Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Δεν ντρέπονται που ξεφτιλίζονται! Φλαμπουράρης : Μου λένε «ήταν ανάγκη να χάσετε»



Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα των στελεχών του Σύριζα και οι δηλώσεις που κάνουν, προκαλώντας μόνο γέλια για την κατάντια τους.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΚΑΙ ο ανεκδιήγητος αντρόπιαστος Φλαμπουράρης δήλωσε πως πολίτες τον σταματούν στον δρόμο και τον ρωτά «ήταν ανάγκη να χάσετε τις εκλογές;».

Δεν ντρέπονται καθόλου!! Έξω από τα δόντια όλα!!




Τον έσπρωξε ανεύθυνα στις σκάλες και τον σκότωσε



70χρονος, έχασε τη ζωή του στο γήπεδο Καλαμαριάς, επειδή τον έριξε στις σκάλες έτερος "φίλαθλος" μετά από διαπληκτισμό.

Ο 70χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι του στο γήπεδο της Καλαμαριάς στην διάρκεια του αγώνα Απόλλωνας Πόντου  - Χανιά.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το Flashnews.gr φαίνεται  όλο το περιστατικό το οποίο ξεκίνησε με τον 70χρονο να διαπληκτίζεται λεκτικά με συνομήλικο του επίσης από την Καλαμαριά και πηγαίνοντας προς τα σκαλοπάτια για να φύγει ένας άλλος ανεύθυνος τον σπρώχνει με αποτέλεσμα την πτώση του στα σκαλοπάτια και την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών που ήταν στο γήπεδο και βρέθηκαν στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες ο ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή.






Έμφραγμα στον αέρα εκπομπής υπέστη ο Πέτρος Τατσόπουλος


Έμφραγμα υπέστη ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ βρισκόταν στον «αέρα» εκπομπής  στον Alpha.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος στο «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα προκειμένου να μιλήσει για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Ξαφνικά και ενώ ήταν στον «αέρα», ζήτησε να αποχωρήσει καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος, και ο Βίτσας επέμενε να τελειώσει αυτό που έλεγε.

Ο Τάκης Χατζής του πρόσφερε νερό, κάλεσαν ασθενοφόρο στις εγκαταστάσεις του Alpha και ο κ. Χατζής είπε: «Είχαμε τη λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου, είναι μαζί του ο γιατρός και για όσους ανησυχούν είναι καλά».

Ο Πέτρος οδηγήθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει διαχωριστικό ανεύρυσμα, έχει διασωληνωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εισαχθεί στο χειρουργείο από λεπτό σε λεπτό για καρδιοχειρουργική επέμβαση.




Ένας 48χρονος τοξικομανής ο δράστης της δολοφονίας στους Αμπελόκηπους



Ένας τοξικομανής, 48 ετών, που ομολόγησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας 33χρονου, επίσης χρήστη ναρκωτικών ουσιών, η οποία διαπράχθηκε λίγο μετά τις 11:00, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης λίγο μετά την ανθρωποκτονία πήγε μόνος του στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων και κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν άγνωστοι, χωρίς να αναφέρει, όμως, περισσότερες λεπτομέρειες. Οι αστυνομικοί του Τ.Α πρόσεξαν ότι είχε κηλίδες αίματος στα ρούχα του και σε έρευνα που του έκαναν βρήκαν ότι είχε πάνω του έναν σουγιά με τον οποίο, πιθανότατα, τραυμάτισε θανάσιμα τον 33χρονο.

Λίγο αργότερα, ο δράστης ομολόγησε ισχυριζόμενος ότι μαχαίρωσε το θύμα έπειτα από καυγά και συμπλοκή που είχαν στη συνέχεια για θέματα ναρκωτικών. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Υπ. Προστασίας του Πολίτη : Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε και παρέδωσε το «Γκουλάγκ» και τώρα κάνει τον τιμητή!



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Έχουμε ξαναπεί ότι το μεταναστευτικό είναι πολυδιάστατο θέμα και δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση αλλά για πολιτικές συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να ασχολείται μόνο με την υπεράσπιση των πεπραγμένων του, αδιαφορώντας για το αν η πραγματικότητα τα διαψεύδει ή άλλα επιτάσσει.

