Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Εμφύλιος στους Δικαστές: Παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


Μέλη του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) παραιτήθηκαν από τα αξιώματα που κατείχαν, ενώ άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ., ενώ ζητούν παράλληλα την σύγκληση έκατκτου Δ.Σ. της Ένωσης.

Ειδικότερα, από το προεδρείο παραιτήθηκαν οι Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Α΄ αντιπρόεδρος, Νίκος Σαλάτας γενικός γραμματέας, Ευστάθιος Βεργώνης Β΄ αντιπρόεδρος και Δήμητρης Φούκας αναπληρωτής γενικός γραμματέας και δηλώνουν ότι παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ., «μη ανεχόμενοι να συνυπάρξουν στο προεδρείο με τον συγκεκριμένο πρόεδρο της Ένωσης σε πορεία εκτροπής από τις αρχές της».

Ακόμη, τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Στενιώτη, Κώστας Βουλγαρίδης, Γρηγόρης Κομπολίτης, Χρήστος Νάστας και Βαρβάρα Πάπαρη δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Των παραιτήσεων αυτών, προηγήθηκε πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. και σε ψηφοφορίες που έγιναν -σύμφωνα με τους παραιτηθέντες- απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία, οι αιτιάσεις, τις οποίες ο πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης απηύθυνε κατά μελών του προεδρείου και «διαπιστώθηκε η αντικαταστατική συμπεριφορά του τελευταίου να προχωρεί σε ενέργειες που δεν έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας».

Παράλληλα, κατά την συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. οι παραιτηθέντες ζητούν να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία της ΕΔΕ και να συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

«1) Πλήρωση κενών θέσεων προεδρείου,

2) Ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει μεταξύ της ΕΔΕ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων,

3) Επίσκεψη στον υπουργό Δικαιοσύνης με αντικείμενο συζήτησης: νέες οργανικές θέσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών, υποβολή αιτήματος για κάλυψη των αναγκών από τον πίνακα επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού για την ΕΔΣΙ και την λήψη μέτρων για την έγκαιρη εκκαθάριση των νομοθετικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων σχετικά με τις μισθολογικές ωριμάνσεις,

4) Συνεννόηση με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις για επίσκεψη στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών με αντικείμενο την νομοθετική ρύθμιση για τις μισθολογικές ωριμάνσεις και

5) Συντονισμός με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις για το θέμα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Από φίδια που έχουν φάει μολυσμένες νυχτερίδες προέρχεται ο φονικός κοροναϊός


Κινέζοι επιστήμονες φτάνουν στο συμπέρασμα ότι ο κοροναϊός προήλθε από την κατανάλωση φιδιών που είχαν φάει μολυσμένες νυχτερίδες. Ο ιός που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους έκανε την εμφάνισή στην επαρχία Γουχάν και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα παγκοσμίως.

Πρόκειται για έναν τύπο κοροναϊού με συμπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012). Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κοροναϊού.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, πολύ συνηθισμένο έδεσμα στην κινέζικη κουζίνα ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο. Πολλά από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άτομα που είχαν επισκεφθεί μια αγορά τροφίμων στη Γουχάν. Η αγορά, η οποία πουλά ζωντανά εκτρεφόμενα και άγρια ​​ζώα, από εκείνη την ημέρα έχει κλείσει και έχει απολυμανθεί.

Πρόσφατη γενετική ανάλυση δείχνει ότι ο ιός μοιάζει με ιούς που μολύνουν νυχτερίδες και φίδια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο νεός κοροναϊός είναι ένας συνδυασμένος, μεταλλαγμένος ιός νυχτερίδας και φιδιού.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο κοροναϊός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πουλήθηκαν στην αγορά και καταναλώθηκαν από τους ανθρώπους. Χρησιμοποιώντας δείγματα του ιού που απομονώθηκαν από ασθενείς, επιστήμονες στην Κίνα έχουν καθορίσει τον γενετικό κώδικα του 2019-nCoV και έχουν χρησιμοποιήσει μικροσκόπια για να το φωτογραφίσουν, ώστε να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στον τρόπο αντιμετώπισής του, πριν γίνει πανδημία.

Πρόβλεψη εφιάλτης

Ειδικοί από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ προχώρησαν σε μία πρόβλεψη «εφιάλτη». Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόνο στην κινεζική πόλη Γουχάν, μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα προσβληθούν από τον κοροναϊό τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι.

