Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Αθλιότητα τρανσέξουαλ υποψήφιας του Βαρουφάκη : «Ούτε με βιάγκρα να μην σας κάνει κούκου αν ψηφίσετε Μητσοτάκη»!



Γεμίζει "ποιότητα" τα ψηφοδέλτια της η αριστερά.

Η υποψήφια με το ΜέΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη, τρανσέξουαλ Πάολα Ρεβενιώτη, δείχνει το πόσο "χρήσιμη" θα είναι στην ερχόμενη βουλή έτσι και κάνουν το λάθος να την ψηφίσουν.

Ούτε με βιάγκρα να μην σας κάνει κούκου και στις γυναίκες να σας αραχνιάσει όσο για τους gay να πάθετε αιμορραιδες
όσοι ψηφίσετε Μητσοτάκη

Η τρανσέξουαλ Πάολα Ρεβενιώτη δηλώνει ακτιβίστρια και πρωτεργάτρια του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ


Αυξήσεις – φωτιά στα διόδια σε δυο δόσεις!



Αυξήσεις – φωτιά στα διόδια ανακοίνωσε η Αττική οδός. 

Τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες! Με ανακοίνωσή της η εταιρεία κάνει γνωστό ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξηθούν σε δυο δόσεις. 
Η μια θα είναι την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η ιανουαρίου 2020. Την πρώτη Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πάνε στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα πάνε από 3 ευρώ στα 3,30!  
Για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις είναι ακόμα πιο τσουχτερές. 
Στην Κατηγορία πέντε η συνολική αύξηση ξεπερνά το ένα ευρώ αφού από από την 1η Ιουλίου πηγαίνει από 7,10 ευρώ σε 7,50 και από την 1η Ιανουαρίου στα 8,20 ευρώ.




Στα ίχνη του χρυσού της Βενεζουέλας



Τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας διαρκώς συρρικνώνονται και, ενώ αυτό γινόταν σχετικά αργά στο παρελθόν, τώρα ο ρυθμός επιταχύνεται. Το ερώτημα που θέτει η Deutsche Welle (DW) είναι κατά πόσον ευθύνεται η κυβέρνηση Μαδούρο και πού οδηγούν τα ίχνη τα οποία αφήνει πίσω του ο χρυσός της Βενεζουέλας; Η Βενεζουέλα δεν κατάφερε να αποπληρώσει το δάνειο που έλαβε από την Deutsche Bank. Για τον λόγο αυτό, η γερμανική τράπεζα προχώρησε σε κατάσχεση του χρυσού που είχε δοθεί. Το ακριβές ύψος του δανείου δεν το αναφέρει η γερμανική τράπεζα.

Γερμανία και χρυσός

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Deutsche Bank έχει κατασχέσει περίπου 20 τόνους χρυσού, ενώ η αξία του δανείου υπολογίζεται σε 750 εκατ. δολάρια. Εντούτοις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt, η αξία του χρυσού, που έχει κατασχεθεί, έχει ξεπεράσει στην πραγματικότητα το οφειλόμενο ποσό. Οπότε, θα έπρεπε σε μια τέτοια περίπτωση να επιστρέψει το επιπλέον ποσό η γερμανική τράπεζα στη Βενεζουέλα. Πάντως, η ιστορία με τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή δανείων από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο δεν είναι καινούργια. Αντίστοιχη είναι η περίπτωση της αμερικανικής τραπέζης Citibank.

Σύμφωνα με τον Βενεζουελανό βουλευτή της αντιπολίτευσης Ανχελ Αλβαράδο, ο οποίος έστειλε ηχογραφημένο μήνυμα στην DW, εικάζεται ότι ο Νικολάς Μαδούρο πωλεί τον χρυσό της χώρας.

Ο 38χρονος βουλευτής παρακολουθεί τις διαδρομές του χρυσού. «Η πώληση γίνεται κρυφά», λέει χαρακτηριστικά, ενώ και ο εμπειρογνώμονας Γκίντερ Μάιχολντ από το γερμανικό Ιδρυμα Επιστήμη και Πολιτική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της πώλησης χρυσού.

