Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακαλεί την πρέσβη της Τουρκίας στην Ουγκάντα λόγω… αρχαιοελληνικής ενδυμασίας




Σκάνδαλο θεωρήθηκε στην Τουρκία το γεγονός πως η πρέσβης της Τουρκιάς στην Ουγκάντα φόρεσε αρχαία ελληνική στολή της Ωραίας Ελένης στην εθνική γιορτή της Τουρκιάς στις 29 Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο δεύτερος τη τάξει αξιωματούχος της τουρκικής πρεσβείας φόρεσε στολή που παρέπεμπε στον Δία!

Άμεση ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς η πρέσβειρα ανακλήθηκε στην Άγκυρα όπως ανακοίνωσαν επίσημα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο εκπρόσωπος του υπουργείου.





Μανώλης Κωστίδης
Ελεύθερος Τύπος


Γαλλία: Μεταμόσχευσαν σε γυναίκα πνεύμονες καπνίστριας και πέθανε από καρκίνο




Μία γυναίκα που έπασχε από κυστική ίνωση πέθανε από καρκίνο μερικούς μήνες αφότου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση και δέχτηκε τους πνεύμονες μιας καπνίστριας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Lung Cancer, προειδοποιώντας για τους κινδύνους τέτοιων μεταμοσχεύσεων.

Η ασθενής ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση από την παιδική της ηλικία. Όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία, κάτι σύνηθες στην κυστική ίνωση, οι γιατροί αποφάσισαν, τον Νοέμβριο του 2015, να της κάνουν μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων των δωρητών, οι πνεύμονες προέρχονταν από μια 57χρονη γυναίκα που κάπνιζε ένα πακέτο τσιγάρα ημερησίως επί 30 χρόνια, σημειώνεται στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι γιατροί του νοσοκομείου CHU του Μονπελιέ. Ωστόσο, από τις εξετάσεις που έγιναν πριν ληφθούν τα μοσχεύματα, όταν κρίθηκε ότι η γυναίκα αυτή ήταν εγκεφαλικά νεκρή, δεν είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Τον Ιούνιο του 2017 η λήπτρια εισήχθη στην ογκολογική μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μονπελιέ. Δύο μήνες αργότερα, πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων.

Τα συμπτώματά της, σύμφωνα με τους γιατρούς, παραπέμπουν στον καρκίνο που προκαλείται από το κάπνισμα.

Το γεγονός ότι πέρασαν μόλις λίγοι μήνες από τη μεταμόσχευση μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες ανωμαλίες στις ακτινογραφίες υποδηλώνει ότι ο καρκίνος είχε ξεκινήσει όταν η δότρια ήταν ακόμη εν ζωή. Η ανάπτυξη των όγκων επιταχύνθηκε όμως από την ανασοκατασταλτική θεραπεία που λάμβανε η λήπτρια προκειμένου να μην απορρίψει το μόσχευμα.

Ο Δρ. Ζαν-Λουί Πουζόλ και οι συνάδελφοί του συστήνουν ότι, δεδομένου του σχετικά μεγάλου χρονικού διαστήματος κατά το οποίο ο καρκίνος των πνευμόνων είναι σε λανθάνουσα κατάσταση, να προχωρούν με μεγάλη επιφύλαξη οι γιατροί σε μεταμοσχεύσεις με μοσχεύματα προερχόμενα από καπνιστές ή από ανθρώπους που πρόσφατα έκοψαν το κάπνισμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema.gr


ΙΟΒΕ: Έξι στους δέκα Έλληνες μόλις που τα βγάζουν πέρα



Ιδιαιτέρως ζοφερά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως έρευνα του ΙΟΒΕ, σχετικά με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, καθώς 6 στους 10 καταναλωτές μετά βίας τα βγάζουν πέρα.

Πρόκειται για το 62% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, το 82% των νοικοκυριών φαίνεται πως τους επόμενους μήνες δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 11% των συμπολιτών μας έχει αναγκαστεί να αντλήσει χρήματα από αποταμιεύσεις προκειμένου να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του. 

Ειδικότερα, οι Ελληνες καταναλωτές, περιγράφουν μια εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα καθώς αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες ενώ είναι φορτωμένοι με όλο και περισσότερες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι συνολικές αποταμιεύσεις των νοικοκυριών στις Ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί από τα 164 δις. ευρώ του Νοεμβρίου του 2014, στα 131 δις. ευρώ.

