Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Μήνυμα στήριξης Βέμπερ σε Μητσοτάκη: Ως πρωθυπουργός θα έχει τη στήριξη της Ευρώπης



Ένα νέο ξεκίνημα και μια οικονομία φιλική προς τις επενδύσεις χρειάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την συνάντηση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, μιλώντας στα Νέα, επανέλαβε τη στήριξή του προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Χρειάζεται μια σύγχρονη φιλική προς τις επενδύσεις οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα ξεκάθαρο όραμα και μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών», σημειώνει.

Στόχος είναι ασφαλώς να σταλεί το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κόντρα στον λαϊκισμό και την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ακόμα ότι η Αθήνα ήταν πάντα ψηλά στην ατζέντα του. «Είμαστε ίδια γενιά πολιτικών με τον Κυριάκο, θέλουμε να δουλέψουμε μαζί. Θέλω να τον στηρίξω και να αισθανθεί ότι ως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει τη στήριξη των ισχυρών εταίρων στην Ευρώπη» σημειώνει.

Διήμερο συνέδριο ενόψει Ευρωεκλογών
Παρούσα στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα είναι σύσσωμη η ηγεσία του, ενώ θα είναι παρόντες και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής κάθε ομάδας ευρωβουλευτών του ΕΛΚ ανά κράτος-μέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί μεταξύ άλλων τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο.

To διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου:

– 09:00 Δημόσια συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάνφρεντ Βέμπερ με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

– 11:30 Παρουσία των κκ Μητσοτάκη και Βέμπερ, τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών θα παρουσιάσουν στους ευρωπαίους πολιτικούς τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους στην κρίση. Τη συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

– 16:00 Οι κκ Βέμπερ και Μητσοτάκης θα περιηγηθούν στα γραφεία της εταιρείας Workable, όπου θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο και το μέλλον της εργασίας.

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου:

-10:00 O Κυριάκος Μητσοτάκης και o Πάμπλο Κασάδο θα συζητήσουν για κοινές δράσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ θα καταλήξει σε ένα ενιαίο κείμενο συγκεκριμένων πολιτικών λύσεων για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη, που αποβλέπουν να γίνει πράξη η δέσμευση του ΕΛΚ για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.

Η δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης
Τη δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τον Βέμπερ.

«Η ψηφιακή μεταρρύθμιση της Ελλάδας είναι προϋπόθεση ανάπτυξης. Εμείς υστερούμε σε αυτό τον τομέα. Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται άμεσα σε εμένα, ώστε να εξασφαλιστεί η οριζόντια και πλήρης εφαρμογή της μεταρρύθμισης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε επίσης πως προτεραιότητά του είναι οι πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Οι θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα δεν δημιουργούνται με επιδοτήσεις ή συμβάσεις από το κράτος, αλλά μέσω της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της καινοτομίας. Η προτεραιότητά μας είναι: πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα θα γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, κυρίως στο χώρο των ανθρωπιστικών και κλασσικών επιστημών. Οι κλασσικές αξίες είναι ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η Ελλάδα θα προάγει τη σύνδεση αυτών των αξιών με τη σύγχρονη ανθρώπινη δημιουργία».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ερώτηση 54 βουλευτών της Ν.Δ. για τις εκκρεμείς συντάξεις



Το διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή των συντάξεων έθεσαν σήμερα με ερώτησή τους προς την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου 54 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους τονίζουν ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα δίνει την εντύπωση εύρυθμης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, και καταγγέλλουν ότι στην πραγματικότητα επικρατεί κατάσταση πλήρους απορρύθμισης. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι το Υπουργείο εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ επισημαίνουν ότι τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν ειδικά στα πρώην ταμεία Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ καθώς και στο ΕΤΕΑΕΠ επιβεβαιώνουν τη σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού έκδοσης οριστικών συντάξεων σε σχέση με το 2014.

Οι 54 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ότι η Υπουργός και ο Υφυπουργός Εργασίας έχουν διαψευστεί απόλυτα σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις τους για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων και κατηγορούν την κυβέρνηση για την εγκατάλειψη του καινοτόμου συστήματος ΑΤΛΑΣ, που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014 και το οποίο περιελάμβανε το ασφαλιστικό ιστορικό εκατομμυρίων ασφαλισμένων για 21 έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής έκδοσης των συντάξεων.

