Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Κάποιες φορές, κ. Τσίπρα, η σιωπή είναι χρυσός



Δήλωση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. κ. Ν. Παναγιωτόπουλου για την υπόθεση των εμπόρων χρυσού.

«Η όλη υπόθεση θα ήταν για γέλια, αλλά δυστυχώς είναι πολύ σοβαρή και ανησυχητική.

Από τη μία οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους λειτούργησαν με ασυγχώρητη επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό.

Από την άλλη, η εικόνα ενός πρωθυπουργού που εκδίδει δικαστικές αποφάσεις από το βήμα της Βουλής, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη και παρεμποδίζοντας τη διαλεύκανση μιας ύποπτης υπόθεσης, είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη.

Κάποιες φορές, κ. Τσίπρα, η σιωπή είναι χρυσός».






Ν.Δ.: Η έκθεση του ΟΑΣΑ προσγείωσε τον Τσίπρα στην πραγματικότητα



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την "ποιητική" αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι κατοικεί στα λόγια του, καθώς και για την έκθεση του ΟΟΣΑ που τον προσγείωσε σήμερα στην πραγματικότητα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας όντως κατοικεί στα λόγια του. Μόνο που αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτήν που βιώνουν οι πολίτες και επιβεβαιώνει η σημερινή έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία αναδεικνύει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους έμμεσους φόρους, δηλαδή τους πιο άδικους»


ΕΛΣΤΑΤ: Σε ελεύθερη πτώση 23,2% οι επενδύσεις -Στάση πληρωμών δημοσίου


Επιτάχυνση παρουσίασε ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ. Κατεγράφη αύξησή του κατά 2,2%, έναντι επίδοσης 1,7% το 2ο τρίμηνο του 2018.

Ωστόσο, τα επιμέρους στοιχεία δείχνουν τρία μεγάλα αγκάθια: την τεράστια μείωση των επενδύσεων, τη μεγάλη πτώση στις κρατικές δαπάνες (που τροφοδότησε και τα υπερπλεονάσματα) αλλά και την επιτάχυνση της ανόδου των εισαγωγών (σ.σ. για την οποία ακούγονται όλο και πιο συχνά προειδοποιήσεις καθώς "ροκανίζει" τις επιδόσεις στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας).

Παρ όλα αυτά ακόμη οι εξαγωγικές επιδόσεις στηρίζουν την άνοδο του ΑΕΠ, το ίδιο και η ιδιωτική κατανάλωση.

Αναλυτικά, η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι οι μεταβολές των κυριότερων μακροοικονομικών μεγεθών σε όρους όγκου με εποχική διόρθωση έχουν ως εξής:

* Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 23,2% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2017.

*  Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 0,3% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2017. Ουσιαστικά αυτό που μειώθηκα πάρα πολύ ήταν η κρατική κατανάλωση (κατά 4,1%), ενώ η ιδιωτική αυξήθηκε κατά 0,7%.

* Αύξηση κατά 7,6% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2017 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 7,9% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 8,0%.

* Ωστόσο, αύξηση κατά 15,0% σε σχέση με το 3 o τρίμηνο του 2017 παρουσίασαν και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 15,0% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 16,0%.  

* Η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (σε βασικές τιμές) αυξήθηκε κατά 1,4%

* Οι  Φόροι επί των προϊόντων αυξήθηκαν  κατά 6,7%


Αναθεωρήσεις το 2ο τρίμηνο

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ των προηγούμενων τριμήνων έχει αναθεωρηθεί (κατά 0,1% προς τα κάτω στο 1,7% το 2ο τρίμηνο), λόγω "προσαρμογής των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών στα αναθεωρημένα ετήσια στοιχεία σύμφωνα με το ESA 2010, λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης και λόγω ενημερωμένων στοιχείων Βραχυχρόνιων Δεικτών" επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Αναφέρεται επίσης ότι οι χρήστες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία του Ισοζυγίου Πληρωμών σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές θα ενσωματωθούν στους Εθνικούς Λογαριασμούς κατά την προγραμματισμένη αναθεώρηση του έτους αναφοράς τον Σεπτέμβριο του 2019.  Γενικά, τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία αναθεωρούνται κάθε τρίμηνο.  

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 3 ο τρίμηνο του 2018 (προσωρινά στοιχεία). Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου κατά το 3ο τρίμηνο 2018, παρουσίασε αύξηση κατά 1,0%, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2018.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 3ο τρίμηνο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2017.  

Της Δήμητρας Καδδά
capital.gr


Τρομακτικά στοιχεία: 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα!


Τρομακτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η Στατιστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα!

Τα παιδιά αυτά τραυματίζονται από τροχαία, πτώσεις, εγκαύματα, πνιγμούς, ηλεκτροπληξίες και δηλητηριάσεις και άλλες αιτίες. Από αυτά, 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα.

