Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας, 150€ πρόστιμο



Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες.

Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να «μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών» και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία.

Και όταν η ευθύνη του ενός αποδεικνύεται ελλειμματική, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Στο όνομα του συλλογικού καλού, λοιπόν, προχωρώ στη σημερινή απόφαση: Για να προστατέψω την Υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή μου.

Έτσι, από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Eίτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.

Τέλος, τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Από τους περιορισμούς αυτούς εξαιρούνται, προφανώς  μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής. Κρατικοί  λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω θα παρουσιάσουν, σε λίγο, οι αρμόδιοι υπουργοί.

Συμπατριώτες μου,

Στην Ιταλία χάνεται, δυστυχώς, ένας άνθρωπος κάθε δύο λεπτά. Και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη παντού στον κόσμο. Έχω χρέος, λοιπόν, να μην επιτρέψω να υποστεί μια τέτοια δοκιμασία και η χώρα μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα χαθεί. Δική μου επιλογή είναι μόνο μία: Η ζωή και η υγεία των Ελλήνων!

Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι. Ερημώνοντας δρόμους και πλατείες, εξορίζουμε τον κίνδυνο. Και μένοντας στις εστίες μας, τις μετατρέπουμε σε οχυρά ζωής.

Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους. Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό. Και αυτόν τον στόχο έχει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από αύριο.

Απ’ την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ενημέρωσε τους πολίτες με ειλικρίνεια. Οργάνωσε κατάλληλα τις ιατρικές δομές της χώρας, προχωρώντας σε προσλήψεις πρόσθετου νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και σε προμήθειες δυσεύρετου ιατρικού εξοπλισμού. Αναδιάταξε τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Και, μέσα σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε τρείς δέσμες γενναίων μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όλα αυτά, κρατώντας -παράλληλα- απόρθητα τα σύνορά μας και τα σύνορα της Ευρώπης. Το κράτος, συνεπώς, απέδειξε ότι ήταν και είναι παρόν παντού.
Τώρα, όμως, είναι η ώρα που το ατομικό ταυτίζεται όσο ποτέ με το συλλογικό: Τώρα είναι η ώρα του πολίτη!

Ο κορονοϊός δεν ξεχωρίζει σύνορα ή έθνη, εισοδήματα ή κοινωνικές ομάδες. Απειλεί τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν κατοικεί. Απέναντί του, είμαστε όλοι ίσοι.

Μόνο που κάποιοι είναι πιο ευάλωτοι. Οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς μας. Οι συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα που και αυτοί πρέπει, εν μέσω κρίσης, να βρουν καταφύγιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν σταμάτησαν οι Έλληνες να αρρωσταίνουν και από άλλες ασθένειες. Και πρέπει να μεριμνήσουμε και γι’ αυτούς.

Χθες, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας μίλησε για την ευθύνη των νέων προς τους ηλικιωμένους  με έναν κόμπο στο λαιμό. Ας γίνει αυτή η συναισθηματική αντίδραση ενός ανθρώπου που σηκώνει τεράστιο  βάρος,  με καθαρό μυαλό και μοναδική αξιοπρέπεια, κραυγή αφύπνισης.

Τώρα είναι η στιγμή να ορθώσουμε όλοι το δικό μας μέτωπο, να ξαναγράψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Με πρώτη δέσμευση, να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσής του ιού: Ο καθένας από εμάς να πάψει να γίνεται κρίκος μεταφοράς στο διπλανό του.

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση μένει όρθια στο καθήκον, απλώνοντας την φροντίδα της σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Όμως, θα το ξαναπώ: Το μεγαλύτερο όπλο κατά του αόρατου εχθρού είναι η προσωπική μας συμπεριφορά: Δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Μένουμε σπίτι. Δεν προσβάλλουμε με τη στάση μας εκείνους που μάχονται νύχτα-μέρα στα νοσοκομεία για τη δική μας υγεία.

Γιατί η παραμονή στο σπίτι είναι, στον πυρήνα της, ένα εξόχως δημοκρατικό σύνθημα συλλογικής ευθύνης. Δεν είναι περιορισμός. Αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο.