Επισημαίνει δε ότι η πώληση πολύτιμων μετάλλων είναι μια μορφή επένδυσης που μπορεί εύκολα να ρευστοποιηθεί και η οποία «κινείται γρήγορα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».  Από το τέλος του 2014 τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας εμφανίζουν σταθερή μείωση, ενώ μόνο από τις αρχές του έτους έχουν ελαττωθεί κατά το ήμισυ.

Σημειωτέον ότι το 2014 κατρακύλησε η τιμή του πετρελαίου, το οποίο και συνιστά τη σημαντικότερη πηγή ξένου συναλλάγματος για τη χώρα. Υπάρχει, επίσης, η θεωρία ότι ο Νικολάς Μαδούρο χρηματοδότησε μέσω της πώλησης χρυσού το πρόγραμμα αναδιανομής πλούτου υπό τον τίτλο «Σοσιαλισμός στον 21ο αιώνα». Οσο όμως η οικονομική εξαθλίωση στη Βενεζουέλα επιδεινώνεται, η πώληση χρυσού επιταχύνεται. Οι αμερικανικές κυρώσεις προς την κυβέρνηση της χώρας έχουν αυξήσει επίσης τις πιέσεις. «Ο χρυσός είναι από τις λίγες εναπομείνασες πηγές ξένου συναλλάγματος», αναφέρει ο κ. Αλβαράδο.

Εκτός όμως από τα αποθέματα χρυσού στο θησαυροφυλάκιο της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας, κομβικής σημασίας είναι και ο ρόλος του ακατέργαστου χρυσού.  Αυτός καταλήγει είτε στην Ελβετία, όπου, άλλωστε, γίνεται η επεξεργασία του 40% του χρυσού που διακινείται παγκοσμίως, είτε στην Τουρκία, με την οποία η λατινοαμερικανική χώρα έχει υπογράψει διμερή σχετική σύμβαση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία για επιστροφή ράβδων χρυσού από την Τουρκία στη Βενεζουέλα, ενώ, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η Τουρκία τους πρώτους μήνες του 2018 διένειμε στη Βενεζουέλα τρόφιμα αξίας περίπου 61 εκατ. δολαρίων.

Σχετικά με τα αποθέματα επεξεργασμένου χρυσού, εικάζεται ότι το Καράκας από το 2011 είχε διαμοιράσει μεγάλες ποσότητες σε τράπεζες ανά τον κόσμο, όπως σε αυτές της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Και ο Ανχελ Αλβαράδο εκφράζει τον φόβο «ότι στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα από τον χρυσό της χώρας», ενώ σύμφωνα με το Reuters, αν συνεχιστεί η εικαζόμενη αυτή πρακτική, ο χρυσός της Βενεζουέλας ενδέχεται να έχει εξαντληθεί πλήρως έως το 2020.

