Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

246 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Γερμανία



Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 246 στη Γερμανία για να φθάσει τους 2.107 το τελευταίο 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.974 κρούσματα μόλυνσης, αυξάνοντας το σύνολο στα 108.202 σήμερα, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.




Βαλκανικό «χαμπέρι» στην Τουρκία - Τι συμβαίνει με Β. Μακεδονία και Αλβανία


Eρωτηματικά για το μέλλον των σχέσεων της Τουρκίας με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία έχει προκαλέσει η απόφαση των δύο χωρών να υιοθετήσουν τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Αγκυρας, με αιχμή τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η ανακοίνωση έγινε μερικές μέρες μετά την απόφαση για πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των δύο χωρών με την ΕΕ και εκτιμάται ότι έστειλε και ένα μήνυμα προς την Τουρκία για μια πιθανή βαλκανική αλλαγή πλεύσης.

Επισημαίνεται ότι η υιοθέτηση των κυρώσεων, ιδιαίτερα στη Βόρεια Μακεδονία, έδωσε αφορμή και για επίθεση της αντιπολίτευσης στον Ζόραν Ζάεφ, μέσω της ακραίας ΜΚΟ «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» που συνδέεται με τους εθνικιστές του VMRO, χαρακτηρίζοντας την απόφαση απαράδεκτη και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα των Σκοπίων, ικανή να «υπονομεύσει τις εξαιρετικές μακεδονο-τουρκικές διμερείς σχέσεις» εξαιτίας των ελληνικών συμφερόντων, όπως σχολίασαν.


Η τάση

Οι πρώτοι αυτοί «τριγμοί» δεν σημαίνουν και αποδόμηση των σχέσεων που χτίζει εδώ και χρόνια η Αγκυρα με Τίρανα και Σκόπια, ωστόσο η ευθυγράμμισή τους με τη γραμμή της ΕΕ και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά και την Κυπριακή Δημοκρατία δείχνει μία τάση, που θα μπορούσε να ενισχυθεί, κάνοντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάσει μέρος της επιρροής του. Η Αθήνα έχει άλλωστε επισημάνει επανειλημμένα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια της περιοχής, την άσκηση επιρροής και του περιορισμού των μεθοδεύσεων της Αγκυρας που έχουν στόχο τόσο την Ελλάδα όσο και την ΕΕ.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στα μέσα Μαρτίου και ενώ μαινόταν η κρίση στον Εβρο που προκάλεσε η Τουρκία, μέσω της εργαλειοποίησης των μεταναστών, δημοσιοποιήθηκε από αλβανικά ΜΜΕ η πληροφορία για συμφωνία Ερντογάν με τον αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα για μετεγκατάσταση 30.000 προσφύγων και μεταναστών σε αλβανικό έδαφος και δη στις περιοχές όπου ζουν μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Η εν λόγω πληροφορία προκάλεσε και ανησυχία για ενδεχόμενη προσπάθεια αλλοίωσης του πληθυσμού εκ μέρους της κυβέρνησης Ράμα, καθώς και φόβους για τη μετέπειτα διαχείριση των ανθρώπων αυτών που θα εγκαθίστανται στα σύνορα με την Ελλάδα. Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον πρόεδρο της χώρας, Ιλίρ Μέτα, ενώ και ο πρώην πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι κατηγόρησε τον Ράμα πως έτσι ουσιαστικά στρέφεται εναντίον της Ελλάδας και της ΕΕ, ενώ θα έπρεπε να είναι αλληλέγγυα στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η Τουρκία επιχειρεί τη διατήρηση ειδικών σχέσεων και μέσω της πανδημίας, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί παροχή βοήθειας από την Αγκυρα προς τη Βόρεια Μακεδονία.


Αλεξάνδρα Φωτάκη
Πηγή : in.gr


Τροχαίο με πυροσβεστικό και ΙΧ στην Κρήτη



Την στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης ενός Πυροσβεστικού οχήματος με ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στον δρόμο Τυμπακίου – Μοιρών στην Κρήτη, κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος από παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη εχθές το μεσημέρι της Πέμπτης. 


Στο σοκαριστικό βίντεο φαίνεται το επιβατηγό αυτοκίνητο που επιχειρεί να εισέλθει στον κεντρικό δρόμο από στενό και το πυροσβεστικό που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα προσπερνώντας μία μηχανή και ένα αυτοκίνητο.





