Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ανατρίχιασε ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιτυχία Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και ντρέπονται για Αλέξη Τσίπρα (φωτό)


Τι να θυμηθούν οι Συριζαίοι για τις επαφές Αλέξη Τσίπρα με τους Αμερικανούς Προέδρους; Την πλήρη αποτυχία των επαφών και συνομιλιών; Το εγκεφαλικό Τσίπρα με Ομπάμα; Το ότι φάνηκε σαν να έχει σκολίωση όταν πήγε να χαιρετίσει; Την συνάντηση με Τράμπ να είχαμε να λέγαμε άντε να τελειώνουμε; Την περίφημη φωτογραφία χέσε ψηλά και αγνάντευε του Τσίπρα; Τι; Πείτε μου τι να θυμούνται ρε φίλε;;;






Και όμως Συριζαίοι ήταν μία από τις καλύτερες επαφές εδώ και χρόνια η συνάντηση Μητσοτάκη - Τράμπ και ας μην μπορείτε να το χωνέψετε.

Το ότι ήταν καλή η συνάντηση δεν το λέμε εμείς, το λέει σε ανακοίνωση του ο Αμερικανός πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που μίλησε για «εξαιρετική περίοδο» στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις : «Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μόλις ολοκλήρωσαν μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο, η οποία λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική στιγμή, που σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας είναι σε υψηλό επίπεδο. Οπως έχει αποδείξει η ιστορία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι σταθεροί εταίροι και σύμμαχοι. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας. Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί και αποτελεί πηγή λύσεων, έναν πυλώνα σταθερότητας και κρίσιμο εταίρο στην ευρύτερη στρατηγική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μειώσει τη γραφειοκρατία, να εξαλείψει τα capital controls, να διευρύνει τον ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακό ενεργειακό κόμβο και να μειώσει τους φόρους. Ως αποτέλεσμα, το μήνυμά του είναι ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις και είναι έτοιμη για αμερικανικές επενδύσεις. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη αξιοποιεί την ορμή που δημιουργήθηκε έπειτα από την υπογραφή του EastMed Act από τον Πρόεδρο Τραμπ, που αναγνωρίζει σημαντικά συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Πομπέο στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο για να υπογράψει την επικαιροποιημένη Αμοιβαία αμυντική συμφωνία. Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ υπέγραψαν τη συμφωνία αγωγού EastMed στις 2 Ιανουαρίου που βασίζεται στο πλαίσιο 3 + 1 το οποίο ο υπουργός Πομπέο έθεσε σε λειτουργία τον περασμένο Μάρτιο στην Ιερουσαλήμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία: η Ελλάδα είναι μια χώρα που μοιράζεται τους στόχους και τις αξίες μας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη στρατηγική μας εταιρική σχέση και θα ενισχύσουμε τη δυναμική για να επιτύχουμε το κοινό μας όραμα για το μέλλον».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του Λευκού δήλωσε ότι πρόκειται για «μία από τις καλύτερες συναντήσεις» που έχει παρακολουθήσει ποτέ.


Κώστας Βουκελάτος


Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής


Επαφές με σημαίνοντα μέλη των δύο νομοθετικών σωμάτων του Κογκρέσου, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια περίοδο που καταγράφεται σημαντικός αριθμός πρωτοβουλιών και νομοσχεδίων, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

Οι συναντήσεις αποτυπώνουν αφενός την ανάδειξη της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχής μείζονος στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη σημασία που αποδίδει το Καπιτώλιο στην Ελλάδα και την Κύπρο, και αφετέρου τη θετική συγκυρία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε αρχικά με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, η οποία ασκεί σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και στελεχώνεται από εξέχοντες, πολύπειρους γερουσιαστές που έχουν ηγετικό ρόλο στα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ. Μέλη της Επιτροπής, κυρίως ο ανώτερος Δημοκρατικός Robert Menendez, πρωτοστάτησαν στην προώθηση και υπερψήφιση του East Med Act τον Δεκέμβριο.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ρεπουμπλικάνος James E. Risch, ο κ. Menendez και οι γερουσιαστές Jean Shaheen, Marco Rubio, Chris Murphy, Chris Coons, Rand Paul, Mitt Romney -που ήταν παλαιότερα υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία- Ron Johnson, Ted Cruz και Ed Markey. Να σημειωθεί πως είναι σπάνιο ένας ξένος ηγέτης να γίνεται δεκτός από τόσα πολλά μέλη της εν λόγω Επιτροπής.

Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την προοπτική της «επιστροφής» της ως ηγέτιδας δύναμης στην περιοχή των Βαλκανίων και ως παράγοντα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi και με τους επικεφαλής τόσο των Δημοκρατικών που έχουν και την πλειοψηφία στη Βουλή, κ. Hoyer όσο και των Ρεπουμπλικάνων, κ. ΜcCarthy.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε τις θέσεις της χώρας μας για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες, οι οποίες τείνουν να αποσταθεροποιήσουν την εύθραυστη ούτως ή άλλως ισορροπία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα. Ενημέρωσε τα μέλη του Κογκρέσου για το «μνημόνιο» που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, το οποίο αγνοεί τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών.

Τόνισε δε τη συνεργασία της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Κύπρο για την υλοποίηση του αγωγού EastMed, ο οποίος, όπως σημείωσε, αποτελεί έργο ειρήνης και ανάπτυξης στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν.

Ανέδειξε το σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδος για την περιφερειακή σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της και τη σταθερή, σημαντική συμβολή της χώρας μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Κογκρέσου για τα τεκταινόμενα στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού όπου υφίσταται, επίσης, αδιαλλαξία από την άλλη πλευρά, ενώ τόνισε τη σταθερή θέση της Ελλάδας για τα Βαλκάνια, ότι το μέλλον των κρατών της περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη συμμετοχή τους στις ευρωατλαντικές δομές και υπογράμμισε τις ελληνικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα με την απλοποίηση των διαδικασιών, που καθιστούν την Ελλάδα προνομιακό χώρο προσέλκυσης αμερικανών επενδυτών σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς.

Πριν την συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι εδώ, είναι χαρά μου να σας βλέπω ξανά. Γνωριζόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ουάσιγκτον ως νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Ελλάδας -έξι μήνες από την ημέρα που ανέλαβα την Πρωθυπουργία της χώρας.

Έρχομαι σε μία χρονική στιγμή που η σχέση ανάμεσα στις δύο σπουδαίες χώρες μας κινείται από το καλό στο καλύτερο. Προσδίδουμε ξεχωριστή αξία σε αυτή τη σχέση. Είναι μία σχέση με μεγάλο στρατηγικό βάθος η οποία απολαμβάνει διακομματικής υποστήριξης στο Κογκρέσο, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Σε μία περίοδο μεγάλων αναταραχών στην περιοχή μας, μπορείτε πάντα να βασίζεστε στην Ελλάδα ως σταθερό και αξιόπιστο εταίρο.

Είμαστε, πράγματι, δύο πολύχρονες δημοκρατίες και καθώς η Ελλάδα θα γιορτάζει, το 2021, τη συμπλήρωση 200 ετών από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας, που εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από τους ιδρυτές των ΗΠΑ, θα είναι μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, κυρία Πρόεδρε, να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωση στις κοινές αξίες που ενώνουν τους δύο σπουδαίους λαούς μας. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύ θερμή υποδοχή σας».

«Είναι χαρά να υποδεχόμαστε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουμε την ισχυρή εταιρική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες μας», έγραψε στο Twitter η κ. Pelosi.

Ο γερουσιαστής Bob Menendez από την πλευρά του ανέβασε φωτογραφίες από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό με τα ακόλουθα σχόλια:

«Χαίρομαι που υποδέχομαι τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο Καπιτώλιο σήμερα ώστε να συζητήσουμε τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να επαναβεβαιώσουμε την κοινή προσήλωσή μας στην δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να δώσουμε στην Κυριάκο Μητσοτάκη ένα κορνιζαρισμένο αντίτυπο του Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act που θα ενισχύσει τις κοινές προσπάθειές μας να προωθήσουμε την ειρήνη την ευημερία και την ασφάλεια».




«Κόκκινος συναγερμός» στην Ελληνική Αστυνομία


Οι δραματικές εξελίξεις και το σκηνικό μεγάλης αντιπαράθεσης που διαμορφώθηκε στην ευρύτερη ζώνη της Μέσης Ανατολής μετά τον φόνο του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη προβληματίζουν εντόνως τις ελληνικές αρχές ασφαλείας.

Η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της σύγκρουσης και γειτνιάζει με ευθέως εμπλεκόμενες στην κρίση χώρες.

Επιπροσθέτως, μόνο αδιάφορο δεν είναι το γεγονός ότι τούτο τον καιρό η γειτονική Τουρκία βρίσκεται σε διαδικασία εθνικής έξαρσης και διέγερσης με αφορμή και τις παράλογες απαιτήσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η επιδιωκόμενη εμπλοκή της στα εσωτερικά της Λιβύης με σκοπό την εξυπηρέτηση των διεκδικήσεών της στη Μεσόγειο, αλλά και η αμφισημία της σε σχέση με το Ιράν και τις ΗΠΑ, περιπλέκουν έτι περαιτέρω την κατάσταση. Πολύ δε περισσότερο όταν εκκρεμεί το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες ως γνωστόν αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με τις τουρκικές επιδιώξεις κάθε φορά.

