Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Αλβανία : Η αστυνομία… έδινε τις άδειες για τις χασισοφυτείες



«Αγρότες» στις περιοχές Λιμπράζντ και Ελμπασάν της Αλβανίας έπαιρναν… άδεια από τις τοπικές αστυνομικές αρχές για την καλλιέργεια της κάνναβης.

Η ταρίφα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής Shqiptaria, τα αστυνομικά τμήματα είχαν καθορίσει και την ταρίφα: 50 χιλιάδες ευρώ για την καλλιέργεια 3.000 ριζών κάνναβης.

Αυτό, τουλάχιστον, έγινε γνωστό στο χωριό Οστρεν από καλλιεργητή κάνναβης, ο οποίος πλήρωσε στον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Λιμπράζντ, Μπεντρί Χασανάι, το προαναφερόμενο ποσό.

Στο Ελμπασάν εμπλέκονται ο επικεφαλής και οι υπάλληλοι του αστυνομικού τμήματος και ο φάκελός τους εστάλη για έρευνα στην εισαγγελία του Ελμπασάν.

«Αδικήθηκε»

Σύμφωνα με τη Report TV, ο φάκελος περιέχει στοιχεία που επιδεινώνουν τη θέση των ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας στο Λιμπράζντ.

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι «νόμιμες παρανομίες» έγιναν γνωστές όταν «αδίκησαν» καλλιεργητή χασίς, από τον οποίο ζήτησαν το ίδιο ποσό για λιγότερες από 3 χιλιάδες ρίζες.



Πηγή: echedoros-a.gr
in.gr


Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που είχε ιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας δεν είχαν στελεχωθεί επαρκώς. Επίσης δεν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές στις πόλεις που θα λειτουργούσαν.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση τα τμήματα  δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση. Τα τμήματα είναι σε Αθήνα, Άμφισσα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Ψαχνά Ευβοίας, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ληξούρι, Λευκάδα, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Γρεβενά, Λαμία, Κοζάνη, Καρδίτσα, Βόλο.

Η κα Κεραμέως υποστήριξε ότι τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν:

• χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
• χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
• χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,
• χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,
• ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής,
υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Πρόσθεσε ότι ορισμένα από τα νέα αυτά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό, χωρίς να μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των μελλοντικών φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

«Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναστέλλουμε τη λειτουργία των 37 αυτών νέων τμημάτων με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή», είπε η υπουργός.


Σύγκλητος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Σε κίνδυνο η ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού»


Η σύγκλητος αναφέρει : «Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ενώ η Σύγκλητος «εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Σύγκλητος με αφορμή την εκκένωση του διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, που τελούσε υπό κατάληψη, επισημαίνει ότι σταθερή θέση του Πανεπιστημίου ήταν και παραμένει ότι το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του Ιδρύματος και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του στο πλαίσιο της αποστολής του.

Θα επιδιώξουμε, με τα αναγκαία τεχνικά έργα, το συγκεκριμένο κτήριο να καταστεί προσβάσιμο και διαθέσιμο σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ. Η Σύγκλητος διαπιστώνει, τις τελευταίες ημέρες, την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του.

Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας.

Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού.

Τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και αν έχουν μικρή χρονική διάρκεια, συντελούν στην παρακώλυση της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος, στην αποθάρρυνση των φοιτητών να προσέρχονται στα μαθήματα και στην υποβάθμιση της σχέσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον χώρο τους.

Η Σύγκλητος επισημαίνει ότι αυτά τα παραβατικά φαινόμενα δεν έχουν θέση στους χώρους του Πανεπιστημίου. Οι πανεπιστημιακοί χώροι διατίθενται για δραστηριότητες που στοχεύουν αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής του Πανεπιστημίου και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση οιωνδήποτε επιδιώξεων τρίτων.