Τον έγραψαν για άσκοπη μετακίνηση έξω από το σπίτι του



Την υπερβολή σε βάρος του, καταγγέλλει ένας Χανιώτης ο οποίος πριν από μερικές μέρες, «πιάστηκε επ’ αυτοφώρω» από τις αστυνομικές δυνάμεις… έξω από την πόρτα του σπιτιού του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr, ο απρόσεκτος Χανιώτης διαμένει στην οδό Νεροκούρου στον αριθμό 7 και λίγα μέτρα παραδίπλα -στον αριθμό 9, για την ακρίβεια- υπάρχει φούρνος, όπου και μετέβη ο ίδιος για να ψωνίσει.

Αφού ψώνισε και επέστρεφε και πάλι στο σπίτι του, τον σταμάτησαν αστυνομικοί, πεζό και -κυριολεκτικά- με το κλειδί στο χέρι, ζητώντας του να τους προσκομίσει τη δήλωση για έξοδο από το σπίτι.

Ο κάδος σκουπιδιών είναι πιο μακριά από τον φούρνο, θα με έγραφαν και γι’αυτό; Λέει ο Χανιώτης

Όσο κι αν ο ίδιος προσπαθούσε να τους εξηγήσει  ότι το σπίτι του είναι ακριβώς μπροστά τους και πως δεν θεώρησε σκόπιμο να συμπληρώσει δήλωση για μερικά μέτρα που βγήκε από την κατοικία του, εκείνοι ανένδοτοι τον ενημέρωσαν πως έχει παραβεί τα μέτρα περιορισμού και του βεβαίωσαν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

«Ο φούρνος είναι πιο κοντά και από τον κάδο σκουπιδιών, μήπως να κάνω δήλωση και κάθε φορά που πετάω τα σκουπίδια μου;», διερωτάται ο αγανακτισμένος συμπολίτης μας ο οποίος ωστόσο, υπέβαλε ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, για το παράλογο συμβάν που έζησε.

Δείτε και την κλήση που του έκοψαν:






Παραδίδουν επιστολές με καθυστέρηση τα ΕΛΤΑ



Χαμηλές είναι οι επιδόσεις των ΕΛΤΑ ως φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας (ΦΚΤΥ) στην επιστολική αλληλογραφία. Τα αποτελέσματα μέτρησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της κρατικής εταιρείας για το 2019 δείχνουν ότι οι υπηρεσίες αλληλογραφίας παρέχονται σε ορισμένες περιπτώσεις με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα και αξιοπιστία απ’ ό,τι επιβάλλει η νομοθεσία. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιστολές παραδίδονται και σε επτά εργάσιμες ημέρες (σε χώρες του εξωτερικού), όταν οι δείκτες προβλέπουν το 97%-98% της αλληλογραφίας να παραδίδεται / επιδίδεται σε έως και πέντε εργάσιμες ημέρες.

Για τον λόγο αυτό η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει ήδη επιβάλει πρόστιμα στην επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόστιμα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ για την περασμένη χρονιά και, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, ο ρυθμιστής δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του στις επιβαλλόμενες κυρώσεις.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της ΕΕΤΤ, πέρυσι, στην αλληλογραφία τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού, οι δείκτες παράδοσης από τα ΕΛΤΑ υπολείπονται εκείνων που επιβάλλει η νομοθεσία. Βάσει σχετικής υπουργικής απόφασης, στην αλληλογραφία εσωτερικού α΄ προτεραιότητας το 87% πρέπει να παραδίδεται εντός μιας (εργάσιμης) ημέρας και το 98% εντός τριών (εργάσιμων) ημερών. Οι αντίστοιχοι δείκτες στα ΕΛΤΑ είναι 76,3% και 96,4%. Πάντως, οι δείκτες αυτοί είναι βελτιωμένοι σε σχέση με το 2018, που είχαν διαμορφωθεί σε 74,7% και 95%, αντιστοίχως. Πολύ χειρότεροι είναι οι χρόνοι παράδοσης της αλληλογραφίας από / προς το εξωτερικό. Σε δείγμα 28 χωρών που εξετάστηκαν, τα ΕΛΤΑ σε καμία χώρα δεν επιτυγχάνουν τον δείκτη παράδοσης του 85% εντός τριών εργάσιμων ημερών, ενώ σε πολύ λίγες από αυτές ικανοποιείται η υποχρέωση παράδοσης του 97% της εισερχόμενης / εξερχόμενης αλληλογραφίας εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Σε ορισμένες χώρες τα ποσοστά επίδοσης μπορεί να είναι απίστευτα χαμηλά συγκρινόμενα με εκείνα που επιβάλλει η νομοθεσία και η ρύθμιση.