Η εξίσωση της περιοχής έτσι κι αλλιώς είναι πολυπαραγοντική και μόνο εξ αυτού του λόγου ο κίνδυνος παραμονεύει.

Υπό αυτή την έννοια οι ελληνικές αρχές ασφαλείας έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και σπεύδουν, σύμφωνα με σχετικές αναφορές ανώτερων στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να λάβουν προληπτικά μέτρα αποτροπής της όποιας απειλής.

Ιδιαιτέρως απασχολεί το – έστω απίθανο – ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος προκειμένου να πληγούν αμερικανικοί στόχοι. Υπό αυτή την έννοια αξιολογούνται τα πάντα που σχετίζονται με μεταφορά προσώπων από τις ανατολικές ακτές του Αιγαίου.

Με απλά λόγια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τελεί σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» θέλοντας να αποκλείσει το όποιο  ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιποίνων ή τρομοκρατικής επιχείρησης εναντίον αμερικανικών στόχων στην Ελλάδα.


ΤΟ ΒΗΜΑ


12χρονη έβγαλε νοκ άουτ τον επίδοξο βιαστή της στο Πέραμα



Η Ιωάννα εξπέρ στις πολεμικές τέχνες και ειδικά στο μαχητικό Κουνγκ Φου, έκανε το καθιερωμένο δρομολόγιο με το τοπικό λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι της στο Πέραμα.

Μέσα σε αυτό ήταν και ο 26χρονος Αλγερινός κακοποιός, ο οποίος την παρακολουθούσε.

 Όταν κατέβηκε στην στάση, ο άντρας την ακολούθησε με σκοπό να την κακοποιήσει. Το 12χρονο κορίτσι, όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία του και τον έσπασε στο ξύλο.

«Ξαφνικά με έπιασε στο στήθος, εγώ πανικοβλήθηκα δεν ήξερα τι να κάνω, του έχωσα μια κλωτσιά μέσα στα μούτρα, ζαλίστηκε, μετά του έχωσα και δυο γροθιές έπεσε πάνω στο αμάξι, έβαλα τις φωνές βγήκε η μάνα μου έξω και μετά άρχισε και έτρεχε πανικοβλημένος», δήλωσε η νεαρή μαθήτρια στο Star.

Ο Αλγερινός κακοποιός ο οποίος ήταν και μέλος σκληρής συμμορίας κακοποιών προσπάθησε να ξεφύγει αλλά συνελήφθη από την ασφάλεια Περάματος. 

Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν το πρόσωπό του Αλγερινού κακοποιού μελανιασμένο από τα χτυπήματα της 12χρονης μαθήτριας.


SOS από τους δερματολόγους: Ποτέ botox σε «μη γιατρούς» - Περιστατικά τύφλωσης & εγκεφαλικών



Φαινόμενα εξαπάτησης των πολιτών καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, κάνοντας λόγο για «τυχοδιώκτες» και «τσαρλατάνους» που κάνουν ιατρικές πράξεις, όπως botox.   

Επαγγελματίες που δεν έχουν την ιατρική γνώση, όπως κομμωτές, αισθητικοί, μανικουρίστες, αλλά και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, χωρίς εκπαίδευση και πιστοποίηση, προβαίνουν σε αισθητικές και επανορθωτικές επεμβάσεις, (ενέσεις botox και υαλουρονικού), προκαλώντας σε μερικές περιπτώσεις προβλήματα μη αναστρέψιμα στην υγεία του ασθενούς. Παγκόσμια έχουν καταγραφεί προβλήματα όπως τύφλωση και εγκεφαλικά, μετάδοση νοσημάτων, όπως φυματίωσης και ηπατίτιδας C.   

Τις σοβαρές καταγγελίες έκαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, με αφορμή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει η Εταιρία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας 16-18 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τους συναδέλφους τους να εκπαιδεύονται, τους πολίτες να ενημερώνονται και την Πολιτεία να λάβει μέτρα ελέγχου.   

