Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο στον Τούρκο που γυρνάει πίσω



Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ καταδικάστηκε ο 38χρονος Τούρκος που συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να απελαθεί.

Στην απολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «… με έστειλαν από το Δήμο Αδριανούπολης για μία διάνοιξη προκειμένου να περάσουν σωλήνες υδροδότησης. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν στο χώρο που βρίσκεται το τελωνείο και δεν γνώριζα τους χώρους. Εγώ ήμουν πάνω στο μηχάνημα και έσκαβα. Δεν ήξερα πού έπρεπε να στρίψω δεξιά και πού αριστερά. Ενώ δούλευα, δεν κατάλαβα πού ήταν η οριογραμμή και πού έπρεπε να σταματήσω. Αν κατάλαβα καλά μετά τη σύλληψή μου, σε κάποιο σημείο που έπρεπε να στρίψω για να παραμείνω σε τουρκικό έδαφος, εγώ χωρίς να το καταλάβω, συνέχισα ευθεία …».


Σοβαρό τροχαίο (VIDEO)



Μια γυναίκα κινδυνεύει να μείνει παράλυτη, επειδή ένας ασυνείδητος 19χρονος έκανε αναστροφή μέσα στο δρόμο, προκαλώντας σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό Καρδίτσας-Λαμίας.

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνεται ο οδηγός να κάνει αναστροφή επί της εθνικής με αποτέλεσμα το άλλο όχημα που οδηγούσε η γυναίκα να συγκρουστεί με μεγάλη σφοδρότητα μαζί του καθώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη μια γυναίκα που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Τσακαλώτος: Δεν θα ζητήσουμε σε αυτή τη φάση να μην μειωθούν οι συντάξεις


Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να μην μειωθούν οι συντάξεις από 1/1/2019, όπως προβλέπει η συμφωνία που έχει ψηφιστεί, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Το ακούμε, αλλά δεν είναι η ώρα για αυτή τη συζήτηση» , είπε, στη συνέντευξή του στο Κόκκινο προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι «στοχοπροσηλωμένη στην ολοκλήρωση του προγράμματος».

Στο ίδιο πνεύμα, είπε, «θα δούμε τα επόμενα χρόνια» αν θα ζητηθεί μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Για τις συντάξεις, άλλωστε, έδωσε ένα δίκιο στο ΔΝΤ, λέγοντας ότι αυτές δεν μπορούν να αναπληρώνουν το κοινωνικό κράτος, το οποίο και πρέπει να ενισχυθεί .

Αν και αναγνώρισε ότι έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές, υποστήριξε ότι οι συντάξεις δεν είναι για να πληρώνει η γιαγιά το σπίτι του παιδιού της και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε όσα οι ανεπτυγμένες χώρες και τίποτα σε κοινωνικές δράσεις.

Σε μια «λίγο πιο αυξημένη» μορφή παρακολούθησης από αυτήν της Πορτογαλίας, παραδέχθηκε για άλλη μια φορά, εξάλλου, χθες ο κ. Τσακαλώτος ότι θα περάσει η Ελλάδα, μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

«Δεν θα πάμε από το Α στο Β», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι οι θεσμοί θα έρχονται 4 φορές τον χρόνο για να παρακολουθούν τη δημοσιονομική σταθερότητα. 

Επέμεινε ότι αυτό δεν είναι αξιολόγηση, γιατί δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, αλλά στην ερώτηση αν θα μπορούν να κόψουν κάποια μέτρα της κυβέρνησης είπε ότι θα έχουν λόγο σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις (π.χ. αν επιχειρηθεί να αρθεί η ανεξαρτησία της ΑΑΔΕ), αλλά «όχι πολύ μεγάλο λόγο» στα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνεται ο περιορισμός του ελλείμματος. «Θα μας λένε κάτι και εμείς θα μπορούμε να πούμε όχι. Θα έχουμε μεγαλύτερη διακριτική ευχέρεια», είπε.

