Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο Σύριος που βίασε το 3χρονο αγοράκι στα Ιωάννινα


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος χθες, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκου.

Πρόκειται για τον:

ALSHAHADA THAMER του MAJID και της SANA , γεν. 17-07-1998 στη Συρία.




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία των ανηλίκων, του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Η Καββαδία για κανένα παρακμιακό και παραβατικό σύντροφο θα διαμαρτυρόταν, το ενός λεπτού σιγή Κατσίφα την χάλασε




Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε εχθές το πρωί στη Βουλή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετά από πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη.

Αυτό δεν άρεσε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και πήρε αποστάσεις, γράφοντας στο Τwitter ότι η σχετική πρωτοβουλία ήταν του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη, και όχι της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Εάν ήταν κανένα αίτημα συντρόφου τρομοκράτη και 24ώρες όρθιοι σε σιγή θα καθόντουσαν πολύ Συριζαίοι βουλευτές.



Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα στη Βουλή...
182 people are talking about this


Εκτακτη σύγκληση Ιεραρχίας - Εσπευσμένα σήμερα στο Φανάρι ο Γαβρόγλου



Οι αντιδράσεις, οι οποίες λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, από τους μητροπολίτες αλλά και τους κληρικούς για τη συμφωνία της Εκκλησίας με την κυβέρνηση, οδήγησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο να επισπεύσει την επίσημη ενημέρωση των ιεραρχών για το θέμα. Την ίδια στιγμή, κλιμακώνεται η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς χθες ο κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, και μεταξύ άλλων μετέφερε τη δυσαρέσκειά του διότι δεν έχει ενημερωθεί για τη συμφωνία, η οποία αφορά και μητροπόλεις που υπάγονται στο Πατριαρχείο.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, στο Φανάρι μεταβαίνει εσπευσμένα σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, παρότι αρχικά ο κ. Ιερώνυμος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, χθες ανακοινώθηκε ότι την προσεχή Παρασκευή θα συνέλθει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να ενημερωθεί από τον Αρχιεπίσκοπο.

Η Ιεραρχία αποτελεί το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς συγκροτείται από τους 82 μητροπολίτες των μητροπόλεων που υπάγονται διοικητικά στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Τα μεγάλα ζητήματα, εύλογα, της συνεδρίασης θα είναι ο τρόπος μισθοδοσίας του κλήρου και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Την άμεση σύγκληση της Ιεραρχίας έχουν ζητήσει πολλοί μητροπολίτες. «Οταν γίνεται ένας σεισμός, οι σεισμολόγοι προσπαθούν να διευκρινίσουν αν ήταν ο κύριος σεισμός ή προσεισμικές και μετασεισμικές δονήσεις. Θεωρώ ότι στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας τις ημέρες που προηγήθηκαν έγιναν δύο ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις και φυσικά αναμένονται και μικρότεροι μετασεισμοί, χωρίς να αποκλείονται και ισχυρότεροι» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Από την άλλη, θεωρείται ότι οι εξελίξεις στην Αθήνα θα επηρεάσουν και τη στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο οποίο υπάγονται οι κληρικοί της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Προς το παρόν το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ανακοινώσει ότι Ιερά Σύνοδός του θα τοποθετηθεί επί της συμφωνίας σε συνεδρίασή της στις 27 Νοεμβρίου, αφού προηγουμένως ενημερωθεί επισήμως.

Την ίδια στιγμή, «σοβαρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν» και να «διευκρινιστούν» χαρακτήρισε χθες ο κ. Γαβρόγλου στη Βουλή όσα ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Β. Κεγκέρογλου ανέφερε περί το κατά πόσον η πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα - Ιερωνύμου αφορά ή και δεσμεύει μητροπόλεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Τα θέματα που θίξατε είναι σοβαρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, διότι αυτή η συμφωνία που έγινε είναι μία συμφωνία, ένας οδικός χάρτης, είναι ένα πλαίσιο με αρκετές λεπτομέρειες. Αυτές όλες θα διευκρινιστούν και ως προς το status, ως προς τη μισθοδοσία, τα ασφαλιστικά, την περίθαλψη των ιερέων που χρηματοδοτούνται σήμερα και ο μισθός τους έρχεται από την πολιτεία, είναι απολύτως προφανές ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή ως προς αυτά», σχολίασε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Τέλος, επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη 13 έως και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β΄. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, καθώς και με τον κ. Ιερώνυμο. Επίσης, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του Παν. Αθηνών.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Βρήκε κουζινομάχαιρο καρφωμένο στην πλάτη του αλλά δεν...θυμάται πώς βρέθηκε εκεί!