Για «τυχοδιώκτες» και «τσαρλατάνους» που κάνουν ιατρικές πράξεις μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, Τ. Ανθόπουλος. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ανύπαρκτοι, ανέφερε ο κ. Ανθόπουλος, φέρνοντας ως παράδειγμα καταγγελία που έκανε ο ίδιος τον Μάιο για μη νόμιμο ιατρείο και ακόμη η καταγγελία δεν έχει ελεγχθεί, με αποτέλεσμα το ιατρείο ακόμη να λειτουργεί.   Νομοθεσία, όπως είπε, υπάρχει που ρυθμίζει τα θέματα της αισθητικής ιατρικής και η αρμοδιότητα ανήκει στην αισθητική δερματολογία και πλαστική χειρουργική, ωστόσο δεν υπάρχει μηχανισμός για την τήρησή της, με αποτέλεσμα να επικρατεί «χάος» και η εξαπάτηση των πολιτών να είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο. Το πρόβλημα διογκώνεται και με τα μη πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου. «Μερικοί γιατροί έχουν ξεχάσει και την δεοντολογία», τόνισε ο κ. Ανθόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θεραπεία ακμής στην πλάτη κόστισε 4.500 ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος ήταν γύρω στα 60 ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά «εκπαίδευσης» από εταιρίες για να προωθούν τα προϊόντα τους. 

Όσον αφορά τους πολίτες θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Ανθόπουλο, να ενημερώνονται και να επιλέγουν πιστοποιημένα ιατρεία για αισθητικές επεμβάσεις.   «Η αισθητική δερματολογία δεν είναι βελάκια», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, τονίζοντας ότι το δέρμα είναι όργανο και ο δερματολόγος γνωρίζει πως θα το αντιμετωπίσει. Η δερματοχειρουργκή είναι ο τομέας της δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση, τη χειρουργική και αισθητική θεραπεία των νοσημάτων του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, πχ τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος ή την ανανέωση τη γηρασμένου δέρματος. 

Η Εταιρία έχει σκοπό να προάγει και να υποστηρίξει την επιστημονική έρευνα στον τομέα της χειρουργικής και αισθητικής του δέρματος και προσφέρει διαρκή επιμόρφωση-μετεκπαίδευση των δερματολόγων.   Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν από Έλληνες και ξένους επιστήμονες οι νεότερες θεραπευτικές τεχνικές σε ένα ευρύ φάσμα συναφών με τον κλάδο θεματικών (έκχυση της βοτουλινικής πρωτεΐνης και του υαλουρονικού οξέως, των ενέσιμων νημάτων, ήπιες επεμβατικές και χειρουργικές τεχνικές στο πρόσωπο που χρήζουν τοπικής αναισθησίας, κά).   


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Πηγή: lifo.gr


Θρίλερ με το Boeing στο Ιράν: Καινούργιο το αεροσκάφος, άγνωστη η αιτία της συντριβής


Η ουκρανική πρεσβεία στην Τεχεράνη απέσυρε την αρχική της αναφορά περί προβλήματος στον κινητήρα που προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους και το θάνατο όλων των επιβαινόντων.

Βρέθηκαν και τα δυο μαύρα κουτιά του ουκρανικού Boeing που συνετρίβη έξω από την πρωτεύουσα του Ιράν, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ένας ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι τα μαύρα κουτιά είναι κατεστραμμένα, αλλά θεωρείται ότι τα δεδομένα τους θα μπορούν μολαταύτα να ανακτηθούν, ενώ η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τα παραδώσει στους Αμερικανούς.

Το Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Ukraine International Airlines (UIA) συνετρίβη σήμερα τα ξημερώματα σκοτώνοντας και τους 176 επιβαίνοντες λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης Ιμάμης Χομεϊνί.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία του δυστυχήματος, που σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση ιρανικού πυραύλου εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αλέξι Χόντσαρουκ, ερωτηθείς αν το αεροσκάφος ενδέχεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο, ζήτησε να μην γίνονται εικασίες αν δεν διακριβωθούν επισήμως τα αίτια του δυστυχήματος. Ανάλογη δήλωση έκανε νωρίτερα και ο πρόεδρος Ζελένσκι. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι η Ουκρανία απαγόρευσε τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών της από τον εναέριο χώρο του Ιράν από τις 9 Ιανουαρίου.

Ο ουκρανός ΥΠΕΞ Βαντίμ Πριστάικο δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ: "Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά σε περαιτέρω ενέργειες των ερευνητικών μας ομάδων για να διακριβώσουμε την αιτία του φρικτού αυτού αεροπορικού δυστυχήματος", έγραψε στο Twitter.

Η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν απέσυρε την αρχική της αναφορά περί προβλήματος στον κινητήρα που προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια και ότι τα αρχικά σχόλια ήταν ανεπίσημα.

Σύμφωνα πάντως με τις Διεθνείς Ουκρανικές Αερογραμμές, αυτό ήταν το πρώτο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος της και το Boeing 737-800, ένα από τα καλύτερα του στόλου της, κυβερνούσαν έμπειροι πιλότοι.

Αλλά και η γαλλοαμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων CFM χαρακτήρισε πρώιμη όποια εικασία σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

"Επί του παρόντος δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Όποιες εικασίες που αφορούν τα αίτια είναι πρώιμες", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, της οποίας συνιδιοκτήτριες είναι η General Electric και η Safran.