Είπε, μάλιστα, ότι με τα ίδια περίπου λόγια έχει μιλήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να περιγράψει τα πράγματα όπως είναι , ούτε να καταστροφολογεί , ούτε να ωραιοποιεί και για αυτό «είναι ένας από τους λόγους που κερδίζει».

Για τον κ. Τσίπρα μίλησε και σε άλλο σημείο, λέγοντας ότι είναι «αγαπημένο σπορ» οι λεγόμενες διαφωνίες τους, τις οποίες έχουν διαψεύσει 40 φορές ο καθένας, αν και δέχθηκε ότι προφανώς υπάρχουν και διαφορές.

Σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος, είπε ότι ο στόχος είναι να τελειώσουν όλα σε ότι αφορά την αξιολόγηση, το χρέος και τη μορφή μεταμνημονιακής παρακολούθησης στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, με ενδιάμεσο σταθμό το Εurogroup της 24ης Μαΐου για τεχνική συμφωνία στην 4η αξιολόγηση.

Ενώ όμως για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση είπε ότι «έχουμε τις παραμέτρους», για το χρέος σημείωσε ότι χρειάζεται ακόμα διαπραγμάτευση.

Είπε ότι οι Γερμανοί θέλουν να συνδέεται η ελάφρυνση με όρους , κάτι με το οποίο είναι αντίθετοι όλοι και το ΔΝΤ. Δεν προέβλεψε τι θα γίνει στο τέλος και αν θα μείνει ή αν θα φύγει το ΔΝΤ και είπε ότι η Ελλάδα δεν παίρνει θέση, αν και βεβαίως τάχθηκε υπέρ του να υπάρχει «καθαρός διάδρομος» για το χρέος.

Πιστός στη θέση του «όσο πιο αργά, τόσο καλύτερα» έμεινε ο κ. Τσακαλώτος και στο θέμα των εκλογών.

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τεράστιο κύκλωμα έκλεβε φάρμακα καρκινοπαθών από Νοσοκομεία και τα πωλούσε στη Γερμανία


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος που δρούσε μέσα στα Νοσοκομεία της χώρας, με μπλεγμένες νοσηλεύτριες, φαρμακοποιούς και άλλους οι οποίοι έκλεβαν τα πανάκριβα φάρμακα καρκινοπαθών και τα διοχέτευαν παρανόμως σε ανταγωνιστικές τιμές στη Βόρεια Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους και ειδικά φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα αποκαλυφθεί ίσως ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα των εποχών στον χώρο της Υγείας και των κρατικών νοσοκομείων αυτής της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα των ασυνείδητων βρίσκονται μπλεγμένες νοσηλεύτριες, φαρμακοποιοί και γίνεται έρευνα για να αποκαλυφθεί και το βάθος στο οποίο ήταν μπλεγμένοι ή όχι και υψηλόβαθμοί φορείς νοσοκομείων της χώρας.

Συχνά έχει ειπωθεί ότι για φάρμακα καρκινοπαθών και γενικά για φάρμακα υψηλού κόστους εμφανίζονται ελλείψεις. Το παρελθόν έχει δείξει ότι τέτοιου είδους φάρμακα καταλήγουν στην «μαύρη αγορά» της Γερμανίας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Θύματα βεβαίως μπροστά στην κερδοσκοπία αυτών των επίορκων εργαζομένων στον χώρο της υγείας, ασθενείς που χάνουν την ζωή τους γιατί δεν είχαν εγκαίρως το φάρμακο που χρειάζονταν ή τα χρήματα γι αυτό…

Η Οικονομική Αστυνομία επί σειρά μηνών παρακολουθούσε τους υπόπτους και ερευνούσε την υπόθεση και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη αυτή αστυνομική επιχείρηση από την οποία ήδη έχουν αρχίσει να προκύπτουν συλλήψεις.

Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν συχνά σε υπεξαίρεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τις φαρμακαποθήκες κρατικών νοσοκομείων της χώρας και προωθούσαν τα φάρμακα αυτά στην «μαύρη αγορά» της Βορείου Ευρώπης και κυρίως στην Γερμανία.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.


Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Νέα πρόκληση από την καθεστωτική ΕΡΤ θέλουν αργία την ημέρα επαναλειτουργίας της και όχι μόνο



Σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει κατατεθεί, ζητείται να γίνει αργία η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η πρόκληση συνεχίζεται αφού ζητάνε ωράριο 7,5 ωρών, καθώς και να δίνεται άδεια 3 ωρών σε όποιον έχει την ονομαστική του εορτή.

Παράλληλα οι παραμονές, των Χριστουγέννων, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, των Φώτων και η Μεγάλη Πέμπτη θα θεωρούνται αργίες για την καθεστωτική ΕΡΤ. 

Όλα αυτά τα ωραία με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων που δεν βλέπουν καθεστωτική ακροαριστερή δημόσια τηλεόραση και ανέχονται αναγκαστικά μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση τις πράξεις των διοικούντων.





10 κάτοικοι υποδέχθηκαν τον Τσίπρα στη Λήμνο τρέμουν μην το δείρουν στην Λέσβο



Στη Λήμνο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.

Στην υποτονική υποδοχή ζήτημα είναι να βρέθηκαν δέκα κάτοικοι γιατί οι υπόλοιποι κρατήθηκαν μακριά για να μην τον προπηλακίσουν.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό δωρίζοντας του το έμβλημα του δήμου του νησιού, που απεικονίζει τη βασίλισσα Υψιπύλη, καθώς και έναν αμφορέα φτιαγμένο από κοχύλια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι θα τον τοποθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να κοσμεί τον χώρο.

Τον Τσίπρα συνοδεύουν οι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης. 

Αντίθετα με την Λήμνο δεν θα καταφέρουν να συγκρατήσουν τους κατοίκους της Λέσβου και φοβούνται τον προπηλακισμό του Αλέξη Τσίπρα από τους εξαπατημένους  κατοίκους.

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το νησί της Λέσβου αφού βρίσκονται εκεί για να προστατέψουν τον Τσίπρα επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, με 170 άνδρες, ενώ επί ποδός θα βρίσκονται και άλλοι 100 αστυνομικοί, άνδρες των τοπικών δυνάμεων Λέσβου και Χίου. 

Στο νησί έχουν μεταβεί επίσης, 40 άτομα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας του πρωθυπουργού για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των τηλεφωνικών επαφών του.




Anonymous Greece: Ρίξαμε κορυφαίο τουρκικό site, ως απάντηση στους Τούρκους χάκερ



Με «κυβερνοεπίθεση» σε τουρκικά MME απάντησαν oι Anonymous Greece  μετά τα «χτυπήματα» τούρκων χάκερ στο ΑΠΕ και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες.

Oπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κατάφερεαν να  παραβιάσουν και να χρησιμοποιήσουν περίπου 12.987 τουρκικά ρούτερ και σέρβερ για να ισοπεδώσουν για 12 ώρες το κορυφαίο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 24TV.

Με μήνυμά τους στον ιστότοπο medium.com, οι «Anonymous Greece» αναφέρουν ότι «λόγος που τα παραβιάσαμε είναι επειδή με όλους αυτούς τους server στην κατοχή μας, είμαστε σε θέση να επιτύχουμε μια σημαντική επίθεση στη δική σας χώρα με τα δικά σας IP. Όλοι οι σέρβερ και τα router σας ανήκουν σε εμάς και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για οποιαδήποτε επίθεση θέλουμε να ξεκινήσουμε.» 

Προειδοποιούν επίσης ότι έρχονται εκλογές και οι επιθέσεις θα γίνονται πιο ισχυρές.

Στην ανάρτησή τους  οι Anonymous Greeece στέλνουν μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση, στους Τούρκους πολίτες και τους Τούρκους χάκερς ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν σκοτώνει Κούρδους και στόχος του είναι να επανασυστήσει το Isis με την επιχείρηση στο Αφρίν. Ο Ερντογάν σας λέει ψέμετα και εσείς (οι χάκερ) τον στηρίζετε; Είστε τρομοκράτες».

