Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ν.Δ: «Το πόρισμα της εισαγγελίας καταρρίπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης για το Μάτι».


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την κατάρρευση της προπαγάνδας της κυβέρνησης για το Μάτι μετά το πόρισμα της εισαγγελίας.

«To πόρισμα της εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, καθώς:

1. Επιβεβαιώνει ότι κ. Τσίπρας έστησε μια σύσκεψη-επικοινωνιακό σόου σε ζωντανή αναμετάδοση, την ημέρα της τραγωδίας, ενώ ήδη ήξερε για την ύπαρξη νεκρών.

2. Επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε ο κ. Τζανακόπουλος, παρουσιάζοντας μέχρι και δορυφορικά ευρήματα για να υποστηρίξει ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι ήταν, δήθεν, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού.

3. Δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, απλώς και μόνο με απλή ενημέρωση των κατοίκων του Ματιού για την πυρκαγιά.

4. Διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν.

Το βίντεο που δημοσιοποιεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει το χρονικό των προσπαθειών παραπλάνησης των πολιτών που είχε θέσει τότε σε εφαρμογή η κυβέρνηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες της. 

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, δεκαεπτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να εξηγήσει γιατί στη συνέντευξη τύπου που διηύθυνε στις 26 Ιουλίου 2018, τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εθνική τραγωδία στο Μάτι ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού με “πειστήρια”  ακόμη και δήθεν δορυφορικά ευρήματα του Διαστημικού Οργανισμού του Νίκου Παππά. 

Mετά τη δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος, όλη αυτή η προπαγάνδα έχει καταρρεύσει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και θα έχει ενδιαφέρον αν ο λαλίστατος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αποτολμήσει να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποιος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της επαίσχυντης απόπειρας παραπλάνησης των πολιτών στην οποία πρωταγωνίστησε».




Έκαψαν με μολότοφ αυτοκίνητο ιδιώτη οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές σε νέες δολοφονικές επιθέσεις



Νέες δολοφονικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν τη νύχτα ομάδες αντιεξουσιαστών σε δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια, ενώ πυρπόλησαν και ένα όχημα ιδιώτη, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου.

 22.30 εχθές το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησαν οι επιθέσεις και κράτησαν δύο ώρες με βροχή από μολότοφ, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο ΙΧ όχημα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. 

Η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.


Αντί να αντιμετωπίσει ο Καλογήρου τα χάλια των φυλακών απειλεί τον Αραβαντινό



Φταίει ο Αραβαντινός που αποκαλύπτει το έγκλημα που έχει συντελεστεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές και δεν φταίει η ακαταλληλότητα των στελεχών της κυβέρνησης, που για να ευνοήσουν συντρόφους τους εντός και εκτός φυλακών δείχνουν τεράστια ανοχή στο έγκλημα, κάνοντας τις φυλακές και τις ποινές ολιγοήμερες διακοπές για κάθε είδους κακοποιό.

Ο Αραβαντινός υποστήριξε, το βράδυ της Παρασκευής, 08.03.2019, στον ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων, ότι δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές, καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος επαναλαμβάνει αυτές τις κατηγορίες, υιοθετώντας μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή για την κυβέρνηση και το υπουργείο αντί να βγει και να εξαγγείλει λύσεις και "μάντρωμα" των σκληρών κακοποιών σε αυστηρές φυλακές υψίστης ασφαλείας, βγαίνει και κατηγορεί τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Δικαστικές και πειθαρχικές διαδικασίες για το γνωστό στέλεχος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνη Αραβαντινό για όσα υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, προαναγγέλλει με δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Οι ύβρεις, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες που διατύπωσε απόψε σωφρονιστικός υπάλληλος δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις φυλακές, αλλά χαρακτηρίζουν τον ομιλούντα. Γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών και των πειθαρχικών οργάνων. Καλύπτω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική στο δύσκολο πεδίο του σωφρονιστικού συστήματος. Με την ίδια εμπιστοσύνη καλύπτω τα βαλλόμενα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.κ. Σταύρο Μαντακιοζίδη, Προϊστάμενο του Σώματος 
Επιθεώρησης και Παύλο Δουλάμη, Διευθυντή επιχειρησιακής επάρκειας. Η
κοινή προσπάθεια για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος με όρους κράτους δικαίου συνεχίζεται.»