Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ράμπο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη - Ξεκινά άγριο κυνηγητό σε όσους χρωστούν φόρους


Νέα όπλα στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία επιστρατεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, επιχειρώντας να σφίξει περαιτέρω τον κλοιό γύρω από 1,8 εκατομμύρια φορολογουμένους στους οποίους μπορεί να εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Τα Κέντρα Εισπράξεων Αττικής και Θεσσαλονίκης στήνονται ήδη και σύντομα θα αποτελούν τον νέο «εφιάλτη» όσων χρωστούν στην Εφορία.

Με κατασχέσεις και ρυθμίσεις πέρυσι η ΑΑΔΕ κατάφερε να εισπράξει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ παλαιών και νέων χρεών, αλλά η δεξαμενή των οφειλετών και των χρεών παραμένει τεράστια. Μόνο πέρυσι δημιουργήθηκαν φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 10 δισ. ευρώ, 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία και σε περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια φορολογουμένους ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, απλήρωτους φόρους ύψους 1,2 δισ. ευρώ άφησαν στην Εφορία τον περασμένο Δεκέμβριο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ανεβάζοντας τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2018 στα 10,943 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, 9,148 δις. ευρώ είναι φορολογικές οφειλές.

Ετσι, συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη κατέρριψαν ένα ακόμα ρεκόρ και εκτινάχθηκαν  στα 104,365 δις. ευρώ. Ωστόσο, από αυτά τα χρέη αυτά, 18,109 δις ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης, αφήνοντας ένα «καθαρό» με πιθανότητες είσπραξης χρέος ύψους 86,256 δις ευρώ.

Ο αριθμός των οφειλετών τετραπλασιάστηκε σε σχέση με την έναρξη των Μνημονίων. Το 2010, οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη κινούνταν στη ζώνη του ενός εκατομμυρίου και συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου 2009 ήταν 1.089.791 με τις οφειλές στα 32,4 δισ. ευρώ ενώ την 1η Δεκεμβρίου 2010 το πρώτο μνημονιακό άλμα είχε φέρει τους οφειλέτες στο 1.147.094 και τα χρέη στα 38,3 δισ. ευρώ.

Δύο κέντρα

Σε αυτό το σκηνικό, το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί και προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων Κέντρων Εισπράξεων, ένα στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη, με βασικό αντικείμενο την αύξηση των εισροών εσόδων στον προϋπολογισμό, σε ένα περιβάλλον όπου οι φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν παγιωθεί στο «κόκκινο» αλλά η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια στο μέτωπο των εσόδων καταγράφονται ήδη στα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2019, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζεται υστέρηση. Οι επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία του προϋπολογισμού αναμένονται σήμερα. Το πρώτο Κέντρο Εισπράξεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα στηθεί στην Αττική στα πρότυπα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ), η οποία δημιουργήθηκε το 2011 και πέρυσι κατάφερε μέσω κατασχέσεων να βάλει στο ταμείο του Δημοσίου 870 εκατ. ευρώ. Η ΕΜΕΙΣ κυνηγά κυρίως τους μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Η «μαρίδα» ανήκει στη δικαιοδοσία των ΔΟΥ και οι επικαλύψεις σε συνδυασμό με την έλλειψη κεντρικού συντονισμού οδηγούν συχνά σε φαινόμενα διπλών και τριπλών κατασχέσεων στους λογαριασμούς του ίδιου οφειλέτη, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου τα κατασχετήρια αποδεικνύονται «άσφαιρα». Οι λογαριασμοί είναι αδειανοί, ενώ για κάθε ΑΦΜ με ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν εκδοθεί κατά μέσο όρο έως και 5,3 ηλεκτρονικά κατασχετήρια (στοιχεία ΑΑΔΕ για το 2017).