Οι Anonymous τοποθετούνται και στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών λέγοντας ότι «ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και η Ελλάδα όπως κάθε πολιτισμένη χώρα, τους το παραχώρησε. Κάθε χώρα το ίδιο θα έκανε».

Για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς σημειώνουν ότι «πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος και εσείς τους κρατάτε στη φυλακή για 63 ημέρες. Δεν έκαναν τίποτα, απλά έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της ομίχλης. Σκεφτείτε τώρα ποιος είναι πιο πολιτισμένος».




Πηγή: iefimerida.gr 


Κλιμακώνει την αντιπολίτευση η Γεννηματά μετά το αίτημα για εκλογές



Με μία πολιτική πρωτοβουλία που χαρακτηρίστηκε αιφνιδιαστική, η Φώφη Γεννηματά απέστειλε χθες επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, με την οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πριν από τη σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός «τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία».

Η κίνηση, παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν την προϊδέαζε, έρχεται σε συνέχεια μιας στρατηγικής του Κινήματος Αλλαγής μετά το ιδρυτικό του συνέδριο που προέβλεπε «εκλογική ετοιμότητα», δημιουργία κομματικού μηχανισμού, αλλά και περιοδείες ανά την Ελλάδα υπό την κ. Γεννηματά. Στην επιστολή της η πρόεδρος του κόμματος δικαιολογεί την άποψή της λέγοντας πως «η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα», εξ ου και το αίτημα για εκλογές «άμεσα».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κινούμενη θεσμικά, ζήτησε γι’ αυτό τον λόγο την πραγματοποίηση «προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή μεταξύ αρχηγών», με θέμα την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για το περιεχόμενο των συζητήσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με εταίρους και δανειστές. Είναι προφανές πως το Κίνημα Αλλαγής με την εν λόγω πρωτοβουλία όχι μόνο ανεβάζει νομοτελειακά τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση αλλά κλιμακώνει τη στρατηγική του, καθώς το αίτημα για εκλογές αναπόφευκτα θα δίνει από τούδε και στο εξής μεγαλύτερη ένταση στην αντιπολιτευτική ρητορική.

Από την επιστολή της Φώφης Γεννηματά δεν έλειψαν πάντως οι αιχμές και για τη Ν.Δ., βάζοντας στο «μικροσκόπιο» τη στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά το αίτημα για εκλογές. «Ενώ ζητεί εδώ και 2 χρόνια συνεχώς εκλογές, τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το… φθινόπωρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με δεδομένο πως το αίτημα για εκλογές είναι κεντρικής πολιτικής φύσεως, έχει ενδιαφέρον η θέση των εσωκομματικών εταίρων του Κινήματος Αλλαγής και δη του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος –πριν όχι πολύ καιρό– είχε δηλώσει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως οι εκλογές πρέπει να γίνονται στην ώρα τους. «Αυτό που προέχει είναι να βγει η χώρα όρθια στις αγορές και να μην καταρρεύσει επιχειρηματικά», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το θέμα των εκλογών «θα το δούμε από το 2019, ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον για να μπορέσουν και οι άνθρωποι να δουλέψουν». Χθες, επισήμως σχόλιο δεν υπήρξε, ωστόσο πηγές της Σεβαστουπόλεως σημείωναν πως «είναι πάγια θέση του Ποταμιού πως πρέπει να εξαντλούνται οι τετραετίες από τις κυβερνήσεις», συμπληρώνοντας ωστόσο πως «οι εκλογές πρέπει να γίνονται με στόχο την πολιτική αλλαγή και όχι απλά για αυξομείωση των ποσοστών των κομμάτων».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πακιστανοί βίασαν 15χρονο αγόρι στην Καλλιθέα Τανάγρας



Ο έφηβος δήλωσε στην αστυνομία ότι τρεις άνδρες τον έβαλαν στην αποθήκη που διέμεναν.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας, μετά από καταγγελία βιασμού 15χρονου αγοριού από τρεις Πακιστανούς.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (30/4) σε αποθήκη στην Καλλιθέα όπου διαμένουν Πακιστανοί.

