Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Δωρεά της Βουλής για κατασκευή 50 ΜΕΘ στο «Σωτηρία»



Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (A' 84/13.04.2020, ΦΕΚ 1387, άρθρο 62ο) η δωρεά της Βουλής για την κατασκευή 50 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», κατόπιν της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Το σχετικό άρθρο εντάχθηκε στην ψηφισθείσα από τη Βουλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τίτλο «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, με απόφαση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα, ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, «διατίθεται, υπό τη μορφή δωρεάς, το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων (8.000.000) ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό της Υπηρεσίας Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων της Βουλής των Ελλήνων, στην εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ» για την κατασκευή και προμήθεια πενήντα νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εντός τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία"».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Μην μπερδεύεσαι παπά η θεία κοινωνία δεν κάνει κακό η εγκληματική αμέλεια κάνει όμως ντροπή να λαϊκίζεις



Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα το έριξαν ότι οι θεία κοινωνία δεν είναι κακό άρα όποιος δίνει την θεία κοινωνία δεν κάνει κακό.

Επειδή οι παπάδες είναι έξυπνοι άνθρωποι, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε βλακείες που ξεστομίζουν για να δικαιολογήσουν πονηρά τα αδικαιολόγητα ώστε να προστατευτούν από ποινικές ευθύνες!!

Δεν είναι κύριοι της εκκλησίας η θεία κοινωνία κακό εννοείται αυτό, οι πράξεις σας που δεν προστατεύουν την υγεία των πιστών σας είναι μεγάλο κακό και σας βλέπει και ο θεός.

Διαβάσαμε την δικαιολογία του Παπά στο Κουκάκι που υπερασπίστηκε την απόφαση του να κοινωνήσει πιστούς την Κυριακή των Βαΐων και με δήλωσή του στον λογαριασμό του στο Facebook στηρίζει την πράξη του στο ότι η θεία κοινωνία δεν είναι κακό.

Αναφέρει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Κράτους και της Εκκλησίας και γι’ αυτό λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών, «μολονότι αντιληφθήκαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού». Η υπερβολή ότι είχαν βάλει τα πρόσωπα τους οι πιστοί στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού εξοργίζει τον κόσμο που τα διαβάζει και τα ακούει.

«Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν», αναφέρει ο ιερέας και αντί να λειτουργήσει ευσυνείδητα, έχοντας επίγνωση των απαγορευτικών μέτρων άνοιξε την πίσω πόρτα κρυφά να τους κοινωνήσει . 

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας ότι ακολούθησε την ιερατική του συνείδηση και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου «η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας» και το γράφει αυτό γνωρίζοντας ότι λαϊκίζει και προκαλεί γιατί η θεία κοινωνία φυσικά δεν κάνει κανένα κακό, κακό κάνουν οι ανεύθυνες πράξεις του παπά.

Επίσης σημειώνει ότι κοινώνησε παιδιά και γονείς προτρέποντας να τηρηθούν οι αποστάσεις και ρωτάμε από πού βρε παπά;;;; Από το κουτάλι που είναι το ίδιο και κοινό για όλους;;;;;.

Μάλιστα συγχωρεί κιόλας αντί να συγχωρήσει τον εαυτό του λέγοντας «Συγχωρώ όσους εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για εμένα ως Ιερέα και την υπευθυνότητά μου, όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας» αναφέρει.

Με λίγα λόγια αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα ρίχνουν στα μυστήρια της εκκλησίας και δεν ντρέπονται που τους ακούει και ο θεός μεγάλη εβδομάδα!!

app-facebook
Georgios Schinas
8 ώρες πριν
Ταύτα με πολύ αγάπη προς όλους και προς ενημέρωση.
Εύχεστε να έχει όλος ο κόσμος
Καλή Ανάσταση !



Εμφανίστηκε η Ακριβοπούλου και γελάει ο κόσμος με την επίθεση της στον Μητσοτάκη


Είχε εξαφανιστεί γιατί είναι στα αζήτητα, και είπε να εμφανιστεί κάνοντας ανεπίκαιρη επίθεση σε ένα επιτυχημένο πρωθυπουργό που δεν μπορεί να τον αντέξει όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος δεν θυμάται την εκπομπή της στην ΕΡΤ που την πλήρωνε ο ελληνικός λαός για να κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της Νέας Δημοκρατίας. 

Τώρα είπε να επιστρέψει κάνοντας μεγαλύτερο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάνει τον κόσμο να εξοργίζεται και να γελάει για τα όσα θα λέει.

Θα γράφει λέει άρθρα σε ιστοσελίδα, που θα είναι τόσο "επιτυχημένα" όσο και η προπαγάνδα, τα fake news, και όλα όσα έκανε μέσα από την εκπομπή της στην ΕΡΤ που ξεφτίλισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια.