Για παράδειγμα, στη γειτονική Βουλγαρία, εντός τριών ημερών επιδίδεται μόλις το 3,4% (αντί 85%) των επιστολών και εντός πέντε ημερών το 58,6% (αντί 97%). Ο μέσος όρος παράδοσης εξερχόμενης αλληλογραφίας σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Δανία, η Νορβηγία και η Φινλανδία ξεπερνάει τις πέντε ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός επιδόσεων γίνεται πολλές ημέρες μετά το ανώτατο όριο που θέτει η ρύθμιση. Επίσης, ο μέσος όρος παράδοσης εισερχόμενης αλληλογραφίας από Πολωνία και Βουλγαρία φθάνει τις επτά ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην αλληλογραφία εσωτερικού, για την αλληλογραφία εξωτερικού οι ποιοτικοί δείκτες των ΕΛΤΑ κατά κανόνα επιδεινώθηκαν σημαντικά.

Ολα τα παραπάνω, ωστόσο, αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά στους επόμενους μήνες. Η ΕΕΤΤ έχει ήδη εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη τη διεύρυνση των ορίων επίδοσης αλληλογραφίας. Ειδικά στην αλληλογραφία εσωτερικού, το όριο της μιας ημέρας για την επίδοση της αλληλογραφίας προτείνεται να απαλειφθεί εντελώς και να παραμείνει μόνον το όριο των τριών ημερών. Εφόσον η πρόταση της ΕΕΤΤ γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, τότε θα περιοριστεί και το ύψος της αποζημίωσης που λαμβάνουν τα ΕΛΤΑ για την υπηρεσία παροχής καθολικής υπηρεσίας στη χώρα μας.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Και οι Αφγανοί νομίζουν ότι μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι! Τους συμβούλεψε ο Κωνσταντίνου



Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι κάνουν οι ΜΚΟ και ο Κωνσταντίνου από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν ενημερώνουμε τους λαθρομετανάστες να μην κυκλοφορούν.

Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήραν λαθρομετανάστες Αφγανοί και κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτοι, με αποτέλεσμα να τσιμπάνε το πρόστιμο των 150€ και κανένας δεν γνωρίζει πώς και εάν θα το πληρώσουν.

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί σε οδηγούς στα διόδια και τους ζητούν το απαραίτητο έντυπο μετακίνησης για να βεβαιωθούν ότι δεν ταξιδεύουν για αναψυχή.

Ανάμεσα στους παραβάτες ήταν και μία μικρή ομάδα λαθρομεταναστών Αφγανών, οι οποίοι ανέφεραν με θράσος ότι έστειλαν sms για σωματική άσκηση και πήγαν με το αυτοκίνητο.

Φυσικά και δεν έπεισαν τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ και δεν ξέρουμε εάν τους ζητήθηκαν και οι άδεις παραμονής γιατί Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες είναι παράνομοι λαθρομετανάστες στην χώρα.




5.000 άτομα σε καραντίνα εξ αιτίας των Ρομά που δεν προστάτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ενημερώσεις



Δεν είναι υπερβολή και δεν το λέμε για να το πούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην μοίρα τους τους Ρομά ενώ τους χρησιμοποίησε για ψήφους προεκλογικά.

Η πολιτεία ενημέρωνε καθημερινά για τους κινδύνους αλλά οι Ρομά δεν καταλάβαιναν και δεν τους ενδιέφερε. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και όλες οι τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα που έχουν επαφή με τους ψηφοφόρους τους σε καταυλισμούς Ρομά θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για την ενημέρωση τους για να προστατευτούν οι Ρομά και όλοι οι άλλοι που τηρούν τα μέτρα της πολιτείας.