Η αρμόδια υπουργός καλείται να απαντήσει στη Βουλή, μεταξύ άλλων, πόσοι είναι σήμερα οι ασφαλισμένοι οι οποίοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη από τον ΕΦΚΑ και για πόσο χρόνο, καθώς και ποιος είναι ο συνολικός μέσος χρόνος αναμονής για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που εκκρεμούν σήμερα. Όπως τονίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης που περιμένουν να λάβουν τη σύνταξή τους δεν επιτρέπεται να παραμένουν σε καθεστώς σύγχυσης και αγωνίας, ενώ καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει να τους εξαπατά κατ’ εξακολούθηση, με χρονοδιαγράμματα που διαρκώς διαψεύδονται.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου
Θέμα: «Εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης».
Αγανάκτηση και σύγχυση επικρατεί μεταξύ των δικαιούχων σε σύνταξη σχετικά με το χρόνο που θα λάβουν τη σύνταξή τους, καθώς αισθάνονται ότι η κυβέρνηση τους εξαπατά κατ εξακολούθηση, λέγοντας ψέματα και έχοντας  αποτύχει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια έθεσε. Την ίδια στιγμή υπάρχουν καταγγελίες για υπέρμετρη καθυστέρηση που υπερβαίνει και τα τρία και τέσσερα έτη, ενώ χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μόνο την προσωρινή σύνταξη. Από τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ επιβεβαιώνεται σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού έκδοσης οριστικών συντάξεων για τα πρώην ταμεία του Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ καθώς και το ΕΤΕΑΕΠ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις συντάξεις Δημοσίου το 2014 ο μέσος ρυθμός έκδοσης οριστικής σύνταξης ήταν περίπου 2.500 αιτήσεις το μήνα. Τους εννιά πρώτους μήνες του 2018 που έχουμε στοιχεία, ο ρυθμός έπεσε στις 868 αιτήσεις μηνιαίως. Αντίστοιχη πτώση έχουμε και σε όλα τα υπόλοιπα ταμεία.
Επειδή η κυβέρνηση εσκεμμένα δίνει μια εντύπωση εύρυθμης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, την ώρα που επικρατεί κατάσταση πλήρους απορρύθμισης.
Επειδή το Υπουργείο εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων, καθώς δεν προσμετρά εκείνες τις αιτήσεις που μπαίνουν στο αρχείο λόγω μη συμπλήρωσης φακέλου, με συνέπεια οι καταγγελίες για επιβράδυνση έκδοσης των συντάξεων να πληθαίνουν, ενώ δεν υπάρχει ούτε καταγραφή του συνολικού αριθμού των εκκρεμών αιτήσεων.
Επειδή η Υπουργός και ο Υφυπουργός Εργασίας έχουν απόλυτα διαψευστεί σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις τους για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων
Επειδή χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης παραμένουν σε καθεστώς σύγχυσης αγωνίας και αγανάκτησης για τον χρόνο λήψης της σύνταξης τους
Επειδή το καινοτόμο σύστημα ΑΤΛΑΣ, που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και περιελάβανε το ασφαλιστικό ιστορικό εκατομμυρίων ασφαλισμένων για 21 έτη πριν και θα οδηγούσε στην αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων, εγκαταλείφθηκε με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Πόσοι είναι σήμερα συνολικά οι ασφαλισμένοι οι οποίοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη από τον ΕΦΚΑ, ανά πρώην ταμείο και ανά κατηγορία (γήρατος, θανάτου, αναπηρικές); Για πόσο χρόνο αυτοί λαμβάνουν ήδη προσωρινή σύνταξη; 
2. Πόσες είναι σήμερα συνολικά οι εκκρεμείς συντάξεις συνταξιοδότησης (για τις οποίες δεν έχει χορηγηθεί προσωρινή σύνταξη),σε ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ανά πρώην ταμείο και ανά κατηγορία σύνταξης; Ποιο είναι το συνολικό ποσό που αυτές αφορούν; Ποιος ο μέσος χρόνος αναμονής για αυτές τις συντάξεις που εκκρεμούν σήμερα; Πόσα είναι τα εκκρεμή εφάπαξ;
3. Πόσος είναι ο μέσος χρόνος έκδοσης οριστικής σύνταξης σήμερα από τον ΕΦΚΑ, συνολικά, ανά πρώην ταμείο και ανά κατηγορία σύνταξης; Πόσος είναι ο μέσος χρόνος έκδοσης επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ από το ΕΤΕΑΕΠ (με και χωρίς να υπολογιστεί ο χρόνος έκδοσης οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης); 
4. Πόσες είναι οι συντάξεις οι οποίες έχουν τεθεί στο αρχείο λόγω μη συμπλήρωσης του φακέλου; Πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση αυτές τις εκκρεμότητες; 
5. Ποιες είναι ακόμα οι εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ σε σχέση με πληροφοριακά συστήματα, εγκυκλίους και βάσεις δεδομένων που τον εμποδίζουν να εκδώσει συντάξεις; 
6. Έχει η Κυβέρνηση την πρόθεση να επαναφέρει και να αξιοποιήσει το σύστημα ΑΤΛΑΣ; Και αν ναι, ποιο είναι το  χρονοδιάγραμμα;

Αθήνα, 06.02.2019

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

1. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)
3. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
5. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
6. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
9. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΙΣΕΛ
10. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
11. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
13. ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
14. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
16. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
17. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ
18. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
19. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
20. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
21. ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
22. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
23. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ)
24. ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
25. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
26. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
27. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
28. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
29. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
30. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
31. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
32. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
33. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
34. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
35. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
36. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)
37. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
38. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
39. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡIΟΣ
40. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
41. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
42. ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
43. ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
44. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
45. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
46. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
47. ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ
48. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
49. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
50. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
51. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
52. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
53. ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ
54. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 



Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στην Αθήνα



O πρώτος αυτόματος πωλητής προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας πρόκειται για νόμιμα προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης που δεν περιέχουν την ψυχοτρόπο ουσία του φυτού, την Τετραϋδροκανναβινόλη – THC.

Τοποθετήθηκε από την ελληνική εταιρεία Hemp Oil στην Στοά Πεσματζόγλου και ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα με cdb, ανθούς ήμερης κάνναβης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τσάι, περιεκτικότητας σε κανναβιδιόλη 0,2%.