Πόσο σύνηθες είναι να πηγαίνεις στην τουαλέτα του σπιτιού σου και ξαφνικά να «καρφώνεται» στην πλάτη σου κάτι αιχμηρό, όπως για παράδειγμα ένα κουζινομάχαιρο; 

Ο Ηρακλειώτης, ο οποίος ευτυχώς την γλύτωσε με ένα θλαστικό τραύμα, επιμένει ότι δεν γνωρίζει πως τραυματίστηκε μέσα στο σπίτι του. Την ημέρα εκείνη είχε καλέσει τηλεφωνικά την Αστυνομία, υποδεικνύοντας την σύντροφο του, όμως στην κατάθεση που έδωσε αργότερα υποστήριξε ότι η φίλη του ουδεμία σχέση έχει με τον περίεργο τραυματισμό του. Ισχυρίστηκε ότι είχε κενό μνήμης λόγω μέθης καθώς νωρίτερα έπινε σε μαγαζί. 

Η φίλη του πάντως αρνείται την κατηγορία σύμφωνα με τον συνήγορο της κ. Αντώνη Επιτροπάκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ζευγάρι παραμένει μαζί και είναι μια χαρά στην ζωή του. Η υπόθεση αναβλήθηκε για τον προσεχή Ιούνιο.


Πηγή : cretalive.gr


Ενας νεκρός και 19 τραυματίες σε σύγκρουση βαν που μετέφερε πρόσφυγες με νταλίκα στην Εγνατία Οδό



Ένας νεκρός και 19 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός τής μετωπικής σύγκρουσης Ι.Χ., τύπου βαν, με φορτηγό, που σημειώθηκε στις 8.50 το βράδυ, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στο δρόμο που συνδέει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας με την Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο των Βρασνών.

Όπως έγινε γνωστό, το βανάκι μετέφερε περίπου είκοσι πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ αυτών και ανήλικους. Πιθανολογείται δε ότι ο οδηγός του ήταν αλλοδαπός που είχε αναλάβει να τους μεταφέρει παράνομα από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο Κινητές Μονάδες, όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της Τροχαίας.

Εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ένας έφηβος, ενώ σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν τραυματισμένα 14 άτομα, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικα. Κατά την ίδια ενημέρωση, άλλα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου.

Ο δρόμος στο σημείο του τροχαίου παραμένει κλειστός, ενώ η Αστυνομία διεξάγει προανάκριση.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Διπλό ναυάγιο σε δύο θέματα – φωτιά φοβάται το Μέγαρο Μαξίμου



Δύο κρυφοί άσοι στο μανίκι του πρωθυπουργού, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε θηλιά για την κυβέρνηση. Η συμφωνία με τον Ιερώνυμο, αλλά και οι εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις φαίνεται ότι έγιναν υπό το κράτος πανικού καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και το Μαξίμου ήθελε να φτιάξει ένα σκηνικό επιτυχίας και μεγάλης μεταρρυθμιστικής πνοής.

Οι εξελίξεις γύρω από το «ιερό» deal με την Εκκλησίας διαψεύδουν τις προσδοκίες των κ. Τσίπρα και Ιερώνυμο που μιλούσαν για ιστορική συμφωνία.

Είναι φανερό ότι οι αντιδράσεις είναι τόσο έντονες (και θα συνεχιστούν) που καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολο το σχέδιο Τσίπρα για το μισθολογικό των ιερέων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας.

Κάνοντας πίσω σε όλες τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις που η Αριστερά ζητούσε εδώ και δεκαετίες σε σχέση με την Εκκλησία (διαχωρισμός με το Κράτος, να πάψει να πληρώνει η Ενιαία Αρχή τους παπάδες), ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να κλείσει άρον – άρον μια συμφωνία την οποία προετοίμαζε για καιρό.

Ο Αρχιεπίσκοπος του έκανε τη χάρη, του έδωσε την «πάσα» ώστε να ανακοινώσει τη συμφωνία την οποία βεβαίως ο πρώτος χαρακτήρισε συμφωνία προθέσεων. Ετσι ο πρωθυπουργός θα πήγαινε στις εκλογές με… πιστοποιητικό θρησκευτικών πεποιθήσεων ενώ ο Αρχιεπίσκοπος θα κέρδιζε τη συνέχιση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος, έστω και με έμμεσο τρόπο.