Έτσι θα αποδείξουμε ότι ο κοινωνικός μας ιστός είναι συμπαγής και με συνείδηση. Και ότι μαζί σηκώνουμε το βάρος της πατρίδας. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε όλα τα αποθέματα σθένους και υπομονής για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Κλείνω με τα λόγια του Αμερικάνου προέδρου Θεόδωρου Ρούζβελτ, που ταιριάζουν, νομίζω, σε αυτούς που ήδη μάχονται εναντίον της απειλής και θα κληθούν να κάνουν πολύ περισσότερα στις επόμενες μέρες: «Ο έπαινος ανήκει στον άνθρωπο που είναι πραγματικά στην αρένα, με πρόσωπο γεμάτο ιδρώτα και αίμα. Που έχει, όμως, ενθουσιασμό και αφοσίωση.  Γιατί ξοδεύει τον εαυτό του σε ένα άξιο σκοπό».

Εκ μέρους  των Ελληνίδων και των Ελλήνων τους ευχαριστώ. Και σας καλώ όλους να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας με την καθημερινή μας στάση. Καθώς η ατομική επιθυμία υποχωρεί μπροστά στην συλλογική βούληση, η πατρίδα περνά στα χέρια μας. Ελλάδα είμαστε όλοι. Ας την προφυλάξουμε, λοιπόν! Ώστε να συναντήσουμε το αύριο πιο υγιείς, πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι.

Δεν κυκλοφορούμε. Και δίνουμε όλοι ενωμένοι, πάνδημη απάντηση στην πανδημία».


Εγκληματικά ανεύθυνος ιερέας τέλεσε λειτουργία στην Ηλιούπολη κλειδώνοντας τους πιστούς μέσα



Εγκληματικά ανεύθυνος και επικίνδυνος για τους πολίτες ο ιερέας!!

Δεν θα έπρεπε μόνο να έχει συλληφθεί και να έχει τιμωρηθεί ποινικά αλλά θα έπρεπε να έχει παυθεί και από ιερέας.

Όπως διαβάζουμε στο ilioupolinews.gr

Ένα απίστευτο περιστατικό λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη.

Ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, παρά την απαγόρευση της πολιτείας τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρρεκλήσι, παραβιάζοντας την γενική απαγόρευση εισόδου στον Υμηττό. Στο έσπευσε η αστυνομία και τηλεοπτικά συνεργεία, με τον ιερέα και τους πιστούς να έχουν κυριολεκτικά «ταμπουρωθεί» στο παρεκκλήσι και να μην βγαίνουν.

Το περιστατικό επιβεβαιώνουν τόσο μέλη της «Κίνησης Πολιτών Ηλιουπολης» κ. Ευαγγελία Δημητρίου και κ. Χρήστος Κολομβούνης που ήταν στο βουνό από νωρίς το πρωί, καθώς και ο εθελοντής φύλακας του σημείου. Και οι τρεις μάρτυρες επιβεβαιώνουν πως ο ιερέας μαζί με πιστούς τέλεσαν κανονικά τη θεία λειτουργία.

Δείτε εδώ το σχετικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης του ΣΚΑΙ:



Δεν Έγινε Προσαγωγή

Το περιπολικό της αστυνομίας περίμενε επί 1,5 ώρα στο σημείο, με τους πιστούς να έχουν κλειδωθεί μέσα στο παρεκκλήσι μαζί με τον ιερέα και να αρνούνται να βγουν. Τελικά, το περιπολικό αποχώρησε χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή.

Υπενθυμίζεται πως στο εν λόγω ξωκλήσι έχουν γίνει παράνομες και αυθαίρετες εργασίες από τον ιερέα, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Τελικά, η πολεοδομία του επέβαλλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ωστόσο οι παράνομες εργασίες φαίνεται πως συνεχίζονται κανονικά.

Το ιστορικό εκκλησάκι του προφήτη Ηλία βρίσκεται σήμερα “χτισμένο” μέσα στον νέο ναό που δημιουργήθηκε.

Ιερέας Προφήτη Ηλία: «Ο Κόσμος Να Γεμίσει Τις Εκκλησίες Και Να Mεταλάβει»

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ιερέας του προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, σε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά μέσα, καλούσε τους πιστούς να αγνοήσουν τον κορωνοϊό και τις συμβουλές των ειδικών και να σπεύσουν στην εκκλησία προκειμένου να μεταλάβουν.




15 οι νεκροί, 94 τα νέα κρούσματα, 624 τα επιβεβαιωμένα, 34 οι διασωληνωμένοι


94 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

15 έχουν χάσει την ζωή τους, 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.