γελάστε : 

app-facebook
Katerina Akrivopoulou
τη Δευτέρα
Ανοίξαμε νέο δίαυλο επικοινωνίας και σας περιμένουμε !
Μετά από αναγκαστική (έξωθεν και άνωθεν) επαγγελματική καραντίνα εννέα μηνών, λέω να την σπάσω και να συναντιόμαστε στο εξής όχι μόνον εδώ, αλλά και στην γνωστή για την μαχητικότητά της ιστοσελίδα The FAQ. Επειδή αν χαλαρώσουμε, όντως θα το πληρώσουμε.
Υ.Γ. Μη τσιγκουνεύεστε την κοινοποίηση ρε παιδιά 🙂
1,6 χιλ.
78
639


Το πρώτο της άρθρο για να γελάει ο κόσμος :













Η Ελλάδα κορυφαίος τουριστικός προορισμός: Εγκωμιαστικό άρθρο σε σουηδικό περιοδικό εν μέσω πανδημίας



Πολυσέλιδες παρουσιάσεις της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Κρήτης που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, περιλαμβάνει ειδική έκδοση του κορυφαίου σουηδικού τουριστικού περιοδικού «Vagabond», η οποία κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου με αφιέρωμα σε μεσογειακούς προορισμούς (Medelhavet / Μεσόγειος).

Η Ζάκυνθος εξώφυλλο εν μέσω κορωνοϊού

Επιπλέον, το εξώφυλλο της έκδοσης φιλοξενεί φωτογραφία από την παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου και το οπισθόφυλλο διαφήμιση του ΕΟΤ, που καταχωρήθηκε χωρίς κόστος μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας.


Το εξώφυλλο της έκδοσης φιλοξενεί φωτογραφία από την παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου

Οι συντάκτες του «Vagabond» χαρακτηρίζουν την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά «άγνωστους θησαυρούς» που θυμίζουν τους «παραδείσους της παιδικής μας ηλικίας», ενώ για την Κρήτη σημειώνουν ότι «τα άγρια βουνά, τα βαθιά φαράγγια και οι φανταστικές παραλίες της, αποτελούν τις πιο χρυσές πέρλες στο κόσμημα του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού».

Αφιέρωμα για «περιπέτειες» μετά τον κορωνοϊό

Ταυτόχρονα, καθώς η κυκλοφορία της έκδοσης συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Fredrik Brändström, αναφέρει πως μολονότι το γεγονός αυτό «έχει αναστείλει όλα τα ταξιδιωτικά σχέδια, ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο τεύχος θα σας εμπνεύσει για μελλοντικές περιπέτειες!».

Το περιοδικό «Vagabond» κυκλοφορεί από το 1987 και έχει μέση κυκλοφορία 154.000 αντίτυπα. Οι αναγνώστες του διαθέτουν υψηλό μορφωτικό και εισοδηματικό επίπεδο και η ηλικία τους κυμαίνεται στα 49+ έτη, με το 58% να είναι γυναίκες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σοφία Νικολάου : «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε 1.000 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές»



Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου σε σημερινή της εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστους», με τον Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο δήλωσε για τις φυλακές πώς : «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε 1.000 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές»

Σημείωσε επίσης πώς, μέχρι στιγμής δεν είχαμε κανένα κρούσμα σε κανένα Κατάστημα Κράτησης και σε αυτό συνέβαλαν τα αυστηρά μέτρα που έχουμε λάβει ήδη από τον Φεβρουάριο. Oι κρατούμενοι μένουν «σπίτι» τους και πρέπει να μείνουν ασφαλείς. Ακόμα και στο θέμα των μεταγωγών είμαστε πολύ προσεκτικοί, ενώ, σε ότι αφορά στους νεοεισερχόμενους κρατούμενους, για προληπτικούς λόγους, παραμένουν σε ειδικό χώρο απομόνωσης για 14 μέρες και μετά μεταφέρονται στο κελί τους.


Έκκληση δασκάλου σε Τσιόδρα για τους ανήλικους κρατουμένους Αυλώνα



Την αγωνία του στον Σωτήρη Τσιόδρα για τη διαβίωση των μαθητών του εκφράζει ο Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ). 

Σε ανοιχτή του επιστολή προς τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας ο κ. Δαμιανός απευθύνει δραματική έκκληση για να ληφθούν μέτρα, προειδοποιώντας ότι οι κανόνες προστασίας που έχουν αποσταλεί από τον ΕΟΔΥ και το ΥΠΡΟΠΟ αυτοαναιρούνται λόγω του υπερπληθυσμού. “277 κρατούμενοι για 110 θέσεις (λόγω των εργασιών). 