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας επιθυμούν και δικαιούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιβάλλον ελευθερίας χωρίς βία και φόβο. Αυτό το περιβάλλον πρέπει όλοι να εξασφαλίζουμε, αναλαμβάνοντας ο καθένας το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί. Η Σύγκλητος παρακολουθεί τις εξελίξεις και παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση». 




Αφγανός επιτέθηκε σε 80χρονο για να τον ληστέψει στο κέντρο της Αθήνας



Ο άτυχος 80χρονος δέχτηκε επίθεση μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας από αλλοδαπό με σκοπό να τον ληστέψει.

Το περιστατικό έγινε γωνία Ιουλιανού και Γ΄ Σεπτεμβρίου γύρω στις 3 το μεσημέρι 200 μέτρα από το πεδίο του ΑΡΕΩΣ. 


Αυτόπτης μάρτυρας που περνούσε τυχαία απο το περιστατικό έστειλε την είδηση στο  newsotherwise.gr μαζί με φωτογραφίες. Ο αυτόπτης μάρτυρας πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο θύμα του Αφγανού μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ και η ομάδα ΔΙΑΣ που έφτασε αμέσως στο σημείο.

Ο 80χρονος έφερε σοβαρό θλαστικό τραύμα στο κεφάλι - αιμάτωμα μετά το χτύπημα του αλλοδαπού, εξάρθρωση ώμου ,κάκωση γονάτου και πολλές εκχυμώσεις από τα χτυπήματα.




Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελετή έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης China International Import Expo 2019 στη Σαγκάη


Εξοχότατε κ. Xi Jinping, Πρόεδρε της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, εξοχότατοι, αγαπητοί καλεσμένοι,

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι ενώπιόν σας σήμερα εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μία τιμώμενη χώρα στη 2η έκθεση China International Import Expo. Η Ελλάδα είναι παρούσα στην έκθεση για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο.

Ωστόσο, το πλαίσιο αυτή τη χρονιά είναι πολύ διαφορετικό. Αναδυόμαστε, επιτέλους από το σκοτάδι της μακράς και επίπονης 10ετούς οικονομικής κρίσης και αντικρίζουμε τις ευκαιρίες του μέλλοντος με ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης.

Η παρουσία μας εδώ επιβεβαιώνει επίσης τη σημασία της στρατηγικής σχέσης μας με την Κίνα. Η σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δεν είναι καινούργια. Έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών και οι δεσμοί μας διευρύνονται και ενισχύονται.

Παρά ταύτα, αυτή η σχέση δεν αφορά μόνο το εμπόριο, τις επενδύσεις, την τεχνολογία, τον τουρισμό ή εν γένει την οικονομία. Πηγαίνει πολύ βαθύτερα στο χρόνο. Η Ελλάδα και η Κίνα αντιμετωπίζουν η μία την άλλη με σεβασμό ως αρχαίοι πολιτισμοί με διαδρομή χιλιετιών. Οι δύο χώρες δεν έχουν κινηθεί απλώς με τον τροχό της Ιστορίας, τον έχουν διαμορφώσει.

Ο Κομφούκιος και ο Αριστοτέλης ασχολήθηκαν με θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν το ήθος και την έννοια της ενάρετης ζωής. Ο κόσμος, περιλαμβανομένων των πολιτικών ηγετών, θα κέρδιζε εάν οι διδαχές τους ανακτούσαν την ακτινοβολία που τους αξίζει.

Στεκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας πολιτισμούς που έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Χάρη στη γεωγραφική θέση της, η Ελλάδα ήταν πάντοτε ανοιχτή στον κόσμο και επηρεάστηκε από νωρίς από τους ανέμους της αλλαγής. Είμαστε έθνος θαλασσοπόρων. Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν το 25% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου. Σε αυτό, οι συνέργειες με την Κίνα, τη μεγαλύτερη εξαγωγική οικονομία στον κόσμο, είναι προφανείς.