Η Ουκρανία σύστησε μια επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ η UIA ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ήταν σε καλή κατάσταση, είχε περάσει πριν από δύο μέρες από τον τακτικό έλεγχο και ότι πραγματοποιεί όλες τις ενέργειες για να διακριβώσει τι συνέβη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και πετάει από το αεροδρόμιο του Κιέβου Μπόρισπιλ. Τα αεροπλάνα της ζημιογόνας, ιδιωτικής αυτής αεροπορικής εταιρείας έχουν στο παρελθόν παρουσιάσει τεχνικά προβλήματα εν πτήσει, αλλά ποτέ δεν είχε σημειωθεί συντριβή.

Το μοιραίο αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2016 και η εταιρεία το είχε προμηθευτεί απευθείας από την Μπόιγνκ, είπαν αξιωματούχοι.

Στην ιστοσελίδα της η UIA αναφέρει ότι έχει λάβει το IOSA -το πιστοποιητικό λειτουργικής ασφάλειας της IATA (της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών)--γεγονός που σημαίνει ότι το επίπεδο ασφαλείας και λειτουργικότητάς της συνάδει πλήρως με της διεθνείς απαιτήσεις.

Η εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί διεθνείς πτήσεις και πτήσεις εσωτερικού, διαθέτει έναν στόλο 42 αεροπλάνων που αποτελείται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, από διάφορους τύπους Μπόινγκ, περιλαμβανομένων των 737-800 και 737-900 καθώς και αεροσκάφη Embraer.

Τον περασμένο χρόνο αναγκάστηκε να μειώσει τα δρομολόγιά της εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Η UIA βρίσκεται σε διαδικασία εκσυγχρονισμού του στόλου της και έχει παραγγείλει τρία Boeing 737 MAX, τα οποία ακόμη δεν έχει παραλάβει εξαιτίας της ανησυχίας ως προς την ασφάλειά τους.


Πηγή : news247.gr



Στα πρόθυρα του πολέμου ΗΠΑ και Ιράν έκαναν ένα βήμα πίσω


Οι σκληρές δημόσιες τοποθετήσεις των ΗΠΑ και η υπόσχεση του ιρανικού καθεστώτος ότι θα πάρει εκδίκηση για την δολοφονία του στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί δεν υπερίσχυσαν σε αυτή τη φάση. Οι δύο πλευρές έκαναν για την ώρα ένα βήμα πίσω.

Στο παρασκήνιο οι αναλυτές υποστήριζαν ότι ΗΠΑ και Τεχεράνη δεν επιθυμούσαν μία ανοιχτή σύγκρουση, η οποία θα έφερνε μεγάλες και σημαντικές απώλειες και στις δύο χώρες. Μέχρι στιγμής, η εκτίμηση φαίνεται ότι επαληθεύεται από την απόφαση του Ιράν να χτυπήσει δύο μεγάλες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, που γνώριζε ότι θα είναι καλά προετοιμασμένες για την επίθεση. 

Οι ΗΠΑ, που παρακολουθούσαν τις κινήσεις και τις επικοινωνίες του ιρανικού στρατού είχαν χρόνο να προετοιμαστούν και να προστατεύσουν τα αμερικανικά στρατεύματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στα διεθνή ΜΜΕ, η απάντηση της Τεχεράνης ήταν μετριοπαθής και δεν είχε στόχο να χάσουν την ζωή τους Αμερικανοί στρατιώτες αλλά να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα ή «χαστούκι» στις ΗΠΑ, όπως το αποκάλεσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

Παράλληλα το Ιράν έπραξε αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε δημόσια. Απάντησε μέσω του ιρανικού στρατού και όχι μέσω κάποιας σιιτικής ομάδας με αντάρτικο κατά των αμερικανικών δυνάμεων σε κάποια άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου οι απώλειες θα μπορούσαν να είναι μεγάλες. 

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε απώλεια ζωής Αμερικανού φαίνεται ότι έφερε μία ανάσα ανακούφισης στους επιτελείς του αμερικανικού Πενταγώνου, καθώς προσέφερε στον Ντόναλντ Τραμπ ένα περιθώριο ελιγμού προκειμένου να αποφύγει σε αυτή τη φάση να οδηγηθεί σε έναν πόλεμο με το Ιράν. 

