Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ληστές έκρυβαν την λεία τους σε αερόσακο αυτοκινήτου



Χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα σε ειδική κρύπτη βρέθηκαν σε ένα από τα αμάξια που κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια Καρπενησίου, μετά τη σύλληψη του ζευγαριού απατεώνων και του συνεργού τους  στα όρια του νομού Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά από έρευνες των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και με τη συνδρομή ιδιωτικού συνεργείου επισκευής οχημάτων, εντόπισαν σε ειδική κρύπτη, εντός του χώρου του αερόσακου του συνοδηγού του οχήματος, το χρηματικό ποσό των 16.430 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων, που είχαν αφαιρεθεί από 82χρονη στο Καρπενήσι.

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν και ακολούθως αποδόθηκαν νομότυπα στην παθούσα.







Πηγή : lamiareport.gr


Ν.Δ.: Ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας, δυστυχώς, μεγαλώνει.



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Μαλακάσας και είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός πρόσφυγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας, δυστυχώς, μεγαλώνει.

Ένας ακόμη άνθρωπος που ξέφυγε από την εμφύλια σύρραξη της πατρίδας του, χάνεται στη χώρα μας εξαιτίας μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης που  αδυνατεί ακόμη και να διαφυλάξει την τάξη στα κέντρα υποδοχής. Οι πράξεις και οι παραλείψεις της συνεχίζουν να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι η επιχορήγηση από την Ε.Ε. προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού ανέρχεται στα 1,6 δισ. ευρώ.

Για πολλοστή φορά, προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε οι συνθήκες διαβίωσης στα hot-spots να είναι αυτές που αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. 

Ας συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι η ανικανότητά της δεν κοστίζει μόνο στη χώρα, αλλά κοστίζει, δυστυχώς, και σε ανθρώπινες ζωές».  


Σε κατάσταση ετοιμότητας ο στρατός της Σερβίας στο Κόσοβο



Έχει αναπτυχθεί σε οδικές αρτηρίες, γύρω από σερβικούς δήμους και έχουν μεταφερθεί βαριά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως οδοφράγματα στην περίπτωση που επιστρέψουν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (ROSU).

Οι ειδικές δυνάμεις (ROSU) της αστυνομίας του Κοσσόβου αποχώρησαν, σήμερα το απόγευμα, από την λίμνη Γκάζιβοντε όπου είχαν αναπτυχθεί τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Σερβία, ωστόσο, διατηρεί το καθεστώς υψίστης ετοιμότητας στις ένοπλες δυνάμεις μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Όπως ανακοινώθηκε δε, από το γραφείο για το Κόσσοβο, της σερβικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιθεώρησε μονάδες του σερβικού στρατού.

Ο σερβικός πληθυσμός στο βόρειο Κόσσοβο βρίσκεται σε επιφυλακή και σε κάποιες οδικές αρτηρίες, γύρω από σερβικούς δήμους, έχουν μεταφερθεί βαριά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως οδοφράγματα στην περίπτωση που επιστρέψουν οι δυνάμεις της ROSU.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί εξήντα άνδρες της μονάδας ταχείας επέμβασης της αστυνομίας του Κοσσόβου κατέλαβαν το υδροηλεκτρικό σταθμό και όλες τις εγκαταστάσεις στην τεχνητή λίμνη Γκάζιβοντε. Η λίμνη αυτή βρίσκεται στα σύνορα Κοσσόβου - Σερβίας και τον έλεγχο της έχει η τοπική αυτοδιοίκηση των Σέρβων του βορείου Κοσσόβου. Για το Κόσσοβο, η λίμνη αυτή έχει στρατηγική σημασία διότι από εκεί υδροδοτείται το 50% του πληθυσμού ενώ το νερό από τη λίμνη χρησιμοποιείται για την υδρόψυξη των αντιδραστήρων στον θερμοηλεκτρικό σταθμό «Obilic» κοντά στην Πρίστινα, ενώ και στην λίμνη υπάρχει φράγμα όπου λειτουργεί υδροηλεκτρικός σταθμός.