Στο σημείο σε λίγες μέρες θα ανοίξει και φυσικό κατάστημα, ένα ακόμη της αλυσίδας Hemp Oil Shop.


Η Κατερίνα Νοτοπούλου μοιράζει κρατικά λεφτά για να γίνει δήμαρχος


Ο προεκλογικός αγώνας έχει πολλά «πρόσωπα». Άλλοι βάζουν χρήματα από την τσέπη τους, άλλοι βρίσκουν χορηγούς, άλλοι στηρίζονται από το κόμμα. Υπάρχει όμως και μία... τέταρτη εκδοχή. Η εκδοχή που «ανακάλυψε» η Κατερίνα Νοτοπούλου και την οποία ονόμασε «Νεανικές Δράσεις». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protagon.gr, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης χρηματοδοτεί με κρατικά χρήματα, τα οποία διοχετεύει μέσω του προγράμματος «Νεανικές Δράσεις», του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, την προεκλογική της εκστρατεία, εντάσσοντας μία σειρά από εκδηλώσεις στη λίστα.

Μία από αυτές είναι η επιχορήγηση του φορέα «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών». Την 1η Φεβρουαρίου εγκρίθηκε η επιχορήγηση του εν λόγω φορέα με το ποσό των 5.000 ευρώ, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβληθεί στις 2 Ιανουαρίου 2019. Πρόκειται για μία από τις 43 προτάσεις που επιλέχθηκαν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του έργου «Νεανικές Δράσεις» του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ και παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας σε ειδική εκδήλωση στην αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι. 

Συνολικά υποβλήθηκαν 64 προτάσεις. Σε όσες δεν εγκρίθηκαν θα δοθεί η ευκαιρία να καλυφθούν από επόμενο πρόγραμμα, υποσχέθηκε η υφυπουργός, ενώ τρέχουν ήδη και άλλα τρία προγράμματα του υπουργείου. Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, η Κατερίνα Νοτοπούλου, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις της λόγω και προεκλογικού αγώνα της για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπέγραφε ασταμάτητα τις αποφάσεις των επιχορηγήσεων. Το ίδιο είχε κάνει και τον περασμένο Νοέμβριο. Ανάμεσα στους χορηγούμενους ήταν πολλοί «συνήθεις ύποπτοι», δηλαδή πολιτιστικοί σύλλογοι οι οποίοι έχουν επιχορηγηθεί στο παρελθόν και περιλαμβάνονται στη λίστα όσων έδωσε στη δημοσιότητα η Νοτοπούλου μόλις ανέλαβε, προκειμένου να δείξει τη διαφοροποίησή της από την προκάτοχό της, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, των ΑΝΕΛ. Δηλαδή, να δείξει ότι η Κόλλια-Τσαρουχά ήταν «το παλιό» που επιχορηγούσε για ψηφοθηρικούς λόγους και ότι η ίδια είναι «το νέο» που φέρνει έναν αέρα νεανικότητας, ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ανανέωσης. Έτσι, υποτίθεται ότι «ξεσκόνισε» τις αποφάσεις των επιχορηγήσεων της Κόλλια -Τσαρουχά. Όμως και η ίδια δεν πήγε πολύ παραπέρα. Ετσι, βλέπουμε ότι στις 15 Νοεμβρίου 2018 η υφυπουργός Εσωτερικών, Κατερίνα Νοτοπούλου είχε υπογράψει (αρ. απόφασης 5644) την επιχορήγηση του φορέα «Γιορτή Τέχνης Φίλων ΕΡΤ Σερρών» με το ποσό των 3.000 ευρώ, για πληρωμή δαπανών του «2o SERRES MUSIC AND ART FESTIVAL» στο πλαίσιο του έργου «Οργάνωση και συμμετοχή σε δράσεις της Μακεδονίας και της Θράκης». Βέβαια, ο ίδιος φορέας είχε πάρει 2.000 ευρώ με την 3997 απόφαση της Μαρίας Κόλλια -Τσαρουχά και 1.000 ευρώ με λίγο παλαιότερη απόφασή της ιδίας.