Η Κίνα έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε μακρινές αγορές σε μεγάλο βαθμό χάρη σε ελληνόκτητα πλοία. Πολλά από αυτά τα πλοία κατασκευάστηκαν σε Κινεζικά ναυπηγεία. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 1.000 τα τελευταία 15 χρόνια, τα οποία αντιστοιχούν αθροιστικά σε μια επένδυση που υπερβαίνει τα 50 δισ. δολάρια. Εάν αυτά τα πλοία μπορούσαν να αξιοποιήσουν υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, όπως συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας, φωτισμό, ηλεκτρικά συστήματα ή συστήματα πλοήγησης που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα, αυτό θα βελτίωνε περαιτέρω τη συνέργειά μας με αμοιβαία επωφελή τρόπο.

Η επένδυση της COSCO Shipping στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό success story όχι μόνο για τη σχέση μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας αλλά και για την περιοχή μας. Συνιστά παράδειγμα για το πώς μία Κινεζική εταιρεία ήταν αρκετά τολμηρή ώστε να επενδύσει σε Ελληνικές υποδομές σε μία εποχή κατά την οποία η Ελλάδα δεν εθεωρείτο ενδεδειγμένος προορισμός για επενδύσεις.

Ο Πειραιάς είναι το πρώτο μεγάλο Ευρωπαϊκό λιμάνι στη διαδρομή από την Ασία προς την Ευρώπη, μετά τη διέλευση από τη Διώρυγα του Σουέζ. Μέσω της Ελλάδας, τα αγαθά από την Ασία μπορούν να φτάσουν στην Ανατολική Ευρώπη επτά έως δέκα ημέρες ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες οδούς, εξοικονομώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πολύτιμο χρόνο, χρήμα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η κυβέρνησή μου μόλις ενέκρινε ένα σχέδιο για επιπρόσθετες επενδύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι ήδη το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο. Μπορεί να γίνει και θα γίνει ένα από τα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Για την Ελλάδα η κρίση ήταν μία τραγωδία, αλλά όπως σε κάθε τραγωδία στο τέλος έρχεται η κάθαρση. Βγαίνουμε από τα σκοτεινά χρόνια πιο δυνατοί, σοφότεροι και πιο πραγματιστές. Έπειτα από 10 πολύ δύσκολα χρόνια η Ελληνική οικονομία ανακάμπτει δυναμικά. Πριν από λίγες εβδομάδες, έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου απέσπασαν για πρώτη φορά αρνητικό επιτόκιο από τις αγορές, κάτι που μόλις πριν από έναν χρόνο ήταν αδιανόητο.

Εκτιμούμε ότι το 2020 η Ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό κοντά στο 3% σε ετήσια βάση -πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές οικονομίες. Όλοι οι δείκτες οικονομικής εμπιστοσύνης έχουν ανακάμψει. Θα αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική.

Η κυβέρνησή μου εξελέγη τον περασμένο Ιούλιο με αυτοδυναμία και ξεκάθαρη εντολή να αποκαταστήσει την ανάπτυξη, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να διασφαλίσει ένα οικονομικό περιβάλλον φιλικό προς τις επιχειρήσεις.

Η χώρα μου προσφέρει έναν σπάνιο συνδυασμό μοναδικής φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικού περιβάλλοντος, μία γεωπολιτικά προνομιακή θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Προσθέστε σε αυτά μία κυβέρνηση προσηλωμένη στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα «ξεκλειδώσουν» τις δυνατότητές μας και έχετε αυτά που θεωρώ ως αναγκαία συστατικά για να γίνει η Ελλάδας ένα πραγματικό success story.

Κυρίες και κύριοι,

Η ελληνοκινεζική οικονομική συνεργασία είναι αμφίδρομη. Την Κυριακή είχα τη χαρά να εγκαινιάσω ένα καινούργιο εργοστάσιο που κατασκευάστηκε έξω από τη Σαγκάη από μία Ελληνική επιχείρηση, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας ανελκυστήρες για την Κινεζική αγορά. Αξιοποιούμε την κληρονομιά μας αλλά επίσης στηρίζουμε την καινοτομία. Οι εταιρείες τεχνολογίας και «πράσινης» ενέργειας, που μας συνοδεύουν από την Ελλάδα, είναι απόδειξη αυτής της στρατηγικής.

Θεωρούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη κεντρικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής μας. Το άνοιγμα της Κινεζικής αγοράς σε υψηλής ποιότητας Ελληνικά αγροτικά προϊόντα αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

Θεωρώ τη συμφωνία για την προστασία της γεωγραφικής προέλευσης που θα υπογραφεί αύριο στο Πεκίνο απολύτως κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι οι Κινέζοι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα από την Ευρώπη. Πρόκειται για μια στρατηγική την οποία ο πρόεδρος Μακρόν ανέπτυξε στη σχέση μας με την Κίνα: εμπιστοσύνη και ισορροπία. Αρμονία, αν θέλετε, για να χρησιμοποιήσω μια κινέζικη έννοια. Αυτές θα πρέπει να είναι οι βασικές αρχές που θα διέπουν τη σχέση μας.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω τις προοπτικές που παρουσιάζονται στον κλάδο του τουρισμού. Η Ελλάδα είναι, άλλωστε, η γη της φιλοξενίας. Η φιλοξενία είναι μία παράδοση παλιά όσο και ο Δίας. Φέτος θα υποδεχτούμε στην Ελλάδα περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες. Ωστόσο, λιγότεροι από 200.000 θα έρθουν από την Κίνα. Πρόθεσή μας είναι να το αλλάξουμε αυτό. Μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να ανοίξουμε την Ελληνική αγορά στους Κινέζους τουρίστες. Είμαι πεπεισμένος πως οι Κινέζοι τουρίστες θα εκτιμήσουν τη μοναδική πολιτιστική εμπειρία που προσφέρει η Ελλάδα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μία απευθείας πτήση μεταξύ Σαγκάης και Αθήνας προστίθεται στην υπάρχουσα πτήση μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα που εντάχθηκε στην πρωτοβουλία «17+1», αλλά είναι η πρώτη χώρα που θα συναντήσετε στη διαδρομή προς την Ευρώπη.

Προσβλέπουμε στην επίσκεψή σας στην Ελλάδα την προσεχή Κυριακή. Θα βρείτε μία χώρα που έχει επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος όλων των πολιτών της.

Η σημερινή μέρα όμως προσφέρεται για να γιορτάσουμε αυτή την εξέλιξη στην Κίνα, μία χώρα που ουδέποτε μας εγκατέλειψε τις σκοτεινές ημέρες της κρίσης.

Μαζί, Ελλάδα και Κίνα, δεν τιμούν μονάχα το ένδοξο παρελθόν τους αλλά χαράσσουν μία πορεία προς ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.


Γαλλία: Μάζεψαν 120.000 υπογραφές για να μην απελαθεί 10χρονο κορίτσι- Ανάμεσά τους και η Αντελ Εξαρχόπουλος



Μεγάλη κινητοποίηση από πολίτες, αλλά και επώνυμους της Γαλλίας, έγινε προκειμένου να μαζευτούν υπογραφές και να μην απελαθεί ένα 10χρονο κορίτσι από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο λόγος για την 10χρονη Σαμίρα, η οποία διέφυγε με τους γονείς της από την πατρίδα της, προκειμένου να γλιτώσει την κλειτοριδεκτομή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλυκσμάν.

«Η Σαμίρα είναι 10 ετών. Διέφυγε από τη χώρα της με τους γονείς της για να γλυτώσει την κλειτοριδεκτομή. Θα απελαθεί στις 12 Νοεμβρίου. Η Σαμίρα επέζησε της βίας της κόλασης στη Λιβύη. Διασώθηκε κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο. Σε αυτόν τον διάπλου έχασε τη μητέρα της», έγραψε ο Γκλυκσμάν προς τον διευθυντή του αστυνομίας του Παρισιού.