Οι τρεις άνδρες, όπως κατήγγειλε ο 15χρονος στην Αστυνομία, τον έβαλαν στην αποθήκη και άρχισαν να του κάνουν άσεμνες πράξεις, ενώ στη συνέχεια τον βίασαν.

Ο μικρός, o οποίος είναι και αυτός από το Πακιστάν, κράτησε κρυφό το περιστατικό για περίπου 24 ώρες, καθώς ντρεπόταν να μιλήσει σε κάποιον, αλλά στο τέλος δεν άντεξε και το κατήγγειλε το βράδυ της Τρίτης στην Αστυνομία.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θηβών όπου και κρατούνται.



Πηγή: lamiareport.gr


Το διαβάσαμε στο protothema.gr


Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το 2018



Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων.

Σύμφωνα με την τροπολογία για άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα προβλέπεται η καταβολή των 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών προβλέπεται η καταβολή των 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για άρση ακινησίας για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες η καταβολή των δωδεκάτων που απομένουν συν 2/12.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν τεθεί από αυτούς σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας να προβούν σε άρση της για χρονικό διάστημα που επιθυμούν καταβάλλοντας τα αναλογούντα τέλη.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2018 να καταβάλλονται από τον κάτοχο τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες του έτους και όχι το σύνολο των τελών κυκλοφορίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα Δημοκρατία : O κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες τι έλεγε στις συναντήσεις του με τον κ. Μαρινάκη



Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας.

Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off-shore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής. Την ίδια ώρα που ακόμη και Ενώσεις Δικαστών καταγγέλλουν πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του.

Υ.Γ. Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί «μαύρου μετώπου» και τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου. Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δε θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει».



Για παράνομη είσοδο στη χώρα κατηγορείται ο Τούρκος που συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες


Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν οι Έλληνες φρουροί των συνόρων στις Καστανιές, όταν περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, είδαν σε απόσταση αναπνοής από το Ελληνικό Φυλάκιο 1, ένα JCB το οποίο χειρίζονταν Τούρκος. Άμεσα οι στρατιώτες και τα στελέχη που βρίσκονταν στο φυλάκιο κινητοποιήθηκαν και δεν επέτρεψαν το μηχάνημα να βγει από το Ελληνικό έδαφος. Στην αρχή υπήρχαν διαπραγματεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην όριο γραμμή βρέθηκε και διερμηνέας από την πλευρά της Τουρκίας.



Τελικά ο χειριστής του μηχανήματος και το μηχάνημα οδηγήθηκαν στο τελωνείο Καστανεών.

Στην αρχή υπήρχε η υπόνοια ότι χειριστής του μηχανήματος ήταν Τούρκος στρατιωτικός, καθώς ίδια μηχανήματα χρησιμοποιεί και ο τουρκικός στρατός.

Αργότερα όμως και αφού ο χειριστής εξετάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι είχε μαζί του πολιτική ταυτότητα και ισχυρίστηκε ότι έκανε εργασίες στην περιοχή των συνόρων κι ότι από λάθος πέρασε στην ελληνική πλευρά.


Εντοπίστηκε νεκρός ο 48χρονος που είχε εξαφανιστεί στη Νέα Ιωνία



O Μάριος Καλομοίρης 48 χρόνων, εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του επί της οδού Ολύμπου στο Μαρούσι, δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του.



Δίπλα του βρέθηκε μία καραμπίνα και ερευνάται από τους αστυνομικούς  το ενδεχόμενο να αυτοπυροβολήθηκε.

Ο Μάριος που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε χαθεί στις 30 Απριλίου, όταν έφυγε από το σπίτι του στη Νέα Ιωνία.


Συντριβή αμερικάνικου στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 Hercules με 5 νεκρούς



Πέντε άνθρωποι που επέβαιναν σε στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, τύπου C-130 Hercules, σκοτώθηκαν όταν αυτό συνεντρίβη έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σαβάνα / Χίλτον Χεντ στην αμερικανική Πολιτεία Τζόρτζια 11:30, τοπική ώρα, 18:30 ώρα Ελλάδας.