Βεβαίως, το ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης «την υποχρεώνει» να κατευθύνει σοβαρό ποσοστό ενισχύσεων σε εκδηλώσεις, φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Ας πούμε, 7.000 ευρώ στον αθλητικό σύλλογο ΜΕΑΣ Τρίτων, που διοργανώνει τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο. Αλλα τόσα (7.000 ευρώ) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης ΕΛ.ΙΝ.Ε.Κ.Α., φορέα που έχει ως στόχο (σύμφωνα με τη δική του διατύπωση) «να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική ατζέντα ανάπτυξης με ρεαλισμό, συνεργασία και σχεδιασμό». Με πεντοχίλιαρα επιχορηγούνται σύλλογοι όπως οι «Φίλοι της Παραλίας». Πρόκειται για άγνωστο στη Θεσσαλονίκη σύλλογο, εκτός εάν η απόφαση εννοεί τον πολύ δραστήριο σύλλογο «Φίλοι της Νέας Παραλίας», τον οποίο η Κατερίνα Νοτοπούλου θέλει να έχει στο πλάι της. Επίσης, η αστική μη κερδοσκοπική ΡΙΦΡΕΣ, η οποία ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τα αρχεία του ΓΕΜΗ και δεν έχει αναπτύξει κάποια αξιοσημείωτη ή μη δράση. Ακόμη, ο φορέας ACTION ART που αν και ιδρύθηκε από το 2009 εμφανίζει ιδιαίτερη δραστηριοποίηση από το 2017 και πέρα. Η πολιτιστική εταιρία ΕΠΙ ΣΚΟΠΩΝ που αναφέρεται ότι επιχορηγείται, προφανώς είναι ο πολιτιστικός οργανισμός «Επί σκοπόν», για τον οποίο δεν βρίσκουμε ούτε website ούτε κάποια εμφανή δραστηριότητα. Συνεχίζουμε με τα πεντοχίλιαρα του ΥΜΑΘ: Το σωματείο ΑΣΤΕΡΙ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο με φιλανθρωπικές φιλοδοξίες, που στόχο έχει να κατασκευάσει ένα Μουσείο Παπουτσιού στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Επιτροπή της Εταιρίας ΝΤΑΤΕ ΑΛΙΓΚΙΕΡΙ είναι, μάλλον ο φορέας ΝΤΑΝΤΕ ΑΛΙΓΚΙΕΡΙ (Dante Alighieri) που διενεργεί εξετάσεις Ιταλικής γλώσσας στην Ελλάδα. Υπάρχει και η επιστημονική ομάδα INTELLECTUM, την νομική μορφή της οποίας δεν κατορθώσαμε να εντοπίσουμε. Την προσοχή μας τράβηξε κάποιος φορέας ΠΥΘΙΑ ΑΜΚΕ από το Κοκκινόχωμα Καβάλας, που ασχολείται με σεμινάρια. Το πλέον πρόσφατο στο οποίο μετέχει αφορά «σεμινάριο φυλάκων ιδιωτικής ασφάλειας επιπέδου 2 & προστασίας τρίτου προσώπου – VIP Security» και θα γίνει στην Ελευθερούπολη. Πεντοχίλιαρο και στην Πυθία! Πιο κερδισμένο όλων, όμως, και με διαφορά, ήταν το δίκτυο YOUTH NEST, για το οποίο εγκρίθηκε το ποσό των 18.600 ευρώ προκειμένου να διοργανωθεί μια βραδιά στο Διοικητήριο και να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κτίριο. Σημειωτέον, ότι το κτίριο βρίσκεται στο ίδιο σημείο περισσότερο από έναν αιώνα και στην εν λόγω εκδήλωση δεν μετείχαν περισσότεροι από 200 Θεσσαλονικείς.

Όλα τα παραπάνω, ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών...

Πηγή: protagon.gr
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


«Κλείδωσε» η ημερομηνία των Εθνικών Εκλογών 2019! 26 Μαΐου η ημερομηνία



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Ποντίκι», ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ότι το πλέον κατάλληλο σενάριο για την επίτευξη των εκλογικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στηθούν κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2019 26η Μαΐου.




Αρχές Μαρτίου το νέο «πακέτο» μέτρων για όσους χρωστούν στην εφορία



Ρύθμιση 120 δόσεων και αύξηση των δόσεων στην πάγια ρύθμιση, προοδευτικός ακατάσχετος λογαριασμός και αύξηση της χρήσης «πλαστικού» χρήματος ως μέσου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι οι σημαντικότερες διατάξεις που θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Μαρτίου στη Βουλή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταθέσει το προσεχές διάστημα σειρά ευνοϊκών διατάξεων για τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ενδεικτικό είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση, παρακολουθώντας απλώς να αυξάνονται τα χρέη τους στο ελληνικό Δημόσιο τα οποία έχουν φθάσει στα 185 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες προωθούνται τα ακόλουθα μέτρα:

• Ακατάσχετος λογαριασμός. Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους οι οποίοι λόγω χρεών που έχουν προς το Δημόσιο είναι δεσμευμένοι ακόμα και για μελλοντικά υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει σταδιακή αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού έπειτα από κατάσχεση εφόσον προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών τους. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το ποσό που θα αποδεσμεύεται θα είναι 3 με 4 φορές υψηλότερο της δόσης προς την εφορία. Για παράδειγμα, φορολογούμενους χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 12.000 ευρώ, εφόσον ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για κάθε δόση που πληρώνει θα αποδεσμεύεται τριπλάσιο ή τετραπλάσιο ποσό της δόσης. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα στην περίπτωση που πληρώνει 1.000 ευρώ δόση θα αποδεσμεύεται ποσό της τάξεως των 3.000 ή 4.000 ευρώ. Κατά τη δεύτερη πληρωμή της δόσης το ποσό θα αυξάνεται περαιτέρω.

• 120 δόσεις. Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, καθώς και επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό και είναι βιώσιμες. Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει:

1. Αποπληρωμή οφειλής έως και 120 δόσεις.

2. Ελάχιστή δόση 25-30 ευρώ.

3. Διαγραφή των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής αλλά και τον χρόνο που δημιουργήθηκαν αυτές θα κλιμακώνεται το «κούρεμα» στις προσαυξήσεις, το οποίο θα φθάνει στην πλήρη διαγραφή σε ορισμένες περιπτώσεις.

4. Για τους μικρούς οφειλέτες η ρύθμιση θα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη, δεδομένου ότι το πλήθος των οφειλετών έχει χρέη μεταξύ 3.000-5.000 ευρώ.

