Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Λογική ακροαριστερού Συριζαίου που θέλει να καλύψει σύντροφο αντιεξουσιαστή! Άλλο ο επαγγελματίας τρομοκράτης και άλλο ο νέος που ρίχνει μολότοφ



Μόνο η λογική ενός βλάκα ακροαριστερού Συριζαίου που θέλει να καλύψει σύντροφο κακοποιό αντιεξουσιαστή θα ξεστόμιζε τέτοια δικαιολογία όπως ο Νίκος Φίλης.

«Είναι άλλο πράγμα ο επαγγελματίας τρομοκράτης και άλλο ο νέος που ρίχνει μια βόμβα μολότοφ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτή την δήλωση δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τον Φίλη γιατί πέφτουμε στο επίπεδο του.


Συνελήφθη ανήλικος για την κλοπή 2000 ευρώ από περίπτερο!



Συνελήφθη, χθες (12-11-2019) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου ένας ανήλικος ημεδαπός, για το αδίκημα της κλοπής. Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο ανήλικος ημεδαπός, χθες το βράδυ αφαίρεσε από περίπτερο, στο Αργοστόλι, το χρηματικό ποσό των (2000) ευρώ. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης αναζητείται ο 40χρονος πατέρας του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.  



Πηγή: inkefalonia.gr


Καμία σχέση με την ΑΣΟΕΕ αυτοί που συνελήφθησαν για τα επεισόδια



Οι δύο συλληφθέντες των επεισοδίων, 22 και 25 ετών αντίστοιχα, δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τη Σχολή και δεν ήταν φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, απλά πήγαν για να τα κάνουν μπάχαλο μαζί με τους υπόλοιπους.

Το δελτίο τύπου στης ΕΛ.ΑΣ.

Από τις αστυνομικές Αρχές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 25 ετών, που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο 22χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, καθώς συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που επιχείρησαν να διασπάσουν βίαια τον αστυνομικό φραγμό, έξω από το Πανεπιστήμιο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ο 25χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι δυο συλληφθέντες, οι όποιοι δεν είναι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Η Αθήνα είναι η 90η χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς



Επτά στους 10 οδηγοί είτε έχουν τσακωθεί είτε έχουν βρεθεί μπροστά σε καβγά στο δρόμο - Ακριβό το κόστος κατοχής λόγω φόρων και βενζίνης.

Στην 90η θέση της λίστας μετά από έρευνα για τις 100 «καλύτερες/χειρότερες πόλεις για ιδιοκτήτες/κατόχους ΙΧ» βρίσκεται η Αθήνα.

Στην κορυφή της λίστας, αντίθετα, βρίσκεται το Κάλγκαρι του Καναδά και ακολουθείται από το Ντουμπάι και την Οττάβα.

Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Βομβάη και ακολουθούν το Ουλανμπατόρ στη Μογγολία, η Καλκούτα στην Ινδία και το Λάγος στη Νιγηρία.

Η έκθεση την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Mr Auto αξιολογεί, μεταξύ άλλων, το κόστος του καυσίμου, το μποτιλιάρισμα, τον αριθμό των ΙΧ ανά κάτοικο, τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, το κόστος στάθμευσης αλλά και τους καβγάδες των οδηγών.

Η Αθήνα, όπως σημειώνει η Καθημερινή, μετράει 0,77 οχήματα ανά κάτοικο έναντι 0,63 της «πρωταθλήτριας» πόλης του Κάλγκαρι.

Όσον αφορά τη χρήση των ΜΜΜ η Αθήνα βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας με 67,36 μονάδες έναντι 75,6 του Κάλγκαρι, 73,23 του Ντουμπάι και 78,14 της Βομβάης.

Η Αθήνα παρουσιάζει, επίσης, μέση ηλικία αυτοκινήτων (15) ανάλογη αυτής σε Βομβάη (15) και Μπογκοτά (14) ενώ στον αντίποδα βρίσκεται το Ντουμπάι με μέσο όρο ηλικίας των ΙΧ τα 5,2 έτη.

Πολύ ψηλά βρίσκεται το κόστος βενζίνης και ο μέσος ετήσιος φόρος για τους κατοίκους της Αθήνας με 1,79 δολάρια/λίτρο και 280,2 δολάρια για μέσο ετήσιο φόρο κατοχής ΙΧ.

