Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Εφιαλτικό αλλά πραγματικό σενάριο: 8 εκατ. Ελληνες θα μείνουν μέχρι το 2050


Σε έντονο καθοδικό ρυθμό μείωσης του πληθυσμού της βρίσκεται η Ελλάδα από το 2011, οπότε και καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων για πρώτη φορά μετά την περίοδο της Κατοχής του 1944.

Το έτος 2017 στην Ελλάδα είχαμε 88.553 γεννήσεις και 124.501 θανάτους. «Ο πληθυσμός στη χώρα μας αναμένεται να φτάσει τα 8 εκατ. το 2050, με βάση ένα συντηρητικό σενάριο» ανέφερε ο Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ιδρυτής & Πρόεδρος της HOPEgenesis, κατά την ομιλία του στην τελευταία διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Ο κ. Χανδακάς μαζί με τον Γιώργο Ραχιώτη, Ειδικός Ιατρός Εργασίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προσέγγισαν το φλέγον δημογραφικό πρόβλημα, όπως καταγράφεται στην Ελλάδα και προσπάθησαν να αναδείξουν την ανάγκη εύρεσης μιας κεντρικής λύσης του προβλήματος που θα δώσει κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ώθηση στη χώρα μας.

Τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλά στην κατάταξη της Ευρώπης σχετικά με την υιοθέτηση πολιτικών στήριξης της μητρότητας, της οικογένειας και της γονιμότητας, υπογραμμίζοντας ότι κύριος στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος ενίσχυσης των ζευγαριών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Ο κ. Χανδακάς, εστίασε κυρίως στη σημασία της υπογεννητικότητας και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η κοινωνία να ξεπεράσει τα εμπόδια που διατηρούν χαμηλό ρυθμό γεννήσεων τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε, ο ολικός δείκτης αναπαραγωγής, ο οποίος υποδηλώνει τον αριθμό των παιδιών που αποκτάει κάθε γυναίκα στη διάρκεια της αναπαραγωγικής της ηλικίας, μεταβλήθηκε από 1,31 που ήταν το 2004, σε 1,5 το 2008 και 2009, ενώ μειώθηκε ξανά σε 1,35 το 2017.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, η ηλικία απόκτησης του πρώτου παιδιού από τις Ελληνίδες, η οποία από τα 28,8 έτη που ήταν το 2008, μετατέθηκε στα 30,3 έτη το 2016. Το πιο δυσοίωνο μήνυμα, όμως, συνοψίζεται στη βαθιά γήρανση του πληθυσμού τις επόμενες δεκαετίες, καθώς προβλέπεται ότι το 36% των κατοίκων της Ελλάδας το 2050 θα είναι άνω των 65 ετών.

Το ποσοστό αυτό αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι τη δεκαετία του ΄70 ήταν 6% και στις μέρες μας υπολογίζεται στο 18-20%.

Στις αιτίες του δημογραφικού προβλήματος οι δύο ομιλητές εστίασαν στην οικονομική κρίση, που πυροδότησε μια διαδικασία σημαντικής μείωσης του πληθυσμού της χώρας, την Μετανάστευση, που επιδεινώνει το πρόβλημα, αφαιρώντας σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας σε αναπαραγωγική ηλικία που υπολογίζεται περίπου σε 400.000 νέους από το 2011 και το άνισα κατανεμημένο νοσοκομειακό και μαιευτικό δίκτυο, που δυσκολεύει την πρόσβαση στις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κρυμμένα κόστη.

Οι συνέπειες που προκύπτουν από τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της χώρας μας έχουν κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα: Γήρανση του πληθυσμού, μείωση εργατικού δυναμικού και επιβάρυνση του ασφαλιστικού συστήματος και κατάρρευση του συνταξιοδοτικού συστήματος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Χρυσοχοΐδης: Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά



Την άποψη του για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook :«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει.

Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Michalis Chrisochoidis
πριν από μία ώρα περίπου
Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου. #ProstasiaPoliti


Οι κακοποιοί συμμορίας αντιεξουσιαστών «Σύντροφοι – Συντρόφισσες» ανέλαβαν την ευθύνη για τους εμπρησμούς



Η ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών που ονομάζεται «Σύντροφοι – Συντρόφισσες» ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων και βανδαλισμών σε πλήθος εμπορικών καταστημάτων, δημοσίων κτιρίων και τραπεζών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά το τέλος των κινητοποιήσεων για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι εγκληματικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2:30 και 4:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου και συνολικά προκλήθηκαν φθορές σε 22 κτίρια.

Σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα ανέφερε απειλώντας ότι «η «μάχη των Εξαρχείων» δεν είναι παρά ένας συμβολισμός» και προειδοποίησε ότι «το «μπαλάκι» θα πεταχτεί πίσω, κάνοντας «Εξάρχεια» όλη την πόλη».


Λίστα από τον ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις στο Kontra! Ψάχνουν ποιος θα τους πληρώνει



Μια λίστα δημοσιογράφων έστειλε o ΣΥΡΙΖΑ στο Κontra Channel, προκειμένου να προσληφθούν στον τηλεοπτικό σταθμό.

Περίοπτη θέση σε αυτήν κατέχουν, όπως έγραψε στο πρόσφατο παρελθόν η στήλη, οι Κατερίνα Ακριβοπούλου, Σωτήρης Καψώχας και Βούλα Κεχαγιά, οι οποίοι, μετά την έξοδό τους από το Ραδιομέγαρο, είναι άστεγοι τηλεοπτικά.

Ωστόσο, το μεγάλο «αγκάθι» δεν είναι άλλο από τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνονται, αφού είναι κοινό μυστικό πως η ρευστότητα δεν περισσεύει. Στο πλαίσιο αυτό η Κουμουνδούρου επιχειρεί να βρει άμεσα διέξοδο, καθώς η πλευρά Κόκκαλη εξακολουθεί να μη φαίνεται διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει εκ νέου το φιλοΣΥΡΙΖΑϊκό κανάλι περιφερειακής εμβέλειας.

Εσχάτως, μάλιστα, ιδιαίτερα για το άλλοτε τηλεοπτικό δίδυμο της μεσημεριανής εκπομπής της ΕΡΤ έγινε κρούση και στους ιθύνοντες του Open του Ιβάν Σαββίδη, όμως, παρά τις αγαστές σχέσεις μεταξύ της ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού σταθμού της Παιανίας και του στενού συστήματος Τσίπρα, η προοπτική αυτή απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς οι επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα έκαναν λόγο για φθαρμένα τηλεοπτικά προϊόντα.

Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, δεν έχει προωθηθεί ως μόνιμη στο κανάλι του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, αν και εργάζεται στο «Εθνος» ως βασική πολιτική συντάκτρια και η Βούλα Κεχαγιά, καθώς θεωρείται απόλυτα ταυτισμένη με την προηγούμενη κυβέρνηση, και ιδίως με τον πρώην υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.


Πηγή : media.gr


Ο Βαζαίος πήρε χρυσό μετάλλιο και στην πεταλούδα


Λίγα λεπτά μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα μικτής ατομικής, ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε το χρυσό στα 200 μέτρα πεταλούδας! Τρίτο μετάλλιο για τον ίδιο στη Γλασκώβη.

Ανδρέας Βαζαίος έγραψε ιστορία και πάλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Γλασκώβη της Σκωτίας, σε πισίνα 25 μέτρων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο! Ο Έλληνας κολυμβητής, λίγα λεπτά μετά το χάλκινο στα 100μ Μικτής Ατομικής και δύο ημέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στα 200μ Μικτής Ατομικής, που συνδυάστηκε με Ευρωπαϊκό ρεκόρ, ανέβηκε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού βάθρου και στα 200μ πεταλούδα.




Χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ για την Κορακάκη στο Βελιγράδι



Την πρώτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. κατέλαβε η Άννα Κορακάκη, στο Γκραν Πρι που διεξήχθη στο Βελιγράδι και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Στον τελικό επικράτησε με άνεση, συγκεντρώνοντας 243,6 βαθμούς, έναντι 237,2 της Ρενάτα Ρίσκε από την Ουγγαρία, που πήρε τη δεύτερη θέση.




Δικαστική απόφαση «βόμβα» για την Ελλάδα: Αν η πολυκατοικία δεν θέλει, δεν θα γίνεται το διαμέρισμα Airbnb



Ένα ντόμινο εξελίξεων σε ό,τι αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb ενδέχεται να φέρει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ένοικοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικία του Ναυπλίου στράφηκαν κατά ενός διαμερίσματος -στην ίδια πολυκατοικία- το οποίο διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Οι προσφεύγοντες ζήτησαν από το δικαστήριο να λάβει μέτρα προκειμένου να μη συνεχιστεί η μίσθωσή του μέσω Airbnb, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, και περιστατικά οχλήσεων από τους φιλοξενούμενους του συγκεκριμένου διαμερίσματος.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου ανοίγει τον δρόμο για μαζικές αγωγές και διεκδικήσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων που αντιδρούν στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, HomeAway και Booking.