Πληθωριστικό χρήμα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφάσισε να τυπώσει νέα χαρτονομίσματα αξίας 10.000, 20.000 και 50.000 μπολιβάρ, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας. Κι αυτό γιατί ο υπερπληθωρισμός του 815.000% τον Μάιο εξάλειψε τον αντίκτυπο από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να βελτιώσει τη διαθεσιμότητα σε ρευστό. Συγκεκριμένα, πέρυσι τον Αύγουστο ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο διέγραψε 5 μηδενικά από το νόμισμα και τις τιμές, στοχεύοντας να αμβλύνει τις ελλείψεις ρευστού, που είχαν οδηγήσει ολόκληρη την οικονομία να λειτουργεί με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Επιπλέον, η κατάσταση αυτή δημιούργησε ισχυρές πιέσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες λιανεμπορίου.  Μάλιστα, η κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων των 10.000, 20.000 και 50.000 ξεκίνησε χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το χαρτονόμισμα των 50.000 μπολιβάρ αντιστοιχεί σε μόλις 8 δολάρια, μιας και η αξία του μπολιβάρ προς το αμερικανικό νόμισμα έχει κατακρημνισθεί. Για μια τάξη μεγέθους, θα πρέπει να σκεφθούμε ότι ο ελάχιστος μισθός στην Βενεζουέλα φθάνει τις 40.000 μπολιβάρ σε μηνιαία βάση, όπως αναφέρει ο Guardian. Μέχρι πρότινος, το υψηλότερης αξίας χαρτονόμισμα ήταν εκείνο των 500 μπολιβάρ, το οποίο σήμερα δεν αρκεί να αγοράσει ούτε μία σοκολάτα. Οταν οι Βενεζουελανοί δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές στο δικό τους νόμισμα, κάτι που συμβαίνει συχνά λόγω σοβαρών ελλείψεων, χρησιμοποιούν κάρτες πιστωτικές ή χρεωστικές, κρυπτογραφημένα νομίσματα, δολάρια ή απλώς καταφεύγουν σε μια παμπάλαιη και δοκιμασμένη μέθοδο, δηλαδή το ανταλλακτικό εμπόδιο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


20χρονος Αλγερινός μπούκαρε σε διαμέρισμα και αποπειράθηκε να βιάσει 27χρονη




Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην περιοχή της Ανάληψης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, 20χρονος Αλγερινός σκαρφάλωσε από την πρόσοψη πολυκατοικίας και εισέβαλε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου από την μπαλκονόπορτα.

Μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν μια 27χρονη γυναίκα η οποία ήταν καθισμένη στον καναπέ και παρακολουθούσε τηλεόραση. Ο 20χρονος κατάφερε να βρει το πορτοφόλι της νεαρής χωρίς να γίνει αντιληπτός. Αντί να αποχωρήσει από το διαμέρισμα, τράβηξε μαχαίρι και της επιτέθηκε.

Με την απειλή μαχαιριού επιχείρησε να την ακινητοποιήσει για να την βιάσει. Εκείνη έβαλε τις φωνές, αναγκάζοντας τον νεαρό Αλγερινό να τραπεί σε φυγή.

Πήδηξε από το μπαλκόνι στο δρόμο και εξαφανίστηκε. Η νεαρή ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί τους παρέδωσε το κινητό τηλέφωνο του δράστη, το οποίο του είχε πέσει εντός του διαμερίσματος.

Ξεκίνησε αστυνομική έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου. Μετά από επισταμένες έρευνες ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος.

Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις κλοπών και διακίνησης ναρκωτικών.


Πηγή : thestival.gr


Ν.Δ.: Η απερχόμενη Κυβέρνηση παράγει πια fake news πιο γρήγορα κι απ' τη σκιά της




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τα σημερινά fake news της απερχόμενης Κυβέρνησης

«Η απερχόμενη Κυβέρνηση παράγει πια fake news πιο γρήγορα κι απ' τη σκιά της. Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει ψηφίσει τις 4.500 προσλήψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα κάνει κατά προτεραιότητα προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια. Ας πάψει λοιπόν η Κυβέρνηση να εκπέμπει καθημερινά την απόγνωσή της, προαναγγέλλοντας υποσχέσεις που δεν θα κληθεί η ίδια να υλοποιήσει».


Κ. Μητσοτάκης: Θα δώσουμε ευκαιρίες στους πιο αδύναμους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους



Σημεία από την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο Αίγιο

Χθες μίλησα στην Πάτρα, για το πως αντιλαμβανόμαστε την έννοια της ισχυρής ανάπτυξης. Σήμερα περιόδευσα όλη την ημέρα στον Νομό Ηλείας, αλλά ήθελα να κλείσω αυτήν την περιοδεία μου με μία επίσκεψη σε εσάς εδώ, στο Αίγιο. Διότι όπως ίσως ακούσατε, χθες ανακοίνωσα στην Πάτρα ότι θα ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα. Το κάνω για να σηματοδοτήσω με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη πολιτική σημασία την οποία αποδίδω στην Αχαΐα, αλλά και την έμφαση την οποία δίνω στην Αχαΐα ως την αναπτυξιακή μηχανή της Δυτικής Ελλάδος για την επόμενη μέρα.