Παράλληλα, για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί σύντομα, καθώς σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, το 45% των νοικοκυριών προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, ενώ το 41% αναμένεται να προβεί σε λιγότερες δαπάνες τον επόμενο χρόνο. 



Πηγή: skai.gr


Μοτοσικλέτα: Το κράνος γλιτώνει έως 80% από σοβαρές κακώσεις



Το βασικότερο κριτήριο αγοράς στην αγορά ενός κράνους είναι να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Άλλο ένα σημαντικό κριτήριο είναι η σωστή εφαρμογή του κράνους στο κεφάλι μας.

Πάνω από το 80% των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων στα ατυχήματα με μοτοσικλετιστές θα είχαν αποφευχθεί αν οι αναβάτες φορούσαν το κατάλληλο και με τις σωστές προδιαγραφές κράνος. Σαφώς, το βασικότερο κριτήριο αγοράς στην αγορά ενός κράνους είναι να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Άλλο ένα σημαντικό κριτήριο είναι η σωστή εφαρμογή του κράνους στο κεφάλι μας.

Δεν θα πρέπει να επιπλέει αλλά ούτε και να σας πιέζει. Ένα «κόλπο» για να δείτε αν το κράνος σας επιπλέει, είναι να προσπαθήσετε να το γυρίσετε αριστερά και δεξιά, ενώ το κεφάλι σας είναι σταθερό.

Αν αυτό συμβαίνει τότε το κράνος είναι μεγάλο.  Καλό είναι όταν προβείτε στην αγορά ενός κράνους, να το αφήνετε για πέντε λεπτά στο κεφάλι σας, ώστε να δείτε αν σας ενοχλεί ή όχι. Πάντως, ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσετε το κράνος είναι να το γίνει οδηγώντας τη μοτοσικλέτας. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πραγματικά αν το κράνος είναι μεγάλο ή μικρό, αν έχει αεροδυναμικούς θορύβους – που πιθανόν να σας ενοχλούν – ή ακόμη και αν έχει το οπτικό πεδίο που σας ικανοποιεί. Επίσης, ένα καλό κράνος προσφέρει ικανοποιητική ροή αέρα μέσα από τους αεραγωγούς. Αυτό συμβάλει ώστε να μην θολώνει το χειμώνα η ζελατίνα από την αναπνοή και φυσικά να μην «σκάτε» τις πιο θερμές ημέρες.


Πηγή : tanea.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές στις επόμενες εκλογές



Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 12ο συνέδριο της Νεολαίας του Ε.Λ.Κ.

Kυρίες και κύριοι,

Νέες και νέοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,

Καλωσορίσατε στην Αθήνα

Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαίρομαι που το YEPP, η νεολαία του ΕΛΚ, σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ διοργανώνει το 12ο Συνέδριό της στην Αθήνα.

Και είμαι περήφανος που η ΟΝΝΕΔ και βεβαίως η Νέα Δημοκρατία, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στη χάραξη των πολιτικών που έχουν ως στόχο ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον και στην προώθηση των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών που διέπουν το ΕΛΚ τα τελευταία 40 χρόνια.

Αυτό δεν είναι ένα ακόμη συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ. Πραγματοποιείται λίγες μόλις μέρες πριν το Συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι. Εσείς, ως σύνεδροι, καλείστε να οδηγήσετε την οργάνωσή σας στο μέλλον και να προσδώσετε στη νεολαία του ΕΛΚ ρόλο καταλύτη για προοδευτικές και θετικές αλλαγές στην ήπειρό μας.

Οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά σας είναι ανάλογες με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ίδιο το ΕΛΚ αλλά και κάθε κόμμα-μέλος του, σε κάθε χώρα της πολιτικής μας οικογένειας. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντισταθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων στην Ευρώπη.  Το ζητούμενο κατά την γνώμη μου είναι να συμβαδίσουμε με τις ανάγκες της εποχής μας, να πορευτούμε με ανοιχτό πνεύμα, διαφάνεια, ειλικρίνεια και ρεαλισμό.  Το ζητούμενο είναι να συνδεθούμε με ανθρώπους πέρα από τα όρια της κεντροδεξιάς, να αγκαλιάσουμε το φάσμα των διαφορετικών απόψεων, προσφέροντας έτσι σε κάθε πολίτη έναν θετικό λόγο να μας δώσει την ψήφο του, να μας εμπιστευθεί και να επενδύσει σε ένα κοινό μέλλον. Και βέβαια, ζητούμενο είναι να έρθουμε κοντά σας. Κοντά στους νέους σε όλη την Ευρώπη ώστε να στηρίξουμε το πνεύμα της γενιάς του Erasmus.