Σημειώνεται πως η πόλη Γουχάν ήταν η πρώτη που μπήκε σε καραντίνα και ο πληθυσμός της φτάνει τα 11 εκατομμύρια άτομα. Οι ίδιοι ειδικοί αναφέρουν ότι μόνο μία στις είκοσι περιπτώσεις έχουν διαγνωσθεί.

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του φονικού ιού

H εμφάνιση του ιού έχει σημάνει συναγερμό στην Κίνα ενώ 26 άνθρωποι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν πεθάνει. Ο φονικός ιός εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα ενώ οι νεκροί αυξάνονται όσο περνούν οι ώρες.

Η Κίνα έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφία με το πώς μοιάζει ο φονικός ιός. Ειδικότερα, η εθνική βάση παθογόνων μικροοργανισμών της χώρας έλαβε την απόφαση να δημοσιεύσει την εικόνα του νέου κορονοϊού, όπως αυτός φαίνεται σε μικροσκόπιο.

Δέκα πόλεις στην Κίνα σε καραντίνα
Η Κίνα καταφεύγει στα μεγάλα μέσα στην προσπάθειά της να περιορίσει την επιδημία του νέου κοροναϊού, την ώρα που 10 πόλεις είναι σε καραντίνα, ενώ πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι. Ακόμη και αυτά τα μεγάλα μέσα όμως ενδέχεται να αποδειχθούν ανεπαρκή, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Χθες Πέμπτη οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν στα τρένα και τα αεροπλάνα να αναχωρούν από την Ουχάν, την πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 800.

Τα λεωφορεία και τα πλοία που διασχίζουν τον Γιναγκτσέ, τον μεγαλύτερο ποταμό της Κίνας που διασχίζει και την Ουχάν, έχουν λάβει εντολή να αναστείλουν τα δρομολόγιά τους. Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει, ενώ έχει ανασταλεί και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και σε εννέα γειτονικές της. Συνολικά, περισσότερα από 40 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τα άνευ προηγουμένου αυτά μέτρα.

Εξάλλου σήμερα η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα λάβουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για τον διευθυντή του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών Γκάο Φου «αν η Ουχάν είναι υπό έλεγχο, ενδέχεται να μην υπάρξουν νέα κρούσματα σε άλλες περιοχές της Κίνας».

Όμως τα έκτακτα αυτά μέτρα μάλλον ελήφθησαν πολύ αργά, προειδοποιούν οι ειδικοί. Η Γουχάν είναι ένα γεωγραφικό, εμπορικό και τουριστικό σταυροδρόμι, κάτι που ενδέχεται να διευκόλυνε την εξάπλωση του ιού, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο και εξαπλώθηκε ως τις ΗΠΑ.


Πηγή


H Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα - Σταϊκούρας: Αντανακλά την τόνωση της εμπιστοσύνης


Η Fitch αναβάθμισε την Παρασκευή την ελληνική οικονομία από BB- σε ΒΒ φέρνοντας την Ελλάδα μόλις δυο βαθμίδες μακριά από το ορόσημο της «επενδυτικής βαθμίδας» και μάλιστα με θετικές προοπτικές, από σταθερές στην προηγούμενη αξιολόγηση.

Σταϊκούρας:  Η αναβάθμιση αντανακλά την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Η αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch αντανακλά την βελτίωση των προοπτικών, την ενίσχυση της σταθερότητας και την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«O οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Επίσης, αναβάθμισε την προοπτική της Ελλάδας από «σταθερή» σε «θετική».

Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί το αξιόχρεο της χώρας πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.

Η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την βελτίωση των προοπτικών, την ενίσχυση της σταθερότητας και την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση σημείωσε ταχεία πρόοδο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, έχει προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακολουθεί μία συνετή, φιλο-αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική και βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Η αναβάθμιση αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για την οικονομία και τη χώρα.

Όμως, δεν εφησυχάζουμε.

Συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η χώρα πάει μπροστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια!», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας στη δήλωσή του.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τεχνολογία αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου αποκτά η αστυνομία του Λονδίνου



Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου σε στοχευμένα μέρη για να ταυτοποιεί τους δράστες εγκλημάτων και σοβαρών αδικημάτων, παρά την αντιπαράθεση που προκαλεί αυτή η τεχνολογία.