Τα πλάνα των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων δείχνουν το αεροσκάφος τυλιγμένο στις φλόγες, με μαύρα σύννεφα καπνού, αφήνοντας λίγες ελπίδες για τυχόν επιζώντες.

Πυροσβέστες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του. 


Χειροβομβίδα βρέθηκε σε οικόπεδο στους Θρακομακεδόνες



Περαστικός εντόπισε το βράδυ της Τετάρτης χειροβομβίδα σε οικόπεδο επί της οδού Δημητρίου Πολιορκητή, στους Θρακομακεδόνες και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, επρόκειτο για χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, η οποία ήταν ανενεργή. 

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί του στρατού για να την παραλάβουν.


Βερολίνο για χρέος: Καμία προδέσμευση, «τρέξτε» την αξιολόγηση



«Δεν υπάρχουν προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις» για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ προσθέτοντας ότι το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος, αλλά και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του.

Ο κ. Κόλμπεργκ δήλωσε ότι το ζήτημα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα στη Σόφια, όπου έγινε ενημέρωση από τους θεσμούς σχετικά με το πώς έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το θέμα τώρα είναι να γίνει η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος. Σε αυτό υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα να ολοκληρωθούν. Ταυτόχρονα το θέμα είναι πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του προγράμματος, εάν πιθανόν είναι απαραίτητα μέτρα για το χρέος», πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή «προδεσμεύσεις ή αποφάσεις», αλλά υπάρχει σε εξέλιξη η σχετική διαβούλευση.

«Η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους της, με το Eurogroup και τους άλλους διεθνείς θεσμούς και οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως πριν από το τέλος του προγράμματος», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει ήδη στον έλεγχο του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής του ΕΜΣ και ότι στις 20 Ιουλίου 2017 αποφάσισε ένα δικό του πρόγραμμα.

«Η εκταμίευση αυτού του προγράμματος προϋποθέτει ότι η Ελλάδα πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ότι εξυπηρετείται η βιωσιμότητα του χρέους, όπως την βλέπει το ΔΝΤ. Σε αυτές τις συνομιλίες βρισκόμαστε τώρα. Δεν μπορώ όμως να σας ανακοινώσω εδώ ακόμα κάποια αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Κόλμπεργκ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κυριάκος Μητσοτάκης: 1 δισ. για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες



Κυριάκος Μητσοτάκης: 1 δισ. για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες

Σημεία της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής  με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ»