Πηγή: iefimerida.gr


Νέα φωτό του αυτοκινήτου των κακοποιών που σκότωσαν την 77χρονη



Η άτυχη γυναίκα προέβαλε αντίσταση όταν οι κακοποιοί επιχείρησαν να της αρπάξουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε, με αποτέλεσμα να την πατήσουν με το αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του γιου της.  

Tο φως της δημοσιότητας είδε τη Δευτέρα νέα φωτογραφία του αυτοκινήτου με το οποίο Ρομά παρέσυραν και σκότωσαν την άτυχη 77χρονη στους Αγίους Θεοδώρους. Οι φωτογραφίες προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος. 

Η άτυχη γυναίκα προέβαλε αντίσταση όταν οι κακοποιοί επιχείρησαν να της αρπάξουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε, με αποτέλεσμα να την πατήσουν με το αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του γιου της.  

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε πέντε καταυλισμούς Ρομά σε Μέγαρα, Κορινθία και Δυτική Αττική χωρίς όμως να κατορθώσουν να συλλάβουν τους δράστες. 

Ο σύζυγος της ηλικιωμένης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε αντιληφθεί να τους ακολουθεί το ασημί χρώματος αυτοκίνητο των δραστών.





Πηγή: skai.gr



















Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στην ανεύθυνη καταγγελία του Δήμου Μούτση



Είναι απαράδεκτο και η κοινωνία πλέον δεν μασάει με τις ανεύθυνες δηλώσεις οποιουδήποτε για να δημιουργήσει κλίμα.

Θέση στα όσα ισχυρίζεται ο Δήμος Μούτσης πήρε πολύ σωστά η ΕΛΑΣ. που χαρακτήρισε κολαστήριο το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων για να δημιουργήσει κακός εντυπώσεις.

Η ΕΛΑΣ με ανάρτησή της στο Facebook απαντά στον Δήμο Μούτση σχετικά με όσα είχε καταγγείλει σχετικά με το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και όσα ακουγόταν από εκεί τα  ξημερώματα του Σαββάτου &7.12.2019).: «Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων».


H ανάρτησή του Δήμοy Μούτση : «ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το “κολαστήριο” αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τόβλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας……!».




Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων προωθούν τη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ



Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων συσκέφθηκαν το, Σάββατο, κεκλεισμένων των θυρών, για να προετοιμάσουν την, όπως αναμένεται, τελευταία εβδομάδα της έρευνας που πραγματοποιούν εδώ και μήνες για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στόχος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο να εξετάσει ενδελεχώς τα στοιχεία που υπάρχουν κατά του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και να συντάξει το προσχέδιο επίσημων κατηγοριών, οι οποίες είναι γνωστές ως άρθρα παραπομπής, τα οποία μπορεί να εισηγηθεί να ψηφιστούν από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ήδη την Πέμπτη.

Οι βουλευτές συνέταξαν χθες έκθεση 55 σελίδων, στην οποία σκιαγραφούν τη συνταγματική βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαν να στηριχθούν τα άρθρα παραπομπής.

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων επικεντρώνεται σε δύο άρθρα, με τα οποία θα κατηγορείται ο πρόεδρος για κατάχρηση εξουσίας στις συναλλαγές του με την Ουκρανία και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου, αρνούμενος να συνεργαστεί με τις Επιτροπές έρευνας.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής αυτής, ο Τζέρολντ Νάντλερ, δήλωσε κατά την κοινοποίηση της σύνταξης της έκθεσης ότι η παραπομπή είναι ο μόνος τρόπος για να λογοδοτήσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Ο πρόεδρος Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του, πρόδωσε την εθνική μας ασφάλεια και διέφθειρε την εκλογική μας διαδικασία, κι όλα αυτά για προσωπικό όφελος» σημειώνει ο Νάντλερ σε ανακοίνωσή του.

«Το Σύνταγμα προβλέπει λεπτομερώς μόνο ένα φάρμακο γι’ αυτήν την ανάρμοστη συμπεριφορά: παραπομπή» υπογράμμισε.

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων θα πραγματοποιήσει μια δημόσια ακροαματική διαδικασία τη Δευτέρα, για να εξετάσει τις αποδείξεις που συγκεντρώθηκαν κατά την έρευνα για την παραπομπή του Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν η ακροαματική αυτή διαδικασία να καταλάβει όλο το εργασιακό ωράριο της Δευτέρας, για να εξετάσουν τα δικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης έκθεσης 110 σελίδων, στην οποία επισημαίνεται ότι κατά την έρευνα δε βρέθηκαν αποδείξεις για κάποιο αδίκημα που να στοιχειοθετούν την παραπομπή του προέδρου.

Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στον Νάντλερ ότι δε θα μετάσχει στην ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων και καταδίκασε την έρευνα, λέγοντας ότι είναι «εντελώς αβάσιμη».

Ο Νάντλερ εξέφρασε την απογοήτευσή του γι’ αυτό, σημειώνοντας ότι «ο αμερικανικός λαός αξίζει να πάρει απαντήσεις από τον πρόεδρο Τραμπ».

Χθες, Σάββατο, ο Τραμπ χαρακτήρισε άλλη μια φορά τη διαδικασία αυτήν «κυνήγι μαγισσών».

Η επίσημη υιοθέτηση κατηγοριών στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι το οποίο θεωρείται πλέον βέβαιο, θα οδηγήσει σε μια δίκη στη Γερουσία για το αν θα απομακρυνθεί ο Τραμπ από το αξίωμά του.

Δεν υπάρχουν, ωστόσο, ενδείξεις ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν τη Γερουσία, θα υποστηρίξουν την απομάκρυνση του Τραμπ.


(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
in.gr


Αλ. Διακόπουλος: Δεν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία



Στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, που έχει κλιμακώσει την ένταση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, σύμβουλος Εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα οδηγήσει σε κάποιο «θερμό επεισόδιο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής, σημείωσε ότι οι κινήσεις της Τουρκίας, που επικύρωσε το μνημόνιο και το απέστειλε στον ΟΗΕ, έχουν λογική συνέχεια. «Εκαναν τη συμφωνία για να την επικυρώσουν γιατί θεωρούν ότι ο Σαράζ δεν έχει πάρα πολύ καιρό μπροστά του για να μείνει στη θέση του, για αυτό πιέζονται να πετύχουν μία συμφωνία με τον Σαράζ όσο είναι ακόμα εκεί και μπορεί να δηλώνει πρόεδρος της Λιβύης. Γι αυτό το λόγο το μνημόνιο συμφωνίας είναι μία συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Σαράζ, δεν είναι μεταξύ Τουρκίας - Λιβύης».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν η τουρκικό γεωτρύπανο επιχειρήσει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, απάντησε ότι «κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί» και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιείς ανά περίπτωση. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαριοπούλα εάν χρειάζεσαι μυγοσκοτώστρα, γιατί αντί να σκοτώσεις την μύγα, θα σπάσεις τον τοίχο. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιείς την βαριοπούλα για άλλες δουλειές».

Ο κ. Διακόπουλος χαρακτήρισε «φαιδρή» τη συμφωνία μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης και τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράφει από το κοινοβούλιο και οτιδήποτε την καθιστά άκυρη και διάτρητη. Έχουν παραβιάσει κάθε έννοια δικαίου».

Οσον αφορά τις πιθανές συνέπειες, πως μπορεί να υπάρχει ένταση με την Τουρκία, όμως δεν δεν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο εξαιτίας του μνημονίου. «Είναι τόσο παράνομο και έωλο που θα γυρίσει εις βάρος αυτού που το ξεκίνησε. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου. Δεν υπήρχε πριν τη συνάντηση και δεν υπάρχει και μετά τη συνάντηση. Η συνάντηση αυτή ήταν μια μορφή επικοινωνίας και μία μορφή πολιτικής. Οι δίαυλοι επικοινωνίας μένουν και καλώς μένουν ανοιχτοί. Η συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι μία συζήτηση που έθεσε η τούρκικη πλευρά. Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όμως, είναι τεχνικά μέτρα μεταξύ υπουργείων άμυνας», συμπλήρωσε.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αλάσκα: Πεντάχρονος περπάτησε στους -31 βαθμούς κουβαλώντας το αδελφάκι του



Υπό αντίξοες συνθήκες, στους -31 βαθμούς Κελσίου, περπάτησε ένα 5χρονο αγόρι στην Αλάσκα κουβαλώντας μάλιστα το 18 μηνών αδελφάκι του, καθώς σύμφωνα με τις αρχές, είχαν μείνει μόνα τους στο σπίτι.

Το παιδί έφθασε σε γειτονικό σπίτι με κρυοπαγήματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Το αγόρι φαίνεται πως έφυγε από το σπίτι από φόβο, όταν κόπηκε το ρεύμα, και περπάτησε κουβαλώντας το αδελφάκι του περί το ένα χιλιόμετρο μόνο με κάλτσες και ελαφριά ρούχα.

Η 37χρονη Τζούλι Πίτερ, η οποία δεν έχει διευκρινιστεί εάν είναι η μητέρα του, κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN


Μαύρο Τζιπ χτύπησε και εγκατέλειψε μοτοσυκλετιστή στην Συγγρού


Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο δυστύχημα εμπλέκεται ένα πολυτελές τζιπ μαύρου χρώματος, που φέρει χτύπημα στο πίσω δεξί μέρος, ο οδηγός του οποίου φέρεται να εγκατέλειψε τον οδηγό της μοτοσικλέτας.