Συναγερμός έχει χτυπήσει στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα όπου εντοπίστηκαν 20 θετικά κρούσματα συνοικία των Ρομά μετά από ιχνηλάτηση που είχε πραγματοποιηθεί από τις επαφές ενός 32χρονου που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, φώναζε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα: «Συνέβη αυτό που απευχόμουν εδώ και ημέρες. Έλεγα ότι εκεί δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Έβλεπες 50 και 100 άτομα να ψήνουν και να κάνουν διάφορα. Είχα κάνει τις παρεμβάσεις μου»!! Και εντάξει οι Ρομά αδιαφορούν για την πολιτεία και την υγεία τους, ο ΣΥΡΙΖΑ που τους έχει ψηφοφόρους και ένθερμους υποστηρικτές γιατί δεν βοήθησε ώστε να ενημερωθούν;;;

Να σημειωθεί πως ως τώρα έχουν βρεθεί θετικά τα 20 από τα 29 δείγματα με το δήμαρχο Λάρισας να τονίζει: «Παίρνουμε σήμερα περισσότερα δείγματα. Είναι μεγάλο το πρόβλημα. Βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά είναι σε επαφή με τον αστικό ιστό. Η ευρύτερη περιοχή που μπήκε σε καραντίνα αντιστοιχεί σε 5.000 άτομα». «Πρέπει να παρέμβουν και μέσα στην καραντίνα», κατέληξε.




Συνελήφθησαν (3) παράνομοι αλλοδαποί στη Σάμο, μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές, ληστείες



Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρεις ανήλικοι αλλοδαποί (ηλικίας από 16 έως 17 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και ληστείες, αλλά και πράξεις προσβολής της σωματικής ακεραιότητας.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα (αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών) οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες ενώθηκαν με σκοπό την - από κοινού - διάπραξη κλοπών και ληστειών, αλλά και άλλων εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος ατόμων που διαμένουν σε δομή παραμονής αλλοδαπών στη Σάμο.

Από την έως τώρα έρευνα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της παραπάνω συμμορίας ενέχονται σε τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών – ληστειών και επιθέσεων σε βάρος διαμενόντων στην προαναφερόμενη δομή αλλοδαπών, που διαπράχθηκαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές (07-04-2020), αφαιρώντας κατά περίπτωση κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.


Κλειστά έως τις 10 Μαΐου τα σχολεία




Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα, έως τις 10 Μαΐου. Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.


908 νεκροί και πάνω από 40.000 κρούσματα στην Τουρκία



Ξεπέρασαν τις 40 χιλιάδες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία. 

Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 96 νέοι θάνατοι και 4.056 κρούσματα.

Συνολικά οι θάνατοι στην Τουρκία ανέρχονται στους 908 ενώ 42.282 είναι τα κρούσματα.


Δεν πέθανε από Κορονοιό η κρατούμενη όπως προπαγανδίζουν δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ



Κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, μεταφέρθηκε εχθές το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Πρόκειται για μια 42χρονη που κρατούνταν στην 5η πτέρυγα των φυλακών, ο θάνατος της οποίας σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης, αποδίδεται μέχρι στιγμής σε παθολογικά αίτια και όχι σε κορωνοϊό.

Έχει διαταχθεί νεκροτομή, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος προκάλεσε αναταραχή στις φυλακές και εξέγερση ακόμα και στις άλλες πτέρυγες, καθώς οι υπόλοιπες κρατούμενες πιστεύουν ότι ο θάνατος οφείλεται στον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για θάνατο από κορωνοϊό και αυτή η εκδοχή έχει σχεδόν αποκλειστεί, αλλά αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Το περιστατικό αυτό το έχουν πάρει δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ και πετάνε ανεύθυνα σπόντες προκαλώντας και προσπαθώντας να φοβίσουν κοινωνία και κρατούμενους ότι ή άτυχη κρατούμενη ήταν θύμα  κορωνοϊού.


Στους 89 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα



Στους 89 ανέρχονται πλέον τα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς κατέληξε και μια 67χρονη γυναίκα.

Η άτυχη 67χρονη νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας όπου και κατέληξε πριν από λίγο. 