Αυτό είναι το έντυπο για να κυκλοφορούν οι πολίτες μετά την απαγόρευση μετακινήσεων


To φως της δημοσιότητας είδε πριν από λίγο το έντυπο δήλωσης μετακίνησης που θα καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες, μετά τα μέτρα απαγόρευσης που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

Οι λόγοι που προβλέπονται για κίνηση εκτός οικίας είναι 6.

Μετακίνηση για εργασία
Για αγορά καταναλωτικών αγαθών 
Για λόγους υγείας 
Για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους 
Για σωματική άσκηση κοντά στην οικία 
Για εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία.


Παράλληλα εξετάζεται και ηλεκτρονικό μήνυμα σε 5ψήφιο αριθμό όπου θα μπορεί να δηλώνει την μετακίνηση του ο πολίτης.


Η Le Figaro αποθεώνει τον Σωτήρη Τσιόδρα: Θα σημαδέψει ανεξίτηλα την Ιστορία της Ελλάδας



Αναπόφευκτα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στην χώρα μας.

Είναι ο άνθρωπος που σηκώνει πάνω του το βάρος της ενημέρωσης των πολιτών για όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της μάχης με τον φονικό κορωνοϊό με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro να χαρακτηρίζει Σωτήρη Τσιόδρα ως «νέο αγαπημένο των Ελλήνων».

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας, λαμπρός ειδικός στον τομέα των λοιμώξεων και αναγνωρισμένος σε όλον τον κόσμο, ανακαλύφθηκε από τους Έλληνες κατά τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης. Σήμερα είναι η καθημερινή φωνή ενημέρωσης σχετικά με τον ιό. Είναι 6 μ.μ., χτυπά το κουδούνι για όλες τις εκπομπές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης. Είναι η ώρα για την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη του COVID-19, που πλήττει τη χώρα. Αυτή είναι η στιγμή, κατά την οποία οι Έλληνες σταματούν όλες τις δραστηριότητες ή τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για να παρακολουθήσουν ευλαβικά τα λίγα λεπτά της ενημέρωσης. Ένα σπάνιο φαινόμενο σε μια χώρα όπου ο δημόσιος λόγος μετά βίας προσελκύει την προσοχή και είναι αξιόπιστος. Στην οθόνη βρίσκεται ένας άνθρωπος, με διακριτική εμφάνιση, σχεδόν εξαντλημένος, αθλητικός, με ένα σήμα στο κομψό γκρι κοστούμι του, με την επιγραφή “Μείνετε σπίτι”. Γκρίζα μαλλιά, στρογγυλά γυαλιά και απαλή φωνή. Είναι ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, διευθυντής της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων. Μέχρι τώρα άγνωστος στο ευρύ κοινό, έχει γίνει από την αρχή αυτής της πανδημίας, το πρόσωπο αναφοράς στη χώρα» γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα, «συστήνοντας» ουσιαστικά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας στο ευρύ κοινό.


O Σωτήριος Τσιόδρας

Ο κοινωνιολόγος Αντρέας Δρυμιώτης σχολιάζει στο άρθρο: «Οι Έλληνες τον εκτιμούν και για την ηρεμία του, την πολύ καλή γνώση του θέματος, τη βαθιά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα και το γεγονός ότι χαιρετίζει καθημερινά την ακλόνητη αφοσίωση του νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι επίσης το αντίδοτο στις ψευδείς ειδήσεις. Ακόμη και αν επικρίνει τη στάση ορισμένων Ελλήνων, οι οποίοι παραμένουν ασυνείδητοι και συνεχίζουν να τρέχουν στις παραλίες, το κάνει χωρίς να υιοθετεί ένα τόνο σαν να κάνει μάθημα. Αν και με το βιογραφικό που διαθέτει, θα μπορούσε να το κάνει».