Σε αυτήν την προσπάθεια, φίλες και φίλοι, την οποία έχω ξεκινήσει εδώ και 3,5 χρόνια, από τότε που με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της ΝΔ, έχω γυρίσει πολλές φορές, όχι μια φορά, ολόκληρη την Ελλάδα. Έχω συναντήσει στην κυριολεξία δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, έχω ακούσει πάρα πολλές προσωπικές ιστορίες, τον πόνο, την αγωνία, τις ιστορίες  των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, ο οποίος σήμερα λυγίζει κάτω από την υπερφορολόγηση, τον ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος αισθάνεται ότι δεν δουλεύει πια για τον εαυτό του, αλλά δουλεύει για το κράτος. Τις ιστορίες των νέων παιδιών, πολλά από τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Όμως σε αυτό το οδοιπορικό μου σε ολόκληρη την Ελλάδα, είδα και τον σπόρο της αισιοδοξίας, της ελπίδας ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει για ένα καλύτερο αύριο για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Και θα επιμείνω, από τώρα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να μιλάω για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Το κάνω διότι κάποιοι, και σήμερα ακόμη, επιχειρούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Να μας χωρίσουν σε πολλούς και σε λίγους, στην ελίτ και στον λαό. Σε όλους αυτούς, λοιπόν, που πολιτεύτηκαν 4 χρόνια με τη σημαία του διχασμού ψηλά, τους απαντώ ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι εδώ για να διχάσω κανέναν. Είμαι εδώ για να προχωρήσω με όλες τις Ελληνιδες και με όλους τους Έλληνες, ενωμένοι από την επόμενη μέρα. Και ξέρω, ότι εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που δεν θα μας εμπιστευτούν και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Όμως, φίλες και φίλοι, η κρισιμότητα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι τέτοια που δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός. Και απευθύνω αυτήν την έκκληση ειδικά στις κομματικές μας οργανώσεις, διότι πολλοί μπορεί να αισθάνονται, και το εισπράττω και εγώ, την ευφορία μια μεγάλης εκλογικής νίκης, μιας διπλής νίκης. Πράγματι ο χάρτης της Ελλάδος βάφτηκε γαλάζιος, σε δύο συνεχόμενες Κυριακές. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποδείξαμε ως ΝΔ ότι μιλώντας με έναν μετριοπαθή πολιτικό λόγο, με έναν πατριωτικό πολιτικό λόγο, έναν πολιτικό λόγο που δίνει έμφαση στα προβλήματα των πολιτών, μπορούμε να ανακόψουμε το κύμα του λαϊκισμού και του ψεύδους. Όμως, η μάχη δεν έχει τελειώσει. Η κρίσιμη μάχη είναι η μάχη της 7ης Ιουλίου. Και οι δημοσκοπήσεις είναι όλες καλές και ενθαρρυντικές, όλοι βλέπουμε ότι το ρεύμα. Αυτό, όμως, σας ζητώ να αποτυπωθεί και στην κάλπη.  

Και θα πρέπει σε αυτήν την προσπάθεια με ατμομηχανή το συγκεκριμένο πρόγραμμά μας να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες. Όχι μόνο σε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και σε αυτούς που μας αντιμετωπίζουν ακόμα με σκεπτικισμό. Δεν με ενδιαφέρει, φίλες και φίλοι, να αναδείξουμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο τα στραβά του ΣΥΡΙΖΑ. Τα γνωρίζει ο κόσμος, τους αποδοκίμασε δύο φορές, θα τους αποδοκιμάσει και τρίτη. Δεν θέλω να χάσουμε καθόλου χρόνο σε αυτό. Θέλω να εστιάσουμε στις δικές μας θετικές προτάσεις και το πως θα πάρει μπροστά η οικονομία.  Για το τι σημαίνει ισχυρή ανάπτυξη για  την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα. Για το τι σημαίνει να μπορούμε να προσελκύσουμε εδώ στη Δυτική Ελλάδα πολλές καινούργιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές  καλές θέσεις εργασίας. Να μιλήσουμε για το πως θα μειώσουμε τη φορολογία για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα είναι ωφελημένοι από τη φορολογική μας πολιτική. Και να εξηγήσουμε με απλά λόγια ότι όταν παίρνει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης και μια οικονομία τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, αυτό τελικά βοηθάει τα δημόσια έσοδα. Και μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερους πόρους στη διάθεσή μας, να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία, να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία, να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που σήμερα υποφέρουν και είναι οι πιο αδύναμοι.

O ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κατασκευάσει ένα σκιάχτρο, παρουσιάζοντας μια ΝΔ που δεν υπάρχει. Προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι δήθεν εμείς δεν είμαστε εδώ για τα συμφέροντα των πιο αδύναμων. Τους απαντώ με μία φράση: Η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας. Ένα κόμμα το οποίο δεν χωρίζει τους πολίτες σε κοινωνικές τάξεις. Ένα κόμμα το οποίο μέσα από την πολιτική του θέλει πάνω από όλα να δώσει ευκαιρίες στους πιο αδύναμους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, να βελτιώσουν το εισόδημά τους. Δεν είμαστε αντίθετοι στα επιδόματα, τα επιδόματα χρειάζονται για να ανακουφίσουν τον πόνο, αλλά μεταξύ ενός επιδόματος και μιας καλής θέσης εργασίας θα διαλέγω πάντα το δεύτερο και όχι το πρώτο. Διότι μόνο η καλή εργασία για τους ανέργους είναι ο τρόπος για να βγουν από την παγίδα φτώχειας που κάποιοι θέλουν να τους εγκλωβίσουν.

Παίρνω ιδιαίτερη δύναμη  από τα νέα παιδιά. Από αυτούς οι οποίοι ψήφισαν και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές την 7η Ιουλίου. Σε αυτά τα νέα παιδιά, στα οποία η ΝΔ ήταν πρώτη πολιτική  δύναμη στις Ευρωεκλογές. Έσπασε και αυτός ο μύθος ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά έχουν μεγαλύτερη απήχηση στη νέα γενιά. Σε αυτούς τους νέους, λοιπόν, στις νέες και στους νέους, τους λέω: Πάρτες τις τύχες  του τόπου στα χέρια σας.

Ζητώ και εδώ από το Αίγιο, από την Αιγιάλεια, ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν πρέπει να πάρουμε το ρίσκο η χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες την επόμενη των εκλογών. Και η μόνη δύναμη σήμερα η οποία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μπορεί να εξασφαλίσει όχι απλά μια ισχυρή πολιτική αλλαγή, αλλά μια ισχυρή ανάπτυξη, την Ελλάδα πάλι πρωταγωνίστρια  στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και μια Ελλάδα με ήθος και με αξιοπρέπεια στο δημόσιο λόγο, είναι η Νέα Δημοκρατία.


Του επιτέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ γιατί κατέγραφε το παρεμπόριο και το γκέτο κακοποιών



Με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο του ο δικηγόρος Εδουάρδος Κυπριωτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε ότι δέχθηκε άγρια επίθεση το πρωί της Παρασκευής έξω από την ΑΣΟΕΕ επειδή κατέγραφε με την κάμερα του κινητού του το παρεμπόριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Κατήγγειλε ότι η αστυνομία καθυστέρησε δυο ώρες να φθάσει στο σημείο της επίθεσης.

«Μου επιτέθηκαν δέκα άτομα, με ρίξανε στο έδαφος, με κλωτσιές και μπουνιές», στόχος των δραστών ήταν να του αρπάξουν το κινητό με τα ντοκουμέντα για το παρεμπόριο.