Τα παραπάνω αναφέρει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», σημειώνοντας ότι αυτοί οι αριθμοί μπορούν να μειωθούν σημαντικά, πρωτίστως με την έγκαιρη αντιμετώπιση. «Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τραυματισμού του παιδιού και της σταθεροποίησης της κατάστασης του, πρέπει να διατηρηθεί στο ελάχιστο, ώστε να μην υποκύψει στους τραυματισμούς του. Αυτό το χρονικό διάστημα αποκαλείται “Χρυσή Ώρα.” Διαφορετικά το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται δραματικά».

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει την έλλειψη υποδομών και ενημέρωσης, προστατεύοντας το δικαίωμα κάθε τραυματισμένου παιδιού για πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική και νοσοκομειακή υποστήριξη. Έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση και τον εξοπλισμό παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, ενώ στο πλαίσιο των προγραμμάτων του «Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», έχει ενημερώσει με παρουσιάσεις χιλιάδες παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Πηγή : in.gr


Δολοφονία στην Κέρκυρα με… χρυσαυγίτικη σφραγίδα




Πληθαίνουν οι ισχυρισμοί για τα ρατσιστικά κίνητρα του δράστη σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν καταγγείλει από την αρχή ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι γνωστός Χρυσαυγίτης στη Λευκίμμη κι ότι τα κίνητρα της δολοφονίας είναι ρατσιστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν μέσα σε καφενείο με αφορμή το θέμα των Σκοπίων και λίγο αργότερα ο δράστης μαχαίρωσε και πέταξε σε χαντάκι τον άτυχο 63χρονο.

Η «Πρωτοβουλία αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη» σε ανακοίνωση της, είχε κάνει λόγο για ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την δολοφονία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας” και του “κλιμακίου” της ΧΑ στη Λευκίμμη».

Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους, ότι ο 44χρονος φέρει τατουάζ με σβάστικα.

«Η στυγερή δολοφονία στη Λευκίμμη της Κέρκυρας του 63χρονου εργάτη Πετρίτ Ζίφλε είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα από μέλος της Χρυσής Αυγής για το οποίο πρέπει άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη» υπογραμμίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπληρώνει «Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, για μια ακόμη φορά, ότι η εγκληματική οργάνωση σπέρνει το μίσος, οπλίζοντας το χέρι ανθρώπων εναντίων ανθρώπων. Υπενθυμίζει, όμως, και την ευθύνη όλων μας να δυναμώσουμε τη μάχη απέναντι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό και σε όσους καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία στην ελληνική κοινωνία. Και βέβαια η καταδίκη του ρατσιστικού και εθνικιστικού μίσους δεν πρέπει να γίνεται με μισόλογα και κατόπιν εορτής, αλλά να συνοδεύεται από τη διαρκή και καθημερινή πάλη ενάντια στις εκφάνσεις του».

Διαψεύδει ο δικηγόρος
Τους ισχυρισμούς της ανακοίνωσης της «Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη» διέψευσε ο Χρήστος Αρώνης δικηγόρος του 44χρονου που προφυλακίστηκε για την υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Δραγωτινά με θύμα ένα 63χρονο Αλβανό, τονίζοντας ότι πίσω από την δολοφονία κρύβονται προσωπικές διαφορές.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο corfu tv είπε:«Σε καμία περίπτωση αυτό το έγκλημα δεν έγινε για λόγους εθνικιστικούς ή ρατσιστικούς. Ο πελάτης μου δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ούτε ήταν ποτέ εγγεγραμμένος ούτε είχε κάποια σχέση. Όλα αυτά είναι ανυπόστατες φήμες», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Αρώνη: «Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος και το έχει μετανιώσει. Ήταν η κακιά η στιγμή. Έχει ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος για την πράξη του και είναι συγκλονισμένος».

Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη» είχε κάνει λόγο για ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την δολοφονία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας” και του “κλιμακίου” της ΧΑ στη Λευκίμμη».


Πηγή : in.gr


Επίθεση του Νεάντερταλ Πολάκη σε απολυμένο του ΚΕΛΛΠΝΟ: «Σκάσε τσογλάνι, πες τι κλέψατε!»



Νέα επίθεση τύπου παλιάνθρωπου νεάτερνταλ από τον Παύλο Πολάκη.

Ο Παύλος Πολάκης έγραψε χωρίς ίχνος ντροπής στο Facebook «Πουλη, ΣΚΑΣΕ όσο ειναι καιρός. Πες τι εχεις κλέψει μόνος σου,μαζι με τη γυναίκα σου και το γαμπρό σου μπας και γλυτώσεις τα ισόβια. Πες και γι αυτούς που τους εκανες τις δουλειές ,απο που έπαιρνες εντολές φέρε και τα χρηματα πισω μόνος σου μπας και βγεις στα δέκα χρόνια. Αιντε τσογλανι, επειδή σου δίνουν βήμα τα βοθροκαναλα που ταΐζατε και επειδή εχεις βαλει κάποιους πρώην δικαστικούς ως δικηγόρους νομίζεις πως θα γλυτώσεις (Εσυ και το αφεντικό σου)».