Οξύθυμοι, τέλος, εμφανίζονται οι Αθηναίοι οδηγοί οι οποίοι είτε έχουν βρεθεί μπροστά είτε έχουν συμμετάσχει σε κάποιον καβγά στο δρόμο 70,85 φορές στις 100. Πιο έντονο ταμπεραμέντο καταγράφεται για τους οδηγούς σε Μπογκοτά και Βομβάη με ποσοστά μεγαλύτερα του 95 ενώ οι πιο φιλήσυχοι βρίσκονται στη Σιγκαπούρη (2,65/100).



Πηγή : protothema.gr


Οι τελευταίοι Νονοί του Κορλεόνε



Ο Τζον Φολέιν κατέγραψε την άνοδο και την πτώση των paezano από το διάσημο χωριό που έγιναν τα απόλυτα αφεντικά της Σικελικής Μαφίας

Δεν ξέρω γιατί ανέκαθεν γοητευόμουνα από τις ιστορίες της Μαφίας, τις γεμάτες από αίμα, προδοσία και αιματηρές συνήθως διαδοχές. Ειδικά στις κινηματογραφικές τους εκδοχές όπως τον «Νονό» και τις ταινίες του Σκορτσέζε εμπνευσμένες από αληθινές ιστορίες, «κόλλαγα» με την ψυχρότητα και τα ήρεμα μεν, δολοφονικά δε βλέμματα των μαφιόζων.  Η αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική από το σινεμά. Είναι πολύ πιο σκληρή και την περιγράφει αριστοτεχνικά με μια μυθιστορηματική γραφή στο βιβλίο του ο δημοσιογράφος Τζον Φολέιν. Το «Οι τελευταίοι Νονοί» (The last Godfothers) θα μπορούσε άνετα να γίνει ένα κινηματογραφικό έπος για την άνοδο και την πτώση των φατριών της Σικελικής μαφίας που «γεννήθηκαν» στην κωμόπολη του Κορλεόνε.

Μέσα από μια εμπεριστατωμένη όσο και πολύχρονη έρευνα ο ανταποκριτής των Sunday Times στην Ιταλία ξεδιπλώνει μυθιστορηματικά την ιστορία του Σαλβατόρε Ρίϊνα και του Μπερνάντο Προβενζάνο, που ανέβηκαν στην κορυφή της Κόζα Νόστρα. Οι δύο «κολλητοί» που στην αρχή τα άλλα αφεντικά τους αποκαλούσαν υποτιμητικά «οι χωριάτες» ακολούθησαν την μοναδική διαδρομή που ήξεραν για να ανέβουν ιεραρχικά.


Σκότωναν οποιονδήποτε ήταν εμπόδιο στον δρόμο τους, ακόμα και αθώους συγγενείς αντιπάλων τους, την ίδια στιγμή που δικαστές όπως ο Τζιοβάνι Φαλκόνε έκαναν τα πάντα για να τους συλλάβουν. Το βιβλίο αφιερώνει πολλές σελίδες σε δύο επικές μάχες, πρώτα αυτή του Φαλκόνε εναντίον του Ρίϊνα, που έστειλε εκατοντάδες μαφιόζους στην φυλακή, σήμανε όμως και την θανατική καταδίκη του δικαστή. Ο Τζιοβάνι Μπρούσκα, αρχι-δολοφόνος των Κορλεονέζι μαζί με τους συνεργάτες του ανατίναξαν το θωρακισμένο FIAT του δικαστή με χίλια κιλά εκρηκτικά, σκοτώνοντας αυτόν και τη γυναίκα του στον δρόμο από το αεροδρόμιο του Παλέρμο προς την πόλη.

Η δεύτερη είναι το κυνηγητό του Μπερνάντο Προβενζάνο, που μετά την σύλληψη του Ρίϊνα έγινε ο «capo di tutti capi» της Σικελικής μαφίας, καταφέρνοντας να κρύβεται συνεχώς.

Διώκτης του ο επιθεωρητής τότε Ρενάτο Κορτέζε, που διοικούσε την Squantra Antimafia του Παλέρμο, το πιο επικίνδυνο πόστο για έναν αστυνομικό. Ο Κορτέζε τον κυνηγούσε οχτώ χρόνια πριν τον συλλάβει σε μια στάνη, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κορλεόνε, το μοναδικό ίσως μέρος που δεν θα αναζητούσε κανείς τον «αρχηγό των αρχηγών». Ο άνθρωπος που είχε μια τεράστια περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ζούσε σαν βοσκός, χωρίς κινητό, μέσα σε ένα φτωχικό δωμάτιο. Δεν είχε κινητό και επικοινωνούσε με την αυτοκρατορία του γράφοντας τα περίφημα «πιτσίνι», σημειώματα δηλαδή στην γραφομηχανή που τα δίπλωνε τόσο πολύ, ώστε να είναι μισό εκατοστό μήκος! Η σύλληψή του την ημέρα που ο Μπερλουσκόνι έχανε τις εκλογές του 2006, ήταν το κύκνειο άσμα για τους τελευταίους νονούς που κυριάρχησαν στις τάξεις της Σικελικής μαφίας. Ο Κορτέζε έκανε έφοδο στην φάρμα, έσπασε την πόρτα με μια κλωτσιά και άρπαξε τον «Νονό των νονών» από τον λαιμό. Έτσι τελειώνει αυτό το συναρπαστικό και ματωμένο story, που ο Τζον Φολέιν ανέδειξε με μοναδικό τρόπο στο εκπληκτικό αυτό βιβλίο.