Η επιστολή αναλυτικά 

"ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ" 

Καλησπέρα σας! Ελπίζω να είστε όλες και όλοι καλά...

Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε...

Ο λόγος είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, στον "καιρό της πανδημίας", προσπαθώ να προστατέψω εκπαιδευτικά τους μαθητές μας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και αυτό είναι αρκετό να γεμίσει την μέρα μου από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ... Όμως για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών μας θα σας μιλήσω άλλη ώρα...

Σήμερα θέλω να απευθυνθώ στον αξιότιμο καθηγητή, τον λοιμωξιολόγο κύριο Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο εκτιμώ, όσο οι κάμερες το επιτρέπουν, αναγνωρίζοντας την ειλικρινή ευαισθησία με την οποία ασκεί τα επιστημονικά και όχι μόνο καθήκοντά του.

Να του ζητήσω συγνώμη για τον τρόπο που προσπαθώ να επικοινωνήσω, αλλά δεν έβρισκα γρηγορότερο, μιας και το θέμα επείγει.

Ασχολούμαι με την εκπαίδευση στις φυλακές τα τελευταία 26 έτη, προσπαθώντας, μαζί με τους συναδέλφους μου, ν' ανοίξουμε "παράθυρα" ζωής στους μαθητές μας. Είναι νέοι, μεγαλύτεροι/ές, ηλικιωμένοι/ές, με στέρηση της ελευθερίας κίνησης για κάποιο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου η πολιτεία έχει εγγυηθεί για την ζωή τους.

Νομίζετε, κύριε Τσιόδρα ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών είναι τέτοιες που να μπορούμε ως κοινωνία να κοιμόμαστε ήρεμα; και αν ναι για όλες τις ευάλωτες ομάδες; ηλικιακής ή άλλης ευαλωτότητας;

Για να γίνω ποιο σαφής και δίκαιος, θα ήθελα να αναγνωρίσω ότι στις περισσότερες αν όχι σ όλες τις φυλακές έχουν εφαρμοστεί αρκετά μέτρα για την προστασία τόσο των κρατουμένων όσο και του προσωπικού των φυλακών, αλλού με μεγαλύτερη επιτυχία κι αλλού όχι, απ ότι ακούγεται. Στον Αυλώνα για παράδειγμα που έχω πολύ καλή γνώση λόγω της καθημερινής μου παρουσίας, μπορώ να σας πω ότι η διεύθυνση και το προσωπικό έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να εφαρμόσουν τους κανόνες προστασίας που η Επιτροπή σας, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν αποστείλει. Το ερώτημα είναι φτάνουν; η αγωνία του δασκαλου για τη διαβίωση των μαθητών του είναι ίδια μέσα κι έξω από τη φυλακή. Στον Αυλώνα όλα τα μέτρα αυτοαναιρούνται λόγω του υπερπληθυσμού. 277 κρατούμενοι για 110 θέσεις (λόγω των εργασιών). Μαθητές μου κοιμούνται στο πάτωμα ή δύο σ ένα κρεβάτι. Μαθαίνω ότι ανάλογα γίνονται και σε άλλες φυλακές. Κι εκεί υπάρχουν και άτομα μεγάλης ηλικίας και με σοβαρή επιβάρυνση της υγείας τους...

Αγαπητέ κύριε καθηγητά, ελάτε να κάνουμε μια βόλτα στον Αυλώνα, στον Κορυδαλλό, στη Θήβα ή και αλλού.... Όλη η Ελλάδα εμπιστεύεται τη κρίση σας, επιστημονική και ανθρώπινη...

Αν χρειάζεται να γίνει κάτι ακόμα, να γίνει...

Είμαι σίγουρος ότι οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα υποδείξετε, ο Υφυπουργός κύριος Χαρδαλιάς θα βρει τρόπο να εφαρμοστούν άμεσα.

Είμαι σίγουρος ότι αν χρειάζονται μέτρα που υπρβαίνουν τον Υφυπουργό, όπως η γενναία αποσυμφόρηση που εγώ θεωρώ αναγκαία, δεν θα διστάσετε να τα υποδείξετε...
Για να μπορέσουμε και οι δύο να κοιμηθούμε καλύτερα...”


app-facebook
Petros Damianos
9 ώρες πριν
"ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ"
Καλησπέρα σας! Ελπίζω να είστε όλες και όλοι καλά...
Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε...
Ο λόγος είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, στον "καιρό της πανδημίας", προσπαθώ να προστατέψω εκπαιδευτικά τους μαθητές μας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και αυτό είναι αρκετό να γεμίσει την μέρα μου από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ... Όμως για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών μας θα σας μιλήσω άλλη ώρα...
...Δείτε περισσότερα


Παλιάνθρωπος "άντρας" στην Καβάλα κτύπησε αδέσποτο με τσεκούρι στο κεφάλι



Ένας παλιάνθρωπος "άντρας" χτύπησε και τραυμάτισε με τσεκούρι χθες το μεσημέρι στη Μεσιά Καβάλας ένα αδέσποτο.