Η επίσημη εκδοχή από την Πρίστινα για την παρουσία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην λίμνη είναι ότι αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διασφαλίσουν την επίσκεψη του προέδρου, Χάσιμ Θάτσι. Ο πρόεδρος του Κοσσόβου επισκέφτηκε σήμερα τη λίμνη Γκάζιβοντε, περπάτησε στο φράγμα και έκανε βόλτα με φουσκωτό σκάφος. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του στην Πρίστινα, επισκέφτηκε ένα τμήμα του εδάφους του Κοσσόβου και έμεινε ενθουσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Ανέφερε μάλιστα ότι συνάντησε και Σέρβους κατοίκους με τους οποίους ήπιε καφέ και είχε φιλική κουβέντα.

Πηγή : protothema.gr


Γελάει ο κόσμος με την κατάντια της Παπακώστα: Ο Τσίπρας συνδυάζει Ανδρέα, Κωνσταντίνο και Κώστα Καραμανλή



Είναι τραγική η κατάντια ενός πολιτικού που προδίδει τα πιστεύω του για να επιβιώσει πολιτικά και για να του δοθεί μια καρέκλα, ένα νούμερο στο τσίρκο, έστω και έτσι για λίγο μέσα στην απόλυτη ξεφτίλα.

Η Παπακώστα τόλμησε να παρομοιάσει και να συγκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της νέας υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα που δεν δείχνει να την ενοχλεί η ξεφτίλα και μιλώντας σε δημοσιογράφους όπως αλιεύσαμε από το skai.gr, αναφέρθηκε τόσο στον τρόπο με τον οποίο την έχουν υποδεχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην εντύπωση που έχει σχηματίσει για τον Πρωθυπουργό. Η κα. Παπακώστα σημείωσε πως πλέον όταν κλείνουν οι κάμερες «γίνεται ουσιαστική» συζήτηση αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τα υπουργικά συμβούλια επί κυβερνήσεως Σαμαρά και σημείωσε πως οι συνάδελφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ την έχουν υποδεχθεί καλύτερα από την παλιά της παράταξη. 

Σε σχετική ερώτηση για τις πρώτες της εντυπώσεις από τον Πρωθυπουργό σημείωσε πως «ο Αλέξης Τσίπρας συνδυάζει τον τρόπο σκέψης του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και αυτόν του Κωνσταντίνου και του Κώστα Καραμανλή» και σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα «δεν λέει όσα έλεγε το 2015».




Ποια αριστερά; Ποιοι 53; Ο Τσίπρας για την καρέκλα έχασε την ιδεολογία του



Πλήρως υποταγμένος σε Ευρώπη και Αμερική ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας, εκτελώντας ότι εντολή του δώσουν κάνει μεγάλο κακό στην Ελλάδα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, νομίζοντας έτσι ότι θα παραμείνει στην εξουσία και έχοντας χάσει κάθε επαφή με την αριστερά.

Σε αυτό το ακροαριστερό κατήφορο που έχει πάρει η χώρα από το 2015 με μια κυβέρνηση τσίρκο που έχει ξεπουληθεί για να επιβιώσει, εμφανίζονται δήθεν και οι 53+ για να θυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα αριστερό κόμμα που εξαπάτησε τους Έλληνες βρίσκοντας τους στην ανάγκη, για να κυβερνήσει καταστροφικά και άθλια την χώρα.

Με κείμενό τους οι 53+ που αναρτήθηκε, στον ιστότοπο commonality.gr, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εφιστώντας την προσοχή για τις επικείμενες συμμαχίες στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι μόνο. Με κύριο αίτημα την «αριστερή στροφή», που θα σηματοδοτεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, την «τομή με τη μνημονιακή λαίλαπα», η εσωκομματική ομάδα θέτει προϋποθέσεις και αστερίσκους στην πολιτική των συμμαχιών, σημειώνοντας πως η μάχη θα κριθεί στην ουσία και όχι στις ευκαιριακές συμμαχίες. Αξιοσημείωτο είναι πως οι «53+» ασκούν κριτική –είναι γεγονός λελογισμένη– για όσα έχει ήδη πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας πως πολλές φορές μπήκε «στο κάδρο του παλαιού συστήματος», δίνοντας την αίσθηση ότι «δεν διαφέρει από τους άλλους» και «αποτελεί συνέχειά τους».

