Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

«Ηλίθιο» φέρεται να αποκαλούσαν τον Τραμπ οι συνεργάτες του



Το πολυαναμενόμενο βιβλίο του αμερικανού δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ για τον Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζει το συνταρακτικό πορτρέτο ενός προέδρου ακαλλιέργητου, ευέξαπτου και παρανοϊκού, τον οποίο οι υπουργοί και οι συνεργάτες του μοχθούν σε μόνιμη βάση να τον ελέγξουν για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Η εφημερίδα Washington Post, που έλαβε ένα αντίτυπο του βιβλίου του δημοσιογράφου ο οποίος αποκάλυψε μαζί με τον Καρλ Μπερνστάιν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ αναγκάζοντας σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, δημοσιεύει σήμερα πολλά αποσπάσματα, ουδόλως κολακευτικά για τον 45ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έπειτα από μια συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και των συμβούλων του σε θέματα εθνικής ασφάλειας με αντικείμενο τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, εξοργισμένος, φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι ο πρόεδρος συμπεριφέρεται «σαν μαθητής του δημοτικού».

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που συνέλεξε ο Μπομπ Γούντγουορντ, μετά την επίθεση με χημικά, τον Απρίλιο του 2017, που αποδόθηκε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Τραμπ τηλεφώνησε στον στρατηγό και του είπε ότι θέλει να σκοτώσουν τον σύρο πρόεδρο. «Να το σκοτώσουμε το μπουρδέλο! Εμπρός! Πάμε εκεί κάτω και τον σκοτώνουμε!» φέρεται να είπε. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ο Μάτις στράφηκε σε έναν σύμβουλό του και του εξήγησε: «Δεν θα κάνουμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Θα είμαστε πολύ πιο μετρημένοι».

Στο βιβλίο που τιτλοφορείται «Φόβος: ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο», ο Γούντγουορντ περιγράφει επίσης την απογοήτευση που αισθάνεται ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κέλι, ο στενότερος συνεργάτης του προέδρου στη «Δυτική Πτέρυγα». «Είναι ηλίθιος. Είναι μάταιο να προσπαθείς να τον πείσεις για οτιδήποτε (…) Δεν ξέρω καν τι κάνουμε εκεί πέρα. Είναι η χειρότερη δουλειά που ανέλαβα ποτέ» φέρεται να είπε ο Κέλι σε συνεργάτες του.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Ντόναλτ Τραμπ τα έβαλε, μέσω του Twitter, με τον Καρλ Μπερνστάιν, μια από τις μεγάλες μορφές της ερευνητικής δημοσιογραφίας στις ΗΠΑ. «Τον κοροϊδεύουν σε όλη τη χώρα τον Καρλ Μπερνστάιν τον αμελή, έναν άνθρωπο που ζει στο παρελθόν και σκέφτεται σαν γέρο-έκφυλος, επινοώντας τη μια ιστορία μετά την άλλη. Fake News» έγραψε.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει αντιδράσει ακόμη για τη δημοσίευση αυτών των αποσπασμάτων από το βιβλίο του Γούντγουορντ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στις 11 Σεπτεμβρίου.


Πηγή : in.gr


Ελληνες ψαράδες έστειλαν εξώδικο στην κυβέρνηση



Εξώδικο στην ελληνική κυβέρνηση καταγγέλοντας την τουρκική προκλητικότητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα έστειλαν 36 Ελληνες ψαράδες σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή. 

Στο εξώδικό τους οι Έλληνες ψαράδες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:  «Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής τους ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα.

Θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία».








Υπόθεση αποφυλακίσεων: Ερωτήματα για τους ελέγχους από το ΚΕΠΑ


Ο Αιγύπτιος εγκέφαλος του κυκλώματος αντικαρκινικών φαρμάκων βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στο οποίο μετήχθη από την Αμφισσα, όπου εκρατείτο. Από την Αμφισσα μετήχθη στη Λάρισα προκειμένου να γίνει στο νοσοκομείο της πόλης μια διάγνωση με ψυχιατρικό περιεχόμενο. Στη συνέχεια μετήχθη στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έγινε μια άλλη διάγνωση και υπεβλήθη σε διαφορετική θεραπευτική αγωγή. Ο εν λόγω κρατούμενος είχε παρακαλέσει την ανακρίτρια να τον αφήσει να δικαστεί στη Γερμανία. «Τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα» (σ.σ. για την εγγύηση), είχε πει στην έκπληκτη δικαστική λειτουργό.

Όταν μπήκε στη φυλακή τον πλησίασαν κάποιοι «παλιοί» – πάντα πλησιάζουν οι «παλιοί» τον νέο όταν «μυριστούν» ότι έχει χρήματα. Στο τέλος αυτής της διαδρομής βρέθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να εγκαταλείψει ενόψει του θορύβου που έχει ξεσηκωθεί από την υπόθεση Φλώρου.