«Αυτός ο ειδικός λοιμωξιολόγος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών» συνεχίζει το αφιέρωμα, «δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Στο 27 σελίδων βιογραφικό του, μαθαίνουμε ότι ο Σωτήριος Τσιόδρας γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1965. Μετά την απόκτηση του πτυχίου του στην Αθήνα, εξειδικεύτηκε στις λοιμώξεις στο Beth Israel Deaconess Medical Center καθώς και στο Ιατρική Σχολή του Harvard (Harvard Medical School). Στη συνέχεια ήταν ερευνητής στο ίδιο ινστιτούτο και έλαβε τον τίτλο του ειδικού για τις λοιμώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2012. Έχει ήδη αποδείξει τις ικανότητές του στους ελέγχους των Ολυμπιακών Αγώνων του Salt Lake City το 2002, της Αθήνας το 2004. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει συμβουλεύσει τις Αρχές για το H5N1, τον πυρετό του Δυτικού Νείλου, τη λύσσα των ζώων, κλπ. Μόλις ο COVID-19 άρχισε να καταστρέφει τη γειτονική Ιταλία, ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας ειδοποίησε αμέσως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να επιβάλει δραστικά μέτρα».


Σύμφωνα με το γαλλικό ρεπορτάζ, «ο Σωτήρης Τσιόδρας πέτυχε επίσης να κάμψει την ισχυρή Ορθόδοξη Εκκλησία, που δεν έχει διαχωριστεί από το Κράτος […] Κάθε Κυριακή, το πρωί, ξυπνάει, όχι για να κάνει jogging, αλλά πηγαίνει στην ενορία του. Είναι στην πραγματικότητα ένας βυζαντινός ψάλτης. Ένα πάθος που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια. Παρά τις συστάσεις του Συμβουλίου Ιατρών και του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας, για απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων, η Ιερά Σύνοδος αρνήθηκε να διακόψει τις Λειτουργίες ή τους Εσπερινούς. Παρά την κατακραυγή, μερικοί αρχιεπίσκοποι καλούσαν τους πιστούς να συνεχίσουν να φιλούν τις εικόνες και να κοινωνούν, επειδή γι’ αυτούς, “η Θεία Κοινωνία δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελέσει φορέα μόλυνσης”. Αν και κοντά στην Εκκλησία, ο Τσιόδρας συμβούλευσε την πλήρη απαγόρευση κάθε Λειτουργίας. Ο πρωθυπουργός το έκανε. Μια δύσκολη απόφαση σε μια ορθόδοξη χώρα κατά 98%. Σήμερα, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι χάρη σε αυτόν τον καθηγητή, έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο. Η επιστημονική κοινότητα καθώς και η κοινή γνώμη επιβεβαιώνουν ότι θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών, που διέπρατταν σωρεία κλοπών και φθορών μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.



Εξαρθρώθηκε οργανωμένη εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και φθορών μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ακόμη ομοεθνών συνεργών τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (20-03-2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού και είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, να έχουν κρυφτεί εντός αρδευτικού καναλιού στην ανωτέρω περιοχή, ενώ νωρίτερα, όπως διαπιστώθηκε, είχαν προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης παρακείμενου αγροτεμαχίου και είχαν αποκόψει, από τη βάση του, μετασχηματιστή, με σκοπό την αφαίρεση των χάλκινων πηνίων από το εσωτερικό του.

Από τους αστυνομικούς, πλησίον του σημείου απόκρυψης των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε κατάλληλο εξοπλισμό για την κοπή και κλοπή μετασχηματιστών, αποτελούμενο από διάφορα εργαλεία (κατσαβίδι, πένσα, τανάλια, κλειδιά, γάντια κ.α.).

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 28-08-2019 έως και 19-03-2020, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών χαλκού, από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά εκατόν σαράντα έξι (146) κλοπών και φθορών μετασχηματιστών, σε περιοχές του Πύργου, Κάστρου, Κόκκινου, Λουτσίου, Παύλου και Ακραιφνίου Βοιωτίας.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ακολουθούσαν εξειδικευμένη μεθοδολογία δράσης και συγκεκριμένα:

αφού εντόπιζαν τον μετασχηματιστή, προέβαιναν σε αναρρίχηση στην κολώνα,
απενεργοποιούσαν τις ασφάλειες μέσης τάσης, που τροφοδοτούσαν τον μετασχηματιστή,
ανέβαιναν πάνω στον μετασχηματιστή και ξεβίδωναν τις βίδες από το καπάκι του, καθώς και τις βίδες στήριξής του,
έριχναν τον μετασχηματιστή στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χυθεί το λάδι που είχε στο εσωτερικό του και τέλος αφαιρούσαν τα χάλκινα πηνία του.
Γίνεται μνεία ότι το βάρος του κλεμμένου χαλκού, από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν, ανέρχεται σε (22) τόνους και (292) κιλά, ενώ η συνολική ζημιά που έχει υποστεί ο Οργανισμός υπερβαίνει τις (650.000) ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Η καταπολέμηση αυτής της μορφής εγκληματικότητας, η οποία πλήττει όχι μόνο την κοινωφελή λειτουργία του ανωτέρω Οργανισμού, αλλά και την καθημερινότητα γεωργών και καλλιεργητών, αποτελεί διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Θετικοί στον κοροναϊό πέντε Ελληνες που ήρθαν με πτήση τσάρτερ από Βρετανία