Το παιδί του "άντρα" ενοχλούσε το σκυλί συνέχεια, αυτό όπως ήταν φυσικό αντέδρασε και το δάγκωσε στο πόδι ελαφρά χωρίς να δημιουργήσει σοβαρό τραυματισμό για να τον κάνει να σταματήσει! Ο δήθεν"άντρας" με το που το έμαθε πήρε το τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει το ζώο στο κεφάλι.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωματείου που έκανε την καταγγελία:

«Στις 11 Απριλίου μέρα μεσημέρι περίπου 13:00 η ώρα ένας "μάγκας" που μαλλον έτσι νομίζει ότι θα δείξει την δύναμη του,άρχισε να χτυπάει με ΤΣΕΚΟΎΡΙ ένα αδέσποτο σκυλι στο κεφάλι!

Όλο αυτό έγινε γιατί λίγη ώρα πριν το παιδί του (που μάλλον το έκανε σαν τα χάλια του) ενοχλούσε το σκυλί και αυτό λογικό είναι να αντιδράσει! Το δάγκωσε στο πόδι ελαφρά χωρίς να δημιουργήσει σοβαρό τραυματισμό! Ο λεγόμενος "μάγκας" με το που το έμαθε πήρε το τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει το ζώο στο κεφάλι!

Πάλι καλά το σκυλί μετα το δεύτερο χτύπημα έτρεξε και γλίτωσε από τον βέβαιο θάνατο του!

Μιλάμε για ένα σκυλί το οποίο το παράτησε ο ιδιοκτήτης του και είναι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια!Όλοι το αγαπάνε και το φροντίζουν και πότε ξανά δεν έχει επιτεθεί σε άνθρωπο!!

Οι κάτοικοι τις περιοχής φροντίζουν τα τραύματα του ζώου από την πρώτη στιγμή!

Από οτι έχουμε ενημερωθεί ο "κυριος" είναι υπάλληλος σώματος ασφαλείας και έχει γενικώς ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και προς τον άνθρωπο!!

Στην Μεσια τον θεωρούν επικίνδυνο και έτσι κανένας δεν τόλμησε να τον καταγγείλει μέχρι σήμερα!!!

Ο άνθρωπος που ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας είναι αποφασισμένος ότι θέλει να το καταγγείλει ώστε αυτό το τέρας να πληρώσει για τις πράξεις του!!!Έχουμε να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ σε αυτόν τον άνθρωπο που θα το προχωρήσει ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάνανε πίσω σε αυτό το τραγικό συμβάν!

Ήρθαμε σε επικοινωνία με μέλος της φιλοζωικής της περιοχής και αύριο θα ξεκινήσουν όλη την διαδικασία που χρειάζεται!!

Θα γίνει προσπάθεια το ζώο να μεταφερθεί σε γιατρό καθώς το τραύμα του είναι βαθύ!

Παρακαλούμε πολύ όποιος μπορεί να βοηθήσει με φιλοξενία η ακόμα καλύτερα με υιοθεσία του ζώου να επικοινωνήσει μαζί μας!Δεν κατάφερε να τον αποτελειώσει και πολύ φοβόμαστε ότι αν δει το ζώο θα του ξανά επιτεθεί!».

app-facebook
"Αίσωπος" Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας
22 ώρες πριν
📣📣📣📣📣
Εχθές το βράδυ μας ήρθε ένα μήνυμα για ένα τραγικό περιστατικό στην Μεσια Καβάλας!
Στις 11 Απριλίου μέρα μεσημέρι περίπου 13:00 η ώρα ένας "μάγκας" που μαλλον έτσι νομίζει ότι θα δείξει την δύναμη του,άρχισε να χτυπάει με ΤΣΕΚΟΎΡΙ ένα αδέσποτο σκυλι στο κεφάλι!
Όλο αυτό έγινε γιατί λίγη ώρα πριν το παιδί του (που μάλλον το έκανε σαν τα χάλια του)ενοχλούσε το σκυλι και αυτό λογικό είναι να αντιδράσει!Το δάγκωσε στο πόδι ελαφρά χωρίς να δημιουργήσει σοβαρό τραυματισμό!
Ο ...
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος
Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος






Στους 101 οι νεκροί



Ένας νέος θάνατος προστέθηκε στην λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, που πλέον ανέρχονται σε 101.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 96χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΙΤΣ και έφυγε από την ζωή τα σήμερα τα ξημερώματα.