• Πάγια ρύθμιση. Το νέο πλαίσιο προβλέπει την αποπληρωμή των χρεών σε 48 δόσεις υπό προϋποθέσεις. Η βασική ρύθμιση θα ανέρχεται σε 24 δόσεις και θα φθάνει τις 48 εάν οι οφειλέτες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια με βασικότερο όλων τη δυνατότητα αποπληρωμής της οφειλής. Δηλαδή εάν το εισόδημα του επιτρέπει να ενταχθεί στη ρύθμιση. Εάν δεν είναι «βιώσιμος» θα εξαιρείται από τη ρύθμιση. Σήμερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις και μπορούν να φθάσουν υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις τις 24. Η υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση και η υποβολή τόσο της αίτησης όσο και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος ΤΑΧΙSnet, που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Με την υπαγωγή στη ρύθμιση, αποτρέπεται η επιβολή του μέτρου της κατάσχεσης ή αν το μέτρο αυτό έχει ήδη επιβληθεί αναστέλλεται.

• «Πλαστικό» χρήμα. Αύξηση της χρήσης «πλαστικού» χρήματος ως μέσου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι διατάξεις θα προβλέπουν την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου ποσοστού δαπάνης με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για τη λήψη της έκπτωσης φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο. Τα ποσοστά είναι σήμερα 10% για εισόδημα έως 10.000, 15% για εισόδημα από 10.000 έως 20.000 και 20% για εισόδημα από 20.000 ευρώ και άνω. Αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να αυξηθούν σε 15%, 20% και 25% αντίστοιχα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής με τη θέσπιση ακόμη μεγαλύτερων ποσοστών.

• Επαγγελματικός ακατάσχετος. Εξετάζεται η δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού για τους επαγγελματίες που υποχρεώνονται να διαθέτουν συσκευή ηλεκτρονικών πληρωμών POS. Στον ακατάσχετο λογαριασμό θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από POS και τραπεζικές συναλλαγές και με πάγια εντολή θα πληρώνονται σε μηνιαία βάση αυτόματα οι οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, μισθοδοσία και ενδεχομένως προμηθευτές. Από το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι το ακατάσχετο ποσό θα κυμαίνεται μεταξύ 60%-80% του ποσού των συναλλαγών που γίνονται μέσω POS.


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


39 θάνατοι, από τη γρίπη



Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 39 θάνατοι, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους είκοσι.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 165 ασθενείς από επιπλοκές του ιού της γρίπης. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε χθες οδηγίες για τα σχολεία, την ώρα που ισχύει παράλληλα η εγκύκλιος για όλο τον πληθυσμό από το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) επισημαίνουν τη σημασία του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων ακόμη και τώρα. Σήμερα αναμένονται τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον αριθμό σοβαρών κρουσμάτων και των θανάτων. Μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου ο συνολικός αριθμός των περιστατικών που νόσησαν σοβαρά με γρίπη ανερχόταν σε 117 και παράλληλα είχαν καταγραφεί 18 θάνατοι.

Είναι δεδομένο ότι ο αριθμός των θανάτων είναι αυξημένος, όπως και οι νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη φετινή χρονιά η δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με επικρατούντα τον τύπο Η1Ν1, το λεγόμενο και πανδημικό στέλεχος.


Καμμένος κατά Παπαχριστόπουλου και Κουίκ



Ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε να έχει παραδώσει την έδρα έως αύριο το πρωί και πριν από την έναρξη της συζήτησης για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, διαφορετικά θα τον διαγράψει από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και αμέσως ο Παπαχριστόπουλος τράπηκε σε φυγή και έφυγε από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε μετά το τέλος της συζήτησης : «Oμόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο μέχρι την έναρξη της συζήτησης για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ όπως είχε υποσχεθεί, ώστε να αναλάβει την ευθύνη πλέον ο πρωθυπουργός, όπως και ο κ. Κουίκ, για την ψήφιση αυτής της Συμφωνίας. O Θανάσης Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα του γιατί έχει υποσχεθεί τον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Δεν υπάρχει πιθανότητα, οι ΑΝΕΛ, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία. Ο κ. Κουίκ θα επιλέξει με τον πρωθυπουργό, αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών. Αν δηλαδή, με προτροπή του πρωθυπουργού και με ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο, θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης αποστατών. Κι αν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτό που έκανε με την κα Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη«.


Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες..έπνιξε την οικονομία στους φόρους..υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών


Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίων Αναργύρων.

Αγαπητή Μαρία, αγαπητέ Δημήτρη, Δήμαρχε, κύριοι συνάδελφοι στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες.

Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας στην τοπική μας οργάνωση. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, την αφοσίωσή σας στο μεγάλο μας κόμμα, στην οικογένεια μας, τη Νέα Δημοκρατία.  

Σκεφτόμουν, ερχόμενος εδώ, κύριοι συνάδελφοι της Β’ Αθηνών, αγαπητέ Μάκη, αγαπητέ Μιλτιάδη, πόσες φορές έχουμε μιλήσει σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Σε καλούς και σε κακούς καιρούς. Στις μεγάλες εκλογικές επιτυχίες, του 2004 και του 2007, στις δύσκολες εκλογές του 2009, στις εκλογές του Μαΐου 2012, όταν εδώ απ’ έξω διάφοροι μας προπηλάκιζαν - είναι οι ίδιοι “αγανακτισμένοι” που πέρασαν το πεζοδρόμιο, τώρα, και βρέθηκαν στη Βουλή. Στις εκλογές του 2015, αλλά και τώρα πάλι είμαι εδώ, βουλευτής της Β’ Αθηνών, αλλά με νέα ιδιότητα. Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να σας πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει για την παράταξή μας.