Ο μοτοσυκλετιστής πέθανε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, το τροχαίο έλαβε χώρα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στη λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα της καθόδου, στο ύψος της οδού Λαγουμιτζή.






Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις παραβάσεις των Ελλήνων οδηγών


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι Αρχές για την εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος τροχονομικής αστυνόμευσης: «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το όποιο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το δικαίωμα των πολιτών για ανεμπόδιστη κυκλοφορία στις πόλεις.

Το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου βεβαιώθηκαν συνολικά 52.024 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

531 για στάση - στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,
833 για στάση - στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
331 για στάση - στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
818 για στάση - στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,
861 για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους,
764 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και
105 για ηχορύπανση από οχήματα

«Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

 Οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ
Cnn.gr


Διακοπές Χριστουγέννων για τους μαθητές από 23 Δεκεμβρίου φέτος



Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι τα σχολεία θα κλείσουν 20 Δεκεμβρίου γιατί μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και έτσι η ξεκούραση για τους μαθητές θα αρχίσει από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων.

Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.


Σφοδρή επίθεση κατά της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



Δριμεία επίθεση ενάντια στην υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, και των ακροαριστερών σχετικά με τις καταγγελίες περί ακραίας καταστολής από τις δυνάμεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια, εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του γραφείου Τύπου, καταγγέλλει αστυνομία και κυβέρνηση για «την ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου».

Πρώτο ψέμα η ακραία καταστολή. Δεν υπήρξε. Όπως δεν υπήρξαν και επεισόδια στις τρεις διαδηλώσεις από το Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής.

Δυστυχώς οι συνθήκες και η απειλή αναταραχής επέβαλαν να κινητοποιηθούν πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Φυσικά η ηγεσία της αστυνομίας και η κυβέρνηση θα ήταν ικανοποιημένες εάν οι διαδηλώσεις γίνονταν με παρουσία ελάχιστων αστυνομικών και όχι 3.500. Η Αστυνομία έχει άλλες προτεραιότητες να ικανοποιήσει προς όφελος των πολιτών.

Όταν όμως κάθε χρόνο σε επετείους όπως η 17η Νοέμβρη και η 6η Δεκεμβρίου, υπάρχουν ευρείας τάξης επεισόδια και καταστροφές, τότε αυτή η κυβέρνηση και η αστυνομία πρέπει να βάλουν ένα τέλος. Στις φετινές επετείους οι εκδηλώσεις και οι διαδηλώσεις έγιναν, αλλά η Αθήνα δεν κάηκε!

Οι περιουσίες των πολιτών, η ειρήνη της πόλης διαφυλάχθηκαν αλλά και το κίνημα της νεολαίας περιφρουρήθηκε και δεν αμαυρώθηκε από επεισόδια.

Ισχύει δηλαδή το αντίστροφο από αυτό που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ περί ‘μοναδικού στόχου να εκφοβίσει-η κυβέρνηση- το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον’.

Οι άντρες των ΜΑΤ δεν ‘εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας’, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότωφ και τις πέτρες στα χέρια. Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου 2 ώρες πριν.

Οι σκηνές βίας στα Εξάρχεια δεν είναι κίνημα νεολαίας, γιατί δεν διεκδικεί τίποτα άλλο πέραν της τυφλής βίας, της δυνατότητας να σπάει και να καίει. Οι 12 που συνελήφθησαν, το βίντεο που κυκλοφορεί είναι από εκεί, όχι από τις διαδηλώσεις. Με σακίδια γεμάτα πέτρες, με τα μάρμαρα της πλατείας πάλι σπασμένα, με μολότωφ.

Αν αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ κίνημα νεολαίας ας το ξανασκεφθεί.

Κι αν υπάρχουν, στις δύσκολες συνθήκες οδομαχιών, περιστατικά υπέρβασης από την αστυνομία, υπάρχουν θεσμοποιημένες διαδικασίες για να ελεγχθούν οι όποιες υπερβάσεις. Η δημοκρατική νομιμότητα στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται και οι διαδικασίες που την διασφαλίζουν επίσης δεν αμφισβητούνται.

Η Αστυνομία και η κυβέρνηση σέβονται τη νομιμότητα. Και την εξασφαλίζουν με μεγάλο κόπο απέναντι σε μειοψηφίες βίας, που άλλοι αναγορεύουν σε κίνημα νεολαίας, δυσφημώντας βαθιά το τελευταίο».