Πέτσας: Αρχές Μαΐου η σταδιακή άρση απαγορεύσεων



Ο κ. Πέτσας είπε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου, θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα εκκινήσει «η σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των μέτρων».

«Τα έχουμε πάει εξαιρετικά, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχεί» είπε, προσθέτοντας όμως πώς «εάν χρειαστεί, θα λάβουμε και πιο αυστηρά μέτρα».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι σταδιακά «θα ανοίγουν τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας για κάποιους, ενώ για κάποιους θα παραμείνουν κλειστοί».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι βάσει των δεδομένων «θα υφίστανται κάποιοι περιορισμοί έως τον Ιούνιο» και ως εκ τούτου προανήγγειλε «επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας».

«Εμείς έχουμε δείξει ότι ακούμε τις φωνές των ειδικών και στην συνέχεια ξεδιπλώνουμε την στρατηγική μας. Αυτές τις ημέρες, μέχρι τις 27 του μήνα, θα συλλέξουμε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία τις σκέψεις που υπάρχουν για την σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των περιορισμών.

Θα αποφασισθεί την επόμενη εβδομάδα για να ξέρουν μέχρι το τέλος του μήνα όλοι οι Έλληνες τι πρέπει να επακολουθήσει. Το πιο δύσκολο θα είναι όταν θα αρχίσουν να ανοίγουν τομείς της οικονομικής δραστηριότητας για κάποιους και για κάποιους άλλους θα είναι περιορισμένα.

Γι’ αυτό παρακαλούμε αυτές τις 2 εβδομάδες όλους τους Έλληνες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Θα υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση ποιοι τομείς θα ανοίξουν πρώτα και τι θα γίνει με τα σχολεία μας και τον τουρισμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι περιορισμοί θα εξακολουθούν να υφίστανται και τον Ιούνιο. Γι’ αυτό και με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας θα επεκτείνουμε τα μέτρα στήριξης και τον Μάιο και τον Ιούνιο – μέχρι τις 15 Ιουνίου. Από τις αρχές Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου θα υπάρχουν δραστηριότητες που θα ανοίξουν υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα.»

Όσο για το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα το φθινόπωρο ο κ. Πέτσας είπε: «από τις εισηγήσεις των ειδικών ξέρουμε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα το Φθινόπωρο».


Ο Ερντογάν απελευθερώνει χιλιάδες κρατούμενους με αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο



Δεκάδες χιλιάδες κρατούμενοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι από τις φυλακές σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, μετά τον νόμο που ψήφισε το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που ελήφθη σχετίζεται με την εξάπλωση της πανδημία του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τον νόμο για την απελευθέρωση χιλιάδων κρατουμένων από τα τουρκικά σωφρονιστικά ιδρύματα ψήφισαν 279 βουλευτές, έναντι 51 που ψήφισαν κατά.

Ο νέος νόμος αφορά τουλάχιστον 45.000 κρατούμενους για διάφορους λόγους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο νόμος, οι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν με δικαστική εντολή έως το τέλος Μαΐου, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης του μέτρου τουλάχιστον δύο φορές, από δύο μήνες κάθε φορά.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας επιβεβαίωσε τον εντοπισμό τουλάχιστον 17 ασθενών από κορωνοϊό στις τουρκικές φυλακές, ενώ τρεις κρατούμενοι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας. Τα νούμερα των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερα ανάμεσα στους φύλακες, καθώς έχουν διαγνωστεί ήδη 79 με τον νέο κορωνοϊό.

Στις τουρκικές φυλακές κρατούνται πάνω από 300.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στο πραξικόπημα του 2016 εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr


100 οι νεκροί στην χώρα μας



Ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν, είναι ο 100ός νεκρός από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 31 και τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.145.



Δεν συμπεριέλαβαν στο σποτάκι «Μένουμε Σπίτι» τους αστυνομικούς και δικαίως διαμαρτύρονται




Την αντίδραση μερίδας συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε το νέο βίντεο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την προσφορά όλων των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σεν είχαν ούτε μία αναφορά στους αστυνομικούς.

Η Ένωση Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε «οργισμένη» ανακοίνωση, αναφέροντας ότι από το σποτ απουσιάζει η εικόνα των αστυνομικών της πρώτης γραμμής.

Αναλυτικότερα, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν:

«Με ένα νέο βίντεο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους πολίτες να μείνουνε σπίτι για να νικήσουν τον κορονοϊό. Έχει ως κεντρικό μήνυμα «Μένουμε σπίτι – Βγαίνουμε νικητές» και η μουσική του είναι του Διονύση Σαββόπουλου.