Θα σας μιλήσω σήμερα για συγκεκριμένες δράσεις που έχουν τρεις πολύ συγκεκριμένους στόχους: Αντιμετώπιση της "σχετικής φτώχειας", ανακούφιση από την "ακραία φτώχεια", χτύπημα του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Η "σχετική  φτώχεια" θα βρει απάντηση μόνο αν η ανάπτυξη τραβήξει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες πάνω από το ετήσιο όριο της φτώχειας που είναι σήμερα τα 4.500 ευρώ. Έτσι, το κατώφλι της φτώχειας σταδιακά θα ανέβει για να προσεγγίσει τα προ κρίσης επίπεδα. Και αν οι εκλογές γίνουν φέτος, η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο που μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% για την περίοδο 2019-2021. Αυτό μεταφράζεται σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2017.
  • Η ανάσχεση της "σχετικής φτώχειας" μπορεί να γίνει μόνον με ανάπτυξη και νέες δουλειές. Κανένα σύστημα κοινωνικής προστασίας, ακόμα και το πιο προηγμένο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φτώχεια όσο η οικονομία υπολειτουργεί και όταν οι θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται είναι επισφαλείς ή αντιστοιχούν σε μισθούς που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.
  • Θέλουμε να αποφύγουμε μια ανάκαμψη χωρίς δουλειές ή με ωρομίσθιους που θα έχουν χαμηλότατες απολαβές, όπως οι σημερινές.
  • Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι πολύ καλά μελετημένο και κοστολογημένο. Και έχει διαμορφωθεί για όλους τους Έλληνες. Κανείς δεν θα μείνει πίσω.
  • Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα καθιερωθεί  από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για 800.000 συμπολίτες μας με κόστος 1 δις ετησίως αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα. Στόχος μας είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Το ΕΕΕ θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, μέτρο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία. Εκεί, κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν  ανθρώπους που είχαν βρεθεί στο περιθώριο, και παρόλα αυτά δημιούργησαν πολύ γρήγορα οικογενειακές ή προσωπικές, μικρές επιχειρήσεις.
  • Τα κριτήρια για την απονομή επιδόματος ανεργίας θα γίνουν ελαστικότερα, ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων. Με βάση τα στοιχεία του 2017 μόλις 12 στους 100 ανέργους λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Εμείς έχουμε προβλέψει 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ετήσια βάση για να καλύψουμε αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με τα ελαστικότερα κριτήρια που σας προανέφερα.
  • Επιμένω ιδιαίτερα στην κατάρτιση και στην απόκτηση δεξιοτήτων με πιστοποίηση. Προτίθεμαι να θέσω σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια άνεργους κάτω των 35 ετών. Είναι απολύτως εφικτό να πιστοποιήσουμε 50,000 ανέργους σε γνώσεις βασικού προγραμματισμού μέσα από εντατικά 6μηνα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς πόρους. Με αυτό τον τρόπο και θα βοηθήσουμε στην γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος αλλά και θα δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες για καλές δουλειές σε ανθρώπους που σήμερα αισθάνονται εντελώς αποκλεισμένοι.
  • Κοινωνική πολιτική δεν υπάρχει χωρίς στήριξη της οικογένειας. Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Το αφορολόγητο θα αυξάνεται 1,000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Συνολικό σχέδιο χρειάζεται και για το πρόβλημα που υπάρχει με τους ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίοι σήμερα συχνά αποκλείονται από τις προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο με πλήρη καταστρατήγηση του εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Επίσης, έχουμε επεξεργαστεί δέσμη προτάσεων όπως η δωρεάν παροχή τεχνικών βοηθημάτων, η κατοχύρωση νέων ειδικοτήτων -όπως π.χ. των ξεναγών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης-, και η μετατροπή όλων των μέσων εκπαίδευσης σε προσβάσιμη μορφή.
  • Πιστεύω στο κοινωνικό κράτος. Ήταν η μεγάλη ευρωπαϊκή κατάκτηση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί. Πρέπει να βρούμε τους πόρους για να ξαναχτίσουμε ένα κοινωνικό κράτος πιο λιτό και πιο αποτελεσματικό. Στην Ελλάδα οφείλουμε επιτέλους να γκρεμίσουμε το κομματικό κράτος για να ξαναχτίσουμε το κοινωνικό κράτος.
  • Η κοινωνία των πολιτών μπορεί να αξιοποιηθεί προς αυτό το σκοπό. Πρέπει όλοι να συμπορευθούμε. Να δημιουργήσουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία κατά της φτώχειας και του αποκλεισμού.

Εμείς δεν θέλουμε πολίτες-πελάτες εξαρτημένους από την κρατική ελεημοσύνη.  Ούτε πολίτες παγιδευμένους στη φτώχεια.  Τα επιδόματα, υπό προϋποθέσεις είναι απαραίτητα αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να προσφέρουμε στους πολίτες ευκαιρίες.




Νεκρή βρέθηκε στον Υμμητό η γυναίκα που είχε χαθεί - Δίπλα της 4 ημέρες ο πιστός της σκύλος



Άψυχο βρέθηκε το σώμα της 75χρονης Μαρίας Σούκα, η οποία είχε εξαφανιστεί από το περασμένο Σάββατο από την Ηλιούπολη. 

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Τετάρτης στον Υμητό και δίπλα της έστεκε για 4 ημέρες, ο πιστός της φίλος, ο σκύλος της.

