Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Η Ρωσία για το όνομα των Σκοπίων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ



Η Ρωσία πιστεύει ότι το θέμα της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξή του Ρώσου πρέσβη στα Σκόπια, Σεργκέι Μπαζντνίκιν στο ρωσικό πρακτορείο Tass .

«Ξεκινάμε από το γεγονός, ότι το ψήφισμα 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1993, περιέχει απευθείας αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να υποβάλλει έκθεση στο Συμβούλιο σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM. Όταν συμβεί αυτό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών και οργανωτικών», εξήγησε σύμφωνα με τη μετάφραση του «Βαλκανικού Περισκόπιου».

Ο διπλωμάτης διευκρίνισε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού των Σκοπίων μποϊκόταραν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018.

«Αυτό δείχνει ότι η διαίρεση της κοινωνίας σε αυτήν τη χώρα έχει ενταθεί. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να μην έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες σε μια τόσο εκρηκτική περιοχή όπως είναι τα Βαλκάνια.

«Η Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούν να την κατηγορήσουν, σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρεται να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στα Σκόπια ή στα Βαλκάνια», δήλωσε ο πρέσβης.

«Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει με μια σοβαρή παραβίαση του εσωτερικού και διεθνούς δικαίου, δηλαδή εκτός του νομικού πλαισίου, όπως υπογράμμισε επανειλημμένα ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αντί να λύσει ένα παλιό πρόβλημα, η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να δημιουργήσει πολλά νέα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαζντνίκιν.

Πηγή: news.bg
adiakritos.gr


Μαζεύουν μετά την κατακραυγή την νέα άδεια του εκτελεστή Κουφοντίνα



Μετά τις πληροφορίες για την νέα; προκλητική άδεια στον εκτελεστή Κουφοντίνα που έχει καταντήσει να παίρνει άδεια κάθε μήνα προκλητικά λόγω των συντρόφων Συριζαίων που κυβερνάνε. Τα μαζεύει το υπουργείο δικαιοσύνης και μιλάει για παρανόηση.

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου θα παραμείνει τελικά όπως προκύπτει ο εκτελεστής της 17Ν  Δημήτρης Κουφοντίνας, αφού όπως διευκρινίζει το υπουργείο Δικαιοσύνη υπήρξε παρανόηση και δεν χορηγήθηκε τελικά άδεια, αφού δεν υπήρξε σχετικό αίτημα του τρομοκράτη για νέα άδεια.

Όπως λέει το υπουργείο δεν χορηγήθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και δεν υπάρχει έβδομη άδεια, η είδηση, βασίζεται σε παρανόηση σχετικά με την επιμέτρηση των οδοιπορικών και του υπολογισμού της άδειας των κρατουμένων. Σε περίπτωση που αιτηθεί νέα άδεια ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια, τότε δεν θα ισχύουν τα οδοιπορικά, εξαιτίας των οποίων του χορηγούνταν πρόσθετα δύο ημέρες άδεια. Κι αυτό γιατί η απόσταση μειώθηκε εξαιτίας έργων στο Μαλιακό με αποτέλεσμα πλέον να μην συμπληρώνεται η απόσταση των 300 χιλιομέτρων που απαιτείται μέχρι το σπίτι του στο Βαρνάβα Αττικής. Προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάργηση των οδοιπορικών, το συμβούλιο δεν αποκλείεται να του χορηγήσει εξ αρχής εξαήμερη άδεια, αντί για τις 4 + 2 που του δίνονταν μέχρι σήμερα.

Με λίγα λόγια ετοιμάζονται να δώσουν νέα προκλητική άδεια οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στον σύντροφο τρομοκράτη, εκτελεστή της 17Ν