Σε συνδυασμό με την ήδη εφαρμοζόμενη καλύτερη στόχευση των κατασχετηρίων (περιορίστηκαν πέρυσι κατά 50%, αλλά οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατακόρυφα), τα προβλήματα αυτά έρχεται να αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση το Κέντρο Εισπράξεων Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό θα μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιο ληξιπρόθεσμων οφειλών από όλες τις Εφορίες της Αττικής, αλλά και τα στελέχη τα οποία είναι επιφορτισμένα σήμερα με αυτές τις αρμοδιότητες. Φάκελοι και εργαζόμενοι.

Οι υποθέσεις θα προτεραιοποιούνται κεντρικά, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης θα εφαρμόζονται ξεκινώντας από όσους συνδυάζουν το μεγαλύτερο ύψος οφειλής με τις περισσότερες πιθανότητες είσπραξης, η διαδικασία θα ομογενοποιηθεί και, κατά τις φιλοδοξίες της φορολογικής διοίκησης, οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη θα αυξηθούν. Η πρεμιέρα της νέας αποκεντρωμένης υπηρεσίας αναμένεται άμεσα, εντός του έτους, ενώ το 2020 σχεδιάζεται να ακολουθήσει το Κέντρο Εισπράξεων Θεσσαλονίκης.

Δουλεύοντας στο «πατρόν» της ΕΜΕΙΣ, οι νέες εισπρακτικές υπηρεσίες θα αντλούν στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής διοίκησης (υπουργεία, περιφέρειες), από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους φορείς (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιτροπές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιμελητήρια, εμπορικές ενώσεις), τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων κρατών εκτός ΕΕ, καθώς και από διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς.

Αμεσα άλλωστε προωθείται η διασύνδεση του Taxisnet με το Κτηματολόγιο, την Εργάνη, τις τράπεζες, το ΓΕΜΗ και τον ΕΦΚΑ. Στόχος της φορολογικής διοίκησης  είναι όσα στοιχεία την ενδιαφέρουν να βρίσκονται στη διάθεσή της χωρίς αναζήτηση, με αυτόματη ενημέρωση του μητρώου φορολογουμένων.

Μέσα από το σκανάρισμα όλων των διαθέσιμων στοιχείων και την επεξεργασία βεβαιώσεων και εισπράξεων από κάθε φορολογία ξεχωριστά αφενός θα παρακολουθείται η τάση φορολογικής συμμόρφωσης, αφετέρου θα προκύπτει η στόχευση των αναγκαστικών μέτρων.

Οπως αρκετές φορές έχει επισημάνει ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, γενική αρχή του εισπρακτικού μηχανισμού είναι να μην επιδιώκεται η είσπραξη οφειλών κάτω των 500 ευρώ μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων. Δεν λείπουν βέβαια και αυτές οι περιπτώσεις.

Τα στοιχεία

Γενικά, από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι οι μεγάλες εισπράξεις έρχονται από λίγους οφειλέτες με τεράστια χρέη, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών εντοπίζεται σε ζώνες χρεών κάτω των 3.000 ευρώ.

Ενας στους δύο φορολογουμένους (53,4%), οι οποίοι βίωσαν πέρυσι κατασχέσεις για παλαιότερα χρέη (προ του 2018), χρωστούσε έως 3.000 ευρώ. Εισπράχθηκαν όμως μόλις 175 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 7,3% των συνολικών εισπράξεων 2,4 δισ. ευρώ στο εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο διάστημα, μόλις 32.857 οφειλέτες (δύο στους εκατό ή για την ακρίβεια 1,8% όσων υπέστησαν κατασχέσεις για παλαιές οφειλές με χρέη άνω των 150.000 ευρώ) έφεραν στο ταμείο των κατασχέσεων εισπράξεις 1,069 δισ. ευρώ ή 44,5% των συνολικών εισπράξεων παλαιών οφειλών.