Γαλλία: Καλλιτέχνες και πολιτικοί υπέγραψαν το κείμενο

Το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο των αιτήσεων change.org, υπογράφηκε από αρκετούς επώνυμους του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Ανάμεσά τους, η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η πρώην υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, καθώς και οι ηθοποιοί Μαρίνα Φόις και Αντέλ Εξαρχόπουλος, σύμφωνα με συνεργάτες του ευρωβουλευτή.

Ο πατέρας του κοριτσιού, συνοδευόμενος από μέλη του περιβάλλοντος του ευρωβουλευτή, θα γίνει δεκτός αύριο, Πέμπτη, στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού. «Η περίπτωση της Σαμίρα δεν είναι η μόνη, είναι το σύμβολο της διαδικασίας του Δουβλίνου. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία αλλά τουλάχιστον 1.000 παιδιά είναι σε αυτή την κατάσταση στη Γαλλία», σύμφωνα με τον Πιέρ Νατνέλ Μπυσιέρ, κοινοβουλευτικό συνεργάτη του Γκλυκσμάν, ο οποίος συνοδεύει εδώ και μήνες τη μαθήτρια και τον πατέρα της, που έφθασαν στη Γαλλία τον Ιανουάριο.

Στις 12 Νοεμβρίου, το κοριτσάκι και ο πατέρας της αναμένεται να απελαθούν στη Βενετία, σύμφωνα με τον «κανονισμό του Δουβλίνου» που αναθέτει την εξέταση του αιτήματος ασύλου στη χώρα εισόδου στην Ευρώπη, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ιταλία, για την οικογένεια αυτή.


Πηγή: iefimerida.gr


Είναι 80 χρονών ο Βασιλακόπουλος και δεν θέλει να φύγει από την ΕΟΚ!


Είναι απίστευτη η συμπεριφορά του Βασιλακόπουλου προέδρου της ΕΟΚ που δεν λέει να φύγει όπως οφείλει να κάνει, αλλά πήρε την απάντηση του από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 και είπε  για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης :

«Κατ’ αρχάς δεν είναι νομοσχέδιο. Είναι ένα άρθρο μέσα στο νομοσχέδιο. Και εκείνος ακολουθεί την πεπατημένη και μπαίνει σε θέματα που δεν ξέρει. Καλό θα ήταν να μάθει και μετά να προχωράει σε τέτοιες κινήσεις. Προϋπόθεση της γνώμης είναι η γνώση και αν δεν έχεις γνώση κάνεις αρλούμπες.

Από πού και ως πού αντλεί το συγκεκριμένο δικαίωμα ο κ. Αυγενάκης; Στη ΔΟΕ δεν εκλέγεσαι κάθε τέσσερα χρόνια. Έχουμε μπερδέψει την γραβάτα, με το παντελόνι.

Θέλει να εξοντώσει ή να αποβάλει ορισμένους ανθρώπους που δεν είναι αρεστοί σε εκείνον ή δεν τον προσκυνούν. Ήδη έχετε αποφανθεί όλοι, αφού σε κάθε κείμενο που αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο βάζετε τη φωτογραφία

Ποιος είναι ο Αυγενάκης που θα κάνει κρίση για εμένα; Είπα και πριν, για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις και γνώση. Πήγαμε στο Παγκόσμιο, άλλες χώρες ούτε καν πλησίασαν τη διοργάνωση. Τι σχέση έχει με το πρωτάθλημα; Η ΕΟΚ φωνάζει για αυτό το πρωτάθλημα. Δέκα ξένοι παίκτες στο γήπεδο και είναι σε συνάρτηση το πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα. Όταν δεν δίνεις τη δυνατότητα να αναδείξεις τους Έλληνες παίκτες, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα για την Εθνική. Δεν είναι δική μου απόφαση».

