63χρονη πελάτισσα φορέας του κορωνοϊού, αλλά χωρίς ακόμη συμπτώματα, μόλυνε άλλους εννέα, όχι όμως τους υπόλοιπους 73 πελάτες στον ίδιο όροφο, ούτε τους οκτώ εργαζομένους.

Η εξήγηση φαίνεται να είναι ότι ένα από τα κλιματιστικά του εστιατορίου δημιουργούσε ρεύμα αέρα, που φυσούσε τα σωματίδια του ιού προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά όχι προς άλλες. Αυτό δείχνει ότι πιθανώς δεν αρκεί, όταν ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, να απέχουν τα τραπέζια δύο μέτρα μεταξύ τους, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο ρόλος του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού, έτσι ώστε ο αέρας που φυσούν, να μην πέφτει πάνω στα τραπέζια.

Τα σωματίδια του ιού μπορεί να μην μεταδίδονται μόνο με το βήχα και το φτάρνισμα, αλλά επίσης με την απλή αναπνοή και ομιλία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο μένει ένας άνθρωπος σε κλειστό χώρο, όπου μπορεί να υπάρχει αόρατος ο κορωνοϊός, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος να μολυνθεί και ο ίδιος, εισπνέοντας τα μολυσμένα σωματίδια, πολύ περισσότερο σε ένα εστιατόριο όπου ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να τρώει με μάσκα.

Στην περίπτωση του κινεζικού εστιατορίου, από όσους μολύνθηκαν, οι τέσσερις κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με το αρχικό μολυσμένο άτομο, ενώ οι άλλοι πέντε στα δύο γειτονικά τραπέζια. Όσοι κάθονταν πιο μακριά, δεν κόλλησαν. Το κλιματιστικό φυσούσε τον αέρα πάνω από τα τρία τραπέζια που μολύνθηκαν. Αυτό παρέχει μια ένδειξη ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται κυρίως μέσω των μεγαλύτερων σταγονιδίων, τα οποία όμως λόγω βαρύτητας πέφτουν κάτω και δεν μπορούν να ταξιδέψουν μακριά.

Ο δρ Χάρβεϊ Φάινμπεργκ, επικεφαλής της επιτροπής νεοεμφανιζόμενων λοιμωδών νόσων των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «διαφωτιστική» την κινεζική μελέτη και επεσήμανε πως, πέρα από τον τρόπο διάταξης των τραπεζοκαθισμάτων σε σχέση με τα κλιματιστικά, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στους κλειστούς χώρους μικροβιοκτόνα υπεριώδη φώτα, τα οποία καταστρέφουν τα αιωρούμενα σωματίδια του ιού.

Τόνισε επίσης ότι η ανακάλυψη του ρόλου των ρευμάτων αέρα για τη μετάδοση του κορωνοϊού πρέπει να ληφθεί γενικότερα υπόψη, πέρα από τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, π.χ. στους κλειστούς χώρους εργασίας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επίθεση κακοποιών Ρομά σε άνδρες των ΟΠΚΕ στο Μενίδι επειδή δεν τους άφηναν να γλεντήσουν



Εγκληματικά ανεύθυνοι οι Ρομά, δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης και επιτέθηκαν δείχνοντας πόσο επικίνδυνοι κακοποιοί είναι σε βάρος των Αστυνομικών.

Η αντικοινωνική συμπεριφορά των Ρομά δεν ελέγχεται και βάζουν σε κίνδυνο με την ανευθυνότητα τους τις ζωές τις δικές τους και των υπολοίπων πολιτών που δεν είναι Ρομά.

Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και κάνουν εγκληματικά ανεύθυνα ότι θέλουν σε βάρος όλου του κοινωνικού συνόλου βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η παρουσία των Αστυνομικών στον καταυλισμό στο Μενίδι , μετά από καταγγελία για διατάραξη το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε την αντίδραση των Ρομά. 

Με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ακραίες ύβρεις και ρίψεις αντικειμένων κατά των περιπολικών οι Ρομά έχοντας συμπεριφορά επικίνδυνων κακοποιών ήθελαν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το γλέντι τους εν μέσω κορωνοϊού εγκληματώντας κατά των εκτός γκέτο Ρομά γειτόνων τους.

Η παρουσία της ΟΠΚΕ συνοδεία της Ομάδας ΔΡΑΣΗ προκάλεσε την αντίδραση των συμμετεχόντων στο γλέντι, ενώ παράλληλα κατέγραφαν τις εγκληματικές ενέργειές τους, και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανάρτηση του καταγεγραμμένου περιστατικού στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε την εγκληματικά ανεύθυνοι συμπεριφορά των κακοποιών Ρομά :




Σε θετικό έδαφος επανήλθε η τιμή του αμερικανικού αργού



Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ ανέκαμψε σε θετικό έδαφος την Τρίτη, μετά από μια ιστορική πτώση κάτω από το μηδέν που συγκλόνισε τους επενδυτές και ώθησε προς τα κάτω τις τιμές των μετοχών και των ασιατικών νομισμάτων.

Τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν σε σχεδόν 39 δολάρια παρέμεναν ωστόσο σε μόλις 1,76 δολάρια το βαρέλι μετά τη συμπίεση των αποθεμάτων και την κατάρρευση της ζήτησης καυσίμων που συνέθλιψε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα. 

Σημειώνεται ότι η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Μαΐου καταβυθίστηκε χθες Δευτέρα σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία και συγκεκριμένα στα -37,63 δολάρια.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων παράδοσης για τον Μάιο τερματίζεται σήμερα και αυτό ωθεί τους επενδυτές να τα «ξεφορτωθούν» πριν τη λήξη.


REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Στα αζήτητα δέκα ειδικά περιπολικά μεταφοράς φορέων επικίνδυνων ασθενειών



Δέκα περιπολικά, ειδικά κατασκευασμένα για να μεταφέρουν άτομα με επικίνδυνα μεταδοτικά νοσήματα, έχει προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ, και εν μέσω πανδημίας παραμένουν ανενεργά.

Τα οχήματα αυτά δόθηκαν στις Διευθύνσεις Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης, και σε επτά Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, και είτε είναι ακινητοποιημένα είτε χρησιμοποιούνται σαν απλά περιπολικά για τις ανάγκες των υπηρεσιών αυτών.



Η ύπαρξη αυτών των ειδικών οχημάτων αποκαλύφθηκε από έρευνα του  astinomiko.gr μετά την ερασιτεχνική (επικίνδυνη χαρακτηρίστηκε από πολλούς) απόπειρα αστυνομικών του Τμήματος Φιλοθέης να τροποποιήσουν ένα περιπολικό με διαχωριστικά από πλεξιγκλάς,  κάτι που τελικά απαγορεύτηκε, και την μεταφορά με περιπολικό στην ΓΑΔΑ κρατούμενου με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, για να παραληφθεί από εκεί στην συνέχεια, με ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ρωτώντας λοιπόν αρμόδιους και μη για το πως, και κυρίως με τι,  θα πρέπει να μεταφέρονται κρατούμενοι ή και επ΄  αυτοφώρω συλληφθέντες, που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, ή ακόμη και είναι ασθενείς, μέσα από μία σειρά …μισόλογα προέκυψε η ύπαρξη των δέκα αυτών κατασκευασμένων από την εταιρία, περιπολικών, για την μεταφορά προσώπων με μεταδοτικές και μολυσματικές νόσους.



Πρόκειται για Citroen Picasso, τρία από τα οποία αγοράστηκαν το 2013 και κατανεμήθηκαν στις Διευθύνσεις Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης και στο ΠροΚεΚΑ Ταύρου. Το 2018 η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε ακόμη 7 ίδια περιπολικά τα οποία χρεώθηκαν στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Αμυγδαλέζας, Ταύρου, Κορίνθου, Δράμας, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Λέσβου.

Το πίσω μέρος όλων αυτών των αυτοκινήτων είναι πλήρως απομονωμένο από τον οδηγό και τον συνοδηγό, ντυμένο με ειδικό πλαστικό που το κάνει ουσιαστικά έναν κλωβό, και έχει τάπες αποστράγγισης ώστε να απολυμαίνεται και να πλένεται μετά από κάθε «ύποπτη» μεταγωγή.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε αντίστοιχη κατασκευή άλλης εταιρίας αυτοκινήτων.



Κατά την εξέλιξη του ρεπορτάζ πληροφορηθήκαμε ότι τουλάχιστον δύο από αυτά, των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης είναι ακινητοποιημένα, ενώ τα υπόλοιπα φαίνεται να χρησιμοποιούνται, αλλά σαν απλά περιπολικά.

Το ερώτημα πλέον είναι το γιατί σε μία περίοδο τέτοιας κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, τα εν λόγω οχήματα δεν «επιστρατευτήκαν» άμεσα ώστε τόσο οι αστυνομικοί να μην αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να ασθενήσουν από κρατούμενο ή μεταγόμενο, αλλά και να ενισχύσουν τις ευρύτερες επιχειρήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εάν και όπου θα μπορούσε να χρειαστεί.

Κάτι που δεν μπόρεσαν να μας πουν υπηρεσιακοί παράγοντες με τους οποίους επικοινωνήσαμε αφού πολλοί από αυτούς δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη των συγκεκριμένων ειδικών οχημάτων!