Οσο πιο φρέσκα όμως είναι τα χρέη, η αποδοτικότητα των κατασχέσεων στους μικροοφειλέτες φαίνεται να αυξάνεται. Αυτό τουλάχιστον υποδεικνύουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα οποία οι κατασχέσεις οι οποίες αφορούν φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη στο εννιάμηνο ήταν εννιά στις δέκα, στοχευμένες σε οφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ, και απέδωσαν περίπου το 20% των εισπράξεων από φρέσκα χρέη. Αναλυτικά, σε σύνολο 1.399.918 οφειλετών με φρέσκα χρέη, οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο των κατασχέσεων στο εννιάμηνο, 1.322.900 φορολογούμενοι χρωστούσαν έως 3.000 ευρώ και πλήρωσαν τελικά με το ζόρι 283,3 εκατομμύρια ευρώ σε σύνολο 1,512 δισ. ευρώ. Το 0,1% των φορολογουμένων που βρέθηκαν στο στόχαστρο του εισπρακτικού μηχανισμού όμως και πάλι γέμισε το ταμείο. Οι κατασχέσεις σε 1.899 φορολογουμένους με χρέη άνω των 150.000 ευρώ απέδωσαν έσοδα 658 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ


Καμία σοβαρότητα από την Μεγαλοοικονόμου κέρναγε κουραμπιέδες στην βουλή



Το τερμάτισε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, κερνώντας κουραμπιέδες στο καφενείο της Βουλής, για τους 147 «κουραμπιέδες» βουλευτές που καταψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνοντας έτσι ότι έχει χάσει την σοβαρότητα της και δίνοντας συνέχεια στον άγριο καυγά που είχε στήσει στις 3 Φεβρουαρίου στο στούντιο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, κάνοντας όλη την Ελλάδα να γελάει για πάρτη της.


Η πρώην Ένωση Κεντρώων και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακούμπησε σε ένα από τα τραπέζια ένα κουτί με κουραμπιέδες γελώντας σατανικά.

Η κίνηση αυτή πήγαινε στους «κουραμπιέδες» πολιτικούς που δεν ψήφισαν το ξεπούλημα της Μακεδονίας που ψήφισε η ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ και αντί να βάλει μυαλό η Μεγαλοοικονόμου δείχνει να το χάνει.




ΝΔ: Ανασχηματισμός με δύο κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ


Για έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό που θα περάσει ως μονόστηλο στις εφημερίδες μιλάει η Νέα Δημοκρατία : « H πολυδιαφημισμένη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε σε δύο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ προφανώς γιατί ακόμη και ο Νίκος Μπίστης κατάλαβε το τέλος που πλησιάζει. Ας ανακοινώσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας την ημερομηνία των εκλογών για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία».


Κάποιος να τους σταματήσει! «Οι μετανάστες κρατούν ανοιχτά τα σχολεία,… Ζωντανές τις γειτονιές… Να ψηφίζουν όλοι!»,



Είναι επικίνδυνοι και ανεξέλεγκτοι οι Συριζαίοι και πρέπει να δοθεί με την ψήφο μας ένα τέλος σε αυτήν την ακροαριστερή αθλιότητα του κυβερνά την χώρα, με μόλις 145 βουλευτές.

Αλλαγή πληθυσμού στη χώρα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιβιώσει πολιτικά και να καταστρέψει την Ελλάδα. Άλλη μία τραγική προσωπικότητα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης ζητά δικαίωμα ψήφου να έχουν οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Ο επικίνδυνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, όπως είναι και το 99% των βουλευτών του Τσίπρα ανέφερε:

“Αναγνώριση εκλογικού δικαιώματος σε αλλoδαπούς που μένουν στην χώρα.

“Εξηγήστε μου, γιατί θα έπρεπε άνθρωποι που ζουν πια στα βόρεια προάστια και κατοικούσαν πριν 30-40 χρόνια στις αστικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, να κατεβαίνουν με τα τζιπ τους και να ψηφίζουν.

Και αυτοί που μένουν μόνιμα και κρατούν ζωντανές τις γειτονιές να μην έχουν δικαίωμα ψήφου.

Εξηγήστε μου, γιατί στα νησιά μας που στα χωριά οι μετανάστες έχουν κρατήσει τα σχολεία ανοικτά με τα παιδιά τους, που έχει μειωθεί ο πληθυσμός και υπάρχει πρόβλημα, γιατί να μην έχουν δικαίωμα.