Υ.Γ.: Μακάρι να βρεθεί ένας εκδοτικός οίκος που θα ενδιαφερθεί να το εκδώσει στα ελληνικά.


Διονύσης Θανάσουλας
Πηγή : newsauto.gr


Εδώ ζούσαν οι 138 μετανάστες σε άθλιες συνθήκες



Εκμετάλλευση μεταναστών από κακοποιούς "αλληλέγγυους" που τους πετάνε στην κυριολεξία μέσα σε ερειπωμένα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας και τους απομυζούν χρήματα αφήνοντας τους να ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει :

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε από νωρίς σήμερα (12/11/2019) το πρωί, για την εκκένωση κτιρίου που ήταν υπό κατάληψη, επί της οδού Μπουμπουλίνας 42.

Στο κτίριο βρέθηκαν (138) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (66) άνδρες, (44) γυναίκες και (28) ανήλικοι και νεαρής ηλικίας.

Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.







Εγκλωβισμένα στα νοσοκομεία Παίδων δεκάδες παιδιά με εισαγγελικές εντολές



Παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες τους, παιδιά που έχουν υποστεί παραμέληση ή/και κακοποίηση και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, «φιλοξενούνται» για μεγάλο διάστημα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, εξαιτίας της έλλειψης δομών, αλλά και «της κατάχρησης που γίνεται από τις εισαγγελικές αρχές στην έκδοση εισαγγελικών εντολών», ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας.

Τουλάχιστον 48 παιδιά βρίσκονται σήμερα στα νοσοκομεία Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία», και ο αριθμός διαφοροποιείται συνεχώς, δυστυχώς με ανοδική τάση. «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» και τα συμβάντα παραβατικότητας, βίας, επιθετικότητας σε βάρος εργαζομένων και ασθενών συχνά, είπαν οι παιδοψυχίατροι, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας καταδικάζουν ως καταχρηστική και μη ενδεδειγμένη πρακτική τη φιλοξενία και μακροχρόνια παραμονή υγιών παιδιών στα δημόσια Νοσοκομεία, τονίζοντας τις σοβαρές συνέπειες τόσο για το ίδιο το παιδί όσο και για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδοψυχιατρικών κλινικών, οι οποίες είναι ήδη υποστελεχωμένες και με περιορισμένο αριθμό κλινών που θα έπρεπε, όπως είπαν, να είναι διαθέσιμες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών νοσηλείας για παιδιά με ενεργή ψυχοπαθολογία.

Εξήγησαν πως τα περισσότερα περιστατικά γίνονται γνωστά μέσω καταγγελιών που υποβάλλονται απευθείας από το συγγενικό ή και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού ή από επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το παιδί ή δια μέσω φορέων προς τις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών. Με την έκδοση εισαγγελικών παραγγελιών προς τις Παιδοψυχιατρικές Κλινικές της χώρας οι εισαγγελικές αρχές ζητούν την κατεπείγουσα παιδοψυχιατρική εκτίμηση των παιδιών, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να μεταφερθούν σε προνοιακές δομές φιλοξενίας, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν γίνεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όπως είπαν. «Έτσι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο παιδιά, σωματικά και ψυχικά υγιή, να περιφέρονται στις κλινικές των Νοσοκομείων, αποκομμένα από τις καθημερινές εκπαιδευτικές ασχολίες και το οικογενειακό τους περιβάλλον, βιώνοντας τον θυμό, τον φόβο, την αγανάκτηση και τη θλίψη, χωρίς να αντιλαμβάνονται το λόγο για τον οποίο βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση», ανέφεραν οι επιστήμονες.