Πρέπει όλοι να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που συνέβη στην Ελλάδα.  Η οικονομική κρίση οδήγησε πολλούς Έλληνες να αναζήτησαν καταφύγιο στα συνθήματα των λαϊκιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς. Σήμερα όμως, έχουν απογοητευθεί και δεν ελπίζουν πλέον διότι έχουν καταλάβει καλά ότι τα συνθήματα του λαϊκισμού έχουν ημερομηνία λήξης. Και ότι το μόνο που απομένει στους λαϊκιστές μετά από αυτό, είναι να ρίχνουν λάσπη στους αντιπάλους τους και να διχάζουν την κοινωνία.



Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα το οποίο έχω την τιμή να ηγούμαι,  βαθιές ρίζες στην κοινωνία και στέρεες ιδέες που μας ενώνουν και μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες σε μια περίοδο μεγάλης αναταραχής. Σε μια περίοδο κατά την οποία παντού στην Ευρώπη τα παραδοσιακά κόμματα δέχονται μεγάλες πιέσεις, κατορθώσαμε  να προσαρμοστούμε σ’ ένα ρευστό περιβάλλον και να καταστούμε, για μία ακόμα φορά, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.  Με άλλα λόγια, παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας έχοντας όμως προσαρμόσει την πολιτική μας σ’ ένα κόσμο που αλλάζει.

Σήμερα είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ και συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αρχές της δημοκρατικής τάξης με πάθος και αφοσίωση.  Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι  σωστό για την κοινωνία. Και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σκληρή δουλειά. Όμως, η αισιοδοξία και η πίστη μας στις δυνατότητες της χώρας μας είναι μεγάλη.

Αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που οι πολίτες εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία. Την εμπιστεύεται γιατί η Νέα Δημοκρατία δείχνει το δρόμο πέρα από τους διαχωρισμούς Δεξιάς - Αριστεράς. Την εμπιστεύονται γιατί έχουν ανάγκη από ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Το κόμμα μας έχει αναπτύξει με τόλμη ένα όραμα για το μέλλον της χώρας μας. Ζητούμε τη θετική ψήφο των Ελλήνων πολιτών προτείνοντας συγκροτημένες πολιτικές που αποτυπώνονται με λεπτομέρειες και βασίζονται σε στέρεα δεδομένα. Ξέρουμε πώς να οδηγήσουμε την οικονομία και πάλι στην ανάπτυξη. Πώς να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας κάτι που είναι σήμερα πρώτη προτεραιότητα για τους Έλληνες. Υποστηρίζουμε ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Με χαμηλότερους φόρους, οι οποίοι θα συνδυάζονται με μια συστηματική προσπάθεια να καταστήσουμε το κράτος, τη δημόσια διοίκηση της χώρας πολύ πιο αποτελεσματική. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παιδεία είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή. Ιδίως γι’ αυτούς που δεν ανήκουν στους προνομιούχους.  Δεν αποφεύγουμε τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Και εδώ ακριβώς, βασίζεται η αληθινή ελπίδα για το μέλλον.

Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα που αγωνιά βαθιά για το μέλλον αυτής της χώρας και εργάζεται σκληρά γι’ αυτό. Και νιώθουμε ότι κι αυτοί μας ακούν.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει 155.000 μέλη που πληρώνουν τη συνδρομή τους στο κόμμα.  Ένας τεράστιος αριθμός για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Πάνω από όλα, όμως,  έχουμε ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία. Σε ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές, προσφέροντας με διαφάνεια και αξιοκρατία ευκαιρίες σε πολίτες  να συμμετέχουν στην αυριανή διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν φοβηθήκαμε. Λειτουργήσαμε με τόλμη και αποφασιστικότητα. Και ομολογώ ότι ήταν μια μεγάλη πρόσκληση.Αλλά αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις, ιδιαίτερα αν είσαι ένα παραδοσιακό πολιτικό κόμμα που θέλει να παραμείνει σύγχρονο και πάνω από όλα να συμβαδίζει τις ανάγκες της εποχής του.