Του Θάνου Σωτήρη
Πηγή : astinomiko.gr


119 οι νεκροί στην Ελλάδα



Ακόμη δύο νεκροί από τον κορωνοϊό  καταγράφηκαν σήμερα το πρωί.

Ο ένας ασθενής, μάλιστα, ήταν 35 ετών και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος 35χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Tα ξημερώματα εξέπνευσε ένας άνδρας 75 ετών που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας  Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο  από τις 27 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε υποκείμενο νόσημα κολπική μαρμαριγή.


Τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 πόλεις και νομούς στην Τουρκία



Αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Tούρκος πρόεδρος ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη με το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποίες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Η απαγόρευση θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της 22ας Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου. Σημειώνεται ότι η 23η Απριλίου είναι εθνική εορτή για την Τουρκία και συνήθως πραγματοποιούνταν παρελάσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.

Πάντως ο πρόεδρος Ερντογάν επισήμανε ότι η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει αποσπάσει την προσοχή της Τουρκίας από τα σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Για αρκετό διάστημα πλέον το κύριο θέμα στις συσκέψεις μας είναι το έργο που έχουμε επιτελέσει σχετικά με τον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Σήμερα κάναμε επίσης αξιολόγηση σημαντικών θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη» είπε. «Βλέπουμε την επιθετικότητα του Συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ, που μετέτρεψε την επιδημία του κορονοϊού σε ευκαιρία», είπε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώ αναφέρθηκε και στη Μεσόγειο λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του ο Τούρκος Προεδρος είπε ότι «όπως είναι αντιληπτό ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη». «Θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και αδυνείδητη συμπεριφορά», ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στον στρατάρχη της Λιβύης Χαφτάρ είπε πως «έχει φανεί καλύτερα το πρόσωπο του πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη», προσθέτοντας ότι καλεί της διεθνή κοινότητα να στηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Κανίβαλος έφαγε τα πόδια της φίλης του επειδή... πείνασε



Μπροστά σε μια φρικιαστική ιστορία βρέθηκαν οι αστυνομικοί στην Ουκρανία που κλήθηκαν να ερευνήσουν την υπόθεση εξαφάνισης μιας 50χρονης γυναίκας καθώς όπως διαπίστωσαν την είχε δολοφονήσει ο 41χρονος φίλος της, ο οποίος στη συνέχεια την τεμάχισε και έφαγε τα πόδια της επειδή... πείνασε!

Ο Αλεξάντερ, όπως είναι το όνομα του 41χρονου, φέρεται, μάλιστα, να εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που έκαναν έφοδο στο σπίτι του να απολαμβάνει το ανατριχιαστικό «δείπνο» του.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 41χρονος και η 50χρονη έκαναν πάρτι με αλκοόλ στις 13 Απριλίου όταν ξαφνικά ο Αλεξάντερ πήρε ένα μαχαίρι και έκοψε το λαιμό της άτυχης γυναίκας.

Στη συνέχεια ο 41χρονος έκοψε τα πόδια της 50χρονης και πέταξε την υπόλοιπη σορό σε μια συστάδα δέντρων σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του με μια οικογένεια να τα ανακαλύπτει σοκαρισμένη μια ημέρα αργότερα.

Όπως μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ο 41χρονος είπε στους εμβρόντητους αστυνομικούς ότι «μαγείρεψα τα πόδια της και τα έφαγα γιατί πείνασα».

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη με τον 41χρονο να βρίσκεται αντιμέτωπος με πολυετή ποινή κάθειρξης για την αποτρόπαια πράξη του.


Πηγή : protothema.gr



Ο αρχηγός της μαφίας των Ρομά κυκλοφορεί ελεύθερος και έχει διαπράξει 3.000 ληστείες



Ο «Σέφκης» όπως ονομάζεται, ο αρχηγός της μαφίας των Ρομά, συνελήφθη καθώς φέρεται να του ανήκει η αποθήκη στην Ελευσίνα με τους 11 τόνους αντισηπτικού που κατασχέθηκε από την Αστυνομία, αφού η παρτίδα δεν είχε δηλωθεί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ο μαφιόζος Ρομά, εισάγαγε από την Κύπρο τεράστιες ποσότητες αντισηπτικού gel σε μπουκάλια του ενός λίτρου για να τα πουλήσει σε καλύτερες τιμές. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών εντόπισαν την αποθήκη στην Ελευσίνα, κατάσχεσαν τους 11 τόνους αντισηπτικού και αφού η παρτίδα ελεγχθεί, θα δοθεί στο ΕΣΥ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ο «Σέφκης» κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε διαπράξει κατά εντολή του η συμμορία του πάνω από 3.000 ληστείες.