40.000 θέσεις εργασίας στους δήμους της χώρας



Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του νέου προγράμματος έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης που φέρει, συμβολικά το όνομα του Αντώνη Τρίτση, και αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ, υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από το οποίο προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας, θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023 και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, το χαρακτήρισε «πανίσχυρο εργαλείο» στα χέρια της αυτοδιοίκησης και επισήμανε ότι μέσω του προγράμματος θα στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά θα σχεδιαστεί και η επόμενη μέρα για τους Δήμους και τις Περιφέρειες με νέες υποδομές, νέα έργα, για να είναι όλες οι πόλεις και οι περιοχές της Ελλάδας ασφαλείς, βιώσιμες, με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι στόχοι του προγράμματος είναι κοινωνικοί, αναπτυξιακοί, περιβαλλοντικοί, «Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης πρέπει να αποτελέσουν πυλώνα κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην προοπτική δημιουργίας 40.000 νέων θέσεων εργασίας είπε: «Αυτό από μόνο του αποτελεί πολύ σημαντική συμβολή στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας την επόμενη μέρα της κρίσης του κορωνοϊού».

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κρίση με τον κορωνοϊό «θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια συστήματα, τις αντοχές των οικονομιών και των κοινωνιών. Η έκταση και οι επιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και χρειάζονται άμεσες, δραστικές και συνεκτικές λύσεις».

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ώστε την επόμενη μέρα της κρίσης να πάρει μπρος η οικονομία. «Στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων πολιτών ακόμη καλύτερη» ανέφερε, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα και σε δήμους που δεν διαθέτουν τεχνικές υπηρεσίες να υλοποιήσουν έργα και να αξιοποιήσουν πόρους που μέχρι σήμερα παρέμεναν αδιάθετοι.


Πηγή


Ο Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ νόμιζε ότι μπορεί να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος και το έφαγε το 150ρη



Δεν φτάνει που δεν συνετίζονται και είναι εγκληματικά ανεύθυνοι, τολμάνε με ακροαριστερό θράσος να κάνουν και κριτική!!

Δεν γλίτωσαν τα πρόστιμα ο γνωστός προκλητικός ακροαριστερός Πέτρος Κωνσταντίνου (επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της “ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑNΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ”) και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ.

Το πρόστιμο για αδικαιολόγητη μετακίνηση  καταγράφηκε στην Γλυφάδα, όπου με εγκληματική ανευθυνότητα, οι δύο άνδρες επεδίωξαν να επισκεφτούν αλλοδαπούς απεργούς πείνας στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Μάλιστα είχαν το θράσος να καταγγείλουν τα πρόστιμα λέγοντας ότι είναι“εκδικητικά πρόστιμα” και συγκεκριμένα σε ανάρτηση του Κεερφα στο facebook αναφέρονται τα εξής:

“Κατοπιν ανωθεν συνεννοησεων εμποδιζεται η συναντηση μας με απεργους πεινας στο ΑΤ Γλυφαδας και επιβληθηκαν εκδικητικα προστιμα στον Τζαβεντ Ασλαμ, προεδρο Πακιστανικης Κοινοτητας Ελλαδος και Πετρο Κωνσταντινου, συντονιστη ΚΕΕΡΦΑκαι δημοτικο συμβουλο Αθηνας οι οποίοι πηγαν εκει με καλεσμα των ιδιων των κρατουμενων απεργων πείνας”.


app-facebook
Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
17 ώρες πριν
Εκδικητικά πρόστιμα σε επίσκεψη σε απεργους πεινας στο Αστυνομικο Τμημα Γλυφαδας
Κατοπιν ανωθεν συνεννοησεων εμποδιζεται η συναντηση μας με απεργους πεινας στο ΑΤ Γλυφαδας και επιβληθηκαν εκδικητικα προστιμα στον Τζαβεντ Ασλαμ, προεδρο Πακιστανικης Κοινοτητας Ελλαδος και Πετρο Κωνσταντινου, συντονιστη ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικο συμβουλο Αθηνας που πηγαν εκει με καλεσμα των ιδιων των κρατουμενων απεργων πείνας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




Με πληροφορίες απο το Timeline.gr


Σοκ με ομαδικούς τάφους στη Νέα Υόρκη



Εικόνες που παραπέμπουν σε αναμνήσεις της ανθρωπότητας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι χιλιάδες νεκροί θάβονταν σε ομαδικούς τάφους, βλέπουμε και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο βίντεο του κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, drone απαθανατίζει τη στιγμή που συνεργεία σκάβουν ομαδικούς τάφους και τοποθετούν ορισμένα μόνο από τα χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, σε έκταση στο Hart Island.