Το βίντεο σκιαγραφεί την πραγματικότητα, αποκρύπτει όμως τη μεγάλη αλήθεια. Με ένα συγκινητικό τρόπο παρουσιάζεται η αγωνιώδης προσπάθεια των σκληρά εργαζόμενων, διαφόρων κλάδων, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα αγαθά τους στους πολίτες που πειθαρχούν και μένουν σπίτι τους.

Αποκρύπτει όμως τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες Αστυνομικοί για να τηρηθούν και να εφαρμοστούν τα υποχρεωτικά και αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο νέος κορονοϊός Covid-19.

Αυτή την προσπάθεια μας την αποτύπωσε σε στιγμιότυπο του ενός δευτερολέπτου όπου εμφανίζεται μόνο ο αναμμένος φάρος περιπολικού οχήματος και τίποτα άλλο.

Εμείς, για να γνωρίζουν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το βίντεο αλλά και αυτοί που το ενέκριναν, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και εκτελούμε το καθήκον μας. Η παρουσία όλων των αστυνομικών είναι παντού όλο το 24ωρο, λόγω της αναστολής των αδειών μας, και πραγματοποιούμε ελέγχους και τις απαραίτητες φυλάξεις σε δομές και περιοχές εκθέτοντας τον εαυτό μας και την υγεία μας σε πολλαπλούς κινδύνους.

Είμαστε δίπλα στον πολίτη και για αυτόν αγωνιζόμαστε.

Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα μας αφιερώσουν ολόκληρο βιντεάκι όταν θα μας κατακρίνουν για μία τυχόν φερόμενη ως λάθος και κατακριτέα κίνηση μας.

Ειλικρινά απορούμε με όλη αυτή τη συμπεριφορά που δεν μας στεναχωρεί γιατί είναι πάγια και διαχρονική.

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».



Στο 80% η εμπιστοσύνη για την κυβέρνηση - Και το 69% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ έχει θετική γνώμη



Το 80% προσεγγίζουν οι θετικές γνώμες των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα του κορωνοϊού σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που παρουσιάστηκε εχθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Το ποσοστό αποδοχής φτάνει το 79,9% με αξιοσημείωτο ότι ανάμεσα στους πολίτες που εκφράζουν θετικές γνώμες για την κυβέρνηση βρίσκεται και το το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!



Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αξιολογείται θετικά από το 77% ενώ η αποδοχή του κ. Νίκου Χαρδαλιά βρίσκεται στο 69%.


Από τους υπουργούς της κυβέρνησης πρώτος ο Βασίλης Κικίλιας με ποσοστό 71,7% , ακολουθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 67,7%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 67,5%, η Νίκης Κεραμέως με 62,4 και Βρούτσης. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Γιάννης Βρούτσης με 58,1%.

Το 47% θεωρεί ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας στο μέλλον.




Μητσοτάκης: Η Μεγάλη Εβδομάδα η πιο κρίσιμη - Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους



Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες

«Συμπολίτες μου,

Έχουν περάσει ήδη 33 μέρες από το πρώτο μήνυμά μου για την πανδημία. Έθεσα, τότε, έναν σαφή στόχο: Να περιορίσουμε την εξάπλωση του Κορωνοϊού στη χώρα, υπομένοντας και ατομικές θυσίες. Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Προστατεύτηκαν, έτσι, όλοι οι Έλληνες, κυρίως, όμως, οι πιο ευάλωτοι. Και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για την εμπιστοσύνη, αλλά και την πειθαρχημένη συμπεριφορά. Αποδείξαμε, ως λαός, ότι έχουμε μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις και αντοχές. Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αν αυτό μας προσφέρει μια εύλογη ικανοποίηση, γιατί όχι και υπερηφάνεια, μας εξοπλίζει, ταυτόχρονα, με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη.

Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η παραμικρή επανάπαυση, ωστόσο, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα. Στο διάστημα που πέρασε, είχαμε, και θα έχουμε ακόμα, δυστυχώς, απώλειες. Πολύ λιγότερες, όμως, απ’ όσες αν είχαμε ακολουθήσει άλλη πολιτική. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε: Θα συμβουλευόμαστε πάντα τους ειδικούς. Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Και μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα. Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα.