Σε ανακοίνωσή του Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική. Λαμπρά! Μόνο που εδώ και τρεις εβδομάδες κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2019-2020. Δεν είχε ποτέ κατατεθεί τέτοιο σχέδιο από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς! Η Ε.Ε απάντησε ήδη θετικά με ελάχιστες παρατηρήσεις. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί θα το καταθέσουμε στη Βουλή για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα. Έχουμε σχέδιο και του χρόνου θα προτείνουμε διαβούλευση πριν το υποβάλλουμε. Δεν είναι μόνο της κυβέρνησης. Δεν πάει έτσι το μεταναστευτικό. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί να συμπράξει.

Έτσι λοιπόν, επειδή δεν έχουμε σχέδιο, συντάξαμε και σήμερα παρουσιάσαμε σχέδιο νόμου ώστε το παράλογο και άκρως δυσλειτουργικό σύστημα παροχής ασύλου να εξορθολογισθεί, οι διαδικασίες να επιταχυνθούν και επιτέλους να αποκτήσουν οι μετανάστες ευθύνες νομιμότητας και σεβασμού κανόνων που ισχύουν και για τους Έλληνες πολίτες. Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, όταν ψηφιστεί θα μπορέσουμε επιτέλους να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές και για τις επιστροφές.

Στη συνέχεια διαβάζουμε πως «καθυστέρησε χαρακτηριστικά» η αποσυμφόρηση των νησιών, που ξεκίνησε …μόλις «τέλη Αυγούστου». Η πραγματικότητα είναι, πως θέσεις στην ενδοχώρα για την μετακίνηση από τα νησιά ο ΣΥΡΙΖΑ- που είχε θεωρητικά την ευθύνη έως τις εκλογές- άφησε λιγότερες από 100 και ότι μέχρι τέλος Ιουλίου οι ροές δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Αύγουστος και Σεπτέμβριος παρουσίασαν αύξηση που υπερβαίνει το 100%. Όμως από τις 10 Ιουλίου δεν εφησυχάσαμε. Δημιουργήσαμε θέσεις – που επί ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονταν ένα εξάμηνο για να δημιουργηθούν- και γι αυτό, και μόνο γι αυτό, έχουμε μεταφέρει έως σήμερα 4000 ανθρώπους από τα νησιά. Είναι αρκετό; Καθόλου! Έως μέσα Νοεμβρίου θα μεταφέρουμε τουλάχιστον τριπλάσιους. Εάν συμφωνεί να συμπράξει.

Στη Μόρια πράγματι οι συνθήκες είναι άθλιες. Και στη Σάμο το ίδιο. Δεν αντιμετωπίζονται με ψέματα ή εξωραϊσμούς. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερο θράσος ώστε αυτοί που έφτιαξαν, παράτησαν και μας κληρονόμησαν αυτό το γκουλάγκ να γίνονται τιμητές σε δυο μήνες. Παλεύουμε ώστε το χειμώνα στα νησιά να βρίσκονται λιγότεροι από τους μισούς. Εάν οι ροές συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, θα δυσκολευθούμε αφάνταστα να το καταφέρουμε. Αλλά θα γίνει! Όλη η Ελλάδα θα δείξει την αλληλεγγύη της στα νησιά. Εάν κι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ας συμπράξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για τον τερματισμό των καταλήψεων. ΟΙ φωτογραφίες όμως των κτηρίων που εκκενώθηκαν δείχνουν αχούρια, άθλιες συνθήκες και καμία υγειονομική προστασία. Εκεί λοιπόν «τα μικρά παιδιά και οι μάνες» κατά ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μένουν;