Πάντοτε -το γνωρίζουν οι πολύ καλοί φίλοι που βλέπω σήμερα στην αίθουσα- είχα μια ιδιαίτερα στενή σχέση με τη Δυτική Αθήνα. Ιδιαίτερα στενή σχέση ειδικά με τους Άγιους Αναργύρους, το Καματερό.

Είμαι εδώ σήμερα στους Αγίους Αναργύρους για να σας μεταφέρω δύο κεντρικά μηνύματα: Το πρώτο μήνυμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα όλων των Ελλήνων. Είναι βαθιά λαϊκό κόμμα, είναι το κόμμα το οποίο πρωτίστως είναι πιο κοντά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Είμαστε το κόμμα, αγαπητέ δήμαρχε, φίλες και φίλοι, που θα έχει πάντα το βλέμμα του στραμμένο στη Δυτική Αθήνα και στα προβλήματά της. Γιατί εδώ κατοικούν άνθρωποι ωραίοι, άνθρωποι υπερήφανοι, άνθρωποι προκομμένοι, άνθρωποι με αξίες, άνθρωποι οι οποίοι αναγνωρίζουν και βλέπουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία -σήμερα- μπορεί να τους οδηγήσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα που τους οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να πούμε πια πολλά πράγματα. Τα ξέρετε και εσείς οι ίδιοι. Τρία πράγματα θα θυμόμαστε από την τετραετία του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Το πρώτο είναι ότι εξαπάτησε τους Έλληνες και πρόδωσε τις υποσχέσεις που αυτός είχε δώσει. Το δεύτερο είναι ότι έπνιξε την οικονομία στους φόρους, και το τρίτο είναι ότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών εκχωρώντας “μακεδονική” γλώσσα  και “μακεδονική” εθνότητα στους γείτονες μας. Αυτοί είναι τρεις πολύ καλοί λόγοι για να πάει ο κ. Τσίπρας σπίτι του μια και καλή και να στείλετε στις κάλπες του 2019 ένα αποφασιστικό μήνυμα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Ας, μην χάνουμε λοιπόν τόσο πολύ χρόνο στηλιτεύοντας και κριτικάροντας αυτήν την Κυβέρνηση. Είναι μια Κυβέρνηση σε αποδρομή. Βλέπετε τι γίνεται στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες: πρωτοφανή φαινόμενα βουλευτών οι οποίοι πηγαινοέρχονται, οι οποίοι ανήκουν σε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες ταυτόχρονα. Έχουμε μια ιδιαιτερότητα, ξέρετε, τώρα στη Βουλή. Δεν έχουμε 300 βουλευτές, έχουμε 302. Γιατί έχουμε 2 Βουλευτές οι οποίοι ταυτόχρονα είναι συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και δείχνουν το πραγματικό πάθος αυτών των ανθρώπων να καθίσουν λίγες εβδομάδες, λίγους μήνες ακόμα, στην εξουσία.  

Όμως είμαι εδώ για να σας μεταφέρω και ένα δεύτερο μήνυμα. Εκλογές θα γίνουν σίγουρα στις 26 Μαΐου. Αυτές είναι οι σίγουρες εκλογές. Οι εθνικές εκλογές δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν, εγώ εκτιμώ ότι θα γίνουν και αυτές τον Μάιο. Αλλά σίγουρα έχουμε εκλογές στις 26 Μαΐου. 107 μέρες έμειναν, αυτό σημαίνει ότι το ρολόι χτυπάει αντίστροφα και σας θέλω όλες και όλους στην πρώτη γραμμή σε αυτήν την μεγάλη μάχη την οποία θα δώσουμε. Διότι η μάχη, φίλες και φίλοι, δεν θα είναι εύκολη -το ξέρουμε αυτό.  Να είμαστε έτοιμοι για μια σκληρή μάχη, όπως ξέρουμε πάντα να τη δίνουμε εμείς, οι Νεοδημοκράτες. Σας θέλω λοιπόν στην πρώτη γραμμή.

Σας θέλουμε κοντά μας όμως σε όλη αυτή την προσπάθεια από τώρα μέχρι τις εκλογές, να πείσουμε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμα και σήμερα μπορεί να αμφιταλαντεύονται, να μην είναι σίγουροι ότι θέλουν να μας εμπιστευτούν, ότι αξίζουμε την ψήφο τους και ότι αξίζουμε τη στήριξή τους. Να τους μεταφέρουμε με απλά λόγια ποιο είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί η ζωή τους με τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να γίνει καλύτερη. Να τους πείσουμε ότι δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν μονόδρομο. Ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα,  δεν είναι πολιτικές που μας επιβάλλονται υποχρεωτικά από την Ευρώπη. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να σας υπερφορολογήσει, όλες και όλους, για να μοιράζει μετά επιδόματα σε κομματικούς πελάτες.