Συμπολίτες μου,

Μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση άλλαξαν πολλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αλλάξαμε και εμείς. Πιστεύω προς το καλύτερο. Ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας χτίζεται, ήδη, καθώς, σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες. Συναντήθηκα και μίλησα με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία. Θαύμασα τις ικανότητες, την αφοσίωση και τη θέλησή τους. Και διαπίστωσα από κοντά ότι μαζί με τα κτίρια και τα τεχνικά μέσα εκσυγχρονίζονται και οι αντιλήψεις για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας Υγείας. Η αναμόρφωση του ΕΣΥ δεν σταματά εδώ. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να προσθέσουμε αμέσως εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ, ώστε να προσεγγίσουμε γρήγορα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η πανδημία υποχωρεί. Αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα. Και πρέπει να μας βρει έτοιμους. Μαζί με το ΕΣΥ, ωστόσο, νέα μορφή παίρνει και το σύνολο του δημόσιου τομέα: Οι υπηρεσίες του ψηφιοποιούνται και απλώνονται για να εξυπηρετούν πιο εύκολα και πιο σύντομα τον πολίτη. Συνταγογραφήσεις και πιστοποιητικά εκδίδονται, πλέον, ηλεκτρονικά. Το https://www.gov.gr/ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και την κάνει πιο εύκολη. Οι υπάλληλοι εξοικειώνονται με την τεχνολογία. Ενώ, μέχρι σήμερα, σχεδόν 5 εκατομμύρια είναι οι συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις με τη βοήθεια δεκάδων χιλιάδων φιλότιμων εκπαιδευτικών. Πολλές επιχειρήσεις μας, αποδεικνύονται ανθεκτικές και ευέλικτες: Άλλες στρέφουν την παραγωγή τους σε προϊόντα της συγκυρίας, όπως τα αντισηπτικά. Και άλλες, συνεργάζονται μεταξύ τους για να προσφέρουν στα νοσοκομεία υλικά υψηλής τεχνολογίας, όπως μάσκες τρισδιάστατης εκτύπωσης για τους γιατρούς.

Την ίδια ώρα, Έλληνες επιστήμονες είναι παρόντες σε όλα τα διεθνή ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται εναντίον του ιού. Ενώ η κινητοποίηση της κοινωνίας εκφράζεται πολυδιάστατα: Με τις μεγάλες δωρεές ιδιωτών. Με τον εθελοντισμό χιλιάδων πολιτών. Αλλά και με την πειθαρχία όλων. Γιατί ο στόχος είναι κοινός.

Συμπολίτες μου,

Με την υπεύθυνη στάση σας, δαμάσατε το πρώτο κύμα του Κορωνοϊού. Γιατροί και νοσηλευτές, ένστολοι και Πολιτική Προστασία στάθηκαν στην πρώτη γραμμή. Και στο πλευρό τους, πολλοί άλλοι μαχητές αυτής της “νέας καθημερινότητας”: Οι υπάλληλοι των καταστημάτων τροφίμων. Τα παιδιά που μεταφέρουν έτοιμο φαγητό. Αλλά και οι εργαζόμενοι που κρατούν νύχτα-μέρα τις πόλεις μας καθαρές. Όλοι αυτοί “δίνουν ζωή στη ζωή μας”. Είναι σίγουρο πως, όταν περάσει η κρίση, θα βλέπουμε αλλιώς τους ανθρώπους που γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα ανησυχούμε αν το παλικάρι στο μηχανάκι δεν φοράει το κράνος του. Και θα λέμε καλημέρα στις γυναίκες και στους άντρες που θα αδειάζουν τους κάδους της γειτονιάς μας. Δεν θα είναι πια αόρατοι όπως ήταν, ίσως, για κάποιους. Πολλοί έπρεπε να βάλουν την προστατευτική μάσκα για να λάμψει από πίσω της το φωτεινό τους πρόσωπο. Είναι το πρόσωπο της προκοπής και της αλληλεγγύης. Της αυριανής Ελλάδας. Και θέλω να τους ευχαριστήσω, για μία ακόμη φορά, εκ μέρους όλων των πολιτών. Το μεγαλύτερο κέρδος μας, ωστόσο, από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση έχει όνομα. Και λέγεται Εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη προς το Κράτος. Προς την Κυβέρνηση. Προς τον συμπολίτη! Γιατί, μέσα σε 50 ημέρες, διαλύθηκαν μύθοι δεκαετιών. Και βγήκαν συμπεράσματα, που θα μας συνοδεύουν για καιρό. Αποδείχθηκε, για παράδειγμα, πως το κράτος πρέπει πρωτίστως να αξιολογείται με βάση την αποτελεσματικότητά του. Και πως, όταν το κράτος δεν γίνεται λάφυρο της εξουσίας, τότε μετατρέπεται σε αληθινή “Πολιτεία”. Όχι σε έναν κομματικό προορισμό. Αλλά σε μία ομπρέλα φροντίδας για όλους. Που αναθέτει την ευθύνη των κρίσιμων τομέων στους πιο άξιους. Αυτή η παρακαταθήκη εμπιστοσύνης και αξιοκρατίας δεν πρέπει να φύγει μαζί με την πανδημία. Γιατί θα την χρειαστούμε για την επόμενη μεγάλη πρόσκληση: Την ανάταξη της οικονομίας μας.