Δεν βασιζόμαστε στην επερχόμενη ήττα των λαϊκιστών. Επιδιώκουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Θέλουμε να πιστέψουν ξανά στην αξία της δημοκρατικής συμμετοχής. Διότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν, όχι από αυτούς που απέχουν. Αυτός είναι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και η νίκη μας θα είναι μεγάλη.

Μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές και αυτό ακριβώς θα κάνουμε στις επόμενες εκλογές.  Όταν λοιπόν επιστρέψετε στις χώρες σας και δείτε ότι κάποιος αντιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατήστε την ελληνική εμπειρία στο μυαλό σας. Πέρα από τις επιπτώσεις της κρίσης, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από το κύμα του λαϊκισμού.Και η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα απαλλαγεί από τον λαϊκισμό και θα επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας για όλους τους πολίτες. Η πολιτική μετά την εποχή του λαϊκισμού θα αρχίσει από εδώ, από την Ελλάδα.



Κυρίες και κύριοι,

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά το κοινό μας Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το ΕΛΚ θα διαμορφώσει τις πολιτικές του μέλλοντος για την Ευρώπη την οποία νέοι ηγέτες όπως εσείς θα παραλάβετε από τη δική μου γενιά. Θα το πετύχουμε αυτό γιατί πρώτα από όλα θα έχουμε την τόλμη να κάνουμε αυτό που είναι σωστό.

Δεν θα ανεχθούμε τη διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Θα δουλέψουμε μαζί για να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες θέσεις εργασίας μέσα σ’ ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα.  Θα δουλέψουμε μαζί για να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα. Χωρίς, όμως, να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα που αφορούν την ελευθερία, τα ατομικά δικαιώματα, τις υποχρεώσεις, τη Δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα.

Για εμάς δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από μια ανοιχτή κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.  Γι αυτό ακριβώς η παιδεία, η δια βίου μάθηση και οι πολιτικές απασχόλησης παραμένουν στο επίκεντρο της ατζέντας μας. Όπως και οι κατάλληλες κοινωνικές πολιτικές που μπορούν να αντιμετωπίσουν την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους.

Το ίδιο και οι πολιτικές που μπορούν να απαντήσουν στις προκλήσεις της τεχνολογίας και τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή. Αυτές τις δύο προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η γενιά σας. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτές αν ενώσουμε δυνάμεις και δουλέψουμε όλοι μαζί. Γι’αυτό η Ευρώπη συνεχίζει να έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Για παράδειγμα, υπάρχει κανείς σε αυτή την αίθουσα που να πιστεύει ότι μεμονωμένα κράτη-μέλη μπορούν να ανταγωνιστούν σε ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης την Κίνα η οποία έχει διαθέσει τεράστια κεφάλαια σε αυτόν τον τομέα; Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, θα έχουμε την ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις στον νέο κόσμο που διαμορφώνεται.

Οι νέοι και οι νέες πρέπει να έχετε την ευκαιρία να καθορίσετε το μέλλον σας και να κάνετε τις δικές σας επιλογές.  Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, τις ανοιχτές αγορές και τον υγιή ανταγωνισμό. Θέλουμε μία Ευρώπη που θα δίνει στους νέους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ονειρεύονται και να καινοτομούν.   Ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, όπου πηγαίνω, συναντώ νέους όπως εσείς οι οποίοι είναι έξυπνοι, ικανοί και πολύ μορφωμένοι. Δεν θέλουν επιδόματα ή χάρες από την Κυβέρνηση. Το μόνο που ζητούν είναι να είναι ελεύθεροι να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν αναζητούν επιδόματα αλλά ευκαιρίες να φτιάξουν τη ζωή τους. Και στη Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίσουμε ότι θα έχουν αυτές τις ευκαιρίες μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αγαπητοί φίλοι