Προτείνουν οι «53+» στο κείμενο μανιφέστο την ουσιαστική και «καθαρή» πολιτική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις «που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την είσοδο της χώρας μας στον εφιάλτη των μνημονίων», υπογραμμίζοντας πως οι όποιες συμμαχίες, που χαρακτηρίζονται «αναγκαίες», πρέπει «να βασίζονται σε πραγματικές και στέρεες προγραμματικές συμφωνίες» που θα «αναδεικνύουν τις διαφορές ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικούς κόσμους». Άν επικρατήσει η λογική λένε οι «53+» πως «στηρίζουμε ό,τι κερδίζει, θα ενισχυθεί η αμφιβολία και η αίσθηση ότι είμαστε μέρος του παλαιού πολιτικού συστήματος». 




«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης για την τσέπη του καταναλωτή



Φωτιά» βάζει στις τσέπες των καταναλωτών το πετρέλαιο θέρµανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινάει στα µέσα Οκτωβρίου. Η τιµή του αναµένεται να κινηθεί περί το 1,15 ευρώ το λίτρο στα µεγάλα αστικά κέντρα, περίπου 1,18-1,20 ευρώ το λίτρο στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ στη νησιωτική (πλην της Κρήτης) εκτιµάται πως θα σπάσει το «φράγµα» του 1,20 ευρώ το λίτρο.

Αξιοσηµείωτο είναι πως πέρυσι στην… πρεµιέρα της διάθεσης του πετρελαίου θέρµανσης (13.10.2017) η τιµή του, σύµφωνα µε στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιµών Υγρών Καυσίµων του υπουργείου Οικονοµίας και Ανάπτυξης, διαµορφωνόταν σε 0,932 ευρώ το λίτρο. Χαρακτηριστικά επισηµαίνεται πως στα δύο µεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας κυµαινόταν κατά µέσο όρο σε 0,914 ευρώ το λίτρο (Αθήνα) και 0,930 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα Θεσσαλονίκη).

Με άλλα λόγια, ήταν κατά 0,22-0,24 λεπτά οικονοµικότερο από τις τιµές που αναµένεται να προσεγγίσει φέτος. Εκτιµήσεις Οι εκτιµήσεις για τις φετινές τιµές του πετρελαίου θέρµανσης προκύπτουν από τις τρέχουσες εξελίξεις και, κυρίως, από το γεγονός πως η τιµή του αργού τις τελευταίες ηµέρες υπερβαίνει τα 80 δολάρια το βαρέλι.

«Αν διατηρηθούν οι διεθνείς τιµές του αργού στα ίδια επίπεδα και βεβαίως αν έχουµε και την ίδια ισοτιµία, δηλαδή ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, αντιλαµβάνεται κανείς πως θα αυξηθεί η τιµή του πετρελαίου θέρµανσης», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Πρατηριούχων Εµπόρων Καυσίµων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασµάτογλου, µιλώντας στον «Ε.Τ.» .

Οικονοµικοί αναλυτές της αγοράς καυσίµων εκφράζουν την άποψη πως οι διεθνείς συγκυρίες που επηρεάζουν τη διαµόρφωση της τιµής του αργού και κατ’ επέκταση και αυτές της ελληνικής αγοράς δεν αναµένεται να εκτονωθούν άµεσα. Πρακτικά αυτό σηµαίνει πως οι τιµές του αργού θα εξακολουθήσουν για πολύ καιρό, ακόµη, να… καίνε.