«Επειδή δεν έχουμε νοσοκομεία φυλακών δεν σημαίνει ότι οι κρατούμενοι που μπορούν να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο πρέπει να αποφυλακίζονται», είπε χθες στον γράφοντα ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Βερβεσός.

Στην ίδια υπόθεση, ο φαρμακοποιός των νοτίων προαστίων εμφανίσθηκε με πιστοποιητικό αναπηρίας 80% στην ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί για τον ρόλο του στο κύκλωμα. Το 40% αφορούσε ψυχιατρική πάθηση. Ο συνεταίρος του, επίσης κατηγορούμενος, εμφάνιζε ποσοστό 20% ψυχιατρικής πάθησης. «Και στις δύο περιπτώσεις», αναφέρει το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών στο υπ’ αριθμόν 2165/2018 βούλευμά του «πρόκειται περί γνωστοποίησης (σ.σ. από το ΚΕΠΑ) αποτελεσμάτων και ουδεμία αιτιολογία διαλαμβάνεται στα ως άνω έγγραφα, ενώ δεν προσδιορίζονται με σαφήνεια τα ποσοστά αναπηρίας για κάθε επιμέρους πάθηση πλην των ψυχιατρικών παθήσεων…» (σ.σ. όπως στην περίπτωση Φλώρου). Για τον έτερο, το συμβούλιο σημειώνει ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας των πιστοποιητικών».

Από τον έλεγχο της πρόσθεσης των παθήσεων του συνεταίρου του φαρμακοποιού το συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αντί για 67,5% ποσοστό αναπηρίας είχε 30%-45% «ποσοστό που δεν επαρκεί για τη μη επιβολή προσωρινής κράτησης εις βάρος του...».

Η πάγια νομολογία του ΣτΕ έχει δεχθεί ότι αν τα αποτελέσματα γνωστοποίησης αιτιολογίας στερούνται «ειδικής αιτιολογίας», τα αρμόδια δικαστικά όργανα έχουν δικαίωμα να «αναπέμψουν την υπόθεση στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή», όπως συνέβη και με το σχετικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας για τους δύο φαρμακοποιούς.

Η «Κ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο ΕΦΚΑ δεν εξέτασε όλα τα πιστοποιητικά του Αρ. Φλώρου. Στη Χαλκίδα για τη συνεδρίαση του σχετικού δικαστικού συμβουλίου έφθασαν η περίπτωση του «Ευαγγελισμού» και μιας κλινικής του Πειραιά που φέρεται να έχει χορηγήσει ένα ανύπαρκτο πιστοποιητικό απεικονιστικής εξέτασης θώρακος.

Η βεβαίωση υπήρχε στο αρχείο του ΕΦΚΑ, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε ρόλο στην εκτίμηση του ποσοστού αναπηρίας, καθώς αφορούσε την ίδια πάθηση με εκείνη που διαγνώσθηκε στο εργαστήριο ύπνου του «Ευαγγελισμού».

Πάντως, ο Αριστείδης Φλώρος κατά πληροφορίες εμφανίζει θεραπευτική αγωγή επί μακρό διάστημα για την αντιμετώπιση της ψυχιατρικής του πάθησης. Η συνταγογράφηση υπογράφεται από τον ιατρό που του χορήγησε τη γνωμάτευση αλλά και άλλους ιατρούς σε προγενέστερο στάδιο που επίσης χορηγούν φαρμακευτική θεραπεία.

Το ερώτημα είναι πώς το ΚΕΠΑ, που συνεκτίμησε όλα τα άλλα πιστοποιητικά του Φλώρου δύο μήνες πριν από την απόλυσή του, αποδέχθηκε υπογραφές και διαδικασίες που εκ των υστέρων κρίνονται προβληματικές.


TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κείμενο διαμαρτυρίας από 332 φιλόλογους κατά Γαβρόγλου




Κείμενο διαμαρτυρίας κατά των αλλαγών που προωθεί στην εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υπογράφουν 332 φιλόλογοι, που κάνουν λόγο για «μεθοδευμένη, συστηματική υποβάθμιση και αποψίλωση των κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών στα σχολεία».

Το κείμενο διαμαρτυρίας :

«Εδώ και δεκαετίες οι φιλόλογοι γινόμαστε μάρτυρες της μεθοδευμένης, συστηματικής υποβάθμισης και αποψίλωσης των κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών στα σχολεία. Τομές της επιδείνωσης η κατάργηση των εξετάσεων των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο, της Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η εκμηδένιση σχεδόν της διδασκαλίας του Επιταφίου και της Αντιγόνης και η σοβαρή υποβάθμιση των Λατινικών. Τα επόμενα βήματα είναι ο πλήρης εξοβελισμός των Λατινικών από την Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ' Λυκείου και η περαιτέρω υποβάθμιση των Αρχαίων μέσω της κατάργησης της εξέτασης της μετάφρασης στο Γνωστό.