Στο διάγγελμα του ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με σκληρά λόγια για το Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα του αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου. «Τέλος στον λαό και τους ηγέτες του Ιράν θέλουμε να έχετε μέλλον και ένα εξαιρετικό μέλλον, ένα μέλλον που σας αξίζει. Ένα μέλλον ευημερίας στην πατρίδα και αρμονίας με τα έθνη του κόσμου. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ασπαστούν την ειρήνη με όλους αυτούς που την ζητούν», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Στον δημόσιο διπλωματικό λόγο του το Ιράν έστειλε μήνυμα για αποκλιμάκωση. «Το Ιράν πήρε και ολοκλήρωσε αναλογικά μέτρα σε αυτοάμυνα σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών βάζοντας στο στόχαστρο βάσεις από όπου ξεκίνησε η δειλή ένοπλη επίθεση κατά των πολιτών μας και των ανώτερων αξιωματούχων μας. Δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση του πολέμου αλλά θα αμυνθούμε ενάντια σε οποιαδήποτε επιθετικότητα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Μοχάμαντ Ζαρίφ. Η χρήση της λέξης «ολοκλήρωση» και ο χαρακτηρισμός «αναλογικά μέτρα» για τις πυραυλικές επιθέσεις δείχνουν ότι σε αυτή τη φάση η Τεχεράνη δεν απειλεί με νέες επιθέσεις και επιθυμεί να τραβήξει γραμμή προκειμένου να μην συνεχιστεί η ένοπλη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι εάν πρόκειται για το τέλος αυτής της κρίσης που θα εκτονωθεί μέσω της διπλωματίας ή έχουμε να δούμε κι άλλα επεισόδια και ενδεχομένως μία πιο σκληρή απάντηση από το ιρανικό καθεστώς. 

Τα «αγκάθια» που οδήγησαν στην αύξηση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν παραμένουν. Είναι τουλάχιστον αμφίβολο ότι μπορεί να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης καθώς οι δύο χώρες μάχονται για την αύξηση της επιρροής τους στην Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη επιθυμεί να δει τις αμερικανικές δυνάμεις να φεύγουν δια παντός από το Ιράκ. Παρά την αποδυναμωμένη παρουσία της στη χώρα η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποχωρήσει. 

Επίσης εδώ και μήνες το σκηνικό της έντασης χτιζόταν με ιρανικές και σιιτικές αντάρτικες επιθέσεις κατά αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή. Η κατάληψη και οι επιθέσεις πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο, για τις οποίες οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν, έριξαν ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά. 

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο χώρες είναι μεγάλος και η σκιά της δολοφονίας ενός στρατηγού που βοήθησε το Ιράν να προάγει τα συμφέροντα του στην περιοχή δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. 


Επιμέλεια: Εύη Απολλωνάτου
skai.gr



Reuters: Η Τεχεράνη απέφυγε εσκεμμένα να πλήξει τις αμερικανικές δυνάμεις


Το Ιράν πιστεύεται να απέφυγε σκοπίμως να προκαλέσει θύματα στο αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό κατά την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης εναντίον στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ, ανέφεραν αμερικανικές πηγές και πηγές ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με γνώση των εκτιμήσεων υπηρεσιών πληροφοριών.

Αυτό επισημαίνει το Reuters σύμφωνα με το κρατικό ΑΠΕ - ΜΠΕ για την ενέργεια του Ιράν να εκτοξεύσει  πυραύλους εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ σε απάντηση στη δολοφονία από την Ουάσινγκτον του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, δήλωσαν σήμερα ότι οι Ιρανοί πιστεύεται ότι στόχευσαν τις επιθέσεις τους ώστε να αστοχήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις. Σκοπός ήταν να αποτραπεί η κρίση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, δείχνοντας την ίδια στιγμή την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης να απαντήσει στην δολοφονία του Σουλεϊμανί.

Πηγή στην Ουάσινγκτον δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ότι οι αρχικές ενδείξεις ήταν πως δεν υπήρχαν αμερικανικές απώλειες από την εκτόξευση 22 βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους κατά των βάσεων του Άιν αλ-Άσαντ και Αρμπίλ, όπου σταθμεύουν ορισμένοι από τους 5.200 Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ. Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Τρεις πηγές ανέφεραν πως το Ιράν θεωρείται ότι επιχείρησε να πλήξει συγκεκριμένα τμήματα των βάσεων για να ελαχιστοποιήσει τα θύματα και ιδιαιτέρως να αποφύγει να προκαλέσει θύματα μεταξύ των Αμερικανών. Στην εκτίμηση αυτή συνηγορούν και υπηρεσίες πληροφοριών εντός του Ιράν, που επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα του σχεδίου της επίθεσης, πρόσθεσαν.

«Ήθελαν να απαντήσουν, αλλά πιθανότατα να μην κλιμακώσουν», τόνισε μία από τις αμερικανικές πηγές.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι τα αντίποινα ήταν «αναλογικά» και πως «έχουν ολοκληρωθεί». «Η δράση μας συνιστά νόμιμη αυτοάμυνα», τόνισε συμπληρώνοντας πως το Ιράν «δεν επιδιώκει κλιμάκωση ούτε πόλεμο».

Λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμά του δήλωσε πως φαίνεται ότι το Ιράν υποχωρεί καθώς, όπως είπε, προκλήθηκε η ελάχιστη ζημιά από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις και πως δεν χάθηκαν ζωές ούτε Αμερικανών ούτε Ιρακινών.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ασπαστούν την ειρήνη με όλους που την επιδιώκουν», σημείωσε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας ότι το Ιράν πρέπει να συνεργαστεί με κοινές προτεραιότητες όπως η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.


Πηγή : protothema.gr


ΑΑΔΕ: Χρεωστικά σημειώματα σε 71.000 φορολογούμενους με αδήλωτα εισοδήματα




Εκκαθαριστικά χρεωστικά σημειώματα σε 71.000 φορολογούμενους που είχαν λάβει αναδρομικά από το 2013 αλλά δεν τα είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για σημειώματα που αφορούν στην καταβολή φόρου συνολικού ύψους 93 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος αντιστοιχεί στα εισοδήματα που δεν είχαν δηλωθεί.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, εξέτασε το προηγούμενο διάστημα περισσότερες από 155.000 τέτοιες υποθέσεις φορολογούμενων σε σύνολο 190.000 που είχαν λάβει αναδρομικά.

Οι 35.000 δεν εξετάστηκαν γιατί το ποσό του φόρου που προέκυπτε ήταν πολύ μικρό.

Από τις 155.000 υποθέσεις κρίθηκε ότι απαιτείται επανεκκαθάριση σε 71.000 λόγω των υψηλότερων ποσών φόρου που αντιστοιχούσαν σε αυτές και δεν είχαν καταβληθεί.

Για τις υπόλοιπες υποθέσεις που εξετάστηκαν αλλά δεν έγινε εκκαθάριση διαπιστώθηκε ότι είχαν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις και είχε καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτικών σχημάτων στην Ουάσινγκτον



Συνάντηση με 22 εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων είχε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ουάσινγκτον ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχει προωθήσει η κυβέρνηση, τις μειώσεις φόρων που πραγματοποιεί και το σχέδιο για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων επενδυτικών project.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία έθεσαν οι υποψήφιοι επενδυτές και σχετίζονταν με το επενδυτικό τους ενδιαφέρον σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές (συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών), ο τουρισμός, η αγορά κινητών, το χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και οι νέες τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι επενδυτές τόνισαν τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, της προβλεψιμότητας σχετικά με το φορολογικό περιβάλλον, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα στελέχη τους, καθώς και της ταχύτητας στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι κορυφαίων επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της ενέργειας (συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών), του χρηματοπιστωτικού τομέα, του real estate και των νέων τεχνολογιών.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.


Κτηνωδία στο Αφγανιστάν αποκεφάλισαν γυναίκα που πήγε για ψώνια χωρίς τον άντρα της

Πηγή: REUTERS/Pajhwok News Agency


Απάνθρωπη κτηνωδία!!

Μια γυναίκα στο Αφγανιστάν αποκεφαλίστηκε γιατί πήγε για ψώνια στην πόλη χωρίς τον σύζυγό της. 

Η 30χρονη αποκεφαλίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Λάτι, στην επαρχία Σαρ-έ Πολ, στο βόρειο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν την γυναίκα με την κατηγορία της «απιστίας», όπως αναφέρει ο τύπος στη Μέση Ανατολή, επικαλούμενος εκπρόσωπο της κυβέρνησης. 

Οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει σκληρές πολιτικές διακρίσεων κατά των γυναικών, όπου - μεταξύ άλλων - τις απαγορεύουν να μιλούν δυνατά σε δημόσιους χώρους και να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης.

Οι τιμωρίες για τις παραβάσεις ποικίλουν, από το δημόσιο μαστίγωμα μέχρι εκτελέσεις σε γήπεδα ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει ο Independent,  ο επαρχιακός εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Σαρ-έ Πολ, Zabiullah Amani, μιλώντας στο εθνικό δίκτυο Tolo News, είπε πως ο σύζυγός του θύματος είναι στο Ιράν και οι δυό τους δεν έχουν παιδιά. 

Δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη για την υπόθεση και οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό.


Πηγή


Τέρμα τα γκισέ - Τέλος οι συναλλαγές μέχρι 400 ευρώ στα ταμεία



Κλείνουν σταδιακά οι τράπεζες τα γκισέ τους για τους πελάτες λιανικής. 

Συγκεκριμένα, οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking. 