Επιτρέψτε μου να κλείσω με τις εξής παρατηρήσεις: Ανήκουμε στην πολιτική οικογένεια που έκανε το ευρωπαϊκό όνειρο πραγματικότητα. Ανήκουμε στην πολιτική παράταξη του Robert Schuman, του Alcide De Gasperi και του Konrad Adenauer. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε μία Ευρώπη η οποία θα έχει χαρακτηριστικά ομοσπονδίας και θα βασίζεται στην αρχή της επικουρικότητας. Αλλά τα υψηλά ιδανικά που καθόρισαν το ευρωπαϊκό εγχείρημα από τη γέννηση του, δεν θα επιβιώσουν αν δεν διασφαλίσουμε ότι η φωνή όλων των Ευρωπαίων θα φτάνει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού θεσμικού κύκλου, θα πρέπει να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί. Να υλοποιήσουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ενισχύσουν τους δεσμούς των πολιτών με την Ευρώπη, που θα φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην Ευρώπη.
Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ΕΛΚ θα έχει ηγετικό ρόλο σε αυτή τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Σε μερικές μέρες από σήμερα, θα αφήσουμε την ηλιόλουστη Αθήνα για να βρεθούμε στο Ελσίνκι για ένα πολύ σημαντικο λόγο. Για να εκλέξουμε τον υποψήφιο του ΕΛΚ για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Manfred Weber. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Manfred ο οποίος είναι ένα αληθινός φίλος της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά βεβαίως, το απόγευμα θα καλωσορίσουμε όλοι τον Alex Stubb. Και θα βρίσκομαι και εγώ εδώ για να τον υποδεχθώ και να ακούσω με ενδιαφέρον την ομιλία του. Είναι εξόχως θετικό για το ΕΛΚ ότι διεξάγεται εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ δύο πολύ καλών υποψηφίων. Όποιος από τους δύο υποψήφιους κι αν εκλεγεί, θα χρειαστεί τη δική σας στήριξη, της νεολαίας του ΕΛΚ, για να περάσει το μήνυμά μας, να αναπτύξει το πρόγραμμά μας, να υπερασπιστεί τις βασικές αρχές και τις αξίες μας.

Σύνεδροι της νεολαίας του ΕΛΚ σας ευχαριστώ που βρίσκεστε στην Αθήνα. Καλή επιτυχία στο συνέδριο σας.  Είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για μία νέα Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ότι το ΕΛΚ θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον και μία νέα Ευρώπη.

Σας ευχαριστώ πολύ.




Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τις εγκληματικά άθλιες συνθήκες ντροπής στο κυνοκομείο



Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στα πλαίσια του αυτοφώρου ο αντίδημαρχος Σπάρτης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό κυνοκομείο της πόλης.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας :

Σήμερα το απόγευμα συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης υπαίτιος για τον κατά συρροή και χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων.

Για το κουρέλιασμα της νομοθεσίας , για το κουρέλιασμα κάθε αξίας και ιδανικού.

Το άθλιο αφήγημα της δημοτικής Αρχής περί σκηνοθετημένου και κατασκευασμένου σχεδίου δεν έπεισε κανένα κι έτσι κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να γελοιοποιηθούν σε ολόκληρη την κοινή γνώμη που είδε μέρος των όσων τραγικών λάμβαναν χώρα μέσα στα Νταχάου κυνοκομεία τους.

Οι ακτιβιστές φιλόζωοι πολίτες στην Σπάρτη έχουν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό όλων μας γιατί παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση.

Η Ομοσπονδία μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και πρωτοστάτησε για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη τόσων ζώων.

Χρόνια τώρα , με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση καταγγέλλει την ντροπή αυτή της χώρας , χρόνια τώρα ζητάει να κλείσουν οι αποθήκες αθώων ψυχών , χρόνια τώρα ζητάει από την πολιτεία να πάρει τις σωστές και αποτελεσματικές αποφάσεις , ώστε να σταματήσει πλέον η ακραία κακοποίηση χιλιάδων ζώων που ζουν κι άλλων τόσων που πέθαναν μέσα στα κολαστήρια δημοτικά κυνοκομεία.

Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο , να σπάσει το απόστημα, να αλλάξει η σχέση καταδυνάστευσης των ζώων από το είδος μας.

Ελπίζουμε η Σπάρτη σήμερα, ο Βόλος χθες, η Φλώρινα, η Κομοτηνή, οι Σέρρες , η Λήμνος ατελείωτος ο κατάλογος
της σύγχρονης ελληνικής ντροπής , να γίνει η αφορμή να γυρίσουμε ως χώρα σελίδα στο θέμα αυτό.