Ταυτόχρονα, ως προς τις εργασιακές συνθήκες, οι φιλόλογοι βιώνουν την πλήρη ανασφάλεια και υποτίμηση του επαγγέλματός τους και τον ασφυκτικό ανταγωνισμό για τις λιγοστές υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Η πρόσληψη στο Δημόσιο ακόμη και ως αναπληρωτή ή ωρομισθίου έχει καταστεί ανέφικτη εδώ και χρόνια για τους νέους πτυχιούχους, ενώ οι παλαιότεροι βλέπουν τον διορισμό συνεχώς να απομακρύνεται από τον ορίζοντα. Οι πίνακες είναι γεμάτοι με ονόματα ανθρώπων που δεν θα μπουν να διδάξουν σε τάξη ποτέ, ενώ ακόμη και οι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ δεν έχουν δει ακόμη τους κόπους τους να ανταμείβονται.

Λόγω της πλήρους εργασιακής εξαθλίωσης, του ευτελισμού των πτυχίων και του υπερκορεσμού του επαγγέλματος, η ζήτηση για τις Φιλοσοφικές Σχολές συνεχώς πέφτει, κατακρημνίζοντας εν συνεχεία τις βάσεις εισαγωγής στα εν λόγω τμήματα και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις σπουδές και τα πτυχία των φιλολόγων. Κι ενώ οι αδιόριστοι και άνεργοι φιλόλογοι αριθμούν πολλές χιλιάδες, η εισαγωγή στις σχολές που οδηγούν στην ειδικότητα ΠΕ02 συνεχίζει ακάθεκτα αθρόα, με το φαινόμενο των 20 (!) πανεπιστημιακών τμημάτων να συνεχίζουν απτόητα τη λειτουργία τους, παράγοντας στρατιές ανέργων, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αποκλείεται να απορροφηθούν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Κανένας άλλος επιστημονικός κλάδος δεν αριθμεί τόσα πολλά πανεπιστημιακά τμήματα με τόσο δυσανάλογα μικρή απορρόφηση στην αγορά.

Και κάπως έτσι έφτασαν η ανεργία και η ετεροαπασχόληση στα ύψη, ενώ η αμοιβή στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα στα τάρταρα.

Βλέποντας την οικτρή κατάσταση της ανθρωπιστικής παιδείας και τις ζοφερές επαγγελματικές μας προοπτικές (παθογένειες σύμφυτες και αλληλένδετες), αισθανόμαστε το χρέος να αρθρώσουμε λόγο. Να μη μένουμε άλλο βουβοί. Να εκφράσουμε την αγωνία μας και να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς όλους τους ιθύνοντες και τους αρμόδιους φορείς.

Οι θέσεις μας είναι σαφείς και εύλογες:

1. Δραστική μείωση των εισακτέων στις Φιλοσοφικές Σχολές.

2. Συγχώνευση των διαφορετικών τμημάτων που οδηγούν στην ειδικότητα ΠΕ02 σε ένα και μοναδικό τμήμα Φιλοσοφικής ανά πόλη όπου τώρα υφίστανται, με κατευθύνσεις που θα οριστούν από το κάθε τμήμα. Όχι στην πολυδιάσπαση της Φιλοσοφικής. Μία και ενιαία Φιλοσοφική-Φιλολογική Σχολή.

3. Ενσωματωμένη και αναπόσπαστη παιδαγωγική επάρκεια στα πτυχία των φιλολόγων.

4. Αποσύνδεση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη ζήτηση των σχολών. Προκαθορισμός του βαθμού πρόσβασης και του αριθμού των εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα από τα μέλη ΔΕΠ αυτού, βάσει σαφούς σχεδιασμού.

5. Επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

6. Επαναφορά του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τα 6 μαθήματα, όπως ίσχυσε κατά τα έτη 2006-2015. Επαναφορά της πανελλαδικής εξέτασης της Λογοτεχνίας. Όχι στην κατάργηση των Λατινικών. Όχι στη μείωση ή κατάργηση των εξετάσεων στη Β' Λυκείου.

7. 'Αμεσοι διορισμοί όλων των επιτυχόντων φιλολόγων στους μέχρι τώρα διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας.

8. Όχι στην ανάθεση των φιλολογικών μαθημάτων σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.