Λογάριαζαν χωρίς τους… ξενοδόχους. Από τη μια οι ιερείς που αντιδρούν στην αλλαγή του μισθολογικού καθεστώτος (κι όχι μόνο) και από το Δημόσιο περνούν στα χέρια των Μητροπολιτών. Κι από την άλλη το Φανάρι που ήταν σίγουρο ότι θα αντιδρούσε με οργισμένο τρόπο.  Η εσπευσμένη συνάντηση Βαρθολομαίου – Γαβρόγλου γίνεται να για πέσουν οι τόνοι. Κι επιλέγεται ο υπουργός Παιδείας για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά διότι είναι και από την Πόλη και γνωρίζει καλά τις ισορροπίες του Φαναρίου.

Ο Γαβρόγλου θα προσπαθήσει να πείσει τον Πατριάρχη ότι δεν αλλάζει τίποτε με τη συμφωνία, όμως, το Φανάρι είναι οργισμένο κυρίως με τις μεθοδεύσεις Ιερώνυμου που έκλεισε συμφωνία χωρίς καν να ρωτήσει το κ. Βαρθολομαίο.

Από την άλλη οι ιερείς, που έχουν πάντα ισχυρή πρόσβαση στην κοινωνία, στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει τη συμφωνία ενώ αφήνουν και αιχμές για προδότες εκ των έσω. Δεν αποκλείεται ακόμη και η συμφωνία προθέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας να ναυαγήσει προτού ακόμη βγουν στο φως οι λεπτομέρειες των συζητήσεων Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Και θα πρόκειται για μεγάλη ήττα της κυβέρνησης αν συμβεί κάτι τέτοιο γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να το πουλήσει ως πολύ σημαντική μεταρρύθμιση.

Οι προσλήψεις

Το δεύτερο Βατερλώ συνδέεται με το πρώτο γιατί αν δεν προχωρήσει η συμφωνία με την Εκκλησίας δεν θα αδειάσουν και οι 10.000 θέσεις που καλύπτουν οι ιερείς στο Δημόσιο. Ετσι, δεν θα μπορούν να γίνουν και οι χιλιάδες προσλήψεις που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και που τελικά έφτασαν τις 34 χιλιάδες την επόμενη τριετία.

Την ίδια στιγμή που σήμερα νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια και άλλοι δημόσιοι φορείς καταρρέουν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης η κυβέρνηση προκλητικά λέει ότι θα προσλάβει χιλιάδες κόσμου και θα τους πληρώνει από τον κρατικό κορβανά.

Αν καεί και αυτό το χαρτί για τον Τσίπρα δεν θα έχει τίποτε άλλο στο δρόμο προς τις εκλογές, πέραν βεβαίως του «δόγματος Πολάκη» για να κλείσει πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή.

Χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις για γεφύρωση των διαφορών Εκκλησίας – Πολιτείας και χωρίς να μπορεί να κάνει άμεσα διαγωνισμούς για προσλήψεις, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορεί να πάει σύντομα στις εκλογές και να διεκδικήσει μείωση της ψαλίδας από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα και θα εξαρτηθούν από τις συναντήσεις στο Φανάρι και τις αποφάσεις της εκκλησίας της Κρήτης που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως. Και στο Μαξίμου ήδη έχουν πανικοβληθεί μήπως αυτές οι εξελίξεις αποδειχθούν δραματικές για την κυβέρνηση.


Πηγή : in.gr


Νέα διαγραφή άδικου φορο-προστίμου



Σε νέα διαγραφή φορολογικών προστίμων που είχαν επιβληθεί εντελώς άδικα και παράλογα σε φορολογούμενο προχώρησε για ακόμη μια φορά η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για μια ακόμη διαγραφή, την τελευταία στη μακρά σειρά διαγραφών φορολογικών προστίμων που είχαν επιβληθεί στους φορολογούμενους για… ψύλλου πήδημα.

Πιο συγκεκριμένα, η  Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου  για τη φορολογική περίοδο από 01/01-31/12/2015, επέβαλε σε βάρος του φορολογούμενου πρόστιμο συνολικού ποσού 100,00 €, ενώ ισόποσο πρόστιμο επέβαλε και για τη φορολογική χρήση από 01/01-31/12/2016.

Οι παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκε το πρόστιμο αφορούσαν στην υποβολή από τον φορολογούμενο ελλιπών δηλώσεων πληροφοριακού χαρακτήρα και συγκεκριμένα συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών χρήσεων 2015 και 2016, τις λεγόμενες ΜΥΦ. Μάλιστα, οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν όταν ο φορολογούμενος επισκέφθηκε την εφορία προκειμένου να υποβάλλει γνωστοποίηση μεταφοράς της φορολογικής του έδρας. Αυτό προκάλεσε έλεγχο από τον οποίο διαπιστώθηκαν οι "ατέλειες" στις συγκεντρωτικές καταστάσεις. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι:

α) Στη χρήση 2015 υπήρχε διαφορά σε σχέση με το ποσό που είχε δηλώσει σε μια συναλλαγή ένας πελάτης του φορολογούμενου.