Είναι τραγικό, διότι το Hart Island, το νεκροταφείο του νησιού στη Νέα Υόρκη, για χρόνια χρησίμευε προκειμένου να ταφούν εκείνοι οι άτυχοι άνθρωποι, που δεν είχαν συγγενείς ή φίλους να φροντίσουν για εκείνους και να τους συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία.


Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799), μολαταύτα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.783 θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της προηγουμένης (1.973), αυξάνει το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική επικράτεια σε 16.478.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία (18.279 θάνατοι ως χθες στις 22:00).

Για δύο συνεχόμενες ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, στη χώρα καταγράφονταν σχεδόν 2.000 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο. Επρόκειτο για τους βαρύτερους απολογισμούς που έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ εξάλλου μετρούν σχεδόν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη, πάνω από 460.000 συνολικά, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ανανεώνονται συνεχώς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου καταγράφονται πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι την ημέρα, παρά τα μέτρα περιορισμού των πολιτών που εφαρμόζονται προοδευτικά στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.


Πηγή


Τσιόδρας: Μην φοράτε γάντια στις εξωτερικές δραστηριότητες – Τι είπε για τις μάσκες


Να μην φορούν γάντια σε εξωτερικές δραστηριότητες, κάλεσε τους πολίτες, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η επιτροπή ειδικών δεν προτείνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Για τα γάντια είπε πως υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις πως προστατεύουν ενώ είπε πως μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη : «Τα γάντια μιας χρήσης δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση, μπορεί να έχουν μικρής έκτασης τρύπες. Μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό, ο ιός μπορεί να μολύνει τα γάντια όπως μολύνει τα χέρια και να μολύνουμε τον εαυτό μας και επιφάνειες. Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια στις εξωτερικές μας δραστηριότητες, ας τα αφήσουμε στους υγειονομικούς. Εμείς να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό» 


Στους 87 οι νεκροί – 71 νέα κρούσματα, 1.955 συνολικά




Ακόμη ένας νεκρός από κορωνοϊό από την Καστοριά και συγκεκριμένα από την Μεσοποταμία που βρίσκεται σε καραντίνα ανεβάζοντας τον αριθμό στους 87.

Ο άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ημερήσια ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έκανε γνωστό πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα και 1.955 συνολικά στη χώρα. Παράλληλα τρεις συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους.


Συμφωνία με γαλλογερμανική σφραγίδα στο Eurogroup



Σε ένα πακέτο 540 δισ. ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των κρατών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Eurogroup: 240 δισ. θα διατεθούν από την προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), 200 δισ. σε δάνεια για τις επιχειρήσεις, με έμφαση στις μικρομεσαίες, μέσω εγγυήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 100 δισ. σε δάνεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος SURE για την επιδότηση της εργασίας.

Παράλληλα, σχετικά με το νέο ταμείο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, συμφωνήθηκε να εξεταστούν «καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία» υπό τον όρο της «καθοδήγησης των ηγετών» και της αναγνώρισης των χρηματοοικονομικών και πρακτικών ζητημάτων που προκύπτουν. Τα υπό συζήτηση εργαλεία, σύμφωνα το κοινό ανακοινωθέν, χαρακτηρίζονται «προσωρινά», «στοχευμένα» και «ανάλογα του τεράστιου κόστους της τρέχουσας κρίσης» -  κόστος το οποίο πρέπει «να διαχυθεί στον χρόνο μέσω της κατάλληλης χρηματοδότησης» (αφαιρέθηκε η αναφορά σε «χρηματοδοτική δομή»).

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, «η αλληλεγγύη είναι κρίσιμη για να αποφευχθεί μία βαθιά διάσπαση» της Ευρωζώνης, δεδομένων των αποκλίσεων στη δυνατότητα των κρατών-μελών να χρηματοδοτήσουν τα αναγκαία μέτρα για την έξοδο από τη νέα κρίση. «Χτίζουμε ευρωπαϊκές λύσεις σε ταχύτητες-ρεκόρ», δήλωσε.

Ωστόσο η ασάφεια των επίμαχων σημείων των κοινών συμπερασμάτων δημιουργεί την αίσθηση ότι θα υπάρξουν ακόμα πιο σκληρές διαπραγματεύσεις στο μέλλον. Οι πολύ μικρές διαφορές με το προσχέδιο που απέτυχε να οδηγήσει σε συμφωνία το πρωί της Τετάρτης παραπέμπουν στο ότι η λύση ήταν μάλλον προϊόν του φόβου της αντίδρασης των αγορών σε μία νέα αποτυχία.