«Η σωστή και ασφαλής για το παιδί διαδικασία προβλέπει ότι ο εισαγγελέας επικουρείται από ομάδα ειδικών και διερευνά την κατάσταση του παιδιού. Αυτό που γίνεται στην χώρα μας είναι ο εισαγγελέας να ζητεί την απομάκρυνση του παιδιού από το πιθανά προβληματικό περιβάλλον του, θεωρώντας πως έτσι το προστατεύει, και να το στέλνει στο νοσοκομείο Παίδων για παιδοψυχιατρική και παιδιατρική εκτίμηση. Σαν να μην γνωρίζει πως στα παιδιατρικά νοσοκομεία τα παιδιά παραμένουν για μήνες. Ή σαν να μην γνωρίζουν πως από τα Νοσοκομεία τα παιδιά τοποθετούνται σε δομές τυχαία, µε αποκλειστικό γνώμονα τη διαθεσιμότητα που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι εξατομικευμένες ανάγκες κάθε παιδιού».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τζανακόπουλος υπέρ των συντρόφων αντιεξουσιαστών για ΑΣΟΕΕ «Καλά δεν βρήκαν και καλάσνικοφ!»



Δεν μπορούν με τίποτα να κρύψουν τι πραγματικά πιστεύουν για τους συντρόφους αντιεξουσιαστές.

Μία δήλωση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δήλωση σοβαρού ανθρώπου παρά μόνο ακροαριστερού αντιεξουσιαστή έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Σήμερα»

Αναφερόμενος στην επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, όπου τα ευρήματα επιβεβαιώνουν πως αποτελούσε ορμητήριο ομάδων κρούσης κακοποιών αντιεξουσιαστών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά «Καλά δεν βρήκαν και καλάσνικοφ!»

Αυτό είχε μόνο να πει ο Τζανακόπουλος και το έκανε επιχειρώντας να υπερασπιστεί τους συντρόφους κακοποιούς αντιεξουσιαστές παρά τα ευρήματα στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ κατά την έφοδο των αστυνομικών (ξύλινα κοντάρια, υλικά για μολότοφ, κράνη, σφυριά, πέτρες, διαρρηκτικά εργαλεία, σακούλες full face και διάφορα άλλα υλικά που παραπέμπουν σε δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου), 

Η δήλωση του Τζανακόπουλου: «το τι μπορεί να γράψει κάποιος σε έναν τοίχο ή σε ένα υπόγειο ή σε μια αποθήκη … Δεν βρήκαν και καλάσνικοφ».

Ο Τζανακόπουλος μόλις κατάλαβε ότι τον πήραν χαμπάρι για την προκλητική δήλωση στήριξης στους συντρόφους αντιεξουσιαστές, πέταξε για να ακουστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν συμφωνεί με αυτά τα πράγματα».


Εκτός επιτροπής Πολάκης - Τζανακόπουλος και ο Πολάκης προκαλεί στο facebook



Τελείωσαν οριστικά με την προανακριτική επιτροπή Πολάκης - Τζανακόπουλος και τους κόπηκε η μαγκιά. 

Αντί να αφήσουν την επιτροπή να κάνει την δουλειά της και να αρχίσει να εξετάζει μάρτυρες, ο προκλητικός ακροαριστερός Παύλος Πολάκης με ανάρτηση τα βάζει με τους δημοσιογράφους και όχι με την κατάντια του.

Η «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ να εξαιρέσει τελικά τους δύο βουλευτές δεν άρεσε στον Παύλο Πολάκη γιατί του χάλασε το επαναστατικό κλίμα.

Η ανάρτηση Πολάκη :

Προς βοθροκαναλα και βοθροσαιτ ΕΝΤΑΥΘΑ: Μην κάνετε τους πόθους σας «ρεπορτάζ»για να καλύψετε την αντισυνταγματική και παράνομη «αποφαςη» εξαίρεσης μας !!
Μεσα στην προανακριτική αυτη τη στιγμή ειναι μόνο ο Σπυρος Λαππας απο εμάς . ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ……

Παυλος Πολακης
13 ώρες πριν
Προς βοθροκαναλα και βοθροσαιτ ΕΝΤΑΥΘΑ: Μην κάνετε τους πόθους σας "ρεπορτάζ"για να καλύψετε την αντισυνταγματική και παράνομη "αποφαςη" εξαίρεσης μας !!
Μεσα στην προανακριτική αυτη τη στιγμή ειναι μόνο ο Σπυρος Λαππας απο εμάς .
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ......