Η 75χρονη, που έπασχε από βαριάς μορφής Αλτσχάιμερ.


Η  είδηση για τον θάνατο της γυναίκας έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων «SPAZ Greece», σύμφωνα με την οποία:

«Η γυναίκα που είχε χαθεί το Σάββατο από την Ηλιούπολη μαζί με τον σκυλάκο της βρέθηκε νεκρή δυστυχώς σήμερα το πρωί στην Άνω Γλυφάδα.

Κληθήκαμε να παραλάβουμε τον πιστό της φίλο, που ήταν μαζί της ως το τέλος, και τον παραδώσαμε στο ΑΤ Ηλιούπολης όπου τον περίμεναν δικοί της άνθρωποι.

Ο ΣΠΑΖ εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς της ανθρώπους, λυπόμαστε πολύ και τους ευχόμαστε καλή δύναμη.»


Έρευνα της εισαγγελίας χαστούκι στην κυβέρνηση, που άφησε να μεταβληθεί μια ιστορική γειτονιά σε αυτόνομο κράτος της κουκούλας



Με αφορμή την επιστολή απόγνωσης των 400 κατοίκων Εξαρχείων, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε στις 9 Μαρτίου τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας, με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διαπιστωθεί εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Η επιστολή υπογράφεται από περίπου 400 κατοίκους Εξαρχείων, οι οποίοι αναφέρονται σε «γκετοποίηση της περιοχής» στην οποία ισχύει απαγόρευση εισόδου της αστυνομίας, ενώ κάνουν λόγο για υποβάθμιση των περιουσιών τους και για συνεχή διάπραξη αδικημάτων, όπως εμπόριο ναρκωτικών, εμπρησμοί, δολοφονίες, ληστείες, πορνεία και άλλα.

Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα και αναφέρει ότι η επιστολή των 400 κατοίκων, αποτελεί σήμα κινδύνου για τον πολιτισμό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και χαστούκι στην κυβέρνηση, που άφησε να μεταβληθεί μια ιστορική γειτονιά σε αυτόνομο κράτος της κουκούλας, των ναρκωτικών, των εμπρησμών και των επεισοδίων

Η ανακοίνωση :

«Η πρωτοβουλία 400 κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων να καταγγείλουν στην Εισαγγελία, όχι μία αλλά 22 παράνομες πράξεις που βιώνουν καθημερινά, είναι φωνή απόγνωσης που μας αφορά όλους. Αποτελεί σήμα κινδύνου για τον πολιτισμό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και χαστούκι στην κυβέρνηση, που άφησε να μεταβληθεί μια ιστορική γειτονιά σε αυτόνομο κράτος της κουκούλας, των ναρκωτικών, των εμπρησμών και των επεισοδίων

Οι ίδιοι οι Εξαρχειώτες μιλούν για ανθρώπινα θύματα και λεηλατημένες περιουσίες, περιγράφουν απειλές και τραμπουκισμούς, δείχνουν ανάγλυφα το κράμα ποινικής και τάχα αναρχικής βίας που τρομοκρατεί την περιοχή. Διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των ΕΛΤΑ, των τραπεζών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών -ακόμη και στάσεων λεωφορείων- προς χάριν των κουκουλοφόρων. Και, κυρίως, καταγγέλλουν ότι η αστυνομία απουσιάζει κατόπιν πολιτικών εντολών.

Καθώς το ποτήρι ξεχείλισε -με εξαγωγή, μάλιστα, της παρανομίας και στις όμορες περιοχές, όπως δείχνει και η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως και στο ιστορικό κέντρο- οι Αθηναίοι θέλουν πίσω τις συνοικίες, τα σπίτια, τη ζωή τους. Δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους και εισφορές και να εισπράττουν μολότοφ, ναρκωτικά, καταλήψεις και μπραβιλίκια.

Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν ότι και στο θέμα της Ασφάλειας, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν λύσεις στον πολίτη. Είναι, λοιπόν, καιρός να οργανωθεί η δική τους «καθαρή έξοδος» από την κυβέρνηση!».