Πέντε Ελληνες, ηλικίας 19 έως 24 ετών, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι Ελληνες επέστρεψαν στην Αθήνα από την Βρετανία με πτήση τσάρτερ και με τον υποχρεωτικό έλεγχο που υποβλήθηκαν βρέθηκαν ότι είχαν κολλήσει τον ιό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα από επιβάτες, Ελληνες και ξένους, που βρίσκονταν στις πτήσεις τσάρτερ που έφεραν κόσμο από το Λονδίνο.

Το in.gr και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, είχαν δημοσιεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αρχές ήταν σε συναγερμό καθώς υπήρχαν περιπτώσεις που είχαν συμπτώματα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφερόταν: «Το ενδιαφέρον του ειδικού κέντρου της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή 70 ατόμων στρέφεται στον προέλεγχο  των επιβατών των πτήσεων από Μ. Βρετανία (που πρόκειται να έλθουν αυτα τα 24ωρα στην Ελλάδα) κι ήδη έχουν εντοπισθεί 5-6 περιπτώσεις ατόμων με ύποπτα συπτώματα για τα οποία έχει ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση.

Ακόμη το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ στη ΓΑΔΑ το τελευταίο 24 ωρο έχει γίνει προσπάθεια ανίχνευσης επαφών για 25  νέους ασθενείς με κοροναϊό κι υπάρχει ήδη ενημέρωση και αρχικά τηλεφωνικά τεστ σε 500 περίπου άτομα που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους.


Πηγή : in.gr


Επιτυχημένη η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Εξάρχεια και Σεπόλια


Έντεκα συλλήψεις αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν χθες (19 Μαρτίου 2020) σε παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και σε μονοκατοικία στα Σεπόλια.

Στη μονοκατοικία στα Σεπόλια βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο – τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου "RPG" με μεταλλικό τρίποδο,
αντιαρματικό, μίας χρήσης,
πολεμικό τυφέκιο τύπου "Kalashnikov" με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
(2) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
(4) πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) φυσίγγια,
(12) μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και
μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.
Σημειώνεται ότι το αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα, ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος (47) μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για (3) μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα (24) μέτρα με την  έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, στην ανωτέρω μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν (15) ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2), ο μεν πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν ύστερα και από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Οι έρευνες συνεχίζονται.


















Σε κατ’ οίκον περιορισμό ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως



Πάνω από 900 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο καλούνται από τις αρχές να μείνουν σπίτι, με βάση στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι περισσότεροι πολίτες υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό, όπως στη Γαλλία και την Ιταλία. Στους υπολοίπους έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, καραντίνα ή υπόκειται σε μέτρα μη αναγκαστικού χαρακτήρα να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στις ΗΠΑ, το 30% του πληθυσμού έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, με διαφορετικού τύπου μέτρα, ιδίως στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο. Στη Λατινική Αμερική, η Κολομβία θα εφαρμόσει υποχρεωτικό περιορισμό από το βράδυ της Τρίτης, ενώ στη Βολιβία, όπου αναβλήθηκαν οι προεδρικές εκλογές, η κυβέρνηση έχει επιβάλει καραντίνα στην χώρα από την Κυριακή. Στη Βραζιλία, η πολιτεία του Σάο Πάολο θα βρίσκεται σε καραντίνα για δεκαπέντε ημέρες από την Τρίτη.

Στην Αφρική, ο περιορισμός θα εφαρμοστεί σε όλο την Τυνησία, από σήμερα Κυριακή, το ίδιο και στη Ρουάντα.


Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ αδιαφορώντας τέλεσε λειτουργία παρά την απαγόρευση



Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς την Παρασκευή γιατί εγκληματικά και ανεύθυνα άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Παρουσιάστηκε στο ΑΤ του νησιού και υποστήριξε δήθεν ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. 