Το ΥΠΑΑΤ αλλά και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν με ποιες αποφάσεις και μέτρα
θα μπορέσουν να φθάσουν στο ζητούμενο.

Στον πολιτισμό.

Ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Σ. Αραχωβίτης μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει ευρύς έλεγχος στα δημοτικά κυνοκομεία και σε κάθε χώρο, όπου δυστυχούν και βασανίζονται ζώα.

Αναμένουμε πράξεις. Γιατί από λόγια χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΦΟ :













Επτά ημέρες άταφος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας - Η σπαρακτική κραυγή της μάνας: «Γιατί κρατάνε το παιδί μου;»



«Εγώ ένα θέλω: να μου έρθει το γρηγορότερο εδώ» το αίτημα της Βασιλικής Κατσίφα - «Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» - Συνεχείς οι κωλυσιεργίες των αλβανικών αρχών.

Επτά ημέρες έχουν περάσει από την περασμένη Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, όταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες στη Βόρεια Ήπειρο, και ακόμα οι αλβανικές αρχές δεν έχουν παραδώσει τη σορό του στους γονείς του προκειμένου να του πουν το «τελευταίο αντίο».

Αντίθετα οι αλβανικές αρχές με συνεχή τερτίπια που φτάνουν μέχρι του σημείου να ανοίξουν δικογραφία κατά του νεκρού 35χρονου, παίζουν με τον πόνο της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η απάντηση της μητέρας του 35χρονου Κωνσταντίνου, της κυρίας Βασιλική Κατσίφα, συγκλονίζει: «Εγώ ένα θέλω: να μου έρθει το γρηγορότερο εδώ. Γιατί το κρατάνε;».

«Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δεν φωνάζετε όλοι;» είπε η κυρία Κατσίφα στον βουλευτή του κόμματος LSI Βαγγέλη Τάβο και στην ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους με τους οποίους συναντήθηκε το Σάββατο.

«Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» ακούγεται να λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό».

«Ήθελε τον τόπο του, το χωριό του. Να ζούμε με το φόβο;» αναρωτιέται η κυρία Βασιλική Κατσίφα προσθέτοντας ότι «το παιδί μου ήταν θρήσκο, είχε κάτω από το μαξιλάρι του την προσευχή».

Από την πλευρά της η κυρία Θεοχάρους σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα

«Δεν ξέρω τι επιδιώκουν. Να το θάψουν σε μια φυλακή; Να φτιάξουν νέα σειρά φυλακισμένων μνημάτων; Το καθεστώς τρόμου και ο εκφοβισμός, ο διασυρμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν μας επιτρέπει να σιωπούμε» κατέληξε η κυρία Θεοχάρους.


Πηγή : protothema.gr


Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο καταλύτης στις πολιτικές εξελίξεις



Το Κίνημα Αλλαγής είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στη χώρα τόνισε χθες το βράδυ σε ομιλία της σε στελέχη και φίλους του κόμματος στη Ρόδο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΚΙΝΑΛ θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

«Μπορούμε και θα ήμαστε ο καταλύτης στις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο. Για το λόγο αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τον τρόπο που κυβερνάται η χώρα τα τελευταία χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η κ. Γεννηματά η οποία άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τα δυο κόμματα ότι προσπαθούν να διαμορφώσουν σκηνικό ακραίου δικομματισμού.

Εμείς απαντάμε ξεκάθαρα και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουμε το συμπλήρωμα κανενός και δεν θα έχουμε συμπληρωματικό ρόλο στην πολιτική σκηνή και για το λόγο αυτό μας κτυπούν λυσσαλέα, είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας ότι «δεν είναι τυχαία η επίθεση που δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές».

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η κ. Γεννηματά όμως κατηγόρησε και τα στελέχη της ΝΔ που πρόσκεινται στον κ. Κώστα Καραμανλή ότι είναι εκείνοι που ενισχύουν τον κ. Τσίπρα όταν παρεμβαίνει στους θεσμούς.