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2017 εποχές ατιμωρησίας ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε την Μαφία των Ρομά και έπιασε τον αρχηγό του που κυκλοφορούσε με μια κατακόκκινη Ferrari. Η ασφάλεια κατάφερε και φόρτωσε στα μέλη της περισσότερες από 3.000 ληστείες και κλοπές με λεία που ξεπερνούσε τα 50 εκατ. ευρώ!

Τις ληστείες είχε οργανώσει ο περίφημος αρχηγός της μαφίας των Ρομά, επικεφαλής των επικεφαλής των τριών μεγάλων «οικογενειών», γνωστός με το όνομα «Σέφκης». Ο αρχηγός μάλιστα κυκλοφορούσε με μια κατακόκκινη Ferrari. 

Στις έρευνες που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου δραστηριοποιήθηκαν συνολικά 1.000 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς, ενώ συνελήφθησαν 41 άτομα (κατηγορούνται συνολικά 115), κατασχέθηκαν εκατοντάδες πανάκριβα ρολόγια, περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, 60 supercars, αμέτρητα κιλά χρυσού, ασημιού και μεγάλη ποσότητα διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων.






Ο «Σέφκης» δεν συνελήφθη μαζί με τους άλλους της συμμορίας, αλλά κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να πιαστεί δύο μήνες αργότερα. Με τόσο μεγάλο κατηγορητήριο, και ενώ κρίνεται επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια, το καλοκαίρι του 2018 αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του 18μήνου και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα ελεύθερος καθώς η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Αποτέλεσμα είναι η δράση αυτού του επικίνδυνου κακοποιού να είναι ανεξέλεγκτη με τις ευχές του δικαστικού συστήματος της χώρας.


117 νεκροί στην Ελλάδα



Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουμε:

10 νέα - 2245 συνολικά στην Ελλάδα, 56% άνδρες
570 σχετίζονται με κρούσματα από ταξίδια στο εξωτερικό - 950 με ήδη γνωστά κρούσματα
61 διασωληνωμένοι - 68 έτη μέση ηλικία  - 84% με υποκείμενο νόσημα
44 εξηθλαν από νοσοκομεία
6 νέοι θάνατοι - 116 συνολικά στη χώρα, 74 έτη μέση ηλικία.

Μία ώρα μετά την ενημέρωση από τον Σ. Τσιόδρα, έγινε γνωστό ότι κατέληξε άλλος ένας άνδρας 86 ετών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με καρδιολογικό πρόβλημα και έτσι ο αριθμός ανέβηκε στους 117.

Έχουν ελεγχθεί συνολικά 54.344 κλινικά δείγματα.

Έχουμε περιορίσει δραστικά τη διασπορά, είπε ο κ. Τσιόδρας. Είμαστε σε μια πάρα πολύ καλή κατάσταση, πρόσθεσε. Αναφερόμενος σε μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία σε μεγάλο βαθμό.


lockdown: Ποια μαγαζιά θα ανοίξουν σε 2 εβδομάδες



Από τις 4 Μαΐου εκτιμάται πως θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα, το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να επαναφέρει σε λειτουργία σε δύο εβδομάδες από τώρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα μικρά καφέ και εστιατόρια.

Μετά τις 11 Μαΐου αναμένεται να επανέλθει στα θρανία η Γ' Λυκείου, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Τέλος Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μόνο τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Αρχές Ιουνίου γίνονται σκέψεις να λειτουργήσουν τα πολυκαταστήματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολιτιστικοί χώροι και τα μουσεία, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν και ορισμένες μικρές, ξενοδοχειακές μονάδες.

Η σταδιακή επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς συνεπάγεται και αλλαγές στο ηλεκτρονικό σύστημα 13033 για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, είτε αυτό αφορά σε προσθαφαιρέσεις κωδικών είτε στη σταδιακή κατάργηση του συστήματος.


ο Κιμ Γιονγκ Ουν δίνει μάχη για την ζωή του μετά από εγχείρηση καρδιάς



Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν προσεκτικά πληροφορίες ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν παλεύει για την ζωή του μετά από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

 Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της γέννησης του παππού του στις 15 Απριλίου. Άμεσα πυροδοτήθηκαν φήμες για την κατάσταση της υγείας του. 

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Daily NK της Νότιας Κορέας μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε σε επέμβαση στο καρδιαγγειακό σύστημα εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν από κάπνισμα, παχυσαρκία και φόρτου εργασίας. 

Οι ανησυχίες είναι αξιόπιστες αλλά δύσκολο να επιβεβαιωθούν δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.