Τα στρατόπεδα, τα έφτιαξε ό ΣΥΡΙΖΑ και με κυνισμό απύθμενο τα ονόμασε δομές φιλοξενίας. Τα έφτιαξε και τα ξέχασε. Αφύλακτα, χωρίς διοίκηση, χωρίς συντήρηση, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες συμβίωσης, τα παράτησε στο φυσικό δίκαιο ακραίων εποχών. Πόσο θράσος χρειάζεται για να μιλά δυο μήνες μετά για «ακατάλληλες ανοιχτές δομές»; Λοιπόν αυτά τα στρατόπεδα τώρα τα αναλαμβάνουμε, τα συντηρούμε, ήδη έγιναν όλες οι εργασίες υποδομών ενόψει του χειμώνα, θα αποκτήσουν διοίκηση, αστυνόμευση, διαμεσολαβητές, λειτουργούς. Παρόλα αυτά δομές φιλοξενίας δεν τα θεωρούμε. Τώρα δεν είναι εφικτό, αλλά σε προοπτική θέλουμε να τα καταργήσουμε. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί να συμπράξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλώβισε τη χώρα στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας την οποία ούτε καν εφάρμοσε σωστά. Απαγορεύθηκε ουσιαστικά η μετακίνηση από τα νησιά προς την ενδοχώρα αλλά από την άλλη κατάφερε σε τρία χρόνια να πραγματοποιήσει μόνο 1806 επιστροφές. Αντί να διεκδικήσει λοιπόν βελτίωση των όρων, άρση των δυσλειτουργιών άφησε το μεταναστευτικό στον αυτόματο πιλότο. Γιατί οι ροές το έδειχναν ήδη από το 2017. Το προσφυγικό –των Σύρων και Ιρακινών- είχε μετατραπεί σε μεταναστευτικό των Αφγανών και υποσαχάριων. Τώρα εμφανίζεται κριτής, με άγνοια, για τη συμφωνία της Μάλτας και τιμητής, με αφροσύνη, για το τι πράττει η κυβέρνηση. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί πως η κοινή δήλωση ΕΕ Τουρκίας έχει δυσλειτουργίες, και πως η Μάλτα μπορεί να είναι αρχή μιας ευκαιρίας και για την Ανατολική Μεσόγειο, να συμπράξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εντάξει την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης στο ιδεολόγημα του περί νόμου, τάξης, αυταρχισμού, καταστολής και αποτροπής. Κι αν η πραγματικότητα το αναιρεί, δεν φαίνεται να ενοχλείται. Φυσικά υπάρχουν και θα υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Και ναι, κάνουμε και λάθη στην προσέγγισή τους. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως πρέπει «να αποσυμφορήσουμε τα νησιά», εάν θεωρεί πως πρέπει να υπερβούμε-όχι να καταστείλουμε- τις αντιρρήσεις, τον καλούμε να συμπράξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί τέλος να «ακολουθήσουμε τις πολιτικές ένταξης που η κυβέρνηση του δρομολόγησε». ΘΑ διαφωνήσουμε. Πλην σχολείου, που το συνεχίζουμε και θα το διευρύνουμε δεν έκανε απολύτως τίποτε!! Άρα δεν θα ακολουθήσουμε, θα αλλάξουμε. Εισάγοντας 16.000 στην αγορά εργασίας, χρηματοδοτώντας 40.000 θέσεις σε διαμερίσματα για ενοίκιο, συνεργαζόμενοι σε τοπικά και εθνικά συμβούλια μεταναστών. Εάν συμφωνεί να συμπράξει.

Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά πια στην ανακοίνωση για προσφυγικό αλλά για μεταναστευτικό, ευτυχώς δεν λέει πια τα στρατόπεδα δομές φιλοξενίας. Αυτή η πρόοδος είναι σημαντική και τη χαιρετίζουμε! Μεταναστευτικό, Μάλτα και στρατόπεδα είναι ήδη βάση για συγκλίσεις».


Οι ΗΠΑ καλούν την Δαμασκό να αποφυλακίσει 128.000 Σύρους κρατούμενους


Ζητούν να επιτραπεί σε διεθνείς παρατηρητές η πρόσβαση σε κέντρα κράτησης της Συρίας.

Το συριακό καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ «πρέπει να απελευθερώσει Σύρους φυλακισμένους», που κρατούνται «αυθαίρετα» στη χώρα, δήλωσε σήμερα η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Κέλι Κραφτ, εκτιμώντας ότι ο αριθμός αυτός των κρατουμένων ανέρχεται σε 128.000.

«Σχεδόν 128.000 Σύροι κρατούνται αυθαίρετα. Αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και το καθεστώς Άσαντ πρέπει να τους απελευθερώσει», ανέφερε η αμερικανίδα διπλωμάτης στην μηνιαία συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον συριακό πόλεμο.

Ζήτησε επίσης να επιτραπεί σε διεθνείς παρατηρητές η πρόσβαση σε κέντρα κράτησης της Συρίας.