«Είναι το χέρι που προέρχεται από τη βαθιά δεξιά, από τον Καραμανλισμό . Με αυτούς κυβερνά. Είναι η πιο ισχυρή τάση της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο θέμα της σκανδαλολογίας η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, επεσήμανε ότι «είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχει κάνει και πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Εμείς εδώ και 10 χρόνια αφήσαμε πίσω μας όλους αυτούς που δεν θα πρέπει να είναι στο τρένο. Κάναμε το σημαντικότερο. Για να κτυπήσεις τη διαφθορά πρέπει να κατοχυρώσεις την πολιτεία σου, τη χώρα σου με θεσμούς και εργαλεία που δεν θα επιτρέψουν να φανούν ξανά αυτά τα φαινόμενα. Με δικούς μας νόμους γίνονται σήμερα όλοι οι έλεγχοι που αφορούν το παρελθόν . Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας κουνάει το δάκτυλο».

Η κ. Γεννηματά σήμερα το πρωί πρόκειται να παραστεί σε ημερίδα που αφορά την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και θα μεταβεί στο νησί της Καλύμνου όπου είναι προγραμματισμένο να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση ενώ την Κυριακή θα πάει στο νησί της Κω.


Πηγή : newsbeast.gr


Ν.Δ.: Ο Καμμένος κόβει βόλτες και φωτογραφίζεται με τα ελικόπτερα λες και είναι δικά του



Η ΝΔ επιτίθεται και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο ο οποίος όπως αναφέρει: 

«Η Σκοπιανή κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενσωματώσει στο Σύνταγμα της τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και ο Πάνος Καμμένος κόβει βόλτες και φωτογραφίζεται με τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού λες και είναι δικά του. Με αυτήν την κυβέρνηση, ακόμη και η λέξη ντροπή έχει χάσει πια το νόημα της».

Με τη σειρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έσπευσαν να δώσουν τη δική τους απάντηση στα λεγόμενα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε οι μόνοι που δε θα επιτρέψουμε να περάσει η δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

Ασχολίαστο δεν έμεινε η δήλωση σχετικά με τα ελικόπτερα, για την οποία οι ΑΝΕΛ τόνισαν ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει σε μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου «Χιούι». Ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του χρησιμοποιούν ελικόπτερα του κ. Χριστοφοράκου, χορηγία Siemens, για τις προσωπικές τους υποθέσεις. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Για να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία : 

«Ο κ. Καμμένος αντί να κάνει βόλτες με ελικόπτερα, ας πει επιτέλους στους πολίτες τι ξέρει για το χρηματισμό του κ. Κοτζιά από εταιρεία του Τζωρτζ Σόρρος που ο ίδιος κατήγγειλε στο υπουργικό συμβούλιο. Κι ας εξηγήσει επίσης γιατί το υπουργείο του ελέγχεται από την OLAF για το σκοτεινό τρόπο που διαχειρίστηκε τα κονδύλια για τους πρόσφυγες».




Αριστεροί και ακροαριστεροί εθνομηδενιστές τιμωρούν παιδιά επειδή τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή»



Σίγουρα όλοι οι αριστεροί δεν είναι εθνομηδενιστές, αλλά οι εθνομηδενιστές είναι σίγουρα όλοι αριστεροί.

Το ανησυχητικό είναι ότι κανένα σοβαρό κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει αντιδράσει ακόμα έντονα για αυτή την αριστεροί και ακροαριστεροί κατάντια στην χώρα μας. Μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης προσωπικά σήκωσε το θέμα.

Η ενέργεια αυτή των αριστερών καθηγητών δείχνει ότι για την αριστερά  το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» είναι ένα εθνικιστικό τραγούδι και το πώς βλέπει την Μακεδονία η αριστερά φάνηκε με την συμφωνία των Πρεσπών. 

Μόνο σε εποχές χούντας και δικτατορίας γίνονται αυτά τα πράγματα, και βλέπουμε το εμβατήριο να κατατάσετε πλέον στα απαγορευμένα για να θυμηθούμε την επταετία.

Την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν έπραξαν τίποτα το μεμπτό, επισημαίνουν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα και οι συμμαθητές τους που τούς συμπαραστέκονται, σχετικά με την ποινή που τους επιβλήθηκε επειδή παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών είπε ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. 

Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρενάρανε όμως κάποιοι καθηγητές, με εξαίρεση δύο, οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. 

Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ' Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως... πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».