Την επόμενη φορά θα ενεργήσει τόσο εγκληματικά θα περάσει αυτόφωρο.

Σημειώνεται ότι ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.


Harley Davidson: Σταματά η παραγωγή λόγω κρούσματος!



Ήταν θέμα χρόνου μέχρι η Harley Davidson να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα εργοστάσια που έχουν σταματήσει τη παραγωγή τους λόγω του κορωνοϊού. Μόλις εχθές ένας απ’ τους υπαλλήλους της, που εργάζεται στις εγκαταστάσεις του Pilgrim Road Powertrain Operation, διαγνώστηκε ότι είναι φορέας του COVID-19. Παρότι το κρούσμα παρουσιάστηκε στο Wisconsin, εκεί που κατασκευάζονται ο Milwaukee-Eight και οι κινητήρες των Sportster, η Harley αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή και στα υπόλοιπα εργοστάσιά της στην Υόρκη και το Tomahawk.

“Στόχος μας είναι η υγεία των υπαλλήλων μας και η ενίσχυση της προσπάθειας του περιορισμού του COVID-19”, είπαν οι άνθρωποι της Harley ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα εργοστάσιά της θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 29 Μαρτίου. “Κατανοούμε πλήρως το μέγεθος αυτή της πρωτοφανούς κρίσης. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε προσωρινά την παραγωγή των περισσότερων προϊόντων μας, που δημιουργούνται στα αμερικάνικα εργοστάσιά μας, για να προφυλάξουμε τόσο τους υπαλλήλους μας όσο και να προωθήσουμε την κοινωνική απομόνωση που έχει υιοθετήσει ως μέτρο πρόληψης ο φορέας Υγείας. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μάς,” ανέφερε ο CEO και Πρόεδρος της Harley-Davidson, Jochen Zeitz.

Η Harley Davidson είναι αισιόδοξη, όπως φαίνεται μέσα απ’ την ανακοίνωσή της, ότι τα εργοστάσια θα ξαναμπούν σε κανονικούς ρυθμούς στις 29 Μαρτίου, όμως το γεγονός ότι “παρακολουθεί στενά την κατάσταση” προμηνύει το αντίθετο και είναι πολύ πιθανόν να δούμε πολλές αναβολές στις ημερομηνίες επανεκκίνησης της παραγωγής των εργοστασίων. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλα τα εργοστάσια.

Το ενδιαφέρον με την Harley Davidson είναι πως μέχρι να ξαναρχίσει η παραγωγή, οι υπάλληλοί της θα θεωρούνται “απολυμένοι” – κοινώς απλήρωτοι – αλλά οι ιατρική τους ασφάλιση θα ισχύει κανονικά. Παράλληλα, θα ξεκινήσει ο καθαρισμός και η απολύμανση των εγκαταστάσεών της, ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα μόλις ξανανοίξει. Φυσικά όλες οι εκδηλώσεις που χορηγούνται απ’ την HD ακυρώνονται μέχρι τα μέσα Απρίλη. Προς το παρόν είναι άγνωστο το πώς θα εξελιχθεί το 2020 για την Harley Davidson, αλλά μετά την ανακοίνωσή της, οι μετοχές της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκαναν βουτιά κατά 9,2%.


Πηγή


793 νεκροί σε μια μέρα στην Ιταλία



Η Ιταλία μετρά συνολικά 4.825 θανάτους από τον κορωνοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού είναι 53.578 και οι νεκροί έφτασαν τους 4.825.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 25.515 και οι νεκροί 395.
Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 6.705 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 715. 
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.617, με 146 νεκρούς.


Ένα βήμα πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα



Ένα βήμα πριν από τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας βρίσκεται η Ελλάδα για να αποφύγει το μεγάλο κύμα κρουσμάτων. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας, σημαίνει για την ασφάλεια μας και την προστασία μας ότι κυκλοφορούμε μόνο για να πάμε στην δουλειά μας, για τα ψώνια μας, ή το φαρμακείο.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι έως αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας και δίνει συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. «Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε» είπε τονίζοντας πως βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. «Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε. Και μαζί με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αναλαμβάνουμε και το κόστος στην οικονομία που προκαλείται από τέτοιου είδους μέτρα».




Πρώτος νεκρός στην Κύπρο!



Απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση. 

Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε απόψε, καταλήγει η ανακοίνωση