Άμεση ήταν η απάντηση του Σταμάτη Πουλή στην χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Παύλος Πολάκης μέσω του facebook. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΛΠΝΟ μέσω του λογαριασμού του στο twitter τονίζει: «Πολάκη ξύδι!Είσαι σε πανικό,λογικό γιατί είναι πολλά τα σκάνδαλά σου!Είσαι για μία τηλεοπτική αντιπαράθεση;Μην κρύβεσαι και βρίζεις μόνο στο f/b…Γιατί εγώ δεν ΣΚΑΩ!Θα τα λέω και θα τα δείχνω όλα δημόσια μέχρι τέλους!Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια,μην κρυφτείς πίσω από την ασυλία…»

Προβολή εικόνας στο Twitter
Πολάκη ξύδι!Είσαι σε πανικό,λογικό γιατί είναι πολλά τα σκάνδαλά σου!Είσαι για μία τηλεοπτική αντιπαράθεση;Μην κρύβεσαι και βρίζεις μόνο στο f/b...Γιατί εγώ δεν ΣΚΑΩ!Θα τα λέω και θα τα δείχνω όλα δημόσια μέχρι τέλους!Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια,μην κρυφτείς πίσω από την ασυλία...


Ομολογία 19χρονου κατηγορούμενου: Η Ελένη παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο



Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα φέρεται να ομολόγησε στους Λιμενικούς ο 19χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ένας εκ των δραστών της  άγριας δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο. 

Ο 19χρονος, όπως αποκάλυψε το μεσημέρι της Τετάρτης (05/12/2018) ο ΣΚΑΪ, υποστηρίζει πως αφού ο 21χρονος Ροδίτης χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη με ένα σίδερο στο κεφάλι, εκείνη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο. Μάλιστα, διευκρινίζει πως και ο ίδιος παρότρυνε τον 21χρονο Ροδίτη να την ακούσουν. Ωστόσο, ο φίλος του, του απάντησε ότι πρέπει να την πετάξουν στα βράχια, αναφέρει ο 19χρονος, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάμε να το τελειώσουμε».

Την ίδια στιγμή, περιγράφει τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του 21χρονου. 

«Με το θύμα είχαμε γνωριστεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, συναντηθήκαμε την προηγούμενη του συμβάντος και συνευρεθήκαμε. Εκείνη τη μέρα είχαμε κανονίσει πάλι να συναντηθούμε. Η Ελένη μού είχε ζητήσει να φέρω κι έναν φίλο μου. Πράγματι, ειδοποίησα έναν φίλο μου και όλοι μαζί πήγαμε στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί συνευρέθηκα και πάλι με το θύμα. Στη συνέχεια ο φίλος μου της ζήτησε να κάνει κάτι που η Ελένη δεν ήθελε. Αρνήθηκε και ο φίλος μου θύμωσε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Η Ελένη μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Το ίδιο προέτρεπα κι εγώ τον φίλο μου, αλλά εκείνος με πίεσε να την ξεφορτωθούμε. Μου είπε: ''Πάμε να το τελειώσουμε. Έλα να την την πετάξουμε στα βράχια, όπου βρούμε''. Τελικά φύγαμε οι τρεις μας με το βαν από το σπίτι και πήγαμε και την πετάξαμε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα, στους Πεύκους…», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Ιατροδικαστής Ρόδου: Η φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της 

Στην αποκάλυψη ότι η φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της προχώρησε ο ιατροδικαστής μιλώντας στο STAR, ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της άτυχης νεαρής.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα και ότι η φοιτήτρια ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Μάλιστα, όπως αποκαλύπεται, αν την μετέφεραν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ζούσε.


Πηγή : Cnn.gr


Ο Τσίπρας στον ακροαριστερό του κόσμο και ο Ζάεφ τα είπε ακόμα χειρότερα για «μακεδονική» μειονότητα και γλώσσα!



Διαβάζουμε στο protothema.gr

Παρά την προσπάθεια της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης να υποβαθμίσουν το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί εκμάθησης της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα, το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της FYROM όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες ανησυχίες επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την όρεξη στους Σκοπιανούς για νέες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας!

Απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ δεν άντεξε και... ξεφούρνισε τι αλλάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών. 

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ. Με τρόποξεκάθαρο, που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έθεσε θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα! Η φρασεολογία και οι ξεκάθαρες διατυπώσεις του Ζόραν Ζάεφ αφήνουν πλήρως εκτεθειμένους εκείνους από την ελληνική κυβέρνηση που προσπάθησαν να ξεγελάσουν την εσωτερική κοινή γνώμη ότι δήθεν με την συμφωνία των Πρεσπών μπαίνει τέλος στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.