Θέλουμε να μεταφέρουμε ορισμένα απλά μηνύματα για το τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα. Θα μειώσουμε τους φόρους. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα μειώσει τη φορολογία για όλους. Θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης. Ξέρουμε πώς να κινήσουμε την πραγματική οικονομία και ξέρουμε ειδικά εδώ στη Δυτική Αθήνα πόσο πονάει ειδικά η νέα γενιά που δεν βρίσκει καλές θέσεις δουλειάς. Ξέρουμε πώς θα κάνουμε τις γειτονιές σας πιο ασφαλείς, γιατί ξέρουμε ότι η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα για όλες και για όλους. Όχι μόνο για τα Εξάρχεια ή για πανεπιστήμια μας, που τα έχουν καταλάβει διάφορα γκρουπούσκουλα, αλλά και εδώ, για τη Δυτική Αθήνα. Θέλω να αισθάνεστε ασφαλείς στις γειτονιές σας. Ο Νόμος και η Τάξη θα επιβληθούν και πάλι από τη Νέα Δημοκρατία και αυτή είναι μια ατζέντα βαθιά δημοκρατική, δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Το να αισθάνεται κάποιος ασφαλής στη γειτονιά του, το να μπορεί το παιδί του να βγει το βράδυ και να μην αγχώνεται ο γονιός ή ο παππούς ή η γιαγιά για το πώς θα γυρίσει πίσω, το να μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κλειδαμπαρώνετε τα σπίτια σας για να μην μπει κάποιος να σας ληστέψει, αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι αυτονόητα.  

Θα μιλήσουμε για το πώς θα έχετε καλής ποιότητας Υγεία. Θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα της Υγείας μας μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. Για την Παιδεία, για την ποιοτική Παιδεία, για το πώς θα φτιάξουμε ένα πρότυπο σχολείο, σε κάθε Νομαρχιακή Περιφέρεια, για να μπορείτε να έχετε και εσείς εδώ στη Δυτική Αθήνα πρότυπα σχολεία που τα ταλαντούχα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν και να διακρίνονται. Για όλα αυτά ,λοιπόν, θέλω να μιλήσουμε από τώρα μέχρι τις εκλογές. Αυτά τελικά θα πείσουν τους καχύποπτους συμπολίτες μας να έρθουν και να  στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία. Δεν προσβλέπουμε μόνο στην αρνητική ψήφο. Δεν θέλουμε μόνο να μας ψηφίσουν οι συμπολίτες μας επειδή είπαν “κουραστήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ”, “βαρεθήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ”, “άντε να έρθουν και αυτοί να τους δοκιμάσουμε”. Όχι, διεκδικούμε κάτι παραπάνω, γιατί αξίζουμε κάτι καλύτερο.

Όταν είπαμε πρίν από ένα χρόνο ως Νέα Δημοκρατία και το βάλαμε ως κεντρικό σύνθημα “αξίζουμε καλύτερα” ακουμπήσαμε μια χορδή της ελληνικής κοινωνίας.  Διότι πράγματι οι Έλληνες κατάλαβαν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μας αξίζει και είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα και μπορούμε να κάνουμε τις ζωές της καθεμιάς και του καθενός καλύτερες. Αυτός είναι ο σκοπός μας, αυτόν τον αγώνα θα κληθούμε να δώσουμε από τώρα μέχρι τις εκλογές. Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια σας θέλω κοντά μου. Θέλω κοντά τους παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας. Ευχαριστώ την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά. Ήσασταν εδώ, όπως είπα και στην αρχή, σε δύσκολες εκλογές και αυτό δεν το ξεχνάω. Στηρίξατε την Παράταξή μας όταν πολλοί μας εγκατέλειψαν. Έχετε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, να το ξέρετε αυτό. Σας είμαι βαθιά υπόχρεος. Η Νέα Δημοκρατία σας είναι βαθιά υπόχρεη γιατί εσείς την κρατήσατε όρθια και εσείς αποδείξατε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι τελικά το μόνο μεγάλο λαϊκό Κόμμα σε αυτή τη χώρα.

Καλωσορίζω, όμως, σήμερα εδώ -και στον αγώνα τον οποίο θα δώσουμε και βλέπω και κάποιους στην αίθουσα- ανθρώπους οι οποίοι στην πορεία μας εγκατέλειψαν. Τους συναντούμε συχνά, ξαναγυρνάνε στη Νέα Δημοκρατία. “Γυρίστε σπίτι σας” σας λέμε. Αφήστε στην άκρη τις όποιες γκρίνιες, τα όποια παράπονα μπορεί να έχετε. Τώρα δίνουμε τη μεγάλη μάχη, τώρα σας χρειαζόμαστε. Καλωσορίζουμε όμως και στη Νέα Δημοκρατία ανθρώπους που δεν μας έχουν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν. Αυτούς χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στα ποσοστά εκείνα, τα οποία θα μας δώσουν μια μεγάλη εκλογική επιτυχία. Θυμίζω ότι τρεις φορές η Νέα Δημοκρατία έφτασε σε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά. 54% με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974. 47% με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις εκλογές του ‘89 - ‘90. Και 45% με τον Κώστα Καραμανλή το 2004. Και τις τρεις φορές σπάσαμε τα παραδοσιακά στεγανά της Παράταξης. Κοιτάξαμε πέρα από το φυσικό ιδεολογικό μας χώρο και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη ανθρώπων που μπορεί να μην άνηκαν παραδοσιακά στη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Σε αυτό τον αγώνα, λοιπόν, σας θέλω κοντά μας. Ευρωεκλογές, Περιφερειακές εκλογές, Δημοτικές εκλογές και φυσικά η μητέρα όλων των μαχών, οι Εθνικές εκλογές. Θα γίνουν όλες μέσα στο 2019. Και το 2019 θα το θυμόμαστε ως το έτος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Το έτος που η Ελληνική κοινωνία θα πει “φύγετε” στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πει και στη Νέα Δημοκρατία “ελάτε να μας οδηγήσετε στην έξοδο από την κρίση”.