Από το ξέσπασμα του πολέμου το 2011, που έχει στοιχίσει περισσότερες από 370.000 ανθρώπινες ζωές, ο Σύρος πρόεδρος έχει προχωρήσει σε αρκετές αμνηστίες φυλακισμένων, μεταξύ των οποίων το 2014, το 2018 και την τελευταία στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν τόνισε ότι «η εξουδετέρωση των τρομοκρατών στην Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) πρέπει να συνεχιστεί με τη μέγιστη προσοχή για τη ζωή και την ασφάλεια των αμάχων».

«Έχει φτάσει η στιγμή να ενθαρρύνουμε, να μην εμποδίσουμε την επιστροφή της Συρίας στην αραβική οικογένεια», δήλωσε ο Βερσίνιν.

Η Συρία αποβλήθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο το 2011. Το ζήτημα της επανένταξής της διχάζει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο τα κράτη μέλη του Συνδέσμου.

Στη συνάντηση όλα τα κράτη μέλη του ΣΑ χαιρέτισαν την πρόσφατη δημιουργία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών μιας Συνταγματικής Επιτροπής μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης μετά από σχεδόν δύο χρόνια επίπονων διαπραγματεύσεων.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Γκάιρ Πέντερσεν δήλωσε πως η συγκρότηση της Επιτροπής αυτής αντιπροσωπεύει την «πρώτη σημαντική πολιτική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».


Πηγή : protothema.gr


Η απάντηση του ΑΠΘ για την… επιδρομή ψύλλων στο Πανεπιστήμιο



Η διοίκηση του ΑΠΘ με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή οι Πρυτανικές Αρχές διερεύνησαν το θέμα και θα θέλαμε να γνωρίζετε τα ακόλουθα:

Το πρόβλημα των ψύλλων παρουσιάστηκε στο ισόγειο του Νέου Κτιρίου του Χημείου, όπου, σε μία κλειδωμένη αποθήκη σε άγνωστο χρόνο, εισήλθε ή μεταφέρθηκε από υπαλλήλους μία γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να αναπτυχθούν ψύλλοι στις γάτες και τη φωλιά τους, που αρχικά δεν έγιναν αντιληπτοί, επειδή ο χώρος ήταν κλειδωμένος. Όμως, όταν ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετακινήθηκαν εκτός του χώρου της κλειστής αποθήκης και ενόχλησαν με τα τσιμπήματά τους ορισμένους εργαζομένους στο κτίριο.

Άμεσα, όταν διαπιστώθηκε η όχληση, απομακρύνθηκαν οι γάτες και έγινε ψεκασμός του χώρου αλλά και όλου του κτιρίου από απεντομωτική εταιρία που συνεργάζεται με το ΑΠΘ.

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, από επιτόπιο έλεγχο που έγινε, παρουσία του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, του Προέδρου του Τμήματος Χημείας και άλλων Καθηγητών και εργαζομένων, στον χώρο όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι ψύλλοι αλλά και σε άλλους χώρους του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και την ελληνική κοινωνία ότι οι Πρυτανικές Αρχές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή των χώρων εργασίας, διδασκαλίας και έρευνας του ΑΠΘ και συνεπώς δεν θα πρέπει να δημιουργείται καμία απολύτως ανησυχία».

Θυμίζουμε ότι η υπάλληλος στον τομέα φύλαξης του πανεπιστημίου, Λυδία Ζαρζάνη, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως «πριν μια εβδομάδα είχα τσιμπήματα πρώτα στα πόδια και μετά στο υπόλοιπο σώμα μου. Δεν ήξερα από τι ήταν νόμιζα ότι ήταν από κουνούπια και όταν πήγα στο νοσοκομείο μού είπαν ότι είναι τσιμπήματα από ψύλλους. Ενημέρωσα τον πρόεδρο (του Τμήματος), καθώς ήδη είχαν τσιμπήματα καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι».

«Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, κάποιοι συνάδελφοι και εργαζόμενοι μου είπαν ότι έχουν τσιμπήματα που μοιάζουν να είναι από ψύλλους. Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχαν ψύλλοι σε πάρα πολλούς χώρους στο ισόγειο και στους ορόφους και ειδοποιήσαμε την υπηρεσία καθαριότητας η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία απεντόμωσης. Παρασκευή και Δευτέρα παρέμεινε η σχολή κλειστή, καθώς είναι πολλοί οι χώροι και έπρεπε να ολοκληρωθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Παναγιώτης Σπαθής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, τόνισε ότι «η εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημίου έχει και τη συμβατική υποχρέωση απεντόμωσης. Ενημερώσαμε και ξεκίνησε τη διαδικασία εδώ στο Χημείο και στο Βιολογικό. Μας ενημέρωσαν όμως δεν θα επιτευχθεί η απομάκρυνση των ψύλλων με μια φορά και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη» και διευκρίνισε πως «κλείσαμε το χημείο για δύο ημέρες και μάλλον θα χρειαστεί να το ξανακλείσουμε».

Ο κ. Σπαθής επιβεβαίωσε ότι θα χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία απεντόμωσης: «Θα προσπαθήσουμε να γίνει σε μια ημέρα, διότι δημιουργείται πρόβλημα είμαστε σε περίοδο εξετάσεων και είναι δύσκολο να μη λειτουργεί τίποτα στο Τμήμα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να λυθεί με τη δεύτερη απεντόμωση το θέμα. Είμαι 35 χρόνια εδώ και δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο».


Αντικαπνιστικός νόμος : Οι αστυνομικοί δεν δέχονται τον έλεγχο της εφαρμογής του


Τις έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να αναθέσει στο ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δόθηκε προ ημερών στη δημοσιότητα και παρουσιάστηκε την Δευτέρα από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα ακόμα πάρεργο που ανατίθεται στην ΕΛΑΣ παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις για την άσκηση των βασικών καθηκόντων της που είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Μιλώντας στο in.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καμφθούν οι αντιδράσεις τους ούτε και στο ενδεχόμενο απόδοσης οικονομικού μπόνους στους ένστολους που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους.

Συγκεκριμένα διακινείται η πληροφορία ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί μια ρύθμιση στο σχετικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει ότι το 20% του πρόστιμου που θα βεβαιώνεται θα πηγαίνει στους αστυνομικούς.

Ο κ. Γερακαράκος δήλωσε ότι έχει υπόψη του τη συγκεκριμένη πληροφορία από δημοσιεύματα στον Τύπο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αστυνομικοί δεν διεκδικούν τέτοιου είδους οικονομικές απολαβές, παρά μόνο την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για το μισθολόγιό τους.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι τώρα από το αρμόδιο υπουργείο προς την Ομοσπονδία σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο και υποστήριξε ότι αν τεθεί θέμα μπόνους από τα πρόστιμα, η ΠΟΑΣΥ δεν πρόκειται να συμφωνήσει.

Από εκεί και πέρα, όπως δήλωσε στο in.gr ο κ. Γερακαράκος η πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη και αντίθετη με την ανάθεση αρμοδιοτήτων που δεν εμπίπτουν στο κύριο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά ανήκουν κατά βάση σε άλλες Αρχές, και αυτή την θέση θα υποστηρίξει μέχρι τέλους στο θέμα με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Η επίμαχη διάταξη
Η συγκεκριμένη διάταξη περιλαμβάνεται στο άρθρο 17 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Υγείας» όπου αναφέρεται ότι:

«Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας, μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων, είναι οι υγειονομικές υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού), η δημοτική αστυνομία, οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της ευθύνης τους, καθώς και το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.».

Στην Εισηγητική Έκθεση που το συνοδεύει, τονίζεται ότι:
«Παράλληλα, με την προτεινόμενη ρύθμιση προσδιορίζονται οι αρμόδιες αρχές που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας κατά του καπνίσματος και τη βεβαίωση των σχετικών παραβάσεων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ρητά και το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο μπορεί να συνδράμει πλέον και αυτοτελώς, χωρίς τη σύμπραξη των λοιπών οργάνων ελέγχου στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τον έλεγχο των παραβάσεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας».

Η ανακοίνωση τη ΠΟΑΣΥ
Με βάση τα παραπάνω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) απέστειλε ανοικτή επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια με κοινοποίηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οποία σημειώνεται ότι η άμεση εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου γίνεται «χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι διαχρονικές θέσεις της Ομοσπονδίας μας για την απεμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας από κάθε είδους «πάρεργο», ήτοι αρμοδιότητα άλλων κατά βάση κρατικών, δημοτικών και λοιπών αρχών».

Απευθυνόμενοι στον κ. Κικίλια συνεχίζουν ως εξής:

«Επειδή στο παρελθόν έχετε διατελέσει και πολιτικός προϊστάμενος της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζοντας εκ των έσω, τόσο τα προβλήματα του αστυνομικού, όσο και αυτά του κοινωνικού συνόλου, σας καλούμε να επανεξετάσετε την προτεινόμενη ρύθμιση, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μη αποδυνάμωση της κύριας αποστολής του Έλληνα Αστυνομικού, που δεν είναι άλλη από την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας για την αποτροπή και την καταστολή πάσης φύσεως εγκληματικών συμπεριφορών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας».

Καταλήγοντας η ΠΟΑΣΥ «καθιστά σαφές και προειδοποιεί, ότι τυχόν επιβάρυνση του εργασιακού στάτους του αστυνομικού προσωπικού, προς επίτευξη εφήμερων επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων, θα τύχει της καθολικής κατακραυγής εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος».


ΤΟ ΒΗΜΑ


Διαπληκτισμός Γιάννας Παπαδάκου με δικαστικό επιμελητή



Σοβαρό επεισόδιο με δικαστικό επιμελητή που πήγε να της επιδώσει κλήση στο σπίτι της στα Μελίσσια είχε η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ Γιάννα Παπαδάκου, εχθές το πρωί.

Με πληροφορίες απο το Πρώτο Θέμα, η δημοσιογράφος που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της υπόθεσης Novartis ενεπλάκη σε θερμό επεισόδιο με δικαστικό επιμελητή που πήγε να της επιδώσει κατασχετήριο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ για να πέσουν οι τόνοι.

Ο δικαστικός επιμελητής πήγε για να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών αντικειμένων από το σπίτι, σε εφαρμογή τελεσίδικης δικαστικής απόφασης  όμως η ίδια αντέδρασε, τα αίματα άναψαν και προκλήθηκε επεισόδιο. Η κατάσχεση που έχει διαταχθεί είναι το αποτέλεσμα δικαστικής αντιπαράθεσης κατά την οποία ο μηνυτής της δημοσιογράφου που διεκδικούσε αποζημίωση για δημοσίευμά της κέρδισε τη δίκη και του επιδικάστηκε αποζημίωση 130.000 ευρώ.




Ανεξέλεγκτοι Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε πυροσβέστες στην Λαμία



Η πληγή που λέγονται ανεξέλεγκτοι Ρομά, επιδίδονται σε κάθε είδους έγκλημα και έχουν ρημάξει σε κλοπές και ληστείες πολίτες και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασε φωτιά, με τους Ρομά να επιτίθενται στους πυροσβέστες, καθώς ήθελαν να διατηρήσουν την φωτιά και να κάψουν τα πάντα. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία με ισχυρές δυνάμεις απομάκρυνε τους Ρομά από το σημείο, για να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς.

Ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής στην Στερεά Ελλάδα, Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός : «Κάθε φορά που πηγαίνουμε να σβήσουμε πυρκαγιά στον καταυλισμό κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών μας. Γι αυτό πάντα ζητάμε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Για μια ακόμη φορά σήμερα οι πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να μην καεί ο καταυλισμός των Ρομά, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφουν την περιουσία του δημοσίου. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους».



Μετανάστες : Θράσος Χαρίτση κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια



Το θράσος του Σύριζα είναι απύθμενο σε σημείο που κάθε δήλωση τους εκνευρίζει του πολίτες.

4,5 χρόνια ο Σύριζα έφτασε την κατάσταση με την ανικανότητα τους, και τα συμφέροντα για να γεμίσουν κάποιων συντρόφων οι τσέπες στο απροχώρητο με τους πρόσφυγες και μετανάστες και αντί να ζητάνε συγνώμη κουνάνε και το δάκτυλο στην κυβέρνηση. 

Ο Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για «καταστροφική αδράνεια τους  πρώτους μήνες διακυβέρνησης» και «επιστροφή σε επικίνδυνες πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού» και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στους ανθρώπους που βασανίζονται και ζουν σε αντίξοες συνθήκες και θα πιέζουμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της». Με λίγα λόγια ο θρασύτατος Χαρίτσης που η κυβέρνηση του, δεν έκανε τίποτα για τους μετανάστες τώρα θα ενεργοποιηθεί, γιατί τώρα δεν βγάζουν λεφτά οι σύντροφοι και θέλουν να κάνουν τους αριστερούς. 




Σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών στη Μόρια



Σε... θρίλερ εξελίσσεται ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στη Μόρια.

Γιατροί από ΜΚΟ, κάνουν λόγο για δύο αγνοούμενα παιδιά, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το παιδί της γυναίκας που απανθρακώθηκε είναι καλά στην υγεία, ενώ το υπουργείο Υγείας, κάνει λόγο για μια γυναίκα νεκρή, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει νεκρό βρέφος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τα τραγικά γεγονότα που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, γίνεται λόγος για μια γυναίκα νεκρή και δεν υπάρχει αναφορά σε νεκρό μωρό.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Σε συνέχεια του χθεσινού περιστατικού πυρκαγιάς και των επεισοδίων που ακολούθησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι:Από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα βρέφος. Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών.

Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο, απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου».

Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ χθες Κυριακή υπήρχε αναφορά πώς πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο νεκρό.

Σήμερα Δευτέρα, η Αστυνομία ανέφερε ότι εντοπίστηκε από τις Αρχές το παιδί της γυναίκας από το Αφγανιστάν, για το οποίο υπήρχαν φόβοι ότι έχασε τη ζωή του στη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό της Μόριας.

Στέλεχος Γιατρών του Κόσμου για τη Μόρια: Πληροφορίες για δύο αγνοούμενα παιδιά

Δηλώσεις στελέχους των Γιατρών του Κόσμου που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο από το 2013,  ήταν σε άλλη κατεύθυνση. 

Ο κ. Δημήτρης Πατέστος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6» επικαλούμενος πληροφορίες και μαρτυρίες, ότι στο κοντέινερ ζούσε οικογένεια με μητέρα και δύο παιδιά, τα οποία αγνοούνται.

«Μητέρα με δύο παιδιά αναφέρουν όλοι, μητέρα με δύο παιδάκια, που προσπάθησαν να βγουν από την πόρτα αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να καούν μέσα... Αργότερα μεταφέρθηκε η σορός της γυναίκας με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, ενώ δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα άλλα δύο παιδάκια της οικογένειας. Ζώντας τα τελευταία πέντε χρόνια και δουλεύοντας στη Μόρια, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να βρουν κάτι. Είχε πάρα πολύ κόσμο, από τα κοντέινερ έχουν μείνει μόνο οι σκελετοί. Δεν ξέρανε ακριβώς, επισήμως ποιοι μένανε εκεί, αυτό προκύπτει μόνο από περιγραφές», είπε ο κύριος Πατέστος στο «ΘΕΜΑ 104.6».

Οικονόμου: Δεν υπάρχει νεκρό βρέφος

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη επιβεβαίωσε τον θάνατο της γυναίκας από την πυρκαγιά στη Μόρια τονίζοντας ότι πέραν αυτής, δεν έχει δηλωθεί η απώλεια κάποιου άλλου ανθρώπου, ενώ όλα τα ευρήματα εξετάζονται.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, ενώ η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τον χώρο όπου χρησιμοποιείτο από τους διαμένοντες στους οικίσκους, ως μαγειρείο.

Ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν την πυρκαγιά, τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τρεις άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ένας πυροσβέστης, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

«Διερχόμεθα μια εθνική κρίση και απαιτείται όλοι μαζί με πνεύμα υπευθυνότητας, όπως οι Έλληνες μπορούμε να δείχνουμε σε δύσκολες στιγμές, να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Έρχεται ο χειμώνας και όλοι οι Έλληνες, πανελλαδικά, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να υλοποιείται για την αποσυμφόρηση των νησιών», κατέληξε ο κ. Οικονόμου, ανακοινώνοντας και τη συμφωνία των 13 Περιφερειαρχών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναλογική υποδοχή και φιλοξενία αριθμού αιτούντων άσυλο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Άρης Χατζηκομνηνός, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής και οι τοπικοί διοικητές της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού.

Χθες πάντως, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Ευστράτιος Κυτέλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για δυο νεκρούς.

Μαρτυρίες δε από εργαζομένους στη Μόρια ανέφεραν ότι οι μετανάστες πήραν στα χέρια το απανθρακωμένο βρέφος και θρηνούσαν.


Πηγή : reader.gr