9. Επετηρίδα ανοιχτή για όλους τους πτυχιούχους φιλολόγους, με επιπλέον μοριοδότηση των σχετικών προσόντων.

10. Αναμόρφωση-αναβάθμιση των φιλολογικών μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, με έμφαση στην κλασική παιδεία και στις διαχρονικές, καθολικές ανθρωπιστικές αρχές της. Μαθήματα προσανατολισμένα στη διεπιστημονική και διεθνιστική προοπτική, όπως Ιστορία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στοιχεία Παγκόσμιας Φιλοσοφίας, Παγκόσμια Λογοτεχνία, Αρχαιοελληνικός και Ρωμαϊκός Πολιτισμός.»


Υποχρεωτική η ασφάλιση και όταν το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία



Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποφαίνεται ότι η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική και όταν το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία και ο κάτοχός τους δεν σκοπεύει να το κυκλοφορήσει.

Η απόφαση προκλήθηκε μετά από προσφυγή κατόχου IX στην Πορτογαλία το οποίο αν και παροπλισμένο ο γιος της κατόχου το κυκλοφόρησε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Μετά το ατύχημα το επικουρικό κεφάλαιο της χώρας αποζημίωσε τους παθόντες και στράφηκε δικαστικά κατά της κατόχου για να πληρώσει τα σχετικά ποσά αποζημίωσης. Αυτη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το οποίο αποφάνθηκε :

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (τμήμα μείζονος συνθέσεως) της 4ης Σεπτεμβρίου 2018 (*)

«Προδικαστική παραπομπή – Υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων – Οδηγία 72/166/ΕΟΚ – Άρθρο 3, παράγραφος 1 – Δεύτερη οδηγία 84/5/ΕΟΚ – Άρθρο 1, παράγραφος 4 – Υποχρεωτική σύναψη ασφαλιστικής συμβάσεως – Όχημα σταθμευμένο εντός ιδιόκτητου οικοπέδου – Δικαίωμα του οργανισμού αποζημιώσεως να ασκήσει αγωγή κατά του κυρίου μη ασφαλισμένου οχήματος»

Απόφαση

1 Η αίτηση προδικαστικής αποφάσεως αφορά την ερμηνεία του άρθρου 3 της οδηγίας 72/166/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 24ης Απριλίου 1972, περί εναρμονίσεως των νομοθεσιών των κρατών μελών των σχετικών με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και με τον έλεγχο της υποχρεώσεως προς ασφάλιση της ευθύνης αυτής (ΕΕ ειδ. έκδ. 06/001, σ. 136), όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2005/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 11ης Μαΐου 2005 (ΕΕ 2005, L 149, σ. 14) (στο εξής: πρώτη οδηγία), και του άρθρου 1, παράγραφος 4, της δεύτερης οδηγίας 84/5/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 30ής Δεκεμβρίου 1983, για την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών των σχετικών με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων (ΕΕ 1984, L 8, σ. 17), όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2005/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 11ης Μαΐου 2005 (ΕΕ 2005, L 149, σ. 14) (στο εξής: δεύτερη οδηγία).

2 Η αίτηση αυτή υποβλήθηκε στο πλαίσιο ένδικης διαφοράς μεταξύ του Fundo de Garantia Automóvel (Ταμείου ασφαλίσεως αυτοκινήτων, Πορτογαλία, στο εξής: Ταμείο) και των Alina Antónia Destapado Pão Mole Juliana και Cristiana Micaela Caetano Juliana, αφορώσας την επιστροφή των αποζημιώσεων που κατέβαλε το Ταμείο στα θύματα ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκη όχημα το οποίο ανήκε στην Α. Α. Destapado Pão Mole Juliana και το οποίο οδηγούσε ο υιός της.


Πηγή : asfalisinet.gr


Νέα Δημοκρατία: Η έκθεση του ΟΟΣΑ αποτελεί κόλαφο για την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα




Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφορικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ που ανακηρύσσει την Ελλάδα  πρώτη, ανάμεσα σε όλες τις χώρες του κόσμου, στην αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων κατά τη διετία 2015-2016, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θλιβερή παγκόσμια πρωτιά της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της  παράλογης φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας. Η επιλογή της Κυβέρνησής του να επιβάλει εξοντωτικούς φόρους καθηλώνει την οικονομία σε ασθενική ανάπτυξη και οδηγεί στη φτωχοποίηση όλο και περισσότερους πολίτες».

Πλήρης Δήλωση:

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ αποτελεί κόλαφο για την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η οποία επέβαλε τους περισσότερους φόρους παγκοσμίως, τη διετία 2015-2016.