Αυτοί που συνεισφέρουν στα έσοδα των Δήμων, αυτοί που στηρίζουν την παραγωγή της περιοχής”.

Υπενθυμίζουμε ότι μόνο στην Α’ Αθηνών, στους εκλογικούς καταλόγους, έχουν εγγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα 43.000 αλλοδαποί, ανεξέλεγκτα και έτοιμοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.



Φωτογραφίες 5 , μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στη Αττική



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διαφορές περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε την 6-2-2019 από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-2-2019, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και Υπηρεσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ, των Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Άμεσης Δράσης (Ομάδες ΔΙ.ΑΣ.) και της Υ.Ε.Ε.Μ, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 20, 22, 26, 26 και 32 ετών, μέλη της σπείρας. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, τυγχάνουν έξι (6) επιπλέον άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών καθώς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχα συστήσει από διμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, κλοπών και ληστειών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η σπείρα χρησιμοποιούσε ως επιχειρησιακό όχημα ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από τυχαία οχήματα αμέσως πριν την τέλεση των κλοπών ή εναλλακτικά χρησιμοποιούσαν πλάστες πινακίδες από αυτοκίνητο ιδίου τύπου.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε περιοχές που διέθεταν πολυτελείς μονοκατοικίες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες εντόπιζαν τον στόχο – μονοκατοικία και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εισέρχονταν σε αυτές.

Κατά τη προσφιλή τους μέθοδο, ο συνοδηγός του οχήματος, φορούσε χαρακτηριστικό πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο, παριστάνοντας τον κηπουρό η τον υπάλληλο του Δήμου και όταν διαπίστωνε ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, ειδοποιούσε τους υπόλοιπους και εισέρχονταν στις οικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή. Για τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της οικίας, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων όπως αντίκες, ασημικά και βάζα τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν πενήντα πέντε (55) περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και ένας (1) εμπρησμός οχήματος.

Από έρευνες σε οικίες, καταστήματα και αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 πλήθος από ρολόγια, χρυσαφικά, τιμαλφή, ασημικά, ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνιδομηχανές
 τρία (3) κυνηγετικά όπλα
 ένα (1) περίστροφο
 δύο (2) πιστόλια τύπου REPLIKA
 μία (1) πτυσσόμενη ράβδος
 τέσσερα (4) μαχαίρια
 σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
 δύο (2) γεμιστήρες
 ανιχνευτής διαμαντιών
 το χρηματικό ποσό των -20.931- ευρώ
 ένα (1) κλεμμένο διαβατήριο
 πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΜΠΑΖΑΚΑ Νικόλαο του Δημητρίου και της Ζωής, γεννηθέντα στις 25-5-1993 στην Αθήνα 



ΣΙΣΚΟ Ελευθέριο του Ευστρατίου και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 16-8-1997 στην Αθήνα



ΚΑΜΠΟΥΡΗ Χρυσοβαλάντη του Λουκά και της Ευσταθίας, γεννηθέντα στις 20-12-1987 στην Αθήνα 



ΚΑΜΠΟΥΡΗ Κωνσταντίνο - Αλέξανδρο του Αθανασίου και της Αφροδίτης γεννηθέντα στις 12-5-1993 στην Αθήνα



ΠΑΪΤΕΡΗ Αργύρη του Γεωργίου και της Ελένης γεννηθέντα 10-6-1999 στην Αθήνα




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Πήραν χαμπάρι οι Αλβανοί ότι οι ακροαριστεροί ξεπουλάνε την Ελλάδα και ορέγονται


Η επικίνδυνη κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, έχει ανοίξει την όρεξη σε τριτοκοσμικές χώρες των Βαλκανίων να κερδίσουν εδάφη, απλά γιατί μπορούν!!