«Δεν φώναζανε. Λέγανε Στην αρχή μου είπαν γιατί βγάζεις φωτογραφίες, τους είπα ότι δεν βγάζω πρόσωπα ότι τραβάω τα προϊόντα. Μου επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές και φύγανε. Εγώ προχώραγα στον δρόμο συνέχιζα να βγάζω φωτογραφίες. Ένας προσπάθησε να μου πάρει το κινητό δεν τα κατάφερε. Με σπρώξανε και άρχισαν να με χτυπάνε», δήλωσε επίσης ο κ Κυπριωτάκης.

«Έπρεπε η αστυνομία να έρθει τη στιγμή που κάλεσα. Δεν ήρθε. Εγώ θα ακολουθήσω τις δέουσες διαδικασίες». Όσο περίμενε την αστυνομία δέχθηκε μάλιστα νέες απειλές. «Έμεινα δύο ώρες εκεί ώσπου ήρθε ένας μετανάστης και με ενημέρωσε ότι άλλος ένας μετανάστης έχει σχέσεις με τους αντιεξουσιαστές και μου είπε ότι πρέπει να αποχωρήσω γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα και κινδυνεύει η ζωή μου».

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ αλλά και άνδρες των ΜΑΤ που πήγαν στο σημείο κατάσχεσαν εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ειδικά οχήματα στη ΓΑΔΑ.

Μερικοί από τους διακινητές όταν είδαν τους αστυνομικούς πρόλαβαν και κρύφτηκαν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, εκμεταλλευόμενοι το Πανεπιστημιακό άσυλο.




MARC μεγάλο προβάρισμα 9,8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Σε δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» η ΝΔ λαμβάνει για ακόμα μια φορά μεγάλο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου : 
Νέα Δημοκρατία 34,4%,
ΣΎΡΙΖA 24,6%,
ΚΙΝΑΛ 7,1%, 
ΚΚΕ 4,9%, 
Χρυσή Αυγή 3,5%, 
ΜέΡΑ25 3,4%, 
Ελληνική Λύση 3%,
Αναποφάσιστοι 10,8%.

Οι έδρες κατανέμονται ως εξής:

ΝΔ: 154
ΣΥΡΙΖΑ: 75
ΚΙΝΑΛ: 22
ΚΚΕ: 15
ΧΑ: 12
ΜεΡΑ25: 12
ΕΛ.ΛΥ: 10




Στο πλευρό της Κύπρου οι Χώρες του Νότου – Προειδοποιούν την Τουρκία




Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλαν οι ηγέτες των Χωρών του Νότου της Ε.Ε., οι οποίοι βρέθηκαν στη Μάλτα για τις εργασίες της 6ης Συνόδου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κύπρο και την αλύγιστη πίστη του στην κυριαρχία της.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην οικονομική ζώνη της Κύπρου», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ συμπλήρωσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δείξει κανένα δείγμα αδυναμίας προς την Τουρκία».

Την πλήρη υποστήριξη του στην Κύπρο εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, διαμηνύοντας πως έχει απόλυτο δικαίωμα να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Εκφράζουμε την πλήρη μας υποστήριξη προς την Κύπρο. Η Κύπρος έχει απόλυτο δικαίωμα να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δηλαδή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητες θεωρεί ότι είναι προς όφελος της χώρας της στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό είναι κάτι που συζητήσαμε και στη συνάντηση και εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο» ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Μάλτα ο ιταλός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την αλληλεγγύη της ισπανικής κυβέρνησης στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή κυβέρνηση για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας.


Πηγή : in.gr


Και η στελεχάρα Κουίκ ταξιδευτής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ



Η υποψηφιότητα του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ανακοινώθηκε και επίσημα από την Κουμουνδούρου.

Ο Κουίκ εκτός ότι πούλησε τους ΑΝΕΛ και συνηγόρησε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας στηρίζοντας την προδοσία ΣΥΡΙΖΑ, είναι ζήτημα από τα 4 χρόνια να έμεινε τους 6 μήνες στην Ελλάδα.