Η θλιβερή παγκόσμια πρωτιά της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της  παράλογης φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας. Η επιλογή της Κυβέρνησής του να επιβάλει εξοντωτικούς φόρους καθηλώνει την οικονομία σε ασθενική ανάπτυξη και οδηγεί στη φτωχοποίηση όλο και περισσότερους πολίτες. Και αυτό, μάλιστα, τη στιγμή που διεθνώς καταγράφεται η αντίστροφη τάση, δηλαδή της μείωσης των φορολογικών βαρών, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους. 

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για τη μόνη θλιβερή πρωτιά που καταγράφει η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Το 2017 η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη, παγκοσμίως, στην μακρόχρονη ανεργία των νέων ανθρώπων, με το θηριώδες ποσοστό 73%.

Πιθανώς, ο επόμενος στόχος του κ. Τσίπρα να είναι να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Η Ελλάδα, όμως, δεν αντέχει άλλο. Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό των εξοντωτικών φορολογικών επιβαρύνσεων».  


Financial Times: Ο νέος υπ. Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα



«Ο Μιχάλης Καλογήρου αποτελούσε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και πριν να τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης» γράφουν οι FT υπενθυμίζοντας την κριτική που ασκούσε ως δικηγόρος του αναρχικού Κωνσταντίνου Σακκά.

Για ανησυχίες στην Ελλάδα όσον αφορά την κατάσταση του κράτους δικαίου και την ανάμειξη της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη κάνουν λόγο οι Financial Times με αφορμή την επιλογή του Μιχάλου Καλογήρου για τη θέση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

«Ο Μιχάλης Καλογήρου αποτελούσε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και πριν να τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης» γράφουν οι FT.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος στο επάγγελμα Μιχάλης Καλογήρου, που ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου από το 2015, έγινε γνωστός εκπροσωπώντας μέλος μιας αναρχικής ομάδας (σ.σ. τον Κωνσταντίνο Σακκά) που έφτασε μέχρι τα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού τύπου αφού έστειλε πακέτα-βόμβες σε ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες.

«Στο παρελθόν έχει συγκρουστεί και με το δικαστικό σώμα του οποίου τώρα προΐσταται, επιτιθέμενος στους δικαστές για τη συμπεριφορά τους απέναντι στον αναρχικό πελάτη του αλλά και για τον αμφιλεγόμενο νόμο που συνέταξε όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ο οποίος τελικά ανετράπη» σημειώνουν οι FT.


Υπενθυμίζεται, επίσης, η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η επιλογή Καλογήρου είναι προβληματική για μια χώρα που υποστηρίζει ότι αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κατεστημένου».

Οι FT υπενθυμίζουν, επίσης, ότι ο κ. Καλογήρου έχει να διαχειριστεί δύο εκκρεμείς υποθέσεις που απασχολούν τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας «με αξιωματούχους από τις Βρυξέλλες να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από αυτές». Οι Financial Times αναφέρονται στην υπόθεση Γεωργίου και την υπόθεση Novartis.

«Έχουμε ένα σύστημα συνταγματικής προστασίας της διάκρισης των εξουσιών. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες αποφάσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν νομικά και αφήνουν υπόννοιες ότι έχει ασκηθεί κάποιου είδους πολιτική επιρροή. Μια τέτοια είναι και αυτή του Ανδρέα Γεωργίου» δηλώνει στους FT ο δικηγόρος Στάθης Ποταμίτης.

Επιμένοντας στο θέμα των ανησυχιών για τη δέσμευση του Μιχάλη Καλογήρου στην ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος υπενθυμίζοντας τη δήλωσή του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι «το δικαστικό σύστημα και η κυβέρνηση πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά της μάχης προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».

Μια από τις πρώτες προκλήσεις του νέου υπουργού Δικαιοσύνης θα είναι, σύμφωνα με τους FT, θα αφορούν το αν θα αντιμετωπίσει την αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα. «Οι ενέργειες της ομάδας που γίνονται ανεκτές από την αστυνομία και η διαφαινόμενη ασυλία των μελών της από ενδεχόμενες διώξεις προκαλούν την οργή της κοινής γνώμης και την ανησυχία για το κράτος δικαίου στη χώρα» προσθέτουν οι FT.

Το ρεπορτάζ κλείνει με μια δήλωση του Μανώλη Βασιλάκη, του εκδότη του Athens Review of Books, ο οποίος σχολιάζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι πια μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά το θέμα του κράτους δικαίου. Η κατάσταση στο δικαστικό σύστημα έχει επιδεινωθεί τόσο ώστε να είμαστε μόλις ένα βήμα πριν από χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία».


Πηγή : protothema.gr


Ετοιμάζει εκλογές ο Τσίπρας! Θα γυρίσει όλη την Ελλάδα κάνοντας τον ευτυχισμένο και "επιτυχημένο"



Θα ζήσουμε μέρες του 2015, με ένα Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζει νέα εκστρατεία εξαπάτησης του Ελληνικού λαού και μάλιστα χωρίς καμία αναστολή.

Την απόφασή του να ξεκινήσει σειρά από περιοδείες και συναντήσεις με φορείς ανά τη χώρα σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη εισήγησή του στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και με αυτό δείχνει τον  δρόμο προς εκλογές σύντομα.

Ο Τσίπρας σήμερα βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης συνοδευόμενος από τον Σταθάκη και τον Πολάκη!! Ειδικά ο δεύτερος του δίνει μεγάλο κύρος πρώτο νούμερο στο τσίρκο της κυβέρνησης.

Στο twitter δεν παρέλειψαν να ανεβάσουν και το ακροαριστερό, καθεστωτικό παραμύθι ότι κάτι κάνουν :


Στην Κρήτη σήμερα προκειμένου να ελέγξουμε πως προχωράει η υλοποίηση των εξαγγελιών στα Περιφερειακά Συνέδρια για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και τους Δημάρχους του Νομού.


Ο Τσίπρας θέλει να προλάβει τον Μητσοτάκη και να τάξει μείωση ΦΠΑ εστίασης και ΕΝΦΙΑ



Πανικός στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου μετά από κάθε συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικά τώρα που ξεκινάει η ΔΕΘ.

Έτοιμος να πει ψέματα με ακατάσχετη παροχολογία ο Αλέξης Τσίπρας, και να εξαπατήσει και πάλι τους Έλληνες πολίτες για να προλάβει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, σε ποσοστά έως 30% στις μικρές και χαμηλότερης αξίας ιδιοκτησίες, και όχι την κατάργηση του όπως εξαπατούσε τους Έλληνες πολίτες για να τον ψηφίσουν είναι έτοιμος να εξαγγείλει από την ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο τον Ιανουάριο του 2018, έχει δεσμευθεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ  κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, με ταυτόχρονη εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, για έκπτωση 40 με 50% για όλες τις εργασίες που αφορούν την πλήρη ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υφιστάμενων ακινήτων και για μείωση της γραφειοκρατίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας για να προλάβει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατόπιν εορτής θα εξαγγείλει την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13%, στο πλαίσιο των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης του 2019, που θα χρηματοδοτηθούν από το προβλεπόμενο υπερπλεόνασμα της συγκεκριμένης χρονιάς. Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί από τον Αύγουστο του 2018 για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% -και σε δεύτερο χρόνο στο 11%.


Απίστευτο! Δικαστής καταδίκασε οικογένεια πολύτεκνων επειδή τα παιδιά τους έκαναν φασαρία




Είναι αδιανόητο και όμως συνέβη και αυτό, αφού μία πολύτεκνη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη με δικαστική απόφαση θα καταβάλλει το ποσό των 300 ευρώ στους γείτονες, όποτε τα παιδιά κάνουν φασαρία και μάλιστα το δικαστήριο πήγε ακόμα παραπέρα γιατί όποτε τα παιδιά «ενοχλούν» θα γίνεται και προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 ημέρες.

Η οικογένεια με τέσσερα παιδιά και η περιπέτειά τους ξεκίνησε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο όταν ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας, το οποίο διαμένει στον κάτω όροφο, κατέθεσε αγωγή κατά της οικογένειας με το αιτιολογικό ότι παράγει φασαρία και θόρυβο.

Και το δικαστήριο καταδίκασε τους εγκληματίες γονείς και παιδιά που παίζουν και κάνουν θόρυβο.



Νέα Δημοκρατία : Tα κτήρια και οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν εικόνα γενικευμένης εγκατάλειψης και απαξίωσης.



Ο Αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ.Νότης Μηταράκης, με αφορμή τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων του ΕΦΚΑ- ΟΑΕΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα γραφεία του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα κτήρια και οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν εικόνα γενικευμένης εγκατάλειψης και απαξίωσης. Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να εργαστούν. Οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΦΚΑ θα πρέπει, πριν μιλήσουν για πλεονάσματα, να φροντίσουν να υπάρχουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες στους χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες του. 

Μάλιστα, εξίσου οριακή είναι η κατάσταση και σε αντίστοιχα γραφεία του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ σε άλλες περιοχές της επικράτειας. Έχουμε ήδη αναδείξει το πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με αναφορά μας ήδη από τις αρχές του 2018. Στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία δε χωρούν εκπτώσεις». 


Βαρυποινίτης προσπάθησε να αποφυλακιστεί όπως ο Φλώρος με πλάστη γνωμάτευση [έγγραφα]



Να αποφυλακιστεί με τον ίδιο τρόπο και μέσω ΚΕΠΑ όπως ο Αριστείδης Φλώρος, επιχείρησε ένας από τους πιο σκληρούς του συνδικάτου εγκλήματος, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ.

Ο βαρυποινίτης που κυκλοφορεί ακόμα και εντός των φυλακών με προσωπική ασφάλεια, μέσω εξετάσεων στο ΚΕΠΑ επιχείρησε 3 φορές να αποφυλακισθεί.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος το 2015 έφερε γνωμάτευση από το ΚΕΠΑ με αναπηρία 60%, το 2016 εμφάνισε πάλι με εξετάσεις ποσοστό αναπηρίας 81% και το 2017 τον θέλει να έχει ποσοστό αναπηρίας 85%.




Όταν η υπόθεση έγινε γνωστή από έναν υπάλληλο διατάχθηκε ΕΔΕ και δεν προχώρησαν οι διαδικασίες για το αίτημα αποφυλάκισης, η οποία όμως ακόμα δεν έχει αποδώσει ευθύνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ δεν είναι η μοναδική περίπτωση βαρυποινίτη που επιχείρησε να αποφυλακιστεί μέσω ΚΕΠΑ, αλλά υπάρχουν και άλλες

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ξεφτίλισαν τον Αλέξη Τσίπρα στο twitter για το επικοινωνιακό σώου στο Μάτι



Ένα στημένο επικοινωνιακό σώου του Αλέξη Τσίπρα, με στημένους χειροκροτητές, μες μεταφερόμενους που ήρθαν με λεωφορεία να κάνουν τους κατοίκους και να του δίνουν λουλούδια και τον ίδιο να κάνει αξιομνημόνευτες γκριμάτσες μην ξέροντας να κάνει τον σοβαρό.

Φυσικά και αυτό το στημένο σκηνικό δεν έμεινε ασχολίαστο στο twitter :




View image on TwitterView image on Twitter

Κοσμοσυρροή. Μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη του Ο κόσμος από τα δυο πούλμαν που έφτασαν 20’ πριν την άφιξη των 17 συνοδευτικών αυτοκινήτων του ΠΘ δεν πήγαν για μπάνιο αλλά στο καφενείο για να βγουν στην τηλεοραση της ΕΡΤ. Σε περιμένουμε
.
Σήμερα στο Μάτι πρόλαβαν να ενημερώσουν τους "πολίτες" 2 ώρες πριν,ότι έρχεται ο Τσίπρας. Μόνο για τη φωτιά δεν προλάβαιναν!!!


15 άτομα από επιτροπή κατοίκων συνάντησε ο Τσιπρας.
Η επιτροπή αυτή μήπως λέγονταν:
"Ασφάλεια Επισήμων Προσώπων" ?
Σαν να ήταν περαστικός ο κ ρώτησε: «Πείτε μου τι έχει γίνει μέχρι σήμερα» τους κατοίκους στο ,43 μέρες μετά την τραγωδία ακολουθούμενος απο την "πρωτοεμφανιζόμενη" περιφερειαρχη στην περιοχή!
Κατά την επίσκεψη Τσίπρα στο η εκκένωση έγινε κανονικά.


μόνο εγώ βλέπω δηλαδή
3-4 μπράβους,
4-5 υπουργούς &
5-6 κομματόσκυλα?
Εσείς, κανονικά, βλέπετε συνομιλία με τους πυρόπληκτους.
"Θλιβερή δημοσιότητα" το Μάτι σύμφωνα με τον Τσίπρα.
Γιατί το θέμα δεν είναι η καταστροφή και οι 98 θάνατοι.
Είναι το ότι έγινε γνωστό.


Η παρουσία μου είναι συμβολική & δηλώνει ότι το δεν θα ξεχαστεί είπε ο Τσίπρας. Δεν ξέρω τι συμβολίζει η παρουσία του εκεί ούτε τι συμβολίζει η ανθισμένη ανθοδέσμη που του έδωσαν, όμως αν ήθελαν να μην ξεχάσει ο Τσίπρας έπρεπε να του δώσουν ένα καμένο κούτσουρο.


42 ημέρες μετά ο Πρωθυπουργός ρωτούσε τους κατοίκους στο τι έγινε, καθώς και ότι πήγε για να τους ακούσει. Δεν άκουγε τις κραυγές αγωνίας των κατοίκων; Δεν έβλεπε την καταστροφή; Δεν έχουν ούτε τσίπα, ούτε ντροπή.
Πηγε η Δουρου ( η κύρια υπευθυνη δηλαδη) μετα απο 50 μερες στο Ματι και την κραζετε ..

Επρεπε να παει πρωτη φορα μετα απο 20 χρονια να εχει πρασινισει και λιγο η περιοχη μην την πιασει και καμια Μελαγχολία με τοση Μαυριλα ...
Μόνο μεταφερόμενοι χειροκροτητές θα μπορούσαν να χειροκροτήσουν τον σε μία περιοχή με 98 νεκρούς. Λίγος σεβασμός σε όσους επλήγησαν από την ανικανότητα της κυβέρνησης και της Περιφέρειας δεν θα πείραζε.


-Λοιπόν, εγώ θα κάνω πως σας δίνω εντολές και εσείς τάχα πως τις σημειώνετε, εντάξει;
-Εντάξει, πρόεδρε.
-Ρένα, ακόμη δεν ξεκίνησα, εσύ τι γράφεις;
-Ονόματα για τη φανουρόπιτα, Αλέξη.


Ούτε ιερό ούτε όσιο.
Πήγε στο με τους 98 νεκρούς να κάνει προεκλογική προπαγάνδα με παιδάκια, λουλούδια, και χαζοχαρούμενα χαμογελάκια. ΝΤΡΟΠΗ


Ο συναντήθηκε με τις... «συντονιστικές επιτροπές κατοίκων» απο την... , για την κατάσταση στο ενάμισι μήνα μετα από τη φονική και αφού δεν έχει γίνει τίποτα για την ανακούφιση των πολιτών.
Για ευθύνες ούτε λογος, ούτε καμία...


Ελπιζω να μην ξεχαστούν τα θύματα αυτής της τραγωδίας.Οι συγγενείς να μην εξαγοραστούν από υποσχέσεις για διορισμό στο δημόσιο κ.α.Ντροπη σε όλους τους υπεύθυνους που άφησαν τους ανθρώπους αβοήθητους.Και τώρα ο χειρότερος όλων πήγε να κερδίσει ψηφαλακια.
Κάποιοι στο χειροκροτούσαν τον άνθρωπο που μ τις επιλογές προσώπων & τις παραλείψεις τ έκαψε 98 ανθρώπους & κατέστρεψε περιουσίες & κόπους μίας ζωής
Θέλω ν πιστεύω ότι δεν ήταν πυρόπληκτοι αλλά μεταφερόμενοι παλαμακιστές. Αν ήταν πυρόπληκτοι θα πω: αιδώς Αργείοι


Ο Τσιπρας λεει θα πηγαίνει στο κάθε μήνα...σήμερα που πήγε για να συναντήσει τους πυρόπληκτους υπήρχαν μονο δημοσιογραφοι φρουρά υπουργοί και οι γνωστές κυριες που τρέχουν πάντα κ τον χαιρετούν...στους πυρόπληκτους δεν επιτράπηκε να τον συναντήσουν
Ούτε θα τον βλέπουν ούτε θα τον ακούν ούτε θα ξέρουν αν και ποτε πήγε στο . Αόρατος και αποτελεσματικός όπως κάθε Νίντζα


Είπαν στον Αλ6 ότι το καθεστώς έχει σίγουρους 98 "σταυρούς" στο μάτι & έτρεξε μετά από 42 ημέρες με τη συμμορία για show...
Λεει οτι τους πυροπληκτους τους απελλαξαν απο τον ΕΝΦΙΑ. Αρα πρεπει να καω για να μην πληρωνω ενα αντισυνταγματικο φορο.
Όταν (κακώς) δεν πήγε ο κ. @atsipras στο , ωρύονταν κάποιοι γιατί δεν πήγε. Σήμερα που (καλώς) πήγε, οι ίδιοι ωρύονται ότι κακώς πήγε, και ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για τους 98 νεκρούς (ενώ πριν που κακώς δεν πήγε δεν έπρεπε να ντρέπεται;). Ας πάρουμε μια απόφαση τελικώς.
Προφανώς το δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί.
9 χρόνια ως λαός δεχόμαστε να μας καταληστεύουν και να μας ξεφτιλίζουν αγόγγυστα.
Αν δώσουμε την αίσθηση ότι ανεχόμαστε και να μας σκοτώνουν, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας..
ακομα δεν ξεπερασαμε το κοριτσακι που παει λουλουδια στον πολιτικο οταν επισκεπτεται ενα μερος και σεις περιμενετε προκοπη
Δεν εχει ελπιδα η χωρα.
Στο στημένο σκηνικό με το παιδάκι να δίνει λουλούδια στον Τσίπρα τα έδωσε για να τα εναποθέσει στους τάφους των νεκρών?


Θα ήταν ήρωες σε κωμωδία του Αριστοφάνη
Εάν δεν ήταν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΈΣ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΊΑ
Ακατάλληλοι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης σε τραγικές στιγμές.



“Ειλικρινά σας λέω όταν πήγα στο Συντονιστικό δεν ηξερα για νεκρούς“