Για εκείνους που λένε πως έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει για να μπουν νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες στην ΕΟΚ: «Α, ωραία… Έχετε ακούσει καμία φρέσκια ιδέα; Τις κρύβουν… Και εγώ απαντώ. Υπάρχει μία δημοκρατική διαδικασία και όποιος θέλει να μπει στα κοινά, ξεκινάει από ένα σωματείο και στη συνέχεια ανεβαίνει στα αξιώματα. Δεν έρχεται από πάνω και μας λέει ότι έρχεται για πρόεδρος. Ας ξεκινήσει την πορεία του από χαμηλά και να έρθει».

Για τις κινήσεις του αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο: «Τι να κάνω; Να πάρω τα όπλα; Το μόνο που μπορώ να εκφράσω είναι τον αποτροπιασμό μου και τη λύπη μου, επειδή άνθρωποι που δεν είχα συναντήσει ποτέ έρχονται να εξοντώσουν ανθρώπους που ασχολούνται τόσα χρόνια με ένα άθλημα. Κάπου διάβασα πως το Ολυμπιακό Κίνημα είναι στα 70 χρόνια, προφανώς ο Καπράλος τον ενημέρωσε, έχει μπερδέψει τη γραβάτα με το παντελόνι. Περιορισμοί και εκ του συντάγματος απαγορεύονται. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Το κρίνει η ίδια η αθλητική κοινωνία πότε είσαι ικανός να φύγεις από τη θέση σου. Δεν επιβάλλεται με έναν νόμο ή μία απόφαση του οποιουδήποτε κ. Αυγενάκη. Εσείς τον ξέρατε τον συγκεκριμένο κύριο; Πού έχει εμφανιστεί σε αθλητικά δρώμενα;».

Για τις εκλογές του 2020 στην ΕΟΚ: «Τι θα γίνει; Θα βγει η ίδια διοίκηση. Θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της Εθνικής στο Προολυμπιακό. Δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την διεθνή αθλητική κοινότητα. Η παρέμβαση αυτή δεν επιτρέπεται. Όταν τρέχανε στη FIFA και τι έγινε τελικά; Μας έστειλαν επιτηρητές και πλακωθήκαμε. Δεν είχατε αντιδράσει σε αυτά. Είναι μία επιπόλαια και χωρίς δημοκρατική βάση κίνηση. Τώρα ο νόμος θα προβλέπει και την προσκόμιση πιστοποιητικών γέννησης για την παρουσία ενός προέδρου στη θέση του».

Η λιτή απάντηση Αυγενάκη :

«Σέβομαι και τιμώ, το έχω πει επανειλημμένως άλλωστε, την ηλικία και τη μακρά πορεία στο μπάσκετ του προέδρου της ΕΟΚ. Δεν επιτρέπω στο εαυτό μου να καταφερθεί εναντίον του, όσους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κι αν μου προσάψει. Να του θυμίσω μονάχα πως ‘’τα στερνά τιμούν τα πρώτα’’».




Προκλητικός ο Κυρίτσης κατά όσων δεν θέλουν μετανάστες : «Κλιμακώνεται η σκ@τοψυχιά»



Ο ακροαριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης στον RealFM, καταφέρθηκε εναντίον κατοίκων περιοχών που αντιδρούν στην εγκατάσταση ανθρώπων στις περιοχές τους και επικροτεί τις βλακείες του Γιαννούλη.

«Είναι ανόητοι στα Βρασνά, ανόητοι στην Πεντέλη, ανόητοι εδώ, ανόητοι εκεί. Υπάρχει μία κλιμάκωση στην ανοησία, μία κλιμάκωση στο μίσος, μία κλιμάκωση στην σκατοψυχιά. Μία απρέπεια που γίνεται και πυροδοτεί το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα, ο Γιαννούλης ως βουλευτής της περιοχής έθεσε το ζήτημα. Πλήρες δικαίωμα του βουλευτή όταν πάρει το λόγο να αναφερθεί σε οποιοδήποτε ζήτημα κρίνει ότι πρέπει να αναδείξει. Το θέμα δεν είναι εκεί, είναι στις ανείπωτες απρέπειες τις οποίες διαφημίζουν πολλά στελέχη της ΝΔ», είπε ο κ. Κυρίτσης προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες .

«Υπάρχει ένα θέμα αγωγής, παιδείας, ευθύνης των πολιτικών προσώπων και έχει να κάνει με την ανατροφή από το σπίτι σου. Κανένας δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να μπεις στο αυτοκίνητο και να έχεις τσιφτετέλια στη διαπασόν και να περάσεις έξω από ένα κοιμητήριο την ώρα που γίνεται κηδεία. Είναι όμως απρέπεια, οφείλεις να το σκεφτείς» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε να δούμε η επίσημη ΝΔ πως θα αντιδράσει απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές των στελεχών της διότι η ΝΔ βάζει τα χεράκια της και βγάζει τα ματάκια της. Έχουν σπείρει ανέμους και θερίζουν θύελλες και πρέπει όσο είναι νωρίς, πριν αυτό το κράμα γίνει κάποιο είδος επιδημίας, αυτό το είδος το προμοτάρισμα που κάνουν τοπικά τους στελέχη σε ακραίες ξενοφοβικές συμπεριφορές να το κόψουν».


Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και ΓΓΠΠ για την κακοκαιρία που έρχεται



Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν:

• Από τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας (Τετάρτη 06-11-2019) τα βορειότερα νησιά του Ιονίου (κυρίως την Κέρκυρα)

• Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019) την Ήπειρο (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και από το μεσημέρι τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και πιθανώς στη Δυτική Στερεά.

• Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019)

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, από την Πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες ώστε:

1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

2. Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά

3. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

4. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

5. Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

6. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα υπάρχουν στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter, ενώ για τον καιρό στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ, www.emy.gr.

Επίσης, για την κατάσταση σε κάθε περιοχή οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται από την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ, (www.astynomia.gr) και για οδηγίες στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ, www.civilprotection.gr.


Κεραμέως : Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε περιστατικό ρατσισμού! Το συμβάν ήταν μεταξύ αλλοδαπών




Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία αλλοδαπού μαθητή της Α΄ Γυμνασίου από το Κουβέιτ ότι σε σχολείο του δήμου Νεάπολης, ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστα άτομα.

Η επίθεση σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μεταξύ αλλοδαπών αφού και οι δράστες ήταν αλλοδαποί.

Η Αστυνομία αναμένει και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε άμεσα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά του περιστατικού, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το λοιπό προανακριτικό υλικό.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο Τwitter υπογράμμισε ότι καταδικάζεται κάθε περιστατικό ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

«Κάθε παιδί έχει πρόσβαση και δικαίωμα στη γνώση, και το σχολείο αγκαλιάζει όλους, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε περιστατικό ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Κάθε παιδί έχει πρόσβαση και δικαίωμα στη γνώση, και το σχολείο αγκαλιάζει όλους, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. https://www.iefimerida.gr/ellada/ratsistiki-epithesi-me-mahairi-15hrono-thessaloniki 


Η ΕΛ.ΑΣ παρέλαβε 59 νέα οχήματα, έρχονται άλλα 500



Πενήντα εννέα νέα οχήματα παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την προμήθεια άλλων περίπου 500 οχημάτων διάφορων τύπων το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Σώματος.


Τα 20 από τα 59 οχήματα είναι δωρεά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και πρόκειται για περιπολικά που διατέθηκαν στην Άμεση Δράση, ενώ τα υπόλοιπα 39 αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και είναι οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και οχήματα για τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.




Ειδικότερα, τα 14 είναι συμβατικά αυτοκίνητα και κατανέμονται στην ΔΕΕ, ενώ τα 25 είναι μεταφοράς αστυνομικών σκύλων και κατανέμονται στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.