Η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι θα αναπτύξει αυτή την τεχνολογία σε μέρη όπου «είναι το πιθανότερο να εντοπίζει» τους δράστες αυτών των παραπτωμάτων.

«Ως σύγχρονη αστυνομική δύναμη, νομίζω ότι είναι καθήκον μας να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για να εγγυόμαστε την ασφάλεια των Λονδρέζων», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Για το σύστημα που θα αναπτυχθεί,  θα υπάρχει ένδειξη με πινακίδες και δεν θα συνδέεται με τα υπάρχοντα δίκτυα καμερών παρακολούθησης ή με εκείνα που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί.

Η χρήση της τεχνολογίας αυτής - την οποία υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό το κοινό στις δημοσκοπήσεις - προκάλεσε αντιπαράθεση τα τελευταία χρόνια στην Βρετανία, όπου δεν διέπεται από νομικό πλαίσιο.

Η αρμόδια αρχή φάνηκε πολύ επικριτική για την αυξανόμενη προσφυγή στην αναγνώριση χαρακτηριστικών προσώπου, που επιτρέπει να συγκριθούν τα πρόσωπα που καταγράφονται στις εικόνες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης με βάσεις δεδομένων.

Ορισμένες οργανώσεις βλέπουν σε αυτό μια υποχώρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, η οργάνωση Big Brother Watch είχε εκφράσει πέρυσι την ανησυχία της για τη διάδοση αυτής της τεχνολογίας.

«Η τεχνολογία προσφέρει στους αστυνομικούς ένα επιπλέον εργαλείο για να τους βοηθήσει να κάνουν αυτό που πάντα έκαναν: τους βοηθά να εντοπίζουν πρόσωπα του καταζητούνται», αιτιολογεί η αστυνομία του Λονδίνου κάνοντας λόγο για «μια διαφανή και προσεκτική προσέγγιση».




Τούρκος πιλότος έκανε χρήση θερμοβολίδων


Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, πραγματοποιήθηκε μια πολύ επικίνδυνη αερομαχία στην περιοχή της Χίου.

Ένα τουρκικό ζευγάρι F16 παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στην περιοχή έσπευσαν τα αεροσκάφη αναχαίτισης από την Σκύρο ώστε να αναχαιτίσουν τα τούρκικα μαχητικά.

Ο ένας από τους δυο πιλότους των τουρκικών μαχητικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, προχώρησε σε δυο επικίνδυνες ενέργειες. Η  μια κίνηση ήταν να κατεβάσει πολύ χαμηλά το αεροσκάφος του ώστε να προσπαθήσει να παρασύρει τον Έλληνα αεροπόρο κάτω, κίνηση ιδιαίτερα επικίνδυνη, αλλά ο Έλληνας πιλότος τον εγκλώβισε στο στόχαστρο.

Όταν ο Τούρκος πιλότος συνειδητοποίησε ότι είχε εγκλωβιστεί από τον Έλληνα, πανικοβλήθηκε και εξαπέλυσε θερμοβολίδες. Μια κίνηση επικίνδυνη, ιδιαίτερα όταν τα μαχητικά είναι κοντά σε αυτές.

Ο Έλληνας αντέδρασε ψύχραιμα δείχνοντας την ανωτερότητα των Ελλήνων πιλότων έναντι των τούρκων.


Ισραηλινός στρατός: Θεωρεί πρόκληση την επιθετική στάση Ερντογάν



Για πρώτη φορά ο ισραηλινός στρατός στην ετήσια έκθεση με τις προβλέψεις του για το 2020, που παρουσιάζει στους Ισραηλινούς πολιτικούς, συμπεριλαμβάνει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και τις πολιτικές που ακολουθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας Times of Israel, το Τελ Αβίβ μπορεί να διατηρεί τους διπλωματικούς διαύλους με την Τουρκία ανοιχτούς αλλά ο ισραηλινός στρατός φαίνεται ότι ανησυχεί για την προκλητική στάση του Ταγίπ Ερντογάν στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. 

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση οι πολιτικές του Ερντογάν περιλαμβάνονται στην λίστα με τις «προκλήσεις» του ισραηλινού στρατού για το 2020. Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί δεν αναφέρονται με λεπτομέρειες σε κάποια συγκεκριμένη τουρκική απειλή εναντίον του Ισραήλ και εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει κάποια ευθεία στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία το τρέχον έτος. 