Η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε μία πρωτοφανή κρίση. Και αντέδρασε γρήγορα: Διαθέτει περισσότερα από 14 δις για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις. Και εξασφαλίζει ακόμη 10 δις ευρώ ρευστότητας και πρόσθετα ευρωπαϊκά κονδύλια. Ήδη, 750.000 εργαζόμενοι εισπράττουν την ενίσχυση των 800 ευρώ. Σχεδόν 200.000 άνεργοι πήραν παράταση στο επίδομα τους. Σε παραπάνω από 500.000 επιχειρήσεις έχουν ανασταλεί όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Και 85.000 επιστήμονες δήλωσαν συμμετοχή σε προγράμματα αμειβόμενης τηλεκατάρτισης.

Σήμερα, ανακοινώνω μία ακόμη πρωτοβουλία προς μία ειδική ομάδα του πληθυσμού: Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021. Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει.

Στην αρχή αυτής της περιπέτειας, ζήτησα την ισχύ της εμπιστοσύνης σας. Και μου την προσφέρατε απλόχερα. Πιστεύω ότι, με σκληρή δουλειά, σας την ανταποδίδω καθημερινά. Δεν ξεχνώ, όμως, ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία.

Η Βουλή και οι θεσμοί, λοιπόν, λειτουργούν παρά τους περιορισμούς. Όμως, θα το ξαναπώ: Η Ελλάδα μετά την πανδημία πρέπει να είναι μία ανανεωμένη Ελλάδα! Η κρίση ίσως μας πληγώσει. Θα μας έχει οπλίσει, ωστόσο, με πολύτιμες εμπειρίες για να οικοδομήσουμε ένα πιο ισχυρό και σύγχρονο κράτος. Γιατί, ακριβώς, τα μεγάλα βήματα που γίνονται τώρα είναι όπλα που μπορούν να κάνουν αυτή την πρόσκαιρη δοκιμασία μοχλό σταθερής προόδου. Να εντάξουν τις σκοπιμότητες της στιγμής στο στρατηγικό σκοπό του μέλλοντος. Και έτσι τα μέτρα της επικαιρότητας, να γίνουν πυροδότες διαρκών μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για κατακτήσεις που θα μας βοηθήσουν, ώστε μετά την καταιγίδα να κάνουμε μία νέα αρχή. Με άλλα λόγια, μετά την εμπειρία του Κορωνοϊού, είναι στο χέρι μας η “ανάγκη του σήμερα” να θεμελιώσει την “αναγέννηση του αύριο”. Και το σκληρό παρόν να γίνει πρόλογος πιο αισιόδοξων καιρών.

Κλείνω με τις εξής σκέψεις,

Στην προηγούμενη επικοινωνία μας, είχα τονίσει ότι στη μάχη κατά του Cοvid-19, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα. Στην οποία αποτυπώνονται, εφέτος, τα Πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς της πανδημίας και να φτάσουμε στην Ανάσταση. Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε ως το Πάσχα της Αγάπης. Αλλά και της Ευθύνης. Θα το περάσουμε χωριστά από δικά μας πρόσωπα. Και μακριά, ίσως, από τους τόπους μας. Και, δίχως προσκύνημα στις εκκλησίες. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο. Δεν κινδυνεύει η πίστη μας, αλλά η υγεία των πιστών. Έτσι, όμως, θα δικαιώσουμε και το αληθινό μήνυμα της μεγάλης γιορτής. Που είναι η νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο.

Με τον τρόπο της αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα αποκτά μια ξεχωριστή πνευματικότητα. Μας φέρνει αντιμέτωπους με τους φόβους μας, αλλά και τις προσδοκίες μας. Μας ωθεί να μείνουμε ταπεινοί και να αναλογιστούμε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας. Ας μείνουμε, λοιπόν, στο σπίτι. Για να ανταμώσουμε πάλι, υγιείς και δυνατοί, όταν περάσει η τρικυμία. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές. Γιατί μια κλωστή χωρίζει τη νίκη απ’ την καταστροφή: Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε.

Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται. Και οι άνθρωποι να συναντώνται και πάλι στους δρόμους, στις δουλειές, στους χώρους άθλησης. Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με σύνεση. Με σχέδιο. Με τους γιατρούς πάντα να μας συμβουλεύουν. Με νέες συνήθειες. Με την ατομική υγιεινή να έχει γίνει τρόπος ζωής. Με ξεχωριστή φροντίδα για τους ηλικιωμένους μας. Και με τα τυχόν κρούσματα να εντοπίζονται και απομονώνονται αμέσως, πριν γίνουν απειλητικά.

Το πιστεύω: Είναι στο χέρι μας να φέρουμε πιο κοντά μας το μέλλον που επιθυμούμε. Και προσέχοντας σήμερα, να κάνουμε το αύριο ακόμη πιο φωτεινό και αισιόδοξο. To μπορούμε και θα το καταφέρουμε!

Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!»