Εκτός αγοράς εργασίας το 60% των ατόμων 55 έως 64 ετών



Μόλις 4 στους 10 Ελληνες ηλικίας από 55 έως και 64 ετών βρίσκονται εντός αγοράς εργασίας, με το ποσοστό απασχόλησης ανδρών και γυναικών στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να είναι το χαμηλότερο πλην του Λουξεμβούργου μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είναι αποκαλυπτικά, καθώς δείχνουν πως σε επίπεδο Ε.Ε., εντός της τελευταίας 15ετίας συντελούνται εντυπωσιακές αλλαγές στην αγορά εργασίας όσον αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες. Ετσι, τον προηγούμενο χρόνο, τα ευρωπαϊκά ποσοστά απασχόλησης (ανδρών - γυναικών) ηλικίας 55 έως 64 ετών ήταν υψηλότερα από τα μέσα ποσοστά για όλους τους ενηλίκους. Συγκεκριμένα, ήταν 65% στους άνδρες και 52% στις γυναίκες, όταν τα συνολικά ποσοστά ήταν 60% και 48% αντίστοιχα. Αυτό βέβαια δεν αφορά τη χώρα μας, όπου το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας μεταξύ 55 και 64 ετών ήταν μόλις 41,1%. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι αντίστοιχα χαμηλά, στο 41,9%, ήταν και το γενικό ποσοστό των ενηλίκων (άνω των 15 ετών), ανδρών και γυναικών, που βρίσκονταν το 2018 στην αγορά εργασίας.


Σύμφωνα με τη Eurostat, ο ρυθμός αύξησης των ποσοστών απασχόλησης για άτομα ηλικίας 55 έως 64 ετών ήταν μεταξύ του 2003 και του 2018 εντυπωσιακός, με ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση. Κάτι που φαίνεται και από το αυξανόμενο ποσοστό γυναικών στην εργασία. Ετσι, το 2018, τα ποσοστά απασχόλησης μεταξύ ατόμων ηλικίας 55 έως 64 ετών ήταν πάνω από 70% στη Σουηδία, στη Γερμανία και στη Δανία. Αντίθετα, υπήρχαν επτά κράτη-μέλη της Ε.Ε. –η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο– όπου τα ποσοστά για αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν μικρότερα από 50%.

Όπως επισημαίνει η Eurostat, oι ηλικιωμένοι που καθυστερούν τη συνταξιοδότησή τους κερδίζουν περισσότερα χρήματα, συγκεντρώνουν πρόσθετα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ενδέχεται να είναι σε θέση να εξοικονομήσουν περισσότερα ή να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε κάποιο ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα, βέβαια, με τα πρόσφατα στοιχεία της Ε.Ε. που αναφέρονται στην έκθεση «Ageing Europe», η Ελλάδα παρουσιάζει χαμηλή απόδοση και όσον αφορά τη συνολική διάρκεια του εργασιακού βίου, με 32,9 έτη, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 36,2. Παρ’ όλα αυτά, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα μικρότερο κίνδυνο φτώχειας σε σύγκριση με τους εργαζομένους, κάτι βέβαια που ισχύει και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Κίνδυνος φτώχειας

Ετσι, βάσει των στοιχείων του 2017, ενώ το 22% των Ελλήνων ηλικίας 16 έως 64 ετών ήταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 12,4% όσον αφορά τους ηλικιωμένους, άνω των 65 ετών.


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Φρουζής εκθέτει και άλλο Τουλουπάκη και αναδεικνύει την σκευωρία Novartis.



Την καταγγελία ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον πίεσε σε άτυπη συνάντηση να μιλήσει για δέκα πολιτικά πρόσωπα έκανε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική της Novartis.

Η κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή είχε διάρκεια 4ο λεπτών περίπου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ειπώθηκαν τα παρακάτω 

Ο κ. Φρουζής, στην κατάθεση του στην Προανακριτική για Novartis, περιέγραψε μια μυστική άτυπη συνάντηση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με πρωτοβουλία της ιδίας τον Μάιο του 2018. Η συνάντηση έγινε στη οδό Λουκάρεως στο κτίριο της Εισαγγελίας. Ήταν συνάντηση ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα. Επίμονα, όπως υποστήριξε στην επιτροπή ο κ. Φρουζής, η κα Τουλουπάκη του πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλά και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω τη αλήθεια; Κάτι άλλο;».

Η κα Τουλουπάκη για να ενισχύση πιο εύκολα την κατάθεση του Φρουζή, του είπε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και επέμεινε να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. Ο ίδιος ο κ. Φρουζής δεν απάντησε και όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική η κα Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσης. Μάλιστα, οι βουλευτές κ.κ. Καραγκούνης και Μαρκόπουλος φέρεται να ρώτησαν αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» σε εκείνη τη συνάντηση και ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

Νέα κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική την Πέμπτη 14/11/2019  στις 11 το πρωί.