Επισήμως το Τελ Αβίβ επιχειρεί να μετριάσει τις ενστάσεις της Άγκυρας για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και δεν θα επιθυμούσε να έρθει σε μία ευθεία σύγκρουση με μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η έκθεση αποδεικνύει ότι το Ισραήλ ανησυχεί έντονα για τις επιθετικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου στην Ανατολική Μεσόγειο κόντρα στην ενεργειακή πολιτική που ακολουθούν Ισραήλ και Αίγυπτος.


Πηγή: skai.gr




Απάντηση Μενδώνη στην οικογένεια Μικρούτσικου: Λυπάμαι, αν τον φόρο τιμής τον εκλαμβάνετε ως φιλανθρωπία



Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της θέλησε η υπουργός Πολιτισμού, και μάλιστα δημόσια, απέναντι στην οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, η οποία αρνήθηκε να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας του συνθέτη με χρήματα του Δημοσίου, διαμαρτυρόμενη για το ενδεχόμενο ανάληψης της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από ιδιώτη.

«Η πρωτοβουλία  του Ελληνικού Δημοσίου να τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου ήταν η ελάχιστη τιμή σε έναν σπουδαίο δημιουργό. Λυπάμαι ειλικρινά, αν τον φόρο τιμής που η Ελληνική Πολιτεία θέλησε να αποτίσει στον κοσμαγάπητο συνθέτη, στον δικό σας πολυαγαπημένο Θάνο, τον εκλαμβάνετε ως φιλανθρωπία». Για να καταλήξει με την ετκίμηση πως «στους ανθρώπους που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό, μόνο σεβασμός, αγάπη και τιμή προσήκει».

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρει επίσης στην επιστολή της για τα πνευματικά δικαιώματα: «οι ίδιοι οι δημιουργοί πρέπει να διαχειρίζονται το θέμα των πνευματικών του δικαιωμάτων μέσα από έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία». Διαβεβαιώνει δε την οικογένεια Μικρούτσικού πως «ουδεμία πρόθεση υφίσται εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει ιδιώτης τη διαχείριση των δικαιωμάτων των συνθετών και των στιχουργών». Κάνει λόγο επίσης για «επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων, για πολιτικούς ή άλλους λόγους, από συγκεκριμένες πλευρές μέσω της μεταφοράς επιλεκτικών πληροφοριών μέσα σ' ένα γενικότερο κλίμα παραπληροφόρησης» .

Η επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού:





Anonymous Greece: Αυτοί είναι οι Τούρκοι που «έριξαν» ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες



Τα στοιχεία των δύο ατόμων που βρίσκονται πίσω από τα "χτυπήματα" σε ελληνικούς στόχους, δημοσίευσαν οι Anonymous Greece το βράδυ της Παρασκευής, όπως είχαν προαναγγείλει ότι θα κάνουν.

Σε σχετική ανακοίνωση σημείωσαν: "Όπως είπαμε σας δίνουμε παρακάτω τα πραγματικά στοιχεία των Τούρκων "χακερς" , του admin των Aslan Neferler Tim και του recruiter των Anka Neferler Tim, οι οποίοι επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες της χώρας μας". Να θυμίσουμε ότι στο στόχαστρο των Τούρκων χάκερς μπήκαν ιστοσελίδες υπουργείων, του πρωθυπουργού, της ΕΥΠ και της αστυνομίας.

Η έδρα τους είναι η Άγκυρα όπως ανάρτησαν και σε σχετική εικόνα:


#AnonymousGreece #TurkishNoobs
Όπως είπαμε μπορείτε να μπείτε στο blog μας να δείτε τα στοιχεία αυτών που χτύπησαν τις ιστοσελίδες της χώρς μας.
https://anon-greece.blogspot.com
ANON-GREECE.BLOGSPOT.COM


Τουρκία: 19 νεκροί, 922 τραυματίες, δεκάδες εγκλωβισμένοι



Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 900 τραυματίστηκαν, από τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η τουρική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) τόνισε πως 922 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 433 στην επαρχία Ελαζίγ και 222 στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια.

«Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από χαλάσματα στο Ελαζίγ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά, τονίζοντας οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό.

Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Η AFAD ανέφερε ότι σημειώθηκαν 118 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 5,4 βαθμών. Εκατοντάδες σκηνές, κρεβάτια και χιλιάδες κουβέρτες έχουν σταλεί στις πληγείσες πόλεις.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως ο στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει αν κριθεί απαραίτητο.


ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή