Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Βίντεο από την παραλίγο σύγκρουση ρωσικού αντιτορπιλικού με αμερικανικό καταδρομικό



Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ανατολική Σινική Θάλασσα όταν δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας ήρθαν σε απόσταση 50 μέτρων και την τελευταία στιγμή δεν σημειώθηκε σύγκρουση.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού κατηγόρησε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ ότι σχεδόν προκάλεσε σύγκρουση με ρωσικό στρατιωτικό πλοίο στην Ανατολική Σινική Θάλασσα εξαιτίας επικίνδυνων ελιγμών, όπως τους χαρακτήρισε.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως το καταδρομικό Τσάνσελορσβιλ, από το οποίο εκτοξεύονται κατευθυνόμενοι πύραυλοι, βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ρωσικό αντιτορπιλικό Ναύαρχος Βινογκράντοφ το οποίο υποχρεώθηκε να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους επιρρίπτουν ευθύνες στους Ρώσους, λέγοντας ότι το ρωσικό αντιτορπιλικό παραλίγο να συγκρουστεί με αμερικανικό καταδρομικό. Μάλιστα, η αμερικανική πλευρά χαρακτηρίζει «επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό» το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο



Πηγή : in.gr


Μητσοτάκης : «Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι»



«Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι». Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων έστειλε και σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Ρόδο, από όπου ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στα Δωδεκάνησα. «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει», είπε, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει την δέσμευσή του ότι αν οι πολίτες τον εμπιστευθούν με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου θα συγκροτήσει ένα υπουργικό συμβούλιο που θα συνεργαστεί με όλους και θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία όλων ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο καθώς και με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Αφού τους συνεχάρη για την εκλογική τους επιτυχία, τους διαβεβαίωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία, ήταν, είναι και θα είναι κοντά στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεύτερου και πρώτου βαθμού». Και συμπλήρωσε: «δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω κατά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να βρεθώ, για άλλη μια φορά, στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα που τόσο αγαπώ, και να εισπράξω και εδώ αυτόν τον δυνατό αέρα της πολιτικής αλλαγής ο οποίος φυσάει πια σε όλη τη χώρα».  

«Οι Έλληνες αναζητούν μια τολμηρή φυγή στο μέλλον. Αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το μέλλον που τους αξίζει με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση»,υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αναπτύξει το σχέδιό της Νέας Δημοκρατίας «για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για τη μείωση της φορολογίας και για το πώς οι Έλληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς». 

Ο κ. Χατζημάρκος και ο κ. Καμπουράκης καλωσόρισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασαν τη στήριξή τους ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, καθώς και την ικανοποίησή τους για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέχεια περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει κατοίκους και καταστηματάρχες. Μάλιστα, στα απροσδόκητα της βόλτας ήταν η συνάντησή του με έναν κάτοικο της περιοχής ο οποίος του έδειξε ένα τατουάζ με το σήμα της Νέας Δημοκρατίας που είχε στο μπράτσο του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, όπου αυτή την ώρα έχει συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων.


Ακυρώνονται οι δημοτικές εκλογές με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλβανία



Πολιτικό χάος επικρατεί στην Αλβανία καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα ακυρώνει το Διάταγμα για τις δημοτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου.


Όπως αναφέρει η Προεδρία της γείτονος  κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε «με πλήρη επίγνωση, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν το επιτρέπουν» ενώ αναφέρετε επίσης πως την Δευτέρα 10 Ιουνίου η πρώτη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει δημόσια όλα τα επιχειρήματα της συνταγματικότητας, του Νόμου και της λογικής, που οδήγησαν στην λήψη αυτής της απόφασης.

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ

Με βαθιά ανησυχία για την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην χώρα σαν αποτέλεσμα της μη ανταπόκρισης από καμία από τις δύο πλευρές.

Λαμβάνοντας υπ’όψη την αναγκαιότητα της άμεσης εκτόνωσης και τον κίνδυνο της απρόβλεπτης κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη χώρα.

Αναλαμβάνοντας την υψηλή συνταγματική και θεσμική ευθύνη και πεπεισμένος πως η προάσπιση των συνταγματικών αρχών είναι πιο σημαντική από κάθε εκ του νόμου προθεσμία, ως άρχων του Κράτους και εμμένοντας στο όρκο για να υπηρετώ με κάθε τρόπο της τήρηση της σταθερότητας , της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας.

Με πλήρη επίγνωση πως οι υφιστάμενες συνθήκες δεν δύνανται να διασφαλίσουν την διενέργεια πραγματικών εκλογών, δημοκρατικών, αντιπροσωπευτικών και καθολικών. Οι ελεύθερες, έντιμες και καθολικές εκλογές αποτελούν βασικό κριτήριο της «Κοπεγχάγης» και στις υφιστάμενες συνθήκες, εξ αιτίας της έλλειψης υπευθυνότητας των δύο μερών , οδηγούμαστε σε μονοκομματικές εκλογές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δυναμιτίζεται κάθε δυνατότητα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζημιώνεται η εικόνα μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και επαπειλείται η αρχηγία του ΟΑΣΕ για το 2020.

Καλώντας όλους τους υπεύθυνους παράγοντες, ντόπιους και διεθνείς να ενώσουν τις εποικοδομητικές συμβολές τους για την επανέναρξη επειγόντως του αναντικατάστατου πολιτικού διαλόγου και για την εξεύρεση μιας σύντομης λύσης που θα εξυπηρετεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας.

Έχω αποφασίσει να ακυρώσω το Διάταγμα υπ’αριθμ. 10928 της 05.11.2018 για την διενέργεια εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκησης στις 30.6.2019.

Την ίδια ώρα χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία μαζεύτηκαν για ακόμα ένα Σάββατο στα Τίρανα και ζητούν και πάλι πρόωρες εθνικές εκλογές στην χώρα και την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Καλλιθέα: Μαχαίρωσαν 19χρονο στην μέση του δρόμου



Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένας 19χρονος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα στην Καλλιθέα απο θρασύδειλους επικίνδυνους αλλοδαπούς κακοποιούς.

Ο 19χρονος και η παρέα του, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, κινούνταν επί της οδού Ματζαγριωτάκη όταν στην συμβολή με την οδό Γρυπάρη όταν και διασταυρώθηκαν με δύο νεαρούς αλλοδαπούς.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί κακοποιοί φαίνεται να παρενόχλησαν κάποιον από την παρέα, ακολούθησε επεισόδιο και ένας από τους δύο αλλοδαπούς,ηλικίας 20 ετών, έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε εννέα φορές τον 19χρονο.

Ο ένας χτύπησε προκλητικά με το σώμα του τον ώμο του μικρότερου αγοριού από την παρέα, ο 19χρονος Έλληνας της παρέας έσπευσε να τον προστατεύσει, ακολούθησε συμπλοκή και πριν προλάβει να αντιδράσει, ο 20χρονος αλλοδαπός τράβηξε μαχαίρι και μαχαίρωσε εννέα φορές τον νεαρό Έλληνα.

Σύμφωνα με το kallitheaonline.gr μια από τις εννέα μαχαιριές βρήκε τον 19χρονο λίγα εκατοστά κάτω από την καρδιά. Οι δύο αλλοδαποί διέφυγαν από το σημείο, αφήνοντας πίσω τους αιμόφυρτο τον 19χρονο.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία απέκλεισε το σημείο για αρκετές ώρες για λήψη αποτυπωμάτων και άλλων στοιχείων, ενώ ο 19χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο “Γ.Γεννηματάς” και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο για μια πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τους ιατρούς ο 19χρονος μάλλον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά αναμένεται το τελικό ιατρικό ανακοινωθέν.

Σημειώνεται πως ο 19χρονος έλαβε χτες μέρος στις Πανελλαδικές 2019 και όνειρό του και να μπει στην Ιατρική.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση ενώ η Ασφάλεια Καλλιθέας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των αλλοδαπών δραστών.


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων απαντά για το αναβατόριο ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη





«Το αναβατόριο ΑΜΕΑ της Ακρόπολης δεν έμεινε εκτός λειτουργίας από αμέλεια», αλλά επειδή «από το προηγούμενο φθινόπωρο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας από πτώσεις λίθων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ χαρακτηρίζει «έωλες διοικητικά πράξεις» το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να παραιτηθεί η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και ο προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε ο ΣΕΑ από τους εμπλεκόμενους συναδέλφους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, το αναβατόριο ΑΜΕΑ της Ακρόπολης «από το προηγούμενο φθινόπωρο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας από πτώσεις λίθων, αλλά και από την κακή κατάσταση των τειχών στο σημείο το οποίο αυτό εδραζόταν» και «για την προστασία του κοινού τον Νοέμβριο του 2018 αποφασίστηκε η προσωρινή παύση λειτουργίας του».

«Για την αποκατάσταση του προβλήματος απαιτήθηκαν εκτεταμένες εργασίες στερεώσεων, μετά από τη σύνταξη ειδικών μελετών, οι οποίες εκτελέστηκαν από την Υ.Σ.Μ.Α. (σ.σ. Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης), ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2019», προσθέτει η ανακοίνωση. Συνεπώς, σύμφωνα με τον ΣΕΑ, «η ιεραρχία του ΥΠΠΟΑ, διοικητική και πολιτική, ήταν ενήμερη εξαρχής για το πρόβλημα με το αναβατόριο και την πολύμηνη πορεία των εργασιών», το ίδιο και «ο πληροφοριακός κόμβος του Υπουργείου, ενώ η ίδια ενημέρωση παρέμεινε αναρτημένη για όποιον ενδιαφερόταν για το θέμα μέχρι την επαναλειτουργία του αναβατορίου τον περασμένο Μάιο και αφού επισκευάστηκαν και οι φθορές που είχαν προκληθεί από την πτώση κεραυνού λίγο μετά την αποκατάσταση του προβλήματος των πρανών!».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΑ, «η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. επιλέγει να αγνοήσει όλα τα παραπάνω, την αγωνία και την προσπάθεια των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων που παλεύουν με τα πολυάριθμα προβλήματα ενός χώρου με τεράστια επισκεψιμότητα και προσπαθούν διαρκώς να ανανεώνουν τις απαρχαιωμένες υποδομές».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εξαφανίστηκε 15χρονη στην Καλαμάτα




Όπως ενημερώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, στις 7/6/2019, απογευματινές ώρες, εξαφανίστηκε από το σπίτι της, η Μαριάμ Τ. 15 ετών.

Η Μαριάμ Τ. έχει ύψος 1,65 μ., ζυγίζει 73 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρο κολάν, μαύρη μπλούζα και μαύρα παπούτσια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.




Προκλητικοί ακόμα και στο τέλος! Σιμορέλης για ρουσφέτια: Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες



Στην πλάκα το πήρε Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης το θέμα των ρουσφετιών που έφερε μαζικά στη Βουλή το κυβερνών κόμμα διορίζοντας ακόμα και τις γάτες στα σπίτια τους. Η συμπεριφορά του Σιμορέλη δείχνει ακόμα μία φορά την σοβαρότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και το πόσο υπολογίζουν τον ελληνικό λαό:

X. Σιμορέλης : «Εντάξει, υπάρχουν κάποιοι που το φέραν αυτό... Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες»

Ενσωματωμένο βίντεο
Κάνουν και αστειάκια.
Σιμορέλης για ρουσφέτια στη Βουλή: Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες


ΗΠΑ προς Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο




Αυστηρό μήνυμα σε Τουρκία έστειλε η Ουάσινγκτον σχετικά με  τις προθέσεις της να ξεκινήσει γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ξεκαθαρίζοντας πως αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας μόνο προκλητικές μπορούν να θεωρηθούν, ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις ενέργειες.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Λευκωσία, και κληθείς να πει αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επικοινωνήσει με Τούρκους αξιωματούχους, μεταφέροντας τους αυτήν την θέση, ο Μάθιου Πάλμερ σημείωσε πως αυτό «το έχουμε κάνει κατ’ ιδίαν, το έχουμε κάνει και δημόσια».

Ερωτηθείς με ποιο τρόπο θα δράσουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιμένει να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Πάλμερ απάντησε: “Δεν θέλω να εισέλθω σε υποθετικά θέματα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως έχουμε ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι θεωρούμε τις ενέργειες της σε ό,τι αφορά την ανακοινωθείσα πρόθεσή της να ξεκινήσει γεώτρηση ως προκλητικές, και την έχουμε ενθαρρύνει να σταματήσει αυτές τις ενέργειες».


ΤΑ ΝΕΑ


Ανήθικοι σε όλα τα επίπεδα οι Συριζαίοι κρατάνε υπερωρίες το Ε. Τυπογραφείο για τα ρουσφέτια




Ανήθικοι σε όλα τα επίπεδα οι Συριζαίοι δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο χωρίς να τους αγγίζει η κατακραυγή.

Για να ισχύσουν όλα τα ρουσφέτια που πέρασε από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να δημοσιευτούν και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. 

Για να προλάβουν να δημοσιευτούν όλα τα ρουσφέτια το Εθνικό Τυπογραφείο λειτουργεί εκτάκτως υπερωριακά όλο το Σαββατοκύριακο.


20:58 χθες βράδυ, η υπό διάλυση κυβέρνηση αποφασίζει εκτάκτως τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφίου σήμερα και αύριο για να προλάβουν να δημοσιευτούν όλα τα ρουσφέτια μέχρι τη Δευτερα, όπου τυπικώς ρίχνει αυλαία το τσίρκο που παρακολουθούμε εδώ και 4 χρόνια.
 


Μητσοτάκης : «Όσοι επενδύουν στον φόβο, θα δουν στην κάλπη ότι η ελπίδα πάντα τον νικάει»



Μήνυμα στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό χωρίς καν να τον κατονομάσει έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο που περιοδεύει, λίγο πριν αναχωρήσει για το Καστελόριζο στο οποίο θα διανυκτερεύσει. «Διαπιστώνω μια απελπισμένη προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία ως ένα σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο», τόνισε στη συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσων και πρόσθεσε: «Θέλουν να μας παρουσιάσουν ως μια παράταξη η οποία θα φέρει τον κοινωνικό Μεσαίωνα και θα τιμωρήσει με κάποιον αδιανόητο τρόπο την ελληνική κοινωνία».  

«Η ελπίδα νικάει πάντα τον φόβο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε: «Αυτοί που σήμερα επενδύουν στον φόβο μιας Νέας Δημοκρατίας που υπάρχει μόνο στον δικό τους φαντασιακό κόσμο, θα δουν το αποτέλεσμα στην κάλπη». «Η ελπίδα, όμως, δεν θα είναι μια ελπίδα φρούδων υποσχέσεων αλλά θα είναι η ελπίδα της αλήθειας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζοντας έτσι εμμέσως ότι η λέξη «ελπίδα» κακοποιήθηκε το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών. «Αυτά τα τριάμισι χρόνια, από τότε που έγινα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτεύτηκα λέγοντας πάντα την αλήθεια», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας. Είναι το κόμμα που δεν χωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε πολλούς και σε λίγους, αλλά θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή με όλους τους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών σημειώνοντας ότι: «Ο ελληνικός λαός έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Απέδειξε ότι το κεφάλαιο της κρίσης, της οργής, του θυμού, φτάνει στο τέλος του. Και η νέα φωτεινή Ελλάδα που ανατέλλει -και πιστεύω θα ανατείλει με πολύ μεγάλη ένταση το πρωί της 8ης Ιουλίου- θα είναι μια Ελλάδα στην οποία θα χωράνε όλοι, θα είναι μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της σκληρής δουλειάς, της εμπιστοσύνης, μια Ελλάδα η οποία θα μπορέσει, επιτέλους, να μας αφήσει να ξεδιπλώσουμε το πολύ μεγάλο ταλέντο το οποίο έχουμε μέσα μας ως λαός και η οποία θα αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης».



Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα από fake news» όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του. Επίσης έδωσε έμφαση στα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας που θέλει να προωθήσει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «για εμάς καλή επιχείρηση είναι αυτή που έχει ικανοποιημένους υπαλλήλους». 

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι η τουριστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε πέντε πυλώνες: ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα, καινοτομία, συνέργειες και εκπαίδευση. Εξήγγειλε μάλιστα την ίδρυση σχολής τουριστικών δεξιοτήτων που θα προσφέρει ξενόγλωσσα μαθήματα και θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, όμως αυτό θα γίνει, όπως τόνισε, με προτεραιότητα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα της Υγείας.



Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ «Ελπίδα». «Σε όλες μου τις περιοδείες επισκέπτομαι κοινωνικές δομές», σημείωσε απευθυνόμενος σε στελέχη και εθελοντές του Κέντρου, τους οποίους και συνεχάρη για το έργο τους, και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στα παιδιά παρέχεται η φροντίδα που χρειάζεται για να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους και τις δεξιότητες τους. Και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελό τους».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ρόδο με μια βόλτα στα μαγαζιά και στα καφέ της παλιάς πόλης. Στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί μίλησε για το κυβερνητικό σχέδιο που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία εφόσον την εμπιστευθούν με την ψήφο τους: «λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερο κράτος είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει ειδική αναφορά στους νέους, που τίμησαν τη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νεολαία μας. Γιατί αυτή η κάλπη διέψευσε πολλούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η νεολαία δεν στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι πολύ σημαντική η ψήφος εμπιστοσύνης από τη νεολαία, γιατί για τη νέα γενιά δουλεύουμε, γι’ αυτά τα παιδιά, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, να έχουν δουλειές, για να γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα μας».