Μια τελευταία κουβέντα και για τις Περιφερειακές εκλογές. Θέλω τη στήριξή σας στον Γιώργο Πατούλη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής. Είναι σημαντικό γιατί θέλουμε να δουλέψουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στον δεύτερο βαθμό δίνουμε ένα πιο ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα στις εκλογές. Στον πρώτο βαθμό είμαστε πάντα διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με Δημάρχους που θα εκλέξει η τοπική κοινωνία, διότι, μην το ξεχνάτε αυτό, πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, δεν έχουν χρώμα. Το λέμε πολλές φορές και ακούγεται στερεότυπο, είναι πραγματικότητα όμως. Εμείς θα δουλέψουμε με όποιον επιλέξετε εσείς να είναι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης σας, που θα έχει σχέδιο και όραμα για τη Δυτική Αθήνα. Μην ξεχνάτε ποτέ αυτό το οποίο σας είπα στην αρχή. Είμαστε Κόμμα βαθιά λαϊκό, είμαστε Κόμμα όλων των Ελλήνων και το πρώτο μέλημα της πολιτικής πρέπει να είναι πάντα να φροντίζει τους πιο αδύναμους.

Η καρδιά μου χτυπάει πάντα Δυτικά, χτυπάει πάντα στη Δυτική Αθήνα, θα είμαι υποψήφιος βουλευτής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Δυτικό Τομέα. Δε χρειάζομαι σταυρό, οπότε μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να μου βάλετε σταυρό, εκλέγομαι αυτόματα, αλλά η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιό σας σηματοδοτεί την συνέχιση μιας σχέσης αγάπης και εκτίμησης που σφυρηλατήθηκε στα 15 χρόνια που πολιτεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία, ως βουλευτής Β’ Αθηνών, και αυτή την πορεία θέλω να τη συνεχίσω. Θέλω μαζί να κάνουμε πράξη κάτι που έχουμε να κάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το βράδυ των Εθνικών εκλογών η Δυτική Αθήνα θα είναι γαλάζια, όλη η Ελλάδα θα είναι γαλάζια, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην κυβέρνηση και μαζί θα χαράξουμε μια νέα πορεία για τη χώρα μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, σας ευχαριστώ για το χειροκρότημά σας, σας ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό σας, καλή χρονιά σε εσάς, τις οικογένειές σας, υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία, χαμόγελο. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.





Νέα υπόσχεση για παραίτηση του γυρολόγου των κομμάτων Παπαχριστόπουλου



Μία συμβουλή Παπαχριστόπουλε, μην πας με αυτοκίνητο η μηχανή να παραιτηθείς... πάρε ταξί για να μην έχει προβλήματα με τα δικά σου οχήματα.

Μιλώντας στο newsit.gr ο  Παπαχριστόπουλος έδωσε νέα υπόσχεση παραίτησης αρκεί να μην του χαλάσει το αμάξι: «Με τον Πάνο Καμμένο έχω καλή προσωπική σχέση». Όσον αφορά την παρουσία του σήμερα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είπε: «ήταν κύριος ο Πάνος Καμμένος, όπως ήμουν κύριος και εγώ».

Η αθλιότητα Παπαχριστόπουλου είναι τέτοια που ζήτησε και συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καθώς όπως είπε, ο ίδιος βιάστηκε να δηλώσει ότι μετά την ψήφιση των Συμφωνίας των Πρεσπών θα παραδώσει την έδρα γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το ξεπούλημα και η ψήφος του ήταν απαραίτητη και για την κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.




Η Γαλλία καθιερώνει «Ημέρα Γενοκτονίας των Αρμενίων»!



Η Τουρκία καταδίκασε την απόφαση του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν να κηρύξει την 24η Απριλίου ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων».

Οι τουρκικές αρχές χαρακτήρισαν την απόφαση ως πολιτική κίνηση του προέδρου Μακρόν.

«Η απόφαση του προέδρου Μακρόν είναι κίνηση για πολιτικά οφέλη εξαιτίας των πολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη χώρα του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Η Γαλλία ήταν μεταξύ των πρώτων εθνών που καταδίκασαν τον «δολοφονικό κατατρεγμό των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία», δήλωσε ο Μακρόν σε ομιλία του προς την αρμενική κοινότητα σε δείπνο στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το AFP που μεταφράζει το «Βαλκανικό Περισκόπιο», είχε προηγουμένως ανακοινώσει στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απόφασή του.

Η Γαλλία, η οποία φιλοξενεί περίπου 500 χιλιάδες Αρμενίους έχει αναγνωρίσει επίσημα τη μαζική δολοφονία των Αρμενίων ως Γενοκτονία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία – στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και την απέλαση περίπου 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων.

Τουλάχιστον 22 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν κάνει παρόμοιο βήμα.


Πηγή: adiakritos.gr