Οι ίδιες πηγές εξήγησαν στον «Ε.Τ.» πως η ανοδική πορεία που διανύει η τιµή του αργού αποδίδεται, µεταξύ άλλων, στην επαναφορά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ εις βάρος του Ιράν, παρότι σε πρώτη φάση δεν αφορούν στο πετρέλαιο αλλά σε χρηµατοοικονοµικές συναλλαγές, εισαγωγές πρώτων υλών, τοµείς της αυτοκινητοβιοµηχανίας και της πολιτικής Αεροπορίας. Από τις 4.11.2018, που θα επιβληθούν κυρώσεις στην αγορά πετρελαίου του Ιράν, εκτιµάται πως θα επηρεαστούν περαιτέρωοι εξαγωγές της πέµπτης χώρας που παράγει τις µεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου παγκοσµίως, µε άµεσο αντίκτυπο στις διεθνείς τιµές του αργού. Ταυτόχρονα, πρωταγωνιστικό ρόλο στο ράλι του πετρελαίου έχει η απόφαση του Οργανισµού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) και της Ρωσίας να µη ρίξουν επιπλέον βαρέλια στην αγορά.

Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι διεθνείς οίκοι (π.χ.η Mercuria Energy και η Trafigura) οι οποίοι βλέπουν την επιστροφή των τιµών του πετρελαίουστα 100 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2014. Λαµβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι φορείς της εγχώριας αγοράς καυσίµων ζητούν για ακόµη µία χρονιά από την κυβέρνηση να µειωθεί
ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) εκτιµώντας πως είναι ο µόνος τρόπος να κρατηθεί η τιµή του πετρελαίου σε «λογικά» επίπεδα.

Για να γίνει ακόµη πιο αντιληπτή η βαρύτητα που έχει η φορολογία στην τιµή των καυσίµων αναφέρεται ενδεικτικά πως η µέση τιµή πετρελαίου θέρµανσης (0,9320 ευρώ το λίτρο) την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 2017 διαµορφώθηκε κατά 41,95% από την τιµή του διυλιστηρίου (0,3910 ευρώ το λίτρο), κατά 50,28% από τους φόρους, τα τέλη και τις λοιπές επιβαρύνσεις (0,4686 ευρώ το λίτρο) και κατά 7,76% από το εκτιµώµενο περιθώριο εταιριών εµπορίας και πρατηριούχων (0,0723 ευρώ το λίτρο). Ο κ. Ασµάτογλου έχει ζητήσει συνάντηση, επανειληµµένως, προκειµένου να συζητήσουν για το θέµα του ΕΦΚ, µε τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων (ΑΑ∆Ε), Γιώργο Πιτσιλή, καθώς επίσης και µε την υφυπουργό Οικονοµικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, χωρίς να υπάρχει ακόµη ανταπόκριση από το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης.


Ανακοίνωση από ΟΒΕ

Την ίδια ώρα, η Οµοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, κάλεσε την κυβέρνηση «να τηρήσει την εξαγγελία που έγινε τον Ιούλιο του 2015, από τον τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών, ∆ηµήτρη Μάρδα, στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη µείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρµανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) και θα ίσχυε από 15 Οκτωβρίου του 2015.

Φυσικά, όχι µόνο δεν µείωσε το φόρο, αλλά αντίθετα τον αύξησε», όπως επισηµαίνεται χαρακτηριστικά.

Κατά τους βενζινοπώλες η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρµανσης επέδρασε καταστροφικά τόσο στον κλάδο τους, αφού συνετέλεσε σε σηµαντικό βαθµό µαζί µε τα άλλα µέτρα του Μνηµονίου στο κλείσιµο 2.500 πρατηρίων, όσο και στη θέρµανση των ανθρώπων, στο περιβάλλον και στα έσοδα του κράτους.

Αµεση µείωση ΕΦΚ

Στο ίδιο µήκος κύµατος κινήθηκε και η τοποθέτηση της Ενωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίµων και Σταθµών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης. Εκτιµώντας πως η τιµή θα είναι ενισχυµένη σε σχέση µε πέρυσι τουλάχιστον κατά 16-17% θεωρεί αυτονόητο ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άµεσα τη µείωση του ΕΦΚ «ώστε το αγαθό της θέρµανσης να µην είναι απαγορευτικό, τώρα µάλιστα που έχουµε εξέλθει των Μνηµονίων», όπως υπογραµµίζεται.