Η αναφορά του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ότι η Αλβανία συζητάει με την Ελλάδα το θέμα των συνόρων, τρομάζει την Ελλάδα και τους Έλληνες και όσο παραμένει κυβέρνηση η ακροαριστερά του Τσίπρα κινδυνεύει η χώρα να ξεπουληθεί στον βορά ολόκληρη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Vision Plus TV με αφορμή τη συζήτηση για το Κοσσυφοπέδιο, ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε «Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κοσσυφοπέδιο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα.
Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; 
Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης». 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Για αυτό το λόγο, εμείς ως έθνος πρέπει να ανδρωθούμε και να μην συμπεριφερόμαστε όπως τα παιδιά της γειτονιάς. Θα μας κυνηγήσουν με τις πέτρες. Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επικείμενες εκλογές, οι δημόσιοι άνδρες σκέφτονται για την επόμενη γενιά» 






Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα εντός και εκτός φυλακών από αδίστακτους κακοποιούς



Σκληροί  κακοποιοί, τρομοκράτες και κάθε είδους εγκληματίες αλωνίζουν με τις ευχές των νόμων έγκλημα Παρασκευόπουλου - Κοντονή που είναι ακόμα σε ισχύει.


Δολοφονίες, εκβιάσεις από τα μέλη της οργάνωσης, ενώ το ενδιαφέρον προκαλούν και οι επικοινωνίες που είχαν με δικηγόρους. 

Ένας εκ των κατηγορουμένων  ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμφανίζεται ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης και  πρωταγωνιστεί στους διαλόγους. 

Είναι ο κρατούμενος που φέρεται να εκβιάζει συνεργάτη δικηγόρου για να του αποσπάσει 3.000 ευρώ.

Κατηγορούμενος: Ο κ. Δ είναι εκεί;

Συνεργάτης: Όχι δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;

Κατηγορούμενος: Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γ@@@@@ τα αγ@@@@@. Είμαι o ....και θα του κόψω  το κεφάλι σαν κότα. Έτσι πέστου του π@@@@@@.

Συνεργάτης: Μα τι είναι αυτά που λέτε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που άκουσες…Είμαι ο…, παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ@@@@@ τα αγ@@@@@…

Συνεργάτης: Μα τι λέτε;

Κατηγορούμενος: Του κ. πάρτον και πέστου θα σε σφάξω σαν κότα, π@@@@@

Συνεργάτης: Καμία αστυνομία δεν σας έφερε.

Κατηγορούμενος: Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καρ@@@@. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π@@@@@@@.

«Σου είπα να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του»

Το ίδιο πρόσωπο εμφανίζεται να συνομιλεί με έναν από τους δολοφόνους του Αλπερ Μπάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Ιανουάριο. Στην επίμαχη συνομιλία, μάλιστα, εμφανίζεται να του ζητά εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκε στο θύμα.

Κατηγορούμενος: Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του.

Κρατούμενος: Δεν γινόταν. Πως να το έκανα μέσα στο δωμάτιο που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γ@@@@@@@@…..και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο.

Ο κατηγορούμενος αναζητεί τρόπους να στείλει στην Αλβανία, τα πτώματα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου αλλά και του δεύτερου Αλβανού που ο θάνατος του παρουσιάστηκε ως δολοφονία  

Κατηγορούμενος: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Δικηγόρος: Θα κοιτάξω

Κατηγορούμενος: Κι εγώ θα κοιτάξω. Μίλα όμως και με τον άλλο δικηγόρο μήπως μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία. Είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μ.. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μ. για να μην ….ξέρεις εσύ.

Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.






Νέα Συριζαίικη πρόκληση ζητάνε την Μακεδονική γλώσσα για προσλήψεις στην ΕΥΠ




Μεταφραστές «μακεδονικής» γλώσσας αναζητά να προσλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χθες, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Και όμως η ακροαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά σε προσλήψεις στην ΕΥΠ ατόμων που γνωρίζουν την «μακεδονική γλώσσα».



Απίστευτη πρόκληση και φαίνεται στο εν λόγω ΦΕΚ που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019 και αριθμό φύλλου 4. Το ΦΕΚ έχει τίτλο «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».