Η Eurobank, με ανακοινώσεις της, αναφέρει ότι από το καλοκαίρι δεν γίνονται συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά από το ταμείο.

Από την πλευρά της και η Alpha Bank ενημερώνει τoυς πελάτες της ότι: «σύντομα, οι πληρωμές Δημοσίου και Οργανισμών με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) θα απαιτούν προσκόμιση κάρτας Alpha Bank».

Βέβαια, οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβάλουν χρεώσεις στους καταθετικούς λογαριασμούς, καθώς με Πράξη Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος αναλήψεις και καταθέσεις θεωρούνται βασικές τραπεζικές εργασίες και εξαιρούνται χρεώσεων.


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ομογένεια


Στη νέα σχέση της χώρας της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του από Ομογενειακές οργανώσεις.

O κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι τόσο κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κογκρέσο «υπήρξε συναντίληψη για τη μεγάλη σημασία που έχει η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών».

«Παρακολουθώ εδώ και δεκαετίες τα τεκταινόμενα στην Ουάσινγκτον και για πρώτη φορά διαπιστώνω τόσο θετικό κλίμα για την Ελλάδα. Είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Greece is back», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης (η Ελλάδα επέστρεψε) «ως μια σοβαρή και υπεύθυνη περιφερειακή δύναμη», για να προσθέσει πως συμπληρώθηκαν ακριβώς έξι μήνες από την μεγάλη τιμή να ορκιστεί Πρωθυπουργός της Ελλάδος και πως οι πολίτες του έδωσαν την εντολή να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ευημερίας και της σταθερότητας.

Υπογράμμισε δε ότι το ελληνικό κράτος λησμόνησε επί 40 χρόνια εκείνους που δεν λησμόνησαν τη χώρα, αλλά η πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης ήταν οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Και πλέον είναι νόμος του κράτους. «Μετά από 40 χρόνια ατέρμονων συζητήσεων αυτή η κυβέρνηση πέτυχε οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Χρειάστηκε να κάνουμε συμβιβασμούς για να πετύχουμε την αυξημένη πλειοψηφία αλλά ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ομογένεια και την μητέρα πατρίδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στους Έλληνες που διαβιούν και διαπρέπουν στην Αμερική και που υπήρξαν πάντα πρωτοπόροι στη νέα τους πατρίδα.

«Αυτή η κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις των Αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας από τους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες που βρέθηκαν στην αίθουσα να ρωτήσουν πώς υποδέχτηκε τους τελευταίους έξι μήνες η νέα κυβέρνηση όσους θέλησαν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος προσφώνησε νωρίτερα με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ δραστηριοποιούνται δεκάδες ομοσπονδίες και πολλές ομογενειακές οργανώσεις με σκοπό τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού, την προώθηση της ελληνικής εκπαίδευσης αλλά και τη διάδοση των ελληνικών αξιών στην Αμερικανική κοινωνία ενώ σημαντική είναι η λειτουργία οργανισμών που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη εθνικών θεμάτων, την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ, την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων αλλά και την εκπαίδευση και έρευνα.

Απευθυνόμενος ευρύτερα στην ομογένεια ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Αλλά αυτή τη φορά στο πλαίσιο ενός νέου θετικού ξεκινήματος και όχι μόνο για την υπεράσπιση της χώρας μας όταν τα συμφέροντα της θίγονται». Και στο πλαίσιο αυτό τους κάλεσε «να γράψουμε όλοι μαζί αυτή τη νέα σελίδα της ελληνικής ιστορίας».


Επίθεση Ρουβίκωνα με σπρέι έξω από το σπίτι στελέχους του ΟΤΕ



Μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι στελέχους του ΟΤΕ, και πέταξαν τρικάκια σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ανάρτησε video που γράφει συνθήματα.



Αποχή συμβολαιογράφων έως τις 26 Ιανουαρίου



Αποχή από τη σύνταξη συμβολαίων αλλά και από τη διαδικασία πλειστηριασμών αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η αποχή αποφασίστηκε να διαρκέσει ως την σύγκλιση της τακτικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Ιανουαρίου και η οποία μπορεί να γίνει αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου αν δεν έχει απαρτία.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και απέχουν πέραν της Αθήνας και του Πειραιά και σε πανελλαδική κλίμακα για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

Οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται, όπως τονίστηκε και στη συνέλευση τους την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή ( ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.

Προς τούτο έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοςίου.

Η απόφαση για την αποχή υπερψηφίστηκε από τους 400 περίπου παρόντες συμβολαιογράφους, ενώ η αντίθετη πρόταση του προέδρου του Συμβολαιογράφων κ. Ρούσκα έλαβε μόλις επτά ψήφους.