β) Στη χρήση 2016 διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση τιμολογίου.  

Η εφορία προχώρησε στην επιβολή των δυο προστίμων, 100 ευρώ έκαστο, παρά τις αντιρρήσεις που προέβαλε ο φορολογούμενος. Ο φορολογούμενος έδειξε με στοιχεία ότι  οι διαφορές που προέκυψαν στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών στις χρήσεις 2015 και 2016 δεν αφορούν τον ίδιο, αλλά τους αντισυμβαλλόμενους, οι οποίοι προέβησαν στις σχετικές διορθώσεις.
Ειδικότερα:


α) Στη χρήση 2015, η διαφορά προέκυψε διότι η αντισυμβαλλόμενη είχε καταχωρήσει τη συνολική αξία του τιμολογίου και όχι την καθαρή (δηλαδή είχε συμπεριλάβει και τον ΦΠΑ της συναλλαγής) και

β) στη χρήση 2016, η διαφορά προέκυψε διότι η αντισυμβαλλόμενη επιχείρηση λανθασμένα είχε καταχωρήσει απόδειξη λιανικής που δεν έπρεπε να καταχωρηθεί στις ΜΥΦ.

Για να δικαιωθεί ο φορολογούμενος αναγκάσθηκε να προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΔ σβήνει πρόστιμα που επιβλήθηκαν αδίκως. Έχει προηγηθεί διαγραφή προστίμων για:


-Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος λόγω βεβαιώσεων που εκδόθηκαν καθυστερημένα.

-Εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος για την διόρθωση στοιχείων προστατευόμενου μέλους. Φορολογούμενος είχε κάνει λάθος στα στοιχεία του παιδιού του.

-Εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για διόρθωση λανθασμένου Α.Μ.Κ.Α.

-Εκπρόθεσμη τροποποιητική φορολογική δήλωση για τη διαγραφή συζύγου.

-Εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, η οποία υποβλήθηκε για τη διόρθωση του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που είχε δηλώσει ο φορολογούμενος.


Του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή : capital.gr


ΟΑΕΔ: Ετοιμάζονται αλλαγές στο σύστημα επιδότησης των ανέργων!



Η αναθεώρηση του συστήματος επιδότησης των ανέργων, όλων, δηλαδή, των επιδομάτων και των βοηθημάτων που πηγαίνουν στην εισοδηματική στήριξη των ανέργων, περιλαμβάνεται στην αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή περίοδο, σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Η κ. Καραμεσίνη τόνισε πως το σύστημα του ΟΑΕΔ θα αναθεωρηθεί συνολικά με βάση τα δεδομένα, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Μάλιστα διευκρίνισε ότι οι κατηγορίες που είναι στην πιο ευάλωτη θέση θα τύχουν μεγαλύτερης προσοχής.

«Η μακροχρόνια ανεργία καλύπτει μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Όποιος είναι πάνω από 45 ετών, έχει λίγες ευκαιρίες να μπει στην αγορά εργασίας» εξήγησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ενώ τόνισε πως ένας μακροχρόνια άνεργος με αναπηρία εντάσσεται στις ευάλωτες ομάδες. Ακόμη συμπλήρωσε ότι θα ληφθεί υπόψη και το μεγάλο χάσμα μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου ποσοστού ανεργίας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ενώ το σύνολο των ανέργων είναι 906.000 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 844.700, ενώ 653.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι, δηλαδή, είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών. Επίσης, όπως τόνισε, μόλις το 12% των ανέργων, δηλαδή 150.000 άνθρωποι, καλύπτονται από το επίδομα ανεργίας.

«Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ είναι εφαλτήριο για τη διεκδίκηση μίας θέσης εργασίας» υπογράμμισε η κ. Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ότι, στη διάρκεια της κρίσης, ο προβληματισμός ήταν, αν τα συστήματα επιδότησης της εργασίας μπορούσαν να λειτουργήσουν σταθεροποιητικά.

Όπως δήλωσε, στα χρόνια των μνημονίων, περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας. «Η λογική μας είναι η εισοδηματική στήριξη, μέχρι να βρουν οι άνθρωποι δουλειά και η αύξηση των ευκαιριών που δίνονται στους ανέργους, για να βρουν δουλειά» τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, προσθέτοντας ότι η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ το ποσό που δίνεται για επιδόματα και προγράμματα φτάνει το 1,5 δισ ευρώ τον χρόνο!


Πηγή : newsit.gr