Τέλος, η συγκεκριµένη Ενωση επανέφερε το αίτηµα του κλάδου για την κατάργηση του συστήµατος «Ηφαιστος», το οποίο κατά τα λεγόµενά της «λειτουργεί ως βιοµηχανία προστίµων για απλά τυπογραφικά λάθη, αφού ο έλεγχος διακίνησης του πετρελαίου θέρµανσης γίνεται απόλυτα µέσω του συστήµατος εισροών-εκροών που διαθέτουν τα πρατήρια».


ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μεγάλα προβλήματα από τον κυκλώνα «Ζορμπά»



Το βράδυ του Σαββάτου ο κυκλώνας «Ζορμπάς» έπληξε την Αττική με συνεχή βροχόπτωση που προκάλεσε τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα. Περίπου από τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου είχε κλείσει το ρεύμα προς Πάτρα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. Η «Ολυμπία Οδός» στο 55ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, ήταν αδιάβατη, αφού το ύψος του νερού φτάνει το μισό μέτρο. Η Τροχαία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια Ελευσίνας και όσοι επιχειρούν να μετακινηθούν προς Πάτρα στο ύψος της Ελευσίνας υποχρεώνονται να αναστρέψουν προς Αθήνα.

Περίπου στις 24:00 τα μεσάνυχτα η τροχαία άνοιξε το ρεύμα της εθνικής οδού προς την Αθήνα. Η κυκλοφορία από Κόρινθο προς Αθήνα είχε διακοπεί νωρίτερα από τα διόδια του Ισθμού, από τα μεσάνυχτα όμως η κίνηση στο τμήμα της εθνικής από Κόρινθο προς Αθήνα επιτρέπεται.

Κλειστή ήταν από το βράδυ του Σαββάτου η Λεωφόρος Ποσειδώνος από το ύψος της Λεωφόρου Αλίμου, στο ύψος προς Πειραιά.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων υπάρχει και στην οδό Πειραιώς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής με την οδό Πέτρου Ράλλη, έως την οδό Χαμοστέρνας.

Επίσης κλειστή παραμένει και η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αντίστοιχη η εικόνα από την 54 έως 57 χ/θ της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Το απόγευμα η καταιγίδα είχε δημιουργήσει προβλήματα και στο ύψος του Ξυλοκάστρου, στο 117ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου. Τα πλημμυρικά φαινόμενα είχαν προκαλέσει κατολισθήσεις αφού ο δρόμος είχε γεμίσει με νερά και φερτά υλικά, αυτή την ώρα όμως η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ανέφερε:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:
1) Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
2) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ευρυπίδου έως το ύψος της συμβολής με την οδό Αρετής.
3) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της Λ. Αιαντείου, έως ο ύψος της συμβολής με την οδό Φανερωμένης.

Την εξέλιξη του κυκλώνα Ζορμπά παρακολουθεί από το πρωί του Σαββάτου όλη η Ελλάδα, με την Μεσσηνία, την Αργολίδα και την Κόρινθο να αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα μέχρι στιγμής, με τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν δρόμους, αλλά και σπίτια σε σειρά από περιοχές.

Από το πέρασμα του πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και χωράφια, ξεχειλίζοντας ποτάμια και ρίχνοντας δέντρα και τώρα ο «Ζορμπάς» κινείται στο υπόλοιπο μέρος της χώρας όσο έρχεται το βράδυ του Σαββάτου.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 110 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων στο λεκανοπέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα υπήρχαν αναφορές για ανησυχητική βροχή στην Μάνδρα, όπου τα αντιπλημμυρικά έργα άρχισαν μόλις στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο οι έως τώρα μετρήσεις από τους σταθμούς της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό.


ΤΑ ΝΕΑ


Ένας νεκρός και 8 τραυματίες στο κέντρο προσφύγων στη Μαλακάσα



Το επεισόδιο έγινε κυρίως μεταξύ Αφγανών και Σύρων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στο κέντρο "φιλοξενίας" σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών με θύμα, ένα 31χρονο από την Συρία, που τραυματίστηκε θανάσιμα από αιχμηρό αντικείμενο.

Οκτώ ακόμα άτομα έχουν τραυματιστεί από τις συμπλοκές και έχουν διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό».

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διενεργούν προανάκριση.