Η συμβιβαστική λύση που απέτρεψε ένα δεύτερο ναυάγιο σε διάστημα δύο ημερών επετεύχθη πριν την έναρξη του Eurogroup, το οποίο καθυστέρησε πολλές ώρες να ξεκινήσει. Γύρω στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος, με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας, Ιταλία και Ολλανδία συμφώνησαν σχετικά με τους όρους προσφυγής στον ESM και την διατύπωση για το νέο ταμείο ανάκαμψης από την πανδημία. Παράλληλα, η Γαλλία έπεισε την Ισπανία να δεχθεί τον ίδιο συμβιβασμό. Χαρακτηριστικά, οι δύο βασικοί μονομάχοι του προηγούμενου Eurogroup ισχυρίστηκαν ότι επικράτησαν: ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Β. Χούκστρα είπε ότι απέτρεψε οποιαδήποτε αναφορά σε κοινή έκδοση χρέους και πέτυχε να υπάρξουν όροι μακροοικονομικής προσαρμογής σε δεύτερη φάση (μετά την υποχώρηση της πανδημίας) για τις χώρες που θα προσφύγουν στον ESM. Ο Ιταλός ομόλογός του Ρ. Γκουαλτιέρι σχολίασε (μέσω Twitter) ότι το ευρω-ομόλογο είναι στο τραπέζι και η αιρεσιμότητα για τον ESM απορρίφθηκε. Είναι σαφές πάντως ότι η Χάγη μετακινήθηκε, κατόπιν των πιέσεων του Βερολίνου, από τις πολύ σκληρές θέσεις της στην προηγoύμενη συνεδρίαση.

Το Παρίσι και το Βερολίνο έδρασαν συνδυαστικά ήδη από την Τετάρτη, σε συντονισμό με τον πρόεδρο του Eurogroup, για να το προετοιμάσουν το έδαφος για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη. Σε δικές του δηλώσεις πριν τη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γκέρνοτ Μπλούμελ είπε ότι η διατύπωση στο προσχέδιο συμπερασμάτων που συζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση περί «καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων» δεν είναι αποδεκτή. «Αυτή η φρασεολογία ανοίγει την πόρτα στην αμοιβαιοποίηση του χρέους, συνεπώς είμαστε εναντίον της», δήλωσε.

Ωστόσο η συμφωνία μεταξύ των «5» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία) ξεκλείδωσε τη διαπραγμάτευση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10.30 ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από σαράντα λεπτά.

Στη δήλωσή του πριν την έναρξη των συνομιλιών, ο πρόεδρος του Eurogroup, τονίζοντας ότι «πρόκειται περί πραγματικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», είχε εκφράσει την πίστη του ότι αυτή τη φόρα «όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων». Δυσοίωνα όμως, ο εκπρόσωπος του Σεντένο, Λουίς Ρέγκο, ενημέρωσε μέσω Twitter ότι η τηλεδιάσκεψη – όπως και αυτή της Τετάρτης – θα ξεκινούσε με μία ώρα καθυστέρηση (στις 7 αντί για τις 6 μ.μ.): «Συνέχεια επαφών», εξηγούσε λακωνικά. Η αναβολή επεκτάθηκε τελικά στις τέσσερις και πλέον ώρες.

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για «μία ικανοποιητική συμφωνία που προσφέρει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αντιμετωπισθούν οι πρωτόγνωρες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού». Θα πρέπει, τόνισε, «να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμη πιο φιλόδοξες – μελλοντικά – ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και για την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σε καραντίνα οικισμός Ρομά στη Λάρισα μετά από 20 κρούσματα του ιού



Στην περιοχή βρέθηκε 32χρονος Ρομά θετικός στον κορωνοϊό και αμέσως η περιοχή τέθηκε σε καραντίνα. Με άμεσες κινήσεις έγινε η ιχνηλάτηση των ανθρώπων που ήρθαν σε στενή επαφή με τον 32χρονο και βρέθηκαν συνολικά 20 θετικά κρούσματα, τα οποία είχε συλλέξει το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας. Το πρωί αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουν σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη, από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τα 20 είναι θετικά στην συγκεκριμένη συνοικία, ενώ τα 9 αρνητικά. Ο 32χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. O δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης». Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας».

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων.