Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

173 επιβαίνοντες σε Boeing είδαν τον χάρο με τα μάτια τους



Αεροσκάφος Boeing 737 βρέθηκε κατά την προσγείωση εκτός διαδρόμου το πλήρωμα και οι 167 επιβάτες διέφυγαν λίγα μόνο δευτερόλεπτα πριν το αεροσκάφος τυλιχτεί στις φλόγες.

Τα συνεργεία διάσωσης κατόρθωσαν να εκκενώσουν το αεροσκάφος εγκαίρως. 

Οι πιλότοι προσπάθησαν δύο φορές να προσγειωθεί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και η καταιγίδα έκαναν το έργο του εξαιρετικά δύσκολο με αποτέλεσμα αν και προσγειώθηκε να βγεί εκτός διαδρόμου. 



Το αεροσκάφος έπεσε σε έναν φράχτη και στη συνέχεια στην κοίτη του ποταμού όπου μετά την εκκένωση  προκλήθηκε έκρηξη αριστερού κινητήρα.

Ένας υπάλληλος του αεροδρομίου που συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης δεν άντεξε την ένταση και το σοκ, έπαθε καρδιακή προσβολή και κατέληξε.






Αναλγησία: Αφήνουν εκτός παιδικών σταθμών τα παιδιά των πυρόπληκτων


Στον αέρα βρίσκεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών καθώς μέχρι σήμερα, μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη της χρονιά, δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να πάνε σε δημόσιο παιδικό σταθμό.

Η αναλγησία των φορέων έχει φέρει σε απόγνωση περίπου 35.000 οικογένειες, καθώς όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου της τα παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών επειδή δεν υπάρχουν υποδομές.

Στο έλεος της κόντρας κυβέρνησης και δήμων βρίσκονται και τα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών καθώς πολλά από αυτά δεν γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμού.

Όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου στον δήμο Μαραθώνα ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν υπάρχουν θέσεις για τα παιδιά τους ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ότι πρέπει να πληρώσουν τροφεία για να γίνουν δεκτά.

Παιχνίδι στα χέρια κυβέρνησης – Δήμων το μέλλον χιλιάδων παιδιών
Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ της κυβέρνησης και των Δήμων έχει γίνει το μέλλον δεκάδων χιλιάδων παιδιών, που έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών φέτος.

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε την ανικανότητά της από μόνη της άλλωστε, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Δ. Καρέλα να αναφέρει ότι «έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το πρόβλημα υπόκειται στην έλλειψη παιδικών σταθμών, αναφέροντας μάλιστα ότι «δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή».

Πέρυσι, σύμφωνα με τον κ. Καρέλα, είχαν μείνει «εκτός» 10.000 με 15.000, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε.

Ευθύνες στην κυβέρνηση «φωνάζει» η ΚΕΔΕ
Από πλευράς της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αρνείται τις κατηγορίες του υπουργείου λέγοντας ότι «η αναφορά της κ. Φωτίου, ότι τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών καθώς δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά θα μείνουν εκτός επιδοτούμενων θέσεων λόγω των παραλήψεων και των άστοχων διαδικασιών που ακολουθούνται από τους υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι αρνούνται συστηματικά να κάνουν δεκτές τις προτάσεις μας».

Η Ένωση νίπτει τα χείρας της, πετώντας όλο το βάρος της ευθύνης στην κυβέρνηση, ερωτώμενη μάλιστα «οι αρμόδιοι δεν ξέρουν, δε θέλουν ή δε μπορούν να δώσουν λύση;».

Προσθέτει μάλιστα μεταξύ άλλων ότι το σχετικό πρόβλημα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να διατυπωθεί το αίτημα προς τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη μείνει κανένα παιδί δικαιούχων εκτός δομών. Επιπλέον συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να υπάρξει αίτημα για συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να βρεθεί λύση.

Η ΚΕΔΕ μάλιστα υποστηρίζει ότι με παραστάσεις διαμαρτυρίας και με αλλεπάλληλές επιστολές της όλους τους προηγούμενους μήνες είχε καταγγείλει τις παραλείψεις και τις αδυναμίες θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο γίνεται η κατανομή των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς οι οποίοι επιδοτούνται μέσω της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2018-2019».

Η ΚΕΔΕ ζητά:

Διεύρυνσή των κριτηρίων κατανομής των voucher με βασικό στόχο την κάλυψη κενών θέσεων σε δομές
Αύξηση του ποσού που έχει προϋπολογιστεί για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2018-2019, με βασικό στόχο την κάλυψη 100% στους δικαιούχους.
Αντικατάσταση της διαδικασίας απόδοσης της επιδότησης μέσω voucher. Όπως έχει αποδειχθεί για 3η συνεχή χρονιά η διάθεση θέσεων με τη χορήγηση voucher έχει αποτύχει. Όπως διαπιστώνεται υπάρχουν περιοχές π.χ. ορεινές και νησιωτικές στις οποίες ο αριθμός των voucher είναι πλεονασματικός, ενώ σε άλλες περιοχές δεν μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση.
Να δοθεί η δυνατότητα στις δομές των δήμων να καλύψουν τις επιδοτούμενες οικογένειες στο 100% των προσφερόμενων θέσεων τους και όχι στο 70% που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Τα συμπληρωματικά voucher να δοθούν άμεσα ενός του 1ου δεκαημέρου του Σεπτέμβρη στους γονείς και όχι σε μια δεύτερη φάση τον Οκτώβριο. Σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο γονείς που είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν το ποσό να καταφεύγουν στη λύση του ιδιωτικού σταθμού.
Πατούλης: Είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι υποστηρίζουν ότι για το πρόβλημα ευθύνονται οι δήμοι
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη Ξάνθη ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης σχολιάζοντας τις αναφορές της κ. Φωτίου ότι για τα κενά ευθύνονται οι δήμοι επισήμανε ότι «δυστυχώς τα μέλη της Κυβέρνησης αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά κατώτερα των περιστάσεων και των αναγκών που έχουν χιλιάδες οικογένειες της χωράς μας. Κινούνται με ερασιτεχνισμό, όπως έγινε και με την περίπτωση των 4χρονων και την υποχρεωτική ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση, χωρίς προηγουμένως να διασφαλισθούν οι απαραίτητες δομές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Αναρωτιέμαι, δεν ξέρουν, δεν θέλουν η δεν μπορούν να βρουν λύσεις;»

«Είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι υποστηρίζουν ότι για το πρόβλημα ευθύνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού. Όσοι το υποστηρίζουν αυτό είτε δε γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, είτε το κάνουν σκόπιμα για να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών σε κάποιον άλλο. Για τη σημερινή κατάσταση και το αλαλούμ που έχει προκληθεί μοναδική υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση. Έστω και καθυστερημένα η Κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση για να μη βρεθεί καμία οικογένεια που είναι δικαιούχος εκτός προγράμματος» καταλήγει ο κ. Πατούλης

Το ζήτημα έγινε κύριο θέμα συζήτησης, με το αρμόδιο υπουργείο να δέχεται έντονες κριτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Φωτίου, μετά την κατακραυγή, έθεσε στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου το θέμα της αύξησης των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, ωστόσο μέχρι τότε, το μέλλον αυτών των 35.000 παιδιών παραμένει άγνωστο, με τους γονείς να ψάχνουν παράλληλα για λύσεις μόνοι τους, με την κυβέρνηση να τους αφήνει «στον αέρα».

Έργα… μετά τον σάλο
Συνεχίζοντας ακάθεκτη η κυβέρνηση, κάνει λόγο για το «αποφασιστικό της έργο για τη στήριξη των οικογενειών και την καθολική διεύρυνση του δικαιώματος πρόσβασης στους βρεφονηπιακούς/παιδικούς σταθμούς» ενώ στρέφει ταυτοχρόνως τα βέλη της στην αξιωματική αντιπολίτευση και τα προσφιλή σε αυτήν μέσα που «διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα».

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι με νέο νόμο χρηματοδοτεί τη δημιουργία 400 νέων τμημάτων βρεφονηπιακών σταθμών για το 2018, καλύπτοντας έτσι 10.000 επιπλέον παιδιά.

Ωστόσο χωρίς να δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί έπρεπε να γίνει τόσος «ντόρος» για το ζήτημα ώστε να παρθεί μια τέτοια απόφαση, συνεχίζει τα πολιτικά παιχνίδια εξαπολύοντας πυρά κατά της ΝΔ.

«Η ΝΔ δεν θέλει να θυμάται ότι το 2014 ως κυβέρνηση κάλυπτε την πρόσβαση μόλις 80.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ τονίζει ότι η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε τρία χρόνια αύξησε κατά 50% τον αριθμό των παιδιών που καλύπτονται δωρεάν. «Έτσι, το 2017, 120.000 παιδιά εισήλθαν δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΝΔ για την κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Πολύ περισσότερο, όταν επί των ημερών της έδινε voucher μόνο στις εργαζόμενες μητέρες, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε για πρώτη φορά voucher στις άνεργες και φτωχές μητέρες από το 2016 και από φέτος εφαρμόζει τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση σε 184 δήμους για τα παιδιά 4 χρονών».

«Η ΝΔ αποκρύπτει ότι η διαδικασία χορήγησης voucher είναι ενιαία και διακρίνεται σε δύο φάσεις, μία τον Ιούλιο και μία τον Σεπτέμβριο. Έτσι, πριν καν υλοποιηθεί η δεύτερη φάση, έσπευσε να μιλήσει για «ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης» και για χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι, για την περίοδο 2018-2019, η κυβέρνηση, «όπως έπραξε και πέρυσι, θα καλύψει με voucher στη δεύτερη φάση της διαδικασίας όλα τα παιδιά που η μητέρα τους έχει εγκεκριμένο φάκελο και θα δηλώσει διαθέσιμη θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό».


Πηγή : in.gr


Ηλικιωμένος βιντεοσκοπούσε τις επαφές του με ανήλικες στην Πάτρα



Ο 73χρονος έστηνε κάμερα και βιντεοσκοπούσε εν αγνοία τους κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης τις εφήμερες ερωτικές του συντρόφους, τις οποίες πλήρωνε για να συνευρεθούν.

Μπροστά σε μια πρωτοφανή υπόθεση πορνογραφίας βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι ενός ηλικιωμένου στην Πάτρα, μετά από πληροφορίες ότι βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές συνευρέσεις με γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες!

Κατά την έρευνα που έκαναν, διαπίστωσαν ότι ο 73χρονος έστηνε κάμερα και βιντεοσκοπούσε εν αγνοία τους κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης τις εφήμερες ερωτικές του συντρόφους, τις οποίες πλήρωνε για να συνευρεθούν. Μεταξύ αυτών ήταν μία 17χρονη και άλλη μια ανήλικη κοπέλα, που έχουν καταγραφεί στο πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο είχε καταγράψει ο ηλικιωμένος σε 99 ψηφιακούς δίσκους και στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος!

Τα DVD κατασχέθηκαν μαζί με τρεις κάμερες με τις οποίες γινόταν η καταγραφή, αλλά και διάφορα σεξουαλικά βοηθήματα, περούκες και 139 ναρκωτικά χάπια. Ο 73χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και του ασκήθηκε δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο ηλικιωμένος πωλούσε στο διαδίκτυο το υλικό που κατέγραφε και αν υπάρχουν και άλλες ανήλικες μεταξύ των θυμάτων του.


Πηγή : protothema.gr


Ντ. Μπακογιάννη: Η αντιπαράθεση Αριστεράς – Δεξιάς ανήκει στον προηγούμενο αιώνα



«Μετά το τριετές πισωγύρισμα η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν την άνοιξη του 2014. Άρα χάσαμε 3,5 χρόνια και φορτωθήκαμε 100 δισ. ευρώ», σημειώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής, αναφερόμενη στα περί τερματισμού των μνημονίων.

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση στη ΔΕΘ του προέδρου της ΝΔ, η Τομεάρχης Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι το συνολικό σχέδιο του κόμματος έχει στις προτεραιότητές του τη δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα επαναπατρίσουν τους 500.000 νέους που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της κρίσης.

Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η αντιπαράθεση Αριστεράς – Δεξιάς ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και ότι ο 21ος αιώνας έχει τελείως διαφορετικά διλήμματα, καθώς τα προβλήματα που απασχολούν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, είναι, μεταξύ άλλων, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή και η τεχνητή νοημοσύνη και οι επιπτώσεις της.

Δηλώνει, τέλος, ότι η ΝΔ οφείλει να πετύχει συναινέσεις με πολιτικές δυνάμεις «που μάχονται για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα», σε τομείς όπως η Παιδεία, η εξωτερική πολιτική και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί: Στο σφυρί 30.000 σπίτια ως το τέλος του έτος



Νέο, και πιο ισχυρό κύμα πλειστηριασμών ξεκινά από την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία είχε σταματήσει την καλοκαιρινή περίοδο, αρχίζει και πάλι τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος για το επόμενο τετράμηνο (δηλαδή ως το τέλος του έτους) είναι να βγουν στο σφυρί 30.000 σπίτια οφειλετών. Μάλιστα, για το 2019 ο πήχης φέρεται να είναι ακόμη υψηλότερα, στους 50.000 ακίνητα πλειστηριασμούς.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι τάσεις φυγής αρκετών οφειλετών από τον νόμο Κατσέλη που τους προστατεύει. Ο λόγος είναι η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου, που θα ισχύσει από τις 15 Σεπτεμβρίου, για τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε αυτόν.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών, πλέον θα προβλέπεται «το “ξεσκόνισµα” καταθέσεων και λοιπών στοιχείων, τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι δανειολήπτες».

Αλλαγές στην πλατφόρμα
Καθ’ οδόν βρίσκονται αλλαγές στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών, για να γίνει πιο απλή και πιο εύχρηστη.

Όπως αναφέρουν πηγές, μια βασική δυνατότητα που θα δίνεται στο μέλλον θα είναι να μπορεί ο επίδοξος αγοραστής να αναζητήσει ένα ακίνητο βάσει χαρακτηριστικών.

Δηλαδή, εάν κάποιος αναζητά ένα σπίτι 150 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, να μπορεί να κάνει αναζήτηση βάσει αυτού του χαρακτηριστικού και όχι να αναζητά ένα ακίνητο που τον ενδιαφέρει μέσα από τα προγράμματα πλειστηριασμών.


Πηγή : star.gr


«Τρομοκρατική» χαρακτηρίζουν οι αρχές την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμστερνταμ




Τα κίνητρα του νεαρού που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον επιβατών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ την Παρασκευή ήταν «τρομοκρατικά», ανακοίνωσαν η αστυνομία και η δημοτική αρχή.

Ο ύποπτος, ένας 19χρονος Αφγανός που έχει άδεια παραμονής στη Γερμανία, ανακρίθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται αφού τραυματίστηκε και ο ίδιος όταν αστυνομικοί τον πυροβόλησαν για να τον ακινητοποιήσουν.

«Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε ο ύποπτος αφήνουν να εννοηθεί ότι είχε τρομοκρατικά κίνητρα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Ο νεαρός θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου που θα αποφασίσει αν θα παρατείνει την κράτησή του.

Οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν είναι Αμερικανοί πολίτες, τουρίστες που επισκέπτονταν την πόλη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ολλανδία, Πιτ Χούκστρα. Παραμένουν στο νοσοκομείο και τα τραύματά τους κρίνονται σοβαρά.

Η γερμανική αστυνομία ερεύνησε το σπίτι όπου διέμενε ο 19χρονος, κατόπιν αιτήματος των ολλανδικών αρχών. Κατασχέθηκαν πολλά «μέσα αποθήκευσης δεδομένων», όπως ανακοινώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έλληνες Στρατιωτικοί: Αυτό ήταν το λάθος μας




Όπως αποκαλύπτει η  εφημερίδα Real News, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στον γενικό επιθεωρητή ΓΕΣ  ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη εντόπισαν ίχνη στο χιόνι. Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά ΑΛΤ!

Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος:

“Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει”. Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Ο  λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης στην κατάθεση του επιβεβαιώνει όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).


Λιαργκόβας για συντάξεις: Η περικοπή θα μπορούσε να μην είχε καν επιβληθεί

Φωτογραφία: Εurokinissi


«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Θα προτιμούσα να ήμασταν συνεπείς από την αρχή, πάρα να βάζουμε το μέτρο να επιβάλουμε υπερφορολογήσεις και υπερπλεονάσματα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας.

«Xρειαζονται προσεκτικά βήματα αν γίνει κάτι με τις συντάξεις να το δούμε, να το υλοποιήσουμε χωρίς να το συζητάμε, γιατί όταν το συζητάμε μας ακούν οι αγορές, μας αξιολογούν, κρίνουν τι έχουμε πει πριν και μετά και είναι εκδικητικές, ανεβάζουν τα επιτόκια» σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε:

«Το έλλειμμα λόγων – πράξης παραμένει, και σε αυτό οφείλεται η υψηλή απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. Οι αγορές φοβούνται το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει αξιοπιστία στην οικονομική πολιτική μας, μας βλέπουν με καχυποψία θεωρούν ότι το ‘’δώσ’ τα όλα’’ μπορεί να επαναληφθεί». «Υπήρξαν λάθη στον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα μνημόνια» τόνισε πάντως.

«Χρειάζεται έμφαση στην ανάπτυξη, στο ΑΕΠ, οι φόροι και οι εισφορές πρέπει να μειωθούν… Γιατί να μην έχουμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδιωτικά ιδρύματα όπως στην Κύπρο που συνεισφέρουν στο ΑΕΠ;» διερωτήθηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον τέως επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, «η Τουρκία αναγκαστικά θα καταφύγει στο ΔΝΤ».

«Η συζήτηση για το εάν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων είναι πρόωρη» διεμήνυσε στο μεταξύ την Παρασκευή ευρωπαίος αξιωματούχος βάζοντας φρένο στην κυβερνητική ρητορική για το θέμα. Σημείωσε δε ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους θεσμούς στην επικείμενη πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, και όχι στο επόμενο Eurogroup.

Για τα εργασιακά η κοινοτική πηγή τόνισε ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, αλλά δε πρέπει να υπάρξει υπαναχώρηση από τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις .

Συνέστησε επίσης προσοχή στα δημοσιονομικά, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν μπορεί να μην απαιτούνται μέτρα, ωστόσο ο οικονομικός κύκλος μπορεί να αλλάξει. 



Πηγή:  iefimerida.gr 


Νέα Δημοκρατία : Αυταπάτες, παραπλάνηση και μεγάλα, κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική και τα εθνικά ζητήματα,



Δήλωση Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκου για τη συνέντευξη του κ. Τσαβούσογλου στα ΝΕΑ.

«Η συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Τσαβούσογλου που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο και σαφή τρόπο ότι η γνωστή τουρκική πολιτική στα θέματα:
 -του Αιγαίου
 -της υφαλοκρηπίδας
 -του casus belli
 -του Κυπριακού
 -της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη
 -του προσφυγικού, καθώς και 
 -στο ζήτημα των οκτώ,

όχι μόνο δεν έχει κάτ’ ελάχιστο μεταβληθεί, αλλά γίνεται ακόμα πιο αδιάλλακτη και αντιπαραγωγική.

Προκύπτει, λοιπόν, ένα απλό ερώτημα που οφείλει να απαντήσει η Κυβέρνηση: 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των δήθεν ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, των συναντήσεων και των συνεννοήσεων την οποία δε διστάζει επί τριάμισι χρόνια να διατυμπανίζει  σε κάθε ευκαιρία;

Αυταπάτες, παραπλάνηση και μεγάλα, κενά λόγια στην εξωτερική πολιτική και τα εθνικά ζητήματα, δεν είναι μόνο απαράδεκτα, μπορούν να γίνουν και επιζήμια».


Πυρόπληκτοι καλούνται να πλρώνουν το φαγητό τους



Μπορεί να περάσαν σαράντα ημέρες από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική και στιγμάτισαν τους κατοίκους, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, αλλά οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν έχουν σταματημό. Πυροπαθείς που φιλοξενουνται σε κατασκηνώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ζούμπερι κλήθηκαν να πληρώσουν το φαγητό τους.

Η αεροπορία είχε προειδοποιήσει τους αρμόδιους δήμους ότι η παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους θα σταματούσε τέλος του Αυγούστου. Σήμερα λοιπόν σύμφωνα με το ΣΚΑΙ στις κατασκηνώσεις όπου φιλοξενούνται περίπου 150 άτομα, πλήρωσαν το γεύμα τους 6 ευρώ έκαστος.

Ο δήμος Ραφήνας έσπευσε να παράσχει δωρεάν φαγητό στις είκοσι οικογένειες που μένουν στις εγκαταστάσεις του. Αντιθέτως ο δήμος Μαραθώνα δεν έδωσε καμία απάντηση για τις 52 οικογένειες του δήμου του και το τι προβλέπεται να γίνει.

Τη λύση για ακόμη μια φορά έδωσε η πολεμική αεροπορία, η οποία έσπευσε να παρατείνει για μια επιπλέον εβδομάδα την παροχή δωρεάν σισσιτίου στις πυρόπληκτες οικογένειες που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις.


ΤΑ ΝΕΑ


Μεγαλώνει η ζημιά για τη χώρα



Δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς τις δημοσκοπήσεις που θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται τις προσεχείς ημέρες για να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές πολιτικό αδιέξοδο.


Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών βλέπει ότι η κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου έχει αποτύχει πλήρως σε όλους τους τομείς. Και η εμμονή των δύο εταίρων για εξουσία με κάθε τρόπο, όπως φάνηκε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό με την υπουργοποίηση προσώπων εμπίστων στον πρωθυπουργό και ανακύκλωση πολιτικών του παρελθόντος, επιβαρύνει ουσιαστικά τη θέση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να υποσχεθεί και πάλι παροχές και ελαφρύνσεις στους πολίτες, όμως η επανάληψη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης πλέον δεν μπορεί να γίνει πιστευτή.

Ο πολιτικός που υποσχόταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να πείσει ότι θα απαλλάξει από τα βάρη τους ιδιοκτήτες, ιδίως το ένα εκατομμύριο από αυτούς που είδαν στα εκκαθαριστικά σημειώματα σημαντικές αυξήσεις στο φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος.

Βασική πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι, αφενός, να προσπαθήσει να μεταθέσει το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων για μετά τις εκλογές, φορτώνοντας την «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι της Νέας Δημοκρατίας. Και, αφετέρου, να επενδύσει επιπλέον στην πόλωση και τη σκανδαλολογία.

Μόνο που τα όπλα αυτά είναι πλέον άσφαιρα. Πρώτον, γιατί η Ν.Δ. δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει το πολωτικό κλίμα και, δεύτερον, επειδή υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πίσω από τη σκανδαλολογία υφίσταται κυβερνητική εμπλοκή που δεν έχει καμία σχέση με την ανεξάρτητη δικαστική έρευνα για το δημόσιο βίο.

Στην κοινωνική δυσαρέσκεια λόγω της οικονομικής κατάστασης προστίθενται και οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Η κυβέρνηση των Σκοπίων φαίνεται ότι θα κερδίσει το δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου για να προωθήσει στη συνέχεια τις συνταγματικές αλλαγές, ενώ Ζάεφ και Ντιμιτρόφ μιλούν ευθέως για «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, διαλύοντας το αφήγημα Τσίπρα περί συμφωνίας επωφελούς για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ολα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε με ρητορική μίσους ούτε με «λαϊκά δικαστήρια» που θέλει να στήσει η κυβέρνηση, παραβιάζοντας κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών. Η χώρα έχει ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα τερματιστεί τον Μάιο, αλλά η κυβέρνηση με την τακτική που ακολουθεί θα αφήσει πίσω της ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία, στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση.

Απέναντι σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία οφείλει, βεβαίως, να αντιδρά σε κάθε πρόκληση, αλλά χωρίς να μπαίνει σε παιχνίδια πόλωσης, αλλά, κυρίως, να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα, που θα είναι δύσκολη για όλους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


Αυτός είναι o επικεφαλής του κυκλώματος των δουλεμπόρων και ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων



Αυτός είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος των δουλεμπόρων και ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων, ASPIDA που έφερναν στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή δυσκολία αλλοδαπούς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδρός αμοιβής, που έφτανε τα 2000 ευρώ το κεφάλι.

Ο Πάνος Μωραΐτης, CEO της Aspida είχε βραβευθεί το 2016 από την Αμερικανική Πρεσβεία και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει το 2015 το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Emergency Rescue Centre International (ERCI), ο οποίος αναλαμβάνει την διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 το ΥΠΕΞ είχε αποστείλει στην Εισαγγελία 43(!) υποθέσεις με ΜΚΟ που εμπλέκονταν να παράνομες δοσοληψίες μεταξύ αυτών και της ERCI.


Βραβείο του απένειμε και το 2017 ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Από το περιβάλλον του Α/ΓΕΕΘΑ διαβεβαιώνουν πως επρόκειτο για μια τυπική βράβευση και πως δεν γνώριζαν την δράση του Πάνου Μωραΐτη.


Μάλιστα τη δράση του κυκλώματος εκτός από το pronews.gr είχε αποκαλύψει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Ν.Νικολόπουλος με ερώτησή του στη Βουλή.

Όπως είχε αποκαλύψει ο βουλευτής ο ιδιοκτήτης της ERCI είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας… μισθοφόρων και ένοπλων φρουρών σε Σομαλία, Ινδικό Ωκεανό κλπ.!

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε νέα ερώτησή του στη Βουλή στις 30-8-2018 με θέμα «Τα δουλεμπορικά των… ΜΚΟ κάνουν «χρυσές δουλειές» στο Αιγαίο!», αναφέρει:

«Μία ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων από την Ε.Ε. ή την Ελληνική Κυβέρνηση και απασχολεί δεκάδες μέλη στο Αιγαίο, θα έπρεπε να έχει κινήσει προ πολλού τις υποψίες των αρμοδίων αρχών για τον πραγματικό ρόλο της.

Προ ημερών, τελικά, αποκαλύφθηκε ότι αυτή η ΜΚΟ πλούτιζε από τη διακίνηση μεταναστών, από την Τουρκία προς την Ελλάδα! Αποκαλύφθηκε, δηλαδή, ότι η ΜΚΟ ERCI δεν ήταν η οργάνωση που έδειχνε την αλληλεγγύη της σε δυστυχείς και εξαθλιωμένους μετανάστες, αλλά αντιθέτως είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας διεθνούς σπείρας που αποκόμιζε τεράστια κέρδη από το δουλεμπόριο ψυχών! Υπολογίζεται ότι ετησίως η δράση της στην Λέσβο απέφερε στα «ταμεία» της ERCI, περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ!

Τα 30 και πλέον μέλη -εκ των οποίων 6 Έλληνες- της συγκεκριμένης ΜΚΟ έφερναν στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή δυσκολία αλλοδαπούς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδράς αμοιβής, που έφτανε τα 2000 ευρώ το κεφάλι.

Μάλιστα μια εκ των εκ συλληφθέντων είναι και η «προσφυγοπούλα» Σάρα Μαρντίνι, η οποία είχε γίνει σύμβολο της προσφυγικής κρίσης από τα ΜΜΕ!

Εξάλλου, η ERCI είχε δικτυωθεί σε όλη την Ελλάδα καθώς δούλευε, σύμφωνα με τα όσα έλεγε η ίδια για την περίφημη ενσωμάτωση των «προσφύγων» στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για τη γνωστή καραμέλα που μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ έχει εμποτιστεί ολόκληρη η ελληνική κοινωνία η οποία και δεν αντιδρά πλέον, όντας υπνωτισμένη και ευρισκόμενη σε λήθαργο.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε η ΜΚΟ έφερε παράνομα στην Ελλάδα πάνω από 70.000 αλλοδαπούς από το 2015 και μετά, υπό τις «ευλογίες» πάντα του κυβερνητικού καθεστώτος.

Η ERCI δρώντας ως κράτος εν κράτει στη Λέσβο και όπως αποκάλυψε η ίδια η ΕΛΑΣ, τα μέλη της συμμετείχαν σε κλειστές -κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας και λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια των παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα, ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών από τη Frontex και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων, όπως διόπτρες.

Οι πληροφορίες αφορούσαν, κυρίως: τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων ομάδων παράνομων μεταναστών προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Σάμος), τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και γεωγραφικό πλάτος) συγκεκριμένων ομάδων αλλοδαπών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων και τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης).

Την ίδια στιγμή – σύμφωνα με καταγγελίες οι οποίες είναι προς διερεύνηση- ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης ΜΚΟ, είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας ένοπλων μισθοφόρων ASPIDA που συνοδεύουν πλοία στην Σομαλία, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και αλλού!

Δηλαδή -αν ισχύουν αυτά- ο ιδιοκτήτης της ERCI, έχει μία ΜΚΟ που εκτός της μεταφοράς ή διευκόλυνσης μεταφοράς αλλοδαπών προσφύγων ή παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά και ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, έχει και ένοπλο τμήμα μισθοφόρων στο έτερο σκέλος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των ΜΚΟ!

Πρόκειται για μια υπόθεση πρωτόγνωρη στα χρονικά. Φυσικά υπάρχουν και άλλες ΜΚΟ ισλαμικών συμφερόντων που εξακολουθούν να φέρουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ισλαμοποίησης της Ευρώπης, η περίπτωση όμως της ERCI συνιστά μια περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης καλά οργανωμένης, ίσως της καλύτερα οργανωμένης μέχρι τώρα.

Οι αφίξεις των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία είναι συνεχείς, καθημερινές, έχοντας την πλήρη υποστήριξη του συστήματος και παρά το γεγονός της αποκάλυψης της παράνομης δράσης της, δεκάδες άλλες ΜΚΟ συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χωρίς κανένα έλεγχο.

Η μεγάλη ζημιά βέβαια για τον τόπο είναι η δημογραφική, αλλά και θρησκευτική αλλοίωση, με εκατομμύρια αλλοδαπών να έχουν συρρεύσει στη χώρα από τις αρχές του 2000 και χωρίς αυτό το φαινόμενο να παρουσιάζει την παραμικρή τάση αποκλιμάκωσης.

Οι μεταφορές αλλοδαπών συνεχίζονται καθημερινά, οι απελάσεις είναι μηδενικές και ουδείς δείχνει να ενοχλείται ή να εξοργίζεται με αυτή τη κατάσταση.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Εγράφη ότι ο Τζόρτζ Σόρος έχει σχέση με την ERCI και «επενδύει» στη δράση της στο Αιγαίο, από την οποία η Αστυνομία διαπίστωνε ότι μέλη της αποκόμισαν τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αληθεύει;

2. Η Τράπεζα της Ελλάδος ποια στοιχεία έχει για την διακίνηση κεφαλαίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ERCI και των μελών της που συνελήφθησαν;

3. Υπάρχει άλλη ΜΚΟ, της οποίας ο ιδιοκτήτης να είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας ενόπλων μισθοφόρων;

4. Σε ποια Ελληνικά νησιά δραστηριοποιείται η ERCI; Ποιες άλλες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου;

5. Ποιες από τις ΜΚΟ που δρουν στο Αιγαίο χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και το Ελληνικό Κράτος και ποιες όχι;

6. Ποια μέλη της ERCI έχουν άδεια οπλοφορίας (εάν έχουν) και γιατί;

7. Οι Εισαγγελείς κ. Ελένη Τουλουπάκη και η κ. Άννα Ζαίρη που καταπολεμούν την διαφθορά και το μαύρο χρήμα αντίστοιχα και ο κ. Γ. Πιτσιλής των δημοσίων εσόδων, ποιες δράσεις έχουν αναπτύξει, προκειμένου να τεκμηριώσουν τα αλλεπάλληλα οικονομικά εγκλήματα στα νησιά του Αιγαίου, γύρω από τη «σκοτεινή» παρουσία αρκετών ΜΚΟ εκεί;

8. Τίθεται ζήτημα απέλασης των εμπλεκομένων μελών της ERCI στη διακίνηση προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα;»



Οι δικαστικές αρχές παραπλανώνται εύκολα από πλαστά πιστοποιητικά κακοποιών




Υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου που με πλαστά πιστοποιητικά κατάφερε να αποφυλακιστεί παρά τις μεγάλες ποινές του, και των άλλων δύο κακοποιών (ο ένας δις ισόβια) που ήρθε εχθές στην δημοσιότητα και που προσπάθησαν επίσης με αίτηση τους στα δικαστήρια Πειραιά και πλαστά πιστοποιητικά να αποφυλακιστούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν δείχνει ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο ενδιαφέρον από όλους να ελέγχονται εξονυχιστικά τα πιστοποιητικά που προσκομίζονται. 

Αυτές οι υποθέσεις δείχνουν ότι οι δικαστές και οι αρχές γενικότερα δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για ένα πιστοποιητικό ώστε να ψάξουν επαρκώς την γνησιότητα του, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να ξεφύγουν κακοποιοί με μεγάλες ποινές.

Μια υπόθεση που άφησε εκτεθειμένη την αστυνομία και την δικαιοσύνη, πριν από λίγα χρόνια το 2012, είναι η υπόθεση κακοποιού που δρούσε στην Καλλιθέα και κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβιασμού.

Αυτός ο κακοποιός κατάφερε με πλαστά πιστοποιητικά να εξαπατήσει, τον δήμο Αθηναίων, την ασφάλεια Καλλιθέας και την Εισαγγελία Αθηνών.

Αφού είχε πλέον στριμωχθεί από την αστυνομία που είχε αποκαλύψει την δράση του μετά από καταγγελίες των θυμάτων του, κυκλοφορούσε με περιοριστικούς όρους της Ανακρίτριας Αθηνών και έδινε το παρόν στην ασφάλεια Καλλιθέας δύο φορές τον μήνα μέχρι να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό για τα εγκλήματα του.

Στην πορεία και μερικούς μήνες πριν την δίκη του από το Μικτό Ορκωτό, σκηνοθέτησε τον θάνατο του και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καταφέρνοντας έτσι, να εξαπατήσει αστυνομία και Εισαγγελία.

Μια μέρα το 2012 το τμήμα ασφαλείας Καλλιθέας λαμβάνει με απλό ασπρόμαυρο fax προσέξτε το αυτό ένα πιστοποιητικό θανάτου το οποίο στέλνει ένας δικηγόρος. Χωρίς να μιλήσει κανένας αστυνομικός με τον υποτιθέμενο δικηγόρο και χωρίς να ελέγξει κανένας τι και πώς, η ασφάλεια αρχίζει την ενέργειες για να ειδοποιήσει την ανακρίτρια και την εισαγγελία.

Το πιστοποιητικό θανάτου είχε την αιτία το έμφραγμα και τον ζαχαρώδη διαβήτη και συνοδευόταν από υπογραφές αστυνομικού, δικηγόρου, γιατρού και υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, η περιοχή μάλιστα που δηλώθηκε ο θάνατος του ήταν η πιο κακόφημη της Αθήνα στην Λιοσίων σε δρόμο που είναι γεμάτος παραβατικότητα και οίκους ανοχής.

Μάλιστα ο τόπος θανάτου του δηλώθηκε και διεύθυνση κατοικίας του που εάν το έψαχνε κάποιος σοβαρός θα έβλεπε ότι ήταν οίκος ανοχής το συγκεκριμένο σημείο.

Τον θάνατο του κακοποιού δήλωσε στον δήμο της Αθήνας εν γνώση της γυναίκας του, η κοπέλα που συζούσε ο κακοποιός μαζί της και μάλιστα παντού υπάρχει η υπογραφή της.

Το αποτέλεσμα είναι ότι παύθηκε η ποινική δίωξη του κακοποιού με συνοπτικές διαδικασίες με ένα απλό πιστοποιητικό θανάτου που δεν ελέγχθηκε από κανένα για την γνησιότητα του, απλά έκλεισαν τον φάκελο του κακοποιού άρον άρον.

Μετά την πράξη του ο κακοποιός χωρίς να έχει σε βάρος του ποινική δίωξη και απαγόρευση εξόδου έφυγε για την Γερμανία με μόνο χαρτί το δίπλωμα οδήγησης του. Τα τελευταία χρόνια είχε μόνιμη κατοικία την Γερμανία και μάλιστα είχε ανοικτό το facebook ,με το όνομα και το επώνυμο του κανονικά, που έδειχνε ότι γύριζε με την κοπέλα του όλη την Ευρώπη και ερχόταν και στην Ελλάδα βγάζοντας φωτογραφίες έξω από την Βουλή, συνομιλώντας με γνωστούς του στην Ελλάδα.

Είχε μάλιστα τέτοιο θράσος μόλις κατάλαβε ότι οι αρχές στην Ελλάδα δεν παίρνουν χαμπάρι, που το 2014 πήγε στο προξενείο της Ελλάδας στην Φρανκφούρτη με την άδεια οδήγησης του (γιατί την ταυτότητα την είχαν καταθέσει οι συνεργοί του για τον θάνατο) να βγάλει διαβατήριο για να φύγει εκτός Ευρώπης και εκεί επειδή το προξενείο το έψαξε αποκαλύφθηκε η απάτη του.

Η Εισαγγελία Εφετών άρχισε να ψάχνει κατόπιν εορτής και μετά από αίτημα του προξενείου και έτσι αποκαλύφθηκε ότι η ασφάλεια Καλλιθέας δεν ενήργησε ως όφειλε, οι υπογραφές του αστυνομικού, και του γιατρού που υπογράφει το πιστοποιητικό θανάτου είναι πλαστές μαζί με τις σφραγίδες. Ο δήμος Αθηναίων δεν το έψαξε καθόλου έκδωσε απλά το πιστοποιητικό και το γελοίο της υπόθεσης ένας χριστιανός δημότης Καλλιθέας που δήλωσε τον θάνατο του στον δήμο της Αθήνας, δηλώθηκε ότι η ταφή του έγινε στον δήμο Μύκης στην Ξάνθη και με έγγραφο του ο δήμος στην Εισαγγελία Εφετών δηλώνει ότι δεν υπάρχει χριστιανικό νεκροταφείο εκεί γιατί ζουν μόνο μουσουλμάνοι.

Μετά την έρευνα που οι αποκαλύψεις της άφησαν με ανοικτό το στόμα αστυνομία και Εισαγγελία, η Αντιεισαγγελέας Εφετών κάλεσε τα θύματα του τους ενημέρωσε αφήνοντας τους σε σοκ, έγινε εκ νέου η δίκη στο Μ.Ο.Δ. ερήμην του επειδή ήταν εξαφανισμένος στο εξωτερικό και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς.

Με λίγα λόγια και μέχρι το Μάρτιο του 2017 όπου και συνελήφθη από την Ιντερπόλ στην Γερμανία ο κακοποιός, και βρίσκεται στις φυλακές Αλικαρνασσού κατάφερε να εξαπατήσει αισχρά τις αρχές και να τις εκθέσει.

Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει να ψάξει για το πλαστό πιστοποιητικό ειδικά η ασφάλεια που είχε κάποιον να προσέχει με βαρύτατους περιοριστικούς όρους, να ψάξουν έστω που θάφτηκε να πιστοποιήσουν ότι έγινε η κηδεία του κάτι που να ταιριάζει με το πλαστό πιστοποιητικό. Η Ανακρίτρια που ενημερώθηκε για τον "θάνατο" του κακοποιού δεν ζήτησε να ελεγχθεί από κανένα το πιστοποιητικό, σε κανένα δεν κίνησε την περιέργεια αυτό το πιστοποιητικό ειδικά όταν προσκομίζεται στην ασφάλεια λίγο καιρό πριν γίνει η δίκη του κακοποιού από το Μικτό Ορκωτό με σίγουρη την καταδίκη του.

Δεν ξέρουμε αλλά θα μάθουμε εάν έχει δικαστεί ακόμα για αυτό το κακούργημα με τα πλαστά πιστοποιητικά θανάτου και μαζί του οι συνεργοί του, αλλά αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα πώς εάν δεν γίνει ντόρος δεν ενδιαφέρεται κανένας και ο οποιοσδήποτε κακοποιός μπορεί να εξαπατήσει εύκολα τις αρχές και να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του με πλαστά πιστοποιητικά.


Αυγενάκης: H κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, εμείς επενδύουμε στην ενότητα



«Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, εμείς επενδύουμε στην ενότητα, στην αισιοδοξία, στη νέα γενιά, στο αύριο». Αυτό επισήμανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης από το Ηράκλειο, όπου συναντήθηκε με νέους επιχειρηματίες, εκπροσώπους ιδιωτικών επιχειρήσεων, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες με το χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για νεοεισερχόμενους στον επαγγελματικό τους τομέα.

Με επίκεντρο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι αναφορικά με την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ο κ. Αυγενάκης μίλησε για την «πληγή» όπως χαρακτήρισε το brain drain: «Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε το φαινόμενο αυτό και να το μετατρέψουμε σε brain gain, δίνοντας πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης και δυνατότητες στη νέα γενιά να πραγματοποιήσει τα όραμά της μέσω του επιχειρείν, της έρευνας και της καινοτομίας… την ίδια ώρα που θέλουμε οι νέοι να πρωταγωνιστήσουν στα οικονομικά και κοινωνικά πράγματα της χώρας και φυσικά στα πολιτικά. Στηρίζουμε την ενεργό ενασχόλησή τους με τα κοινά. Στηρίζουμε την ανανέωση του πολιτικού κεφαλαίου της χώρας, κάτι που η ΝΔ έχει ήδη πετύχει σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων επιμελητήριων και άλλων συλλογικών οργάνων, και θα φανεί και στα ψηφοδέλτια της παράταξης, τόσο σε επίπεδο νομού και Δήμου Ηρακλείου, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και σε εθνικό επίπεδο».

Ο γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην τροχοπέδη των προσπαθειών των νέων εξαιτίας -όπως είπε- των φοροεισπρακτικών πρακτικών της κυβέρνησης, της επιβολής ιλιγγιωδών εισφορών και της απουσίας στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που ενισχύουν τη σύγχρονη μάστιγα της διαρροής εγκεφάλων από τη χώρα και για τους λόγους αυτούς: «Το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ είναι μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητες των νέων, του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος ξεκινάει απόψε περιοδεία στην ενδοχώρα της Κρήτης, η οποία και θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Γέμισε η Μακεδονία με αφίσες ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ για τον Τσίπρα



Ανέβηκε νωρίς στην Δ.Ε.Θ. για να κάνει τον "επιτυχημένο" και τον "ευτυχισμένο" για τα χάλια στα οποία έχει φέρει την χώρα, αλλά ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αριστερά.

Αφού αναρτήθηκαν αφίσες στη Θεσσαλονίκη που καθιστούν τον πρωθυπουργό «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ» σε όλη την Μακεδονία, σειρά είχε η Κατερίνη στην οποία αναρτήθηκαν αφίσες παντού στην πόλη με «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ» τον Αλέξη Τσίπρα και την φωτογραφία του.



Σε άλλες αφίσες αναγράφεται επίσης και το μήνυμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ», ενώ στο φόντο τους απεικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με το Σκοπιανό ομόλογό του και τους υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών τη στιγμή που ξεπουλήθηκε η Μακεδονία με τις υπογραφές τους.

Το «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» καλό θα ήταν να το συνηθίσει ο Αλέξης Τσίπρας και να το εμπεδώσει γιατί οι αφίσες θα γεμίσουν όλη την Ελλάδα.



Με εξετάσεις άλλων ασθενών η αναπηρία του Φλώρου



Στη φυλακή βρίσκεται ξανά από τη νύχτα της Παρασκευής ο Αριστείδης Φλώρος μετά τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών που είχε προσκομίσει για να αποφυλακιστεί. Από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο που έκανε η διοίκηση του ΕΦΚΑ προέκυψε ότι τα εγγραφα των γνωματεύσεων του κ. Φλώρου δέν ανταποκρίνονταν στο γράμμα του νόμου. Μάλιστα ο ελεγχος των πιστοποιητικών από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έδειξε οτι είχαν πλαστογραφηθεί στοιχεία τους (τιμές μέτρησης, υπογραφές), ενώ είχαν χρησιμοποιηθεί αποτελέσματα άλλων ασθενών.

Κατά την μετρηση της υπνικής απνοιας ―μια απο τις παθήσεις του κ. Φλώρου με βάση το εγγραφο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο δικαστικό συμβούλιο της Χαλκίδας― οι ασθενείς βιντεοσκοπούνται. Οταν ο επικεφαλής της κλινικής αναζήτησε το βίντεο της εξέτασης Φλώρου είδε με έκπληξη, άλλον πολύ γηραιότερο ασθενή να εξετάζεται.

Σημειώνεται ότι με τον νόμο 4322/2015, πιο γνωστό ως νόμο Παρασκευόπουλου, ο ρόλος των 62 Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), και κατά συνέπεια και των γιατρών που γνωματεύουν, γίνεται πανίσχυρος. Σύμφωνα με την ερμηνεία των δικαστικών ενώσεων και όλων των νομικών με τους οποίους συνομίλησε η «Κ» τις προηγούμενες ημέρες, γνωματεύοντες γιατροί και ΚΕΠΑ καθορίζουν πλέον ποιος κρατούμενος θα απολυθεί και ποιος όχι.

Τα ποσοστά αναπηρίας καθορίζονται στον νόμο 4591/27.12.2017 (ενιαίος πίνακας προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας) που συνυπογράφουν οι υπουργοί Χουλιαράκης και Πετρόπουλος. Αφορούν τις αναπηρικές συντάξεις. Η αίτηση του κ. Φλώρου περιλαμβάνει, όπως γίνεται συχνά, γνωματεύσεις για διαφορετικά ευρήματα. Κύριο ήταν μια ψυχογενής διαταραχή που δεν μετριέται με τη «ζυγαριά» και σταθμίσθηκε με 35% αναπηρία, ποσοστό που επιτρέπει ο πίνακας. Στη γνωμάτευση ο καθηγητής Αθανάσιος Δουζένης χαρακτήρισε την πάθηση «υποτροπιάζουσα».

Το πρότυπο του «εισηγητικού φακέλου» για ασθενή με ψυχικές διαταραχές επιβάλλει να περιγραφεί η κύρια ψυχική διαταραχή, το ατομικό ιστορικό με ενδείξεις όπως απαλλαγή στράτευσης (δεν ισχύει στην περίπτωση του Αρ. Φλώρου), νοσηλείες (στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού), φαρμακευτική αγωγή (ερευνάται από τον ΕΦΚΑ με βάση τη συνταγογράφηση – φαίνεται ότι δεν υπάρχει) και ο εργαστηριακός έλεγχος (δεν υπάρχει συνήθως για αυτού του είδους τις ασθένειες) που να τεκμηριώνει την πάθηση και τις λεγόμενες συνυπάρχουσες παθήσεις. Οπως και στην περίπτωση του βουλεύματος 76/2017, η κύρια πάθηση του Αρ. Φλώρου αθροίστηκε με άλλες ώστε να προκύψει το ποσοστό 70%.

Η δεύτερη πάθηση είναι ένα αναπνευστικό σύνδρομο το οποίο στη μορφή που ανιχνεύθηκε στον κ. Φλώρο, σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, επιτρέπει με βάση το ΦΕΚ ορισμό ποσοστού αναπηρίας 25% (βαρύ σύνδρομο πρώτου επιπέδου, δηλαδή χωρίς άλλες επιβαρυντικές παθήσεις).

Ομως η ιατρός που έπρεπε να έχει κάνει τη σχετική μέτρηση δήλωσε στην «Κ» ότι ουδέποτε είδε τον Φλώρο που πάντως εισήχθη στο εργαστήριο ύπνου του Ευαγγελισμού τον Οκτώβριο του 2017. Μάλιστα, στις 23 Οκτωβρίου του 2017 ο προϊστάμενός της γνωματεύει σε άλλο έγγραφο ότι ο κ. Φλώρος παρουσιάζει συμπτώματα που δικαιολογούν το ποσοστό αναπηρίας.

Ωστόσο και οι δύο γιατροί δήλωσαν οτι οι υπογραφές τους είναι πλαστές αλλά και η μέτρηση (σπειρογραφημα) ανήκει σε αλλον ασθενή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» απο την ερευνα προέκυψε οτι την «εξέταση» εκανε τρίτος γιατρός της Α’ ΜΕΘ του Ευαγγελισμου.

Η τρίτη πάθηση αφορά μια παροξυσμική διαταραχή που ο ίδιος ο νομοθέτης ομολογεί ότι σε πολλές περιπτώσεις προκαλείται χωρίς να «ενοχοποιείται κάποια ταυτοποιήσιμη βλάβη». Ο πίνακας επιτρέπει χορήγηση ποσοστού αναπηρίας έως 35%. Εδώ φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τη φαρμακευτική αγωγή του κ. Φλώρου αλλά και με το εγκεφαλογράφημά του.

Η επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας με τον φάκελο ανά χείρας επισκέφθηκε τον αιτούντα στο ψυχιατρείο των φυλακών και αποκόμισε τον Μάιο μια κλινική εικόνα προτού αθροίσει τα ποσοστά κάθε πάθησης σε ένα συνολικό ποσοστό αναπηρίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης άφησε ερωτήματα για αυτήν την άθροιση, που στη συνέχεια εξετάστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Μπορούσε το συμβούλιο να αμφισβητήσει τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ; Ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ Λάμπρος Μαργαρίτης λέει ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει «μόνο κατ’ εξαίρεση και εφόσον υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τη βεβαίωση». Tέτοιες ενδείξεις δεν φαίνεται να υπήρχαν. Για παράδειγμα, στην υπόθεση των κλεμμένων αντικαρκινικών φαρμάκων ένας από τους κατηγορουμένους με φαρμακείο στη νότια Αθήνα προσκόμισε βεβαίωση αναπηρίας 80% στην ανακρίτρια. Εξαιτίας της, ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί, με αποτέλεσμα η διαφωνία να αχθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου. Το τελευταίο διέταξε έρευνα για τον τρόπο έκδοσης των γνωματεύσεων αλλά και του σχετικού πιστοποιητικού από το αρμόδιο ΚΕΠΑ (και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ψυχιατρική πάθηση έπαιζε βαρύνοντα ρόλο και συμπληρωνόταν από άλλα ευρήματα ώστε να σχηματιστεί το ποσοστό αναπηρίας).

Οι κίνδυνοι

Ο κ. Μαργαρίτης θεωρεί ότι αν τα συμβούλια αμφισβητούν κάθε δημόσιο έγγραφο, θα στραφούμε σε μια λογική αποτίμησης της επικινδυνότητας του δράστη («εγκληματική προσωπικότητα») την οποία χαρακτηρίζει επικίνδυνη, «καθώς ο νομοθέτης κρίνει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 για την υφ’ όρον απόλυση μόνο από τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής». Μπορούν ωστόσο να υπάρξουν διορθώσεις, παραδέχεται, με την εξαίρεση εγκλημάτων από το πλαίσιο της υφ’ όρον απόλυσης και τη μείωση της ελάχιστης ποινής που με «οποιονδήποτε τρόπο» εκτίει ο κρατούμενος. Αυτή τη δυνατότητα δίνει σήμερα ο νόμος στην υφ’ όρον απόλυση.

TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πουλάνε μέχρι και το Ζάππειο! Θεσμοθέτησαν θέση Γραμμματέα με αμοιβές 56.000 ευρώ, ώστε να καταρτίσει master plan



Θεσμοθέτησαν θέση Γραμμματέα με αμοιβές 56.000 ευρώ, ώστε να καταρτίσει master plan - Όλες οι καταγγελίες.

Σε «απαλλοτρίωση» κληροδοτημάτων ευεργετών (Ζάππειο) και νέες προσλήψεις προχωρεί η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το έδαφος για υποψήφιους αναδόχους. 

Μάλιστα, η διορισμένη απο την κυβέρνηση, Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων (ΕΟΚ), η οποία διαχειριζόταν μέχρι τώρα το Μέγαρο, καταγγέλει σε επιστολή της ακόμα και πιθανή ιδιωτικοποίηση του Ζαππείου.

Εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών στις αρχές Αυγούστου, και δίχως προηγουμένως καμία διαβούλευση και συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο περί οικονομικών εγκληματικών δραστηριοτήτων, με την οποία θεσμοθέτησε θέση γενικού γραμματέα για την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΕΟΚ- Ζάππειο) ο οποίος θα πρέπει να καταρτίσει (master plan) στην τετραετή θητεία του, όπως αναφέρει το ψηφισθέν άρθρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, την περιοχή έχουν επισκεφθεί ήδη και αρχαιολόγοι προκειμένου να μην ανακύψουν προβλήματα με ευρήματα και να αποδοθεί ο χώρος καθαρός προς αξιοποίηση.

Το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε στις αρχές του Αυγούστου αλλοιώνει όχι μόνο την βούληση του ευεργέτη για την δημιουργία του πρώτου Ολυμπιακού Τοπίου στην Αθήνα, αλλά ακυρώνει ένα νομικό πλαίσιο το οποίο δεν τόλμησαν ούτε οι Γερμανοί κατακτητές να αλλάξουν.

Σύμφωνα με παράγοντες οι οποίοι ασχολούνται με την ιστορία της Αθήνας, επι κατοχής,ακόμη κι όταν είχαν πεθάνει οι υπάλληλοι του Μεγάρου, οι Γερμανοί ο τότε κατοχικός πρωθυπουργός και το τότε Συμβούλιο κληροδοτημάτων δεν άλλαξαν το νόμο, παρά την επίταξη του κτιρίου, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη και σε καιρούς βαρβαρότητας υπάρχει κάποια ηθική. 

Σημειώνεται, ότι η τελευταία ρύθμιση της διοίκησης του Ζαππείου είχε επέλθει με αναγκαστικό νόμο του 1939, όταν πλέον είχαν ξεκαθαρισθεί τα προβλήματα με την περιουσία της οικογένειας Ζάππα και είχαν λήξει οι διαμάχες με τις Ρουμανικές κυβερνήσεις που διήρκεσαν πολλές δεκαετίες.

Ο Ευαγγέλης Ζάππας ο οποίος δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας με την ακτοπλοϊα στο Δούναβη άφησε το κληροδότημα στο Δημόσιο και η βούλησή του ήταν τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν προκειμένου η περιοχή του Ζαππείου να αποτελέσει ένα μόνιμο Ολυμπιακό Μουσείο. Μάλιστα, με την διαθήκη του προέτρεπε τους Έλληνες να προστατεύσουν οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. «Πας Έλλην, χωρίς εξαίρεσι, έχει το δικαίωμα να επαγρυπνήση εις την εκτέλεσιν των διατάξεων της διαθήκης μου».

Τι αλλαγές ψηφίστηκαν

Με το άρθρο (63) του νόμου εκτός απο την θέση του Γενικού Γραμματέα -με ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ και τετραετή θητεία, θεσμοθετούνται και 42 νέες θέσεις ενω κάθε προηγουμένη θέση μόνιμου προσωπικού ή σύμβαση καταργείται. Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Ζάππειο πληροφορήθηκε τις αλλαγές απο υπάλληλο του Γενικού Λογιστηρίου στις αρχές Ιουλίου, και τις κατήγγειλε και υπενθύμισε ότι, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων προσφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό 525.000 ευρώ. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Κληροδοτημάτων συνεδρίασε ότι, έγνοια και μέριμνα της είναι να διατηρηθεί «ο δημόσιος χαρακτήρας της Επιτροπής και του Ζαππείου». 


Δημήτρης Παφίλας
protothema.gr